QBis November 2011

8
Meer info op pagina 6 Microsoft Powerpivot Online Backup Ontdek nieuwe inzichten in uw bedrijf door te goochelen met cijfers. Van Roey Automation kan ervoor zorgen dat uw gegevens nooit meer verloren gaan! Technische specificaties en omschrijvingen in deze publicatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de respectievelijke producenten. Specificaties kunnen gewijzigd worden zonder voorafgaand bericht. Alle in deze publikatie genoemde merknamen of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven. Alle prijzen vermeld in deze publicatie zijn streetprices in EUR, tenzij anders vermeld. Alle aanbiedingen opgenomen in deze catalogus zijn geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele zetfouten. Afbeeldingen en specificaties zijn niet bindend en louter illustrerend. Prijzen kunnen veranderen zonder voorafgaand bericht. Alle prijzen zijn exclusief BTW en taksen. 1102 ICT voor de KMO's Verantw. uitg.: Pat Vanroey, Kempenlaan 2, 2300 Turnhout. 1 Trend Micro Worry Free: Snel, effectief, simpell 2 Snelnieuws! 2 Virtualisatie met Microsoft Hyper-V 3 Citrix XenApp 6.5 3 VMware Storage Appliance 4 Cisco - Borderless Networks Architectuur 4 HP ProBook 4000s reeks 5 Eaton, een goede gemoedsrust is goud waard 5 HP Laserjet Enterprise M4555 MFP 6 Symantec Protection Suite SBE 4.0 7 Lees meer over dit toestel op pagina 5 We begeleiden u naar volledig bankieren in de cloud. Stap over naar Isabel6 Meer info op pagina 8 Meer info op pagina 8 Meer info op pagina 2 HP MicroServer Everybody On De kleine server die de wensen van meeste KMO’s weet te vervullen. PRACHTIGE PRIJS VOOR EEN PRACHTIG TOESTEL! HP PROBOOK 4530S BUSINESS NOTEBOOK Everybody On HP raadt Windows ® 7 aan. Intel ® Core™ i3-2310M processor Genuine Windows ® 7 Professional (64 bit) 4 GB DDR3 (1333 MHz) geheugen 320 GB (5400-rpm) harde schijf Intel ® HD 3000 graphics 39,6 cm (15,6”) LED-backlit HD antiglare scherm (1366 x 768 res.), Webcam DVD±RW SuperMulti DL hard drive WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth ® 1 Jaar garantie, pick up and return 495,- 578,- excl. btw excl. btw Art. 213366 Member of the QCOM group ED 01 / 2008 Q NEWS QBIS KEMPENLAAN 2 B-2300 TURNHOUT [email protected] WWW.VANROEY.BE +32 (0) 14 47 06 05

description

De nieuwste QBIs, boordevol de laatste nieuwtjes in de ICT-wereld

Transcript of QBis November 2011

Meer info op pagina 6Microsoft Powerpivot Online BackupOntdek nieuwe inzichten in uw bedrijf door te goochelen met cijfers.

Van Roey Automation kan ervoor zorgen dat uw gegevens nooit meer verloren gaan!

Microsoft Powerpivot Online Backup

Technische specificaties en omschrijvingen in deze publicatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de respectievelijke producenten. Specificaties kunnen gewijzigd worden zonder voorafgaand bericht. Alle in deze publikatie genoemde merknamen of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven. Alle prijzen vermeld in deze publicatie zijn streetprices in EUR, tenzij anders vermeld. Alle aanbiedingen opgenomen in deze catalogus zijn geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele zetfouten. Afbeeldingen en specificaties zijn niet bindend en louter illustrerend. Prijzen kunnen veranderen zonder voorafgaand bericht. Alle prijzen zijn exclusief BTW en taksen.

1102 ICT voor de KMO'sVerantw. uitg.: Pat Vanroey, Kempenlaan 2, 2300 Turnhout. 1

Trend Micro Worry Free: Snel, effectief, simpell 2 Snelnieuws! 2Virtualisatie met Microsoft Hyper-V 3

Citrix XenApp 6.5 3 VMware Storage Appliance 4 Cisco - Borderless Networks Architectuur 4

HP ProBook 4000s reeks 5 Eaton, een goede gemoedsrust is goud waard 5 HP Laserjet Enterprise M4555 MFP 6

Symantec Protection Suite SBE 4.0 7

Lees meer over dit toestel op pagina 5

We begeleiden u naar volledig bankieren in de cloud.

Stap over naar Isabel6

Meer info op pagina 8Meer info op pagina 8Meer info op pagina 2HP MicroServer

Everybody On

Microsoft MicroServerDe kleine server die de wensen van meeste KMO’s weet te vervullen.

PRACHTIGE PRIJSVOOR EEN PRACHTIG TOESTEL!HP PROBOOK 4530S BUSINESS NOTEBOOK

Everybody OnHP raadt Windows® 7 aan.

• Intel® Core™ i3-2310M processor• Genuine Windows® 7 Professional (64 bit)• 4 GB DDR3 (1333 MHz) geheugen• 320 GB (5400-rpm) harde schijf• Intel® HD 3000 graphics• 39,6 cm (15,6”) LED-backlit HD antiglare• scherm (1366 x 768 res.), Webcam• DVD±RW SuperMulti DL hard drive• WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth®

• 1 Jaar garantie, pick up and return

VOOR EEN PRACHTIG TOESTEL! BUSINESS NOTEBOOK

495,-578,-

excl. btw

excl. btw Art. 213366

Member ofthe QCOM group

ED 01 / 2008 QNEWS QBISKEMPENLAAN 2 • B-2300 TURNHOUT • [email protected] • WWW.VANROEY.BE • +32 (0) 14 47 06 05

001_Qcom_Qbis1101_VRA.indd 1 24-10-2011 12:03:07

HP ProLiant MicroServer | HP | • Trend Micro | Worry Free Business Security Advanced 7 | • Snelnieuws!2

Nederlandse overheid bereid zich voor op “Het Nieuwe Werken”

Door het versoepelen van de regels omtrent thuis- en telewerken hoopt de Nederlandse overheid “Het Nieuwe Werken” te stimu-leren vanaf 1 juli 2012. Er dienden geen wetten fundamenteel gewij-zigd te worden, enkel enige belemmeringen dienden te worden gecor-rigeerd. Nu geldt nog dat als de werknemer arbeid verricht buiten de reguliere arbeidsplaats, bijvoorbeeld in een internetcafé, de werkgever volledig verantwoordelijk is voor de arbeidsomstandigheden. Dat is voor de ontwikkeling van Het Nieuwe Werken geen goede zaak. De huidige regels schrijven een werkgever bijvoorbeeld niet alleen voor aan welke eisen een werkplek op kantoor moet voldoen, maar stellen ook eisen aan de werkplek van een werknemer thuis. Naast deze zo-genoemde beperkte arboregels, is er ook een uitgebreide reeks arbo-regels, die momenteel gelden voor alle arbeidsplekken anders dan op het werk of thuis. Volgens het ministerie kunnen die regels, die onder meer eisen stellen aan de werkplekinrichting van een internetcafé en de brandveiligheid van dat gebouw, versoepeld worden. De vraag is dan ook of België (snel) zal volgen in deze evolutie.

Samsung maakt van uw vensters een scherm.

De doorbraak bij Samsung om vanuit glas een scherm te vervaar-digen zal ervoor zorgen dat over een decennium ramen gaan funge-ren als lichtbronnen én schermen. Dat voorspelt een onderzoeker van Samsung. Nu kan eenvoudig en goedkoop te produceren amorf glas gebruikt worden in plaats van het dure kristallijne glas om televisie-schermen op groot formaat te maken.

De grote doorbraak is vooral dat de technologie op groot formaat kan. Al eerder waren er geslaagde experimenten om gewoon glas als substraat te gebruiken, maar daarbij ging het altijd om panelen van maximaal enkele centimeters in diameter.

Windows Azure snelste cloud van het afgelopen jaar

De performance van Microsofts clouddienst Azure lag het afgelopen jaar gemiddeld hoger dan die van con-currerende aanbiedingen als Google App Engine en Amazons EC2. Dat blijkt uit meting van Compuware van de prestaties van aanbieders van online hardwarecapaciteit.

Compuware test op eigen initiatief de prestaties van een 25-tal cloudaanbieders. Het gebruikt daarvoor een speciaal voor de test ontwikkelde namaak-onlinewinkel die laarzen verkoopt. In de test meet Compuware hoe snel die website laadt vanuit de rekencen-tra van de verschillende aanbieders.

Met ten minste 6 maanden aan gegevens heeft Compuware ruim een half miljoen metingen verzameld. Snelst in de test was Windows Azure. Googles App Engine volgt op korte afstand, en daarna volgen de rekencentra van GoGrid en OpSource aan de oostkust, dat van RackSpace in het zuiden van de VS, en dan pas Amazon.

Snelnieuws!

HP ProLiant MicroServer

Snel, effectief, simpelVanaf nu hoeft u zich niet meer te bekommeren over virus-sen of bedreigingen. Worry-Free Business Security 7, een uiterst krachtige gehoste beveiligingsoplossing, neemt deze zorgen uit uw handen.

• Bescherming tegen Virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en andere malware

met inbegrip van de nieuwste bedreigingen vanaf het web

• Bescherming voor Alle laptops, desktops en servers met Microsoft Windows en

Apple, met inbegrip van bescherming tegen spam en e-mailbe-dreigingen voor Microsoft Exchange- en andere mailservers

• Nr. 1 voor de bescherming van kleine ondernemingen Op basis van praktische tests met de nieuwste werkelijk be-

staande bedreigingen door NSS Labs en AV-Test.org als beste beoordeeld voor bescherming

Belangrijkste functies• Snel scannen zonder vertraging• Draagt bij aan een hogere productiviteit van uw medewerkers en

blokkeert ongepaste websites• Bescherming tegen bedreigingen van VUSB-apparaten:• Nr 1. in het tegenhouden van bedreigingen• Gemakkelijk te installeren en beheren• Kwetsbaarheidscontrole• Gestapelde bescherming tegen spam en e-mailbedreigingen• Bescherming voor Windows en Mac• Houd vertrouwelijke informatie veilig

Trend Micro Worry Free Business Security Advanced 7

• Systeemtests en procescontroles zorgen ervoor dat alleen volledig betrouwbare producten

de klant bereiken• Wereldwijd netwerk van HP service

Betrouwbaar en uitbreidbaar• ECC (error checking and correction) geheugen

reduceert de kans op geheugenfouten• RAID 0, 1 voorkomt dataverlies en waarborgt

continue betrouwbaarheid• Tot 4 LFF SATA hot-plug vaste schijven en tot 8 GB RAM

Er circuleren meerdere versies van bestanden in uw bedrijf? Zonder centrale dataopslag is het een hele uitdaging om controle te houden over alle documentversies. U moet de communicatie met werknemers en klanten en de werkproces-sen verbeteren. U wilt er zeker van zijn dat uw bestaande computers en kantoorapparatuur optimaal worden benut. De HP ProLiant MicroServer is een universele server die een platform biedt voor het organiseren en beveiligen van uw bedrijfsinformatie, zorgt voor effectieve communicatie met klanten en het beste uit uw bestaande kantoorapparatuur en resources haalt. De HP MicroServer is een kosteneffectieve instapserver voor bedrijven met minder dan 10 clients die de productiviteit en effi ciency van bedrijven sterk verbetert.

HP raadt Windows® 7 aan.Grote productiviteitKlein monster Everybody On

Kenmerken

Eenvoudig te onderhouden en te gebruiken• Serverprestaties voor de prijs van een pc• Ontworpen om moeiteloos drives en randapparaten toe te voegen• Met een geluidsniveau van 22 dBA is hij stil en zorgt hij voor een ergonomische werkomgeving• Ruimtebesparend; ideaal voor kleine omgevingen

Beproefde betrouwbaarheid en ondersteuning van HP• HP heeft een reputatie van betrouwbaarheid opgebouwd met haar testprocedures die tot de meest intensieve in de industrie behoren

Grote productiviteitster

002_Qcom_Qbis1102.indd 1 21-10-2011 23:13:28

Windows 8 | Virtualisatie met Microsoft Hyper-V | • Citrix XenApp 6.5 | Virtueel voorbereid op de toekomst | 3

Virtualisatie met Microsoft Hyper-V wordt kinderspel in Windows 8

Opstarten vanaf een geheugenkaartjeHyper-V Server 2008 R2 is het eerste Microsoft product dat officiële on-dersteuning biedt voor het opstarten vanaf een geheugenkaartje. Hyper-V Server 2008 R2 zal echter niet verkocht gedistribueerd worden op een geheugenkaartje. De DVD (ISO-bestand) is het enige distributiemedium. Server hardware fabrikanten, de zogenoemde OEM Partners, kunnen met Hyper-V Server 2008 R2 echter wel geheugenkaartjes kunnen gaan bun-delen met hun hardware in plaats van harde schijven.

Makkelijker in gebruikGebaseerd op de feedback van duizenden gebruikers, heeft Microsoft voor Hyper-V Server 2008 R2 een aantal tools stevig onder handen ge-nomen en van andere tools een grafische klik-en-mik versie toegevoegd waardoor ze een stuk eenvoudiger te beheren zijn.

Volkomen GRATIS!Last but not least; Iedereen (ja, u leest het goed: iedereen) kan Hyper-V Server 2008 R2 volledig gratis downloaden. Na akkoord met de End User License Agreement (EULA) kan iedereen het product gebruiken om alles wat in het serverrack los en vast zit te virtualiseren.

ConclusieMicrosoft zet met Hyper-V Server 2008 R2 zet een flinke stap vooruit. Het product is nog steeds gratis, maar biedt nu wel een serieus server hardware virtualisatieplatform, Live Migration en betere configuratietools, terwijl de installatie nog steeds zeer snel is. Bovendien is Hyper-V Server out-of-the-box het veiligste neefje uit de Windows Server familie.

Citrix HDX verbeteringen

• HDX MediaStream Flash Redirection herleidt de rekenkracht die Flash-animaties –video’s en –applicaties vereisen naar de PC’s van de actieve gebruikers i.p.v. deze te laten berekenen door de server.

• Audio Settings Voortaan kunt u de kwaliteit van het geluid beheren alsook de

afspraken omtrent streaming, redirection en bandbreedtebeheer.

• HDX RealTime multimedia conferenties. Een volwaardige conference tool die u toestaat met audio én video gevirtualiseer-de meetings te houden.

• Verbeterde 2D én 3D acceleratie in gevirtualiseerde Ap-plicaties HDX 3D herleidt DirectX, Direct3D en WPF (Windows Presentation Foundation) taken naar de GPU van de server, zodat de CPU onbelast blijft.

• Geef de juiste prioriteit aan netwerkverkeer. Met onder-steuning van o.a. QoS en 4 beschikbare TCP connecties weet u ze-ker dat de juiste bandbreedte voor de juiste taken voorzien wordt.

• Dynamic Windows Preview Support Windows 7 brengt in de AERO-interface tal van knappe, maar

vooral handige functionaliteit. Zo kunt u nu ook gevirtualiseerd genieten van Taskbar Preview, Windows Peek, Flip en Flip3D.

Hyper-V Binnenkort ook in Windows 8!

Microsoft heeft zopas inzicht gegeven in de mogelijkheden van de Hyper-V 3.0-hypervisor die in Windows 8 wordt op-genomen. Hiermee kunnen gebruikers verschillende 32- en 64bit-x86-OS'en draaien op één machine. Voor het eerst komt de Hyper-V technologie dus ook naar de desktopver-sies van Windows. Hyper-V is vooral nuttig voor testdoelein-den, omdat het hostbesturingssysteem geen gevaar loopt als het in de virtuele testomgeving verkeerd gaat.

Hyper-V 3.0 maakt het mogelijk om op een systeem met 4GB werkgeheugen drie tot vier virtuele machines te draai-en. Daarbij worden ongebruikte geheugengebieden tussen de virtuele machines onderling verdeeld. Hyper-V heeft volgens Microsoft een limiet van 32 processors die aan-gesproken kunnen worden en 512GB werkgeheugen dat adresseerbaar is. De gebruiker kan 32bit- en 64bit-versies van Windows naast elkaar draaien met Hyper-V, terwijl de geïntegreerde virtualisatiesoftware van Microsoft voortaan ook standby- en sleepmodus zal ondersteunen.

De nieuwe Live Storage Move-feature moet het mogelijk maken om draaiende virtuele machines te verplaatsen naar een ander opslagmedium. Zo kan bijvoorbeeld een vhd- of vhdx-image, een nieuw bestandsformaat dat images tot 16TB mogelijk maakt, van een harde schijf naar een usb-stick worden verplaatst. Verder kan de gebruiker snapshots maken, waarbij de hele inhoud van de virtuele machine wordt bewaard. (vooral handig tijdens het debuggen van code.)

Ook kan voortaan de invoer via een multitouch-apparaat worden gebruikt terwijl de desktop van een virtuele machine ook over diverse monitoren kan worden gespreid. Maar zo-als ook in andere virtualisatiesoftware het geval is, kan een virtuele machine binnen Hyper-V moeite hebben om gpu-intensieve applicaties, soepel te laten draaien.

Citrix XenApp werd nóg beter met versie 6.5. We overlopen voor u de belangrijkste vernieuwingen.

Nieuwe features

• Windows Desktop Experience Integration Een Windows 7 look & feel, inclusief de bureaubladpersonali-

saties. Beheer bureaubladen terwijl gebruikers onbezorgd kun-nen personaliseren.

• Citrix AppCenter Het AppCenter biedt tal van beheersinstellingen voor aller-

hande applicaties voor de systeembeheerder. Ook onderdelen als Citrix Secure Access en Citrix Single Sign-On worden er be-heerd.

• Sessie ‘Pre-launch’, Sessie ‘Linger’ en ‘Fast Reconnect’Pre-Launch zorgt ervoor dat sessies meteen gestart worden zodra de gebruiker zich aanmeldt. Sessie ‘Linger’ houdt ses-sies actief voor een ingestelde tijd, in plaats van hen meteen te sluiten als de gebruiker zijn applicaties sluit. ‘Fast Reconnect’ minimaliseert vertragingen als gebruikers zich opnieuw verbin-den met actieve sessies.

• Migratie Centrum met een duidelijke gebruikersinterface Importeer eenvoudig configuraties van applicaties, folders, servers en

andere objecten makkelijk van oudere XenApp versies.

• Desktop Director 2.0 U beschikt over een dashboard met real-time informatie over de ge-

zondheid en performance van de XenApp omgeving.

• Verbeterde performantie van Pooled Desktops Als een programma start, wordt een virtuele schijf aangemaakt met

alle profielinhoud en configuratie waardoor de volgende opstartfases meteen kunnen gebeuren vanaf deze virtuele schijf.

• Printoptimalisatie XenApp biedt verbeterde printprestaties, doordat minder band-

breedte vereist is om te printen. Universele printpolicies laten de sy-steembeheerder printkwaliteit, spooling en optimalisatiestandaarden instellen.

Geïnteresseerd in Xenapp 6.5? We begeleiden u graag! Onze specialisten staan klaar om al uw vragen en mogelijkheden onder de loep te nemen. Aarzel dus niet en contacteer onze Accountmanagers.

Citrix XenApp 6.5Virtueel voorbereid op de toekomst

Opstarten vanaf een geheugenkaartjeHyper-V Server 2008 R2 is het eerste Microsoft product dat officiële on-dersteuning biedt voor het opstarten vanaf een geheugenkaartje. Hyper-V Server 2008 R2 zal echter niet verkocht gedistribueerd worden op een geheugenkaartje. De DVD (ISO-bestand) is het enige distributiemedium. Server hardware fabrikanten, de zogenoemde OEM Partners, kunnen met Hyper-V Server 2008 R2 echter wel geheugenkaartjes kunnen gaan bun-delen met hun hardware in plaats van harde schijven.

Makkelijker in gebruikGebaseerd op de feedback van duizenden gebruikers, heeft Microsoft

Een groots virtualisatieplatformMet Hyper-V Server 2008 R2 kan je eenvoudig tot 8 processoren met ieders 8 cores en tot 1 Terabyte werkgeheugen gebruiken om naar hartenlust te virtualiseren. Met de toegestane 384 virtuele processoren kan je dus flink wat virtuele machines uitrollen.

Live MigrationHyper-V Server 2008 R2 biedt de features die voor productie om-gevingen onmisbaar zijn. Mits de gevirtualiseerde servers allemaal correct zijn gelicenseerd, biedt Hyper-V Server 2008 R2 niet alleen een iSCSI client, een telnet client, multi-path IO (MPIO), BitLocker Drive Encryption, ingebouwde backup mogelijkheden en SNMP, maar ook Failover Clustering and Live Migration.

Met Failover Clustering en Live Migration kunnen meerdere Hyper-V Server 2008 R2 machines samenwerken om gevirtualiseerde servers in de lucht te houden. Geheel automatisch.

Uitermate krachtig!Doordat een berg bits uit Windows Server hun weg niet vinden richting Hyper-V Server biedt Hyper-V Server minder mogelijkheden tot aanvallen. Een zwakke component die niet in een product zit, kan immers niet geëxploiteerd worden.Daarnaast is het een kwestie van 10 minuten om Hyper-V Server 2008 R2 op de harde schijf te installeren. Al die overbodige bits hoeven niet uitgepakt te worden vanaf de DVD, hoeven niet op de harde schijf te worden geplaatst en van tijdelijke installatiebestan-den is geen sprake. Erg makkelijk en vooral zeer snel!

003_Qcom_Qbis1102.indd 1 21-10-2011 23:17:54

Storage Appliance | VMware | • Bordeless Networks Architectuur | Cisco | 4

VMware Storage AppliancePak het groots aan op kleine schaal!

vSphere 5.0

VMware lanceert de VMware vSphere Storage Appliance, een nieuw softwareproduct dat u de bedrijfscontinuïteits- en geautomatiseerde resource-beheermogelijkheden van VMware vSphere biedt zonder de kosten en complexiteit van gedeelde opslag.

Volgens onderzoek van Gartner uit oktober 2010 adopteert de KMO-sector virtualisatie in zeer hoog tempo. In 2012 gebruikt naar verwachting iets meer dan 75 procent servervirtualisatie, waarbij disaster recovery de grootste IT-investering is voor KMO’s in de komende twee jaar.

Tot nu toe hadden klanten die willen profiteren van de hoge beschikbaarheid en geautomatiseerde resource-beheerfunctionaliteit van VMware vSphere, aparte gedeelde storage hardware nodig. Dit vormt voor een aantal kleine en middelgrote bedrijven een kosten- en complexiteitsbarrière.

De nieuwe VMware vSphere Storage Appliance biedt hiervoor een interessante oplossing voor deze KMO’s. Ze:• transformeert de interne opslag van de server in gedeelde pools van opslag, waardoor gedeelde

opslag hardware niet meer nodig is• is eenvoudig te installeren en configureren. In slechts enkele muiskikken kunt u van start.• elimineert de behoefte aan gespecialiseerde storage-vaardigheden• hoge beschikbaarheid van applicaties verzekert met een paar muisklikken • werkt met VMware vCenter Server; voor eenvoudig beheer van zowel servers als opslag, binnen

één enkele, vertrouwde console.• geeft kleine en middelgrote bedrijven de prestaties en efficiëntie van enterprise datacenters.• zorgt ervoor dat gegevens beschikbaar zijn voor alle workloads, zelfs wanneer een van de servers

in het cluster uitvalt. Dit omdat de VMware vSphere Storage Appliance op meerdere servers tegelijk draait

Kortom; het biedt een hoogwaardig, doch eenvoudig, rendabel alternatief voor gedeelde opslag waarmee kleine en middelgrote bedrijven profiteren van de uit-gebreide functies van VMware vSphere, waaronder High Availability, vMotion en Distributed Resource Scheduler.

Is dit iets voor uw bedrijf? Hoe kunt u aan de slag? We bekijken graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Het fundament voor uw ICTBedrijven moeten steeds beter in staat zijn om flexibel om te gaan met veranderende klantbehoeften en werkmethodes, om zo een goede po-sitie in de markt te verkrijgen en te behouden. De ICT-omgeving moet deze behoefte aan flexibiliteit kunnen onder-steunen. Connectiviteit, veiligheid, prestaties en schaalbaarheid vormen de kern voor deze omgeving. De Cisco Borderless Networks Architectuur helpt bedrijven om hun medewerkers op een veilige en betrouwbare manier met elkaar te verbinden, op iedere willekeurige plaats en elk tijdstip. Hét fundament voor uw ICT-omgeving, en hiermee de basis voor succesvolle bedrijfs-voering.

BouwstenenCisco’s Borderless Networks Architectuur maakt gebruik van beproefde bouwstenen die naadloos met elkaar integreren. Netwerken op basis van een Borderless Networks Architectuur zijn dan ook de veiligste en meest betrouwbare netwerken.

Borderless Networks ArchitectuurHet netwerk als basis,nu en in de toekomst

Componenten van een Borderless Networks Architectuur zijn:• Routing • Switching • Mobility • Security • Physical Security

Borderless Networks is: Onbegrensd communiceren• Iedereen - Onbelemmerd in contact staan met collega’s, partners

en klanten, maar dan wel op een veilige manier.• Alles - Alle voor u relevante informatie beschikbaar hebben waar

en wanneer u maar wilt. Koppel uw PC, laptop en smartphone aan het netwerk en profiteer van een naadloze samenwerking tussen deze apparaten.

• Altijd - Altijd kunnen rekenen op een betrouwbaar netwerk. Een netwerk op basis van een Borderless Networks Architectuur waar-borgt dit.

• Overal - Bedraad of draadloos; uw netwerk is overal. Op de zaak, thuis of op reis. De wereld is uw werkplek geworden.

Lagere kosten• EnergyWise - Bespaar tot 60% energie door de apparaten

uit te schakelen wanneer deze niet gebruikt worden.• SmartCare - Bespaar tot 15% op netwerkbeheerskosten

door Cisco remote support.• Groei - Beperk het risico van desinvestering. De Cisco Bor-

derless Networks Architectuur is ontwikkeld om met u mee te groeien.

• Cisco Capital - Met leasing van Cisco Capital kunt u direct gebruik maken van een optimaal functionerend netwerk, te-gen een vast bedrag per maand.

Met Cisco’s Borderless Networks Architectuur kunnen uw medewerkers op een veilige en betrouwbare manier communiceren. Dit betekent meer productiviteit, betere bedrijfsresultaten.

004_Qcom_Qbis1102.indd 1 21-10-2011 15:57:49

HP Probook 4000s reeks | HP | • UPS | Eaton | 5

HP Probook 4000s reeksbusiness notebooks

Een goedegemoedsrust is

goud waard

Vandaag krijgt u EXCLUSIEF bij ons GRATIS 3 jaar garantie bij aankoop van geselecteerde producten uit de Eaton reeks!Contacteer onze Account Managers dus snel voor meer info en voorwaar-den om van deze tijdelijke promotie te profiteren!

Stroomstoringen kunnen uw toestellen vernietigen en gegevens voorgoed verloren laten gaan! Een “Uninterruptible Power Supply” of kortweg UPS kan voor u deze problemen opvangen in de vorm van noodstroom bat-terijen en/of stroombescherming tegen overspanning. Eaton is de keuze bij uitstek voor duizenden bedrijven wereldwijd om hun kostbare serverracks, storage, switches en talloze PC’s veilig te stellen. Graag stellen we aan u de nieuwe Eaton Ellipse ECO reeks en de Eaton 5PX UPS reeks voor.

The Eaton 5PX Rack/Tower UPS ReeksDe 5PX biedt interactieve backupstroom en programmeerbare uptime voor ser-vers, opslagsystemen, VoIP toestellen en netwerktoestellen. Dankzij intuïtieve LCD displays, een geoptimaliseerd energieverbruik tot aan de uitgangen toe, behaalt deze UPS tot 99% efficiëntie! Kortom, de perfecte UPS om uw hypermoderne installaties te be-schermen.

The Eaton Ellipse ECO ReeksEen slanke stroombeschermer met ingebouwde hoge performantie overspan-ningsbescherming met een uiterst efficiënt ontwerp dat de EcoControl functies ondersteunt (de USB modellen). De Eaton Ellipse ECO bespaart uw be-drijf tot 25% aan energie in verhouding met alternatieve en voorgaande UPS-systemen.

Of u nu zoekt naar een kleine, extra draagbare 13” (33,8cm) of een ruime 17” (43,9cm) note-book, de 4000s reeks kan u altijd bekoren met zijn prachtige metallic behuizing en no-nonsense aanpak. Enkel de aansluitingen die u écht nodig hebt, een mat scherm, een comfortabel chiclet toetsenbord en vanaf de 15” (39,6cm) beschikt u al over een numeriek toetsenbord. Kortom, alles wat de zakelijke gebruiker nodig heeft aan een betaalbare prijs.

Specifi caties variëren van de gerenommeerde Intel® Core™ i3 processor tot de stevigere Intel® Core™ i5 reeks met standaard steeds 4GB aan intern geheugen.

Ook de videochip is te confi gureren van een uiterst zuinige Intel® HD 3000 tot een mooie upgrade van de ATI Radeon™ HD reeks voor gebruikers die va-ker met visueel intensieve programma’s te maken hebben.Uiteraard worden deze toestellen steeds geleverd met Legitieme Windows® 7 Professional (64 bit) installatie voor een maximale productiviteit.

Wenst u een interessante offerte op maat voor u en uw collega’s?

Aarzel dan niet om onze Accountmanagers te contacteren!

conditiesgrootse

voor kleine ondernemingen.

Everybody On

DE HP PROBOOK 4000S REEKSBUSINESS NOTEBOOKS: Betrouwbaarheid & prestaties aan ijzersterke tarieven

business notebooks

voor kleine ondernemingen.

DE HP PROBOOK 4000S REEKS

Betrouwbaarheid & prestaties aan ijzersterke tarieven

13” (33,8cm) of een ruime 17” (43,9cm) note-13” (33,8cm) of een ruime 17” (43,9cm) note-book, de 4000s reeks kan u altijd bekoren met book, de 4000s reeks kan u altijd bekoren met zijn prachtige metallic behuizing en no-nonsense prachtige metallic behuizing en no-nonsense aanpak. Enkel de aansluitingen die u écht nodig . Enkel de aansluitingen die u écht nodig hebt, een mat scherm, een hebt, een mat scherm, een toetsenbordtoetsenbord en vanaf de 15” (39,6cm) beschikt u al over een numeriek toetsenbord. Kortom, alles u al over een numeriek toetsenbord. Kortom, alles wat de zakelijke gebruiker nodig heeft aan een wat de zakelijke gebruiker nodig heeft aan een betaalbare prijs.betaalbare prijs.

Specifi caties variëren van de gerenommeerde Specifi caties variëren van de gerenommeerde Intel® Core™ i3 processor tot de stevigere Intel Core™ i3 processor tot de stevigere IntelCore™ i5 reeks met standaard steeds intern geheugenintern geheugen.

HP raadt Windows® 7 aan.

Always ON met HP Care Pack ServicesU wenst uw continuïteit extra te verzekeren, vooral in geval van nood? Dan heeft HP voor u enkele interessante voorstellen:• 3 jaar, pick-up & return (uitsluitend notebook). (Ref.: UK707E) 99 € BTW excl.• 3 jaar, herstelling on-site de volgende werkdag (uitsluitend notebook). (Ref.: UK703E) 132 € BTW excl.• 5 jaar, herstelling on-site de volgende werkdag (uitsluitend notebook). (Ref.: UK718E) 222 € BTW excl.

005_Qcom_Qbis1102.indd 1 24-10-2011 12:00:57

6

Goochelen met gegevens Microsoft introduceert Powerpivot

PowerPivot is een gecombineerde totaalop-lossing van SQL Server, SharePoint en Excel, waarmee power users en eindgebruikers zelf oplossingen op informatievraagstukken kunnen vinden, samenstellen en delen. Stel dus voortaan zelf creatieve Business-Intelligence (BI) oplossin-gen samen, op maat en met eindeloze mogelijk-heden en vergelijkingstools.

Verhoog uw effectiviteit vandaag nog met deze beheerstool.

Geef al uw data betekenis• Krijg meteen de antwoorden die je zoekt, verkrijg dieper inzicht in

alle aspecten van uw zaak en versnel, vereenvoudig en versterk uw beslissingen

• Eenvoudige instap dankzij tal van vernuftige features die naadloos geïntegreerd zijn met Excel en SharePoint

• Gebruik gegevens uit alle mogelijke bronnen, ongeacht de complexi-teit of grootte van de databases

• Krachtige nieuwe analytische mogelijkheden zoals “Data Analyse Expressies” (DAX)

• Gebruikt de maximale kracht van de modernste multi-core technolo-gieën en de talrijke gigabytes aan intern geheugen voor razendsnelle verwerking van complexe gegevens.

6

Goochelen met gegevens Microsoft introduceert Powerpivot

Microsoft PowerPivot is gratis voor gebruikers die reeds

met Offi ce 2010 werken. Een module voor SharePoint 2010

integratie dient echter aangeschaft te worden.

Verhoog de productiviteit van uw bedrijf met de hoge print- en kopieersnelheid van deze Multifunctionele Printer (MFP), een gebruiks-vriendelijk HP Easy Select bedieningspaneel en uitstekende papierverwerkingsopties. Gebruik toonaangevende beheertools om de MFP in de bestaande printomgeving te integreren en be-spaar al gauw op uw maandelijkse printkosten, want deze zijn maar al te vaak een ongekende kostenpost binnen vele bedrijven!

• Instant-on technologie en Instant-on kopiëren verlagen het energieverbruik en verhogen de productiviteit.

• Tot 50% papier besparen met een automati-sche duplexmodule.

• Minder kabels en minder afval: documenten scannen, opslaan en digitaal delen.

• Hoge snelheden: printen en kopiëren met snelheden tot 52 ppm!

• Een papiercapaciteit tot 2100 vel voor grote printopdrachten. Een 3-baks uitvoereenheid/nietmachine voor 900 vel die automatisch sorteert, niet en stapelt.

• U kunt printvoorbeelden bekijken op het kan-telbare kleurenbedieningspaneel en preview gebruiken om de scaninstellingen te wijzi-gen.

• Bespaar tijd en geld met de eenvoudige in-stallatie en optionele high-capacity zwarte printcartridges. Ook door printomgevingen proactief te beheren en gemakkelijk te confi -gureren met HP Web Jetadmin.

• HP FutureSmart fi rmware om gemakkelijk de functionaliteit van netwerkprinters te up-daten, te beheren en uit te breiden.

• Printen wordt net zo mobiel als uzelf met HP ePrint.

• Met de geavanceerde beveiligingsfuncties houdt u controle over gevoelige informatie. Zo kunt u jobs veilig verwerken door print-opdrachten vrij te geven met een PIN.

• Veilig vertrouwelijke bedrijfsinformatie creë-ren, printen, scannen en delen via versleu-telde e-mail en PDF-bestanden.

• Originele HP LaserJet printcartridges met energiezuinige toner besparen ruim 18% op elke pagina die u print.

HET IS MEER DAN EEN MULTIFUNCTIONALHET IS EEN SLIMME INVESTERING

EEN HP LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP BETAALT ZICHZELF SNEL TERUG. ONTDEK HIER WAAROM.

Wenst u dit toestel of de ganse reeks MFP’s van HP te ontdekken?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook kunnen we u een offerte op maat bezorgen om de printomgeving binnen uw bedrijf volledigte optimaliseren waardoor u verrassend veel kunt besparen op lange termijn.

PwerPivot | Microsoft | • Laserjet enterprise M4555 | HP |

ENERGY STAR®

GEKWALIFICEERD

006_Qcom_Qbis1102.indd 1 21-10-2011 23:19:58

Wat heeft Windows 8 (voorlopig) te bieden?

• Betere performantie Windows 8 belooft een pak minder systeembronnen

te gebruiken. Zowel minder geheugen als simultane processen die het systeem vertragen. Daarnaast be-looft het besturingssysteem ook veel sneller op te starten. Microsoft zelf hint voorlopig met interessante termen als “All Day Battery” en “Instant On” over de finale versie van Windows 8.

• Een nieuw “lock-screen” Windows 8 biedt op dit scherm enkele ‘widgets’

waarop basisinformatie weergegeven wordt zoals aantal nieuwe mails, batterijstatus, nieuwe chatbe-richten, etc. Met hun nieuw “Picture Password” kunt u zelf een patroon aanduiden op uw achtergrond om uw systeem met de hand te ontgrendelen.

• Een nieuw “Home Screen” De kleurrijke tegels die u wellicht herkent van Win-

dows Phone 7 geven u dynamische informatie en zijn zeer toegankelijk voor alle soort computergebruikers. U kunt ze uiteraard naar hartenlust configureren.

• Touch screen optimalisaties Het on-screen keyboard kan zich nu ook in 2 delen

splitsen zodat u op een tablet ook met uw duimen perfect kunt typen.

• Bellen en SMS’en met Windows 3G/4G features van de nieuwste tablets blijven niet

onbenut. Er zijn namelijk tal van onofficieel bevestig-de geruchten dat binnen Windows 8 een uitgebreide telefoniefunctie terug te vinden zal zijn. Zo wordt de grens tussen PC, tablet en zelfs smartphone nog wa-ziger.

• Een Windows App-store Voortaan kunt u voor al uw software aankopen

ook terecht in deze nieuwe online shop. Niet enkel de touch screen geoptimaliseerde applicaties zullen hierin verschijnen, maar ook de traditionele desktop-applicaties.

• Windows Live Cloud Sync Voortaan kunt u uw adresboek, foto’s en andere

zaken eenvoudig synchroniseren met de Windows SkyDrive. Ook andere programma’s en diensten zoals Twitter en Facebook kunnen hiervan gebruik maken om uw contacten en foto’s in alle richtingen up to date te houden. U kunt zelfs gehele PC’s sychronise-ren.

Windows 8, dat momenteel nog volop in ontwikkeling is, schotelt je het beste van 2 werelden voor. Een vol-waardig besturingssysteem dat we gewend zijn, wellicht nòg efficiënter dan het gerenommeerde Windows 7, met daar-over een gebruiksvriendelijke schil die je de meest courante taken laat uitvoeren met je vingers of in enkele muisklikken. Aan u de keuze welke methode u verkiest, afhankelijk van het toestel waarop u werkt of de situatie waarin u zich be-vindt. U bent altijd op de meest efficiënte manier aan het werk, zonder dat u moet schakelen tussen 2 verschillende toestellen.

Windows 8 | Microsoft | • Protection Suite SBE 4.0 | Symantec | 7

Windows 8Hybride tussen PC- en tabletsoftware

Symantec Protection Suite Small Business Edition 4.0 (SPS SBE 4.0) combineert de ge-patenteerde technologie van Symantec Insight voor de snelste, meest effectieve computer- en emailbeveiliging. Met een 99% effectieve blokke-ring van spam en de mogelijkheid om een gehele Windows-installatie te herstellen binnen enkele minuten bent u extra verzekerd van een optimale werking van uw bedrijf.

Globale beveiliging voor uw ganse bedrijf!De Symantec Protection Suite is de enige beschikbare optie waarbij desktop beveiliging, email beveiliging én gegevensherstel in één pakket aangeboden worden, dat scheelt uiteraard enorm in de in-vestering als u zichzelf en al uw collega’s wenst te beschermen.

De 4e editie van SPS SBE biedt volgende nieuwigheden:• Symantec Insight Technologie voor de bewezen snelste en

meest effectieve beveiliging

• Symantec System Recovery Desktop Editie: Herstel razendsnel bestanden, mappen of zelfs gehele Windows-installaties in enkele minuten

• Symantec Mail Security voor Microsoft Exchange biedt real-time bescherming tegen malware en spam bij emails.

• SPS SBE 4.0 staat globaal op de eerste plaats wat betreft ‘s werelds snelste scans. Zowel scans op aanvraag als geplande scans verlopen razendsnel. Eveneens het herstellen van gegevens en/of complete installaties gaat vliegensvlug, zodat downtime tot een absoluut mi-nimum gereduceerd wordt!

• Zacht geprijsd: Bespaar tot 72% op licentiekosten en vereen-voudig hulp op beveiliging en dataherstel met één support nummer en geniet superieure bescherming met automatisch geactiveerde back-ups.

• Pro-actieve ‘Zero-Day threat’ bescherming zorgt ervoor dat uw bedrijf niet getroffen kan worden door lekken die pas of nog niet ontdekt zijn en waarvoor dus nog geen specifieke patch bestaat.

• Een gecentraliseerd beheer voor meerdere computers met een agent en een eenvoudige management console.

Symantec Protection Suite Small Business Edition 4.0 bevat:• Symantec™ Endpoint Protection Small Business Edition 12.1• Symantec™ Mail Security for Microsoft Exchange 6.5• Symantec™ System Recovery 2011

Symantec System Recovery Desktop Editie: Herstel razendsnel bestanden, mappen of zelfs gehele Windows-installaties in enkele

Symantec Mail Security voor Microsoft Exchange biedt real-time bescherming tegen malware en spam bij emails.

staat globaal op de eerste plaats wat betreft ‘s werelds snelste scans. Zowel scans op aanvraag als geplande scans verlopen razendsnel. Eveneens het herstellen van gegevens en/of complete installaties gaat vliegensvlug, zodat downtime tot een absoluut mi-

Zacht geprijsd: Bespaar tot 72% op licentiekosten en vereen-voudig hulp op beveiliging en dataherstel met één support nummer en geniet superieure bescherming met automatisch geactiveerde

bescherming zorgt ervoor dat uw

Symantec Protection Suite Small Business Edition 4.0 bevat:• Symantec™ Endpoint Protection Small Business Edition 12.1• Symantec™ Mail Security for Microsoft Exchange 6.5• Symantec™ System Recovery 2011

Symantec Protection Suite SBE 4.0Het ganse bedrijf beveiligd voor een zachte prijs

Wenst u te informeren voor prijzen op maat, de-monstraties of hoe deze oplossing best uitgerold kan worden binnen uw organisatie? Contacteer onze Account Managers dan gerust voor vragen en advies.

• Een nieuw taakbeheer Voortaan kunt u voor volledig systeembeheer terecht

in één venster. Programma’s die zich verdacht gedra-gen worden gemarkeerd, u kunt direct bij de services maar ook het beheer van de programma’s die auto-matisch mee opstarten. Daarnaast kunt u nu ook de activiteiten van de harde schijf bewaken. Kortom één venster dat een uitgebreid systeemoverzicht

• Updates in Windows Verkenner De bekende Ribbon-interface, geleend bij Office 2010

wordt dieper geïntegreerd. U kunt voortaan direct .ISO bestanden als virtuele CD/DVD opstarten en de globale spellingscontrole zal ervoor zorgen dat u nooit meer fouten typt. Wenst u uw PC terug het ‘nieuw’ ef-fect te geven? Dan kunt u met de nieuwe functie “re-fresh your PC” in een muisklik alle basisinstellingen herstellen, zonder uw documenten en persoonlijke bestanden aan te tasten. Noem het gerust een format C:/ zonder te formatteren.

• Een nieuwe Windows Update De vernieuwde Windows Update zal updates op de

achtergrond doorvoeren, zo kunt u ongestoord verder werken en heeft u geen last meer van meldingen of onverwachte reboots.

• Geïntegreerde virtualisatie met de Hyper-V hypervisor Zoals u reeds op pagina 3 kon lezen is het perfect mo-

gelijk om binnen Windows 8 met virtuele machines te werken. Voor het eerst komt de Hyper-V technologie dus ook naar de desktopversies van Windows, wat vooral nuttig is voor mensen die vaak in testomgevin-gen willen werken

De lijst aan vernieuwingen overschrijdt intus-sen de 400. De ene uiteraard ingrijpender dan de andere, maar Microsoft blijkt erin geslaagd te zijn hun reeds erg sterke Windows 7 nòg beter en vooral ‘Future-Proof’ te maken door er een bloedsnelle touchscreen hybride van te maken. Tegelijkertijd gaan ze een indirecte strijd aan met Android 3 voor tablets en iOS 5 van Apple. Het belooft een interessante strijd te worden.

taken laat uitvoeren met je vingers of in enkele muisklikken. Aan u de keuze welke methode u verkiest, afhankelijk van het toestel waarop u werkt of de situatie waarin u zich be-vindt. U bent altijd op de meest efficiënte manier aan het werk, zonder dat u moet schakelen tussen 2 verschillende

Symantec Protection

007_Qcom_Qbis1102.indd 1 21-10-2011 23:25:02

professional ICT servicesMember ofthe QCOM group

Kempenlaan 2 | B-2300 Turnhout | tel. 014 470 605Antwerpseweg 116h | B-2440 Geel | tel. 014 470 621

Isabel 6 • Online Backup8

B2E - Enterprise Sales 014 /470 607 [email protected]

B2B - Business Sales 014 /470 605 [email protected]

Business Software Solutions 014 /470 620 [email protected]

Business Software helpdesk 014 /470 650 [email protected]

Netwerk Support 014 /470 633 [email protected]

Administratie 014 /470 603 [email protected]

Webstore.be 014 /470 606 [email protected]

Algemeen 014 /470 600 [email protected]

Als financiële professional wilt u uw tijd en die van uw team zo goed mogelijk gebruiken. Isabel 6 is een complete professionele weboplos-sing die de efficiëntie van uw financiële waardeketen - van factuur tot betaling- verhoogt door het elimineren van repetitieve, manuele taken.

Met ISABEL 6 kunt u • Controle behouden Met SEPA-betalingen maakt u minder kosten en heeft u een nog

beter gestroomlijnde financiële ketting in het vooruitzicht. Via het auditspoor kan u opvolgen wie een verrichting heeft ingevoerd, getekend en verstuurd.

• Efficiënt werken Isabel 6 is webgebaseerd en kan heel gemakkelijk geraadpleegd

worden op verscheidene pc’s en op verschillende locaties. Isabel beheert uw gegevens in uiterst beveiligde datacenters geografisch gespreid in Europa. Geen installatie meer met cd’s en geen tijdro-vende reorganisaties.

• Samenwerken Meerdere gebruikers kunnen begunstigden, verrichtingen en reke-

ninginfo delen voor zover u ze toegang geeft. Handig bij ziekte, file, vakantie of werkpiek. Iedere gebruiker werkt op zijn eigen portable of pc en niet langer op de pc van een collega of op de aftandse ‘Isabel pc’. Geen heen-en-weer geloop meer.

Waarom deze upgrade via Van Roey Automation uitvoeren?Omwille van onze extra kennis, gerenommeerde consultancy wat be-treft SEPA, integratie van Isabel in de onderneming,… heeft Isabel Van Roey Automation tot gecertifieerd installatiepartner gedoopt. Zo bent u verzekerd van een vlekkeloze overgang, installatie en integratie.Indien uw bedrijf met Microsoft Dynamics NAV werkt is het extra aan-geraden om met ons de overstap tijdig te maken voor een optimale integratie met uw ERP te voorzien! Om een installatie of upgrade aan te vragen contacteert u best onze planning op 014/470 633 of [email protected]

Eind 2012 zal Isabel 5 niet langer functioneren.

Stap vandaag nog zorgeloos over naar ISABEL 6 met onze hulp, voor het te laat is!

Staat u er soms bij stil dat uw gegevens op ieder moment verloren kunnen gaan?

Enkele van de meest voorkomende oorzaken• Menselijke fouten• Systeemcrashes• Diefstal of kwaad opzet• Brand of natuurrampen

Wij hopen natuurlijk dat dit u nooit overkomt, maar u zou zeker niet de eerste zijn. Van Roey Automation (VRA) kan u helpen uw data veilig op te bergen in de Cloud.

Veilige technologieVRA online backup vereist een minimale installatie van een soft-ware agent. Deze houdt connectie met één van onze datacenters waar uw gegevens automatisch worden opgeslagen ongeacht waar u zich bevindt. Dit gebeurt volledig versleuteld, waardoor de data, eens ze uw sy-steem verlaat, volledig onleesbaar wordt voor derden. Uw data blijft veilig in België, in een professioneel datacenter dat een uptime van 99.99% garandeert.

AutomatischBackups gebeuren volledig automatisch op vooraf bepaalde tijd-stippen. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks en kan steeds aangepast worden. Ons support team staat paraat bij eventuele vragen of problemen.

Uw voordelen• Geen investering in extra hardware• Backup van servers EN werkstations• Eenvoudige agent die u van elke taak op de hoogte brengt• Terugzetten van gegevens wordt kinderspel dankzij een eenvoudige wizard.• Garantie dat uw data in België blijft

Onze formules zijn flexibel opgesteld om voor elke zaak, hoe klein of groot ook,

een gepaste oplossing te bieden.

Wenst u zich te informeren over tarieven en mogelijkheden?

Aarzel dan niet en tel 014 470 633 of email [email protected] om met onze Accountmanagers in contact te komen.

014 /470 633 [email protected]

014 /470 603 [email protected]

Garantie dat uw data in België blijft

Van Roey Automation Online Backup

008_Qcom_Qbis1102_VRA.indd 1 24-10-2011 11:20:00