Podium nieuws 2010

Click here to load reader

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Alle berichten die wij in de kranten vinden rondom onze projecten van 2010.

Transcript of Podium nieuws 2010

 • Paalzitters halen 33.508 euro binnenvoor goede doelenDoor: Ton Dijkstra | donderdag 2 september 2010 15:02NIEUW-VENNEP - Het paalzitten is afgelopen. Drie weken inarchitectonisch huisjes en een aantal dagen op een plankje. FreddyScheffer kijkt terug op wederom een succesvolle paalzitwedstrijd op zijnBolle Olifantplein. Ruim 33.508 euro voor de goede doelen," dat is nogalwat vertelt Freddy.Het begon drie jaar geleden als een grap", begint Freddy Scheffer,eigenaar van De Bolle Olifant. We wilden ons terras wat voller krijgen enja, dan bedenk ik wat. Inmiddels is het wat serieuzer geworden. Al moethet wel iets spontaans blijven, vooral niet te georganiseerd." Spontaan -dat is het toverwoord bij Freddy Scheffer. Zo ontstond ook de stichting'Lief Zijn'. Heel spontaan begon Bart (paal 1) daar mee. Nu is het eenechte stichting aan het worden en binnenkort zullen wij meer naar buitenbrengen. Bart z'n ouders en ik zitten in het bestuur", dat is toch geweldiglacht Freddy.De landelijke dagbladen, SBS-6 met Hart van Nederland, radio 538, zehadden allemaal aandacht voor de paalzitters. Het resultaat mag er danook zijn. De eerste 'gedwongen' afvaller was Bert den Elzen. Hij ging opde paal zitten om geld voor Jeugdland in Nieuw-Vennep bij elkaar te halen.Na een week moest Bert - tijdsoverschrijding - afstappen. Toch heeft hij2.145,60 euro bij elkaar gezeten voor Jeugdland.Bart Breedveld hield het na drie weken zitten voor gezien. Ik heb7.632,53 euro opgehaald voor De Boshoeve in Nieuw-Vennep, mijn doel isbereikt", laat Bart bij het afstappen weten. De overige drie paalzittersmoesten op zondag 22 augustus vanuit hun architectonische huisjesoverstappen op een echt plankje. Jennifer van Eijk - die de week ervoornog haar verjaardag op de paal had gevierd - viel als eerste af. Het werdhaar diezelfde nacht iets te koud, te nat en vooral te veel. Met een bedragvan 5.536,47 euro maakte zij de Dierenopvang in Haarlemmermeer blij.Winnares van vorig jaar Paula Bus en de winnaar van de eerste editieMartl Beekhuizen bleven over. Woensdagavond om 21.00 zaten zij 555uur, het oude paalzit record. Martl vond dat genoeg en stapte af met eenrecordbedrag van 9.599,72 euro zijn stichting Damian. Paula Bus bleefover en was de winnares van de derde paalzitwedstrijd met een bedragvan 8.596,49 euro voor het Adamas Inloophuis.

  Voor volgend jaar bedenk ik wel weer wat, het liefst vier of vijfverschillende karakters uit verschillende dorpen uit Haarlemmermeer",besluit Freddy Scheffer.

  Naar fotobesteloverzicht >> (0 foto in winkelwagen)

  HoofddorpseCourant.nl - Print - Paalzitters halen 33.508 euro binnen vo... http://www.hoofddorpsecourant.nl/page/popups/Print/Paalzitters-halen...

  1 van 1 15-9-2010 13:54

 • B I N N E N L A N DNK-paalzitters trotseren regenNIEUW-VENNEP - VIDEO De deelnemers aan het NK Paalzitten hebben het vooral delaatste dagen zwaar te verduren. Ondanks de regen zijn de twee finalisten vastberadenom het record van 555 uur te verbreken.

  Het NK Paalzitten wordt gehouden op het terras van Caf De Bolle Olifant in Nieuw-Vennep. Daar zitten vanaf 1 augustus twee bikkels op een plankje op het terras van CafDe Bolle Olifant in Nieuw-Vennep.

  Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] http://www.telegraaf.nl/binnenland/7462962/__NK-paalzitters_trotsere...

  1 van 1 24-8-2010 14:32