10 g vb update 5

Post on 28-May-2015

274 views 3 download

Transcript of 10 g vb update 5

`het huis is zo mooi geworden` zucht Olivia. Ze kijkt even om naar de grote vogelkooi. Ze hadden het huis laten verbouwen, en Alex had een vogel gekocht, Fly. `en binnenkort loopt hier een klein kindje rond` mompelt Alex. `ik moet naar mijn werk, lieverd. Wacht je met bevallen tot ik terug ben?` lacht hij er achteraan. `dat ligt aan het kindje` Olivia steekt haar tong uit.

Helaas heeft Alex pech. Net als Olivia even later in bed wil stappen, krijgt ze hevige kramp in haar buik. `nee niet nu!` gilt ze. `Alsjeblieft!` de tranen springen in haar ogen.

Olivia beseft dat het geen nut heeft om te gaan huilen en slaat haar armen nog wat steviger om haar buik heen. `rustig adem halen` prevelt ze tegen zichzelf.

Even later is alle pijn over, en heeft Olivia een lief meisje in haar armen. `wauw` mompelt ze `dan ben jij kleine Aimi` Olivia glimlacht en kijkt naar het kleine meisje. Plots krijgt ze weer kramp in haar buik. Snel legt ze Aimi neer.

Puffend zet ze haar handen op haar buik.

Niet veel later heeft ze haar tweede dochtertje vast. `dus jullie waren met zijn 2en?` grinnikt Olivia. `hm, hier hebben we niet op gerekend met namen bedenken.` mompelt ze. `je vadert vind Bella vast ook wel een mooie naam.`

Als Alex thuis komt is het stil in het kleine huisje. `Olivia?` roept hij. `ik kom er aan` hoort hij als antwoord.

Even later komt Olivia, met Aimi op haar arm, de kamer in gelopen. Alex glimlacht en loopt naar haar toe. `ze is prachtig` fluistert hij. Aimi kijkt haar vader even met grote ogen aan, en gaat dan verder met spelen met het haar van haar moeder. `kom eens mee` glimlacht Olivia.

In de slaapkamer aangekomen, omhelst Alex Olivia. `wauw, een tweeling` mompelt hij. Olivia lacht, `ik moet zo weg, bestel jij nog een wiegje?` `wil je gaan werken?` vraagt Alex. Olivia knikt, `ik zit al veel te lang stil`

Plots begint Bella te huilen. `sst, stil maar meisje. Wat is er dan?` zegt Olivia tegen de baby terwijl ze Bella tegen zich aanhoud. `ik ruik het al` zegt ze dan.

Grinnikend neemt Alex Bella over. `ga jij maar naar je werk, ik hoor je carpool al. Ik zorg wel dat de dames een schone luier krijgen` zegt hij als hij Aimi ook hoort huilen.

Als Bella en Aimi schone luiers hebben, zet Alex ze in de stoelen. `en nu even rustig spelen, dames, ik ga even een wiegje kopen en douchen`

Als Alex de tweeling in hun nieuwe wiegjes heeft gelegd, gaat de telefoon. `met Alex de Groot` `…` `Wilbert! Luister, als Olivia jou wil spreken, belt ze je wel! En waarschijnlijk heeft ze daar op het moment haar hoofd niet naar staan!` `…` `ik zal vragen of ze je vanavond wil bellen, maar ik beloof niet dat ze het doet!` `…` `omdat ze vanochtend vroeg is bevallen van twee dochtertjes!` `…` `Doei Wilbert!` Wild smijt Alex de telefoon op de haak.

`Olivia, ik zat te denken, misschien is twee kinderen genoeg.` mompelt Alex als ze ‘s avonds op het bed liggen. Olivia knikt `het was niet bepaald makkelijk, de bevalling` antwoord ze. `Wilbert heeft vanmiddag gebeld. Of je terug wou bellen` bedenkt Alex zich. Olivia kijkt weg. `ik weet niet` mompelt ze, `ik wil wel maar… ik weet niet wat hij gaat zeggen`

`Je doet het gewoon` zegt Alex. Hij geeft haar een zoen, zodat ze niet kan protesteren. `kunnen we niet eerst de komst van de meisjes vieren?` vraagt Olivia met een pruillipje. `nee, jij gaat nu bellen! Hup!` grinnikt Alex. Hij geeft haar nog een zoen en duwt haar dan van het bed af.

Olivia slikt even, en toetst dan het nummer in. `H.. Hoi Wilbert. Met Olivia` `…` `Ja, hoe weet je dat?` `…` `logisch,` `…` `Bella en Aimi` Olivia heeft weer het gevoel dat ze alles bij Wilbert kwijt kan. `heb je zin om morgen langs te komen?` `…` `Leuk! Dan zie ik je morgen!` `…` Olivia hangt op. Wilbert is een aardige man, maar ze weet nog steeds zeker dat Alex de ware voor haar is.

Als Olivia weer in de slaapkamer komt, ziet ze Alex al onder de dekens liggen. `hoe ging het?` mompelt hij. `prima, hij komt morgen langs rond 11 uur` antwoord Olivia. Alex slaat zijn armen om haar heupen. `welterusten lieverd` fluistert hij in haar oor.