Randeevoe Oudenaarde 16

of 20 /20
GRATIS MAANDBLAD e 16 DE DOORBRAAK DE 24 UREN VAN OUDENAARDE INFERNO ACTIVITEITENAGENDA DE COMEBACK VERA VERMEERSCH GRATIS MAANDBLAD - EDITIE OUDENAARDE - OKTOBER 2011 Oudenaarde zit op koers !

Embed Size (px)

description

Inkijkexemplaar Randeevoe Oudenaarde editie 16

Transcript of Randeevoe Oudenaarde 16

 • G R A T I S M A A N D B L A D

  e16

  D E D O O R B R A A K D E 2 4 U R E N VA N O U D E N A A R D E I N F E R N OAC T I V I T E I T E N AG E N DA D E C O M E B AC K V E R A V E R M E E R S C H

  GR

  ATIS

  MA

  AN

  DBL

  AD

  - eD

  ITIe

  OU

  DeN

  AA

  RD

  e - O

  kT

  OBe

  R 2

  011

  Oudenaarde zit op koers !

 • Spiers Slaap OudenaardeDeinzestraat 65 (aan afrit N60)055 31 10 30

  Spiers Slaap GentVrijdagmarkt 3809 225 54 15

  Spiers Slaap & Auping Plaza Sint-Martens-LatemKortrijksesteenweg 1809 221 83 83 & 09 221 60 00 WWW.SPIERS.BE

  Wakker worden!Herfstacties bij Spiers Slaap!

  2DE MATRAS

  HALVE PRIJS!

  (TOT 30/10)ENKEL IN S

  INT-MARTENS-LATEM

  130 jaar slaapadvies

  Alle grote merken onder 1 dak

  Gratis levering, plaatsing en terugname oude matras

  MATRAS

  HERFSTACTIE!(TOT 30/11)

  MATRASSEN-ACTIE! (TOT 30/11)

  HERFSTACTIE!

 • 3inhoud

  C O L O F O N

  UITGEVER

  Design & Publishing Group bvbaSint-Martensstraat 10, 9600 Ronse

  VORMGEVING EN DRUK

  Grafoman Sint-Martensstr.10, RonseWilly De Praeter, GrafomanJessica Coussement, GrafomanJessie Decru, Grafoman

  ALGEMENE CORDINATIE

  Nathalia Tsala - [email protected] 600 630 - 0497 75 47 63

  ADVERTENTIEVERKOOP

  Patricia Magerman - 0491 25 99 62 [email protected]

  REDACTIE

  Frederic de Vos - hoofdredacteurRogier Descamps - algemene redactie

  Chris Van der Steen - algemene redactiePaul Cox - pozieNathalia Tsala - algemene redactieHubert Dedoncker - cartoonSven De Spiegeleer - algemene redactie

  EINDREDACTIE Frederic de Vos

  2011 - Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactie en de medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

  Distributie door

  08

  10

  17

  19

  18

  RANDEEVOE DIGITAAL

  www.randeevoe.behttp://issuu.com/randeevoe

  U kent zonder twijfel onze hoofd- en eindredacteur Frederic de Vos. Deze rasechte Oudenaardist is naast zijn bezigheden bij Randeevoe ook ht gezicht van Zuid-Oost-Vlaanderen bij de regionale zender AVS, waar hij verschillende programmaties op zich neemt en van een keurige presentatie voorziet. Een troef voor onze Vlaamse Ardennen, met zijn weerklank op socio-cultureel vlak. Zijn interessante positie gebruikte Frederic immers steeds om onze regio in de spotlights te ze en. Nu herstructureringen bij AVS er zi en aan te komen, lijkt het erop dat deze regionale zender minder aandacht zal besteden aan de Vlaamse Ardennen, daar het redactioneel personeel hoofdzakelijk zal bestaan uit mensen vanuit het Meetjesland. Door het, al dan niet tijdelijk, gedwongen vertrek van Frederic zal een belangrijke stempel vanuit onze regio verloren gaan. Dit kan niet de bedoeling zijn van een Oost-Vlaamse TV-zender. Daarom steunen wij, samen met verschillende burgemeesters en hun volledige schepencolleges uit de regio (waaronder Oudenaarde, Gavere, Kruishoutem, Ronse, Horebeke,) en tal van prominenten zoals Frank De Bleeckere en Willy Naessens de positie van Frederic de Vos bij AVS.

  Mogen wij aan u, onze trouwe lezers eveneens vragen dit te ondersteunen door u bij de Facebookgroep Frederic de Vos moet terug op AVS te voegen, de petities te tekenen en/of een brief te sturen naar de hoofdzetel van AVS (Maaltekouter 5, 9051 Gent) met de boodschap dat Frederic terug op het scherm moet komen. Andere acties zijn steeds welkom. Het kan alleen u, en uw geliefde regio ten goede komen, om een belangrijke redactionele inbreng te blijven opeisen voor de Vlaamse Ardennen, dankzij Frederic !

  Het Randeevoe-team

  OPROEP

  Toneelgezelschap De Doorbraak

  De Woeker

  15-jarige Meldenaar : Belgisch kampioen kajak freestyle

  Vera Vermeersch

  De 24 uren van Oudenaarde

  Straatnamen

  Fotoreportages

  Activiteitenagenda

  Pozie kop van de maand

  06

  08

  10

  17

  18

  19

  20

  22

  24

 • Opvolging verzekerd

  De jaren verstrijken en de kinderen studeren, maar niemand kiest voor een opleiding optiek. Het ziet er dus naar uit dat Pierre geen opvolger zal hebben. Ook Jan, de enige zoon in het gezin, zag zich initieel niet geroepen om opticien te worden. Het was pas in zijn tweede jaar industrieel ingenieur dat hij de kriebel voelde om voor opticien te studeren. Jan: Ik herin-ner mij als gisteren de avond dat ik dit aan mijn vader vertelde. Hij was zeer aangenaam verrast! Na mijn stu-dies, eveneens aan het IORT, kon ik onmiddellijk aan de slag. Na twee jaar goede samenwerking, nam ik de zaak over op 1 september 1996.

  Op hetzelfde moment ging Jan ook samenwonen en -werken met Ilse, een medestudente opticien-optome-trist die hij aan het IORT had leren kennen. Ilse had zich verder gespecialiseerd in contactologie, waardoor naast brillen het aanbieden van contactlenzen nu ook tot de mogelijkheden behoorden. De zaak groeide en bloeide en in 1997 kwam er een eerste uitbreiding van de winkel.

  Boost na verbouwing

  2005 werd echter het jaar van de grote verbouwing, waar-bij de winkel en etalage volledig heringericht werden.

  Volgens Jan gaf dit een enorme boost aan de zaak: De nieuwe winkel straalde meer openheid uit, waardoor mensen makkelijker binnenkwamen. De zaak groeide zo snel, dat Ilse en ik het niet meer alleen konden bol-werken. In 2004 kwam daarom een eerste medewerker in dienst, gevolgd door een tweede in 2008. Dit jaar is er nog een derde persoon bijgekomen die vooral de administratieve taken voor zijn rekening neemt. We zijn nu met vijf mensen in totaal, waarvan drie gediplomeerde opticiens. Uniek in Oudenaarde.

  Verder kijken dan je neus lang is

  Vader Van Ommeslaeghe had ook een passie voor opti-sche instrumenten die zoon Jan gerfd hee . Jan: Ver-

  der kijken dan je neus lang is, was een van de mo os van ons vader, en in deze context mag je het gerust ook le erlijk nemen. Reeds van bij het begin van onze zaak kon je hier terecht voor verrekijkers, telescopen, ster-renkijkers en microscopen. In de Vlaamse Ardennen zijn we hiervoor d speciaalzaak geworden, maar we merken dat via mond-tot-mondreclame er ook men-sen van ver buiten de regio over de vloer komen.

  Brillen op maat van de klant

  Om af te sluiten vragen we Jan naar het geheim ach-ter deze succesformule, en daarover vertelt hij het volgende: Wij zoeken steeds naar extra meerwaarde voor onze klanten. Zo zijn wij de enige optiekzaak in de regio die de Engelse collectie Tom Davies verdelen. Deze handgemaakte brillen van topkwaliteit worden speciaal op maat van de klant vervaardigd, waardoor ze de perfecte pasvorm hebben. Uniek en exclusief met zelfs de naam van de klant in de bril gegraveerd.

  Het mag dan een clich lijken, maar mensen stellen kwaliteit, goed advies en een degelijke service nog steeds op prijs. Vandaag misschien meer dan ooit denk ik. We beschikken over de modernste apparatuur en dat straalt professionalisme uit. Een bril kopen is veel meer dan enkel een montuur kiezen. Voor de klant is het een totaalbeleving waarbij elk onderdeel, vanaf de eerste begroeting in de winkel, tot het a everen van een perfect product belangrijk is. Voor ons papa was klant koning, en 50 jaar later kan ik dat alleen maar beamen.

  Meer info vindt u op www.vanommeslaeghe.beNederstraat 20 - Oudenaarde - tel. 055 31 18 01

  50 KAARSJES VOOR OPTIEK VAN OMMESLAEGHE

  Wie vandaag voor de modern en fris ogende etalage van Optiek Van Ommeslaeghe staat, kan nauwelijks vermoeden dat deze zaak dit jaar haar gouden jubileum viert. Vij ig jaar terug, namelijk op 1 september 1961, star e Pierre Van Ommeslaeghe met zijn optiekzaak in een huurpand in de Nederstraat, toen nog Neerstraat. Naast brillen, kon je er toen al terecht voor allerhande optische instrumenten zoals verrekij-kers en microscopen. Een traditie die vandaag met succes verder gezet wordt.

  Als zoon van een middenstander kreeg Pierre het hande-len als het ware met de paplepel ingegeven. Zijn moeder had namelijk een damesconfectiezaak op de markt in Oudenaarde. Het zat er dus dik in dat Pierre ook als zelf-standige aan de slag zou gaan. Niet in de confectie welis-waar, want vanuit zijn interesse voor fotogra e en optiek in het algemeen, besloot hij om voor opticien te stude-ren aan het gerenommeerde IORT (Institut dOptique Raymond Tibaut) te Brussel.

  Eigen ontwikkel- en fotoservice

  De interesses van Pierre gingen echter verder dan brillen alleen. In het prille begin van Optiek Van Ommeslaeghe kon je er ook terecht voor vergrootglazen, verrekijkers, hoorapparaten, thermometers, barometers, hygrome-ters, cameras en fototoestellen. In het eerste logo vind je trouwens naast een bril ook een camera en fototoestel terug, zegt Jan. Mijn vader had ook een eigen ontwik-

  kel- en fotoservice, maar hee dit met de groei van de zaak en door tijdsgebrek later stopgezet.

  Verhuis

  1975 werd een nieuwe mijlpaal in het leven van de fami-lie Van Ommeslaeghe. Toen werd het pand in de Neder-straat 20 aangekocht waar de optiekzaak nu nog steeds gevestigd is.

  Hoog tijd, want de winkel met bovenliggende woonst van het jonge gezin met vier kinderen barst bijna uit zijn voe-gen. Van Ommeslaeghe wordt langzamerhand een begrip in Oudenaarde en omstreken en hee dat vooral te dan-ken aan de goede klantenservice en kwalitatief werk.

  PUBL

  IREP

  ORT

  AGE

 • Opvolging verzekerd

  De jaren verstrijken en de kinderen studeren, maar niemand kiest voor een opleiding optiek. Het ziet er dus naar uit dat Pierre geen opvolger zal hebben. Ook Jan, de enige zoon in het gezin, zag zich initieel niet geroepen om opticien te worden. Het was pas in zijn tweede jaar industrieel ingenieur dat hij de kriebel voelde om voor opticien te studeren. Jan: Ik herin-ner mij als gisteren de avond dat ik dit aan mijn vader vertelde. Hij was zeer aangenaam verrast! Na mijn stu-dies, eveneens aan het IORT, kon ik onmiddellijk aan de slag. Na twee jaar goede samenwerking, nam ik de zaak over op 1 september 1996.

  Op hetzelfde moment ging Jan ook samenwonen en -werken met Ilse, een medestudente opticien-optome-trist die hij aan het IORT had leren kennen. Ilse had zich verder gespecialiseerd in contactologie, waardoor naast brillen het aanbieden van contactlenzen nu ook tot de mogelijkheden behoorden. De zaak groeide en bloeide en in 1997 kwam er een eerste uitbreiding van de winkel.

  Boost na verbouwing

  2005 werd echter het jaar van de grote verbouwing, waar-bij de winkel en etalage volledig heringericht werden.

  Volgens Jan gaf dit een enorme boost aan de zaak: De nieuwe winkel straalde meer openheid uit, waardoor mensen makkelijker binnenkwamen. De zaak groeide zo snel, dat Ilse en ik het niet meer alleen konden bol-werken. In 2004 kwam daarom een eerste medewerker in dienst, gevolgd door een tweede in 2008. Dit jaar is er nog een derde persoon bijgekomen die vooral de administratieve taken voor zijn rekening neemt. We zijn nu met vijf mensen in totaal, waarvan drie gediplomeerde opticiens. Uniek in Oudenaarde.

  Verder kijken dan je neus lang is

  Vader Van Ommeslaeghe had ook een passie voor opti-sche instrumenten die zoon Jan gerfd hee . Jan: Ver-

  der kijken dan je neus lang is, was een van de mo os van ons vader, en in deze context mag je het gerust ook le erlijk nemen. Reeds van bij het begin van onze zaak kon je hier terecht voor verrekijkers, telescopen, ster-renkijkers en microscopen. In de Vlaamse Ardennen zijn we hiervoor d speciaalzaak geworden, maar we merken dat via mond-tot-mondreclame er ook men-sen van ver buiten de regio over de vloer komen.

  Brillen op maat van de klant

  Om af te sluiten vragen we Jan naar het geheim ach-ter deze succesformule, en daarover vertelt hij het volgende: Wij zoeken steeds naar extra meerwaarde voor onze klanten. Zo zijn wij de enige optiekzaak in de regio die de Engelse collectie Tom Davies verdelen. Deze handgemaakte brillen van topkwaliteit worden speciaal op maat van de klant vervaardigd, waardoor ze de perfecte pasvorm hebben. Uniek en exclusief met zelfs de naam van de klant in de bril gegraveerd.

  Het mag dan een clich lijken, maar mensen stellen kwaliteit, goed advies en een degelijke service nog steeds op prijs. Vandaag misschien meer dan ooit denk ik. We beschikken over de modernste apparatuur en dat straalt professionalisme uit. Een bril kopen is veel meer dan enkel een montuur kiezen. Voor de klant is het een totaalbeleving waarbij elk onderdeel, vanaf de eerste begroeting in de winkel, tot het a everen van een perfect product belangrijk is. Voor ons papa was klant koning, en 50 jaar later kan ik dat alleen maar beamen.

  Meer info vindt u op www.vanommeslaeghe.beNederstraat 20 - Oudenaarde - tel. 055 31 18 01

  50 KAARSJES VOOR OPTIEK VAN OMMESLAEGHE

  Wie vandaag voor de modern en fris ogende etalage van Optiek Van Ommeslaeghe staat, kan nauwelijks vermoeden dat deze zaak dit jaar haar gouden jubileum viert. Vij ig jaar terug, namelijk op 1 september 1961, star e Pierre Van Ommeslaeghe met zijn optiekzaak in een huurpand in de Nederstraat, toen nog Neerstraat. Naast brillen, kon je er toen al terecht voor allerhande optische instrumenten zoals verrekij-kers en microscopen. Een traditie die vandaag met succes verder gezet wordt.

  Als zoon van een middenstander kreeg Pierre het hande-len als het ware met de paplepel ingegeven. Zijn moeder had namelijk een damesconfectiezaak op de markt in Oudenaarde. Het zat er dus dik in dat Pierre ook als zelf-standige aan de slag zou gaan. Niet in de confectie welis-waar, want vanuit zijn interesse voor fotogra e en optiek in het algemeen, besloot hij om voor opticien te stude-ren aan het gerenommeerde IORT (Institut dOptique Raymond Tibaut) te Brussel.

  Eigen ontwikkel- en fotoservice

  De interesses van Pierre gingen echter verder dan brillen alleen. In het prille begin van Optiek Van Ommeslaeghe kon je er ook terecht voor vergrootglazen, verrekijkers, hoorapparaten, thermometers, barometers, hygrome-ters, cameras en fototoestellen. In het eerste logo vind je trouwens naast een bril ook een camera en fototoestel terug, zegt Jan. Mijn vader had ook een eigen ontwik-

  kel- en fotoservice, maar hee dit met de groei van de zaak en door tijdsgebrek later stopgezet.

  Verhuis

  1975 werd een nieuwe mijlpaal in het leven van de fami-lie Van Ommeslaeghe. Toen werd het pand in de Neder-straat 20 aangekocht waar de optiekzaak nu nog steeds gevestigd is.

  Hoog tijd, want de winkel met bovenliggende woonst van het jonge gezin met vier kinderen barst bijna uit zijn voe-gen. Van Ommeslaeghe wordt langzamerhand een begrip in Oudenaarde en omstreken en hee dat vooral te dan-ken aan de goede klantenservice en kwalitatief werk.

  PUBL

  IREP

  ORT

  AGE

 • 6CU

  LTU

  UR

  Adie, wanneer en hoe is De Doorbraak ontstaan ?

  Dat was in 1969 onder impuls van Professor Ghijsbrecht. Hij wilde op een meiavond iets op-voeren voor de socialistische partij of de SP in het toenmalig Volkshuis aan het station van Oudenaarde. In het begin was onze naam Volks-theater De Doorbraak. Na enkele jaren zijn we dan uitgeweken naar De Zalm om voor een rui-mer publiek te kunnen optreden.

  Waar staan jullie voor gekend ?

  Wij staan gekend voor een zeer uitgebreid gamma van verschillende toneelgenres. Ikzelf ben begin-nen meespelen in 1977 met als eerste stuk : De Muizeval. Intussen hebben we al van alles gespeeld, van pure komedie, tot ernstigere stukken en zelfs vormen van musicals. Om enkele titels op te noe-men : De Bremerstadsmuzikanten, Taxi dAmour, Mijn Marie is partie,

  Wij onderscheiden ons tegenover andere vereni-gingen met het feit dat we zeer gemakkelijk en graag komedies of billenkletsers opvoeren. Maar t kan ook ernstig hoor. Ik herinner mij nog zeer goed de opmerking van een toneelkenner die mij na de premire van Koekoeksnest stond op te wachten en zei : Adie, ik moet u tweemaal feliciteren, ten eerste omdat je zon stuk op het programma hebt durven ze en en ten tweede, dat het gebracht is op een professionele manier die weinig amateur-verenigingen zouden kunnen nadoen.

  Ook bij Het dagboek van Anne Frank werd ik de volgende morgen opgebeld door een regisseur die ons feliciteerde voor de prachtige opvoering met de woorden : Adie, ik heb het boek gelezen en heb ook de lm gezien, maar wat jullie daar gebracht hebben was zo realistisch dat je de hele zaal hebt doen wenen. Wel Frederic, dat zijn woorden die

  deugd doen en die lang in het geheugen gegri blijven.

  Elke vereniging, elke voorzi er hee wel anekdotes. Vertel

  Wat bij ons gevaarlijk is, is vaak de laatste voorstel-ling van een productie. Dan mag je altijd wel iets verwachten waarbij je sterk in jouw rol moet zit-ten wil je niet uit het lood geslagen worden. Soms moet er in het stuk ko e gedronken worden, die ko e is dan soms zodanig gezouten dat hij echt niet te drinken is of wijn die vervangen wordt door azijn(lacht)

  Welk stuk brengen jullie nu in oktober ?

  In plaats van My fair lady is het Mijn ferme lady van Romain Deconinck, geregisseerd door Geert Callebaut. U bent welkom in caf De Peerdevliege.Zingen, dansen en drinken is er dagelijkse kost voor de stamgasten. Op een dag brengt een Profes-sor Rieman en zijn vriend Meneer Pillendrup een bezoek aan het caf en gaat de bal aan het rollen.

  Vrijdag 14 en 21 oktober om 20uZaterdag 15 en 22 oktober om 20uZondag 16 en 23 oktober om 18u. (Tekst : Frederic de Vos)

  Sommige toneelgezelschappen zijn gekend omdat ze ernstige stukken brengen, omdat ze enkel met -18-jarigen spelen, omdat ze grappig zijn of omdat ze goed zijn. Maar je hebt er ook die grappig n goed zijn. En De Doorbraak is zon vereniging. Tot mijn groot genoegen had ik een fijne babbel met de Voorzitter van het gezelschap, Adie Bral.

  ToneelgezelschapDe DoorbraakCC De Woeker - Oudenaarde kaarten : 8Reservatie: 0471 23 64 07 of bij de leden.

 • Zonnestraat 109, rue du Soleil Ronse / Renaix 055 21 38 62 www.paulverschelden.be

  KOM ZEKER LANGS ! SPECIALE ACTIES OP BLENDERS EN KEUKENROBOTS !

  KOOKDEMONSTRATIE KITCHENAIDZATERDAG 5 NOVEMBERvan 14 u tot 18 u

  Verschelden

  Gentstraat 198 9700 Oudenaarde (Eine) 055 330 3310476 48 47 69 [email protected] www.tuboma.be

  hakselaar

  zuighakselaarzuighakselaar

  GE 355

  ACTIEPRIJS

  599 699

  SHE 71

  ACTIEPRIJS

  129 149

  Distribution Partner

  HearingInstrument

  TALL

  IEU

  & T

  ALL

  IEU

  - W

  WW

  .TN

  T.BE

  WWW.OORHUIS.BE [email protected] 90 155 (GRATIS)

  T OORHUIS OUDENAARDE Markt 10 - 9700 Oudenaarde 055 300 260 - [email protected]

  T OORHUIS RONSE Wijnstraat 60 - 9600 Ronse 055 30 54 09 - [email protected]

  Max. 2 bonnen per klant, niet cumuleerbaar met andere acties.

  Actie geldig tem 31/10/2011

  HOORTOESTELBATTERIJENBON

  2+1 GRATIS

  Nu te bewonderen in onze hoorcentra de SIEMENS AQUARIS en zijn draadloos mini-tek systeem.

 • DE

  WO

  EK

  ER

  O

  KT

  OB

  ER

  Het muzikale trio 3 Le Feet komt in de Woeker de mooiste nummers die zij kennen op het po-dium brengen. Muzikanten Gerry De Mol, Mieke Delanghe en Pascale Michiels kozen nummers van Tom Waits, Richard ompson, Los Lobos, Norah Jones en nog vele anderen. Het resultaat is een ver-strengeling van de beste songs, van vroeger tot nu.

  3 Le Feet is een project van Gerry De Mol. Hij star e zijn loopbaan als journalist en recensent van muziek bij De Morgen, Knack en De Financieel Economische

  Tijd en werkte mee aan enkele radioprogrammas. Ook was hij even in de reclamewereld actief, maar keerde terug naar zijn grote liefde, de muziek. Zijn bekend-ste producties zijn Oblomov en Kleine Blote Liedjes. Maar ook als schrijver was De Mol betrokken bij tal van mooie projecten. Zo schreef hij een boek over muziek, Het draagbare paradijs, en een theaterstuk. 3 Le Feet is een eigenzinnig trio dat haar eigen keuze op het podi-um brengt. Met een sterke selectie en artistieke kunde zullen ze zonder twijfel ook het publiek van De Woeker kunnen bekoren. (Tekst : Rogier Descamps)

  3 Left FeetVrijdag 28/10/11 om 20u30 kaarten : 10

  De Divina Comedia, een stuk van de hand van de Ita-liaanse dichter Dante, beschrij een pelgrimstocht doorheen de hel, het vagevuur en het paradijs. Deze klassieker vormde voor De Parade de aanzet een theaterdrieluik op te voeren. Het eerste deel, inferno, komt binnenkort op de planken van De Woeker.

  In het eerste deel van de Divina Comedia neemt Dante de lezer mee door de hel, langs zondaars van alle soorten : dieven, moordenaars en zelfmoorde-naars. Maar ook zij die de wellust boven alles stellen

  worden gestra in de hel, en zo verschijnen twee geliefden, Paolo en Francesca, ten tonele. Auteur en regisseur Rudi Meulemans plaatst het verhaal van de twee geliefden in een actuele context, de Westerse cultuur. De vele personages worden opge-voerd en verbonden door korte fragmenten waarin ze over zichzelf ver tellen. T.S. Eliot, Paul Celan en Jotie tHoo en nog vele anderen passeren de revue. Inferno is een ijzersterk begin van een hopelijk uitmuntende trilogie. Mis het eerste deel dus zeker niet. (Tekst : Rogier Descamps)

  InfernoVrijdag 7/10/11 om 20u30 kaarten : 12,50

  RANDEEVOE SCHENKT

  2 vrijkaarten

  [email protected]

  Iwein Segers, bekend als comedian en deelnemer van het televisieprogramma Expeditie Robinson, keert in De Comeback terug naar zijn eerste liefde : muziek.

  Segers was al van jongsaf gebeten door muziek. Op zijn zestiende rich e hij de band Groep Jezus op. Verder dan een singletje in de afrekening van Studio Brussel kwamen ze echter niet. Segers ging dan maar in een bibliotheek werken, maar bleef toch steeds songs schrijven. In 2008 werd Segers tweede in de Comedy Cup en won de publieksprijs op het cabaret-

  festival van Leiden, wat het einde van zijn bibliotheek-carrire betekende. De liedjes die hij had geschreven waren te serieus voor zijn comedyshows en verdwe-nen even onder het stof, tot een toevallige ontmoetingmet gitarist Raf Ilsbroekx de vonk opnieuw deed op-laaien. Al snel werd de groep uitgebreid met Nama Joris als tweede stem en Joey Lim op contrabas. Familie Segers brengt Vlaamse kleinkunstliedjes van hun plaat Onder andere mensen. De nummers zijn genspireerd op zowel Vlaamse als Franstalige kleinkunstenaars. Iwein Segers kon het grote publiek al bekoren met zijn humor, nu ook met muziek. (Tekst : Rogier Descamps)

  De ComebackZaterdag 08/10/11 om 20u30 kaarten : 12,50Zaterdag 08/10/11 om 20u30 kaarten : 12,50

  RANDEEVOE SCHENKT

  2 vrijkaarten

  [email protected]

  RANDEEVOE SCHENKT

  2 vrijkaarten

  [email protected]

  8

 • Ronde van Vlaanderenplein 11-13-15 Oudenaarde 055 31 00 96 www.stilettoshoes.be

  DAMES 22 Octobre Apple Love Art Avant Premiere Birkenstock Biviel Brako BrunoPremi cadoro Christofoli Converse Daniele Tucci De Robert El Naturalista Exit Fit ops Gaastra Guess Hush Puppies Marco Tozzi Miz Mooz Neosens Nicky Vkets No Olivier Strelli Pas de rouge Pauline B Replay Routard Ruby Brown Sixty Seven VoltanTommy Hil ger Tosca Blu Zappa Negra HEREN Ambiorix Camel Active Converse Democrata El Naturalista Floris Van Bommel Guess Hush Puppies Lloyd Mc Gregor Tommy Hil ger

  PATRICIA EN KOEN NODIGEN U UIT...

  OPENDEURDAGEN - 6 t.e.m. 9.10.2011NIEUWE WINTERCOLLECTIE

  Donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktoberDoorlopend open van 9u15 t.e.m. 18u30

  Zondag 9 oktober open van 14u tot 18u00Directe korting, hapje, drankje

  PUBL

  IREP

  ORT

  AGE

  TOYOTA VAN DORPE zorgt voor een primeur in de streek

  Dat Toyota Van Dorpe in Oudenaarde blij investeren in duurzame maatregelen is alvast geweten. De twee spiksplinternieuwe elektrische oplaadpunten, uniek in de regio, zijn daar trouwens het levende bewijs van. Enige tijd geleden investeerden Leen en Frank ook al in zonnepanelen om hun garage te voorzien van groene elektriciteit. En met het prototypemodel van de nieuwe Prius : de Prius Plug-In Hybride is opnieuw een ecologische wagen aan het nu al groene wagengamma van Toyota toegevoegd. De nieuwe Prius Plug-In Hybride is nog steeds een hybridewagen, maar eentje waarvan de ba erij kan opgeladen worden in slechts 75 minuten. Uniek ! Na het opladen, wat door de universele stekker ook thuis kan, kan je met de auto vertrekken en dat aan een verbruik tussen 2 en 2,5 liter per 100 kilometer en een CO2 uitstoot van slechts 50 gram per kilometer. Niet alleen uw portemonnee vaart er goed bij, maar uiteraard ook de natuur ! Daarnaast geniet u ook van het onmiskenbare rijcomfort van Toyota en kan u steeds terugvallen op de uitmuntende service en expertise van Garage Van Dorpe. Bent u ook milieubewust of het beu om telkenmale een tankstation te moeten bezoeken ? Ontdek dan het volledige Toyota gamma bij Toyota Van Dorpe : Westerring 3, Oudenaarde, tel. 055 31 18 22.

  G R A T I S M A A N D B L A D

  e

  Duivels interessant !

  Volledige fotoreportages encomplete activiteitenagenda op

  www.randeevoe.be

 • SPORT

  Toen zijn vader het wereldkampioenschap ex-treem kajakvaren op televisie zag, wist hij meteen dat dit was wat hij wou doen. Als jongen van 10 ging Lane mee en voelde dat ook hij dit graag deed. Hij bleek talent te hebben om met een kajak om te gaan en koos voor de Freestyle. Freestyle kajakken is op een golf of wals verschillende bewegingen

  - moves - maken waarop punten worden gegeven. Deze vorm van wildwatervaren kan je vergelijken met Freestyle Snowboarden of planksurfen.

  Eind jaren tachtig beginnen enkele waaghalzen met rodeo kajakken, d.w.z. met je bootje zolang mogelijk op een golf surfen. Nadien groeide het uit tot het maken van kunstjes op die golven. In 1993 werd in Amerika een heus kampioenschap georganiseerd met deelnemers uit verschillende landen. Zo is Freestyle kajakken een sport gewor-den dat door de Internationale Kajak Federatie tot volwaardige sport is herkend. Op een wed-strijd krijg je tweemaal 45 seconden om de beste move te tonen. Het is duidelijk een explosieve en krachtige sport.

  De kajak, oorspronkelijk een kano uit hout waar-op dierenhuiden gespannen zijn, wordt door de Inuits, de Canadese Eskimos gebruikt om in volle

  zee op grote vissen te jagen. De huidige kajak is vederlicht en uit polyethyleen (PE) vervaardigd. Het dek is rond de romp volledig afgesloten en waterdicht. Als een kajakker omslaat kan hij met de eskimorol opnieuw overeind komen zonder nat te worden.

  Lane De Meulenaere was nog geen 13 toen hij helemaal alleen naar Canada trok om er les te volgen aan de meest prestigieuze school Canoe-kajak in Buseater. Voordien had hij zich enkele maanden toegelegd op de Engelse taal. Vastbe-raden deed hij mee aan de Junior Olympics. Hij behaalde de 2de plaats en gaf zijn speech in het Engels. In Melden keken ze op naar hun Lane die zo volwassen geworden was. Nadien volgde nog Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

  Zijn voornaamste materiaalsponsors zijn Kajak en Eurogaai uit Nederland. Lane, Tiny en Patrick zoeken nog sponsors die hen kunnen helpen bij de Europese, maar vooral bij de Wereld Kam-pioenschappen in Amerika. Wie in hen investeert krijgt gegarandeerd prestaties van wereldniveau. Een jong veelbelovend talent kunnen we niet aan de kant laten staan. (Tekst : Chris van der Steen)

  Een blonde jonge flink uit de kluiten gewassen adonis opent in Melden de deur met een smile tot achter zijn oren. Lane De Meulenaere is net Belgisch kampioen Kajakken geworden bij de junioren en heeft de tickets op zak om mee te dingen met de Europese- en Wereldkampioenschappen van 2012 en 2013.

  15-jarige Meldenaar : Belgisch Kampioen kajak freestylewww.lanekayaking.blogspot.com

  10

 • EX

  PO

  Oudenaarde staat al eeuwenlang bekend als een wandtapijtenstad. Niet alleen ze en verschil-lende organisaties zich in voor het conserveren en herstellen van deze kunstwerken, ook wordenmet regelmaat tentoonstellingen georganiseerd. Een spil guur in dit gebeuren is Vera Vermeersch,hoofd van het textielatelier van de stad Oudenaar-de. Tot het einde van de maand oktober exposeert zij in de Lakenhalle van het stadhuis twintig tapij-ten van verschillende kunstenaars.

  Vera Vermeersch studeerde begin jaren tachtig af als kunsthistorica. Al snel bese e ze dat theore-tisch werk en onderzoek niet aan haar besteed wa-ren. Ook een job in een museum leek haar weinig aantrekkelijk. Veel liever wilde ze, conform haar familiegeschiedenis, iets creatief doen. Haar vader, Jos Vermeersch, maakte reeds naam als beeldend kunstenaar, maar ook vier van haar neven zijn als kunstenaars actief.

  Vermeersch bestudeerde de technieken en ver-schillende aspecten van het weven. Aan de Gentse Henry Story-school leerde ze de praktijk van het kunstweven. Daarna trok Vermeersch naar het Koninklijk Instituut voor het Kunst-patrimonium in Brussel, waar ze zich in de technieken van textielrestauratie liet onderwijzen. Ze specialiseerde zich in het restaureren en conser-veren van wandtapijten uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Daarna werkte ze vijf jaar als projectleidster in het Huis Lalaing aan de restauratie van Oudenaardse historische wandtapijten. In 1986 werkte Vera ook in een restauratiewerkplaats voor textiel te Gent.

  Enkele jaren later, in 1989, rich e ze samen met haar man een textielwerkplaats op, waar ze

  nieuwe technieken kon ui esten en haar creatieve horizon kon verbreden. De klassieke wee ech-niek leek haar al snel achterhaald en tijdrovend : ze koos voor een speciale techniek, het tu en, die meer mogelijkheid tot creativiteit en ontwikkeling biedt. Niet alleen is de tu techniek goedkoper, ze laat ook meer manipulatie toe.

  Vermeersch ontwierp ook zelf wandtapijten, en weefde in haar eerste werken kindertekenin-gen. Haar werk sloeg aan : zowel de kwaliteit en beheersing van de kleuren als het gebruik van natuurlijke materialen wekte de aandacht van tal van kunstenaars. Al snel stroomden de opdrach-ten van particulieren en kunstenaars binnen : schilders, keramisten, juweelontwerpers.

  Haar werk werd gexposeerd in tal van musea, zoals het SMAK als het designmuseum. Ook ver-scheen er een boek over haar werk : Atelier Vera Vermeersch.

  Vera Vermeersch exposeert nog tot 31 Oktober in de Lakenhalle van het stadhuis. De ontwerpen van onder andere Roger Raveel, Jan Van Riet en Fred Bervoets worden tentoongesteld. Ook maakte Vermeersch een wandtapijt naar een ontwerp van de Vlaamse en internationaal gerenommeerde kunstenaar Johan Tahon. Het wandtapijt beeldt een tranende guur uit en draagt de naam Totem.

  Inwoners van Oudenaarde hebben gratis toegang. Een uitgelezen kans om het werk van vooraan-staande kunstenaars op wandtapijt te bewonderen.

  (Tekst : Rogier Descamps)

  Nog een maand lang kan iedereen in de imposante Lakenhalle terecht voor deze unieke expositie : Atelier Vera Vermeersch. Een belangrijke tentoonstelling, die tot stand kwam in samenwerking met Galerie De Zwarte Panter uit Antwerpen.

  Vera VermeerschHedendaagse kunst en wandtapijten

  17

 • SA

  ME

  NL

  EV

  ING

  Hoofdactiviteit is de 24-urenloop. In teams zal rond de grote en kleine markt gelopen worden, het doel van de estafe e is zo veel mogelijk ron-den te lopen in 24 uren. Er moet steeds n lid van het team actief zijn. Individuele deelnemers kun-nen zich inschrijven en zullen in contact gebracht worden met elkaar. De deelnemers hoeven niet te lopen, stappen is ook toegestaan.

  Het parcours maakt een lus rond de markt langs de Minderbroederstraat en de Meerspoortsteeg, een ronde is 700 meter lang.

  Het evenement doelt niet enkel op het sportieve : de organisatie roept zo veel mogelijk andere ver-enigingen op zich in te schrijven en in spon soring te voorzien. De deelnemende verenigingen kun-nen ook zelf sponsors aandragen. De bijdragen worden samengebracht op het einde van het evenement op het hoofdpodium. Verenigingen die actief bijgedragen hebben zullen dan ook in de bloemetjes worden gezet.

  De organisatie voorziet alle deelnemers van par-keergelegenheid, catering en douchevoorziening. Inschrijven kost 15 per deelnemer en is moge-lijk via de website van het evenement. De uiterste datum voor inschrijving is maandag 3 oktober.

  Naast de 24-urenloop worden er tal van randactivi-teiten georganiseerd. Zo is er een familie etstocht en verschillende wandelroutes die rond het stadscen-trum voeren. Ook kan men etsen op rollen tegen bekende wielrenners in het museum van de Ronde

  van Vlaanderen. Op zondag wordt een groot Oudenaards ontbijt georganiseerd (opgelet, voor deze activiteit dient u zich vooraf in te schrijven op de website). En er komt ook muziek aan bod : de Oudenaardse sensatie Romie Veur Nen Euro, No Crap en de Sandy Sandals staan op het podium, ge-volgd door tal van djs die de sfeer zullen verzorgen. Verder zullen enkele verenigingen demonstraties ge-ven op en rond de Oudenaardse markt.

  VZW de24urenvanoudenaarde organiseert dit evenement voor het goede doel in samenwerking met het Sint-Bernarduscollege en het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Marijn De Valck en Willy Naessens zijn peters van het project, jeugdboeken-schrijfster Brigi e Minne is meter.

  Het evenement wordt georganiseerd in nauwe sa-menwerking met het kinderkankerfonds. Het fonds tracht een steun te zijn voor kinderen en jongeren die getro en worden door kanker. Niet alleen wordt speciale thuiszorg aangeboden aan patinten, ook opvang van broers en zussen wordt mogelijk ge-maakt. Het kinderkankerfonds probeert daarnaast zo veel mogelijk bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek.

  Bij deze wordt een warme oproep gedaan aan alle verenigingen of sympathisanten zich zo veel moge-lijk te engageren voor dit evenement. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. En zelfs als u geen zin hebt om mee te lopen, ga dan toch zeker eens langs op 8 oktober om deze organisatie op de n of andere manier te steunen. (Tekst : Rogier Descamps)

  Op zaterdag 8 oktober kan iedereen op en rond de grote markt van Oudenaarde terecht voor de 24 uren van Oudenaarde. Het evenement, nodigt elke Oudenaardenaar uit om zijn goede hart te tonen, wordt georganiseerd ten voordele van het kinderkankerfonds en de afdeling pediatrie van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde.

  De 24 uren vanOudenaardeZaterdag 08/10/11 centrum Oudenaarde

  WOMEN AUTOMOTIVE OUDENAARDE

  Vrouwen van Oudenaardse garagisten steunen samen het kinderkankerfonds.

  Leen Vanwambeke van Garage Van Dorpe kwam tot het idee om de 24urenvanoudenaarde op een bijzondere manier te steunen, namelijk door samen met de andere merkgarages uit Oudenaarde als n blok iets te doen. Samen met Nele Van Den Broecke van Garage Cnockaert sloegen ze de han-den in elkaar om het project uit te werken. Als resultaat van hun inspanningen werd Women Automotive Oudenaarde geboren : een project waar alle garages van Oudenaarde

  voor een eerste keer samen werken. Er word een mooie jaar/verjaardagskalender gemaakt en verkocht. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar het kinderkankerfonds en de afdeling pediatrie van het AZ Oudenaarde. De kosten worden gedragen door de deelnemers gezamenlijk. U kunt bijdragen door zelf zo een kalender aan te scha en op een stand die zal aanwezig zijn op de markt tijdens het weekend van 8 en 9 oktober of bij een van de deelnemende garages : Garage Beerlandt, Garage Daeninck, Garage Reynaert-Dhondt, Garage Callens-Bouckaert, Garage HF motor, Garage thomaes, Garage Uy endaele, Garage Tack, Garage Callens, Garage Van Hoonacker, Garage Mortier, Garage van Dorpe en Garage Cnockaert. 18

 • SA

  ME

  NL

  EV

  ING

  Hoofdactiviteit is de 24-urenloop. In teams zal rond de grote en kleine markt gelopen worden, het doel van de estafe e is zo veel mogelijk ron-den te lopen in 24 uren. Er moet steeds n lid van het team actief zijn. Individuele deelnemers kun-nen zich inschrijven en zullen in contact gebracht worden met elkaar. De deelnemers hoeven niet te lopen, stappen is ook toegestaan.

  Het parcours maakt een lus rond de markt langs de Minderbroederstraat en de Meerspoortsteeg, een ronde is 700 meter lang.

  Het evenement doelt niet enkel op het sportieve : de organisatie roept zo veel mogelijk andere ver-enigingen op zich in te schrijven en in spon soring te voorzien. De deelnemende verenigingen kun-nen ook zelf sponsors aandragen. De bijdragen worden samengebracht op het einde van het evenement op het hoofdpodium. Verenigingen die actief bijgedragen hebben zullen dan ook in de bloemetjes worden gezet.

  De organisatie voorziet alle deelnemers van par-keergelegenheid, catering en douchevoorziening. Inschrijven kost 15 per deelnemer en is moge-lijk via de website van het evenement. De uiterste datum voor inschrijving is maandag 3 oktober.

  Naast de 24-urenloop worden er tal van randactivi-teiten georganiseerd. Zo is er een familie etstocht en verschillende wandelroutes die rond het stadscen-trum voeren. Ook kan men etsen op rollen tegen bekende wielrenners in het museum van de Ronde

  van Vlaanderen. Op zondag wordt een groot Oudenaards ontbijt georganiseerd (opgelet, voor deze activiteit dient u zich vooraf in te schrijven op de website). En er komt ook muziek aan bod : de Oudenaardse sensatie Romie Veur Nen Euro, No Crap en de Sandy Sandals staan op het podium, ge-volgd door tal van djs die de sfeer zullen verzorgen. Verder zullen enkele verenigingen demonstraties ge-ven op en rond de Oudenaardse markt.

  VZW de24urenvanoudenaarde organiseert dit evenement voor het goede doel in samenwerking met het Sint-Bernarduscollege en het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Marijn De Valck en Willy Naessens zijn peters van het project, jeugdboeken-schrijfster Brigi e Minne is meter.

  Het evenement wordt georganiseerd in nauwe sa-menwerking met het kinderkankerfonds. Het fonds tracht een steun te zijn voor kinderen en jongeren die getro en worden door kanker. Niet alleen wordt speciale thuiszorg aangeboden aan patinten, ook opvang van broers en zussen wordt mogelijk ge-maakt. Het kinderkankerfonds probeert daarnaast zo veel mogelijk bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek.

  Bij deze wordt een warme oproep gedaan aan alle verenigingen of sympathisanten zich zo veel moge-lijk te engageren voor dit evenement. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. En zelfs als u geen zin hebt om mee te lopen, ga dan toch zeker eens langs op 8 oktober om deze organisatie op de n of andere manier te steunen. (Tekst : Rogier Descamps)

  Op zaterdag 8 oktober kan iedereen op en rond de grote markt van Oudenaarde terecht voor de 24 uren van Oudenaarde. Het evenement, nodigt elke Oudenaardenaar uit om zijn goede hart te tonen, wordt georganiseerd ten voordele van het kinderkankerfonds en de afdeling pediatrie van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde.

  De 24 uren vanOudenaardeZaterdag 08/10/11 centrum Oudenaarde

  WOMEN AUTOMOTIVE OUDENAARDE

  Vrouwen van Oudenaardse garagisten steunen samen het kinderkankerfonds.

  Leen Vanwambeke van Garage Van Dorpe kwam tot het idee om de 24urenvanoudenaarde op een bijzondere manier te steunen, namelijk door samen met de andere merkgarages uit Oudenaarde als n blok iets te doen. Samen met Nele Van Den Broecke van Garage Cnockaert sloegen ze de han-den in elkaar om het project uit te werken. Als resultaat van hun inspanningen werd Women Automotive Oudenaarde geboren : een project waar alle garages van Oudenaarde

  voor een eerste keer samen werken. Er word een mooie jaar/verjaardagskalender gemaakt en verkocht. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar het kinderkankerfonds en de afdeling pediatrie van het AZ Oudenaarde. De kosten worden gedragen door de deelnemers gezamenlijk. U kunt bijdragen door zelf zo een kalender aan te scha en op een stand die zal aanwezig zijn op de markt tijdens het weekend van 8 en 9 oktober of bij een van de deelnemende garages : Garage Beerlandt, Garage Daeninck, Garage Reynaert-Dhondt, Garage Callens-Bouckaert, Garage HF motor, Garage thomaes, Garage Uy endaele, Garage Tack, Garage Callens, Garage Van Hoonacker, Garage Mortier, Garage van Dorpe en Garage Cnockaert.

  Hoe gaat het verderEduard vestigt zich dan in de Oudenaardse Bergstraat nr 70. Hij bakt brood en banket en gaat van deur tot deur met paard en kar om zijn brood te verkopen. Enkele jaren later verhuist hij naar een groter pand nl. nr 66, waar de huidige winkel nog steeds is.

  Het blijft in de familieEduard en zijn vrouw krijgen 4 kinderen waarvan de oudste zoon Gaston de zaak overneemt. In die tijd wordt het reeds mooie assortiment brood aangevuld met enkele soorten drooggebak.

  Wanneer later zijn zoon Paul de zaak verder in handen neemt is er opnieuw een heuse evolutie vast te stellen. Hij breidt het assortiment ernstig uit en mechaniseert zowel in brood als in banket.

  De oudste zoon van Paul, Christophe, weet van kindsbeen af dat het beroep van bakker ook voor hem weggelegd is en hij sluit in 1990 aan bij zijn vader.

  In 1994 start hij een tweede winkel op in een mooi historisch pand op de markt in Oudenaarde. Ook hier worden met de-zelfde passie en kennis van zaken lekkere producten verkocht.

  NA 15 JAAR NOG EEN GROTE STAPDe bakkerij verhuist naar de Lindestraat. Er wordt gekozen voor een totaal nieuwe look en door de ruimte die er nu ter beschikking is zijn er veel meer mogelijkheden om e cint te werken.

  Een aantal sterk geautomatiseerde machines zorgen er voor dat er vlo er kan gewerkt worden. De bakkerij werkt even ambachtelijk als vroeger, maar met meer ruimte en betere uitrusting.

  Christophe en Lut houden eraan om dagdagelijks verse producten en een mooi assortiment aan te bieden.

  Naast de oorspronkelijke winkel in de Bergstraat en de prestigieuze winkel op de Markt opende Rogge vorig jaar een winkel in Kruishoutem. Een mooi plekje in de Vlaamse Ardennen waar het assortiment aangeboden wordt en de passie voor het beroep ook naar voor kan gebracht worden.

  Je vindt bij Rogge een breed gamma aan gebak, con serie, viennoiserie en een groot assortiment brood die in tegen-stelling tot de meeste bakkerijen vervaardigd is met een eigen mengeling van bloem en granen.

  De werkwijze die Christophe hanteert is een gezonde mix van ambachtelijke methodes en moderne verwerking waar-in hij zich door de jaren heen hee ontplooid tot een echte vakman.

  EN NUBakkerij Rogge bestaat op 9 oktober 100 jaar en dan is er feest !

  Al meer dan 100 jaar uw brood- & banketbakker !

  Dit willen we samen met u vieren. Graag nodigen wij u uit op onze opendeurdag en bieden u een exclusieve blik achter de schermen van onze moderne bakkerij. We verwelkomen u graag op zondag 9 oktober 2011, vanaf 14u15. Op voorhand inschrijven via n van de winkels. Tot binnenkort !

  ADRES LINDESTRAAT 32 - 9700 OUDENAARDE

  BROOD- & BANKETBAKKERIJ

  100J A A R

  ROGGE

  Het prille begin We gaan 100 jaar terug in de tijd, het ontstaan van bakkerij Rogge ! Te danken aan Eduard Rogge. Als jonge knaap heeft hij al ambitie voor het beroep bakker. Bakkerscholen zijn er nog niet, dus gaat Eduard werken in een Brusselse banketbakkerij waar hij de echte stiel leert.

  PUBL

  IREP

  ORT

  AGE

 • Oudenaarde leeft ! En Randeevoe was erbij ...Ladies nightbij boetiek Severine

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  BMW DaeninckVoorstelling nieuwe BMW 1 reeks

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  Werktuigen-dagenop 24 en 25 september.

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

 • Oudenaarde leeft ! En Randeevoe was erbij ...Ladies nightbij boetiek Severine

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  BMW DaeninckVoorstelling nieuwe BMW 1 reeks

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  Werktuigen-dagenop 24 en 25 september.

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  Blote

  Bij het horen van de straatnaam Blote zullen mensen met een rijke en gezonde fantasie vermoeden dat deze plaatsnaam een pikante of erotische oorsprong heeft, en zich daar meteen plastische voor-stellingen bij maken. Helaas heeft haar oorsprong niets te maken met naaktheid.

  De naam Blote gaat terug naar de slag bij Oudenaarde in 1708. Na deze slag bij Oudenaarde beleger-den de geallieerden Rijsel. Daarvoor legden ze een verdedigingslinie langs de Schelde aan. En van deze kampen was gelegen aan de Bouverijkouter aan Enamebos. Om dat kamp aan te leggen waren grote open vlaktes nodig en dienden de bomen te worden gerooid. De omgeving werd dus kaalgekapt door de Fransen, of ontbloot zoals dat toen heette.

  Blote betekent dus kaalgekapte omgeving, iets minder opwindend dan sommigen hadden gedacht, maar daarom niet minder interessant (Tekst : Sven De Spiegeleer)

  StraatnamenVolgens Wikipedia een straatnaam of hodoniem is een woord om wegen (straten, lanen, allees, enz.) te kunnen aanduiden. Het wordt onder andere gebruikt voor het vast-stellen waar iemand woont, versturen van post en om de bevolkingsregisters bij te houden. Maar soms vragen we ons toch af : waar komt deze straatnaam vandaan ? In deze rubriek gaat Randeevoe op onderzoek.

  GESCHIE

  DENIS

  CHAUSSURES - SCHOENENLEDERWAREN - MAROQUINERIE

  RENAIX - RONSERUE DU POIVRE 9-11, PEPERSTR. - 055 21 19 67ma/lu - za/sa: 9.00 -12.00 13.30 -18.30

  GENTKOESTRAAT 13-15 - 09 223 28 25ma/lu - za/sa: 10.00 -18.30 www.jeandelaere.be

  B A R A C H I N I , B R U N A T E , C A M P E R , F L Y L O N D O N , G E O X , G U E S S , H A R L O T , J A N E T & J A N E T , N A T U R A L I S T A , N E R O G I A R D I N I , P A R A B O O T , P E T E R K A I Z E R , R E P L A Y , R I V E R W O O D , S C A P A , V O L T A N , Z I N D A , A M B I O R I X , C O Q S P O R T I F , M A C G R E G O R , S T R E L L I , T I M B E R L A N D , V A N B O M M E L , . . .

 • ACTIV

  ITEITENAGENDA

  VAN ZATERDAG 1 OKTOBERTOT DINSDAG 15 NOVEMBERTAFELEN MET EEN HART VOOR KINDEREN120 restaurants in Vlaanderen bieden tussen 1 oktober en 15 november gerechten met een hart voor kinderen aan op hun kaart. Kiest u voor een van deze gerechten, dan gaat een deel van uw rekening naar kindgerichte projecten. In Oudenaarde kan u genieten van gerechten met een hart voor kinderen in de restaurants Cesar, Harmonie en La Pomme dOr. Bovendien maakt u kans op een gratis etentje voor twee personen. Plan Belgi en het Pedagogisch Centrum Wagenschot investeren de opbrengst van deze actie in opvoeding en onderwijs van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden en bij ons. Via de actie Tafelen met een hart voor kinderen steunt u samen met Plan Belgi een lagere school in Niger en helpt u het Pedagogisch Centrum Wagenschot een warme thuis te creren voor kwetsbare jongeren in Belgi. www.tafelenmeteenhartvoorkinderen.be.______________________________

  VRIJDAG 7 OKTOBEROM 20U30

  INFERNO DE PARADECC De Woeker, Woeker 3, OudenaardeIn Canto 5 van zijn Inferno bezingt Dante de ongelukkige liefde van Paolo en Francesca. Auteur en regisseur Rudi Meulemans verstrengelt Dantes verhaal met andere verhalen en personages uit de westerse cultuur. We ontmoeten Auguste Rodin en Camille Claudel, Ian Curtis en Jotie tHooft.12.50, 055 33 51 35, cultuur @oudenaarde.______________________________

  ZATERDAG 8 OKTOBEROM 20U30

  COMEBACK IWEIN SEGERSCC De Woeker, Woeker 3, OudenaardeDaar is ie weer, terug van haast nooit weggeweest, lekker, romig en gezond! Een beetje zoals boter Maar kan hij het nog wel? Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit ? 12.50, cultuur @oudenaarde, 055 33 51 35.

  ZATERDAG 15 OKTOBEROM 20U

  HET FESTIVAL VANVLAANDEREN / SCHERZIMUSICALE IN ENAMESint-Laurentiuskerk, EnameAlweer een prachtig barokprogramma met het duo Nicolas Achten (bariton, barokluit en theorbe) en Reinoud Van Mechelen (tenor) ! N. Achten is een van de zeldzame zangers die, volgens de 17de-eeuwse gangbare praktijken, zichzelf begeleidt op luit, theorbe, harp of klavecimbel. Op het programma : La Saison des amours, met Airs de cour van Chabanceau de la Barre, dAmbruis, Le Camus en Charpentier. 8,50 VVK (-12 j. en +55 j.) 10 ADK. 055 30 90 40of [email protected]______________________________

  ZONDAG 16 OKTOBEROM 14U30

  COFFEECONCERT VANHET OUDENAARDSHARMONIEORKESTDe Qubus, Lindestraat 45, BevereCoff eeconcert van het Oudenaards Harmonieorkest onder leiding van dirigent Rudy Lareu.8, 4 (OK-pas), koffi e en taart inbegrepen. ______________________________

  DONDERDAG 20 OKTOBEROM 18U30

  HERFSTIGE HEKSENVERHALENt Zakske, Zakske 2, OudenaardeIn het midden van de herfst maken we tijd om samen naar heksenverhalen te luisteren. We laten ons meenemen naar de wereld van de heksen, zowel in de sprookjes als in het echte leven. De vuurpotten staan alvast te pruttelen...hoog tijd om van het mystieke heksenmaal te proeven. Een avond om niet te vergeten, voor jong en oud ! Organisatie van Vormingplus in samenwerking met werkgroep Kansen voor Cultuur en t Kranenveld.054 41 48 02 of [email protected]

  ZONDAG 25 SEPTEMBER VAN 14U TOT 15U

  HET JAARLIJKSMOSSEL FESTIJN VAN DE HAVEN VAN OUDENAARDEHaven van Oudenaarde, trekweg linkeroever, OudenaardeHet bestuur van de vzw Yachting Vlaamse Ardennenorganiseert het jaarlijks mosselfestijn in de haven van Oudenaarde. Reuze mosselen met friet of koude vleesschotel met friet. Deelname : 20 per persoon, verplichte reservatie.Kaarten te bekomen in de kantine bij Geert en Cindy in het haventje van Oudenaarde, 0472 32 33 11.______________________________

  VRIJDAG 28 OKTOBEROM 20U30

  3 LEFT FEETCC De Woeker, Woeker 3, OudenaardeEen programma met schoonheid en humor, verstilling en hilariteit van de beste songschrijvers van vandaag en gisteren. Dylan, Waits,Young en Emmylou Harris loeren om de hoek !10, 055 33 51 35 of cultuur @oudenaarde.______________________________

  ZATERDAG 29 OKTOBERVAN 11U TOT 16U

  LASER BATTLE HALLOWEEN TOERNOOIBattlefi eld Oudenaarde, Donkstraat 50, BevereDeze gloednieuwe attractie geeft je het gevoel in een real-time actiespel terecht te komen ! Met verschillende wapens die accuraat kunnen mikken tot 200 meter strijden de ploegen tegen elkaar. Maar geen paniek, er worden enkel pijnloze infraroodstralen afgevuurd ! In dit unieke toernooi worden er meerdere speciale missies gespeeld. Heeft jouw team de tactische skills die nodig zijn om te winnen ? Organisatie van Laser Battle Belgi. 35 per persoon, inschrijven met een team van 5 spelers ; reservatie 055 20 70 30.______________________________

  DINSDAG 1 NOVEMBER VAN 9U30 TOT 18U

  ANTIEK & ROMMELMARKTZaal Qubus, Lindestraat 10, OudenaardeAntiek & rommelmarkt 1100m groot. Organisatie van Hobby Club. 2, reservatie [email protected] of 09 280 45 05, www.hobby13.be.

  Bezoek onze websitewww.randeevoe.bevoor de uitgebreideactiviteitenagenda !

  22

 • Naar aanleiding van de bibliotheekweek van 15 tot 23 oktober 2011 verzamelden de bibmede-werkers kleine verhalen en pi ige anekdotes van hun bibliotheekklanten over wat zij te danken hebben aan de bib. U kunt de getuigenissen van Alexandra Van Damme, Marc Flammen, Luc Van Parijs, Roland Neels, Nasser Abu, Philippe Rey-naert, Luc De Weder en Guy Dhaeze lezen op de website van Randeevoe : www.randeevoe.be

  Bovendien legt de bib van Oudenaarde tijdens de bibliotheekweek haar klanten extra in de wa en met een hele reeks aan leuke activiteiten :

  Zo is er de verwendag op zaterdag 15 oktober, van 10u tot 16u. Voor alle bib bezoekers is er een hapje en een drankje n een a entie voorzien. Mensen kunnen ook afgevoerde bibliotheek-boeken en cds voor een zacht prijsje aanschaf-fen. Van 14u tot 16u kunt u genieten van een optreden van e Roadies. Deze coverband uit Oudenaarde brengt oude rock, bluesrock en rock-n-roll. De betere covers van onder ande-re : Rory Gallagher, e Doors, BTO, Herman Brood, in Lizzy, Led Zeppelin, ZZ Top, ...Vrijdag 21 oktober om 19u30 wordt er in de oude brandweerkazerne de Brandwoeker een Bib-quiz georganiseerd. Teams van 4 personen zijn welkom ; per team betaal je 8, inschrijving vooraf.

  Iedereen is welkom !

  Bibliotheekweek15 tot 23 oktober 2011

  V.U.: Wim

  Vanseveren, Priemstraat 51, 1000 Brussel. w

  ww

  .shortcut.be

  ...vond ik mn lief en 1000 boeken. Wat heb jij te danken aan de Bib? Vertel het tijdens de Bibliotheekweek.

  DE BIBLIOTHEEKWEEK15 TOT 23 OKTOBER 2011

  ONTDEK HET OP WWW.RANDEEVOE.BE

 • 24

  KO

  P V

  AN

  DE

  MA

  AN

  DP

  OE

  ZIE

  Een gedichtDitmaal wil ik het hebben over een, om diverse redenen, bekend poet uit onze con-treien, de Oudenaardse dichter Jotie THoo . Deze treurige prins stierf in een sfeer die hem grotendeels kenmerkte : eenzaam en alleen, in drugs gestold, een hand reikend naar zelf-moord of onvermogen (verder) te leven. Hij werd ternauwernood 21. Zijn levensstijl, tot en met de sfeer van zijn levenseinde, maakte hem mede tot wie hij is. Een icoon voor velen, een in donkere romantiek en fataliteit gedompelde jonge dichter. Persoonlijk heb ik Jotie kort-stondig gekend en ontmoet. Met zijn ouders en zijn oom had en heb ik langdurig en intens goed contact. Op die wijze kon ik me een ge-voelig beeld vormen van deze Jim Morrison van de Nederlandstalige pozie. Joties fascina-tie voor de vergankelijkheid van alles blij me sterk bij. De schoonheid van een bloem werd onmiddellijk gerelativeerd door te wijzen op haar nakende ondergang. Deze donkere ma-nier van kijken naar de dingen, tekende zijn hele uvre. Niemand kan zeggen hoe belang-rijk deze dichter zou geworden zijn, hoe sterk zijn creaties. Wat wel met grote zekerheid kan beweerd worden is dat Jotie THoo een feno-meen was op zijn lee ijd. Meer dan enkel een vergankelijke bloem. (Paul Cox - www.paulcox.be)

  EEN BRIEF

  Lieve dood, ik weet dat gij niet lief zijtmaar als handwerkman uw dagen slijt.Ik heb u geschreven om uw komst te vragenmaar het lijkt enkel uw komst te vertragen.

  Ik geloof niet dat ik gered kan worden, doodjeliefen als het kon dan wou ik het niet : eens een diefaltijd een dief. Ik heb geen berouw over gestolen hartennoch over de vlammen veroorzaakt door verwarming

  die verbrandden wie er zijn handen naar strekte.Lieve dood, ik neem afscheid van jou in de koortsin het ochtendlicht, in de maandag die mij wekteen diep in mij weet ik : wat ik blindelings volg

  is uw toorts.

  Jotie THoo

  Je kan deze jonge god iedere dag in de lokale herbergen aantre en. Niet zozeer wegens een drankprobleem, wel be-roepsmatig als bieruitze er bij Brouwerij Clarysse. In de jaren 90 was Steve geen onaardig wielrenner, hij schopte het zelfs tot stagiair-prof samen met Levi Leipheimer. Maar klierkoorts en het vroegtijdig overlijden van zijn vader deden hem zijn profplannen opbergen. Na zijn sportieve carrire keerde hij terug naar zijn eerste liefde : het ama-teurtoneel. Nu is hij volop bezig aan de voorbereidingen bij eater Stam met De dood van een handelsreiziger waarin hij een opvallende rol vertolkt. Maar deze artistieke duizendpoot is nog van veel mr markten thuis. Zo dur hij al eens op een ludieke manier Eddy Wally imiteren, plaatsnemen achter een discobar of met de micro ter hand schalks organisaties zoals de sterkste man van Oudenaarde animeren. Na medewerking aan Studio Brussel programmas als Hallo Hautekiet en Cuisine-x (Davo met de wi e sokken) kreeg hij ook de smaak van het radio-maken te pakken. Zo is Steve elke zaterdag tussen 13 en 15u te horen op de enige en dus ook beste Oudenaardse radio Brouwer op 106.3 FM of via livestream op www.radiobrouwer.be. In het magazine Brouwers actua volgt hij, samen met Jochem Vandenbossche, het reilen en zeilen in de Vlaamse Ardenen op de voet en dur hij al eens een loopje te nemen met de Oudenaardse politiek. Organisaties en verenigingen die wat extra weerklank kunnen gebruiken, mogen steeds een mailtje sturen naar [email protected] Ook lokale, beginnende muziekgroepen kregen op die manier welgekomen airplay. (Tekst: Frederic de Vos)

  Steve SeigneurElke maand legt Randeevoe een kleurrijk persoon uit onze omgeving vast op de gevoelige plaat.

  Factsheet :Naam & voornaam : Steve SeigneurPartner : Femke MoermanGeboortedatum : 19/02/1973

  Omdat Mon-Seigneur Steve, met een lekkere vaas edel vocht in de hand, altijd te vinden is voor een kwinkslag of een heuse streep humor of graag es iemand ludiek in de bomen jaagt is hij onze Kop van de Maand ! Want lachen, daar houden wij van !

 • Waar heb ik dat nog gezien ?

  Elke maand trekt Randeevoe door Oudenaarde centrum op zoek naar een uniek kiekje. Heb jij oog voor detail, dan herken je het vast Want n ding is zeker, u heeft het nog al gezien ! Deze maand schenkt Randeevoe aan de fortuinlijke winnaar een cheque t.w.v. 50 euro bij Stiletto Oudenaarde. U kan uw antwoord sturen naar [email protected] De winnaar wordt getrokken uit de verschillende inzendingen.

  Antwoord vorige wedstrijdvraag :Binnenkoer Zwarte Zusterklooster

  Helaas hebben we deze maand geen juist antwoord ontvangen.

  WEDSTRIJDG R A T I S M A A N D B L A D

  e

  Van 5 tot en met 15 oktober 2011-10%, -15% of -20% bij aankoop van 1, 2 of 3 paar sportschoenen*

  mis deze unieke kans niet!

  Rooseveltplein 1 - 4 9600 Ronse 055 21 10 71 Open van 10 u tot 12 u en van 14 u tot 18 u 30 Gesloten op zon- & maandag

  nieuwe sportschoenen nodig ?

  *10% korting bij aankoop van 1 paar sportschoenen, 10% en 15% korting bij aankoop van 2 paar sportschoenen, 10%, 15% en 20% korting bij aankoop van 3 paar sportschoenen, waarbij de grootste korting geldig is op het goedkoopste paar sportschoenen. Aanbieding geldig per kasticket. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en promoties. Niet geldig op ski- en snowboardschoenen. Zolang de voorraad strekt.

 • 26www.iletaitunefois.biz

  www.erwaseens.biz

  Place F. Rooseveltplein 42 - T. 055 45 74 29Peperstraat 2-4, rue du Poivre - T. 055 21 73 28

  Place F. Rooseveltplein 39 - T. 055 21 44 28Peperstraat 2-4, rue du Poivre - T. 055 21 73 28

  BABY-KIDS-JUNIOR

  SCAPA SPORTSRIVER WOODS

  BURBERRYARMANI

  TARTINE & CHOCOLATRALPH LAUREN

  WEEKEND LA MERLILI GAUFRETTE

  R95THFIRST

  HELLO KITTY BY VICTORIA COUTURE

  GEBOORTELIJSTENTHOPHILE & PATACHOU

  NOUKIES

  WOMEN

  ROSNERXANDRES

  SEVEN JEANSRALPH LAURENRIVER WOODSSCAPA SPORTS

  LACOSTETHELMA & LOUISEJOSPHINE & CO

  ELENA MIRO (TOT MAAT 50)COCCINELLE

  BARBOURHELLO KITTY BY

  VICTORIA COUTURE

  MEN

  RALPH LAURENSCAPA SPORTSRIVER WOODS

  BARBOUR

  Bij afgifte van deze bon krijgt u een kortingscheque t.w.v. 20,00. (1 bon per klant - Geldig tot 15/11/2011)BON

  ER WAS EENS ...IL ETAIT UNE FOIS ...

  RONSE - RENAIX