My magazine 2014

16
828 Meter Het hoogste gebouw ter wereld! 87 luiers verschonen? Meneer Vassilyev deed dit dagelijks. Special edition!

description

A school assignment

Transcript of My magazine 2014

Page 1: My magazine 2014

My Magazine

Groot Groter Grootst

828MeterHet hoogste gebouw

ter wereld!

87 luiers verschonen?

Meneer Vassilyevdeed dit dagelijks.

Special edition!

5 Grootste feitjes!Lees meer op pagina 2!

Page 2: My magazine 2014

Biggest Facts!De 5 grootste feitjes voor jou op een rijtje.

Met z’n 1,2 meter hoge rug en 2 meter op z’n achterpoten is Zeus de Duitse dog de grootste hond ter wereld. Water drinken deed hij niet uit een bak, hij kon gewoon het gewoon drinken uit de kraan!Zeus is onlangs overleden en naar zeggen van de eigenaar is de gigant 5 jaar oud geworden.

1

Op 15 september 2011 werd de 225,21 meter lange potlood verkozen tot het grootste potlood ter wereld. Het potlood is gemaakt door een Duits bedrijf genaamdStaedtler Mars GmbH & Co.Kg

2

1013 meter aan zwembad krijg je in het San Alfonso del Mar in Chili. In totaal beslaat het zwembad 8 hectare aan water. Naast zwemmen kun je er ook zeilen surfen en kajakken. Het zwembad is gemaakt omdat de stille oceaan te gevaarlijk en koud zou zijn. Een baantje trekken wordt in dit zwembad een stukje lastiger!

3

Wie is er niet opgegroeid met de welkbe-kende gummy beertjes?Meestal pasten ze in een klein snoepzakje maar met deze gaat dat niet lukken Deze 2,5 kilo zware 12,600 calorie volle gummy bear wordt gezien als de grootste gummy bear ter wereld. Erg lekker is ie wel, maar helemaal opeten lijkt mij niet verstandig.

4

Met z’n 828 meter in hoogte is dit het hoogste gebouw van de wereld!Dit gebouw kun je vinden in Saoedi-Arabië en is gebouwd in 2004.Voor meer over dit gebouw blader snel door naar pagina 4 en 5!

5

2

Page 3: My magazine 2014

33

Hallo, Ik ben Sverre de Lange, 17 jaar oud en woon in Velserbroek.Ik studeer aan het mediacollege Am-sterdam. Ik ben na de herfstvakantie binnen gekomen, maar dat terzijde.

Mijn hobby´s zijn sleutelen en met vrienden afspreken. Zo kun je me elke weekend wel met vrienden vinden. Ik werk bij een scheepswerf, dit is zo gekomen door mijn stage vanuit de middelbare school.Eerst was ik een tijd lang onderhoud-smonteur, maar omdat ik ziek gewor-den ben, ben ik er een lange tijd uit geweest. Nu, nu werk ik weer door op de scheepswerf. Dit keer alleen niet als een monteur, maar nu werk ik in de marketing en communicatie. Dit past mij eigenlijk veel beter omdat het onderhouden van schepen mij niet zo veel uitdaging bood. In dit MEGAzine lees je alles wat MEGA is. MEGA onderwerpen MEGA feitjes en MEGA gebouwen.

Wie ben ik?

Pagina 1

Pagina 9

Pagina 2

Pagina 3 Pagina 4 & 5

Pagnia 6 & 7 Pagina 8

Pagina 10 & 11

Pagina 12 Pagina 13

Pagina 14 & 15 Pagina 16

Cover van het Magazine Biggest Facts! De grootste feitjes voor jou op een rijtje

Inhoudsopgave en Wie ben ik?

828 meter de hoogte in met Burj Khalifa

Mijn wens droom & leugen

Waarom moet alles groter? & fotocollage

Hollands wijsheid!Hollandse tegeltjes met de beste spreuken.

Het verhaal achter Bloody Mary.

87 luiers verschonen!Meneer Vassilyev deed dit dagelijks!

Overbelicht, de reportage van mijn zwarte bladzijde

Big business met boten en motoren!

Plopper. De relatiegift voor uw onderneming!

3

Page 4: My magazine 2014

828 meter de hoogte in met

Met bijna een kilometer in hoogte is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Gebouwd in 2004 wordt dit gebouw gebruikt voor onder andere Armani hotels en Luxueuze woningen.

Bestaande uit meer dan 160 verdiepingen kun je in Saoedi Arabië het hoogste gebouw ter wereld vinden. Het gigantische bouwwerk is ontworpen door het Amerikaanse architec-tenbedrijf Skidmore Owings and Merrill het zelfde bureau dat het Willis tower met een hoogte van 442 meter in Chi-cago en Jin Mao Tower met de hoogte van 421 meter in Shanghai hebben ontworpen. De hoofdaannemer was Sams-ung C&T Corporation met een onder aannemer in België genaamd Besix. Misschien leuk om te weten; het design van Burj Khalifa is afgeleid van een woestijnbloem genaamd Hymenocallis.

Burj Khalifa

Het hoogste gebouw van de wereld staat niet alleen

bekend om zijn indrukwek-kende hoogte, maar ook om vele andere records. Zo had de Burj Khalifa al voordat het bouwwerk er in z’n huidige vorm stond meerdere records verbroken. Tijdens de bouw

in februari 2007 kon de eerste fles champagne wor-den open getrokken. De Burj Khalifa was de Willis Tower voorbij gegaan op het gebied van verdie-pingen. Reeks volgde er meerdere records.

In september 2007 bereikte de toren een hoogte van 555 meter. Hiermee werd het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld, de CN Tower te Toronto, gepasseerd. April 2008 was de datum dat de Burj Kha-lifa werd verkozen tot

4

Page 5: My magazine 2014

het hoogste bouwwerk op aarde. De toren had in die tijd 629 meter bereikt en passeerde daarmee de KVLY-TV-mast in Noord-Dakota. De KVLY-TV-mast is 628,5 meter hoog, een halve meter verschil dus. Het hoogste bouwwerk ooit in die tijd stond op de naam van de 646,4 meter hoge mast van Radio Warschau, die in 1991 tijdens onderhoudswerkzaam-heden plotseling was ingestort.

Mensen met hoogtevrees kun-nen er beter niet eten, maar in 2011 werd er in de Burj Khalifa het hoogste restaurant geopend met de toepasselijke naam At.mosphere. Om daar een avondje te gaan eten moet je er wel wat voor doen. Je moet namelijk eerst 122 verdiepingen de lucht in tot dat je uitkomt op een spectaculaire 422 meter. Geluk-kig hoef je niet 122 trappen op

Je snapt het wel, de Burj Khalifa is niet alleen een

reusachtig bouwwerk, maar ook zeker reuze interessant. Met vele records op zijn naam is het zeker weten een plek wat het bezoeken waard is. Niet alleen de hoogte, maar ook de techniek is ontzettend indrukwekkend. Helaas is het niet voor iedereen. Een nacht-je slapen in het Armani hotel zal niet goedkoop zijn. Achja misschien is dat ook wel beter want 828 meter vindt ik wel erg hoog!

want de Burj Khalifa is uitgerust met hele snelle liften! De liften gaan met 11 meter per seconde! Dat is 42km/h. Helaas is dit geen record meer, want deze is inmid-dels al verbroken.

At.mosphere restaurant in het Burj Khalifa

5

Page 6: My magazine 2014

6

Iedereen heeft een droom. Net zoals dat iedereen wel eens liegt. Soms wensen we dat dromen werkelijkheid worden en je liegt als je zegt dat je geen dromen hebt. Ik heb zo ook mijn idee over wensen, dromen en leugens. Lees op de volgende pagina hoe ik erover denk!

Een Wens ,Leugen & Droom

Page 7: My magazine 2014

Voor mezelf heb ik veel wensen, en net als bij ieder ander persoon zullen die waarschijnlijk nooit of zelden uitkomen. Toch heb ik gro-te wensen! Een van mijn wensen is dat mijn leven voorspoedig zal gaan verlopen. Ik wens later dat ik zonder moeite mijn bed uit kan komen en met een goed humeur en met veel plezier later mijn werk ga doen. Daarna wens ik dat ik leuke collega´s heb waar ik goed mee om kan gaan en goed mee samen kan werken. Bij deze wensen hoort natuurlijk financiële ruimte om leuke dingen te gaan ondernemen met mijn gezin. Buiten dit alles heb ik ook minder voor de hand liggende wensen. Zo wens ik bijvoorbeeld dat ik veel mag gaan rei-zen en veel nieuwe vrienden kan maken. Ook wens ik een voorbeeld te kunnen zijn voor veel mensen, zodat ik weet dat ik dingen goed doe. Tevens wens ik ook te kunnen blijven leren van mensen met veel ervaring. Ik vindt het belang-rijk om jezelf telkens opnieuw uit te vinden. Je uitzicht te verbreden en vooral jezelf te blijven.Dit alles wens ik later te kunnen doen en ik wens dat minstens de helft uit zal komen. Maar misschien is het belangrijkste wel dat ik later nog altijd dingen durf te wensen!

w

e

n

s

De wekker gaat om 9:00 in de ochtend. Ik sta rustig op. Eerst spring ik maar eens on-der de douche. Eenmaal onder de douche vandaan zet ik een kopje koffie om rustig wakker te worden. Heerlijk, inmiddels is het 9:45. Tijd om naar m’n werk te gaan. Ik stap de deur uit en vervolgens stap ik weer in de Mercedes Benz. Kacheltje in de auto aan en tegen de tijd dat ik werk rijden auto’s toch al zelf (hoop ik). En dan word ik echt wakker…Het was een droom. Verdomme! En het leek nog zo echt! Vervolgens haast ik onder de douche, gooi een kop koffie achterover en trek nog half slaapdronken m’n nauwelijks werkende scooter uit de schuur. 1,2,3,4 Pff dat ding is niet aan te trappen. Eindelijk, bij de 15de keer lukt het me. En nu snel karren anders kom ik te laat. Onderweg denk ik aan die droom. En ik zie mezelf al bijna staan in een net pak en glimmende schoentjes. Het zou me niet uit maken wat mensen vinden van hoe ik eruit zie. Als ik maar doe wat ik leuk vindt, en trots op mezelf kan zijn voor wie ik ben en wat ik doe. Als ik ma… ho!, Een bocht. Opletten Sver! Ondertussen ben ik al in de laatste straat voor school. Rij het schoolplein op en nog voordat ik de scooter uit kan zetten valt de motor al stil. School eindelijk, ik ben op tijd. De rest van de dag denk ik terug aan die droom. Dromen zijn belangrijk denk ik. Dromen maken een doel voor ogen. Hoe onrealistisch dromen soms ook lijken, je moet nooit te bang zijn om je dromen te achtervolgen. Jij bent wie je bent. Jij hebt je eigen dromen. Je hebt je eigen doelen, en je eigen manier om die te bereiken. In het einde maakt het eigenlijk helemaal niet uit of je je droom haalt of niet. De kans dat je dat doet is zeer klein. Het gaat erom hoe dichtbij je komt. Hoe erg je bent gegroeid sinds je schoolperiode. Maar waar het vooral om gaat is of je blij bent in je leven, en waar je nu in het leven staat. Wat je ook doet. Wees trots op waar je nu bent. Maar vergeet nooit om te blijven dromen!

leugen

Ieder persoon liegt, en ik ben daar niet anders in. Ik geef het toe, ook ik vertel soms wel eens een keer iets wat niet waar is. Zo heb ik vroeger op de middelbare school meerdere malen verteld dat mijn band lek was, en dat ik daardoor te laat gekomen was. Gek genoeg kwam ik daar vaak ook nog mee weg! En ik denk dat iedereen dit ook wel een keer heeft gedaan. Wat ik me ook nog kan herin-neren is het moment dat ik als 10 jarige met mijn Game-boy onder mijn pyjama shirt heel snel de trap op stormde onder het nom van “mam, ik ben gewoon druk”, en vervolgens op mijn hoogslaper de hele nacht heb zitten spelen tot de batterij het begaf. En inmiddels ben ik nu 17. De tijd is snel gegaan, er is veel veranderd, maar wat er niet veranderd is, is dat ook nu nog wel eens lieg. Het gaat dan wel niet over het meesmokkelen van Gameboy en er vervolgens omheen liegen, maar nu zijn het weer andere leugens. “Heeft Sinterklaas je nog leuke cadeautjes gegeven sam?” Zei ik zondag tegen mijn neefje. Tech-nisch gezien is dat ook liegen. En zijn ouders doen het ook. Net als mijn ouders, opa en oma, oom en tante en ga zo maar door. Iedereen verteld er wel eens eentje, en zo erg is dat ook niet. De wereld zou raar en schokkend zijn als altijd alles waar was wat iedereen zei.Uiteindelijk groeit iedereen er mee op. Van Sinterklaas tot de Kerstman en “ Nee echt, ik vind je haar echt goed zitten!” En het mooie is dat niemand het van elkaar weet. Het spreekwoord luidt tenslotte “wat niet weet, wat niet deert”

Droom

7

Page 8: My magazine 2014

8

Groot, groter, grootst. Het lijkt wel alsof alles steeds groter moet. Hoe we eerst begonnen met een Nokia van 6 centimeter in lengte en 3 centimeter breed. Hebben we nu zowat de televisie van de tijd van de Nokia’s in onze broekzak zitten. Dagelijks zie ik mensen rond lopen die verdwaald zijn in hun scherm van 60 bij 60 terwijl ze complete 3D films aan het kijken zijn. Toen ik m’n eerste telefoon kreeg van mijn ouders was het cool om het ringtoontje van Unox aftespelen bij m’n vrienden. Maar de afgelopen jaren is niet alleen ons mobiele afleidingsapparatuur gegroeid. Vooral het gene wat zich erin afspeelt is gegroeid. Bijna iedereen heeft tegen-woordig een Facebook of een Twitter account. Het is namelijk belangrijk om de wereld te vertellen dat je je dit moment op het toilet bevindt. Jammer genoeg kunnen we tegenwoordig niet zonder het wereld wijde web. Dat overigens ook onwijs is gegroeid, samen met haar gebruikers. Dat de meerderheid zich bevindt in Amerika is voor mij overigens geen verassing. Amerika, het land van de vrijheid!, en natuurlijk het land van de kleine cola’s van anderhalve liter. De anderhalve liter cola’s hebben na-tuurlijk ook hun uitwerking op de bevolking. 61 procent van de Amerika-nen is te zwaar terwijl Nederland uit 40 procent dikzakjes bestaat.

Toch kunnen we er niet omheen. Ik zelf zou ook niet meer zonder mijn smartphone kunnen, of breedbeeld tv. En een grote cola is soms ook wel lekker. Het komt er op neer dat alles ooit wel een keer veranderd. Of het nou gaat om het groter worden onze elektronica. Of dat het gaat om het gestegen aantal SUV auto’s, dat de krappe straatjes van de Hollandse ste-den blokkeert. Iedereen zal er toch aan moeten geloven. En daar verander je niks aan!

Sverre de Lange 25-11-2014

Kan het nog groter ?

Page 9: My magazine 2014

Aan het eind van m’n geld hou ik altijd een stuk maand over.

Het kan vriezen , het kan dooien , als je op je bek gaat, zijn ze te laat met strooien .

De leukste spreuken staan op tegels. Kleine zinnetjes met vaak een grote of grappige betekenis!Lees mijn favoriete spreuken op deze tegeltjes!

Wees jezelf, er zijn al andere genoeg!

Fietsen is gezondDus eet meer fiets!

Hollands wijsheid

9

Page 10: My magazine 2014

Diep in een donker bos in een heel klein huisje, woonde me-vrouw Mary. Mary was een oude vrouw en verkocht genees-middelen om te kunnen leven. Mensen in het dorp dicht bij Mary noemde haar een heks. Niemand van het dichtstbij-zijnde dorpje durfde langs Mary ’s huis gaan omdat ze bang waren dat hun gewassen zou-den uitdrogen, koeien zouden sterven, kinderen ziek zouden worden of talloze andere dingen die zouden kunnen gebeuren als je in aanraking kwam met een heks.

In het dorp verdwenen om de aantal dagen een ander klein meisje. Niemand wist waar de meisjes gebleven waren. Ieder-een in het dorpje was aan het zoeken naar de meisjes. In de bossen, gebouwen en huisjes en boerderijen maar nog zonder resultaat. Een paar dappe-re mensen zijn zelfs naar het huisje geweest van Mary. Maar Mary ontkende dat ze iets wist van het verdwijnen van de meisjes. De oude Mary zag er jonger en aantrekkelijker uit. Maar niemand kon bewijs vin-den dat ze de jonge meisjes had meegenomen.

Het verhaal van Bloody Mary

Op een stille rustige nacht kwam de dochter van de molenaar het bed uit. Ze hoorde een geluid hoorde wat niemand kon horen. Onderweg naar beneden liep ze langs haar moeder. De moeder had last van haar kiezen en was die aan het behandelen met medicijnen. Ondertussen liep de dochter het huis uit. De moeder begon te gillen, schreeuwen en rende naar boven om de molenaar te halen. De molenaar en zijn vrouw renden achter hun dochter aan. Ze deden er alles aan om haar tegen te houden. Maar de dochter brak telkens opnieuw los en liep het dorp uit.

10

Page 11: My magazine 2014

Het geschreeuw en gegil maak-te de buurtbewoners wakker, en kwamen de molenaar en zijn vrouw hulp bieden. Plotse-ling, riep de boer! “kijk daar in het bos een licht!” De boer liep dapper naar het licht toe en een paar dappere dorpsgenoten volg-de hem. Toen ze dichter bij het licht kwamen zagen ze Mary staan. Ze stond achter een grote eikenboom terwijl ze met haar toverstokje gericht stond op het huis van de molenaar. Mary leek een vloek of spreuk te zeg-gen richting de dochter van de molenaar.

De dorpelingen pakte hun jachtgeweren en stormde op de heks af! Mary stopte de spreuk en vluchtte terug het bos in. De boer had zijn jachtgeweer ge-laden met een zilverenkogel en schoot richting Mary. De kogel raakte Mary in haar heup en viel al rennend op de grond.

De dorpelingen liepen op Mary af en gre-pen haar vast. Mary werd naar het veld gebracht waar de anderen dorpelingen inmiddels al een vuur hadden gemaakt. Mary voelde de hete vlammen op haar gezicht en al snel werd ze op de brand-stapel gegooid, en terwijl Mary brandend ten onder ging schreeuwde ze een vloek naar de dorpelingen. Als iemand haar naam hardop zou zeggen voor de spiegel, zou ze haar geest sturen om wraak te nemen. Toen Mary gestorven was, gin-gen de dorpelingen terug naar het huisje van de heks. Ze vonden de graven van de verdwenen meisjes. Mary had hun bloed gebruikt om een jonger en aantrekkelij-ker uiterlijk te krijgen. Vandaar dat de legende Bloody Mary heet.Vanaf die dag, kan iedereen die gek genoeg is zichzelf voor een verduisterde spiegel zetten, en hardop “bloody Mary” zeggen, kennis maken met de wraak-zuchtige geest van Bloody Mary. Er wordt verteld dat ze de zielen van de slachtoffers in stukken scheurt en ze voor altijd vast zet in een spiegel.

11

Page 12: My magazine 2014

12

Feodor Vassilyev de man van mevrouw Vassilyev heeft blijkbaar een gigantische libido want hij en zijn vrouw hebben in totaal een gezellig aantal van 69 kinderen gemaakt.Dit gebeurde tussen 1725 tot 1765. De vrouw slaagde er niet alleen in om 69 kinderen de wereld op te brengen. Dit deed ze met 16 setjes tweelingen, 7 setjes drielingen en 4 setjes vierlingen.67 van de 69 kinderen overleefde hun jongere jaren. Blijkbaar had meneer Vassilyev nog niet genoeg want nadat hij de 69 kinderen had gemaakt met zijn ene vrouw, heeft hij er nog 18 gemaakt met een ander. Hoewel deze vrouw minder kinderen te baren had heeft ze nog 6 setjes tweelingen en 2 setjes drielingen de wereld op gebracht. Dat maakte meneer Vassilyev de vader van maar liefst 87 kinderen! En dan te bedenken de hoeveelheid luiers die je moet verschonen!

Rupsje nooit genoeg! Met kinderen!87

87 Luiers verschonen. Jawel dat was het dagelijkse werk van Meneer Vassilyev. Samen met zijn 2 vrouwen heeft hij 87 nieuwe leventjes gecreëerd. Erg leuk al die kinderen, maar ik vind 2 al meer dan genoeg!

Page 13: My magazine 2014

13

Een reportage over mijn zwarte bladzijde met een grote gevolgen13:15 is het ongeveer, ik zit in de muffige klas, alle leergierige studentjes zitten voorover gebogen over hun Ipads. Vooraf heb ik al een e-mail gestuurd naar m’n mentor om te zeg-gen dat ik tussendoor weg moet. Ik heb een afspraak gemaakt in een misschien nog muffer gebouw; het ziekenhuis. 13:30, tijd om te gaan. Ik stop mijn ipad in mijn tas en loop naar mijn mentor “ Hey Peter ik ga naar het ziekenhuis” zeg ik en loop vervolgens de met rood beklede gangen in. Terwijl ik naar de trappen liep kijk ik klas lokalen in. Rechts van me was een klas die ik op de gang al kon horen. Toen ik naar binnen keek zag ik kletsende studenten en een corrigerende leraren. “ik zou zo niet kunnen werken” denk ik. Ondertus-sen ben ik al bij de trappen. Naar beneden lopend heb ik al last van mijn rechterbeen. Het voelt als een soort kiespijn, maar dan in je been.Bij de deur zeok ik naar mijn scooter. Het is een zwarte scooter, met een bruin zadel. Een-maal gevonden stap ik op mijn scooter, en rij ik richting Haarlem. De reis op mijn scooter vind ik nooit vervelend. Het is altijd wel therapeutisch.Omdat merendeel van de weg volledig recht is heb je flink de tijd om na te denken. Onderweg denk ik “het zal vast niks zijn, misschien heb ik een rare beweging gemaakt”. 30 minuten later ben ik bij het ziekenhuis. Het is een groot gebouw dat zo leuk mogelijk gemaakt is. Hier en daar vind je wat stomme kunst, af en toe een machine waar colablikjes uitkomen. Door het ziekenhuis lopen allemaal verschillenden mensen. Die mensen zijn hier natuurlijk voor een rede, al kun je niet aflezen waarvoor ze hier zijn. Misschien zijn ze wel ernstig ziek. Toen ik plaatsnam bij de wachtkamer word ik volledig omringt door oude mensen. Het is ook niet zo gek want ik moet wachten bij de orthopedie. “hoeveel kunst heupen zullen er nu naast mij zitten?” denk ik. Na een klein half uur word ik geroepen in de spreekkamer. In de kamer zit een dokter met nogal een apart uiterlijk. Op zijn gezicht zitten meerdere rode vlekken. Het lijkt op brandwonden, maar verder dacht ik er niet zo over na. De arts vraagt vervolgens een aantal standaard vragen. Welke been?, wat voor pijn?, hoelang al? Na het aantal vragen besluit hij toch een foto te laten maken. Ik loop de spreek kamer uit en loop terug richting de uitgang. Boven mij hangen meerdere bordjes waarop verschillende afdelingen vermeld waren. Op 1 bordje stond de röntgen afdeling. Die moest ik hebben. Lopend tussen alle abstracte kunst, zieke mensen en drukke artsen baan ik mij een weg naar de röntgen afdeling. Al vrij snel ben ik aan de beurt en na 15 minuten zit ik opnieuw in diezelfde spreekkamer, samen met de arts met rode vlekken op zijn gezicht. Het is hetzelfde als net en zonder enige zorgen zit ik hier terwijl hij verschillende dingen aan het opend op zijn computer. Het lijkt erop dat hij klaar is met openen en hij kijkt nu ernstig naar het beeldscherm. Ik voel een soort shock, maar ik verwacht niet iets al te erg.De arts begint mij nu rustig te vertellen wat er mis is. Hij zegt “ het ziet er kwaadaardig uit”. Wow! ik voel door mijn hele lichaam een shock. Ik weet niet wat mij overkomt. Ik ben aan het malen en malen over wat het zou kunnen zijn. Terwijl ik verbouwereerd op de stoel zit zie ik dat de arts een brief aan het typen is. De brief is geadresseerd aan het LUMC, het aca-demische ziekenhuis in leiden. Hij vertelt mij dat ze daar gespecialiseerd zijn in dit soort dingen, en dat ik er over 2 dagen al heen moet. Geschrokken vroeg ik de arts wat het zou kunnen zijn maar hij wilt niks vrij geven.

Inmiddels zijn mijn opa en moeder al gekomen naar het ziekenhuis. Ik weet niet waar om ze er zijn, waarschijnlijk omdat het zo lang duurt. Ik kijk er onwijs tegenop om het ze te vertellen omdat ik ban ben voor hun reactie. Ik kom ze op dit moment tegemoet bij de ingang en vertel ze direct wat ze geconstateerd hadden. Ik kan van m’n moeders gezicht af- lezen dat ze geschrokken is... Ze heeft waterige ogen. Ik probeer me ondertussen groot te houden, en te doen alsof er niks aan de hand is. Ik ga nu naar huis, daar lijkt het me wel even tijd voor. Thuis zie ik die brief en open ik die ook. De envelop is niet dicht geplakt dus je kan er zo in kijken. Op de brief staat de naam van de arts met de vlekken en waar het naar geadresseerd is. Ik kijk de brief door en wat voor mij belangrijker is, is de tekst die onderin staat. Daar staan zijn vermoedens. 2 verschillende ziektes waarvan er 1 de waarheid zou kunnen zijn. Of beide. Op dat moment belt mijn vriendin aan. Ik doe open. Ze kijkt ernstig. Zoals ik nog nooit gezien heb. Ik begroet haar en leg vervolgens uit ze hebben gezien. Ik heb ze daarna 1 voor 1 samen met mijn vriendin gegoogled. Stiekem hoop ik dat het niet zo wis, maar mijn gevoel voorspelt niet veel goeds. Google.nl, wikipedia, ik lees over het Ewing-sarcoom en al haar symptomen. Jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud, vooral s’nachts pijn, meestal jongens, alles wat op de website stond kan ik terug linken aan mij- zelf. Hoewel het nog niet zeker is. Bereid ik me er al wel op voor. Ik ben ziek…

Page 14: My magazine 2014

bij Scheespwerf KuijkhovenBUSINESS

Hoe ben je ooit begonnen met de werf zoals die nu is?

ik heb van mijzelf een heel commercieel technische achtergrond, ik zat in de transport branche maar op een gegeven moment was ik daar helemaal klaar mee. Ik dacht dit is niks voor mijn. Ik was aan het zoeken om iets te gaan doen totdat ik werd geconfronteerd met het familie verhaal. Ik kwam er achter dat er in de familie een heel scheeps-werf verhaal zit. Mijn opa was de grote chef bij de kromhout motoren fabriek Mijn vader zat in de motoren bij de catapillars. Die heeft vroeger ook op de werf gewerkt. Toen kwam ik erachter dat boten en motoren toch ook wel mijn ding waren. Dat kan ook niet anders haha. Al vanaf mijn jeugd ben ik bezig geweest met motoren dus daar leg ik ook de link mee.

Ik ben eerst eens gaan verkennen en begonnen met repareren en toen zat ik eigenlijk al meteen met 3 maanden vol met werk. Van het een kwam het ander en heb ik mijn eigen werf.

Scheepswerf Kuijkhoven, een familie bedrijf dat sedert sinds 1894 en na al die jaren nog steeds een big business is. Van het verkopen van de meest gevarieerde dieselmotoren tot het repareren van het kleinste gaatje in een boot. Bij Kuijkhoven kunnen ze het allemaal. Ik had een interview met de baas van het bedrijf die in 2003 de naam Kuijkhoven opnieuw in leven heeft geblazen.

BIG

Hoe zorgde je voor naamsbekendheid?

Dat ging voornamelijk vanzelf. Ik heb doormiddel van contacten veel mond op mond reclame gemaakt waardoor de naam Kuijkhoven weer een beetje begon te leven. Het komt eigenlijk neer op kei-hard werken. En alles is daar eigenlijk bij gegroeid.

14

Page 15: My magazine 2014

En hoe zorg je verder nog voor verdiensten voor de werf?

We doen nog steeds veel reparaties en klussen, dat gaat ook vanzelf, mond op mond. We zijn tot nu toch nog alleen maar aan het ontwikkelen geweest. We hebben nog niet eens reclame gemaakt voor de werf. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als er nu 3 van die gigantische sleepboten met grote klussen voor de werf zouden staan. Dat zou nu nog veel te veel zijn.

Dus is de corebusiness het doen van klussen ?

De BetaMarine motoren blijft voor scheepswerf kuijkhoven de corebusiness. Maar het onderhoud aan boten begint nu toch ook heel erg interessant te worden. Voor de werf dan tenminste.

Zijn het veel klussen per jaar?Nee het zijn vaak maar een paar klussen. Maar van die paar klussen zitten er altijd wel grote klussen bij, het grote werk.

Het zijn dus grote klussen waarbij je bezig bent met andersmans spullen, daar hoort een werk-druk bij hoe ga je daar me om?

Niet, ik ben ook niet meer zenuwachtig, ben ik vroeger wel geweest. Nu moet je er gewoon voor zorgen dat het op tijd afkomt en de klant krijgt wat hij of zij hebben wilt. Alle moeilijke issues zijn nu al geweest, het is nu meer een kwestie van herhalen. Je hebt overigens ook geen tijd om de werkdruk te ervaren je want je moet gewoon verdienen.

“Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als er 3 gigantische sleepboten met grote klussen voor de werf zouden staan”

Hoe ben je begonnen met het verkopen van de BetaMarine motoren?

Ik ging op verkenning uit en ik was in Duits-land op een beurs. Op de beurs stond een stand, deze was van BetaMarine. Ik vroeg aan de eigenaar van de stand of er al een vertegenwoordiger was in Nederland, want ik vond het wel leuke motortjes, toen ver-telde me een Duitser dat ze wel interesse hadden. Het klikte meteen tussen mij en de eigenaar van de Betamarine fabriek. Omdat ik altijd al in de verkoop zat ben ik er ge-woon mee begonnen, en heb ik zo de werf verder opgebouwd.

Was er in het begin veel animo voor die motoren?

Nee het was een hele lange weg van lang-zaam beginnen en doorgaan. Nu is het wel redelijk bekend maar nog steeds kent niet iedereen het. Dat is iets waar we in de toe-komst aan moeten gaan werken.

15

Page 16: My magazine 2014

Get in touch for your Plopper.

[email protected]

pper

Plop the bottles

Pl