2012 juni, nummer 2

20
Juni 2012

Transcript of 2012 juni, nummer 2

Page 1: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 3 9-5-2012 14:54:08

Page 2: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 2

SCHANS INSTSCHANS INSTSCHANS INSTSCHANS INSTSCHANS INSTALLAALLAALLAALLAALLATIE BVTIE BVTIE BVTIE BVTIE BV

VOOR AL UW INSTVOOR AL UW INSTVOOR AL UW INSTVOOR AL UW INSTVOOR AL UW INSTALLAALLAALLAALLAALLATIE-TIE-TIE-TIE-TIE-WERKZAAMHEDENWERKZAAMHEDENWERKZAAMHEDENWERKZAAMHEDENWERKZAAMHEDEN

* Loodgieterswerk* Dakbedekking

* Centrale verwarming* Sanitair

* Onderhouds-contracten* 24 uur service

Inductorstraat 26, 3903 KB VInductorstraat 26, 3903 KB VInductorstraat 26, 3903 KB VInductorstraat 26, 3903 KB VInductorstraat 26, 3903 KB Veenendaaleenendaaleenendaaleenendaaleenendaal

TTTTTel. 0318 - 511098el. 0318 - 511098el. 0318 - 511098el. 0318 - 511098el. 0318 - 511098

Page 3: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 3

PAG.

IN DEZE BUITENPOST

• Hoera het is weer lente

• NL-DOET is weer actief

• VTK Playbackshow

• All4fun op Soos-avond

• Certificaten bij KookKlup

• Penningmeester gezocht

• Vol vertrouwen

• Vriend in beeld...

• Van Gent schenkt...

• JUMBO heeft nieuwe baas

• Feel Good modeshow

• Sooscarnaval

• NSO Zideris smult...

• De Pen

• VTK te gast bij Les Sabots

3

3

5

7

7

7

9

9

9

11

11

13

13

15

15

NL-DOET is weer actiefDe jaarlijkse oproep van NL Doet omDe jaarlijkse oproep van NL Doet omDe jaarlijkse oproep van NL Doet omDe jaarlijkse oproep van NL Doet omDe jaarlijkse oproep van NL Doet omvrijwilligersorganisaties de helpendevrijwilligersorganisaties de helpendevrijwilligersorganisaties de helpendevrijwilligersorganisaties de helpendevrijwilligersorganisaties de helpendehand toe te steken, is ook nu weerhand toe te steken, is ook nu weerhand toe te steken, is ook nu weerhand toe te steken, is ook nu weerhand toe te steken, is ook nu weergeslaagd!geslaagd!geslaagd!geslaagd!geslaagd!

Er kwamen zeer enthousiaste mensen hel-pen bij het opknappen, schoonmaken enherinrichten van de tuinkas. Tevens werder hard gewerkt om alle puzzels, spellenetc. uit te zoeken en weer op orde te ma-ken. Dat is een enorme klus waar onze vrij-willigers bijna niet aan toekomen.

Na een actieve ochtend hebben we metelkaar nog heerlijk een gezellige lunch ge-had als afsluiting. Dank aan alle enthou-siaste deelnemers.

De redactieDe redactieDe redactieDe redactieDe redactie

Van links naar rechts staan op deVan links naar rechts staan op deVan links naar rechts staan op deVan links naar rechts staan op deVan links naar rechts staan op degroepsfoto:groepsfoto:groepsfoto:groepsfoto:groepsfoto: Gerrit van de Weerd,Herbert van Ingen, Angela van der Sluis,Stefan van de Lustgraaf, Chris Groeneveld,Berry van de Scheur, Ruben Verweij, Patriciavan Vliet, Jaap Nellestijn en Cees Tabak.

Hoera, het is weer lente geworden!De dieren van Buitenzorg zijn weerDe dieren van Buitenzorg zijn weerDe dieren van Buitenzorg zijn weerDe dieren van Buitenzorg zijn weerDe dieren van Buitenzorg zijn weerblij. Ze voelen dat het lente is ge-blij. Ze voelen dat het lente is ge-blij. Ze voelen dat het lente is ge-blij. Ze voelen dat het lente is ge-blij. Ze voelen dat het lente is ge-worden en de bezoekers weer eenworden en de bezoekers weer eenworden en de bezoekers weer eenworden en de bezoekers weer eenworden en de bezoekers weer eenkijkje bij ze komen nemen.kijkje bij ze komen nemen.kijkje bij ze komen nemen.kijkje bij ze komen nemen.kijkje bij ze komen nemen.

Er komen veel opa’s en oma’s met hunkleinkinderen. Maar ook de bezoekers vanBuitenzorg en ouders met hun kinderenstaan geregeld voor het hek. Van onze die-ren zijn de geitjes de aller nieuwsgierigstesoort. Zij durven zelfs tot heel dicht bij hetbezoek te komen. Jawel, een jongen eneen meisje met een fiets zijn naar ze ko-men kijken. Misschien hebben ze wel watbrood meegebracht?

Gelukkig is het weer zover, de bezoekerszijn van harte welkom. Er wordt door veelmeer dieren naar jullie uitgekeken.

Gerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda Konstapel

Page 4: 2012 juni, nummer 2

BETAAL GEEN WOEKERPRIJZENKoop je kaartjes via het theaterMeer info? www.weetwaarjekoopt.nl

foto: Bob Bronsho�

COMMUNICATIE

• Websites en e-marketing• Print en druk • Creatieve concepten• Sign en display

www.vaneckoosterink.com

VAN ECK & OOSTERINK | EDISONRING 2 | 6669 NB DODEWAARD | |

Van Eck Adv. 165x240 DEF TXT.indd 1 21-04-2011 11:59:55JUN omslag 1112.indd 2 21-04-2011 12:05:50

Van Eck & Oosterink is volop in beweging. Als communicatie-regisseurs zijn wij de spin in het web bij het beantwoorden van al uw communicatievragen. Wij ontwikkelen uw website, verzorgen uw digitale mailing of personeelsblad, produceren en begeleiden uw huisstijl. Bij Van Eck & Oosterink vindt u concept, creatie en productie onder één dak. Dat is niet alleen e�ciënt, het leidt ook tot een beter resultaat. Wel zo gemakkelijk voor u.

Naamloos-4 1 20-7-2011 16:14:52

Page 5: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 5

VTK Playbackshow van de VrijetijdskringVeertien deelnemers playbackten opVeertien deelnemers playbackten opVeertien deelnemers playbackten opVeertien deelnemers playbackten opVeertien deelnemers playbackten op11 februari dat het een lieve lust11 februari dat het een lieve lust11 februari dat het een lieve lust11 februari dat het een lieve lust11 februari dat het een lieve lustwas. Bekende zangers “traden” opwas. Bekende zangers “traden” opwas. Bekende zangers “traden” opwas. Bekende zangers “traden” opwas. Bekende zangers “traden” opzoals: Pzoals: Pzoals: Pzoals: Pzoals: Paul de Leeuwaul de Leeuwaul de Leeuwaul de Leeuwaul de Leeuw, Gerard Joling,, Gerard Joling,, Gerard Joling,, Gerard Joling,, Gerard Joling,Rene FRene FRene FRene FRene Frogerrogerrogerrogerroger, F, F, F, F, Frans Bauerrans Bauerrans Bauerrans Bauerrans Bauer, Nick en, Nick en, Nick en, Nick en, Nick enSimon, Vader Abraham, De zange-Simon, Vader Abraham, De zange-Simon, Vader Abraham, De zange-Simon, Vader Abraham, De zange-Simon, Vader Abraham, De zange-res zonder naam en Bonny St.Clairres zonder naam en Bonny St.Clairres zonder naam en Bonny St.Clairres zonder naam en Bonny St.Clairres zonder naam en Bonny St.Clair.....

Maar ook voor de leiding soms totaal on-bekenden als Djumbo, Yabba Dabba, Polleen het Wamdue project kwamen voorbij.Onder aanmoediging van hun eigen sup-porters maar ook van de andere Vrijetijds-kringleden deed iedereen zijn uiterste bestom de bekers in de wacht te slepen.Vooralhet slotnummer van Ank, Dick en Kees:Dokter Bernard van Bonny St.Clair zorgdevoor veel spektakel en gelach.

De eerste prijs De eerste prijs De eerste prijs De eerste prijs De eerste prijs was voor Yvonne van Ginkel. Zij had zelfs een door haar vadergemaakte gitaar en hoofdmicrofoon mee-gebracht. Het zag er allemaal heel profes-sioneel uit.De tweede prijsDe tweede prijsDe tweede prijsDe tweede prijsDe tweede prijs won Rita Gijsbertse methaar goede vertolking van het lied “Als jede liefde bent verloren” van Frans Bauer.De derde prijsDe derde prijsDe derde prijsDe derde prijsDe derde prijs ging mee met Arie Heuvel-man. Viel hij vorige jaren vaak in de prij-zen met Queen, nu bracht hij een nummervan Paul de Leeuw op het toneel. De mi-crofoon voor een speciaal optreden wasvoor Melinda Janssen. Zij speelde eerst hetSmurfenlied op haar meegebrachtekeyboard en playbackte daarna het lied nogeen keer. Het werd beloond met groot ap-plaus. De aanmoedigingsprijs was voorWilleke Schaap met King of my castle vanWamdue project. Een heel verrassend num-mer. Alle deelnemers kregen nog een mooieherinneringsmedaille. Het was een bijzon-der gezellige avond. Wij danken de jury,

Renate Westerlaken, wethouder HansBouwmeester en Gerrit van de Weerd. Zijontvingen een fles wijn uit handen van onzevoorzitter Cor Sukkel. Ook werden TwanReijnders en Jasper Noorlandt hartelijk be-dankt voor hun professionele fotografie.

Kees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de Bovenkamp

Page 6: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 6

Page 7: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 7

Koor All4fun maakt Soos-avond een feestHet koor All4fun heeft vorig jaar tij-Het koor All4fun heeft vorig jaar tij-Het koor All4fun heeft vorig jaar tij-Het koor All4fun heeft vorig jaar tij-Het koor All4fun heeft vorig jaar tij-dens ‘NL Doet’ het Soos-gebouw eendens ‘NL Doet’ het Soos-gebouw eendens ‘NL Doet’ het Soos-gebouw eendens ‘NL Doet’ het Soos-gebouw eendens ‘NL Doet’ het Soos-gebouw eenopknapbeurt gegeven. Daarna heb-opknapbeurt gegeven. Daarna heb-opknapbeurt gegeven. Daarna heb-opknapbeurt gegeven. Daarna heb-opknapbeurt gegeven. Daarna heb-ben zij een Soos-avond voor onsben zij een Soos-avond voor onsben zij een Soos-avond voor onsben zij een Soos-avond voor onsben zij een Soos-avond voor onsgezongen. Dat vonden we allemaalgezongen. Dat vonden we allemaalgezongen. Dat vonden we allemaalgezongen. Dat vonden we allemaalgezongen. Dat vonden we allemaalzo leuk dat we blij verrast warenzo leuk dat we blij verrast warenzo leuk dat we blij verrast warenzo leuk dat we blij verrast warenzo leuk dat we blij verrast warendat ze ook dit jaar aanboden eendat ze ook dit jaar aanboden eendat ze ook dit jaar aanboden eendat ze ook dit jaar aanboden eendat ze ook dit jaar aanboden eenavond te komen zingen.avond te komen zingen.avond te komen zingen.avond te komen zingen.avond te komen zingen.

Het is een groot koor, dus de Soos-zaal washelemaal vol. Ze begonnen met een paarmooie liedjes die iedereen kende. De restvan de avond hebben ze liedjes gezongendie we niet alleen kenden maar die we ookmee konden zingen. Bijvoorbeeld drie lied-jes van Marco Borsato. De dirigente no-digde iedereen uit om naar voren te ko-men en te dansen. Nou, dat hebben wegedaan. Aan het eind van de avond heb-ben we met het hele koor polonaise gelo-pen. Met twee rijen langs elkaar was er netvoldoende ruimte voor. Wat een feest!All4fun: dank je wel! We waarderen hetheel erg dat jullie dit gedaan hebben!

TTTTTwan Reijnderswan Reijnderswan Reijnderswan Reijnderswan Reijnders

Certificaten bij de KookKlupWoensdagavond hebben wij bij de KookKlup certificaten uitgereikt aanWoensdagavond hebben wij bij de KookKlup certificaten uitgereikt aanWoensdagavond hebben wij bij de KookKlup certificaten uitgereikt aanWoensdagavond hebben wij bij de KookKlup certificaten uitgereikt aanWoensdagavond hebben wij bij de KookKlup certificaten uitgereikt aanRoelfien Peper en Patrick Jansen.Roelfien Peper en Patrick Jansen.Roelfien Peper en Patrick Jansen.Roelfien Peper en Patrick Jansen.Roelfien Peper en Patrick Jansen.

Zij zijn er iedere week en hebben deze dan ook echt verdiend. Roelfien kreeg het certifi-caat voor het maken van ‘Kruidenboter en sausjes’ en Patrick voor ‘Het braden vanoverheerlijk vlees’. Berna Hazeleger Berna Hazeleger Berna Hazeleger Berna Hazeleger Berna Hazeleger

PPPPPenningmeesterenningmeesterenningmeesterenningmeesterenningmeestergezochtgezochtgezochtgezochtgezocht

Onze penningmeester Berry v.d. Scheurkan, vanwege steeds drukkere werk-zaamheden, zijn functie niet langer uit-oefenen. Berry zit sinds 2007 in hetbestuur van Stichting Buitenzorg enheeft in 2009 de functie van penning-meester tot zijn verantwoording geno-men.

Werkzaamheden:Werkzaamheden:Werkzaamheden:Werkzaamheden:Werkzaamheden: deelname aan hetbestuur als penningmeester, uitvoering(kleine) financiële administratie inclu-sief jaarrekening en begroting. Uitvoe-ring o.b.v. kennis in boekhoudpakketnaar keuze, betalingen gaan via inter-netbankieren. Er is (op dit moment)geen loonadministratie. De werkzaam-heden kunnen deels thuis gedaan wor-den. Reken op gemiddeld 3 uur perweek.

Misschien ken je iemand die hem wilgaan vervangen. Laat hem of haar s.v.p.voor meer informatie contact opnemenmet Berry, tel. 0318-518815 of mobiel:06–36 31 62 04. Het Bestuur Het Bestuur Het Bestuur Het Bestuur Het Bestuur

Page 8: 2012 juni, nummer 2

Citadel 8,

3905 NK Veenendaal

Mail: [email protected]

www.stichtsbeheer.nl

Telefoon: (0318) 52 41 41

Fax: (0318) 52 59 78

BOUWBEDRIJF

ONDERHOUDSWERK - RENOVATIE

Storkstraat 37

3905 KX

Veenendaal

Tel: 0318 - 511366

Fax: 0318 - 551720

Mob: 06-51585160

AVONTUURLIJKE REIZEN

VERRE REIZEN

ZAKENREIZEN

HUWELIJKSREIZEN

JONGERENREIZEN

ONTDEKKINGSREIZEN

S N O E P R E I Z E N

DROOMREIZEN

Bij Bolderman reisburo’s bent u aan het juiste adres

voor welke reis dan ook!

Bezoek ons kantoor aan de Industrielaan te Veenendaal.

Er is volop parkeergelegenheid.

Bij boeking van vliegreis

de “Schiphol Taxi”v.a. 49,- p.p.

Industrielaan 8

- 3903 AB Veenendaal -

tel: 0318 - 55 09 50

www.bolderman.nl

Juni 2012 Pagina 8

Niels Bohrstraat 26

6716 AM Ede

0318 - 623500

groepsvervoer

In formeer eens!

Postbus 495

6710 BL Ede

www.nootede.nl

(rolstoel)taxi met chauffeur

verhuur van (rolstoel)

touringcars met

chauffeur

verhuur van personenbussen,

rolstoelbusjes, bestelwagens en

vrachtauto’s zonder chauffeur

Page 9: 2012 juni, nummer 2

KONINGINNEDAG 2012

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 5 9-5-2012 14:55:12

Page 10: 2012 juni, nummer 2

KONINGINNEDAG 2012 BUITENZORG STOND OP DE ROUTE

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 6 9-5-2012 14:55:22

Page 11: 2012 juni, nummer 2

KONINGINNEDAG 2012 BUITENZORG STOND OP DE ROUTE

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 7 9-5-2012 14:55:32

Page 12: 2012 juni, nummer 2

KONINGINNEDAG 2012

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 4 9-5-2012 14:55:02

Page 13: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 9

VVVVVol vertrouwenol vertrouwenol vertrouwenol vertrouwenol vertrouwen

Stichting Vrienden van Buitenzorg

Vriend in beeld...Vriend in beeld...Vriend in beeld...Vriend in beeld...Vriend in beeld...

Inmiddels alweer ruim een jaar ge-Inmiddels alweer ruim een jaar ge-Inmiddels alweer ruim een jaar ge-Inmiddels alweer ruim een jaar ge-Inmiddels alweer ruim een jaar ge-leden ben ik door Gerrit vleden ben ik door Gerrit vleden ben ik door Gerrit vleden ben ik door Gerrit vleden ben ik door Gerrit v.d. W.d. W.d. W.d. W.d. Weerdeerdeerdeerdeerdgevraagd voor het bestuur vangevraagd voor het bestuur vangevraagd voor het bestuur vangevraagd voor het bestuur vangevraagd voor het bestuur vanVrienden van Buitenzorg. Een uit-Vrienden van Buitenzorg. Een uit-Vrienden van Buitenzorg. Een uit-Vrienden van Buitenzorg. Een uit-Vrienden van Buitenzorg. Een uit-daging waar ik onmiddellijk volmon-daging waar ik onmiddellijk volmon-daging waar ik onmiddellijk volmon-daging waar ik onmiddellijk volmon-daging waar ik onmiddellijk volmon-dig JA! tegen heb gezegd.dig JA! tegen heb gezegd.dig JA! tegen heb gezegd.dig JA! tegen heb gezegd.dig JA! tegen heb gezegd.

Kort na mij is ook Geurt Valkenburg bena-derd en tijdens één enkel overleg warenvoorzitter(Geurt) en secretaris (ik) bepaald.Onverwacht snel hadden wij ons bestuurcompleet met Berna (contact Buitenzorg),Patricia (penningmeester) en Suzanne (PR/communicatie). Al tijdens het eerste over-leg werd ik overdonderd door het enthou-siasme van deze groep om zich in te zet-

In elke editie van Buitenpost vertelt eenVriend van Buitenzorg wat hem of haarbindt aan Stichting Buitenzorg. Dit keervertelt Gerard Heuvelman, directeur van deBV Stichts Beheer van 1952 waarom Stich-ting Buitenzorg zo speciaal is voor hem.

Waarom heeft u destijds gekozen omWaarom heeft u destijds gekozen omWaarom heeft u destijds gekozen omWaarom heeft u destijds gekozen omWaarom heeft u destijds gekozen omvriend van de Stichting Vrienden vanvriend van de Stichting Vrienden vanvriend van de Stichting Vrienden vanvriend van de Stichting Vrienden vanvriend van de Stichting Vrienden vanBuitenzorg te worden?Buitenzorg te worden?Buitenzorg te worden?Buitenzorg te worden?Buitenzorg te worden?Stichts Beheer is al vanaf de oprichting vanStichting Buitenzorg betrokken bij Buiten-zorg. Grote Arie en Kleine Arie –bekendenamen binnen Buitenzorg- zijn familie vanmij. Grote Arie is mijn oom en was jaren-lang voorzitter van Buitenzorg en mijnneefje Kleine Arie maakt met plezier ge-bruik van de georganiseerde activiteiten.Inmiddels is mijn oom geen voorzittermeer, maar nog steeds doen wij veel voorBuitenzorg. Wij staan achter de activitei-ten die georganiseerd worden vóór en dóórmensen met een verstandelijke beperking.Wat Stichting Buitenzorg doet is uniek. Deaccommodatie, het dierenkampje, de tuin

en de activiteiten zijn toegankelijk voor ie-dereen en dat allemaal midden in de woon-wijk. Dat vinden wij knap en daar dragenwij graag ons steentje aan bij.

Wat doen jullie precies voor Buiten-Wat doen jullie precies voor Buiten-Wat doen jullie precies voor Buiten-Wat doen jullie precies voor Buiten-Wat doen jullie precies voor Buiten-zorg?zorg?zorg?zorg?zorg?Wij zijn Vriend van Stichting Buitenzorg,dus steunen de Stichting met een vast be-drag per jaar. Daarnaast verzorgen wij kos-teloos het gebouwenbeheer van het soos-gebouw. We zorgen dat het gebouwbrandveilig is en dat de installaties goedonderhouden worden. En we hebben éénvan onze collega’s mevrouw Patricia vanEngelenburg, voor een gedeelte vrijge-maakt om de financiën van de StichtingVrienden van Buitenzorg te beheren. Bijacties helpen we ook graag. Zo hebben wijtijdens de bouw van het nieuwe soos-gebouw in 2005 de directievoering enbouwbegeleiding verzorgd en hebben weeen donatie gedaan tijdens de groteopkikkeractie.

Heeft u leuke herinneringen aanHeeft u leuke herinneringen aanHeeft u leuke herinneringen aanHeeft u leuke herinneringen aanHeeft u leuke herinneringen aanBuitenzorg?Buitenzorg?Buitenzorg?Buitenzorg?Buitenzorg?Ik heb goede herinneringen aan de opendagen van Buitenzorg. Ik was jarenlangbestuurslid van Stichting Oranjedag Veen-endaal en samen met Gerrit van de Weerdprobeerde ik altijd de open dag te betrek-ken bij de feestelijkheden op 5 mei. Daardenk ik met veel plezier aan terug.

Van Gent schenkt Buitenzorg 6000 Euro‘De beste T‘De beste T‘De beste T‘De beste T‘De beste Toyota-dealer van Nederoyota-dealer van Nederoyota-dealer van Nederoyota-dealer van Nederoyota-dealer van Neder-----land’ die prijs wonnen de Gebrland’ die prijs wonnen de Gebrland’ die prijs wonnen de Gebrland’ die prijs wonnen de Gebrland’ die prijs wonnen de Gebr. van. van. van. van. vanGent. Ze kregen een cheque en dach-Gent. Ze kregen een cheque en dach-Gent. Ze kregen een cheque en dach-Gent. Ze kregen een cheque en dach-Gent. Ze kregen een cheque en dach-ten meteen aan een goed doel.ten meteen aan een goed doel.ten meteen aan een goed doel.ten meteen aan een goed doel.ten meteen aan een goed doel.

“Stichting Buitenzorg doet enorm veel zon-der dat ze gesubsidieerd worden. Vandaardat we het hen zo gunnen”, zei Cor vanGent. Hij gaf de cheque aan Buitenzorg,die vrijetijdsbesteding biedt aan mensen meteen verstandelijke beperking. De bestem-ming van het geld is al bekend; de tuinwaar de bezoekers werken is aan eenrigoreuze opknapbeurt toe. En er gaat eengedeelte naar een optreden bij ‘Klassiekaan de Markt’ in juni, waar een aantalBuitenzorgbezoekers aan deel zullen ne-men.Heel hartelijk bedankt Gebr. van Gent, wijzijn er heel erg blij mee.

Gerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda Konstapel

ten voor een blijvend gezonde financiëlepositie van Buitenzorg. Ook al hebben wegemerkt dat ook Buitenzorg de economieniet mee heeft, heb ik met ons bestuur veelvertrouwen voor de toekomst!! Namens hetbestuur van Stichting Vrienden van Buiten-zorg, Frank van Walsem, secretaris

Page 14: 2012 juni, nummer 2

SECRETARIAAT

& ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

Willem Barentszstraat 1

3902 DE Veenendaal

Telefoon (0318) 54 80 82

Telefax (0318) 54 80 90

E-mailadres: [email protected]

Internet-site: www.dynamiek.net

Juni 2012 Pagina 10

Zoekt u een specialist voor:

• uw afbouwwerkzaamheden,

• systeemplafonds,

• systeemwanden

• verlichting en airconditioning?

Dan heeft u hem gevonden!

Wij bouwen graag voor u . . .

Telefoon: 0318 - 529230

Fax: 0318 - 505080

Website: www.vdmafbouw.nl

Openingstijden:

Zaterdag en Maandag 11.30 - 19.30 uur

Dinsdag t/m Vrijdag 11.30 - 22.00 uur

Zondag 14.00 - 19.30 uur

Winkelcentrum “ De Ellekoot “

Veenslag 72

3905 SL Veenendaal

Telefoon: 0318 - 526.526

Rick & Janine Hoek Ronde Erf 16 - 3902 CZ Veenendaal tel. 0318-541229

Het leukste winkeltje van VHet leukste winkeltje van VHet leukste winkeltje van VHet leukste winkeltje van VHet leukste winkeltje van Veenendaal!eenendaal!eenendaal!eenendaal!eenendaal!

Met elke dag lekkere en leuke artikelenvoor de leukste prijzen met een topbediening.

Daar loop je elke dag even naar binnen !!

Ronde Erf 24 3902 CZ VRonde Erf 24 3902 CZ VRonde Erf 24 3902 CZ VRonde Erf 24 3902 CZ VRonde Erf 24 3902 CZ Veenendaaleenendaaleenendaaleenendaaleenendaal

Tijdens de komende verbouwing van onze winkel zijn wij u graag van dienst.Onze service is nog echte service en ... bij ons kunt u gratis parkeren!

Page 15: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 11

Feel Good modeshow 2012 groot succes

JUMBO heeft een nieuwe baas!Eerst was er Super de BoerEerst was er Super de BoerEerst was er Super de BoerEerst was er Super de BoerEerst was er Super de Boer, ook wel, ook wel, ook wel, ook wel, ook welSuperKees genoemd door ve len.SuperKees genoemd door ve len.SuperKees genoemd door ve len.SuperKees genoemd door ve len.SuperKees genoemd door ve len.JUMBJUMBJUMBJUMBJUMBO nam het overO nam het overO nam het overO nam het overO nam het over, een nieuwe, een nieuwe, een nieuwe, een nieuwe, een nieuwenaam en wat niemand nog had vernaam en wat niemand nog had vernaam en wat niemand nog had vernaam en wat niemand nog had vernaam en wat niemand nog had ver-----wacht… een nieuwe baas!wacht… een nieuwe baas!wacht… een nieuwe baas!wacht… een nieuwe baas!wacht… een nieuwe baas!

Rick Hoek heeft samen met zijn vrouwJanine de zaak overgenomen van Kees enIne van Doorn. Kees heeft vanaf zijn jongejaren altijd in de melkzaak van zijn vadergewerkt. Zijn vader kon zijn hulp goedgebruiken. Al jong moest Kees bestellin-gen wegbrengen naar klanten in de buurt.Natuurlijk was het al snel duidelijk dat hijzelf ook melkboer zou worden. Na bijna20 jaar op de winkelwagen werd in 1988de overstap naar de supermarkt gemaakt,gevestigd aan het Ronde Erf.In de loop van vele jaren heeft Kees, sa-men met zijn Ine, ervoor gezorgd dat dewinkel een centrale plaats kreeg in de wijk.Zijn enorme betrokkenheid bij mensen meteen verstandelijke beperking gaf hem hetidee de OP=OP Shop op te zetten. Ook inde Super de Boer winkel ‘werken’ veelmensen met een beperking. Er was altijdvan alles te doen, het kon een inzamelingzijn voor een goed doel, flessen en papie-ren melkpakken verzamelen. Ook de kin-deren uit de wijk werden niet vergeten. Zobesloot Kees, samen met de winkeliers-vereniging, om een kindervrijmarkt te gaanstarten. Alle kinderen konden zich inschrij-

ven voor een kraampje. Daarop kon danhet overtollige speelgoed etc. worden ver-kocht. Leuk, maar het kon wel feestelijker.Al snel kwam de samenwerking metBuitenzorg. De afgelopen jaren waren diedagen een groot feest voor jong en oud.Kees heeft goede opvolgers gevonden inRick en Janine Hoek. Zij komen uitBarneveld en hadden daar ook een Superde Boer winkel. Zij zien de winkel in Veen-endaal als een mooie nieuwe uitdaging.Tijdens de komende verbouwing van de

Het was weer een groots spektakelHet was weer een groots spektakelHet was weer een groots spektakelHet was weer een groots spektakelHet was weer een groots spektakelafgelopen maandag 26 maart in deafgelopen maandag 26 maart in deafgelopen maandag 26 maart in deafgelopen maandag 26 maart in deafgelopen maandag 26 maart in dezaal van Kembo.zaal van Kembo.zaal van Kembo.zaal van Kembo.zaal van Kembo.

De hele dag was iedereen druk bezig omzich voor te bereiden op de grote mode-show. Feel Good organisator Gert-Jan vande Schoot heeft weer een enorm bedragbijeen gekregen. De opbrengst van maarliefst 17.500 euro is bestemd voor het Thuis-huis in Veenendaal. Van harte gefeliciteerdhiermee. Gerda Konstapel Gerda Konstapel Gerda Konstapel Gerda Konstapel Gerda Konstapel

winkel hopen zij u graag van dienst te kun-nen zijn. Rick en Janine hebben de winkelovergenomen en Kees gaat zich bezighou-den met de nieuwbouw en verbouwing.Rick en Janine gaan samen met een zoonverder met ‘JUMBO Aller Erf’. Maar daarblijft het niet bij. Want zij hebben de toe-zegging gedaan mee te willen blijven doenmet de activiteiten samen met Buitenzorg.Zij gaan door in de voetsporen van Kees.En daar zijn wij héél erg blij mee.

Gerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda KonstapelGerda Konstapel

Page 16: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 12

Patrimoniumlaan 23 Veenendaal

Tel. 0318 - 510783

LEEWIS Industrielaan 6

3903 AB Veenendaal

T: 0318-588817

Test onze nieuwe wasplaatsen:

Doe het zelf of volautomatisch

Administratie- & Belastingadviesbureau

WIJNBERGERVoor administratieve diensten en het samen-

stellen van uw jaarrekening.

KERKEWIJK 71 (BOVEN)POSTBUS 3453901 EC VEENENDAALTELEFOON 0318 - 513872TELEFAX 0318 - 541879E-mail: [email protected]

NO

AB

LID VAN

NEDERLANDSE ORDE VAN

ADMINISTRATIE- EN

BELASTINGDESKUNDIGEN

Page 17: 2012 juni, nummer 2

Juni 2012 Pagina 13

De Soosvrijwilligers

SooscarnavalHet was februari, het vroor en erHet was februari, het vroor en erHet was februari, het vroor en erHet was februari, het vroor en erHet was februari, het vroor en erlag sneeuw: tijd voor carnaval. Enlag sneeuw: tijd voor carnaval. Enlag sneeuw: tijd voor carnaval. Enlag sneeuw: tijd voor carnaval. Enlag sneeuw: tijd voor carnaval. Endaarvoor moet je bij de Soos zijn,daarvoor moet je bij de Soos zijn,daarvoor moet je bij de Soos zijn,daarvoor moet je bij de Soos zijn,daarvoor moet je bij de Soos zijn,want dan heb je een schitterendewant dan heb je een schitterendewant dan heb je een schitterendewant dan heb je een schitterendewant dan heb je een schitterendeavond.avond.avond.avond.avond.

En ja hoor: ook dit jaar was het weer eenfeest voor het oog. Overal om je heen vro-lijke kleuren en vreemde wezens. Er warendieren: een leeuw, een soort beer en tweepinguïns. En er waren nogal wat beroe-pen: een chirurg, een verpleger, een boe-rin, een ridder in een stevig harnas, tweepolitieagenten met snor en een vrouwelijkeprofessor. Verder zag ik een jonkvrouw eneen baron. En er liep een heuse aardbeirond. Veel hoeden dit jaar ook, in allerleivormen, en brillen in diverse soorten enmaten. En er waren heel wat pruiken inprachtige kleuren.

DJ Martin zorgde voor de muziek. Dit jaarhad hij Dennis meegenomen, die ook DJwil worden. Vanavond liep Dennis stagebij DJ Martin. De muziek was weer dik inorde: je kon er goed op dansen en regel-matig kon je ook meezingen. Kortom: het

was weer een echt feest met muziek endans, heel veel kleur en vrolijke gezichten.Maar ik weet nog steeds niet wie dieleeuw was! T T T T Twan Reijnderswan Reijnderswan Reijnderswan Reijnderswan Reijnders

NSO Zideris smult van eigen bakselBuiten is het vandaag behoorl i jkBuiten is het vandaag behoorl i jkBuiten is het vandaag behoorl i jkBuiten is het vandaag behoorl i jkBuiten is het vandaag behoorl i jkkoud, wel min 15 graden, volgenskoud, wel min 15 graden, volgenskoud, wel min 15 graden, volgenskoud, wel min 15 graden, volgenskoud, wel min 15 graden, volgensGerbrich. Binnen is het lekker warmGerbrich. Binnen is het lekker warmGerbrich. Binnen is het lekker warmGerbrich. Binnen is het lekker warmGerbrich. Binnen is het lekker warmen gezellig.en gezellig.en gezellig.en gezellig.en gezellig.

Op zo’n dag denken we vooral aan de in-nerlijke mens en zijn we bezig om Tom-poezen te maken.Dat is leuk om te doen en heerlijk om opte eten en daarna smullen maar…Op de achtergrond hoor je Fransje Bauerzingen.

Groeten, Jannie LevasierGroeten, Jannie LevasierGroeten, Jannie LevasierGroeten, Jannie LevasierGroeten, Jannie Levasier

Page 18: 2012 juni, nummer 2

COLOFONRedactie-adressen:

Gerda Konstapel

De Brinken 27

3901 KV Veenendaal

Tel. 0318 - 548446

E-mail: [email protected]

Twan Reijnders

Torenvalk 2

3905 RE Veenendaal

Tel. 0318 - 552519

E-mail: [email protected]

Layout:

Gert Koudijs

Drukwerk:

van Eck & Oosterink print en druk

Edisonring 2

6669 NB Dodewaard

Tel. 0488 - 41 74 50

E-mail: [email protected]

Voor meer informatie zie ook:

www.stichtingbuitenzorg.nl

Juni 2012 Pagina 14

DONATIES

Financiëlebijdragen

t.b.v.

zijn welkom oprek.nr.

12.97.75.169

van deRabobank

te Veenendaal

StichtingBuitenzorg

Beheer

DE VOLGENDE

BUITENPOST

VERSCHIJNT

Oktober 2012

AGENDA

Aktiviteitenkalender Vrijetijdskring:

09 juni 2012 Dagje uit

01 september 2012 Barbecue

13 oktober 2012 Nog niet bekend!

SOOS-agenda:

Programma van het nieuwe seizoen is nog niet bekend

Aangepaste kerkdiensten in de Oude Kerk:

17 juni 2012 aanvang 11.15 uur

juli 2012 is er geen dienst!

18 augustus 2012 aanvang 11.15 uur

16 september 2012 aanvang 11.15 uur

21 oktober 2012 aanvang 11.15 uur

Kook- en InternetKlup:

Iedere woensdagmiddag aanvang 17.00 uur.

Aanmelden voor deelname kan bij Berna Hazeleger,

mobielnr: 06-42495141 tussen 19.00 en 20.00 uur

of per mail: [email protected]

Page 19: 2012 juni, nummer 2

DE PENDE PENDE PENDE PENDE PEN

VTK gast bij Jeu de Boulesclub ‘Les Sabots’

Juni 2012 Pagina 15

Even voorstellen: Kees en AnnekeEven voorstellen: Kees en AnnekeEven voorstellen: Kees en AnnekeEven voorstellen: Kees en AnnekeEven voorstellen: Kees en Annekevan de Bovenkamp. We zijn allebeivan de Bovenkamp. We zijn allebeivan de Bovenkamp. We zijn allebeivan de Bovenkamp. We zijn allebeivan de Bovenkamp. We zijn allebeigeboren in De Meern, omdat Keesgeboren in De Meern, omdat Keesgeboren in De Meern, omdat Keesgeboren in De Meern, omdat Keesgeboren in De Meern, omdat Keesbij de SKF werkte zijn we in 1972 inbij de SKF werkte zijn we in 1972 inbij de SKF werkte zijn we in 1972 inbij de SKF werkte zijn we in 1972 inbij de SKF werkte zijn we in 1972 inElst (U) gaan wonen. In 1978 verElst (U) gaan wonen. In 1978 verElst (U) gaan wonen. In 1978 verElst (U) gaan wonen. In 1978 verElst (U) gaan wonen. In 1978 ver-----huisden wi j naar Veenendaal .huisden wi j naar Veenendaal .huisden wi j naar Veenendaal .huisden wi j naar Veenendaal .huisden wi j naar Veenendaal .

Eerst aan het Poortjesgoed met onze kin-

deren Marco en Paula. Delaatste 11 jaar aan deDijkstraat. Fijn dicht bijhet bos, waar we regel-matig mooie wandelin-gen maken. Ook fietsenwe graag in de prachtigeomgeving. Kees is sindsvorig jaar 3 dagen metpensioen, dus hebben we

nu meer vrije tijd om iets te ondernemen.En we passen één dag in de week op onzetwee kleindochters.Kees is als vrijwilliger bij Buitenzorg begon-nen bij de Soos op vrijdagavond. Al snelwerd hij gevraagd om de redactie van deBuitenpost op zich te nemen. Dit heeft hijeen jaar of vijf gedaan. Nu zijn wij beiden

vrijwilliger bij de Vrijetijdskring van Buiten-zorg. Zij hebben maandelijks een gezelligezaterdagavond. Wij vinden het leuk om metnog 7 anderen het, uit de leden van deVrijetijdskring gekozen, bestuur te onder-steunen. Er komen ca. 45 bezoekers peravond, dus is er genoeg te doen. De activi-teiten zijn erg afwisselend. Ondermeerbowling, jeu de boules, lekker eten, knut-selen, playbackshow, bingo, barbecue enaan het eind van elk seizoen een dagje uit.

Wij hopen nog lang met veel plezier lid teblijven van de Vrijetijdskring.

De volgende Pen is voor:

Bart Prins

Het was alweer de negende keer datHet was alweer de negende keer datHet was alweer de negende keer datHet was alweer de negende keer datHet was alweer de negende keer datde Vrijetijdskring te gast was bij dede Vrijetijdskring te gast was bij dede Vrijetijdskring te gast was bij dede Vrijetijdskring te gast was bij dede Vrijetijdskring te gast was bij deJeu de Boulesclub ‘Les Sabots’.Jeu de Boulesclub ‘Les Sabots’.Jeu de Boulesclub ‘Les Sabots’.Jeu de Boulesclub ‘Les Sabots’.Jeu de Boulesclub ‘Les Sabots’.

We werden hartelijk welkom geheten doorAngelique. Omdat het te koud was buiten,speelden we de wedstrijden op de schitte-rende binnenbanen. Er werd zeer enthou-siast gespeeld. Leden van ‘Les Sabots’ wa-ren aanwezig om ons te helpen tellen, enniet te vergeten om te meten welke boulehet dichtst bij de but lag. Nadat alle pun-ten verwerkt waren was de prijsverdelingals volgt: De 1e prijs was voor Maritska vande Waay. De 2e voor Jorgo Schouten. Jorgovalt bijna elk jaar in de prijzen. De 3e prijswerd gewonnen door Corrie van Welt. Me-dewerkers van ‘Les Sabots’ heel hartelijkbedankt. Het was weer een hele gezelligeavond. Kees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de BovenkampKees van de Bovenkamp

Page 20: 2012 juni, nummer 2

KONINGINNEDAG 2012BUITENZORG STOND OPDE ROUTE

Buitenpost omslag nr2 2012.indd 2 9-5-2012 14:53:55