Salland Centraal week 39 - 2014

40
Wekelijks nieuws uit eigen regio www.sallandcentraal.nl week 39 dinsdag 23 september 2014 Rollend op huus an. Dat valt tijdens de Ponyweek op twee manieren te interpreteren. Allereerst natuurlijk na afloop van de skeelertocht die zaterdag verreden werd. Maar een tweede manier is na afloop van een avondje doorzakken in de feesttent in Heeten. Grote kans dat er de komende week nog een paar rollend op huus an gaan. En dat terwijl ze niet eens aan de skeelertocht heb- ben meegedaan. Maak een fiets- en voetgangerstunnel onder kruispunt Bos Rollend op huus an UIT&THUIS SALLAND | VECHTDAL | IJSSELDELTA >> 3E EDITIE: OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2014 << WEEK VAN HET REESTDAL 11 t/m 19 oktober, Reestdal Salland Vechtdal Overijssel IJsseldelta Speciale uitgave i.s.m. de IJsseldelta Combinatie Bierfestival, koopzondag en acts in centrum Raalte Judoka Rico Harder is Raalter sporter van het jaar 9 3 Eens Oneens Foto: Alex Witteveen Fotografie WIJ ZOEKEN KOKS EN MEDEWERKERS BEDIENING Uitvaartverzorging Van Santen Tel. 0572-351010 Als de laatste zorg de juiste moet zijn! Uitvaartverzorging Van Santen Alfons van Breen Tel. 0572-351010 Salland Centraal week 39 2014.indd 1 22-09-14 15:00

description

Salland Centraal week 39, jaar 2014, krant, weekkrant.

Transcript of Salland Centraal week 39 - 2014

Page 1: Salland Centraal week 39 - 2014

Wekelijks nieuws uit eigen regio www.sallandcentraal.nl • week 39 • dinsdag 23 september 2014

Rollend op huus an. Dat valt tijdens de Ponyweek op twee manieren te interpreteren. Allereerstnatuurlijk na afloop van de skeelertocht die zaterdag verreden werd. Maar een tweede manier isna afloop van een avondje doorzakken in de feesttent in Heeten. Grote kans dat er de komendeweek nog een paar rollend op huus an gaan. En dat terwijl ze niet eens aan de skeelertocht heb-ben meegedaan.

Maak een fiets- envoetgangerstunnelonder kruispunt Bos

Rollend op huus an

UIT&THUISSALLAND | VECHTDAL | IJSSELDELTA

>>

3E EDITIE:

OKTOBER,

NOVEMBER,

DECEMBER

2014<<

WEEK VAN HET REESTDAL11 t/m 19 oktober, Reestdal

Salland

Vechtdal OverijsselIJsseldelta

Speciale uitgave i.s.m. de IJsseldelta Combinatie

Bierfestival, koopzondag en acts incentrum Raalte

Judoka Rico Harder is Raaltersporter van het jaar 9

3

Eens

Oneens

Foto: Alex Witteveen Fotografie

wij zoeken koks en medewerkersbediening

Uitvaartverzorging Van SantenHenk van Tolij en Alfons van Breen

Tel. 0572-351010Als de laatste zorg de juiste moet zijn!

Alfons van BreenUitvaartverzorging Van Santen

Alfons van BreenTel. 0572-351010

Salland Centraal week 39 2014.indd 1 22-09-14 15:00

Page 2: Salland Centraal week 39 - 2014

vragen per direct (beginnend)

ADMINISTRATIEFMEDEWERKER

VESTIGING RAALTE (M/V)

Functieomschrijving:Beginnend administratief medewerker.Voor informatie over Procee Oors Van der Werf: zie www.uwnotariaatinsalland.nl.

Gevraagd wordt:- ten minste voltooide MEAO-opleiding of een voltooide

vergelijkbare opleiding bij voorkeur op administratief gebied;- een klantvriendelijke houding;- gevoel voor presentatie en dienstverlening;- goede beheersing van de Nederlandse taal;- gezond verstand en een praktische instelling.

Geboden wordt:- een fulltime functie op onze vestiging in Raalte;- marktconforme arbeidsvoorwaarden;

een prettige, collegiale en informele werksfeer.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan [email protected] vóórvrijdag 3 oktober aanstaande, met vermelding: betreft sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Marktstraat 9, 8141 GA HeinoPostbus 38, 8140 AA HeinoT: 0572 39 22 33

ContactMunstersestraat 8, 8102 CB RaaltePostbus 56, 8100 AB RaalteT: 0572 35 88 33 GroenRijk Raalte •Oude Zwolsestraat 8a • 0572-357636 • www.groenrijk.nl

Phalaenopsis.Met 2 bloemtakken.Diverse kleuren.Potmaat 12 cm. Per stuk

van 9,99Dvoor

6,99

Vlinderorchidee

wk 39. Geldig van 25-09t/m 01-10. OP=OP

wk 39. Geldig van 25-09 t/m 01-10. OP=OP

Vanaf heden verkopen wij verse boeketten bloemen!

Koopzondag RaaLTEZondag 28 september 13.00 - 17.00 uur

Kom met het hele gezinnaar de supergezelligekoopzondag in Raalte!- Kinderrommelmarkt van 13.00-16.00 uur- Kaartjes verkrijgbaar € 3,00 bij Echte Bakker Jorink- gratis kinderen schminken

Tijdens het Bier-en wijnfestival (27+28 september)vele muzikale acts door heel het centrum!gratis

parkeren!

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 2 22-09-14 13:37

Page 3: Salland Centraal week 39 - 2014

3sallandcentraal

Malle Babbe, Brugse Zot en Affigem Patersvat op Bierfestival Raalte

Bruisend weekend in Raalte centrum

Crea Plaza richt zich op style-inspiratie

Malle Babbe, Brugse Zot enAffigem Patersvat. Zomaar eenpaar namen van de bieren die jeaanstaand weekend kunt proeventijdens Bierfestival Raalte. Hetthema van het bierfestival is ditjaar Nederland-België. Zaterdagen zondag kun je tussen 13.00uur en 17.00 uur terecht voor deproeverij.

Bij verschillende horecagelegenhe-den in het centrum van Raalte kun jein totaal 10 verschillende soorten bieruit Nederland en België proeven. Hetconcept van proeven en lopen blijkteen goede mix te zijn. Veel groepentrokken vorig jaar door Raalte om tegenieten van de bieren en het mooieweer. Er komen 5 soorten uit België

en 5 bieren uit Nederland.

Het zevende bierfestival vindt plaatsop 27 september en 28 september.Omdat Streetlive dit jaar is afgelast,heeft het ROV samen met de horecagezorgd voor de artistieke invullingvan beide dagen. Vanaf 13.00 uurzullen diverse artiesten het centrumdoortrekken met gezellige en muzi-kale acts. Naast het bierfestival is erook nog koopzondag, alle winkelszijn zondag geopend van 13.00 uurtot 17.00 uur.

De Nederlandse en Belgische bierenvan de tap kunnen worden geproefdbij de deelnemende horecabedrijvenin het centrum. Voor 15 euro kun jeeen boekje kopen waarin de bieren

en de deelnemers staan vermeld. Jekunt dus een of tweedagen komenproeven van de bieren. Bakker Bartgaat speciaal voor dit evenement eenworstenbroodje maken voor bij debiertjes.

Op zaterdag 27 september startenwe om 13.00 uur. Op beide dagenkan vanaf 17.00 uur een afsluitendbiertje worden gedronken bij caféMurphy’s. Deze krijg je van de orga-nisatie aangeboden als de kaart volis. Hier kan na afloop van de dag dusnog even worden nagepraat over debieren die geproefd zijn.

Zie ook https://www.facebook.com/bierfestivalRaalte

Een bierfestival, wijnfestival,koopzondag, kinderrommelmarkten straattheater. Er is genoeg tedoen in het centrum van Raaltekomend weekend. Het ROVprobeert om de koopzondag op 28september een dag voor het helegezin te maken.

Veel winkeliers hebben voor dekoopzondag speciale aanbiedingenen onder het genot van een heer-lijk drankje (biertje,wijntje of ietsanders) kun je op één van de vele

terrassen in Raalte gezellig napratenover uw aankopen. Van 13.00 uurtot 17.00 uur ben je van harte wel-kom om te winkelen in Raalte.Het ROV organiseert dit jaar in Raal-te een grote kinderrommelmarkt inde Marktstraat (bij Bakkerij Jorink).Deze kinderrommelmarkt vindtplaats tijdens de koopzondag van 28september van 13.00 uur tot 16.00uur. De kinderen tot 12 jaar kunnenhier hun overtollige speelgoed ver-kopen en op deze manier een leukzakcentje verdienen. Tevens kunnen

de kinderen nog geschminkt wor-den.De kaartjes voor het deelnemenaan de kinderrommelmarkt kosten 3euro, dit is inclusief een ijsje bij Bak-kerij Jorink. De kaartjes zijn te koopbij Bakkerij Jorink (Centrum).Op zaterdag en op deze koopzondagvindt ook het Bierfestival en wijn-festival plaats in Raalte. Het R.O.V.heeft voor deze beide dagen diversestraatacts geboekt. Zo kun je zondagonder meer genieten van Coco XL.Coco XL is een kleurrijke en opval-lende muzikale walking act.

Visueel aantrekkelijk en door de mu-zikale begeleiding met een hoog en-tertainmentgehalte. Coco XL bestaatuit een reusachtig grote haan diedoor een vernuftig mechanisme zelflijkt te bewegen. Tijdens het lopenbeweegt de gigantische kop heen enweer en de bek kan open en dicht. Inde kop zit een kleine speaker wegge-werkt waardoor Coco af en toe gaatkukelen. Op zijn rug zit een vrolijkheerschap enthousiast accordeon tespelen. Afhankelijk van het publiekworden kinderliedjes afgewisseld

met bekende Nederlandstalige mee-zingers. Een van de andere artiestenis Karrewiets. Karrewiets kan alles;accordeon, contrabas, gitaar, man-doline, draaiorgel, piano, drums. Jekunt het zo gek niet bedenken of hetzit erop. De carrosserie is gebouwdop een onderstel van een elektrischescootmobiel. De bestuurder speelten zingt een mix van de leukste pop-classics uit de populaire Top 2000.Queen, The Police, Eagles, AndreHazes, Guus Meeuwis... hits die ie-dereen kent.

De Heetense Ponyweek en CreaPlaza. Al vijf jaar een goudencombinatie. Donderdag van18.00 uur staat de creatieveinspiratiebeurs weer op hetprogramma.

“Het is één grote bron vol creatieveinspiratie waar vrouwen van 15 totbij wijze van spreken 80 jaar aanhun trekken komen,” zeggen Ingeen Gettie over Crea Plaza. En ge-lijk hebben ze. Vorig jaar stondende eerste bezoekers op donderdag-avond al bij de ingang van de tentte wachten, nog voordat de beursopen ging. Moeders met dochter(of dochters met moeder) snuffel-den nog gretig rond toen de beursal afgelopen was.

‘Uitpakken’ is het thema van CreaPlaza dit jaar. “Uitpakken, omdathet onze vijfde editie is en dan hebje wat te vieren. Maar ook omdathet over styling gaat, hoe je er uitziet. Daar mogen wij vrouwen ookgraag mee uitpakken.”

En daarom pakt Crea Plaza zelf ookuit. Er zijn ruim 27 stands. Daar

kun je informatie krijgen, leren, er-varen, meedoen, proberen, gewoonkijken, op gebied van sieraden,handwerken, creatief bezig zijn inhuis, face and body, make up. Maarook op gebied van hapjes, drankjesen in het specifiek wijn.

“En dan zijn dat dus alleen nogmaar een paar voorbeelden. Iederestand brengt iets anders”, verzeke-ren de dames. En ze hebben daar-bij in drie cirkels gedacht. “Wezoeken altijd eerst naar mensen enbedrijven uit Heeten. Om het con-cept beter in te vullen is Salland detweede zoekkring. En als we dan depuntjes op de I willen zetten kijkenwe Nederland-breed wat we er nogbij willen.”

Dit jaar is daarvoor het oog geval-len op Marcella Stijlinspirator uitLeeuwarden. Zij laat zien hoe ietsalledaags als kleding en stijluitstra-ling je kracht, zelfvertrouwen enje eigen ik plezier kunnen geven.Kleine verandering, groot effect.

Marcella geeft drie presentaties ophet podium van Crea Plaza, maar

bezet tussendoor ook een eigenstand. Ze vraagt alle bezoekers naareigen keuze een sjaal mee te ne-

men, om te laten zien hoe je daarheel mooie accenten mee aan kuntbrengen.

Crea Plaza is aangekleed met eengezellige bar, leuke stands en mu-ziek op de achtergrond.

Bezorg-klachten?Stuur een mail naar:[email protected]@sallandcentraal.nl

Salland Centraal week 39 2014.indd 3 22-09-14 15:01

Page 4: Salland Centraal week 39 - 2014

Wat verandert er voor u in de zorg?Voorstellen voor de basisverzekering 2015

Traditiegetrouw maakt de regering op Prinsjesdag haar

plannen voor het komende jaar bekend. Zo ook de

wijzigingen die de overheid wil doorvoeren in de zorgsector.

Salland Zorgverzekeringen zet hierbij de belangrijkste

voorgestelde veranderingen op een rijtje:

• Een verhoging van het verplicht eigen risico van

€ 360,- naar € 375,-.

• Vanaf 2015 heeft een patiënt na een ziekenhuisver-

blijf nog een week de tijd om te beslissen of hij / zij

gebruik wil maken van geriatrische revalidatiezorg.

Dit is revalidatiezorg speciaal gericht op ouderen.

• De aanspraak op prenatale testen verandert.

De combinatietest komt voor alle vrouwen voor

eigen rekening, tenzij sprake is van een medische

indicatie. De NIPT valt onder de basisverzekering

als is voldaan aan bepaalde voorwaarden.

De NIPT is een test, waarbij bloed van zwangere

vrouwen wordt afgenomen om de kans op de

meeste voorkomende chromosoomafwijkingen

(waaronder het Downsyndroom) bij het ongeboren

kind te onderzoeken.

• Eventuele reiskosten van een donor worden

vergoed door de zorgverzekering van de ontvanger.

• De wettelijke eigen bijdrage van onder meer

kraamzorg en hulpmiddelenzorg wijzigt door

indexatie. Een aantal worden wat hoger en een

aantal lager. Kijkt u vanaf 10 november in de

voorwaarden 2015 op www.salland.nl/voorwaarden

voor de precieze uitwerking.

• De minister heeft vijf behandelingen medisch

specialistische zorg en twee geneesmiddelen

aangewezen voor voorlopige opname in de

basisverzekering. Het is nog niet bekend of

deze daadwerkelijk vergoed gaan worden.

De overheid heeft het plan om bepaalde zorg uit de

AWBZ over te hevelen naar de Gemeente en naar

de basisverzekering. Wat overblijft van de AWBZ zal

opgaan in de Wet langdurige zorg (Wlz). Als de plannen

doorgaan, wordt de basisverzekering met de volgende

zorg uitgebreid:

• Zintuiglijke gehandicaptenzorg.

• Wijkverpleging.

• Het tweede en derde jaar opname in een

ziekenhuis of andere instelling vanwege

medisch specialistische zorg.

Op 1 januari 2015 treedt de Jeugdwet in werking.

Dit heeft gevolgen voor de basisverzekering.

• Dyslexiezorg valt niet langer onder de

basisverzekering.

• Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ aan kinderen

valt niet meer onder de basisverzekering.

Overde zorgin 2015

Het MKB, de spil van deNederlandse economie“Het MKB is de kurk waarop onze economie drijft”, aldus premier Rutte in mei

2014. In het MKB wordt veel werk verzet door relatief weinig mensen. Uitval van

één of twee werknemers kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering.

Salland Zorgverzekeringensteunt MKB Deventer“Wij weten hoe belangrijk het voor een kleine

ondernemer is om werknemers gezond te

houden. Daarom zijn wij trots op onze goede

relatie met MKB Deventer”, aldus Heleen Ernst

van Salland Zorgverzekeringen. “Als regionale

zorgverzekeraar zorgen wij ervoor dat de zorg voor

werknemers toegankelijk én betaalbaar blijft.

Zo krijgen klanten die zich verzekeren via de

collectiviteit van het MKB, een flinke korting op hun

premie. Niet alleen werkgevers uit Deventer maar

ook uit Raalte, Olst-Wijhe, Voorst, Holten-Rijssen en

Lochem kunnen zich bij MKB Deventer aanmelden.

Naast de aantrekkelijke collectiviteitskorting op de

Salland zorgverzekering, kunnen werknemers ook

profiteren van al onze andere klantvoordelen.”

Waarom Salland Zorgverzekeringen?“Persoonlijk contact staat nog steeds hoog

in ons vaandel, wij zijn een zeer toegankelijke

zorgverzekeraar. Bij ons kunnen klanten nog gewoon

binnenlopen op een van de spreekuren in de buurt

of op ons kantoor aan de Munsterstraat in Deventer.

Een groot deel van de premie investeren wij direct

weer in goede zorg. In ziekenhuizen in de buurt,

verpleegcentra in de wijk of zorg om de hoek.

Wij maken met veel zorgaanbieders in de regio

afspraken. Hierdoor zijn werknemers altijd

verzekerd van goede zorg in de buurt.”

Wilt u meer informatie over de collectieve regeling

met MKB Deventer of meteen al profiteren van de

collectiviteitskorting?

Ga dan naar www.salland.nl/mkbdeventer.

Naar de zorgaanbieder van mijn keuze

Salland heeft met veel zorgaanbieders in de Sallandse regio een contract gesloten.

Zo zijn er bijvoorbeeld voor zorg in de basisverzekering afspraken met 100% van de

ziekenhuizen, met bijna alle huisartsen en 90% van de fysiotherapeuten. Wilt u naar een

zorgaanbieder waarmee geen contract is afgesloten? Dat kan, maar dan kan het zijn

dat er wat bijbetaald moet worden.

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 4 22-09-14 13:12

Page 5: Salland Centraal week 39 - 2014

Munsterstraat 7, 7418 EV Deventer Telefoon: (0570) 68 74 84

www.salland.nl/sallandcentraal

Wat is het verschil tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg?

Vier zorgvragen aan Jos PeetersVanaf 1 januari 2015 zijn zorgverzekeraars verantwoordelijk voor het

organiseren van verpleging en verzorging thuis. Jos Peeters, directeur

Commercie en Zorginkoop, beantwoordt graag enkele vragen over

hoe Salland Zorgverzekeringen goede zorg in de regio regelt.

Wat verandert er volgend jaar allemaal?Jos Peeters: “Veel mensen zijn ongerust.

Maar iedereen die nu een indicatie heeft voor

verpleging of verzorging thuis, heeft ook in

2015 recht op zorg. Alleen is het niet meer

het zorgkantoor Midden IJssel, maar de

zorgverzekeraar en/of de gemeente die de zorg

regelt. De mensen die het betreft, ontvangen

binnenkort een brief van het Zorgkantoor waarin

alle veranderingen duidelijk worden uitgelegd.”

Voor welke zorg geldt dat bijvoorbeeld?Peeters: “Voor ons gaat het voornamelijk

om verpleging en verzorging thuis. In het

verleden vroegen mensen bij het CIZ (Centrum

Indicatiestelling Zorg) hulp aan. In 2015 kan

men rechtstreeks contact opnemen met de

wijkverpleegkundige. Maar mensen kunnen ook

doorverwezen worden door het wijkteam of de

huisarts. Met name de wijkverpleegkundige bekijkt

hoe de zorg het beste geregeld kan worden.”

Wat betekent dit voor de regio Salland?“Per gemeente gaan sociale wijkteams

onderzoeken hoe de zorg het beste georganiseerd

kan worden. Onze taak is vooral om te kijken

welke rol de wijkverpleegkundige het beste

kan vervullen binnen het sociale wijkteam.”

Dus ook volgend jaar gaatde zorg gewoon door?“Ja, verzekerden die dat nodig hebben, kunnen ook

volgend jaar vertrouwen op zorg thuis”, verzekert

Peeters. “Het zal misschien anders georganiseerd

worden, ook omdat de overheid minder geld

beschikbaar heeft gesteld. Maar onze medewerkers

doen er alles aan om de zorg goed te organiseren.

Hebben mensen na ontvangst van de brief van

het Zorgkantoor toch nog vragen, dan kunnen

ze deze altijd stellen via (0570) 68 74 84. Ook op

ons kantoor of op een van onze spreekuren in de

regio kunnen onze leden voor advies bij ons nog

gewoon terecht. Wij helpen iedereen graag verder.”

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen

gecontracteerde en niet-gecontracteerde

zorg? Rolien Arentsen, zorginkoper

bij Salland, geeft het antwoord.

“Salland Zorgverzekeringen heeft met heel veel

zorgaanbieders in de regio Salland contracten gesloten.

Zo kunnen we zowel de betaalbaarheid als de kwaliteit

van de zorg bewaken. Van de meeste gecontracteerde

zorgaanbieders komen rekeningen rechtstreeks bij

ons binnen. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders

kan het voorkomen dat de verzekerde een bedrag

moet bijbetalen. Daarbij is de verzekerde zelf

verantwoordelijk voor het declareren van de rekening.”

Aan welke eisen moet een zorgaanbiedervoldoen om een contract te krijgen?“Dat verschilt per zorgvorm. Binnen de verloskundige

zorg bijvoorbeeld heeft de Koninklijke Nederlandse

Organisatie van Verloskundigen (KNOV)

kwaliteitscriteria opgesteld. Salland neemt de

criteria van deze organisatie over in de contracten.

Daarnaast voegen we ook nog extra eisen toe.”

Worden er elk jaar nieuwecontracten gemaakt?“Ja, elk jaar wordt er een contract gesloten met

onze zorgaanbieders. Misschien leuk om te noemen:

ieder jaar versturen wij duizenden contracten. De

gecontracteerde zorgaanbieders kunnen onze

verzekerden terugvinden op salland.nl/zorgzoeker.”

Waarom bijbetalen bij niet-gecontracteerde zorg?

Bij sommige soorten van zorg geldt een maximumtarief voor een behandeling.

Bij andere is dat niet het geval, de zorgaanbieder mag dan zelf de prijs bepalen. Om de zorg

zo betaalbaar mogelijk te houden, hanteert Salland Zorgverzekeringen maximumtarieven

voor zorgaanbieders waarmee geen contract is gesloten. “Vraagt zo’n zorgverlener een

bedrag dat hoger is dan ons maximumtarief, dan vergoeden wij dit niet volledig”, laat Salland

Zorgverzekeringen weten. “En dan kan het zijn dat een verzekerde zelf wat moet bijbetalen.”

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 5 22-09-14 13:12

Page 6: Salland Centraal week 39 - 2014

Epaper:(www.boomregionaleuitgevers.nl)

Westerman Logistics BV is een dynamische en allroundlogistieke dienstverlener die is gespecialiseerdin de fysieke distributie van rijwielen en overige(gepalletiseerde) goederen door de gehele Benelux enNoord-Duitsland. Daarnaast levert Westerman LogisticsBV, met een opslagcapaciteit voor 4.000 palletplaatsen en40.000 rijwielen, kwalitatief hoogwaardige warehousing

services en is Westerman Logistics BV gespecialiseerd inValue Added Logistics (VAL).

Westerman Logistics BV heeft m.i.v. 1 september j.l.een samenwerkingsovereenkomst geslotenmetIntergamma, franchiseorganisatie voor GAMMA enKARWEI bouwmarkten in Nederland en België, voor

het opzetten van nieuw logistiek buitenmaatsplatform.

De opzet en ontwikkeling van het buitenmaatsplatform doorWesterman Logistics BV voor Intergammaheeft een positief effect op de werkgelegenheid binnen deregio.

CUSTOMER SERVICEMEDEWERKERm/v(Fulltime)

Die ons team op de operationele afdeling komt versterken. Dewerkzaamheden bestaan voornamelijk uit het hebben van contactmet klanten en chauffeurs. Daarbij ben je verantwoordelijk voorde daarbij behorende administratieve werkzaamheden. Daarnaastbied je ondersteuning aan de collega’s van de planning en orderentry.

Profiel:- Je bent in het bezit van een afgeronde MBO administratieve /logistieke opleiding

- Je hebt ervaring in een soortgelijke functie- Flexibele werkinstelling en stressbestendig- Sterk ontwikkelde computervaardigheden- Beheerst de Engelse en Duitse taal zowel mondeling alsschriftelijk

- Je werkt snel en nauwkeurig met oog voor detail- Bezit goede sociale vaardigheden- Ervaring in transportbranche is een pré

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

BUSINESSCONTROLLERm/v(Fulltime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen bestaan uit het mede opzettenvan een operationeel dashboard aan financiële en niet financiëleKPI’s. Het opstellen van marge analyses, business cases enkostprijzen per activiteit.

Profiel:- Afgeronde HBO opleiding (HEAO-BE) of universitaire opleidingbedrijfseconomie

- Analytisch en vakinhoudelijk sterk- Servicegericht, proactief en communicatief vaardig- Kennis van Excel- Interesse voor operationele processen en IT- Kennis van de transportsector is een pré- Na enkele jaren werkervaring, toe aan een volgende carrièrestap

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

DISTRIBUTIECHAUFFEURSm/v(Fulltime & parttime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen bestaan uit het vervoeren,lossen en laden van palletgoederen, lengtegoederen, rijwielenen / of andere stukgoederen naar en van adressen doorNederland. Men zal als chauffeur allround ingezet worden op allespecialismes, bestaande uit rijwielen, lengtegoed en stukgoeddistributie.

Profiel:- In het bezit van rijbewijs C/E- In het bezit van LZV certificaat is een pré- In het bezit van een chauffeursdiploma CCVB of code 95- In het bezit van ADR certificaat en/of digitale chauffeurspasis een pré

- Een goede topografische kennis- Een flexibele instelling, enthousiast, secuur engoed gemotiveerd

- Representatief , klantvriendelijk en communicatief vaardig

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

FINANCIEEL ADMINISTRATIEFMEDEWERKERm/v(0,6 Fte)

Welke financieel administratieve taken zal gaan uitvoeren.

Functie eisen:- Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding of hoger(financieel-administratief )

- Je bent pro actief en kunt nauwkeurig werken- Goede communicatieve vaardigheden- Kennis van de Duitse en Engelse taal- Kennis van de transportsector is een pré

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

SYSTEEMONTWIKKELAARm/v(Fulltime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:- Opzetten van EDI interfaces met onze opdrachtgevers- Het maken van imports en exports in onze TMS systemen- Het maken van verschillende soorten rapportages terondersteuning van onze Operationele en Financiële afdelingen

Daarnaast ben je mogelijk inzetbaar voor het:- Onderhouden van onze server- en netwerkinfrastructuur- Oplossen van allerhande storingen op het gebied vangeautomatiseerde werkplekken, printers en telefonie

Functie eisen:- Je hebt een afgeronde MBO ICT niveau 4 opleiding of hoger- Enige kennis van relationele databases zoals Microsoft SQLServer

- Ervaring met het schrijven in T-SQL en XML- Je hebt een positieve instelling en je kunt logisch denken- Kennis van de transportsector is een pré

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

KOERIERMEDEWERKERS m/v(Parttime & fulltime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen bestaan uit het in teamverbandlossen van vrachtwagens en het uitsorteren van goederen.Het vervoeren van deze goederen naar diverse afnemers. Dewerkzaamheden vinden plaats elke nacht van maandag t/mvrijdag tussen ca. 21:00 en 07:00 uur.

Profiel:- Gemotiveerde mensen met flexibele instelling, enthousiast,secuur en goed gemotiveerd

- Een goede topografische kennis- Representatief, klantvriendelijk en communicatief vaardig- Je bent in het bezit van rijbewijs B- Affiniteit met werken met computers is een pré- Je woont in de regio Nieuwleusen- Vroeg uittreders worden tevens uitgenodigd te reageren

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

LOODSMEDEWERKERSm/v(Fulltime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen bestaan uit het in teamverbandlossen en laden van vrachtwagens. Hierbij worden de goederenveelal met heftruck of (elektrische) pompwagen verplaatst. Dewerkzaamheden worden vanuit onze locatie in Staphorst en indiverse ploegendiensten verricht.

Profiel:- Gemotiveerde mensen die hun werkzaamheden ordelijk ensystematisch verrichten

- Accuratesse, servicegerichtheid en flexibiliteit- Ervaring in het hanteren van heftruck en/of elektrischepompwagen

Wij bieden voor deze functie:- Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie- Mogelijkheden om door te groeien- Een prettige werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conformcao BGV

SCHADEAFHANDELAARm/v(Fulltime)

Zijn / haar werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:- Registreren en verwerken van interne enexterne schademeldingen

- Onderhouden van contacten met verzekeringsassuradeuren- Onderhouden van contacten met schade-experts- Beoordelen en accorderen van facturen- Maken van analyses en rapportages- Actief werken aan preventiemaatregelen

Functie eisen:- Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding of hoger- Je bent pro actief en kunt nauwkeurig werken- Goede communicatieve vaardigheden- Kennis van de Duitse en Engelse taal- Kennis van de transportsector is een pré

Wij bieden voor deze functie:- een afwisselende en verantwoordelijke functie- een prettige werkomgeving metarbeidsvoorwaarden conform cao BGV

P&LOffice is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van salarisadministratie & personeelsadvies, waaronderWerving &Selectie. Voor onze opdrachtgeverWesterman Logistics BV zijn er diverse functies beschikbaar waar wij uw aandacht voor vragen:

Reactie / Interesse:

Het geheleWerving & Selectie traject ten aanzien

van bovengenoemde functies wordt verricht door

P&L Office uit Nieuwleusen, onze professionele

partner in personeelszaken.

Heeft u interesse in een van bovengenoemde

functies, stuur dan voor 21 september a.s. uw

motivatie, voorzien van cv naar: P&L Office, t.a.v.

vacature onder vermelding van de functienaam

naar Rollecate 49a, 7711 GG te Nieuwleusen of

mail naar: [email protected]

Voor meer informatie over de vacatures

verwijzen wij u door

naar P&L Office,

contactgegevens via

de websitewww.pl-office.nl

Reactie / Interesse:

Het gehele We rving & Selectie traject ten aanzien

van bovengenoemde functies wordt verricht door

P&L Office uit Nieuwleusen, onze professionele

partner in personeelszaken.

Heeft u interesse in een van bovengenoemde

functies, stuur dan voor 3 oktober a.s. uw

motivatie, voorzien van cv naar: P&L Office, t.a.v.

vacature onder vermelding van de functienaam

naar Rollecate 49a, 7711 GG te Nieuwleusen of

mail naar: [email protected]

Voor meer informatie over de vacatures

verwijzen wij u door

naar P&L Office,

contactgegevens via

de website

www.pl-office.nl

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 6 22-09-14 16:50

Page 7: Salland Centraal week 39 - 2014

7sallandcentraal

DE MENING VAN SALLANDElke week is er wel een item op Salland Centraal, de site dat detongen los maakt en waarbij onder de lezers een kleine of flinkediscussie ontstaat. Op pagina 5 lichten we telkens zo’n artikel uit

Poll: Maak een fiets-en voetgangerstunnelonder kruispunt BosMaak een fiets- en voetgangerstunnelonder Kruispunt Bos. Dat is de pollop onze website deze week. VVD enPvdA vinden dat Kruispunt Bos bijRaalte aangepakt moet worden. Opde plek waar de N35 en N348 elkaarkruisen, moet een fiets- en voetgan-gerstunnel komen, vinden ze.Volgens de partijen behoort hetkruispunt tot de grootste knelpun-ten van de provincie. Op de wegstaan vaak files en ook gebeuren erregelmatig ongelukken. De partijenhebben daarom de handen in ééngeslagen.De partijen willen onder het kruis-punt een tunnel aanleggen voor voet-gangers en fietsers. Volgens de VVDen PvdA is het plan ook haalbaarbinnen het budget van de provin-cie. Er is namelijk door het kabinetvijf miljoen euro beschikbaar gesteldvoor de aanpak van knelpunten opde N35.De wens van PvdA en VVD is destelling op onze website deze week.Stemmen en reageren kan op www.sallandcentraal.nlAfgelopen stond de poll op onze sitein het teken van een plan van D66Raalte: Schaf de Welstandscommis-sie af, stelde de partij. In een briefstelt de partij dat de bouw langzaamuit de slop komt en daarom onder-steund moet worden. De gemeenteRaalte kan volgens D66 een bij-drage leveren door bijvoorbeeld devergunningprocedure te versnellen.Eén van de mogelijkheden is volgenshen om de welstandscommissie af teschaffen en de welstandsbeoordelingdoor eigen ambtenaren te laten doen.Dit bespaart tijd en geld en versneltde afgifte van een bouwvergunning,aldus D66.

Schaf de welstands-commissie af

71 %

29 %

DE MENING VAN SALLANDElke week is er wel een item op Salland Centraal, de site dat detongen los maakt en waarbij onder de lezers een kleine of flinkediscussie ontstaat. Op pagina 5 lichten we telkens zo’n artikel uit

Huishoudelijke hulp: iedereen een uurtje minder

Salland Centraal, de site plaatst dagelijks politienieuwsin de rubriek 112. In de rubriek 112 Deze Week presenterenwe de meest opvallende en/of best gelezen berichten.

112 DEZE WEEK

Iedereen die gebruik maakt vanhuishoudelijke hulp moet het vanaf1 januari 2015 doen met een uur-tje minder ondersteuning per week.Tenminste, dat stelt het Raalter colle-ge van burgemeester en wethoudersvoor aan de gemeenteraad.

Gemiddeld wordt er in Raalte 3,2uur huishoudelijke hulp per weekgebruikt. Dat moet dus vanaf 1 ja-nuari 2,2 uur per week worden. Wiegeen huishoudelijke hulp in wil le-veren, kan het uurtje zelf terugkopenvan de gemeente.

Het uurtje terugkopen kost een ont-vanger van de hulp 12,50 euro peruur. De rest van de kosten van hetterugkopen (7,50 euro) wordt ge-subsidieerd door de gemeente.“We willen zo veel mogelijk zorg ge-ven en zoveel mogelijk medewerkersaan het werk houden,” licht wethou-

der Gosse Hiemstra toe. Het voor-stel, dat geldt voor de jaren 2015 en2016, wordt door de bestuurder om-schreven als een zachte landing. “Zoblijft de overgang geleidelijk”.De gemeente Raalte moet in de huis-houdelijke hulp snijden, omdat zevanaf 1 januari 1,2 miljoen euro min-der krijgt van het Rijk om de hulp tebekostigen. “Het kan dus simpelwegniet zo door blijven gaan.”Overigens geldt dit voorstel alleenvoor de mensen met een lichtere in-dicatie van hulpbehoefte, dat is ruimdrie kwart van de ontvangers. Wieecht afhankelijk is van de hulp (in-dicatie 2) hoeft geen huishoudelijkehulp in te leveren.De gemeente is voornemens om voor1 oktober een brief aan alle ontvan-gers van hulp te sturen, om haarvoorstel toe te lichten. Eind volgendemaand vergadert de gemeenteraadover dit voorstel.

De meest opvallende en/of best gelezen berichtenuit de rubriek 112 op sallandcentraal.nl!

Drie auto’s botsen opde N348 bij RaalteOp de N348 bij Raalte zijn vrijdag-middag drie auto’s op elkaar gebotst.Dat gebeurde vlakbij de rotonde metde Wijheseweg. Hoewel er in eersteinstantie gedacht werd dat er letselbij het ongeluk te betreuren was,bleek dat gelukkig niet zo te zijn. Debrandweer kon kort na aantreden,weer richting kazerne.

Camperbusje uitWijhe gestolenOp de Dijk in Wijhe is in de nacht vanzondag 14 september op maandag 15september een camperbusje gestolen.Het busje, een Volkswagen Transpor-ter, is blauw-wit en heeft kenteken 55-LFN-5. Zag je verdachte personen? Beldan even met 0900-8844.

Man bekneld in ver-reiker in LetteleIn Lettele is zaterdag een jongeman be-kneld komen te zitten in een verreiker.Hij moest door de brandweer bevrijdworden om vervolgens met een am-bulance naar het ziekenhuis gebrachtte worden. De man was peren aan hetplukken aan de Assinksteeg toen hijmet zijn verreiker plaats wilde makenvoor een auto. Door een verkeerde ma-noeuvre reed de verreiker onbedoeldvooruit de boom in, waardoor de manbekneld kwam te zitten.

Hennepafval ge-dumpt aan Barlose-weg in OlstAan de Barloseweg in Olst zijn vorigeweek dinsdag meerdere zakken methennepafval gevonden. Ook zaten eraarde en voedingsmiddelen tussen degedumpte spullen. De politie wil graagweten wie er achter de dumping zit envraagt aan mensen die iets gezien heb-ben dat met dit voorval te maken kanhebben om contact op te nemen. Bel-len kan op 0900-8844.

Gewonde bijongeluk op N337Bij een ongeluk op N337 bij Herxenis vrijdag een man gewond geraakt.Hij is met een pijnlijke borstkas naarhet ziekenhuis vervoerd. De manraakte met zijn personenauto een te-genligger, vermoedelijk omdat hij teveel naar links kwam op de rijbaan.De tegenligger, een auto met aan-hanger, heeft de hele zijkant van deauto open gereten. Daardoor werdeen rijbaan tijdelijk afgesloten voorverkeer.

Misschien vergeten dat de BTW in 2012 van 19% naar 21% ging? De vrijstellingmotorrijtuigenbelasting voor voertuigen van 25 jaar en ouder is deels afgeschaft.Verhoging assurantie belasting in 2013: ook gemiddeld 100 euro per gezin. Ac-cijns op brandstof, tabak, bier en wijn m.i.v. 2014 omhoog. Belasting op energie(‘kolenbelasting’ uit het Lenteakkoord) per 2013. En nu overweegt men een flinkaantal diensten met 6% BTW over te hevelen naar 21%. Dus voorbeelden ge-noeg. Enig idee welk bedrag deze struikrovers op deze manier buitmaken op hetgemiddelde, hardwerkende Nederlandse gezin?

GErtIE

En dan vergeet ik nog de forse stijging van het huurwaarde forfait in 2014waardoor huizenbezitters zo 100 euro per jaar extra aan inkomstenbelastingbetalen. Het schrappen van allerlei aftrekposten waardoor de belasting hogeruitvalt en het stukje bij beetje inperken van de hypotheekrente aftrek. En opgemeentelijk niveau: alle gaten die daar overblijven worden gerepareerd meteen aanpassing van de OZB. Tenslotte meldt het Waterschap dat ze ‘ondanksbezuinigingen’ toch de waterschapsbelasting met 10% moet verhogen ‘want wewillen immers wel droge voeten houden’.Nog vragen?

GErtIE

Houd toch op met klagen als het niet meer kan worden we vanzelf met subsidieop gemeentekosten weggedragen.

Jan

Oneerlijke maatregel. gemiddeld is dit 31,25 % maar iemand met 5 uur wordt20% gekort en met 2 uur 50%. Stel je hebt 1,5 uur blijft er een half uurtje over?

EvErt

Mijn vader zaliger zou zeggen pas op voor grote vogels ze slapen zelden en heb-ben altijd honger.

Jan

toch wel goed van de gemeente dat ze naar de indicaties hebben gekeken. wanthoe hoger de indicatie word volledig vergoed. neemt niet weg dat er altijd eengroep mensen zal zijn die nu toch gedupeerd worden. blijkt toch wel weer datmensen moeten inleveren aan loon. en vaak zijn dat de groep mensen die altijdal aan het inleveren zijn. jammer

alSJEmOu

De alsmaar duurder wordende Haagse hobbies worden linksom rechtsom doorde burger duur betaald. We zijn één van de welvarendste landen, maar hetgeld wordt weggegeven aan Jan en alleman. En ondertussen worden belastingenverhoogd en voorzieningen afgebroken.

GErtIE

Gertie, welke belastingen zijn er de laatste tijd verhoogd dan?

@ GErtIE

Dat noem je nu de kaasschaafmethode. Maar anders dan normaal (op weg naarkapot gaan) lijkt dit de manier om ons langzaam maar zeker in te laten zien datwe zelf ook een boel kunnen (of moeten?) doen voor onze naasten.

JOS

Salland Centraal week 39 2014.indd 7 22-09-14 15:01

Page 8: Salland Centraal week 39 - 2014

Formido Raalte • Heesweg 17A • 0572 - 353647

Happy Daysbij

hapje - drankje!

Daysays Days Days Days DaysaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHHappyHappyHHappyHappyHappyHappyH pyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyH Daysays Daysays Days Days Daysays Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysaysays Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappybijbijbijbij

HappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappypypHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappypy Days Daysays Days Days DaysHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days DaysD Days Days DaysDays Days Days Days Daysaysbijbij

Days Daysays Days Days Daysbij

DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy DaysD Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Daysays Daysays Days Days Days Days Daysays DaysHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHHappyHappyHappy Days Daysays Days Daysays Days Days Days Days Days Daysays Days DaysaysaysHappyHappyHappybijbijbijbij

HappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyppyHappypapHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappy aysHappy Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappy DaysD Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days DaysDaysaysays Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Daysbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysays Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

DaysHappyHappypyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappypy DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyppyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyapHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Daysays Days Days Days Days DaysHappy Days Days Days DaysHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysDaysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Daysbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Days Daysays Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyaHappyHappyHaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappy DaysD Days Days Days Days Days DaysD DaysD Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Daysays Days Daysbij

Days Days Days Daysbij

Days Days Daysays Days Daysbij

Days Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Days Days Daysbij

DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Daysays Days Days Daysays Days Days Days Daysays Days Days Daysays Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Daysays Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysays Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Daysays Days Daysays Daysays Days DaysHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappy Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Daysays DayspHappyHappyHappyHappyHappyaHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days DaysDays Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Daysbij

Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

DaysHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyHappyaHappyaHappyaHappyHappypyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days DayspyHappy Days DaysHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days DaysD Days Days Days DaysD Days Days Days Days Daysays Days Days DaysDays Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days DaysDays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysays Daysbij

Daysaysbij

ays Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysays Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyaHappyaHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappy Days DaysDays Days Days Days DaysDays Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypapHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypy Days Days Days DaysHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysDays Days Days Days Days Days Days DaysDays Days Days Days Daysays DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHHappyHHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Daysays Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappypypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days DaysDHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappy Days DaysD Days Days Days DaysD Days Days DaysDpyHappyHappybij

HappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypy Days Days Days Days Days Days Days DaysDaysHappyHappyHappyHappy Days DaysHappyHappy D Days Daysays Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysDays Days DaysDays Daysays Days Days Days Days Daysaysbij

aysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyppHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days DaysaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD DaysDays Daysays Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days DaysHappy Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappy D Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Daysays Days Daysays Days Days Daysbij

aysbij

aysbij

Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Daysbijbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

aysaysbij

aysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Daysays Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysaysaysbij

ays Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy DaysHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days DaysHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy D DayspHappyHappyHappyHappyppyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyaHappyHappyHappyHappypyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappypHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysDD Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days DaysD Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Daysays Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysaysbij

ays Days Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Days Daysays Days

Formido Raalte • Heesweg 17A • 0572 - 353647

Happy Daysbij

Kom voor de overige Stunt-prijzen naar onze bouwmarkt!hapje - drankje!

HappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappyHappy Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbijbijbij

Days Daysbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Days Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Days Days Days Days Days Daysbij

Daysbij

Days Daysbij

Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Daysbij

Days Days Daysbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Daysbij

Daysbij

Daysbij

Daysbijbijbij

Daysbij

Daysbij

Daysbij

Daysbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbijbij

Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days Days

Kom voor de overige Stunt-

KOOPZONDAG 28 SEPT. 12-17 UUR

Van 900.-

699.-

OP=OP!Van 119.-

69.95

60x40cm

9.95

45x30cm

9.95OP=OP!

Van 14.99

4.99

Lamp ANOUKVan 139.-

99.-

MeisjesfietsVan 179

139.-

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 8 22-09-14 17:11

Page 9: Salland Centraal week 39 - 2014

9sallandcentraal

Kokkiebikes Veldtoertocht over Sallandse Heuvelrug

Badminton-instuifmiddagvoor basisscholieren

Cycling Lemelerveld verzorgt opzondag 5 oktober de uitdagendeKokkieBikes Veldtoertocht overde Sallandse Heuvelrug. In éénvan de mooiste mountainbike-gebieden van Nederland zijnroutes van 25, 40 en 50 kilometeruitgestippeld.

De routes bestaan grotendeels uitslingerende singletracks met ver-rassend veel hoogtemeters over on-der meer de Hellendoornse- en deEelerberg en door de rivierduinenlangs de Regge. Ook de meer ervarenbikers hoeven niet ontevreden te zijnmet routes vol beklimmingen, snellestuurstukken en mooie afdalingen.

Een deel van de tocht leidt door ge-bieden die normaliter niet toeganke-lijk zijn. Daarom is dit een uniekekans deze singletracks te ontdekken.Dit jaar krijgt de tocht drie sterrenvan NTFU. Ook is het dit jaar weermogelijk om op bepaalde punten tekiezen voor makkelijke of moeilijkepaden, ook wel de “chicken- en dan-

gerroads”. Tijdens de tocht wordt ervoor de inwendige mens gezorgd,voor de 40- en 50 kilometerroute iser een extra stop. Bij pech onderwegkrijgt de pechhulp je weer snel op derit, terwijl ook de EHBO paraat staatom je in het zadel te houden.Er wordt gestart tussen 09.00 en10.30 uur vanaf onze nieuwe startlo-

catie Theeschenkerij en MinicampingDe Huttert, Nieuwe Twentseweg 3 inLuttenberg. Het inschrijfgeld voor detocht bedraagt vier euro voor NTFU-leden en zes euro voor niet-leden.Alle informatie over deze tocht isterug te vinden op: www.ntfu.nl/kalender of op www.cyclinglemeler-veld.nl

Tijdens het Sportgala Raalte, opvrijdag in het HOFtheater in Raal-te, is bekend gemaakt dat RicoHarder is gekozen als sporter vanhet jaar 2014 voor de gemeenteRaalte.

Bij de sportteams ging de winst naarde voetballers van het eerste team van

VV Heino. De aanmoedigingsprijsging naar atlete Lynn van Zijl van AVSalland en Ben Wichers Schreur vanSV SDOL was de winnaar in de cate-gorie ‘vrijwilligersprijs’.Iedereen kon tot 1 september 2014via de website van het SportbedrijfRaalte op de kandidaten stemmenin de categorieën ‘sportprijs indivi-

dueel’ en ‘sportprijs team’. De uitslagis tot stand gekomen door een com-binatie van de publieksstemming ende keuze van de vakjury. De vakjurybestaande uit Jet Mars, Johan Kieke-bosch, Wout Wagenmans en Her-man Holtmaat, koos zelf de winnaarvan de vrijwilligersprijs en de aan-moedigingsprijs jeugd.

De gemeente Raalte huldigde dezeavond ook de Sportkampioenen van2013-2014. Op het podium van hetHOFtheater stonden de volgendesportkampioenen op de ‘LegendaryLane’: Iris Elshof (paardensport),Derenik Ghazaryan (gewichtheffen),Rico Harder (judo), Bram Marskamp(trampolinespringen), Edwin Ophof

(triathleet), Kenneth Pinkster (bmx),Kay Ruiter (voetbal) en Karen Tov-masjan (gewichtheffen). WethouderGosse Hiemstra overhandigde aanhen de prijzen.De avond, die gepresenteerd werddoor Maaike Heethaar en Lars Hen-ning, werd verder aangevuld met eenoptreden van dansgroep Emote.

Badmintonclub BC Hoogerheyneuit Heino houdt op woensdag 1oktober een instuifmiddag voorkinderen van de basisscholen uitHeino en omgeving.

Maak kennis met de snelle zaalsporten kom in beweging. Test je gevoel

voor balans, richting, reactiesnelheiden conditie met diverse leuke spel-letjes. Met tussendoor gratis ranja enfruit.De instuif in de sporthal in Heinoduurt van 13.30 uur tot 15.30 uur.Iedereen mag gratis meedoen. Tip:Neem wel even sportschoenen mee.

Zondag 28 septemberHoofdklasse C 14.00 uur RKHVV – Rohda RaalteEerste Klasse E 14.00 uur Heino – Longa ’30Tweede Klasse J 14.00 uur Stevo – Wijhe ‘92Tweede Klasse J 14.00 uur Helios - LemelerveldTweede Klasse J 14.00 uur Overwetering – TubantiaDerde Klasse B 14.00 uur Heeten – Colmschate ‘33Vierde Klasse H 14.00 uur Holten – HaarleVierde Klasse H 14.00 uur Broekland – Ulu SporVijfde Klasse A 14.00 uur Langeveen - SDOLVijfde Klasse A 14.00 uur La Premiere – MariënheemVijfde Klasse A 14.00 uur AVC Heracles – Nieuw HeetenVijfde Klasse A 14.00 uur Raalte – BornerboroekVijfde Klasse H 14.00 uur Lettele – Cupa

TopscorersAlexander Ruiter (Heeten) 6Deniz Sahbaz (Rohda Raalte) 6Aron Schiphorst (Broekland) 4Remy Velderman (Mariënheem) 4Boy Boeloerditi (Rohda) 3Robin Gerritsen (Heino) 3Jort Schutte (Nieuw Heeten) 2Jari ten Have (Haarle) 2Jeffrey de Vissscher (Rohda Raalte) 1Rinse Kleverkamp (Mariënheem) 1Remco Beumer (Heino) 1Stijn Kogelman (Lemelerveld) 1

LIVE VOETBALDe voetbalcompetities zijn weer begonnen. Salland Centraal volgt alle regionale clubs op de voet. Op www.sallandcentraal.nl en op de Salland

Centraal App vind je live alle tussenstanden en na afloop een verslag van de wedstrijd. Bovendien kun je elke week meedoen met de Intersport

Schutte Wedstrijd van de Week op de site.

Onze gegevens zijn mogelijk niet volledig. Bij dezen een oproep: houd ons op de hoogte van de namen van de doelpuntmakers!

Sportgala: Rico Harder sporter van het jaar

Foto: Johan Wolff

Salland Centraal week 39 2014.indd 9 22-09-14 15:01

Page 10: Salland Centraal week 39 - 2014

Teams Rabobank SallandSamen Sterker bedwingen de Mont Ventoux

voor het goede doel!

Die herinneringenblijven altijd onder-werp van gesprek

“Door twee vrienden ben ik uitgenodigd om mee tedoen aan de beklimming van de Mont Ventoux.Met de ervaring van afgelopen jaar in de familieaangaande de ziekte kanker heb ik besloten mee tedoen. De verdere motivatie om mee te doen warende sportieve, persoonlijke uitdaging en de koppe-ling aan het lokale goede doel het KenniscentrumOncologie in Schalkhaar.

In januari ben ik gestart met trainen voor de AmstelGoldrace. Deze heb ik gefietst en dat beviel goed, zodatwe met een groep nog een aantal toertochten geplandhebben, waarvoor training noodzakelijk was. Prachtigetrainingen, zelfs in de ochtend al voor 06:00 uur startenen veel kilometers maken. Inmiddels had ik me inge-schreven voor de beklimming van de Mont Ventoux enhad ik met een aantal afgesproken om drie keer de MontVentoux te beklimmen op de dag van de beklimming.

Naar aanleiding van de trainingen en de afspraak omdrie keer omhoog te fietsen vanaf de drie verschillendestartplaatsen, had ik wel vertrouwen om in ieder geval

twee keer omhoog te fietsen. We, Peter Tummers, JoostRutgers, Bert Flierman en Jeroen te Wierik en ik zijn om6:15 uur gestart in Bedoin en na ruim twee uur was ie-dereen boven. Daarna naar Sault gefietst, waarvandaande tocht voor de Stichting Mont Ventoux gezamenlijkstartte. Eerst een indrukwekkende minuut stilte voor destart en iedereen heeft zijn of haar reden om te overden-ken. Daarna de start met veel aanmoedigend publiekom ons heen.Mijn persoonlijke overdenkingen en gevoelens hebik tijdens de beklimming vooral het laatste deelgehad van de zes zware klimkilometers, maar de saam-horigheid, verdriet en blijdschap boven op de kale bergwas helemaal overweldigend.Je wordt onthaald door eerst de Stichting en daarna dedames van Salland Samen Sterker; dat gaf echt een ge-voel van‘Samen’. Dit was voor mij de tweede beklimmingvan de dag en ik moest meteen afdalen naar Malauceneom de derde keer die dag de berg te beklimmen.

Het was prachtig om te zien hoe goed er werdsamengewerkt, zeker tijdens het Sponsordiner, bij deinzameling van sponsorgeld en alle andere acties en ac-tiviteiten, daarvoor complimenten aan de organisatie.Tijdens het verblijf in Mont Brun in Frankrijk is het zekerals goed ervaren en is het een hechte club mensen van-uit de Rabobank, maar ook vanuit de relaties daarom-heen, geworden. Het zijn toch gezamenlijke prachtigeherinneringen, die als je elkaar weer ziet of spreekt, on-derwerp van gesprek blijven. Die vergeet je nooit meer.

Ik zal zeker in de toekomst nog eens deelnemen aan eengezamenlijke actie voor een goed doel.Elk jaar is er geld nodig voor goede doelen en daarom ishet wellicht de taak van nieuwe deelnemers om in hunnetwerk de ruimte te geven en te vragen om dit goededoel te steunen. De ervaring was fantastisch: “met eengoed doel als basis en een leuke club mensen om jeheen je grenzen verleggen.”

Teams Raalte en Deventer: Salland Samen Sterker!

Maarten van Polen:was één van de deelnemers in Team Deventer

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 10 22-09-14 17:23

Page 11: Salland Centraal week 39 - 2014

Henny Zomer:“Het is een enorme ervaring die je samen met je teamleden meemaakt”

Foto

’sTa

nja

Wul

f-Pe

ters

Samensterker

Op vrijdag 5 september stonden 18 medewerkers en 34 relatiesvan Rabobank Salland aan de start voor een enorme uitda-ging: het bedwingen van de reus uit de Tour de France deMont Ventoux. Individueel afzien voor het goede doel KWFKankerbestrijding en twee lokale goede doelen: Team Raaltetrotseerde de berg in de Provence voor Hospice de Cirkel, eenplaatsvervangend thuis in Raalte waar ongeneeslijk zieken tegast zijn om te sterven; Team Deventer voor KenniscentrumOncologie in Schalkhaar, waar kankerpatiënten terecht kunnenvoor behandeling en begeleiding, voorlichting en informatie,service en voorzieningen.

Voor Team Raalte deed Henny Zomer, Rabobank-medewerker,mee. “Voor mij stond vast dat nadat vorige zomer drie collega’saan het vechten waren tegen kanker, ik op deze manier hier ietsaan kan doen. Ik weet dat mijn inspanning in geen verhoudingstaat tot de krachtvraag die mijn collega’s te verwerken kregen.Maar iets kunnen bijdragen was voor mij voldoende. Ik hebnadat ik in januari jl. een opleiding had afgerond, heel veel vanmijn vrijgekomen tijd gestopt in het doorbrengen bij Vital Cen-ter in Raalte en op de mountainbike. Drie keer per week in desportschool en twee keer per week een paar uur mountainbikenover de Sallandse Heuvelen.Ook de zomervakantie stond volledig in het teken van hoogte-meters maken met het fietsen. En toen realiseerde ik mij ookdat fietsen in Salland van een heel ander niveau is dan fietsenin de Dolomieten. Dan komt ook de twijfel wel langs. Heb ikwel genoeg in Nederland getraind, heb ik nog genoeg tijd omvoldoende conditie op te bouwen tot aan 5 september?”

Tussen start en finish“Aan de start werd ik geraakt door het feit dat er zo veel deel-nemers zijn die allemaal met hun eigen verhaal, ervaringen endoel deze enorme beklimming willen aangaan. De gezichtenom je heen laten zien, dat ze er klaar voor zijn. En dan na eenmooie toespraak, gevolgd door een minuut stilte, waarbij me-nigeen een traantje liet, realiseerde ik me dat ik nu echt aan

de ‘strijd’ ga beginnen. Mijn strijd om de top van de MontVentoux te behalen. Een paar honderd meter voor de finishhoorde ik mijn naam geroepen worden door de teamleden dieal boven waren. Een enorm gevoel was dat. En het geroep vanmijn naam hield niet op totdat ik over de finish kwam. Op datmoment was er ruimte bij mij voor alle emoties, blij omdat ikde klus geklaard had. Maar ook tranen om iedereen te zien dieje al die maanden hebben gesteund, je hebben bijgestaan bij diemomenten dat je het zwaar had in de trainingen.”

Community gedachte“Tijdens de eerste bijeenkomst van Team Salland Samen Ster-ker Raalte moesten de meesten elkaar nog verder leren ken-nen. Maar door de verschillende acties/activiteiten waar ik aanheb meegedaan leer je elkaar beter kennen, en door de enormeervaring die je samen met de teamleden van Salland SamenSterker hebt meegemaakt, is er een bijzonder mooie en uniekeband ontstaan.Nu na terugkomst in Salland merk je pas wat dit hele trajectgedaan heeft. Of ik de volgende keer weer meedoe? Mijn ant-woord hierop is volmondig JA. Het is zo’n enorme mooie erva-ring en door op deze manier je in te zetten, kun je een steun zijnvoor die mensen waarvan het leven een zwarte kant laat zien.Ik realiseer me heel goed dat de ervaring met de Mont Ventouxnooit meer zal zijn zoals op vijf september, dus ik ga daaromdan graag een andere enorme berg beklimmen.”

Community BankingPaul Bakker, initiatiefnemer vanuit Rabobank Salland: “Als Ra-bobank staan wij midden in de samenleving en hebben daar-mee bij uitstek een positie om diverse partijen met elkaar inverbinding te brengen. Bij de Mont Ventoux actie is er een fan-tastische community ontstaan. De bank is de initiator. Leden,klanten, mensen uit het netwerk, ze sloten spontaan aan. Daar-mee is het echt Salland Samen Sterker geworden.

De totaalopbrengst van de actie ligt ruim boven de € 55.000

en groeit nog steeds. Er komt nog steeds geld binnen en menverwacht rond de € 70.000,= uit te komen met beide teams.

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 11 22-09-14 17:23

Page 12: Salland Centraal week 39 - 2014

Welkom bij Salon Simone.

De salon is ge

opendop:

dinsdag

09.00- 18.00

woensdag

09.00- 18.00

donderdag

09.00- 20.00

vrijdag

09.00- 18.00

zaterdag

08.00- 13.00

www.salon-sim

one.nl

De Veenhorst 38106 BBMariënheemT: 0572 362330

Vraag nu onze brochure aan!

0800-4464464 (gratis)

www.fabiusopleidingen.nl

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd), Administratief Medewerker (9 mnd),Financieel Administratief Medewerker (12 mnd), Commercieel Administratief

Medewerker (12 mnd), Diverse commerciële opleidingen (12 mnd),Medewerker Projectadministratie (12 mnd), Secretaresse (12 mnd),

BKB / BKC / PDB

Geen specifieke vooropleiding nodig

Fabius is een CRKBO erkende opleider

4444

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

Meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen

Vroegboek-korting

t/m 13 juli

o.a. Deventer, zwolle, apeldoorn, zutphen, almelo, hengelo

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd), Administratief Medewerker (9 mnd)

Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-Vroegboek-kortingkortingkortingkortingkortingkortingkortingkortingkortingkortingkorting

t/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 julit/m 13 juli

Schrijf je nu in!0800-4464464 (gratis)

www.fabiusopleidingen.nl

START

opleidingen

6 - 10 okt!

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd), Administratief Medewerker (9 mnd),Financieel Administratief Medewerker (12 mnd), Commercieel Administratief

Medewerker (12 mnd), Diverse commerciële opleidingen (12 mnd),Medewerker Projectadministratie (12 mnd), Secretaresse (12 mnd),

BKB / BKC / PDB

Geen specifieke vooropleiding nodig

Fabius is een CRKBO erkende opleider

4444

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

Meer dan 90% van de cursisten beveelt onze opleidingen aan

o.a. Deventer, Zwolle, Apeldoorn, Zutphen, Almelo, hengelo

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 12 22-09-14 13:13

Page 13: Salland Centraal week 39 - 2014

13sallandcentraal

Historische Vereniging Raalte houdt open dagDe Historische Vereniging Raalteen Omstreken houdt zaterdag 27september weer een open dag, ditkeer in het nieuwe onderkomen,het Tivoli-gebouw van scholen-gemeenschap De Landstede aanZwolsestraat 63. Leden en belang-stellenden zijn van harte welkomom kennis te maken met denieuwe huisvesting en om in hetdocumentatiecentrum te speuren.

Begin september is de verenigingvanuit boerderij Strunk verhuisdnaar het Tivoli-gebouw. Hier kan ge-bruik gemaakt worden van en aantalruimtes zodat er verschillende acti-viteiten tegelijkertijd mogelijk zijn.Een eerste kennismaking in de nieu-we locatie, de jaarlijkse ledenverga-dering, is prima verlopen.

Met de open zaterdag biedt de ver-eniging iedereen die belangstellingheeft voor historie volop de gelegen-heid om naar hartenlust op zoek tegaan in de grote hoeveelheid materi-aal waarover de vereniging beschikt.

Dat materiaal is zowel op papiermaar voor een groot deel ook digitaalvoorhanden. Naast een uitgebreidecollectie boeken over allerhande his-torische onderwerpen is er een om-vangrijk digitaal archief. Voor eenbelangrijk deel bestaat dat uit genea-logische informatie, van belang voorstamboomonderzoekers.

Tot de digitale collectie behorenscans van de originele akten van deBurgerlijke Stand van alle Overijs-selse gemeenten, voor zover dezeopenbaar zijn. De oudste gegevenszijn van 1812. De geboorteakten zijntot 1912, de huwelijksakten en hu-welijksbijlagen tot 1937 en de over-lijdensakten tot 1962 in te zien. Al-leen al deze collectie omvat ruim 2,5miljoen bestanden.

Ook het fotoarchief, voor een belang-rijk deel eveneens digitaal, biedt eenschat aan informatie. De afgelopenjaren is er hard aan gewerkt om eenzo uitgebreid mogelijke collectie teverkrijgen. Dat is mede gelukt door-

dat veel bezoekers hun oude foto- endiamateriaal hebben laten scannenzodat de plaatjes ook voor anderenbeschikbaar zijn gekomen.

Tijdens het open huis zal een foto-expositie worden ingericht. Vooreen deel zal die bestaan uit foto’s dietijdens Stöppelhaene zijn geëxpo-seerd in de Plaskerk, aangevuld metandere afbeeldingen van oud-Raalte.Ook de film uit 1967 die op DVD isovergezet, zal verkrijgbaar zijn.

Een afzonderlijke ruimte zal wordeningericht door de klederdrachten-groep van de vereniging. Daar zal tezien zijn wat er de afgelopen weken,sinds de oprichting, zoal aan de ver-eniging is aangeboden. De werk-groep houdt zich graag aanbevolenvoor nog meer ouderwetse kleding.Die zal in boerderij Strunk geëxpo-seerd worden.

Verder zal de werkgroep Stolperstei-ne zich presenteren. Deze groepijvert ervoor om gedenkstenen te

laten plaatsen voor de huizen vanwaaruit tijdens de Tweede Wereld-oorlog Joodse inwoners van Raaltezijn weggevoerd. Ook een boek overde Joodse gemeenschap in Raalte isin de maak. De eerste stolpersteinezijn in het voorjaar aangebracht, derest volgt zo mogelijk nog dit jaar ofin 2015.

Nieuw is de zeer recent ingesteldewerkgroep Dialect. Doel is het inven-tariseren van bestaande boeken overhet Sallands dialect en daarnaast hetvastleggen van de oude spreektal inverschillende varianten van Raalte enSalland.

Bij de verhuizing naar het Tivoli ge-bouw bleek dat de vereniging overeen aantal dubbele boeken beschikt.Die zullen tijdens de open dag tekoop worden aangeboden. In het“boekenhoekje” is ook het onlangsverschenen boek van mevrouwRiek Hofstede over Boerhaar enHengebelde (gemeente Olst-Wijhe)alsmede een aantal andere recent

uitgebrachte historische boeken ver-krijgbaar.

Tenslotte doet de vereniging eenoproep aan iedereen die nog interes-sante oude foto’s. ansichtkaarten ofdia’s van Raalte, inclusief de buurt-dorpen, in bezit heeft, deze mee tenemen naar de open dag. Ter plaatsekan er een scan van gemaakt wordenvoor het fotoarchief van de vereni-ging. De originele foto’s en dia’s kun-nen na het scannen weer mee naarhuis. Ook oude documenten zoalstransportakten en andere bescheidenzijn welkom. Ook daarvan wordteen scan of een kopie gemaakt. Hiergeldt: hoe ouder hoe liever, ook al ishet oude schrift lastig te lezen.

De open dag is gratis toegankelijk.Open van 10.00 tot 15.30 uur.Toegang vanaf de Zwolsestraat, te-genover het overdekt zwembad ensporthal Tijenraan. Het Tivoli-ge-bouw staat links achter het hoofd-gebouw van de school. Er is ruimeparkeergelegenheid aanwezig.

Ontmoetingsavond in de PlaskerkIn de Plaskerk in Raalte wordt op28 september een ontmoetings-avond gehouden. De avond is be-doeld voor iedereen tussen de 16en 40 jaar. Het thema is ‘Vriend-schap, wat doet het met jou?’.

Je bent van harte uitgenodigd zon-dagavond 28 september om daar metleeftijdsgenoten eens verder over te

denken, praten, zingen (samen metGospelgroep Freedom), maar ookgewoon te luisteren. Natuurlijk zijnvaders, moeders, broertjes en zusjeswelkom, maar het liefst ziet de orga-nisatie heel veel jonge mensen, vanaf16 jaar. Neem daarom gerust vrien-den of vriendinnen mee.De avond begint om 19.00 uur eneindigt om 20.15 uur.Woonwinkel Seine gaat verbouwen

en maakt plaats voor Het AtelierWoonwinkel Seine Wonen inHeino gaat verbouwen. Er wordtin de winkel plaats gemaaktvoor Het Atelier. Het Atelierwordt de nieuwe textielafdelingvan Seine Wonen.

Op een centrale plek in de winkelkomt een inspiratieshop met eengrote en mooie collectie vloer-,wand- en raambekleding. Rondom

het Atelier realiseren ze zes bele-vingswerelden met elk hun eigensfeer en stijl.Daar vind je meubels, maar ookde bijpassende accessoires. Vanuitde centrale werkplek in het Atelierkun je samen met de woonspeci-alisten bekijken welke stijl je hetmeest aanspreekt. Ga je voor straksof landelijk? Kies je voor industri-eel of eigentijds?

Om ruimte te maken voor hetAtelier start Seine Wonen met eengrote verbouwingsopruiming. Jekunt profiteren van kortingen opshowmodellen tot maar liefst 70procent.

Kijk op www.seine.nl of ga langsin de winkel. Je vindt Seine aan deMolenweg 2 in Heino.

Salon Simone in Mariënheem heet Lidy Veldman welkom

Salon Simone in Mariënheem isversterkt met een nieuwe mede-werkster: Lidy Veldman. Lidygaat na de huidige inwerkperiode,per 1 november Simone volledigvervangen in verband met haarzwangerschapsverlof.

“Lidy is iemand met veel ervaring

waar ik bewust voor heb gekozen,waardoor ik er zeker van ben dat deklanten de kwaliteit krijgen die ze bijSalon Simone gewend zijn,” aldusSimone.

Openingstijden salon:Dinsdag van 9.00 tot 18.00 uurWoensdag van 9.00 tot 18.00 uur

Donderdag van 9.00 tot 20.00 uurVrijdag van 9.00 tot 18.00 uurZaterdag van 8.00 tot 13.00 uur.

Klanten kunnen altijd online een af-spraak maken via de website www.salon-simone.nl

Foto: Rick Duteweert

Salland Centraal week 39 2014.indd 13 22-09-14 15:01

Page 14: Salland Centraal week 39 - 2014

ZIT GEWOONGOED!

OPENINGSTIJDENMA 9.00 - 18.00 UURDI 9.00 - 18.00 UURWO 9.00 - 18.00 UURDO 9.00 - 18.00 UURVR 9.00 - 21.00 UURZA 8.00 - 17.00 UUR

RaalteNieuwe markt 11

T 0572 200202

VIP-actie!Topkwaliteit keuken

Mis het voordeel niet voor úw nieuwbouwplan!Bovenstaande combi-aanbieding geeft al een voor-proefje van ons voorstel. Alles is echter volledig op uwafmetingen en budget aan te passen. Onze ontwerpers/adviseurs maken graag samen met u het plan.

Gefeliciteerd met uw plannen! Want met het VIP-arrangement van Paul Roescher is dat een feest!U profiteert niet alleen van Europa's grootste keusvoor keuken, bad, vloer en haard: dankzij despeciale combi-aanbieding voor uw nieuw-bouwplan, is het nu nóg voordeliger, en vooralmakkelijker. Alles kan in één keer geregeldworden! Onze kok heeft alles al voorbereid opuw komst. Het zal u aan niets ontbreken!Laat u verrassen door ons VIP arrangement enplan direct het tijdstip wat ú uitkomt!

Heerlijk genieten van uw interieur?Lees de ervaringen op:www.paulroescher.nl/Klantreacties

Duitse kwaliteit inclusief vijfapparaten.

+ tegels++ badkamerKeuken + + haard+ +++

SPECTACULAIRE

voor bouwerGaat ú nieuwbouwen op Franciscushof?

AVIP a

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 14 22-09-14 13:13

Page 15: Salland Centraal week 39 - 2014

www. p a u l r o e s c h e r. n l

N i euwbouw

PAULROESCHERK E U K E N • B A D • V L O E R • H A A R DOpen: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feestdagen gesloten.Combi-voordeel geldt niet op het Budget-Trendline assortiment. Gehele vakantieperiode open.

Combi-aanbiedingen: Paul Roescher is lager in prijs dan waar ook!

8725,-Alles bij elkaar:

3700,-1795,-875,-995,-915,-445,-

rs/

Keukenincl. 5 apparaten

Badkamer1995,- -/- 10%

Wand- en vloer-tegels 1e 5 m2

wandtegels gratis

Haard 1105,- -/- 5%

35 m2 Laminaat963,- -/- 5%

Schuifdeurkast495,- -/- 10%

+vloer kast+ +++ =Ervaar de aanbieding in de winkel: kom dat zien!

Met Megastores in:Rijssen: (7463 PH) Plaagslagen 2 Tel. (0548) 540 340

Apeldoorn: (7317 AN) Vlijtseweg 196 Tel. (055) 360 1747

Kijk op onze website voor meer combi-aanbiedingen

ers op Franciscushof in RaalteBouwt u elders nieuw? Vraag in onze winkel naar de aanbieding voor úw nieuwbouwplan!

All inclusiveP arrangement ‘Franciscushof Raalte’Als VIP-gast profiteert u van:• Gratis parkeren• Rode loper-ontvangst• Koffie / thee met gebak• Gratis ochtendkrant• Geheel verzorgde lunch• Spectaculaire aanbiedingenop maat voor uw eigennieuwbouw

Maak een afspraak:1. bel 055 360 17472. via de website:www.paulroescher.nl3. scan de QR-code en linkdirect naar de juiste paginavoor een afspraak

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 15 22-09-14 13:13

Page 16: Salland Centraal week 39 - 2014

DIEREN IN SALLANDCENTRAAL

Zijn al die jaren danvoor niets geweest?

C O L U M N F I E K E O F F R I N G AH O N D E N G E D R A G S D E S K U N D I G E

Ik las onlangs dat de Dierenbe-scherming 150 jaar bestaat. Eenleeftijd om uitgebreid bij stil testaan.

Ik realiseerde mij dat de Dierenbe-scherming bij de oprichting in 1864wel erg nodig was in onze samenle-ving. We hadden toen nog de hondals trekdier voor de hondenkarom de kolenboer te helpen of omboeren te helpen bij het transportvan melkbussen. Ik had verwachtdat de noodzaak nu niet meer zo

dringend zou zijn. Het tegendeelbleek waar.

Voornamelijk de afgelopen jarenwordt meer gedaan en meer bereiktvoor het welzijn van dieren. Ginghet vroeger om zaken waarbij dehond niet meer ingezet mag wordenom de kar te trekken, nu gaat hetvaak over minder zichtbare zaken.Het gebruik van konijnen om cos-metica op te testen. Regels voor hetfokken van specifieke hondenrassenom afwijkingen te voorkomen zoalseen te kleine schedel zodat ze vaakmet helse pijnen te maken krijgen.Honden met te platte neuzen dieniet meer goed kunnen ademen ofgeuren kunnen opsnuiven. Het ge-ven om dieren is van alle tijden engaat met allerlei maatschappelijke

ontwikkelingen mee.De leefruimte in stallen, de discus-sies over circusdieren en de discus-sies over jagen die iedere keer weeropdoemen. En dan wil ik het nogniet eens hebben over het bewustaanbrengen van lichamelijk letselwat gestoorde mensen bij paardenaanbrengen.

Wat is er toch aan de hand?We lijken wel verdwaald in eenwoud van normen, waarden enmenselijk gedrag. Allerlei dierenmoeten (onze) ellende ontgaan;paarden, ganzen, zwanen, kattenen honden. Het laat nog steeds ziendat een instantie als de Dierenbe-scherming - die 100% afhankelijkis van giften - hard nodig is.Het is goed dat zij de stem van de

dieren zijn omdat een dier in eenafhankelijke positie zit en niet voorzichzelf kan opkomen.

De dierenbescherming is nodig omaan de deur te kloppen van onsmoraal. Om ons te laten zien welkeonacceptabele zaken er nog steedsgebeuren. Denk aan al die vrijwil-ligers die zich belangeloos inzettenvoor het welzijn van dieren en zichinzetten op de dierenambulances ofhet asiel en het inspectiewerk in uw

regio. Ook zij die met de collecte-bus langs de deuren gaan.In de week van 29 september t/m4 oktober komen ze weer bij u aande deur. Ik hoop dat ze na 150 jaarnog steeds op u mogen rekenen.

Meer weten? Bel 06 -55 77 41 21Of kijk op: www.fiekeoffringa.nl

Foto: Gerard Vrakking

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 16 22-09-14 17:16

Page 17: Salland Centraal week 39 - 2014

UIT&THUISSALLAND | VECHTDAL | IJSSELDELTA

VERDEROP INDEZE EDITIE...

>>

3E EDITIE:

OKTOBER,

NOVEMBER,

DECEMBER

2014<<

BOKBIERDAGENZWOLLE EN KAMPEN2 t/m 11 oktober

14 t/m 17 oktober, Salland

SALLANDSEWANDELVIERDAAGSE

WEEK VANHET REESTDAL11 t/m 19 oktober, Reestdal

Salland

Vechtdal OverijsselIJsseldelta

Speciale uitgave i.s.m. de IJsseldelta Combinatie

SallandseWandelvierdaagse

Kom in de herfstvakantie van

dinsdag 14 t/m vrijdag 17 oktober

wandelen in Salland. Vier dagen

lang prachtige routes vanuit

Raalte door het kleurrijke Sal-

landse herfstlandschap.

Over mooie bos- en schouwpa-

den met prachtige doorkijkjes

richting havezaten en het

Sallandse platteland.

Wandelen in Salland, wâh mooi!

Week van het ReestdalIn de herfstvakantie wordt de Week

van het Reestdal gevierd.

Een week boordevol leuke en interes-

sante activiteiten voor jong en oud

in dit prachtige natuurgebied. Op

pad met een gids, knutselen met de

kinderen, een lekkere wandeling, een

gezellige streekmarkt en eigen appels

tot sap laten persen. Er is deze week

van alles te doen in het Reestdal. Het

Reestdal op een andere manier bele-

ven? Kom dan van 11 t/m 19 oktober

naar de Week van het Reestdal!

1e Hanzetocht KampenZaterdag 4 oktober vindt de eerste

Hanzetocht Kampen plaats, de eerste

in een reeks unieke seizoen wandelin-

gen, geschikt voor elke wandelaar.

Een langere wandeling, van ongeveer

18 km, van Zwolle naar Kampen

langs de uiterwaarden van de IJssel.

Hierbij ga je met het Kamperlijntje naar

Zwolle om daarna, door het prachtige

landschap van de IJsseldelta, terug te

wandelen naar Hanzestad Kampen.

De kortere route, van ongeveer 8 km, is

een mooie wandeling rondom Kampen.

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 17 22-09-14 13:13

Page 18: Salland Centraal week 39 - 2014

Wandelen in Salland

zomerse rondwandelingen

GRATIS EN EENVOUDIG

Het Salland.wandelweb.nl is onderdeel van Salland Wandelland.Ondersteund door Salland Marketing, Sallandse Wandelvierdaagse, Recreatiegemeenschap Salland, Sallandse gemeenten, Waterschap Groot Salland en lokale horeca- en recreatiebedrijven.

SALLAND.WANDELWEB.NL

Zo werkt het wandelweb!

1. Ga naar: www.salland.wandelweb.nl

2. Klik op wandelingen

3. Kies een wandeling

4. Via mobiel: Kies voor ‘Preload data van deze wandeling’ in-dien u de route via uw mobiele telefoon wilt wandelen, hiernaklikt u in het vorige scherm weer op debutton van de wandeling. Deze wordt nu op uwmobiele telefoon geopend.

5. Op papier: Kies voor Download pdf indien u een papierenroute wilt printen. Op de papieren route staat een stempel-kaart waarmee je de speciale Wandelweb Badge of wandelgidskunt winnen!

6. Met GPS: Kies voor Download GPX indien u de route via eenGPS apparaat wilt wandelen.

Zo werkt het wandelweb!

A

l

t

i

j

d

p

r

i

j

s

SALLAND.WANDELWEB.NLSALLAND.WANDELWEB.NLMet de rout

es op

salland.wandelweb.nl

oefenenwij voor de

SW4D!

KEUZE UITMEERDAN 18 GRATISWANDELROUTES!

De Sallandse Wandelvierdaagse 2014 is van 14 t/m 17oktober 2014.In verband met tijdige verwerking van de on-line betalin-gen wordt de voorinschrijving via de website gesloten opzaterdag 11 oktober 2014 om 20:00 uur. U bent echter niette laat om alsnog deel te nemen. Op maandag 13 oktobervan 15.00 tot 18.00 uur kunt u terecht in de vierdaagsetentop de Domineeskamp in Raalte voor het afhalen van eenstartkaart voor 4 dagen of een dagkaart als u minder dan4 dagen wilt lopen. Ook kunt u op de wandeldag zelf,ruim voor de starttijd, een startkaart kopen. Let wel: dekortingsregeling komt dan wel te vervallen.

www.sw4d.nl

Met de mobiele wandel-website www.salland.wandelweb.nl kan iedereenmet de mobiele telefoon(middels GPS) mooie (gra-tis) routes wandelen. Geensmartphone met internet?Print de routekaart en haalde stempels bij de stempel-

posten. Hiermee maakt u kansop een van de drie wandelgid-sen ‘Wandelen in het hart vanSalland’ die we verloten.

STEMPELPOST EETCAFÉ/BAR RUIMZICHT

Schrijf je in voor het grootste wandelevenement van Overijssel

Eetcafé/bar Ruimzicht is een ideale plek om de wandeling‘Rondom Olst’ goed te beginnen. Dat kan in de herfst-maanden extra voordelig met deze speciale aanbieding.Een lekker bakkie koffie met appeltaart er bij voor slechtsdrie euro. Na afloop van de wandeling is het hier trouwensook goed toeven. De inwendige wandelaar kan zich te goeddoen aan een prima bierkaart én uitgebreide plate-service.

Eetcafé/bar Ruimzicht, Eikelhofweg 9 Boskamp* De actie is geldig in de maanden september,oktober en november 2014 (1 bon per persoon).

Koffie met

appelgebak

€ 3,-

HAAL DE STEMPELS ENWIN:50% korting plateservicenaar keuze bij RuimzichtEen paar wandelsokkenbij Nobach Schoenen en

Podologie

WIN!

DeoktoberIn verbandgenzaterdagte laatvanopstartkaart4 dagenruimkortingsregeling

www

kanswandelgid-

Schrijf je in voor het grootste wandelevenement van Overijssel

olst

boskamp

f62

f60

f65

f66

ruimzicht

g16

f67

g41

g43g42

g46

g47

g40

g34g30

g31

g32

g18

g17

g13g14

g20

g21

nobach

e ikelhof

01000750500250

© topografische dienst

START Café-restaurantRuimzicht

Komende uit Ruimzicht rechtsaf

(lopen over fietspad).

Linksaf (rood-groen-blauwe route).

f62 Linksaf.

f65 Rechtsaf, OudeAllee.

Rechtsaf (volg pijlen Sallandpad)

Je passeert rustpunt Van Vilsteren.

Verder over JanSchamhartstraat tot in

bebouwde kom van Olst.

Net voor Eethuis Pinokkio (linkerkant van

de weg) het park in. Je passeert De O

lsterhof

aan je rechterhand.

Linksaf op de Aaldert Geertsstraat.

Kruising met Droststraat en Prins Bernhard-

straat oversteken.

Op de hoek (Wethouder Kuiperstraat 2)

stempelen bij Nobach Schoenen.

Verder via Prins Bernhardstraat. Aan het

eind rechtsaf, Wilhelminastraat.

Eerste straat linksaf (Marijkestraat) da

arna

weer naar rechts(Kornet van Limburg Sti-

rumstraat).

Linksaf de Aaldert Geertsstraat i

n.

Station NS Olst

Spoor oversteken, weg gaat over in

Jan Hooglandstraat.

Linksaf de Kleistraat in.

Rechtsaf de Hooiberglaan in.

Via bruggetje over sloot linksaf ove

r

voetpad.

Einde van het voetpad rechtsaf Dahliastraat

Linksaf de Koekoeksweg in.

Linksaf naar deBoskamp.

f61 Blauw-rode route volgen.

Sla rechtsaf het Spijkerbospad in

Spijkerbospad volgen.

Rechtdoor bos inlopen en pad blijven vol-

gen

Uit het bos rechtsaf, Ketelgatstr

aat

f67 Eikelhofweg oversteken en op fietspad

linksaf (bordje Tolhuisweg).

g41 Rechtdoor

Linksaf bij gelepijl. Let op: hier

verharde

weg klein stuk volgen tot vlak voor deboer-

derij en dan over op schouwpad.

g42 Langs Soestwetering.

g46 Rechtdoor weg oversteken.

Over brug linksaf, Bouwhuispad

g47 Rechtsaf, Bevrijdingsweg.

Aan het eind van Bevrijdingsweg linksaf,

Boxbergerweg.

g34 Linksaf

g30 Rechtsaf en bij boerderij DeZoogen-

brink weer naar links

g31 Rechtsaf, paars-oranje route vo

lgen.

g32 Rechtsaf, Zandweteringpad

Einde pad rechtsaf, Diepenveenseweg.

Spoor oversteken.

g21 Linksaf, Hengforderweg.

g20 Linksaf.

g18 Rechtaf.

We passeren havezate De Haere.

g17

g16 Rechtsaf. Volg vanaf de IJssellinie de

groene pijlen

g14 Rechtsaf

Einde pad rechtsaf

Verharde weg oversteken en bospad

vervolgen.

Bij verharde weg rechtsaf, Kletterstraat

(gaat over in Puinweg).

Over spoor links, Diepenveensew

eg.

f66 Rechtsaf om Groot Hoenlo heen. Weg

uitlopen en aan het eind naar links.

Café-restaurantRuimzicht

FINISH Finish bereikt!

© 2013 salland.wandelweb.nl deze route is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld, de uitgever is echter niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit fouten op deze routebeschrijving. opmerkingen? info@

wandelweb.nl

versie270913

EENVOUDIG OP WEG MET

SALLAND.WANDELWEB.NL

1 Ga naar salland.wandelweb.nl

2 Kies een route

3 Trek je wandelschoenen aan

EENVOUDIG OP WEG MET

g43

21 KM RONDOM OLSTHeerlijk wandelen in Salland!

kijk ook eens op:

sallandwandelland.nl

en sw4d.nl

voor meer toeristische

info download de

salland app:

sallandapp.nl

Gawandelen, haal destempels en stuur deze bon op naar

sw4d, Spitsstraat 25, 8102 HW Raalte en win die prijzen!

Voor alle sportievelingen die ‘RondomOlst’ met succes

hebben afgelegd, hebben we prijzen. Dus: h

aal de

stempels en stuur de bon op.

Naam:

Adres:

PC + Plaats:

Email:

WANDEL&WIN!

stempel

RUIMZICHT

stempel

NOBACH

stempelstempel

Heerlijk wandelen in Salland!Heerlijk wandelen in Salland!

stempel

11-11-13 11:02

‘RONDOMOLST’

WANDELING VAN

DEMAAND!

14-15-16-17 oktoberEén groot wandelfeest voor kids

8 kilometer per dag

• Ga mee op avontuur • 4 dagen wandelen •Maar 1dag mag ook! • Elke dag een gezonde lunch • Elke dageen warming-up van Vital Centre • Knutselen, kleurenen schilderen •Workshop dieren plakken (decopatch) •

Maak kans op een nieuwe fiets en nog veel meer!

Op Safari in Salland

d a g d e e l n a m e

m o g e l i j k

Wandelen in Salland,wâh mooi!

Wandelen langs de oevers van de IJssel enover Nationaal Park ‘De Sallandse Heuvel-rug’. De routes van de Sallandse Wandelvier-daagse kenmerken zich door hun ongekendeschoonheid en variatie. Met fraaie bos- enschouwpaden, een goede verdeling tussenverharde en onverharde wandelwegen enmooie doorkijkjes richting havezaten en hetSallandse platteland.

14 - 15 - 16 - 17 oktober

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 18 22-09-14 13:13

Page 19: Salland Centraal week 39 - 2014

vechtdaloverijssel @VechtdalTIP www.vechtdaloverijssel.nl

Scan me!

Agenda Langlopend & exposities

Nationaal Tinnen Figuren museumBij tinnen figuurtjes denkt iedereen meestal aan tinnensoldaatjes. Maar niets is minder waar, want vooralfiguurtjes uit de geschiedenis door alle eeuwen heenmaken deze collecties zo waardevol en interessant.Kunst, ambacht, geschiedenis, verzamelen, kinder-speelgoed en veldslagen; dat kunt u allemaal verwach-ten in dit museum. De wereld van de tinnen figuren lijktheel erg op de echte wereld maar dan slechts 30 mmhoog. De tinnen figuurtjes zijn bijzonder gedetailleerden allemaal met de hand beschilderd. De figuren zijnop een artistieke manier geplaatst in bijpassende enkunstig nagemaakte omgevingen. Nieuwsgierig? Komdan een kijkje nemen in het museum!www.tinnenfigurenmuseum.nl

Hardenberg proeftHardenberg Proeft viert dit jaar haar eerste lustrum!Daarom is de Markt op zaterdag- én zondagmid-dag omgetoverd tot een culinair middelpunt met eengezellig terras met rondom pagode tenten, waar deverschillende restaurants, streekproductenwinkels,de kaasboer, de bakker, de visboer, lokale wijnboer,en anderen hun unieke producten laten proeven enbeleven. Allemaal mensen die op eigen wijze liefdehebben voor eten, drinken en proeven. Kortom tweemiddagen om te genieten van al het culinaire watHardenberg te bieden heeft! Natuurlijk wordt er ookgezorgd voor muziek, een sfeervolle entourage en zijner activiteiten voor de kinderen!Hardenberg kent vele horeca, van eetcafé tot sterren-restaurant en is vele authentieke producenten rijk. Sa-men willen zij de inwoners van Hardenberg en de wijdeomgeving de heerlijkheden uit het Vechtdal Overijssellaten proeven en beleven. 5e editie Hardenberg Proeftvindt plaats op zaterdag 4 oktober van 13:00-17:00 uuren zondag 5 oktober van 14.00 - 18.00 uur.

Dalfser OktoberfestHet is officieel nog zomer, maar wij denken alweeraan de maand oktober. Dus ook aan het Oktoberfest.Het is alweer negen jaar geleden dat de drei Männeruit Dalfsen het tijd vonden voor een feestje in Beiersesferen. Dit jaar wordt het gehouden op 18 oktober in devernieuwde Trefkoele+! Voor het eerst wordt er voor deoudere liefhebbers van Volkstümliche Musik een mid-dagprogramma georganiseerd. Deze middag wordtgepresenteerd door Dorothy Oosting. Onder andereRuud Appelhof zorgt voor een geweldige muzikaleinvulling van deze middag. Het avondprogramma be-staat onder andere uit de band uit het Bayrischer Wald:

Tonihof-Buam! De avond wordt gepresenteerd door DJ(Manager) Andre Nijman! Kijk op de sitewww.dalfseroktoberfest.nl voor meer nieuws, aan-vangstijden en (voor)verkoopadressen van kaarten.

Week van het ReestdalVan 11 t/m 19 oktober staat het Reestdal in het zon-netje. Het unieke natuurgebied op de grens tussenOverijssel en Drenthe is dan het toneel van tallozeactiviteiten. Stichtingen Landschap Overijssel enHet Drentse Landschap slaan de handen ineen enbrengen mens en natuur samen. Met een groenprogramma voor jong en oud krijgt het Reestdal opeen bijzondere manier de welverdiende aandacht.Tijdens de herfstvakantie staat het in en rondom debezoekerscentra van de natuurorganisaties bol vande activiteiten. Met een veelzijdig en vooral léukprogramma is de Week van het Reestdal aantrekkelijkvoor een zeer brede groep. De perfecte gelegenheidom eens dieper in het Reestdal te duiken. Van eenfoodwalk, wandelingen en excursies, workshops eneen lezing, tot een gezellige streekmarkt en span-nende kinderactiviteiten.www.landschapoverijssel.nl/

weekvhreestdal2014

Vechtdal Ladies FairDe zomer voorbij, druk op het werk, kinderen weernaar school, kortom: tijd voor ontspanning. Lekkerweg met vriendinnen, (schoon)zussen, moeder ofdochters en van top tot teen verwend worden. Zonderman, zonder kids, alle tijd voor jezelf en voor elkaar.Tijd om uit te rusten en tijd om te ontspannen. Waarkan dat beter dan in het Vechtdal… Alle tijd. Tijdensdeze ladiesweek in het Vechtdal wordt er ook een La-dies Fair georganiseerd. Kom daarvoor op woensdag-avond 29 oktober en zaterdagmiddag 1 novembernaar de Ladiesfair op Landgoed Het Laer. Hier vindtu alles waar uw hart sneller van gaat kloppen. De op-brengst komt ten goede aan de stichting Pink Ribbon.www.vechtdalladiesweek.nl

UIT&THUISRecreatiekrant voor de regio

Kijk voor een compleet en actueel overzicht van alle evenementen op

www.vechtdaloverijssel.nl.

Meer tips:bekijk onzewebsite&app

Night of the Plons.27sept Dalfsen, Haven van Dalfsen

‘Herfstsamenzang’.27sept Lemelerveld, de Willem Hendrik Zwart Hal

Herfstfair Erve Ramaker.27sept Radewijk

Bruidsbeurs For Your Wedding.27/28sept Hardenberg, Evenementenhal Hardenberg

Krishnamurti Belevingswandeling.28sept Ommen, Hammerweg 59ª

Sallands kamerkoor geeft Amerikaans4okt concert.

Dalfsen, de Grote kerk

Ladies Fietstocht Pink Ribbon.4okt Hardenberg, Grand Café Docks

Sneakpreview Musical VAKK.4okt Hardenberg, theater De Voorveghter.

Motormarkt.4okt Hardenberg, de Boshoek

DONNA’s Stilettorun Ommen.4okt Ommen, het kerkplein

RockInside 2014.4/5okt Slagharen, Café/Zaal Ome Dries

Hardenberg Proeft.4/5okt Hardenberg, de markt

Ladies Night Hardenberg.10okt Hardenberg, De Schout, Schoutenhof 27

Streekgerechten dag - Museum Staphorst.15okt Staphorst, plein bij Museum Staphorst

Dalfser Oktoberfest 2014.18okt Dalfsen, Trefkoele

Oldemeijercrossloop.18okt Hardenberg

‘Romantiek Alom’ met orgel en harp.25okt Lemelerveld, de Willem Hendrik Zwart Hal

Passion Benefietconcert.25okt Ommen, de Kern

Groot Hardenbergs Dictee.3nov Hardenberg

Gezamenlijk concert Hervormd Zangkoor en de8nov Lofstem Ommen.

Ommen, Gereformeerde Kerk

Vitalis Braderie en Vlooienmarkt.9nov Hardenberg, Evenementenhal Hardenberg

Sledehondenwedstrijd.15nov Hardenberg

Intocht Sinterklaas.15nov Hardenberg, Centrum

Vlooienmarkt.22nov Balkbrug, Diamanthal

‘Orgel Klassiek’ met Minne Veldman.22nov Lemelerveld, de Willem Hendrik Zwart Hal

Verzamelbeurs Balkbrug.6dec Balkbrug, t’ Trefpunt

Vitalis Braderie en Vlooienmarkt.7dec Hardenberg, Evenementenhal Hardenberg

Grensloos Kunst Verkennen.25-28sept IJhorst

Expostitie Ruimte voor de Vecht.t/m 29okt Gramsbergen, Infocentrum Vechtdal

Vechtdal Ladiesweek29 okt- 2 nov Vechtdal

Najaars-expositie Galerie27-29nov Aly Schutte.

Giethmen, Galerie Aly Schutte

Winter Fair 2014.28-30nov Hardenberg, Evenementenhal

Hardenberg

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 19 22-09-14 13:13

Page 20: Salland Centraal week 39 - 2014

GRATIS VERKRIJGBAAR BIJ DE ERKENDE AFHAALPUNTEN!Kijk voor meer informatie op roalterwind.nl en voor het laatste nieuws op sallandcentraal.nl

HAAL NU UW ROALTER WIND!Vanaf vrijdag 26 september is de nieuwe Roalter Wind gratis af tehalen bij onze ‘erkende Roalter Wind Afhaalpunten’. Je kunt zeherkennen aan de speciale sticker en hieronder staat een handigelijst met adressen. Deze ondernemers maken Roalter Wind mo-gelijk en wij bevelen hen dan ook hartelijk aan. Als extra service isRoalter Wind bovendien te lezen bij onze ‘erkende Roalter Wind

leespunten’, dit zijn bibliotheken, wachtkamers van dokters entandartsen en bijvoorbeeld buurthuizen waar een leesexemplaarkomt te liggen.Je vindt deze adressen op www.roalterwind.nlVeel leesplezier met de nieuwe Roalter Wind namens allevrijwilligers en sponsors die deze glossy mogelijk maken.

BROEKLANDDe ParaboolBouwhuisplein 1 Broekland

Bij Intradent in Raalte, Heeten én Ommen zijnze blij met Roalter Wind. Aart Doderlein de Win:“Onze klanten kunnen nu in de wachtkamer huntanden in de Roalter Wind zetten!”

HEETENIntradentDorpsstraat 2 Heeten

StevenskampStevenskamp 1 Heeten

HEINODicks FietsenL.J. Costerstraat 45 Heino

SmulbaaiCanadastraat 16 Heino

LEMELERVELDEG ComputerspecialistenSchoolstraat 21 Lemelerveld

VitalogicaKerkstraat 6-A Lemelerveld

BrugstedeMeester Gorisstraat 3 Lemelerveld

T en FWeerdhuisweg 36 Lemelerveld

LIERDERHOLTHUISCafé d’Olde WetteringKerkslagen 2 Lierderholthuis

MARIËNHEEMDe BagatelleNijverdalseweg 10 Mariënheem

Bouwbedrijf HoogeslagHellendoornseweg 6 Mariënheem

De ParaboolDe Veenhorst 2 Mariënheem

OMMENIntradentdr. A.C. van Raaltestraat 2aOmmen

ROALTEAVE Print & MailPraamstraat 26-30 Raalte

AdficountBoeierstraat 9 Raalte

DDMCKaagstraat 18 Raalte

HaarcoMarktstraat 23 Raalte

De Heeren MannenmodeHerenstraat 6 Raalte

GemeentehuisZwolsestraat 16 Raalte

Jurgen en Gert Hoogeboom uit Raalte weten welraad met Roalter Wind. “Onze klanten aan deStobbenbroekerweg komen altijd afval brengen, numogen ze ook weer wat meenemen!”

Hoogeboom RaalteStobbenbroekerweg 16 Raalte

HOFTheaterKnapenveldsweg 3 Raalte

Intradent

Spitsstraat 27 Raalte

De ParaboolPassage 4 Raalte

Koopman InfraSpitsstraat 15 Raalte

Korbeld VerhuurZompstraat 27 Raalte

Kruiper TweewielersTjalkstraat 6 Raalte

Schulten FordPraamstraat 2 Raalte

Salland CentraalBoeierstraat 10 Raalte

SchuilenburgLandrechtweg 2 Raalte

Spitsstraat 25Spitsstraat 25 Raalte

SwaenwoerdZwanenwoerd 1 Raalte

Morrenhof RaalteKlipperweg 5 Raalte

ZwakenbergSchoolstraat 11 Raalte

WIJHEKeukenland WijheWengelerafweg 6 Wijhe

GRATIS VERKRIJGBAAR BIJ DE ERKENDE AFHAALPUNTEN!

Spitsstraat 25 Raalte

Alles wat je liever niet wilde weten over Raalte

NR

16

HE

RF

ST

20

14

AF

TE

HA

LE

NB

IJD

EE

RK

EN

DE

RO

AL

TE

RW

IND

AF

HA

AL

PU

NT

EN

:G

EE

NN

IEU

WS

MA

AR

FE

ITE

N

EXTRA VEEL (OUDE) KOEIEN > HOE EEN EENVOUDIGE TEXTIELBOER DE HEMEL BESTORMDE > EEN KEILER

OF EEN ZEUG > ZILVER ACHTER HET IJZEREN GORDIJN > DE GROOTSTE BOS BLOEMEN TER WERELD >

25 JAAR THEATER IN EEN WEILAND > UIT ETEN MET DE UITVAARTBEGELEIDER > KUILVOERPLAATSEN

MET

RAAMPJES > DE MAN VAN HET STROOMWINKELTJE > ERIK BEEKMAN BEWAAKT DE ADELAARSHORST

vertel nog eens...

DEGLOSSY

DIENIET

GLIMT!

arnoudarnoudvertel nog eens...Hybride

18-09-14 08:41

nu

NR

16

HE

RF

ST

20

14

AF

TE

HA

LE

N B

IJ D

E E

RK

EN

DE

RO

AL

TE

R W

IND

AF

HA

AL

PU

NT

EN

: G

EE

N N

IEU

WS

MA

AR

FE

ITE

N

ROALTER WIND

A F H A A L P U N TE R K E N D

de glossy die niet glimt

NIEUW

AFHAALPUNT

NIEUW

AFHAALPUNT

NIEUW

AFHAALPUNT

NIEUW

AFHAALPUNT

NIEUW

AFHAALPUNT

ROALTER WIND

BEZORGSERVICEE R K E N D E

de glossy die niet glimt

Peter Wichgers van SPD (Salland Pakket Dienst)gaat wel erg ver met zijn service. “Ik bezorg RoalterWind gewoon gratis bij al mijn klanten!” Goedereden dus om hem te bellen! (06 - 41 51 36 72)

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 20 22-09-14 17:46

Page 21: Salland Centraal week 39 - 2014

Agenda

Langlopend & exposities

Sallandse WandelvierdaagseIn de herfstvakantie van 14 t/m 17 oktober 2014 wordt

voor de zevende maal de Sallandse Wandelvier-

daagse gehouden. Deze laatste vierdaagse op de

wandeljaarkalender heeft nationale en internationale

bekendheid. Oktober is een aantrekkelijke periode

voor een stevige wandeling met geuren en kleuren in

het schilderachtige Sallandse Landschap.

De routes

Er zijn routes van 20,30 of 40 km. Deze voeren veelal

over paden door natuurgebieden, over landgoede-

ren en iedere dag een ander buurtdorp. De eerste

dag gaat de route richting Wijhe, op dag 2 wordt de

omgeving rond Heino verkend. De derde dag wordt

de ‘berg’ van Luttenberg beklommen en tijdens de

afsluitende dag wordt het gezellige dorp Heeten

aangedaan.

Onderweg worden de deelnemers gastvrij en vaak op

verrassende wijze ontvangen.

Kinderprogramma

Kinderen kunnen zich uitleven met het speciale

Kidsprogramma van zo’n 8 km per dag en omlijstende

activiteiten en attracties.

Meer info en inschrijven: www.sw4d.nl. Ook dagwan-

delaars zijn van harte welkom!

Hellendoorn HeksendoornVan 12 t/m 20 oktober is het eindelijk weer Heksen-

doorn! Hellendoorn wordt in beslag genomen door

vriendelijke, spannende en ondeugende heksen en

staat bol van de leuke activiteiten.

Elke dag is er wat leuks te doen. Er wordt geknutseld,

versierd en soms hard gewerkt. Dit jaar hebben we

weer een leuke naai-workshop waar kinderen hun

eigen Heksendoorn outfit kunnen naaien en versieren.

De mouwen worden opgestroopt tijdens de pompoen-

workshop en leuke creaties worden geknutseld in de

bibliotheek. Het hoogtepunt is de Spannende Tocht.

Dit jaar in een nieuw jasje. Het belooft een groot

theaterspektakel te worden voor jong en oud. Voor het

hele programma en informatie over de voorverkoop

kijk je op www.vvvhellendoorn.nl of volg je ons op

Facebook. www.facebook.com/heksendoorn

Tot snel in Heksendoorn!

‘Geef een Knuffel’ ATB-toertochtOp zondag 5 oktober vindt alweer de tweede editie

plaats van de ‘Geef een Knuffel’ ATB- toertocht. Een

prachtige ATB tocht met spectaculaire routes die voor

een groot deel van het mountainbikenetwerk Salland

gebruik maken. Een uitdaging voor iedereen! Op de

diverse routes zijn er onderweg diverse verrassingen.

Hierbij kun je denken aan:

• Het fietsen langs / door prachtige landhuizen.

• Spectaculaire springbulten

• Het knuffelen met de ‘Geef een Knuffel’ mascotte

Natuurlijk zijn er onderweg diverse servicepunten,

waar je kosteloos consumpties en versnaperingen

kan nuttigen. Mocht je onverhoopt met pech komen

te staan dan wordt er ook hulp geboden bij eventuele

materiaalpech.

Goed doel

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en komt helemaal

ten goede aan de organisatie ‘Geef een knuffel’.

(www.geefeenknuffel.com)! Met uw deelname wordt

er een knuffel gekocht. De financiële opbrengst van

de knuffel komt ten goede aan de NCFS, de Neder-

landse Cystic Fibrosis Stichting (www.ncfs.nl). De

knuffels worden na de ‘Geef een knuffel’ toertocht

uitgedeeld in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of

bijvoorbeeld het Ronald MC Donald huis.

Praktische informatieDe start is ’s morgens om 9 uur aan de Raalterweg 18

in Schalkhaar. Alle informatie op www.atbsalland.nl

Kijk voor een compleet en actueel overzicht van alle evenementen opwww.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Kermis27-29sept Bathmen, centrum

Exclusive Art-Fair Deventer2-5okt Deventer, Bergkerk

CSI Salland2-10okt Mariënheem

Open Dag IJssellinie4okt Olst, landgoed de Haere

Amor Wandeltocht4-5okt Holten, restaurant Tastoe

ATB ‘Geef een Knuffel’ toertocht5okt Schalkhaar, Raalterweg 18

Scootmobieltocht10okt Deventer, Vogeleiland

Excursie De Haere10okt Olst, Landgoed De Haere

Heksendoorn11-26okt Hellendoorn, Avonturenpark

Hellendoorn Heksendoorn12-19okt Hellendoorn en Nijverdal

IVN paddenstoelenwandeling12okt Haarle, De Pas

Stiltewandeling12okt Olst, parkeerplaats Steenfabriek Fortmond

Paddenstoelensafari voor kids13+20okt Holten, Natuurdiorama Holterberg

Sallandse Wandelvierdaagse14-17okt Raalte, Domineeskamp

Herfstbrocante aan de IJssel18okt Deventer, centrum

Wandelgriezel tocht18okt Wijhe, Theater Restaurant Lokate

Najaarsfair op de kinderboerderij18okt Holten, Kinderboerderij Dondertman

Herfstwandeling19okt Holten, camping de Holterberg

Mega Piratenfestijn25okt Deventer, Roland Holstlaan

Diepe Hel Holterbergloop25okt Nijverdal - Holten

Nacht van de Nacht25okt Holten en Nijverdal

Herfstwandeltocht Bathmen26okt Bathmen, centrum

Trekvogels kijken in de Duursche Waarden26okt Olst, parkeerplaats Steenfabriek Fortmond

Ruige tocht wandeling2nov Olst, Infocentrum IJssel Den Nul

IVN-wandeling Bannink2nov Diepenveen, landgoed de Bannink

Meditatieve natuurwandeling7nov Olst, parkeerplaats Steenfabriek Fortmond

Culturele winterfair22nov Olst, Holstohus

Reggestreek winterfair28+29nov Rijssen, De Langenberg

Goldrush Survival race29nov Nijverdal, De Wilgenweard

Koerkamp wandeltocht29nov Lettele, De Koerkamp

NK Veldrit30nov Hellendoorn

Stadswandelingelkewo+zat

o.l.v. een stadsgids

Deventer, VVV Deventer

(De Waag)

Expositie Geert-Jan Hobijn7 nov-7 dec Deventer, Bergkerk

SallandNatuurlijkGastvrij @SallandTourist www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl SallandNatuurlijkGastvrij @SallandTourist

UIT&THUISRecreatiekrant voor de regio

Scan me!

Meer tips:bekijk onzewebsite& app

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 21 22-09-14 13:13

Page 22: Salland Centraal week 39 - 2014

RaalteMolenhof 10Elke zondag open 13-18

eigen slijterijin de winkel

gratis het eerste uurparkeren op het parkeerdak KIJK VOOR ALLE

FOLDERAANBIEDINGENOP COOP.NL

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingenzijn geldig van maandag 22 september t/m zondag 28 september 2014. week 39

4.295.994.49

Diverse soortenherfstbokbiermultipack 4/ 6 flesjesà 300/ 330 mlelders 4.49/ 5.99

< 25 jaar? laat je legitimatie zien!< 18 jaar verkopen wij geen alcohol

4

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 22 september t/m zondag 28 september 2014. week 39Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen

Coop roombrie200 gram vers verpaktelders 2.82actieprijs per kilo 7.05

2.82 1.4150%KORTINGCoop roombrie

200 gram vers verpaktelders actieprijs per kilo 7.05actieprijs per kilo 7.05

5.998.19

3STUKS

10.47

Douwe Egbertskoffie of lungo-of espressocups3 pakken à 250 gramof 3 doosjes à 10 stuksnaar keuzeelders 8.19/ 10.47

Gratis douwe Egberts bewaarblik bij aankoop van3 pakken Aroma rood 250 gram filter- of bonenkoffie! op=op

Cooprodepaprikaper stukvan 0.69

0.690.0.03450%KORTING

Coopboerenvinkenpak 5 stuksvan 5.00

22....505.00

50%KORTING

1.992.38

2ZAKKEN

2.18

Wokkels,Bugles ofNibb-it2 zakken à 100-115 gramnaar keuzeelders 2.18/ 2.38

1.990.0.0999950%KOrting

Coopwitte druiventroslos, 500 gramvan 1.99

50%KORTINGCoop rib- of

haaskarbonade

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 22 22-09-14 13:13

Page 23: Salland Centraal week 39 - 2014

Vervolg voorpagina Hanzetocht KampenIedere wandelliefhebber en nordic walker kan aan deze

wandeling deelnemen, lidmaatschap van een wandel-

sportorganisatie is niet noodzakelijk. Langs de tocht zijn

een aantal rustpunten om te genieten van de omgeving

en om iets te eten en te drinken. De start is bij Restau-

rant de Vier Jaargetijden, IJsselkade 59, Kampen.

De starttijden voor de 18 km zijn tussen 9.00-11.00 uur

en voor de 8 km tussen 10.00-14.00 uur. Het inschrijf-

geld bedraagt € 3,00 p.p. Inschrijven kan door uw

gegevens via het inschrijfformulier in te vullen. Door

de inschrijving ben je verzekerd van een startnummer

en maak je meteen kans op een paar nieuwe wandel-

schoenen t.w.v. 150 euro. www.hanzetochtkampen.nl.

Bokbierdagen, Zwolle en KampenCentrum Zwolle, 2 oktoberEen bonte stoet van paardenkarren, muziek en een

stadsomroeper laat op donderdag 2 oktober weten

dat er in Zwolle weer bokbier wordt geschonken.

Raspaarden van Grolsch en Heineken/Amstel lopen

een verschillende route langs ca. 20 kroegen in de

binnenstad. Vervolgens kunnen liefhebbers in de

deelnemende cafés genieten van een bokbiertje, en

lekkere bijpassende hapjes en soms van een gezellig

muzikaal optreden.

Binnenstad Kampen, 11 oktoberNa een succesvolle derde editie organiseert Proeflo-

kaal ‘De Stomme van Campen’ in de binnenstad van

Kampen op zaterdag 11 oktober voor de vierde maal

Bokbierdag Kampen. Het donkere seizoensbier, dat

gebrouwen wordt om de nieuwe graanoogst te vieren,

is zowel bij mannen als vrouwen geliefd. Dit jaar gaan

in Kampen maar liefst 15 brouwerijen het bokbier van

2014 aan het publiek presenteren tussen 15.00 uur en

22.00 uur. Meer info op: www.bokbierdagkampen.nl

Biestemerk Genemuiden - 21 oktober -Kilometers lang lint aan kramenBiestemerk is een eeuwenoude traditie in Genemui-

den. Waar vroeger veehandelaren toesloegen op

deze markt, is het de laatste decennia het strijdtoneel

voor kooplustigen. Een kilometers lang lint aan kra-

men slingert namelijk door het centrum van Gene-

muiden. Ook is er een kleine kermis en veel vertier

in de plaatselijke horeca. Voor Genemuidenaren is

Biestemerk de familiedag bij uitstek en de plaats waar

ze ‘oude bekenden’ treffen. Voor mensen van buiten

het stadje is het vooral een grote en gezellige markt.

En dat op iedere derde dinsdag van oktober.

2e Leuke Lange Zaterdag – 25 oktober -Centrum KampenKom gezellig naar de ‘Leuke Lange Zaterdag’ op

zaterdag 25 oktober. De winkels zijn dan langer open,

namelijk tot 20.00 uur. Vanaf 16.00 uur kun je gratis

parkeren, je tassen opslaan en je fiets stallen. Ook

zijn er gezellige activiteiten, optredens en ‘Late Vogel

Acties’ van ondernemers en horeca. De ‘Leuke Lange

Zaterdagen’ is een initiatief van de Ondernemersver-

eniging Kampen (OVK) en ondernemers uit de bin-

nenstad, met deze keer als thema: kunst & cultuur.

Najaarstentoonstelling ‘Van Gogh tot Cremer’T/m 4 januari 2015 - Museum de Fundatie, Zwolle

In Museum de Fundatie in Zwolle is de grote najaars-

tentoonstelling ‘Van Gogh tot Cremer - Nederlandse

kunstenaars in Parijs’ te zien. Centraal staat de

artistieke pelgrimage van Nederlanders naar Parijs,

die eind 19de eeuw op gang kwam en duurde tot en

met de jaren ’50. Honderden schilders, beeldhouwers

en tekenaars uit Nederland verbleven in die periode

in Parijs. Bij terugkeer naar Nederland nam iedereen

in zijn werk een stukje Parijs met zich mee. Daarmee

geeft de tentoonstelling in de Fundatie naast een

overzicht van het Nederlandse modernisme ook een

veelzijdig portret van Parijs als kunsthoofdstad van de

wereld. Meer info op: www.museumdefundatie.nl

Vooraankondiging Kerst in Oud Kampen:De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert op

20 en 21 december weer in een openluchttheater

tijdens de 15e editie van Kerst in Oud Kampen, een

tweedaags festival met vele acts, optredens en histo-

rische doorkijkjes. Beide dagen van 16.00-21.00 uur.

Meer info: www.kerstinoudkampen.nl

Kijk voor een compleet en actueel overzicht van alle evenementen opwww.ontdekdeijsseldelta.nl. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Stoffenspektakel24sept IJsselhallen, Zwolle

Theologische Hogeschooldag27sept Diverse kerken, Kampen

Circus Herman Renz30 sept- 5 okt Park de Wezenlanden, Zwolle

Bokbier Introductie2okt Binnenstad, Zwolle

Hanzetocht Kampen4okt Kampen

IJsselshow, int. hondenshow4 - 5okt IJsselhallen, Zwolle

Kunst op zondag5okt Nieuwe markt, Zwolle

Café Jazz5okt Diverse cafés, Zwolle

Het Bokbierfestival11okt Binnenstad, Kampen

Stoomdag d’Olde Mesiene11okt d’Olde Mesiene, Genemuiden

Fun Obstakel Run11okt o.a. in Stadspark, Kampen

Snuffelmarkt12okt IJsselhallen, Zwolle

Biestemerk21okt Centrum, Genemuiden

Kermis22-26okt Burgemeester Berghuisplein, Kampen

2e Editie Oktoberfest24okt De Herderin, Hasselt

Kleurentocht25okt Handelskade, Zwartsluis

Leuke Lange Zaterdag, thema: Kunst & Cultuur25okt Centrum Kampen

Smartlappenfestival1nov Odeon de Spiegel Theaters, Blijmarkt, Zwolle

Snuffelmarkt2nov IJsselhallen, Zwolle

Intocht Sinterklaas15nov Binnenstad, Kampen, Zwolle

Viering 45-jarig bestaan Hasselts Mannenkoor15nov Hasselt

Intocht Sinterklaas22nov Zwartsluis

Remember the 90s22nov IJsselhallen, Zwolle

HASSELT

Expositie ‘Retourtje Zwolle - Blokzijl’perma-nent Oude Stadhuis

KAMPEN

Tom Claassent/m 16nov Stedelijk Museum Kampen

ZWARTSLUIS

Expositie ‘Collectie Berthus Klomp’t/m 31dec Sluuspoort

Expositie Blijft bij de tijd! Museum Schoonewellet/m 31dec Zwartsluis

ZWOLLE

Van Gogh tot Cremert/m 4jan Museum de Fundatie

I Love Beauty28 t/m30 nov IJsselhallen

Agenda

Langlopend & exposities

IJsseldelta

ijsseldelta @ijsseldelta www.ontdekdeijsseldelta.nl ijsseldelta @ijsseldelta www.ontdekdeijsseldelta.nl

UIT&THUISRecreatiekrant voor de regio

Meer tips:bekijk onzewebsite&app

Scan me!

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 23 22-09-14 13:13

Page 24: Salland Centraal week 39 - 2014

Dé leukste winkelstad van Nederland!Winkelen in de historische binnenstad van Deventer: Veelzijdig, interessant, onverwacht & divers!

Kleinschalige winkeltjes geven de binnenstad karakter en een eigen gezicht.In de ‘Wandelroute langs galeries en winkeltjes’ van de VVV Deventer treft u ruim 75 winkeltjes die allenvoldoen aan de criteria: uniek en bijzonder!

I EDERE EERSTE ZONDAG VAN DE MAAND KOOPZONDAG | MEER INFO : WWW.VVVDEVENTER .NL

winkelen

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 24 22-09-14 13:14

Page 25: Salland Centraal week 39 - 2014

25sallandcentraal

De hele maand gratis afvallen en sportenbij Curves Raalte voor Pink RibbonDe maand oktober staat in hetteken van Pink Ribbon bij CurvesRaalte. Het idee is om de maandoktober zoveel mogelijk kilo’skwijt te raken met zoveel moge-lijk vrouwen uit de regio. Welop een gezonde manier, dus weverstrekken weekmenu’s , geveninformatie over de Curves filoso-fie en niet leden mogen de maandoktober gratis komen sporten.

Voor elke afgevallen kilo doneertCurves Raalte een euro aan Pink Rib-bon.Het is bekend: wie gewicht kwijt wilraken, heeft het meeste baat bij eencombinatie van sport en een aan-gepast voedingspatroon. Maar veelvrouwen vinden de drempel van eensportschool te hoog of het ontbreektaan tijd. En ze hebben behoefte aancoaching bij het veranderen van

hun eetpatroon. Curves Raalte biedtvrouwen met Curves Complete eencomplete oplossing om gewicht teverliezen. Het is een combinatie van3x dertig minuten begeleid sportenin een vrouwvriendelijke sport-

school en een gezond maaltijdplan.

Onderzoeken van de A&M Univer-siteit van Texas wijzen het uit: Cur-ves Complete levert meer resultatenop dan andere bekende afslankpro-

gramma’s. Deelnemers raakten ineen periode van 16 weken 6,4 kilovet kwijt, terwijl vrouwen die eenander bekend afslankprogrammavolgden 2,9 kilo kwijtraakten. Hetsucces van Curves Complete komt

voort uit de combinatie van fitness-training met persoonlijke weekme-nu’s en deskundige coaching. De op-bouw van spiermassa stimuleert destofwisseling (omdat spieren meerenergie verbruiken dan vet) met alsresultaat dat verloren kilo’s ook wegblijven.Maak in de maand oktober ken-nis met Curves Complete en steunPink Ribbon. Voor een donatie van10,00 kunnen niet-leden een maandsporten en deelnemen aan CurvesComplete.

Kom naar onze informatieavondenop woensdagavond 24 septemberen donderdagavond 25 septemberom 20. 00. Je kunt je opgeven [email protected] voor meer informatie www.cur-vesraalte.nl en onze facebookpagina.

Inspiratie voor Juffendagbij Groenrijk RaalteGroenrijk Raalte houdt eenspeciale actie in het kader vanJuffendag. Bij het tuincentrum aande Oude Zwolsestraat kun je eenpot-versier-strook ophalen. Diekun je thuis inkleuren, knippenen in elkaar plakken.

Vanaf woensdag 1 oktober 13.00uur tot en met zaterdag 4 oktoberkun je voor een euro een plantjeuitzoeken dat in pot-versier-strookpast.

Dat kun je vervolgens op 6 oktober

meenemen naar school en aan je jufof meester geven.Juffendag is in het leven geroepenom het werk van leerkrachten ex-tra te waarderen. Meer informatieover Juffendag vind je op www.een-10voordejuf.nl .

ADVERTORIAL

‘Langste eettafel’ in Week tegen Eenzaamheid

Wethouder René de Heer opent nieuwe vestiging Ciran

Op vijf locaties van Zorggroep Raaltewordt op dinsdag 30 september ‘delangste eettafel’ gehouden.

De Week tegen Eenzaamheid is on-derdeel van de bewustwordingscam-

pagne die Coalitie Erbij voert om debetekenis van eenzaamheid en hetvoorkomen ervan duidelijk te ma-ken.Zorggroep Raalte nodigt iedereen,bewoners en dorpsgenoten, uit voor

een broodmaaltijd. Zo leer je nieuwemensen kennen. Het gaat er om dater gezellig samen gegeten wordt,want samen eten is een gemakkelijkeen leuke manier om nieuwe mensente ontmoeten. Op Angeli Custodes

zijn familie en buurtgenoten vanharte welkomDe maaltijden beginnen om 16.30uur. Deelnemende locaties zijn An-geli Custodes in Raalte, Brugstedein Lemelerveld, Swaenewoerd en

Schuilenburg in Raalte en Steven-kamp in Heeten. Deelname kost 5euro.

Opgeven kan bij de recepties van dedeelnemende zorgcentra.

Wethouder René de Heer heeftdonderdagmiddag de nieuwe ves-tiging van Ciran Zwolle geopendin het volledig verbouwde pandvan Fitplaza aan de Middelweg.De nieuwe entree vormt de poortvoor mensen die weer goed willendeelnemen aan het dagelijkseleven.

Ciran biedt poliklinische revali-datie aan mensen met chronischepijn, vermoeidheid en onzekerheid.“Mensen die hier komen, functione-ren niet zoals ze willen”, legt ArthurVennik uit. “Ze blijven bijvoorbeeldmaar last houden van hun lichaam,voelen zich niet goed, hebben on-verklaarbare klachten, slapen slecht,hebben nergens zin in of het werkvalt ze zwaar.”

Hij herkent deze klachten ook bijzijn huidige patiënten bij FysioPlusZwolle, echter nu heeft hij er ook eenmultidisciplinaire aanpak voor. “Hetprogramma van Ciran is een bewe-zen behandeling in twintig experti-secentra in het land.”

Op verwijzing van huisarts, bedrijfs-arts of medisch specialist meldenmensen zich bij Ciran Zwolle, waarze vervolgens een pittig traject door-lopen. Vennik: “We gaan huilen enlachen. Maar het belangrijkste is datde patiënten na vier maanden blijde deur uitlopen en weer comfort inhun leven hebben.”

De hoofdbehandelaar is de revali-datie-arts. In de praktijk is er voort-durende samenwerking van eengespecialiseerde fysiotherapeut enpsycholoog. “Het is een totaalpakketvan herstel om tot fysieke en mentaleflexibiliteit te komen”, aldus Vennik.Zij worden ontvangen in een com-pleet nieuwe ambiance met vijftienbehandelkamers en een binnenter-rein met een groot kunstgrasveld.

Ciran ZwolleMiddelweg 4028031 VX Zwolle(038) 763 09 19www.ciran.nl

Foto: Pedro Sluiter

Salland Centraal week 39 2014.indd 25 22-09-14 15:01

Page 26: Salland Centraal week 39 - 2014

De hele maand gratis afvallen en sportenbij Curves Raalte voor Pink RibbonDe maand oktober staat inhet teken van Pink Ribbonbij Curves Raalte. Het ideeis om de maand oktober zo-veel mogelijk kilo’s kwijt teraken met zoveel mogelijkvrouwen uit de regio. Welop een gezonde manier,dus we verstrekken week-menu’s , geven informatieover de Curves filosofie enniet leden mogen de maandoktober gratis komensporten.

Voor elke afgevallen kilo do-neert Curves Raalte een euroaan Pink Ribbon.Het is bekend: wie gewichtkwijt wil raken, heeft hetmeeste baat bij een combina-tie van sport en een aangepastvoedingspatroon. Maar veelvrouwen vinden de drempelvan een sportschool te hoogof het ontbreekt aan tijd. En

ze hebben behoefte aan coa-ching bij het veranderen vanhun eetpatroon. Curves Raal-te biedt vrouwen met CurvesComplete een complete op-lossing om gewicht te verlie-zen. Het is een combinatievan 3x dertig minuten bege-leid sporten in een vrouw-vriendelijke sportschool eneen gezond maaltijdplan.

Onderzoeken van de A&MUniversiteit van Texas wij-

zen het uit: Curves Com-plete levert meer resultatenop dan andere bekende af-slankprogramma’s. Deelne-mers raakten in een periodevan 16 weken 6,4 kilo vetkwijt, terwijl vrouwen dieeen ander bekend afslank-programma volgden 2,9 kilokwijtraakten. Het succesvan Curves Complete komt

voort uit de combinatie vanfitnesstraining met persoon-lijke weekmenu’s en deskun-dige coaching. De opbouwvan spiermassa stimuleert destofwisseling (omdat spierenmeer energie verbruiken danvet) met als resultaat dat ver-loren kilo’s ook weg blijven.Maak in de maand oktoberkennis met Curves Completeen steun Pink Ribbon. Vooreen donatie van €10,00 kun-nen niet-leden een maand

sporten en deelnemen aanCurves Complete.Kom naar onze informatie-avonden op woensdagavond24 september en donderdag-avond 25 september om 20.00. Je kunt je opgeven [email protected] voor meer informatiewww.curvesraalte.nl en onzefacebookpagina.

Advertorial

• Kom meer te weten over acne-therapie, littekenbehandeling,verminderen gezichtsrimpels,laserontharing of verwijderingvan couperose en pigmentvlekken.

• Vochtophoping? Wij vertellen ugraag over geschikte massage-technieken en therapieën.

• Live behandeldemonstraties.

• Spataderen? Laat u informerenover de behandelmogelijkheden.

• Advies en instructies voor hetdragen van therapeutischeelastische kousen.

U bent van harte welkom aan deDokter Spanjaardweg 29(gebouw A) in Zwolle!

Meer informatiewww.isala.nl/dermatologie

Open dagcosmetische dermatologie,huidtherapie & flebologie

zaterdag 27 september 201410.00 - 15.00 uur

Kom en win een cosmetischebehandeling naar keuzet.w.v. € 150,-!

Winkels Disselhorst, CV-speciacilistmet 5 zekerheden:1. Onafhankelijk advies op maat2. 24 uur service dienst3. Verlengde garantie mogelijk4. Vakkundig geïnstalleerd5. Jarenlange ervaring op het gebied van CV

Waarom nu?• Verlaagd B.T.W. tarief op montage• Gratis thermostaat• Speciale actieprijzenKortom, een aantrekkelijk aanbod!

CV-KETELSinclusief plaatsing

vanaf e 1395,-Is uw CV-ketel berekend op nog zo’n strengewinter? Voor een aantrekkelijke prijs er warm bijzitten deze winter? Neem een foto mee van uwCV-ketel opstelling. Dan zorgen wij ter plaatsevoor een aantrekkelijk aanbod!Loop gewoon binnen aan de Kraagstraat 5 teRaalte!Wij staan hier voor u klaar met diversemodellen CV-ketels.

•Winkels Disselhorst laat u niet in de kou staan CV-KETELACTIEDAGZaterdag 25|10|2014

Winkels DisselhorstInstallatietechniek B.V.Kaagstraat 5, 8102 GZ RaalteTel: (0572) 35 45 55w i n k e l s t e c h n i e k . n l

Profiteer nu van het verlaagde B.T.W. tarief!

Erkende dealer van:

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 26 22-09-14 17:46

Page 27: Salland Centraal week 39 - 2014

27sallandcentraal

Kunstig weekend met Kunstroute Overijssel

Plameco Vakbedrijf Ommen heeft zijn deuren geopend

Wijnand Boon op vrijwilligerssymposium Raalte

Gratis Workshop tegenEenzaamheid bij TraXX

Huis in ’t Veld en Kruiper winnen Ray-Ban Cooler bij Boertie

Tijdens het tweede weekend vande Kunstroute Overijssel 2014exposeren ruim veertig kunste-naars uit Overijssel, op zaterdag27 september, gezamenlijk inhet Annahuis in Raalte.

Wethouder Frank Niens komt om10.30 uur de expositie openen.Op zondag 28 september zettende kunstenaars hun deuren openvoor het publiek. De deelnemersvertegenwoordigen een grote di-versiteit, schilderijen van abstracttot realistisch, modern tot klassiek,sculpturen van keramiek tot houten brons, glaskunst, sieraden ennog veel meer.

Voor namen en adressen, kunst-

vormen en de juiste openingstijdenvoor de zondag 28 september zieonze website: www.kunstroute-overijssel.nl . Vanaf de website isde folder inclusief routekaart ookte downloaden en te bekijken.

De deelnemers aan de kunst-route komen uit: Zwolle, Steen-wijk, Steenwijkerwold, Wetering,Vroomshoop, Okkenbroek, Emst,Dedemsvaart, Almelo, Wijhe, Dalf-sen, Ommen, Heeten, Nijverdal,Laag-Zuthem en Heino.

Voor informatie en/of aanmel-den voor 2015: Liesbeth Visser-Heesakkers – secretariaat Kunst-route Overijssel – 06.23214898

Het zal velen bekend voorkomen.De ergernis van een plafond datniet meer bij het interieur past ofzelfs lelijk is geworden.

In dat geval behoort opnieuw wit-ten of zelfs het vervangen van hetbestaande plafond tot de mogelijk-heden. Beide oplossingen brengenechter veel overlast met zich mee. Dekamer moet leeg en er ontstaat veelrommel. Plameco Vakbedrijf Om-men heeft een heel goed alternatief;een flexibel plafond van Plameco.

“Deze flexibele plafonds worden alséén strak geheel op maat gemaakten zijn scheur- en schilfervrij. Ookzijn deze plafonds schimmel-, algen-en bacteriënwerend. Daardoor zijnze ook uitermate geschikt voor eenvochtige ruimte zoals de badkamer.Hak- en breekwerk is niet nodig. Een

Plameco-plafond wordt direct onderhet bestaande plafond gemonteerd.Wat betreft kleur en structuur heb jede keus uit meer dan honderd mo-gelijkheden. Van mat tot hoogglans.De bestaande verlichting kan blijven,maar het is ook mogelijk het plafondte verfraaien met inbouwverlichting.

Verder is er ook op het gebied vanrandafwerkingen van het plafondeen ruime keuze”, vertelt Kevin Bui-tenkamp.Team Plameco Vakbedrijf Ommennodigt je uit om zelf te komen kij-ken aan de Van Ruisdaelstraat 23B inOmmen.

De openingstijden zijn: Ma: 13.00tot 17.00, wo: 10.00 tot 13.00, vr:10.00 tot 13.00 en za: 10.00 tot17.00

Wijnand Boon komt op donder-dag 2 oktober tijdens een grootvrijwilligerssymposium op hetLandstede-MBO Raalte.

Hij komt vertellen over zijn ervaringmet social media en hoe hem dathielp met zijn Pelgrimsreis. Het sym-

posium wordt gegeven als onderdeelvan de ‘Week tegen Eenzaamheid”.Wijnand Boon is in september 2011begonnen aan zijn Pelgrimsreis diebegon in Leiden en via Santiago deCompostella en Rome eindigde inTurkije. Op basis van social mediaheeft Wijnand ter voet 9500 km

afgelegd, met als doel de wereld telaten zien waar social media en zijngebruikers ervan tot in staat zijn. Viasocial media heeft Wijnand slaap- eneetplekken geregeld over de hele we-reld. Behalve als spreker op het sym-posium geeft Boon ook een specialeworkshop over de vraag of en hoe

social media ingezet kunnen wordenin de strijd tegen eenzaamheid.Vrijwilligers en vrijwilligersorganisa-ties kunnen zich voor het symposiumen de vijf verschillende workshopsopgeven tot vrijdag 26 septembervia [email protected] ofbij de balie van het vrijwilligerspunt

(geopend op di en wo van 10.00tot 12.30 uur en do van 14.00 tot16.30 uur) in het Kulturhus, Passage3 Raalte. Ook is er meer informatieover het symposium zelf beschikbaarvia tel. 0572-365343. Alle vrijwilli-gers en vrijwilligersorganisaties in degemeente Raalte zijn welkom.

Eenzaamheid speelt ook bijjongeren. In de leeftijd van 12 tot18 jaar geeft 20% van de jongerenaan zich eenzaam te voelen.

In de groep van 18 tot 35 jaar isdit zelfs 30%. In samenwerkingmet professionals van Coalitie Erbijmaakt het team jongerenwerk vanLandstede dit thema bespreekbaarvoor jongeren tijdens een workshopop vrijdag 26 september om 19.00uur in jongerencentrum TraXX.De workshop is geheel gratis toegan-kelijk voor jongeren van 15 tot enmet 21 jaar. Tijdens de workshopleren jongeren hoe ze eenzaamheid

kunnen signaleren en hoe je het on-derwerp bespreekbaar maakt. Ookleren de jongeren wat ze kunnendoen om te helpen, of welke organi-saties er allemaal zijn om jongeren teondersteunen.Jongerencentrum TraXX is gevestigdaan de Schapenstraat 3 in Raalte.Wie interesse heeft kan zich aanmel-den via [email protected] en op vrijdag 26 septemberaanschuiven. Jongeren die het lastigvinden om dit onderwerp te bespre-ken in een groep, kunnen ook bij dejongerenwerkers terecht voor eenpersoonlijk adviesgesprek.

Guus Huis in ’t Veld en Jos Kruiper hebben allebei een Ray-Ban Cooler gewonnen bij Boertie Optiek in Raalte. Afge-lopen vrijdag kregen ze de coolers uitgereikt. Wie afgelopen zomer een Ray-Ban zonnebril bij Boertie kocht, maaktekans op zo’n unieke cooler.

Salland Centraal week 39 2014.indd 27 22-09-14 15:02

Page 28: Salland Centraal week 39 - 2014

Uitvaartverzorging en begeleiding

Hendrie Arnold

Tel. 06 206 327 21 (dag en nacht bereikbaar)

Kerkstraat 32a, 8151 AP Lemelerveld

[email protected]

www.uitvaartverzorging-hendriearnold.nl

Persoonlijke begeleiding, ongeacht waar en hoe u verzekerd bent

Een uitvaart die past bij uw wensenvertrouwd, respectvol en betrokken

Samen sterker

27 september van 10.00 - 16.00 uur kantoren Keizerstraat, Colmschate en Raalte

Onze experts geven u geheel vrijblijvend antwoord op uw hypotheekvragen. Loop gerust binnen:

Donderdag 25 september: Kantoor Keizerstraat in Deventer, 18.00 - 20.00 uur

Vrijdag 26 september: Kantoren Colmschate en Raalte, 18.00 - 20.00 uur

Een goede hypotheek begintmet betaalbaremaandlasten.

Kom naar onsInloopspreekuur.

Hypotheek-vragen?

Een nieuw plafondin 1 dag!

Bezoek onze showroom: ma 13.00-17.00,wo + vr 10.00-13.00, za 10.00-17.00

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting

Plameco Vakbedrijf Ommen,Van Ruisdaelstraat 23B, Ommen,

of bel: 0529 - 764 004

‘Wie sponsortmijn hart?’

Jump, het jeugdfonds van deNederlandse Hartstichting, helptkinderen en jongeren met een ziekhart langer en gelukkiger te leven.Daarnaast zijn we er ook voorkinderen en jongeren zonderaangeboren hartafwijking.

Giro 5514t.n.v.Jump in Den [email protected]

Koestraat 18 Raalte Tel. (0572) 35 22 07in week 39-2014

Huisgemaakte zalmschnitzel4 stuks ...........................................................................................................................................€ 6,95

Lijster zure haring of rolmops 10% kortingZeevruchtenmixBak 500 gram (diepvries).........................................................................................................€ 4,00

Nooitte oudvoorvakantie!

Op zoek naar kleinschalige vakanties metbegeleiding voor ouderen?Bel dan voor onze gratis vakantiebrochure:(0318) 48 51 83

www.allegoedsvakanties.nl

Allegoeds Vakantiesis onderdeel van

Stichting Allegoeds

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 28 22-09-14 13:14

Page 29: Salland Centraal week 39 - 2014

Molenhof 1a8102 EX Raalte

Telefoon 0572 - [email protected]

www.stefankemper.nl [email protected] 06-23140699

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 29 22-09-14 15:44

Page 30: Salland Centraal week 39 - 2014

Foto voorafFoto vooraf

Kleding:Jasje Sandwich € 129,95Sjaal Sandwich € 29,95pantalon Transfer € 89,95Top Sandwich € 69,95HemdjeVila € 16,95

Schoenen:Gabov € 134,94

PRIJSKAARTJEPRIJSKAARTJEPRIJSKAARTJEPRIJSKAARTJEPRIJSKAARTJE

Molenhof 1a8102 EX Raalte

Telefoon 0572 - [email protected]

www.albersmode.nl

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 30 22-09-14 16:45

Page 31: Salland Centraal week 39 - 2014

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 31 22-09-14 16:45

Page 32: Salland Centraal week 39 - 2014

GORSSEL RAALTE

RAALTE - Marktstraat 18boertieoptiekraalte.nl - T: 0572 - 351253

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 32 22-09-14 16:45

Page 33: Salland Centraal week 39 - 2014

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 33 22-09-14 16:46

Page 34: Salland Centraal week 39 - 2014

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig t/m 19 mei 2012

Wechelerweg 24 • 8102 HK RaalteTel. (0572) 35 11 68Fax. (0572) 36 45 43

Vanaf heden in Raalte enHeeten geopend vandinsdag t/m zaterdag,maandag geslotenDorpsplein 1 • 8111 AN Heeten

Tel. (0572) 38 25 51Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig t/m 27 september 2014

Kijk voor andere aanbiedingen in onze winkel

www.mauritsvlees.nl

aktieknallerGedurende

de gehele ponymarktweek:

Rookworst 3 stuks 5,00 - Droge worst 3 stuks 5,00Balkenbrij 2 stuks 5,00 -Grillworst 2 stuks 5,00

Baklever-/bakbloedworst 2 stuks 5,00Leverworst 2 stuks 5,00 - Verse worst 2 stuks 5,00

Gehaktballen 8 stuks 5,00

Tijdens de Ponymarkt staanwe er weer met onze

BEENHAM-EXPRESSUiteraard serveren wij onzeheerlijke broodjes beenhamen andere specialiteiten

Maurits • Dorpsplein 1 • 8111 AN Heeten • Tel. (0572) 38 25 51

Weet wat je eet!

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 34 22-09-14 13:14

Page 35: Salland Centraal week 39 - 2014

35sallandcentraal

www.landstede.nl

VOLKSUNIVERSITEITVanaf volgende week starten de

cursussen en workshops van de

Volksuniversiteit weer.

Dit is de laatste kans om u aan te

melden voor een leuke cursus of

workshop. Kijk op onze website

voor uitgebreide informatie en

aanmelden.

COmpUTERS &

SOfTwaRE•Office 2010

•WordPress

•Digitale nieuwsbrief maken

CREaTIEf•Quilten

•Interieurontwerpen

•Cursus Mozaïek

•Tekenen en schilderen

•Digitale fotografie

•Beginnerscursus tekenen

•Workshop Natvilten

•Photoshop

•Tekenworkshop Aboriginals

LaNdEN & TaLEN•Frans

•Engels

•Spaans

•Italiaans

LIChaam & GEEST•Reiki

KOKEN & CULINaIR•Lekker eten zonder zakjes

•Pub Food

•Tapas Spaans

•Sushi

•Kerst “koekjes en taart”

•Amuses

•Indiaas 1

Landstede Infoshop Raalte

Passage 3 (Kulturhus)

T: 088-8508215

E: [email protected]

W: www.landstedevoor

volwassenen.nl

Modern noaberschap voor ondernemers

Veertig kilo appels voor Isa de Gier

Start verkoop Erve Hutten in Nieuw Heeten

Gemeente Raalte en CRT houden E-bike dag

Onder de noemer OndernemendNoaberschap Raalte hebbenondernemers- en winkeliers-verenigingen uit de gemeenteRaalte zich verenigd en wordtop maandag 29 september eeninteractieve bedrijvenmiddaggeorganiseerd.

Bedoeld voor alle ondernemers uitde gemeente Raalte, ook voor hendie niet zijn aangesloten bij een ver-eniging. Er zullen nieuwe kansenworden gecreëerd voor samenwer-king, verbinding en uitwisseling.Kortom: noaberschap anno 2014voor ondernemers.

Met de term noaberschap is Raalte aleeuwen bekend. Waar men vroegervoor een helpende hand even snelnaar de buren liep, is dat in deze tijdechter minder vanzelfsprekend. Deonderlinge verbinding spreekt on-dernemers nog steeds aan, toch blij-ven er kansen onbenut als het gaatom samenwerken tussen onderne-mers op lokaal en regionaal niveau.Ondanks de vele business clubs ennetwerkbijeenkomsten, weten on-dernemers lang niet altijd wat er inhun eigen omgeving te koop is.

Het project Ondernemend Noaber-schap Raalte, geïnitieerd vanuit de

Kamer van Koophandel, wordt uit-gevoerd door diverse ondernemers-verenigingen en ondersteund doorde gemeente Raalte en KennispoortRegio Zwolle. Met als doel om eco-nomische groei, innovaties, logis-tieke voordelen en kansen op dearbeidsmarkt op lokaal niveau te sti-muleren. Onderdeel van dit projectwas ook het Politiek Manifest en hetOndernemerscafé in februari. Te-vens wordt op bestuursniveau meersamengewerkt.

Ondernemers worden op 29 septem-ber om 13.00 uur verwelkomd doordagvoorzitter Marius Woldberg,

directeur van Kennispoort RegioZwolle. Daarna volgt een interactiefprogramma met sprekers en work-shops over onderwerpen als netwer-ken, cross-overs, SamenWerken encrowdfunding. Bezoekers wordenverzocht zich van tevoren aan temelden via de website www.onder-nemersraalte.nl .

De middag wordt afgesloten metde uitreiking van Erkenningen voor“Mantelzorgvriendelijke bedrijven”door topfunctionaris en bestuur-der Gaston Sporre. Tot slot is er tot18.00 uur een netwerkborrel.

Isa de Gier (9) uit Olst heeft don-derdagmorgen maar liefst ruim 40kilo aan appels op school bezorgdgekregen. Ze was het snelstemeisje tijdens de Appelloop inOlst die afgelopen woensdag werdgehouden. Traditie is dan dat hetsnelste meisje uit de gemeenteOlst-Wijhe haar gewicht in appelskrijgt uitgereikt.

Isa zit in groep 7 van OBS Ter Stegein Olst en ze was behoorlijk verrastdat ze zoveel appels kreeg uitgereikt.Ze loopt sinds haar vijfde mee met deAppelloop en is echt een rijzende ster.

Elk jaar sneuvelt haar persoonlijk re-cord en is ze 15 tot 20 seconden snel-ler dan het voorgaande jaar, kort ze iseen looptalent waar we nog veel vanzullen horen en genieten. Samen methaar schoolgenootjes zou ze donder-dag de appels tijdens de pauze oppeu-zelen en de rest nam ze mee naar huis.De jaarlijkse Appelloop trok afgelo-pen woensdag weer een nieuw recordhardlopers en zijn er in totaal 673 lo-pers bij de finish gekomen. Lynn wonde afstand 1100 meter in een tijd vanvier minuten en 30 seconden, hetgeeneen verbetering van haar persoonlijkrecord van 12 seconden was.

De verkoop van 12 vrije kavels en5 rjiwoningen in Erve Hutten inNieuw Heeten start vanaf donder-dag 25 september. Erve Hutten iseen kleinschalige nieuwbouwwijkin het hart van Nieuw Heetengelegen, op de locatie waar vlees-verwerker Hutten nu nog gehuis-vest is. Juist de combinatie vanverschillende woningtypen maaktErve Hutten een erg veelzijdigewijk. Voor elk wat wils.

In totaal worden 12 kavels gefaseerdaangeboden, variërend van 230 totmaar liefst 626 vierkante meter. Deontwikkeling van deze kavels ligt inhanden van Explorius Vastgoedont-wikkeling.

De kavels zijn vrij van aannemer,dat wil zeggen dat men geheel vrijis om hier een invulling aan te ge-ven. De kavels bieden ruimte voor 8vrijstaande woningen en 4 twee-on-

der-een-kapwoningen. De prijzenbeginnen vanaf 62.000 euro V.O.N.

In Erve Hutten worden door Nij-huis Bouw B.V. 5 rijwoningen ont-

wikkeld en gerealiseerd. De rijwo-ningen liggen gunstig in het plan enbeschikken over royale kavels. Hetzijn ruime woningen met in de basisal veel extra’s waaronder openslaan-

de tuindeuren, zinken hemelwater-afvoeren en een groot dakraam aande achterzijde.

Extra aantrekkelijk voor de rij-woningen is de inzet van de star-terslening die de gemeente Raaltebeschikbaar stelt. De 3 tussenwo-ningen in het plan komen hiervoorin aanmerking. Dit betekent dat hetkopen van een eigen woning voorstarters beter bereikbaar wordt.De VON-prijzen variëren tussen182.500 euro en 205.000 euroV.O.N.

De start verkoop wordt gehoudenop donderdag 25 september van19.00 uur tot 21.00 uur bij CaféVosman aan de Ambachtsstraat 2 inNieuw Heeten. Loop dan even bin-nen en laat je informeren naar demogelijkheden door de makelaarsvan Hannink Makelaars. Je bent vanharte welkom.

Na het enorme succes van vorigjaar, organiseert de gemeenteRaalte ook dit jaar weer een E-Bikedag. Deze wordt gehoudenop woensdag 29 oktober van09.00 uur tot 16.00 uur in hetclubgebouw van de CRT Raalte.De uitvoering van deze dag ligt inhanden van de CRT Raalte.

Het programma is bedoeld voor men-sen met een eigen E-bike en mensendie nog geen E-bike hebben. Bij eengrote belangstelling worden op kortetermijn nieuwe E-bikedagen vast-

gesteld, waarbij een splitsing wordtgemaakt tussen E-bikebezitters enmensen zonder E-bike.

De dag biedt een compleet pakketaan informatie en praktijk. Er wordtaandacht besteed aan de E-bike van-uit de technische invalshoek. Hierbijkun je denken aan manieren vanaandrijving, accu’s, en waar je opmoet letten als je een E-bike koopt.Er is aandacht voor de gevaren vanhet fietsen op een E-bike en manie-ren om zo veilig mogelijk te fietsen.Een huisarts en een fysiotherapeut

zijn aanwezig om de verschillendeaspecten over reactie, beweging enmedicijngebruik vanuit hun deskun-digheid toe te lichten. Samen metplaatselijke dealers worden hierbijop een afgezet parcours diverse on-derdelen geoefend.

De deelnemers krijgen adviezen overveilig verkeersgedrag in deze situa-ties en een fietsspecialist is aanwezigom te kijken of de fietsen goed afge-steld zijn. Als laatste onderdeel is eenkorte fietstocht door de omgevinggepland, waarbij aandacht wordt be-

steed aan diverse verkeersregels en-situaties. Tevens zit er een kleinelunch in het programma.Belangstellenden voor de E-bikedagkunnen zich tot 1 oktober aanmel-den bij Brigit van der Weegh vande gemeente Raalte, telefoon 0572-347799 of [email protected]. Deel-name is op eigen risico en geschiedtop volgorde van opgave.

De kosten voor deelname aan de E-bikedag bedragen 10 euro. Graagbij opgave aangeven of je een E-bikehebt.

Salland Centraal week 39 2014.indd 35 22-09-14 15:02

Page 36: Salland Centraal week 39 - 2014

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 36 22-09-14 13:14

Page 37: Salland Centraal week 39 - 2014

37SALLANDCENTRAAL

INFORMATIEFOlst-Wijhe in race voor land-schapsprijsDe gemeente Olst-Wijhe is samenmet Hof van Twente en Twen-terand in de race voor de gemeen-telijke landschapsprijs. LandschapOverijssel reikt jaarlijks de Ge-meentelijke Landschapsprijs uitaan een gemeente die zich op eenbijzondere wijze heeft ingezet voorbehoud, beheer en ontwikkelingvan het landschap.Artikelcode: 52422

Minder, maar grotere afval-bakken in RaalteDe gemeente Raalte past haar af-valbakkenbeleid aan binnen dehele gemeente. Na inventarisatievan de plekken waar de afvalbak-ken staan, blijkt dat een heleboelbakken op locaties staan waar zeslecht zichtbaar zijn en nauwelijksgebruikt worden. Op andere plek-ken zijn de afvalbakken juist weerovervol.Artikelcode: 52457

Tijdelijk asielzoekersopvangin OmmenEr komt een tijdelijke asielop-vanglocatie op recreatiecentrumBesthmenerberg, tussen Ommenen Lemele. Dat heeft de gemeentedinsdagmiddag bekend gemaakt.Per 1 oktober komen er maximaal370 asielzoekers uit onder andereIrak, Syrie en Eritrea.Artikelcode: 52461

Plannen nieuw Tijenraan inoktober bekendOver een maand is bekend hoe hetnieuwe Tijenraan in Raalte eruitkomt te zien. Dat heeft wethouderHiemstra laten weten. In januaripresenteerde de wethouder de ei-sen waaraan het nieuwe Tijenraanvolgens het gemeentebestuur moetvoldoen. Ook wordt de plek vanhet nieuwe Tijenraan volgendemaand bekend gemaakt.Artikelcode: 52462

Olst-Wijhe doneert bij 40.000kilo textielIn de eerste helft van 2014 is meertextiel in de textielcontainers vanHumana gedoneerd door de in-woners van Olst-Wijhe. Humanabedankt de inwoners hartelijkvoor hun textieldonaties. In verge-lijking met dezelfde periode vorigjaar is duidelijk een stijgende lijnte zien. Er is maar liefst 39.732 ki-logram textiel gedoneerd.Artikelcode: 52467

Rouw en verdieping tijdenseen wandelingVeldwerk trainingen houdt rouw-en verdiepingswandelingen voorjongeren en volwassenen. Bui-ten in beweging zijn helpt bij hetverwerken van een verlies. Erover praten en ervaringen delengeeft ruimte en verheldering inje hoofd. Tijdens deze wandelin-gen is er aandacht voor thema’s alshechting, afscheid en zingeving.Artikelcode: 52434

Huishoudelijke hulp: iedereeneen uur minderIedereen die gebruik maakt vanhuishoudelijke hulp moet hetvanaf 1 januari 2015 doen meteen uurtje minder ondersteuningper week. Tenminste, dat stelt hetRaalter college van burgemeester

en wethouders voor aan de ge-meenteraad.Artikelcode: 52502

CDA wil Van Hijum direct alsgedeputeerdeHet CDA wil dat Tweede Kamer-lid Eddy van Hijum Theo Rietkerkper 1 november vervangt als gede-puteerde van de provincie Overijs-sel. Rietkerk begint op die datumnamelijk als voorzitter van hetCollege van Bestuur van onder-wijsgroep Landstede.Artikelcode: 52534

Een oud ambacht leren? Hetkan binnenkortVan manden vlechten en ijzersmeden tot wol vilten en kralenbreien: ambachten die vaak alleennog in musea en op streekmarktenbeoefend worden, maar vanaf ditnajaar in een kunstzinniger dag-licht komen te staan. Stichting IJs-selacademie organiseert komendjaar acht cursussen over verschil-lende traditionele ambachten inSalland.Artikelcode: 52482

Appelactie in WesepeDe Protestantse Gemeente Wesepehoudt dit jaar weer een appelactie.Op vrijdagmiddag/avond 26 en opzaterdag 27 oktober zullen vrijwil-ligers in Wesepe en directe omge-ving bij iedereen aanbellen en vra-gen appels te kopen ten bate vande Protestantse Gemeente.Artikelcode: 52487

Workshop Nachtfotografie inLuttenbergIVN Raalte verzorgt op 25 oktoberde Nacht van de Nacht om ieder-een te attenderen op de schoon-heid van de nacht en de gevolgenvan lichtvervuiling. Dit maal vindtdit plaats bij het museum de Laar-man in Luttenberg. Deze avondwordt er in het teken van de Nachtvan de Nacht een workshop nacht-fotografie gegeven door Alex Wit-teveen.Artikelcode: 52490

Leerlingen Carmel debatterenin raadszaalDe leerlingen uit 4 VWO van hetCarmel College Salland gaan op10 oktober met elkaar in de debatin de gemeenteraadszaal in Raalte.Ruim honderd vwo-leerlingengaan dit jaar de strijd met elkaaraan. Er komen vier stellingen aande orde.Artikelcode: 52505

Historische Vereniging Raaltehoudt open dagDe Historische Vereniging Raalteen Omstreken houdt zaterdag 27september weer een open dag, ditkeer in het nieuwe onderkomen,het Tivoli-gebouw van scholen-gemeenschap De Landstede aanZwolsestraat 63. Leden en belang-stellenden zijn van harte welkomom kennis te maken met de nieu-we huisvesting en om in het docu-

mentatiecentrum te speuren.Artikelcode: 52508

Cursus genealogie in Swaene-woerdSwaenewoerd in Raalte start vrij-dagmorgen 24 oktober van 10.00tot 12.00 uur met een cursus gene-alogie. Door middel van een cursus-boek wordt er met gericht gezochtnaar informatie over je voorouders.Artikelcode: 52522

Deelnemen aan de gezond-heidsmarkt HeinoIn het Dorpshuus in Heino wordtop vrijdag 31 oktober de gezond-heidsmarkt gehouden. Het themavan dit jaar is ‘Gezondheid gaat onsallemaal aan!’. De organisatie is ech-ter nog op zoek naar aanbieders vanchecks, workshops en/of demon-straties.Artikelcode: 52525

Traditionele Oosterhuiskerk-dienst WesepeIn de Protestantse kerk van Wesepevindt op zondag 28 september eenbijzondere kerkdienst plaats. Tij-dens deze, inmiddels traditionele,Oosterhuiskerkdienst zullen lie-deren van de bekende dichter entheoloog Huub Oosterhuis wordengezongen. De kerkdienst begint om15.00 uur.Artikelcode: 52489

SPORTIEF

Badminton-instuifmiddag voorbasisscholierenBadmintonclub BC Hoogerheyne uitHeino houdt op woensdag 1 okto-ber een instuifmiddag voor kinde-ren van de basisscholen uit Heinoen omgeving. Maak kennis met desnelle zaalsport en kom in bewe-ging.Artikelcode: 52415

Temmink en Steverink winnenRaalter GarrosSimone Temmink en Floris Steve-rink hebben vorig weekend het ten-nistoernooi Raalter Garros gewon-nen.Artikelcode: 52501

Kats en Eektimmerman winnenAppelloopJohan Kats uit Deventer en IreneEektimmerman uit Raalte hebbenwoensdagavond de Appelloop inOlst gewonnen. Kats voltooide deloop van 10 kilometer in ruim 34minuten. Eektimmerman had 46minuten nodig om de 10 kilome-ter af te leggen. Op de 5 kilometerwon Simon Vos bij de heren, MargotSloot uit Didam won die afstand bijde dames.Artikelcode: 52510

Rohda treft oud-trainer Maat-man in oefenduelRohda Raalte speelt dinsdagavondeen oefenduel tegen de beloften vanGo Ahead Eagles. Dat betekent eenontmoeten met oud-trainer KickMaatman voor Rohda, want de trai-

ner van de beloften van de Eaglesstond vorig jaar nog aan het roer inRaalte.Artikelcode: 52543

Infoavond over beleid en sta-dion GA EaglesEagles-supporters die meer willenweten over het beleid en de stadion-plannen van hun club, kunnen opdinsdag 7 oktober terecht in de Col-dec Lounge in de Adelaarshorst. Declub houdt namelijk een informatie-avond waarbij Foeke Booy, enkelespelers en het bestuur bij aanwezigzijn.Artikelcode: 52553

UIT

Boomgaard Den Nul wordtbuitenbioscoopDe boomgaard bij Infocentrum denNul wordt op 4 oktober eenmaligomgevormd tot een buitenbioscoop.Ter ere van 25 jaar natuurontwikke-ling in de Duursche Waarden biedtStaatsbosbeheer een gratis vertoningvan de bekroonde Nieuwe Wilder-nis film aan. Iedereen is welkom.Artikelcode: 52438

Paceshifters presenteren albumin HedonDe Paceshifters uit Wijhe presen-teren vrijdag 26 september hunderde album: Breach. Ze doen datin Hedon Zwolle. Het album vanhet noise-rocktrio uit het verscheeneind augustus na een succesvol fes-tivalseizoen met optredens op Pink-pop, Paaspop en Zwarte Cross.Artikelcode: 52506

Tentoonstelling over bijen ininfocentrum IJsselIn het Infocentrum IJssel Den Nulkun je sinds vrijdag een nieuwe ten-toonstelling bekijken. Onderwerpvan de tentoonstelling is ‘bijen’. Deexpositie wordt verzorgd door deimkervereniging De IJsselbijkers.Artikelcode: 52433

Tricklebolt presenteert EP inElckerlycDe Sallandse formatie Trickleboltpresenteert op vrijdag 26 septem-ber haar eerste EP aan het publiek.Dat gebeurt met een concert in Elc-kerlyc in Luttenberg. De band (metleden uit Lemele, Hellendoorn enHeino) heeft meteen een aantal be-vriende acts uitgenodigd die ookoptredens zullen verzorgen.Artikelcode: 52470

Twee exposities bij MOK-werfjesBij de MOK-werfjes aan de Met-tingenlaan in Raalte wordt in hetweekend van 27 en 28 septembertwee exposities gehouden. Rian vanSchendel en Jos van Westing latenallebei werken zien.Artikelcode: 52476

SW4D stevent af op deelne-mersrecordAls de voortekenen niet liegen,krijgt de Sallandse Wandelvier-daagse opnieuw meer deelnemersdan vorig jaar. Het aantal inschrij-vingen ligt op dit moment namelijkver voor ten opzichte van vorig jaarrond deze tijd.Artikelcode: 52536

Open Podium in de HooibergOlstDrumschool Olst en Sportcafé DeHooiberg hebben de handen ineengeslagen om talenten een podiumte bieden voor hun band met hetopen podium. Op zaterdag 1 no-vember wordt dit evenement voorde tweede keer in Olst gehouden.Artikelcode: 52498

Uitstapje Cultureel Café HeinoCultureel Café Heino brengt opdinsdag 7 oktober een bezoek aanIQ kunstuitleen & galerie in Zwol-le. Het vertrek is om 14.30 uurvanaf de Bibliotheek in Heino. Dedeelnemers krijgen een rondleidingdoor de galerie en het kunstuitleen-bedrijf en kunnen de schilderijenen sculpturen bewonderen.Artikelcode: 52521

Nieuw festival in Wijhe zoektvrijwilligersDe organisatie van het Green GrassMusic Festival zoekt vrijwilligersom de organisatie te versterken enom diverse klussen aan te sturen.Artikelcode: 52520

Meer weten over een bericht op deze pagina?Ga dan naar www.sallandcentraal.nl/... en type de code onder het bericht op depuntjes. Zelf iets aanleveren voor deze pagina en voor de site?Mail dan naar [email protected]

Uw eigen nieuwsUw eigen nieuws

Gratis foto van je huisdierbij Pets en Co GersenBij Pets en Co Gersen in Raaltekun je woensdag 1 oktober gratiseen foto laten maken van je huis-dier. Tussen 10.00 uur en 17.00uur is er een dierenfotograafaanwezig.

Je kunt de foto met of zonder lijstmeenemen. Ook kun je de foto opbijvoorbeeld een waakbordje, even-tueel met eigen tekst, laten druk-ken. Dat moet echter wel op bestel-ling gebeuren.

Vrijdag 3 oktober houdt Pets enCo inloopspreekuur met dierenartsBob Suurenbroek. Je kunt tussen19.00 uur tot 21.00 uur. Je kunt

dan een gratis check-up van uwhuisdier laten doen.

Je vindt Pets en Co Gersen aan DePlas in Raalte.

Salland Centraal week 39 2014.indd 37 22-09-14 16:37

Page 38: Salland Centraal week 39 - 2014

SEINE.DEMOOISTEWOONWINKEL.NL

De mooiste woonconcepten

Eerlijk en persoonlijk woonadvies

Sterke binding met u als klant

Uitstekende en uitgebreide service

Thuis in uw regio

Alles voor mooi wonen

OpeningstijdenMaandag geslotenDinsdag 10:00 - 18:00 uurWoensdag 10:00 - 18:00 uurDonderdag 10:00 - 18:00 uurVrijdag 10:00 - 21:00 uurZaterdag 10:00 - 17:00 uur

Molenweg 2HeinoTEL. (0572) 391 [email protected]

Thuis in je huis !

20%korting

OP ALLEGORDIJNSTOFFEN

MET DIT LABEL

20%korting

OP ALLEBINNENZONWERING

MET DIT LABEL

Eettafel Triple

Van €1699,-

849,00

Dressoir Triple

Van €1129,-

599 ,00Wandkast Triple

Van €1459,-

779 ,00

Met 1 woonprogramma,een compleet interieur!

VERBOUWINGS

UITVERKOOPKORTINGENTOT WEL 70%

Bank GraceRoyale 3 zits bank.Voorzien van stoffenbekleding.

Van €899,-

449,00

Relaxfauteuil

1469,-

735,00

Dressoir MargateMooi robuuste dressoir.Voorzien van 3 lades.

Van €1249,-

599 ,00

Prachtig dressoirom van te dromen

Van €899,-

RelaxfauteuilRudolf

Van €1469,-

735,735,735,735,

kwaliteitvoor eenspotprijs

voordeligeen nieuwinterieur

BINNENKANSJE!

KIJK VOOR ALLE AANBIEDINGEN OP: Seine.nl

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 38 22-09-14 13:14

Page 39: Salland Centraal week 39 - 2014

39SALLANDCENTRAAL

HERFST KALEND JAARGETIJDE Zoek de tien verschillen. De oplossing staatzaterdag om 12.00 uur op www.sallandcentraal.nl

Andermans geld1: De regering stuurt dertig manextra noar de Oekraïne noast dievieftiene die d’r al zit, vöar hetgeval det de plekke woar MH17nearstortten veilig is. Dan kunt zegelieke vervolgonderzoek doene.

2: Het regeerakkoord vöarPrinsjesdag is met een memorystickverspreid woarop een pincode asbeveiliging zit.

Twee vöarbeelden van ‘andermansgeld geef ie makkelijk uut’.

Earst die dertig man, die noeollemoal kost en inwoning hebt ineen hotel ergens in de Oekraïne.Vöar as het iniens veilig is op derampplak. Nou, ik kan oe vertellendet het d’r pas veilig genog is vöarvervolgonderzoek as d’r al watlanger niet mear eschötten wordt.En ik kan oe ok vertellen det ie indrie uur noar de Oekraïne vliegt.Dus die dertig man kan better thuusblie’m, gewoon het werk doene detze aans ok doet. Veiligheid kondigtzich wel een kear an, dan is d’r nogtied zat die kaante op te goane.

Dan die miljoenennota. Een mooiervöarbeeld van het peard achter dewagen spannen bestiet d’r niet.Hóe ie die nota ok verspreidt,lekken noar de pers geböart tochwel. Öm de doodeenvoudige redendet politici hun zaak onder deandacht wult he’mm. Det lukt vöarde derde dinsdag van septemberbetter dan d’r noa. Want d’r vöarweet ie oe zeker van de andacht.Al was het allenig mar ömdetjournalisten dan kunt zeggen detd’r noar hun toe e’lekt is. Toen deNOS van de wekke een lek had,schreef RTL: “noadet ze earst noaroons elekt hadden, hef de NOS noeok een lek”.

Lekken is vöar een politicus ok vöarde bulk van het neejs uut lopen.Dus ie kunt op die memorysticknog wel 38 veiligheidscodes zetten,een politicus zal altied zien gadingin het oar van een journalistflusteren.

En toch zit d’r dan ergens ineen duur kantoarencomplexiemand die bedenkt det d’r eenveiligheidscode op een stick mutkomm. As e det zelf mos betalen,had e anders beslist. Mar het isgeld van een ander.

En toch zit d’r dan ergens in eenduur kantoarencomplex iemanddie bedenkt det d’r al vaste dertigmensen noar de Oekraïne mut vöarie weet mar nooit’. As e det zelfmos betalen, had e anders beslist.Mar het is geld van een ander.

Tja.Denne van Knöldert

v a n K n ö l d e r tv a n K n ö l d e r t

HOFtheater viert 25ste seizoen

Paceshifters presenteren album in Hedon

In theaterseizoen 1989-1990stond voor het eerst de naamHoftheater op de voorkant van hetprogrammaboekje. Seizoen 2014-2015 is dus het 25ste seizoenonder deze naam.

Gezien de nieuwbouw en de festivi-teiten rond de opening begin 2014,wordt dit jubileum niet uitbundiggevierd, maar aan het jubileumwordt aandacht aan besteed in devorm van een fotocollagewand metfotos van Fotoclub Salland. Daar-naast is er ook een speciale ten-toonstelling van oude theathertech-nische materialen en in de maandseptember en oktober worden debezoekers en vrijwilligers extra ver-wend.

De schouwburgzaal bestaat al lan-ger dan 25 jaar, maar was in de

jaren ’70 onderdeel van StichtingFranciscushof die daar een cultu-reel programma neerzette voor cli-enten en inwoners van Raalte. Hetpsychiatrisch ziekenhuis kwam erin de praktijk achter dat het nogniet zo eenvoudig was en dat er ri-sico’s waren die niet waren te over-zien. Daardoor was het van 1984 tot1989 stil in de schouwburg. Seizoen1989-1990 betekende een nieuwestart onder de naam Hoftheater enmet een professioneel programmaonder de bezielende leiding vanHerman Albers en met zo’n 100andere vrijwilligers. In dat seizoenbeklommen onder anderen BertVisscher, Youp van ’t Hek en KarinBloemen het Hoftheaterpodium,namen die tegenwoordig niet meerzo gemakkelijk te boeken zijn vooreen zaal met 300 zitplaatsen.Toch is het ook dit seizoen weer

gelukt om een mooi programmasamen te stellen. ‘Huisgezelschap’3Koteboebo opent het 25ste HOF-theaterseizoen met drie avondenstreekcabaret van de bovensteplank. Voor de eerste voorstellingop donderdag 25 september zijnnog wat plaatsen beschikbaar. Hettotale programma met beschikbaar-heid van plaatsen bij alle andereacts is te vinden op HOFinSalland.nl.

In 25 jaar is er veel veranderd. Vanalleen maar vrijwilligers, naar eenkader van professionele krachten,van zelf geprinte kaartjes naar eenonline kaartverkoopsysteem. Alblijven de vrijwilligers onmisbaar.Zij zorgden toen en zorgen nu nogsteeds voor het gastvrije onthaal vanbezoekers en artiesten en geven hetHOFtheater een warme sfeer van

De Paceshifters uit Wijhe presenterenvrijdag 26 september hun derde al-bum: Breach. Ze doen dat in HedonZwolle. Het album van het noise-rock-trio uit het verscheen eind augustusna een succesvol festivalseizoen metoptredens op Pinkpop, Paaspop enZwarte Cross. Rockveteranen GreenLizard nemen in Hedon het voorpro-gramma voor hun rekening.

Wie ze de afgelopen vijf jaar aan het

werk heeft gezien, kan erover mee-praten. De band was te zien als sup-port–act voor bands als Deep Purple,3 Doors Down, Triggerfinger en The-rapy?, en als het toetje bij Queens ofthe Stone Age. Ook speelden ze hunmuziek in een dampende en stampen-de tent op Groezrock en waren ze aan-wezig op de Zwarte Cross, Pinkpop enPaaspop afgelopen festivalseizoen.

Het derde album Breach verscheen

eind augustus via Goomah Music/Ex-celsior/V2. De eerste single Drone isuit en ontlokte daarmee bij OOR ma-gazine de uitspraak: “Als die plaat netzo goed wordt als single Drone wordt2014 het jaar van de Paceshifters, datkan niet anders.”

Kaarten voor dit optreden zijn ver-krijgbaar via de website van Hedon enbij Plato in Zwolle. Voor meer infor-matie zie www.hedon-zwolle.nl .

Colofon

is een wekelijkse uitgave van

Salland Centraal De Krant BV,

en verschijnt in een oplage

van 26.000 exemplaren in:

Boerhaar, Boskamp, Broekland,

Den Nul, Elshof, Haarle, Heeten,

Heino, Herxen, Laag Zuthem,

Lemele, Lemelerveld, Lettele,

Lierderholthuis, Luttenberg,

Mariënheem, Middel, Nieuw

Heeten, Olst, Raalte, Welsum,

Wesepe en Wijhe

Kantooradres:

Boeierstraat 10 (Boei 10),

8102 HS Raalte

Telefoon 0572 - 364864

[email protected]

www.sallandcentraal.nl

Redactie:

[email protected]

Ties van der Heide

(06-48107700),

Peter Ruiter,

Harrie Kiekebosch

Advertenties:

[email protected]

Peter Holtmaat 06 5463 8577

Cindy Kroes 06 8209 9902

Ellen van Lohuizen 06-51791050

Vormgeving:

Telstar Uitgeverij

Druk: Janssen/Pers Gennep

Bezorgklachten:

[email protected]

Salland Centraal De Krant BV

behoudt zich ten aanzien van de

inhoud van deze uitgave en/of

website zowel het auteursrecht

voor conform artikel 15 lid 1

sub 4 van de Auteurswet als het

databankrecht. Je mag dus niets

overnemen van deze uitgave en/

of website, zonder toestemming

gekregen te hebben.

huislijkheid, ze stralen pure be-trokkenheid met het theater uit.Het HOFtheater roept ook haarbezoekers op om ervaringen, anek-dotes en foto’s te delen. Deze kun-nen worden gemaild naar [email protected]. De ingestuurdeverhalen zullen worden gebundelden (digitaal) gepubliceerd.

Salland Centraal week 39 2014.indd 39 22-09-14 15:03

Page 40: Salland Centraal week 39 - 2014

Salland Centraal_wk39 - Base Edition.indd 40 22-09-14 17:06