PODIUM - Concerten

Click here to load reader

 • date post

  21-Nov-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of PODIUM - Concerten

brochure_24p.indd2
Voorwoord Beste leerlingen en ouders, liefhebbers van muziek, woord en dans.
Terwijl het stof op de werf rond het muziekcentrum nog hoog opwaait, draait het Conservatorium van Kortrijk op volle toeren. De agenda is goed gevuld met concerten, dans- en theatervoorstellingen in eigen huis en optredens in de hele stad.
Legato, de vereniging van en voor het Conservatorium, pakt in zijn tweede werkjaar uit met een waaier aan kwalitatief hoogstaande en tevens toegankelijke optredens. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de ondersteuning van de leerlingen woord en aan onze dansafdeling. Onze dansers zullen zowel in de prachtige nieuwe balletzaal als op verplaatsing kennis kunnen maken met toppers uit de dansscène.
Naast het bijwonen van voorstellingen wordt ook het aanbod aan workshops en masterclasses voor muziek klassiek, pop en jazz, woord en dans sterk uitgebreid. Voor de melomanen bieden we vanuit muziekgeschiedenis een aanbod concerten aan en voor het eerst ook een lezing. De muzikale ontdekkingstochten sluiten daarop aan en zijn eveneens aan hun tweede jaargang toe.
Met het vooruitzicht op de plechtige opening van het muziekcentrum in december van dit jaar heeft het conservatorium de banden met partners als het Wilde Westen en de Schouwburg verstevigd. In samenwerking met deze organisaties slagen we er steeds beter in het zeer ruime concertaanbod in de stad beter op elkaar af te stemmen.
We hopen van harte dat leerlingen en ouders gretig gebruik zullen maken van het mooie aanbod in deze brochure.
Vriendelijke groeten
3
Nog meer Jazz & Klassiek met Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen 19
Dans 20 Koper- en percussiestage 21
Proclamatie en laureatenconcert 22
4
Zondag 24 September 2017 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
Vier kanjers in maatpak die schijnbaar elk moment een koffi e met George Clooney kunnen gaan drinken: hipper dan Four Aces wordt klassiek niet. De leden van dit kwartet zijn perfect op elkaar ingespeeld en in staat tot een ontzagwekkende wall of sound.
Voor hun jongste album ‘For Aces’ vroegen ze aan componisten wereldwijd om speciaal voor hen te componeren. Onder meer het Nederlandse gitaarwonder Harry Sacksioni, de Canadese componist Patrick Roux en de Zweedse superster Johannes Möller gingen hier graag op in. Het resultaat is een plaat die de grenzen van het klassieke gitaarrepertoire aftast.
Uitvoerders: Stein Verrelst, Inti de Maet, Bart Venken, Menno Buggenhout Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Wilde Westen & Legato vzw.
24/09
Matineeconcerten
5
Zondag 22 oktober 2017 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
In 2002 ontmoetten Dominique Vantomme en Laurent Maur elkaar in Parijs. De typische sound van Laurent en de - zo ontdekken ze al gauw - gedeelde voorliefde voor jazz en blues zijn de ideale ingrediënten van een muzikale vriendschap. Na concerten in België, Nederland en Duitsland, trekt Laurent Maur enkele jaren naar China.
Nu Laurent terug in Europa vertoeft, keren Vantomme en Maur terug naar waar hun muzikale reis ooit begon. Een programma met lyrische thema’s, eigentijdse grooves en harmonieën, gebracht door een internationaal gezelschap van topmuzikanten. De invloed van “onze” Belgische jazztrots Toots is nooit ver weg!
Uitvoerders: Laurent Maur (F, mondharmonica), Dominique Vantomme (B, piano), Werner Lauscher (D, bas), Mimi Verderame (B, drums)
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Wilde Westen & Legato vzw.
22/10 Laurent Maur Quartet
6
Zondag 3 december 2017 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
Het leerkrachtenrecital 2017 belooft een uitgebreide mix van bezettingen en instrumenten te worden. Origineel en toegankelijk repertoire gebracht door het talentrijke lerarenkorps van het Conservatorium.
03/12 Leerkrachtenrecital
7
Zondag 28 januari 2018 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
De Hauts-de-France Brass Band is één van de meest bekende brass bands van Frankrijk. Met een geschiedenis van meer dan 25 jaar en meer dan 500 concerten over de hele wereld, draaien ze al jaren mee in de zogenaamde A-league van de Franse Brassbandwereld.
Het ensemble staat gekend voor hun eigenzinnige programma’s waarbij iedere muzikant een individuele virtuositeit tentoon spreidt zonder de aandacht voor hun homogene klankenpallet uit het oog te verliezen. Het jarenlange inzetten op deze kwaliteiten en hun specifieke zorg voor en integratie van jonge professionelen zorgt ervoor dat ze vier keer Frans kampioen werden (2009, 2010, 2011 en 2017).
De band staat onder de deskundige leiding van dirigent Luc Vertommen, gerenommeerd (gast)dirigent en jurylid in de hafabra-wereld. Hun concert in Kortrijk is één van de laatste vooraleer ze hun Franse titel verdedigen en hun vijfde titel proberen binnen te halen. Een absolute must see voor liefhebbers van orkestmuziek tout cours.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Legato vzw.
28/01 Hauts-de-France Brass Band
8
Zondag 4 maart 2018 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
Samen met haar dochter Eugenia Graur vormt leerkrachte Nina Ardashir een duo viool en piano. Een muzikale familie met indrukwekkende adelbrieven. Zo studeerde Eugenia af bij David Oistrakh met grootste onderscheiding. Ze stond op internationale podia en won verschillende prijzen. Ze is momenteel hoofdconcertmeester in de Nordwestdeutschen Philharmonie. Ook Nina concerteerde op internationale podia.
Ze is een exponente van de Moskouse pianoschool. Na de Nationale Wedstrijd van de Sovjet-Unie gewonnen te hebben, zette ze haar carrière verder in België, Nederland en Duitsland.
Uitvoerders: Eugenia Graur, viool en Nina Ardashir, piano
04/03 Recital viool en piano
9
Zondag 22 april 2018 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
Onder het palindroom RIONS NOIR verkent Ratas del viejo Mundo de fascinerende wereld van het chanson uit de late middeleeuwen en renaissance.
De ontelbare instrumentale adaptaties van vocale muziek vormen het bewijs dat dit repertoire generaties na generaties kon ontroeren en zijn een belangrijke inspiratiebron voor de ratten van de oude wereld inzake improvisatiepraktijk en herontdekking van niet uitgevoerde werken...
Ratas del viejo Mundo zoekt binnen de vroege muziek naar onderwerpen die van de makers mensen maakt. Zo werd er enorm veel materiaal overgeleverd over besef van mortaliteit, humor, doodsdrift, seksualiteit, de pressie van instincten en - het universele onderwerp bij uitstek - afwijzing in de liefde. Pure emotie dus vervat in een zorgvuldig uitgekiende polyfone architectuur.
Uitvoerders:
Michaela Riener [Oostenrijk] – sopraan, Soetkin Baptist [Noorwegen] - alt, Indr Jurgeleviit [Litouwen] - zang & kankls [Baltische citer], Tomàs Maxé [Spanje] – bas, Elisabeth Seitz [Duitsland] – psalterion, Floris De Rycker [België] - luit & cister
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Wilde Westen & Legato vzw.
22/04 Ratas del viejo Mundo
10
Zondag 6 mei 2018 11u00 – Concertstudio - €11 / €8 (-26) – Leerlingen gratis
Het St-George Quintet is een internationaal strijkersensemble, bestaande uit Liesbeth Baelus (viool), Kaja Nowak (viool), Marie-Louise De Jong (altviool), Wouter Vercruysse (cello) en Bram Decroix (contrabas).
Als laureaat van Supernova Jong Klassiek in 2016, krijgt het ensemble een podium op onder meer het Klarafestival Brussel en Klara’s Iedereen Klassiek in het Concertgebouw Brugge. Eind 2016 volgt dan het eerste album, ‘British Legends’, opgenomen in de grote zaal van het Concertgebouw Brugge. Een in de gaten te houden kwintet met lokale roots dus.
Het concertprogramma ‘Britisch Legends’ brengt vier Britse componisten uit het begin van de vorige eeuw samen. WOI had een heel sterke impact op elk van hen en hun muziek.
Uitvoerders: Liesbeth Baelus en Kaja Nowak, viool – Marie-Louise de Jong, altviool – Wouter Vercruysse, cello – Bram Decroix, contrabas Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Wilde Westen & Legato vzw.
06/05 St-George Quintet
Zaterdag 3 februari 2018
Zaterdag 3 februari 2018
Dag van de Strijkers met Suzanne Paul i.s.m. STAP Roeselare
Woensdag 28 februari 2018
Dag van de Klarinet met Geert Baekelandt en Claribel Concertstudio
Woensdag 7 maart 2018
Zaterdag 28 april 2018
Zaterdag 3 maart 2018
In de kijker
12
Woensdag 28 februari 2018 - Concertstudio - 18u Claribel werd opgericht in 1992 door Guido Six, toen leerkracht klarinet aan het Conservatorium aan Zee te Oostende. Guido had sinds 1989 elk jaar een klarinetstage georganiseerd voor zijn leerlingen, waarbij de leerlingen in een klarinetchoir een uitvoering brachten van de muziek die ze drie dagen lang intensief hadden ingestudeerd. Vanuit de klarinetstage groeide de vraag naar een meer permanent ensemble.
Van bij de start had Claribel als doel het promoten van de klarinet en het samen musiceren. Het ensemble heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het repertoire voor originele (Vlaamse) muziek voor klarinetchoir. Hiertoe had Claribel een aantal huiscomponisten: Roland Cardon, Norbert Goddaer, Bart Picqueur en Willy Soenen.
Naast deze Vlaamse componisten schreven ook onder meer de Amerikaanse componisten James Balentine, Warren Barker, James Cohn, Jane Ellen en Joseph Spaniola originele muziek voor het klarinetchoir.
Claribel stond op het internationale podium tijdens de jaarlijkse hoogmis van de klarinet: het ClarinetFest in onder meer Chicago (1994), Parijs (1996), Lubbock (1997), Oostende (1999), Oklahoma (2000) en Salt Lake City (2003). Daarnaast trad Claribel ook op tijdens de Texas Music Educators Association Convention in San Antonio (2010) en The Midwest Clinic in Chicago (2005 en 2012).
In de zomer van 2017 trok het ensemble er opnieuw op uit om op te treden op het ClarinetFest in Orlando. Claribel bracht er opnieuw een origineel programma van een aantal Vlaamse componisten en voerde promotie voor het ClarinetFest 2018 dat volgend jaar wordt georganiseerd in Oostende.
In de kijker
Claribel Clarinet Choir
13
Beatrijs Van Hulle neemt je tijdens vier sessies mee op een muzikale ontdekkingsreis doorheen de cultuurgeschiedenis vanaf de renaissance. Het accent ligt op het begeleid beluisteren van muzikale meesterwerken.
Claudio Monteverdi 450 jaar
14 oktober 2017 Monteverdi, Mariavespers - brug van renaissance naar barok
21 oktober 2017 Monteverdi, Orfeo – ontstaan van de opera
28 oktober 2017 Monteverdi in Venetië – verdere evolutie opera
Romantiek 19e eeuw: muziek met een verhaal
20 januari 2018 Romantiek uiting van gevoel en fantasie: Berlioz en Liszt
27 januari 2018 Nationaal gevoel: Tsjaikovski, Smetana en Sibelius
3 februari 2018 Shakespeare als inspiratiebron: Mendelssohn en Tsjaikovski
Barok: Johann Sebastian Bach
24 maart 2018 Mattheuspassie
Praktisch
De sessies vinden plaats op zaterdag van 9u30 tot 12u, Conservatorium Kortrijk
Prijs:
• leerlingen van de klas muziekgeschiedenis Conservatorium Kortrijk: gratis • 1 les: 15 euro • 1 reeks: 40 euro; 2 reeksen: 80 euro; 3 reeksen 120 euro Inschrijven voor deze lessen/reeksen kan voor leerlingen én niet-leerlingen via [email protected] legatokortrijk.be met vermelding van je naam, adres en contactgegevens. De inschrijvingen van niet-leerlingen is definitief bij ontvangst van betaling. Betalen kan op rekeningnummer BE32 0013 2333 2402 met vermelding van je naam en de les(sen)/reeks(en).
Muzikale ontdekkingstochten
14
Vrijdag 1 december 2017 Zaterdag 2 december 2017 Zondag 3 december 2017
Het vernieuwde muziekcentrum opent feestelijk zijn deuren. De afdelingen Muziek, Woord en Dans van het conservatorium zijn eindelijk terug herenigd in één gebouw. Samen met onze partners Wilde Westen, Vlamo, Track, Quindo en Radio 2 wordt een fantastisch openingsspektakel voorbereid.
Hou onze website en facebookpagina in de gaten voor meer details.
www.legatokortrijk.be
Wim Henderickx Zaterdag 2 december 2017
Wim Henderickx studeerde compositie en percussie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en sonologie aan het Ircam in Parijs en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn composities hebben vaak andere culturen als inspiratiebron. Tussen 2004 en 2010 werkte hij aan zijn Tantric Cycle, een zevendelige compositiereeks gebaseerd op oosterse fi losofi e en Boeddhisme. In opdracht van de Koningin Elisabethwedstrijd componeerde hij Canzone voor zang en piano, voor de halve fi nales in 2008.
Zijn werk wordt uitgevoerd door gerenommeerde orkesten, solisten en ensembles. Elektronische geluiden beslaan vaak een belangrijke plaats in zijn oeuvre. Sinds 1996 is hij huiscomponist bij Muziektheater Transparant en in 2013 werd Wim Henderickx Artist-In-Residence bij het Antwerp Symphony Orchestra. De dubbel- CD (2016) met dit orkest kreeg internationale lof, waaronder vijf sterren in BBC Music Magazine.
Openingsweekend
15
De volledige CD’s Disappearing in Light (2011) en Tryptich (2015) ontstonden in samenwerking met het HERMESensemble en Jorrit Tamminga (elektronica). Symphony N°2 (Aquarius’ Dream) kreeg in maart 2017 een wereldpremière met het Antwerp Symphony Orchestra in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, met dirigent Thierry Fischer, sopraan Claron McFadden en lighting designers Luigi De Angelis en Sergio Policicchio.
In opdracht van Muziektheater Transparant ging Revelations in wereldpremière op het Opera21 Festival in deSingel in Antwerpen (april 2017). De balletproductie Requiem, in opdracht van Opera Ballet Vlaanderen en in samenwerking met choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, kreeg twaalf uitvoeringen in Gent, Antwerpen en Brugge (maart-april 2017).
Wim Henderickx werd zowel nationaal als internationaal bekroond voor zijn werk. Zijn partituren worden uitgegeven bij Norsk Musikforlag in Oslo. Hij doceert compositie aan de conservatoria van Antwerpen en Amsterdam. Tevens is hij hoofddocent van de jaarlijkse SoundMine zomercompositiestage voor jonge componisten bij Musica in Neerpelt.
Tweejaarlijks ligt de focus op componeren voor orkest en krijgen een tiental geselecteerde deelnemers de kans hun werk live te horen uitvoeren door het Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Wim Henderickx.
Meer info op www.wimhenderickx.com
vrij toegankelijk voor het publiek.
15u30 Afsluitend concert door leerkrachten en leerlingen met werk van
Wim Henderickx
Rotary-wedstrijd Woensdag 25 oktober 2017 – 18u00 – Concertstudio
Leerlingen die in de hogere graad 3 (muziek, woord, dans) een resultaat haalden van 85% of meer, kunnen zich voor 15 september 2017 inschrijven voor onze jaarlijkse Rotary-wedstrijd.
Info en voorwaarden op www.kortrijk.be/conservatorium
Vlamo Solistenwedstrijd Woensdag 21 februari 2018 – vanaf 18u30 – Concertstudio
Jaarlijks organiseert Vlamo een solistenwedstrijd voor jonge muzikanten. Het Conservatorium Kortrijk moedigt alle leerlingen aan om podiumervaring en spelplezier op te doen via deze weg.
Wie wat tips wil verzamelen, kan terecht op onze voorbereidende auditie op woensdag 21 februari 2018 in de Concertstudio vanaf 18u30. Schrijf je in via je leerkracht.
Woensdag 21 februari 2018
Voorbereidende auditie Solistenwedstrijd Vlamo 25 februari en 4 maart 2018 – Concertstudio vanaf 18u30
Zondag 25 februari 2018
Zondag 4 maart 2018
Toonmomenten Dinsdag 7 november 2017 KSO en Jazz-pop-afdeling (OC Marke)
Zaterdag 9 december 2017 KSO en Jazz-pop-afdeling (Concertstudio)
Vrijdag 8 maart, zaterdag 9 maart, zondag 10 maart 2018 Memento festival Woord-klassen,
i.s.m. Bibliotheek Kortrijk
Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 Conservatorium danst
Vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei 2018 ( 19u ) Harmonie Bellegem en leerlingen woord en
Toneel – Thema Eerste Wereldoorlog i.h.k. van
de Week van de Amateurkunsten
Zondag 6 mei 2018 ( 17u ) De Blauwe Vogel – Een muzikale wandeling
met leerlingen AMV Bissegem i.s.m.
Concertharmonie Crescendo
Zondag 20 en maandag 21 mei 2018 Op de Sinksenfeesten
17
Zaterdag 21 oktober – 2017 – 10u tot 13u – Conservatorium, Studio 1
Een meester op de mondharmonica houdt halt in het Conservatorium voor een open comboles. De leerlingen jazz en popcombo geven het beste van zichzelf en worden gecoacht door Laurent. Deze open les is toegankelijk voor alle leerlingen. Laat je meevoeren door de knowhow van deze topmuzikant en leer bij van zijn visie op melodie, harmonie en improvisatie. Een ideale muzikale kennismaking met de man achter de muziek van het matineeconcert op zondag 22 oktober 2017. Toegankelijk voor alle instrumentalisten en vocalisten.
Laurent Maur (Fr) speelt vanaf zijn 17e mondharmonica in verschillende blues- en rockformaties. Vanaf zijn 22e krijgt hij de jazzmicrobe te pakken. Onder aanmoediging van Toots Thielemans en met de 1e internationale prijs Trossingen op zak, trekt Laurent Maur er op uit om in verschillende jazzformaties te spelen: van jazz tot popjazz, funk en zelfs symfonisch. Maur ging de wereld rond met zijn mondharmonica en vertoeft, na enkele jaren China, terug in Europa.
Live Sessions
Maandag 20 november 2017 – 20u – De Kreun (Wilde Westen) De leerlingen van de afdeling jazz en pop spelen de pannen van het dak in dé pop- en rocktempel van Kortrijk.
Workshop Analoge Synthesizers – Ben Bollaert
Dinsdag 21 november 2017 – 18u tot 21u – Conservatorium Kortrijk
In deze workshop kan je als beginner alle mogelijke synthesizer-vormen “hands- on” ontdekken. Je fantasie loslaten (na een korte introductie) op een 12 tal synth’s (Analoge, FM, Phase, Wavetable)
Jazz en Pop
18
en een boeiende reis starten doorheen OSC, ADSR, Frequentie, Wave. Een klankenpallet voor de huidige muzikant of producer eenvoudig uitgelegd. Opgegroeid met de Minimoog , Arp 2600, Prophet T8… voor Ben Bollaert (Soundfactory) heeft de synth. wereld niet veel geheimen meer. Een leerzaam en kleurrijk verhaal doorspekt met grappige anekdotes uit zijn live en studio verleden.
Workshop Afro-Cubaanse muziek - Juan Carlos Rosquete
Maandag 5 maart 2018 - 19u tot 21u - Concertstudio
Zin om de zwoele ritmes van de Afro-Cubaanse muziek te leren kennen? Dan is deze workshop iets voor jou!
De avond bestaat uit twee delen. In het eerste uur leren alle participanten de basis patronen en stijlen van de Afro-Cubaanse muziek. In deel twee wordt de info van deel één actief toegepast in één of meerdere songs.
De workshop is toegankelijk voor alle instrumentalisten en vocalisten. Breng zeker je instrument mee. Juan Carlos Rosquete, geboren in Cuba, is songwriter en altsaxofonist en stichtte in 1998 de Cubaanse band ‘Doble Impacto’ die op korte tijd evolueerde tot één van de beste latinobands in België en buurlanden. Juan Carlos is docent aan Jazzstudio in Antwerpen.
Vocal workshop: Spanning of inspanning? Een efficiënt stemgebruik in elke stijl. - Katrien van Opstal
Zaterdag 24 maart 2018 - 11u tot 13u – Conservatorium Kortrijk
Kennis is macht! Ook bij je stem helpt inzicht om op een efficiënte wijze de klank te maken die je wil. Je leert onderscheid maken tussen spanning en inspanning. Je krijgt enkele tools aangereikt om ongewenste spanningen los te laten en gewenste inspanningen te oefenen, zodat je kan spreken en zingen in de stijl die je wenst. Dit wordt toegepast op tekst en songs. De inhoud van de workshop is gebaseerd op de Estill Voice Training, naar het onderzoek van Jo Estill.
De workshop wordt een interessante mix tussen luisteren, ervaren, actief participeren en feedback krijgen. De deelnemers krijgen achteraf de slides van de workshop digitaal toegestuurd.
Katrien Van Opstal studeerde af als jazz- en popzangeres te Gent in 2009 en specialiseerde zich nadien in stemtechniek. Ze rondt momenteel het laatste deel van het traject tot gecertificeerde Estill docent af. Daarnaast werd ze ook bijgeschoold in de Pahn-therapie, Liechtenberger, Alexandertechniek en Complete Vocal Technique.
Jam sessions in Pand.A
Eén keer per maand openen de leerlingen van het Conservatorium met hun combo de pop en jazz-jam in Pand.A. Start om 19u!
Data: zie Facebook Conservatorium en Pand.A.
19
3 oktober 2017, 20u15 Bram De Looze / Robin Verheyen / Joey Baron / Monk 100
Concertstudio
Schouwburg Kortrijk
Muziekcafé Pand.A
Concertstudio
8 december 2017, 20u15 Orchestre National de Lille & Francesco Tristano
Schouwburg Kortrijk
Muziekcafé Pand.A
20 januari 2018, 20u15 I Solisti del Vento & Stefaan Degand
Freedom of Speech
Schouwburg Kortrijk
3 maart 2018, 20u15 Alain Platel / Les Ballets C de la B / Fabrizio Cassol Requiem
Schouwburg Kortrijk
Concertstudio
28 maart 2018, 20u15 Chad Lawson: Bach Interpreted: Piano Variations
on Bach Chorales
Auditorium Muziekcentrum Track
20
De afdeling dans van het Kortrijks conservatorium start met een traject talentbegeleiding. Daarin worden leerlingen die 85% behaalden op hun examen of op voorstel van de leerkrachten uitgenodigd om in te stappen in een meer intense dansopleiding.
Deze intensieve dansopleiding behelst o.a.: • meer wekelijkse lessen; • het volgen van gastlessen; • het gratis en begeleid bijwonen van voorstellingen; • het uitwerken van een opdracht onder begeleiding;
Voor de gastlessen kunnen we nu al rekenen op gerenommeerde coaches met een achtergrond bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Eastman, les ballets C de la B, Rosas, Koninklijke Balletschool Antwerpen, … Het volledige aanbod ‘gastlessen’ presenteren we bij aanvang van het schooljaar 2017-2018.
In ons gratis aanbod voor dansvoorstellingen zie je werk van Vera Tussing, Bérengère Bodin, Sarah Bostoen, Merce Cunningham, William Forsythe, Akhram Kahn, Helène Blackburn & Kwint Manshoven.
Daarnaast krijgen de leerlingen een opdracht. Hierin worden ze initieel begeleid door onze coördinator, Pol Coussement. Deze opdracht kan gaan van het bespreken van een voorstelling of het…