Dorpsfeest Magazine 2014

28
Dorpsfeest Markelo 2014 vrijdag 29 | zaterdag 30 | zondag 31 augustus UIT KUNST

description

Het Dorpsfeest Magazine 2014 is een gezamenlije uitgave van de Stichting Dorpsfeest Markelo en de redactie van Maarkelsnieuws.nl.

Transcript of Dorpsfeest Magazine 2014

Page 1: Dorpsfeest Magazine 2014

Dorpsfeest Markelo 2014vrijdag 29 | zaterdag 30 | zondag 31 augustus

UIT KUNST

Page 2: Dorpsfeest Magazine 2014

Univé OostBurg. de Beaufortplein 137475 AG MarkeloTelefoon (088) 3 300 300E-mail [email protected]

www.univeoost.nl Univé Oost, méér dan verzekeren alleen

Wij verzekeren u eenmachtig mooi feest!

Deeterink Bio Energie

- Levering van groene stroom

- Erkende mestverwerking (verplicht 2014)

Deeterink Bio Energie - Holterweg 19 - 7475 AT - Markelo - Nederland - T:0547-362486

- Mogelijkheid voor Mestverwerkingscontracten

- Jaar rond mestafzet

32

7

Page 3: Dorpsfeest Magazine 2014

Voorwoord van de burgermeesterRuim anderhalf jaar ben ik nu burgermeester van Hof van Twente. Aan vele uitnodigingen heb ik gehoor gegeven. En elke keer verbaas ik mij erover hoe groot de veelzijdigheid en saamhorigheid is. Ook in Markelo. Gezelligheid staat voorop en met de saamhorigheid spant het overal de kroon. Het laatste weekend van augustus heeft Markelo zijn eigen Dorpsfeest op een vertrouwde plek midden in Markelo. Met het thema: Markelo uit Kunst, wordt het vast net als voor-gaande jaren weer een prachtige, kunstzinnige en kleurrijke optocht. Een optocht waar veel buurten en buurtschappen een belangrijke bijdrage aan leveren en al maanden voor aan het bouwen zijn. Ik laat me graag verrassen door alle kunst- creaties waar met zoveel enthousiasme aan wordt gewerkt.

Iedereen, zowel de bezoekers en deelnemers als de organisatie en de talrijke vrijwilligers, wens ik veel succes, plezier en gezelligheid tijdens het Dorpsfeest 2014.

Ellen Nauta-van MoorselBurgermeester van Hof van Twente

Markelo uit kunst Voor het vierde achtereenvolgende jaar hebben Maarkels-nieuws en Stichting Dorpsfeest Markelo de handen ineen geslagen om samen het Dorpsfeest magazine te maken. Maarkelsnieuws staat, net zoals het Dorpsfeest, middenin de samenleving van Markelo en houdt de Markeloërs het hele jaar door op de hoogte van alles wat er in het dorp gebeurt. Nieuwsberichten die variëren van sportverslagen tot het aankondigen van evenementen, van politieke nieuwsfeiten tot kleinere berichten in bijvoorbeeld de categorie Klepperderk, Maarkelsnieuws is voor velen niet meer weg te denken als dagelijkse leverancier van lokaal nieuws. Ook op Facebook en Twitter weten steeds meer mensen Maarkelsnieuws te vinden. Vooral in de weken voorafgaand aan het Dorpsfeest worden er met grote regelmaat berichten geplaatst over onder andere de voortgang van de wagenbouw en de ontknoping van de biljartcompetitie.

“Markelo uit kunst”, het thema van de optocht van 2014, loopt als rode draad door dit Dorpsfeest Magazine. Uiteraard vertellen in deze editie de buurten iets over het bouwen van hun themawagen en laten ze een klein beetje los over hun ideeën en de voortgang. Aangezien het in Markelo barst van de kunstenaars en creatievelingen, hebben we gemeend een aantal van deze creatievelingen aan de tand te moeten voelen over hun beleving van het Maarkels Feest. De Markeloërs die aan het woord komen, hebben allemaal iets met kunst, in de breedste zin van het woord. Dus hebben we onder andere muzikanten, toneelspelers, een kunstenaar en een danseres gevraagd naar hun kijk op het Dorpsfeest. Een creatieve Markeloër die we niet geïnterviewd hebben, maar die dit jaar wel weer meewerkt aan het magazine, is Robert Markvoort. Hij heeft wederom het ontwerp van de voorkant en de opmaak voor zijn rekening genomen. Met enthousiasme hebben we deze editie van het magazine gemaakt en we wensen iedereen veel plezier bij het lezen ervan en we hopen dat het Dorpsfeest dit jaar voor iedereen uit de kunst zal zijn!

Namens maarkelsnieuws.nlMonique Groeneweg

Dorpsfeest 2014Met veel plezier bieden wij u de editie 2014 van het Dorpsfeest magazine aan. Een magazine dat alvast een voorproefje geeft van hetgeen waar u tijdens het Dorpsfeest van kunt genieten.Het Dorpsfeest vindt traditioneel plaats in het laatste volle weekend van augustus. Ook dit jaar weer op de vanouds bekende locatie. We trappen af op woensdagmiddag voor onze senioren, vanaf 14.00 uur bij de Haverkamp. We hebben ook dit jaar weer ons uiterste best gedaan om voor u een mooi programma samen te stellen. Om alvast iets prijs te geven van het programma, “Kappie” zal zijn welbekende geluiden weer ten gehore brengen, daarnaast zal het mannenkoor een selectie maken uit hun nummers, waarbij de streektaal niet vergeten zal worden. Jan Riesewijk zal ons deze middag meenemen in zijn wereld en ons weten te boeien met zijn verhalen. Aan het eind van de donderdagavond zullen we weten wie de nieuwe biljartkoningin en -koning zullen zijn. De finale vindt plaats bij Toornsmit.Vrijdag om 16.00 uur is de tent geopend voor de aftrap van het Dorpsfeest in de tent. Partyduo Gert Ekkelboom & CO (voorheen Heer & Meester) zullen klaar zitten om ons in de feeststemming te brengen, aansluitend zal de Trainband het podium overnemen voor het avondprogramma.

Zaterdagmorgen zijn de kinderen van 4 tot 12 jaar van harte welkom in de tent. Het belooft ook dit jaar weer een mooie show te worden waarbij de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur het vogelschieten met aansluitend de Anseltaler Party Express in de tent, volop gezelligheid dus. Aansluitend zullen Rick & Tijn ons niet stil laten staan. De zaterdagavond wordt afgesloten met de band Glamourama. Zondagmorgen frühshoppen, met ook dit jaar weer de medewerking van de Grosme-ijers en enkele bekende Markeloërs. Hierover leest u meer in dit magazine. Ik kan u verzekeren dat dit weer veel hilariteit met zich mee zal brengen. In de middag de optocht met gelukkig weer veel deelname. Hopend op mooi weer en veel publiek, want daar doen de wagenbouwers het tenslotte voor. Na de optocht de Perfect Showband op het podium, zij staan weer garant voor een heel gezellige middag en avond in de tent. Samen met alle vrijwilligers hebben wij al een hele tijd naar het Dorpsfeest 2014 toegeleefd en is er veel werk verricht. Namens het Dagelijks Bestuur, ik mag wel zeggen namens alle Markeloërs, wil ik nu alvast alle vrijwilligers en ook de buren van de tent, bedanken voor alle inzet en het begrip ook tijdens het weekend en in de aanloop er naar toe. Wij zijn er klaar voor, de stemming is prima, laten we er met zijn allen een mooi Maarkels Feest van maken!Henk Bussink, voorzitter.

DorpsfeestvlagIn 1998 werd er een nieuw fenomeen aan het Dorpsfeest van Markelo toegevoegd, namelijk de Dorpsfeestvlag. Hoewel de vlag in de eerste jaren nog maar mondjesmaat werd uitgehangen, is het na verloop van tijd hét kenmerkende symbool van het Dorpsfeest geworden. Tegenwoordig zie je de vlag in de weken voorafgaand aan het laatste weekend van augustus overal hangen in de straten van Markelo. De inwoners nemen de vlag zelfs mee op vakantie, om deze digitaal vast te leggen op de plaats van bestemming. Zo was de vlag al te zien op o.a. de Eiffeltoren in Parijs, de Tower bridge in Londen en bij de Catarata watervallen in Costa Rica. Het Dorpsfeestbestuur heeft zelf dit jaar een nieuwe, grotere vlag aangekocht. Iedereen kan deze straks zien wanneer deze, begin augustus, hoog bovenop de silo van ABZ Diervoeding zal wapperen. Dit is dan ook het teken dat Markelo de vlag massaal uit kan hangen!

ColofonTeksten : Dorpsfeest / MaarkelsnieuwsFotografie : Dorpsfeest Ontwerp / vormgeving : Robert Markvoort (Hendriks & Markvoort) Acquisitie : Maarkelsnieuws

Page 4: Dorpsfeest Magazine 2014

Jan-Henk BerendsenStationsstraat 26, MarkeloLarenseweg 1, HoltenT 0547-36 47 58E [email protected] www.robers-makelaardij.nl

Wijhebben voor

u een huis

voor het leven

Maarkels feest! Een tent voor drie dagen

18 85

7251

17

82

8248

42

48 32

55

79

47

53

9

68

3518

51

14

26

36

49293031Onze feestnummers

Het verhaal achter de cijfersOude Deventerweg 11 - 7451 CM Holten - Kerkplein 43 - 7475 AE Markelo - Tel: (0548) 36 35 07

www.leferink-adviseurs.nl

Markelo Prinses Irenestraat 1b, Tel.: 0547 - 361714 www.welkoop.nl

Markelo Prinses Irenestraat 1b, Tel.: 0547 - 361714 www.welkoop.nl

Markelo Prinses Irenestraat 1b, Tel.: 0547 - 361714 www.welkoop.nl

BLANKHORST Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00 - 20.00 uur zaterdag

8.00 - 18.00 uur

www.plus.nl

Welkom in de complete supermarkt en slijterij voor uw dagelijkse boodschappen!NU OOK OP DE ZONDAGEN OPEN

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00Zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur

Zondag van 12.00 tot 16.00

In de maanden juni, juli en augustus zaterdag tot 20.00

Kerkplein 1•7475 AE Markelo •T: 0547-364081•F: 0547-364093 • E: [email protected]

Tijdens het Markels feest zijn wijvrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag vanaf 18.00 uur

en zondag gesloten.

14

23

20

Page 5: Dorpsfeest Magazine 2014

Het gebeurt allemaal in de Maarkelse TenteDaar waar het allemaal gebeurt, in de TENTE! Je kunt er alle dagen gratis naar binnen en de consumptieprijs is van een acceptabel niveau. Dit begint uniek te worden in de regio. Het programma is altijd iets waar de feestgangers naar uitkijken, zie hiervoor de middenpagina van dit magazine.De tentcommissie bereidt zich voor om de tent op te bouwen, samen met een extra groep vrijwilligers die elk jaar een week van hun vrije tijd opofferen om de tent “in de bene” te krijgen. De voorbereiding is al veel eerder gestart. Vanaf februari zijn de tentcommissie en vrijwilligers al bezig met de voorbereidin-gen. Vorig jaar is er een nieuwe themabar gebouwd. De bar heeft een moderne skyline met een aantal Twentse tintjes. Het geheel is 7 meter hoog en 9 meter breed. De themabar is één van de items van de aankleding in de tent. Bezoekers die nog niet eerder in de Maarkelse tente zijn geweest, kijken dan ook vaak hun ogen uit. Dit jaar zijn er extra voorbereidingen nodig omdat er rond de tent een aantal andere invullingen zijn, zoals het beachvolleybal welke door het Dorpsfeest en Markel-Up georganiseerd wordt.Op vrijdagmiddag om half 5 staat de tentcommissie gereed in de herkenbare kleding en dat blijft zo tot zondagavond 24.00 uur. Het weekend is weliswaar slopend voor hen maar toch ook bijzonder gezellig. Onderling is er een goede sfeer en iedereen biedt elkaar de helpende hand. De dames van de tentcommissie hebben altijd een lekkere kop koffie gereed en ook een luisterend oor voor een ieder van de organisatie die even een oppepper nodig heeft. Er moet veel gebeuren dat voor de feestvierders onzichtbaar is. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat alles klaar staat… dagenlang wordt licht en geluid voorbereid door Dinand Olijdam, die de regie daarvan elke minuut onder controle heeft en zeer flexibel is. Hij zorgt voor de prachtige verlichting van de tent. Ook dit jaar heeft hij toegezegd de bezoekers te zullen verrassen.Dit jaar krijgt de jeugd van 18 tot en met 25 jaar een polsbandje uitgereikt zodat het voor de vrijwilligers achter de bar in één oogopslag duidelijk is dat zij aan diegenen alcohol mogen verstrekken. Vóór aanvang van elke dienst zullen de vrijwilligers een korte uitleg krijgen. Het wisselen van de bardienst gebeurt met de hele groep tegelijkertijd en niet gefaseerd. Op die manier wordt er meer helderheid en structuur geschapen. De ervaring leert dat hier behoefte aan is en zo proberen wij steeds meer te leren van de wensen van onze trouwe helpers.Veel waardering is er voor de mensen van de Gemeentewer-ken en de vrijwilligers die op zaterdag- en zondagochtend vroeg zorgen voor een opgeruimde omgeving buiten de tent. Ook dat is kenmerkend voor Markelo; het Dorpsfeest krijgt medewerking van alle kanten. Zonder de hulp van bijvoorbeeld verkeersregelaars, E.H.B.O., brandweer, buurt en horeca kan het allemaal niet verwezenlijkt worden.We hopen op een warm weekend zonder regen, opdat er maar een mooi Maarkels Feest gevierd mag worden!

Penningverkoop voor ondernemers!Vrijdag 29 augustus van 10.30 uur tot 12.30 uur is het voor on-dernemers mogelijk penningen te kopen aan de kassa in de tent. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid dit op rekening te doen.

Wijde verten schone dreven,mooie luchten hoog verheven.Pracht van heuvels vijf in tal,natuurschoon is er overal.Gele akkers, groene weiden,met de Schipbeek als een lint.Dat met goed verzorgde wegen,Twente en Salland saam verbindt.

Refrein:Ja, in dat kleine dorpje,daar in dat Twente land.Door traditie goed geborgen,smeden wij een sterke band.Wij zijn van goede wille saam,houden hoog steeds onze naam.Markelo ons dierbaar oord,Markelo dat ons hart bekoort.

De oude toren laat zich horen,zij bij vreugde of bij leed.Elk van ons die kent zijn klank,houdt zich als steeds voor hulp gereed.Moederspraak en kinderplichten,binden ons hier met de grond.Heerlijk is het hier te wonen,daar waar eens mijn wieg op stond.

Maarkels Volkslied (tekst Mevr. Aarsen – muziek Wim Dollekamp)

Geen alcohol onder 18 jaarOp zich is dit geen nieuws. Sinds 1 januari van dit jaar geldt de regel dat er geen alcoholhoudende drank mag worden verkocht aan en genuttigd door personen jonger dan 18 jaar. Dat geldt niet alleen in de feesttent, maar ook in alle andere horecagelegenheden en winkels. De controle hierop is tegenwoordig in handen van de gemeente en die zal indien nodig handhavend optreden. Bij het komende Dorpsfeest zal op verschillende manieren duidelijk worden gemaakt dat het verboden is om alcohol te verstrekken aan jongeren onder 18 jaar. Niet alleen in de tent zelf worden weer vele borden opgehangen, maar ook op de site en in nieuwsberichten zal duidelijk worden aangegeven dat dit verboden is.In dit kader zullen ook dit jaar polsbandjes verkrijgbaar zijn, voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kan deze groep gratis een polsbandje krijgen. Jongeren onder 18 jaar krijgen geen polsbandje en zonder polsbandje zal geen alcoholhoudende drank worden verkocht aan jongeren. Wanneer getwijfeld wordt aan de leeftijd zullen de vrijwilligers achter de bar vragen om een polsbandje te laten zien. Wanneer iemand dan geen polsbandje kan laten zien, wordt er geen alcoholhoudende drank verkocht.

Zonder legitimatiebewijs geen polsbandje en zonder polsbandje geen alcohol!Wij zijn ons ervan bewust dat dit in voorkomende gevallen wat vervelend kan over komen, maar de wettelijke voorschriften dwingen ons hiertoe.Wij vragen om ieders medewerking en begrip.

Dorpsfeest Beachvolley Op het zandstrand, gecreëerd bij de familie Jansen, is dit jaar op zaterdag het beachvolleybaltoernooi. De organisatie van het toernooi is in handen van de volleybalvereniging Markel-Up en de stichting Dorpsfeest Markelo. Elk team heeft 4 personen in het veld waarvan maximaal 2 heren. Er wordt recreatief gespeeld in twee poules: jonger dan 18 jaar en 18+. Zowel bij het Dorpsfeest Markelo als bij de volleybalvereniging Markel-Up kwam de suggestie binnen om een vervolg te geven aan het succesvolle beachvolley welke in de voor- gaande jaren werd georganiseerd door Bill’s Bar. Het toernooi kenmerkte zich door een erg gezellige sfeer voor de jeugd van Markelo. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de Rick & Tijn Show. Aan het eind van het toernooi zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de grote Dorpsfeesttent.

Markelo uit kunst: Rick &Tijn ShowRick & Tijn zijn inmiddels al enkele jaren een bekend duo in Markelo. Zo verzorgen zij met de Rick & Tijn Show al enkele jaren een aantal optredens tijdens het Maarkels Feest. Een uitstekende stemming was daarbij vanzelfspre-kend met deze heren aan de dj-tafel. Door het draaien beleven de heren van de Rick & Tijn Show het Dorpsfeest op een hele andere manier als menig feestganger in de tent. Waar ze een grote kick van krijgen is, de feestende mensenmassa en alle gezelligheid waar ze aan bijdragen. Dat maakt het de moeite dubbel en dwars waard. Dit jaar verzorgt het dj-duo onder andere de muzikale ondersteuning van het “Beachvolleybal toernooi”. Vorig jaar heeft de Rick & Tijn Show ter promotie zelfs blauwe zonnebrillen laten bedrukken. Dat kwam zo ook Henry Blankhorst ter ore en dacht op dat succes in te haken door ook gele zonnebrillen te laten bedrukken. Tijdens het Dorpsfeest hebben ze hier nog heel veel lol om gehad en gezonde rivaliteit met Henry van de Plusmarkt. Rick en Tijn zijn verder erg benieuwd waar de buurten mee komen met de optocht en het thema, Markelo uit Kunst. Op de vraag wat Rick en Tijn zelf met dit onderwerp hebben antwoorden zij, dat ze er wel een kunstje op kunnen.

Page 6: Dorpsfeest Magazine 2014

www.hermanschreurs.nl

Ons assortiment bestaat onder ander uit:•

Betonpanelen in baksteenmotief of met grindmotief•

Sandwichpanelen, dak en wand•

Betonproducten•

Advisering agrarische bouw•

Vennekesweg 2 • Markelo • • +31 (0) 547-364576Tel: Fax: +31 (0) 547-364587 • [email protected]

Nu ook in Duitsland: Herman Schreurs GmbH

Herman SchreursHandelsonderneming

WWW.ZWIENENBERGMARKELO.NL

TEL: 0031- (0) 547-361620

Tractoren | Landbouwwerktuigen | Tuin- en parkmachines

PAKJES VERZENDEN???

Wij wensen iedereen een SUPER Dorpsfeest!!!

10

28

17

Page 7: Dorpsfeest Magazine 2014

Optocht 2014Markelo uit Kunst Dat is het hoofdthema van de optocht dit jaar.Kunst in de breedste zin van het woord wel te verstaan.Als subthema’s hebben we gekozen voor de basisvormen van kunst zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen maar ook thema’s als dans, culinair en interactieve media zullen aan u voorbij trekken tijdens de optocht.De leden van de optochtcommissie bestaande uit Willian Potman, Edwin Smit, Dini Bussink, Ina Udink, Peter Holterman, Ans van Hinte en André Pinkert zijn ook dit keer weer snel na de jury-nabesprekingsavond (begin oktober) bij elkaar gekomen om een thema te bedenken voor het komende jaar. Ieder jaar weer is dit één van de mooiere maar gelijktijdig ook moeilijkere opdrachten. Voldoende subthema’s vinden waar de buurten goed mee uit de voeten kunnen is zeker een uitdaging. Dat dit thema goed valt bij de buurten is heel belangrijk voor de optocht, maar ook zeker voor de voorbereidingen hiervan. Als de buurten namelijk enthousiast zijn gaat men ook met veel meer plezier bouwen en komen er meer wagenbouwers. De trekkingsavond (half februari) proberen we elk jaar weer vernieuwend en verrassend te houden. Gezien de reacties na de trekking is dat dit jaar gelukkig weer gelukt. De inmiddels succesvolle dag om een maquette te maken voor de optochtwagens, georganiseerd door de creatieve commissie op 19 april jongstleden, werd door 5 buurten bezocht en zij gingen ’s middags met een mooie maquette, een heel goed gevoel en boordevol ideeën naar huis. Veel van de buurten die voorgaande jaren op deze dag aanwezig waren zijn toen erg hoog geëindigd. In juli worden alle buurten en vrije wagens al door ons bezocht om te polsen hoe het met de voorbereidingen staat. Hoe verschillend alle buurten en vrije wagens toch wel zijn komt dan al erg goed naar voren want sommige buurten zijn dan al met het schilderwerk en de afwerking bezig, terwijl anderen nog maar net een begin hebben gemaakt. Traditiegetrouw worden alle wagens in de laatste week voorafgaand aan de optocht gemeut. Altijd erg gezellig maar zelfs dan zijn de verschillen in vorderingen nog erg groot. Het is dan op zondagmorgen bij de opstelling verbazingwekkend om te zien dat iedereen er toch elk jaar weer in slaagt om een hele mooie optochtwagen op de weg te krijgen. De aankleding en de actie om de wagens komt dan pas duidelijk naar voren. Afgelopen jaar hadden we dan eindelijk weer een keer schitterend weer tijdens de optocht. Hopelijk gaat dat dit jaar weer lukken, want de wagenbouwers verdienen dit (en het publiek natuurlijk ook!).Dat de optocht leeft binnen de gemeenschap is wel duidelijk door de grote deelname van zowel thema- als vrije wagens en dat blijft enorm belangrijk voor het hele Dorpsfeest! We zijn erg blij dat de Koekoek dit jaar weer meedoet (na één jaar afwezigheid) bij de themawagens. Ze zijn weer terug in een warm nest! De Markelose optocht staat in de wijde omgeving bekend als een hele mooie optocht. Dat Markelo ook met kunst uit de voeten kan, kunnen de vele toeschouwers komen bewonderen tijdens de geweldige, kunstige optocht door de Markelose straten.De optocht start om 13.30 uur aan de Roosdomsweg op zondagmiddag 31 augustus a.s.

Corrie BoersCorrie Boers is toneelspeelster bij rederijkerskamer “Bilder-dijk”. Zij beleeft tegenwoordig het Maarkels Feest wat rustiger. Vroeger hielp ze altijd met de optochtwagen, zorgde voor de kleding en hielp haar kinderen met de kinderop-tocht. Drukke tijden waren het toen. Tegenwoordig doet ze het wat rustiger aan gezien haar leeftijd. Toch gaat zij maar al te graag naar de optocht kijken, naar het frühshoppen en naar het vogelschieten. En natuurlijk niet te vergeten het bedrijvenuurtje met Wibel. Dit was en is altijd heel gezellig. Na afloop van het bedrijvenuurtje wordt er vaak nog even koffie gedronken of “opgeladen” door de jongelui bij haar thuis. Een paar jaar geleden heeft Corrie samen met de toneelgroep voor Bilderdijk meegespeeld tijdens het seniorenprogramma. Prachtig was dit. Zij speelde ook een “oud vrouwtje” dat met haar rollator rondliep om naar het seniorenprogramma te gaan: geweldig. Alleen ziet zij zichzelf nog niet zitten bij het seniorenprogramma. Hoewel zij de leeftijd echt wel heeft, voelt zij zich hier te jong voor.Een mooie kunstuiting tijdens een optocht aangeven vindt Corrie moeilijk. Eigenlijk is alles kunst. Daar waar je goed in bent, is al kunst, zonder dat je daarvoor geleerd hebt. Iedereen heeft iets kunstzinnigs, ook al komt dit niet altijd duidelijk over!

De zaterdagmorgen is voor de kinderenAlle kinderen van Markelo worden op zaterdagmorgen om half 11 in de tent verwacht. Voor jullie treden dan op SIMONE & MAUREEN. Net als vorig jaar willen deze meiden met jullie er weer een geweldige show van maken. Dit jaar hebben zij ge-kozen voor het thema….Hocus pocus iedereen kan toveren..!!!In deze show toveren alle kinderen met ons mee en ze zul-len versteld staan: van een konijn tot een mandarijn of van een gouden ring tot een ander mooi ding. Wie een goede toverspreuk kent, moet vooral naar deze tovershow komen. We hebben veel kinderen nodig om er weer een fantastische show van te maken. Het wordt een groot feest waarbij de kinderen niet lang op hun stoel zullen zitten. Met dansjes, gekke geintjes en tovertrucs wordt het weer een dolle boel! Hocus pocus pilatus dop.....het kinderfeest van het Dorpsfeest in Markelo wordt vast weer top..!!!Voor ieder kind is er gratis ranja en chips. Na afloop van de show mogen alle kinderen die in de tent aanwezig waren één uur lang naar de kermis voor maar € 1,- per rit. Dit wil toch niemand missen! Dus neem je vader en moeder mee, want voor hun is er in de tent verse koffie of een beker thee!

Wat weten zij, wat wij (nog) niet weten!Markelo kan zich gaan opmaken voor een zondagmorgen met grote verrassingen. Dit heeft vooral betrekking op het cabaretgedeelte tijdens het frühschoppen van het Dorpsfeest Markelo 2014. Verrassend genoeg wordt het dit jaar uitgevoerd door een grote groep echte Markeloërs. Maar de vraag is; wie treedt er in de voetsporen van Rudi en Andrea? Het dagelijks bestuur had voor het komende Dorpsfeest nogal wat uitdagingen. Eén van die grote uitdagingen was het vormen van een nieuw cabaretduo. Vorig jaar hebben Rudi Bussink en Andrea Lansink laten weten te willen stoppen. Het bleek geen grote zoektocht te worden. Een groep mensen uit alle gelederen van Markelo meldden zich spontaan bij het bestuur. De dame en heren van de zondagmorgenclub, zoals ze zich eerst maar even hebben genoemd, stellen zich nu aan u voor: Willian Potman, Gerdien Jansen, Mark van Coeverden, Niek Tijink, Gerrit Borghuis en Jan Bekkernens zullen Markelo de spiegel voor hou-den. Het zestal zal in 3 duo’s gaan optreden, dus op de zondagmorgen zijn er 3 sessies. Over de inhoud doen ze vooraf geen uitspraken. Dus tot aan zondagmorgen 31 augustus schrijven de inwoners van Markelo hun eigen verhaal……!Wat vertrouwd zal blijven voor de zondagmorgen is het optreden van amusementsorkest “de Grösmeijers”. Ook vanuit deze groep zullen er weer verrassingen gebracht worden. Al met al zal het weer een bijzondere zondagmorgen worden.

Page 8: Dorpsfeest Magazine 2014

?1994 Kom op (verjaardags)visite in De Reggehof! 2014

Het (t)huis zijn voor verenigingen en de amateurkunst enerzijds en het bieden van een professioneel podium anderzijds. Dat is de realiteit, al 20 jaar lang. In het jubileumseizoen is er genoeg te beleven: De Reggehof Reünie, Helligen Hendrik, Ladies Nights, Hofactiviteiten, Kinderbioscoop, De foyer als podium en vele activiteiten met een strik. Ervaar cultuur in een gastvrije omgeving!

Mooie gezinscamping in een bosrijke omgeving

Voor het organiseren van een

feestje of partijtje kunt u in de ‘Barghut’ terecht.

(± 80 pers.)

Voor informatie fam. Overmeen

Goorseweg 49 Markelo 0547 – 361321

www.montebello.nl [email protected]

Barghut

Mooie gezinscamping in een bosrijke omgeving

Voor het organiseren van een

feestje of partijtje kunt u in de ‘Barghut’ terecht.

(± 80 pers.)

Voor informatie fam. Overmeen

Goorseweg 49 Markelo 0547 – 361321

www.montebello.nl [email protected]

Barghut

Cijfert voor u!Postbus 497620 AA [email protected]

Loonadministratie Boekhouding Belastingzaken Jaarcijfers Bedrijfsadviezen

Telefoon 074-2657720Fax 074-2657721www.civra.nlOnze kijk op wonen, zorg en welzijn? Een feestje op z’n tijd is heel

belangrijk! We wensen jong en oud veel plezier tijdens het dorpsfeest.

T 088 367 70 00 (lokaal tarief ) | www.carintreggeland.nl

11

22

37

Page 9: Dorpsfeest Magazine 2014

Roosdomsweg – Stationsstraat – Prinses Beatrixstraat – Burg. Korthals Alteslaan – Goorseweg– Grotestraat – Tolweg – Rijssenseweg – Koekoekslaan.

Aan het einde van de Koekoekslaan bij het kruispunt met de Prinses Irenestraat/Taets van Amerongenstraat zal de optocht worden ontbonden.Zoals gebruikelijk zullen de politie en de Markelose brandweer weer aanwezig zijn om met manschappen en verbindingsma-teriaal alles in de goede banen te leiden. Ook de Veteranen Tractor Club is weer aanwezig. Zij laten niet alleen hun antieke tractoren zien maar zullen ook zonodig gestrande optochtwagens op sleeptouw nemen.

Nadat de wagens zich hebben opgesteld aan de Roosdomsweg en de deelnemers aan de kinder-optocht aanwezig zijn bij HCR De Haverkamp volgt de stoet de volgende route:

start

eindpunt

Hallo jongens en meisjes van Markelo!Hebben jullie ook al zo’n zin in het komende Dorpsfeest? En helemaal in de optocht? Vorig jaar hebben veel kinderen meegedaan aan de kinderoptocht. Dus grijp de kans om weer mee te doen of misschien voor het eerst mee te doen!Bedenk zelf een leuk plan. Hoe wil je verkleed gaan en wat wil je laten zien. Je kunt iets bedenken waar je fan van bent; een club, een film of een zanger(es). Of iets waar je erg boos over bent, of wat je grootste hobby is. Of wat je het lekkerste eten vindt, bijna alles mag!Dan kun je samen met je vriendjes of je broertjes en zusjes meedoen. Als je het moeilijk vindt om iets te bedenken, kun je ook je vader of moeder vragen om je te helpen. Veel jongens en meisjes vinden het erg leuk om mee te doen met de optocht en je kunt er ook nog een leuke prijs mee winnen. Je krijgt altijd geld ook al wordt je niet eerste. Knutselen en meedoen is hartstikke GAAF!!Als je een idee hebt en mee wilt doen: op de dag van de optocht, zondag 31 augustus, kun je je om 12 uur melden op de parkeerplaats achter “de Haverkamp”. Daar zie je alle jongens en meisjes die meedoen met de optocht in gekke kleren en met vreemde voertuigen. Wij van het Dorpsfeest wensen jullie heel veel lol met bedenken, maken en meedoen!Het inschrijfformulier kun je downloaden op de site: www.dorpsfeestmarkelo.nl.

Mark van CoeverdenAls Mark van Coeverden aan het Maarkels Feest denkt, denkt hij eigenlijk meteen aan twee dingen: saamhorigheid en muziek. Saamhorigheid betekent voor hem het van tevoren samen bouwen aan een optochtwagen, maar ook het samen feesten in de tent met Markeloërs en oud-Markeloërs. Als kleine jongen zat Mark langs de route naar de optocht te kijken, maar ging zijn aandacht vooral uit naar de Fanfare. Muziek maken, dat leek hem geweldig. Toen hij een jaar of 8 was, heeft hij eerst een tijdje accordeon gespeeld, maar is al vrij snel overgestapt op saxofoon. Mark is lid geworden van de Fanfare en tot op de dag van vandaag is hij dat nog steeds. Daarnaast is hij ook al jaren lid van De Grösmeijers, het amusementsorkest van de Fanfare.Op de vrijdagavond viert Mark zelf zijn Maarkels Feest met familie en vrienden in de tent. De rest van het weekend staat voor het overgrote deel in het teken van de muziek. Hij vindt dat geen opgave, integendeel: hij geniet er volop van. Het spelen met amusementsorkest De Grösmeijers, het lopen van de optocht en het begeleiden van de schutterskoning: hij doet het allemaal met evenveel plezier. Naast muziek maken heeft Mark 4 jaar samen met Niek Tijink het zondagochtendprogramma verzorgd. Hij zag het als een uitdaging om elk jaar alles wat er in Markelo gebeurt onder een vergrootglas te leggen. Niek en Mark dosten zich uit in de meest uiteenlopende kostuums en namen daarbij Markeloërs op de hak, zonder direct namen te noemen of mensen te kwetsen. Niek en Mark kennen elkaar al jaren en Niek als toneelspeler en Mark als taalliefhebber vullen elkaar prima aan als cabaretduo. Na 4 jaar vonden de heren het genoeg geweest en gaven ze het stokje over aan het duo Angeproat Wark. Het is duidelijk dat in het leven van Mark muziek een hoofdrol speelt. Naast de drukte van gezin en werk is muziek een onmisbare uitlaadklep. Mark en zijn vrouw hebben pas geleden een boerderijtje buitenaf gekocht, waar ze alle ruimte hebben om tot rust te komen. Een plek waar hij uitkijkt over het mooie Markelo en kan genieten van de natuur. Het boerderijtje wordt op dit moment verbouwd en er wordt ook een stukje ingeruimd voor een soort van studio, zodat Mark daar, u raadt het al, muziek kan maken!

Wisseling van de wachtNa jaren trouwe dienst zijn er ook dit jaar zijn er weer een aantal commissieleden die het stokje zullen overdragen aan hun opvolgers. De optochtcommissie zal het in de toekomst zonder voorzitter André Pinkert moeten stellen. Zijn opvolgster is Ans van Hinte. Tevens is Peter Holterman aan de optochtcommis-sie toegevoegd. Bij de PR-commissie gaat Dini Vruwink afscheid nemen. Bij de vogelschietcommissie zal Daniëlle Wehkamp plaats maken voor Josien Ensing. Ook Freddy Worsink gaat stoppen met het begeleiden van de schutters. Op de vraag welke gebeurtenissen de scheidend commissieleden het meest bijgebleven zijn, kwamen de volgende reacties; André Pinkert: Twee jaar geleden werden we tijdens de opstelling getroffen door een gigantisch noodweer; regen, hagel, harde wind en zelfs onweer bleef ons niet gespaard. Heel veel werk leek letterlijk in het water te vallen maar gelukkig hebben we het door kunnen laten gaan. Als je dan ziet hoe de kinderen van de kinderoptocht en alle wagenbouwers, buurten en vrije wagens, er daarna toch weer voor de volle 100 % voor gaan dan is daar maar 1 woord voor en dat is: GEWELDIG! Dini Vruwink: Op maandagmorgen na een geweldig weekend te hebben gehad er een prachtig stuk in de krant staat. Als lid van de PR-commissie heb je toch weer goed je best gedaan!; Freddy Worsink: In de periode dat ik com-missielid was ben ik schutterskoning geweest. Ook mijn vrouw, Sini, is tijdens deze periode tot koningin gekroond, dit heeft mij ontroerd. Het maken van de kogelvangbak heeft mij veel voldoe-ning gegeven, een echte bijdrage aan het huidige verantwoorde-lijke vogelschieten.Wij willen alle vertrekkende commissieleden hartelijk danken voor hun inzet de afgelopen tijd en uiteraard de nieuwkomers heel veel succes en plezier wensen met de werkzaamheden in de verschillende commissies.

EHBO MARKELO – DIEPENHEIMHet is ieder jaar een hele kunst om de diensten tijdens het Dorpsfeest rond te krijgen. Word ook EHBO’er, zodat het volgend jaar een koud kunstje wordt.

Page 10: Dorpsfeest Magazine 2014

WAJ 120306

12 cm

8,5

cm

B o e r z i j n : B o e r b l i j v e n

Postbus 5 • 3860 AA Nijkerk • Tel. 033 422 15 10 • [email protected] • www.arkervaart.nl De Wanne 27, 7475 GE Markelo, tel: 06-23240030E-mail: [email protected] web: www.hofparket.nl

HofParket

Uw parket l kvorste ij gelegd

Parket leggen

Reparatie

Aanheling/uitbouw

Schuren/onderhoud

Gert Hakkert

WIE ZICHVERBONDENVOELT MET DE ANDER...

...DEELTHET BESTE

WAT HIJ HEEFT

Countus Markelo / Burg. de Beaufortplein 6 / T (0547) 36 83 68 [email protected] / www.countus.nl

Het beste dichtbij

www.abzdiervoeding.nl

2

30

18

Page 11: Dorpsfeest Magazine 2014

Achterhoek - Op het witte doek“Film” was het thema wat De Achterhoek uiteindelijk kreeg tijdens de feestelijke bekendmaking van het centrale thema “Markelo uit kunst” medio februari. Na een 1e prijs vorig jaar en een 2e prijs het jaar daarvoor, ligt dit jaar de uitdaging in het evenaren van één van deze prestaties.Toen de buurt de 1e keer als wagencommissie het thema besprak, bleek dat het een zeer uitgebreid thema was, want over bijna alles is wel eens een film gemaakt. Na een aantal vergaderingen werd besloten zich te beperken tot de Neder-landse film en om een aantal bekende Nederlandse films tot uiting te brengen op en rond de wagen. Onder de deskundige begeleiding van de mensen van het Dorpsfeest is medio april door een viertal leden van onze wagencommissie een maquette gemaakt, die, zo bleek ook vorig jaar, een goed hulpmiddel is bij de bouw van de wagen.

Toen bekend was welke films we zouden gaan uitbeelden, werd Marktplaats afgezocht naar passende attributen. Zo werden er bioscoopstoelen ergens achter Zwolle op de kop getikt en kon er timmerhout opgehaald worden bij iemand in Warnsveld, waar ook nog een tafelzaagmachine gekocht werd voor € 20,-.

Eén van de films die de buurt gaat uitbeelden is de Ka-meleon en dus moest er een boot komen. Via Marktplaats kwam De Achterhoek in contact met iemand uit Pieterburen, die nog wel een oud bootje had liggen. Na uitleg waar-voor we de boot wilden gebruiken mocht de boot gratis opgehaald worden, op voorwaarde dat er na afloop van de optocht een foto van de wagen met boot wordt opgestuurd naar de gulle gever. Dus reisde een tweetal commissie-leden met aanhanger en flink gevulde picknickmand (Hilli nog bedankt) voor een dagtocht af naar het hoge noorden. Daar aangekomen lag de boot, zoals afgesproken, keurig in de tuin, maar wel aan de andere kant van de omheining. De boot van ruim 4 meter lang, werd over de omheining gehesen en ondertussen hopend dat de buurt en de politie op de hoogte waren dat we de boot mochten meenemen, omdat anders misschien gedacht kon worden aan diefstal! Maar gelukkig vond men dit heel gewoon in Pieterburen en na een groet aan Lenie ‘t Hart en haar zeehonden reden ze met de boot terug naar Markelo. Vanaf medio mei bouwen we de dinsdag- en donderdag-avonden aan de wagen. We zijn dit jaar weer te gast in een schuur van Willem Welmer (Lenfert) Kluunvenneweg 5, waar we alle ruimte en middelen hebben om er weer iets moois van te maken. Het is ‘s avonds na het werk al weer heel gezellig in onze kantine.

Markelosebroek - ModeOok dit jaar wordt er weer fanatiek gebouwd door de wagenbouwers van Markelosebroek in de loods bij Siene. Het thema dat zij dit jaar hebben gekregen is mode. Eerst was er enige twijfel of dit het geschikte thema was voor Markelosebroek, maar na een aantal weken intensief vergaderen is er een bouwtekening ontworpen. Markelosebroek zal dit jaar het publiek vermaken met een catwalk waarop prachtige zelfgemaakte kleding wordt geshowd. De kleding is van verschillende materialen gemaakt, zodat het ook het thema kunst benadrukt wordt. Markelosebroek zal het publiek de mode door een andere bril laten zien. Vorig jaar werd de buurt laatste en ze zullen alles op alles zetten om dit jaar hoger op de ranglijst te komen.

Beusbergen - TheaterHet thema van Beusbergen vorig jaar in de optocht van Mar-kelo was de nationale feestdag van Ierland, St. Patricks Day. Hiermee behaalden ze een zesde plaats in de themaoptocht.Beusbergen heeft dit jaar een thema gekregen met oneindig veel mogelijkheden, namelijk Theater. De buurt begint met al-lerlei ideeën te bedenken, zoals poppentheater, toneelstukken, musicals, opera en operette enzovoort. Uiteindelijk is gekozen voor straattheater. Er is gekozen voor een totaal andere wa-gen dan gebruikelijk is. Beusbergen heeft gekozen om allerlei verschillende acts uit te beelden. Er zijn griezelige acts te zien, zoals een man zonder hoofd, maar ook leuke acts ontbreken niet, zoals twee vissertjes. Ook is er een hysterische act te zien, maar dat houdt de buurt graag nog als verrassing achter de hand. Beusbergen is ervan overtuigd dat mensen langs de route zullen genieten van het straattheater dat voorbij komt.

Elsenerbroek - Architectuur Nadat er vorig jaar veel ervaring is opgedaan met het bloemen plakken op de wagen voor het onderwerp Hana Matsuri (Japans Bloemenfeest ) blijven de Elsenerbroekers ook dit jaar weer plakken....... letterlijk en figuurlijk! Tijdens de verdeling van de onderwerpen, kreeg de buurt als onderwerp Architectuur toebedeeld... “Tja en wat moet je daar nu van maken” was de reactie van Elsenerbroek. Een vruchtbare brainstormavond in het buurthuis met een hapje en een drankje maakte dat velen weer enthousiast wer-den om te beginnen met de wagenbouw. Inmiddels schrijven we medio juni en zijn we al een flink eind op weg.Besloten is om de architectonische kunsten van Gaudi neer te zetten. Hoe dit allemaal gaat worden, wil de buurt niet prijsgeven. Laat je eind augustus verrassen.We kunnen wél alvast verklappen dat er veel kinderen mee-lopen om het een en ander uit te beelden. Ze hebben de smaak te pakken na het Japanse succes van vorig jaar.Zoals altijd wordt de wagen weer gebouwd bij de familie Neutenberg aan de Enterweg te Markelo. Daar is ook een groot archief met kleding, pruiken en materialen aanwezig, allemaal spullen die gebruikt zijn in de afgelopen jaren. Dus mochten er andere wagenbouwers op zoek zijn naar spullen, schroom niet even te bellen met de familie Neutenberg. Dit is een mooie manier om elkaar te helpen en ook de kosten voor de wagenbouwers zo laag mogelijk te houden. Verder wensen wij alle wagenbouwers van Markelo een goede voorbereiding en een heel gezellig Maarkels Feest toe.

Piet MeibergEen kunst op zich is het, hoe Piet Meiberg allerlei typetjes kan neerzetten op het toneel of met het openluchtspel in de Kösterskoele. Een dokter, notaris, dominee dit alles is geen probleem als het maar niet in het “plat” moet.Het Maarkels Feest is een feest van saamhorigheid. In de tijd dat de familie Meiberg aan de Loosboersstraat woonde, was de gezelligheid als vanzelfsprekend met de buurt en de wagenbouwers. Nu is dit anders. Maar de vrijdagavond en de zondagmiddag wil Piet voor geen goud missen. Om een leuke anekdote te noemen valt niet mee, toch herinnert Piet zich nog de tijd van het wagenbouwen met de Loosboersstraat bij Jan Heilersig in de boerderij. Deze beste man bewaarde alles. Zodat de buurt op een avond kon winkelen bij de “Boone” van Jan Heilersig. Iedereen werd die avond in een pak gestoken.Om een mooie kunstuiting tijdens de optocht te noemen is ook lastig. Iedere wagen is al een vorm van kunst, het ziet er allemaal zo professioneel uit. Zowel op als om de wagens. De ideeën erachter! Hoe de mensen het spelen. Het is fantastisch! De gehele optocht door, iedereen neemt zijn rol serieus. Dat is op zich al een hele kunst!

Page 12: Dorpsfeest Magazine 2014

G r o t e S t r a at 4 , 7 4 7 5 a X M a r k e l o , w w w. p d M a r k e l o . n l , i n f o @ p d M a r k e l o . n l

t: + 3 1 ( 0 ) 5 4 7 3 6 3 3 9 8 , M : + 3 1 ( 0 ) 6 2 9 7 3 8 6 2 7 , f : + 3 1 ( 0 ) 5 4 7 3 6 2 8 8 8

w e r v i n g & s e l e c t i e•

Pay r o l l•

b e m i d d e l e n•

u i t z e n d e n•

d e ta c h e r e n•

- Stucadoorswerk- Pleisterwerk- Spack-spuitwerk- Buiten stucwerk

M 06-42099090 T 0547-363110

AfbouwElkink

Brummelaarsweg 13 Markelo

E [email protected]

Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in : Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in :

Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in : Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in :

Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in : Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in :

Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in : Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in :

Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in : Gejo Scholten Tolweg 23 7475BG Markelo

Mob : 0620361598 [email protected]

Gejo Works

(Sier)Bestrating Oude walen Erfverharding Herstraten

Gespecialiseerd in :

machtig mooi Dorpsfeest

20jaar

al

een begrip

Prinses Beatrixstraat 347475 AR MarkeloTel: 06 506 705 58Fax: 0547 - 361857

E-mail: [email protected]

5

34

13

Page 13: Dorpsfeest Magazine 2014

wij bieden de mogelijkheid voor U, jullie of jou!

iets te vieren?...

[email protected] 0547 - 36 1472www.Dieka.nl

Zaterdag is dé stapavond! check de agenda op onze site

Heb je altijd al eens willen duiken,maar het kwam er gewoon niet van?

Bij ons leer je op een leuke en veilige manier duikenmet de garantie van slagen!

Riezebessum 4, 7475 GD Markelo, tel: 0547-364425 of 0621-488686www.samadai.nl

Specialisten in Staalpaardenfronten sierwerken

trapleuningen

Plasdijk 9 - 7475 TD Markelo - Tel.06-22399233

Fax 0547-364676 - [email protected]

Henk Schreurs RondhoutTevens openhaard hout te koop

Te koop gevraagd:alle soorten rondhout,openhaard hout, singels, naaldhout,

dunningen, kaalslag.Ook grote partijen.

Henk Schreurs 06-43424296Email: [email protected]

Website: www.kappenvanbomen.nl

33

12

29

Page 14: Dorpsfeest Magazine 2014

2014

Prog

ramm

a voo

r 201

4

Dorp

sfee

st M

arke

lowo

ensd

ag 27

augu

stus

dond

erda

g 28 a

ugus

tus

vrijda

g 29 a

ugus

tus

zater

dag 3

0 aug

ustu

s

zond

ag 31

augu

stus

• 14.0

0 uur

HCR

“de H

aver

kam

p” S

enio

renp

rogr

amm

a:

Een g

ezell

ige “M

aarke

lsen M

iddag

”. Me

t Jan

Ries

ewijk

, wel

beke

nd al

s “Ma

ns” u

it de s

erie

“Van

Jong

e Leu

en O

alde G

roon

d”.

Marke

lo’s M

anne

nkoo

r. Di

nand

Lefer

ink –

“Kap

pie” z

ingt d

iverse

mee

zingn

umme

rs.

• 20.0

0 uur

Caf

é/Sna

ckba

r “To

orns

mit”

Bilja

rtfina

le Na

ast d

e bilja

rtkon

ing za

l ook

de bi

ljartk

oning

in ge

kroon

d wor

den n

a de fi

nalew

edstr

ijden

.

• 16.3

0 uur

in d

e ten

t offi

ciële

open

ing

van

het b

orre

luur

tje

Hier

na de

“Tra

p ‘m

an pa

rty” m

et Pa

rtydu

o “Ge

rt Ek

kelb

oom

& C

O”• 2

0.00 u

ur in

de t

ent “

Maar

kelse

n m

euto

amd”

met

“Tra

inba

nd”,

een a

llroun

d cov

erba

nd.

• 10.3

0 uur

Kin

derp

rogr

amm

a;

Simo

ne &

Mau

reen

met

hun p

rogr

amma

Hoc

us po

cus i

eder

een k

an to

vere

n..!!

Na afl

oop k

unne

n de k

inder

en di

e dit p

rogr

amma

hebb

en be

zoch

t 1 uu

r lang

naar

de ke

rmis

vo

or €

1,= pe

r rit..

• 1

3.00 u

ur B

each

volle

ybal

aan

de W

iemer

inkw

eg.

Met m

edew

erkin

g van

de “R

ick &

Tijn

show

”.• 1

3.00 u

ur V

ogels

chiet

en aa

n de

Sch

oolst

raat

. Er

wor

dt ge

scho

ten om

de tit

el sc

hutte

rskon

ing(in

) 201

4.• 1

5.00 u

ur A

nselt

aler P

arty

Exp

ress

Ee

n allro

und f

eestb

and d

ie de

tent

op de

kop g

aat z

etten

.• ±

16.30

uur

Hul

digi

ng S

chutt

ersk

oning

(in) e

n de w

innaa

rs va

n het

Beac

hvoll

eyba

l toer

nooi

in d

e ten

t• 1

9.00 u

ur in

de t

ent d

e “Ri

ck &

Tijn

show

”. • 2

1.00 u

ur in

de t

ent “

Glam

oura

ma”

• 10.0

0 uur

in d

e ten

t Fru

hsho

ppen

; m.

m.v.

Amus

emen

tsorke

st “d

e Gro

smeij

ers”

en “d

e zon

dagm

orge

ngro

ep”.

• 13.3

0 uur

trek

t de g

rote

opt

ocht

doo

r Mar

kelo

me

t als

hoofd

thema

“Mar

kelo

uit K

unst”

. Na

afloo

p fee

sten i

n de t

ent m

et de

Per

fect S

howb

and.

• 19.3

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Ki

nder

optoc

ht in

de te

nt.

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.0

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Vr

ije w

agen

s en T

hema

wage

ns

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.3

0 uur

: Het

slot

fees

t met

de P

erfe

ct S

howb

and!

• 24.0

0 uur

: Maa

rkels

volks

lied

• 14.0

0 uur

HCR

“de H

aver

kam

p” S

enio

renp

rogr

amm

a:

Een g

ezell

ige “M

aarke

lsen M

iddag

”. Me

t Jan

Ries

ewijk

, wel

beke

nd al

s “Ma

ns” u

it de s

erie

“Van

Jong

e Leu

en O

alde G

roon

d”.

Marke

lo’s M

anne

nkoo

r. Di

nand

Lefer

ink –

“Kap

pie” z

ingt d

iverse

mee

zingn

umme

rs.

• 20.0

0 uur

Caf

é/Sna

ckba

r “To

orns

mit”

Bilja

rtfina

le Na

ast d

e bilja

rtkon

ing za

l ook

de bi

ljartk

oning

in ge

kroon

d wor

den n

a de fi

nalew

edstr

ijden

.

• 16.3

0 uur

in d

e ten

t offi

ciële

open

ing

van

het b

orre

luur

tje

Hier

na de

“Tra

p ‘m

an pa

rty” m

et Pa

rtydu

o “Ge

rt Ek

kelb

oom

& C

O”• 2

0.00 u

ur in

de t

ent “

Maar

kelse

n m

euto

amd”

met

“Tra

inba

nd”,

een a

llroun

d cov

erba

nd.

• 10.3

0 uur

Kin

derp

rogr

amm

a;

Simo

ne &

Mau

reen

met

hun p

rogr

amma

Hoc

us po

cus i

eder

een k

an to

vere

n..!!

Na afl

oop k

unne

n de k

inder

en di

e dit p

rogr

amma

hebb

en be

zoch

t 1 uu

r lang

naar

de ke

rmis

vo

or €

1,= pe

r rit..

• 1

3.00 u

ur B

each

volle

ybal

aan

de W

iemer

inkw

eg.

Met m

edew

erkin

g van

de “R

ick &

Tijn

show

”.• 1

3.00 u

ur V

ogels

chiet

en aa

n de

Sch

oolst

raat

. Er

wor

dt ge

scho

ten om

de tit

el sc

hutte

rskon

ing(in

) 201

4.• 1

5.00 u

ur A

nselt

aler P

arty

Exp

ress

Ee

n allro

und f

eestb

and d

ie de

tent

op de

kop g

aat z

etten

.• ±

16.30

uur

Hul

digi

ng S

chutt

ersk

oning

(in) e

n de w

innaa

rs va

n het

Beac

hvoll

eyba

l toer

nooi

in d

e ten

t• 1

9.00 u

ur in

de t

ent d

e “Ri

ck &

Tijn

show

”. • 2

1.00 u

ur in

de t

ent “

Glam

oura

ma”

• 10.0

0 uur

in d

e ten

t Fru

hsho

ppen

; m.

m.v.

Amus

emen

tsorke

st “d

e Gro

smeij

ers”

en “d

e zon

dagm

orge

ngro

ep”.

• 13.3

0 uur

trek

t de g

rote

opt

ocht

doo

r Mar

kelo

me

t als

hoofd

thema

“Mar

kelo

uit K

unst”

. Na

afloo

p fee

sten i

n de t

ent m

et de

Per

fect S

howb

and.

• 19.3

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Ki

nder

optoc

ht in

de te

nt.

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.0

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Vr

ije w

agen

s en T

hema

wage

ns

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.3

0 uur

: Het

slot

fees

t met

de P

erfe

ct S

howb

and!

• 24.0

0 uur

: Maa

rkels

volks

lied

woen

sdag

27 au

gust

us

dond

erda

g 28 a

ugus

tus

vrijda

g 29 a

ugus

tus

zater

dag 3

0 aug

ustu

s

zond

ag 31

augu

stus

Page 15: Dorpsfeest Magazine 2014

2014

Prog

ramm

a voo

r 201

4

Dorp

sfee

st M

arke

lowo

ensd

ag 27

augu

stus

dond

erda

g 28 a

ugus

tus

vrijda

g 29 a

ugus

tus

zater

dag 3

0 aug

ustu

s

zond

ag 31

augu

stus

• 14.0

0 uur

HCR

“de H

aver

kam

p” S

enio

renp

rogr

amm

a:

Een g

ezell

ige “M

aarke

lsen M

iddag

”. Me

t Jan

Ries

ewijk

, wel

beke

nd al

s “Ma

ns” u

it de s

erie

“Van

Jong

e Leu

en O

alde G

roon

d”.

Marke

lo’s M

anne

nkoo

r. Di

nand

Lefer

ink –

“Kap

pie” z

ingt d

iverse

mee

zingn

umme

rs.

• 20.0

0 uur

Caf

é/Sna

ckba

r “To

orns

mit”

Bilja

rtfina

le Na

ast d

e bilja

rtkon

ing za

l ook

de bi

ljartk

oning

in ge

kroon

d wor

den n

a de fi

nalew

edstr

ijden

.

• 16.3

0 uur

in d

e ten

t offi

ciële

open

ing

van

het b

orre

luur

tje

Hier

na de

“Tra

p ‘m

an pa

rty” m

et Pa

rtydu

o “Ge

rt Ek

kelb

oom

& C

O”• 2

0.00 u

ur in

de t

ent “

Maar

kelse

n m

euto

amd”

met

“Tra

inba

nd”,

een a

llroun

d cov

erba

nd.

• 10.3

0 uur

Kin

derp

rogr

amm

a;

Simo

ne &

Mau

reen

met

hun p

rogr

amma

Hoc

us po

cus i

eder

een k

an to

vere

n..!!

Na afl

oop k

unne

n de k

inder

en di

e dit p

rogr

amma

hebb

en be

zoch

t 1 uu

r lang

naar

de ke

rmis

vo

or €

1,= pe

r rit..

• 1

3.00 u

ur B

each

volle

ybal

aan

de W

iemer

inkw

eg.

Met m

edew

erkin

g van

de “R

ick &

Tijn

show

”.• 1

3.00 u

ur V

ogels

chiet

en aa

n de

Sch

oolst

raat

. Er

wor

dt ge

scho

ten om

de tit

el sc

hutte

rskon

ing(in

) 201

4.• 1

5.00 u

ur A

nselt

aler P

arty

Exp

ress

Ee

n allro

und f

eestb

and d

ie de

tent

op de

kop g

aat z

etten

.• ±

16.30

uur

Hul

digi

ng S

chutt

ersk

oning

(in) e

n de w

innaa

rs va

n het

Beac

hvoll

eyba

l toer

nooi

in d

e ten

t• 1

9.00 u

ur in

de t

ent d

e “Ri

ck &

Tijn

show

”. • 2

1.00 u

ur in

de t

ent “

Glam

oura

ma”

• 10.0

0 uur

in d

e ten

t Fru

hsho

ppen

; m.

m.v.

Amus

emen

tsorke

st “d

e Gro

smeij

ers”

en “d

e zon

dagm

orge

ngro

ep”.

• 13.3

0 uur

trek

t de g

rote

opt

ocht

doo

r Mar

kelo

me

t als

hoofd

thema

“Mar

kelo

uit K

unst”

. Na

afloo

p fee

sten i

n de t

ent m

et de

Per

fect S

howb

and.

• 19.3

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Ki

nder

optoc

ht in

de te

nt.

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.0

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Vr

ije w

agen

s en T

hema

wage

ns

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.3

0 uur

: Het

slot

fees

t met

de P

erfe

ct S

howb

and!

• 24.0

0 uur

: Maa

rkels

volks

lied

• 14.0

0 uur

HCR

“de H

aver

kam

p” S

enio

renp

rogr

amm

a:

Een g

ezell

ige “M

aarke

lsen M

iddag

”. Me

t Jan

Ries

ewijk

, wel

beke

nd al

s “Ma

ns” u

it de s

erie

“Van

Jong

e Leu

en O

alde G

roon

d”.

Marke

lo’s M

anne

nkoo

r. Di

nand

Lefer

ink –

“Kap

pie” z

ingt d

iverse

mee

zingn

umme

rs.

• 20.0

0 uur

Caf

é/Sna

ckba

r “To

orns

mit”

Bilja

rtfina

le Na

ast d

e bilja

rtkon

ing za

l ook

de bi

ljartk

oning

in ge

kroon

d wor

den n

a de fi

nalew

edstr

ijden

.

• 16.3

0 uur

in d

e ten

t offi

ciële

open

ing

van

het b

orre

luur

tje

Hier

na de

“Tra

p ‘m

an pa

rty” m

et Pa

rtydu

o “Ge

rt Ek

kelb

oom

& C

O”• 2

0.00 u

ur in

de t

ent “

Maar

kelse

n m

euto

amd”

met

“Tra

inba

nd”,

een a

llroun

d cov

erba

nd.

• 10.3

0 uur

Kin

derp

rogr

amm

a;

Simo

ne &

Mau

reen

met

hun p

rogr

amma

Hoc

us po

cus i

eder

een k

an to

vere

n..!!

Na afl

oop k

unne

n de k

inder

en di

e dit p

rogr

amma

hebb

en be

zoch

t 1 uu

r lang

naar

de ke

rmis

vo

or €

1,= pe

r rit..

• 1

3.00 u

ur B

each

volle

ybal

aan

de W

iemer

inkw

eg.

Met m

edew

erkin

g van

de “R

ick &

Tijn

show

”.• 1

3.00 u

ur V

ogels

chiet

en aa

n de

Sch

oolst

raat

. Er

wor

dt ge

scho

ten om

de tit

el sc

hutte

rskon

ing(in

) 201

4.• 1

5.00 u

ur A

nselt

aler P

arty

Exp

ress

Ee

n allro

und f

eestb

and d

ie de

tent

op de

kop g

aat z

etten

.• ±

16.30

uur

Hul

digi

ng S

chutt

ersk

oning

(in) e

n de w

innaa

rs va

n het

Beac

hvoll

eyba

l toer

nooi

in d

e ten

t• 1

9.00 u

ur in

de t

ent d

e “Ri

ck &

Tijn

show

”. • 2

1.00 u

ur in

de t

ent “

Glam

oura

ma”

• 10.0

0 uur

in d

e ten

t Fru

hsho

ppen

; m.

m.v.

Amus

emen

tsorke

st “d

e Gro

smeij

ers”

en “d

e zon

dagm

orge

ngro

ep”.

• 13.3

0 uur

trek

t de g

rote

opt

ocht

doo

r Mar

kelo

me

t als

hoofd

thema

“Mar

kelo

uit K

unst”

. Na

afloo

p fee

sten i

n de t

ent m

et de

Per

fect S

howb

and.

• 19.3

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Ki

nder

optoc

ht in

de te

nt.

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.0

0 uur

: Prij

suitr

eikin

g Vr

ije w

agen

s en T

hema

wage

ns

Gepr

esen

teerd

door

Han

s van

Midd

endo

rp.

• 20.3

0 uur

: Het

slot

fees

t met

de P

erfe

ct S

howb

and!

• 24.0

0 uur

: Maa

rkels

volks

lied

woen

sdag

27 au

gust

us

dond

erda

g 28 a

ugus

tus

vrijda

g 29 a

ugus

tus

zater

dag 3

0 aug

ustu

s

zond

ag 31

augu

stus

Page 16: Dorpsfeest Magazine 2014

931

SCHUURMAN SERVICE CENTRUMWENST U EEN

nieuw nu ook online winkelen opwww.sleutels-schuurman.nl

Enterbroekweg 47475 SZ Markelot.: 0548 - 518 336m.: 06 - 543 033 [email protected]

Vloerenbedrijf Koopsde specialist in cementdekvloeren[ ]

Enterbroekweg 47475 SZ Markelot.: 0548 - 518 336m.: 06 - 543 033 [email protected]

16

27

3

Page 17: Dorpsfeest Magazine 2014

SeniorenmiddagEen middag waar veel senioren naar uitkijken, is de aftrap van het Maarkels Feest, op woensdagmiddag bij de Haverkamp. Gewoon een “gezelligen Maarkelsen” middag.Ook dit jaar hebben we weer veel aandacht besteed aan het programma. Het belooft weer een mooie middag te worden, waarbij u onder het genot van een kopje koffie, een drankje en een hapje kunt genieten van een afwisselend programma.Wat kunt u op deze middag verwachten:

KappieDe bekende gezellige klanken van zanger Dinand Leferink zijn voor velen bekend. Ook dit jaar hebben we Dinand weer ge-vraagd om muzikale invulling te geven aan het middagprogramma. Dinand weet als geen ander welke muziek u aanspreekt en zal ook op verzoeknummers ingaan, zodat er weer volop meegezongen kan worden.

Jan RiesewijkEen promotor van onze streektaal die vooral bekendheid kreeg door de rol van Mans in de RTV Oost serie “Van jonge leu en oale groond” is Jan Riesewijk. Op geheel eigen wijze gaat hij ons een aantal anekdotes vertellen, waarbij ook de tijd van de TV-opnames aan bod zullen komen. Jan weet met zijn fascinerende manier van vertellen iedereen te boeien.

Markelo’s MannenkoorHet Markelo’s Mannenkoor zal zeker bijdragen aan het welslagen van deze seniorenmiddag. Het mannenkoor zal bekende liederen voor ons zingen waarbij onze streektaal niet vergeten zal worden. Kortom: het belooft een heel gezellige en boeiende middag te worden. Natuurlijk zal onze vaste geluidstechnicus Dinand Olijdam er weer voor zorgen dat de geluidskwaliteit optimaal is.Wij proberen dit mooie programma rond half vijf/ kwart voor vijf afgerond te hebben.Iedereen boven de 50 is van harte welkom en vanzelfsprekend zijn begeleiders ook van harte welkom.Wij zien u graag op woensdagmiddag 27 augustus om 14.00 uur bij de Haver-kamp, en net als in de tent is de toegang geheel gratis.

StraatversieringDe grote nieuwe Dorpsfeestvlag hangt alweer een poosje te wapperen op de toren van de Coöperatie. En natuurlijk heeft menig-een hieraan gehoor gegeven en zelf ook de vlag al uitgehangen. Wij van het Dorpsfeest vinden dat er naast de vlag ook best wat meer straatversiering mag zijn. Sommige buurten doen al jaren hun best om straatversiering te realiseren. Markelo is altijd veelzijdig en de saamhorigheid is groot dus waarom zou uw buurt ook niet meedoen met de straatversiering? Het mooist zou zijn als het hele dorp, iedere straat en buurt versierd zou zijn.Wij begrijpen best dat iedereen natuurlijk druk bezig is met de wagenbouw, maar met een paar slingers en de Dorpsfeestvlag kom je toch al een heel eind.Wij hopen dan ook dat nog meer buurten en straten gehoor geven aan de straatversiering, zodat iedereen, die zondag 31 augustus naar Markelo komt, kan zien dat er feest is in Markelo.

De kermisDe kermis tijdens het Maarkels Feest is er voor iedereen. Het is de ontmoetingsplaats voor jong en oud, met name is het een aantrekkelijke plek voor de pubers van Markelo en om-streken. Want wat is er nu leuker dan samen in de attracties te gaan, te gokken bij de automaten en schieten in de schiettent. Lekker beuken met de botsauto’s en je duizelig laten draaien op de bank. De kermis is er natuurlijk ook voor de allerkleinsten. De draai-molen en de kraam waar je kunt busgooien of aan het touwtje trekken zullen ook dit jaar niet ontbreken. En zoals altijd zal ook de oliebollenkraam aan de Grotestraat er staan.De kermis tijdens het Dorpsfeest is geopend vanaf vrijdagmid-dag 16.30 uur. Zaterdag na het kinderprogramma om ± 12.00 uur. De kinderen die op zaterdagochtend het kinderprogramma in de tent bezoeken, kunnen na afloop 1 uur lang voor € 1,= per rit gebruiken maken van de attracties. Zondag is de kermis na het frühshoppen geopend, dat zal om ± 12.00 uur zijn.

We wensen iedereen een gezellige en vrolijke kermis.

Puzzelt u ook mee met het Dorpsfeest?Doe mee met de puzzel van Dorpsfeest Markelo en maak kans op leuke prijzen.Wat moet u doen?In een aantal advertenties is een letter onderstreept. Bij deze letter staat een cijfer. Als u alle letters gevonden hebt en op de juiste plaats heeft ingevuld ontstaat er een zin.De oplossing kunt u opsturen of inleveren bij:Marjan Noteboom, Loosboersstraat 33, 7475 BN MarkeloOf mailen: [email protected]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 11 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 17 18 1 9

2 0 2 1 2 2 2 3 2 4 2 5 2 6 27 28 2 9 3 0 3 1 3 2 3 3 3 4 3 5 3 6 3 7 3 8

Inleveren kan tot en met woensdag 27 augustus a.s.Vergeet niet uw naam en adres bij uw oplossing te vermelden.Onder de goede oplossingen worden enkele leuke prijzen verloot.

Bestuursleden van Dorpsfeest Markelo en medewerkers van het magazine zijn uitgesloten van deelname. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.Prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitzending van de Hofhouding op Dorpsfeestradio van Hofstreek FM en vermeld op MaarkelsNieuws en in het Hofweekblad van woensdag 3 september.

Sandra BakkerAls choreografe en eigenaresse van Dansschool eMotions Markelo weet Sandra als geen ander wat het is om samen ergens naar toe te werken. Zoals ze met haar dansgroe-pen werkt aan het instuderen van een dans voor wedstrijden of voorstellingen, zo ervaart ze ook het bouwen van een wagen met de buurt. Van niets naar iets, het creëren, het samenwerken en uiteindelijk samen het resultaat vieren, dat kenmerkt voor haar het Maarkels Feest. Als klein meisje heeft ze gekeken hoe de wagen van de Achter-hoek werd gebouwd, terwijl haar vader daaraan meehielp. Ze herinnert zich ook nog meegedaan te hebben met een wagen die als thema “kermis” had en ze weet nog dat ze als kind veel plezier heeft beleefd aan de optocht. Ze heeft als majorette ook meerdere keren meegelopen met de optocht.Sandra woont nu zelf op de Esch, een buurt die de laatste jaren altijd meedoet met de optocht, maar door haar gezin met 2 kleine kinderen en een eigen dansschool, heeft ze weinig tijd om mee te helpen bouwen aan de wagen. Ze heeft wel eens meegedaan aan de optocht met De Esch. In het verleden heeft ze met haar dansgroepen meerdere keren opgetreden in de tent, op zaterdagmiddag of tijdens het frühshoppen op zondag-morgen, onder andere ter ere van het winnen van de finale van de NK Jazz in 2010. Sandra houdt van vernieuwen en vindt het een uitdaging voor het bestuur van het Dorpsfeest om te vernieuwen, vooral dit jaar. Kansen creëren en benutten, zodat ook dit jaar jong en oud uitkijkt naar het Maarkels Feest en dansend het weekend doorbrengt!

Page 18: Dorpsfeest Magazine 2014

Bolink Voer & Advies

[email protected] www.bvna.nl

Stationsweg 28, 7475 NN Markelo t.0547-363167 f.0547-363196

. . .

Sligsweg 1 | 7475 NP Markelo | Tel: 0547-362525 | [email protected] . . .

Stationsweg 337475 NM Markelo

Tel: 0547 - 35 12 [email protected]

Stationsweg 337475 NM Markelo

Tel: 0547 - 35 12 [email protected]

21

38

15

Page 19: Dorpsfeest Magazine 2014

Molenbuurt/Prinsessenbuurt -Tekenen Dit jaar zal de optochtwagen van de Molenbuurt/Prinsessen-buurt geheel in het teken staan van de kunstvorm “Tekenen”. Een onderwerp waar heel veel bij te bedenken is, maar niet alles wat je kunt bedenken is even makkelijk uit te beelden op een rijdende optochtwagen. Uiteraard zullen de nodige tekenattributen voorbij komen maar ook zal de buurt één vorm van tekenen verder uitbeelden. Na een aantal vergaderingen is uiteindelijk besloten om de aandacht vooral te richten op de tekenfilms van Walt Disney. De tekenfilmfiguren van Walt Disney zijn voor jong en oud herkenbaar en bieden voldoende mogelijkheden om op een creatieve manier uit te pakken en beweging te krijgen op en rondom de wagen. Natuurlijk zal de Molenbuurt/Prinsessenbuurt haar fantasie en creativiteit weer volop proberen te benutten om het publiek te verrassen. Hoe één en ander precies uitgebeeld gaat worden zult u tijdens de optocht vanzelf zien. De buurt heeft er in ieder geval weer ontzettend veel zin in en hoopt de uitslag van vorig jaar met minimaal 1 plekje te overtreffen. Iets wat niet makkelijk zal zijn met de zware concurrentie van de andere buurten. Hopelijk zijn de weergoden ons net als afgelopen jaar goed gezind zodat er veel publiek op de been is en we er samen met de andere optochtwagens weer een mooie en spectaculaire optocht van kunnen maken die door de Maarkelse straten trekt. De Molenbuurt/Prinsessenbuurt tekent ervoor!

Stokkum - SchilderenBuurtschap Stokkum en wagenbouw zijn nauw met elkaar verbonden. Eerst vieren we met z’n allen het Stokkumse feest, maar dan gaan we ons richten op het Markeloos feest, met als hoogtepunt voor ons wagenbouwers, de optocht. Net als voorgaande jaren, bouwen we bij de Vennebekken. Prima locatie, waarvoor de Stokkumse wagenbouwers de eigenaren zeer erkentelijk zijn. Het bouwen van een wagen is een bijzondere hobby, het vraagt enorm veel creativiteit, doorzettingsvermogen, super handigheid en een groot brok vertrouwen in de goede afloop. Het afgelopen jaar vierden de Stokkumers het lentefeest: Holi Phagwa. Het bouwen van de wagen liep super en het resultaat was een mooie kleurige wagen. Deze kleurige wagen resulteerde in 2013 in een zevende plaats, een mooi uitgangs-punt om dit in 2014 te overtreffen.Stokkum heeft dit jaar als onderwerp schilderen. En dit jaar gaan we naar de Parijse wijk ‘Montmartre’, waar schilders aan het werk zijn en hun kunstwerken verkopen. Stokkum hoopt hiermee de Franse sfeer in de optocht te brengen met een schilderachtig tafereel. Dit jaar is ons motto: ‘Vive la France’.Voor nu wensen we alle wagenbouwers in Markelo veel suc-ces toe en allen wederom een machtig mooi feest.Voor meer informatie over onze buurt: www.stokkum.info.

Rijssenseweg - DansDe wagenbouwers van de Rijssenseweg hebben dit jaar de poppen aan het dansen met dit veelzijdige en brede thema. Tijdens de eerste bijeenkomsten van de buurt over het thema ‘dans’ zijn vele items de revue gepasseerd. Uiteindelijk is gekozen voor het onderwerp disco; een fenomeen dat zijn oor-sprong vindt in de jaren zeventig. De meeste disconummers uit die tijd waren bedoeld voor het discotheekpubliek en dans-publiek. Wie herinnert zich niet de vele avonden swingen op de dansvloer van een discotheek, met verlichte dansvloeren en glitterende discoballen aan het plafond? De Rijssenseweg wil dit tot uiting laten komen door veel beweging op en rond de wagen met een variatie aan bekende muziek die herkenbaar is voor jong en oud. Kortom: de Rijssenseweg nodigt uit om mee te dansen!

De Esch - BeeldhouwenTijdens de brainstormsessie raasden de ideeën als een Beel-denstorm over de Esch: Romeinen, Grieken maar ook heden-daagse kunstenaars met kettingzagen passeerden de revue. De beelden uit de Romeinse en Griekse tijd spraken toch het meest tot de “verbeelding”, zodat de Esch dit jaar – op geheel eigen wijze – uitvoering zal geven van het beeldhouwen door de oude Grieken en Romeinen. Vaak leidde heldendom tot het vereeuwigen in beeldvorm, maar ook leidde heldendom in de geschiedenis vaak tot vernietiging van diezelfde beelden. De “Leonardo da Vinci” van de Esch werd gevraagd om het bovenstaande uit te beelden zodat de bouwers aan de slag kunnen gaan. Inmiddels zijn de “beeldhouwers” van de Esch druk in de weer en voor de beeldvorming van de lezers: kijken dus op zondag 31 augustus.

Koekoeksbuurt - PoëziePoëzie of dichtkunst is een literaire kunstvorm waarin taal wordt gebruikt om effecten te bereiken die de eigenlijke bete-kenis verhevigen, ontkrachten, omlijsten of in een onverwach-te richting sturen. Mensen beleven genoegen aan poëzie, die teweeggebracht wordt door de bijzondere combinatie van vorm, klank en betekenis van het vers. Poëzie heeft een lange geschiedenis en is daarom een thema waar je alle kanten mee op kan. Al tijdens de eerste brainstormsessie heeft de Koekoeksbuurt gekozen voor een feestelijke invulling van het thema met daarbij een muzikale ondersteuning. Verder wil de buurt nog niet te veel loslaten over de wagen, maar verwacht ze met een verrassende wagen te komen. De Koekoek is weer terug in de optocht na een jaar afwezig te zijn geweest. Na wat organisatorische tegenvallers was het vorig jaar onmo-gelijk om een wagen te realiseren. De buurt “Koekoek” is blij om weer terug te zijn met een wagen in de optocht.

Willem NiessinkIn de rubriek mensen die iets of wat met kunst te maken hebben mag ook zeker een man als Willem Niessink lid van de Crea - commissie niet ontbreken. Deze man die zoveel kan, al vele mooie kunstuitingen heeft uitgedacht of gemaakt, dat het iedere keer iedereen versteld doet staan.Toch vindt Willem de vragen lastig, het overviel hem gewoon. Het Maarkels feest is het betere carnaval voor hem. Tegen-woordig begint dit voor hem rustig op de vrijdagmiddag om daarna ook de vrijdagavond mee te maken en natuurlijk is hij op de zondag altijd van de partij. Overdag actief betrokken bij de optocht en ’s avonds in de tent bij de prijsuitreiking. Vroeger, toen het vogelschieten nog op de vrijdagavond was, was dit voor hem het mooiste begin van het Dorpsfeest.Maar om nu een leuk verhaal of anekdote te vertellen valt voor Willem niet mee. Bijzonder vindt hij te zien, hoe mensen van simpel materiaal, hele mooie dingen kunnen maken, wat al een kunst op zich is.

Page 20: Dorpsfeest Magazine 2014

i

w w w. l o g o r e c y c l i n g . n li

Dorpsstraat 69 7468 CE Enter

t: 0547 - 200 222 f: zooo - 2000

e: [email protected]

logo recycling Eigenlijk is het tijd voor een nieuw logo, maar het is zo zonde om het oude weg te gooien!

Hiervoor hebben wij een duurzame oplossing gevonden, namelijk door de

bruikbare basisgrondstoffen te hergebruiken, zoals:

• kleurgebruik

• lettertype

Wij sorteren voorafgaand samen met u het afval en wat we kunnen

hergebruiken! Uiteraard kunnen wij ook zorg dragen voor bijvoorbeeld uw

oude briefpapier, door ook hiervoor een verantwoorde bestemming te vinden!

Wilt u een bijdrage leveren aan een mooier milieu neem dan contact op

met Robert Markvoort van Hendriks & Markvoort.

• Evenementen (verkoop & uitvoer)• Boekingsburo bands & artiesten• Boekingsburo voor sprekers• Communicatie & Communicatie training

“Dinand Leferink is geen onbekende in de wereld van communicatie en entertainment. Wilt u een evenement organiseren en ook optimaal uw doelgroep bereiken?” Neem dan vrijblijvend contact met Dinand op.

• Communicatie & Communicatie training• Persbericht schrijven & Perscontact• Presentatie & Stemacteur

m : 0653940998 | e: [email protected]

• Evenementen (verkoop & uitvoer)• Boekingsburo bands & artiesten• Boekingsburo voor sprekers• Communicatie & Communicatie training

“Dinand Leferink is geen onbekende in de wereld van communicatie en entertainment. Wilt u een evenement organiseren en ook optimaal uw doelgroep bereiken?” Neem dan vrijblijvend contact met Dinand op.

• Communicatie & Communicatie training• Persbericht schrijven & Perscontact• Presentatie & Stemacteur

m : 0653940998 | e: [email protected]

• Evenementen (verkoop & uitvoer)• Boekingsburo bands & artiesten• Boekingsburo voor sprekers• Communicatie & Communicatie training

“Dinand Leferink is geen onbekende in de wereld van communicatie en entertainment. Wilt u een evenement organiseren en ook optimaal uw doelgroep bereiken?” Neem dan vrijblijvend contact met Dinand op.

• Communicatie & Communicatie training• Persbericht schrijven & Perscontact• Presentatie & Stemacteur

m : 0653940998 | e: [email protected]

m: 06 - 539 409 98 | e: [email protected]

Makelaars & Rentmeesters Waar service, ambitie en exclusiviteit

samenkomen!!! WWW.DEKEUJER.NL

Makelaars & Rentmeesters Waar service, ambitie en exclusiviteit

samenkomen!!! WWW.DEKEUJER.NL

Makelaars & Rentmeesters Waar service, ambitie en exclusiviteit

samenkomen!!! WWW.DEKEUJER.NL

35

1

Page 21: Dorpsfeest Magazine 2014

Biljartkoningin Ans Eshuis“Als biljartkoningin heb ik een mooi jaar gehad. Wat erg mooi is dat de biljartsport zo leeft in Markelo, vooral het aantal dames, die dit een leuk spelletje vinden, neemt sterk toe”, begint Ans. Het was een drukbezochte finale bij “de Vennebekken” vorig jaar. Het was een spannende strijd tussen Ans en Laura Kok. Maar Ans had die avond de zenuwen goed onder controle en won toch nog met ruime cijfers. Ans: “Ik vond het erg goed georganiseerd bij “de Vennebekken”. Het biljart mooi midden in de zaal, zodat er goed zicht was voor de toeschouwers. Het was een sfeervolle avond in de zaal van het Stokkumse café.”Als koning of koningin heb je toch een ander Dorpsfeest. Het is erg mooi om dit eens mee te maken. Je komt ook eens “achter de schermen” bij het feest en ziet dan dat er door diverse vrijwilligers veel werk verzet wordt. Alles was tiptop geregeld. Wij zijn echt in de watten gelegd. Vrijdagmiddag was de opening van het feest, even proosten met de andere koningen en het dagelijks bestuur van het Dorpsfeest. Op zondagmorgen het frühshoppen en ’s middags de optocht. Wij waren met een mooi drietal koningen(innen), erg gezellig. Zondagmorgen pikte Wilco Bruijn, de biljartkoning, mij met zijn motor op toen ik naar de tent liep, geweldig. Samen met de overige genodigden zaten we voorin de tent. Gezellig even een gesprekje gevoerd met de Burgermeester, mevrouw Nauta. Na het ochtendprogramma hebben we een hapje gegeten bij “de Haverkamp” en zijn we met z’n drieën langs de opstelling van de wagens gegaan. Hiervoor kregen we veel waardering van de deelnemers van de optocht. Daarna hebben we plaatsgenomen in de koets. Wat een prachtige koets had de optochtcommissie geregeld en een erg mooie aankleding van de twee mechanische paarden voor deze koets: vertelt Ans nog steeds met een glimlach. Onderweg beleef je de optocht op een geheel andere manier en het enthousiasme van het publiek. Je krijg van alles aangeboden onderweg, zelfs direct van de barbecue. Aan het eind van de optocht heb-ben we nog even gekeken naar de mooie optocht. Nog voor dat je een beetje bij bent gekomen van een overweldigend weekend ligt de eerste uitnodiging voor een buurttoneelstuk al in de bus. Ik heb, op één na, aan alle uitnodigingen gehoor gegeven. Je komt op uitvoeringen waar je niet eerder bent geweest. Dit was erg leuk. Het enthousiasme waarmee de buurten een toneeluitvoering in elkaar zetten. Maar ook de uitvoeringen van de diverse verenigingen, top! Je wordt ook als eregast ontvangen, de mensen vinden het gewoon leuk dat je erbij bent. Dit is wat Ans niet had willen missen. De nieuwe competitie voor het koninginnenbiljarten is al gevorderd tot de laatste 4. Ik heb wel gemerkt dat mijn tegenstanders wel graag van de huidige koningin wilden winnen. Ans heeft de laatste 8 gehaald en ze is door Martine van Burkum uit het toernooi gestoten. Ik had de titel nog wel een keer willen winnen, maar het is super dat er 3 anderen in de finale staan. Marit Fonhof was vorig jaar ook bij de laatste 4. Ik vind dit erg leuk voor Marit en tip haar ook als titelkandidaat. Bij de heren vind Ans het moeilijk om een kandidaat aan te wijzen. Maar mocht Marjolein de vrouwentitel pakken dan zou het leuk zijn dat Eddy de titel bij de heren haalt!

Biljartkoning Wilco BruijnEen bijzonder mooi jaar, dat is het afgelopen jaar geweest voor Wilco Bruijn, de huidige biljartkoning. Heel onbevangen is hij vorig jaar naar de Vennebekken gegaan. Monique, zijn vrouw, was die dag net thuisgekomen uit het ziekenhuis en zelf had hij geen seconde over een mogelijk koningschap nagedacht. De loting beslist en “het geet zo as het geet” zei Wilco nog bij een vorig interview. In een spannende finale tegen Bart Schreurs, kon Wilco de spanning het beste onder controle houden. Een geweldige avond aldus Wilco, vele felicitaties volgden dan ook meteen. Maar Wilco zelf, wilde maar één ding en dat was zijn eigen Monique bellen. Hij kreeg hier bijna de kans niet voor. Toen hij zover was en eindelijk contact met haar had, was Monique al onderweg naar hem toe. Zij had die avond thuis met familie de finale gevolgd op Hofstreek FM.

Dat Monique ook even bij de Vennebekken aanwezig was, is minstens zo mooi als de titel aldus Wilco. De volgende morgen ging hij gewoon werken. Maar was die middag op tijd terug om zijn verplichtingen te vervullen. Ook heeft hij dat weekend gewoon zijn bardienst gedraaid met de buurt. Wel ging hij die zaterdagavond wat eerder naar huis om op zondagmorgen weer fit aanwezig te zijn tijdens

het frühshoppen. Maar die zondagmorgen verliep natuurlijk anders dan anders. Het begon thuis al toen hij geen kopje meer in de kast kon vinden voor de koffie. Monique, zij zat met de familie in het complot wist hier natuurlijk meer van. Maar toen Wilco de motoren hoorde ronken aan de Weverskamp wist hij het wel.Wilco is lid van de motorclub en bij bijzondere evenementen word je geëscorteerd. De normaal wel nuchtere Wilco kreeg toen wel even kippenvel. Na de koffie was het de bedoeling dat Wilco plaatsnam in het zijspan. Maar Wilco zou Wilco niet zijn en reed met zijn eigen motor mee naar de tent. Ook was er afgesproken met de biljartkoningin Ans Eshuis bij Kistemaker en samen kwamen zij als Biljartduo op de motor van Wilco rijdend de tent binnen. Dit was hun entree voor het frühshoppen. Na het frühshoppen waren de koningen en koningin uitgenodigd bij de Haverkamp. Alvorens zij plaatsnamen in de koets, gingen ze gezamenlijk langs de opstelling aan de Roosdomsweg. Tot aan de laatste wagen. Hiervoor kreeg het drietal veel waarderingen van alle deelnemers. De terugweg moest in galop en zo waren ze nog net op tijd bij de koets.Na het Dorpsfeest was Wilco erop geattendeerd dat hij de agenda moest schoonmaken. Op één uitnodiging na, is Wilco samen met Monique overal naar toe geweest. Het is mooi dat je wordt uitgenodigd aldus Wilco en men vindt het erg fijn dat je komt.Tijdens de normale biljartcompetitie kwam Wilco zijn voor-ganger Han Romp tegen. Raar maar waar: het werd een gelijkwaardige partij. Om biljartkoning van Markelo te worden moet je je dag hebben en ook wel een beetje geluk. Bij deze wil Wilco nogmaals iedereen hartelijk danken voor alles, hij heeft het bijzonder gewaardeerd.

Berry Nijland SchutterskoningIn één schot verandert het hele Dorpsfeest. Dat is wat Berry Nijland vorig jaar aan den lijve ondervond. Het hele jaar door is de familie Nijland vaak innig met het Dorpsfeest verbonden, door o.a. de biljartwedstrijden, diverse vergaderingen, de optocht en natuurlijk de seniorenmiddag. Vooral in de week van het Dorpsfeest is het flink aanpoten geblazen. De vrijdagavond is Berry altijd wel in de tent te vinden, om zo toch naast alle drukte nog wat van het Dorpsfeest mee te maken. De zaterdagochtend is er gelijk alweer de voorbereiding voor het bezoek van de Schutterskoning stoet. De Haverkamp is altijd het laatste station voordat de zittende schutterskoning naar het terrein vertrekt. Berry had aanvankelijk niet in de planning om ook te gaan vogelschieten. Dinant Nijland dacht daar echter anders over en spoorde Berry aan om toch mee te gaan doen.

Na een poosje schieten zat de vogel na het schot van Dinant al zo los dat het voor Berry al bijna niet meer mis kon gaan. Hij twijfelde geen moment en schoot, de vogel heeft hij niet meer bewust zien vallen wist hij zich te herinneren. Daarna in één roes door naar de tent, en het hele Dorpsfeest is anders! Daardoor kon Berry natuurlijk niet aan het werk bij de Haver-kamp de zondag. De kameraden zijn daar geheel vrijwillig op ingesprongen en hebben gezorgd dat alles ook zonder Berry vlekkeloos verliep bij de Haverkamp, waarvoor hij hen nog steeds dankbaar is. Iedereen in Markelo doet wel iets voor een vereniging, dat is wat Markelo bijzonder maakt. Daarom is ook het ook dat Berry zegt; het Maarkels Feest is veel meer dan alleen een tentfeest. Dat heeft Berry het afgelopen jaar zo ook kunnen ervaren tijdens de vele bezoekjes aan toneelverenigingen, het concert van de fanfare en noem het maar op. Heel erg mooi om die

dingen eens mee te maken, want normaal gesproken kom je er ook niet zo snel. Tenzij het bij de Haverkamp georganiseerd wordt, grapt Berry nog. Mooie herinneringen houdt Berry over van afgelopen jaar en ook nog eens een mooie handgemaakte Markelose vogel waar hij heel blij mee is. Het schutterskoningschap is volgens Berry eenmalig en gaat er daarom ook nog maximaal van genieten. Verder wil Berry graag iedereen bedanken voor alle uitnodigingen die hij heeft gehad, het was een hele eer om schutterskoning te mogen zijn, in één woord geweldig. Een mogelijk scenario op de dubbel (schutters- en biljartkoning) is nog mogelijk, want Berry zit bij de laatste 4 kandidaten voor de koets. Wat er gaat gebeuren weet nog niemand, maar het wordt in ieder geval weer een “Machtig mooi Maarkels Feest!”

Page 22: Dorpsfeest Magazine 2014

Stationstraat 49

7475 AL Markelo

www.stegehuis.nl

0547 - 36 13 20

T 0573 - 221 295

weerink-krommen.indd 1 29/6/2007 13:20:40

Voor niets gaat de Zon op! Vraag vrijblijvend een offerte aan bij installatiebedrijf Holshof voor zonnepanelen.

Tevens wenst de firma Holshof een

ieder in Markelo een geweldig en

zonnig dorpsfeest!

www.holshof.nl | [email protected] | tel :0547275442

9

26

25

Page 23: Dorpsfeest Magazine 2014

Herike-Elsen - CulinairWoensdag 19 februari was het weer zover: de altijd gezellige en goed georganiseerde trekkingsavond van de themawagens voor de jaarlijkse optocht in Markelo. Een avond waar de meeste wagenbouwers lang naar uitkijken en een avond die voor vele wagenbouwers het startsein is voor het Dorpsfeest. Ook wordt vanaf die datum de eerste brainstormavond van de wagencommissie vastgelegd via een heuse groeps-app met daarin de wagenbouwers. Herike-Elsen heeft het thema Culinair en kan zich hiermee heerlijk uitleven. Je denkt daarbij natuurlijk meteen aan koken en kookkunst.

Maar Herike-Elsen wil niet voor de makkelijke weg kiezen en wil een eigen draai geven aan het thema. De laatste jaren heeft de buurt laten zien heel wat in huis te hebben qua stijl en vormgeving. Uiteindelijk zijn ze na een aantal gezellige avonden brainstormen tot een verrassend idee gekomen waar iedereen zich in kon vinden. Ook is er een schaalmodel gemaakt zodat iedereen al vóór de bouw van de wagen zich een beeld kon vormen hoe die er uiteindelijk uit komt te zien. Over het definitieve ontwerp laten we ons uiteraard nog niet uit maar dat het een Culinair Kunstig hoogstandje wordt, kunnen we al wel vast verklappen. Rest ons u namens de wagenbouwers van Herike-Elsen een zonnig, plezierig en Culinair Dorpsfeest 2014 toe te wensen en de andere buurten en straten heel veel succes en plezier met bouwen.

Anholtskamp - Interactieve mediaAnholtskamp is nog niet ver gevorderd met het uitwerken van de plannen en het bouwen van de wagen. Half juni is er nog maar een klein groepje begonnen met het bouwen. Interac-tieve media is een onderwerp met vele kanten en na enkele bijeenkomsten is gekozen voor het computerspel Super Mario. Dit spel kent iedereen waarschijnlijk wel, met het overbekende poppetje Mario erin. Toevallig bestaat Super Mario in 2014 al 25 jaar. Om het thema van de interactieve media extra onder de aandacht brengen, heeft Anholtskamp een Facebookpagina en een Twitteraccount aangemaakt. De Facebookpagina kunt u vinden onder www.facebook.com/anholtskamp en het Twit-teraccount op @Anholts_kamp. De buurt is te volgen op weg naar de optocht 2014? Het motto: “Like us @ Facebook” en “Follow us @ Twitter”!De buurt is nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen bij het bouwen van de wagen, want een beetje extra hulp is erg welkom. Bij het schrijven van dit artikel was daar nog wei-nig reactie getoond, maar de buurt hoopt toch op een aantal nieuwe medewerkers. En ondanks alles blijft het optimisme de boventoon voeren. “De mensen die er wel zijn gaan hard aan de slag om een wagen op de weg te krijgen die het resultaat van vorig jaar zal overtreffen.” Vorig jaar werd Anholtskamp namelijk één na laatste, de ambitie is om in ieder geval hoger te eindigen, aldus de bouwgroep.

Goorseweg - FotografieDe Goorseweg is al jaren trouwe deelnemer aan de optocht en zo ook dit jaar weer. De buurt is ambitieus en wil graag de prestatie van vorig jaar overtreffen of op z’n minst evenaren. Divali was het onderwerp dat de Goorseweg geacht werd uit te beelden vorig jaar en met een vierde plaats is dit goed gelukt. Daarom is de Goorseweg al vroeg begonnen dit seizoen met het uitwerken van ideeën. Fotografie is het thema dat aan de Goorseweg is toebedeeld. Na een aantal brainstormsessies is er een maquette gemaakt en vanuit die maquette wordt er verder gewerkt. Het onderwerp fotografie biedt veel kansen en mogelijkheden. Termen die voorbij kwamen zijn onder andere fotorolletje, foto-camera, filmpje, fotolijst, flits, fotoboeken, negatief, ontwikkelen, selfie enzovoort. Een breed onderwerp waar je alle kanten mee op kan. Op dit moment, eind juni, heeft de buurt een begin gemaakt met de wagen met een klein clubje mensen. Hopelijk komen er de komende weken nog een aantal mensen bij, want vele handen maken licht werk. Over de uitwerking van de plannen wil de buurt vooralsnog niets prijsgeven, de mensen moeten zich maar laten verrassen.

Biljarten in Markelo leeft meer dan ooit!Dat de Maarkelse bevolking graag een potje wil biljarten is al jarenlang een gege-ven. Dit jaar heeft de biljartcommissie maar liefst 136 deelnemers kunnen indelen, wat opnieuw een record betekent!De heren en de dames biljarters strijden ook dit jaar in aparte poules. Het aantal vrouwelijke deelneemsters is toegenomen tot 32. Als onderdeel van het Dorpsfeest wordt er in de maanden mei tot en met augustus gestreden om de Koningstitels van het Dorpsfeest. Dat iedereen graag een jaar lang de titel “Biljartkoning of -koningin” wil dragen is te zien aan het fanatisme op het groene laken en de reacties van de koning en koningin. De spanning van de deelnemers is te voelen op elke avond dat er gespeeld wordt in één van de plaatselijke horecagelegenheden. De competitie is zo opgezet dat er na de voorronden 4 heren en 4 dames overblijven die gaan strijden om de finaleplaatsen. Bij de heren zijn dat dit jaar: Herman Disselborg, Berry Nijland (huidige schutterskoning), Henk Pasman en Eddy Vennebekken Bij de dames zijn dit: Marit Fonhof, Martine van Burkum, Marjolein Vennebekken en Daniëlle Wesselink. Samen zullen ze op donderdag 28 augustus uitmaken wie er bil-jartkoning en -koningin van Markelo worden. Traditiegetrouw zullen de winnaars naast de schutterskoning(in) plaatsnemen in de koets tijdens de optocht. De finale avond die elk jaar weer in een andere horecagelegenheid gespeeld wordt is een happening waar menig bezoeker “het begin” van het Dorpsfeest in proeft. Dit jaar mag café en cafetaria “de Toornsmit” zich gaan opmaken om op donderdag 28 augustus de biljarters en de bezoekers te verwelkomen.Door die grote belangstelling heeft Johan van “de Toornsmit” hier alvast maatregelen voor genomen en een tent geregeld, die op de parkeerplaats aan de Goorseweg komt te staan. Het is de bedoeling dat er in de tent ook voldoende ruimte is om de minder grote biljartfans ook een gezellige avond te bezorgen. Dus of je nu wel of niet voor het biljarten komt, iedereen is welkom voor een gezellige avond.

Vogelschieten: een prachtige traditieWe staan voor een prachtig schuttersevenement met dit jaar wederom een prachtige koning, die zomaar op dat moment Koning-Koning zou kunnen zijn. Schutterskoning Berry van de Haverkamp (Nijland) heeft zich immers weten te plaatsen voor de biljartfinale op donderdag 28 augustus a.s. Wanneer hij dit bereikt, zou dit een unieke prestatie zijn. Volgens de geschiedenisboekjes van het Dorpsfeest is dit in de historie nog niet eerder gebeurd.

Op zaterdagochtend zal het vogelschietcomité, begeleid door natuurlijk Amusementsorkest De Grösmeijers, Berry thuis op-halen. Na een feestelijke tocht door Markelo wordt de Koning, zoals gebruikelijk, bij De Haverkamp gemeut. Een thuiswed-strijd dus. Hier zullen ook de huidige koningen van de buurten in Markelo aansluiten. Gezamenlijk vertrekken we dan naar het vogelschietterrein aan de Schoolstraat, alwaar we stipt om 13.00 uur zullen aanvangen met de wedstrijd. Inschrijven kan al vanaf 12.30 uur, legitimatie is verplicht. Zoals altijd mogen alleen inwoners van Markelo, die ook ingeschreven staan, meedoen aan het vogelschieten. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.

Page 24: Dorpsfeest Magazine 2014

Ve r se b rood j e sCadeau ’s

TANKSTATION

JANDECROON.NL | Ho l t e rweg 2 Marke lo

BEDIEND TANKEN & CARWASH

B loemenO l i e / smee rm idde l en

En ook in onze winke l :

Grotestraat 80 Goor | Postbus 136 7470 AC Goor | Telefoon: 0547 26 17 95 | Fax: 0848 36 39 36 | Mobiel: 06 52 46 13 26 | E-mail: [email protected] | Internet: www.morsink.net

B e t r o u w b a a r , v a k k u n d i g & h e l d e ro o k i n b e g e l e i d i n g b i j u w b o u w - e n v e r b o u w i n g s p l a n n e n

K i j k v o o r m e e r i n f o r m a t i e e n b r o c h u r e s o p : w w w . m o r s i n k . n e t

MARKELOBergweg 9 € 199.000 k.k.Deze vrijstaande woning is gesi-tueerd op een ruim perceel van 590 m² op een unieke locatie aan de voet van de Markelose-berg. De voorgevel van de wo-ning is in 1974 gewijzigd. Ver-der is op het perceel een zeer ruime stenen garage/berging aanwezig. Ook staat op het per-ceel een waterput.

GOORDe Höfte 43 € 199.000 k.k.Luxe 3 kamer appartement aan de Schoolfeestweide in het centrum van Goor. Het goed verzorgde appartement is gesi-tueerd op de 1e verdieping. In de parkeerkelder bevindt zich een eigen parkeerplaats en een ruime berging. Verder is het ap-partement voorzien van een vi-deofoonsysteem en een lift.

DIEPENHEIMHengevelderweg 12€ 349.000 k.k.Deze fraaie karakteristieke woonboerderij met kookhuis, wagenloods/stalling en kap-schuur, is gelegen in het buiten-gebied tussen Diepenheim en Hengevelde in de buurtschap Markvelde. De woonboerderij dateert van de periode 1925 en is in de latere jaren verbouwd tot woonboerderij. De woon-boerderij is gesitueerd op een ruim perceel van 2.530 m².

GOORIrisstraat 25 € 186.000 k.k.Zeer ruime 2-onder-1-kap wo-ning (400 m³) welke in 2006 gedeeltelijk is verbouwd en aan de achterzijde fors uitgebreid. De achtertuin beschikt over een zeer riante houten berging met overkapping. De fraaie ligging van de woning met de beschutte diepe achtertuin op het noor-den, biedt veel privacy en rust.

GOORKorhoenstraat 9€ 249.000 k.k.Op unieke locatie in de woon-wijk “Hiltjesdamweide” gelegen 2-onder-1-kapwoning met zeer veel leefruimte op de begane grond. De woning is gebouwd in 2005 en is aan de achter-zijde fors uitgebreid en verder voorzien van een garage en een fraai aangelegde achtertuin op het zuidoosten met een houten tuinhuis met afdak op een kavel van 290 m².

GOORMolenstraat 73€ 259.000 k.k.Deze ruime twee-onder-een-kap woning met aangebouwde ga-rage/berging is gelegen op een riant perceel eigen grond van 393 m². De nagenoeg nieuwe woning is gebouwd in 2008. Achter de woning, in de fraai aanlegde tuin, biedt een riant overdekt terras ruimte voor op-stelling van een tuinkeuken.

GOORPotgieterstraat 2€ 169.000 k.k.Gunstig gelegen ruime hoekwo-ning met vrijstaande garage/berging, houten berging en ruime tuin rondom. De woning is gebouwd in 1975 en in 2008 voorzien van nieuwe HR-combi-ketel, een laminaatvloer op de begane grond, airco op de eer-ste verdieping, toilet en keuken met diverse inbouwapparatuur.

GOORSpreeuwenstraat 39€ 199.000 k.k.Zeer ruime 2-onder-1-kapwo-ning gelegen in de woonwijk “De Whee” tegenover de wijk “Hiltjesdamweide”. Rondom de woning is een zeer riante tuin aanwezig met een tweetal ter-rassen. De tuin is onlangs ge-heel vernieuwd. Op het perceel van 323 m² staat naast de wo-ning een garage/berging.

MARKELOT .v. Amerongenstraat 22 € 149.000 k.k.2-onder-1-kap woning ontstaan door verbouw (1986) van voor-malige boerderijwoning gele-gen op een perceel van 240 m² op een unieke locatie nabij het centrum van Markelo. In 2013 opgesplitst in 2 woningen.Bij deze woning is een ruime ga-rage/berging aanwezig van circa 30 m².

DIEPENHEIMTegersweide 2€ 429.000 k.k.Riante en zeer goed onderhou-den semibungalow (800 m³) met aangebouwde garage/ber-ging/carport en een vrijstaan-de garage gelegen tegen het buitengebied van het stedeke Diepenheim. Kenmerkend is de ruimtelijke functionele indeling. De woning is gesitueerd op een ruim perceel van 580 m².

Wij wensen u eenspetterend Dorpsfeest

4

31

Page 25: Dorpsfeest Magazine 2014

Hofstreek Omroep Het laatste weekend van augustus zal Hofstreek Omroep als vanouds weer veranderen in Dorpsfeest Omroep. Ook dit jaar zal de lokale omroep live verslag doen van het Dorpsfeest. Vanuit een geïmproviseerde studio nabij de tent zullen vrijdagmiddag en in het weekend overdag de uitzendingen verzorgd worden. Traditiegetrouw zijn Hofstreek FM en Hofstreek TV aanwezig bij de finale van de biljartkampioenschappen op donderdagavond. Op vrijdag vanaf 12.00 uur volgt een uitzending waarin wordt toegewerkt naar de officiële opening van het Dorpsfeest. Dat is namelijk de start van het borreluurtje om 16.30 uur.Ook zaterdag de gehele dag zijn de uitzendingen vanaf het Dorpsfeest. Om 10.00 uur ‘s ochtends begint het met het programma Hofhouding Markelo, waarin uitgebreid terug en vooruit wordt gekeken naar het Dorpsfeest. Verder is Dorpsfeestradio op zaterdag ook aanwezig bij het vogelschieten en geven ze een live verslag van het beachvolleybal.

Dorpsfeest TV maakt op de zaterdag een reportage van alle programmaonderdelen: van het kinderprogramma tot aan de huldiging van de schutterskoning. Zondag staat in het teken van het frühshoppen en de optocht. Ook deze onderdelen zullen live via de radio worden uitgezonden. Dorpsfeest TV maakt hiervan uitgebreide opnames. Natuurlijk is ook de uitslag van de optocht live te horen bij Dorpsfeestradio. Hofstreek TV verzorgt ook de live beelden in de feesttent van zowel het vogelschieten als van de optocht. Dus wilt u niets missen van het feest, luister dan het hele weekend naar Hofstreek Omroep. De week na het Dorpsfeest zendt Hofstreek TV een uitgebreide reportage uit van het gehele feest in Markelo. Hofstreek FM is te beluisteren op 107,6 FM en op de 107,0 FM (Markelo) in de ether en op 104,1 FM op de kabel in de gehele Hof van Twente, en via real stream audio op internet. Hofstreek TV is te bekijken op kanaal 7 op de kabel (Analoog) en Digitaal via Ziggo Digitale Televisie Kanaal 47 en via real stream Video.

Vrijdagmiddag: Trap ‘m an party.

PARTYDUO GERT EKKELBOOM & COVoor de vrijdagmiddag (bedrijvenuurtje) staat een nieuw partyduo gereed om de ondernemers en overige gastenin de tent te trakteren op een feest der herkenning. Partyduo Gert Ekkelboom & CO (voorheen Heer & Meester) is geen onbekende in Markelo en omstreken. Menig feest luisterden zij in de feestzalen van Markelo al op tijdens diverse evenementen. Kortom de ideale muziek voor een paar spetterende bedrijven-uurtjes onder het motto Trap’m an Party.

Vrijdagavond: Maarkelsen Oamd

TRAINBANDMarkelo staat er om bekend dat het feest kan vieren, van voor tot achter in de tent. Met de komst van de Trainband zal het aan die ingrediënten niet ontbreken. Hou je van een feestje waarbij het dak eraf gaat? Ben je niet bang voor zweetplekken onder de oksels of inhaken tijdens het hossen? Of het nu 60’er, 70’er of hedendaagse muziek is, Trainband speelt dit allemaal alsof hun leven er vanaf hangt. Geen diesellocomotief, maar vanaf de eerste klanken in een hoge snelheidstrein, nemen ze je mee in een dollemansrit van muziek met hun weerga-loze vertolkingen van diverse nummer van o.a. Adele, Caro Emerald, Tina Turner, Anouk, Rockmedleys, Nederlandstalig, van o.a. Frans Duijts, Jan Smit en ga zo maar door. Vol met enthousiasme en passie, kracht en plezier zal Markelo weten dat de Trainband op bezoek is geweest.

Zaterdagmiddag – schuttersfeest

ANSELTALER PARTY EXPRESSZe waren jaren geleden al eens te gast en op veler verzoek terug op de zaterdagmiddag in de feesttent. In het zuiden van het land zijn ze al jaren een vanzelfsprekendheid. Maar ook boven de rivieren timmeren de mannen van Anseltaler Party Express behoorlijk aan de weg. Met de komst van Paul Huijnen (voorheen Wir Sind Spitze) is deze partyband uitgegroeid tot een allround feestband die elke tent op de kop zet. De bandleden zijn stuk voor stuk geroutineerde topmuzikanten die in staat zijn alle muziekstij-len te spelen van Polka tot Metallica en alles wat daar tussenin zit. Het grootste gedeelte van het repertoire bestaat uit Oostenrijkse en Duitse volkstümliche muziek, maar als kameleons kan de band snel schakelen naar bijna elk andere repertoire. De Anselta-ler Pary Express is graag geziene groep muzikanten op Bier- en Oktoberfeesten, Mei- en schuttersfeesten en andere themaparty’s in Nederland, Duitsland en België.Sinds de komst van harmonica virtuoos Paul Huijnen samen met het sublieme instrumentale spel zorgen ook de meerstemmige zang en de diverse showelementen voor een onvergetelijk feest.

Zaterdagavond

GLAMOURAMAMet 12 man sterk is Glamourama de grootste en vrolijkste coverband van Nederland. Deze kleurrijke showband valt meteen op door de 4 zangeressen op front, die met hun aanstekelijke enthousiasme en vrolijke repertoire, met hoog meezinggehalte, het publiek ieder optreden weer mee weten te krijgen. De bandleden (inclusief blazers) van Glamourama hebben plezier tijdens het spelen en de energie die daarbij van het podium af spat, slaat meteen over op het aanwezige publiek. Het repertoire is verrassend en veelzijdig: veel medleys van de wat foutere feestnummers (denk aan de Toppers in Concert of het Foute Uur van Q-Music) en je weet wat Glamourama speelt, maar ook veel disco en dance classics en de grootste hits uit de jaren 70 en 80. Spectaculair, herkenbaar en voor elk wat wils.

Zondag middag/avond

PERFECT SHOWBANDPerfect Showband, ontstaan in 1992, kan terugzien heel veel tevreden relaties in haar bijna 22-jarig bestaan. Ook het Dorps-feest Markelo is zo’n tevreden relatie en de Perfect Showband is een graag geziene band tijdens het Dorpsfeest. Binnen de band hebben er veranderingen plaatsgevonden. De oud-Markeloër Erik Dollekamp en zijn dochter Marieke hebben de band verlaten. Met de komst van zangeres Emmi en gitarist en tenorsaxofonist Gilbert is de Perfect Showband nog veelzijdiger geworden. Vele opdrachtgevers maken al jarenlang graag gebruik van de moge-lijkheden van de band, mede vanwege het gevarieerde repertoire van rock tot feest, waaronder een Nederpop en een 60’er, 70’er jarenset. Door hun rijke ervaring en flexibiliteit neemt de Perfect Showband u mee op een reis vol muzikale hoogstandjes en ontbreken de nodige acts niet. De Perfect Showband staat ook dit jaar weer garant voor topamusement en neemt de gehele zondag weer voor haar rekening.

Page 26: Dorpsfeest Magazine 2014

StaalbouwDak- & wandbeplating

Metaalzetterij

Wilma StokkentreeffAllround coupeuse

06 199 397 52 • [email protected]

Haaksbergerstraat 32, 7478 AW Diepenheim

www.verstelenzo.nl

6

19

36

Page 27: Dorpsfeest Magazine 2014

voordeel bij Mcdonald’s

Big Mac

Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze

waardebon bij McDonald’s Restaurants Holten (A1), Oldenzaal en Nijverdal (’t Lochter) tot en met 30-09-2011.

2 halen1 betalen

voordeel bij Mcdonald’s

Big Mac

Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze

waardebon bij McDonald’s Restaurants Holten (A1), Oldenzaal en Nijverdal (’t Lochter) tot en met 30-09-2011.

2 halen1 betalen

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

Meer over steun van de Rabobank op rabobank.nl/westtwente

Rabobank is een maatschappelijk betrokken bank. Zo steunen wij verenigingen

en stichtingen die zich inzetten voor de lokale omgeving. Wij zien onze bijdrage

als een vorm van samenwerken, waarbij twee partijen elkaar van dienst zijn.

Samen sterk door elkaar te steunen

verdient onzesteun

Uw lokalebetrokkenheid

31-10-2014.

G

rote

straa

t 27 - 7

475 AZ Markelo

0547 - 36 13 38 www.marlo

esha

arza

ak.n

l

24

8

Page 28: Dorpsfeest Magazine 2014

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.

400 jaarkarakter

43108_Grolsch_basisadv_ karakter_A5_staand_drukwerk.indd 1 03-01-14 11:24