Overijsenaar oktober 2015

18
Tweemaandelijks informatieblad Oktober 2015 Afgiftekantoor Overijse De Overijsenaar Ouderenweek 2015 p. 3 Oktober energiemaand p. 7 Masterplan Jezus-Eik p. 14 Dagopvang CADO opent vanaf 2 november p. 14 Zes vacatures om ons team te versterken p. 18

description

 

Transcript of Overijsenaar oktober 2015

Page 1: Overijsenaar oktober 2015

Tweemaandelijks informatiebladOktober 2015

Afgiftekantoor Overijse

De Overijsenaar

Ouderenweek 2015 p. 3

Oktober energiemaand p. 7

Masterplan Jezus-Eik p. 14

Dagopvang CADO opent vanaf 2 november p. 14

Zes vacatures om ons team te versterken p. 18

Page 2: Overijsenaar oktober 2015

Colofon

De Overijsenaar is eenuitgave van de gemeente Overijse

Verantwoordelijkeuitgever :College van burgemeester en schepenen,

Dieter Vanderhaeghe(gemeentesecretaris)enDirk Brankaer(burgemeester)

De VuurmolenBegijnhof 17 3090 Overijse

Samenstelling:tel.: 02 785 33 [email protected]

Jaargang 27 - nummer 5Volgend nummer : december 2015

2

Administratief centrum de ‘Vuurmolen’Begijnhof 17 - 3090 Overijsetel.: 02 687 60 40 - fax: 02 687 95 [email protected] - www.overijse.be

Openingsuren Maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00Maandagavond van 17u30 tot 19u30Woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00

Openingsuren Snelloket Burgerzaken Maandag van 8u00 tot 16u00 en van 17u30 tot 19u30Dinsdag van 8u00 tot 16u00Woensdag van 8u00 tot 16u00Donderdag van 8u00 tot 16u00Vrijdag 8u00 tot 12u00

Aan het snelloket kan je alleen terecht voor handelingen die weinig tijd vragen:- Aanvragen van attesten (gezinssamenstelling, bewijs van woonst, bewijs van leven,bewijs van wettelijke samenwoning, bewijs van nationaliteit,…), uittreksel uit hetstrafregister, document voor het reizen van minderjarigen, pin-pukcodes, eenslui-dend verklaren van documenten, wettigen van handtekening

- Afhalen van attesten, uittreksel uit het strafregister, pin-puk codes, rijbewijzen,reispaspoorten, document voor aanvraag van de geboortepremie

SluitingsdagenMaandag 2 november 2015 (Allerzielen)Woensdag 11 november 2015 (Wapenstilstand)

Nieuw!!Fotoboek Druivenstreek

GEMEENTE

OVERIJSE

Op 22 oktober 2015 wordt een nieuw boek met artistieke foto's en korte anekdo-tes gelanceerd. Reportagefotograaf Koen Liekens stelde het boek samen. Hetkomt er met de medewerking van de gemeenten Overijse, Tervuren, Hoeilaarten Huldenberg in het kader van 150 Zoete Zomers.

Het boek, uitgegeven in beperkte oplage, zalmeer dan 170 artistieke foto's over 168 pagina'sbevatten. Liefhebbers van de streek en fans vanmooie fotografie kunnen nog genieten van devoordelige intekenprijs van 34,95 EUR (t.o.v.39,95 EUR winkelprijs). Bestellen kan viawww.fotoboekdruivenstreek.com

Intekenaars krijgen hun exemplaar gratis thuisgeleverd, samen met een uitnodiging voor devernissage van de tentoonstelling op donder-dag 22 oktober 2015 om 20u00 in CC Den Blank.Daar kan je nog terecht tot en met 9 november2015 voor een selectie van de beste foto’s uithet boek.

Page 3: Overijsenaar oktober 2015

3

Gezellig spelen in ’t Goe GezelschapOp maandag- envrijdagnamiddagtussen 14u00 en17u00 kan je hetsen io renc lub -huis ’t GoeGezelschap (Fezelarenstraat zn) komen bezoeken. Jekan er gezelschapspelletjes spelen en mekaar uitdagenmet Monopoly, Stratego, Rummikub en nog veel meer!Alle bezoekers krijgen een gratis drankje aangeboden.De deelname is gratis. ’t Goe Gezelschap is wekelijksopen dus de rest van het jaar ben je ook meer dan wel-kom.

Uitstap naar Kampenhout en de witloofstreekOp dinsdag 17 november 2015 trek je om 8u30 met debus naar Kampenhout voor een bezoekje aan de wit-loofstreek. Je komt er alles te weten over de geschiede-nis van de teelt en je krijgt de kans om heel wat lekkerste proeven. Op het programma staan o.a. een bezoek aan eenhydrocultuur witloofbedrijf, het Witloofmuseum en debrouwerij Van Campenhout. ’s Morgens start je metkoffie en op de middag schuif je aan tafel voor soep,gegratineerd witloof met ham, kaassaus en aardappel-puree en een des-sert.Deelname aan dezedaguitstap kanmits reservatie(opgelet de plaat-sen zijn beperkt)op het nummer02 686 31 32. Deprijs bedraagt35,00 EUR perpersoon.

Neem een duik in het Begijntjesbad en krijg er eenkopje koffie en pannenkoek bovenop!Op dinsdag 17 en donderdag 19 november 2015 kan jetussen 15u00 en 17u00 een frisse duik nemen in hetBeg i jn t j e sbad .55+’ers krijgen bijhun bezoek aanhet Begijntjesbadeen bonnetjewaarmee zenadien in de H2O-bar een kopje kof-fie en een pan-nenkoek kunnennuttigen! Koppelhet sportieve aanhet nuttige!!

Een uitstapje dichtbij: Brouwerij De KroonOp vrijdag 20november 2015kan je een bezoekbrengen aanBrouwerij DeKroon in Neerijse.Om 13u30 uur ver-trek je op hetBeg i jnho fp le inmet de bus naarNeerijse.Gedurende eenanderhalf uur

durende rondleiding leer je alles over het brouwprocesvan de lekkere biertjes van Brouwerij De Kroon.Uiteraard mag je nadien ook de drie plaatselijke brouw-sels degusteren! Deelname aan deze daguitstap kan mits reservatie(opgelet de plaatsen zijn beperkt) op het nummer02 686 31 32. De prijs bedraagt 15,00 EUR per persoon.

Ouderenweek 2015

Nog vragen?Kom op donderdag 22 oktober 2015 naar de infostand op de wekelijkse markt

of bel naar Kamp Kwadraat op het nummer 02 686 31 32.

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november 2015 vindt de Ouderenweek plaats in heelVlaanderen. Ze draagt dit jaar de titel ‘Ouderen in vervoer(ing)’. Voor het eerst kan je ook in Overijsekiezen uit een ruim aanbod aan activiteiten.

In samenwerking met

Page 4: Overijsenaar oktober 2015

4

Openbare werken

Renovatiewerken booggebouw GITOlopen op hun eindeEen jaar geleden zijn renovatiewerken gestart aanhet booggebouw van het Gemeentelijk Instituutvoor Technisch Onderwijs (GITO). Ondertussenkreeg het gebouw een grondige opknapbeurt. Detraphal tussen het booggebouw en het aangren-zende gebouw van het GITO is vernieuwd enwerd uitgebreid met een lift. Vanuit de traphal iser nu toegang tot beide gebouwen.Op de verdiepingen werden alle klassen ver-nieuwd en de eetzaal heeft voortaan groteschuif ramen die uitgeven op de speelplaats.

Van de renovatiewerken werd gebruik gemaaktom elektriciteit, sanitair, verwarming en isolatiete vernieuwen. De buitenkant van het gebouwwerd in een nieuw jasje gestoken met kunststof-platen in blauwe tinten.

De werken lopen momenteel op hun einde.Binnenkort volgen de leerlingen les in hun splin-ternieuwe klassen. Het project wordt gesubsidi-eerd door Agion, het Agentschap voorInfrastructuur in het Onderwijs.

Kerkplein Terlanenin een nieuw kleedjeOp 5 oktober 2015 start de heraanleg vanhet kerkplein in Terlanen. Op het pleinkomen parkings met tussenin een multi-functioneel grasveld. Het wordt een aan-trekkelijk plein met bomen en zitbanken.Het huidige basketbalveld zal opnieuwaangelegd worden. Voor de verharding van de parkings wor-den Portugese granietkeien gebruikt, eensoort tegels in natuursteen. Onder die ver-harding komt een buffer voor de opvangvan het regenwater.

Naast het plein worden ook de Kapellewegen het deel van de Bollestraat dat aan hetplein grenst, voorzien van dezelfde verhar-ding in Portugese granietkeien.

Kouterstraat krijgtnieuwe voetpadenIn de Kouterstraat zijn eind september wegenwerken gestart.Uitgezonderd in het reeds vernieuwde deel van de straat (kantonpare huisnummers tussen de IJskelderlaan en deSouffraanstraat) zullen de watergreppels en de boordstenenheraangelegd worden.Tussen de P.I. Taymansstraat en de IJskelderlaan wordt hetvoetpad heraangelegd. Vanaf de Souffraanstraat tot de Dreefkomen nieuwe voetpaden langs de kant van de pare huisnum-mers. Nadien krijgt de volledige straat een nieuwe toplaag asfalt.

De werken aan watergreppels, boordstenen en voetpaden zul-len in fasen van ongeveer 800 meter worden uitgevoerd.Afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen ze tot eind2015 duren. Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Koutersraatafgesloten voor doorgaand verkeer. Een omleiding is voorzienvia de Dreef, Waversesteenweg en de P.I. Taymansstraat.

Page 5: Overijsenaar oktober 2015

5

Openbare Werken

Tijdens de winterperiode kunnen sneeuw en ijs de voetpaden onver-wacht gevaarlijk glad maken. Goed om weten is dat de inwoners ver-plicht zijn hun met sneeuw, ijs of ijzel bedekt voetpad vrij te makenop een minimumbreedte van 1,50m. Om je bij deze taak bij te staanstelt het gemeentebestuur opnieuw zakken strooizout van 10 kg gra-tis ter beschikking van de inwoners. Elk gezin heeft recht op 1 zak inruil voor de ingevulde bon. Opgelet! Enkel de bon uit de Overijsenaaris geldig, dus geen fotokopieën of afdrukken.

De zakken zijn af te halen, zolang de voorraad strekt, op zaterdag 24oktober en zaterdag 7 november 2015, telkens van 8u00 tot 12u00, inde gemeentelijke loods aan de Bredestraat 80.

Gratis strooizout

GRATIS ZAK STROOIZOUT VAN 10 KGNaam (gezinshoofd):

Adres:

heeft zijn/haar zak zout afgehaald op□ zaterdag 24 oktober 2015□ zaterdag 7 november 2015

De bon is enkel geldig voor particulieren met hoofdverblijfplaatsin Overijse.Invullen op voorhand a.u.b. Slechts 1 zak strooizout per gezin.

Veeg voor eigen deur en hou je voetpad onkruidvrijWist je dat elke inwoner de verplich-ting heeft om zijn voetpad en straat-goot te vegen en de rioolroosters vrijte houden? In artikel 11 van het poli-tiereglement Overijse lees je wie ver-antwoordelijk is bij leegstaandegebouwen en flatgebouwen.

Elk seizoen vraagt een specifiek onder-houd. Tijdens de lente en de zomerbetekent dat het verwijderen vanonkruid en wilde begroeiing. En datdoe je best zonder pesticiden, want dievormen dan weer een bedreiging voorons milieu. In de herfst is het dan weerbelangrijk om de bladeren samen teharken. Na een regenbui vormen dezeeen gladde laag en zijn ze gevaarlijkvoor voetgangers.

Bij sneeuw, ijs of ijzel moet het voet-pad vrijgemaakt worden op een mini-mumbreedte van 1,50m. Stapel desneeuw op aan de rand van het voet-pad en niet in de straatgoot. Zo kanhet dooiwater makkelijk wegvloeien.Gooi zeker nooit sneeuw op de rij-baan!! Het is bij wet verboden wantrioolkolken en straatgoten moeten vrijblijven en bovendien creëer je gevaar-lijke situaties. Als er daardoor eenongeval gebeurt, kan je daarvoor meeaansprakelijk gesteld worden.

Tijdens het schoonmaken moet ersteeds een veilige en gemakkelijkedoorgang zijn voor passanten.

Page 6: Overijsenaar oktober 2015

6

Milieu

Week van het Bos in het Zoniënwoud en GC de BosuilZondag 11 oktober tot zondag 25 oktober 2015Tentoonstelling ‘De helden van het bos’ in GC deBosuil (Witherendreef 1 – Jezus-Eik)

Zaterdag 10 oktober 2015Lezing Life + Ozon en avondwandeling door DirkRaes en Steven Vanonckelen Aanvang om 19u00 in GC de Bosuil - Duur : 3 uur -Gratis

Zondag 11 oktober 2015Voorstelling “In de lucht” door Rode BoomAanvang om 10u00, 11u00, 14u00 en 15u00 in GC deBosuil - Duur: 50 minuten Vanaf 6 jaar tot veel ouder (max. 25 personen pergroep) - Prijs: abo 9,00 EUR, VVK 10,00 EUR, kassa11,00 EUR

Gegidste wandeling door het Arboretum vanTervuren door Wilfried EmmerechtsVertrek om 9u45 aan GC de Bosuil - Duur: 3 uur -Prijs: 3,00 EUR

Boswandeling met Dirk Raes in het Spoor vanLeopold 2Vertrek om 14u00 het Bosmuseum in Groenendaal -Duur: 2,5 uur - Gratis

‘Het Zoniënwoud in verandering’ Fietstocht langsde beheersprojecten met Patrick HuvenneVertrek om 14u00 aan GC de Bosuil - Duur : 3 uur -Gratis

Zondag 18 oktober 2015Filosofische wandeling met filosofe PapatyaDalkiranVertrek om 13u00 aan GC de Bosuil - Duur: 3 uur -Prijs: 11,00 EUR

Op stap met je spiegelreflexcamera door hetZoniënwoud door Erwin Alsteens Vertrek om 13u30 aan GC de Bosuil - Duur: 3 uur -Prijs: 12,00 EUR

Inschrijven voor deactiviteiten is verplicht via

www.debosuil.be.Meer informatie op www.debosuil.be of

www.weekvanhetbos.be

Interrand sprokkelsGeen ophaling huisvuil op 11 novemberEr zijn geen huisvuilophalingen op woensdag 11november 2015 (Wapenstilstand). Er wordt geeninhaaldag voorzien. De huisvuilophalingen wordenverschoven naar de eerstvolgende ophaling. Het containerpark is gesloten op woensdag 11 novem-ber 2015.

J.B. Charlierlaan 781560 Hoeilaarttel.: 02 658 95 [email protected] www.interrand.be

Page 7: Overijsenaar oktober 2015

7

Milieu

Oktober EnergiemaandJaarlijks roept de Vlaamse overheidoktober uit tot ‘Maand van deEnergiebesparing’. Ook de gemeenteOverijse legt dan de focus op energie-besparing.

Doe mee aan de 20ste ‘Nacht van deDuisternis’Op 10 oktober 2015 vieren we de 20steeditie van Nacht van de Duisternis. Opveel plaatsen wordt dan de openbareverlichting voor een avond gedoofd enkunnen inwoners even proeven van derust en gezelligheid van een donkerenacht.

Met deze jaarlijkse campagne zet BondBeter Leefmilieu, Preventie Lichthinderen de Werkgroep Licht-hinder (VVS) deimpact van lichtvervuiling in de kijker.Want er wordt te veel en verkeerd ver-licht. We kunnen best met minder ver-lichting, zonder daarbij aan veiligheidin te boeten. Even vaak wordt de verlichting naarboven de hemel in gestraald. Met allegevolgen van dien: te veel nachtelijkeverlichting leidt tot slaapgebrek en totgezondheidsproblemen bij mensen.

Maar ook het bioritme van planten endieren lijdt eronder. Bovendien is eente fel verlichte nacht ook een enormeenergieverspilling.

Reden genoeg om die avond en nachtook zelf alle lichten te doven!

Infosessie ‘Fotovoltaïsche zonne-installatie (PV): zin en onzin?’Een fotovoltaïsche zonne-installatieblijft een ecologisch en economischinteressante investering. In deze info-sessie leer je meer over de onderdelenen werking van een PV-installatie. Enje krijgt antwoord op heel wat vragenomtrent de opbrengst, de integratie inje dak, het koppelen van batterijen, deregelgeving, …

Afspraak in de Justus Lipsiuszaal vanhet gemeentehuis, (Justus Lipsius-plein 9) op donderdag 19 november2015 om 20u00. De deelname is gratisen inschrijven is niet verplicht.

Overijse werkt aan klimaatplan omCO2-uitstoot terug te dringenOverijse ondertekende op 25 juni 2014het Europese Burgemeesterscon-venant. Dit convenant wil alle burge-meesters van Europa verenigen in eenpermanent netwerk om goede praktijk-voorbeelden uit te wisselen ter bevor-dering van energie-efficiëntie en her-nieuwbare energie. Overijse belooft om te streven naar eenreductie van 20% van de CO2-uitstootover heel het gemeentelijk grondge-bied tegen 2020. Hiervoor gaat degemeente een klimaatplan opstellenwaarin bepaald wordt welke accentener moeten gelegd worden om dit terealiseren.De gemeente rekent hiervoor nogaltijd op de inbreng en participatievan haar burgers. Met je ideeënen suggesties kan je terecht [email protected].

Wandelen langs trage wegen in Jezus-EikOp zaterdag 17 oktober 2015 wordt in heel Vlaanderende aandacht gevestigd op de kleine en trage verbin-dingswegen die onze gemeentes rijk zijn.Gemotoriseerd verkeer is die dag uit den boze, haal dusje fiets of stapschoenen boven en ga op verkenning.

De Milieudienst Overijse organiseert in samenwerkingmet de Dorpsraad Jezus-Eik een trage wegen wande-ling van 2 à 3 uur rond Jezus-Eik. Tijdens de wandelingkom je langs bekende en minder bekende steegjes enwegeltjes.

Afspraak op zaterdag 17 oktober 2015 om 14u00 aanGC de Bosuil (Witherendreef 1). Iedereen is van hartewelkom!

Page 8: Overijsenaar oktober 2015

8

Nieuws van de Bib

Meer informatie: Gemeentelijke Openbare BibliotheekBegijnhof 13 - 3090 Overijse - tel.: 02 687 57 [email protected]

Literaire Ontmoeting: Peter Terrin en Dirk LeymanMet ‘De bewaker’ stond hij al op deshortlist voor de LibrisLiteratuurprijs in 2010, met ‘Postmortem’ won hij in 2012 de AKOLiteratuurprijs en het hart van eenbreed publiek. Met ‘Monte Carlo’verraste hij dat publiek dan weermet een lichtere toonzetting, ensleepte hij dit jaar alweer een plaatsop de shortlist van de AKO in dewacht. Peter Terrin is een van detopschrijvers van zijn generatie: eenbetrokken auteur, die zijn lezers eensoms donkere, maar treffende spie-gel van deze tijd voorhoudt.Dirk Leyman recenseertNederlandse literatuur voor DeMorgen, maar je kan hem ook al ont-moet hebben als blogger (‘DePapieren Man’), essayist ofBoekendokter.

Zij gaan in gesprek op donderdag8 oktober 2015, in GC de Bosuil,om 20u30. De toegang is gratis.Wel graag een seintje als je komt [email protected], of op02 687 57 18.

Bibliotheekweek 2015: Verborgen schattenDe Bibliotheekweek 2015 heeft alsthema ‘Verborgen Parels’. DeVlaamse bibs zetten in op digitaallezen. Je kan van 1 tot 18 oktober jestem uitbrengen op 25 titels uit derecente Nederlandstalige literatuur.‘Verborgen parels’ die soms niet deaandacht kregen die ze verdienen.Van de toptitels van je keuze wordtvanaf eind oktober een gratis en tij-delijke ‘Verborgen Parels-app’ terbeschikking gesteld.

In Overijse trekt de bib de‘Verborgen Parels-idee’ verder door.Van 10 tot 31 oktober 2015 kan je erop ‘schattenjacht’ naar boeken,films, … over (letterlijk) parels, en bijuitbreiding schatten, juwelen, gouden zilver. Of ook naar boeken die jewel wil vinden, maar die een beetjeverborgen zitten in de collectie. Ofnaar werk van kleine uitgeverijen diemooi werk hebben uitgegeven datniet zo makkelijk te vinden is …

De bibliotheek opent naar goedegewoonte ook officieel (en helemaalniet in het verborgene) met de jaar-lijkse VERWENDAG op zaterdag 10oktober 2015.

‘Naar school met een gezondebrooddoos’Op donderdag29 oktober 2015krijg je heel wattips over gezon-de voeding voorje kind. ‘Naarschool met eengezonde brood-doos’ is eenlezing in dereeks ‘Waarom?Daarom!’ enloopt in samen-werking met deP r o v i n c i eVlaams-Brabanten het Huis van het KindDruivenstreek.

Afspraak in CC Den Blank, om20u00. De toegang is gratis. Welgraag een seintje als je komt via [email protected] of op 02 687 57 18.

Voorlezen in de bib voor kleutersWe lezen voor op woensdag 28 okto-ber en woensdag 25 november 2015,telkens om 14u30.

Page 9: Overijsenaar oktober 2015

9

BLOEDINZAMELINGEN

Het Rode KruisVlaanderen is altijdop zoek naar bloed-gevers van allebloedgroepen. Jebloed kan misschieniemands leven red-den. Meedoen? Dit zijn de volgendebloedinzamelingen in Overijse:

• Overijse – Cultuurcentrum Den Blankdonderdag 15 oktober 2015 van18u00 tot 20u30

• Maleizen - OntmoetingscentrumDe Rankwoensdag 21 oktober 2015 van18u00 tot 20u30

GRATIS AED-OPLEIDINGENOp vrijdag 23 oktober 2015 en vrijdag13 november 2015 geeft het RodeKruis gratis AED-opleidingen in CCDen Blank van 19u30 tot 22u30.

Tijdens de opleidingen leer je hoe jemoet reageren als iemand met een hartstilstand te maken krijgt.Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overle-vingskansen van een slachtoffer.

Inschrijven kan op het nummer 02 785 33 73 of viawww.overijse.be.

Kort geknipt

ZORGBIB ZOEKT VRIJWILLIGERS

Rode Kruisvrijwilligers gaan op pad langs heel wat instellingen om ter

plaatse boeken uit te lenen. Ze besteden daarbij veel aandacht aan

het contact met de patiënten en de bewoners. Door de afleiding die een boek, cd of dvd biedt, kun je even de ver-

veling doorbreken. Ook voor bejaarden in een verzorgingstehuisduren de uren soms lang. Ook voor hen kan even wegdromen met een

goed boek enorm deugd doen, het brengt afwisseling in de dagdage-

lijkse activiteiten.

Hou je van boeken en ga je graag met mensen om? Ben je graag in de

weer voor anderen? Wil jij met een kort bezoek en een glimlach dekamer opfleuren?Neem dan contact op met Lea Debrouwer van de Rode Kruis afde-

ling op het nummer 02 688 04 53 of [email protected].

PRAATCAFÉ DEMENTIEVAN MOZAÏEK Dementie is een zeer ingrijpend enonomkeerbaar ziektebeeld waar velenvan ons mee te maken krijgen.Misschien krijgen we het zelf of heeftiemand in onze naaste omgeving ermeete kampen.Natuurlijk zijn er veel vragen rond hetziektebeeld. Deze praatcafés kunnenhelpen …

• Juridische aspecten met notarisClaesendinsdag 20 oktober 2015, om 20u00, inGC Felix Sohie in Hoeilaart

• Tactiele prikkels en aanrakingen metMarieke Verbiestdinsdag 24 november 2015, om 14u00,in Woonzorgcentrum Mariëndal inOverijse

Meer informatieMozaïek Praatcafé DementieDruivenstreektel.: 0479 23 35 [email protected] http://mozaiekdruivenstreek.drupalgardens.com

WINTERSLUITING DRU!FHet bezoekerscentrum Dru!f is gesloten van1 november 2015 t.e.m. 31 maart 2016. Groepen enscholen zijn welkom op aanvraag bij de dienstToerisme via 02 785 33 75 of [email protected].

150 ZOETE ZOMERS … NOG TOT 22 OKTOBER

Tot en met 22 oktober 2015 kan je de foto’s van 150 Zoete Zomersbewonderen in het straatbeeld. De 10 winnaars van de zoektochtworden in de bloemetjes gezet op de Huldenbergse feesten. Ondertussen zijn ook alle 136 foto’s te downloaden opwww.150zoetezomers.be.

GEEN PENSIOENZITDAG MEER INOVERIJSEHet Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigenzal vanaf oktober 2015 geen zitdag meer organiseren in Overijse. Zijblijven uiteraard ter beschikking van de burgers in hun gewestelijkekantoren, via de gratis Pensioenlijn 1765 en www.rsvz.be. Het online pensioendossier, mypension.be, is 24 uur op 24 en 7 dagenop 7 toegankelijk.

Page 10: Overijsenaar oktober 2015

Veiligheid

Meer informatie: Politiezone DruivenstreekBrusselsesteenweg 145G - 3090 Overijse - tel.: 02 769 69 30 - fax: 02 769 69 48

[email protected] - www.politiedruivenstreek.be

Inbrekers maken graag gebruik van deze tijd van hetjaar om hun slag te slaan. Wees daarom extra aandach-tig! Wist je dat het meestal dankzij een alerte buur isdat inbrekers op heterdaad betrapt worden?

Als buur zie je vaak als eerste dat er iets niet pluis is.Meld daarom elke verdachte situatie op het nummer101. En doe het onmiddellijk. Wacht niet tot de ver-dachte personen of voertuigen verdwenen zijn. Ga erook niet van uit dat een andere buur het zal doen.Liever twee telefoontjes dan geen.

Meld de juiste plaats en de omstandigheden van deverdachte gedragingen. Geef zoveel mogelijk detailsvan de situatie. Een beschrijving (man/vrouw, kledij,uiterlijke kenmerken) van de betrokken personen kanaltijd helpen. Nummerplaat, merk en kleur van het ver-dacht voertuig zijn belangrijke gegevens. Maar opge-let!! Breng nooit je veiligheid of deze van anderen ingevaar!

En denk ook eens aan preventie van een woningin-braak. Voorkomen is beter dan genezen. Overweegextra veiligheidsmaatregelen. Vermijd het plaatsen vankostbare goederen op zichtbare plaatsen, bewaar geente grote sommen geld in huis, ... De politie verleent gra-

tis diefstalpreventieadvies aan inwoners. Info en aan-vragen via [email protected] of op hetnummer 02 769 69 30.

Ben je voor langere tijd afwezig, vraag dan het afwezig-heidstoezicht aan.

Fiets nog niet gegraveerd? Ditnajaar heb je nog een kans. De laat-ste graveeractie van het jaar gaatdoor op woensdag 21 oktober 2015tussen 14u00 en 16u00. Afspraakaan het hoofdcommissariaat,Brusselsesteenweg 145G.

Extra opletten bij donkere dagen

De politie graveert je fiets

Politiezone Druivenstreek

10

Page 11: Overijsenaar oktober 2015

11

Veiligheid

Geen Gezever! 112 en 101 - alleen noodoproepen!

In België zijn er twee belangrijkenoodnummers voor dringende hulp:• 112 voor ambulance en brand-weer

• 101 voor politie112 is bovendien het Europeesnoodnummer. Als je in Europa opreis bent, dan kunt u 112 bellen voorzowel de brandweer, een medischteam als de politie.

Wat zeg je als je een noodnummerbelt?• de juiste locatie• wat er gebeurd is• of er gewonden zijn• wie je bent

Wat is het verschil tussen een drin-gende en een niet-dringendeoproep? Enkele voorbeelden.Je mag naar 112 of 101 bellen als jedringend de brandweer, eenmedisch team of de politie nodighebt. Als het niet dringend is, bel jebeter de lokale brandweer, je huis-arts (buiten de uren de wachtdienstvan huisartsen) of de lokale politie.

Wanneer mag je wel bellen? • Als een gebouw, bos of auto inbrand staat.

• In geval van een ernstig ongevalmet gewonden of doden.

• Wanneer je slachtoffer of getuigebent van een gevecht.

• Als je iemand ziet inbreken in eenhuis.

Wanneer mag je niet bellen?• Om te kijken of 101 of 112 welecht werkt.

• Om een grap uit te halen.• Als je algemene informatie nodighebt, zoals iemands telefoonnum-mer of adres.

Nog enkele tips:• Wacht rustig op antwoord. Haakniet in, want daardoor kom jeopnieuw aan het begin van dewachtrij te staan.

• Als je per ongeluk een nood-nummer hebt gebeld, hangdan niet op, maar zeg de ope-rator dat alles in orde is. Zois de operator er zeker vandat er geen sprake is vaneen noodgeval.

Wat gebeurt er als je geen dringen-de hulp nodig hebt en je toch eennoodnummer belt?Als je de hulpdiensten zonder geldi-ge reden opbelt, kunnen de operato-ren in de noodcentrales de oproe-pen van mensen die echt in noodzijn niet aannemen. Deze mensenmoeten dus langer wachten op eenantwoord en dus ook op de hulp-diensten. Daarom stellen personendie opzettelijk naar noodcentralesbellen voor de grap zich bloot aangerechtelijke vervolging, wat kanleiden tot een strafrechtelijke ver-oordeling.

Meer informatie?www.112.be

Page 12: Overijsenaar oktober 2015

12

Tweedaagse basiscursus zeefdrukTeken je graag? Ben je benieuwd naar de druktechniek die o.a. door Andy Warholgebruikt werd? En ga je graag aan de slag om in een minimum van tijd een leuk resul-taat te bereiken? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Zeefdruk is een technischproces dat zorg en geduld vraagt, maar dat verbluffende resultaten oplevert! Tijdensdeze kennismaking met zeefdruk maak je eerst een geschikte illustratie. Daarna zet-ten we die op een zeef, zodat je je eigen illustratie kan overbrengen op stof. Het voor-deel aan zeefdruk is dat je het meerdere keren kan drukken met de mooiste kleuren!

• Wanneer? Zondag 11 en 18 oktober 2015 van 10u00u tot 16u00• Prijs? 65,00 EUR• Inschrijven verplicht! 02 454 54 01 (code KE116/01)

Activiteiten inKamp Kwadraat

Sieraden van fietsbandenFietsband is zacht, rekbaar enflexibel. Nele Melkebeke leert jefietsbanden te bewerken en ver-werken tot een sieraad. Na afloopvan de cursus ben je in het bezitvan een eigen gemaakte ketting,oorbellen en/of armband.• Wanneer?Zondag 25 oktober 2015 van 10u00 tot 12u30

• Prijs? 15,00 EUR• Inschrijven verplicht! 02 454 54 01 (code PCH181/01)

Up/Cycling festivalOp zondag 25 oktober 2015 kan je deelnemen aan volgende up/cycling workshops:

VinylplatenCaroline Verbrugghe legt uit hoeje in LP's boort, ze makkelijk ver-knipt, smelt en vervormt.Vervolgens ga jij je eigen ontwer-pen maken en deze uitvoeren totnieuwe objecten. Heb je zelf nogoude vinylplaten, breng ze danmee! Breng ook je lunchpakketmee.• Wanneer?Zondag 25 oktober 2015 van 10u00 tot 16u00

• Prijs? 25,00 EUR• Inschrijven verplicht! 02 454 54 01 (code PCH183/01)

Maak zelf een bannertasOnder leiding van Lien Tallonrecupereer je oude banners enmaak je er een leuke tas van die jemet plezier overal mee naartoeneemt. Breng je lunch mee!• Wanneer?Zondag 25 oktober 2015 van10u00 tot 12u30

• Prijs? 25,00 EUR• Inschrijven verplicht! 02 454 54 01 (code PCH193/01)

Plantenhangers van oude t-shirtsJe hebt geen duur macramé-touwnodig om leuke plantenhangers temaken. Nele leert je oude t-shirtste verwerken tot een stevigedraad. Met die zelfgemaaktedraad maak je de tofste planten-hangers. Breng oude t-shirts meedie verknipt mogen worden.• Wanneer?Zondag 25 oktober 2015 van 13u30 tot 16u00

• Prijs? 15,00 EUR• Inschrijven verplicht! 02 454 54 01 (code PCH182/01)

Alle activiteiten gaan door in vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, i.s.m Archeduc. Inschrijven voor een activiteit is verplicht.

Page 13: Overijsenaar oktober 2015

13

Ontspannen

Appels plukken en persen in Kamp Kwadraat27 personen voelden zich aange-trokken om deel uit te maken vanhet plukteam van Kamp Kwadraat.Gedurende een jaar adopteren deplukkers de boomgaard en plukkenze de bomen op zorgzame wijze. Deopbrengst mag mee naar huis.

Een eerste vingeroefening is onder-tussen achter rug. Verschillendeplukkers kwamen heerlijke mirabel-len en pruimen plukken. Binnenkortzijn de appelbomen aan de beurt.

En nog goed nieuws!! 3Wplusreserveerde op zondag 11 oktober2015 een mobiele fruitpers op deparking van Kamp Kwadraat.Iedereen is er welkom tussen 9u00en 17u00 om zijn eigen appels te

laten persen tot sap. Het duurteen kwartier om 250kg appelste persen en je betaalt 5,50 EURvoor een bus van 5 liter. Aanvragenkunnen ingediend worden [email protected] of0475 26 24 80. Meer info over de pers vind je opwww.mobielefruitpers.com.

Intussen stijgt ook de verkoop vanhet appelsap van vrijetijdscentrumKamp Kwadraat. De bussen appel-sap vliegen bijna letterlijk de deuruit. Wie nog wil proeven of kopenmoet snel zijn want de voorraad isbijna uitgeput. Dat kan in het admi-nistratief centrum De Vuurmolen ofin Kamp Kwadraat tijdens de kan-tooruren.

Wetenschapscafé ‘Goe Gesproken’ op woensdag 14 oktober 2015:Gezonde voeding voor ouderenKatrien Nauwelarts is voedingsconsulente. Tussen pot enpint leert ze hoe ook ouderen gezond kunnen eten en zo hunlevenskwaliteit kunnen verbeteren. Verwacht zeker geenacademische monoloog, maar de materie wordt in een vraag-antwoord gesprek tot op het bot uitgespit.

Afspraak in 't Goe Gezelschap (toegang via deFezelarenstraat) van 17u30 tot 19u30. De toegang is gratis.Opgelet, slechts 25 personen (55+) kunnen deelnemen.Reserveren op het nummer 02 686 31 32 is de boodschap!

Page 14: Overijsenaar oktober 2015

14

er naar de eerste ontmoeting van het om dan zekKZet jij ook je schouders onder de toek

oort tot het ZoniënwoudPTERPLAN JEZUS-EIKSMA

er naar de eerste ontmoeting van het

UITNODIGING

omst van Jezus-Eik? Zet jij ook je schouders onder de toek

oort tot het ZoniënwoudTERPLAN JEZUS-EIK

er naar de eerste ontmoeting van het

DONDERD

omst van Jezus-Eik?

•UITNODIGING OBER G 15 OKTAAG 15 OKT DONDERD DONDERDA 20u00•OBER

Goedevoornemensborrel

Platform Jezus-Eik en sluit je aan bij één van de werk

• Acties voor 2015-2016•

orte stand van zak K•oming door BurgemeestererwelkV•

Programma:

er naar de eerste ontmoeting van het om dan zekK

Goedevoornemensborrel

Platform Jezus-Eik en sluit je aan bij één van de werk

Acties voor 2015-2016en van de lopende projectenorte stand van zak

oming door Burgemeester

er naar de eerste ontmoeting van het

en van de lopende projecten

3090 Overijse

groepen!

Witherendreef 1Kleine zaalGC de Bosuil

aar?WWaar?

Platform Jezus-Eik en sluit je aan bij één van de werker naar de eerste ontmoeting van het

3090 OverijseWitherendreef 1Kleine zaalGC de Bosuil

tim.houben@overijse02/785 34 66Dienst RuimtelijkGemeente Overijse

?Meer infoMeer info?

.betim.houben@overijse02/785 34 66

e OrdeningDienst RuimtelijkGemeente Overijse

Dagopvang CADO opent vanaf 2 novemberin parochiecentrum Ter IJse

In het parochiecentrum Ter IJse(Stationsstraat 8) kan je vanaf 2november 2015 terecht voor dagop-vang van zorgbehoevende personenbij de Collectieve AutonomeDagopvang (CADO) van LandelijkeThuiszorg.

CADO zorgt ervoor dat zorgbehoe-vende personen overdag opgevan-gen worden in een huiselijke sfeer.Ze doen er dagdagelijkse activitei-ten, zoals koken, gezellig babbelen,krant lezen, kaarten, knutselen,boodschappen doen, enz. De verzor-genden helpen indien gewenst ookbij een ontspannende douche, haar-verzorging, een hand- en voetbadje.Via het groepsgebeuren doorbreektCADO het sociale isolement enbiedt zorg op maat van iedereen.

Door die dagopvang kunnen men-sen langer in hun eigen huis wonen.Daarnaast is het concept ookbelangrijk ter ondersteuning van demantelzorger (partner, familie,vrienden). De tijdelijke opvang van

de zorgbehoevende persoon in deCADO biedt vaak een welgekomenadempauze voor de mantelzorgers.Zo wordt hun draagkracht minderbelast en houden zij de thuiszorglanger vol.

De dagopvang is geopend van 8u30tot 16u30 (behalve weekend enfeestdagen). Men kan er enkele uur-tjes tot een volledige dag of meerde-re dagen per week vertoeven. Dekostprijs bedraagt 3,50 EUR/uur. Eris een broodmaaltijd (2,00 EUR) ofwarme maaltijd (4,00 EUR) verkrijg-baar. Bij sommige mutualiteiten kan

men een tegemoetkoming in de bij-drage verkrijgen.

Om die opvang te kunnen realiserenin het parochiecentrum Ter IJse,waren verbouwingen nodig aan debestaande ruimten op de ondersteverdieping. Naast opfrissingwerkenwerd een rustruimte, een inloop-douche, een keuken en een rolwa-gentoegankelijk toilet voorzien.OCMW-Overijse steunt dit projectmet een toelage van 12 500 EUR.

Meer informatie?Landelijke Thuiszorg

Tel.: 0800/11205 (gratis)www.landelijkethuiszorg.be

Page 15: Overijsenaar oktober 2015

15

Welzijn

Laat je testen op borstkankerOnderzoek voor vrouwen van 50 tot en met 69 jaarHet Centrum voor Kankeropsporingorganiseert de bevolkingsonderzoe-ken voor de Vlaamse overheid. Hetverstuurt de uitnodigingen,bewaakt de kwaliteit en informeertde bevolking objectief over voor- ennadelen van de bevolkingsonder-zoeken.

Twee radiologen zien meer daneenHet gezegde ‘twee zien meer danéén’ gaat zeker op als je meedoetmet het bevolkingsonderzoek naarborstkanker. Altijd beoordelen min-stens twee radiologen onafhankelijkvan elkaar je foto´s. Dat je daardooreen paar weken moet wachten op jeuitslag, is het gevolg van deze extracontrole.

Met de ‘dubbele lezing’ komenmeer kankers aan het licht dan alsmaar één radioloog de foto’s beoor-deelt. In 2013 werden er daardoor16% meer borstkankers tijdig opge-spoord.

Door de dubbele lezing worden ook

minder vrouwen doorverwezenvoor vervolgonderzoeken. Sindshet begin van het bevolkingsonder-zoek in 2001 is het percentageteruggeroepen vrouwen meer dangehalveerd zonder afbreuk te doenaan het aantal opgespoorde borst-kankers. Vandaag worden 2,6% vande vrouwen doorverwezen voor ver-der onderzoek. De Europese normligt op maximaal 5% doorverwijzin-gen. Toch een belangrijke meer-waarde.

Dokter Patrick Martens, directeurvan het Centrum voorKankeropsporing: ‘Medische onder-zoeken bij vrouwen van 50 tot enmet 69 jaar zonder klachten bren-gen een grote verantwoordelijkheidmet zich mee. Het is de bedoelingdat het bevolkingsonderzoek kan-kers in een vroeg stadium ontdekten zo weinig mogelijk nadelenberokkent aan de deelneemsters.Daarvoor volgen we de mogelijkeongewenste effecten nauwgezetop. Kwaliteitsbewaking en monito-ring gebaseerd op Europese richtlij-nen zijn essentiële pijlers. De dub-bele lezing hoort bij onze kwaliteits-bewaking.’

Meer informatie?Centrum voor

Kankeropsporing VZWRuddershove 4 - 8000 Bruggewww.bevolkingsonderzoek.be

[email protected] Tel.: 0800 60 160 tussen 9u00 en12u00 en 13u00 en 16u00 (gratis)

Versterk jij het team van de Voedselbanken?Voedselbanken is op zoek naar vrijwil-ligers die willen deelnemen aan dejaarlijkse voedselinzameling in deDelhaize-winkels van donderdag 15 totwoensdag 21 oktober 2015. Als vrijwil-liger sta je aan de ingang van de win-kel en deel je waardebonnen uit aan debinnenkomende klanten. Samen meteen collega, geef je daarbij ook eenwoordje uitleg. Je doet dat gedurendeeen tijdspanne van 2 uurtjes.

Ben je geduldig, enthousiast, dis-creet? Kom je graag onder de men-

sen. Ben je hulpvaardig en sociaal? Dan ben jij de ideale kandidaat omvrijwilliger te worden. Neem danvlug contact op met Roger Roggevia [email protected].

Al 25 jaar lang organiseert Delhaizejaarlijks een grote voedselinzame-ling om de Voedselbanken te helpeneen constante voedselvoorraad opte bouwen.

Inzet gratis, voldoening onbetaal-baar!

Page 16: Overijsenaar oktober 2015

Welzijn

16

Heb je recht op een verwarmingstoelage?Overijsenaren die het financieelmoeilijk hebben, kunnen bij hetOCMW terecht voor een verwar-mingstoelage. Om in aanmerking tekomen moet je tot één van de vol-gende categorieën behoren:

- Categorie 1:Jij of een lid van je gezin heeftrecht op een verhoogde tege-moetkoming van de ziekte- eninvaliditeitsverzekering of isgerechtigde op het OMNIO-sta-tuut, en het gezinsinkomen islager of gelijk aan de voor decategorie 2 vastgestelde gren-zen.

- Categorie 2:Je jaarlijks bruto belastbaar inko-men van je huishouden is lager ofgelijk aan 17 083,39 EUR, ver-hoogd met 3 140,77 EUR per per-soon ten laste. Indien je eigenaarbent van één of meerdere onroe-rende goederen met uitzonderingvan het goed waarin je woont,zijn bijzondere berekeningsre-gels van toepassing.Met persoon ten laste, bedoelt

men een lid van het huishoudenvan de gerechtigde met een nettojaarinkomen, zonder de gezins-bijslag en het onderhoudsgeldvoor kinderen, dat lager is dan 3 162,60 EUR.

- Categorie 3:Je geniet een schuldbemiddelingin het kader van de wet op hetconsumentenkrediet of een col-lectieve schuldenregeling enbovendien heeft het OCMW vast-gesteld dat je de verwarmings-factuur niet kan betalen.

De woning moet verwarmd wordenmet huisbrandolie of bulkpropaan-gas. Dus niet met aardgas via aan-sluiting op het stadsdistributienet,propaangas en butaangas in gas-flessen. Het bedrag van de toelagehangt af van de brandstofsoort, deprijs per liter en de categorie waar-toe je behoort. Per stookolieperiodeen per gezin wordt de toelage toe-gekend voor maximum 1 500 liter.

Indien deze voorwaarden voldaanzijn, heb je recht op een verwar-

mingstoelage. Binnen de 60 dagenna levering moet je je aanvraagindienen bij het Sociaal Huis aanloket 4 in het administratief cen-trum De Vuurmolen (Begijnhof 17).Je kan er terecht van maandag totvrijdag van 8u00 tot 12u00 en opmaandagavond tussen 17u30 en19u30.Meer informatie op het nummer02 305 18 83 tijdens de openings-uren van loket 4.

Je dient in ieder geval de volgendedocumenten voor te leggen:

- een kopie van je identiteitskaart;- een kopie van de leveringsfac-

tuur of -bon;- indien je in een appartementsge-

bouw woont, een attest van deeigenaar of beheerder met devermelding van het aantal appar-tementen waarop de leverings-factuur of -bon betrekking heeft;

- voor categorie 3, een kopie vanbeschikking van toelaatbaarheidof attest van de schuldbemidde-laar.

Page 17: Overijsenaar oktober 2015

Voor het welzijn van volwassenen …Iedereen heeft het wel eens moeilijk … Dat hoort bij hetleven. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Ofvind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kentook momenten dat het helemaal niet meer lukt. Je voeltdat je er niet meer alleen mee wil blijven. Maar je pro-beerde al zoveel, en tevergeefs. Je wil je verhaal delenmet iemand buiten je familie of vriendenkring. Je hooptdat iemand samen met jou uitklaart wat te doen.

Daarvoor is het CAW er!Het Centrum AlgemeenWelzijnswerk (CAW) helptmensen met al hun vragen enproblemen die te maken heb-ben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke pro-blemen. Financiële, administratieve, juridische ofmateriële problemen. Problemen in je gezin, familie ofbuurt,... Ze bieden ook hulp aan slachtoffers vangeweld en misbruik, slachtoffers en betrokkenen vanverkeersongevallen en misdrijven.

… en voor jongerenHet Jongeren AdviesCentrum (JAC) is een plaatswaar elke jongere van 12 tot25 jaar terecht kan met zijnvragen. Het JAC luistertgraag naar je verhaal en samen zoek je naar een ant-woord. Het gaat om vragen over thema’s die eigen zijnaan de leefwereld van jongeren: relaties, seksualiteit,alcohol, drugs, gamen, veilig online, uitgaan, conflicten

met ouders, pestgedrag, problemen op school, alleengaan wonen,… Ben je tussen 18 en 25 jaar, en wil je alleen gaanwonen? Voor extra hulp kan je je steeds richten tot eenhulpverlener. De hulpverlening is gratis en, indien gewenst, ano-niem.

PraktischCAW Halle-Vilvoorde werkt in zorgregio’s. Inwonersvan Overijse kunnen terecht bij het CAW en het JAC inTervuren. Je kan er elke werkdag terecht met eenafspraak. Zonder afspraak kan• bij de volwassenwerking op maandag van 9u00 tot

12u00 en van 17u00 tot 18u30 en op vrijdag van 9u00tot 12u00

• bij het JAC op maandag van 16u00 tot 18u00

CAW en JAC Halle-Vilvoorde zijn er voor jou

17

Welzijn

CAW Halle-Vilvoorde Kasteelstraat 53080 Tervuren tel.:02 613 17 [email protected]

JAC Halle-Vilvoorde Kasteelstraat 53080 Tervuren

tel.:02 613 17 [email protected]

Page 18: Overijsenaar oktober 2015

18

Zes vacaturesom ons team te versterken

DIENSTHOOFD ICT A1a-A3a – Contractueel – Voltijds Functie: • Als diensthoofd ICT sta je in voor het aan-sturen van de dienst ICT en geef je mee vorm aan hetinformaticabeleid van de organisatie. • Je detecteertop een doelgerichte manier de ICT-behoeften via eendoorgedreven communicatie met alle betrokken par-tijen en weet deze te vertalen in concrete ICT-proces-sen en procedures. • Je bent vlot in staat de verschil-lende ambitieuze ICT-projecten in goede banen te lei-den met oog op het halen van de strategische doel-stellingen van de organisatie, waarbij steeds reke-ning wordt gehouden met het budgettair aspect eneen stabiele integratie tussen alle interne systemenwordt nagestreefd. • Je organiseert de verschillendeactiviteiten van de dienst ICT naargelang prioritei-ten, competenties van de medewerkers en noden vande organisatie. • Samen met je team zorg je voor deverdere uitbouw van een klantgerichte en efficiënteaanpak van de ICT-processen om een efficiënte endoelgerichte service te kunnen bieden.

DIENSTHOOFD COMMUNICATIE A1a-A3a – Contractueel – Voltijds Functie: • Je ontwikkelt en bouwt een strategischcommunicatiebeleid uit in samenwerking met hetbestuur en de gemeentesecretaris. • Als diensthoofdbegeleid en coördineer je de interne en externe com-municatie van de gemeente. • Daarnaast stimuleeren coach je de verschillende diensten binnen de orga-nisatie bij het opzetten van interne en externe com-municatie en scherpt zo de communicatiegevoelig-heid verder aan. • Je stelt persteksten op en verzorgtde relaties met de pers. • Je bent de eindverantwoor-delijke voor de redactie van allerlei teksten conformde huisstijl. • Je staat in voor het inhoudelijk beheervan de website en sociale netwerksites.

WERFLEIDER GROENONDERHOUDC4-C5 – Contractueel – Voltijds Functie: • Je staat in voor de voorbereiding, opvol-ging en technische advisering van dossiers metbetrekking tot groenaanleg, -beheer en -onderhoud. •Je coördineert en houdt toezicht op de uit te voerenwerken in eigen regie en door aannemers met betrek-king tot aanleg en onderhoud van het gemeentelijkgroenpatrimonium, met inbegrip van begraafplaatsenen terreinen voor sport en recreatie. • Je geeft adviesinzake natuurbeheer.

BODE/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER D1-D3 – Dienst algemeen secretariaat en archief Startbaanovereenkomst – Voltijds Functie: • Je bent de vaste bode van de gemeente enzorgt voor de ophaling en verdeling van briefwisse-ling, dossiers en andere stukken, zowel intern alsextern. • Je biedt tevens praktische ondersteuningbij de maandelijkse gemeenteraad. • Verder onder-steun je de werking van het economaat en hetarchief.

ONDERHOUDSMEDEWERK(ST)ERE1-E3 – Voor het Cultuurcentrum Den Blank –Contractueel - Halftijds Functie: • Je staat samen met je collega’s in voor dedagelijkse en permanente schoonmaak van het CCDen Blank.

TOEZICHTER Voor de gemeentelijke basisschool – 13u/week– Contract bepaalde duur Functie: • Je staat in voor de voorschoolse opvangvan 7.30 tot 8.30 uur en voor de naschoolse opvangvan 16u00 tot 18u00.

Meer informatie?Kijk voor de respectievelijke profielen, de uitge-breide functiebeschrijvingen en het aanbod opwww.overijse.be/vacatures of neem contact opmet de Personeelsdienst via [email protected] of02 785 33 40.

Interesse?Stuur jouw cv en sollicitatiebrief samen met eenkopie van je diploma naar het college van burge-meester en schepenen, De Vuurmolen,Begijnhof 17, 3090 Overijse en dit ten laatste op13 oktober 2015.