Dm 20140409

Post on 08-Mar-2016

257 views 9 download

description

 

Transcript of Dm 20140409

ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

M O E R D I J K S EMIDWEEKEDITIE9 APRIL 2014WEEK 15

U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

O P L A G E : 16 . 5 0 0T O T A L E O P L A G E Z E E L A N D

E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

THUIS IN DE REGIO

DOOR PETER HOUTEPEN

In de nieuwe Mauritshof komen 45 huur-appartementen (sociale huur), 8 huurap-partementen (dure huur), 24 PG-plaatsen (gehuurd door Surplus) en een nieuwe ontmoetingsruimte. Surplus levert in de nieuwe situatie ook de extramurale zorg en dagactiviteiten. De bouw start medio dit jaar en de verwachte oplevering is begin 2016.

OntvangenVoorafgaand aan de sluiting zijn alle be-woners verhuisd naar andere locaties van Surplus. De verhuizing verliep voorspoe-

dig en iedereen heeft inmiddels alweer zijn of haar plekje gevonden. Onder ande-re in De Westhoek in Zevenbergen, waar de verhuizers hartelijk ontvangen werden door het personeel en de bewoners.

AanleunflatsAannemer Van Agtmaal uit Oudenbosch is de komende twee jaar verantwoorde-lijk voor het hele bouwproces, in samen-werking met Brabantse Waard. In de nieuwe situatie huurt Surplus een grote verzorgingsafdeling in het hart van het pand. Daar is plaats voor 24 bewoners. Tijdens de verbouwing blijven de twee

aanleunflats behouden. Deze worden vol-ledig geïntegreerd in de nieuwbouwplan-nen. De bewoners van deze flats blijven tijdens de werkzaamheden in hun woning wonen. De benodigde veiligheidsmaatre-gelen hiertoe worden met de gemeente afgestemd.

PluspuntTer vervanging van de centrale ontmoe-tingsruimte in de Mauritshof, is sinds vorige week het Pluspunt geopend. Dit is voor iedereen toegankelijk en gevestigd in de gereformeerde kerk aan het Von Kroppfplein 1. Meer over dit Pluspunt el-ders in deze Bode.

Deuren verzorgingscentrum dichtBewoners verhuisd naar andere locat ies

KLUNDERT - Na vele jaren trouwe dienst aan veel inwoners uit Klundert en omgeving, heeft vorige week het verzorgingscentrum Mauritshof haar deuren gesloten. De komende twee jaar wordt het pand voor een deel gesloopt en wordt er een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum gebouwd.

ZEVENBERGEN - De voorrondes van de Schoolatletiek West-Brabant worden gehouden op woensdagmiddag 16 en 23 april. 16 april wordt er gesport op het Red Band Sportpark van THOR in Roosen-daal, het Sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen van Diomedon en op het sportpark De Knip van Groene Ster in Ze-venbergen. Een week later zijn de voorron-des op sportpark Albano in Oudenbosch, waar AVO’83 gastheer is. Dan zijn er ook voorrondes op sportpark Akkermolen in Zundert van DJA en op sportpark Rozen-oord in Bergen op Zoom van SPADO. Scho-lieren van groep 8, 7 of 6 kunnen aan de atletiekwedstrijden deelnemen.

Voorrondes voorschoolatletiek

WILLEMSTAD - Op zondag 13 april ver-zorgt zanggroep Couleur Vocale uit Wil-lemstad een tweetal Passieconcerten met als thema ‘Uit (de) doeken doen’. Dat gebeurt om 15.00 uur in De Zeven Scha-kels in Zevenbergen en om 19.30 uur in de Koepelkerk te Willemstad. Goede Vrijdag vertelt over het lichaam van Jezus dat in doeken gewikkeld in een graf werd gelegd. Maar dan volgt het Paasverhaal, waarin Jezus bevrijd is uit doeken en graf. De al-gehele muzikale leiding van het concert is in handen van Ruud Krijnen. Medewerking wordt verleend door Arnoud Hobbel op pi-ano, soliste Suzanne Bruning en Lector is Sjerp Vormeer. De toegang is gratis.

Passieconcert van Couleur Vocale

ZEVENBERGEN - Tijdens het controleren van een voertuig aan de Willem-Alexan-derlaan in Zevenbergen heeft de politie donderdagnacht omstreeks 01.10 uur een ploertendoder en twee messen aange-troffen. De bestuurder van de auto werd aangehouden. Agenten zetten de auto aan de kant omdat het kenteken niet deugde. Ze zagen op de achterbank een tas liggen en een langwerpig voorwerp. De bestuur-der, een 24-jarige man uit Sint Willebrord, verklaarde dat het voorwerp een ploerten-doder was. In de tas vonden de agenten bovendien twee messen. Ze hielden de verdachte aan voor verboden wapenbezit; de wapens werden in beslag genomen.

Politie pakt man met ploertendoder op

ZEVENBERGEN - Op de website www.brandweermwb.nl kunnen bewoners en bedrijven van Midden- en West-Brabant sinds 1 april voortaan zien hoe lang het duurt voordat Brandweer Midden- en West-Brabant , na een brandmelding, bij een opgegeven adres is. Men kan de postcode in de postcodechecker invullen en ziet dan meteen hoeveel minuten het duurt voordat de brandweer ongeveer ter plaatse is. Brandweer Midden- en West-Brabant wil hiermee de bewustwording en zelfredzaamheid van burgers en bedrijven vergroten. In de periode tussen het melden en het voorrijden, sta je er alleen voor en is het handig om te weten wat je moet doen.

Brandweer komt met postcodechecker

ZEVENBERGEN - Het aantal aanmeldingen bij het Markland College in Zevenbergen en het Markland College in Oudenbosch is ten opzichte van vorig jaar gestegen met 29 leerlingen. 260 groep 8-leerlingen kwamen zich aanmelden in Zevenbergen en 272 leerlingen in Oudenbosch. Bij het Markland College Zevenbergen, dat een uitbreiding en verbouwing bij het school-gebouw aan de Gildelaan 82 in zicht heeft, hebben zich ten opzichte van vorig jaar 9 leerlingen meer aangemeld. Bij het Mark-land College Oudenbosch, dat dit school-jaar onder andere de nieuwe technasi-umwerkplaats in gebruik heeft genomen, waren dat er 20.

Meer aanmeldingen bij Markland College

ZEVENBERGEN - Op dinsdag 15 april wordt de eerste paal geslagen van de nieuwe Neerhofschool in Zevenbergen. De Brede school komt in de nieuwe wijk Bosselaar-Zuid. In het gebouw komen 17 klaslokalen, een gymzaal en daarnaast verschillende ruimten voor kinderopvang (kinderdagver-blijf, buitenschoolse opvang en peuter-speelzaal). Buiten komt een schoolplein met volop ruimte om te spelen. Op 15 april vertrekken de leerlingen naar de bouwlo-catie met ballonnen in de hand. Na een welkomstwoord worden deze ballonnen opgelaten. Ter gelegenheid van de eerste paal is er een nieuw schoollied geschreven en met de kinderen ingestudeerd.

Eerste paal voor de nieuwe Neerhof

MOERDIJK - Bij een staalverwerkerings-bedrijf op industrieterrein Moerdijk is vorige week dinsdag een arbeidsongeval gebeurd. Daarbij is een 24-jarige Poolse medewerker van het bedrijf dodelijk ver-ongelukt. Omstreeks 11.00 uur kwam er een melding binnen van een ongeluk op het industrieterrein van Moerdijk. Toen hulpdiensten ter plaatse kwamen trof-fen ze een zwaargewonde man aan, die kennelijk van een grote hoogte gevallen was. Het slachtoffer was inmiddels niet meer bij kennis. Pogingen om de man te reanimeren mochten niet meer baten. De arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval.

Poolse man dood bij arbeidsongeval

DOOR TIES STEEHOUWER

De kring is van plan om dit op zondag 2 november in de voormalige rooms-katho-lieke kerk te herdenken. Te herdenken en niet te vieren, omdat de stad voor twee derde was verwoest en er in totaal 78 burgers om het leven kwamen.

GepastToch wil men tijdens de bijeenkomst niet alleen herdenken, maar ook op gepaste wijze stilstaan bij de bevrijding van de stad en de wederopbouw daarna. Tijdens de bijeenkomst worden er gedichten voorgedragen, voorgelezen uit oorlogs-herinneringen, muziek gemaakt en ge-

danst. Daarnaast worden de namen van alle burgerslachtoffers voorgelezen, The Last Post geblazen en een minuut stilte gehouden. Het programma is nog lang niet rond, omdat het bestuur druk bezig is om mensen en verenigingen te bena-deren die mee willen werken aan de bij-eenkomst.

Herdenking bevrijding KlundertHeemkundekring Die Overdraghe neemt het voortouw

KLUNDERT - Het bestuur van heemkundekring Die Overdraghe heeft het voortouw genomen om aandacht te besteden aan de bevrijding van Klundert, 70 jaar geleden. Klundert werd op zondag 5 november 1944, tijdens de kerkdienst bevrijd.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

NIEUWS

KIJK OP WWW.

INTERNETBODE.NLMeer dan een half miljoen Bodes

Elke week!

KANONNEN KRIJGEN EEN

LIKJE VERF

ZORGEN OM WINKELBESTAND

STANDDAARBUITEN

ZEVENBERGEN - Ook de gemeente Moerdijk doet mee aan de Landelijke Opschoondag. Tot en met 17 april worden zoveel mogelijk Suppor-ters van Schoon opgeroepen om hun omgeving schoon te maken. Dit jaar zijn ook de scholen, de scouting en sportverenigingen benaderd. De leerlingen uit groep 4 tot en met 8 van basisschool De Regenboog in Zevenbergen trokken vrijdag de handen uit de mouwen om bij te dragen aan een schoon Moerdijk. Op de foto groep 4. FOTO DE REGENBOOG

FIJNAART - De politie heeft zaterdag-avond in Den Haag een 24-jarige vrouw uit die stad aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woninginbraak diezelfde avond in Fijnaart. Rond 21.00 uur zagen bewoners aan de Boerendijk toen ze thuiskwamen, dat er een vreemde personenauto op de oprit stond. In de auto zat een vrouw. De wagen reed onmiddel-lijk weg en vervolgens bleek dat er in de woning was ingebroken. Om 23.15 uur werd de vrouw in de wagen in Den Haag gesignaleerd. Ze werd aangehouden en is in de loop van zondag naar het politiecel-lencomplex in Breda overgebracht, waar ze is verhoord.

Vrouw snel opgepakt na inbraak

ROOMBOTER PAASBROOD HET LEKKERSTE € 2,25 GEVULDE PAAS HAAS € 1,25

Zie onze advertentie

DriesenKadedijk 120b4793 RR FijnaartT. 0168 - 463 763

van DrimmelenZandberg 44761 TW ZevenbergenT. 0168 - 415 160

elke zondagGEOPEND

van 12.00 tot 17.00 uur

Ook op zondag de goedkoopste.

AANHANGWAGENSPAARDENTRAILERS

www.betanco.nl

Dre Wit (‘t) goedreparaties witgoed

productenEtten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Tel: 0168 326207

Mail: info@provily.info

www.provily.info

Vrijdagavond koopavond tot 20.00 uur

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

ACTUALITEIT

PAGINA 3

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ww

w.i

nte

rnet

bo

de.

nl

U kunt uw advertentie opgeven via de button

“Advertentie aanleveren”

Redactie kunt uaanleveren via de button“Redactie aanleveren”

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

DOOR TIES STEEHOUWER

De tentoonstelling die zij zaterdag opende laat schilderijen zien van Frans Franciscus

en fotograaf Rienus Gündel Franciscus. Beiden zijn in de loop van hun carrière met veel facetten van de fotografie in aanra-king gekomen. De verworvenheden hierbij

opgedaan gebruiken zij nu in een serie por-tretfoto’s met de titel ‘After Memling’. De middeleeuwse schilder Hans was de eer-ste schilder die achtergronden gebruikte

achter zijn geschilderde modellen. De ge-portretteerde werd vaak met een voorwerp in de hand afgebeeld. Het voorwerp en de achtergrond diende meestal om de afge-beelde persoon te duiden.

HandenDe handen werden zo geschilderd dat het leek alsof ze op de lijst van het schilderij leunden. De surrealistische sfeer hiervan intrigeerde Frans Franciscus. Hij begon in 2010 met het schilderen van een serie portretten naar Memling. Met het ruwe fotografische materiaal dat door Frans Franciscus hiervoor geschoten werd, ont-stonden, met de grafische expertise van Rienus Gündel Franciscus, de eerste digi-tale portretten. Het combineren van het ‘schilderen’ met digitale middelen en 16e eeuwse portretkunst levert, mede door puntgave detaillering, surrealistisch aan-doende beelden op die moeilijk te dateren zijn, maar wel een nostalgische sfeer ade-men.

BoeiendDe combinatie van schilderijen en foto’s levert in museum Van Lien niet alleen een boeiende, maar ook een verrassende tentoonstelling op. Op de werken van het echtpaar is veel te zien. Dat maakt dat een bezoek aan hun expositie niet in een uurtje bekeken is. De schilderijen laten een we-reld zien die niet kan bestaan. Ze vertellen een verhaal en zijn daardoor boeiend om naar te kijken. Boeiender nog zijn de foto-grafische portretten van de andere Francis-cus. Ze zijn op zo’n manier bewerkt dat de toeschouwer er haast door gehypnotiseerd

wordt. Leo van Lien vertelt dat hij er tij-dens een vakantie op Ameland direct door werd geboeid en besloot om voor het eerst in zijn museum foto’s te gaan exposeren. Ook kocht het echtpaar Van Lien een van de foto’s aan.

Nieuwe stijlMuseum Van Lien in Fijnaart heeft de afge-lopen tijd gewerkt aan de realisering van een nieuwe stijl. Dit houdt vooral in dat de galerie veel minder prominent aanwezig is. Het echtpaar Van Lien zag de belang-stelling om kunst te kopen de laatste jaren sterk dalen. Het openhouden van de gale-rie was niet meer rendabel. Er voor in de plaats kwam de museumwinkel. In haar 15-jarig bestaan heeft het museum in het voormalige stadhuis in Fijnaart in het hele land veel bekendheid gekregen. Geri van Lien: “De belangstelling van de plaatselijke bevolking bleef wat achter, maar de laatste tijd worden vooral de cursussen en de workshops door steeds meer mensen uit de streek bezocht.” Het echtpaar behoort tot de top 100 van Ne-derlandse kunstverzamelaars.

Grote werkenPhil Bloom vertelt dat ze zich tot de schilde-rijen sterk aangetrokken voelt. “Ik hou van grote werken, maar het zal niet meevallen om die te verkopen”, voegt ze er praktisch aan toe. Van haarzelf hangt er een foto op de expositie.

De tentoonstelling is nog tot 31 mei iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 te bekijken.

Franciscus en Franciscus in museum Van LienPhil Bloom opent tentoonstel l ing

Phil Bloom (links) samen met de kunstenaars Franciscus (midden) en het echtpaar Van Lien. Op de achtergrond het pas aangekochte werk FOTO TIES STEEHOUWER

FIJNAART - Leo en Geri van Lien hadden zaterdag Phil Bloom uitgenodigd om in hun museum in Fijnaart een bijzondere tentoonstelling te openen. Bijzonder omdat de tentoonstelling een combinatie is van schilderijen en fo-toportretten. Een dergelijke tentoonstelling vraagt een opening door een bijzonder iemand en dat kan Phil Bloom zeker genoemd worden. Vooral de wat ouderen zullen zich haar herinneren als de eerste vrouw die zich in Ne-derland op de televisie naakt vertoonde. Zij deed dat in 1967 op 21-jarige leeftijd in de tweede uitzending van het programma Hoepla van de VPRO. De laatste 40 jaar heeft zij zich ontwikkeld tot een bekende kunstenares.

DOOR TIES STEEHOUWER

Standdaarbuiten telt 2245 inwoners. Voor een kern van een dergelijke omvang heeft het dorp erg veel te bieden. Zo is er ieder jaar een dorpsweek en de lichtjesoptocht op carnavalszaterdag geniet landelijke be-kendheid. Er wonen relatief veel mensen tussen de 45 en 65 jaar en weinig van boven de 65. De verwachting is dat het aantal inwoners de komende jaren zal afnemen. Vergrijzing van de bevolking ligt op de loer. Enkele gevolgen van deze vergrijzing kunnen zijn: minder zorgaanbod, een ander soort hui-zen, minder bereikbaarheid en een stagne-rend verenigingsleven. Op het ogenblik is van dat laatste nog niet zoveel te merken. Zo mag de heemkundekring zich verheu-gen in een toenemend ledenaantal.

DorpsweekTijdens de presentatie werd de bewoners gevraagd op te schrijven waar ze trots op zijn in Standdaarbuiten. De meest voorko-mende punten waren het verenigingsle-

ven, de dorpsweek en de saamhorigheid. Het was een levendige avond waarin de aanwezigen in verschillende groepjes uit-een gingen om na te denken over wat de uitdagingen zijn voor Standdaarbuiten, nu en in de toekomst. Het behouden van supermarkt Attent aan de Markt en de leegstand van de oude school en kerk werden het meest ge-noemd. Nog geen twintig jaar geleden wa-ren er op de Markt nog een vijftal winkels, maar nu is daar alleen de supermarkt nog van over. Er zijn nog wel een cafetaria, een café en een huisartsenpraktijk.

KerkAlle aanwezigen vonden dat de leegstaan-de beeldbepalende kerk niet gesloopt mag worden. Een wens was ook een goede verbinding met Zevenbergen. Zeker voor fietsers is de weg langs de Mark een gevaarlijke verbin-ding. Tevreden geluiden waren er ook te horen. Men was vooral blij dat de hele Markt dit jaar opgeknapt wordt en heringericht. Aan

de hand van de opmerkingen uit de zaal zal uiteindelijk gezamenlijk een agenda wor-den opgesteld tijdens de dorpstafels en dorpsavonden.

Na de opstelling van deze agenda is het de bedoeling dat de inwoners, verenigingen en de maatschappelijke partners (Stichting Groenhuysen, Bernardus Wonen, de poli-

tie en de gemeente Moerdijk) aan de slag gaan met de uitvoering. Op 7 mei vindt de volgende dorpsavond plaats en op 4 juni de tweede dorpstafel.

Winkelbestand zit Standdaarbuitennaren hoogInwoners z i jn t rots op het verenigingsleven, de dorpsweek en de saamhorigheid

Het beheer van verenigingsgebouw ’t Sandt is in elk geval in goede handen. FOTO TIES STEEHOUWER

STANDDAARBUITEN - Het winkelbestand, of eerder het ontbreken daar-van, zit de mensen uit Standdaarbuiten hoog. Dat bleek uit de reacties van de bijna 75 bezoekers aan de vijfde gebiedsplanavond in de gemeente Moerdijk, en de eerste in Standdaarbuiten. Demissionair wethouder Louis Koevoets prees in zijn eigen woonplaats de hoge opkomst in ’t Sandt. Na een korte presentatie door mensen van het adviesbureau Arcadis over het doel van de gebiedsplannen, volgde een overzicht van feiten, cijfers en ont-wikkelingen die van belang zijn voor de toekomst van het dorp.

Petunia’s. In diverse kleuren. Per stuk 1,49 3 voor

3,-

Lavandula stoechas.Vlinder Lavendel. Excl. mand.Per stuk 2,99 3 voor

6,-

Super mixhangpot.In diverse kleuren.Per stuk 14,95

Kom fruit proeven en kom alles te weten over het planten, snoeien en verzorging.

Bij besteding vanaf 15,-Groente en fruit meststof van Ecostyle 14,95 met 50% korting.

* Goedkoopste gratis, uitgezonderd acties

ALLE FRUITPLANTEN

20,-voordeel

LIFE & GARDEN BREDAIABC 5024 (t.o. MediaMarkt Woonboulevard), 076-7630885LIFE & GARDEN ETTEN-LEURLage Vaartkant 11, 076-5034956

www.lifeandgarden.com

KIJK VOOR OPENINGSTIJDEN OP:www.lifeandgarden.com

genieten met groen

ALLE ZONDAGENWEER GEOPEND VAN 11-17 UUR

plantjesmarkt . plantjesmarkt . plantjesmarktRoyal Canin Maxi Adult. 15 kg.Van 69,20 voor 49,95

2 +1gratis*

1 +1gratis

Actie

artik

elen

zijn

gel

dig

t/m 1

3 ap

ril 2

014

zola

ng d

e vo

orra

ad s

trekt

. Prij

s-en

/of m

odel

wijz

igin

gen

alsm

ede

zetfo

uten

voo

rbeh

oude

n.

tuincentrum

ACTUALITEIT

PAGINA 5

ColofonHoofdkantoorBredaseweg 26, 4881 DE ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Moerdijkse Bode

Moerdijkse Bode

Redactie Peter HoutepenCorrespondenten Cees van der Burg, Ties SteehouwerAcquisitie Jolanda den HaringDruk Drukkerij Vorsselmans

SluittijdenAdvertenties maandag 10.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uurWeekendverslagen maandag 08.00 uurAanleveren via www.internetbode.nl

Bezorgklachten 076 599 8111

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

W E E K B L A D

Puzzel week 15De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Net dure hardloopschoenen gekocht? Gooi ze maar weg. Alle mooie verhalen over steunzolen, pasvorm, stabiliteit en afwikkeling van de voet zijn onzin en geldklopperij. Aldus de afgelopen week op dit onderwerp gepromoveerde sportarts Steef Bredeweg van het Universitair Me-disch Centrum Groningen in het Algemeen Dagblad. Dat hadden we natuurlijk ook zelf wel kunnen bedenken. Tal van Afrikaanse atleten immers lopen ons op blote voeten stront voor de ogen. Ach, het draait allemaal om het creëren van een gevoel. Met een replicashirtje van Real Madrid om de schouders waant menig voetballertje zich immers al snel Cristiano Ronaldo. Wat dat betreft is er niks nieuws onder de zon. In een ver verleden maakte ik deel uit van een niet bijster getalenteerd voetbalteam. Dat laatste was niet verwonderlijk, want trainen deden we zogezegd alleen in kantine en kroeg. Ter compensatie hanteerden we wel motiva-tietechnieken. Zo werden voorafgaand aan elk duel strafschoppen op onze keeper genomen. Wie miste, mocht na afloop van de wedstrijd meteen al een meter bier aftikken. Gezien het aanwezige talent betekende dit bij voorbaat al dat niemand voor het avondeten thuis was. Toch was het ook ons duidelijk dat alles begint met een goede outfit. Daarom hulden we ons vol trots in het tenue van het Schotse Celtic. Uiteraard speelden we zelfs onder Siberische omstandigheden met korte mouwen. Wie meende stiekem een hemdje onder het heilige shirt te kunnen dragen, kwam bedrogen uit. Bij het verlaten van de kleedkamer vond namelijk stee-vast controle plaats. Zondaars kregen een boete van een meter bier opgelegd. Toch zorgde het nimmer voor de gehoopte onoverwinnelijkheid, integendeel zelfs. Eén speler dacht op een dag de show te kunnen stelen met peperdure voetbalschoenen. Bizonleer, slangenleer, krokodil-lenleer of kangoeroeleer: waar zijn schoeisel ook van was gemaakt, het effect was nihil. Hij ging er niet harder door lopen en ook zijn passes kwamen nog steeds niet aan. Tja, leg dat maar eens uit. De schellen vielen hem pas van de ogen toen werd geopperd dat het zonder do-zen om de schoenen misschien toch iets gemakkelijker voetballen was. Toch blijft er altijd die twijfel. Stel nou dat er in mij bijvoorbeeld een nooit vermoede goede afstandsloper schuilt? Een witte Gebrselassie? Ik ga de proef op de som nemen. Met goed en dus duur materiaal, ge-woon voor het geval dat. Eén ding: mocht ik niet zo hard gaan, dan nooit beginnen over dozen.

Dozen

ColumnAddo Sprangers

Kanonnen krijgen likje verf

KLUNDERT - Niet alleen de vier zijden van het fraaie stadhuis in Klundert krijgen deze weken een flinke verfbeurt, maar ook de drie kanonnen die op het grasveld staan achter het stadhuis. De houten paarden van de kanonnen krijgen een nieuwe laag bielsenwit en de ijzeren delen een laag zwarte verf. De kanonlopen zijn honderden jaren oud maar de paarden pas enkele tientallen. Heel lang deden deze lopen dienst als een soort hoekpalen op de hoeken van de straten om te voorkomen dat de gevels van de huizen werden beschadigd door de wielen van de houten karren. FOTO TIES STEEHOUWER

DOOR PETER HOUTEPEN

De gemeenten hebben van staatssecreta-ris Wilma Mansveld 5 miljoen euro gekre-gen om te investeren in hulpverlening en zelfredzaamheid. Uiteindelijk worden er van deze 5 miljoen euro diverse projecten uitgevoerd om de veiligheid te verbeteren. Maar voor het zover is moet eerst onder-zocht worden wat de meest effectieve in-vesteringen zijn.

SteekproefDit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Een ervan is een belevings-onderzoek dat namens de drie gemeenten uitgevoerd wordt door het ingenieursbu-reau Anteagroup. Het is namelijk belang-rijk om te weten hoe de bewoners deze veiligheid beoordelen. Daarom worden via een steekproef een aantal omwonen-den en bedrijven in de spoorzone voor een interview persoonlijk of schriftelijk bena-derd. Bewoners van de adressen die voor

de steekproef geselecteerd zijn, krijgen hiervan schriftelijk bericht. Het belevings-onderzoek door de Anteagroup begint deze week. Mochten belangstellenden verdere infor-matie wensen of nuttige informatie heb-ben, dan kunnen zij zich in de gemeente Moerdijk wenden tot Nanette Starreveld. E-mail: nanette.starreveld@moerdijk.nl

RuimtegebrekDe toename van de zogenaamde ‘giftrei-nen’ komt door het wetsvoorstel Basisnet Spoor. De kans op ongelukken met het ver-voer van gevaarlijke stoffen in Nederland is zeer klein. Het is belangrijk dat dit in de toekomst zo blijft. Nederland is een klein land. Door ruimtegebrek groeit de span-ning tussen veiligheid, vervoer van ge-vaarlijke stoffen, veiligheid en ruimtelijke ontwikkeling. Steeds meer woonwijken en kantoren worden gebouwd langs trajec-ten waarover gevaarlijke stoffen worden vervoerd. Dat vervoer zal bovendien fors

toenemen.

HandtekeningenOverheid en bedrijfsleven hebben daarom een systeem ontwikkeld om de risico’s te beperken. Dat systeem heet Basisnet en het geeft aan over welke routes gevaar-lijke stoffen vervoerd mogen worden. De Eerste en Tweede Kamer hebben inmid-dels ingestemd met het wetsvoorstel.Vorige week kondigde de SP-afdeling Moerdijk een actie aan om zoveel moge-lijk handtekeningen op te halen die pleiten voor de realisatie van een stuk spoorver-binding tussen Vlissingen en Antwerpen. Dit stuk spoor van ongeveer 8 kilometer lang zou het aanbod aan giftreinen in het dichtbevolkte gebied Bergen op Zoom-Roosendaal-Oudenbosch en Zevenbergen kunnen verbinden, omdat het traject van 8 kilometer direct aansluit op de bestaande goederenlijn in het Antwerpse Havenge-bied. Treinen hoeven dan niet meer zinloos door West-Brabant op en neer te rijden.

Belevingsonderzoek naar veiligheid in spoorzone

Omwonenden en bedri jven persoonl i jk of schri f tel i jk benaderd

Het vervoer van gevaarlijke stoffen zal fors toenemen. FOTO PIXELIO

MOERDIJK - Zoals wellicht bekend heeft nieuwe wetgeving tot gevolg dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door de gemeenten Moerdijk, Roosendaal en Halderberge gaat toenemen. Deze gemeenten onder-zoeken daarom de mogelijkheid om de veiligheid in de omgeving van de spoorzone te verbeteren.

PAGINA 6

Taxi- en Minibuscentrale Goverde, Industrieweg 10a, Zevenbergen. Telefoon: 0168-33 00 50. Website: www.taxigoverde.nl

ZEVENBERGEN - Vorige week heeft de Taxi- en Minibuscentrale Goverde de Taxipas geïntroduceerd. Iedereen die ritten wil maken vanuit of naar de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur, kan zo’n pas aanvragen en van de kor-ting genieten.

Al in 1934 reed de eerste taxi van Goverde. Decennia lang bleef de taxiafdeling een relatief klein onderdeel van het toenma-lige omvangrijke familiebedrijf. Sinds 1994 heeft Jan Goverde de dagelijkse leiding over de taxi- en minibuscentrale en is deze uitgegroeid tot een van de meest profes-sionele vervoersbedrijven. Inmiddels telt het bedrijf 170 medewerkers, 65 taxi-voertuigen en 10 bijzondere voertuigen. In hetzelfde jaar kreeg broer Harrie Goverde de leiding over het eigen garagebedrijf, dat deelnemer is in Autoschade Zevenbergen.

Mobiliteitspas“De bezuinigingen in met name de zorg en het (toekomstig) wegvallen van grote

opdrachtgevers dwong ons tot het zoeken naar nieuwe wegen”, aldus directeur Jan Goverde. Relatiebeheerder Ivo de Groot vult aan: “De terugloop van het aantal rit-ten voor de Deeltaxi is goed merkbaar en dat hopen we met de in het eigen bedrijf ontwikkelde taxipas te ondervangen.” De Taxipas is een mobiliteitspas waarbij men op een eenvoudige, voordelige en veilige manier kan voorzien in de vervoersbehoef-te.

TerugbelserviceDe aanschaf van de taxipas kost eenma-lig 25 euro. Daarvoor krijgt men een reeks voordelen. Om te beginnen een forse kor-ting op de reguliere kilometerprijs. Verder individueel vervoer, dus geen combinatie zoals bij de Deeltaxi, betaling achteraf via een factuur en men reist van deur tot deur. De taxiservice is 24 uur operationeel, maar de ritten moeten wel tussen 06.30 en 23.00 uur worden aangevraagd. Enigszins een beperking is dat de taxi 15 minuten voor tot 15 minuten na de gewenste op-

haaltijd kan arriveren, doch via de auto-matische terugbelservice wordt men tijdig gewaarschuwd.

StappenPer kaarthouder kunnen vier (auto) tot acht (bus) personen meereizen. Maar bijvoor-beeld na een avondje stappen in Breda kan de pas ook gebruikt worden. Het is name-lijk niet noodzakelijk dat men persoonlijk, als pashouder, aanwezig is. De Taxipas dient altijd voor de rit aan de chauffeur te worden overhandigd voor het inlezen van de gegevens. Uiteindelijk wil het bedrijf wel weten waar de rekening naar toe ge-stuurd moet worden. Uitgebreide informa-tie is te vinden op onderstaande website.

AssistentieBurgemeester Jac Klijs, die als eerste de (symbolische) taxipas in ontvangst mocht nemen, betreurde het dat nog geen steeds geen openbaar vervoer tussen Zevenber-gen en Etten-Leur is geregeld. Hij zag het gebruik van de taxipas als een alternatief.

Iedereen kan de pas aanvragen, doch de ritten moeten beginnen of eindigen in de gemeenten Moerdijk en/of Etten-Leur en zijn dus door het hele land mogelijk. In de toekomst wil Jan Goverde ook een ‘per-

soonlijk assistentie’ aan de pas koppelen. Bijvoorbeeld voor hulp bij kleine dingen kan een chauffeur tegen de minimale rit-prijs ter plaatse komen om assistentie te verlenen.

Goverde introduceert TaxipasBEDRIJVIG NIEUWS

In het bijzijn van enkele familie- en personeelsleden overhandigde relatiebeheerder Ivo de Groot de eerste (symbolische) pas aan burgemeester Jac Klijs.

DOOR CEES VAN DER BURG

Thomas de Rooij (83 jaar) en Neeltje Cre-zee (bijna 82 jaar) zijn geboren en getogen in Zevenbergen. Hun eerste ontmoeting vond plaats aan de haven, waar de jeugd de gewoonte had om onder meer op zater-dagavond rond te wandelen.

VerhuizingenNa het trouwen voor wet en kerk op 5 april 1954 woonden zij eerst in de Lange-

noordstraat, maar na enkele verhuizingen binnen Zevenbergen kwamen zij terecht in de Langeweg, waar zij 38 jaar woonden. Sinds vier jaar is een aanleunwoning in Woonzorgcentrum De Westhoek hun on-derkomen. Dit laatste houdt verband met hun beider gezondheid, die momenteel redelijk goed is, doch in het verleden kri-tische momenten heeft gekend.

VrachtwagenchauffeurHet echtpaar kreeg één zoon, Rien, die

nu in het ouderlijk huis aan de Langeweg woont en twee kleinkinderen, Tommie (bekend van Bont Gemaauw) en Marleen. Laatstgenoemde heeft inmiddels het leven geschonken aan een achterkleinkind.Thomas is zijn leven lang vrachtwagen-chauffeur in binnen- en buitenland ge-weest. Vooral de eerste jaren had hij te maken met slechte voorzieningen. Behalve het rijden over slechte wegen vormde sneeuwval in bijvoorbeeld Duitsland een ware nachtmerrie. In die tijd werd nog nauwelijks gestrooid. “Helling op was toen al een moeilijke onderneming, maar naar beneden was zonder meer hache-lijk. Ik heb destijds menigmaal ‘zwarte sneeuw’ gezien”, weet Thomas zich nog goed te herinneren. Een ander nadeel van zijn werk was dat hij af en toe met tankwa-gens drie weken achtereen van huis was.

RijnreisDe vakanties werden veelal in eigen land doorgebracht, met als uitzondering een paar Rijnreizen en een vakantie in Luxem-burg. Ook ging Neeltje soms tijdens meer-daagse ritten met de vrachtwagen mee.In de aanleunwoning hebben zij het enorm naar hun zin en het feest werd daarom zaterdag ook in De Westhoek gevierd met zo’n zeventig familieleden, vrienden en kennissen. De vrijdag tevoren hadden zij reeds bezoek gekregen van burgemeester Jac Klijs.

Diamanten huwelijk van echtpaar De Rooij-Crezee

Neeltje Crezee en Thomas de Rooij genieten van hun balkonnetje in de aanleunwoning. FOTO CEES VAN DER BURG

ZEVENBERGEN - In Woonzorgcentrum De Westhoek in Zevenbergen vierden zaterdag Thomas de Rooij en Neeltje Crezee hun 60-jarig huwelijk.

ZEVENBERGEN - Op 12 april gaat het Regio Orkest West-Brabant een prachtige uitdaging aan. Voor het eerst in West-Brabant zal de symfonie “Lord of the Rings” integraal worden uitgevoerd. De componist van dit bij-zondere werk, Johan de Meij, is op-getogen over dit aanstaande concert. In een videoboodschap vanuit New York complimenteerde hij het orkest en wenst het ROWB veel succes.

De muziek van The Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. Het fantastische verhaal over Hobbit Frodo

Balings en zijn queeste naar de plaats waar het goede het kwade kan verslaan met behulp van de Ring werd door miljoe-nen mensen ademloos gelezen. De Neder-landse componist Johan de Meij raakte geïnspireerd door de rijkdom aan thema’s en schreef een symfonie in vijf delen die elk een personage of belangrijke episode uit het boek vertegenwoordigen.Clemens Rosmulder, dirigent van het Regio Orkest West-Brabant is opgetogen dat hij met het orkest deze uitdaging aangaat. “We hebben al eens afzonderlijke delen uitgevoerd, maar een integrale uitvoering is spannend en uitdagend. Bovendien is het een buitenkansje voor collega-muzi-

kanten om dit mooie werk live te horen”.Om in de stemming te komen zal het orkest eerst enkele beroemde werken uit de film-muziek spelen. Na een bijzondere intro-ductie kan het publiek genieten van Lord of the Rings. De uitvoering vindt plaats in de comfortabele theaterzaal van het gemeen-tehuis in Zevenbergen.Integrale uitvoering eerste symfonie van Johan de Meij en andere filmmuziek door Regio Orkest West-Brabant olv. Clemens Rosmulder op zaterdag 12 april, 20.00 uur, in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen. Kaarten aan de zaal of via kaartverkoop@regio-orkest.nl. Meer en actueel nieuws op www.regio-orkest.nl

Regio Orkest West-Brabant in de ban van de ring

Integrale ui tvoering ‘Lord of the Rings’ van Johan de Meij

HEIJNINGEN - Op zaterdag 12 april is iedereen tussen 9.00 en 16.00 uur van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in en rond het Pestalozzihuis aan de hoge Heijningsedijk 4a te Heijningen. Dan organiseert het plaatselijk Oranjeco-mité, in samenwerking met de stich-ting Pestalozzihuis bovengenoemde markten voor de 11e achtereenvol-gende keer.

Op de Bloemetjesmarkt, zullen verschil-lende voorjaarsbloemen te koop zijn, even-

als bolgewassen en verschillende vaste planten. Het aanbod is uiteraard geheel afgestemd op de tijd van het jaar en houdt rekening met de ontwikkeling van het sei-zoen. Ook aan de inwendige mens is gedacht middels ouderwets lekkere wafels. Men-sen die zelf hun tweedehands spulletjes willen verkopen op de Rommelmarkt, heb-ben hun spullen uitgestald in het Pestaloz-zihuis. Beide stichtingen hopen op gun-stige weersomstandigheden, een goede opkomst en uiteraard een succesvolle verkoop.

Bloemetjes- en rommelmarkt in Heijningen

KLUNDERT - Op 13 april organiseert het Ritmisch Koor Rhythm4all weer een Lentebloesemconcert.

Dit jaar heeft het koor vier andere koren uit de regio uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Het zijn de koren: Cantzoni uit Ze-venbergschen Hoek; Move uit Fijnaart; De Dolle Mamma’s uit Zevenbergen; Neder-pop aan de Dintel uit Dinteloord. Alle vijf

de koren zullen zich van hun beste kant la-ten zien in een mengeling van licht muziek, licht klassiek-, Pop- en Nederlandstalig.Laat u eens verrassen op zondagmiddag 13 april in de grote zaal van De Niervaert aan de Molenvliet 7 in Klundert. Het concert begint om 14.00 uur tot ongeveer 16.15 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur en de toe-gang is gratis.

Lentebloesemconcert

STANDDAARBUITEN - Vanaf heden zijn er kaarten te koop voor de amuse-mentsavond op 30 mei tijdens de 39e Dorpsweek Standdaarbuiten.

Op deze avond treden op Django Wagner en op verzoek wederom de Groningse for-matie Papa di Grazzi die al enkele jaren een spetterende show brengen. De voor-verkoop vindt plaats bij supermarkt Jac At-

tent op de Markt te Standdaarbuiten.Voor het eerst wordt er tijdens de Dorps-week 2014 in plaats van de traditionele Popavond een Dance avond georganiseerd met als acts o.a. Moombahteam (DJ Eric en DJ Gijs) en Paul Elstak met daarnaast nog diverse support acts.De voorverkoop vindt plaats bij supermarkt Jac Attent op de Markt te Standdaarbui-ten.

Voorverkoop gestartDorpsweek Standdaarbui ten

ZEVENBERGEN - In Woody Allens nieuwste drama, dat zijn beste sinds jaren is genoemd, zet Cate Blanchett een indrukwekkende rol neer als jet-set socialite Jasmine, de door cham-pagne en antidepressiva benevelde vrouw van rijke zakenman Hal (Alec Baldwin als een soort Bernard Ma-doff).

Na een groot schandaal raken zij in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine, die altijd heeft weggekeken van de schim-mige praktijken van haar man, belandt na het schandaal in een acute crisis, waarna ze vlucht naar haar armere zus in San Fran-cisco. Hier wordt ze op pijnlijke wijze ge-

confronteerd met haar struisvogelgedrag. Blue Jasmine markeert Woody Allens terugkeer naar Amerika als filmset: het is Allens eerste film in de VS sinds Whate-ver Works uit 2009. De vorige films van de cineast speelden zich af in Londen (Match Point, You Will Meet a Tall Dark Stranger), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona), Parijs (Midnight in Paris) en Rome (To Rome with Love). Geregisseerd door Woody Allen met Cate Blanchett, Alec Baldwin en Sally Hawkins

Reserveren: cine7@cultuurmoerdijk.nl.Voorstelling van Cine7 is in Theater De Schuur, Kerkstraat 23, Zevenbergen, vrij-dag 11 april, aanvang 20.00 uur.

Bleu Jasmine bij Cine7

LIEF EN LEED

PAGINA 7

Familieberichten

Wij helpen ubij een waardigafscheid Wij staan al vele jaren lang

dag en nacht voor u klaar om u bij te staan na een overlijden.

TELEFOON (0168) 46 22 30

www.uitvaartleeuw.nl

UITVAARTVERZORGING

G. LEEUW

Rouwcentrum Leeuw Wilhelminastraat 68

Fijnaart

Vele fijne herinneringenverzachten onze smart.

Voorgoed uit ons midden,maar altijd in ons hart.

Met al haar levenslust en wilskracht heeft zij deze strijd niet kunnen winnen. Na alle

fijne jaren die wij met haar mochten beleven, hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van onze lieve

moeder, oma en omie

Wilhelmina PieternellaMien Dierks-Haverkamp

weduwe van

Piet Dierks

Zij overleed op 2 april 2014 in de leeftijd van 86 jaar.

Fijnaart: Riet en Piet René en Josien, Luuk, Laura Patrick en Jacqueline, Tristan, Sven Mirella

Correspondentieadres: Leeuwerikstraat 40, 4793 HE Fijnaart

De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 9 april om 14.00 uur in de aula van crematorium Zegestede, Ionweg 12 te Roosendaal.

Samenkomst in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Na de crematieplechtigheid is er gelegenheid tot persoonlijk condoleren in de koffiekamer.

Moegestreden is van ons heengegaan onze lieve moeder, oma en overgrootmoeder

Mien Vermeulen

weduwe van

Arie Tolenaars

Klundert, 18 mei 1935† Zevenbergen, 30 maart 2014

Hennelien en Hans van Damme-TolenaarsHannelieze en Ronny

LuukEliseFleur

HennoHislaine en Kevin

Lejon en Elly Tolenaars-de Laat

Correspondentieadres:H.M. van Damme-TolenaarsEkenberg 414708 EJ Roosendaal

De begrafenis heeft vrijdag 4 april te Klundert plaatsgevonden.

Uw aanwezigheid, medeleven, de vele kaarten en belangstelling zijn voor ons een grote steun geweest na het overlijden van onze zorgzame moeder, schoonmoeder, groot- en overgrootmoeder

Anna den Hollanderweduwe van

Govert Bastiaan de Gast

Wij willen u daarvoor hartelijk danken.

Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Dinteloord, april 2014

Begrafenis- en crematieverzorging

Ria Jongenotter

Postbus 115, 4790 AC Klunderttel. (0168) 40 38 77mob. 06 - 29 59 50 09www.riajongenotter.nlinfo@riajongenotter.nl

PAGINA 8

DOOR ELS ROMMERS

“De Havenfeesten zijn zo waardevol om-dat het een evenement is voor en door Hal-derbergenaren”, aldus Manja Blommerde van de winkeliersvereniging Ondernemers Koepelcentrum. “Er staan dit jaar zo’n 125 stands die bemand worden door regionale bedrijven, winkeliers, verenigingen, hob-byisten en marktkooplui van binnen en buiten de regio, zodat het aanbod heel di-vers is. Er is dus voor ieder wat wils, zoals bijvoorbeeld mode, accessoires, gadgets, cadeauartikelen, hobbymaterialen, snoep- en eetkraampjes, informatieve stands en natuurlijk kraampjes met countryspullen. Eigenlijk te veel om op te noemen.”

Auto- en countryshow“Ook is er dit jaar, terug van weggeweest, de autoshow op de grote parkeerplaats naast de haven. Zes garagehouders sho-wen hun mooiste nieuwe en gebruikte mo-dellen. Daarnaast is er een leuke clubactie, waarbij we op de kop van de haven een rodeodecor nabouwen waarbinnen allerlei spelactiviteiten plaatsvinden.

Verenigingen en clubs hebben de kans gekregen om bepaalde spelonderdelen te bemannen en mogen met de opbrengsten die daaruit voortkomen hun eigen clubkas spekken. In deze tijd van bezuinigingen is dat natuurlijk een gouden kans. Verder

spelen zich op verschillende locaties wes-terntaferelen af. En net als vorig jaar, staat de kiosk er weer. Uiteraard wordt daar countrymuziek gespeeld en de dansgroep van Roy Verdonk geeft daar ieder kwart voor het uur een Line Danceshow. Op zon-dag verzorgt toneelgroep Face het straat-toneel, wat altijd weer garant staat voor volop entertainment. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, want er staan diverse leuke attracties voor alle leeftijds-categorieën. Kortom, de Havenfeesten zijn gezellig uitje voor het hele gezin.”

De Havenfeesten zijn op zaterdag 12 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zon-dag 13 april van 11.00 tot 17.00 uur.

De autoshow is terug!

Oudenbosch Goes Wild West tijdens HavenfeestenOUDENBOSCH - Op 12 en 13 april vinden weer de jaarlijkse Havenfeesten plaats. Het thema voor dit jaar is het Wilde Westen. De winkeliersvereniging van het centrum van Oudenbosch heeft er bij de organisatie van dit sfeer-volle en goed bezochte evenement voor gezorgd dat zowel jong en oud aan hun trekken komen. De combinatie van spelletjes, eten, drinken, zang, dans, toneel, kraampjes en shows in country-stijl belooft een groot succes te worden.

DOOR ANJA BOUWMAN

Na Fijnaart en Klundert is Heijningen de derde kern waar een gebiedsplan is ont-wikkeId. In het plan voor Heijningen is ge-probeerd zoveel mogelijk maatwerk te le-veren. De kern telt bijna 900 inwoners. Zij worden gevraagd een actieve rol te spelen in het behoud van de leefbaarheid in hun dorp. De bewoners worden daarbij onder meer ondersteund door de gemeente, de politie Midden- en West Brabant, woning-stichting Brabantse Waard en Stichting Surplus.

UitdagingenDe punten in het plan, uitdagingen ge-noemd, lopen uiteen van het beperken van de geluidshinder van de A4/A29 tot het ontwikkelen van een welkomstpakket voor nieuwe inwoners, het beleid rondom woningverdeling, het behoud van de ba-sisschool, de watersnoodwoning en het

verenigingsleven en een goede ontsluiting van de Polderstraat. In totaal zijn elf uitda-gingen geformuleerd.

GeluidshinderZodra de A4 naar Halsteren is doorgetrok-ken, zal de hoeveelheid verkeer volgens de verwachtingen verviervoudigen. Die zal zowel de geluidshinder als de luchtver-vuiling door fijnstof in Heijningen enorm doen toenemen. De gemeente wil een bewonersgroep ondersteunen om te kijken welke stappen moeten worden genomen om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld het plaatsen van geluidsschermen door Rijks-waterstaat.

Brede schoolDe gemeente wil basisschool ‘t Kompas in aanmerking laten komen voor de ontwik-keling van een Brede school. Dit is een samenwerking tussen verschillende instel-lingen die zich richten op kinderen. Naast

de basisschool zouden bijvoorbeeld ook de peuteropvang, kinderopvang en cultuur-, sport- en welzijnsinstellingen deel kunnen uit maken van een Brede school. De eerste gesprekken hierover zijn positief verlopen.

VervolgVoor de meeste uitdagingen worden werk-groepen gevormd. Nog niet voor alle werk-groepen hebben zich voldoende mensen aangemeld. Gebiedscoördinator namens de gemeente Moerdijk, Robert Stoop, denkt dat hier de eerste stappen moeten worden gemaakt. “We moeten kijken hoe we mensen met elkaar kunnen verbinden.” Minimaal drie keer per jaar zullen in He-ijningen vervolgbijeenkomsten worden georganiseerd. De eerste staat gepland op 23 april.

Meer informatie is te vinden op: www.gebiedsplannen.nl/Heijningen of www.facebook.com/gebiedsplanHeijningen

Sleutelrol voor bewoners bij behoud leefbaarheid Heijningen

Bijeenkomst Pestalozzihuis s tar tsein voor de ui tvoering van plannen

Robert Stoop vertelt de aanwezigen hoe het gebiedsplan zal worden uitgevoerd. FOTO ANJA BOUWMAN

HEIJNINGEN - Met een glaasje champagne is in het Pestalozzihuis in Heijningen een toast uitgebracht op het gebiedsplan voor Heijningen. Het plan is tot stand gekomen in nauw overleg met de bewoners van de kern. De bijeenkomst in Heijningen vormde het startsein voor de uitvoering van een aantal plannen. De bewoners spelen daarin een grote rol, zo vertelde demissionair wethouder Louis Koevoets.

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 12 april komen de leden van Scouting Zevenbergen tussen 9.30 en 14.00 uur weer aan de deur om enveloppen te verkopen.

In deze enveloppen zitten briefjes waarmee u eieren kunt win-

nen. Bij velen van u is deze actie wel bekend. Scouting Zeven-bergen hoopt dat veel mensen de vereniging willen steunen.

De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw kampmateriaal en het onderhoud van het gebouw.

Eieractie Scouting Zevenbergen

Kledinginzameling: Op donderdag 10 april kunt u tweedehands kleding, schoenen en allerlei soort ander textiel tussen 18.00u en 19.00u inleveren bij de kerken in Ouden-bosch. De opbrengst is bestemd voor Mensen in Nood.

MOERDIJKRommelmarkt: De Stichting Heemkunde houdt op zaterdag 12 april een rommelmarkt op de achterplaats van “de Sprange”, Julianastraat 2 te Moerdijk-dorp, waar ook tevens de verkoop van boeken, stripboeken, grammofoonplaten, cd, dvd zal plaats vinden. De aanvang is 13.30 uur. De opbrengst van bovengenoemde activiteiten zal besteed worden aan het onderhoud van gebouw ‘de Sprange’.

ZEVENBERGENGrote voorjaarsbingo: Vogelvereniging Zanglust uit Zevenbergen organiseert een voorjaarsbingo op 12 april bij De 3 Musketiers, Hazeldonksezandweg 28b te Zevenber-gen. De balletjes gaan rollen om 20.00 uur.Ruilbeurs: De Zevenbergsche ruilvrienden houden op zaterdag 12 april een ruilbeurs voor postzegels en munten. De beurs wordt gehouden in het Sportcentrum Lindonk, Kris-tallaan 25, aanvang 13.00 uur en ze eindigen rond 17.00 uur.

KLUNDERTPeuterspelen: Het begint lente te worden. Tijd om lekker buiten te spelen. Kom je ook spelen? Fietsen op een echte kleuterfiets? Klimmen op het klimrek ? Spelen in de zand-bak en andere kindjes leren kennen? Het kan allemaal tijdens het peuterspelen op het schoolplein. Elke woensdag, bij droog weer, tussen 10.45-11.30 uur zijn peuters met hun vader, moeder of andere verzorger welkom om te komen spelen op het schoolplein van CBS De Molenvliet, Graaf Florisstraat 1a.

FIJNAART/HEIJNINGENSeniorenraad: Dinsdag 15 april: KVV. Wordt nader bekendgemaakt. Graanbeurs. Dins-dag 15 april: Paasviering Ouderensoos in Het Trefpunt, aanvang 14.15 uur. Woensdag 16 april: Passage. Paasviering in Het Trefpunt, aanvang 19.45 uur. Woensdag 16 april: Jaarvergadering Afd. Heijningen.

KORTE BERICHTEN

MOERDIJK - In juni wil de vogelwerk-groep van de afdeling Moerdijkse Polders een zwaluwexcursie orga-niseren in de gemeente Moerdijk. Onder deskundige begeleiding zullen een viertal zwaluwen kolonies wor-den bezocht, waarbij het spotten van 4 soorten zwaluwen gegarandeerd is.

Wist u dat gierzwaluwen geen echte zwa-luwen zijn? Gierzwaluwen vormen een eigen familie. Veel mensen weten het verschil niet tussen gierzwaluwen en zwa-luwen. De echte zwaluwen (Hirundinidae) zijn wat kleiner dan de gierzwaluw (Apodi-dae) en hebben pootjes om mee te lopen.

Echte zwaluwen kunnen van de grond af opvliegen, maar gierzwaluwen kunnen dat dus niet. Tijdens de excursie zullen wij op zoek gaan naar echte zwaluwen en gier-zwaluwen. De komende tijd zal er per soort een uitgebreidere beschrijving komen, zo-dat u al op uw gemak kennis kunt nemen van deze prachtige luchtacrobaten. De volgende kolonies zullen worden bezocht: huiszwaluw; boerenzwaluw; gierzwaluw; oeverzwaluw. De excursie is op zaterdag 7 juni. Opgave van deelname kan bij: Bram Heijblom, brahey@live.nlKijk voor de overige activiteiten van onze vereniging op de volgende website: www.ivn-etten-leur.nl

ZwaluwenexcursieNatuurwerkgroep Moerdi jkse Polders

FIJNAART - Op woensdag 2 april opende het servicepunt haar deu-ren aan de Prinses Irenestraat, bij de Kennedyschool. Met de inzet van zelfservice en diverse technische toepassingen is het servicepunt van maandag t/m zaterdag van 8.00-20.00 uur geopend.

De bezoeker kan lenen, verlengen en inle-

veren via een zelfservice-apparaat op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Op gezette tijden zal er een medewerker van VANnU aanwezig zijn om te helpen, uitleg te geven of vragen te beantwoorden. De tijden hiervan zijn als volgt: dinsdag 10.00-12.00 uur; woensdag 10.00-12.00 uur; vrijdag 10.00-12.00 uur. Het servicepunt zal later officieel geopend worden. Meer informatie hierover volgt.

Servicepunt bibliotheek Fijnaart

Open vanaf woensdag 2 apri l

ZEVENBERGEN - Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 april wordt in het Bil-jartcentrum van JBV Amorti in Zeven-bergen gestreden om het Europees Kampioenschap 2014 Junioren drie-banden groot.

De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) heeft dit Europese kampioenschap toegewezen aan de Jeugdbiljartvereniging (JBV) Amorti, die op wedstrijdgebied zijn reputatie meerdere malen bewezen heeft. Amorti wordt in dit toernooi ondersteund door de Stichting Topbiljart Zundert. De partijen worden gespeeld op de twee (gro-te) wedstrijdtafels die in dit biljartcentrum aanwezig zijn.

PoulesTot de zestien deelnemers onder 21 jaar behoren twee Nederlanders, te weten Jordy de Kruijf uit Hoogeveen en Michael

Vink uit Groede. De overige spelers zijn afkomstig uit Frankrijk, België, Portugal, Duitsland en Spanje (met ieder twee verte-genwoordigers) en Oostenrijk, Luxemburg, Turkije, Tsjechië (met 1 vertegenwoordi-ger). De vier poules starten vrijdag 18 april om 10.30 uur en op zaterdag 19 april om 10.00 uur. Op beide dagen zijn de laatste partijen om 21.00 uur.

InternetDe halve finales beginnen zondag 20 april om 11.30 uur, de finale om 14.00 uur. In de voorronden wordt gestreden om 25 caramboles of 50 beurten, in het verdere toernooi gaat het om 30 caramboles.De toegang tot het biljartcentrum aan de Dokter Ariënslaan 88 in Zevenbergen is gratis. Ook worden alle wedstrijden live uitgezonden via www.kozoom.com; dit is een betaalzender, die voor dit evenement door iedereen gratis te bekijken zal zijn.

Europese Jeugdbiljartkam-pioenschappen bij Amorti

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie:

WIJ GELOVEN IN LIEFDE,TROUW EN ROMANTIEK

Jij ook? Dan zoeken we graageen levenspartner voor je: 3 van de 4 slaagt. Mens & Relatie: de hoogste slagingskans.

Al 30 jaar het grootste relatiebemiddelingsbureau.Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 of 088-0221900 (landelijk)Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

4.99

2.99 7.99

2.79

volgens de Consumentenbond*

0.59v van 1.19

0.39v van 0.85

54%goedkope

r

50%goedkope

r

www.aldi.nlHOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

PAASVOORDEEL

700 gSuikerbrood

500 gBreekbrioche

0.5 l

Vers geperste sappen

Roomboterstol1 kg

Diverse all over prints.Maten: S t/m XL.

DamesleggingVanaf woensdag 09-04-2014

Per tray.24 violen of perkplantjes

Keuze uit diverse modellen.Plantenmanden

1.89

1.39 2.79

2.79

- automatische inschakelingbij schemering

- libelle, kolibrie of vlinder

- incl. accu

Solar tuinlichtstaaf

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Vanaf woensdag 09-04-2014*Vers & voordelig!

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 09-04-2014 t/m dinsdag 15-04-2014

Kiwi’s500 g

BleekselderijPer stuk

* Bron Consumentenbond april 2014.

2E PAASDAG PAASSHOWvan 10.00 tot 17.00 uur met grote kortingen en acties!

Dealer van Unilux horren en Zonnelux binnenzonweringen

Kaaistraat 81, 4711 HR St. WillebrordT 0165 - 38 73 07 M 06 - 21 27 16 86

E-mail: vandoorenzonweringen@home.nl

RONDO SEMI CASSETTE SCHERM (handbediend)Ronde semi cassette scherm 5 meter breed x 2,5 meter uitvalIn de kleur; Ral 9001 of antraciet grijs of kwart grijs of bruin structuurlak inclusief streepdoek en montage € 1031,-

VANDO CASSETTE SCHERMGesloten cassette scherm 5 meter breed x 3 meter uitval met motor Ral 9001 of gratis antraciet grijs structuurlak inclusief streepdoek en montage € 1413,-

ROLLUIK ACTIE (min. 15% goedkoper als standaard rolluik)(voorbeeld) 2.5 meter breed x 1.9 meter hoog met motor in 7 standaard kleurenInclusief motor en montage van € 534,- nu voor € 456,-

PAGINA 10

DOOR TIES STEEHOUWER

Het is de bedoeling dat de mensen uit de aanleunwoningen van de Mauritshof en anderen uit de kern Klundert van het punt gebruik gaan maken. Twee van deze be-woners hadden de weg ernaar op de dag van de voorlopige opening al gevonden: de dames Adrie Dalemans en Adrie van Dam-de Gast.

“We geven niet de laatste, maar de eerste man de zak op”, vertelt Adrie Dalemans als variatie op het spreekwoord ‘De laatste man de zak opgeven’. De beide dames zijn verrukt over de ruimte waarin de komende twee jaar het Pluspunt gevestigd is. Of ze er ook regelmatig gebruik van gaan maken weten ze nog niet. “In het rusthuis gingen we ook nooit naar de aula, maar we zien wel.”

VoorzieningEr moet worden afgewacht of het Trefpunt in een behoefte voorziet. Activiteitenbege-leidster Addie Verschuren vertelt dat ze bij alle bewoners van de aanleunwoningen niet alleen flyers in de bus heeft gestopt, maar ook even binnen is gewipt. Druk is het wel deze dag. Maar niet met mensen uit de doelgroep, maar met vrijwilligers en personeel van Surplus die even een kijkje komen nemen. Tussen het koffiedrinken door krijgt Truus den Hollander een mooie bos bloemen omdat ze 25 jaar vrijwilliger is. Veel spullen uit de Mauritshof zijn naar het Pluspunt gebracht. Zo staan de boeken netjes in de kasten, zijn er speelkaarten, kunnen de spellen rummikub en scrabble worden gespeeld en zijn er sjoelbakken voorhanden. Natuurlijk kan er ook gewoon een kopje koffie of thee worden gebruikt en kan er worden gezorgd voor een warme of een broodmaaltijd. Mensen die niet zo makkelijk het stuk vanaf de aanleunwonin-gen naar het Pluspunt kunnen lopen, kun-nen worden opgehaald. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Als er behoefte aan is, dan kunnen deze tijden worden opgerekt. Mensen die opgehaald willen worden of een maaltijd willen be-stellen, kunnen dit doen via telefoonnum-mer 0168-40 31 50.

Pluspunt Klundert geopend

Adrie van Dam-de Gast en Adrie Dalemans zijn de eerste bezoekers van het Pluspunt. FOTO TIES STEEHOUWER

KLUNDERT - Met koffie en gevulde koeken is vorige week het Pluspunt Klundert in de aanbouw van de gerefor-meerde kerk geopend. Nog niet officieel, want dit gebeurt op woensdag 7 mei. Het Pluspunt in Klundert is een van de pluspunten van Surplus die inmiddels in heel veel kernen in de Westhoek in gebruik zijn. In Klundert is het Pluspunt eigenlijk een voortzetting van die in het verzorgingshuis de Mauritshof. Dat staat inmiddels leeg en wacht op de slopers.

DOOR PETER HOUTEPEN

Het convenant maakt het voor de politie mogelijk om de financiële instellingen structureel te informeren over aangetrof-fen hennepplantages in door hen gefi-nancierde panden. Hypotheekverstrekkers accepteren deze misstanden niet en zullen de eigenaar tenminste verantwoordelijk stellen voor geleden schade.

RegistratieOmdat hennepteelt regelmatig samengaat met hypotheekfraude is de informatie van de politie ook aanleiding om zelf onder-zoek te doen. Als geconstateerd wordt dat er gefraudeerd is, wordt de lening in prin-cipe opgeëist, wordt er aangifte gedaan en volgt opname in het Incidentenwaar-schuwingssysteem van de hypotheekver-strekkers. Met registratie in dit systeem kan voorkomen worden dat er opnieuw een lening wordt verstrekt aan fraudeurs. Een aangifte van hypotheekfraude kan het strafrechtelijk dossier bovendien ver-zwaren, en de gegevens van hypotheek-verstrekkers kunnen in het opsporingson-derzoek helpen bij het blootleggen van het criminele samenwerkingsverband.

OmvangVolgens Hans Vissers, politiechef van de regio Zeeland-West-Brabant, komt de sa-menwerking op een goed moment: “Wij treffen steeds vaker hennepkwekerijen aan in kooppanden. Waarschijnlijk komt dit door de strenge controle op wietteelt in huurpanden, maar ook omdat eigena-ren hun moeilijk verkoopbare woningen uit wanhoop beschikbaar stellen voor het plaatsen van kwekerijen.” Wim Mijs, di-recteur van de Nederlandse Vereniging

van Banken (NVB) en Bestuurder van de SFH is ook verheugd over de samenwer-king: “Hypotheekverstrekkers hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen hun naam niet verbinden aan crimi-nelen. Ik zie de bundeling van onze krachten als een belangrijke en logische stap in de bestrijding van hennepteelt én hypotheek-fraude.” Hans Vissers meent dat de geor-ganiseerde hennepteelt niet alleen met de inzet van het strafrecht kan worden opge-lost. “Daarvoor is de omvang van het pro-bleem te groot. Daarom is het belangrijk om private partners ook in staat te stellen om een constructieve bijdrage te leveren aan de bestrijding ervan.” OmzetIn 2013 vonden in de regio Zeeland-West-Brabant ruim 600 hennepruimingen plaats. Het betrof in 45% gevallen een koopwo-ning. Geschat wordt dat er zich in de pro-vincie Brabant alleen al 5.500 tot 6.800

wietkwekerijen bevinden met een jaarlijk-se productie van 343 ton droge wiet. Dat is goed voor een omzet van 1 miljard euro. Veelal ontstaan als gevolg van hennep-plantages woningbranden. De teelt wordt aangestuurd door de georganiseerde misdaad en is zeer verweven met andere ondermijnende vormen van criminaliteit, zoals witwassen en (hypotheek)fraude. De politiechef doet dan ook een oproep aan burgers om de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen al dan niet ano-niem via 0800-7000 bij de politie te mel-den. “We moeten deze vorm van misdaad stevig aanpakken.” HypotheekfraudeIn de meeste gevallen van hypotheekfrau-de is sprake van vervalsing van werkge-versverklaringen, jaaropgaven en loonstro-ken. Ook worden hypotheken voor panden aangevraagd voor eigen bewoning, terwijl de koper in werkelijkheid niet van plan is om er zelf te gaan wonen.

Hypotheekfraude hennepkwekende woningeigenaren aangepakt

Convenant geef t instant ies meer mogeli jkheden

ZEVENBERGEN - De politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Nederlandse hypotheekverstrekkers, vertegen-woordigd door de Stichting Fraudebestrijding Hypotheken (SFH), binden in de regio Zeeland-West-Brabant samen de strijd aan tegen hennepteelt in koopwoningen. Zij hebben hiertoe een convenant gesloten. Naast strafrechte-lijke vervolging lopen huiseigenaren die hun woningen gebruiken voor hennepteelt hierdoor ook extra kans om hun hypotheek en woning kwijt te raken.

MOERDIJK - ‘Hendrik’ is een bewer-king van ‘Hendrik V’ van Shakespea-re, vandaag verteld en gespeeld door kinderen tussen de 6 en 13 jaar.

We reizen naar Engeland, het land van Koning Hendrik de Vijfde. De schatkist van Hendrik is leeg en het volk is boos. Om weer aan geld te komen wil Hendrik Frankrijk veroveren, want Frankrijk is een rijk land. Dit gaat helaas niet zo makkelijk als verwacht… Wanneer Hendrik midden in de oorlog zit wenst hij dat hij er nooit aan begonnen was – het levert immers alleen maar vuile handen op. Zal het toch goed aflopen met Hendrik? Een versie die helemaal geschre-

ven door Sacha voor een jeugd toneel voorstelling. Jeugd Toneel Moerdijk hoopt nog vele jaren met onze acteurs toneel voorstellingen op te kunnen voeren. Het is schitterend om te zien hoeveel plezier de kinderen uit Moerdijk maar ook uit Zeven-bergen, beleven in het toneel spelen. Een genot om naar te kijken als ouder(s), oom, tante, vrienden en familie.We zijn u graag op onze voorstelling in De Ankerkuil te Moerdijk: zaterdag 12 april om 19.30 uur en zondag 13 april om 14.00 uur. Er zijn nog kaarten te verkrijgen. Voor meer informatie: wilt u dan zo vriendelijk zijn om contact op te nemen met Pedro Mendes (0168-412238, of voice mail ) of via email jeugdtoneel.moerdijk@kpnmail.nl

Jeugd Toneel Moerdijk voert Hendrik V op

Scéne uit ‘Hendrik V’. FOTO: PETER DEN RIDDER

STANDDAARBUITEN - De Rabobank organiseert een Clubkas actie waar-mee alle verenigingen desgewenst mee kunnen doen.

Er wordt €125.000 euro ter beschikking gesteld wat verdeeld wordt over de deel-nemende verenigingen, al naar gelang het aantal stemmen wat betreffende vereni-ging krijgt. U kunt stemmen als u lid bent

van de Rabobank WBN.Majorettevereniging The Stardreams uit Standdaarbuiten is een van die deelne-mende verenigingen en wil via deze weg aan alle stemmers de oproep doen hun stem uit te brengen op onze vereniging. Bent u lid van Rabobank WBN en u gaat stemmen, stem op ons en gun ons deze financiële bijdrage. Hiervoor alvast onze hartelijke dank.

The Stardreams doen ook mee clubkas actie

MOERDIJK - Afgelopen werd in zwembad de Stok de laatste ronde van de regiozwemcompetitie D2 ge-zwommen. Thuisvereniging Hierony-mus had zwemvereniging de Wildert uit Zundert en zwemvereniging de Krabben uit Bergen op Zoom te gast.

De wedstrijd was spannend, er is goed gezwommen maar er waren helaas ook enkele diskwalificaties en zieken. Het was wachten op de punten van de andere ver-enigingen in de D2 competitie. Omdat pro-motie er dik in zou zitten had de vereniging na de wedstrijd voor pizza’s gezorgd De Voorzitter en verantwoordelijke bedankte de zwemmers en er was voor alle coaches een bos bloemen. Na een drukke zwem-middag ging iedereen zenuwachtig huis-waarts. De punten van de verenigingen die in andere baden gezwommen hadden waren nog niet bekend.

Wesley Beck uit Klundert, die als coach met recht trots kan zijn op de prestaties van de zwemmers die hij begeleid zwom zelf ook mee. Op de 200m wisselslag werd hij 3de en mocht ook hij een medaille in ontvangst nemen, op de 50m vrij werd hij nipt 4de. Viktor Warndorff uit Standdaar-buiten zwom 2 pr’s Op de 100m vrij zwom hij 4s sneller, op de 50m rugslag 1s. snel-ler. Het leverde hem 2 eerste prijzen op. Rond 9 uur stond de laatste uitslag online. Het lijkt er op (onder alle voorbehoud!) dat Hieronymus 2 4de is geworden en dat zij promoveren naar de regioklasse 1. Hiero-nymus 1 blijkt ook komend seizoen uitko-men in de Landelijke competitie Klasse A. Beide Hieronymusteam doen de mee in de landelijke top (eerste team) en regionale top (tweede team). Voor de complete uit-slag en meer informatie over Hieronymus kijk op www.zpv-hieronymus.com of faceboek @zpvhieronymus.

Hieronymus 2 promoveert naar Regio klasse 1

MOERDIJK - De halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag is zaterdag uitstekend bezocht. Het aantal bezoeken aan de deelnemende huizen kwam dit keer uit op ruim 140.000, zo meldt de NVM. Ongeveer een op vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel starters. De NVM Open Huizen Dag, die elk halfjaar plaatsvindt, heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren, zo werd dui-delijk. Vorig jaar oktober, tijdens de voorgaande NVM Open Huizen Dag, kwam het aantal bezoeken uit op 125.000. Het aantal deelnemende woningen bedroeg zaterdag 50.000. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar oktober.

Open Huizen Dag blijkt groot succes

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

www.heijligersbv.nl

Uwinstallateur

voor elektra, gas, water, verwarmingen zonne- panelen

Verwarming & Sanitair shop bvArgon 29, 4751 XC Oud-Gastel (Borchwerf 2)T. 0165 530232, F. 0165 369344,info@verwarmingensanitairshop.nl

Badkamer 2x2 meterBes taande uit:

inloopdoucheregendouchesethanddoekradiatorwandclosetbadmeubel set 60cm22m2 wandtegel 30x60cm6m2 vloertegel 50x50cm

Adviesprijs: € 4.900,-

Nu voor onze actieprijs van €2.450.-

Constructiewerken Diverse reparatiewerkzaamhedenCarrosseriebouw Dak- en gevelbeplatingMachinebouw Kraanverhuur

Jef de Meijer B.V.

Oude Heistraat 5 Tel: 076 597 42544884 LE Wernhout Fax: 076 597 5786www.jefdemeijer.nl E-mail: info@jefdemeijer.nl

CENTRUM VOOR ONDERNEMERSONDERWIJS

TILBURGMAVO/VMBOMBO HandelMBO HorecaMBO Toerisme/RecreatieMBO VormgevingDR. AHAUSSTRAAT 1

EINDHOVENVMBO ConsumptiefMBO HorecaMBO Toerisme/RecreatieKAAKSTRAAT 1

BREDAMBO HorecaTUINZIGTLAAN 12

MBO Toerisme/RecreatieDR. JAN INGEN HOUSZPLEIN 2

INFORMATIEMIDDAG/-AVOND

DE ROOI PANNENWOENSDAG 16 APRIL

van 16.00 tot 20.00 uur

WWW.DEROOIPANNEN.NLwww.facebook.com/derooipannen

Only for Men Outlet Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSENMANNENDEALS!!

ONLY FOR MEN OUTLET Burchtplein 2 - 64873 BN Etten-LeurTel. (076) 7676587

Luxe kwaliteiten. Enorm aanbod in dessins en kleuren. Tailored en classic fit. Verkrijgbaar in de maten 44 t/m 62, 90 t/m 114 en 24 t/m 31.

IEDERE ZONDAG OPEN VAN 13.00-17.00 UUR

VARKENSHAASJES 1KG

SVP WOONPLAATS INVULLEN:WAARDEBON

MAX. 3 BONNEN P.P5.-

4 BIEFSTUKKEN 6.-voor meer scherpe aanbiedingen:

DEN DEEL 4 | MADE | 0162 - 68 31 37 | 06 - 40 98 17 26 | MADE@MAROS.NL11.80

PAGINA 12

ZEVENBERGEN - Amorti gaat met drie spelers naar de gewestelijke fi nale in de landscompetitie.

Uitslag: Senna Semler-Sybren Hofma 12-6,1, Merijn van Nispen-Sybren Hofma 7,5-12, Senna Semler-Dennis de Ronde 5,32-12. Eindstand: 1. Sybren Hofma Amorti Zevenbergen, 2. Senna Semler Amorti Zevenbergen, 3. Dennis de Ronde Bel-levue B.o.Zoom, 4. Willie v.d. Heuvel De Arend Hoogerheide, 5..Mike Fens Amorti Zevenbergen, 6. Bradley Mariott JBCW Waalwijk, 7. Merijn van Nispen Belle-vue B.o.Zoom, 8. Jeroen Testers Bellevue B.o.Zoom, 9. Annie v.d. Heuvel De Arend Hoogerheide, 10. Rowan Kremer Amorti Zevenbergen. De gewestelijke fi nale wordt op zondag 13 april gespeeld in Til-burg. Team 1 is Jeroen, Senna, Bradley en Willy; team 2 is Dennis, Mike, Merijn en Sybren.

LeidingAmorti blijft aan de leiding in de beker-competitie van topteams. Afgelopen weekend zijn de uitwedstrijden in Hoorn gespeeld tegen Horna uit Hoorn en ‘t

Topke 2 uit Afferden van de landelijke be-kercompetitie van topteams jeugd. Tegen Horna werd met 2-2 remise gespeeld, Stef van Hees won zijn partij van 225 carambo-les in slechts 5 beurten en Kevin van Hees verloor zijn partij op 9 caramboles. Tegen ‘t Topke 2 werd met 4-0 gewonnen. Stef had nu 6 beurten nodig voor zijn 225 carambo-les en Kevin wist zijn 90 caramboles in 16 beurten te behalen. Door deze resultaten blijft het team van Amorti voorlopig op een 1e plaats staan. Stand: 1. Amorti Zeven-bergen 10-13, 2. Topke 2 Afferden 8-10, 3. Horna Hoorn 10-9, 4. Topke 3 8-9, 5.Topke 4 8-8, 6. Topke 1 8-7, 7. Den Bosch 8-7, 8. Biljartpoint 6-3.De volgende wedstrijden worden op zon-dag 18 mei gespeeld in Loon op Zand te-gen ‘t Topke 3 en Biljartpoint.

Hans jr. Snellen Afgelopen weekend is in Lelystad de na-tionale fi nale kader 38/3 jeugd gespeeld. Van de 5 geplaatste spelers was Hans jr. Snellen geplaatst van jeugdbiljartvereni-ging Amorti uit Zevenbergen. Hans jr wist 2 partijen in winst om te zetten en behaal-de daardoor een 3e plaats. Zijn eindmoy-enne was 8,84.

Gewestelijk fi nale Amorti

KLUNDERT - Er streden 100 judoka’s van judoverenigingen zaterdag 5 april in sporthal de Niervaert om het eremetaal op het Louis Buurstee toer-nooi.

Het toernooi, vroeger bekend onder de naam Moerdijkontmoeting, is vernoemd naar erelid Louis Buurstee van Judoklub Klundert. Louis Buurstee, 42 jaar verbon-den geweest aan de judoklub, heeft menig judoka de kneepjes van de judosport bijge-bracht. Op 3 wedstrijdmatten van Judoklub Klun-dert probeerden de judoka’s de in de trai-

ning geleerde werptechnieken en houd-grepen in de praktijk te brengen. Onder het toeziend oog van het toegestroomde pu-bliek werden de yuko’s, wazari’s en ippon’s gescoord, waarna de jury de medailles in 3 leeftijdcategorieën en diverse poules kon verdelen. Ook de judoka’s van judoklub Klundert keerden met de nodige medailles en her-inneringen huiswaarts.Een 1e plaats voor Lisa Versteeg, Kick van Huuksloot, Robbie Scheurwater en Dion Hogeslag, 2e plaats voor Thomas Lippens, Jesper Kooijman, Anoeska de Wit, Sander Legierse, Beau Broersma, Dylano Koorneef, Finn van

Huuksloot, Mohammed Mersel, Mitchel v.d. Bos en Levi de Ronde, 3e plaats voor Jeslin Legierse, Jasper Koert, Yered Sc-heffer, Jesse Koert, Samara Bauer, Gytha Pothof, Sander Versteeg, Houd Mersel en Jim Spruit, plaatsje net buiten het podium was er voor Daan van Roomen, Joelle Sin-ke, Bram Hogeslag, Justin Luijten, Evi van Roomen, Tamara Doff, Senna Tolenaars, Alex Hogeslag en Jasper Zuidema. Jong of oud, man of vrouw, beginner of al meer ervaren, maar wilt menmeer weten over judo bij JKK bezoek www.judoklubklun-dert.nl, draai een paar proefl essen mee of ga eens kijken op één van de toernooien.

Geslaagd Louis Buurstee Toernooi Judoklub Klundert

WILLEMSTAD - Het eerste Voor- en Najaarsconcours van HSV De Veste, vervist op zaterdag 5 april in de Kleine Vest.

Uitslag: 1. B. Heijstek 7.900gr, 2. P. Leest Azn 5.480gr, 3. P. Leest Hzn 4.260gr, 4. G. den Hollander 3.480gr, 5. M. Dubbelman 1.855gr, 6. L. Verheijen 1.000gr, 7. A. v. Alphen 100gr, 8. G. v. Poppel 0gr.

HSV De Veste

ZEVENBERGEN - Afgelopen week hebben 6 leerlingen van het Markland College uit Zevenbergen tijdens hun Maatschappelijke stage les gegeven aan de groepen 1 t/m 3 van de Zeven-bergse basisscholen.

De groepen 1/2 van de Boemerang, de Neerhof en de Toren kregen les op school, de klassen 1/2 en 3 van de Arenberg en de groepen 3 van de Boemerang en de Toren kwamen naar het hockeyveld. Gelukkig hebben we mooi weer gehad, waardoor alle lessen buiten gegeven konden wor-den. De klassen werden in 3 groepen verdeeld, iedere groep werd door 2 stagiairs bege-leid. Dankzij Daphne, Elsa, Jeffrey, Jolijn, Mohammed en Sylvia hebben de kinderen een geweldige “gymles” gekregen. Nog-maals dank voor jullie grote inzet!Voor de lessen werd gebruik gemaakt

van het Funkey programma van de Hoc-keybond. Dit is breed bewegingsaanbod, waar het plezier in bewegen voorop staat. Op een speelse manier krijgen de kinderen loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey, niet alleen met hockeysticks, maar ook met knotshockeysticks.Sinds 2 jaar geven wij Funkeylessen op onze vereniging. Tijdens de lessen (in kleine groepjes) komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvor-men van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jari-gen. Iedere les heeft een eigen thema (bv Feestje, Dierentuin of Circus).De lessen worden gegeven op vrijdagmid-dag tussen 16.30 en 17.30u op het hockey-veld aan de Westrand 5 in Zevenbergen. Er kan 4x gratis meegetraind worden. Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen dan terecht voor proefl essen hockey. Meer informatie via info@hczonline.nl.

Maatschappelijke stage bij Hockeyclub Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De Brabantse Kof-fi etafel die zondag 23 maart na afl oop van de viering van 11.00 uur werd ge-organiseerd in het Bartholomeushuis is goed bezocht.

Er zaten ruim 35 mensen aan tafel en de sfeer was “truly gezellig”, om met Obama

te spreken. Natuurlijk stond er allerlei lekkers op tafel, waren er gele bloemen en servetten (om alvast een beetje in de sfeer van Pasen te komen) en ontbrak het Brabantse krentenbrood (met suiker!) niet. Voor ieder’s bord stond een gekleur-de kaars, die de mensen mee naar huis mochten nemen, met daarop een spiritu-

ele tekst. De bedoeling was om deze tekst thuis nog eens te lezen en bij de branden-de kaars nog eens te mediteren over de tekst gedurende de vastentijd. Na afl oop ontving de organisatie van vele mensen complimenten voor de verzorging en was ieder het erover eens dat het voor herha-ling vatbaar was.

Koffi ebijeenkomst in Bartholomeushuis

Goed bezochte brabantse koffietafel.

MOERDIJK - De komst van een ambulancepost bij Dinteloord is een stapje dichterbij. Het college van Steenbergen heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan de vestiging van een stationeringsplaats bij Dinteloord. De gemeente Moerdijk schaar-de zich eerder al achter de ambulancepost nabij de A29, om zo de aanrijtijden voor de ziekenwagen naar Willemstad te verbeteren. Moerdijk had bij de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) aangedrongen op snelle realisatie, desnoods eerst op een tijdelijke locatie. Het Steenbergse college wil eerst het advies van de RAV afwachten, voordat het een besluit neemt over een tijdelijke post.

Ambulance bij A29 stapje dichterbij

ZEVENBERGEN - Dit jaar organiseert Atletiek Vereniging Groene Ster niet alleen een voorronde van het school-atletiek toernooi West Brabant, maar voor het eerst in het 34-jarig bestaan van dit toernooi vindt ook de fi nale plaats in Zevenbergen!

De voorrondes vinden plaats in Zeven-bergen, Roosendaal, Oudenbosch, Bergen op Zoom, Steenbergen en Zundert. Maar liefst 32 teams in totaal zullen strijden voor een plek in de fi nale. De voorronde in Zevenbergen vindt plaats op woensdagmiddag 16 april vanaf 13:30 uur met rond 16:30 uur de prijsuitreiking.

De deelnemende scholen zijn; de Aren-berg, de Hoeksteen, het Palet, de Regen-boog, de Rietvest, de Schittering en de St. Jozefschool. Deze scholen uit Zevenber-gen en omstreken strijden tegen elkaar op de onderdelen; 60m. sprint, verspringen, balwerpen, 600m. hardlopen en de esta-fette. Behalve dat het natuurlijk voor de kinderen een leuke en sportieve middag zal zijn, kunnen zij zich ook plaatsen voor de regionale fi nale op zaterdag 17 mei die dit jaar ook door AV Groene Ster wordt ge-organiseerd.Tijdens de fi nale gaat het natuurlijk om een felbegeerde plaats op het podium! Atletiek Vereniging Groene Ster beschikt

sinds een paar jaar over een uitstekende accommodatie die zeker geschikt is om zo’n wedstrijd te organiseren. Er komen tenslotte meer dan 300 kinderen uit de bo-venste groepen van het basisonderwijs op deze wedstrijd af! Het belooft een spectaculaire dag te wor-den met niet alleen atletiekonderdelen, maar ook een vlaggenparade en een esta-fette-race. Ook het Wereld Natuur Fonds zal op deze dag aanwezig zijn met een leuk spel voor alle deelnemers. Aanvang van deze wedstrijd is 10.30 uur en de prijsuit-reiking zal rond 15.50 uur zijn. U vindt de atletiekaccommodatie van AV Groene Ster aan de Knip 1 te Zevenbergen.

Voorronde en fi nale schoolatletiek toernooiAV Groene Ster organiseert

MOERDIJK - De eerste koppelwedstrijd van dit seizoen voor HSV Altijd Beet.

Uitslag: 1. Cor 2 maal = 10.080 gram, 2. Leo en Jan met 10.020

gram, 3. Nick en Ad met 2.340 gram, 4. Ton en Piet met 1.760 gram, 5. Joop en Henk met 90 gram.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 19 april.

HSV Altijd Beet

Buitengewoon Bijzonder!

bezoek onze showroom! molenstraat 131, oudenboschkijk ook op www.mulderstuinmeubelen.nl

Koopzondag13 april

12 - 17 uurSets vanaf

499,-!

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

RAT IN DE VAL

ratten

(0113) 57 38 81www.ongediertespecialist.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas € 350,-

Alu-pro kas v.a. € 925,-

Combi-pro kas v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,-Bel voor onze folder/prijslijstShowterrein met 36 kassenEMBREGTS KASSEN

Gors 70 Hoeven 0165-502506

ZEVENBERGSE METAALHANDEL

verhuist naar: Koekoeksedijk 16

Tel 06-16944484 Wij kopen al uw oude Metalen

Ook GRATIS plaatsen van containers

Rucphensebaan 58, 4714 RE SprundelTel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656

www.verstijlenhekwerken.nl

DONKER EIKEN MEUBELSMAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR.

Gratis Transport.Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413

www.sunny-meubel.nl

Richard van IerselGsm: 06 - 53 22 18 11Uit eigen timmerfabriek

Iedere houtsoort leverbaarVervang Uw vlizotrap door een vaste trap

2 BEDRIJVEN IN ÉÉN JASAlles op het gebied van hout o.a. trappen,

deuren, kozijnen FSC gecertifi ceerd

Actie tot eind april op alle maten schuifpuien 15% korting

Ambachtenstraat 5b 4731 RE Oudenbosch Tel. 0165 - 31 33 54

Ingrid van Iersel - van MarissingGsm: 06 - 51 86 20 51E-mail: info@de-trap.nl

Vrijwel iedereen weet hoe be-langrijk het is om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. In het algemeen geldt, dat we 2 x per jaar voor een periodieke controle naar de tandarts gaan. Op die manier kunnen eventuele ge-bitsproblemen tijdig worden vastgesteld en behandeld. Ook kunt u dan, indien nood-zakelijk, worden doorverwe-zen naar een specialist, b.v. op het gebied van beugels (de orthodontist) of tandvleesont-steking (de parodontoloog). Kinderen en de tandartsNet als bij volwassenen is een goede verzorging van het gebit bij kinderen van groot belang. Wij adviseren u om uw kind vanaf 2-jarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts. Op deze manier

raken kinderen al op jonge leeftijd gewend aan de tandarts. U kunt uw kind meenemen als u zelf voor controle gaat; uw kind kan dan meekijken en vertrouwd raken aan de tandarts en de overige medewerkers. Angst voor de tandartsAngst voor de tandarts komt

veel voor. Maar liefst 3/4 van de mensen is bekend met het gevoel van zenuwen als een tandartsbe-zoek zich aandient. Een klein deel is extreem bang; zelfs zo bang dat ze helemaal niet meer naar de tandarts gaan, met alle nadelige gevolgen van dien, zoals pijn en/of een slecht functionerend gebit. Door het ontbreken van regel-matige controle en professioneel onderhoud kunnen de gebitspro-blemen verergeren met als gevolg dat de noodzaak om te behande-len alleen maar groter wordt. Laat uw angst voor de tandarts niet leiden tot uitstel of afstel van een bezoek aan de tandarts. Maar geef dit aan bij het maken van een afspraak. Onze mede-werkers hebben veel ervaring

met angstige kinderen en patiënten en plannen dan extra tijd voor u in. Goede mondverzorgingGoede mondverzorging is es-sentieel voor uw gebit. Het goed poetsen van uw tanden (minstens 2 x 2 minuten per dag) en het reinigen tussen de tanden en kiezen (1x per dag) kan veel ellende voorkomen. Voor een optimale gezondheid

is het aan te raden uw gebit re-gelmatig professioneel schoon te laten maken. Dit kan een be-langrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne. Tandarts voor het gehele gezinMondzorg Zevenbergen biedt algemene en cosmetische tand-heelkunde en tandprothetische zorg. Dit betekent dat u naast de halfjaarlijkse controle en alle be-handelingen aan uw eigen tanden en kiezen ook voor behandelin-gen aan uw kunstgebit, klikgebit of vaste prothese bij Mondzorg Zevenbergen terecht kunt. Onze praktijk is van binnen compleet verbouwd naar de maatstaven van een moderne tandheelkun-dige praktijk. De hygiënische en moderne uitstraling zorgt samen

de behandelkamers voor een comfortabele ruimte voor onze patiënten. Ons complete team staat graag klaar om uw gebit een optimale behandeling te geven. Bij Mondzorg Zeven-bergen bent u met het hele gezin van harte welkom.

InformatiespreekuurOm al onze patiënten op een vrijblijvende manier te kunnen informeren over alles met betrekking tot de tandheelkunde hebben wij een informatiespreekuur. Tijdens dit vrijblijvende informatiespreekuur kunt u een-op-een al uw tand-heelkundige vragen stellen aan een gebitsconsulent(e). Heeft u een vraag over uw gebit, de klikprothese, de behandelwijze en/of de vergoedingen door de zorgverzekeraars? Onze gebitsconsulent(e) neemt alle tijd voor u en informeert u graag. De eerst volgende informatiespreekuren zijn op maandag 14 april, 28 april, 12 mei, 26 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Check de website www.tandvitaal.nlvoor meer informatie.

NEEM UW KIND VANAF 2 JAAR MEE ALS U OP CONTROLE GAAT BIJ UW TANDARTS

(Advertorial)

Algemene TandheelkundeKunstgebit en KlikgebitBleken, Mondhygiëne

Facings ImplantologieKroon- en Brugwerk

U kunt bij ons terecht voor:

Een stralende lach voor iedereen!Algemene tandheelkunde

Mondzorg ZevenbergenPastoor van Kessellaan 34761 BH ZevenbergenT 0168 - 33 13 90E info@mondzorgzevenbergen.nlI www.tandvitaal.nl

Openingstijden:Ma t/m vrij van 8.30-17.00 uur

Programma & Inhoud18.30-18.55 Ontvangst19.00-19.30 Mexico19.30-20.00 Curaçao20.00-20.30 Pauze20.30-21.00 Kaapverdië21.00-21.30 Dominicaanse Rep.

GRATIS INFORMATIEAVONDGGRRAATTIISS IINNFFOOORRMMAATTIIEEAAVVOOONNDDAAADonderdag 17 aprilAanvang 18.30 uurHaveneind 24761 BZ Zevenbergen

Schrijf u nu in bij één van onze winkels of neem contact op met één van onze medewerkers.

Bel: 088 - 735 45 55

inspireren&

Laat u informeren

DAKWERKENvernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera.

Bel Zoomdak06-18514726

www.zoomdak.nl

Uw showroom aan huis!

Verkoop/leggen/onderhoud

ColofonBezoekadres gemeentehuisPastoor van Kessellaan 154761 BJ Zevenbergen

OpeningstijdenMaandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uurDonderdagavond: 18.00 - 20.00 uurVrijdag: 08.30 - 12.00 uur

PostadresPostbus 4, 4760 AA, ZevenbergenE-mail: info@moerdijk.nl Internet www.moerdijk.nl

www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

@Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers:Gemeente: 14 0168Milieustraat: 0168 329700Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500Politie (niet spoedeisend): 0900 8844Politie, brandweer, ongevallen: 112 Voor nieuws in geval van een calamiteit:Omroep Brabant Teletekstpagina 302

StanddaarbuitenZevenbergen Klundert Willemstad Fijnaart

GEMEENTE MOERDIJK9 APRIL 2014

Raadsbijeenkomst over zwembadenen zwemmen

Op donderdag 17 april aanstaande wordt een raadsbijeenkomst gehouden overde gemeentelijke visie op het zwemmen in de gemeente Moerdijk.

De raad wil graag de discussie aangaan met alle betrokkenen en belangstellenden om een gefundeerde visie op het zwemmen in de gemeente te formuleren. In deze raadsbijeenkomst wordt met een discussie over het belang van het zwemmen een eerste stap gezet voor het formuleren van deze visie.

UitnodigingDe raad nodigt daarom alle belangstellenden uit om aan deze discussie mee te doen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Voor aanmelding en informatie kunt u terecht bij de griffie (griffie@moerdijk.nl).

BekendmakingenHieronder en hiernaast op de pagina hiernaast geven we een kort overzicht van de ge-meentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen.

Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeente-huis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

......................................................................................................

......................................................................................................

...................................

....................................

KOM OOKnaar de Dorpsavond Gebiedsplan

maandag 14 april 2014vanaf 19.30 uur

Locatie : gemeentehuis MoerdijkPastoor van Kessellaan 15 Zevenbergen

‘Buitengebied alleen voor boeren?’

We hebben de handen ineengeslagen om te werken aan een goede toekomst voor het buitengebied van Moerdijk

Doet u mee? Kom 14 april naar het gemeentehuis!

Stelt u zich eens voor dat u de krant openslaat en dat u leest dat het buitengebied alleen voor boeren is. Is dit iets waar u het mee eens bent of juist niet?

Om het buitengebied ook in de toekomst leefbaar te houden, is het van belang dat u meedenkt over de ontwikkelingen.

U bent van harte welkom op de eerste dorpsavond .

Uw mening telt!

gebiedsplannen.nl/buitengebied

@gebiedsplanbuit

Gebiedsplan Buitengebied

WEGAFSLUITINGEN

Vanwege de gehandicapten truckersrit zijn op 12 april 2014 zijn tussen 10.00 uur tot 16.00 uur verschil-lende wegen op de route binnen de gemeente Moerdijk tijdelijk afgesloten om de stoet doorgang te bieden.

Vanwege de mini-Roparun is op 11 april 2014 van 17:00 uur tot 20:00 uur de Voorstraat in Willemstad aan beide zijden afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

BOUW NIEUWE ZWANENHOEVE, DE LANGEWEG 14 TE ZEVENBERGENOntheffing hogere waardeOm de nieuwe Zwanenhoeve aan De Langeweg 14 te Zevenbergen mogelijk te maken moet ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van 48 dB (de voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt namelijk overschreden met 10 dB. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel “procedure hogere waarde” genoemd. Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 3.2 lid 1 sub a van het Besluit geluidhinder. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen, het daarbij behorende akoestisch onderzoek en het definitief besluit liggen eveneens vanaf donderdag 10 april 2014 tot en met woensdag 21 mei 2014 ter inzage.

BeroepBelanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

BESCHIKKING WABO UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDUREBurgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning verleend voor:

Adres Omschrijving projectDe Langeweg 14 te Zevenbergen Het bouwen van een groepszorgwoning (Deze aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten: het bouwen van een bouwwerk en het handelen in strijd met planologische regels);Kwartiersedijk 12 Fijnaart Het wijzigen van gebruik van bedrijfswoning naar burgerwoning (Deze aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten: het handelen in strijd met planologische regels);

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 10 april 2014 tot enmet woensdag 21 mei 2014 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Daarnaast zijn deze stukken in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

BESCHIKKING WABO FASE 1, UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergun-ning verleend voor:

Adres Omschrijving projectNoordlangeweg 17 in Willemstad Oprichten van een vleeskuikenstal

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang 10 april 2014 tot en met 21 mei2014 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen.

BeroepBelanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen determijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, postbus 90.006, 4800 PA Breda. De vergunninghouder kan, ondanks een beroepschrift, na afloop van de beroepstermijn toch de vergunde activiteit uitvoeren. Bent u het daar niet mee eens, dankunt u, tegelijkertijd met of ná het indienen van een beroepschrift, een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over indienen van beroep of het vragen van een voorlopige voorziening verwijzenwij u naar de brochure rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid welke u kunt vinden op de gemeentelijke website onder het product “omgevingsvergunning”.

Noordhoek Moerdijk Zevenbergschen HoekLangewegHelwijkHeijningen

Evenementenvergunning

De burgemeester heeft een vergunning verleend voor:

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

Bezwaar

Adres Omschrijving project Datum ontvangst

Adres Omschrijving project Datum ontvangst

Adres Omschrijving project Datum verzonden

Stemmen bij volmacht

Stemmen met een kiezerspas

Openbare kennisgevingverkiezing europees parlement

Ontwerp beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet milieubeheer opleggen maatwerkvoorschriften

Zienswijzen

Bezwaar

Adres Omschrijving project

Naam en adres inrichting Opleggen maatwerkvoorschriften op grond van het aspect Datum verzonden

Activiteitenbesluit milieubeheer

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

genomen:

- Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning Langenoordstraat 19, Zevenbergen

- Opheffen gereserveerde gehandicaptenpar-keerplaats nabij de woning Irenestraat 4, Moerdijk

- Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning De Donk 7, Zevenbergen

- Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

nabij de woning Van Gaasbeekstraat 73, Klundert

Instellen voorrangsregeling T-splitsing Noordhoek – Groenweg, Noordhoek

Tijdelijke afsluiting Markt te Zevenbergen

VERKEERSBESLUITEN

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG

159.-

KINDERT-SHIRT

maten 86-128

1.89

REXONADEOSPRAY

1.29

HOUTEN DECODIENBLAD

HOME ESSENTIALSMULTI GRILL

PASTEL COLOURSGEURTHEELICHTEN

12-DELIGELOUNGESET

17.95

0.992.95VIMSCHOONMAAKMIDDELanti-kalk reiniger:schuurmiddel:allesreiniger:

0.89

MAXI GEURTHEELICHTEN

1.49

maten 134-164

1.99

SET/24

COMPLETE SET!

DAMESJUMPSUIT

3.99MODETOPPER!

LEUK IN HUIS OF TUIN!

METALENHANGDECORATIE

1.49

KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

WEEKACTIE! VAN WOENSDAG 9 APRIL T/M DINSDAG 15 APRIL 2014

PURE RAW FOOD

HERENOVERHEMD

PAASKNUTSELARTIKELEN

VARO ACCUGRAS- EN HAAGSCHAAR

0.59

0.69

14.954.99DAMESROK

2.99

0.59

1.49

1.69

VILTENPAASMANDJE

0.99PLUCHEOPWINDKUIKEN

0.69

JONGENSOVERHEMD

3.99

TROLLEY REISTAS

9.95PRIJSSTUNT!

DIVERSE SOORTENKUSSENHOEZEN

1.59UITZOEKEN!

GRAND PRIXAUTOSPRAY

NEON KOPTELEFOON

4.95

ZEER TRENDY UITVOERING!

1.49COCKPITSPRAY

0.99 -

PAGINA 18

Uitslagen van 4 aprilBaan 1: Jan Zevenbergen 400 pins, Nel Anemaat 379 pins, Martha Rynart 430 pins. De hoogste game voor Jan met 162 pins, maar de hoogste score voor Martha met 430 pins. Baan 2: Hilde Oosterling 420 pins, Nelie Hoeven 354 pins, Thea Struik 436 pins. De hoogste game voor Hilde met

186 pins, de hoogste score voor Thea met 436 pins. Baan 3: Joke Kortsmit 379 pins, Toon v.d.Logt 422 pins, Adrie Struik 469 pins. De hoogste game en score voor Adrie met 174 en 469 pins. Baan 4: Corrie v.d. Sijde 436 pins, Willem Wolvers 366 pins, Jos Stoop 477 pins. De hoogste game en score voor Jos met 172 en 477 pins.

SBZ De 3 Musketiers

Meer dan een half miljoen

Bodes Elke week!

MOERDIJK - Dojo Kimaita organiseerde 29 maart de Open Tezuka Cup in Rot-terdam, met deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.

We zijn hierheen gegaan met Kelvin Tienstra als voorbereiding voor twee zware toer-nooien in mei, de eerste is de open Europese Kyokushin Karate kampioenschappen in Llorret de Mar in Spanje en twee weken la-ter de open Yamburg Cup in Rusland. We zijn gestart in januari met de voorbereidingen om te kunnen pieken in de maand mei. Daar hoort een trainingschema bij en wedstrijden. Wedstrijden zijn er genoeg in deze tijd van het jaar, maar een trainingschema bouwen rond het werk, sociaal leven en school vraagt veel passen en meten. Maar we hebben nu de juiste balans gevonden tussen trainings-arbeid , rust en voeding. Kelvin draait nu op 70-80% van zijn kunnen terwijl dat een maand geleden nog 50-60% was. Niet al-leen fysiek maar ook mentaal is hij weer sterker geworden, en dat hebben we kunnen zien tijdens deze wedstrijden. Na de weging volgde het traditionele lange wachten, maar uiteindelijk mocht Kelvin de tatami betreden voor zijn eerste partij, dit was tegen Falco Brandsen. De eerste snoeiharde combinatie van Kelvin deed Falco achteruit wankelen wat koren op de molen was voor Kelvin. De volgende combinatie afgerond met een hoge trap was teveel voor Falco. Na 12 seconden viel de Knock out en was Kelvin door naar de volgende ronde. Deze prestatie leverde later

de prijs op van de snelste knock out van het toernooi. In de volgende ronde trof hij Desley van Kessel, Desley is een getalenteerde karateka uit Breda met een juiste vechter-smentaliteit en techniek. Hij had de eerste partij van Kelvin gezien en ging erin voor wat hij waard was. Kelvin ving hem netjes op en dreef hem de mat over, stoten, low-kicks en knieën naar het lichaam, alles was raak. Na 40 seconden krijg Desley een stoot en knie op de elleboog en rib en ging knock down, daarna moest hij de partij opgeven en ging Kelvin door naar de finale. In de finale trof Kelvin Mitchel de Bont, Mitchel is ook een getalenteerd karateka en staat bekend om zijn snelle hoge trappen en goed ver-zorgd combinatie werk. En dat hebben we een maand geleden kunnen zien want toen verloor Kelvin nog van Mitchel tijdens de Belgium Open. Mede door dit verlies en de daarbij horende ervaring werd er nu gekozen voor een andere strategie. Kelvin nam het initiatief en maakte Mitchel gelijk duidelijk dat hij voor de winst ging. Mitchel had geen antwoord op het geweld dat Kelvin op hem afvuurde, binnenwaartse lowkicks, stoten en knieën naar het lichaam troffen keer op keer hun doel. Je zag dat Mitchel niet in zijn spel kon komen en dat zorgde er voor dat het zelfvertrouwen en de daarbij gepaarde over-tuiging voor de overwinning snel wegebde. Een perfect geplaatste knie op de kin zorgde ervoor dat Mitchel knock down ging. Deze actie leverde Kelvin de 1e plaats op in het heren midden gewicht.

Bushido weer in de prijzen

STANDDAARBUITEN - De leden van Harmonie Oefening zullen op deze tweede paasdag een concert ver-zorgen en vervolgens samen met het publiek een lekkere paasbrunch te nuttigen.

Zowel het leerlingenconcert The Music Factory, als het A-orkest zullen hieraan

deelnemen. Een geheel nieuw concept voor Harmonie Oefening waarbij het doel is muziek maken/luisteren, een gezellige lunch, onderling contact en contact met publiek en vrienden van Oefening te stimu-leren. De zaal zal, door de leden van het leerlingenorkest, in lentesferen gebracht worden met de welbekende paaskleuren: groen en geel. Op het programma staan

onder andere de Spanish dance, Fantasy on a hebrew folksong, Madurodam, Dan-cing Ebony met klarinetsolo van Femke Ba-ten, Dances with wolves en Adios nonino. Dit concert zal plaatsvinden op 2e paas-dag: maandag 21 april, aanvang 10.30u in ’t Sandt te Standdaarbuiten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van harmonie Oe-fening en bij Jac Attent.

Lentekriebels concert harmonie Oefening

ZEVENBERGEN - Op zondag 20 april (1ste Paasdag) zal het koor “Amicante” zingen in de eucharistieviering in de RK Bartholomeuskerk te Zevenbergen. Het belooft een sfeer-volle viering te worden.

Voor degene die het koor nog niet kennen en die misschien er over

nadenken om in een koor te gaan zingen, is het meteen een mooie gelegenheid om te komen luisteren. Na afloop van de viering kunt u ,eventueel, contact opnemen met een van de koorleden. De koorleden zijn graag bereid om u het een en ander te vertellen over Amicante. Ook kunt u via de e-mail contact opnemen: be-stuuramicante@live.nl

Paasviering met koor Amicante

ZEVENBERGEN - TWC Zevenbergen organiseert weer de fietsvierdaagse. Dus schrijft alvast in uw agenda.

De fietsvierdaagse wordt gereden van woensdag 25 t/m zaterdag 28 juli. De

afstanden die kunnen worden gereden is voor iedereen met een beetje basiscondi-tie te doen. De afstanden zijn: 15 km, 30 km of 50 km. De vertrektijden voor de woensdag, don-derdag en vrijdag is 12.30 uur, zaterdag is

de vertrektijd 8.00 uur. Op zaterdag is voor de fietsers die van een uitdaging houden een rit uitgezet van 80 km of 120 km. De vertrektijd van deze beide ritten is 9.00 uur. Alle ritten vertrekken van sportpark de Knip.

Fietsvierdaagse

WeekenddienstenAlleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112HuisartsHuisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 - 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart.Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 - 40 12 22, voor inwoners van Klundert.Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 -435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek.Neem een identiteitsbewijs mee.Apotheek ZevenbergenBuiten de openingstijden van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076-5953099.Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 25,Roosendaal, tel. 0165-591400.Apotheek KlundertDe Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar viatel. 0168-388190.Tandarts7 april t/m 13 april J. Aerdenhout, telefoon 0168-46269914 april t/m 20 mei: L. de Kleyn, telefoon 0168-452809WijkzusterTelelefoon 0165-54 66 13DierenartsPraktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168-324489

Surplus Zorg thuiszorgpassende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

TWB, Thuiszorg met AandachtDirect zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Thebe Thuiszorg MoerdijkVoor persoonlijke verzorging/verpleging.

Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen in Zevenbergen.Bel: 088-117 32 14 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden Gemeente Moerdijk Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen Tel: 14 0168Maandag t/m donderdag 08.30 – 12.00 uur en 08.30 – 17.00 uur (op afspraak)Donderdag 18.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken)Vrijdag 08.30 – 12.00 uur

Jan JochemsH A N D E L E N T R A N S P O R T

TE KOOP:Bestratingsmaterialen

en sierkeien,speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3Tel. 076 - 5976060

GSM 06 - 53937700

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938)Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen

Vervoer kinderen VEILIG

in de auto

Mondzorgcentrum Touwen

Voor al uw MondzorgVanaf heden tandarts en mondhygiëniste

aanwezigRaadhuisplein 4

te Hoeven0165-505510

www.mzctouwen.nlinfo@mzctouwen.nl

TE HUUR108 m2

WERKRUIMTEmet kantoor

Nijverheidsstraat 7Klundert

Tel. 0168-403809

Voegwerk!vakbekwame

VOEGER

zoekt voegwerk

06-55887266

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld +

RDW Vrijwaring

Uw auto verkopen?Bel: 06-51286089

Ook ‘s avonds en op Zondag!

Alle auto’s vanaf BJ 2000Max. 175.000 km

Te huurgaragebox

Fijnaart, Populierenstraat Tel. 0168-462010 HUGO

vraagt v.a. ’98auto’s + bussen + jeeps

contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 - 122 58 443van 08.00 tot 22.00 uur

TE HUUR

BEDRIJFSRUIMTE

v.a. € 35,- p/m2

076-5033686

GRATIS MEUBELENhebben wij niet!

MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, MadeTel: 06-51178676

Openingstijden: di t/m do van 12.00 - 17.00 uur vrij en za van 09.30 - 17.00 uur

ONGEDIERTE?

GRATIS!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?Mail naar: info@traas.nl

of kijk op:

5PLK

Het adres voor al uwplanten en meer!‘t planten huis

’T PLANTEN HUIS Hazeldonkse Zandweg 26A, Zevenbergen

www.plantenhuiszevenbergen.nl

GERANIUMS € 0,99 PER STUK

10 +1 GRATIS!

OOK HET ADRES VOOR BUITENPOTTEN EN MEER...

ZONDAG OPENVAN 12.00 TOT 17.00!

Opel Meriva 18i-16v 125pk Temptation09-2007, blauw mt, 110.631 km Prijs: € 7.950,-

Ford Focus 1.6 Ti-VCT 115pk Futura 5drs, 07-2007, 54.569 km Prijs: € 8.945,-

Renault Grand Espace 2.0T Initiale Automaat, Leer/ Navigatie/ Schuifdak03-2009, 92.000 km Prijs: € 20.950,-

Autobedrijf VAN DRIMMELEN

MELASSESTRAAT 2ZEVENBERGEN

TEL. 0168-371501www.vandrimmelenford.nl

Autobedrijf HOPMANS

DE LANGEWEG 12AZEVENBERGEN

TEL. 0168-328040 www.hopmans.com

Autobedrijf SCHEERDERS

TOUWSLAGERIJ 20ZEVENBERGEN

TEL. 0168-335531www.garagescheerders.nl

Autobedrijf AARSMAN

TOUWSLAGERIJ 18ZEVENBERGEN

TEL. 0168-370500www.autobedrijfaarsman.nl

Opel Meriva 16i-16v Cosmo 3-2010, zwart mt, airco, ecc, navigatie50.546 km Prijs: € 12.950,-

Opel Corsa 12i-16v 5drs silverline05-2006, metro, 51.098 km Prijs: € 6.500,-

Opel Meriva-b 14i-16v turbo 120pk Cosmo 06-2011, zilver mt Prijs: € 14.950,-

Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium 5drs05-2011, 52.770 km

Prijs: € 11.995,-

Ford C-max 1.6 EcoBoost Titanium Econetic 02-2013, 20.047 km

Prijs: € 25.600,-

Ford Fiesta 1.0 100pk Titanium 5drs01-2014, 06 km

Prijs: € 18.495,-

Ford Focus Wagon 1.6 TDCI Trend +07-2012,15.452 km,1200 kg trekgewicht Prijs: € 19.695,-

TOPPER VAN DE MAAND TOPPER VAN DE MAAND

Ford Ka 1.3Airco/ Radio CD 03-2007, 124.500 km Prijs: € 3.850,-

Renault Scénic 1.6 Lpg-g3 Bus-Line,Navigatie/ Schuifdak 09-2008, 135.201 km Prijs: € 9.450,-

Renault Laguna H.B. 2.0 DCI ExpressionNavigatie/ Radio CD06-2009, 191.312 km Prijs: € 8.450,-

Renault Scénic 1.6 Automaat Dynamique Luxe Navigatie / Climate Control / L.M. velgen01-2006, 93.345 km Prijs: € 7.750,-

Opel Corsa 12i-16v 111 edition11-2010, technical grey, airco, navigatie47592 km Prijs: € 9.500,-

in b

eeld

Zeve

nber

gen

op on

ze w

ebsit

es vi

ndt u

nog v

eel m

eer o

ccas

ions

Fiat Punto Street 100PK 5 deursNieuwe auto! Geheel rijklaar02/2014, 1 km Prijs: € 14.450,-

Fiat Sedici 1.6 16V 4X4 Emotion06/2007, 80658 kma Prijs: € 8.750,-

Fiat Panda 1.2 Edizione Cool 09/2011, 47379 km Prijs: € 6.250,-

Fiat Punto EVO 1.3 16V 85PK Dynamic3 deurs 07/2011, 38438 km Prijs: € 9.750,-

TOPPER VAN DE MAAND

Jaguar X-Type 2.5 V6 4WD Sport AUT5 01/2002, 143656 km Prijs: € 6.950,-

TOPPER VAN DE MAAND

D A N S E NVOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 19 APRILHARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast RabobankZaal open 19.30 uur, start 20.30 uur

Inlichtingen: 06 22 41 43 07Band speelt ook in Valkenswaard, Boekel,

Deurne en Belgiëwww.bootrijsbergen.nl

J E R SE Y

LIVE BAND MET GOEDE

DANS MUZIEK

THE PLACEWHERE

YOU WANTTO BE!

PAGINA 20

BRIDGECLUB KLUNDERTUitslag maandag 31 maart, A-Lijn: 1. Dames v. Drimmelen-Vermeulen 63,75%; 2. Mw Mol-Hr Schampers 58,75%; 3. Da-mes Vreugdenhil-v.d. Klis 58,13%; 4. Mw Leendertse-Hr v. Knippenberg 57,81%; 5. Dames v. Beek-Schampers 56,25%; 6. Da-mes v. Drimmelen-Goedemondt 51,25%; 7. Hr en Mw Jongejan 49,38%; 8. Dames Pars-Oranje 43,75%.B-Lijn: 1. Dames Bol-Verhoeven 68,83%; 2. Dames Buijs-v.d. Wiel 68,33%; 3. Da-mes v.d. Hil-den Engelse 63,33%; 4. Da-mes v. Vugt-v. Neste 49,25%; 5. Hr en Mw T en T Damen 48,64%; 6. Dames Visser-v. Brecht 47,58%; 7. Dames den Hollander-Gerrits 47,17%; 8. Heren Broeders-v. Schendel 46,83%

BRIDGECLUB FIJNAARTUitslag maandag 31 maart, A-lijn: 1. Tonny v. Dis-Nel Keuter 60,42%, 2. Johan Schouls-Addie Schouls 56,94%, 3. Arie v.d. Linden-Corrie Maat 55,90%, 4. Mart-ha-Piet Berghout 54,86%, 5. Gerry v.d. Boon-Maarten Schouls 51,74%.B-lijn: 1. Hans Riethoff-Cor v. Veelen 62,85%, 2. Willy-Jan Timmers 60,42%, 3. Cees Vrolijk-Klaas v. Exel 60,07%, 4. Tanna Dane-Tilly Lussenburg 57,64%, 5. Sjaan v. Exel-John Groen 51,74%.C-lijn: 1. Riet Neelen-Annie Reijnders 65,00%, 2. Adri de Vrij-Bram Huitkar 60,83%, 3. Nel Magielse-Jeanne v. Put-ten 54,58%, 4. Jeanne Post-Erna v. Gils 50,83%, 5. ged. Geertje-Kors v. Beem, An-nie v. Gils-Joke Magielse 49,17%.

FIJNAART 55+ BRIDGEDinsdag 1 april, gele lijn: 1. Jeanne v. Putten-Cobi Verhoeven 60,00%; 2. Anton

Bom-Nettie Bom 59,38%; 3. Ella vd.Gijp &Veronica v Nieuwenhuijzen 56,25%; 4. Nel de Bruin-Yvonne Vogel 50,00%Rode lijn: 1. Bets Kannekens-Piet Kan-nekens 60,42%; 2. Martha-Piet Berghout 58,85%; 3. Marcia Erkamps-Nel Keuter 57,81%; 4. Nettie Donders-Jo v. Sprundel 54,17%; 5. Paula-Gerard Reuvers 50,00%

SENIORENBRIDGE WILLEMSTADUitslag 2 april: 1. Mw. Erkamps-Mw. Keuter 61.46%; 2. Mw. Graafmans-Mw. Lussenburg 56,77%; 2. Mw. Dane-Groe-nenberg-Mw. v. Beem 56,77%; 4. Dhr. Ver-heij-Dhr. Verhoeven 51,56%; 5. Mw. Dane-Visser-Mw. Knook-den Hollander 50,00%; 6. Mw. Knook-Maris-Dhr. de Heer 47,93%; 7. Mw. v.d. Vorm-Dhr. A. Knook 46,88%; 8. Mw. Meesters-Dhr. v. Exel 45,83%; 9. Mevr. Frijters-Dhr. v.d. Linden 41,67%; 10. Mw. Oele-Mw Schol 41,15%

ZBCMaandagavond 31 maart, A-lijn: 1. Henk v Opstal-Tonnie Zijlmans 62,50%; 2. Rinus Krols-Frans te Welscher 56,77%; 3. Rien Oomen-Lisette Oomen 55,73%; 4. Toon Goossens-Jaap de Waal 55,31%; 5. Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 54,79%B-lijn: 1. Joke Francois-Lenie Slegers 56,25%; 2. Ad Neelen-Riet Schrauwen-Buijs 55,83%; 3. Gerda Ideler-Lies Tries-scheijn 54,58%; 4. Theo vd Louw-Ruud de Vrijer 52,92%; 5. Tiny Lansen-Annie vd Luytgaarden 51,25%C-lijn: 1. Carla Fransen-Ary v Krimpen 64,58%; 2. Toos vd Giessen-Mies Meule-man 63,19%; 3. Aart Munters-Jan Tabak 57,29%; 4. Rob Reek-Lauran Verhoeven 56,25%; 5. Ad v Leysen-Ria Luykx 54,86%D-lijn: 1. Corrie v Bijsterveldt-Marjo de

Raad 59,58%; 2. Jan Bol-Wil de Roos 59,17%; 3. Bertus Schrauwen B-Dies Ver-mue 57,08%; 4. Cor Beumer-Ton Beumer 53,75%; 5. Cora Jacobs-Hedwich Schone-veld 53,33%Dinsdagavond 1 april, A-lijn: 1. Jan v Gorp-Peter Rosendaal 59,03%; 2. Hetty Brandt-Tiny Lageweg 55,90%; 3. Kees Heijligers-Toon v Vlimmeren 54,86%; 3. Thea Graven-Sylvia Stoffels 54,86%; 3. Toos Ermers-Yvonne Krielen 54,86%B-lijn: 1. Riet Nooren-Lenie Slegers 61,46%; 1. Erna Henkelman-Jenny vd Stee 61,46%; 3. Wim de Kok-Frank de Rave 58,68%; 4. Trudy Gevers-Toos vd Giessen 57,99%; 5. Daan Vermue*-Corrie Vermue* 55,21%C-lijn: 1. Cor Dietvors-Jos Nefkens 70,42%; 2. Marian Kavelaars-Ria de Waal 64,41%; 3. Jan Rottier-Rosa Wiessner 59,79%; 4. Leonie Heus-Marjo de Raad 58,99%; 5. Bert Groenewegen-Nel Groe-newegen 52,99%Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480. Voor info: 06-19246311.

BRIDGECLUB DE HOEKSLAGWoensdag 2 april: 1 Corrie van Genesen-Ria Luijkx 61.11%; 2 Gerrie Verkaik-Wim vd Velden 56.60%; 3 Corrie Rommens-Wim Vervuren 55.90%; 4 Jo Leendertse-Truus Buijs52.78%; 5 Betty en Max Gehe-niau 51.39%; 6 Gerard Cornel-Ad Roomer 51.39%; 7 Corry Dingenouts-Jan Leskens 50.69%; 8 Evalien en Theo Goossens 47.57%; 9 Ellie Kootwijk-Jo Vermeulen 47.57%; 10 Jos v Zoggel-Jaap de Waal 47.22%; 11 Ton Beumer-Wim Gevers 45.83 %; 12 Emmy en Rob Lormann 45,49%; 13 Tiny en Machiel v. Laarhoven 44.79%; 14 Peter Drabbe-Wim v Zwol 41,67%

BRIDGE

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag hield Judoklub Klundert hun jaarlijk-se Louis Buurstede toernooi.

Altijd een gezellige middag met vele ju-doka’s op de matten. Ditmaal waren 16 judoka’s van Judovereniging Zevenbergen naar Klundert gegaan om daar te strijden voor mooie medailles. Iedereen deed zijn/haar best en de resultaten waren daar ook naar.1e plaats: Wessel Koevoet, Rohan v/d

Wolf, Sem Zijlmans en Diego van Rosma-len.2e plaats: Esmee Neven, Yorick v/d Wolf, Jamie Overzier en Lucas Verstraaten.3e plaats: Michel van Wijk, Genald Stange en Quentin Schuurmann.4e plaats: Fern Oudhuis, Julia Neven, Paul Duijverman, Jasper Dekker en Ronan van Pelt.Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties!www.jvzevenbergen.nl

Zevenbergse judoka’s in Klundert de mat op

NOORDHOEK - De Smash’70-tafel-tennisteams verloren niet afgelopen weekeinde, maar winst was er maar voor 1 team, terwijl de overige 2 teams gelijk speelden.

Drie ronden voor het einde van de com-petitie speelden de Smash’70-teams hun laatste thuiswedstrijd. Smash’70 1 speel-de tegen het Roosendaalse ODT 2 en de wedstrijd eindigde net als in de heenwed-strijd in een 5-5 gelijkspel. Dit na een 4-1 voorsprong halverwege de partij. Albert van Dueren den Hollander bleef ongesla-gen, Pierre UitdeHaag won 1 keer en ook het dubbel werd in een spannende partij gewonnen, maar Ludo Gommers bleef zon-der winst. Het team handhaaft zich op de 4e plaats in de 2e klasse. Smash’70 2 won met 7-3 van het Zeeuwse Middelburg 10. Zowel Theo Coppens als Joris Gerritsen bleven ongeslagen en samen wonnen ze

ook het dubbel. Jacqueline van Osta ver-loor haar partijen. Het team behoudt de leiding in de 3e klasse, maar concurrent Belcrum is wel op gelijke hoogte gekomen. Smash’70 3 probeert degradatie te voor-komen, maar het lukt nog niet echt. Na een 4-1 en 5-3 achterstand, wist het team echter nog knap 5-5 te spelen tegen het Steenbergse TCS 2. Leon v.d. Horst bleef ongeslagen en Wim Hopmans won 2 par-tijen. Corne Polak kon zijn goede prestatie van de heenwedstrijd niet evenaren en bleef puntloos. Omdat mede degradatie-kandidaat Tanaka ook gelijk speelde, blijft het team op de onderste plaats in de 5e klasse en moet het nog flink aan de bak in de resterende twee uitwedstrijden.

ProgrammaDie Meede 2-Smash’70 1Vice Versa’51 3-Smash’70 2ODT 8-Smash’70 3

Smash’70 zonder verlies

MOERDIJK - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 13.

A-Teams: 1. Welberg 1 565,980 13, 2. Halsteren 4 542,033 13, 3. Steenbergen 2 523,382 13, 4. Vossemeer 1 528,953 13, 5. S. Ponderosa 2 528,167 13, 6. de Heen 1 524,983 13, 7. Oud Gastel 1 528,987 13, 8. Halsteren 1 521,306 13, 9. Halsteren 5 512,453 13, 10. Oud Gastel 2 505,736 13, 11. Halsteren 3 508,333 13, 12. Halsteren 2 506,790 13, 13. Steenbergen 1 495,437 13, 14. Keijenburg-1 497,395 13, 15. Lepelstraat 1 504,827 13, 16. S.B.Ponderosa 1 498,528 13, 17. Welberg 3 497,253 13, 18. Hoe-ven 1 487,705 13, 19. Welberg 2 485,083 13, 20. Lepelstraat 2

479,492 13.B-Teams: 1. de Heen 3 575,156 13, 2. Halsteren 10 559,810 13, 3. S.B.Ponderosa 3 543,970 13, 4. Halsteren 8 547,696 13, 5. Steen-bergen 5 540,560 13, 6. Welberg 5 536,036 13, 7. Oud Gastel 3 522,097 13, 8. Stampersgat 2 525,263 13, 9. de Duiventoren 2 525,219 13, 10. de Heen 2 513,915 13, 11. Oud Gastel 5 514,998 13, 12. het Fort 1 513,929 13, 13. Halsteren 9 511,776 13, 14. Welberg 4 508,182 13, 15. Steenbergen 4 499,152 13, 16. Oud Gastel 4 503,679 13, 17. Steenbergen 3 488,665 13, 18. Halsteren 6 484,924 13, 19. Halsteren 7 480,988 13, 20. de Duiventoren 1 467,255 13.Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

Biljarten Regio Competitie

MOERDIJK - Het team Stuc. Bedr. Kanters 2 speelde thuis tegen de ver-zetten wedstrijd Rob Jacobs Mannen-mode 2 op vrijdag 7 april. De spelers die meespeelde van het team Stuc. Bedr. Kanters 2 waren Wim Kanters, Jos Broeders, Marjo Hoeven en Mai-kel van Wingerden.

Eerste partijen speelden Marjo en Maikel. Maikel en zijn tegenstander gingen in be-gin van de partij gelijk op in caramboles. Maar aan ‘t eind van de partij speelde Maikel als vanouds en wist de partij toch naar zijn eigen hand te zetten en de wed-strijd te winnen. Op de andere tafel stond Marjo driekwart van de wedstrijd redelijk voor op zijn tegenstander. Laatste beurten wist zijn tegenstander nog goed terug te komen. Marjo wist de 25 caramboles als 1e uit te spelen. Maar zijn tegenstander maakte de 2 laatste caramboles nog uit in de nabeurt waardoor het remise werd. Tussenstand was toen in partijpunten 3-1 als voordeel voor Stuc. Bedr. Kanters 2. Andere partijen speelde Jos en Wim op beide tafels. Jos ging de partij goed van

start, maar had veel ballen bij die net mis gingen. Hij kon eigenlijk niet goed in zijn spel komen en series maken, hij kwam niet hoger dan 1 carambole. Maar op het einde wist hij met een serie van 3 en 2 caramboles de wedstrijd te winnen. Bij de wedstrijd van Wim wisten hij en zijn tegenstander de eerste 16 beurten geen caramboles te maken. Wim kwam geluk-kig in zijn spel, waardoor zijn tegenstander niet op kon reageren. Aan het eind van de wedstrijd wist Wim nog een serie van 7 caramboles te maken, welke hij niet kon uitbreiden om de laatste carambole te ma-ken voor de winst. De laatste carambole werden gemaakt door Wim, waarbij hij de wedstrijd met een goed moyenne nog wist te winnen. Team heeft hierdoor met 7-1 in partijpunten gewonnen van Rob Jacobs Mannenmode 2, waardoor het 2 match-punten heeft behaald. Team speelt nog steeds mee voor de 3e plaats in de rang-lijst, 2e plaats is ook nog mogelijk waarbij het nog 2 wedstrijden moet spelen voor dit seizoen. Volgende wedstrijd spelen ze uit op dinsdag 8 april tegen Rob Jacobs Man-nenmode 1 in Kwadedamme.

Winst Stuc. Bedr. Kanters 2

ZEVENBERGEN - Zaterdag 19 april fietsen de randoneurs de Amstel gold race/Oud Beijerland, een rit van 120 km, vertrek 8.00 uur. De recreanten fietsen deze dag naar de Wouwse plantage een rit van 75 km vertrek 8.05 uur. En tenslotte de Toerrijders die fietsen naar Kinderdijk een rit van 90 km vertrek 8.10 uur.

Maandag 21 april fietsen de randoneurs de paaseieren tocht naar Nispen een rit van 65 km vertrek 9.00 uur. De recreanten en de toerrijder fietsen gezamenlijk ook de paaseierentocht naar Nispen een rit van 60 km vertrek 9.10 uur. Alle ritten starten vanaf sportpark ’De Knip’ in Zevenbergen. Uiteraard is het mogelijk om eens mee te fietsen. Kom dan op een vertrektijd naar het sportpark en sluit u aan.

Toerwielerclub Zevenbergen zoekt enthousiaste ledenWie heeft er een passie voor fietsen en gezellig samen zijn, uit en thuis? Dan is dit misschien iets voor u. Toerwielerclub Zevenbergen heeft nl. 3 groepen fietsers met allemaal een eigen snelheid. Zo hebben wij de randoneurs die rijden 30 plus per uur. De toerrijders rijden rond de 28 km per uur. En de recreanten met name rond de 25 km per uur. Nu zoeken wij leden die bij ons willen fietsen en dan vooral recreanten het enige wat nodig is, is een beetje basisconditie, en een lach op het gezicht, dus kom op en fiets een keer mee met de gezelligste club van Brabant. Wij starten vanaf de Knip in Zevenbergen zaterdags rond 8.00 uur. En zondags rond 9.00 uur.

Fietstochten TWC Zevenbergen

We zijn steeds groener bezig. Overal bedenken mensen nieuwe duurzame ideeën. Dat is goed voor het milieu en onze portemonnee.Bewust hiermee aan de slag gaan is ook leuk en hoeft niet moeilijk te zijn.Dit laten we allemaal zien in onze Duurzaamheidsspecial, die bij 340.000 huishoudens in West-Brabant en Zeeland gratis op de deurmat valt.

Met deze uitgave willen we onze lezers en uw doelgroep inspireren.Uw bijdrage past hier mooi bij. De Duurzaamheidsspecial die verschijnt op 30 april, biedt u de mogelijkheid uw groene producten en diensten onder de aandacht te brengen in de vorm van een redactioneel artikel of eventueel advertentie. Veel mensen vinden het belangrijk om bewust met natuur en milieu om te gaan en met uw artikel of advertentie in deze special speelt u hierop vloeiend in.

Meer weten? Neem contact op met uw accountmanagerof via het telefoonnummer 076 5998111of stuur een mail naar duurzaam@internetbode.nl

Duurzaamheid

Kijk welke duurzame oplossingen er in jouw omgeving zijn.

Elektrische

auto“L Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer

adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget

dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque pe-

natibus et magnis dis parturient montes. “

Biologische

voeding

“L Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer

adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget

dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque

penatibus et magnis dis parturient montes, nas-

cetur ridiculus mus. “

Bio Based economyBio Based Economy Van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een eco-nomie die draait op biomassa als grondstof.

GGoeoedededddd d vvvovovoooooooorororr rv dddddeeeee ttotototoeoeeekekekkkooooommmmmmmstmststttttt

gogoeedddd d vvvvovooooooooororrr o oooononnnnsnsssaaalalllllleleleeememmmmmaaaaaaaaalll

Goed voor de toekomstgoed voor onsallemaal

De bedrijven die

zich in deze special pre-

senteren, houden rekening met

de effecten van hun bedrijfsvoering op

medewerkers, milieu en maatschappij.

Ook streven ze een hoger bedrijfsrende-

ment na. Ze nemen beslissingen vanuit

maatschappelijke betrokkenheid. Volgens

hun toekomstvisie kan een onderne-

ming op een andere manier niet

overleven.

DuurzaamheidAdverteer in de DuurzaamheidsspecialLaat zien wat uw bedrijf voor duurzame diensten en producten heeft

kunstgebitreparatiesaanpassen gebit prothese op implantatenklikgebit

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Uw KUNSTGEBITverdient de zorg van de tandprotheticus.

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

TandProthetisch Centrum ZevenbergenHaveneind 25, Zevenbergen T. 0168 370986

www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nlLid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Voor meer informatie en reserveringen: ☎ 0168-370545Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen

www.de3musketiers.nl

Pasenvier je bij de 3 Musketiers

20 april: FAMILIEBRUNCH

van 11 tot 14 uur € 24,50 Kinderen (4-12 jr) € 12,-De kinderen kunnen GRATIS bowlen van 11.00 - 13.00 uur

18, 19, 20 en 21 april: PAASMENU € 29,50 p.p.

20 en 21 april: PAASBUFFET € 29,50 p.p. Kinderen (4-12 jr) € 17,50

Het paasbuffet wordt geserveerd vanaf 17.30 uur.

van 10.00 - 17.00 uur

De gezelligsteBraderie in uw polder Gezocht standhouders Ook 2e hands spullen Kosten € 20,- per kraam

LSCOOTER- BROMFIETSRIJBEWIJS

* Snel je scooterrijbewijs halen?

* Stap zelf op de scooter en leer de eerste beginselen van het scooterrijden (GRATIS)

* Leuke aanbiedingen bij inschrijving op deze avond

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

op deze avond

www.verkeersschoolb lom.n l

BEL VOOR M

076

-50 15

LOCATIE: BLOM SLIPCONTROL

HOEVENSEWEG 39D IN ETTEN-LEUR

torrijden

e

ng

BEL VOOR MEER

INFORMATIE:

076-50

15 53

5

Zaterdag 12 april 2014Motor opstapdag

Tussen 10.00-16.00 uur is iedereen welkom op de Hoevenseweg 39D.

Meld je aan via:info@verkeersschoolblom.nlAdres: Hoevenseweg 39D

Etten-Leur076-5015535

LROMFIETSRIJBEWIJS

rrijbewijs halen?

e scooter en leer de eerste het scooterrijden (GRATIS)

ngen bij inschrijving op

Maak kennis met de motor!

alle informatie over het motorrijbewijs

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

SPORT

PAGINA 22

UitslagenDIA 1-Chrislandia 1 4-1Amstelwijck 6-Oudemolen/Chrisl. 1 4-0Chrisl./Oudemolen 2-Steenbergen 2 2-0Internos 11-Oudemolen/Chrisl. 2 13-4Chrisl./Oudemolen VE1-MOC ’17 VE2 4-4Papendrecht VR2-Chrisl./Oudemolen VR1 5-0Chrisl./Oudemolen B1-MOC’17 B6 6-0Unitas’30 B3-Chrisl./Oudemolen B1 3-4Chrisl./Oudemolen D1 -Schijf D2G 4-3Chrisl./Oudemolen E1G-Hoeven E2 7-3Chrisl./Oudemolen MP1G-HZ’75 MP1G 8-0

Programma donderdag 10 aprilHalsteren VE2-Chrisl./Oudemolen VE1

20.30Zaterdag 12 aprilChrislandia 1-Unitas ’30 1 14.30.DVO ’60 B4-Chrisl./Oudemolen B1 15.00Vivoo D2G-Chrisl./Oudemolen D1 12.00Madese Boys E4-Chrisl./Oudemolen E1G 09.00De Schutters MP1-Chrisl./Oudemolen MP1G 11.00Zondag 13 aprilOudemolen/Chrisl. 1-Beek Vooruit 10 14.00 Divo 3-Oudemolen/Chrisl. 2 10.30

Kijk voor het laatste nieuws: www.Chris-landia.nl en www.vvoudemolen.nl

VV Chrislandia/Oudemolen

Uitslagen seniorenNoordhoek 1-SVC 1 0-0Lepelstraatse Boys 2-Noordhoek 2 2-4Noordhoek 3-Hoeven 6 1-0Noordhoek VR1 zo-Devo VR2 1-0Zwaluwe VR1-Noordhoek VR1 za 3-1

Uitslagen jeugdNoordhoek B1-Sc Gastel B2 1-6Noordhoek C1-Unitas’30 C5 2-3Noordhoek D1-Klundert D2 5-3Lepelstraatse Boys E1-Noordhoek E1 1-1Moerse Boys ME1-Noordhoek ME1 0-4Noordhoek MP1-De Schutters MP1 0-7

Programma seniorenDussense Boys 1-Noordhoek 1 14.30u

Noordhoek 2-Devo 2 11.30uSVC 5-Noordhoek 3 10.30uRoosendaal VR2-Noordhoek VR1 zo 12.00uNoordhoek VR1 za-Marjola Girls VR1 14.30u

Programma jeugdRSV B1-Noordhoek B1 13.00uOlympia’60 C2-Noordhoek C1 10.30uDSE D2-Noordhoek D1 9.00uNoordhoek E1-Smerdiek E1 10.00uNoordhoek ME1-SJO Prinsenland ME1 10.00uSJO Prinsenland MP1-Noordhoek MP1 10.30uMaandag 14 aprilSmerdiek E1-Noordhoek E1 19.00u

VV Noordhoek

Uitslagen jeugdWoensdag 2 aprilKogelvangers E1-Unitas’30 E3 8-0

Zaterdag 5 aprilNSV B1-Kogelvangers B1 1-3Kogelvangers C1-Rood Wit W. 1-1Lepelstraatse Boys C1-Kogelvangers C2 4-2Kogelvangers D1-Schijf D1 1-3JEKA E2G-Kogelvangers E1 3-2DVO’60 E5-Kogelvangers E3G 1-4Unitas’30 F3-Kogelvangers F1 1-6SC Gastel F4-Kogelvangers F2 3-1Nieuw Borgvliet MP1-Kogelvangers MP1 1-5Kogelvangers MP2-Kogelvangers MP3 1-4

Uitslagen seniorenZaterdag 5 aprilOosterhout 1-Kogelvangers 1 0-3Kogelvangers 2-Tholense Boys 2 2-1Klundert 3-Kogelvangers 3 7-2

Programma seniorenZaterdag 12 aprilKogelvangers 1-The Gunners 1 av.15.00uZwaluwe 3-Kogelvangers 2 av.12.00uKogelvangers 3-VVC’68 3 av.14.45uProgramma jeugdZaterdag 12 aprilKogelvangers B1-MOC’17 B3 av.12.45uSAB C1-Kogelvangers C1 av.13.00uVosmeer C1-Kogelvangers C2 av.11.30uHZ’75 D1-Kogelvangers D1 av.12.30uKogelvangers E1-TSC E2 av.10.30uSchijf E2-Kogelvangers E2 av.09.30uKogelvangers E3G-Hoeven E4 av.09.00uKogelvangers F1-Beek Vooruit F2 av.09.00uKogelvangers F2-DSE F4 av.10.30uKogelvangers MP1-Roosendaal MP1 av.11.00uKogelvangers MP2-Unitas’30 MP6 av.10.15uKogelvangers MP3-Seolto MP2 av.11.00uDonderdag 17 aprilKogelvangers C1-Baronie C3 av.18.45u

VV Kogelvangers

Uitslagen 2oensdag 2 aprilVirtus E1-Beek Vooruit E1 1-7Virtus E7-Beek Vooruit E11 7-1Almkerk VR1 za-Virtus VR1 za 5-0Schijf MB1-Virtus MB1 0-2Donderdag 3 aprilVirtus MC1-MOC’17 MC1 6-0Zaterdag 5 aprilVirtus 2 za-Seolto 4 za 1-6Virtus G1G-Roosendaal G1G 0-3Virtus A1-SCO/TOFS A1 5-0Virtus A2-Baronie A4 0-3Virtus B1-JEKA B2 5-0VCW B1-Virtus B2 0-4Virtus B3-DVO’60 B4 0-5Alliance C1-Virtus C1 4-0HSC’28 C1-Virtus C3 3-1SC Kruisland C2-Virtus C4 2-2Roosendaal D2-Virtus D1 0-8NSV D1-Virtus D2 1-1Virtus D3-Hoeven D3 1-1Beek Vooruit D5-Virtus D4 1-2Virtus E1-TSC E1 4-5DVO’60 E2-Virtus E2 2-9Virtus E3-DOSKO E3 7-4Virtus E4-Klundert E2 3-6BSC E5-Virtus E5 7-2VCW E2-Virtus E6 4-3

Virtus E7-Achtmaal E2 4-4DVO’60 F1-Virtus F1 3-3Virtus F2-Groen Wit F2 2-8Virtus F3-SJO Prinsenland F2 2-2De Fendert F3-Virtus F4 4-1DSE F5-Virtus F5G 1-7Jong Ambon VR1 za-Virtus VR1 za 5-0Virtus MC1-DIOZ MC1 1-1Virtus MD1-Achtmaal MD1 0-1Zondag 6 aprilHoeven 1-Virtus 1 2-1Rood Wit W 2-Virtus 2 2-1SCO/TOFS 3-Virtus 3 4-2Virtus 4-Internos 5 2-2Virtus 5-TPO 3 6-1NSV VR1-Virtus VR1 2-2

Programma zaterdag 12 aprilInternos 5 za-Virtus 2 za 14.45Virtus G1G-SC Olympus G3G 11.15Bavel A1-Virtus A1 14.30The Gunners A2-Virtus A2 15.15SV Reeshof B2-Virtus B1 16.00Virtus B2-SJO Prinsenland B1 11.15Virtus B3-Cluzona B2 12.45Virtus C1-Unitas’30 C1 12.45Vivoo C1G-Virtus C3 9.00Virtus C4-Rood Wit W C2 11.15

Virtus D1-Alliance D1 10.00Virtus D2-Victoria’03 D2 11.15Alliance D4-Virtus D3 10.30Virtus D4-VVR D3 10.00Baronie E1-Virtus E1 10.30Virtus E2-Halsteren E2 9.00SC Gastel E3-Virtus E3 8.30Hoeven E2-Virtus E4 10.15Virtus E5-Alliance E6 9.00Virtus E6-Klundert E3 10.00Unitas’30 E13-Virtus E7 9.30Virtus F1-Halsteren F2 10.00Moerse Boys F2-Virtus F2 10.45ST TPO/VOV F1-Virtus F3 10.00Virtus F4-Unitas’30 F11 9.00Virtus F5G-SVC F2 9.00Unitas’30 F13M-Virtus F6 8.30IFC VR1 za-Virtus VR1 za 14.45Chaam MB1-Virtus MB1 12.45Internos M2-Virtus M1 10.00Zondag 13 aprilVirtus 1-Luctor’88 1 14.30Virtus 2-FC Bergen 2 11.30Virtus 3-Dubbeldam 2 12.00Hoeven 4-Virtus 4 10.45DSE 4-Virtus 5 10.00Virtus VR1-Moerse Boys VR1 10.00Virtus-Willem 2/ RKC C2 12.00

VV Virtus

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Er was The Gunners alles aan gelegen om de 3 punten in Breda te houden zaterdag 6 april tegen DHV.

Voorafgaande aan de wedstrijd een vuur-werkshow en direct vanaf de start een fy-siek fel spelend de Gunners. Voor rust was het voornamelijk gevaarlijk met indraai-ende corners 2e paal. DHV had het beste veldspel . Elias Mourigh werd regelmatig goed aangespeeld door Kees Semler en Hawar Mouhiddine kwam een aantal ma-len gevaarlijk door. Voor het doel was DHV net niet scherp genoeg. Bergain Francois liet zich te simpel aftroeven door de fel opzittende Netten en Stuiver. Na 34 mi-nuten werd Elias Mourigh licht aangetikt. Goed leidende arbiter Kenson die er dicht opstond besliste strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Dennis Kortsmit: 0-1. Door een zwakke doeltrap kon V. Gastel plots alleen op het DHV-doel af en scoorde vanaf links in de lange hoek: 1-1. DHV was dichtbij een 2e treffer, maar de Housni Chaibi raakte de bal half van dichtbij aan de 2e paal. Jesper de Rond verving de blaargevoelige Elias Mourigh. Na rust een sterker The Gunners dat een

2 tal voorzetten vanaf 5 meter miste. DHV kreeg meer grip zonder echt zelf gevaarlijk te worden. Ook Gunners kon nu weinig uitrichten .Spelmaker Dennis Brugel kreeg weinig ruimte van de energieke Thomas v.d. Wal en daarmee lag de creativiteit van Gunners aan banden. Aanspeelpunt spits Jasper Pas werd door Jordi Lokers uit de wedstrijd gespeeld. Tresor Boungaard bleef keurig overeind in de duels met rech-terspits Suikerbuik. Na 62 minuten was de onverzettelijke René Netten betrokken bij de rode kaart die een DHV-middenvelder opliep. Netten kleunde er onbesuisd in en deed dit met een pientere vorm van ge-meen spel. Dit werd niet bestraft. Housni Chaibi reageerde verkeerd en maakte een weliswaar licht trappende beweging. Dit werd direct bestraft met rood en een man meer-situatie voor de Bredanaars. Toen The Gunners dacht dat de zege nu wél beklonken zou worden, verslikte goalie Pedersen zich lelijk in een goed genomen vrije trap. Bal stuiterde vlak voor zijn neus, waarop invaller Omer Cocen attent was om de 1-2 binnen te koppen. Uit een mes-scherpe counter brak Hawar Mouhiddine door en speelde perfect af op de meege-komen Dennis Kortsmit: 1-3. DHV liet na

2 mindere wedstrijden zien dat het met strijd er ook kan staan. Met 10 spelers overeind blijven tegen dit conditioneel en fysiek sterke The Gunners is een fraaie teamprestatie. Zaterdag komt Halsteren op bezoek, dat verrassend uithaalde tegen Noad.

Uitslagen 5 aprilThe Gunners 1-DHV 1 1-3DHV C1-Unitas’30 C2 3-0Sprundel C3-DHV C2 gestaaktInternos D3-DHV D1 3-3DHV E1-SJO Prinsenland E2 6-3DHV F1-SC Gastel F3 3-1DHV F2-Unitas’30 F15 1-9

Programma juniorenZaterdag 12 april09.00 Roosendaal E5-DHV E109.00 SJO Prinsenland F2-DHV F109.30 DHV D1-VCW D1G11.00 VVC’68 C1-DHV C111.30 DHV C2- VVC’68 C2G14.00 Groen Wit F8-DHV F2Senioren15.00 DVO’60 5-DHV 214.30 DHV 1-Halsteren 1kijk voor meer info op www.vvdhv.nl

DHV 1 toont karakter

STANDDAARBUITEN - Al weken werd er over gesproken, spelers en sup-porters keken er al heel lang naar uit, EL Classico van West-Brabant Noord-hoek-SVC.

Op de dijk tussen Standdaarbuiten en Noordhoek reden al vroeg de supporters van SVC in een gedisciplineerde waaier naar Noordhoek. Iedereen had zin in een leuk, spannend en misschien zelfs wel spec-taculair potje voetbal. Beide ploegen tot in de tenen gemotiveerd wilden er een mooie wedstrijd van maken, maar dat zat er helaas niet in. Nog sterker, het werd een draak van een wedstrijd waarbij de scheidsrechter alle aandacht opeiste door zo’n beetje ie-der duel als een overtreding te bestempe-len, dus af te fluiten. Door dit super streng fluiten was er geen moment sprake van een echte wedstrijd. SVC was voetballend beter, maar moest het daarentegen fysiek afleg-gen tegen de grote jongens van Noordhoek. Het was geen wedstrijd, maar een aaneen-schakeling van vrij trappen welke uiteinde-lijk in 0-0 eindigde. Supporters van beide verenigingen vermaakten zich aan de zijlijn prima, door over en weer bijzonder humor-rijke licht cynische opmerkingen met een knipoog naar elkaar te maken. Harry van de Sunweb, alsmede Martin Morrero, kwamen voorbij in het commentaar waardoor de trai-

ner van Noordhoek regelmatig een glimlach niet kon onderdrukken als er rake opmerking vanachter zijn rug over het veld in de rich-ting van de scheids of de tegenstander werd geslingerd. Jammer, normaal gesproken zijn dit soort wedstrijden de wedstrijden waar-over nog lang wordt nagepraat in zowel Standdaarbuiten als Noordhoek, maar dit zal deze keer niet het geval zijn. Snel verge-ten en puntje koesteren.

KampioenskandidatenSVC 2: Voor het 2e seniorenteam van vv SVC komt het kampioenschap steeds dichterbij. Dit talentvolle en zeker ook bijzonder gezel-lig team staat bovenaan in de 5e klasse 03. Achtervolger Nieuw Borgvliet 2 staat op 4 punten en de nummer 3 NVS 2 op 9 punten. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat dit team kampioen is. SVC B1: Ook de jongens van het B1 draaien een bijzonder goed seizoen. Ook zij staan momenteel op de 1e plaats in de 2e klasse B22-competitie. B1 heeft een voorsprong van 5 punten op de nummer 2 Grenswachters B1. Ook voor het SVC B1 lijkt het dan ook slechts een kwestie van tijd voordat dit team kampioen is.SVC F1: Ook dit jaar staat dit team (dat bol staat van het talent) bovenaan in de rang-lijst. Ze staan momenteel 2 punten voor op de nummer 2 Roosendaal F2 en hebben dan ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

SVC F1 speelt in de 1e klasse 05 en dit mag meer dan knap genoemd worden! Ook voor de jongens is het een slechts een kwestie van tijd voordat dit team kampioen is.Uitslagen jeugdZaterdag 5 aprilSVC E1-Beek Vooruit E11 4-8SVC F2-Fendert F4 11-0SVC F3-Zwaluwe F3 1-14Uitslagen seniorenZondag 6 aprilNoordhoek 1-SVC 1 0-0SVC 2-Vivoo 2 2-0MOC 4-SVC 3 3-0SVC 4-Hoeven 4 1-3HZ 2-SVC 5 3-1Programma jeugdZaterdag 12 aprilSVC B1-Roosendaal B1 14.30RBC D2-SVC D1 10.30RBC D3-SVC D2 9.15Achtmaal E2-SVC E1 10.30Unitas F2-SVC F1 8.30Virtus F5-SVC F2 9.00MOC F11-SVC F3 8.45Programma seniorenZondag 13 aprilSVC 1-DSE 1 14.30Grenswachters 2-SVC 2 11.30SVC 3-Internos 4 10.30BSC 6-SVC 4 12.00SVC 5-Noordhoek 3 10.30

El Classico Noordhoek-SVC

ZEVENBERGEN - Op 3 vrijdagmidda-gen in maart kregen 40-tal D-, E- en F-pupillen van Seolto voetbal judoles van Paul Christianen.

De jeugdcommissie koos hiervoor om de volgende redenen: spelers wat meer zelfvertrouwen geven, algemene kracht vergroten, leren vallen en opstaan (val-training), vergroten duelkracht, vergroten

mentale aspecten (weerbaarheid, incas-seringsvermogen, doorzettingsvermogen, omgaan met winst en verlies, respect), veelzijdig ontwikkelen (leren denken om 2 armen en 2 benen te gebruiken) en vergro-ten coördinatie.

Seolto is ervan overtuigd dat de jongens en meiden die hebben deelgenomen hier zeker wat van opgestoken hebben.

Pupillen Seolto kregen judoles van Paul Christianen

Pupillen Seolto

Tekst: Bart van den Acker

Stapsgewijs bouwt Seat de model-

lijn Leon verder uit. We kennen ‘m

al als drie- en vijfdeurs hatchback,

nu is het de beurt aan de station-

wagen, aangeduid als ST. Dit is een

interessante nieuwkomer, vooral

ook voor de Nederlandse (zakelijke)

markt. Seat levert de ST volgens de

prijslijst in liefst 39 uitvoeringen,

maar daarvan zijn er twee die val-

len in de categorie ‘14% bijtelling’.

Voor wie zakelijk auto rijdt en die

ook privé gebruikt, is dit een zeer

interessante aanbieding, met wei-

nig concurrentie. Niets ten nadele

van die 37 andere Leon ST’s, maar

die twee, met de 1,6 liter TDI in de

uitvoeringen Reference en Style

zullen het grootste deel van de ver-

koop voor hun rekening nemen.

CARROSSERIE: Strak en tijdloosIn enkele jaren tijd heeft Seat een heel geslaagde eigen stijl ontwik-keld. Strakke, scherpe lijnen, goede proporties en wat ik heel goed vind, vooral niet te véél lijnen en versierin-gen. Zo maakt Seat de modellen rela-tief tijdloos (denk maar aan de vorige Leon!), waardoor je niet snel in ‘een oud model’ rijdt en op termijn is dat weer goed voor de restwaarde. Het is duidelijk dat de ST, hoewel later geïntroduceerd, tegelijk met de an-dere Leons is ontworpen. Dat wordt bewezen doordat hij er uitziet als een eenheid en niet als een hatchback met een dakkapel. Het geslaagde uiterlijk van de Leon ST is beslist een bijkomende aankoopargument, al gaat het de stationcarkoper op de eerste plaats om de praktische eigen-schappen.

INTERIEUR: Echt lekker ruimNou, die zijn ook dik voor elkaar. Een jaar geleden was ik al heel tevreden met de vijfdeurs Leon, deze is in het interieur uiteraard even ruim. Ik kan prima ‘achter mezelf zitten’. De ba-gageruimte is natuurlijk van belang en die is met minimaal 587 liter ook echt gróót voor een stationcar van dit formaat. De achterbank kan in onge-lijke delen worden omgeklapt en dan is de laadvloer vrijwel vlak. De delen van de rugleuning zijn ook te ontgren-delen als je achter de auto staat, via

hefboompjes in de flanken van de ba-gageruimte. Dat zien we steeds meer, maar handig is het zeker. Als je met de afstandsbediening de auto ontgren-delt, blijken de achterportieren daarin niet mee te gaan. Dat is niet handig als er bijvoorbeeld na het starten nog ie-mand achterin wil stappen, een onno-dige extra handeling. Nog zoiets geks: als de rolhoes in de bagageruimte niet is uitgerold, reflecteert de metalen rand van de vloer in de achterruit en dat geeft weer een vreemde aanblik in de binnenspiegel. Dus: uitrollen, die hoes. Het dashboard is identiek aan dat in de andere Leons. Alles zit op logische plekken, de bediening levert nergens echt vraagtekens op. De tel-lers zijn mooi duidelijk, maar ook hier heb ik een kleine opmerking. De ver-lichting is weliswaar automatisch in te schakelen, maar of die brandt of niet, is op het dashboard niet te zien. Een controlelampje was fijn geweest. Het geheel is wel wat erg somber-zwart en de materiaalkeuze is niet op het allerhoogste niveau, maar goed, dat mag je in deze klasse ook niet hele-maal verwachten.

TECHNIEK: Liever de 1.6 TDIIk reed de Leon ST in de allerduurste uitvoering, de FR met de sterkste 2,0

CONCLUSIEMet de Leon ST heeft Seat een

heel sterk nieuw wapen in de

strijd om de kopersgunst. Het is

een mooie en ruime gezinsauto

met in de normale uitvoeringen

een prima prijskaartje. Dat geldt

des te meer voor wie ‘een auto

van de baas’ mag rijden. Dan is die

14% bijtelling van de fijne 1.6 TDI

een doorslaggevend aankoopar-

gument. Momenteel is dit bij maar

heel weinig merken te vinden. Ik

denk dat de ST straks nog meer

verkocht gaat worden dan de nor-

male 3- en 5-deurs Leons!

VANAF: € 21.800,-

Grote kans dat de Seat Leon ST binnenkort een bekende verschijning wordt binnen het zakelijke verkeer. Niet al-

leen door z’n fraaie, strakke vormgeving, maar ook omdat er twee uitvoeringen zijn met maar 14% bijtelling.

Het dashboard van de ST is ui-

teraard identiek aan dat van de

hatchbacks. Overzichtelijk, vrijwel

alles is logisch geplaatst. Wat ont-

breekt is een controlelampje voor

de verlichting, het grote display

zit alleen in de duurste versies.

Van achteren mag de Leon ST er ook zijn. Mooie, scherpe lijnen en hij is vooral niet ‘overdesigned’ zoals veel mo-

derne auto’s. Pracht van een stationcar!

Seat Leon ST

TEST

Prijslijst belangrijkste versies:

TSeat Leon ST 1.2 Reference: € 21.800Seat Leon ST 1.4 Style: € 25.350Seat Leon ST 1.8 TSI FR: € 29.950Seat Leon ST 1.6 TDI (81 kW) Reference Ecomotive: € 25.850Seat Leon ST 2.0 TDI (110 kW) Style: € 29.650* Seat Leon ST 2.0 TDI (135 kW) FR: € 32.950* = testautoBeknopte technische gegevens testauto:

Rijklaar gewicht: 1.315 kg; Motor: 2,0 liter, viercilinder, turbodieselmotor, 135 kW/184 pk; Gemiddeld brandstofverbruik tijdens de test: 1 op 16,1; CO2-uitstoot in g/km: 112; Energielabel: C

liter diesel. Het is niet eenvoudig om op basis van deze, in de praktijk waar-schijnlijk weinig verkochte versie, een oordeel te vellen over de Leons die wel veel verkocht gaan worden. Zo-als zo vaak is de duurste niet per se de fijnste. De FR-uitvoering is knap stug geveerd. Dat is prima voor een echt scheurijzer, maar in een gezins-auto is dit niet fijn. Die zuinige en veel goedkopere uitvoeringen zijn veel prettiger geveerd, dat moeten heel fijne gebruiksauto’s zijn, met toch ook uitstekende rijeigenschappen. De FR verdient wel een compliment voor die heerlijke voorstoelen, maar ik weet dat ook de normale stoelen beslist niet verkeerd zijn. Ik ben er van over-tuigd dat de 81 kW/110 pk diesel, die met 14% bijtelling, voor het overgrote deel van de kopers krachtig en soepel genoeg is. Het is knap dat ze nu al 135 kW/184 pk uit een 2,0 liter dieseltje halen, maar wat moet ik er mee? Feit is dat die dikke diesel in de dagelijkse praktijk maar heel minimaal wordt be-

last en dan toch nog aan een heel ac-ceptabel verbruik komt. Ik reed ruim 1 op 16, met de 1,6 TDI verwacht ik dichtin de buurt van 1 op 20 uit te komen.

Nu bij ons in de showroomde

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V.

Beatrijsweg 63, Klundertwww.seatvermeulen.nl

Tel. 0168-402276

Seat Leon ST

SPORT

PAGINA 24

KLUNDERT - Door een doelpunt van Poger Mukoko ver in blessuretijd deed Klundert goede zaken in de strijd om nacompetitie voor degra-datie te ontlopen. Klundert won van ‘angstgegner’ Zaamslag met 0-1 en sloot aan aan de onderkant van de middenmoot en mag zelfs hopen op een plaatsje in het linkerrijtje.

Het gevaar van onderen komt van Zuid-land, wat feitelijk nog de enige club is die er voor kan zorgen dat Klundert alsnog nacompetitie moet gaan spelen. Op een bijna onbespeelbaar veld in Zaamslag was goed voetbal onmogelijk. Tel daarbij op dat Zaamslag bijzonder kort dekte en daardoor bijzonder veel kleine overtredingen nodig had om Klundert van het lijf te houden. uiterst talentvolle scheidsrechter Bijl uit Henrik Ido Ambacht floot een dijk van een wedstrijd en had er goed het oog in. Veel kansen vielen er niet te noteren in de 1e helft al moest Yoeri van Wingerden wel een keer handelend optreden bij een door-braak van Zaamslag. Verder stond de Klun-dert-defensie als een huis en gaf nauwe-lijks iets weg. In de 2e helft kwam er wat meer ruimte voor Klundert en kreeg het ook enkele kansen. De grootste was voor Kevin van Andel, maar die schoot om onbegrijpe-lijke redenen met zijn verkeerde linkerbeen en daardoor naast het doel. Wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 puntendeling, toen Eric Fuanani op links doorbrak en zich goed vrijspeelde. Zijn inzet hobbelde via de binnenkant van de paal het veld in en knalde Poger Mukoko de 0-1 binnen, wat tot een enorme ontlading zorgde bij alles wat Klundert lief heeft. Volgende week komt Nieuw Lekkerland op bezoek en kan Klundert bij winst over de tegenstander heen wippen in de rangschikking. Dat het nog niet gespeeld is deze competitie moge duidelijk zijn, waar bijna alle ploegen nog directe belangen hebben.

Uitslagen woensdag 2 aprilKlundert VR1-Tholense Boys VR1 4-0Zaterdag 5 aprilZaamslag 1-Klundert 1 0-1Klundert 2-WHS 2 3-0Klundert 3-Kogelvangers 3 7-2WHS 4-Klundert 4 1-1Klundert VR1-Smerdiek VR3 5-1Klundert A1-Zwaluwe A1 1-1Advendo B1-Klundert B1 3-1Dongen C2-Klundert C1 1-10Klundert C2-MOC’17 C8 3-1Unitas’30 MC1-Klundert MC1 5-1Klundert D1-Tholense Boys D1 3-0Noordhoek D1-Klundert D2 5-3Halsteren E2-Klundert E1 3-0Virtus E4-Klundert E2 3-6Klundert E3-Unitas’30 E14 5-0Klundert F1-Internos F2 4-2Klundert F2-Unitas’30 F14 3-2Zondag 6 aprilIFC 5-Klundert 2 2-3

Programma zaterdag 12 april

14.30 Klundert 1-Nieuw Lekkerland 112.00 Klundert 2-Serooskerke 215.00 Halsteren 2-Klundert 313.00 Smerdiek 3-Klundert 412.00 Zwaluwe VR1-Klundert VR115.00 Boeimeer A1-Klundert A112.00 Klundert B1-SAB B112.00 Klundert MB1-MOC’17 MB110.30 Klundert C1-DESK C214.30 Cluzona C3-Klundert C210.30 Klundert MC1-DSE MC109.45 Kapelle D1-Klundert D108.45 Klundert D2-DEVO D108.45 Klundert E1-Victoria’03 E208.45 Klundert E2-SCO/TOFS E410.00 Virtus E6-Klundert E310.00 Victoria’03 F2-Klundert F109.00 De Fendert F4-Klundert F2Zondag 13 april11.00 Klundert 2-BSC 10

Klundert zet een belangrijke stap richting lijfsbehoud

FIJNAART - Het bezoekende Meeu-wen uit de Zeeuwse badplaats Zou-telande werd zonder pardon getrak-teerd op een kansloze nederlaag.

Bij rust was de match al gespeeld (3-0) en in het tweede bedrijf voerde de thuisploeg de score verder op. Dat de vogels terug konden komen van 4-0 naar 4-2 was ge-heel te wijten aan persoonlijke fouten van de thuisploeg. Na een kleine 10 minuten kon De Fendert al juichen toen Hussein Yousef Moalim de 1-0 aantekende en binnen het half uur zette Jeroen Beerendonk de thuisploeg op rozen maar, de mooiste goal kwam van de voet van Nick Krijnen. Met een granaat van afstand plofte de inslag in de winkelhaak en was de wed-strijd zo goed als zeker beslist. Na de rust verzandde de match in een rap tempo, maar voor het zover was tekende Collin Schilperoord voor de 4-0 tussenstand. De bezoekers bleken vleugellam en creëer-den zich nauwelijks kansen. Toch kon men twee keer scoren. De 4-1 was een cadeau-tje nadat goalie Palings onder de bal door ging en de 4-2 kwam uit een strafschop waardoor Jeroen Beerendonk (geel) vol-gende week verplicht moet toekijken in Zeeuws-Vlaanderen. Goalie Palings zat er nog dichtbij maar kon de 4-2 niet voorko-men. Nick Krijnen was dichtbij zijn tweede treffer deze middag maar binnenkant paal stond weer succes in de weg.

Uitslagende Fendert E1-DVO’60 E1 0-0de Fendert F1-Alliance F2 3-5de Fendert E3-Boeimeer E6 0-3de Fendert F2-NSV F1 3-6de Fendert F3-Virtus F4 4-1de Fendert D1-Viola D1 1-0de Fendert D3-Hoeven D4 8-0de Fendert MP1-Sprundel MP1 3-2de Fendert C2-SJO Prinsenland C1 3-6de Fendert MD1-Gilze MD1 2-3de Fendert B2-Schijf B1 0-3de Fendert B3-Rijen B3 3-12de Fendert 1-de Meeuwen 1 4-2Moerse boys E4-de Fendert E4 0-7SJO Prinsenland E1-de Fendert E2 3-1Dosko F4-de Fendert F5 4-4Victoria’03 D2-de Fendert D2 1-3SVC F2-de Fendert F4 0-7Madese boys C2-de Fendert C1 5-1DSE MP2-de Fendert MP2 6-4MOC’17 MC1-de Fendert MC1 1-1Colijnspl, boys MC1-de Fendert MC2 3-1TVC Breda’30-de Fendert 2 2-1DVO’60 2-de Fendert 3 3-3DSE 4-de Fendert 4 3-13LMO VR1-de Fendert VR1 (za) 5-1VVC’68 4-de Fendert 5 3-2Sprundel A1-de Fendert A1 0-1Bavel B1-de Fendert B1 3-2de Fendert 3-Divo 3 1-3de Fendert 2-HSC’28 2 5-2de Fendert VR1 (zo)-Terneuzen VR1 1-1

Programma zaterdag 12 april

de Fendert E2-Alliance E2 09.00de Fendert E4-Groen Wit E5 09.00de Fendert F4-Klundert F2 09.00de Fendert F5-S.c. Kruisland F2 09.30de Fendert MC1-Cluzona MC1 09.30de Fendert D1-Zundert D1 10.00de Fendert E5-VCW E2 10.30de Fendert MP2-BSC MP2 10.30de Fendert MC2-WHS MC1 11.30de Fendert 5-WHS 4 12.30de Fendert A1-Dioz A1 12.30de Fendert B3-Gilze B2 12.45de Fendert B2-Roosendaal B3 14.00de Fendert 2-Alliance 2 14.30de Fendert 4-Unitas’30 3 14.30de Fendert VE1-Vrederust VE1 14.30de Fendert VR1 (za)-Dubbeldam VR1 14.30Seolto E1-de Fendert E1 08,45Internos F4-de Fendert F3 08.45Rood Wit D2-de Fendert D2 09.00ONI E2-de Fendert E3 09.00Odio F1-de Fendert F1 09.30Seolto MP1-de Fendert MP1 10.15Schijf F1-de Fendert F2 10.45Unitas’30 MD1-de Fendert MD1 11.00Schijf D2-de Fendert D3 12.00Rillandia 2-de Fendert 3 12.30Nw. Borgvliet C2-de Fendert C2 12.30Zundert B1-de Fendert B1 13.15Terneuzense b. 1-de Fendert 1 14.30Riel C1-de Fendert C1 14.30Zondag 13 aprilHoeven 6-de Fendert 3 10.00Vivoo 2-de Fendert 2 12.00TSVV Merlijn VR1-de Fendert VR (zo) 12.00

VV de Fendert herpakt zich

Uitslagen zaterdag 5 aprilSeolto E2-Bavel E6 2-19Seolto E4-Unitas’30 E13 3-4Hoeven F3-Seolto F2 3-10Cluzona F1-Seolto F1 2-10Roosendaal D3-Seolto D1 2-10Seolto D2-Victoria’03 D4 4-4Hoeven E4-Seolto E3 11-0FC Bergen E1-Seolto E1 4-8Rood Wit W MP1-Seolto MP1 4-15Groen Wit B1-Seolto B1 0-3Seolto 2-Rillandia 2 2-0Seolto B2-Cluzona B2 0-5Seolto 1-WHS 1 0-2VVR 3-Seolto 3 6 -4

Virtus 2-Seolto 4 1-6Halsteren 4-Seolto 5 1-2Programma zaterdag 12 aprilWemeldinge 1-Seolto 1 15.00Seolto 2-FC Bergen 2 12.00Seolto 3-The Gunners 3 14.30Seolto 5-Alliance 4 14.30Seolto B1-Internos B2 12.00Unitas’30 B4-Seolto B2 14.30Seolto D1-WVV’67 D1 10.15Seolto E1-De Fendert E1 08.45Alliance E3-Seolto E2 09.00Seolto E3-MOC’17 E12 08.45Beek Vooruit E11-Seolto E4 13.30Seolto F2-RSV F2 08.45

VV Seolto

Uitslagen maandag 31 maartBoeimeer C4-TPO/VOV C1 1-1Zaterdag 5 aprilTPO /VOV B1-Moerse Bpys B2 3-5TPO/VOV C1-Irene’58 C1 5-1TPO/VOV MD1-Rood Wit MD1 10-0Unitas’30 F7-TPO/VOV F1 3-1TPO MP 1- Prinsenland MP1 5-2Zondag 6 aprilRimboe 1-TPO 1 3-0TPO 2-RBC 2 1-0Virtus 5-TPO 3 6-1

TPO DA1-Internos DA2 2-3Programma zaterdag 12 april11.00u Bavel B3-TPO /VOV B113.00u TSC C4-TPO/VOV C1 11.15u DSE MD2-TPO/VOV MD1 09.30u TPO/VOV E1-HZ’75 E1G10.00u TPO/VOV F1-Virtus F310.00u HZ’75 MP1G-TPO MP 1Zondag 13 april10.00u BSC 9-TPO 2 10.00u TPO 3-HZ’75 2TPO 1 en DA1 vrij

VV TPO

ZEVENBERGEN - Zaterdag 12 april fietsen de randoneurs de Duin en bol-lentocht, een rit van 125 km, vertrek 7.30 uur. De recreanten fietsen deze dag ook de Duin en bollentocht een rit van 70 km vertrek 7.00 uur. En tenslotte de Toerrijders fietsen ook de Duin en Bollentocht een rit van 90 km vertrek 7.00 uur.

Zondag 13 april fietsen de randoneurs naar Steenbergen een rit van 65 km vertrek 9.00 uur. De recreanten en de toerrijder fietsen gezamenlijk naar Jagersrust/Steenbergen een rit van 60 km vertrek 9.10 uur. Alle ritten starten vanaf sportpark ’De Knip’ in Zevenbergen. Uiteraard is het mogelijk om eens mee te fietsen. Kom dan op een ver-trektijd naar het sportpark en sluit u aan.

Toerwielerclub Zevenbergen

NOORDHOEK -Het was zover op zater-dag 5 april. In een bomvol café Noord-hoek werd het jaarlijkse lid, niet lid-toernooi gespeeld. Een toernooi waar een lid van D.V. Noordhoek koppelt met een niet-darter.

Zestien leden hadden zich ingeschreven met vriend, neef, nicht, buurman, vader, zoon enz. In 4 poules werd er gestreden

om de eerste 2 plaatsen, welke recht ga-ven op een plaats in de kwartfinales. Af-vallers streden in de verliezersronde om een plaats in de kleine finale. In de kwart-finales van de winnaarsronde versloegen Richard en John Anton en Melvin met 3-1, Walter en Olaf waren met 3-0 te sterk voor Leo en Ronald, vader en zoon Cees en Bar-ry versloegen zoon en vader Youri en Hans met 3-0 en Koen en Jack gooiden met 3-0

de deur dicht voor Maarten en Pieter. In de 1e halve finale wonnen Walter en Olaf met 3-1 van Richard en (ome) John in een strijd om de dubbels. Eerstgenoemd koppel vond die als eerste en stonden in de finale. Koen en (buurman) Jack streden in de andere wedstrijd om een finaleplaats tegen Cees en Barry. Na een 1-0 en 2-1 achterstand beslisten Cees en Barry de wedstrijd in de 5e leg toch nog in hun voordeel. In de finale leken Walter en Olaf probleemloos op de overwinning af te stevenen en na-men een 3-1 voorsprong. Cees en Barry kwamen echter helmaal terug en namen in de beslissende leg een ruime voorsprong. Flink aantal kansen op een dubbel werden echter niet benut. Walter en Olaf pakten die kans en wonnen de finale met 4-3. In de verliezersronde gingen John en Chris, Nick en Jordy, Ton en Ad en Tim en Loek verder ten koste van Ronald en Menno, Pe-ter en René, Ria en Lydia en Thijs en Arno. In de halve finale wonnen Nick en Jordy met 3-2 van John en Chris en Ton en Ad versloegen Tim en Loek met 3-1. De broer-tjes De Vos waren in de kleine finale met 3-1 te sterk voor Nick en Jordy. Youri en Barry produceerden ook nog een 180 worp in een héél geslaagd evenement.

DV NoordhoekWalter en Olaf winnen ‘L id-niet L id ’

Foto v.l.n.r. Barry, Cees, Olaf, Walter, Ad, Ton, Nick en Bart

WILLEMSTAD - Het eerste en tweede seniorenteam van tafeltennisvereni-ging Witac’89 delfden in de 8e speel-ronde het onderspit tegen een ster-kere tegenstander.

De spelers van Witac 1 moeten in de com-petitie elke week zwaar strijd leveren voor een goed resultaat. Ditmaal verloor Witac in St Willebrord met 7-3 van The Back Hands. Rinus Huybregts slaagde er met enig geluk in, na steeds een stroef begin, om 3 enkelspelzeges uit het vuur te slepen. Cor Bom en Piet van Beers konden in de wedstrijd geen potten breken. Het dichtst bij de overwinning was Piet die, met een aan alle kanten krakend lichaam, zijn laat-ste partij met 2 punten verschil in de 5e game verloor. Tegen de zeer gemotiveerde koploper ODT uit Roosendaal leed het 2e seniorenteam de 1e nederlaag van het sei-zoen: 4-6. Albert de Jong kwam er in zijn 1e partij verrassend genoeg niet aan te

pas. Hij herstelde zicht echter uitstekend in zijn volgende partijen, die hij allebei in 3 games wist te winnen. Willem Maris kwam eveneens tot 2 winstpartijen, maar moest daarvoor 2 maal in 5 games tot het uiterste gaan. Na haar 3 zeges in de vorige ronde kon Ria van Meel dit keer niet tot winst komen. Witac 3 leverde in Etten-Leur een prima prestatie tegen de concurrent voor de 2e plaats Tanaka. Kees Heijstek, ook vorige week al de sterkste Witac-speler, bekroon-de zijn goede vorm met 3 enkelspelzeges. Arthur Baalman wist 2 maal te zegevieren. Invaller Ies den Hollander slaagde er ook in om een partij naar zich toe te trekken. Met daarnaast nog de winst in het dub-belspel werd een 3-7 eindstand bereikt. Het 4e seniorenteam nestelde zich stevig in de middenmoot met een overtuigende overwinning op Hotak’68 uit Hoogerheide. Desiree Nieuwkoop haalde in dit duel de kastanjes uit het vuur voor Witac, met 3

mooie overwinningen in het enkelspel. Michel Wessels kon hier 2 zeges aan toevoegen en Manon Gerritsen zege-vierde 1 maal. Desiree en Manon trokken in het dubbelspel, in een wedstrijd op het scherpst van de snede, met 2 pun-ten verschil in de 5e game net aan het langste eind. Het 1e jeugdteam leed een nipte nederlaag tegen koploper TCS uit Steenbergen. Sterkste Witac-speler in de partij was Daniel de Jong, die 2 partijen wist te winnen. Yoran van der Zwaag en Tijmen van der Zwaag moesten elk met 1 winstpartij genoegen nemen. Witac 2 van de jeugd was kansloos tegen koploper Tanaka: 1-9. Gelukkig kon Luc Roodenburg in zijn laatste partij de eer nog redden voor Witac. Ook het 3e jeugdteam kwam er tegen een ander team van Tanaka niet aan te pas: 0-10. Erg jammer was wel de nipte nederlaag van Jenniffer Marijnissen in haar laatste partij, met 2 punten verschil in de 5e game.

Teams in veilige haven

Voorsteven 11 4871 DX Etten-LeurTel. 076-5016517 Fax 076-5036988

GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

- Sanitair, gas en waterinstallaties- CV installaties- Dakbedekkingen- Zink en loodwerken

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63info@vanstrienhoveniers.nl

www.VanStr ienHoveniers .n l

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

- bouw en sloopafval € 230,-- puin € 115,-- A-B hout € 110,-

Prijzen zijnincl. BTW

Het goedkoopst in container-verhuur

Bespaar snel en installeer onze app via

www.euromilieu.nl

6 m3 Container voor :

Kozijnen en Glas van WingerdenNijverheidsstraat 7 4791 ED Klundert

T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nlKijk ook eens op:

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

- Kunststof / houten kozijnen

- Gevelbetimmeringen

- Dakkapellen / Dakramen

- Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas

- Rolluiken

- Garagedeuren

Bel voor een vrijblijvende offerte.

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDENK

Te Koop

BUXUS 2 jarig-20/30 cm € 0.40 per stuk

TAXUS 30/50 cm € 0.60 per stuk

BUXUSBOL

ø30 cm € 5.00

BUXUSPYRAMIDE

50-70 cm € 7.50

Zundert, 076-5973377

UW WONING DIRECT EN ZONDER ZORGEN VERKOPEN?

www.bagrovastgoed.nl

Bagro Vastgoed koopt uw huis!Bagro VastgoedOostvoorstraat 25Dinteloordinfo@bagrovastgoed.nl

0167 522622

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: geen makelaarskosten geen verkoop-stress geen dubbele woonlasten snelle afwikkeling geen ontbindende voorwaarden ook als uw woning al te koop staat

✁✁

✁ ✁

✁✁

TE HUURIn Klundert

(nabij industrieterrein Moerdijk)

OPSLAG-, WERK-,KANTOORruimtes nodig?

70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2

480 m2

tegen aantrekkelijke prijzen

INFO:

J. den Hollanderverhuur B.V.

Bel: 0168-402955info@denhollander-verhuur.nl

of kom langsop Molenvliet 1 te Klundert

CJMTuinhout \ Blokhutten \ Plaatmaterialen

Hout van kwaliteitvoor scherpe prijzen!

Klinkstraat 12 Oudenbosch

www.cjm-hout.nl

- Machinaal, stofloos vegen van terreinen, bunkers, gebouwen en div. opslagplaatsen. - Rioolaanleg en inspectie - Leegzuigen van diverse soorten septic tanks, ook I.B.A.’s - Diverse kraanwerkzaamheden, graafmachines va. 700 kg. t/m 35 ton, zelfs door een normale deur mogelijk. - Allerlei maai- en snoeiwerkzaamheden - Het compleet aanleggen van fundaties en betonvloeren incl. beton - Levering van straatzand, grint, tuingrond, aanvulgrond, kleigrond en bemeste bloementuingrond al vanaf € 1,50 / per 25 liter.

Kantoor en afhaaladres: Schansweg 24g, 4791 RC KlundertTel. 0168-404884 of 06-53489432

Open: ma t/m vrij op afspraak, za 9.00 - 14.00 uur.

BAS VAN BEZOOIJEN KLUNDERT

MACHINEVERHUUR EN GRONDWERKEN

NU OOK: TAPIJT/VLOERKLEDEN

ADVIES AAN HUIS0168-464459

Eerste Kruisweg 8, Fijnaartwww.shakerstore.nl

SHAKERSTORE

TE HUUR Kantoor & ShowroomBlokweg te Zevenbergen

Huurprijs€70,- per m2aanvaardingin overleg

Noorlander en Van Veen Makelaardij Onroerend Goed BVDe Donk 16-18 4761 JK ZEVENBERGEN

Tel. (0168) 32 65 50 - Fax (0168) 32 96 96 - www.noorlandernvm.nl

Zeer representatieve KANTOORRUIMTESmet voldoende parkeergelegenheid en lift.

Totaal beschikbaar 935 m2 verdeeld over:Begane grond ca. 135 m2 en 325 m2,1e verdieping ca. 140 m2 en 160 m2

2e verdieping ca. 140 m23e verdieping ca. 35 m2

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418www.deschanstuinschermen.nl

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren.Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan.Betonpaal in combinatie met betonplaat.Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

Evt. gratis thuisbezorging.

Ook voor rooienen verwijderenvan uw oudeerfafscheding!!!

www.garageboxentehuur.NUBergen op Zoom/

Zevenbergschen Hoek0164-687235

CAMPERSTALLING & Caravanstalling

PAGINA 26

IMMANUELPAROCHIE0168-323218, www.immanuel-paro-chie.euCluster west:kernen Fijnaart, Willemstad, Noordhoek en KlundertRK HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE kerk te Fijnaarte-mail: pkwest@immanuel-parochie.euWoensdag 9 april19.00u Oecumenische Vesperviering Koe-pelkerk Willemstad.Donderdag 10 april9.30u Getijdengebed Voorganger Bart Mudde.Vrijdag 11 april17.00u Avondgebed Noordhoek. Celebrant G. Dirven.Zondag 13 april9.30u Palmzondag. Eucharistieviering. Zang St. Jacobuskoor. Celebrant G. Dirven. Diaken M. Bastiaansen. Misdienaars Amy en Michelle. Lector Elly. Koster A. Kanne-kens. Collectanten Y. Reuvers R. Romme. Gebedsintenties Wilhelmina Mangelaars-Deijkers. Jrgt. Piet de Blaaij. Anna Maria Meijer e.v. Willem van Hooijdonk. Jrgt Ri-nus en Adriana Reijnders-Reijnders. Over-leden fam. Van Est-de Bos. Jan Reijnders e.v. Corry Reijnders-van Est. Bertus Sopfi e.v. Toos Korst. Toon van Kaam e.v. Cor Jo-chems (3). Collecte voor eigen kerk.Maandag 14 april15.00u Fendertshofviering. Voorganger Di-aken M. Bastiaansen.Woensdag 16 april19.00u Oecumenische Vesperviering Koe-pelkerk Willemstad.

JOANNES DE DOPER te KlundertPastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de

morgenuren.Vrijdag 11 april17.00u in het voormalig kruisgebouw (Oos-terstraat 22) pastor G.Dirven gaat voor in de H.mis. Intentie: Jgt.Jeanne v. Strien.Cluster midden:Kern Zevenbergen

RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergene-mail: pkmidden@immanuel-parochie.euZaterdag 12 april17.00u VespervieringZondag 13 april11.00u Eucharistie m.m.v. familie koor uit Zevenbergsche Hoek. Voorganger: Pas-toor P. de Rooij. Presentatie 1e communie. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Jan v.d. Berg (jgt); Ouders Johannes de Koning en Isabella van Nispen (jgt).Cluster oost:kernen Zevenbergschen Hoek, Lage Zwa-luwe, Moerdijk en LangewegRK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergschen Hoeke-mail: pkoost@immanuel-parochie.euZaterdag 12 april19.00u Palmzondag. Eucharistie-fami-lieviering met familiekoor. Voorgangers pastor G. Dirven en M. Bastiaansen. Mis-dienaars: Thijmen Rinkel en Esmee van `t Geloof. Intentie: Johannes Kortsmit en Petronella Buijs; Marijke Hermus e.v. Huub Driesen; Jgt. Jacobus van Oers.Zondag 13 april om 10.00u koffie drinken in Ons Stedeke.

PROTESTANTSE GEM., MOERDIJKZondag 13 april09.30u Palmzondag, ds. F. den Harder. Or-ganist dhr. C. van Kooij.

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGENNoordhaven 2, www.NoordhavenKerk.nlZondag 13 april09.30u ds. Z. van Hijum16.30u ds. J.R. Geersing, Den BoschMaandag 14 t/m donderdag 17 april19.15u dagelijkse bezinningsbijeenkom-sten in de stille week.

GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBER-GENStationsstraat 2, www.zevenbergen.protestantsekerk.net

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVEN-BERGENwww.hervormdzevenbergen.nlZondag 13 april: ds. G.C.Buijs, Palmpa-senMaandag 14 april: 19.30u ds. G.C.BuijsDinsdag 15 april: 19.30u ds. G.C.BuijsWoensdag 16 april: 19.30u mevr. P.KranendonkDonderdag 17 april: 19.30u mevr. P.KranendonkAllen hartelijk welkom!(t)Huis aan de Markt.

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERTZondag 13 april6e Zondag 40-dagentijd10.00u drs. P.M. van Dam, Houten16.30u ds. F.C. de Ronde, FijnaartWitte donderdag 17 april19.30u ds. W.A. Boer, ‘s Gravendeel. Vie-ring Heilig avondmaal.

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUXPostbus 174, 4730 AD Oudenbosch; pas-

toor Maickel Prasing, 0165–330502; pas-toraal werker Annemiek Buijs–Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; pastoraal werkster zr. Elly v. Dijk, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: misintenties kunt u opgeven bij mw. K. van Gorp, 0165-318022, mw. I. Lambregts, 0165-317275 of op de pastorie van de Basiliek in Ouden-bosch. Misintenties aangeboden voor vrij-dag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de be-treffende viering afgeroepen. Basiliek H.H. Agatha & Barbara: Markt 59, 4731 HN Ou-denbosch; 0165-330502; fax 0165-330514; basiliek@ipv-oudenbosch.nl. Op werkda-gen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak ma-ken met de pastoor.

Donderdag 10 april19.00u Hellemonskapel, eucharistievie-ring. Intentie: Cisca den Braber.Vrijdag 11 april10.00u de Blomhof, viering.Zondag 13 april11.00u Basiliek, eucharistieviering, Palm-zondag. Voorgangers: pastoor M. Prasing, diaken P. Hoefnagels en pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intenties: Alegonda Schrau-wen-Schroeijers wed. v. Petrus Schrauwen en zoon Jan; Riet Dam-Kalis e.v. Ad Dam (verj.); overl. ouders de Pijper-Kerstens; Jan v. Hoek; Kees Meijers e.v. Nellie Oo-men (jgt.). Lector: E. Hinten. Acolieten: Cor, Patrik, Eva. Koor: Basiliekkoor.Dinsdag 15 april19.00u Hellemonskapel, eucharistievie-

ring. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschappen.Vrijdag 19 april15.00u Goede Vrijdag; kruisweg en boete-viering. Voorgangers: pastoor M. Prasing en diaken P. Hoefnagels.Zaterdag 20 april21.30u Basiliek; eucharistieviering; Paas-wake. Voorgangers: pastoor M. Prasing en pastor A. Buijs-TuytelaarsChrisma-mis: Jaarlijks worden op de vooravond van Witte Donderdag de hei-lige oliën gewijd. Dit gebeurt tijdens de zogenoemde diocesane chrisma-mis. Deze bijzondere eucharistieviering wordt ge-houden op woensdag 16 april om 19.00u in de Basiliek in Oudenbosch. Voorganger is mgr. dr. J. Liessen, Bisschop van Breda.Witte Donderdag: Net als voorgaande jaren is er op Witte Donderdag één pa-rochiële eucharistieviering. Dit jaar wordt die gehouden op donderdag 17 april om 19.00u in de Laurentiuskerk in Oud Gastel. Voorgangers zijn de leden van het pasto-raal team.

PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STAND-DAARBUITENZondag 13 april10.00u ds. F.C. de Ronde De Dorpskerk, Kerkring, Palmzondag afscheid ambtdra-gers Flame en Meetingpoint.Dinsdag 15 april15.00u ds. J.H. v.d. Sterre, ‘Trefpunt’. Paas-dienst ouderen

PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTADZondag 13 april10.00u Koepelkerk ds. W. van Laar.

KERKELIJK NIEUWS

ZEVENBERGEN - Het Zevenbergs Vo-caal Ensemble geeft op zaterdag 12 april een passieconcert in de Neder-lands Hervormde kerk aan de Markt in Zevenbergen. Onder de noemer ‘Verleih’ uns Frieden’ worden werken uitgevoerd van Rheinberger, Kodály en Mendelssohn. Het concert begint om 20.15 uur. Toegangskaarten in de voorverkoop en voor aanvang van het concert aan de kerk verkrijgbaar.

De titel van het concert is ontleend aan een prachtig muzikaal werkje van de Duit-se componist Felix Mendelssohn Bartholdy dat door het koor zal worden uitgevoerd. In de periode voor Pasen geeft ‘Verleih’ uns Frieden’ op een ingetogen wijze de sfeer van het concert weer. Daarnaast worden van de 19de eeuwse componist

Josef Gabriël Rheinberger twee werken uitgevoerd, te weten Stabat Mater en Passionsgesang en van Zoltán Kodály, een Hongaarse componist die leefde van 1882 tot 1967, de Pagne Lingua. Medewerking wordt verleend door de organist Rien Donkersloot, die naast de koorbegeleiding ook enkele solo’s op het prachtige Flentrop orgel voor zijn reke-ning zal nemen. Daarvoor heeft hij werken uitgekozen van Otto Olsson (1879- 1964), tijdgenoot Frank Martin en de reeds eer-der genoemde Josef Gabriël Rheinberger. Het geheel staat onder leiding van diri-gente Hanneke Verbeek. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de koorleden of bij de voorzitter Henriëtte Monster, tel. 0168-324340. Ook kunt u bij haar terecht voor meer informatie over het concert.

Passieconcert Zevenbergs Vocaal Ensemble

‘Verleih ’ uns Fr ieden’

STANDDAARBUITEN - De traditionele voorjaarslezing van heemkundekring ’t Sandt daer Buijten zal worden gehouden door Toine Vermunt.

Dinsdag 15 aprilIn verband met het feit, dat Standdaarbuiten op 4 november 70 jaar geleden werd be-vrijd, zal de lezing handelen over het onderwerp ‘Standdaarbuiten bezet en bevrijd’. Dit is overigens ook de titel van het boek, dat in de loop van dit jaar over dit onderwerp zal verschijnen.De onderwerpen, die tijdens de lezing zullen worden behandeld zijn: Invloed van de Eer-ste Wereldoorlog en Standdaarbuiten tijdens de periode tussen de beide wereldoorlo-gen; Het begin van de Tweede Wereldoorlog in Standdaarbuiten en directe omgeving; Standdaarbuiten tijdens de jaren van bezetting; De bevrijding van West Europa en Ne-derland; De bevrijding van West Brabant; De bevrijding van Standdaarbuiten en directe omgeving, waaronder Noordhoek.Deze onderwerpen worden als volgt behandeld: Algemene ontwikkelingen rond deze thema’s; Delen van de interviews, die zijn afgenomen bij inwoners, die deze periode als kind of puber hebben beleefd; Een en ander zal worden geïllustreerd met foto’s en kaarten.De lezing zal op dinsdag 15 april worden gehouden in zalencomplex ’t Sandt te Stand-daarbuiten en begint om 20.00 uur. Verwachte duur 1,5-2 uur, exclusief de pauze.

Standdaarbuiten bezet en bevrijd

Heemkundekring ‘ t Sandt daer buyten

DOOR TIES STEEHOUWER

In Fijnaart was het museum Van Lien zo-wel zaterdag als zondag open. Zaterdag vond de officiële opening plaats van de tentoonstelling Franciscus en Francis-cus (zie ook pagina 3 in deze Bode). Het Vlasserij-Suikermuseum in Klundert was zelfs drie dagen open. Op vrijdagavond kwamen ruim 30 mensen een kijkje nemen tijdens de burenavond. Zij waren speciaal uitgenodigd. Het museum haakte zaterdag

en zondag in op het thema van de muse-umdagen ‘Het mobiele erfgoed’. Te zien waren transportmiddelen waarmee suiker-bieten naar de fabrieken werden vervoerd en de eindproducten werden afgevoerd. Daarnaast werden er door de vrijwilligers rondleidingen gegeven. Zaterdag waren er bijna 30 bezoekers en zondag 20.OudheidkamerIn de oudheidkamer van de heemkunde-kring Willem van Strijen in Zevenbergen was het beide dagen erg stil. Over twee

dagen konden er slechts zeven bezoekers worden geteld. Niet echt druk was het ook in het Heemhuis van de kring Die Over-draghe in Klundert. Bij elkaar kwamen er ruim 20 mensen naar de oude spullen van de kring kijken. Het thema vervoer werd hier uitgebeeld met onder andere een kinderwagen uit 1935 en een bijna 100 jaar oude kruiwegen. Tot het eind van deze maand is er in het Heemhuis, iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur, een ten-toonstelling te zien over ons koningshuis.

Weinig bezoekers op museumdagen

Het winkeltje in de oudheidkamer in Zevenbergen. FOTO TIES STEEHOUWER

MOERDIJK - Alle musea in de gemeente Moerdijk deden mee aan het open museumweekend. Daarnaast deden mee die locaties die zich geen museum mogen noemen, maar die wel heel wat te bieden hebben op oudheidkun-dig of kunstzinnig gebied. De twee locaties die niet meededen aan het museumweekend waren de Watersnood-woning van de heemkundige kring Fijnaart en Heijningen in Heijningen en de oudheidkundige zolder van het Mauritshuis in Willemstad. De woning was zaterdag wel volgens rooster open. Een tiental bezoekers werd er door Wilma de Jong rondgeleid. Tot eind juni is daar nog een tentoonstelling van oude familiefoto’s te bekijken.

Bedrijvenweg 1 4793 SK Fijnaart www.ceesvanderzande.nl Tel. 0168 - 46 26 36 info@ceesvanderzande.nl

Nu extra voordelig verbouwen i.v.m. 6% BTW op ARBEID!

WIE DE SCHOEN PAST…

uit Dongen, producent van orthopedischemaatschoenen is op zoek naar:

Orthopedische schoenmakers en

Ambachtslieden.

Spreekt het vakgebied u aan,beschikt u over twee rechterhanden

en een goed gevoel voor kwaliteit en productiviteit dan

is een interne opleiding mogelijk.

Ervaring met leesten maken of op deelbewerkingen van het schoenmakersvak

is een pre.

Voor aanvullende informatiekunt u kijken op onze site

www.osk-schoentechniek.nl.en contact opnemen met

Rob van Ieperen optelefoonnummer 0162 - 32 08 64.

Uw sollicitatie kunt u richten aan:OSK Schoentechniek B.V.

Steenstraat 7f5107 NE Dongen.

E-mail: info@osk-schoentechniek.nl

Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

aangesloten bij VBAG en RBNG3 behandelingen van 20 minuten

en pijnloos Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE

Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG)

3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s en pijnloos Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

AFSLANKEN!!!!Nieuwste - > LuxopunctureGEEN JOJO-EFFECTWordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!!

behandeling van 20 min.gediplomeerde therapeuten

BURN-OUTDEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG

STOPPEN MET ROKEN

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143(Etten-Leur)

Behandelingen ook ‘s-avonds

FORMIDO ZOEKT MENSEN MET

INZET EN

TEAMGEESTFormido Zevenbergen zoekt per direct een nieuwe collega.

Wij denken aan een persoon, die enthousiast, flexibel en

servicegericht is. Die inzet en teamgeest toont en

geïnteresseerd is in onze bouwmarkt.

Als medewerker van Formido Zevenbergen ben je samen

met je collega’s verantwoordelijk voor jouw afdeling, je

helpt klanten, bestelt en verzorgt de artikelvoorraad en

presenteert goederen op een aantrekkelijke wijze, je

bent flexibel inzetbaar, servicegericht en hebt een

klantvriendelijke instelling.

Je leeftijd is bij voorkeur vanaf 18 jaar en je volgt of

hebt een afgeronde MBO/MTS opleiding. Ervaring detail-

handel of bouwmarkt is een pré. In ruil hiervoor biedt

Formido je goede arbeidsvoorwaarden en een plezierige

werksfeer.

Interesse gewekt?

Stuur je CV naar onderstaand adres of reageer

bij voorkeur via email. Formido Zevenbergen

t.a.v. de heer W. Verweij

Touwslagerij 22, 4762 AT Tel.: 0168 - 33 13 80

of mail je CV naar: zevenbergen@formido.nl

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR

VERKOOP-MEDEWERKER M/V. FULLTIME 38 UUR

�uk om je ver�r � הlp�

25Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer infor-matie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994

E-mail: info@uniekgraszoden.nl

www.uniekgraszoden.nl

Verkoop graszoden+ tuinaanleg+ tuinaanleg

of

”Die ene druppel. Die doet er toe.”- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

gratis plaatsing

Een DAKKAPEL brengt meer ruimte en licht op uw zolder.

In één dag wind- en waterdicht geplaatst. Ook RENOVEREN wij uw bestaande dakkapel.

info@pgklundert.nl Tel. 0168-404966 www.pgklundert.nl

- Kunststof Kozijnen - Gevelbetimmeringen - Rolluiken & Zonweringen - Interieurbetimmering - Dakkapellen - Houten Deuren & Kozijnen - Garagedeuren Kessel is een handelsnaam van P&G b.v.

K

E

U

K

E

N

S

SPECIALIST IN KEUKEN RENOVATIEInfra & verhuur

RIOOL VERSTOPT 24-UURS SERVICE

ook aanleg/onderhoudTel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

CYCLOMEDIA GAAT FOTO’S MAKEN IN UW GEMEENTE!CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel,

is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in

beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste

voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s

vanaf de openbare weg. Deze foto’s worden – onder stringente

voorwaarden – ter beschikking gesteld aan publieke en

private organisaties ten behoeve van o.a. inspectie en beheer

van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de

implementatie en uitvoering van wetgeving en ontwikkeling

van ruimtelijke plannen. De opnamen worden uitsluitend

gebruikt binnen het kader van publieke taken en/of

bedrijfsactiviteiten. De opnamen worden niet op Internet

gepubliceerd of anderszins openbaar gemaakt, tenzij privacy-

gevoelige informatie zoals herkenbare personen en/of

kentekens van voertuigen onherkenbaar worden gemaakt.

CycloMedia heeft haar activiteiten aangemeld bij het College

Bescherming Persoonsgegevens onder nummer 1004101.

Voor vragen of het aantekenen van bezwaar kunt u contact

opnemen met CylcoMedia Technology B.V., Postbus 2201,

5300 CE ZALTBOMMEL. Meer informatie: www.cyclomedia.com

DAGELIJKS VERSE ASPERGES

KOEVOETSOudlandweg 12

4731 TD Oudenbosch

Openingstijden:

Ma t/m Vr 13.00u – 18.00u

Za 9.00u – 16.00u

13 april 2014

je wil jezelf opladen niet je fiets. de twist lite single is de voordeligste elektrische fiets in zijn klasse!

€ 1.199van € 1.499

€ 1.199van € 1.499

€ 30€ 30€ 30€ 30€ 300 vo0 vo0 vo0 vo0 vo0 voordeordeordeordeordeordeel!el!el!el!el!el

0€ 30€ 30€ 300000 voorvoorvoorvoordeeldeeldeeldeel!!!!!

TWIST LITE SINGLE

TWIST LITE SINGLE

ZONDAG 13 APRIL GRATIS TESTDAGVAN ELEKTRISCHEFIETSEN!

B. VISSERS WANDAFWERKINGzoekt behangwerk.Expert in verwerken

glasvlies.Scherpe prijs.

Tel. 06-53692514

huid- en laserklinieken

Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging:

Verder alle laserbehandelingen tegen overbeha-ring, couperose, pigmentvlekken, huidoneffen-heden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien...zonder plastische chirurgie

In Zorgcentrum

www.huidlaser.nlIn Barcode gebouw

www.dermateam.nl

> Huid- en laserkliniek Goes

www.dermateam.nl

www.artoff.nl www.itsnails.nl

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: Binnendeuren Buitendeuren Hang- en Sluitwerk

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | www.halderbergedeuren.nl

SUPERACTIES!

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

VERNIEUWDESHOWROOM

2e PAASDAG OPEN!