Maximaal November 2011

3
Na het ISO27001 certificaat heeft Intermax de ISO-normeringen ISO9001 en ISO14001 behaald. Een mooie prestatie! Hiermee is onafhankelijk vastgesteld dat Intermax staat voor kwaliteit, informatiebeveiliging en milieubeleid. Veiligheid Intermax is sinds eind 2009 gecertificeerd volgens ISO27001:2005 voor álle diensten. De ISO-normering 27001 is de internationale ISO- standaard voor informatiebeveiliging. In september van dit jaar heeft Intermax de ISO- normering ISO9001 en ISO14001 behaald. De ISO9001 staat voor de algemene kwaliteit van de verschillende bedrijfsprocessen. ISO14001 bekijkt alle maatregelen die genomen worden om de negatieve effecten voor het milieu te beperken of te voorkomen. De ISO9001 wordt ook wel gebruikt om te beoordelen of de organisatie tegemoetkomt aan de eisen van de klant en voldoet aan de wet en regelgeving die op het product van toepassing is. Dankzij het aantoonbare milieu- en duurzaamheid- beleid en het managementsysteem (EMS) heeft Intermax ook de ISO14001 certificering ontvangen. Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat ISO bureaucratie in de hand werkt. Dat is echter niet het geval. ISO-gecertificeerd zijn betekent dat je als onderneming zegt wat je doet, doet wat je zegt, en dat je het natuurlijk kunt bewijzen. Directeur Operations Ludo Baauw benadrukt het nog eens: “Voor Intermax geldt de certificering als een onderstreping van die normen die zij hoog in het vaandel heeft staan.” Verantwoordelijkheid Na het behalen van de certificaten wordt iedere 6 maanden een externe audit door Lloyds Register QA uitgevoerd. Deze organisatie is onderdeel van Lloyd’s Register Group uit Londen en legt zich toe op de veiligheid in systemen en constructies in de wereld. Lloyd’s Register is wereldleider in onafhan- kelijke classificatie, certificering en inspectie van producten, diensten en systemen. Intermax behaalt nu ook ISO9001 en ISO14001! ‘De certificering geldt als een onderstreping van die normen die Intermax hoog in het vaandel heeft staan.’ ISO Implementatieteam, vlnr: Peter Pronk, Ludo Baauw, Richard Gerritsen INTERMAX NIEUWS NR 22 NOVEMBER 2011 HOSTING Intermax wordt wederom leverancier voor de overheid UNIEKE Gast- colleges virtualisatie op Haagse Hogeschool MENSEN Colomn John Knieriem NIEUWGIERIGE Intermax behaalt ISO9001 en ISO14001! Wij zijn zeker van uw zaak.

description

Maximaal is het periodiek, verhalend en inspirerend magazine van Intermax en wordt verspreid onder onze relaties. Wilt u Maximaal ontvangen? E-mail naar [email protected] of bel 010-710 44 44.

Transcript of Maximaal November 2011

Na het ISO27001 certificaat heeft Intermax de ISO-normeringen ISO9001 en ISO14001 behaald. Een mooie prestatie! Hiermee is onafhankelijk vastgesteld dat Intermax staat voor kwaliteit, informatiebeveiliging en milieubeleid.

VeiligheidIntermax is sinds eind 2009 gecertificeerd volgens ISO27001:2005 voor álle diensten. De ISO-normering 27001 is de internationale ISO-standaard voor informatiebeveiliging. In september van dit jaar heeft Intermax de ISO-normering ISO9001 en ISO14001 behaald. De ISO9001 staat voor de algemene kwaliteit van de verschillende bedrijfsprocessen. ISO14001 bekijkt alle maatregelen die genomen worden om de negatieve effecten voor het milieu te beperken of te voorkomen.

De ISO9001 wordt ook wel gebruikt om te beoordelen of de organisatie tegemoetkomt aan de eisen van de klant en voldoet aan de wet en regelgeving die op het product van toepassing is. Dankzij het aantoonbare milieu- en duurzaamheid-beleid en het managementsysteem (EMS) heeft Intermax ook de ISO14001 certificering ontvangen.

Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat ISO bureaucratie in de hand werkt. Dat is echter niet het geval. ISO-gecertificeerd zijn betekent dat je als onderneming zegt wat je doet, doet wat je zegt, en dat je het natuurlijk kunt bewijzen. Directeur Operations Ludo Baauw benadrukt het nog eens: “Voor Intermax geldt de certificering als een onderstreping van die normen die zij hoog in het vaandel heeft staan.”

VerantwoordelijkheidNa het behalen van de certificaten wordt iedere 6 maanden een externe audit door Lloyds Register QA uitgevoerd. Deze organisatie is onderdeel van Lloyd’s Register Group uit Londen en legt zich toe op de veiligheid in systemen en constructies in de wereld. Lloyd’s Register is wereldleider in onafhan-kelijke classificatie, certificering en inspectie van producten, diensten en systemen.

Intermax behaalt nu ook ISO9001 en ISO14001!

‘De certificering geldt als een onderstreping van die normen

die Intermax hoog in het vaandel heeft staan.’

ISO Implementatieteam, vlnr: Peter Pronk, Ludo Baauw, Richard Gerritsen

I N T E R M A X N I E U W S N R 2 2 N O V E M B E R 2 0 1 1

HO

ST

ING

Intermax wordt wederomleverancier voor de overheid

UN

IEK

E

Gast-collegesvirtualisatie op Haagse Hogeschool

ME

NS

EN

ColomnJohnKnieriem

NIE

UW

GIE

RIG

E

Intermax behaalt ISO9001 en ISO14001!

Wij zijn zeker van uw zaak.

Intermax wederom hostingpartner voor de overheid.

Het programmabureau Easi2010 van de rijksoverheid heeft Intermax wederom voor het cluster Webhosting geselecteerd als preferred supplier. De hostingfaciliteiten van publieke websites vallen daardoor onder de verantwoordelijkheid van Intermax.

Easi2010 is het programmabureau van de rijksoverheid dat ICT-hardware en aanverwante diensten werft. Belangrijk voor de overheid, want op deze wijze kan ze steeds beschikken over een kwalitatief goed portfolio aan ICT-producten en diensten.

De verschillende departementen van de (rijks)overheden die deel-nemen aan Easi2010 kunnen door het programmabureau ook in de toekomst voldoende rekenen op een kwalitatief goed aanbod.

De bedrijven met de meest kwalitatief hoogstaande hosting-diensten wordt een raamovereenkomst gegund. Intermax mag zich tot de selectieve groep rekenen die voldoet aan deze kwalificatie.

Projectleider Rob van der Voort van de overheid is blij met het behaalde resultaat: “De nu gesloten raamovereenkomsten zorgen ervoor dat de rijksoverheid ook de komende jaren kan beschikken over kwalitatief hoogstaande hostingdiensten, tegen een scherp, marktconform tarief.”

HostingEasi staat voor: Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Easi2010 is overigens niet het eerste programma van de over-heid. In feite is het de opvolger van het project SURC (Samen-werking Uitvoering Rijksbrede Communicatie). Intermax werd hiervoor in 2006 naast enkele andere aanbieders geselecteerd. In dit kader werden door Intermax opdrachten uitgevoerd zoals bijvoorbeeld de hosting van de Leefbarometer, Gratis School-boeken en het datwarehouse voor Postbus 51. Het vervolgtraject van de SURC-mantel is Easi2010. Het portfolio is flink uitgebreid. Er is nu duidelijk meer aandacht voor hard- en software, voor beveiliging en Managed Services. Een goede zaak!

Wij geven u onbegrensde

mogelijkheden.

‘De rijksoverheid kan ook de komende jaren beschikken over kwalitatief

hoogstaande hostingdiensten’

In het aanbod van ICT’ers op de arbeidsmarkt is sprake van een kwalitatief tekort. Met name op het gebied van hosting en virtualisatie missen de studenten de nodige kennis. De technische oplei-dingen in Nederland sluiten op dat punt te weinig aan bij de nieuwe technologie en de snel verande-rende markt. Voor een deel heeft dit te maken met de docenten die geen wortels meer hebben in de praktijk. De hostingbranche moet zelf handelen om de kloof te dichten tussen opleiding en praktijk. Intermax zocht daarop contact met de Haagse Hogeschool om het curriculum aan te vullen met een minor virtualisatie. De Hogeschool reageerde enthousiast.

John Knieriem, algemeen direc-teur van Intermax: “Werken bij een hoster is een zeer uitdagende en verantwoordelijke baan. Hosters leveren de infra-structuur van de

moderne economie. Net als snelwegen, kan onze economie niet meer zonder. Het werk dat we doen is even verantwoordelijk als dat van een mede-werker in de verkeersleidingtoren op Schiphol. Toch klinkt het minder sexy. De minor Virtualisatie geeft

ons de kans om studenten te laten zien hoe mooi dit vak is.” Twee engineers van Intermax geven nu de colleges binnen de opleiding Technische Informatica van de Haagse Hogeschool. De pijlers van de minor zijn HA (High Availability) en DRS (Dynamic Resource Scheduling). Over deze onderwerpen geeft Intermax zowel theorie- als praktijk-lessen op basis van VMware.

De studenten die deelnemen aan de Intermax-colleges behandelen onder andere de theorie van virtualisatie en de werking van VMware. “Een zeer goede ontwikkeling,” zegt algemeen directeur Knieriem. “Het is natuurlijk ook voor ons een uitge-lezen kans om high potentials te winnen voor het vak virtualisatie als wel voor de hosting-sector.”

Intermax geeft gastcolleges virtualisatie op Haagse Hogeschool.De hostingbranche groeit stormachtig, het aantal goed opgeleide mensen blijft ondertussen achter bij de vraag. Intermax besloot daarop om colleges Virtualisatie aan te bieden op de Haagse Hogeschool.

‘Werken bij een hoster is een zeer uitdagende en verantwoordelijke baan’

Reinier Renes geeft college op Haagse Hogeschool

Wat zou de luchtvaart zijn zonder luchtverkeersleiders? Het luchtverkeer zou tot stilstand komen. We zouden geen verre reizen kunnen maken. De economie zou zich niet meer kunnen ontwikkelen. Het is duidelijk: de luchtverkeersleider is een essentiële schakel in de luchttransport. Hij is de controleur. De bewaker. De regelaar. De toezichthouder. De functie van luchtverkeersleider vraagt dan ook om bijzondere vaardigheden. De gevolgen van de verkeersleider die zijn taken niet goed uitvoert en zijn vak niet goed verstaat kunnen rampzalig zijn. Ik hoor u denken: wat heeft een luchtverkeersleider nu met ICT en Internet Managed Services te maken?Wat mij betreft: alles. Wat de luchtverkeersleider is voor het vliegen, dat zijn de technical engineers van hosting providers voor de moderne informatievoor-ziening, het zakenverkeer, de banktransacties, de wereld van entertainment, de uitwisseling van elektronische berichten, en zelfs voor de behandeling van bestralingen in ziekenhuizen. Zónder de technical engineers van hosting bedrijven staat de wereld uiteindelijk toch stil. De economie stokt, we kunnen geen zaken meer doen, we kunnen niet meer met elkaar communiceren zoals we dat tegenwoordig gewend zijn. Toch is het vreemd dat het vak van lucht-verkeersleider als ‘sexy’ wordt gezien, terwijl het vak van technical engineer binnen de ICT dat imago juist níet heeft. Wat de engineer doet in de ICT vormt een essentieel onderdeel van hoe het er in de wereld aan toe gaat. Toen in Egypte de revolutie van de Arabische Lente begon verbrak het regime alle data-verbindingen met het buitenland. Hierdoor was er geen toegang meer tot het internet. Westerse ISP’s zonden vervolgens ouderwetse inbelmodems naar Egypte en steunden op deze wijze het democratiseringsproces in het Midden-Oosten. Net als bij de verkeersleider draait het werk om een bijzonder dynamisch proces, dat steeds om aandacht vraagt. Wie naar de engineer kijkt als de luchtverkeersleider die ervoor zorgt dat u veilig aankomt op uw bestemming, zal het vak van de engineer anders benaderen. Met meer bevlogenheid, bezieling

en interesse, wellicht. Hopelijk zullen daardoor meer mensen voor dit vak kiezen. Dat is niet alleen nodig voor de ICT, het is ook noodzakelijk voor de economie, die steeds meer vertrouwt op het internet. Het is belangrijk voor u, die er evenzeer op vertrouwt dat die digitale snel-wegen en bestemmingen te allen tijde beschikbaar zijn. Niets beweegt zonder dat het in beweging wordt gezet! De engineer die steeds in de luwte werkzaam is zorgt dat u dit veilig kunt blijven doen.

John T. Knieriem

De engineer

Altijd openIntermax is altijd bereikbaar. Wij garanderen de beste dienstverlening 24 uur per dag, 7 dagen per week. Open zijn betekent ook heldere afspraken kunnen maken en transparant zijn in de dienstverlening. Daarom werken we met Service Level Agreements waarvan u op aan kunt. U weet exact wat u van ons kunt verwachten en zult dan ook nooit voor verrassingen komen te staan.

De hoogste standaardEigenlijk houden we niet van standaard, omdat we liever kijken naar wat u werkelijk nodig heeft. Toch zijn er trots dat juist in die unieke aanpak onze kwaliteit wordt erkend. Intermax is ISO 27001 gecertifi-ceerd, zodat u zeker weet dat uw informatie maximaal is beschermd. Dat het hele proces in goede banen wordt geleid, is gegarandeerd door de ISO 9001-certificatie. En ook op het gebied van duurzaamheid stellen we de hoogste eisen aan onszelf, waarvan de certificering met ISO 14001 het bewijs is.

DuurzaamheidWij geloven in eerlijk zaken doen. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn, maar we willen dat graag ook behouden voor de toekomst. Daarom investeert Intermax in verduurzaming van onze bedrijfsvoe-ring. Nieuwsgierig als we zijn, proberen we ook voortdurend nieuwe oplossingen te vinden voor het terugdringen van het energieverbruik. Zo maken we gebruik van efficiënte koeling, energiezuinige servers. Wij nemen uitsluitend groene stroom af uit duurzame bronnen en zo dragen uw servers dus ook bij aan een beter milieu.

Intermax is ontstaan vanuit de nieuwsgierigheid naar nieuwe toepassingen in een snel veranderende wereld. Nog steeds is dat onze belangrijkste drijfveer. We zijn één van de eerste grote spelers achter internet en met onze managed hosting-oplossingen hebben we een standaard gezet. Ook op het gebied van cloud computing lopen we voorop. Dit alles met maar één doel: u een ICT-infrastructuur bieden waarnaar u nauwelijks omkijken heeft. Zodat u onbezorgd kunt genieten van uw vrije tijd.

De kern van onze bedrijfsoplossingen bestaat uit hosting en cloud-computing. Intermax verzorgt de complete architectuur, realisatie en het beheer van uw ICT-infrastructuur. Dankzij de jarenlange expertise op dit gebied sluit managed hosting van Intermax naadloos aan bij uw organisatie, ongeacht branche en omvang. Als uw webomgeving via Intermax draait, bent u bovendien verzekerd van een hoge uptime en 24-uurs service-ondersteuning.

Via het supersnelle glasvezelnetwerk van Rotterdam Internet eXchange (R-iX) kunt u tegen scherpe tarieven uw internetverkeer, telefonie en voIP inkopen. Wij regelen voor u de aansluiting op de R-iX. Of u laat uw medewerkers overal ter wereld net zo prettig werken als op kantoor door de cloud computing oplossingen via beveiligde verbindingen volgens de hoogste standaarden. Natuurlijk kunt u ook serverruimte van Intermax huren of uw eigen servers in ons datacentrum laten draaien onder continu toezicht van de beste mensen. Het is vaak de eerste stap in de groei van een onderneming, waaraan wij graag bijdragen.

Intermax investeert in gedreven professionals die uw ICT-oplossingen ontwerpen, realiseren, monitoren en beheren. Zij werken bovendien continu aan de verbetering van onze services, zodat u altijd kunt rekenen op nieuwe, en door ons zorgvuldig geteste technieken.

Intermax is ontstaan vanuit de nieuwsgierigheid naar nieuwe toepassingen in een snel veranderende wereld. Nog steeds is dat onze belangrijkste drijfveer. We zijn één van de eerste grote spelers achter internet en met onze managed hosting-oplossingen hebben we een standaard gezet. Ook op het gebied van cloud computing lopen we voorop. Dit alles met maar één doel: u een ICT-infrastructuur bieden waarnaar u nauwelijks omkijken heeft. Zodat u onbezorgd kunt genieten van uw vrije tijd.

De kern van onze bedrijfsoplossingen bestaat uit hosting en cloud-computing. Intermax verzorgt de complete architectuur, realisatie en het beheer van uw ICT-infrastructuur. Dankzij de jarenlange expertise op dit gebied sluit managed hosting van Intermax naadloos aan bij uw organisatie, ongeacht branche en omvang. Als uw webomgeving via Intermax draait, bent u bovendien verzekerd van een hoge uptime en 24-uurs service-ondersteuning.

Via het supersnelle glasvezelnetwerk van Rotterdam Internet eXchange (R-iX) kunt u tegen scherpe tarieven uw internetverkeer, telefonie en voIP inkopen. Wij regelen voor u de aansluiting op de R-iX. Of u laat uw medewerkers overal ter wereld net zo prettig werken als op kantoor door de cloud computing oplossingen via beveiligde verbindingen volgens de hoogste standaarden. Natuurlijk kunt u ook serverruimte van Intermax huren of uw eigen servers in ons datacentrum laten draaien onder continu toezicht van de beste mensen. Het is vaak de eerste stap in de groei van een onderneming, waaraan wij graag bijdragen.

Intermax investeert in gedreven professionals die uw ICT-oplossingen ontwerpen, realiseren, monitoren en beheren. Zij werken bovendien continu aan de verbetering van onze services, zodat u altijd kunt rekenen op nieuwe, en door ons zorgvuldig geteste technieken.

ColofonMaximaal is het periodiek, verhalend en inspirerend magazine van Intermax en wordt verspreid onder onze relaties. Wilt u Maximaal ontvangen? E-mail naar [email protected] of bel 010-710 44 44.

Oplage: 1.750 exemplarenEindredactie: Jane Machwirth, Alex BoogersTekst: John Knieriem, Alex BoogersFotografie: Rene CastelijnOntwerp: Claireconcept.comDruk: Drukkerij G.B. ‘t Hooft

Intermax hosting & cloud computing

Wij werken aan uw vrije tijd!