Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

6
Sjoalnuuts Mededelingen van jullie basisschool Nummer 2, Schooljaar 2012-2013 Agenda: 06 november 15-minuten gesprekken groepen 1 t/m 8 08 november 15-minuten gesprekken groepen 1 t/m 8 08 november Studiedag groepen 1 en 2 09 november 1e rapport groepen 3 t/m 8 04 december Sinterklaasviering groepen 1 t/m 5 04 december Surprise groepen 6 t/m 8 06 december Studiedag groepen 1 t/m 8 19 december Kerstmarkt 20 december Kerstviering in kerk 21 december Kinderen lunchen op school School om half 2 uit. 24 december t/m 4 januari Kerstvakantie Bezoek Sinterklaas Ook dit jaar heeft de Goedheiligman ons weer toegezegd dat hij van plan is om op dinsdag 4 december aanstaande onze school te bezoeken en in de groepen 1 t/m 5 een klassenbezoek te brengen. De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hebben deze dag ook surprise-ochtend. De vele hulppieten van de Sint hebben dan voor elkaar surprises in elkaar geknutseld, vergezeld van fraaie gedichtjes. Aan het begin van de ochtend zal de Goedheiligman weer door alle kinderen en leerkrachten welkom worden geheten op de grote speelplaats. Ook u als ouder bent natuurlijk van harte welkom op de grote speelplaats om deze ont- vangst bij te wonen. Op 4 december viert basisschool Swentibold wederom een gezellig en traditio- neel Sinterklaasfeest. Woensdag 28 november mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 5 hun mooi versierde schoen zetten. Wij hopen dat de Pieten daar op donderdag 29 november een leuke verrassing in verstopt hebben. KIJK OOK EENS OP ONZE WEBSITES: WWW.BS-SWENTIBOLD.NL / WWW.OV-SWENTIBOLD.NL

description

http://www2.bs-swentibold.nl/wp-content/uploads/2012/11/Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012.pdf

Transcript of Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

Page 1: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

SjoalnuutsMededelingen van jullie basisschool

Num

mer

2, S

choo

ljaar

201

2-20

13

Agenda:

06 november 15-minuten gesprekken groepen 1 t/m 808 november 15-minuten gesprekken groepen 1 t/m 808 november Studiedag groepen 1 en 209 november 1e rapport groepen 3 t/m 8

04 december Sinterklaasviering groepen 1 t/m 504 december Surprise groepen 6 t/m 806 december Studiedag groepen 1 t/m 819 december Kerstmarkt20 december Kerstviering in kerk21 december Kinderen lunchen op school School om half 2 uit.24 december t/m 4 januari Kerstvakantie

Bezoek SinterklaasOok dit jaar heeft de Goedheiligman ons weer toegezegd dat hij van plan is om op dinsdag 4 december aanstaande onze school te bezoeken en in de groepen 1 t/m 5 een klassenbezoek te brengen. De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hebben deze dag ook surprise-ochtend. De vele hulppieten van de Sint hebben dan voor elkaar surprises in elkaar geknutseld, vergezeld van fraaie gedichtjes.Aan het begin van de ochtend zal de Goedheiligman weer door alle kinderen en leerkrachten welkom worden geheten op de grote speelplaats. Ook u als ouder bent natuurlijk van harte welkom op de grote speelplaats om deze ont-vangst bij te wonen.Op 4 december viert basisschool Swentibold wederom een gezellig en traditio-neel Sinterklaasfeest.

Woensdag 28 november mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 5 hun mooi versierde schoen zetten. Wij hopen dat de Pieten daar op donderdag 29 november een leuke verrassing in verstopt hebben.

KIJK OOK EENS OP ONZE WEBSITES: WWW.BS-SWENTIBOLD.NL / WWW.OV-SWENTIBOLD.NL

Page 2: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

Eerste rapportOp dinsdag 6 en donderdag 8 november worden de oudergesprekken gehouden voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 8. Deze gesprekken duren voor alle groepen 15 minuten. U heeft hier maandag jl. een uitnodiging voor ontvangen.Op vrijdag 9 november ontvangen de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 hun eerste rapport van dit schooljaar.

8 november vrij voor de groepen 1 en 2Aangezien de leerkrachten van de kleutergroepen op donderdag 8 november een studiedag houden hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 deze dag geen school. Deze dag stond ook vermeld in de schoolgids.

Actie kinderpostzegels 2012De kinderen uit groep 8 hebben dit jaar wederom hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk zegels en kaarten te verkopen in het kader van de Kinderzegelactie.Ook al was er dit schooljaar maar één groep 8, toch werd er voor het prachtige bedrag van totaal € 3116,75 verkocht. Een geweldig resultaat.Een welverdiend compliment aan de kinderen van groep 8 en hun leerkracht is hier zeker op zijn plaats.

Informatie-avond eindtoets van het CITO en vervolgonderwijsDe informatie-avond voor de ouders van de leerlingen van groep 8 over de eindtoets van het Cito en het vervolgonderwijs wordt gehouden op woensdag 9 januari 2013 om 20.00 uur.

Page 3: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

6 december vrij voor de groepen 1 t/m 8Aangezien de leerkrachten van de groepen 1 t/m 8 deze dag een studiedag houden hebben de kinderen van alle groepen op donderdag 6 december geen school. Noteert u deze datum alvast op de kalender?

Nieuwe lockers / kluisjes voor alle groepen Voor de ouders die het nog niet weten en/of gezien hebben, de nieuwe lockers (kluisjes) voor alle kinderen zijn geplaatst. Het ziet er prachtig verzorgd en fleurig uit. Dit omdat er nu geen tassen meer rondslingeren in de clusters en de jassen nog beter beschermd zijn tegen hoofdluis. Fleurig omdat de kleuren zijn afgestemd op de frisse kleuren binnen onze school.Het zal deze eerste week wel enige discipline van de leerlingen vragen om zich de afspraken omtrent het gebruik van de lockers goed eigen te maken.De oudergesprekken van de komende week bieden een mooie gelegenheid om de lockers in de school te bekijken.

Géén honden toegestaan op beide speelplaatsenDe laatste tijd nemen ouders / verzorgers / oppassers geregeld honden mee op beide speelplaatsen. Dit is ten strengste verboden! Bij beide ingangen staat hier ook een verbodsbord voor. Wij hopen dat ouders / verzorgers en oppassers zich aan dit verbod willen houden en met hun viervoeters buiten de poort van de speelplaats willen wachten.Wij willen absoluut niet het risico lopen dat een kind van onze school, peuter-speelzaal of een willekeurig meegekomen peuter door een hond gebeten wordt. Ook voor een hond is deze drukte bij het naar school komen of naar huis gaan niet prettig.

WIJ REKENEN OP UW MEDEWERKING!

Page 4: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

Grensmaas Op 2 oktober is groep 8 met het project Grensmaas naar Meers geweest. Maar voordat het zover was, hebben we eerst in de klas een les gehad over het gebied langs de Maas. In die les hebben we veel geleerd over dieren die daar leven zoals galloways (runderen) en koningspaarden. We hebben die dieren op 25 meter afstand kunnen zien. De dag dat we gingen was het erg slecht weer, gelukkig gingen we er met auto’s naar toe. We hebben die dag toch nog allerlei activiteiten kunnen doen: stenen zoeken en parfum gemaakt van natuurlijke producten. Het was een leerzame en leuke ochtend. Tenslotte willen wij de ouders bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Namens groep 8, Thirza en Gijs

Gips3 en 10 oktober had groep 8 het Gipsproject. GIPS betekent Gehandicapten Informatie. Het doel van het project is dat kinderen ervaren dat gehandicapten ook gewone mensen zijn, die met de problemen van hun handicap kunnen omgaan en zo toch een normaal leven leiden. De eerst woensdag hebben we denk- en doeopdrachten gedaan zoals rolstoelrijden, lopen met een blindenstok, voettekenen en dammen zonder je handen te gebruiken. Voor de tweede les hebben we eerst in de klas vragen moeten maken en toen de gehandicapten er waren, zijn we op rustige plaatsen in de school gaan zitten en hebben de mensen de vragen beantwoord.We hebben die twee dagen veel geleerd.

Namens groep 8, Teun, Tristan en Bram

Kerstmarkt 2012 Na het grote succes van voorafgaande jaren zal dit jaar weer een Kerstmarkt worden gehouden. Op woensdag 19 december willen wij er met zijn allen weer een gezellige avond van maken waarbij kinderen, ouders en leerkrachten betrokken zijn. Ook dit jaar zal de inbreng van de kinderen van alle groepen groot zijn en de hulp van ouders onmisbaar. Er moet immers een heleboel gebeuren, denk daarbij b.v. aan hulp bij het versieren, opbouwen en opruimen etc. Iedereen is van harte welkom om mee te helpen. Mail voor meer info en/of aanmelden naar [email protected]. De ouders die zich in het begin van het schooljaar hebben opgegeven zullen binnenkort bericht van ons ontvangen.

Werkgroep Kerstmarkt

Page 5: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

Kinderboekenweek 2012: HALLO WERELDKinderboekenweek in groep 1/1A/2AIn onze groep stonden tijdens de Kinderboekenweek de dieren in het middel-punt. Het verhaal ging over een papegaai die een hele verre reis ging maken. We hebben met de klas apen en papegaaien geknutseld. Ook hebben we mooie pauwen en andere dieren geverfd. Meester Wim leerde de kinderen een liedje. Prentenboeken werden voorgelezen. Tijdens de KBW hebben we in de hal een reis door China kunnen maken. Samen hebben we gekeken naar de mooie foto’s, geluisterd naar Chinese muziek en gekeken naar de tentoon-stelling met Chinese spulletjes.

In groep 3 kozen kinderen voor het boek: ‘De gevaarlijke reis’ van Max Velthuijs.Koning Leo heeft een belangrijke brief geschreven aan zijn beste vriend in Amerika.Maar zal die wel veilig per post aankomen? De trouwe dienaar van de koning besluit de zaak te controleren en dan begint de gevaarlijke reis!De kinderen hebben geknutseld met papier, doosjes en keukenrollen. Het oerwoud werd uitgebeeld met tijgerhuiden, gemaakt van wasco, bomen en struiken. In de woestijn (zandtafel) maakten we een oase met een postkantoor. De golven van de oceaan waren blauw geverfde eierrekjes die de golven moesten voorstellen, met versieringen van schelpen. De stad bestond uit hoge flatgebouwen gemaakt van doosjes. Met veel enthousiasme hebben de kinderen hieraan gewerkt.

In groep 4 werd het boek ‘Naim en Natalie’ gelezen. Een vrolijk boek over twee culturen onder een dak. Ook bezochten we regel-matig ‘Webje Marokko’ en leerden zo de Marokkaanse cultuur kennen. De kinderen knutselden een moskee en een fantoos (Marokkaanse lantaarn).

We kozen voor groep 5 het boek: ‘Hanengevecht’, geschreven door Hans Hagen. Dit is een heel spannend boek! Hanengevechten komen veel voor in Chili en van dat land hebben we de vlag gemaakt. Als grapje veranderden we een grote chilipeper in een mannetje… Tijdens het knutselen maakten we mooie gekleurde hanen. Ook leerden we het leuke lied “Hallo Wereld” van Kinderen voor kinderen. We hadden de klas versierd met vlaggen van heel veel verschillende landen en met mooie gekleurde letters de tekst: ‘Hallo Wereld’.

!

!

Page 6: Sjoalnuuts-nummer-2_okt-2012

Groep 6Tijdens de boekenweek met het thema ‘Hallo Wereld’ stonden in groep 6 de landen rondom de Middellandse Zee centraal. Samen bezochten de kinderen de bibliotheek en brachten boeken mee rondom dit thema, die in de klas ge-lezen en bekeken konden worden.Tijdens de leeslessen hebben we mooie verhalen gelezen, o.a. over het paard van Troje, het ontstaan van de Olympische Spelen, Leonardo da Vinci en over de Spaanse kunstenaar Gaudí.In groepjes werkten de kinderen aan presentaties over landen rondom de Middellandse zee, zoals Spanje, Italië en Griekenland.In de lessen beeldende vorming stond de kunstenaar GaudÍ centraal en maakten de kinderen prachtige werkstukken. Alain uit onze groep schreef er het volgende over:De juf heeft een boekje gemaakt met allerlei verhalen.We hebben het gehad over Leonardo da Vinci. We hebben in een boek vol ontwerpen en kunstwerken van Leonardo da Vinci gekeken, dat was erg mooi.We hebben het ook over Gaudí gehad en over zijn kunstwerken zoals de Sagrada Familia, de slangenbank en de hagedis.We hebben een steen geschilderd en op de steen een zelfgemaakte hagedis.We hebben met veel plezier aan het thema gewerkt. De presentaties en werk-stukken kunt u natuurlijk in onze klas komen bewonderen!

Groep 6/7In groep 6/7 zijn we bezig geweest met het thema Turkije. We hebben een schilderij met een heleboel kinderen gemaakt omdat het thema Hallo Wereld was. We hadden veel thema’s over Turkije bijvoorbeeld de vlag, de kleding, het eten en nog veel meer. Je mocht zelf een ander kind kiezen en samen mocht je een thema kiezen. Voor dat thema moest je dingen opzoeken. We weefden ook een tapijtje en dat vond iedereen leuk. Onze klas is ook naar de bieb geweest. Daar moesten we een boek over een land uitzoeken en als je het boekje uit had moest je er een opstel over schrijven.

Gemaakt door Sibren de Graaf en Levi Coenen

Groep 7 en groep 8In groep 7 heb ik de kinderen geleerd hoe ze Chinese karakters moeten schrijven. Uit het boek: ‘De Parel en de Draak’ koos elke leerling een karakter. Ik mocht juffrouw spelen!!! Dat was echt heel leuk!!!! Op de computer zocht elk duo info over een thema dat over China ging, zoals eten en drinken, flora en fauna enz. Daar hebben we een mindmap van gemaakt. Leuke activiteiten!!! In groep 8 hebben ze de cijfers in het Chinees geschreven.

Geschreven door Demi Thai!