Presentatie Strategie Summit CIO 2016

8
© Marqit 2014 All rights reserved Jaarbeurs IT Media presents 26 & 27 September 2016, Landgoed Duin en Kruidberg, Santpoort “STRATEGIE SUMMIT CIO”

Transcript of Presentatie Strategie Summit CIO 2016

© M

arq

it 2

014 –

All

rig

hts

reserv

ed

Jaarbeurs IT M edia presents

26 & 27 September 2016, Landgoed Duin en Kruidberg, Santpoort

“STRATEGIE SUMMIT CIO”

2

IntroductieDe Strategie Summit CIO is een exclusieve, kleinschalige 24-uurs bijeenkomst voor circa 60 CIO’s en ICT eindverantwoordelijken. De kwaliteit en het strategische niveau van de deelnemersgroep is de kern van de Strategie Summit. De genodigdenlijst wordt daarom samengesteld uit het netwerk van nieuwe en bestaande deelnemers en de Raad van Advies, waarna iedere genodigde een persoonlijke invitatie ontvangt.

Doel: Inspiratie voor CIO´s. Wij bieden een interactief en afwisselend programma met keynotes, praktijkcases, discussie en een eindrapport. Het worden 2 dagen waar aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over hun agenda en vooral van elkaar kunnen leren.

Doelgroep: De Strategie Summits richten zich op de top van de piramide. Dit betekent dat alle Strategie Summits uitsluitend bestemd zijn voor topmanagement. Uitgenodigd worden voornamelijk CIO’s en ICT eindverantwoordelijken van de meest vooraanstaande organisaties uit het Nederlandse bedrijfsleven.

3

Onderdelen

Sprekers uit de praktijk, experts en de inbreng van het publiek zorgen voor verschillende invalshoeken op de verschillende onderdelen. Ervaringen, inzichten, lessen en successen worden gedeeld.

Tijdens de plenaire sessies is er veel interactie met het publiek. Met behulp van technische hulpmiddelen reageert het publiek op stellingen of worden tekstberichten naar de presentator gestuurd!

Tijdens de summit is er ruim de tijd om te netwerken met vakgenoten, specialisten en leveranciers.

4

Dialoog met het publiek

Tijdens de bijeenkomst reageert het publiek op o.a. open vragen, meerkeuze vragen en stellingen. Per mobiele telefoon [via een website, SMS en Twitter] worden de reacties ingestuurd. De sidekick vertegenwoordigt live ‘de stem van het publiek’, resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. De uitkomsten van het onderzoek worden verwerkt tot een onderzoeksrapport. Aan het eind van de Strategie Summitontvangen alle aanwezigen dit onderzoeksrapport wat na afloop digitaal wordt toegestuurd.

Onderzoeksrapport/samenvatting: Na afloop van het seminar krijgt elke deelnemer de resultaten digitaal toegestuurd. Zo kunt u bijvoorbeeld de resultaten in alle rust nog eens nalezen of delen met uw collega’s.

5

Praktische informatie

Genodigde relaties mogen gratis naar binnen, anderen betalen een bijdrage. Alle deelnemers worden geselecteerd op basis van het juiste profiel.

Werken vanuit stellingen publiek is interactief betrokken door het “live” stellen van vragen en beantwoorden van stellingen via een app.

Discussie en debat in een round table en Q&A. Na afloop wordt er een samenvatting gemaakt met stemresultaten en feedback in

PDF-formaat. Uitgebreide netwerkmogelijkheden tijdens ontbijt, lunch, diner en de gezellige borrel

na afloop van de eerste dag in de bar.

6

Onderwerpen / topics

Innovatie:- Wat betekent innovatie?- Innoveren en beheren.- Innovatie in het bedrijfsproces.

Trends:- Verdienmodellen in big data.- Manier waarop we software ontwikkelen: het proces controleren.- Continuous delivery. Het betrekken van de organisatie.- De business value van IT.- Impact van digitalisering op bedrijfsmodel.- Versnelling vs. controle.- Agile werken.- De impact van regelgeving.- Hoe komt Nederland verder? (Internationalisering)

Organisatie & carrière:

- Het geven van een grote mate van verantwoordelijkheid.- Organisatorische veranderingen en het veranderen van mensen.- Eerlijke beoordelingen voor medewerkers.- Binnenhalen jong talent: Talentontwikkeling- Profileren als aantrekkelijke werkgever.- Het imagoprobleem van IT.- Transparantie en integriteit.- Welke competenties zijn er nodig om innovatie te realiseren?

7

Programma

Menno Lanting

Spreker, auteur en adviseur.

Managementboek van het jaar.

Leiderschap, innovatie en technologie.

IT Talent management?

8

Raad van Advies

RvA CIO 2016

Naam, functie, organisatie

1Dhr. mr. P. (Perry) van der Weyden, directeur ict infrastructuur & milieu en digitale werkomgeving, Rijksoverheid;

2 Dhr. T. (Teun) van der Vorm, directeur projecten & ict, ANWB.

3 Dhr. A. (Arie) van der Hoek, VP IT Shared Services, Royal DSM.

4 Dhr. ir. P.M. (Peter) van Schaik, algemeen directeur Spir-IT

5 Dhr. ir. F.K. (Karel) van Lambalgen, CIO, LUMC.

6 Dhr. J. (Hans) van der Zwaag, director of ICT & facility services, PGGM.

7 Edwin Borst, CIO Office van Airfrance/ KLM