Podium programma 2015-2016

download Podium programma 2015-2016

of 40

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Nieuwe Nobelaer is hét podium voor talent van eigen bodem. “Onze” eigen Max Mini, Onvermeidelijk, Theatergroep Josjes en onze musical e ndansgroepen komen dus prominent in beeld. Maar er zijn meer Etten-Leurenaren die hun (eerste) stappen op het podium zetten. In de unieke musical “The Show Must Go On” laten talloze inwoners van zich horen en zien in deze bewerking van Moulin Rouge. Kom dus zeker kijken! Daarnaast bieden we, zoals u van ons gewend bent, een mooie selectie landelijke voorstellingen voor jong en oud. Zo zijn Tineke Schouten, Jandino Asporaat, Huub Stapel en Jon van Eerd van de partijin 2015-2016.

Transcript of Podium programma 2015-2016

 • 1

 • 2Welkom

  Redactie: afdeling Marketing Nieuwe NobelaerOntwerp: MotyfDruk: Q-Promotions TilburgOplage: 19.000 stuks

  Bezoekadres: Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Etten-LeurPostadres: Postbus 109, 4870 AC Etten-LeurTelefoon algemeen: 076-504 52 00E-mail algemeen: info@nieuwenobelaer.nlE-mail reserveringen: balie@nieuwenobelaer.nl

  Website: www.nieuwenobelaer.nlTwitter: www.twitter.com/nobelaerFacebook: www.facebook.com/nieuwe.nobelaer

  Welkom!

  Met gepaste trots presenteren wij het theaterprogramma van Nieuwe Nobelaer, Centrum voor Kunst en Cultuur. Een programma waarin lokaal talent uitblinkt en geliefde professionele artiesten hun opwachting maken. Hoewel ik zelf deze programmering nog niet heb kunnen samenstellen, kijk ik er wel enorm naar uit: Gerard van Maasakkers, Huub Stapel en Ernest Beuvink bijvoorbeeld waren ook mijn helden in De Lievekamp in Oss, waar ik de afgelopen 12,5 jaar directeur was. Het doet me goed u te kunnen melden dat ook een aantal powervrouwen haar opwachting maakt in Etten-Leur: onder andere Tineke Schouten, Carolien Borgers en Yentl en de Boer.

  The show must go on is een gevleugelde uitspraak in het theater. Wat er ook gebeurt, om kwart over acht dimmen we het zaallicht, gaat het doek op en gaan de theaterspots aan. In oktober zal de productie The show must go on vijf keer te zien zijn in Nieuwe Nobelaer. Gemaakt voor, door en met mensen uit Etten-Leur. Onder het motto lokaal is geliefd hoop ik u daar in groten getale te mogen ontmoeten.

  Onze lunchconcerten, toneel- muziek- en cabaretvoorstellingen en een aantrekkelijk aanbod van kindervoorstellingen complementeren het geheel.

  Tot slot steek ik niet onder stoelen of banken dat ik k trots ben op alle andere activiteiten van Nieuwe Nobelaer: zoals de muziek- dans- drama- en beeldende cursussen, de bibliotheek en speel-o-theek, het poppodium, de congresfaciliteiten en de VVV.

  Heeft u een tip, wens of suggestie voor de programmering? Laat het ons dan weten via uw-wens@nieuwenobelaer.nl. Wij zullen er alles aan doen om die wens te realiseren.

  Graag tot ziens in Nieuwe Nobelaer!

  Hilda Vliegenthartdirecteur/bestuurder

  Prijzen voorstellingen: alle voorstellingen zijn inclusief consumptie en servicekosten, tenzij anders vermeld. Nieuwe Nobelaer hanteert geen 2e rang plaatsen meer.

  Fotoverantwoording te zien op www.nieuwenobelaer.nl.

  Openingstijden van de balieMaandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:30 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.

  De balie is in het weekend ook n uur voor aanvang van de voorstel-lingen geopend. De openingstijden van de balie tijdens feestdagen en vakanties staan op www.nieuwenobelaer.nl.

  Colofon

 • 3Dichtbij!

  Lokaal is geliefd. Dat uit zich in de voorkeur voor streekproducten, de herwaardering voor ambachten en zelfs de terugkeer van hippe baarden en snorren in het straatbeeld. We gaan het k terugzien in ons podiumprogramma voor 2015-2016. Want we hebben heel wat talent in Etten-Leur en omgeving en dat koesteren we!

  Nieuwe Nobelaer is ht podium voor talent van eigen bodem. Onze eigen Max Mini, Onvermeidelijk, Theatergroep Josjes en onze musical- en dansgroepen komen dus prominent in beeld. Maar er zijn meer Etten-Leurenaren die hun (eerste) stappen op het podium zetten. In de unieke musical The Show Must Go On laten talloze inwoners van zich horen en zien in deze bewerking van Moulin Rouge. Kom dus zeker kijken!

  Daarnaast bieden we, zoals u van ons gewend bent, een mooie selectie landelijke voorstellingen voor jong en oud. Zo zijn Tineke Schouten, Jandino Asporaat, Huub Stapel en Jon van Eerd van de partij in 2015-2016.

  Lokaal is geliefd.

  Kindervoorstellingen: slechts 9,95!Vier ontzettend leuke kindervoorstellingen bieden we komend jaar aan voor slechts 9,95 p.p. per voorstelling, inclusief ranja en koffie & thee voor ouders. Zo komt een uitje voor het hele gezin nog eens binnen handbereik! U herkent deze voorstellingen aan het speciale prijs icoontje.

  Comedy nights: 15,-Ook een avondje lachen in de kleine zaal is komend jaar heel betaalbaar. Voor 15,- inclusief drankje in een gezellige caf opstelling, geniet u van cabaret talent.

  Nieuw: grandcaf arrangementEen avondje uit maakt u compleet met het welbekende drie- of viergangen diner in ons restaurant. Nieuw is het grandcaf arrangement waarbij u kunt genieten van een voor- en hoofdgerecht plus koffie en bonbon voor slechts 17,50. Ook voor onze horeca blijven we dichtbij huis want alles wordt met liefde bereid door onze chef-kok Ren Antonissen en zijn keukenteam.

  Uitnodiging zaterdag 29 augustus Preview avondNatuurlijk hopen wij u in het nieuwe podiumseizoen veel en vaak te ontmoeten. Noteer vast 29 augustus in uw agenda, 20:15 uur. We gaan ons seizoen feestelijk openen met een gezellige preview avond. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Reserveren is verplicht. Dit kan op www.nieuwenobelaer.nl.

 • 4Musical

  Premire in gala: donderdag 10 septemberVoorstellingen: vrijdag 11 en zaterdag 12 september Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

  19,25

  In het chique Gasthuis Schellingvoort klinkt al bijna een eeuw de legende van de beruchte voormalig bewoner: Govert Schellingvoort, die zijn eigen zoon en diens geliefde heeft omgebracht.

  Echtpaar Noorderveld, eigenaars van het naastgelegen uitvaartcentrum en nazaten van n van de slachtoffers, hebben hun eigen problemen: weinig sterfgevallen betekent weinig omzet en daar moet verandering in komen!

  Als n van hun medewerksters zich bewust wordt van haar eigen bovennatuurlijke krachten, en er in het gast-huis een reeks verdachte gebeurtenissen plaatsvindt, begint het verleden steeds dichterbij te komen Is het Spook van Schellingvoort terug?

  Geestig, de Legende van Schellingvoort, is de 49e avondvullende show van Theatergroep Max Mini. Na het prijswinnende Kookpunt (2013) en de razend enthousiast ontvangen Willem van Oranje (2014) zet de groep weer een volledig zelfgeschreven productie op de planken met kostuums, decors en muziek van eigen hand. Max Mini houdt u met deze spannende, verrassende en geheimzinnige musical lachend op het puntje van uw stoel!

  09.2015

  19,25

  1012t/m

 • 5Jeugd/familie

  Toneel

  Aanvang: 16:00 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

  Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

  9,95

  32,50

  Het mooie prinsesje Rapunzel wordt opgesloten in een hoge toren door een gemeen tovenaarsduo, dat uit is op haar magische haren. Elke dag hangt de prinses haar vlecht uit het torenraam, zodat de tovenaars naar boven kunnen klimmen. Zal ze ooit gered worden? De aanstekelijke humor, vrolijke muziek en het knappe acteerwerk maken Rapunzel De Musical tot een heerlijk familiesprookje.

  Of het nu gaat om de boeken, de tv-serie of de theatervoorstelling, Baantjer staat al jarenlang garant voor suc-ces. Baantjer LIVE! is een nieuw, spannend, interactief stuk met een prachtige cast. Het theater wordt vanavond ineens een heuse crimescne, nadat er een dode valt. Inspecteur De Cock, assistent Vledder en commissaris Buitendam gaan op onderzoek uit en roepen daarbij de hulp in van het publiek. Dus wie zich eerst nog bezoeker waande op een feestje, kan zo maar ineens worden opgeroepen als getuige in een moordzaak.Met: Peter Tuinman, Beau Schneider, Peter Rmer e.a.

  18

  25

  09.2015

  09.2015

  VRIJDAG

  VRIJDAG

 • 6Show

  Muziek/cabaret

  Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

  Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

  26,00

  12,50

  De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Wat is toch het geheim van dit kleine vissersdorp? Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. Dat wordt gegarandeerd een meezing avond. Gepresenteerd door The Mon Amour Band.

  Ter gelegenheid van deze voorstelling trakteren wij u vanavond op een palinghapje!

  Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band, samen met El Pio Popvocals. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen tijdens zijn vele acts. Een avond met prachtige liedjes en hilarische acts. Klap van de korenmolen is ook wel: een spoedcursus geluk. Lacht u gezellig mee?

  26

  02

  09.2015

  10.2015

  ZATERDAG

  VRIJDAG

 • 7ZONDAG

  Concert

  Lunchconcert

  Aanvang: 20:30 uur Zaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

  Aanvang: 13:00 uur Zaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

  entree gratis

  32,50

  In navolging van de gezellige eerste Local Unplugged Sessions van 27 februari 2014 brengen we nu weer een avond vol akoestische versies. Zowel covers als eigen werk van een gevarieerd aanbod aan artiesten passeert de revue. Een en ander in een gemoedelijke easy ambiance.

  In Er is altijd een derde worden juweeltjes uit de schatkist van het Nederlandse theaterlied opgepoetst, waait er een frisse wind door de prachtigste melodien en wordt u verrast met een nieuwe kijk op oude hits. Met liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy & List, Het Goede Doel en anderen.

  02

  04

  10.2015

  10.2015 inclusief lunch

  VRIJDAG

 • 8Cabaret

  Cabaret

  Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

  Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

  27,00

  19,00

  Er zijn van die momenten in het leven dat het er op aankomt: hobbel je voort over het veilige pad of neem je een onverwachte afslag? Ga je voor een zacht briesje of voor een frisse wind? Veldhuis & Kemper zijn bij dat keuze-moment aanbeland. De heren trekken in Of de gladiolen totaal verschillende conclusies. Maar over n ding zijn ze het eens: zelfs als je het fout doet