Sisu Sintkrant 2014 issuu

of 8 /8
2014 Zaterdag 15 november Haventerrein Urk Aanvang programma: 14:15 uur Aankomst Sinterklaas: ± 14:30 uur Met o.a. De Showbandpieten, optreden Muziekschool Urk en heel veel pepernoten! Kijk ook op: www.suunterklaos.nl Zaterdag 22 november in De Koningshof Van 10:30 uur tot 16:30 uur Beleef het leven van Sinterklaas en de Zwarte Pieten! Meer info in deze krant. De Zwartepietenfabriek De Zwartepietenfabriek De Zwartepietenfabriek

description

De Sintkrant die we in 2014 verspreid hebben om onze evenementen te promoten.

Transcript of Sisu Sintkrant 2014 issuu

Page 1: Sisu Sintkrant 2014 issuu

2014

Zaterdag 15 novemberHaventerrein Urk

Aanvang programma: 14:15 uurAankomst Sinterklaas: ± 14:30 uur

Met o.a. De Showbandpieten, optreden Muziekschool Urk

en heel veel pepernoten!

Kijk ook op: www.suunterklaos.nl

Zaterdag 22 novemberin De Koningshof

Van 10:30 uur tot 16:30 uurBeleef het leven van Sinterklaas

en de Zwarte Pieten!

Meer info in deze krant.

De ZwartepietenfabriekDe ZwartepietenfabriekDe Zwartepietenfabriek

Page 2: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 2

HET EINDEJAARSGESCHENK WAAR IEDEREEN BLIJ VAN WORDT!

BonCuliVerkrijgbaar

in diverse cou-pures bij Tourist Info

Urk, Kwalitaria de Bolder, CIGO Urkerhard, Boekhan-

del Koster. Te besteden bij 28 culinaire onder-

nemers op Urk.

Kijk voor meer info op www.culibon.nl

BonOud Urk Verkrijgbaar in diverse coupu-

res bij Tourist Info Urk, Kwalitaria de Bolder, CIGO

Urkerhard, Boekhandel Kos-ter. Te besteden

bij de ondernemers van winkelcentrum Oud Urk.

Kijk voor meer info op www.oudurkbon.nl

T I N W E G 2 , E M M E LO O R D

T E L . 0 5 2 7 - 6 2 0 2 0 2

E R K E N DR E PA R AT E U R

I N D U S T R I E R O N DW E G 2 7 , U R K

T E L . 0 5 2 7 - 6 8 1 6 6 6

E R K E N DR E PA R AT E U R

O F F I C I E E LS E RV I C E P U N T

V E R KO O P & E R K E N D

R E PA R AT E U R U R K

WWW.VAN-SLOOTEN.NL

KLEINE BEURT EN APK €129

Installaties

Zink- en Koperwerk

Reinigingsinstallaties

Warmtepompinstallaties

Centrale verwarming

Vloerverwarming

Sanitair / Badkamers

Mobiel: 06-53750745 06-53619329Fax: 0527-690645E-mail: [email protected]: www.totec.nl

De Meer 118321 MT URK

Inschot 58321 MB UrkTel: +31(0)527 682772

Fax: +31(0)527 [email protected]

Dagelijks geopend van 07.00-13.00 uur & 14.00-1800 uurZaterdag geopend van07.00-12.30 uur

WWW.BEDRIJFSARTIKELEN.NL

Voor al uw bedrijfsartikelen

PRESENTATIEGIDS 2013.indd 18 01-08-13 15:27

Page 3: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 3

Beste kinderen van Urk. Zoals jullie kunnen lezen zal de Sinterklaas op zaterdag 15 november aankomen op Urk. Net als vorig jaar zullen er heel veel Pieten meekomen waaronder ook de Pietenshowband. Zij zullen de leukste sinterklaasliedjes spelen en er een gezellige boel van maken.

En er is natuurlijk meer te zien. Zo zullen er een aantal ballerina’s een optreden geven voor Sinterklaas en zal de Burgemeester van Urk

ook weer van de partij zijn. Voor de inwendige mens zal ook worden gezorgd. Zo is er suikerspin, popcorn en warme chocolademelk.

RondgangAls alle activiteiten op de haven afge-lopen zijn gaat Sinterklaas weer een rondgang door het dorp doen. Waar langs zie je hieronder. We hopen dat er weer veel kinderen langs de weg zullen staan. In de optocht zullen weer veel leuke dingen te zien zijn.

Tekeningen en knutselsSinterklaas weet dat de kinderen op Urk heel goed kunnen kleuren, tekenen en knutselen. Daarom hoopt Sinterklaas dat er weer veel kinderen zullen zijn met een mooie kleurplaat of een tekening. Grote kans dat je die de week later in de Pietenfabriek terug kan zien.

We hopen dat jullie er allemaal zul-len zijn. Vanaf 14:15 uur op de haven van Urk!

Henk de Boer was blij verrast dat hij al in maart een mail van Hoofdpiet kreeg. Daarin stond de vraag of De Zwartepieten-fabriek ook dit jaar weer in De Koningshof georganiseerd kon worden.

In de mail stond onder andere dat het de Sint en de Pieten zo goed was bevallen dat ze er geen moment over getwijfeld had-den het weer op dezelfde plaats te organiseren. De locatie is op zichzelf natuurlijk al schitterend, maar als Zwartepietenfabriek komt het gebouw pas echt tot zijn recht. Daarnaast was met het team van De Koningshof alles bespreekbaar en was alles mogelijk zodat de zaal optimaal kon worden ingericht voor het werk van de Pieten.

In de mails en gesprekken die later het jaar volgden werden de plannen verder uitgewerkt. Zo moesten er een aantal dingen

anders aangepakt worden. De Bakkerpieten, Inpakpieten en gympieten hadden geleerd dat ze veel meer ruimte nodig hadden. De Danspieten wilden graag op het podium en de band wou beter kunnen optreden. Daarom werd de hele indeling van de fabriek omgegooid en ingedeeld in de twee grote zalen. Ook kwam van de Pieten de vraag of er weer zo’n restaurant in één van de zalen kon komen. Ze hadden namelijk genoten van alle lek-kernijen die door de koks van De Koningshof waren bereid.

En nu is het bijna zover. Nog even en dan kunnen de kinde-ren van Urk en omstreken weer komen kijken in De Zwarte-pietenfabriek. Het team van De Koningshof is er helemaal klaar voor. Alles staat klaar om de fabriek op te bouwen. Henk telt zelfs de nachten tot de intocht al af, want voor je het weet staan de Zwarte Pieten weer aan de deur.

De Zwartepietenfabriek op Urk

Sint kiest opnieuw De Koningshof

Sint op Urk Het is weer vroeg donker; lange nachten en korte dagen. Buiten is het guur en de herfst heeft zijn intrede gedaan.Tussen de bomen door gluurt ‘s avonds de maan. Dat betekent dat mijn hart sneller gaat kloppen: Sinterklaas is met zijn Pieten op weg naar Nederland en dan komen ze ook op Urk! Op 15 november zal de boot in de Urker haven afmeren. Net als elk jaar zal Sint er met heel veel Pieten zijn. Muziekpiet, Fiets-piet, Acrobaatpiet. Ze zijn er allemaal. En vanaf dit moment mag natuurlijk iedereen zijn schoen zetten. Sint en de Pieterbazen gaan over de daken en stoppen er cadeautjes in. Vergeet niet om in de schoen een wortel of suikerklontjes voor het paard van Sinterklaas te stoppen. Een week later, op zaterdag 22 november, is iedereen welkom in de Pietenfabriek. Een mooie gelegenheid om Sinterklaas en zijn pieten te zien. Het is daar één groot feest. Natuurlijk breekt er dan een spannende tijd aan. Iedereen kijkt uit naar 5 december. Eén ding is zeker: Sint heeft voor iedereen cadeautjes, of je nu jong of oud bent! Nog eventjes en het is zo ver... ik kan er haast niet van slapen. Pieter C. van Maarenburgemeester op Urk

Route optocht 2014Nadat we op het haventerrein ieder gedag heb-ben gezegd vervolgen we onze weg over de Klif-weg richting Balk Shipyard. De rotonde passeren we driekwart, zodat we over de Singel richting de Pyramideweg wandelen. Bij de kruising met De Akkers slaan we linksaf en gaan we over De Akkers richting De Hofstee. Natuurlijk hebben we onderweg veel plezier en we hopen dat de bewo-ners langs de route hun vlaggen zullen uitsteken. We vervolgen onze weg over de Almerelaan en slaan aan het eind linksaf richting Oslolaan. Na de Oslolaan gaan we bij De Slikhoogte omhoog. Dan langs het Kerkje aan de Zee richting de voortoren. Van de vuurtoren naar de Bethelkerk en dan de Raadhuisstraat naar beneden. Over de Handelskade weer terug naar de haven.

Intocht Sinterklaas Urk15 november vanaf 14:15 uur

Page 4: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 4

PRESENTATIEGIDS 2013.indd 25 01-08-13 15:37

HET ADRES VOOR UW

EN OPVOORRAAD BEHANG

30%korting

IS UW HUIS OOK TOE AAN EEN Facelift?

Kom langs en laat u inspireren op onze interieurafdeling. We hebben een grote behangcollectie met meer dan 100 soorten behang op voorraad en meer dan 500 boeken van alle gerenommeerde merken.

HANDELSKADE 1 • URK • TEL. 0527-681441 • WWW.KJCOENEN.NL

P.S. De koffie staat

klaar!

Wij geven nu 20%korting

op al het behang!+ gratis behangplaksel

WIJ STAAN VOOR U KLAAR!

TOYOTA DEALER VOOR URK EN DE NOP:

Ontmoet de Auris Hybrid.

Bakker & van DurenTinweg 10, 8304 BP EMMELOORDTel. : 0527-614204Fax: 0527-612641E-mail: [email protected]

Page 5: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 5

Op 22 november 2014 wordt De Koningshof opnieuw omgebouwd tot De Zwartepietenfabriek. Hier kunnen de kinderen van 10.30 tot 16.30 uur zien, beleven en proe-ven wat de Zwarte Pieten doen als ze niet over de daken gaan om schoentjes te vullen en cadeautjes uit te delen. Hier een overzichtje van wat je kan verwachten.

Het verblijf van SinterklaasDit is de woon/slaapkamer van Sinterklaas. Hier staat onder andere de grote stoel en natuurlijk het bureau van Sinterklaas met daarop het grote boek.

De PostkamerWat gebeurt er met alle verlang-lijstjes, brieven en kleurplaten die naar de Sinterklaas worden gestuurd? Die komen als eerste terecht in de Postkamer van De Zwartepietenfabriek.

Het atelier van CouleurpietHier maakt Couleurpiet tekenin-gen, kleurplaten en Schilderijen. En hier kunnen de kinderen na-tuurlijk gezellig meedoen en tips krijgen van de echte Couleurpiet.

Ook knutselen en kleuren kan allemaal bij Couleurpiet.

PietengymHier kunnen de Pieten een par-cours afleggen over verschillende gymtoestellen om zo aan het eind een cadeautje door de schoorsteen te gooien.

De InpakkamerDuizenden cadeautjes worden ieder jaar door Sint en zijn Pieten bezorgd. En die zijn altijd mooi ingepakt door de Pieten. Hoe ze dat doen? Dat kan je zien in deze afdeling.

De BakkerijAlle sinterklaaslekkernijen worden hier gemaakt en gebakken. Peper-noten, marsepein en chocoladelet-ters. En hier kunnen de kinderen zien en proeven en misschien zelfs wel meehelpen met het maken van deze dingen.

De KledingpietenAlle Pieten hebben mooie pakken. Maar wie maakt al die pakken en wast die uit als de Pieten in Nederland zijn? Dat doen de Kledingpieten. Neem een kijkje in de wasserette kledingherstelkamer van Sinterklaas.

De Stal van SinterklaasHier staat Americo in de stal. Er is natuurlijk een Verzorgpiet die op het paard past. Kinderen kun-nen hier hun wortel inleveren voor het paard en met het paard op de foto. De kinderen mogen om beurten beleven hoe Sinterklaas paard leert rijden op de rug van één van de Pietenpaarden.

De PietendansschoolWaarom kunnen de Zwarte

Pieten zo goed dansen. Omdat er een speciale Pietendansschool is. Kan jij het dansje van de Pieten ook leren? Dans gezellig mee en het lukt vast.

De PietenbandDe Pietenband is natuurlijk ook weer van de partij. Ze maken er weer een gezellig feest van. De Pieten spelen de bekende sinter-klaasnummers en vragen de kin-deren natuurlijk om mee te doen.

De RadiopietenWist je dat De Zwartepietenfa-briek die zaterdag live te volgen is via Urk FM? De Pieten hebben een hele radiostudio meegeno-men naar de fabriek en natuurlijk draaien ze de hele dag de leukste zwartepiet en sinterklaasliedjes.

De SchminkpietenWist je dat de Pieten heel goed kunnen schminken? In de Pieten-fabriek kunnen alle kindjes leuk worden opgeschminkt als Zwarte Piet. Of wil je liever wat anders? De Schminkpieten kunnen alles.

Het Laboratorium van ProfpietDe kamer gevuld met reageerbuis-jes, proefopstellingen en moeilijke boeken. Hier doktert Profpiet al zijn ideeën en plannen uit.

VoorleeskamerEr was eens...In deze voorleeskamer worden er verhalen voorgelezen voor alle kleine kinderen.

De FotostudioHier kan je samen met de leukste Pieten op de foto. De foto’s zijn later terug te vinden op onze website www.suunterklaos.nl om te printen.

Oud Urk Zegelactie bij IntertoysWinkelcentrum Oud Urk stelt 200 kaarten beschikbaar met de Oud Urk Zege-lactie. Voor 1 volgeplakt Oud Urk Zegelboekje krijg je twee entreekaarten voor De Zwartepietenfabriek. Je krijgt dus 50% KORTING op de kaarten. Deze actie is alleen bij verkooppunt Intertoys en OP = OP ! Als de 200 kaarten uitgegeven zijn kunnen de kaarten hier nog wel worden gekocht voor 5 euro per stuk.

KaartverkoopKaarten voor De Zwartepietenfabriek zijn te koop voor 5 euro per stuk. Er zijn ochtend- en middagkaarten. De ochtend kaarten zijn geldig van 10.30 uur tot 13.30 uur en de middag kaar-ten zijn geldig van 13.30 tot 16.30 uur.

Op de volgende locaties kunnen kaarten worden gekocht:

Winkelcentrum Oud UrkBij Intertoys, ‘t Klif 4, 8321 KG Urk

Winkelcentrum UrkerhardBij Cigo Fides, Ransuil 65, 8322 CP Urk Pyramideweg WinkeliersJan de Bakker, Pyramideweg 15, 8321 CG Urk De HofsteeFoto Luuk Schudde, De Hofstee 2a, 8321 HG Urk

Van Staveren Tankstations• Shell Urk, Marsdiep 2, 8321 MC URK• Shell Langedreef, Lange Dreef 1, 8302 EL EMMELOORD• Tank S Randweg, Randweg 16, 8304 AS EMMELOORD• Shell HooiveldHet Hooiveld 1, 8302 AE Emmeloord

Als er nog kaarten over zijn op 22 november kunnen ook kaarten aan de deur van De Zwartepietenfabriek worden gekocht. Houd hiervoor onze website in de gaten. Voor de kaarten geld... OP = OP

Deze foto’s zien er hetzelfde uit, maar er zitten 8 verschillen in. Kan jij ze allemaal vinden?

Op de foto zie je André Bakker van Vivan. Hij legt de Sint uit hoe hij het beste zijn geld en cadeautjes kan

uitdelen.

De foto is gemaakt door:Foto Luuk Schudde.

Als Sinterklaas op Urk is aangekomen verblijft hij tot 6 december op passagiersschip De Zuiderzee. Het leuke daarvan is dat je met je familie, vrienden of buurtvereniging daar langs kan komen om het Sinterklaasfeest te vieren. Natuurlijk zal dan Sinterklaas met zijn Pieten aanwezig zijn om er een gezellige middag van te maken.

Sinterklaas ArrangementOmdat de Sint ’s avonds op pad moet om pakjes rond te brengen slaapt hij overdag aan boord van De Zuiderzee. De Zwarte Pieten staan de kinderen op te wachten als ze aan boord komen en dan kan de voorstelling beginnen. Tijdens de pauze is er een frikandel en frisdrank en voor de ouders is er een lekker kopje koffie of thee. Na de voorstelling mogen de kinderen even dansen met de Zwarte Pieten en op de foto met Sinterklaas.

Het Sinterklaas Arrangement is vanaf 17 november tot 6 december te boeken. De kosten zijn € 7,50 per persoon en is te boeken vanaf 40 personen. [email protected], tel. 06-53608813

Bezoek Sinterklaas op Pakjesboot 12

Het Grote Sinterklaasboekis zoek!

Beste kinderen van Urk en omge-ving, er is iets gebeurd waar ik heel erg van baal. Ik ben het Grote Boek van Sinterklaas kwijt... Nu kunnen de pieten dus niet zien waar de lieve kinderen wonen en ben ik bang dat het helemaal mis gaat met het schoentjes vullen en de cadeautjes op pakjesavond. Ik heb het nog niet tegen Sinterklaas verteld, want ik ben bang dat we dan terug moeten naar Spanje. Maar ik heb al wel een oplossing bedacht. Jullie moeten ons laten weten waar jullie, de lieve kinderen, wonen door pagina 7 van de krant ergens voor een raam te hangen. Op die manier kunnen we zien waar we moeten zijn en hebben we het Grote Boek niet eens nodig. Ook wil ik jullie vragen goed om jullie heen te kijken of jullie het boek ergens tegen komen. Hij is rood en er zit een grote sticker met Urk op.Dus lieve kinderen willen jullie me alstublieft helpen? Ik hoop het wel zodat het Sinterklaasfeest gewoon kan doorgaan.Hartelijke groeten van de Hoofdpiet.

De Zwartepietenfabriek

Page 6: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 6

DIRECTMEE TENEMEN!

SHOWROOMLEEGVERKOOPProfiteer van kortingen tot maar liefst 75%!

Kom snel voor de eerste keus!

liefst 75%!ALLES MOET WEG!✔ STOELEN

✔ BANKEN✔ FAUTEUILS✔ BEDDEN✔ KASTEN

ALLESMOET WEG!

BIJ MARCOMARKNESSE

WIJ GAAN SAMENWERKEN MET DE GROOTSTE INKOOPORGANISATIE

VAN EUROPA OM U MEER TE KUNNEN BIEDEN. DAAROM: ONZE HUIDIGE

SHOWROOMMODELLEN TEGEN DE ALLERLAAGSTE PRIJZEN!

ma gesloten - di / do 10.00 - 18.00 uur - vr 10.00 - 21.00 uur

za 10.00 - 17.00 uur - zo gesloten

OOSTEINDE 14, MARKNESSE(0527) 20 12 48WWW.MARCOMARKNESSE.NL

marco.woninginrichting

Page 7: Sisu Sintkrant 2014 issuu

NOVEMBER 2014 SINTKRANT • 7

De Intocht van Sinterklaas en De Zwartepietenfabriek op Urk worden mede mogelijk gemaakt door bovenstaande bedrijven

www.suunterklaos.nl

HOOFDPIETHIER WONEN LIEVE KINDEREN!!!

Car Service Rudie van der Gugten • Het Achterhuis Restaurant & PartyFP Hypotheken & Verzekeringen • Ballorig Speelparadijs Lelystad

Spar Creil • ABN AMRO • Bakker Bedrijfsartikelen • Orthique • HL Vastgoed

MULDER TRANSPORT B.V.

De ZwartepietenfabriekDe ZwartepietenfabriekDe Zwartepietenfabriek

Page 8: Sisu Sintkrant 2014 issuu

www.bjvandersteeg.nl

In de royale watervilla aan de Beug 49, pal naast het nieuwe nog te onthullen monument van een scheepswrak.Kom eens langs om deze woning vrijblijvend te komen bezichtigen. Een prachtige locatie aan het water.

INFORMATIE EN VERKOOP:

VA N 1 0 . 3 0 T O T 1 3 . 0 0 U U R

€ 306.400 v.o.n.

www.oranjewijk-urk.nl

OPEN HUIS ZATERDAG 15 NOVEMBER 2014

Natuurlijk is er een

hapje en een drankje.

2^1 kapwoningen Iris Vrijstaande woningen Lelie

vanaf

€ 211.500,- v.o.n.vanaf

€ 307.500,- v.o.n.

Financieel koopadvies: T 085 486 59 59 www.zoslim.nl

start bouw eind 2014begin 2015

T 0527 690056 • www.sinkebv.nl T 0527 690334 • www.hlvastgoed.com