Podium programma 2015-2016

40
1

description

Nieuwe Nobelaer is hét podium voor talent van eigen bodem. “Onze” eigen Max Mini, Onvermeidelijk, Theatergroep Josjes en onze musical e ndansgroepen komen dus prominent in beeld. Maar er zijn meer Etten-Leurenaren die hun (eerste) stappen op het podium zetten. In de unieke musical “The Show Must Go On” laten talloze inwoners van zich horen en zien in deze bewerking van Moulin Rouge. Kom dus zeker kijken! Daarnaast bieden we, zoals u van ons gewend bent, een mooie selectie landelijke voorstellingen voor jong en oud. Zo zijn Tineke Schouten, Jandino Asporaat, Huub Stapel en Jon van Eerd van de partijin 2015-2016.

Transcript of Podium programma 2015-2016

Page 1: Podium programma 2015-2016

1

Page 2: Podium programma 2015-2016

2

Welkom

Redactie: afdeling Marketing Nieuwe NobelaerOntwerp: MotyfDruk: Q-Promotions TilburgOplage: 19.000 stuks

Bezoekadres: Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Etten-LeurPostadres: Postbus 109, 4870 AC Etten-LeurTelefoon algemeen: 076-504 52 00E-mail algemeen: [email protected] reserveringen: [email protected]

Website: www.nieuwenobelaer.nlTwitter: www.twitter.com/nobelaerFacebook: www.facebook.com/nieuwe.nobelaer

Welkom!

Met gepaste trots presenteren wij het theaterprogramma van Nieuwe Nobelaer, Centrum voor Kunst en Cultuur. Een programma waarin lokaal talent uitblinkt en geliefde professionele artiesten hun opwachting maken. Hoewel ik zelf deze programmering nog niet heb kunnen samenstellen, kijk ik er wel enorm naar uit: Gerard van Maasakkers, Huub Stapel en Ernest Beuvink bijvoorbeeld waren ook mijn helden in De Lievekamp in Oss, waar ik de afgelopen 12,5 jaar directeur was. Het doet me goed u te kunnen melden dat ook een aantal ‘powervrouwen’ haar opwachting maakt in Etten-Leur: onder andere Tineke Schouten, Carolien Borgers en Yentl en de Boer.

“The show must go on” is een gevleugelde uitspraak in het theater. Wat er ook gebeurt, om kwart over acht dimmen we het zaallicht, gaat het doek op en gaan de theaterspots aan. In oktober zal de productie “The show must go on” vijf keer te zien zijn in Nieuwe Nobelaer. Gemaakt voor, door en met mensen uit Etten-Leur. Onder het motto “lokaal is geliefd” hoop ik u daar in groten getale te mogen ontmoeten.

Onze lunchconcerten, toneel- muziek- en cabaretvoorstellingen en een aantrekkelijk aanbod van kindervoorstellingen complementeren het geheel.

Tot slot steek ik niet onder stoelen of banken dat ik óók trots ben op alle andere activiteiten van Nieuwe Nobelaer: zoals de muziek- dans- drama- en beeldende cursussen, de bibliotheek en speel-o-theek, het poppodium, de congresfaciliteiten en de VVV.

Heeft u een tip, wens of suggestie voor de programmering? Laat het ons dan weten via [email protected]. Wij zullen er alles aan doen om die wens te realiseren.

Graag tot ziens in Nieuwe Nobelaer!

Hilda Vliegenthartdirecteur/bestuurder

Prijzen voorstellingen: alle voorstellingen zijn inclusief consumptie en servicekosten, tenzij anders vermeld. Nieuwe Nobelaer hanteert geen 2e rang plaatsen meer.

Fotoverantwoording te zien op www.nieuwenobelaer.nl.

Openingstijden van de balieMaandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:30 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.

De balie is in het weekend ook één uur voor aanvang van de voorstel-lingen geopend. De openingstijden van de balie tijdens feestdagen en vakanties staan op www.nieuwenobelaer.nl.

Colofon

Page 3: Podium programma 2015-2016

3

Dichtbij!

Lokaal is geliefd. Dat uit zich in de voorkeur voor streekproducten, de herwaardering voor ambachten en zelfs de terugkeer van hippe baarden en snorren in het straatbeeld. We gaan het óók terugzien in ons podiumprogramma voor 2015-2016. Want we hebben heel wat talent in Etten-Leur en omgeving en dat koesteren we!

Nieuwe Nobelaer is hét podium voor talent van eigen bodem. “Onze” eigen Max Mini, Onvermeidelijk, Theatergroep Josjes en onze musical- en dansgroepen komen dus prominent in beeld. Maar er zijn meer Etten-Leurenaren die hun (eerste) stappen op het podium zetten. In de unieke musical “The Show Must Go On” laten talloze inwoners van zich horen en zien in deze bewerking van Moulin Rouge. Kom dus zeker kijken!

Daarnaast bieden we, zoals u van ons gewend bent, een mooie selectie landelijke voorstellingen voor jong en oud. Zo zijn Tineke Schouten, Jandino Asporaat, Huub Stapel en Jon van Eerd van de partij in 2015-2016.

Lokaal is geliefd.

Kindervoorstellingen: slechts € 9,95!Vier ontzettend leuke kindervoorstellingen bieden we komend jaar aan voor slechts € 9,95 p.p. per voorstelling, inclusief ranja en koffie & thee voor ouders. Zo komt een uitje voor het hele gezin nog eens binnen handbereik! U herkent deze voorstellingen aan het speciale prijs icoontje.

Comedy nights: € 15,-Ook een avondje lachen in de kleine zaal is komend jaar heel betaalbaar. Voor € 15,- inclusief drankje in een gezellige café opstelling, geniet u van cabaret talent.

Nieuw: grandcafé arrangementEen avondje uit maakt u compleet met het welbekende drie- of viergangen diner in ons restaurant. Nieuw is het grandcafé arrangement waarbij u kunt genieten van een voor- en hoofdgerecht plus koffie en bonbon voor slechts € 17,50. Ook voor onze horeca blijven we dichtbij huis want alles wordt met liefde bereid door onze chef-kok René Antonissen en zijn keukenteam.

Uitnodiging zaterdag 29 augustus Preview avondNatuurlijk hopen wij u in het nieuwe podiumseizoen veel en vaak te ontmoeten. Noteer vast 29 augustus in uw agenda, 20:15 uur. We gaan ons seizoen feestelijk openen met een gezellige preview avond. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Reserveren is verplicht. Dit kan op www.nieuwenobelaer.nl.

Page 4: Podium programma 2015-2016

4

Musical

Première in gala: donderdag 10 septemberVoorstellingen: vrijdag 11 en zaterdag 12 september Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 19,25

In het chique Gasthuis Schellingvoort klinkt al bijna een eeuw de legende van de beruchte voormalig bewoner: Govert Schellingvoort, die zijn eigen zoon en diens geliefde heeft omgebracht.

Echtpaar Noorderveld, eigenaars van het naastgelegen uitvaartcentrum en nazaten van één van de slachtoffers, hebben hun eigen problemen: weinig sterfgevallen betekent weinig omzet en daar moet verandering in komen!

Als één van hun medewerksters zich bewust wordt van haar eigen bovennatuurlijke krachten, en er in het gast-huis een reeks verdachte gebeurtenissen plaatsvindt, begint het verleden steeds dichterbij te komen… Is het Spook van Schellingvoort terug?

Geestig, de Legende van Schellingvoort, is de 49e avondvullende show van Theatergroep Max Mini. Na het prijswinnende Kookpunt (2013) en de razend enthousiast ontvangen Willem van Oranje (2014) zet de groep weer een volledig zelfgeschreven productie op de planken met kostuums, decors en muziek van eigen hand. Max Mini houdt u met deze spannende, verrassende en geheimzinnige musical lachend op het puntje van uw stoel!

09.2015

€ 19,25

1012t/m

Page 5: Podium programma 2015-2016

5

Jeugd/familie

Toneel

Aanvang: 16:00 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 9,95

€ 32,50

Het mooie prinsesje Rapunzel wordt opgesloten in een hoge toren door een gemeen tovenaarsduo, dat uit is op haar magische haren. Elke dag hangt de prinses haar vlecht uit het torenraam, zodat de tovenaars naar boven kunnen klimmen. Zal ze ooit gered worden? De aanstekelijke humor, vrolijke muziek en het knappe acteerwerk maken ‘Rapunzel De Musical’ tot een heerlijk familiesprookje.

Of het nu gaat om de boeken, de tv-serie of de theatervoorstelling, Baantjer staat al jarenlang garant voor suc-ces. ‘Baantjer LIVE!’ is een nieuw, spannend, interactief stuk met een prachtige cast. Het theater wordt vanavond ineens een heuse crimescène, nadat er een dode valt. Inspecteur De Cock, assistent Vledder en commissaris Buitendam gaan op onderzoek uit en roepen daarbij de hulp in van het publiek. Dus wie zich eerst nog bezoeker waande op een feestje, kan zo maar ineens worden opgeroepen als getuige in een moordzaak.Met: Peter Tuinman, Beau Schneider, Peter Römer e.a.

18

25

09.2015

09.2015

VRIJDAG

VRIJDAG

Page 6: Podium programma 2015-2016

6

Show

Muziek/cabaret

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 26,00

€ 12,50

De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Wat is toch het geheim van dit kleine vissersdorp? Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. Dat wordt gegarandeerd een meezing avond. Gepresenteerd door The Mon Amour Band.

Ter gelegenheid van deze voorstelling trakteren wij u vanavond op een palinghapje!

Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band, samen met El Pio Popvocals. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen tijdens zijn vele acts. Een avond met prachtige liedjes en hilarische acts. ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Lacht u gezellig mee?

26

02

09.2015

10.2015

ZATERDAG

VRIJDAG

Page 7: Podium programma 2015-2016

7

ZONDAG

Concert

Lunchconcert

Aanvang: 20:30 uur Zaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 13:00 uur Zaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

entree gratis

€ 32,50

In navolging van de gezellige eerste Local Unplugged Sessions van 27 februari 2014 brengen we nu weer een avond vol akoestische versies. Zowel covers als eigen werk van een gevarieerd aanbod aan artiesten passeert de revue. Een en ander in een gemoedelijke ‘easy’ ambiance.

In ‘Er is altijd een derde’ worden juweeltjes uit de schatkist van het Nederlandse theaterlied opgepoetst, waait er een frisse wind door de prachtigste melodieën en wordt u verrast met een nieuwe kijk op oude hits. Met liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy & List, Het Goede Doel en anderen.

02

04

10.2015

10.2015 inclusief lunch

VRIJDAG

Page 8: Podium programma 2015-2016

8

Cabaret

Cabaret

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 27,00

€ 19,00

Er zijn van die momenten in het leven dat het er op aankomt: hobbel je voort over het veilige pad of neem je een onverwachte afslag? Ga je voor een zacht briesje of voor een frisse wind? Veldhuis & Kemper zijn bij dat keuze-moment aanbeland. De heren trekken in ‘Of de gladiolen’ totaal verschillende conclusies. Maar over één ding zijn ze het eens: zelfs als je het fout doet, doe het dan goed!

‘TOF’ is cabaretvoorstelling nummer veertien van Mark van de Veerdonk. Een dubbele zevenklapper dus: twee keer 55 minuten verbaal vuurwerk vol onverwachte grappen, belachelijke anekdotes en onmogelijke verdraaiin-gen. En uiteraard zijn de improvisaties over de lokale actualiteit weer Veerdonkiaans goed voorbereid, waarbij de Brabander zich een meester in het ‘omdenken’ toont.

08

09

10.2015

10.2015

DONDERDAG

VRIJDAG

Page 9: Podium programma 2015-2016

9

Familie

Cabaret

Aanvang: 15:00 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 15,00

Suske en Wiske worden zeventig en vieren dit met ‘De Circusbaron’, een familievoorstelling vol spanning, avontuur, humor, spectaculaire acts, fijne muziek en een rol van Ben Cramer.Suske, Wiske, Sidonia en Lambik gaan op zoek naar de ontvoerde Jerom en belanden in de wereld van het circus. Kunnen ze dit avontuur tot een goed einde brengen? Extra: Bezoekers kunnen deelnemen aan de Suske en Wiske Scriptschrijfwedstrijd. Vóór de voorstellingen kun-nen zelf geschreven scripts worden ingeleverd in de foyer van het theater. Elke voorstelling wordt er één winnaar beloond met een fantastische Suske en Wiske-prijs. Na afloop van de voorstelling komen alle acteurs naar de foyer voor een meet & greet.

Een avondje lachen om 4 comedy talenten in een gezellige café setting.

Roel C. Verburg - In schril contrast met Roels vrolijke anekdotes staan zijn veelal tragikomische liedjes die een mix zijn tussen Hans Dorrestijn en Spinvis.

Harry Glotzbach - Stap in het comedy universum van Harry Glotzbach en laat je verrassen door zijn bizar grappige verhalen die ogenschijnlijk uit het dagelijks leven zijn gegrepen.

Martijn Oosterhuis - Vanaf 1994 is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij honderden optredens op zijn naam staan.

Bas van Teylingen - Hij zit in een constante staat van verbazing over zichzelf, menselijk gedrag en de wereld om hem heen.

1410.2015

€ 9,95

WOENSDAG

1610.2015

VRIJDAG

Page 10: Podium programma 2015-2016

10

Cabaret

Cabaret

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uur Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 39,00

€ 18,00

Voor deze show trok Tineke de Amerikaanse glittershowbizz-specialist Jill Lopez aan, die haar adviseerde bij het maken van dé ultieme theatershow. Het motto: Big, Bigger, Biggest. Vooral niet zeuren maar gewoon DOEN. En dus zit ‘gewoon DOEN!’ vol glitter en glamour, showtrappen, kostuums, wereldsterren in de artiestenparade, orkesten, balletten, vuurwerk, humor en gekke typetjes. “De sleet zit er nog steeds niet op.” (de Volkskrant)

Alles is een keuze. Maar wat als je vriend de relatie uitmaakt? Of je vader ziek wordt? In ‘Zeker Weten’ buigt Carolien Borgers zich over de vraag hoeveel invloed we hebben op de wereld, op wie we zijn en op wie we worden. “Pakkende beelden en verlichtende grappen.” (Theaterkrant)

22

23

10.2015

10.2015

DONDERDAG

VRIJDAG

Page 11: Podium programma 2015-2016

11

Concert

Muziek/cabaret

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 17,50

De naam zegt het al, dit is de tribute band van Bruce Springsteen (The Boss) in optima forma. The Boss Brothers, met nieuwe bandleden, een nieuw (surprise) concept, maar met een ouderwetse golf van herkenning, geven wederom een avondvullende show waarbij zelfs de gematigde Springsteen-liefhebber niet stil kan blijven staan. It’s The Boss Brothers Time!

Yentl Schieman en Christine de Boer vielen op de Kleinkunstacademie al op door hun ijzersterke composities en rijke fantasie. In 2013 wonnen de dames alle prijzen op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met ‘De snoepwin-kel is gesloten’ stellen ze zich voor aan het grote publiek en brengen ze muzikale hoogstandjes en absurdistische sketches en personages. Met deze voorstelling wonnen zij de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied 2014.

23

24

10.2015

10.2015

Voorverkoop € 10,00 Aan de deur € 12,50

Consumptie niet inbegrepen

VRIJDAG

ZATERDAG

Page 12: Podium programma 2015-2016

12

Musical

Aanvang: Woensdag 04-11-2015; 20.15 uurDonderdag 05-11-2015; 20.15 uurVrijdag 06-11-2015; 20.15 uurZaterdag 07-11-2015; 20.15 uur Zondag 08-11-2015; 15.00 uur: met speciaal themabuffet na de voorstelling Zaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 19,50

Een unieke voorstelling, gemaakt door 100 enthousiaste mensen uit Etten-Leur. Komt dat zien!

Lokale talenten spelen ‘The Show must go on’. Zij nodigen u uit om mee te gaan naar Parijs… het jaar 1899… de nachtclub, danszaal, bordeel, een koninkrijk van nachtelijk vertier, waar de rijken der aarde zich vermaken met de prachtige jonge meiden van de onderwereld. De allermooiste courtisane is voor de hoogste bieder. Ze noemen haar ‘The Sparkling Diamond’. Zij is de ster van de nachtclub. Bij toeval ontmoet zij een jonge schrijver die zijn geluk komt beproeven in Parijs, de stad van de liefde. Kom met ons genieten van deze wervelende show van kleur, zang, dans, dromen en vooral liefde!

0408t/m

11.2015

De vier hoofdrolspelers amuseren zich tijdens de repetitie

Page 13: Podium programma 2015-2016

13

Concert

Muziektheater

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 18,00

Het is al bijna een traditie, de jaarlijkse Bluesnight. Welke bands er zullen staan is nog een verrassing, maar het zal weer een echte Bluesnight worden met lokale bluesacts en bakken sfeer!

Vergeet ‘The Killing’, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is écht gebeurd. In februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme in Stockholm neergeschoten na een bioscoopbezoek. Er zijn inmiddels honderden theorieën, toch is de moord nog altijd niet opgelost. In de intrigerende en humor-istische muzikale thriller ‘Stockholm sneeuwt’ onderzoekt Palme zijn eigen dood. Hij gaat in gesprek met een Zuid-Afrikaanse spion, een alcoholist, Vladimir Poetin en zelfs met zijn eigen vrouw. “Speels en humoristisch.” (de Volkskrant)

06

14

11.2015

11.2015

€ 10,00

VRIJDAG

ZATERDAG

Consumptie niet inbegrepen

Page 14: Podium programma 2015-2016

14

Cabaret

Concert

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 21:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

€ 28,00

€ 10,00

De man met de breedste glimlach van Nederland speelt ‘Hoe Dan Ook’ nog een tweede seizoen door. En het gaat hoe dan ook spetteren en hij zal u hoe dan ook overdonderen. U gaat hoe dan ook genieten en moet hoe dan ook komen. Want Jandino zal er zijn. Hoe dan ook.

Nadat afgelopen vier jaar diverse thema’s de revue hebben gepasseerd, zullen De Kinkels ook dit jaar weer de uitdaging aangaan om met een nieuw verrassend thema een avondvullend programma te brengen. Vanouds beregezellig en altijd uitverkocht. Wees er snel bij!

20

21

11.2015

11.2015

VRIJDAG

ZATERDAG

Consumptie niet inbegrepen

Page 15: Podium programma 2015-2016

15

ZONDAG

Lunchconcert

Cabaret

Aanvang: 13:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: vrijdag 27 november: 20:15 uur zaterdag 28 november: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 21,50

Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten brengen in ‘Blues & Poetry’ chocoladebruine songs van o.a. Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt. Maar u hoort ook melancholische liedjes van Billie Holiday, licht ero-tisch getinte nummers van Bessie Smith en nieuwe liedjes van het duo zelf op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow.

Help! Wat nu? Onvermeidelijk opgenomen? Jawel, maar de dames zijn vastbesloten beter te worden, beter dan ooit tevoren! Ze dansen, zingen en knokken zich een weg naar buiten, geholpen door een flinke portie humor en relativeringsvermogen.

2211.2015 € 32,50

inclusief lunch

2728&

11.2015

Page 16: Podium programma 2015-2016

16

Jeugd/familie

Show

Aanvang: 16:00 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

€ 9,95

Volwassenen € 21,50Jeugd € 12,50

Thomas De Stoomlocomotief, bekend van de succesvolle tv-serie, rolt de loper uit voor de allerjongste theater-bezoekertjes. Het Station van Sodor is in rep en roer, want het circus komt naar de stad. Als blijkt dat de circus-wagon niet op tijd kan zijn, wordt de hulp van Thomas en zijn vrienden ingeroepen.

Afgelopen jaren stond de populaire groep Magic Unlimited, bestaande uit de illusionisten Oscar, Renzo & Mara Kazàn op podia in veel landen in Europa en Azië. In de verrassende theatershow Kazàn, The Amazing Magic Family zullen de drie succesvolle entertainers samenwerken met hun vader, Nederlands bekendste goochelkun-stenaar en entertainer Hans Kazàn. Verrassend is de medewerking van de jongste zoon van de familie, Steven Kazàn, die als comedian de lachers op zijn hand heeft. Kazàn, The Amazing Magic Family is een show vol humor, romantiek, prachtige muziek en vanzelfsprekend spetterende en sensationele illusies. Een show die bruist van levensvreugde!!

11

12

12.2015

12.2015

VRIJDAG

`

ZATERDAG

Page 17: Podium programma 2015-2016

17

Cabaret

Lunchconcert

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 13:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 32,50

Een avondje lachen om 4 comedy talenten in een gezellige café setting.

Pieter Jouke - Naast zijn stand-up comedy maakt Jouke ook naam als cabaretier. Zijn onnavolgbare humor zorgt ervoor dat men nog lang napraat over het optreden.

Berit Companjen - Als ze één ding niet wil dan is het wel met spijt op haar sterfbed liggen van de dingen die ze niet heeft gedaan. Ze wil best spijt hebben van de dingen die ze wel heeft gedaan en biedt daar op voorhand haar excuses voor aan. Berit wil leven!

Tim Hartog - Hij is direct, soms hard en had graag profvoetballer willen zijn en misschien nog het belangrijkste: als hij zegt dat het niet zo is, dan is het niet zo!

Daan van der Hoeven - Zijn grappen zijn altijd mooi verpakt in hilarische typetjes, waarmee hij in één klap de ridiculiteit van de maatschappij bloot weet te leggen.

Stille Nacht? Niet als het aan Frommermann ligt. In dit theatrale concert laat de groep zijn licht schijnen over het feestgedruis rond de kerstboom. Naast onverslijtbare evergreens en hemelse melodieën hoort u hoe ‘Merry Christmas’ op z’n Hawaïaans klinkt en krijgt u antwoord op de vraag: waar vind je tegenwoordig nog een goede timmerman? “Klassieke kerstsongs met flinke knipoog.” (de Volkskrant)

inclusief lunch

€ 15,00

2012.2015

1812.2015

VRIJDAG

ZONDAG

Page 18: Podium programma 2015-2016

18

entree gratis

Show

Concert

Aanvang: 16:00 uurZaal: Bresam Evenementenplein

Aanvang: 15:00 uurZaal: Bresam Evenementenplein

entree gratis

The Hot Dogs en B&W and Friends zullen weer een rock en rollend spektakel gaan vertonen. Een 3e band wordt nog aan de line-up toegevoegd. Poppodiums Rock & Roll Kerstshow is echt het allerleukste feestje om in de stemming voor kerst te komen!Dit evenement is mogelijk gemaakt door ASC-Group.

Al jaren vaste prik: het supergezellige nieuwjaarsconcert van HoeDadSo als onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Etten-Leur en Nieuwe Nobelaer. Dé gelegenheid om iedereen die u een warm hart toedraagt, een gelukkig nieuwjaar te wensen. Proost samen op een gloedvol 2016, geniet van de muziek en de echte levensgenieters schuiven aan bij het feestelijk nieuwjaarsbuffet van chef-kok René Antonissen. Boek het speciale nieuwjaarsbuffet via de website of bij de balie

20

01

12.2015

01.2016

ZONDAG

VRIJDAG

Page 19: Podium programma 2015-2016

19

Onemanshow

Dinerconcert

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 19:00 uurZaal: Podium Van Gogh Theaterzaal € 37,50

‘MV2’ is een gloednieuwe onemanshow van Huub Stapel over relaties en liefde, vol praktische tips, herkenbare verhalen, mooie gedichten en melancholische liedjes. Het wordt een kleine leerschool, een avond vol herken-ning, maar vooral een voorstelling vol geestige en ontroerende momenten. Peter de Baan schreef de tekst, Huub Stapel zocht de gedichten en liedjes uit en zo ontstond een voorstelling die Huub op het lijf geschreven is. ‘MV2’ is zijn persoonlijke verhaal geworden.

Het Utrechtse Be Sharp! zingt met 16 mannen en vrouwen al jaren met veel plezier meerstemmige a capella muziek. Dit jaar brengen zij in een nieuwe dinervoorstelling hun grootste favorieten voor het voetlicht. Het repertoire van Be Sharp! is veelzijdig: pittige jazznummers, sfeervolle ballads, gouwe ouwe popsongs en humor-istische liedjes. Muzikale kwaliteit is de basis, maar Be Sharp! houdt ook van een theatrale performance. Dus: leun achterover, luister, kijk en geniet!

1401.2016

Inclusief diner, exclusief consumpties

€ 31,00

1601.2016

DONDERDAG

ZATERDAG

Page 20: Podium programma 2015-2016

20

€ 17,50

Concert

Muziek/cabaret

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Inmiddels een klassieker in het Poppodium repertoire. In de koude winter is winterkost van belang. Een avond vol dampende (hard)rock zorgt ervoor dat we de koude dagen door gaan komen. Kom bij ons opwarmen!

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland. Op beestachtige wijze wonnen ze in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Telegraaf riep “dit energieke en eigenzinnige duo” uit tot een grote cabaretbelofte. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige beats draaien Lisa Loeb en Janneke Rinzema in ‘Eeuwig Vlees’ alles en iedereen door de gehaktmolen.

29

30

01.2016

01.2016

€ 7,50

VRIJDAG

ZATERDAG

Consumptie niet inbegrepen

Page 21: Podium programma 2015-2016

21

Lunchconcert

Jeugd/familie

Aanvang: 13:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 14:00 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal € 14,00

Misschien kent u Zazí van de hitsingle ‘Turn Me On’. Of van de twee eerdere liedjesprogramma’s en de theater-tour met Hans Dorrestijn. Gefascineerd door de oneindigheid van het heelal en de mysterieuze schoonheid van een ‘Supernova’ brengen de drie dames opnieuw een hemels mooie mix van chanson, folk en pop. Gecombineerd met een heerlijke lunch beleeft u een geweldige middag.

De kermis komt weer naar de stad. Iedereen verheugt zich erop. Maar is de kermisbaas wel zo aardig als hij lijkt? Er verdwijnen mensen en er staan vreemde prijzen in de kraampjes. Alice, Janice en Joey gaan op onderzoek uit. Als ook Joey’s vriendinnetje Sofie verdwijnt, wagen ze zich in het hol van de leeuw….Theatergroep Respect is een vrolijke musicalgroep voor mensen met een beperking, die u, samen met een groep vrijwilligers, versteld zullen doen staan en u zeker een onvergetelijke middag zullen bezorgen.

3101.2016 € 32,50

1402.2016

inclusief lunch

ZONDAG

ZONDAG

Page 22: Podium programma 2015-2016

22

€ 27,50

Cabaret

Komedie

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Opnieuw pakken de twee groots uit met “briljante liedjes en sketches” (AD) zoals we die ook van ze kennen uit de wekelijkse zaterdagavondshow De Kwis. “Ze fileren op theatrale, intelligente en muzikale wijze de tijd waarin we leven en zorgen er tegelijkertijd voor dat er flink wat te lachen valt”. (De Telegraaf).

Opvliegers is een sexy, swingende en herkenbare komedie voor alle vrouwen die de overgang achter de rug hebben, er tegenaan hikken of er juist middenin zitten. Opvliegers, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid, mood swings: het komt allemaal voorbij in herkenbare verhalen, bizarre sketches en swingende songs, gebracht door vier prachtige vrouwen die weten waar ze het over hebben.

19

24

02.2016

02.2016

€ 23,00

VRIJDAG

WOENSDAG

Page 23: Podium programma 2015-2016

23

VRIJDAG

Concert

Middagconcert

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 15:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 18,00

Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent doen een hartverwarmende greep uit het Nederlandstalige liedjesrepertoire. Prachtige liedjes van Gerard van Maasakkers zelf en nummers van onder anderen Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk, Willem Vermandere en Louis Neefs. Wat gitaren, wat ukeleles, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer is niet nodig.

In navolging op de Paul Simon-tribute One Trick Pony gaat Hendriks aan de slag met het zeer veelzijdige repertoire van Harry Connick Jr. (zanger, pianist, acteur en jurylid in de Amerikaanse Idols). Natuurlijk weer samen met Arthur Lijten (drums), Mike Roelofs (toetsen) en Guus Bakker (contrabas), voert de reis van typische New Orleans jazz, via stuwende bigband-swing, naar hippe songs met een funky, onderkoelde beat. De virtuoze aanpak van deze heren, die u wellicht kent als vaste begeleiders van Gerard van Maasakkers, maakt dat u de blazerssectie niet zult missen. Tip: Eindig deze middag met een theaterdiner of grandcafé arrangement in ons restaurant.

2602.2016 € 21,00

2802.2016

ZONDAG

Page 24: Podium programma 2015-2016

24

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

€ 18,00

€ 19,00

€ 12,50

Komedie

Toneel

Dans

In 1966 organiseert een groepje studenten een cabaretfestival. Vijftig jaar later ontdek je bij Cameretten nog steeds de topcabaretiers van morgen. Onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Plien & Bianca en Daniël Arends zetten hier hun eerste stappen op het grote podium. Cameretten is nu 50 jaar en wie jarig is trakteert!

Toneelgroep Het Volk viert het veertigjarig jubileum met de reprise van één van haar meest gelauwerde stukken: ‘Het Volk in Dothan’ uit 1996, een bewerking van Vondels treurspel ‘Joseph in Dothan’. Drie docenten proberen hun studenten Vondels stuk – over broers die elkaar verraden – voor te schotelen. De verziekte verhoudingen binnen het lerarentrio staan een gedegen uitvoering in de weg en blijken ook nog eens parallel te lopen met de broedertwist en machtsstrijd uit het verhaal.

Nieuwe Nobelaer en Badra Falak presenteren Amarna, een dans show die laat zien wat het betekent om vrouw te zijn. Een vrouw die goed in haar vel zit, is gelukkig en vrij. Zijn wij wel zo vrij in onze geëmancipeerde samen-leving? Met een knipoog naar het feminisme stelt deze show een nieuwe manier van denken en doen voor: zelf-emancipatie! Wat gebeurt er als je jezelf helemaal omarmt met al je eigenschappen? Dan komt amarna tot leven! Deze prachtige show (voor mannen en vrouwen) laat je lachen, huilen en nadenken over jezelf en je leven.

04

05

12

03.2016

03.2016

03.2016

VRIJDAG

ZATERDAG

ZATERDAG

Page 25: Podium programma 2015-2016

25

Show

Cabaret

Aanvang: 15:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 18,00

Geïnspireerd door het bekende avonturenverhaal van de Franse schrijver Jules Verne ‘Le tour du monde en quatre-vingt jours’ nemen Hans Visser & Irena Filippova je mee in een sprankelende 80 minuten durende multimedia-reis om de wereld. Op originele wijze brengen zij het verhaal met een combinatie van foto, film en livemuziek naar deze tijd.Een muzikaal beeldverhaal met een positieve, maar realistische kijk op de wereld. Inclusief indrukwekkende natuurbeelden, olijke politici en kleurrijke culturen, maar ook kleinzieligheid en onvoorstelbaarheid. En dat alles ondersteund door prachtige muziek.

In 2013 won Kirsten van Teijn de jury-, publieks- én de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Caba-retfestival. En met haar avondvullende debuut ‘Heilloos’ was het weer raak: “Ze heeft het lef en het ongege-neerde van Adèle Bloemendaal, gecombineerd met de chaos en het onweerstaanbare komische talent van Brigitte Kaandorp en gooit daar nog eens een lekker onvoorspelbaar sausje van zichzelf overheen. (…) Overrompelend.” (Trouw ****)

1303.2016

€ 18,50

1903.2016

ZONDAG

ZATERDAG

Page 26: Podium programma 2015-2016

26

€ 7,50

Jeugd/familie

Lezing

Aanvang: 14:00 & 16:00 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 13:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Koning Koos, Prinses Sassa en Toto zijn dit keer op de boerderij, tussen de koeien en de kippen. Sassa en Toto mogen een koe en een varken van stal halen en Toto speelt met een tractor. En wie komen ze tegen in de hooi-berg? Natuurlijk komt ook de ‘Neuzenkriebeldans’ voorbij en worden er veel liedjes gezongen.

In een lezing met beeld en geluid vertelt Pieter van Dijck, muzikant/docent/componist, over zijn “onbewoond-eiland-keuze”: de Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach.De tijd waarin het stuk ontstond, de vele manieren van uitvoeren, het klavecimbel, de viola da gamba, geheimzinnige getallen… - ook zonder muzikale voorkennis zult u geboeid raken door dit verhaal over de won-derlijke wereld van Bach.

20

20

03.2016

03.2016

€ 9,95

ZONDAG

ZONDAG

Page 27: Podium programma 2015-2016

27

ZATERDAG

Komedie

Cabaret

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal € 17,50

Bent u toe aan het beste medicijn tegen de sleur, een gegarandeerde kuur tegen verdriet, kommer en kwel? Ga dan naar de nieuwe komedie van Jon van Eerd. De enige bekende bijwerkingen zijn buikpijn (van het lachen) en/of onbestemde blauwe plekken op het bovenbeen (van de buurman die u maar bleef slaan). In ‘Harrie Babba’ moet Harrie, als geest uit de fles, elke willekeurige gek gehoorzamen die hem tevoorschijn haalt. Als vanouds loopt alles finaal in de soep en drijft Harrie iedereen tot wanhoop.

Pieter Jouke ploetert door het leven, bang voor de toekomst en opgelucht over wat achter hem ligt. Tot nu toe kwam alles goed. Maar waarom bieden in het verleden behaalde resultaten geen vertrouwen voor de toekomst? “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor taalkunstenaars Herman Finkers en Kees Torn.” (NRC Handelsblad)

3003.2016 € 29,00

0204.2016

WOENSDAG

Page 28: Podium programma 2015-2016

28

Jeugd/familie

Aanvang: Zaterdag 02-04-2016: 14:30 uurZondag 03-04-2016: 14:30 uur (voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van een heerlijke paas-brunch a € 15,00 p.p. exclusief consumpties) Zaal: Van Gogh Theaterzaal

Ook dit jaar staat de musicalklas weer met een hele mooie musical op de planken. Het verhaal is een bewerking van De Kleine Zeemeermin. Samen met haar vriendjes beleeft Ariel spannende avonturen als ze in de wereld boven het water terechtkomt. Kom kijken naar deze gezellige familievoorstelling. Bijzonder: bij deze voorstelling mag u zelf bepalen wat u wilt/kunt geven. We hanteren dus geen entreeprijs maar een bijdrage voor de spelers is welkom. Wij zorgen voor een donatie mogelijkheid na de voorstelling. Kunt u een bijdrage moeilijk missen maar wilt u toch de voorstelling graag zien? Dat is geen probleem. De spelers zijn blij met een warm applaus.

U geeft zelf wat u wilt/kunt na de voorstelling.

0203&

04.2016

De musicalgroep van Nieuwe Nobelaer klaar om het podium te bestormen!

Page 29: Podium programma 2015-2016

29

Lunchconcert

Cabaret

Aanvang: 13:00 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal € 22,50

In ‘The Blonde Tour’ brengt zangeres Nina June (de Nederlandse Dusty Springfield volgens NRC Handelsblad) een tribute aan de intrigerendste blonde zangeressen uit de pophistorie, waaronder Debbie Harry (Blondie), Annie Lennox, Stevie Nicks (Fleetwood Mac) en Anne Brun. Op eigen wijze zet June met haar muzikanten de songs van deze iconen naar haar hand en laat ze zien waarom ze zelf ook onmiskenbaar behoort tot deze groep van eigenzinnige vrouwen.

Hij is scherp, origineel, hilarisch en uitermate behendig als hij zijn spel met het publiek speelt. Toch is Leon van der Zanden ook ‘Supergewoon’. Hij legt zijn kaarten op tafel en toont u zijn gevoel, om daarmee dat van u te raken. Als u wilt dat comedy een hart heeft en u laat gieren van het lachen, dan is dit de show voor u.

0304.2016 € 32,50

0904.2016

inclusief lunch

ZONDAG

ZATERDAG

Page 30: Podium programma 2015-2016

30

€ 18,00

Sta-concert

Cabaret

Aanvang: 20:30 uurZaal: Bresam Evenementenplein

Aanvang: 20:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

In 2014 bracht Infloyd (NL) als eerste band ter wereld het meesterwerk ‘Amused to Death’ van Roger Waters live op de podia van clubs, zalen en theaters. De indrukwekkende show kon rekenen op lovende reacties van pers en publiek uit zowel binnen- als buitenland. Op veler verzoek gaat Infloyd in het seizoen 2015-2016 opnieuw op tournee met de Amused to Death Tour. Naast Amused to Death wordt ook het àndere meesterwerk van Pink Floyd, het album Dark Side Of The Moon in zijn geheel live gespeeld. Mis dit niet!

Het aanbod aan cabarettalent is ongekend. Cabaretteketet laat u kennismaken met verschillende cabaretiers, comedians en/of kleinkunstenaars, die de kans krijgen om hun talenten te laten zien en u voor zich te winnen. Cabaretteketet is gevarieerd, scherp, zit boordevol humor en is dus eigenlijk een avondje heel veel lachen tegen een scherpe prijs.

09

15

04.2016

04.2016

Voorverkoop €12,50 Aan de deur € 15,00

ZATERDAG

VRIJDAG

Consumptie niet inbegrepen

Page 31: Podium programma 2015-2016

31

Jeugd/familie

Jeugd/familie

Aanvang: Vrijdag 22 april: 20:15 uurZaterdag 23 april: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: Zaterdag 23 april: 14:30 uurZondag 24 april: 14:30 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Een groep jongeren leeft samen in een kraakpand. Dat geeft veel vrijheid maar ook onderlinge spanningen. Hoe gaan de jongeren hier mee om? Wie kiest partij voor wie. Wat als er uitzetting dreigt en wie vermoordde Ramon?

In het dorp staat een sokkenfabriek. Mevrouw Sok is daar de baas. Op een dag worden er kinderen vermist. Iedereen helpt zoeken maar ze worden niet gevonden. Judith en Anita zijn ontvoerd door mevrouw Sok en haar bende om te werken in de fabriek. Dan zal mevrouw Sok heel rijk worden. De vrienden van Judith en Anita blijven zoeken. Tot er nog meer kinderen verdwijnen…Hoe zal dit aflopen?

Volwassenen € 13,00Kinderen € 7,75

Volwassenen € 13,00Kinderen € 7,75

2223&

04.2016

2324&

04.2016

Page 32: Podium programma 2015-2016

32

€ 16,00

Muziektheater

Musical

Aanvang: 20:15 uurZaal: Van Gogh Theaterzaal

Aanvang: Donderdag 19-05-2016; 20:15 uurVrijdag 20-05-2016; 20:15 uurZaal: Bresam Evenementenplein

Zaterdag 21-05-2016; 20:15 uurZondag 22-05-2016; 14:30 uur

In ‘De drievingerige luiaard’ vertelt Bram van der Vlugt verhalen over een luiaard die denkt dat hij slim is, een eendagsvlieg op zoek naar de liefde van zijn leven en het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag in maart 1945, waar Bram woonde toen hij tien jaar oud was. De muziek bij deze concertvertelling wordt gespeeld door zoon, saxofonist en klarinettist Floris, dochter en violiste Hester en vriend en contrabassist Lucas Dols.

Frivole Pauline van Prada is een echte Diva. Per ongeluk is ze op een dag getuige van een criminele afrekening. Gangsterbaas Frank volgt haar met zijn gang. Bij de politie wordt ze goed opgevangen maar kan daar helaas niet blijven. Om echt veilig te zijn voor de wraak van Frank duikt ze onder in een klooster.

Moeder overste neemt haar onder haar hoede maar ze moet zich wel aanpassen aan het nonnenleven. Ze ont-dekt dat de zusters in het klooster ook graag zingen en helpt ze een handje. Hoe zal het Pauline vergaan in het klooster? Zal Gangsterbaas Frank haar nog vinden?

1305.2016 € 22,50

VRIJDAG

1922t/m

05.2016

Page 33: Podium programma 2015-2016

33

Concert

Festival

Aanvang: 13:30 uurZaal: Vermeulen Groep Theaterzaal

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2016Locatie: Oderkerkpark Etten-Leur

Net als voorgaande jaren treden lokale beginnende en ervaren bands op waarvan sommige muzikanten nog heel jong zijn. Het zijn of waren leerlingen van gitaarschool Toon van den Maagdenberg en van de muziekafdeling van Nieuwe Nobelaer.

Traditiegetrouw vindt elk jaar in het laatste weekend van augustus Popelucht plaats, een twee dagen durend muziekfestival in het Oderkerkpark georganiseerd door Poppodium. Lokale bands en gevestigde namen maken hun opwachting voor een publiek dat elk jaar trouw toestroomt. Veel oude bekenden en nieuwe mensen ontmoeten elkaar in een gezellige, open sfeer. Wist je dat Popelucht al meer dan 25 jaar bestaat? Sinds een paar jaar is er ook Dance Chapel bijgekomen, een avondje dance en elektronica door lokale DJ’s in de kapel. Kijk in de zomer op de website voor alle informatie rondom Popelucht!

2905.2016

entree gratis

entree gratis

ZONDAG

2930&

08.2016

Page 34: Podium programma 2015-2016

34

Datum Tijd Voorstelling Genre Prijzen

10-09-2015 11-09-2015 12-09-2015

20.15 20.15 20.15

Max Mini Musical € 19,25

18-09-2015 16.00 Rapunzel Jeugd/familie € 9,95

25-09-2015 20.15 Baantjer LIVE! Toneel € 32,50

26-09-2015 20.15 50 jaar Palingsound Show € 26,00

02-10-2015 20.15 Ernest Beuving en lokale koren Muziek/cabaret € 12,50

02-10-2015 20.30Local Unplugged Sessions Local Unplugged Sessions

Concert Gratis

04-10-2015 13.00 Andermans Veren Live Lunchconcert € 32,50

08-10-2015 20.15 Veldhuis en Kemper Cabaret € 27,00

09-10-2015 20.15 Mark van de Veerdonk Cabaret € 19,00

14-10-2015 15.00 Suske en Wiske de Musical Familie € 9,95

16-10-2015 20.30 Stand-up comedy show Cabaret € 15,00

22-10-2015 20.15 Tineke Schouten Cabaret € 39,00

23-10-2015 20.30 Carolien Borgers Cabaret € 18,00

23-10-2015 21.00 The Boss Brothers ConcertVoorverkoop : € 10,00 Aan de deur: € 12,50

24-10-2015 20.30 Yentl en de Boer Muziek/cabaret € 17,50

04-11-2015 05-11-2015 06-11-2015 07-11-2015 08-11-2015

20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 15.00

The show must go on Musical € 19,50

06-11-2015 20.30 Bluesnight Concert € 10,00

14-11-2015 20.30 De Andersons Muziektheater € 18,00

20-11-2015 20.15 Jandino Cabaret € 28,00

21-11-2015 21.00 De Kinkels Concert € 10,00

22-11-2015 13.00 Astrid Seriese & Erwin van Ligten Lunchconcert € 32,50

27-11-2015 28-11-2015

20.15 20.15

Onvermeidelijk Cabaret € 21,50

11-12-2015 16.00 Thomas de Stoomlocomotief Jeugd/familie € 9,95

12-12-2015 20.15 Hans Kazàn ShowVolwassenen: € 21,50 Kinderen: € 12,50

18-12-2015 20.30 Stand-up comedy show Cabaret € 15,00

20-12-2015 13.00 Frommerkerst Lunchconcert € 32,50

20-12-2015 16.00 Rock & Roll Kersthow Show Gratis

01-01-2016 15.00 HoeDadSo Nieuwjaarsconcert Concert Gratis

Page 35: Podium programma 2015-2016

35

Datum Tijd Voorstelling Genre Prijzen

14-01-2016 20.15 Huub Stapel Onemanshow € 31,00

16-01-2016 19.00 Be Sharp Dinerconcert € 37,50

29-10-2016 20.30 Zware Winterkost Concert € 7,50

30-01-2016 20.15 Matroesjka Muziek/cabaret € 17,50

24-01-2016 13.00 Zazì Lunchconcert € 32,50

14-02-2016 14.00 Theatergroep Respect Jeugd/familie € 14,00

19-02-2016 20.15 Van der Laan en Woe Cabaret € 23,00

24-02-2016 20.15 Antje Monteiro Komedie € 27,50

26-02-2016 20.15 Gerard van maasakkers & Frank Cools Concert € 21,00

28-02-2016 15.00 Harry Hendriks Concert € 18,00

04-03-2016 20.30 Cameretten Finalistentournee Cabaret € 18,00

05-03-2016 20.30 Toneelgroep Het Volk Toneel € 19,00

12-03-2016 20.30 Amarna dance show by Badra Falak Dans € 12,50

13-03-2016 15.00 Hans Visser Show € 18,50

19-03-2016 20.30 Kirsten van teijn Cabaret € 18,00

20-03-2016 20-03-2016

14.00 16.00

Het Zandkasteel Jeugd/familie € 9,95

20-03-2016 13.30 Mattheus Passie Lezing € 7,50

30-03-2016 20.15 Jon van Eerd Komedie € 29,00

02-04-2016 20.30 Pieter Jouke Cabaret € 17,50

02-04-2016 03-04-2016

14.30 14.30

Musicalklas Nieuwe Nobelaer Jeugd/familieU geeft zelf wat u wilt/ kunt na de voorstelling

03-04-2016 13.00 Nina June Lunchconcert € 32,50

09-04-2016 20.15 Leon van der Zanden Cabaret € 22,50

09-04-2016 20.30 A tribute to Pink Floyd ConcertVoorverkoop : € 12,50 Aan de deur: € 15,00

15-04-2016 20.30 Cabaretteketet Cabaret € 18,00

22-04-2016 23-04-2016

20.15 20.15

Chemisch afval Jeugd/familieVolwassenen: € 13,00 Kinderen: € 7,75

23-04-2016 24-04-2016

14.30 14.30

De sokkenfabriek Jeugd/familieVolwassenen: € 13,00 Kinderen: € 7,75

13-05-2016 15.00 Van der Vlught & Co Muziektheater € 22,50

19-05-2016 20-05-2016 21-05-2016 22-05-2016

20.15 20.15 20.15 14.30

Zingende Zusters Musical € 16,00

29-05-2016 13.30 Lokaal Talent Concert Gratis

29-08-201630-08-2016

volgt Popelucht Festival Gratis

Page 36: Podium programma 2015-2016

36

een podiumvoor iedereen

Page 37: Podium programma 2015-2016

37

een podiumvoor iedereen

Algemene informatie

Online kaarten reserverenUw theaterkaarten reserveert u gewoon zelf via de website www.nieuwenobelaer.nl. U kiest uw eigen stoel, betaalt online en kunt direct uw e-ticket printen. Om dit alles te kunnen doen, maakt u eenmalig een account aan. Hiermee kunt u ook andere producten van Nieuwe Nobelaer bestellen, zoals een cursus of een diner. Heeft u hulp nodig? Koopt u liever uw tickets aan de balie van Nieuwe Nobelaer? Dat kan natuurlijk ook.

TotaalprijzenU komt niet voor verrassingen te staan. Alle prijzen in de brochure zijn totaalprijzen. Dit is inclusief € 3,- voor volwassenen en € 1,75 voor kinderen t/m 12 jaar aan reserverings- administratiekosten en een consumptie, tenzij anders vermeld.

Kaarten ruilen/retourU kunt kaarten online ruilen of annuleren door in te loggen via uw account. Dit is mogelijk tot 24 uur voordat de voorstelling begint.

ParkerenVanaf 18:00 uur kunt u gratis parkeren op de parkeerplaats vóór Nieuwe Nobelaer behalve op koopavonden (vrijdag) en koopzondagen. Ook achter het pand bevindt zich voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer zijn wij uitstekend bereikbaar door een bushalte voor de deur en op 5 loopminuten van het station.

RolstoelplaatsenOns gebouw is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. In de Van Gogh Theaterzaal zijn tien rolstoelplaatsen en in de Vermeulen Groep Theaterzaal positioneren we rolstoelen naast de tribune.

Meeluister apparatuur voor doven en slechthorendenBij onze huismeesters is het Listensysteem te leen, waarop u uw gehoorapparaat kunt aansluiten. Dit is gratis maar u dient wel een kopie van uw identiteitsbewijs te overhandigen.

Last-minute korting jongerenOp vertoon van een schoolpas/studentenpas, CJP-pas of cultuurkaart ontvangen jongeren 50% last-minute korting op voorstellingen als zij zich een kwartier vóór aanvang melden bij de balie. Deze korting geldt enkel voor niet-uitverkochte voorstellingen.

Page 38: Podium programma 2015-2016

38

Voor of na de voorstelling, een uitje maakt u compleet met een lekker diner in ons restaurant. Chef-kok René Antonissen staat met zijn team garant voor heerlijke maaltijden die het genieten nog nét iets groter maken. Of u nu kiest voor het drie- of viergangendiner of het nieuwe grandcafé arrangement, kwaliteit ontvangt u altijd.

Het grandcafé arrangement is bedoeld voor degenen die een smakelijk menu willen dat wat eenvoudiger van opzet is dan het drie- of viergangendiner. Bij deze laatsten worden de meer avontuurlijke ingrediënten gebruikt. Bij het grandcafé arrangementen zijn de gerechten wat bekender, maar niet minder smakelijk! Voor de wel zéér scherpe prijs van € 17,50 kunt u kiezen van het volgende menu:

U kunt het grandcafé arrangement met of zonder voorstelling boeken via de website. U hoeft van te voren geen keuze te maken van het menu, dit gebeurt gewoon op de avond zelf. Zo omstreeks december zal chef-kok René Antonissen het menu aan het winterseizoen aanpassen. De opzet met bekende, smakelijke gerechten blijft uiteraard hetzelfde.

We hopen dat u snel een keer komt genieten van het nieuwe grandcafé arrangement!

Voorgerechten Speciale soep van het theaterdiner ofTomatensoep met gember en appeltjesofSalade met frisse garnituur, perzikendressing, serranoham en Bettine geitenkaas in filodeeg met honingdruppelsofSalade van gerookte kip met fruit van het seizoen, frambozendressing en uitgebakken spekjes

Bij uw voorgerecht serveren wij stokbrood en boter.

Hoofdgerechten Malse stukjes kipsaté met pindasaus, frietjes, salade en kroepoekofVarkenshaasoestertje met notenrozijnensaus,frietjes en bijpassende groenten en saladeofOp lage temperatuur gegaarde zalmfilet met paddenstoel, limoensaus,tagliatelle en Parmezaanse kaas.

Ter afsluiting koffie of thee met Nieuwe Nobelaer lolly van chocolade

Eten en drinken bij Nieuwe Nobelaer

NIEUW: Grandcafé arrangement

Reserveren of niet?

Page 39: Podium programma 2015-2016

39

Uiteraard blijven de vertrouwde drie- en viergangen diners ook op de menukaart staan. Beiden bestaan uit dezelfde gerechten maar in het 4 gangen diner zit een heerlijke soep als extraatje.

De ingrediënten bestaan veelal uit streekproducten zoals Bettine geitenkaas of asperges van de Santspuy en zijn seizoensgebonden. U kunt ervan op aan dat chef-kok René Antonissen alle ingrediënten vers inkoopt. Daardoor is het noodzakelijk dat u vooraf reserveert via de website en werken we met vaste menu’s. Eet u iets liever niet? Geen probleem, met een belletje naar onze kok bereidt hij voor u iets dat u zeker lekker vindt.

De kosten voor de drie- en viergangendiners boordevol seizoensgebonden, verse streekproducten bedragen € 29,50 en € 31,50 p.p. Bij beide menu’s krijgt u koffie en thee bij het nagerecht.

Een theatervoorstelling combineren met eten in ons restaurant als personeelsuitje?Of uw verjaardag vieren met dierbaren en een heerlijk diner? Het is misschien niet zo voor de hand liggend, maar in ons restaurant in combinatie met theater is veel mogelijk voor uw feest, partij of evenement. Voordeel: het magische randje krijgt u alvast erbij!

Poffertjes Jeugd- en familievoorstellingen worden nóg leuker met poffertjes en ranja na de voorstelling. Het poffertjesarrangement is voor € 4,95 per persoon te boeken bij diverse voorstellingen.

Drie- en viergangen diner

Heeft u hier wel eens aan gedacht?

Page 40: Podium programma 2015-2016

40

Niet vergeten: Kom ook naar de spetterende Preview Avond op 29 augustus om 20:15 uur. We luiden het nieuwe seizoen op feestelijke wijze in met verrassende artiesten en veel gezelligheid. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom! Kijk voor meer informatie en om te reserveren op www.nieuwenobelaer.nl.

Preview avond