Randeevoe Oudenaarde 23

Click here to load reader

 • date post

  31-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  239
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Inkijkexemplaar Randeevoe Oudenaarde editie 23

Transcript of Randeevoe Oudenaarde 23

 • G R A T I S M A A N D B L A D

  e23

  GR

  ATIS

  MA

  AN

  DBL

  AD

  - eD

  ITIe

  OU

  DeN

  AA

  RD

  e - M

  eI 2

  012

  v o l l e y b a l c l u b e v o n e o s e i n e n o t t h e b e a t l e st R i s t e R o v e R D W e n e n b R o u W e R i J e n i n o u D e n a a R D e

  Moederdag !

 • TROLLBEADS kralen zijn stuk voor stuk kleine kunstwerken. Elke kraal heeft zijn eigen verhaal, dat is de grote kracht van TROLLBEADS.

  bieden wij u in onze winkel de gelegenheid om te zien hoe een glaskraal gemaakt wordt.

  Daarnaast kunt u de uitgebreide collectie van TROLLBEADS bewonderen inclusief de nieuwe Voorjaarscollectie 2012. U maakt met onze Gok&Win-actie kans op een mooie TROLLBEADS prijs en bij iedere TROLLBEADS aankoop ontvangt u een leuke attentie.

  EIGEN CREATIESEIGEN ATELIER

  www.rogge-juweliers.be

  Rogge Juweliers Nederstraat 15

  9700 Oudenaarde055 30 37 89

  J U W E L I E R S

  OP 5 MEI 2012 VAN 14 U TOT 17 U

 • C O L O F O N

  UITGEVER

  Design & Publishing Group bvbaSint-Martensstraat 10 9600 Ronse

  VORMGEVING EN DRUK

  Grafoman Sint-Martensstr.10, RonseWilly De Praeter, GrafomanJessica Coussement, GrafomanAndy Deloose, Grafoman

  ALGEMENE CORDINATIE

  Nathalia Tsala - [email protected] 600 630 - 0497 75 47 63

  ADVERTENTIEVERKOOP

  Patricia Magerman - 0491 25 99 62 [email protected]

  REDACTIE

  Frederic de Vos - hoofdredacteurRogier Descamps - algemene redactieChris Van der Steen - algemene redactie

  Paul Cox - pozieNathalia Tsala - algemene redactieHubert Dedoncker - cartoonSven De Spiegeleer - algemene redactieDimitri Maladry - fotografie

  EINDREDACTIE Frederic de Vos

  2012 - Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactie en de medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie. Distributie door

  06

  08

  14

  10

  RANDEEVOE DIGITAAL

  www.randeevoe.behttp://issuu.com/randeevoe

  inhoud

  Not the Beatles De Woeker

  Centrum Ronde van Vlaanderen

  Volleybalclub eVO ename

  NeOS eine

  Verdwenen brouwerijenin Oudenaarde

  Fotoreportages

  Activiteitenagenda

  Wedstrijd

  Pozie Kop van de maand

  04

  06

  08

  10

  14

  16

  18

  20

  22

  3

 • DE

  WO

  EK

  ER

  CU

  LTU

  UR

  RANDEEVOE SCHENKT

  2 vrijkaarten

  [email protected]

  RANDEEVOE SCHENKT

  2 vrijkaarten

  [email protected]

  Vandaag de dag worden we overspoeld door mu-ziek : van de autoradio tot de televisie, overal zijn de digitale tonen te horen van de laatste hitjes. Meestal gezongen door eendagsvliegen, die na enkele weken aan de top van de hitparade alweer vergeten zijn. Slechts enkele groepen zijn goed genoeg en gezegend de tand des tijd te overleven.

  Iets meer dan vijftig jaar geleden werd in Liverpool een groepje gevormd, genaamd The Beatles, dat tijdens de jaren zestig de hitparades zou domineren. Van Groot-Brittanni tot Tokyo, overal werden ze als goden onthaald en konden duizenden hun bekende wijsjes meekelen. Begin jaren zeventig viel de groep uit elkaar, maar de muziek blijft tot vandaag springlevend.

  Tal van tributebands houden de muziek van e Beatles in ere. Waaronder Not e Beatles, een band van eigen bodem. Dit viertal speelt sinds 1995 met

  succes de prachtige muziek van e Beatles. Na een toevallige ontmoeting in Covent Garden (Londen) maken de Vlaamse en Nederlandse jongens van de revival van e Beatles hun levenswerk. Met hun onvervalst Liverpools accent, met exact dezelfde opstelling en de typische sound brengen de zangers en muzikanten de periode waarin e Beatles zelf nog live speelden terug tot leven. U mag er zeker van zijn, de zwarte Beatles-pakken en -boots blijven ook niet achterwege.

  Het optreden van Not e Beatles kadert in het project muziekbeleving in Oudenaarde in de jaren zestig. Een project waarin een ode aan e Beatles uiteraard niet mag ontbreken. Een aanrader voor allen die zich nog eens willen overgeven aan de tijdloze meezingers van n van de beste groepen aller tijden.

  (Tekst : Rogier Descamps)

  Not The Beatles+ support act : e Fogerty ShowVrijdag 25 mei 2012 om 20 uin de Qubus Oudenaarde

  Beverly en Laurent zijn een keurig koppel. Maar net als alle andere echtparen hebben ze hun vreemde en eigenaardige kantjes : Beverly is een would-be vamp die op Demis Roussus valt, haar man is een stijve pennenlikker die in vastgoed handelt. Wanneer de nieuwe buren hun intrek nemen, organiseren ze een cocktailparty om hen te verwelkomen. De kennismaking verloopt vlot, maar na enkele rondjes wordt het moeilijk de sfeer gezellig te houden. Het stuk werd in de jaren zeventig geschreven door de Britse cineast Mike Leigh en werd door Tristero herwerkt tot een kitscherig schouwspel, volledig in de sfeer van de jaren zeventig. Het herwerken van een komedie is steeds gevaarlijk, maar gelukkig bezi en de acteurs van Tristero genoeg ervaring en nesse om het project tot een goed einde te brengen. De recensies in verschillende Vlaamse kranten waren alleszins unaniem positief.

  In Groot-Bri anni is het stuk een klassieker geworden en markeert n van de hoogtepunten in Leighs carrire. De Britse cineast begon als assistent-regisseur, na verschillende kunstopleidingen te hebben door-lopen. Leigh werd vooral bekend door zijn eigenzinnige werkmethode: hij begon steeds zonder script en liet zijn acteurs vrij improviseren. Pas op het einde van het project schreef hij een nale versie van het script uit. Een organische werkwijze die meer dan eens tot verrassende resultaten leidde. Dat Tristero een stuk van Leigh uitkoos is niet toevallig : net als de cineast staan ze bekend om hun eigenzinnige werkwijze en aandacht voor kleine details.

  Abigails party is een hilarische komedie, uitermate ontspannend. Een herneming die niet in de schaduw van het origineel staat, maar haar op een eigenzinnige wijze recht doet.

  (Tekst : Rogier Descamps)

  TristeroAbigails partyZaterdag 12 mei 2012 om 20u30in De Woeker

  Met : Kristien De Proost, Youri Dirkx, Lorenza Goos, Iris Van Cauwenbergh en Peter Vandenbempt

  4

 • PROM

  OTIE

  HAAG

  SCHA

  REN

  VERHURING TUINMACHINES

  Fourneau & zoonLand- & tuinbouwmachines

  Ommegangstraat 126 9680 Maarkedal 055 21 99 [email protected] www.fourneau-zoon.be

  Magazine vol kleur en inspiratie - lente 2012

  kleur zelf je interieur met de colora

  kleurtool

  Opposites interact nieuwe trendcollectie

  Dossier

  babykamers

  Binnenkijken bij een colora coach

  Colorez votre intrieur avec

  loutil couleur colora

  Opposites interact Nouvelle

  collectioN teNdaNces

  Dossier

  chambres de bb

  Un coup dil

  chez un coach colora

  Magazine plein de couleurs et d'inspiration - Printemps 2012

  Magazine plein de couleurs et d'

  Magaz

  ine vol

  kleur en

  inspira

  tie - len

  te 2012

  kleur zelf

  je interie

  ur

  met de co

  lora

  kleurt

  ool

  Opposite

  s interac

  t nieuw

  e

  trendc

  ollect

  ie

  Dossier

  babyka

  mers B

  innenkij

  ken

  bij een c

  olora co

  achHet nieuwe magazine ligt in de winkel.Ontdek:De 40 nieuwe trendkleuren.Babykamers in verschillende kleuren & stijlen.Nieuwe look voor klassieke bungalow.

  haal nu je gratis exemplaar

  Hout buiten in de kijker Je ramen schilderen? Of is je afsluiting aan een opfrissing toe? Je vindt bij ons tal van afwerkingsmogelijkheden: beitsen, vernissen, dekkend schilderen, olin het kan allemaal.

  De Bruwaan 23D | 9700 OudenaardeTel. 055 30 42 11|Fax 055 30 49 76

  [email protected]|www.colora.comopen: ma-vrij 8u30-12u30 | 13u30-18u

  zaterdag 9u -17u

  colora oudenaarde

  Nederstraat 209700 Oudenaardetel. 055 31 18 01

  www.vanommeslaeghe.be [email protected]

  Zijdezacht comforttot op het eind

  van de dag

  Ontworpen met een oppervlak

  van meer dan 80% water

  wat bijna hetzelfde is

  als het oppervlak van je oog,

  lanceert deze hoogzuurstofdoorlaatbare lens*

  een nieuw tijdperk

  voor contactlenzen

  een nieuw tijdperk voor comfort.

  Kom nu deze revolutionaire daglenzen ontdekken bij uw

  contactlensspecialist

 • 6CU

  LTU

  UR

  Sinds enkele maanden raast het peloton door het Vlaamse land. Naast de wegen schreeuwen duizenden supporters hun kelen schor. Het wielervoorjaar is uit zijn startblokken geschoten en dat zal iedereen geweten hebben, zeker de Oudenaardisten : voor het eerst kwam de aankomstlijn van Vlaanderens Mooiste in onze stad te liggen. Maar Oudenaarde richt zich niet enkel tot de profrenners : in het Centrum Ronde van Vlaanderen komt de gewone wielertoerist tot zijn trekken. Een kort overzicht van wat het centrum de komende maanden in pe o hee .

  Naar goede gewoonte komt de Vlaamse wielergeschiedenis uitgebreid aan bod : de tentoonstelling een leven in Wit en Zwart geeft een inkijk in de carrire en het leven van Freddy Maertens. De tentoonstelling is genspireerd door het gelijknamige boek van de hand van Rik Vanwalleghem. De carrire van Maertens was gevuld met triomfen en tragiek, rijkdom en armoede : in korte tijd vergaarde hij grootse roem, maar verzonk daarna in de anonimiteit. Meer dan eens moest Maertens zichzelf uit het slop trekken, weg van zijn demonen. Een leven in Wit en Zwart toont op beklijvende wijze hoe Maertens de verschillende periodes in zijn beruchte carrire beleefde en welke sporen die nagelaten hebben.

  Voor die fanatieke wielertoeristen staat een loodzware uitdaging op het programma : de Gouden Flandrien. Hoewel het niet om een wedstrijd gaat, valt er toch eer te rapen : deze fietsmarathon loopt over een parcours van maar liefst 250 kilometer en verbindt drie bestaande Ronde van Vlaanderenroutes met elkaar. De renners staan voor een tocht met 25 hellingen en 25 kilometer kasseien, enkel voor de echte doorzetters. Wie er in slaagt de route volledig uit te rijden kan een officieel Gouden Flandrienshirt aankopen voor de inkoopprijs van 30. Zowel het deelnemersveld als het aantal Gouden Flandriens neemt elk jaar toe. Wie net iets minder ambitieus is kan zich aan de Zilveren Flandrien (150 kilometer) of de

  Bronzen Flandrien (72 kilometer) wagen. Het Centrum Ronde van Vlaanderen staat in voor technische ondersteuning, bevoorrading en extra bepijling langs het parcours. De ultieme uitdaging voor de ambitieuze wielertoerist.

  Daarnaast organiseert het Centrum Ronde van Vlaanderen in samenwerking met Ladies Fun Sports, de Ladies Fun Ride, een evenement voor de vrouwelijke wielertoeristen. De deelnemers kunnen kiezen tussen een lang parcours (75 kilometer) of een kortere versie (35 kilometer). Startpunt is de markt van Oudenaarde. Er wordt ook een Deluxe-editie aangeboden met ontbijt, een goodiebag en workshops.

  Met de Gouden Flandrien staat alvast de absolute krachtmeting op het programma en kunnen de dames ook deelnemen aan de Ladies Fun Ride.

  Maar men hoeft niet per se zelf de fiets op : wie het wat rustiger aan wil doen, kan genieten van de prachtige tentoonstelling een leven in Wit en Zwart.

  Oudenaarde is meer dan de aankomstlijn van Vlaanderens Mooiste : in onze stad staat de liefde voor de wielersport centraal, met het Centrum Ronde van Vlaanderen als kloppend hart.

  (Tekst : Rogier Descamps)

  Centrum Ronde van Vlaanderen

 • M. Van Torhoutstraat 179 - Oudenaarde (Ename)0495 43 94 82 - [email protected]

  [email protected] of mail voor een gratis prijsofferte !

  De Busscher BrunoAlle behangwerken

  Alle binnen- en buiten schilderwerkenSpeciAliteit: het Schilderen vAn buitengevelS

  CHAUSSURES - SCHOENENLEDERWAREN - MAROQUINERIE

  RENAIX - RONSE RUE DU POIVRE 9-11, PEPERSTR. - 055 21 19 67ma/lu - za/sa: 9.00 -12.00 & 13.30 -18.30

  GENT KOESTRAAT 13-15 - 09 223 28 25ma/lu - za/sa: 10.00 -18.30

  DAMES

  HEREN HOMMES

  JUNIOR

  LEDERWARENMAROQUINERIE

  DAMES BARACHINI, BRUNATE, CAMPER, FLY LONDON, GADEA, GEOX, GUESS, JANET & JANET, JHAY, MARIPE, MARUTI, MISS CLAIR, MISS MOOZ, EL NATURALISTA, NERO GIARDINI, PETER KAISER, REPLAY, RIVER WOOD, SCAPA, SCHOLL, SOFTWAVES, STRAFFORD, TALKING FRENCH, TRUMANS, VOLTAN, ZINDA, BIRKENSTOCK, LA TROPEZIENNE, CYPRES... HEREN AMBIORIX, BJORN BORG, BLACKSTONE, CAMPER, COQ SPORTIF, FLORIS, GEOX, GUESS, MARUTI, EL NATURALISTA, RIVER WOOD, SEBAGO, VAN BOMMEL, CYPRES... JUNIOR BJORN BORG, COQ SPORTIF, ELI PAPANATAS, GATTINO, GEOX, REPLAY, RIVER WOOD, TIMBERLAND, LA TROPEZIENNE, CYPRES...

  www.jeandelaere.be

  Rooigem 27Oudenaarde (Mullem) Tel. 09 383 61 30

  Toonzaal gesloten op donderdag

  KOUDYZER BVBADE spEciAlist

  Eine

  Mullem

  Huise

  Gent

  Molen

  Dorp

  Oud.

  Ronse

  KruishoutemRooigem 27

 • 8SP

  OR

  T

  In 1975 op het kerkplein van Ename kwamen regelmatig enkele sportieve jongelingen samen om een partijtje volleybal te spelen. Algauw werd er besloten om zich in te schrijven in de o cile competitie. In 1976 werd de daad bij het woord gevoegd en trad de Enaamse Volleybal Organisatie, kortweg EVO genaamd, aan in de derde provinciale reeks van het Oost-Vlaams Volleybalverbond. Hun verhaal

  Uiteraard bestond die toenmalige ploeg uit Enaamse jonge en al wat minder jonge spelers. Een herenploeg in het volleybal bestaat uit 12 spelers waarvan er 6 op het terrein staan. Op het kerkplein, bijna le erlijk onder de toren, werden op zondagnamiddag de thuismatchen gespeeld. Weer of geen weer, van september tot april (herfst, winter en prille lente) kon men om de veertien dagen genieten van volleybalspektakel.

  Door de bouw van de stedelijke sporthal koos ook EVO Ename in plaats van nog in openlucht te spelen voor een warme sportzaal en betwiste vanaf medio de jaren tachtig zo hun thuismatchen aan de Oudenaardse Rode Los. In 1988 moest wegens een zware brand in de stedelijke sporthal de club noodgedwongen uitwijken naar een voorlopige andere zaal. In het toen pas geopende sportcentrum Recrean vond EVO onderdak. En tot op vandaag, meer dan 20 jaar later, is EVO dit sportcentrum nog altijd trouw en speelt het er al zn thuismatchen.

  In 2002, toen EVO in eerste provinciale aantrad met een heel sterke generatie jeugdspelers, speelden ze met hun fanionteam kampioen en maakte de club voor het eerst in haar geschiedenis de overstap naar het Landelijke volleybal van de Vlaamse Volleybal Bond, namelijk tweede divisie. Nog eens een jaar later vierden ze opnieuw feest nadat diezelfde ploeg spelers met grote onderscheiding kampioen werd. Ze promoveerden nu naar eerste divisie. Na een verblijf van vijf seizoenen in eerste divisie zijn ze het afgelopen seizoen weliswaar terug gezakt naar tweede divisie.

  Met meer dan 100 spelende leden is EVO Ename zowat de grootste volleybalclub van Zuid-Oost Vlaanderen. Ze kunnen er zijn op een stevig onderbouwde jeugdwerking, met daarnaast drie herenploegen, waarvan er twee ploegen in de provinciale reeksen spelen en de A-ploeg in Divisie aantreedt.

  Aangezien ze heel wat investeren in hun jeugd mogen ze er er op zijn dat ze momenteel op dit niveau de enige ploeg zijn die, op twee spelers na, met eigen jeugdspelers aantreden in competitie.

  Het bestuur van EVO bestaat uit twaalf mensen. Ieder seizoen opnieuw moeten er heel wat inspanningen geleverd worden om voldoende sponsoring bijeen te krijgen. Dankzij heel wat sponsors - klein en groot - en het organiseren van tal van activiteiten maken zij het mogelijk dat tientallen jeugdspelers naar hartenlust hun favoriete sport ieder jaar weer kunnen beoefenen.

  (Tekst : Frederic de Vos Met dank aan Jo Vande Casteele)

  VOLLEYBALCLUB EVO ENAME

 • Catte Containers voorziet in verhuur van afvalcontainersen stortmogelijkheden op eigen weegbrug

  Bedrijvenpark Coupure 14 Oudenaarde [email protected] www.cattecontainers.beDagelijks van 7.30u-18.30u Zaterdag van 8u-12u

  BESTAAT 10 JAAR

  !

  PARTICULIERENPROFESSIONELEN

  055 30 12 73

  Containerdienst : Bereikbaar 24/24 - 7/7d - Service binnen de 24uBeschikbaar : Gebroken mengpuin & zeefzand

 • 1010

  SA

  ME

  NL

  EV

  ING

  Meer dan 200 actieve senioren die behalve een kaartje leggen ook begaan zijn met cultuur, reizen, sport en ontspanning vormen de bruisende vereniging Neos Eine. Ruim 30 jaar komen ze elke donderdag samen. Ze wonen lezingen bij met eminente sprekers die hen over allerhande onderwerpen komen vertellen. Ze doen aan petanque of minigolf en gaan s zomers regelmatig etsen en wandelen. Ieder jaar een dagreis en een meerdaagse reis maakt dat de sfeer van vriendschap en samenhorigheid nog verstevigd wordt. Vrienden van vroeger vinden elkaar terug in het gezellige clublokaal het Molenhuis in Eine.

  Op donderdagnamiddag staan de kwieke 60-plussers van Neos Eine gezwind te Jiven of te Rockn Rollen op de dansvloer. Soms mag er ook een trage wals of een slow bijzijn. Je merkt dat ze er zin in hebben en dat ze een reuze gezellige namiddag beleven waarbij iedereen van harte welkom is. Eenzaamheid staat niet in hun woordenboek. Toen Jozef De Brauwere zaliger en zijn vrouw Maria Marchand enkele bevriende koppels uitnodigden om te manillen hadden ze niet gedacht dat er enkele jaren later een bloeiende seniorenvereniging uit zou groeien. Onder de koepel van CRM (Christelijke Rustende Middenstad) kregen ze wind in de zeilen, ontworpen ze een eigen vlag en vormden ze een 10-koppig bestuur dat allerhande activiteiten aanbracht zoals de dansclub Romantica of de petanqueclub De Toros. Paula Craye en Hector Dermout, een kippenboer, stelden hun magazijn gratis ter beschikking, de club bouwde er een petanqueclub uit dat de naam De Leeuwerik meekreeg.

  In Vlaanderen zijn 180 plaatselijke afdelingen actief met meer dan 27.000 leden. Een 10-koppige staf ondersteunt de plaatselijke verenigingen en staat in voor interessante culturele activiteiten zoals Cirque du Soleil, het ballet van Bjart, concerten van Helmut Lo i en Andr Rieu waar ieder lid kan op intekenen. Wie met NEOS op stap gaat weet dat ze aan voordelige prijzen over de beste plaatsen beschikken, met georganiseerd vervoer en vaak nog een etentje of een natje en een droogje.

  Neos Eine zit in de seniorenraad met Marie-Jose Van Dorpe en Kasper Geiregat, twee actieve senioren. Via cultuur en ontspanning brengt Neos senioren samen om de vrijgekomen tijd zinvol in te vullen, men ondersteunt de ouder wordende medemensen opdat ze een volwaardige plaats in de samenleving kunnen innemen. Zo wordt er o.a. gewerkt aan een volwaardige pensioenuitkering voor de zelfstandigen.

  Neos werpt eveneens zijn blik naar het Zuiden waar minderbedeelden uit Afrika, Latijns-Amerika en Azie het niet goed hebben. Met micro nancieringen krijgen de zelfstandigen uit het Zuiden de kans hun kleine ondernemingen op te starten om zo aan de armoede of hongerdood te ontsnappen. TRIAS, een Belgische ontwikkelingsorganisatie met een uitgesproken pro el in kleinschalig ondernemerschap, helpt hen daarbij.

  Het bestuur (foto) is in handen van actieve, gemotiveerde vrijwilligers die elke donderdag paraat staan om de leden een jne dag te bezorgen. Het lidgeld bedraagt 20 per jaar, verzekering en clubblad inbegrepen.

  Meer info via de voorzi er Jeanine Van Herpe, Molenstraat 28 te Eine, 055 33 01 65 of via de secretarissen Jeanine en Kasper Geiregat, 055 20 60 68 of 0479 78 29 53.

  (Tekst : Chris van der Steen)

  NEOS EINENetwerk voor Ondernemende Senioren

 • Tijdelijk grote Tempur Acties in Oudenaarde, Gent-Vrijdagmarkt & Sint-Martens-Latem Gratis 2e elektrische bodem bij aankoop matras & bodems Tot 20 % korting op de Tempur matrassen 2e Tempur kussen aan halve prijs 3 maand omruilgarantie

  WWW.SPIERS.BE

  Spiers SlaapOudenaardeDeinzestraat 65 (aan afrit N60)055 31 10 30

  Spiers SlaapGentVrijdagmarkt 3809 225 54 15

  Spiers Slaap & Auping Plaza Sint-Martens-LatemKortrijksesteenweg 1809 221 83 83 & 09 221 60 00

  NIEUW!Spiers SlaapOostakker Antwerpsesteenweg 999

  Mr dan een 5-sterren nachtrust

  Spiers Slaap

  Nieuwe Spiers Slaap in Oostakker:Openingspromoties in alle Spiers winkels !

 • Berchemweg 191 Oudenaarde 055 30 25 88 [email protected] www.tveer.be Grote Markt 27 Ronse 055 38 56 58 [email protected] www.deacte.be

  MOEDERDAG IN T VEER

  Op zondagmiddag 13/5 serveren wij in t Veer enkel ons Menu t Veer en onze kreeftenspecial (zie www.tveer.be)

  Afhaal moederdagmenu aan 25 euroDuo van 2 warme hapjes

  Gegratineerde scampis in een duivels currysausjeAspergeroomsoepje

  Viswaterzooi met heerlijke stukken vis en pureeFijn appeltaartje met compote en appelschijfjes

  Afhaal moederdagbuffet aan 23 euroHeerlijk koud buffet met gepocheerde zalm, gerookte zalm,

  tomaat garnaal, scampis, eitje met krabsla, gerookte ham, boerenpastei en gerookte eendenborst. Gepresenteerd met rauwe groentjes,

  aardappelsla, rijst en 3 soorten sausjes.

  Beide afhaalgerechten zijn verkrijgbaar op 12 & 13 mei 2012Bestellen kan tot uiterlijk 11 mei 2012

  BUFFET ROYAL IN DE ACTE

  Elke zondagmiddag kun je in De Acte terecht voor het Buffet Royal. Vanaf 11.30u starten we met aperitief en hapjes,

  nadien volgt er een ruim voorgerechtenbuffet, keuzegerecht als hoofdschotel en nadien nog een royaal dessertenbuffet.

  Aperitief, wijnen, dranken en kof e zijn inbegrepen.

  Buffet Royal

  49,00 pp all-inKinderen tot 3 jaar gratis

  Kinderen tot 14 jaar : 15,00 pp all-in

  Reservatie noodzakelijk !

  De Acte is elke dag doorlopend open en vanaf 15 u kan u er ook terecht voor

  een lekkere pannenkoek of huisgemaakt ijs !Donderdag gesloten.Open : ma. t.e.m. zat. 11u30 -15u & 18u-22u zon. doorlopend - don. gesloten

  moeder-dagtips

  Broodstraat 18 Oudenaarde 055 31 24 79 [email protected]

  DI-VRIJ 9u - 12u30 & 14u - 18u30 ZAT 9u30 - 12u30 & 14u - 18u30

  lingerie nachtkleding babykledingborduren van uw personalisatiekousen pantys donsdekens

  keuken-, bed- en badlinnen

  OlmOlm

 • Hoogstraat 44, Oudenaarde, 055 60 52 51

  WWW.FORMDESIGNWARE.BEopeningsuren di-vr: 10-12u, 13.30 -18u za: 10-18u

  moederdagtips moederdagtips moederdagtips moederdagtips moeder-

  Nederenamestraat 3309700 Oudenaarde0476/[email protected]

  OPENINGSUREN:Donderdag, vrijdag en zaterdag van 9u-12u en van 13u tot 18u.Andere dagen op afspraak.

  BIJ AANKOOP VAN 100 EURO AAN POTTEN ONTVANGT U

  1 ZAK POTGROND VAN 45L GRATIS

  ZOEKT U NOG EEN LEUK CADEAU VOOR

  MOEDERDAG?

  KOM DAN ZEKER EENS EEN KIJKJE

  NEMEN!

  Nieuwecollectiebuiten-potten!

 • 14

  CU

  LTU

  UR

  Belgen en hun bier, het blij een traditie en een combinatie waarvoor we ver buiten onze landsgrenzen beroemd zijn en geroemd zijn geworden. Ondanks het feit dat ons land nog steeds een ongekende diversiteit aan bieren kent, is het aantal brouwerijen in de loop der jaren gedecimeerd. Het hoogtepunt van brouwersactiviteit situeert zich net voor de Eerste Wereldoorlog toen er nog ruim 3.500( !) brouwerijen waren op een bevolkingsaantal van zeven miljoen Belgen, dus ongeveer 1 brouwerij per 2.000 inwoners. Werkelijk ieder dorp had toen zijn eigen bier en brouwerij. De brouwer was een guur die vaak een prominente rol speelde in het sociaal leven van het dorp.

  Ook Oudenaarde hee een rijke biertraditie en mag zich tot op de dag van vandaag, met nog vier werkzame brouwerijen, een echte bierstad noemen. Toch zijn ook in onze brouwerstad heel wat brouwerijen verdwenen. In dit artikel bespreken we er hiervan twee, namelijk Naus en Dugardein. In een volgend artikel passeren andere vergane brouwerijen de revue zoals Petre-Devos, De Bisschop, Drousbecke-Cambier, Felix en Six.

  De oorsprong van de brouwerij Naus gaat terug tot 1792. In dat jaar werden de brouwersactiviteiten op het Jezutenplein gestart door ene Constantin Galle. Na de dood van Constantin werd het pand verhuurd om uiteindelijk in handen te komen van Henri Ronsse. Deze investeerde heel zwaar in de brouwerijactiviteiten en installeerde zelfs een stoommachine. Ondanks de zware investeringen ging de brouwerij failliet. Het lot zou zich enkele jaren later herhalen wanneer de brouwerij in handen was van Jules Liefmans.

  Uiteindelijk zou de brouwerij in 1862 overgenomen worden door Eduard Naus en zou ze in handen blijven van deze familie tot in 1954, het jaar waarin de brouwersactiviteiten gestaakt werden. De brouwerij was vooral gekend voor zijn tafelbier, gewoon bruin bier, zwaar bruin bier en kriekbier. Na de dood van Eduard werden de activiteiten verder gezet door zijn twee zonen Maurice en Guilaume. Guilaume was een fervente lie ebber van het wielrennen en lag mee aan de basis van de inrichting van de Scheldeprijs. Over de zoon Maurice doen heel wat stra e verhalen de ronde. Zo zou hij ooit een weddenschap hebben gesloten dat hij een volledige emmer bier kon leegdrinken. Een weddenschap die hij naar verluidt won

  Verder was Maurice van mening dat de mannelijke werknemers van zijn brouwerij s zondags stevig moesten doorzakken. Om die reden dienden ze s maandags niet te komen werken opdat ze hun roes zouden kunnen uitslapen. De dood van Maurice in 1954 en de opkomst van het pilsbier na de Tweede Wereldoorlog leidden ertoe dat de brouwerij in 1954 haar deuren moest sluiten.

  Een ander bekende brouwersfamilie is deze van Dugardein in de Broodstraat. Haar oorsprong vond deze brouwerij in 1846 toen haar toenmalige eigenaar Constantin Vandercruyssen de toelating kreeg om naast jenever ook bier en azijn te produceren.

  Verdwenen brouwerijen in Oudenaarde

  Gedurende de hele 19e eeuw bleef het de kleinste bierproducent in Oudenaarde en lag de nadruk op het stoken van jenever. Na enige omzwervingen kwam de brouwerij in 1910 in handen van de amboyante Michel Dugardein, een West-Vlaming. Samen met zijn zoon Jos zouden ze het meest befaamde kriekbier in Oudenaarde produceren. Het werd gebo eld in champagne essen, bij voorkeur gedronken in ballonglazen en werd het aangelengd met een klein lepeltje bloemsuiker.

  Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse beze er de koperen ketels van de brouwerijen in beslag wou nemen, vond de sluwe en gewiekste Michel er niet beter op om zijn koperen ketels te verstoppen in de Schelde. Na de oorlog viste hij deze weer op en kon hij vlugger dan andere brouwerijen de productie weer opstarten. In 1960 werden de brouwerijactiviteiten stopgezet en deden vader en zoon Dugardein verder als bieruitze ers. Zoon Michel legde zich trouwens ook toe op het verzamelen van een enorme collectie circusa ributen...

  (Tekst : Sven De Spiegeleer)

 • GENIET VAN DEZE LENTECONDITIES OUDENAARDE

  PARET NV | Leynseelstraat 61-66 (N8) | 8580 Avelgem | 0486 633 749 | www.paret-nv.be | [email protected]

  Gel

  dig

  op s

  tock

  wag

  ens,

  tot e

  inde

  voo

  rraa

  d.

  REXTON II vanaf 34.990 - 29.990CO2-uitstoot (min-max): 228-250 G CO2/KM

  ACTYON SPORTS vanaf 25.990 - 22.490CO2-uitstoot (min-max): 204-230 G CO2/KM

  RODIUS vanaf 29.990 - 25.990CO2-uitstoot (min-max): 247-250 G CO2/KM

  UW VOORDEEL

  5.000

  UW VOORDEEL

  3.000

  UW VOORDEEL

  3.500

  UW VOORDEEL

  4.000

  KORANDO vanaf 22.990 19.990

  CO2-uitstoot (min-max):157-199 G CO2/KM

  UDENAARDE

  CU

  LTU

  UR

  Belgen en hun bier, het blij een traditie en een combinatie waarvoor we ver buiten onze landsgrenzen beroemd zijn en geroemd zijn geworden. Ondanks het feit dat ons land nog steeds een ongekende diversiteit aan bieren kent, is het aantal brouwerijen in de loop der jaren gedecimeerd. Het hoogtepunt van brouwersactiviteit situeert zich net voor de Eerste Wereldoorlog toen er nog ruim 3.500( !) brouwerijen waren op een bevolkingsaantal van zeven miljoen Belgen, dus ongeveer 1 brouwerij per 2.000 inwoners. Werkelijk ieder dorp had toen zijn eigen bier en brouwerij. De brouwer was een guur die vaak een prominente rol speelde in het sociaal leven van het dorp.

  Ook Oudenaarde hee een rijke biertraditie en mag zich tot op de dag van vandaag, met nog vier werkzame brouwerijen, een echte bierstad noemen. Toch zijn ook in onze brouwerstad heel wat brouwerijen verdwenen. In dit artikel bespreken we er hiervan twee, namelijk Naus en Dugardein. In een volgend artikel passeren andere vergane brouwerijen de revue zoals Petre-Devos, De Bisschop, Drousbecke-Cambier, Felix en Six.

  De oorsprong van de brouwerij Naus gaat terug tot 1792. In dat jaar werden de brouwersactiviteiten op het Jezutenplein gestart door ene Constantin Galle. Na de dood van Constantin werd het pand verhuurd om uiteindelijk in handen te komen van Henri Ronsse. Deze investeerde heel zwaar in de brouwerijactiviteiten en installeerde zelfs een stoommachine. Ondanks de zware investeringen ging de brouwerij failliet. Het lot zou zich enkele jaren later herhalen wanneer de brouwerij in handen was van Jules Liefmans.

  Uiteindelijk zou de brouwerij in 1862 overgenomen worden door Eduard Naus en zou ze in handen blijven van deze familie tot in 1954, het jaar waarin de brouwersactiviteiten gestaakt werden. De brouwerij was vooral gekend voor zijn tafelbier, gewoon bruin bier, zwaar bruin bier en kriekbier. Na de dood van Eduard werden de activiteiten verder gezet door zijn twee zonen Maurice en Guilaume. Guilaume was een fervente lie ebber van het wielrennen en lag mee aan de basis van de inrichting van de Scheldeprijs. Over de zoon Maurice doen heel wat stra e verhalen de ronde. Zo zou hij ooit een weddenschap hebben gesloten dat hij een volledige emmer bier kon leegdrinken. Een weddenschap die hij naar verluidt won

  Verder was Maurice van mening dat de mannelijke werknemers van zijn brouwerij s zondags stevig moesten doorzakken. Om die reden dienden ze s maandags niet te komen werken opdat ze hun roes zouden kunnen uitslapen. De dood van Maurice in 1954 en de opkomst van het pilsbier na de Tweede Wereldoorlog leidden ertoe dat de brouwerij in 1954 haar deuren moest sluiten.

  Een ander bekende brouwersfamilie is deze van Dugardein in de Broodstraat. Haar oorsprong vond deze brouwerij in 1846 toen haar toenmalige eigenaar Constantin Vandercruyssen de toelating kreeg om naast jenever ook bier en azijn te produceren.

  Verdwenen brouwerijen in Oudenaarde

  Gedurende de hele 19e eeuw bleef het de kleinste bierproducent in Oudenaarde en lag de nadruk op het stoken van jenever. Na enige omzwervingen kwam de brouwerij in 1910 in handen van de amboyante Michel Dugardein, een West-Vlaming. Samen met zijn zoon Jos zouden ze het meest befaamde kriekbier in Oudenaarde produceren. Het werd gebo eld in champagne essen, bij voorkeur gedronken in ballonglazen en werd het aangelengd met een klein lepeltje bloemsuiker.

  Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse beze er de koperen ketels van de brouwerijen in beslag wou nemen, vond de sluwe en gewiekste Michel er niet beter op om zijn koperen ketels te verstoppen in de Schelde. Na de oorlog viste hij deze weer op en kon hij vlugger dan andere brouwerijen de productie weer opstarten. In 1960 werden de brouwerijactiviteiten stopgezet en deden vader en zoon Dugardein verder als bieruitze ers. Zoon Michel legde zich trouwens ook toe op het verzamelen van een enorme collectie circusa ributen...

  (Tekst : Sven De Spiegeleer)

  G R A T I S M A A N D B L A D

  eDuivels interessant !

  volledige fotoreportagesshopping- en restogidscomplete activiteitenagenda

  www.randeevoe.be

 • Oudenaarde leeft ! En Randeevoe was erbij ...Ronde van Vlaanderen 2012Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

  Opening vierde Spiers Slaap

  Een volledige reportage op www.randeevoe.be !

 • Algemeen aannemer

  Hauwaart 1239700 Oudenaarde 0479 971 649 [email protected] www.parebo.be Ruwbouw

  InterieurSanitair

  Dakwerken

  bvba

  2,2-4,3 L / 100 KM | 49-99 G / KM | www.toyota.be(1)

  Tot 25.000 km per jaar is een hybride voordeliger dan een diesel.Soms volstaan feiten om te overtuigen.

  Prius Plug-inYaris Hybride

  PriusAuris Hybride

  www.hybride.beHybride. Stra er dan diesel.

  Garage Van Dorpe NVWesterring 3 9700 OudenaardeT 055 31 18 22

  OPENDEURDAGEN VAN 7 TOT EN MET 12 MEI !

  (1) 5/8 jaar garantie en bijstand : internationale fabrieksgarantie van 3 jaar (max. 100.000 km) verlengd met 2 jaar dus tot 5 jaar in totaal (max. 150.000 km) door Toyota Belgium n.v. op de wagens door haar geleverd en voorzien van het bijhorend certi caat, geleverd door uw erkend Toyota Verkooppunt. Verlenging van de 5-jaar garantie tot 8 jaar in totaal (max. 200.000 km) op de hybride elementen. Aanbod onder voorwaarden. Meer info in uw erkend Toyota Verkooppunt of op toyota.be.

  VOORDEELVAN ALLE AARD

  100VANAF

  + RIJKELIJK UITGERUST

  Grand Prius+7 plaatsen

  In 2012 is er bij Toyota een hybride voor iedereen.Het is een feit en de studies bewijzen het : hybride is straffer dan diesel. Zijn troeven maken hem enerzijds budgetvriendelijker. Zo is het mogelijk dat u onder 50 km/u in de file of in de stad zo goed als niks verbruikt. En daarbovenop hergebruikt hij zijn energie daar waar anderen ze laten ontsnappen. Met andere woorden, hij produceert zijn energie gratis. Wat een verschil als je de prijs van diesel bekijkt aan de pomp. En anderzijds is hij zeer milieuvriendelijk, met een extreem lage uitstoot. Deze revolutionaire technologie bewees al wat ze waard was in de meer dan 3 miljoen hybride wagens die in meer dan 12 jaar tijd verkocht werden. En vanaf 2012 zullen tal van nieuwe Toyota modellen er ook mee uitgerust zijn. Van de Yaris voor de stad tot de monovolume Grand Prius +, er is nu een hybride voor ieder van ons.

  20120320-050131-001.indd 1 21/03/12 15:33Process CyanProcess MagentaProcess YellowProcess Black

  2,2-4,3 L / 100 KM | 49-99 G / KM | www.toyota.be(1)

  Tot 25.000 km per jaar is een hybride voordeliger dan een diesel.Soms volstaan feiten om te overtuigen.

  Prius Plug-inYaris Hybride

  PriusAuris Hybride

  www.hybride.beHybride. Stra er dan diesel.

  Garage Van Dorpe NVWesterring 3 9700 OudenaardeT 055 31 18 22

  OPENDEURDAGEN VAN 7 TOT EN MET 12 MEI !

  (1) 5/8 jaar garantie en bijstand : internationale fabrieksgarantie van 3 jaar (max. 100.000 km) verlengd met 2 jaar dus tot 5 jaar in totaal (max. 150.000 km) door Toyota Belgium n.v. op de wagens door haar geleverd en voorzien van het bijhorend certi caat, geleverd door uw erkend Toyota Verkooppunt. Verlenging van de 5-jaar garantie tot 8 jaar in totaal (max. 200.000 km) op de hybride elementen. Aanbod onder voorwaarden. Meer info in uw erkend Toyota Verkooppunt of op toyota.be.

  VOORDEELVAN ALLE AARD

  100VANAF

  + RIJKELIJK UITGERUST

  Grand Prius+7 plaatsen

  In 2012 is er bij Toyota een hybride voor iedereen.Het is een feit en de studies bewijzen het : hybride is straffer dan diesel. Zijn troeven maken hem enerzijds budgetvriendelijker. Zo is het mogelijk dat u onder 50 km/u in de file of in de stad zo goed als niks verbruikt. En daarbovenop hergebruikt hij zijn energie daar waar anderen ze laten ontsnappen. Met andere woorden, hij produceert zijn energie gratis. Wat een verschil als je de prijs van diesel bekijkt aan de pomp. En anderzijds is hij zeer milieuvriendelijk, met een extreem lage uitstoot. Deze revolutionaire technologie bewees al wat ze waard was in de meer dan 3 miljoen hybride wagens die in meer dan 12 jaar tijd verkocht werden. En vanaf 2012 zullen tal van nieuwe Toyota modellen er ook mee uitgerust zijn. Van de Yaris voor de stad tot de monovolume Grand Prius +, er is nu een hybride voor ieder van ons.

  20120320-050131-001.indd 1 21/03/12 15:33Process CyanProcess MagentaProcess YellowProcess Black

 • 18

  ZATERDAG 5 MEIom 20u

  UN INCONTRO MUSICALESint-Walburgakerk, OudenaardeQuilisma Ensemble o.l.v. Koenraad Verstichel stelt u haar nieuw voorjaarsconcert voor. Een ontmoeting van stijlen, van talen en van liturgische momenten. De zang wordt afgewisseld met instrumentale mu-ziek door het Gamba Consort o.l.v. Tom Beets. Kortom, een muzikale ontmoeting. Prijs : 10 - Gratis tot 14 jaar. Info & reservatie : 0486 95 50 14 of [email protected]______________________________

  ZATERDAG 5 MEIvan 10u tot 16u

  ORIGINEEL SPEELGOED MAKENHuis de Lalaing, Bourgondistraat 9, OudenaardeMooie, warme sto es, maar ook ritsen en knopen worden omgetoverd tot interessant en aangenaam zintuiglijk speelgoed voor baby, peuter en kleuter. Ook knuff els komen aan bod, met een vulling van gierst en een buitenkant van textiel. Voor weinig geld maak je rijk materiaal ! Prijs : 14 Info & inschrijving : 054 41 48 02.______________________________

  ZONDAG 6 MEIvan 11u tot 17u

  HOMEMADE HAPPENS MARKT EN BRADERIEBrandwoeker, Woeker 7, OudenaardeHomemade happens... ook in Oudenaarde. Laat je verrassen door huiskamercreaties en keukennostalgie of kunst met een kleine k. Inkom is gratis. Info & contact : 0485 67 39 22 of [email protected]______________________________

  VRIJDAG 11 MEIvan 20.30u tot 23u

  BEST OF GINO SANCTICC De Woeker, Woeker 3, Oudenaarde13 jaar : hoog tijd voor het meest bipolaire cabaret-duo ter wereld om zijn talrijke publiek enkele poepjes uit de oude doos te laten ruiken. Hits, maar ook missers. De Morgen schreef : Het spel tussen de fi ctie en de realiteit van het op scne staan is dankzij hun acteertalent een genot om te zien. Rep u naar de zaal

  en maak de beste Gino Sancti bloopers live mee in 13 jaar Best Of. Prijs : 15 Info & reservatie : 055 30 13 66.______________________________

  WOENSDAG 16,23,30 MEIvan 14u tot 16.30u

  FOLDERS EN AFFICHES MAKEN VOOR JE VERENIGINGBib Oudenaarde, Markt 35, OudenaardeHet verenigingsleven in Vlaanderen bloeit en groeit. We organiseren activiteiten dat het een lieve lust is. En dan valt op een bestuursvergadering de vraag

  Wie zorgt er voor een folder of affi che ?. In het be-drijfsleven stap je daarvoor naar een grafi sch bureau. Een vereniging heeft daar doorgaans de middelen niet voor. En dus beginnen we er zelf maar aan. In deze cursus leer je de basisbeginselen. Eenvoudige oefeningen op de computer en het bespreken van de voor- en nadelen om met enkele computerpro-grammas folders te maken. Er is aandacht voor meer

  dan de techniek alleen : ook leesbaarheid, kleurkeuze, herkenbaarheid, formaat... zorgen ervoor dat je folder of affi che bekeken n gelezen wordt. Prijs : 21 Info & inschrijving : 054 41 48 02.______________________________

  DINSDAG 22 MEI van 20u tot 22u

  FILM NOWHERE BOYCC De Woeker, Woeker 3, OudenaardeHet verhaal van de jeugd van John Lennon. De fi lm toont een gevoelige en rebelse jongen die door zijn moeder wordt afgestaan aan zijn puriteinse tante (Kristin Scott-Thomas), die hem opvoedde. Lennon ontpopte zich in de jaren 60 als vredesactivist en vrijdenker tot n van de belangrijkste symbolen van de hippiebeweging. Prijs : 4 / 3 (-25/+55) Info & contact : 055 335 135.______________________________

  DONDERDAG 24 MEI van 18.30u tot 22u

  OK SWAREE : WATERTANDENt Zakske, Zakske 2, OudenaardeKip Van Troje brengt een voorstelling om van te smul-len, overgoten met een saus van verhalen, versierd met toe es pozie en opgediend met krokante woordspelingen. Watertanden gaat over oude groen-ten en vergeten fruit. Verhalen over hop, aardbei en krieken. Vertelsels over appels zonder slangen, over hoe de zurkel de pan uit swingt en hoe je warmoes warm houdt en aardperen uitdeelt. Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.

  ACTIV

  ITEITENAGENDA Op zondag 6 mei tus-

  sen 10u en 18u uur vindt in Oudenaarde een zogenaamde k u n s t d r o p p i n g

  plaats. Dit idee ontstond in Antwer-pen waar vorig jaar verschillende kun-stenaars meededen aan dit initiatief. De organisatie gaat uit van het straat-kunstenaarsproject Am I Yours ? en noemt zichzelf een guerilla kunstbe-weging. Het is hierbij de bedoeling dat kunstenaars n van hun kunst-werken ter beschikking stellen op een openbare plaats, vergezeld van een papiertje met daarop : mag meegeno-men worden. De plaats wordt vooraf niet meegedeeld om het verrassings-e ect te vergroten. De bedoeling is om reacties uit te lokken bij toeval-lige passanten. Hun reacties worden ge lmd. Men wil hierbij peilen wat het publiek denkt van een bepaald kunstwerk en hoe ze een interpretatie

  geven aan dat kunstwerk. Men wil op deze manier ook jonge kunstenaars uit de anonimiteit halen en onder de aandacht brengen. De vinder van het kunstwerk mag het kunstwerk hou-den, maar moet als tegenprestatie wel fotos en lmpjes van het kunstwerk op de website van Am I yours ? plaat-sen om zo te tonen welke plaats het bij hem of haar thuis hee gekregen. De fotos van al deze kunstwerken zullen uiteindelijk gepubliceerd worden in een kunstboek. De kunstenaar die aan de editie in Oudenaarde zal deel-nemen is Akim Willems, een 38-ja-rige kunstenaar uit Turnhout. Voor Am I Yours ? doet hij voornamelijk iets met biblio ele boekobjecten en dito tekstuitgaven, maar ook andere kunstvormen worden niet geschuwd. 6 mei is de kunst in Oudenaarde om mee te nemen Heb jij iets gevonden ? Laat het ons weten !

 • 8 T.E.M. 12 MEISANDAALTJES

  ACTIE een zomers gevoelMET 10% KORTING

  Neerstraat 20 9660 Brakel +32 (0)55 42 17 42 www.kinderschoenengabrielle.be

  30%Tot

  8.849*1.2 Comfort, 5dHyundai

  BON 30%Tot

  BON

  GEMIDDELD (L/100KM): 5,1 CO2 (G/KM): 119*Voor een nieuwe i20 5-deurs 1.2 benzine Comfort. Catalogusprijs 12.599 (inclusief BTW) - 2.750 uitzonderlijke korting - 1.000 ecobon = 8.849. Zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen. U kan alleen van een ecobon genieten bij inlevering van een volledige wagen van meer dan 10 jaar oud waarvan u eigenaar bent en sinds meer dan 6 maanden ingeschreven op uw naam. De naam van de koper van de nieuwe wagen moet overeenkomen met de naam van de eigenaar van het ingeruilde voertuig. Aanbod geldig tot 31 mei 2012. Niet contractuele foto. Milieu-informatie (K.B. 19/03/2004) : hyundai.be

  5 jaar garantie zonder kilometerbeperking5 jaar Europese mobiliteitsgarantie

  5 jaar gratis Health Check

  GARAGE BEERLANDT OuDENAARDE | Eeckhout & Termote Kerzelare 92 b | Oudenaarde | 055 496 495 | [email protected]

  KOOKDEMONSTRATIE DEMEYERE 12 MEI 10-18u

  Verschelden

  op huishoudartikelen (op n artikel naar keuze)Niet geldig op promoties en elektro - Bon geldig van 01.05.2012 t.e.m. 31.05.2012

  Zonnestraat 109, rue du Soleil9600 Ronse / Renaix

  tel. 055 21 38 62www.paulverschelden.be

  BON -20%

 • Waar heb ik dat nog gezien ?

  Elke maand trekt Randeevoe door het Oudenaards centrum op zoek naar een uniek kiekje. Heb jij oog voor detail, dan herken je het vast Want n ding is zeker, u heeft het nog al gezien ! Deze maand schenkt Randeevoe aan de fortuinlijke winnaar een cheque t.w.v. 50 euro bij Garden Trends (zie pagina 12). U kan uw antwoord sturen naar [email protected] De winnaar wordt getrokken uit de verschillende inzendingen.

  Antwoord vorige wedstrijdvraag :

  De topgevel van nr. 52 op de markt van Oudenaarde.

  De gelukkige winnaar is :

  Christiane COUssEmEnt, Oudenaarde

  WEDSTRIJDG R A T I S M A A N D B L A D

  e

  A R T G A L L E R Y

  dominiq V.D. wall.IGN IT IO.

  werken met rubber en inkt, vuur en steenkool

  28.04.2012 - 03.06.2012

  ATELIER ( werk voorgrond: GROUND ( MOTIVE ), 2006-2008 - werk achtergrond: MOUTONNEMENTS, 2012 )

  Sint-Martensstraat 12 | B-9600 Ronse + 32 (0)497 75 47 63 | + 32 (0)55 60 06 [email protected] | www.light-cube.beopen fr-sat- sun : 2-6 pm & by appointment

 • www.s i s -events .be

  Outlet- &fashionbeurs

  6 mei 2012van 11 tot 18 u

  evenementenhalDE QUBUSlindestraat oudenaarde

  [email protected] : 3,00 euro

  BO

  N -

  1 EU

  RO

  BIJ

  AFGI

  FTE

  VAN

  DEZE

  IN

  GEVU

  LDE

  BON

  E-M

  AIL :

  EEN GREEP UIT DE MERKEN

  Only Jack & Jones Quicksilver Filou & Friends Name it Blue Bay Kling Franklin & Marshall Diesel Ben Sherman Guess Noe Voltan Fiorelli Ralph Lauren Scapa River Woods Armani Xandres Hugo Boss Essentiel David Maeyer Liu Jo Lavand DEPT Mer du Nord Hampton Bays Mina UK Skunk funk Yaya Polo Ralph Lauren Smash Gigue Caroline Biss Marlies Dekkers Passionata Triumph Lou Calvin Klein Tommy Hil ger Fornarina I AM La Fee Maraboutee Sandwich Senso olive&moss Patrizia Pepe Seven G-Star en zoveel andere...

  Maison Interieur geeft professionele ondersteuning bij het verwezenlijken van uw droomhuis & zorgt voor een aangenaam resultaat bij elke (her)inrichting van woon-, werk- & ontspanningsruimte!

  Vlotte samenwerking, mooie afwerking & uitvoering door ervaren stielmannen, kortom alles wordt uitgevoerd en opgevolgd van A tem Z.

  VERF- & SCHILDERWERKEN CONFECTIE VAN (OVER)GORDIJNEN, STORES, MEUBELSTOFFERING, KUSSENS, SFEERVOLLE BINNEN- EN BUITENVERLICHTING AANKOOP VAN ACCESSOIRES & DECORATIE, MEUBELEN, HUISHOUDLINNEN, TAPIJTEN, Rechtstreeks via de speciaalzaak (breed aanbod!!)

  ALLES ook apart te verkrijgen!

  INFO OP AFSPRAAK: 0478 73 10 04 HUBAU ANNE-MARIE (KOMT TER PLAATSE ) [email protected] WWW.MAISONINTERIEUR.BE

  OP MAAT GEMAAKTE: MEUBELEN SCHOUWEN KEUKENS BADKAMERS LAMBRISERING WANDKASTEN PARKET NATUURSTEEN DRESSINGS (vloeren, terrassen, ) ALGEMENE OPFRISSINGEN: PARKET, SCHOUW, ...

 • PO

  EZ

  IEK

  OP

  VA

  N D

  E M

  AA

  ND

  Sinds 7 februari 1951 klonk Pamele net iets luider dan voorheen. Willy ze e er vanaf die dag zijn keel luid open, en doet dat nu nog steeds, al is het dan in Volkegem. Als kleine jongen liep hij al (nuchter) rond op de befaamde Bierfeesten. Later hielp hij er (iets minder nuchter) nog steeds rond, maar nu om het bruine bier in de bierpo en van de bezoekers te gieten. Stilaan begon hij er ook meer van te proeven en zo is zijn allergrootste hobby ontstaan. Willy verzamelt namelijk alles wat met Oudenaardse brouwerijen te maken hee . Nu ook zijn jongste dochter het huis uit is, hee hij zelfs een heuse bierkamer ingericht. Bierpo en, reclameborden, bierkaartjes, glazen (lege) en essen (ook leeg natuurlijk) behoren tot zijn verzameling. Dat Willy veelzijdig is toont ook zijn vervlogen carrire: 14 dagen niks doen aan de spoorwegen, enkele jaren vrachtwagenbegeleider, 30 jaar bij Santens en dan nog eventjes uitblazen aan het VIOE. Maar om zich tussendoor toch eventjes cht in het zweet te werken wandelde hij de laatste 20 jaar elk weekend zon 50 km, met een paar tochten van 100 km als hoogtepunt. Daar houdt zijn diepgaande karakter evenwel niet op. Willy houdt er van om af en toe een toneelrolletje te vertolken. In de ertel speelde hij meer dan 25 jaar mee en bij toneelgroep Kethulle kwam zijn ware aard ook al verschillende keren boven. Hij speelde al jeannet, lijkendrager, duivenmelker en een gierige Hollander. Zijn laatste rol was nu eind april als onschuldig persoon in een bordeel. Jaja

  Willy VoldersElke maand legt Randeevoe een kleurrijk persoon uit onze omgeving vast op de gevoelige plaat.

  Factsheet :

  Partner : Marie-LouiseKinderen : Mieke en WendyGeboortedatum : 7 februari 1951

  LIEFDESLIEDEREN (3)

  Nu staan we naakt, twee beeldenna jaren in elkaar gehaakt. Zo hechtdat niemand ons nog als onszelfherkent. Water in een beddingen de bedding in het water.Van alles zwemt in ons. Langgerekt.Met sterke armen en longen.O, als wij eens voor die jongenszongen hoe wij in henons hebben afgerond.En hoe zij daarom zo graagzwemmen in hun hechtebeeld van ons.

  Erwin Mortier

  Erwin Mortier ( Nevele 1965) is vooral een vooraanstaand en veel ge-prezen romancier, die de laatste dertien jaar verschillende opgemerkte boeken schreef. Zijn debuutroman Marcel verscheen in 1999 en werd ondermeer bekroond met de Gerard Walschapprijs, het Gouden Ezels-oor en de Van der Hoogtprijs. Bovendien werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Ook zijn volgende romans werden uitvoerig bewierookt en ontvingen lof. Mijn tweede huid, zijn tweede roman, werd bv. ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, Sluitertijd, zijn volgende, werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs, etc. In 2008 verscheen zijn voorlopig laatste boek, Godenslaap, dat alom ge-roemd werd en waarvoor Mortier een jaar later de AKO-literatuurprijs ontving. Tussendoor hee Erwin Mortier ook een paar dichtbundels gepubliceerd. In 2001 verscheen zijn debuutbundel Vergeten licht die meteen de C. Buddinghprijs kreeg. Uit deze bundel een deel van het gedicht Liefdesliederen. (Tekst : Paul Cox - www.paulcox.be)

  Een gedichtOp deze bladzijde wordt telkens een gedicht gebracht. Nu eens van mezelf, dan weer van een van mijn favoriete dichters of dichteressen. Steeds laat ik het voorafgaan door een korte introductie en/of bespreking.

  Omdat hij sinds maart 2011 met pensioen is maar het nog drukker hee dan toen hij aan het werk was, omdat hij zon schone dochters hee en omdat hij een waardig collectioneur is van biermarchandise is hij deze maand onze Kop van de Maand ! Nog een rondje Willy ! (Tekst : Frederic de Vos)

  22

 • 14-daagse van het slaapcomfort

  Boxcombinatie VERSUS 2Cmet pocket-

  springmatras

  VLAK 1.998

  NU 1.498

  2 MOTOREN 3.498

  NU 2.848

  Leuzesesteenweg 208 - 9600 Ronse055 21 58 82 - [email protected] - www.makri.be

  open alle dagen 9u30-12u & 13u30-19uzondag 14u-18u - gesloten op woensdag

  GROTEkortingen

  Boxcombinatie VERSUS 3C met pocketspringmatras met decohoes& HR-matrastopper

  VLAK 2.498NU 1.998

  2 MOTOREN 3.998NU 3.198