OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

7
OV Nieuws uit Groningen Maandkrant Jaargang 1, nr. 1 juni 2010 Busbaan Koeriersterweg voor 2013 verlengd Foto: Kevin van der Laan Groningen - De busbaan langs de Peizerweg en Koeriersterweg in Groningen, zal uiterlijk in 2013 worden verlengd naar het Hoofdstation. Daarmee zal de volledig vrijliggende busbaan vanaf het toekomstige Transferium Hoogkerk naar het station worden voltooid. De nieuwe route zal langs het spoor en de voormalige Nelf Nederlakken-locatie worden aangelegd. Bij het Noord-Willemskanaal zal een nieuwe, omhoog lopende brug komen die bovenaan op het Emmaviaduct zal worden aangesloten. Op het Emmaviaduct zal een vrije busbaan aangelegd worden waardoor er een vrije route naar het Hoofdstation ontstaat. Ook wanneer het busstation naar de zuidkant van de treinsporen wordt verplaatst, zal dit geen probleem worden voor de nieuwe busbaan en brug. Deze worden toekomstbestendig ontworpen waardoor er geen aanpassingen hoeven plaats te vinden wanneer de bussen een nieuwe stationshalte krijgen. De kosten voor de aanleg van het laatste gedeelte van de busbaan bedragen ongeveer 12 miljoen euro. Het Rijk betaalt mee aan de OV-as. Maandkrant Voor u ziet u de eerste editie van de OV Nieuws uit Groningen Maandkrant. Een digitale krant, gebasseerd op een papieren krant, welke elke maand zal uitgebracht worden via deze website. In de krant zult u voortaan het grootste nieuws vinden aangevuld met interessante items over het openbaar vervoer in Groningen. Uiteraard op de manier zoals u van OV Nieuws uit Groningen gewend bent. Uiteraard vindt u het laatste nieuws en de informatie over het openbaar vervoer van Groningen via de website, ovnieuwsuitgroningen.we b-log.nl. Op deze plaats vindt u iedere maand een editorial. Kijk ook eens op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl! Deze krant is een productie en uitgave van OV Nieuws uit Groningen

description

De maandelijkse internetkrant van OV Nieuws uit Groningen

Transcript of OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

Page 1: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

OV Nieuws uit GroningenMaandkrant

Jaargang 1, nr. 1 juni 2010

Busbaan Koeriersterweg voor 2013 verlengd

Foto: Kevin van der LaanGroningen - De busbaan langs de Peizerweg en Koeriersterweg in Groningen, zal uiterlijk in 2013 worden verlengd naar het Hoofdstation. Daarmee zal de volledig vrijliggende busbaan vanaf het toekomstige Transferium Hoogkerk naar het station worden voltooid.

De nieuwe route zal langs het spoor en de voormalige Nelf Nederlakken-locatie worden aangelegd. Bij het Noord-Willemskanaal zal een nieuwe, omhoog lopende brug komen die bovenaan op het Emmaviaduct zal worden aangesloten. Op het Emmaviaduct zal een vrije busbaan aangelegd worden waardoor er een vrije route naar het Hoofdstation ontstaat. Ook wanneer het busstation naar de zuidkant van de treinsporen wordt verplaatst, zal dit geen probleem worden voor de nieuwe busbaan en brug. Deze worden toekomstbestendig ontworpen waardoor er geen aanpassingen hoeven plaats te vinden wanneer de bussen een nieuwe stationshalte krijgen.

De kosten voor de aanleg van het laatste gedeelte van de busbaan bedragen ongeveer 12 miljoen euro. Het Rijk betaalt mee aan de OV-as.

MaandkrantVoor u ziet u de eerste editie van de OV Nieuws uit Groningen Maandkrant. Een digitale krant, gebasseerd op een papieren krant, welke elke maand zal uitgebracht worden via deze website.

In de krant zult u voortaan het grootste nieuws vinden aangevuld met interessante items over het openbaar vervoer in Groningen. Uiteraard op de manier zoals u van OV Nieuws uit Groningen gewend bent. Uiteraard vindt u het laatste nieuws en de informatie over het openbaar vervoer van Groningen via de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl.

Op deze plaats vindt u iedere maand een editorial.

Kijk ook eens op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl!

Deze krant is een productie en uitgave van OV Nieuws uit Groningen

Page 2: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

2 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

NS Try-Out Festival komt naar Groningen- Succesfeest wordt groots uitgebreid- Vier stations krijgen meerdaags festival met diverse activiteiten

Het feest werd vorig jaar op station Leiden Centraal georganiseerd

Het NS Try-Out Festival werd in 2009 enthousiast ontvangen door de reizigers op Leiden Centraal. Foto's, video's en verslagen van de editie van vorig jaar en informatie over de komende editie is te vinden op www.nstryoutfestival.nl

Caro Emerald was één van de artiesten in 2009

Page 3: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

3 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

Pendelbus Gieten blijft nog even rijden

Chauffeur in hand gestoken

Foto: Kevin van der Laan

Busstation in Leek vervangen door centrumhalte

Bron: Google Maps

De wereldrecordpoging van Sandee wordt erkend door World Records Academy. Er worden vooral nog mensen gezocht voor de nachtelijke uren.

Gratis bus naar wereldrecordpoging stoelmassage

Page 4: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

4 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

Ameland en OV-bureau zien bootbus nog niet terugkeren

Het busvervoer op Ameland naar de boot, aan de wal is het busvervoer slechter

De busdienst tussen Groningen en Holwerd, lijn 134, heeft jarenlang gereden totdat deze bij het ingaan van de nieuwe busconcessie in december 2009 werd wegbezuinigd. Reden voor het OV-bureau Groningen Drenthe was de snellere verbinding via Leeuwarden.

Page 5: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

5 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

Vaste spitspendels tussen Onderdendam en Bedum

Servicebus Delfzijl verbeterd- Parkeerplaats de Vennen, Dubbelslag en De Wending nu ook bediend- Dienst wordt uitgevoerd met twee spiksplinternieuwe busjes

Page 6: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

6 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

ToerBussen rijden ook dit jaar weer

De lijnen worden met diverse bijzondere bussen gereden

Op de ToerBus-lijnen wordt gereden met onder andere een Amerikaanse schoolbus en de spelersbus van BV Veendam. Op de lijn vanuit Anjum/Lauwersoog rijden gelede streekbussen van Qbuzz. Een dagkaart voor de ToerBus kost in de voorverkoop € 2,50 en bij de chauffeur € 5,-. De dagkaarten zijn in de voorverkoop onder andere verkrijgbaar bij diverse VVV-kantoren en op de campings en recreatieparken langs de routes.

Page 7: OV Nieuws uit Groningen maandkrant juni 2010

7 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant juni 2010

Achterin de bustijdOp de laatste bladzijde van de OV Nieuws uit Groningen elke maand 'Achterin de

bustijd' met een oude foto uit de Groninger busgeschiedenis.

Foto: Kevin van der Laan

Deze uitgave is geproduceerd en gepubliceerd door OV Nieuws uit Groningen. Op deze uitgave rusten de voorwaarden uit de Disclaimer zoals deze te vinden is op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl. © 2010 OV Nieuws uit Groningen, alle rechten voorbehouden.

Voor reisinformatie kunt u terecht bij de klantenservice van Qbuzz, www.qbuzz.nl op 0900-7289965, lokaal tarief. Ook kunt u terecht op de website van de NS, www.ns.nl en bij 9292OV, www.9292ov.nl of 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Druk- en zetfouten voorbehouden.