Speelwijzer nr 08 - juni 2013

23
Driemaandelijks speelgoedmagazine 3,00 juni 2013 8 WWW.SPEELWIJZER.EU MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS VAKANTIE! TIJD OM EEN BLIK NIEUW SPEELGOED OPEN TE TREKKEN! VERTROUW OP HET 'SPEELWIJZER KWALITEITSLABEL' EN ONTDEK SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD! VAKANTIE! TIJD OM EEN BLIK NIEUW SPEELGOED OPEN TE TREKKEN! VERTROUW OP HET 'SPEELWIJZER KWALITEITSLABEL' EN ONTDEK SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

description

Vakantie! Tijd om een blik nieuw speelgoed open te doen!

Transcript of Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Page 1: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Driemaandelijks speelgoedmagazine ! 3,00 juni 2013 8 WWW.SPEELWIJZER.EU

MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS

VAKANTIE! TIJD OM EEN BLIK NIEUW SPEELGOED OPEN TE TREKKEN!VERTROUW OP HET 'SPEELWIJZER KWALITEITSLABEL'EN ONTDEK SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

VAKANTIE! TIJD OM EEN BLIK NIEUW SPEELGOED OPEN TE TREKKEN!VERTROUW OP HET 'SPEELWIJZER KWALITEITSLABEL'EN ONTDEK SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

Page 2: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

fNieuws uit speelgoedland

www.speelwijzer.eu

Speelgoed: 0-2 jaar

Speelgoed: 9-12 JAAR

Speelgoed: 3-5 jaar

Speelgoed: 12+

Speelgoed: 6-8 jaar

Kidizoom twist

iPawn en appcards

Seven Dragons

Speelwijzer Quality Label

Colofon

4

8

14

10

16

17

20

5

6

12

Wordt het een verrassend zonnige zomer, of een druilerige aanloop naar de herfst? Maakt niet uit! In dit magazine vind je genoeg inspiratie om je speel-goedkast aan te vullen met leuk en kwalitatief speelgoed.

Want ons test team ging voor de tweede keer aan de slag. Opnieuw werd er enthousiast gespeeld, getest en beoordeeld. Samen selecteerden ze zo een brede selectie prachtig en su-pertof speelgoed dat het ‘Speelwijzer Quality Label’ kreeg.

De allerkleinsten kunnen nu hun hart ophalen aan een grijp-bal vol geluiden, een aaibare vuurvlieg, een 360°speeltafel en een interactieve fontein. Andere leeftijdscategorieën leven zich uit met een ijsjessalon, een autobaan met indrukwek-kend looping, een spel vol edelstenen en een 3D-puzzel van de Ei!eltoren. Ontdek ook een superveelzijdige digitale ca-mera, lees alles over bordspellen op tablet, versla maar liefst zeven draken en word piloot op een internationaal vliegveld. Verder nemen we je mee op speurtocht. Drie ultrageheime speelsets maken van jou de beste juniorspion!

Of verwen jezelf! Surf naar onze site www.speelwijzer.eu en win een grote berg speelgoed.

Veel lees- en speelplezier,Sarah

SPEELGOEDMAGAZINE JUNI 2013 8 WWW.SPEELWIJZER.EU

6 12

1816

Spionagesets

sluban vliegveld

18

21

22

Speelwijzer

3-5

6-8

9-12

12+

3

Page 3: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

Nieuws uit Speelgoedland

3 COOLE SUMMER MUSTHAVES

Handtrux stoere graafarmLekker snel graven met deze coole graafarmen. In no time graaf je een put om u tegen te zeggen.

Verkrijgbaar op www.bol.com

Wiebelende waterrupsSluit de rups aan op de tuinslang en laat je verrassen door rond-sproeiende water.

Verkrijgbaar bij DreamLand.

Watersproei cameraVul deze camera met water en neem een foto van je slachto!er, dat met één druk op de knop lekker nat gesproeid wordt. Een beetje "auw misschien, maar zo hilarisch. Verkrijgbaar op www.trendyspeelgoed.nl

De Tamagochi verdween enkele jaren geleden van de speelplaats. Maar met de KidiPets Touch van Vtech begin-nen de virtuele huisdiertjes aan hun revival! Kinderen kunnen een virtuele poes, hond of pony grootbrengen. Naast voeding en verzorging hebben de diertjes vooral aan-dacht nodig. Via het touch screen kan je je KidiPet aaien en nieuwe trucjes leren. Je kan ook met ze praten en verschillende dieren kunnen zelfs met andere dieren spelen, elkaar cadeautjes versturen én met elkaar daten. KidiPets heeft ook een klok, wekker met snooze-functie en polsbandje.

Vanaf 5 jaar, richtprijs # 19,95

Juni 2013 - Nieuwe releases, evenementen, speelgoedverkiezingen en zoveel meer. In deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

VERWENT JOUW VERENIGING OF ORGANISATIE

Speelwijzer verwent jouw organisatie of vereniging met een gratis speelgoedpakket! Organisaties die speelgoed in de kij-ker zetten in hun publicaties of activiteiten, ondersteunen we met raad en daad.

Contacteer ons via [email protected] en vertel ons over jouw initiatief, magazine, nieuwsbrief, ledenblad. We geven je graag speelgoedinformatie én misschien zelfs gratis speelgoed.

www.speelwijzer.eu

Speelwijzer

4

Page 4: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

peelgoedland

www.speelwijzer.eu

peelgoedland

Ben je op zoek naar het meest geschikte speelgoed van het moment voor jouw kind, petekind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje? Dan vind je vanaf nu in ons magazine heel wat nuttige speelgoedinspiratie voor élke leeftijd!

DreamLand

Vier keer per jaar sturen we ons test team uit. Drie stoere en kritische kids per leeftijdscategorie die samen met de speelgoedexperts van DreamLand uit de winkelrekken het leukste speelgoed van het mo-ment kiezen. Deze selectie gebeurt op basis van aantrekkelijkheid, kwa-liteit, innovatie, speelwaarde en de ontwikkelingsfase van het kind. Dit speelgoed wordt nadien thuis uitgebreid getest door alle testers uit de leeftijdscategorie. Het speelgoed dat als beste uit de tests kwam, vind je terug in dit magazine.

Speelwijzer en DreamLand slaan de handen in elkaar:

DANKZIJ HET SPEELWIJZER QUALITY LABEL VIND JE HET LEUKSTE SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

Ontdek het Speelwijzer test team:

WWW.SPEELWIJZER.EU

Speelwijzer Quality Label

Bovendien krijgt elk stuk speelgoed dat door ons test team wordt goedgekeurd het ‘Speelwijzer kwaliteitslabel’.

Wil je zeker zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op de mening van onze testers! Zij inspireren je via Speelwijzer driemaandelijks met supertof speelgoed in vijf leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9-12 jaar en 12+.

5

Page 5: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu6

0-2 jaar

FREDDIE DE VUURVLIEG Een mooie vuurvlieg gemaakt uit een waaier aantrekkelijke sto!en en texturen. Dankzij het ringetje kan je hem snel aan de buggy bevestigen en overal mee naartoe nemen. Wedden dat je baby urenlang geniet van al die mooie, felle kleuren?

Hannes: Het heeft mooie kleuren, leuke koordjes om aan te voelen en knisperblaadjes die een grappig geluid maken. Ik ben al een beetje groot voor dit speeltje, maar raad het ieder-een tussen 2 en 9 maanden zeker aan.

DreamLand prijs: ! 15,95

BRIGHT STARTS DOODLE BUGS AROUND WE GO Je kind kan nu overal veilig bij dankzij deze speeltafel met ronddraaiend zitje! Het zitje is bovendien afneembaar, zodat ook mobiele peuters heel wat pret beleven. En rondom vind je allerlei leuke activiteiten zoals een kleurrijke piano, een spiegel, een draairammelaar, twee wiebelvlinders, een gekke kikker en een actie-reactie station met kralen.

Finn: Het tafeltje is mooi en kan zelfs buiten gezet worden. En er is echt veel variatie in de speeltjes.

DreamLand prijs: ! 149,00

OBALL RATTLE

Deze grijpbal is speciaal op maat van de allerkleinsten. Hij is superlicht en de gaten maken het heel makkelijk om hem te grijpen, gooien en vangen. Door zijn speciale vorm botst de bal altijd op een gekke manier terug. Hij is ook kleurrijk en aantrekkelijk en er zitten veel gekleurde kraaltjes in die het geluid van de regen nabootsen. En is de bal wat vuil? Dan kan hij gewoon de vaatwas in. Handig!

DreamLand prijs: ! 15,95

0

0

0

Hannes: Echt leuk om stokjes door de gaten te steken. Het ziet er misschien breekbaar uit, maar de bal is héél stevig. Ik hou vooral van de pareltjes die geluid maken. Heel rustgevend.

Sara: Zacht, knisperend, glad en ruw. Heel compact en toch vol mogelijkheden! Je kan aan veel verschillende dingen voelen, diertjes in en uit het zakje halen, … Echt leuk tijdens een autorit of voor het slapen gaan!

Page 6: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Hannes: Dit is echt keitof! Het sproeit en draait en je kan de bootjes op verschillende manieren stapelen. Zelfs de uitrekbare zuignap is leuk om in de mond te steken. Hiermee heb ik samen met grote broer al veel badplezier gehad!

www.speelwijzer.eu7

STACK & SPRAY TUB Deze fontein sleepte talrijke prijzen in de wacht zoals Speelgoed van het jaar 2011 en Baby Product Award 2012. En terecht. Hij bestaat uit drie stapelbare boten en is makkelijk aan de bodem van je bad te bevestigen. Hij kan ook los drijven op het water. Het drijvend gedeelte zuigt water op en creëert daarna een magische fontein die water omhoog spuit. Door het veranderen van de !guren en de boot ontstaan verschillende e"ecten en sproeipatronen.

Finn: Super! Het water spuit alle kanten op en je kan er vanalles mee uitproberen. Hopelijk wordt het snel mooi weer. Dan kan ik er ook buiten in het zwembadje mee spelen.

Sara: Dit is het ultieme badspeelgoed: kinderen die niet graag in bad gaan, zullen het dankzij deze fontein geweldig vinden, en voor echte water- en badratten wordt het badmoment extra plezierig. Er zijn heel veel verschillende opties: je kan de boot vastzetten of laten drijven, er mannetjes/bootjes opzetten of niet, en eigenlijk is alleen al op de knop duwen leuk.

DreamLand prijs: ! 29,95

Sara is een knu!elbeest dat niet kan stilzitten. Ze houdt van lopen, "etsen, zwemmen en elektronische appara-ten bestuderen.

Finn is een echte deugeniet, bliksem-snel in de uitvoer van zijn dekselse plannetjes! Hij houdt van alles wat muziek en licht maakt.

Hannes is een enthousiast baasje dat verzot is op zijn grotere broer. Hij kruipt overal op, onder, tussen, … een echte durfal die de wereld aankan.

Sara, 24 maanden

Finn, 10 maanden

Hannes, 13 maanden

1

Page 7: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu8

PLAY-DOH SPEELSET IJSMACHINE

Met deze speelset kan je allerlei lekkers boetseren: ijsjes, taart-jes en nog veel meer. Er zijn plastic hoorntjes om de ijsjes op de spuiten, kleine lepeltjes en maar liefst acht potjes Play-Doh. Voor elk wat wils dus. Aardbeien, vanille, in een hoorntje of in een mooie coupe? Draai aan de hendel en laat lekkere chocolade sprinkels op je ijsje vallen. Of heb je liever een toe!e slagroom? Met deze ijsmachine maak jij de lekkerste ijsjes voor de hele straat. Smakelijk!

Elisabeth: Play-Doh is sowieso tof. Als je er dan nog ijsjes mee kan maken, is het fantastisch! Ik probeerde alles uit en verkocht dan mijn ijsjes aan mama en papa. Daarna deden we een wedstrijd: maak het mooiste, grootste of origineelste ijsje. Ik won bijna altijd!

DreamLand prijs: ! 29,99

RINGO FLAMINGO

Reddingsboeien klaar? Schiet! De "amingo's hebben de kroko-dillen die in het water liggen te wachten, over het hoofd gezien. Snel naar de boten en op jullie plaatsen! Want wie het beste doel treft met z'n reddingsboeien, redt de "amingo's en wint dit spannende boeien-werp-spel. Een kort familiespel voor twee tot vier spelers. Het enige wat nodig is, is een beetje behendig-heid en vooral een goede portie geluk bij het mikken.

Ik vond het tof om de flamingo’s en krokodillen in het mooie spelbord te zetten, de ringen te tellen en in de houder te zetten. En het was vooral plezant om mama en papa te horen kraaien van plezier tijdens het gooien. Nog een beetje oefenen en dan kan ik het even goed!

DreamLand prijs: ! 29,95

3

5

3-5

Elise: Mijn nichtje en ik maakten samen ijsjes voor de hele familie. Vooral de Play-Doh met glinstertjes in waren erg speciaal.

3-5 jaar

Page 8: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Mauro: Ik experimenteer er op los en maak een lange slang, een toren, een profiel van paardje, … Echt plezant! Ik kijk nu al uit naar wieltjes of andere fantasietjes van de uitbreidingsets. Dan wordt het nog leuker!

www.speelwijzer.eu93-5

Elisabeth, 4 jaar Elise, 4 jaarMauro, 3 jaarElise is leergierig en ondeugend. Ze houdt van lopen en turnen en is goed in het verzinnen van verhaaltjes. Ze speelt graag spelletjes op de ipad.

Elisabeth is verzot op boeken over prinsessen en elfen. Ze is heel nieuws-gierig en weet goed wat ze wil. Ze kan goed tekenen en kleuren.

Mauro is een echte entertainer. Hij speelt graag met alles wat vier wie-len heeft. Daarnaast houdt de grote ‘waarom?’-vraag hem bezig.

SMARTMAX BASIC 25

Met de 25 magnetische onderdelen in deze speelset maak je allerlei gebouwen of !guren. Doe inspiratie op in het instruc-tieboekje of laat je fantasie de vrije loop. Dit stevige speelgoed groeit mee met je kids. Peuters ontdekken op een veilige ma-nier magnetisme, vormen en kleur. Kleuters maken simpele 2D en 3D-constructies en oudere kinderen vormen complexere constructies en fantasie!guren. Naast deze basisset bestaan er nog dozen zoals Flower Power of Fly & Drive. Hiermee maak je nog specialere constructies.

Elisabeth: Heel cool om met magneten vanalles te bouwen. De blokken en de kleuren zijn aantrekkelijk, en ook volwas-senen spelen graag mee.

DreamLand prijs: ! 37,95 3

Page 9: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu10 6-8

6-8 jaar

GEMASKERD BAL Met Harumika kunnen kleine fashionistas volledig hun gang gaan en de prachtige out!ts maken voor een gemaskerd bal. De doos bestaat uit 2 modellen, 10 sto"en, 8 accessoires en verschillende vellen 2D- en 3D stickers.

De manier van kleren maken is origineel en supereenvoudig. Je hebt zelfs geen naald en draad nodig. Je kiest gewoon een sto#e, vouwt het om de paspop heen en stopt de stof vast in het gleu#e aan de achterkant. Ready? Steady? Design!

DreamLand prijs: ! 19,95

MANDALA OUTDOOR

Met krijt tekenen op de stoep! Dankzij de sjablonen uit deze speelset kan je nu de mooiste mandala’s toveren. Deze sym-metrische cirkels vol geometrische vormen zien er ingewikkeld uit, maar met het sjabloon is het kinderspel.

Er zijn verschillende sets, zoals Animal Fun en Romantic Garden. Mandala’s inkleuren werkt bovendien stressreducerend.

DreamLand prijs: ! 16,99

LUIGI’S MANSION 2 Het broertje van Super Mario gaat spoken vangen. Als een ware Ghostbuster gaat Luigi op pad met een zaklamp en een Polterguststofzuiger. In de verschillende kamers van het huis vinden spelers allerlei voorwerpen. Die heb je nodig om ver-der te geraken. Wel een uitdaging voor startende spelertjes.

Ella: Je hebt een beetje geduld nodig om het spel onder de knie te krijgen. Maar eens je het kan, is het echt leuk. En nu ik écht goed ben, kan ik meer queesten tot een goed einde brengen.

DreamLand prijs: ! 49,95

6

5

7

Mona: Ik maak graag kleren voor mijn poppen en hiermee gaat het echt supersnel en makkelijk. In het boekje staan leuke ideeën en je kan eindeloos nieuwe combinaties verzinnen en ontwerpen.

Ada: Het spel was heerlijk griezelig door alle geluiden. Het allerleukste was dat je met de stofzuiger spoken kon opzuigen. Het is ook cool. Want als je met je Nintendo beweegt, kan je echt kijken in de kamers of door de ramen.

Mona: Ik teken graag en dankzij dit sjabloon maak je heel snel de mooiste en origineelste creaties. Het is ook gezellig om samen met je vriendinnen te kleuren en zo samen de stoep mooi te maken. Met extra krijtjes kan je er zelfs nog meer kleuren in verwerken.

Page 10: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Deniz: Alles hieraan is gewoon supertof! De auto’s gaan flitsend snel en bij de bochten moet je opletten en zelfs een beetje remmen. Het is vooral leuk als je met 2 speelt en er een échte wedstrijd van maakt.

www.speelwijzer.eu116-8

Mona is een knu!elbeest met een groot hart dat het liefst samenspeelt met anderen. Ze houdt van "etsen, zwemmen, lezen en knutselen.

Deniz is grappig en pienter. ZIjn hobby’s zijn voetbal en breakdance. Hij leest graag strips en speelt graag met playmobiel en psp.

Ada is rustig en lief. Ze houdt van knutselen, paardrijden, zwemmen en "etsen. Ze speelt graag met Polly Pocket, Barbies en King of Tokyo.

Mona, 7 jaar

Deniz, 7 jaar Ada, 8 jaar

CARRERA GO – FORMULA RACINGMet gierende banden overkop

Wie houdt van racebanen en levensechte schaalmodellen zit met deze set gebeiteld. En de looping maakt jouw racebaan nog spannender. Bouw een gigantische racebaan waarin au-to’s overkop rijden, maar daarna weer netjes het racecircuit volgen. Neem het op tegen je vrienden, en zoek de juiste ba-lans tussen snelheid en grip in de spannendste races.

Mona: Racen tegen mijn zus of papa was heel plezant. De auto’s scheuren echt door de bochten.

Ada: Het systeem met het tellen van de rondes is leuk, zo kan je echt tegen elkaar spelen. Het was best wel spannend om te leren wanneer je moet versnellen of vertragen, ik ben heel wat keren uit de bocht gevlogen. Ook de ‘turbo’ functie is cool, die heb je nodig om door de looping te geraken.

DreamLand prijs: ! 54,99

8

Page 11: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu9-12

9-12

DE WERELD ONDER ONZE VOETEN Ontdek een hele nieuwe wereld

Ontdek de ondergrondse wereld! Observeer hoe zaden kie-men en plantjes groeien, en volg de mieren in hun labyrint vol doorzichtig gekleurde gel. Deze doos bevat een schat aan informatie want een goede voorbereiding is nodig. Best onder begeleiding van ouders. Het resultaat is echt fascinerend. Na wat geduld zie je de eerste grassprieten groeien en kan je de ontwikkeling van de wortels bestuderen. Ook de mieren gaan hun gang en elke dag kan je ze zien krioelen. Met wat geluk maken ze ook een indrukwekkend labyrint.

DreamLand prijs: ! 29,99 8

12

Ella: Ik gaf de plantjes elke dag een beetje water. Het is erg bijzonder om alles van dichtbij te zien groeien en leven zonder dat je de natuur stoort. Je moet wel wat geduld hebben, maar het is zo mooi dat dit geen probleem was. Ik had wat hulp nodig van papa om alles klaar te zetten, maar dat was tof voor beiden. Superboeiend!

Page 12: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

NERF DART TAG TARGETING SET

Nerf is niet meer weg te denken uit de wereld van waterpisto-len en ander schietmateriaal. Deze set is ideaal voor starters of kids die hun precisiewerk willen trainen of anderen willen uitdagen. Je krijgt een pistool, vijf pijltjes en een doelschijf met verschillende scorevlakken. Deze kan je ergens ophan-gen of rechtop laten staan dankzij het steuntje. De aangera-den afstand tussen de schutter en de doelschijf is drie meter, maar geoefende spelers bepalen hun afstand natuurlijk zelf. De darts blijven dankzij een stevig velcro-systeem kleven aan de scorevlakken. Zo kan je makkelijk je score bijhouden.

Victor: Ik ben een echte Nerf-fan. Deze geweren zijn niet de grootste, maar je kan er toch ver mee schieten. Ideaal voor het ‘fijnere werk’, héhé.

DreamLand prijs: ! 19,95 8

9-12

BEJEWELED

Wie het één keer speelde, was wellicht onmiddellijk verslaafd. Het populaire digitale spelletje kan je nu ook met je vrienden spelen. Met mooie blinkende diamanten. Door juwelen van plaats te verwisselen en zo drie op een rij of meer te maken, win je munten.

De winnaar is diegene die drie sets van drie muntjes in de-zelfde kleur scoort. In de verpakking vind je ook een exclusieve code om het Bejeweled 3 PC spel te downloaden. Een juweel-tje voor 2 tot 4 spelers.

Ella: Het ziet er makkelijk uit maar je moet toch goed opletten. De juweeltjes zelf zijn sterk en erg mooi en dankzij de bijgele-verde code kan ik het ook op computer spelen. Twee keer tof!

DreamLand prijs: ! 32,99 8

Ella is stil, lief en sportief. Ze speelt tennis, volleybal en danst. In het weekend gaat ze naar de chiro samen met haar beste vriendin.

Felix is een echte grappenmaker. Hij leest graag strips en speelt graag computerspelletjes. Hij voetbalt en speelt ijshockey.

Victor is een teddybeer en knu!elaar die graag zijn zin doordrijft. Zijn hobby’s zijn skiën, naar de chiro gaan en computerspelletjes spelen.

-TTI�����RIIZ

.MTQ`�����RIIZ

>QK\WZ�����2IIZ

Felix: De spelregels zijn duidelijk en het spel zelf is goed gemaakt Leuk dat je dit bekende computerspel nu ook met meerdere mensen kan spelen.

13

Page 13: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

12+

12+

5 SECONDEN 'Noem drie bekende sporters' of 'Noem drie dingen die in een doos verpakt worden'. Het lijkt makkelijk. Maar zodra de ti-mer start zie én hoor je je 5 seconden genadeloos wegtikken. Stalen zenuwen heb je nodig om dit snelle denkspelletje te winnen. Heb je jezelf volledig onder controle en antwoord je netjes binnen de tijd? Dan mag je een vakje vooruit. Zoniet is het aan de andere spelers. Er zijn ook twee soorten bijzondere kaarten. Zo kan je deze na het horen van jouw vraag door-schuiven naar een andere speler of een nieuwe kaart vragen.

Charlotte: Een supertof spel. De vragen zijn helemaal niet moeilijk, maar toch moet je je haasten vanwege de timer. Die is trouwens erg mooi: het is een staaf waarin vijf metalen kogels rond een spiraal naar beneden rollen. Als ze onderaan zijn, is de tijd om. En als je de timer omdraait is er een leuk 'kwaak' geluid als startsignaal. Heel origineel!

DreamLand prijs: ! 29,95

3D PUZZEL EIFFELTOREN Elke dag kuieren duizenden toeristen in Parijs over de prestigieuze Champs-Élysée naar de Ei!eltoren. Met deze 3D-puzzeldoos kan je nu zelf je eigen Ei!eltoren bouwen, van maar liefst 44 cm hoog. In diezelfde reeks is ook de Big Ben en de toren van Pisa beschikbaar. De mooie 3D-vorm krijg je dankzij de lichtgebogen stukjes. Er komt geen lijm aan te pas bij dit stevig puzzelwerkje van 216 stukjes.

Elita: Er staan nummertjes op de puzzelstukken zodat je goed kan doorwerken. De puzzel neemt ook bijna geen plaats in als hij klaar is. Ideaal dus als pronkstuk in mijn kamer.

Charlotte: De stukjes zijn van een soort stevig plastic. Het re-sultaat is door het 3D-e!ect veel mooier dan bij een gewone platte puzzel.

DreamLand prijs: ! 24,9912 10

14

Elita: In dit snelle spelletje hoef je nooit lang te wachten op je beurt. Er zijn bijna geen spelregels dus je kan meteen starten. Plezier verzekerd!

Page 14: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

Felix-Louis: Het besturen van deze supersnelle auto is verrassend makkelijk. En de raceauto zelf is prachtig door alle stickers. Hij is klein, snel en zeer behendig. Best niet racen op ruwe terreinen, maar op straat of in huis is hij fantastisch!

www.speelwijzer.eu12+

RC MINI COUNTRYMAN WRC

Deze RC auto is exact op schaal 1/14 gemaakt. Hij heeft een professionele besturing en behaalt een maximum snelheid van 24 kilometer per uur. Je kan de afstandsbediening gebruiken tot wel 100 meter van de auto. Hebben je vrienden ook zo’n klein racemachien? Dan kan je wel met 40 tegelijk op een parcours racen. En een hobbel op de weg kan geen kwaad. De auto is volle-dig geveerd en heeft zelfs verwisselbare banden. Inclusief 9.6V accupack, snella-der en 9V batterij.

DreamLand prijs: ! 89,99

8

Charlotte is lief en bescheiden. Ze houdt van skiën, koken en gezel-schapspelletjes spelen. Ze gaat in het weekend naar de chiro.

Elita is creatief en vindingrijk. Haar hobby’s zijn boogschieten, zwemmen en ropeskipping. Ze houdt ook van koken, knutselen en lachen.

Felix-Louis is een pittige, avontuur-lijke jongen. Zijn hobby’s zijn snow-boarden, chiro, computerspelletjes spelen en muziek.

Charlotte, 12 jaarElita, 12 jaar Felix-Louis, 14 jaar

15

Page 15: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

KIDIZOOM TWISTSupertoffe foto’s met kinderperspectief!

Je kent wellicht het vogel- en kikkerperspectief? Maar weet je dat het ‘kinderperspectief’ het leukste is? Ontdek deze digitale camera op kindermaat. Hij zorgt niet alleen voor heel verrassende kiekjes, je hoeft ook jouw geliefde exemplaar niet meer toe te vertrouwen aan je kleine fotograaf.

Kidizoom Twist van VTech is niet zomaar een fotocamera. Je kan er foto’s mee bewerken, naar muziek luisteren, spellen spelen en zoveel meer. Kies een achtergrond met pruik of bril en maak een supergrappige foto. Of bewerk een zelfgemaakte foto en zoek samen met je vrienden de verschillen.

Het toestel heeft een 2.0 megapixel camera en 4x digitale zoom. En je kan, afhankelijk van de gekozen resolutie, maar liefst 1.600 foto’s opslaan. Is je kleine creatieveling echt niet te stoppen, dan kan je het geheugen uitbreiden met een SD-kaart. Of gewoon de beelden uploaden naar je computer natuurlijk, dankzij de bijgeleverde USB-kabel.

Richtprijs: ! 69,95 4

16

Elisabeth: Een schot in de roos! Zelf lekker foto’s nemen en ze daarna op het scherm bekijken en bewerken is heel tof. Mama en papa hebben hard gelachen met de vele foto’s die ik nam. Ik heb de meeste zaken al onder de knie, maar er zijn nog veel extra opties die ik moet ontdekken. Misschien op vakantie?

FilmZelfportret Foto Muziek Spellen Stemopname &stemvervormer

Fotobewerker

Page 16: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

&

getest op vraag van

www.speelwijzer.eu

POOL BILLIARDS

Victor: De keus zijn erg leuk gemaakt. Je krijgt ook tijdens het spel uitleg, zo zegt hij soms ‘goeie bal gepot’ of krijg je uitleg over wat je fout deed en wat de gevolgen daarvan zijn. Je kan vrij goed mikken, maar soms doet hij toch niet helemaal wat ik wil. Ik zal nog wat meer moeten oefenen zeker?

AIRHOCKEY

Elita: Leuk! Met de twee bijgele-verde hockey strikers is het precies of je echt een puck raakt. Dit maakt het ook veel to!er dan vergelijkbare apps. Er staat vanaf vier jaar, maar dat vind ik toch wat jong. Je moet de regels kunnen volgen, zoals het verplicht op je eigen helft blijven.

COLOUR SLAMElla: In Colour Slam draait het rond snelheid. Zodra de muziek stopt, krijg je een kleurcom-binatie te zien en dan moet je zo snel mogelijk een kaart vinden die overeenstemt met één van die combinaties. Het achtergrondmuziekje maakt deel uit van de sfeer. Vooral plezant is dat je niet moet wachten op je beurt, iedereen speelt samen. De uitleg kon sneller, maar na één rondje spelen was alles superduidelijk.

SOUND BINGOElise: Er zijn verschillende spelmogelijkheden met deze app. Je kan bijvoorbeeld zo spelen dat elke speler 5 kaartjes voor zich legt en dan afwacht welk geluid er uit de tablet komt. Als je het geluid herkent van één van jouw kaarten krijg je een punt. Sommige geluiden zijn erg grappig en de dierengeluiden net echt. Ik vond het superleuk om heel luid ‘Bingo’ te roepen als ik een geluid van op mijn kaartje herkende.

iPAWN & APPCARDSSpellen spelen met je smartphone of tablet!

Speel je favoriete bordspellen met je smartphone of tablet dankzij de iPawn en AppCards speelsets. Met de leuke ac-cessoires erbij krijg je écht het gevoel dat je aan het spelen bent.

Bij elke set hoort het juiste spelmateriaal: een set kaarten, pionnen of een biljartenkeu. De onderkant van elk spelstuk heeft een dunne laag rode vilt die beschadigingen aan je scherm voorkomt. En de spelletjes zelf zijn makkelijk te downloaden.

De meeste kan je op elke smartphone of tablet spelen, som-migen enkel op iPad. Bekijk dus goed de verpakking wan-neer je een speelset kiest. Ons testteam ging aan de slag en testte enkele spellenklassiekers!

Richtprijs iPawn: ! 9,99Richtprijs appCards: ! 14,99 8

4

17

Page 17: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

VINGERAFDRUKKEN-KIT

Hier vind je alles wat je nodig hebt om een heuse vinger-afdrukken database op te starten. Spiralen, bogen of lussen? Geen enkele vingerafdruk ontgaat je nog!

Felix: Heel leuk voor kinderen die eens graag detective spelen.

Elita: Deze kit werkt supergoed. Het is precies zoals op televisie.

Richtprijs: ! 9,99

Spionage, een heerlijk thema om je al

spelend helemaal te laten gaan.

Een levendige fantasie is meer dan welkom,

maar ook speelgoedfabrikanten helpen je

aardig op weg met de nodige hulpmiddelen

en gadgets om het spioneren nog leuker te

maken.

Voor je het weet ben je even cool als

James Bond, Alex Rider of Finn McMissile!

Wat denk je van deze leuke spionagesets?

8

getest op vraag van

“Wat!? Verdwenen? Hoe kan dat?” Het is net speeltijd en Juf So!e voelt de tranen in haar ogen opkomen. Ze heeft gisteren hard gewerkt aan een grote verjaardagscake voor de hele klas. Vanmorgen had ze die cake verstopt in de grote bruine kast achterin de klas en nu is hij weg! Foetsie! “En ik wou zo graag de kinderen trakteren”, zucht juf So!e. “Wat moet ik nu doen?” Ze denkt diep na en krijgt een schit-terend idee. ”Ik doe beroep op de geheimagenten van het Speelwijzer test team!”

Niet veel later onderzoeken geheimagenten Felix en Elita de bruine kast. “Geen probleem juf So!e, wij klaren dit zaakje wel uit”, zegt Elita over-tuigend. “Eerst gaan we op zoek naar sporen. Felix, neem jij de vingeraf-drukken-kit?” Met een borsteltje, "ink wat stofpoeder, stukjes kleefband en een vergrootglas vinden ze drie verschillende vingerafdrukken. “Goed, nu moeten we die vergelijken met de vingerafdrukken van alle kinderen in de klas. We zullen iedereen erbij moeten halen”, zegt Felix.

Met een borsteltje, wat stofpoeder, stukjes

kleefband en een vergrootglas vinden ze

verschillende vingerafdrukken.

“Niet nodig”, zegt juf So!e snel. “Bij de knutselwerkjes van vorige dins-dag hebben alle kinderen hun werk gesigneerd met een handafdruk in verf.” “Prima, dan vergelijken wij alvast de vingerafdrukken op de kast met die op de schilderwerkjes. Tegen de middagspeeltijd weten we ongetwijfeld meer. Maar zeg nog niks aan de kinderen, dan kunnen

wij straks ongestoord verder op onderzoek. O ja, nog één ding: we hebben ook jouw vingerafdruk nodig.” Juf So!e drukt haar vinger op het stempelkussen en vervolgens op een stuk papier. “Mooie spiralen in jouw vingerafdruk.” mompelt Felix bewonderend. “Tot vanmiddag!”, zegt Elita. En weg zijn de geheimagenten.

Zoals verwacht, blijkt één van de drie vingerafdrukken op de kast die van juf So!e. Die kunnen we al schrappen. Na grondig onderzoek blij-ken de twee andere afdrukken toe te behoren aan Kasper en Ella. Deze twee blijven over als verdachte. Maar wie van hen is de cake-dief? De geheimagenten besluiten om elk iemand te volgen tijdens de middag-pauze. Felix zal Kasper gadeslaan, Elita zal Ella schaduwen. “We noteren elk onze bevindingen in geheimschrift en hangen die aan het grote prikbord in codetaal. Zo houden we elkaar op de hoogte”, beslissen de geheim agenten. “Misschien voor alle zekerheid een inbraakalarm op de bruine kast plaatsen? Wie weet is er toch nog een derde verdachte. Indien de boef terugkeert naar de klas en de kast opent in de hoop nog meer lekkers te vinden, gaat het alarm af en hebben we de dief te pakken”, zegt Felix.

DE CAKE-ROOF

GEZOCHT:GEHEIM AGENT

18

Page 18: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

idospezmdeksnozusmwqiasickehsutaeismgpa

GEHEIME BOODSCHAP-KIT

Codewiel, staafcode, röntgenboodschap of onzichtbare inkt. Het zijn maar een aantal van de middelen om geheime berichten te sturen naar je vrienden. Niemand anders zal je begrijpen.

Felix: Vooral de morse-code zaklamp is cool!

Elita: Ik wist niet dat er zoveel manieren zijn om een geheime boodschap te coderen.

Richtprijs: ! 14,99

INBRAAKALARM-KIT

Beveilig perfect de deur van je kamer. Niemand ontsnapt aan jouw inbraakalarm. Alleen betreden op eigen risico!

Felix: Een zeer goed systeem. Het alarm is stevig en makkelijk.

Elita: Ideaal voor tijdens slaappartijtjes. Zo weet ik zeker dat mijn broer niet binnenkomt.

Richtprijs: ! 9,99

8 8

idospezmdeksnozusmwqiasickehsutaeismgpaHet volgende halfuur gaat razendsnel voorbij. Elita verliest haar prooi geen seconde uit het oog. Met behulp van een codewiel en een staaf-code noteert ze netjes alles wat ze ziet. Zo schrijft ze op: ‘Pqubmmfoe mboh jo ef sfgufs’ (dankzij het codewiel weet Felix dat dit ‘Opvallend lang in de keuken’ betekent) en ‘idospezmdeksnozusmwqiasickeh-sutaeismgpa’ (dankzij de staafcode te herleiden tot ‘Is zenuwachtig’).

Met behulp van een codewiel en een

staafcode noteert Elita alles wat ze ziet.

Ook geheimagent Felix heeft zijn handen vol met het bespieden van zijn verdachte. Via een geheime röntgenboodschap noteert hij: ‘Kasper kijkt vaak in zijn boekentas’. Ook gebruikt hij zijn onzichtbare berichten-schrijfpen en noteert ‘liep met keukenmes over de speelplaats’. Dankzij de ontwikkelaarpen kan Elita deze onzichtbare boodschap ontcijferen.

Plots ziet geheimagent Elita drie korte rode lichtflitsen. Hét signaal van de morsecodezaklamp van Felix om samen te komen aan de

grote zandbak. Tijd voor topoverleg. Zowel Ella als Kasper gedroegen zich wat vreemd tijdens de middagpauze, maar geen van beiden werd betrapt met een stuk cake. Dan weerklinkt echter het inbraak-alarm! Als de weerlicht rennen de twee het schoolgebouw in. Groot is hun verbazing wanneer ze achterin de klas twee verdachten aan-treffen: Kasper én Ella staan samen bij de bruine kast, met in hun handen … de verjaardagscake. “Op heterdaad betrapt, stelletje boe-ven!” roept Felix.

“Wat waren jullie van plan met die cake? Alles lekker zelf opsmikkelen?” Ella wordt rood en Kasper stamelt: “Neen, we wilden juf So!e verras-sen. We zagen haar deze morgen op de parking met de reuzencake en we wilden deze extra versieren met slagroom. Juf Anja hielp ons hierbij. “ Onze geheimagenten inspecteren de cake. In prachtige slag-roomkrulletters staat: “Gelukkige verjaardag, juf So!e!” Even nog blijft het stil, maar dan barsten Felix en Elita in lachen uit. En Kasper en Ella bulderen natuurlijk mee. Maar ssssst! Daar gaat de bel. "Zet snel die cake terug in de grote bruine kast. Wat zal juf So!e blij zijn wanneer ze haar cake terugziet!"

idospezmdeksnozusmwqiasickehsutaeismgpa

19

Page 19: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

SEVEN DRAGONSVoor dappere avonturiers

Seven Dragons is een snel spitsvondig kaartspel voor de hele familie. Spelers trachten als eerste zeven kaarten te verbinden in de kleur van de draak die ze bij de start van het spel in het geheim toegewezen kregen. Elke speler krijgt drie handkaarten en moet deze aanleggen aan de zilveren draak in het midden of aan reeds aangelegde kaarten.

Tijdens je beurt, krijg je een nieuwe kaart en speel je er één van je hand. Naast gewone kaarten heb je ook actie-kaarten. Hiermee kan je bijvoorbeeld kaarten verplaatsen of handkaarten ruilen. Een stevige portie tactiek én geluk zijn dan ook de ingrediënten om te winnen. Elk spelletje duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en je kan met 2 tot 5 spelers aan de slag. Spelen maar!

Elita: Door de regenboogdraken en de verschillende actie-kaarten kan het spel plots helemaal omslaan. Dat houdt het spannend tot het einde. Het spel is vrij eenvoudig en duurt niet lang. Maar toch is het leuk omdat je voortdurend moet blu!en en elkaar tegenwerken.

Richtprijs: ! 9,99 8

getest op vraag van

20

Viktor: Het duurde even voor ik de vijf verschillende actiekaarten uit elkaar kon

houden, maar het spel zelf is daarna makkelijk te spelen. Het leukste is natuurlijk

om anderen te pesten! Maar ook de tekeningen zijn erg cool.

Seven DragonsSeven Dragons

Page 20: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

f

www.speelwijzer.eu

INTERNATIONAAL VLIEGVELDJunior piloten ready for take-off!

Droom je ervan piloot te worden? Vrij als een vogel met een vliegtuig het luchtruim te doorklieven? Of wil je liever als ingenieur aan de slag en je eigen jets en helikopters ontwerpen?

In beide gevallen is dit internationale vliegveld jouw perfecte uitvalsbasis. In deze set vind je een vlieghaven, wachtruimte, vliegtuig én een verkeerstoren. Die mag je allemaal zelf bouwen, met maar liefst 678 blokjes. Goed voor urenlang bouw- en speelplezier.

En dat is lang niet alles. In het thema Aviation van bouw-blokjesfabrikant Sluban vind je alles van in, op en rondom de luchthaven. Er zijn acht sets, met onder meer een bezorgwagen, helikopter en verschillende vliegtuigen. Zelfs een watervliegtuig ontbreekt niet. Alles past boven-dien perfect op andere bekende bouwblokken. Spelen maar!

Richtprijs: ! 49,99

6

getest op vraag van

21

Deniz: Het bouwen was heel plezant. De bouwblokjes passen makkelijk in elkaar en de constructie is stevig en bijzonder

mooi. Nadien kon ik samen met mijn zus spelen als piloot en verkeersleider. Hier gaan we nog veel plezier mee beleven.

sluban

Page 21: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

verantwoord speelgoed

Waterpret

Verkleedparty

Actie & Fun

Boys boys boys

Bouwplezier

Games & Consoles

Girls just want to have fun

Buitenspel

Komen eten

baby

Sport & Spel

Poppen & knuffels

Op batterijen

Leuk met twee

Spel in Zicht

Final Fantasy

Binnenspel

Rollenspel

Crea

Music Maestro

Leren is leuk

puzzelen & peinzen

Uit de oude doos

Column

Getest op Kids

speelgoedwinkel

Favoriete speelgoed

Jongens & wetenschap

Origin of pieces

GRATIS MAGAZINE ONLINE?

Schrijf je in op speel-wijzer.euBevalt ons magazine je? Dan hebben we goed nieuws. Surf naar www.speelwijzer.eu en schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis speelgoednieuws op jouw maat.

Ken je andere speelgoedliefhebbers in Nederland of Vlaanderen? Contacteer hen dan vlug. Ook zij zullen graag meer speelgoednieuws krijgen.

MAGAZINE OP PAPIER?

AfhaalpuntenJe kan een gedrukte versie van ‘Speelwijzer’ verkrijgen bij onze afhaalpunten. Er zijn nog geen afhaalpunten in Nederland.

De Banier

Adressen vind je op www.debanier.be

Dreamland

Adressen vind je op www.dreamland.be

AbonnementWil je de volgende edities van dit magazine bij je thuis laten bezorgen? Surf dan naar www.speelwijzer.eu en neem een abonnement op ‘Speelwijzer’, gedrukt op kwaliteitspapier.

COLOFON

Speelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een digitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah Vermeersch Redactie: Eveline Vermeersch, Freek De Vos, Jonathan Vercruysse, Tineke Cartreul, Heidi Vanden Bossche, Siegrid Kerstens, Silvia AlonsoFotogra!e cover: So!e Stevens – www.so!estevens.be

22

PS.indd 3 4/24/2013 1:37:46 PM

Page 22: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

www.speelwijzer.eu

verantwoord speelgoed

Waterpret

Verkleedparty

Actie & Fun

Boys boys boys

Bouwplezier

Games & Consoles

Girls just want to have fun

Buitenspel

Komen eten

baby

Sport & Spel

Poppen & knuffels

Op batterijen

Leuk met twee

Spel in Zicht

Final Fantasy

Binnenspel

Rollenspel

Crea

Music Maestro

Leren is leuk

puzzelen & peinzen

Uit de oude doos

Column

Getest op Kids

speelgoedwinkel

Favoriete speelgoed

Jongens & wetenschap

Origin of pieces

GRATIS MAGAZINE ONLINE?

Schrijf je in op speel-wijzer.euBevalt ons magazine je? Dan hebben we goed nieuws. Surf naar www.speelwijzer.eu en schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis speelgoednieuws op jouw maat.

Ken je andere speelgoedliefhebbers in Nederland of Vlaanderen? Contacteer hen dan vlug. Ook zij zullen graag meer speelgoednieuws krijgen.

MAGAZINE OP PAPIER?

AfhaalpuntenJe kan een gedrukte versie van ‘Speelwijzer’ verkrijgen bij onze afhaalpunten. Er zijn nog geen afhaalpunten in Nederland.

De Banier

Adressen vind je op www.debanier.be

Dreamland

Adressen vind je op www.dreamland.be

AbonnementWil je de volgende edities van dit magazine bij je thuis laten bezorgen? Surf dan naar www.speelwijzer.eu en neem een abonnement op ‘Speelwijzer’, gedrukt op kwaliteitspapier.

COLOFON

Speelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een digitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah Vermeersch Redactie: Eveline Vermeersch, Freek De Vos, Jonathan Vercruysse, Tineke Cartreul, Heidi Vanden Bossche, Siegrid Kerstens, Silvia AlonsoFotogra!e cover: So!e Stevens – www.so!estevens.be

22

PS.indd 3 4/24/2013 1:37:46 PM

Page 23: Speelwijzer nr 08 - juni 2013

W e e r i e t s o m n a a r u i t t e k i j k e n

Zo’n ruim aanbod voor klein en groot, voor denkers en doeners. En altijd tegen

de scherpste prijs.

Gezelschaps- spelletjes, da’s

723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�

620136 adv spel in zicht_v2.indd 1 02/03/12 13:26