Issuu Viktorien Dhondt

16
Viktorien Dhondt Arteveldehogeschool 1ComG Multimediaopdracht

description

Multimedia 1

Transcript of Issuu Viktorien Dhondt

 

Viktorien Dhondt  

Arteveldehogeschool  

1ComG  

Multimediaopdracht

HUISSTIJL   2  

NIEUWE  ONTWIKKELINGEN  OP  HET  INTERNET   2  

Het “app-internet” 2  

Facebook app Paper 3  

4G netwerk 4  

TUMBLR  BLOG   6  

SITE  HTTP://VIKTORIENOLOD.WIX.COM/DOMORETHANJUSTEXIST   FOUT!  BLADWIJZER  NIET  GEDEFINIEERD.  

Huisstijl

Mijn huisstijl is gebaseerd op mijn banner. De hoofdkleuren zijn grijs en beige-achtig. Deze komt terug in mijn site, in mijn tumblr blog,… Ik heb geprobeerd om deze zo goed mogelijk te integreren.

Nieuwe ontwikkelingen op het internet Het “app-internet” Dit gaat over de toekomst van de apps en de toenemende apps. Ik heb dit artikel gevonden via Frankwatching. Apps zijn duidelijk de toekomst. Binnenkort zullen er apps zijn in de koelkast, in de auto,,… Overal waar je het maar kan bedenken. Dit zorgde voor het fenomeen van app-internet. 33% van de smartphone- en tabletgebruikers downloadt minstens 1 app per maand. Dit aantal zal alleen nog maar toenemen. Men verwacht dat in 2015 apps zo’n 37,5 miljard dollar zal opbrengen. Er worden 6 trends opgenoemd die leiden naar de groei van het app-internet.

http://www.frankwatching.com/archive/2011/03/09/het-app-internet-komt-eraan/

Facebook app Paper Er is sinds de 10de verjaardag van Facebook een nieuws-app verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store genaamd 'Paper'. Paper is eigenlijk een magazine-app. Je kan naast statusupdates van je vrienden ook informatie zien van andere sites. Facebook werkte hiervoor samen met grote nieuwsorganisaties zoals The New York Times, TIME, The Atlantic,... Men besteedt veel aandacht voor het selecteren van de nieuwsberichten. Het is de bedoeling om de informatie te tonen die alleen voor de gebruiker interessant is. Dit doen ze aan de hand van data die men over de gebruiker beschikt. De indeling De applicatie is verdeeld in 2 vlakken. Als je applicatie opent zie je in welke je je bevindt. De applicatie heeft verschillende secties in het begin. Je kan je abboneren op algemeen nieuws, technologie, grappige artikelen, koken en natuurlijk heb je de statusupdates van je vrienden. In het onderste blok kun je door de verschillende berichten bladeren (binnen de sectie). Het verschil met Facebook is dat je horizontaal moet vegen om het volgende te zien te krijgen. Bij Facebook zelf is het verticaal vegen. Je kan via Paper ook zelf statusupdates versturen, vrienden toevoegen of verwijderen, notificaties zien, je eigen profiel zien,... Je kan alles doen met Paper wat je met de Facebookapp kan doen. Momenteel zijn er nog geen advertenties op deze app, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk nog veranderen. De naam Paper is niet 100% origineel. Er bestaat een teken-app voor de iPad van het bedrijf FiftyThree die ook Paper heet. Dit bedrijf heeft natuurlijk gevraagd om een naamswijziging van de Facebook-app. Beschikbaarheid Deze applicatie is nog maar alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Dit komt waarschijnlijk doordat ze alleen nog maar een aanbod hebben van Amerikaanse/Engelse publicaties. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer deze app voor andere landen beschikbaar zal zijn. http://www.nrc.nl/tech/2014/02/04/facebooks-nieuwste-app-paper-is-prachtig-maar-krijgt-het-de-tieners-terug/

4G netwerk Ik heb nog een artikel gevonden over het nieuwe 4G netwerk. Dit vond ik ook een interessante internetontwikkeling.

4G is de opvolger van het huidige 3G netwerk. Dit is een mobiel breedband netwerk. Er wordt gebruikt gemaakt van LTE (Long Term Evolution). Met 4G op je telefoon kan je internetten met een snelheid van 50 Mb/s. Voor downloaden ligt deze op 20 Mb/s. Uploaden zal kunnen aan een snelheid van 10 Mb/s. http://www.i-marco.nl/blog/4g-netwerk-voor-telefoons.html

FireChat Sinds kort is deze app ook beschikbaar voor android. Deze applicatie stelt de gebruiker in staat om berichten te versturen zonder internetverbinding.

Het is heel erg vervelend om soms geen internetverbinding te hebben, bv. in de metro, in een tunnel,... Daardoor stopt ook de communicatie via internet. Hierbij zorgt Firechat voor de oplossing. Je kan berichten versturen zonder internetverbinding. Je kan berichten persoonlijk versturen of in groepsverband. Met de 'Everyone'-functie kan je zien waarover mensen in je buurt praten. Je kan ook een conversatie opstellen waar iedereen in je omgeving kan aan meedoen. Het enigste wat je moet doen is een gebruikersnaam aanstellen. Geen login met mail, Facebook, telefoonnummer of dergelijke.

FireChat werkt op het netwerk van Open Garden. Dit is een initiatief dat steeds meer gebruikers naar zich toetrekt. Het doel is om met behulp van gebruikers een eigen netwerk te

bouwen en zo het internet overal ter wereld te brengen. Open Garden werkt zoals het internet werkt, alleen worden alle computers, tablets, smartphones en wearables met elkaar verbonden om zo een netwerk met elkaar te maken. Het is een kwestie van delen. Het is een ketting waarbij iedereen een goede verbinding heeft en dit kan delen via het Open Garden-verbinding met anderen. Open Garden is de oplossing voor gebieden waar geen internet beschikbaar is of waar mensen geen internetverbinding kunnen betalen.

http://androidworld.nl/apps/firechat-chatten-zonder-internetverbinding/

Tumblr blog http://viktorienolod.tumblr.com/

Site http://viktorienolod.wix.com/domorethanjustexist

Powerpoint: klikbare PDF

Prezi Mijn prezi heb ik gemaakt met het account van mijn zus. http://prezi.com/nhhucmduz4jf/app-internet/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Delicious https://delicious.com/viktorienolod

RSS Reader

http://www.protopage.com/viktorienolod#Untitled/Home

Twitter

https://twitter.com/ViktorienOlod

Instagram

http://instagram.com/viktorienolod

Pinterest

http://www.pinterest.com/viktorieno/