StudentHelp - Issuu

61
StudentHelp App De must voor een zorgeloos kotleven.

description

Issuu voor de vakoverschrijdende taak van content- en accountmanagement

Transcript of StudentHelp - Issuu

StudentHelp

StudentHelp AppDe must voor een zorgeloos kotleven.

Het concept4Hoe gaat dit allemaal in zijn werk?5Hoe registreren?5Je probleem melden5Waarom Papoy?6Missie, visie en waarden7Visie7Missie7Waarden7Strategie7Doelstellingen7Stakeholders8SWOT8USP9Voor studenten9Goedkoop9Sociaal9Snel en praktisch9Voor adverteerders9Big data9Personas10Elisa10Tom10Ellen10Brecht10Cline10Themas11Eenzaamheid:11Vrije tijd:11Papoy:11De kamers van een kot:11Kanalen12Facebook12Hashtags12Instagram12Website12Offline activiteiten12Concurrentie12Content plan13Trello13Evernote15Kalender16JAARKALENDER20Thema: Valentijn20Kanaal uitwerken23Facebook23Tone of Voice24Plan voor conversatie24Wie reageert?24Wie als auteur?24Binnen welke tijd reageren?24Welke tone of voice?24Curated content25SEO27Metadata en URLs27Content op de website28Social Media28Resultaat29Analytics31Storify37Gebruikte websites37Gebruikte kanalen38Online38Facebook:38Website:39Mockflow40Wie zijn we43Nieuws46Diensten en contact48Forum49Pers & Media50Instagram:51Youtube:52Offline:53Posters:53Folders55QR code57Website57Filmpje57

Het conceptStudentHelp is voortgekomen uit de creatieve kokers van zes studenten communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool. Het biedt een oplossing voor alle vervelende, praktische problemen waar kotstudenten mee te kampen hebben. Uit eigen ervaring merkten we dat kleine huishoudelijke taken veel meer tijd vragen dan noodzakelijk is. Bovendien is tijd in het drukke bestaan van de kotstudent vaak een schaars goed. De doorsnee kotstudent hoort daarenboven over engelengeduld te beschikken als hij zijn heil moet zoeken bij een externe partij voor die ene vervelende rotklus: een onbereikbare kotbaas, loodgieters die niet op tijd komen... en dat allemaal terwijl die medestudent wat verder in de straat het klusje kan opknappen binnen de vijf minuten!Omdat voor niets de zon opgaat n een student traditiegetrouw altijd wel een beetje achter geld verlegen zit, is er ook sprake van een tegenprestatie. Dat kan, maar hoeft niet noodzakelijk geld te zijn. Alles is onderhandelbaar. Je plaatst simpelweg jouw probleem op onze app met de tegenprestatie die je wenst te leveren en wij brengen je in contact met de juiste man of vrouw! Die wij komt in de vorm van #Papoy, onze mascotte. #Papoy de kat staat u graag met raad en daad bij voor al jouw problemen. Papoy is meer dan een mascotte. Het is de rode draad doorheen de hele applicatie. Zo verschijnt Papoy met bijhorend materiaal en klederdracht als je aanduidt wat jouw specialiteiten zijn en in welk vakgebied jij iemand kan helpen, maar onze kat is ook te zien als chaticoontje n uiteraard is hij aanwezig op alle posters, folders en flyers die wij als StudentHelp verspreiden door heel het jaar.Account- en contentmanagement

Hoe gaat dit allemaal in zijn werk? StudentHelp2015-201610Hoe registreren?De student meldt zich aan op de app met zijn e-mailadres of facebookaccount (ideaal voor data voor de investeerder) en krijgt zo toegang tot de app. Na het aanmelden zal hij of zij moeten aanduiden wat zijn vaardigheden zijn. Hij duidt ook aan waar hij op kot zit. Dit wordt dan getoond op google maps.

Je probleem meldenHeeft de student een probleem? Dan zet hij dit in de app. Hij maakt een topic aan op de app. En hij zet dit onder het gepaste thema. De studenten met die gewenste vaardigheden worden bericht met zijn probleem. Zij kunnen dan kiezen of ze er op ingaan. De student met het probleem ermeldt welke vergoeding of tegenprestatie hij wenst te geven. Vergoedingen kunnen zijn: een pintje, een ijsje, de strijk doen, geld, een date Vervolgens kunnen andere studenten op het berichtje reageren en desgewenst een andere vergoeding vragen. Er is ruimte voor onderhandeling. Dit kan gebeuren via de chat: #AskPapoy.

Gaat er niemand in op de student zijn dringende vraag, dan kan de student kijken op de Google Maps-integratie van de app welke student met de nodige vaardigheden in zijn buurt is en student in kwestie een berichtje sturen via de chat: #AskPapoy. Omdat studenten enkel een fiets hebben definiren we in de buurt als iedereen die zich binnen twee kilometer van het probleem bevindt.

Studenten die spontaan willen helpen kunnen eveneens op Google Maps kijken of er kotstudenten in de buurt zijn die hulp nodig hebben.De visie hierbij is om alle Vlaamse studentensteden te veroveren, beginnend bij Gent maar op lange termijn willen we ook Antwerpen, Leuven, Brugge, Kortrijk, de VUB, etc inpalmen.

Waarom Papoy?We vonden het gemakkelijk om Papoy als aanspreekpunt te gebruiken. Bovendien is heel Belgi en het internet in de ban van katten (kijk maar naar #Brusselslockdown). Zo gebruiken wij Papoy op al onze kanalen, en ook de hastag askpapoy moet buzz creren.

Missie, visie en waardenVisieWij willen ht hulpplatform bij uitstek worden voor studenten met kotproblemen. Op termijn willen we alle Vlaamse studentensteden veroveren. Missie Wij bestaan om ervoor te zorgen dat studenten snel geholpen worden met kotklusjes zonder telkens terug te moeten vallen op kotbaas, familie of eigen kennissenkring. Dat is voor beide partijen aangenamer. We willen het platform bij uitstek zijn waar kotstudenten elkaar vinden om kleine, vervelende kotproblemen op te lossen.

Waarden Hulpvaardigheid, Snelheid Functionaliteit Solidariteit Kennisdeling

StrategieMet StudentHelp willen we heel het academische jaar aanwezig zijn in het hoofd van de consument. Om deze koers te varen, hebben we nood aan heel veel activiteit op sociale media (facebook, Instagram). Daarnaast willen we veel inzetten op niet-digitale kanalen door te werken rond themas (Blokperiodes, Valentijn, Paasvakantie) met als doel eerst en vooral de naambekendheid te verhogen. Door succesvolle samenwerkingen te posten op Facebook en Instagram hopen we dat het wordt opgepikt door derden (vrienden van gebruikers) en zo een sneeuwbaleffect te genereren.

Doelstellingen We gaan voor een bereik van 60 % in het eerste jaar en een conversie van 20 % van de Gentse kotstudenten. In het tweede jaar hopen we deze cijfers te verdubbelen. In jaar 3 willen we uitbreiden naar andere studentensteden. Om daar ook te beginnen met een bereik van 60 % en conversie van 20%. In jaar 4 zouden we een conversie van 40 % over heel Vlaanderen willen hebben.Facebook likesBrand awareness

Jaar 14000 likes20 %

Jaar 28000 likes40%

Jaar 320000 likes50%

Jaar 440000 likes 60%

Stakeholders Kotstudenten Kotbazen Ouders kotstudenten Klusjesmannen, bedrijven Klusjesdiensten

SWOTSGoedkoopSnel en efficintApp kost niets WAanzet tot downloaden app

OWeinig concurrentieTFacebook

USPVoor studenten GoedkoopJe geeft wat je wil. Je hoeft niet veel geld uit te geven: een pintje, taartje of spullen die je toch niet gebruikt kan voldoende zijn.De app zelf kost niets voor de student.

SociaalJe ontmoet andere mensen wanneer je anderen gaat helpen, kan interessant zijn voor kersverse kotstudenten met een beperkte kennissenkring. Er wordt een community gecreerd.

Snel en praktischJe hoeft het huis niet uit te komen, je bent slechts enkele klikken verwijderd van hulp. Je hoeft niet lang te wachten op respons.Hulp is niet lang onderweg aangezien hij zich in een straal van maximaal twee kilometer rond je kot bevindt.Je hoeft niet bij je ouders, kotbaas of vrienden te zeuren om hulp.

Voor adverteerdersBig dataAls de studenten zich aanmelden op de app, moeten ze eerst hun e-mailadres of Facebookaccount doorgeven en een profiel aanmaken met hun eigen, specifieke vaardigheden. Die data wordt doorgespeeld naar de eigenaar van de app, die zo een grote database kan aanmaken van Vlaamse kotstudenten. Heel interessant voor diensten die zich specifiek richten op kotstudenten.Er is een mogelijkheid om cookies te plaatsen, om zo het surfgedrag van de kotstudenten te bepalen. Hierdoor kan er dus ingespeeld worden op specifieke reclame (bijvoorbeeld: pizza.be, guidogids)

Personas ElisaElisa komt uit een welgesteld gezin, ze behoort tot de hogere klasse. Elisa zit op kot. Ze krijgt 70 euro weekgeld. Elisa spendeert veel tijd aan haar studies. Ze gaat heel af en toe uit, maar ze vermijdt plaatsen waar studenten in groten getale samenkomen om zich te bezatten. Ze spendeert haar geld vooral aan uiteten, want ze houdt helemaal niet van koken. Elisa werkt niet.

TomTom komt uit een gezin met een gemiddeld inkomen. Tom zit op kot. Hij krijgt 50 euro weekgeld en in het weekend klust hij nog wat bij. Hij gaat graag uit met zijn vrienden, hij feest graag. Hij kijkt al eens te diep in het glas waardoor hij af en toe een les mist. Eens de examens dichterbij komen gaat hij in volledig isolement. Hij spendeert zijn geld vooral aan uitgaan, sigaretten en eten

EllenEllen komt uit een gezin met een gemiddeld inkomen. Door onderlinge strubbelingen is Ellen uit huis gegaan en woont ze nu alleen. Ze betaalt alles zelf: haar studies, haar eten, haar kleren Ellen werkt naast haar studies. Om geld te sparen gaat Ellen niet dikwijls uit en kookt ze bijna altijd zelf. BrechtBrecht komt uit een welgesteld gezin en is eerder aan de verwende kant. Hij zit op kot. Hij krijgt 90 euro weekgeld. Brecht werkt nog naast studeren, om zijn uitgaan te bekostigen. Brecht gaat vaak op caf. Hij verwaarloost school.

ClineCline komt uit een gewoon gezin. Cline krijgt 50 euro weekgeld. Ze is een gemiddelde student. Ze gaat af en toe uit, maar studeert wanneer het nodig is. Ze geeft haar geld uit aan concerten en bezoekjes aan tentoonstellingen.

ThemasEenzaamheid: Tijdens de blok voelt elke student zich wel eens eenzaam, het is de bedoeling om hen via onze Facebookpagina een hart onder de riem te steken tijdens deze barre periode.Vrije tijd: Tijdens het jaar is er wel eens plaats voor een pintje of een gezellige tijd, het omschrijft de kotstudent perfect. StudentHelp wilt hier op inspelen, zodat de kotstudent zich aangesproken voelt om de app te gebruiken.

Papoy: De mascotte van StudentHelp. Iedere Belg houdt van katten, dat is na #brusselslockdown wel gebleken. Wij spelen gretig op deze trend in, en lanceren Papoy. De kamers van een kot: Elke maand wordt er wel een focus gelegd op een verschillende kamer op kot, met een verschillend probleem. Zodat studenten zeker goed genoeg weten dat ze voor alle problemen StudentHelp kunnen gebruiken.

KanalenFacebook Reclame voor de app Mensen warm maken, buzz creren Papoy lanceren, #askpapoy Actualiteit brengen over themas die gelinkt zijn aan de app Content delen zoals filmpjes, testimonials, wedstrijden lanceren, posters, enz Gerelateerde onderwerpen naar voor schuiven Hashtags #kotlife #studenthelp #askpapoy

Instagram Getuigenissen van gebruikers #askpapoy Website Alle informatie omtrent de app Meer informatie over wie we zijn Visie, missie en waarden Actualiteit Polls Filmpjes, posters Offline activiteitenGebruik van folders en posters: ingespeeld op onze themas en verschillende momenten in het jaar.

Concurrentie Goede ideen zijn er in deze wereld in overvloed, maar zoals Mark Uytterhoeven enkele jaren geleden al wist: "Alles kan beter!". Ook de Leuvense studenten moeten soms dagen,weken of zelfs maanden wachten vooraleer de praktische ongemakken uit de weg zijn geruimd. Voor hen is "the kotfather" in het leven geroepen. De "Kotfather" helpt noodlijdende studenten uit de nood, maar echt goedkoop is het niet.StudentHelp biedt hier een beter alternatief n we voegen daar een sociaal aspect aan toe.Content plan Trello

Evernote

StudentHelp2015-201619KalenderDECEMBER

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag

1 2

3 4 56

7 8 9

10 11 1213

14 15 16 17 18 1920

21 22 23 24 25 2627

28 29 30

31

JANUARI

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag

1 23

4 5 6

7 8 910

11 12 13

14 15 1617

18 19 20

21 22 2324

25 26 27

28 29 3031

JAARKALENDERDecember & januariThema: eenzaamheid Tijdens de blok hebben studenten de neiging zich eenzaam te voelen. Papoy steekt hen een hart onder de riem door motiverende berichten te posten. Zo kunnen de studenten elkaar ook bijles geven aan elkaar voor een appel en een ei.Thema: Kerstmis en Nieuwjaar Kerst-gerelateerde posts:Bespaar geld door Student Help te gebruiken en koop meer pakjes voor je familie en vrienden

FebruariThema: Valentijn Geen koude douche met Valentijn Papoy brengt lijm voor je gebroken hart en je gebroken lamp Ludiek: misschien vind je door Student Help wel een lief!

MaartThema: Pasen Papoy helpt je in de zoektocht naar eieren #chanceke dat Papoy niet in een grot zit(Verrijzenis Jezus Pasen) Door Papoy mis je het Zomeruur niet

AprilThema: vakantie BBQ met studenten Pintjes drinken Genieten van het eerste mooie weer Terrasjes doen

Mei & JuniThema: eenzaamheid Zelfde concept als december en januariThema: einde van de examens Feesten Ein-de-lijk vakantieThema: moeder- en vaderdag Gun moeder wat rust en kook zelf Gun vader wat rust en gebruik StudentHelp om klusjes te doenThema: Ramadan Ramadangerelateerde posts

JuliThema: festivals Wedstrijdjes voor plaatselijke festivaltickets Grappige, festivalgerelateerde posts

AugustusThema: eenzaamheid Zelfde concept december en januariThema: nieuw kot Zo min mogelijk waarborg kwijt geraken

SeptemberThema: resultaten herexamens Je moet geen loodgieter zijn om buizen te hebben Meer humoristische one-linersThema: nieuw schooljaar Met een schone lei (en kot) beginnen

OktoberThema: Halloween Foto van Papoy verkleed als heks Samen pompoenen uitkerven Samen recepten uitproberen voor halloween-cocktailsThema: Werelddierendag Papoy in de kijker zetten Volgers aansporen om fotos van hun huisdier te posten

Het is ook de bedoeling dat we inspelen op de actualiteit van het moment: bijvoorbeeld nu de Franse vlag op onze profielfoto zetten. Posten rond terreur, of rond de #brusselslockdown. Vanaf er iets belangrijks gebeurt in de actualiteit, betrekken we dit in onze posts. We spelen vooral in op humor, en op luchtige posts, want studenten moeten al zoveel serieuze dingen verwerken.

Kanaal uitwerkenFacebook https://www.facebook.com/StudentHelpApp

StudentHelp2015-201630Tone of VoicePlan voor conversatieWie reageert? StudentenWie als auteur? StudentHelp Papoy

Binnen welke tijd reageren? Facebook: binnen de 2uur IG: binnen de dag Website: binnen de da

Welke tone of voice? Persoonlijkheid Vriendschappelijk Easy-going Grappig AanmoedigendToon Persoonlijk Eerlijk Ludiek Hulpvaardig

Taal Niet t eenvoudig Humoristisch Woordspelingen EerlijkDoelstelling Aanmoedigen Elkaar helpen Doen lachen Actueel zijn

Curated content

SEOOm onze website en Facebookpagina op een hogere plaats te krijgen in de zoekresultaten in Google, hebben we een aantal SEO-initiatieven genomen.Metadata en URLsDe metadata van onze website is tot korte en duidelijke titels die te maken hebben met de inhoud van de website. Onze URLs bevatten woorden in plaats van willekeurige letters, cijfers en andere tekens wat het makkelijk maakt om de website te vinden.

Content op de websiteOp de website hebben we aan elk artikel keywords toegevoegd om de vindbaarheid van onze website in zoekmachines te verhogen. Het trefwoord Kotlife is het belangrijkste trefwoord naast StudentHelp.

Social MediaOp onze Facebookpagina hebben we ook gelinkt naar onze website op het tabblad info. De posts die we de wereld instuurden hebben we ook voorzien van hashtags. Deze tags moeten de vindbaarheid verhogen. Met onze Facebookpagina surfen we een beetje mee met het succes van Facebook. Die zijn makkelijk te vinden in Google.

ResultaatDoor het gebruik van onze trefwoorden zijn onze Instagram- en Facebookpagina bij de eerste resultaten in Google. Onze website is minder vindbaar door de beperkte aanpassingsmogelijkheden van de website. Onze uniek trefwoord Kotlife zorgt er voor dat we makkelijk vindbaar zijn.

Analytics

StudentHelp2015-201635Storifyhttps://storify.com/laramaenhout/facebook Gebruikte websites Canva Evernote Trello Storify

Gebruikte kanalen OnlineFacebook:https://www.facebook.com/StudentHelpApp

Website:http://studenthelpapp.webnode.be

StudentHelp2015-201639Mockflow

StudentHelp2015-201642Wie zijn we

StudentHelp2015-201643

Nieuws

Diensten en contact

Forum

Pers & Media

Instagram:https://www.instagram.com/studenthelp911/

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCCYSJYzz6_D4VwHxtoSBneg

Ons Youtubekanaal herbergt de promofilmpjes die StudentHelp gemaakt heeft. Deze zijn ook terug te vinden op Facebook en de website

Offline:Posters:www.canva.com

StudentHelp2015-201657

We hebben posters gemaakt rond speciale momenten doorheen het jaar, deze zouden we hangen in cafs, scholen, kortom plaatsen waar studenten veel komen. Op die manier willen we niet enkel online scoren, maar ook via printmedia met studenten in contact komen.

Folders

QR codeWebsite

Filmpje