Mucokrant 2010

4
.be ZO 19 SEPT. ZEVENDONK SPORT VOOR MUCO SKATEN, LOPEN, FIETSEN, WANDELEN, WAN- DELZOEKTOCHT, NORDIC, BIKEN, ANIMATIE www.zevendonkvoormuco.be ZEVENDONKPLEIN

description

voorlopig nog kladversie

Transcript of Mucokrant 2010

FORTIS_BL_q.indd 1 18/06/09 10:54:44

.be

zo 19 sept.

z e v e n d o n k sport voor muco

skaten, lopen, fietsen, wandelen, wan-delzoektocht, nordic, biken, animatie

www.zevendonkvoormuco.bezevendonkplein

Fietsen Om het even welk niveau je hebt: fietsen voor muco kan je altijd. Je kan als wielertoerist of liefhebber kiezen uit twee uitgekiende tochten van 100 en 50 km. Maar je kan er ook op uittrekken met je gezin: daarvoor stippelden de 7Donkse Rak-kers een gezinsfietstocht uit van 25 km.

praktisch 100 km: vertrek tussen 7.30 en 10 uur50 km: vertrek tussen 7.30 en 13 uur25 km (gezinstocht): vertrek van 9 tot 15 uur.Volwassenen betalen 5 euro, kinderen onder de twaalf 2 euro. Voor alle tochten is er on-derweg bevoorrading. Elke deelnemer krijgt een versnapering.

spek & eieren Als je je vooraf inschrijft en spek met eieren bestelt, betaal je daarvoor 4 euro extra. Je kan ze verkrijgen tot 13 uur.

meer info over de toeren? Bel 014 42 89 03 of 014 42 03 85 of mail [email protected]

Mucoviscidose treft al veel te lang teveel mensen. Met ‘Zevendonk voor Muco’ vech-ten we al jaren voor mucopatiënten. Op zondag 19 september is het weer zover: kom met ons sporten voor muco!

Gooi je met ons in de strijdMuco is in ons land de meest voorkomende erfelijke ziekte: zo’n 1.500 kinderen en jon-geren lijden eraan. Een ziekte waar voorlopig nog altijd geen doeltreffend geneesmiddel tegen bestaat.

Met een zware behandeling kan je als mu-copatiënt al langer en gezonder leven, maar de lichamelijke aftakeling blijft tot nu toe onvermijdelijk. Wetenschappelijk onderzoek is de enige reële hoop op genezing.

Muco treft elke dag vele gezinnen in het hart van hun bestaan: de medicatie en de verzor-ging kosten ontzettend veel energie, zowel

van de patiënt als van de omgeving.

Emotioneel en financieel kost muco letterlijk stukken van mensen.

Op zondag 19 september plannen we voor de negende maal het tweejaarlijkse evene-ment ‘Sporten voor Muco’ in Zevendonk. We verwachten enkele duizenden deelne-mers en bezoekers voor o.a. verschillende boslopen en wielertouren, wandelingen, een motorrit, nordic walking, de skateparade en flink wat animatie.

De opbrengst van de dag gaat zoals altijd integraal naar de Muco Vereniging (www.muco.be).

Skateparade

Animatie Je krijgt die dag ook wat animatie voorgeschoteld. Zo hebben we voor de kinderen een schminkstand met betoveren-de resultaten, een springkasteel, ...

Je kan ook nog genieten op ons (traditioneel zonovergoten) terras van een hapje (omelet, spaghetti, broodjes, ijs, hotdog, gebak) of een drankje.

Alle [email protected]

of bel 014 42 44 55

Dit jaar houden we onze derde skadeparade. Zo’n 20 km door de Kempen op een gebor-steld en uitgekiend traject. Nooit zoefde het beton zo onder je wieltjes voorbij. De parade start om 15 uur. Meeskaten kost je als vol-wassene 5 euro. Kinderen tot twaalf betalen 2 euro. We voorzien drankbevoorrading.De skaters van Fitness Inline Toertochten Turnhout zorgen voor de nodige knowhow en begeleiding.

sporten voor muco

nieuwe locatie:ZevendOnkplein dit jaar schuiven we een kleine kilome-ter op naar het centrum van Zevendonk.

Daar ligt sinds vorig jaar het Zevendonk-plein. Die ruimte leek ons ideaal voor ons evenement. Met wat tenten, elektriciteit en water wordt het op 19 september een ver-trekpunt van heel wat sportieve activiteiten.Om 11 uur die dag opent de stad Turnhout trouwens het plein officieel voor haar bewo-ners.

BikenMet je motor kan je meetoeren op een bepijlde rit van 160 km. die voert je door de landelijke noorderkempen.

praktischJe betaalt 8 euro als motorrijder. In die prijs ziten ook een kop koffie of thee, een broodje, een roadbook. Duozitters betalen 5 euro. In die prijs zitten een kop koffie of thee en een broodje. Vertrekken kan tussen 9 en 13 uur.Meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected]

Wandelen Op 19 september kan je ook de verschillende jog-parcours bewandelen. Hou je meer van een wandelzoektocht? Haal je formulier dan vandaag nog in Zevendonk (Superette of apotheek) of in het Turnhoutse VVV-kantoor.

nordic Op ons evenement kan je ook nordic walken. We hebben pistes voor 3 afstanden: 20, 12 en 7 km.Vertrekken kan tussen 9 en 12 uur. Om deel te nemen betaal je 5 euro. Kinderen onder de twaalf betalen 2 euro.

lopen Je kan bij ons kiezen voor een loop van 20, 12 of 7 kilometer. in de namiddag houden we ook een jeugdloop.De 20 en de 12 km lopen tussen Zevendonk en Tielen: een unieke kans om door dat prachtig stukje natuur te lopen! Voor de 7 km stippelde jogging Tuac een mooie route uit. Om 13.30 uur start de jeugdloop met afstanden van 100, 400 en 800 meter.

praktischOm mee te lopen, betaal je 5 euro per deel-nemer. Het vertrekmoment kan je zelf kiezen tussen 9 en 12 uur. Er is wel een groepsstart om 9.15 uur. Voor de jeugdloop om 13.30 uur betaal je 2 euro. We voorzien drankbevoorrading onderweg. Je kan nadien ook gebruik maken van onze douches.

Waar ligt Zevendonk?Zevendonk is een wijk in het zuiden van Turnhout. Als je de baan neemt tussen Turnhout en Kasterlee, vind je het aan de voet van de brug over de E34. Je volgt dan de pijl links naar Tielen. Een kruispuntje verder ben je er.Kom je van de snelweg? Dan neem je af-rit 24 van de E34 Antwerpen-Eindhoven richting Kasterlee. Onderaan de brug ga je rechtsaf.

vragen over ‘Zevendonk voor Muco’?De antwoorden vind je vooral op www.zevendonkvoormuco.beJe kan ook een mailtje sturen naar [email protected] je kan bellen naar 014 42 44 55.Op 19 september hebben we ook een infostand over mucoviscidose. Je kan er met al je vragen terecht.

Wat gebeurt er met de opbrengst?Die storten we door aan de MucoVer-eniging. In het verleden werden die centen gebruikt voor de uitbouw van een wetenschappelijke databank, een lespakket voor het basisonderwijs of om de problemen van (jong)volwassen mu-copatiënten in kaart te brengen. Dit jaar ondersteunen we een interactief project om kinderen met muco te helpen om-gaan met hun ziekte.

We doen het niet alleen voor het geldOok politiek proberen we het beleid te beïnvloeden. Daarvoor trekken we re-gelmatig met de plaatselijke basisschool naar ministers. Zo hebben we toch al enkele mucovriendelijke maatregelen in het Staatsblad verkregen.Ook vinden we het zinvol om een buurt te betrekken bij een maatschappelijk probleem. Zo voel je dat je wat kan veranderen, samen met anderen.

Helpende handen welkom!Zo’n dag kunnen we niet aan met een dozijn mensen. de vorige keren konden we rekenen op meer dan honderd vrijwilligers. Uit plaatselijke verenigingen, of gewoon buurtbewoners die enkele uurtjes voor muco overhadden.

Ook dit jaar komen we handen tekort. We denken ook dat er veel meer spor-ters komen opdagen. En dat moeten we aankunnen.Op onze site (www.zevendonkvoor-muco.be) vind je alle werklijstjes. We hebben nog mensen nodig voor het koken (eieren, spaghetti, broodjes), de drank (toog, opdienen, afwassen), de animatiestandjes, de opkuis, de inschrij-vingen, het bewaken van de parking of van de fietsen...Vrijwilligers werken in ploegen van 3 uur. In ruil krijg je van ons enkele con-sumptiebonnetjes.

Zin om mee te doen? Dan bel je 014 42 44 55 of stuur je een mailtje naar [email protected]. Op onze site www.zevendonkvoor-muco.be kan je je online inschrijven. Jouw inzet schatten we echt op zijn waarde: we nodigen je graag later uit als we onze opbrengst overhandigen aan de MucoVereniging.

Grond- en GraafwerkenBreugelmans Walter & Zn

zevendonk voor muco dankt

ver. u

itg. T

onnie

Stee

man

, Kap

elweg

205,

2300

Turn

hout

. Niet

op de

open

bare

weg

gooie

n alsj

ebief

!

FORTIS_BL_q.indd 1 18/06/09 10:54:44

.be

de 7doNKSe raKKerSwww.de7donkserakkers.be

fitness inline toertochten turnhout

www.skateninturnhout.be

tuAc

www.atac-atletiek.be

joggingfitt

onze supersponsors

onze hoofdsponsors

onze partners

onze sponsors