Issuu programma

of 60 /60
14 en 15 maart 2015 DICHTER BIJ DE BAR DELFT

description

Programmaboekje van het festival Dichter bij de Bar op 14/15 maart te Delft.

Transcript of Issuu programma

14 en 15 maart 2015

DICHTER BIJ DE BAR DELFT

WELKOM BIJ DICHTER BIJ DE BARRuim 40 taalkunstenaars veroveren het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 maart de binnenstad van Delft. Singer-songwriters, dichters en proza-isten trekken van locatie naar locatie en klimmen waar mogelijk op de bar om hun kunsten te vertonen. Het belooft weer een mooi festival te worden.

Het festival zou niet mogelijk zijn geweest zonder de bijdrage van onder-nemers en hulp van vrijwilligers. Ook de artiesten werken belangeloos mee en samen gaan we ervoor om een fantastisch festival neer te zetten.

Het wachten is alleen nog op u, het publiek! Wij hebben het voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt. U hoeft slechts een deelnemende locatie binnen te wandelen en plaats te nemen, met een drankje, en een stoet artiesten trekt aan u voorbij. Het rooster vindt u achterin dit boekje. Engelstalige optredens zijn gemarkeerd met een *.

Voor langere optredens bent u welkom op het Prinsenkwartier, onze centrale locatie. Hier vindt u ook de merchandise en informatie over programma en deelnemers.

Rest ons u een taalkunstig en plezierig festival te wensen,

Het bestuur van Stichting Verzet de Zinnen

WELCOME TO OUR INTERNATIONAL VISITORSDuring the weekend of 14-15 March, over 40 poets and singer-songwriters will perform in 14 different venues in Delft’s old city centre. The Festival ‘Dichter bij de Bar’, meaning both closer to the bar and poet at the bar, invites you to have a drink at one of the participating locations, sit back, relax and enjoy a variety of artists giving short performances.

Poets and singer-songwriters form pairs and visit several locations. Some will give longer performances on our main stage at Prinsenkwartier, St. Agathaplein 4. Merchandise and information are also available at Prinsenkwartier.

In the the back of this booklet you will find the schedule. Performances suitable for international guests are indicated with a *. Here you can also find the names of participating venues and artists.

We hope to see you at a Bar,

Verzet de Zinnen

VERZET DE ZINNENVolgens de statuten: “De stichting heeft ten doel het stimuleren van het actief of passief beleven van poëzie. De stichting beoogt niet het maken van winst. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het tot stand doen komen van laagdrempelige activiteiten, zoals optredens en workshops”.

In de praktijk betekent dit dat wij met Verzet de Zinnen zoveel mogelijk de taalkunst willen promoten. Wij vinden dat iedereen minstens één keer in aanraking moet zijn gekomen met goede taalkunst en we willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor taal.

Onze reguliere activiteiten bestaan uit de maandelijkse activiteiten in het Prinsenkwartier (Dichter bij…), iedere laatste woensdag van de maand een poetry slam in het Rietveldtheater en het op aanvraag aanwezig zijn bij zoveel mogelijk activiteiten in Delft en verre omgeving (denk bijvoorbeeld aan jureren, boekingen verzorgen, samenwerken met en/of programmeren voor bestaande evenementen).

Singer-songwriters, rappers/spoken word artiesten, dichters en prozaïsten zijn allemaal welkom bij Verzet de Zinnen! Wij proberen om alle verschillende disciplines van de schrijfkunst bij elkaar te brengen.

Wij komen regelmatig inwoners uit Delft en omgeving tegen die ons vragen om activiteiten te organiseren. Om deze activiteiten mogelijk te maken schrijven wij fondsen aan en proberen wij sponsors aan ons te binden. Ook is het mogelijk om vriend van onze stichting te worden. Als Vriend van Verzet de Zinnen krijgt u de laatste nieuwtjes als eerste te horen maar ontvangt u ook uitnodigingen voor onze speciale activiteiten voor vrienden!

VRIENDENWat is een mens zonder vrienden? Een stichting nog minder… Wij hopen dan ook dat u vriend wilt worden van de meest taalgevoelige stichting van Delft en verre mstreken. Als vriend of vriendin ontvang je twee keer per jaar een uitnodiging voor een onderonsje. Tijdens het onderonsje hopen wij te horen wat je van onze vriend-schap vindt en of je tips voor ons hebt om een nog stevigere vriendschapsband op te bouwen. Bovendien nodigen wij je één keer per jaar uit voor onze poë-tea. De poë-tea is een high-tea maar dan met poëtische optredens tussen de lekkernijen door.

Ondanks dat vriendschap niet te koop is vragen wij per jaar toch een bijdrage van €25,-. Zie dat bedrag als het bedrag dat je neerlegt als je met een groep vrienden iets leuks gaat doen en een pot maakt.

Vriend worden? Leuk! Stuur een mail naar [email protected]

VRIJWILLIGER WORDENOnze activiteiten kunnen geen doorgang vinden zonder ondersteuning door vrijwilligers. Artiestenontvangst, kaartverkoop, het begeleiden van kinder-activiteiten, decors maken, flyers ontwerpen, gids zijn tijdens ons festival en nog veel meer taken wachten op enthousiaste vrijwilligers. Wil je vrijwilliger worden? Graag! Stuur een mail naar [email protected] en wij nemen snel contact op om een kennismakingsafspraak te maken.

SWEETHARDIn 2012 begonnen ze met hun ‘romantiek in een potje sambal’. Sweethard is een duo- formatie waarvan je eerlijke en gewaagde teksten kunt verwachten. De schoonheid van Syll kleurt als een zonnetje bij het slacker-achtige voorkomen van Timo. Samen zittend op parkbankjes en stoepranden schrijven ze de liefde en nijd van zich af. Akoestische gitaren, mannenzweet, inkijk en romantiek. Sweethard is liefde waar je van wilt braken.

MIGUEL SANTOS Miguel Santos (1986) is schrijver, dichter en levensgenieter. Hij woont, schrijft, blogt en werkt in Rotterdam. In vriendenkringen wordt hij vaker ‘dichter’ dan ‘schrijver’ genoemd. Met zijn poëzievoordrachten stond hij op het Rotterdamse kunstplatform Speyksessies, Vuurverhalen, Geen Daden Maar Woorden en Firma ZINtuig. In 2013 kwam zijn debuutroman 71|17 uit bij Uitgeverij Free Musketeers en is hij sinds 2014 de huisdichter van het radiostation OPEN Rotterdam. In oktober 2015 wordt zijn poëtische debuut verwacht, dat uit zal komen bij Uitgeverij Leeuwerik. Deze zal voorafgegaan worden door mini-bundel met een selectie uit zijn UURTJESPOËZIE online.

Kijk voor zijn debuutroman op 7117.nl, voor zijn poëzie op miguelsantos.nl.

foto

: Boy

d D

erck

sen

ANDREA VAN HERKAndrea (30), regelmatig bij De Poetsclub te vinden in Rotterdam, trad op op het Lezers-feest Rotterdam als Dichter in de lift, exposeerde een gedicht op festival Lost&Sound, klom op het podium bij Speak XL en nu bij Dichter bij de Bar. Schrijft graag over het al-ledaagse, liefde en het leven, hoewel zij denkt, dat dat hetzelfde is. Is graag onderweg, omdat dit de momenten zijn waarop de geest zich opent, de ziel spreekt. Werkt aan een novelle waar ook poëzie in te vinden zal zijn.

BARBARA BREEDIJK‘Samen op reis’We zitten beide in een vliegtuigstoel, alles wat ik denk is hou je smoel.

foto

: Ale

x de

Gro

ot

STEFAN BRAKMANKroegentocht

kroegentochtlucht

zwetend bier en kruishaar

plakkerig op het urinoir

warme ademwalmzucht

uitgewisselde kattenharen

kwijlslierten tussen monden

drinkend van vleselijke zonden

niets brengt de geest tot bedaren

natgeregende bovenbenen

klevend aan mannenhanden

pus en make-up onder nagelranden

streel de zilte wangen een voor een en

op naar de volgende door, door!

met vloeibaar vergif in je lichaam

is niemand meer eenzaam

neuk, neuk zongen zij in koor

het eind bedreigt als een muur

deze late zoete lustnacht

die danst, spuugt, vecht en lacht

tot het laatste uur

MARCEL DE JONGDelft is een dorp

Het dorpse karakter van Delft is vooral zondag-ochtend voelbaar, als de straten stil en verlaten wachten op de kuis geklede kerkgangers. Ik wandel dan graag door het centrum, het liefst op een prille lentedag wanneer de van warmte bezwangerde lucht loom zijn weg boven de klinkers zoekt. Mijn voetstap-pen weerkaatsen tegen de ruiten van de nog gesloten winkelpanden en het ritme van mijn passen galmt verder langs de historische panden aan de Oude Delft. Soms ontwaar ik tussen het overweldigende gebeier van de Nieuwe Kerk en de Maria van Jesse-kerk de ijle klanken van de remonstrantse gemeen-schap en het kleine vrijgemaakte kerkje, kinderstem-men die nooit opgeven - wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan!

Marcel de Jong (1965) is schrijver en columnist. Bij uitgeverij Passage verschenen zijn romans Tropenkolder (2010), Geen les meer (2011) en Coma (2012). In zijn boeken koppelt hij lite-raire fictie aan actuele maatschappelijke the-ma’s. Sinds 2012 schrijft hij wekelijks een column voor de Delftse Post en Stadsradio Delft.

JOSÉ VAN ZUTPHEN Toen ik je rug zag verdwijnen

sloeg de regen gaten in mijn grond

de maan zweeg, ik moest je laten.

Nu hef ik op dit zonnige terras

mijn glas op jou, Delft, stad van

bruggetjes die me door de tijd en over

water droeg, me beschutte met je muren

me wenkte met je wuivende bomen.

Nu laten wij en weten elkaar gewist te hebben.

BENJAMIN KOOPSLet us breathe

Let us seed

Let us read, the words

The images

The stories, of the past

The love,

Let us breathe

BABAN KIRKUKI BABAN KIRKUKI (Koerdistan-Irak, 1974) debuteerde in 2006 met Op weg naar Ararat. In 2009 verscheen bij Uitgeverij P Lontananza, 2011 Territorium en in 2013 Licht onbekend. Baban Kirkuki vluchtte in 1999 uit Iraaks-Koerdistan omdat hij weigerde propagandisti-sche gedichten te schrijven voor het toenmalige regime van Irak en kwam in Nederland terecht. Ondanks gemis een overlever, nederig en integer, laat hij op zijn onnavolgbare manier de taal tollen. Het laait onder de huid van zijn gedichten. Ze dansen lichtvoetig, verhalen van jassen en schoenen, van wolken die als een zwarte kat op het dak van de dag hangen, luidt het in zijn laatste dichtbundel Licht onbekend. In 2011 ontving hij het C.C.S. Crone Stipendium. Baban Kirkuki is stadsdichter van het Utrechts Stadsdichtersgil-de. “Als dichter heb je de taak om te laten zien dat niets vanzelf-sprekend is”

DAAN ZEIJEN Nederlands Kampioen Poetry Slam 2015

Vallen is niets meer dan leren staan op een andere as

STOOMBOOT De tweeëntwintigjarige Niels Boutsen is de muzikale kapitein van Stoomboot. In de basis een eenmansproject waarin de student geschiedenis liedjes zingt over wat hem bezig houdt – en dat is veelal de liefde in al zijn facetten. Hij won drie jaar geleden als jongste winnaar ooit de beruchte tweejaarlijkse Nekkawedstrijd en liet begin 2014 zijn enthousiast ont-haald debuutschijfje uitvaren. Aan die titelloze plaat werkten onder andere ook Raf en Mich Walschaerts (van Kommil Foo) en Steven De Bruyn mee. Zijn soms vertederende, soms ludieke kleinkunst – geheel in de geest van Raymond Van Het Groenewoud en Zjef Vanuytsel – brachten hem het afgelopen jaar langs ettelijke Vlaamse theaterzalen en cultu-rele centra. Stoomboot heeft in 2014 de boot alvast niet gemist en belichaamt mee de toekomst van het Nederlandsta-lige lied. 2015 staat dan ook helemaal in het teken van de tweede plaat.

ROEL WEERHEIJM Ze tikken glas tegen glas,

kijken naar platgeslagen vissen in het aquarium.

Ze zijn blij dat je hier niet

je eigen hoofdgerecht hoeft aan te wijzen.

De dagen zijn te kort en het is moeilijk

om na zoveel jaar een treffend kerstca-deau te vinden.

Het is moeilijk uit te leggen waarom ze nog vriendinnen zijn,

daarom praten ze vooral in drukke restaurants.

Twee handen glimmen van de uierzalf, twee

proberen levervlekken te verbergen achter gouden ringen.

Als ik niet beter zou afluisteren

was dit een spelletje Triviant:

wie diept de meeste modder op,

wie kan het best de grote ogen.

Om beurten kirren de kraaien

en klauwen ze naar elkaar.

De winter is vroeg, dit jaar.

MICHIEL DOLStronken

Roes

Van alcohol

En drugs

Doet lust

Heter

Spatten

Dan

Werkelijkheid

Geloven kan

Maakt

Nachten wilder

Dan nuchter

Schijnen zal

Ik wil

Slapen

Tot ik wakker

Word

En ’t bed uitschop

Wat ‘s nachts

Te mooi leek

Om waar te zijn

foto

: Rob

bert

Mei

jntje

sv

MENNO OLDE RIEKERINK - SMITIn Delft drinken wij

tot nachten ochtend worden

en vogels fluiten

VON SOLOAls dichter bij de bar vloeien de woorden gul als de drank. De laatste twee biertjes of shotjes zijn de dodelijkste. Als Prins Poëzie fiets je net niet de Oude Delft in en komt tot stilstand tegen een muur. Blijft liggen, dromend, wetend dat ook dit dichterlijke vrij-heid is.

JEE KAST IN DELFT (fragment) naar Jonathan Griffioen

Hij wachtte,

misschien verwachtte hij dingen.

Ze zweeg

misschien verzweeg ze dingen

Ze kon,

Nee, ze kon geen keuze maken.

De man aan de andere kant dacht,

-zucht-

was ik maar nooit barman geworden.

JEE KAST IN STEEKWOORDEN:

22 april, Belg, strips, leven, zin in liefde, natuur en kunst. Brussel, dynamiek, reizen, prikkelgevoelig & beelddenker.

foto

: Jok

e Ti

mm

erm

ans

IRIS PENNING“Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige lied-jes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klin-ken. Ze wordt wel eens vergeleken met Eefje de Visser, ergens treffend, maar ze is toch ook echt weer heel eigen en uniek.” (3voor12)

Iris stond in 2014 het voorprogramma van onder meer Spinvis, Janne Schra en De Dijk. Ze stond in de finale van de Gro-te Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde.

SANNEMAJ BETTENals een lintje knip ik je lippen door

dit museum is officieel

geopend voor publiek

er hangen tanden langs de wanden

en wortels zijn alleen vandaag

gratis souvenir

MARIO VAN MEEGENBIJ DE BAR Piet praat Prietpraat bij de bar De prutser prutst Prutsiger bij de bar De visser vist Vissen bij de bar De smurf smurft Smurfser bij de bar De dichter dicht Dichter bij de bar

MICHEL EBBEN“Gruizige maar uitgekiende Americana met respectvolle knipoogjes naar goed volk als Ry Cooder, Lowell George, John Mellencamp en hier en daar toch ook een vleugje Rolling Stones” altcountryforum.nl

EDWIN DE VOIGTEdwin de Voigt is een oude bekende en lange tijd publiekslieveling van Dichter bij de Bar. Als onderdeel van de bloemlezing ‘Wij dragen Rotterdam’ toerde hij vorig jaar zo-mer met deze dichters langs Rotterdamse festivals zoals Poetry International, Woord-nacht en het voormalige Dunya. De bundel is inmiddels uitverkocht net als de award winning designbundel ‘Naar Inkt Vissen’. Wel zijn er nog Voordeelbundels, die bijna altijd uitverkocht zijn. Edwin’s beruchte collectief Revolutie.TV is niet dood maar slaapt met 1 oog open. www.revolutie.tv

Delfts Lef

gedurfd blauw met ballen

rookvrij zonder verzet

drink ik me een stuk

in de barspiegel

dit lef is me lief

KASPER PETERS stadsdichter van Groningen

Hard huilen

Als het donker wordt huilen de baby’s

zo hard dat je bang wordt

dat ze gelijk hebben

dat de nacht de zon gestolen heeft

Dat je in je broek plast van het lachen

hebben alle mensen

die in een lichaam wonen

Maar dat je zo hard moet huilen

dat je in je broek poept

verleer je als je weet

dat niemand de zon kan stelen

MARTIN BEVERSLUISMartin Beversluis (Vlaardingen, 1972) debuteerde in 1995 met de bundel ‘De Zeisloper’. Hij speelde als dichter in de band Listening Principles, werkte daar-na samen met zeefdrukker/ beeldend kunstenaar John Dohmen. Uit deze sa-menwerking ontstonden de bundels ‘Rij-pen onder invloed’ (2005) en ‘Blauw van jou’ (2007). Sinds 2007 is Martin Bever-sluis succesvol actief als slamdichter in de Nederlandse Poetry Slam. In 2009 stond hij in de Finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in 2011 in de Halve Finale. Op 5 november 2011 presenteerde Martin Beversluis zijn ze-vende bundel: ‘Talisman’, die verscheen bij Uitgeverij teleXpress in Tilburg.

Sinds september 2012 maakt Beversluis deel uit van muzikaal dichterscollectief Hongerlief. Martin Beversluis organi-seert daarnaast samen met Daan Taks de Tilburgse Podiumvlees Poetry Slam. In 2014 formeerde hij samen met DJ Levi van Huygevoort Meandertaler. Met Me-andertaler trad hij onder andere op op de Uitmarkt in Amsterdam.

Sinds september 2014 organiseert Martin Beversluis voor Beyond Borders Poëzie Polygonaal: poëzie en muziek op de zondagmiddag. Op gedichtendag 2015 kwam ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Martin Beversluis de inter-actieve digitale dichtbundel ‘De liefde begonnen’ uit. De bundel bestaat uit 9 gedichten op muziek.

Zie ook:

www.beversluis.com

www.facebook.com/martin.beversluis

twitter: @Martin_B013

www.telexpress.nl

foto

: Ben

Kle

yn

MARTIN AART DE JONGMartin M Aart de Jong werd met een voornamelijke achternaam geboren in het Neder-landse puntje van de driehoek Londen, Parijs, Hellevoetsluis. Hij werd herboren in Lei-den waar hij na een studie Engelse taal- en letterkunde post-doctoraal sjeesde en zich via wandelstokhalveerfabrieken, bierbrouwerijen, postbezorging en kennisoverdrach-telijke werkzaamheden in Nederland en Nepal waar hij tevens reisbegeleider en kok was, opwerkte tot Minister van Serieuze Wandelingen en de eerste Illegale Stadsdichter van Nederland werd. Hij beleefde momenten van enorme glorie en diepe depressie in het slamcircuit waarin hij ook organisatorisch actief is. Arthur Lava schreef over hem: Hoewel Martin M. Aart de Jong regelmatig op de Nederlandse poëziepodia staat, is hij nog geen grote naam. Nog niet. Wij denken dat ie gaat doorbreken. Flink doorbreken. Want Martin schrijft spannende, rijke en een beetje ruige poëzie. Poëzie waarin wat gebeurt. Voormalig dichter des Vaderlands Ramsey Nasr was al even lovend over zijn gedicht Ali Baba en de 40 Rovers.

Foto

: (c)

201

4 Ti

nTyp

e St

udio

SIMON MULDEROp de Oude Kerk te Delft (fragm.)

Ineengeklonken steen der eeuwen, kerk

Sterk als een fort dat, trots, hoewel verzwakt

Tóch is gebleven, om, hoewel versleten,

de ongemeten eeuwen te weerstreven

En, onverdroten trouw aan ‘t oude pact

Eens door de mens met goden afgesloten,

Een hemels en een werelds wonderwerk

[...]

DITMAR BAKKER“Hij is hier niet om u iets nieuws te leren,

hij zoekt langs vaste kaders in de taal

om semantiek en plot te combineren

tot amusant & adequaat verhaal”

Ditmar (1985) studeerde ooit Engelse Taal & Cultuur, voorts werkte als personal as-sistant, corrector en vertaler. Tijdens studietijd leidden enthousiasme en gelijkgestem-den tot de opvoering van ‘GEEF!’ een eenakter die tweede prijs binnenhaalde tijdens het Leids Universitair Lustrum Theaterfestival.

Thans vooral callcentermedewerker, sinds 2004 te horen als dichter met vormvast werk op Nederlandse poetry slams. Optreden en entertainen doet hij graag. Ditmar woont in Leiden, en houdt van katten en ontelbare zelfstandig naamwoorden.

JELMER VAN LENTEREN Delfts trappenhuis

bij een oud gedicht dat nog altijd zeer vrij naar De Coninck is

De gracht huist water dat decennialang

langs is komen stromen. Heen richting Den Haag

en weer naar Rotterdam. Alsof het al die jaren twijfelde

maar onbewust besloten heeft dit pand te imponeren

met dit tamelijk armzalig lonkgedrag.

(...)

In België zijn trappenhuizen trapzalen gedoopt. Hier niet.

In Delft moet je om zo’n status te behalen door een Vlaamse

dichter in een vers worden gestopt.

(...)

Pas dan heb jij het, niettegenstaande nergens aangeduid,

volledig anoniem, in deze stad tot eretrapportaal geschopt.

(...)

JOZ KNOOP Gedicht voor mijn baas

Ik kom wat later

Ik heb een kater.

foto

: The

o H

uijg

ens

DAAN TAKSHoe malser je billen,

hoe eerder je leven

eindigt als lunch

van een harig gedrocht.

foto

: The

o H

uijg

ens

MICHELLE VAN DIJKIk trof Marek op het Stadhuisplein en ik weet niet eens hoe het café heette waar we naar binnengingen, maar het was een van de kleinste en het stonk er naar mensen en bier en geiligheid. Ik dacht dat Hollywood een slettentent was, maar dit café spande de kroon. Vrouwen van alle leeftijden dansten op de bar, maar ze droegen allemaal dezelfde wit-te, dunne stretchjurkjes waarin je elke bilpukkel kunt zien. Ik zag veel bilpukkels, Marek zag veel bil. Later begreep ik pas dat de bardansers niet bij het café hoorden, het was een vriendinnengroep. Sommigen hadden geen slipje aan, zei Marek. Ik vond dat eigenlijk beangstigend. Dit café was zo stampensvol dat je die vrouwen kon verkrachten als iemand je opzij duwde om bij de wc te komen. Maar misschien was dat ook de bedoeling.

(uit Darko’s lessen)

LUCKIE DELACROIXHet leven is te kort om met lelijke vrouwen te dansen, mompelde ik terwijl ik mijn wodka opdronk, nog een keertje naar de blondine naast me keek en dacht: schijt aan.

LIANNE COLLIGNONSchrijver | Schrijfjuffie

Korte fictie op: achtentwintiger.com

Meer over mij: liannecollignon.com

TSEAD BRUINJAadem

voor wie na dit lichaam

verschijnt en in zijn bed

klimt vannacht

kruip dicht tegen haar aan

kruip dicht tegen hem aan

houd jezelf vast en

luister naar je adem

loop desnoods naar het

koude raam en bevochtig

voor wat na dit lichaam

verdwijnt en geen meer

havent

ik dank je alvast

voor de weg die je was

en blaas

voor wie hier na

voor wat hier na komt

adem

foto

: Tin

eke

de L

ange

YVONNE VAN DER HAVENRequiem voor een vriend

drink met hem breek met hem zing met hem drink kou breek ijs

week ijs in kou en gedenk en drink en breek en weet

en gedenk en drink en breek en weet

dat het soms nog zeer sneeuwt in april

Geschreven naar Requiem for a friend, part 1, 04, Offertorium van Zbigniew Preisner

MAX GREYSONNooit gedacht

Krekels in het stadscentrum

knarsetanden de nachtrust weg

als het oog van een beeldhouwer

die natuursteen met een pluim boetseert

Ik sta tussen roes en ochtendlicht

uitgesleten op een of andere Grote Markt

nooit gedacht dat ik vannacht nog

een verwaarloosd monument zou zijn

AUTEUR OP BESTELLINGHet lege glas

Het geluk van de smaak lacht

mij uit en toe vanuit een glazen

toren op de bar van het heden.

De dagelijkse sores van een

eenvoudig leven vergeten. De

vriendschap met het eenzame

lot gedachteloos vermeden.

Goedendag meneer of mevrouw,

ik wil je proeven en beleven.

Ik wil je heerlijke schuim onder

mijn neus voelen branden. Ik wil

de alcohol in mijn vooronder

voelen landen. Voel je het? Voel je

het met mij? Maakt het je vrij?

De weemoed van het dronkenschap

zit in mijn kloten te schuimen. De

weerzinwekkende dubbelgang van

het gevoel te leven. Het bier is

mijn vijandige vriend omarmend

als een traan. Wanneer mijn glas

leeg is, is mijn geluk totaal vergaan.

LOREN BROUWERSSunday Pub

Je heft je glas. Ik leg mijn huid hier

op de vloer. Je kent me

naakt zoals geen ander.

De manier waarop ik wakker schrik

is schaars, druppend bier

bedekt mijn schouder

alsof ik te lang niet

heb stilgestaan.

Bij de deur waait warmte

in je gezicht. De straten worden wit

de mannen roken.

Jij ook zoals gewoonlijk. Ik zeg dat ik

tegenwoordig vaak onder mensen

zwem. In je glimlach zit sarcasme.

Alles lijkt hetzelfde.

Ik denk dat je veel doorhebt.

GERT VANLERBERGHEPiano streelt haar zwarte haren

En ze schrijft en ze peinst

Maakt natte kringen

In gekloofd hout

En is dat een traan

Dat in haar bierglas duikt?

foto

: Jan

Som

ers

LUUK WOJCIKVijver met grote vissen

Ik ken de hele godganse nachthemel, omdat ik wil daten.

Wil kunnen zeggen, dat is de Poolster en daar is het zuiden. Daar is mijn zachte g, mijn gladde nek, mijn sterrenbeeld is stier.

En hier zijn wij, in de jungle in het donker,

op het mossige dak, tussen de auto die te wachten staat in de straat en de openstaande deur.

tussen doen en laten in, naast de rozenstruik.

We zijn overal maar ergens komen we niet: het muurtje achter de tennisbaan waar je voor het eerste zoende, de huid onder je ketting, je vriendinnen ver-legen meisjes, de vijver met grote vissen, een schuddende vinger verwijderd van aanraken.

We kunnen niet bewegen alsof we liggen met honden, katten, dieren die je liever laat slapen dan je eigen armen. Onze lippen plakken aan elkaar alsof zijderupsen hier hun cocon sponnen. Een plaatsdelict, een huls op de grond.

En dit is de plek waar je mij voor het laatst aanraakte, mijn tattoo die ik op-rekken kan met mijn vingers, ik zoek je er soms nog.

LOCATIE

BARBAARDe Barbaar werd altijd gezien als vreemdeling; onverstaanbaar en onbegrepen, niet alleen in taal maar ook in zienswijze. Wij zien de barbaar echter als brenger van vernieuwing, met een frisse blik, overtuigd van het succesvolle onconventionele, de rebel van innovatie. De Barbaar is onze vertaling van de ontmoetingsplek voor dit fenomeen en de rebellen die deze overtuiging naleven.

De Barbaar is gevestigd in het Prinsenkwartier aan het Agathaplein. Omringd door dagelijkse programmering rondom de thema’s kunst, cultuur en techniek, voorziet de Barbaar haar gasten van onze eigen koffieblend, een lekkere borrel en een lokale en verantwoorde lunch.

Het Prinsenkwartier dient als podium in Delft voor inspirerende discussies, lezingen, uitdagende tentoonstellingen, experimenten, creativiteit en innovatie. Van Dichter bij de Bar festival tot Fringe Festival tot intieme akoestische uurtjes. De Barbaar is het kloppende hart dat deze activiteiten met elkaar verbindt.

Maar genoeg over ons, geniet er zelf vooral van!

LOCATIE

HET LABYRINTGelegen in één van de oudste en smalste straatjes van Delft vindt u een lunchroom/brasserie en cultuurpodium Het Labyrint. Een inspirerende plek met lekkere, ver-antwoorde voeding, speciaal bieren en heerlijke koffie. Centraal in de ruimte staat het podium waar regelmatig culturele en culinaire activiteiten plaatsvinden. Schuif aan één van de grotere tafels om een krantje te lezen, te werken of om mensen te ontmoeten of geniet van de open, uitnodigende sfeer van Het Labyrint. U kunt gratis gebruik maken van de Wifi. Het Labyrint is gevestigd in rijksmonument ‘t Koest-huys, een voormalig koetshuis aan de Schoolstraat. Tijdens zonnige dagen kunt u neerstrijken op ons pittoresk terras omringd door de geschiedenis van Delft. Wees welkom bij Het Labyrint! Het Labyrint Schoolstraat 28 2611 HS Delft 015 - 888 44 08 [email protected] www.hetlabyrint.eu Openingstijden Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 - 21:00 Zondag 11:00 - 21:00

LOCATIE

DE OUDE JANCafé de Oude Jan ondersteunt graag de vele culturele activiteiten die onze Prinsenstad rijk is. Zo ook op deze zondag het veelzijdige ‘Dichter bij de Bar’.

Kom in een knusse Oudhollandse setting, onder het genot ons eigen gebrouwen ‘Onwijs’ bier en met een lekkere lunch, genieten van de talentvolle artiesten die gedurende deze middag het café zullen bezoeken. Al zittend op de bar, tonen zij het publiek in een intieme sfeer hen uiteenlopende talenten.

LOCATIE

HUYSERHuyser staat geheel in het teken van de boekenweek, neem eens een kijkje.

LOCATIE

DELFTSE SFEER IN VLAANDERENCafé Restaurant Vlaanderen ligt ide-aal gelegen aan de Beestenmarkt, het mooiste plein van Delft. Midden in het hart van de bruisende binnenstad kun je bij Vlaanderen in de middag ge-nieten van één van de winnaarsbrood-jes of ’s avonds van het verrassende seizoensmenu. Maar ook voor een goede kop koffie aan de leestafel of voor een (speciaal)bier uit één van de wisseltaps kun je hier uitstekend terecht. Een kijkje in de prachtige patio en binnentuin achterin het café restau-rant is zeker de moeite waard! Vlaanderen maakt de Delftse sfeer helemaal compleet met regelmatig

muzikale optredens. Ontspan elke tweede zondag van de maand op lek-kere jazz of geniet van nieuw talent op ‘Het Open Podium van Vlaanderen’.

Café Restaurant Vlaanderen

Beestenmarkt 16, 2611GB Delft

T 015 213 33 11

Facebook: VlaanderenDelft

Twitter: VlaanderenDelft

[email protected]

www.vlaanderen.nl

LOCATIE

SWIEBERSinds mei 2014 heeft Swieber zijn deuren geopend aan de Beestenmarkt! Bij café Swieber is het altijd rommelig gezellig. Buiten een zonnig terras en binnen een ge-moedelijke sfeer om in bij te kletsen met een borreltje, bitterballen, koffie, taartjes, broodjes of één van de kruidenbittertjes. En in het weekend kun je hier terecht voor heerlijke ‘Hollandse pot’ zoals stamp- & stoofpot, gehaktballen, huisgemaakte soe-pen en dat alles voor een schappelijke prijs.

Café Swieber is het kleine eigenwijze ‘neefje’ van Kobus Kuch en de enige andere plek waar de befaamde huisgemaakte appeltaart ook te verkrijgen is. Daarnaast is café Swieber dé plek om een borrel te geven, klein of groot, oud en jong, alles kan!

LOCATIE

BIERFABRIEK Bierfabriek is een unieke combinatie van bierbrouwerij, café en restaurant in het historische hart van Delft.

Bierfabriek in een notendop

– Vrolijk en onconventioneel

– Grote jute zakken met pel-pinda’s voor iedereen

– Meerdere ‘self-service’ taps voor je eigen borrelfeestje

– Ambachtelijke, biologische producten en een eigen broodbakkerij

– Eigen bierbrouwerij en meerdere huisgebrouwen bieren

– Onze trots, het op houtskool gegrilde Franse boerderijkippetje

LOCATIE

VRIJLunchcafé Vrij is dé plek om te ontbijten, koffie te drinken, te lunchen en te borrelen in de warme mediterrane omgeving. We proberen onze gasten met veel gevoel voor sfeer en aandacht voor de producten te verzorgen. Mooie wereldmuziek is voor ons een belangrijk deel van de beleving.

We zijn trots op onze koffie. We doen elke dag ons best om het maximale uit de bo-nen en de machine te halen. De laatste jaren zijn we meerdere keren onderscheiden voor onze voortreffelijk koffie. We durven gerust te stellen dat we de lekkerste koffie in Delft serveren. Daarnaast importeren we onze eigen thee, wijn en olijfolie.

We staan bekend om onze mediterrane High Tea en High Wining, allebei net even anders dan anders. En om onze intieme wereldmuziekavonden, waaronder Fado, Flamenco, Cuba, etc.

In onze keuken combineren we de smaken van Portugal en Spanje met die van de Arabische wereld, van Marokko tot Libanon. Al onze taarten bakken we zelf en met onze specialiteit, de Portugese Pastel de Nata, waan je je even op een terrasje in Lissabon.

Kom genieten van onze gastvrijheid. Wij willen graag dat je je bij ons VRIJ voelt!

Café Swieber is het kleine eigenwijze ‘neefje’ van Kobus Kuch en de enige andere plek waar de befaamde huisgemaakte appeltaart ook te verkrijgen is. Daarnaast is café Swieber dé plek om een borrel te geven, klein of groot, oud en jong, alles kan!

LOCATIE

PLAN B Plan B is gevestigd in het historische centrum van Delft op de unieke overkluisde gracht de Boterbrug, in één van de mooiste en oudste panden van de stad (1584).

Wij serveren kwaliteitswijnen uit de oude en nieuwe wereld. Maar Plan B is meer: Frans zuurdesembrood, mooie hammen, worsten, kazen en hoogwaardige delicates-sen of gewoon een heerlijke kop koffie van één van de beroemdste koffiebranders uit Rome: Danesi.

Naast Plan B bevindt zich IJssalon B waar in de catacomben van ons pand ambachtelijk Italiaans ijs wordt bereid, volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Met de mooiste ingrediënten creëren onze ijsmakers tal van unieke smaken.

We hopen u snel te mogen begroeten in Plan B.

LOCATIE

BLUE INN.DELFT – Op de Oude Delft 125 lekker dineren onder het genot van de mooiste wijnen of heerlijk borrelen bij Food & Wine Bar – BLUE INN.

De nieuwe eigenaren, Laura en John hebben voor een geheel nieuw interieur ge-zorgd. De wanden, de bar, de verlichting, de aanwezigheid van grote en hoge tafels, maar ook zithoekjes met lage tafels en een draaitafel voor de live-DJ muziek; trendy, sfeervol en vooral warm.

Als één van de weinige restaurants in de binnenstad beschikt BLUE INN over een unieke binnentuin waar het heerlijk is om te zitten. BLUE INN beschikt over een goede wijnkaart. En naast het á la cart menu is er ook de specialiteit van Blue Inn; De Plank! Een beleving van verschillende smaken. U kunt kiezen uit; vlees- vis- , vegetarisch-, kaas- of de borrelplank.

In de weekenden zijn er live performances van verschillende bands uit Delft en omstreken en op zondag genieten van “ Lazy Sunday live music”.

Op de website www.blueinn.nl en de facebook pagina kunt u alle activiteiten vinden.

Kortom, Blue Inn - Good food & Great wines and music !

Telefoon: (015) 364 31 17. Internet: www.blueinn.nl en [email protected]

LOCATIES ZATERDAG 14 MAARTBarbaar (St. Agathaplein 4)

Het Labyrint (Schoolstraat 28)

Uit de Kunst (Oude Delft 140)

Boekhandel Huyser (Choorstraat 1)

Plan B (Boterbrug 15)

Blue-Inn (Oude Delft 125)

LOCATIES ZONDAG 15 MAARTBarbaar (St. Agathaplein 4)

Het Labyrint (Schoolstraat 28)

Uit de Kunst (Oude Delft 140)

Oude Jan (Heilige Geestkerkhof 4)

Boekhandel Huyser (Choorstraat 1)

Café Restaurant Vlaanderen (Beestenmarkt 16)

Swieber (Beestenmarkt 12)

de Bierfabriek (Burgwal 45)

de Beierd (Burgwal 18)

Vrij (Brabantse Turfmarkt 61)

de Sjees (Markt 5)

Plan B (Boterbrug 15)

Blue-Inn (Oude Delft 125)

Centraal podium, informatiepunt en merchandise: Prinsenkwartier St. Agathaplein 4

ROOSTER ZATERDAG 14 MAARTLABYRINT UIT DE KUNST HUIJSER PLAN B BLUE INN BARBAAR

14.00 – 14.15 xxxxx Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkHarry ZevenbergenRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon Mulder*Baban KirkukiLuckie Delacroix

14.15 – 14.30 Ria WesterhuisDelia Bremer

Simon Mulder*Baban KirkukiLuckie Delacroix

14.30 – 14.45 Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

StoombootJaap MontagneDaan Taks

Dean Bowen*Puck & The Pyjammahs*Andrea van Herk

Daan Zeijen, Michiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

14.45 – 15.00 Ria WesterhuisDelia Bremer

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

15.00 – 15.15 Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

15.15 – 15.30 Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon MulderBaban KirkukiLuckie Delacroix

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

StoombootJaap MontagneDaan Taks

Sweethard*Joz Knoop

15.30 – 15.45 Ria WesterhuisDelia Bremer

16.00 – 16.15 Daan ZeijenMichiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

16.30 – 16.45 Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon MulderBaban KirkukiLuckie Delacroix

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

16.45 – 17.00 Ria WesterhuisDelia Bremer

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

17.00 StoombootJaap MontagneDaan Taks

Dean Bowen*Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Daan ZeijenMichiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

Miguel SantosStefan Brakman

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

17.30 Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

13.00 uur opening Iris Penning

20.00 uur Nacht van de Taalkunst in Barbaar, bijzondere optredens en lekkere plaatjes tussen de praatjes in Barbaar

ROOSTER ZATERDAG 14 MAARTLABYRINT UIT DE KUNST HUIJSER PLAN B BLUE INN BARBAAR

14.00 – 14.15 xxxxx Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkHarry ZevenbergenRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon Mulder*Baban KirkukiLuckie Delacroix

14.15 – 14.30 Ria WesterhuisDelia Bremer

Simon Mulder*Baban KirkukiLuckie Delacroix

14.30 – 14.45 Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

StoombootJaap MontagneDaan Taks

Dean Bowen*Puck & The Pyjammahs*Andrea van Herk

Daan Zeijen, Michiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

14.45 – 15.00 Ria WesterhuisDelia Bremer

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

15.00 – 15.15 Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

15.15 – 15.30 Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon MulderBaban KirkukiLuckie Delacroix

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

StoombootJaap MontagneDaan Taks

Sweethard*Joz Knoop

15.30 – 15.45 Ria WesterhuisDelia Bremer

16.00 – 16.15 Daan ZeijenMichiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

16.30 – 16.45 Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

Simon MulderBaban KirkukiLuckie Delacroix

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

16.45 – 17.00 Ria WesterhuisDelia Bremer

Luuk WojcikSannemaj BettenIris Penning

17.00 StoombootJaap MontagneDaan Taks

Dean Bowen*Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Daan ZeijenMichiel DolJosé van Zutphen

Marcel de JongJee KastLianne Collignon

Miguel SantosStefan Brakman

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

17.30 Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Michel Ebben*Edwin de Voigt

Sweethard*Joz Knoop

Barbara BreedijkRoel Weerheijm

Benjamin Koops*Michelle van Dijk

ROOSTER ZONDAG 15 MAARTLABYRINT UIT DE KUNST OUDE JAN HUYSER VLAANDEREN SWIEBER BIERFABRIEK BEIERD VRIJ SJEES PLAN B BLUE INN BARBAAR

14.00 - 14.15

xxx Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Miguel SantosStefan Brakman

Simon MulderYvonne van der Haven

Jelmer van LenterenKasper Peters

Luuk WojcikIris Penning

StoombootJaap Montagne

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Barbara BreedijkHarry Zevenbergen

Jee kastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Puck & the Pyjammahs*Andrea van herk

Baban KirkukiMax Greyson

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

14.15 - 14.30

Ria WesterhuisDelia Bremer

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

14.30- 14.45

xxx Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Dean Bowen*Sven de Swerts

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban Kirkuki/Max Greyson

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Simon Mulder*Yvonne van der Haven

StoombootJaap Montagne

Luuk Wojcik/Iris Penning

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

14.45 - 15.00

Ria WesterhuisDelia Bremer

Puck & the PyjammahsAndrea van Herk

15.00- 15.15

Barbara BreedijkHarry Zevenbergen

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Simon Mulder*Yvonne van der Haven

Dean Bowen*Sven de Swerts

Luuk WojcikIris Penning

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban KirkukiMax Greyson

15.15 - 15.30

Ria WesterhuisDelia bremer

Baban KirkukiMax Greyson

15.30 - 15.45

StoombootJaap Montagne

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Miguel Santos*Stefan Brakman

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Baban KirkukiMax Greyson

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Jelmer van LenterenKasper Peters

Michiel DolRoel Weerheijm

Dean BowenSven de Swerts

Sweethard*

16.00 - 16.15

Jelmer van LenterenKasper Peters

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Luuk WojcikIris Penning

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Simon MulderYvonne van der Haven

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op bestelling

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Dean BowenSven de Swerts

StoombootJaap Montagne

Martin Aart de JongMartin Beversluis

16.30 - 16.45

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Simon MulderYvonne van der Haven

StoombootJaap Montagne

Miguel SantosStefan Brakman

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Puck & the PyjammahsAndrea van Herk

Baban KirkukiMax Greyson

Benjamin KoopsTsead Bruinja

Daan ZeijenJosé van Zut-phenMarcel de Jong

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Jelmer van LenterenKasper Peters

Michiel DolRoel Weerheijm

16.45 - 17.00

Ria WesterhuisDelia Bremer

17.00 Simon MulderYvonne van der Haven

Michiel DolRoel Weerheijm

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

xxx StoombootJaap Montagne

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Luuk WojcikIris Penning

Baban KirkukiMax Greyson

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Dean BowenSven de Swerts

17.30 Dean BowenSven de Swerts

Luuk WojcikIris Penning

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

xxx Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Jelmer van LenterenKasper Peters

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban KirkukiMax Greyson

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Miguel SantosStefan Brakman

Ebben & Smit*

ROOSTER ZONDAG 15 MAARTLABYRINT UIT DE KUNST OUDE JAN HUYSER VLAANDEREN SWIEBER BIERFABRIEK BEIERD VRIJ SJEES PLAN B BLUE INN BARBAAR

14.00 - 14.15

xxx Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Miguel SantosStefan Brakman

Simon MulderYvonne van der Haven

Jelmer van LenterenKasper Peters

Luuk WojcikIris Penning

StoombootJaap Montagne

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Barbara BreedijkHarry Zevenbergen

Jee kastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Puck & the Pyjammahs*Andrea van herk

Baban KirkukiMax Greyson

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

14.15 - 14.30

Ria WesterhuisDelia Bremer

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

14.30- 14.45

xxx Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Dean Bowen*Sven de Swerts

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban Kirkuki/Max Greyson

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Simon Mulder*Yvonne van der Haven

StoombootJaap Montagne

Luuk Wojcik/Iris Penning

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

14.45 - 15.00

Ria WesterhuisDelia Bremer

Puck & the PyjammahsAndrea van Herk

15.00- 15.15

Barbara BreedijkHarry Zevenbergen

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Jelmer van LenterenKasper Peters

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Simon Mulder*Yvonne van der Haven

Dean Bowen*Sven de Swerts

Luuk WojcikIris Penning

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban KirkukiMax Greyson

15.15 - 15.30

Ria WesterhuisDelia bremer

Baban KirkukiMax Greyson

15.30 - 15.45

StoombootJaap Montagne

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Miguel Santos*Stefan Brakman

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Baban KirkukiMax Greyson

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Jelmer van LenterenKasper Peters

Michiel DolRoel Weerheijm

Dean BowenSven de Swerts

Sweethard*

16.00 - 16.15

Jelmer van LenterenKasper Peters

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Luuk WojcikIris Penning

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Simon MulderYvonne van der Haven

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op bestelling

Miguel SantosStefan Brakman

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Dean BowenSven de Swerts

StoombootJaap Montagne

Martin Aart de JongMartin Beversluis

16.30 - 16.45

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Simon MulderYvonne van der Haven

StoombootJaap Montagne

Miguel SantosStefan Brakman

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Puck & the PyjammahsAndrea van Herk

Baban KirkukiMax Greyson

Benjamin KoopsTsead Bruinja

Daan ZeijenJosé van Zut-phenMarcel de Jong

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

Jelmer van LenterenKasper Peters

Michiel DolRoel Weerheijm

16.45 - 17.00

Ria WesterhuisDelia Bremer

17.00 Simon MulderYvonne van der Haven

Michiel DolRoel Weerheijm

Daan ZeijenJosé van ZutphenMarcel de Jong

xxx StoombootJaap Montagne

Puck & the Pyjammahs*Andrea van Herk

Benjamin Koops*Tsead Bruinja

Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Luuk WojcikIris Penning

Baban KirkukiMax Greyson

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Dean BowenSven de Swerts

17.30 Dean BowenSven de Swerts

Luuk WojcikIris Penning

Jee KastGert VanlerbergheAuteur op Bestelling

xxx Barbara BreedijkHarry Zeven-bergen

Martin Aart de JongMartin Beversluis

Jelmer van LenterenKasper Peters

Ditmar BakkerVon SoloMario van Meegen

Michiel DolRoel Weerheijm

Baban KirkukiMax Greyson

Sannemaj BettenLoren Brouwers

Miguel SantosStefan Brakman

Ebben & Smit*

12.00 - 14.00 workshops gedichten schrijven en songwriting

HIGHTLIGHTS FESTIVAL zaterdag 12.00 uur: opening met optreden van enkele jongeren en de finalisten van de schrijfwedstrijd

zaterdag 12.45 uur: start van workshops; songwriting/gedichten voor ramen en muren

zaterdag 13.00 uur: Iris Penning opent festival

zaterdag 14.00 uur: artiesten trekken door de stad en dragen voor op het centrale podium

zaterdag 20.00 uur: Nacht der Taalkunst! In Barbaar op het Sint Agathaplein treden tot 2.00 uur alle artiesten die aan het festival deel-nemen voor u op, afgewisseld met lekkere muziek uit de collectie van het Prinsenkwartier.

zondag 12.00 uur: workshops songwriting en gedichten schrijven

zondag 14.00 uur: taalkunstenaars trekken door de stad en spelen op het centrale podium

NB: de workshops zijn voor iedereen toegankelijk en deelname bedraagt €5,- euro p.p. Aanmelden voor de workshops is wel verplicht. Mail: [email protected] of bel: 0614044422

14 en 15 maart 2015

DICHTER BIJ DE BAR DELFT

ontwerp: www.gewoonarie.nl

facebook.com/verzetdezinnen | verzetdezinnen.nl | [email protected]