2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

4
DE KRIEBELDAMMER EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM NUMMER 7 | DINSDAG 20 JULI 2010 | 44 STE JAARGANG Belangrijke en minder belangrijke mededelingen over het programma! 4 - OVERIG ENZO 3 - POST ENZO 2 - INFO ENZO KIJK OOK EENS OP WWW. KRIEBELDAM. NL PAGINA 1 KRIEBELDAM - Vandaag was het een heerlijk rustig dagje op Kriebeldam. Alle kinderen waren namelijk vertrokken richting het Schildmeer. Tenminste, dat dacht ik! Want juist toen ik dacht even stiekem op het podium te gaan liggen slapen hoorde ik ineens nog kinderen achter bij de hutten. Het waren de groepen 5 en 6, die hadden namelijk besloten om nog een tijdje op Kriebeldam te blijven en gingen eerst nog samen pannenkoeken bakken. De pannenkoeken werden zelfs door de leiding gebakken en daarna naar de hutten gebracht zodat de kids ze daar konden gaan opeten. Uiteindelijk gingen rond een uur of twaalf ook deze groepen alsnog richting het Schildmeer en natuurlijk ging ik even mee! SCHILDMEER - Rond de mid- dag waren dan eindelijk alle groepen bij het Schildmeer en hebben we heerlijk ge- zwommen en gespeeld. Dat was ook wel zo lekker met dit warme weer. Kortom prima geregeld dus. En morgen is al weer het nachtje slapen! Jul- lie blijven toch ook allemaal? Tot morgen! Dikkie Kriebel LEKKER ZWEMMEN IN HET SCHILDMEER Lekker afkoelen in het Schildmeer met daarna ook nog een lekker ijsje! Verhaaltjes en tekeningen van kids, ouders en leiding! Op de achterpagina lees je alles wat niet op pagina 1, 2 of 3 staat! KRIEBELDAM - Morgen slapen we allemaal op Kriebeldam! Dus vanavond op tijd naar bed zodat jullie lekker uitgeslapen zijn. Ik heb nu al weer zin in de patat die we morgen gaan eten en het lekker lang op blijven. Ik mag net als vorige week weer bij de jongste groepen in De Hut blijven slapen. Ik heb er al weer ontzettend veel zin in en ik hoop jullie ook. Ook wens ik de kinderen van de oudste groepen alvast heel veel succes met de mega lange fietstocht! Groetjes, Peter NACHTJE SLAPEN! Telefoonische bereikbaarheid woensdag op locatie: Jongste groepen Appingedam - 06-21822732 (Peter) Oudste groepen Elders - 06 36263522 (Karin)

description

Een uitgave van de Vakantiespelen Kriebeldam uit Appingedam - www.kriebeldam.nl

Transcript of 2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

Page 1: 2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

DE KRIEBELDAMMEREEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM

nUmmer 7 | dinsdag 20 jUli 2010 | 44ste jaargang

Belangrijke en minder belangrijke mededelingen over het programma!

4 - OVERIG ENZO3 - POST ENZO2 - INFO ENZO

kijk ook eens op www.kriebeldam.nl pagina 1

KRIEBELDAM - Vandaag was het een heerlijk rustig dagje op Kriebeldam. Alle kinderen waren namelijk vertrokken richting het Schildmeer. Tenminste, dat dacht ik! Want juist toen ik dacht even stiekem op het podium te gaan liggen slapen hoorde ik ineens nog kinderen achter bij de hutten. Het waren de groepen 5 en 6, die hadden namelijk besloten om nog een tijdje op Kriebeldam te blijven en gingen eerst nog samen pannenkoeken bakken. De pannenkoeken werden zelfs door de leiding gebakken en daarna naar de hutten gebracht zodat de kids ze daar konden gaan opeten.Uiteindelijk gingen rond een uur of twaalf ook deze groepen alsnog richting het

Schildmeer en natuurlijk ging ik even mee!

SCHILDMEER - Rond de mid-dag waren dan eindelijk alle

groepen bij het Schildmeer en hebben we heerlijk ge-zwommen en gespeeld. Dat was ook wel zo lekker met dit warme weer. Kortom prima

geregeld dus. En morgen is al weer het nachtje slapen! Jul-lie blijven toch ook allemaal?

Tot morgen! Dikkie Kriebel

LEKKER ZWEMMEN IN HET SCHILDMEER

Lekker afkoelen in het Schildmeer met daarna ook nog een lekker ijsje!

Verhaaltjes en tekeningen van kids, ouders en leiding!

Op de achterpagina lees je alles wat niet op pagina 1, 2 of 3 staat!

KRIEBELDAM - Morgen slapen we allemaal op Kriebeldam! Dus vanavond op tijd naar bed zodat jullie lekker uitgeslapen zijn. Ik heb nu al weer zin in de patat die we morgen gaan eten en het lekker lang op blijven. Ik mag net als vorige week weer bij

de jongste groepen in De Hut blijven slapen. Ik heb er al weer ontzettend veel zin in en ik hoop jullie ook. Ook wens ik de kinderen van de oudste groepen alvast heel veel succes met de mega lange fietstocht!Groetjes, Peter

NACHTJE SLAPEN!

Telefoonische bereikbaarheid woensdag op locatie:Jongste groepen Appingedam - 06-21822732 (Peter)Oudste groepen Elders - 06 36263522 (Karin)

Page 2: 2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

pagina 2 de kindervakantiespelen van appingedam

SCHILDMEER - Vanochtend kregen we een telefoontje van mevrouw Poort, een moeder. Ze vroeg hoeveel kinderen en leiding er naar het Schildmeer toe waren gegaan. Ze wou ons namelijk

ijsjes komen brengen. Rond twaalf uur was ze er, met een grote koelbox vol ijs. Heerlijk! Namens alle kinderen en leiding natuurlijk heel erg bedankt!

IJSJES ETEN AAN HET SCHILD

De kinderen van de oudste groepen gaan morgen op de fiets naar Elders. Nu kan het zo zijn dat het toch mooi weer is (hier gaan we natuurlijk wel van uit). In dat geval is het verstandig dat jullie de zwemspullen in je rugtas meenemen want misschien gaat er onderweg nog wel gezwommen worden.

De slaapspullen kunnen als je gebracht wordt in de carport worden gelegd waar we ook popcorn bakken, deze hoeven jullie natuurlijk niet mee te slepen op de fiets maar deze worden voor jullie gebracht.

De fietstocht naar Elders is een vrij lange tocht, dus zorg er wel voor dat je fiets goed in orde is. We willen natuurlijk geen ongelukken onderweg. Voor avondeten op woens-dag en ontbijt op donderdag wordt door ons gezorgd.

De groepen 6 t/m 9 blijven de hele nacht slapen op Elders. Na een nacht vol spannende spellen en lekker griezelen-komen ze op de fiets weer terug uit Elders naar Krie-beldam. Alle kinderen uit de oudste groepen kunnen om 11.30 uur weer opgehaald worden. Voorheen was deze tijd altijd 12.00 uur dus let op deze tijdswijziging.

MEDEDELING “ELDERS”

KIEBELDAM - De kinderen van de jongste groepen slapen woensdag natuurlijk ook een nachtje op Kriebel-dam. Ook deze week slapen de jongste groepen (1 t/m 5) in de Hut (Opwierdeweg 118 te Appingedam, vlakbij het Sportcentrum Eelwerd). Met de Hut bedoelen we dus niet

de hutten die de kinderen zelf hebben gemaakt op Kriebel-dam maar is de naam van het jongeren opvang centrum waar de jongste groepen dus blijven slapen. De kinderen lopen woensdagmiddag via Stammenhof naar de Hut toe, de fietsen kunnen dus thuisgelaten worden. Na

een spannende, maar vooral leuke nacht, kunnen ALLE kinderen van de jongste groe-pen weer opgehaald worden op locatie: DE HUT. Nadat er vorige week een communica-tiefout over het ophalen van de jongsten was, willen we nu nadrukkelijk benadruk-ken dat de kinderen dus bij

de Hut opgehaald worden. Daarom is het ook handig dat de kinderen van de jongste groepen niet de fiets bij zich hebben aangezien deze niet mee gaan richting de Hut woensdag. De kinderen kun-nen dus donderdagochtend om 8.30 opgehaald worden vanaf de Hut.

JONGSTEN DONDERDAG HALEN BIJ DE HUT

JONGSTE GROEPEN:ophalen donderdag

om 8.30 uur bij de Hut

OUDSTE GROEPEN:ophalen donderdag om 11.30 uur op Kriebeldam

Page 3: 2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

kijk ook eens op www.kriebeldam.nl pagina 3

Dokter: “Gabry, je vriend heeft een onschuldige aandoening maar deze zorgt wel voor een snelle stofwis-seling.” Gabry: “Oh maar dan begrijp ik nu tenminste ook waarom hij telkens nieuwe kleren gaat kopen!”

---------------------------------Claudia kijk naar een voetbal-wedstrijd en heeft voortdu-rend luidruchtig kritiek op de scheidsrechter. Deze wordt het uiteindelijk zat en vraagt: “Wie fluit hier nu eigenlijk de wedstrijd, u of ik?” Waarop Claudia antwoord: “Nou als u dat al niet eens weet is het geen wonder dat u er niks van bakt!”

---------------------------------Iris: “Marleen, de goudvis van Bianca kan heel goed reke-nen.” Marleen: “Daar geloof ik niks van!” Iris: “Nou toch is het zo, want als je vraagt hoeveel twee min twee is dan zegt hij niks!”

---------------------------------Roland koopt een doe-het-zelf robot voor één miljoen euro. Thuisgekomen vraagt hij aan de robot: “Lap de ramen, maak het eten klaar en geef de bloemen water!” Waarop de robot antwoord: “doe-het-zelf!”

---------------------------------Lysanne tegen dokter: “Mijn vriend zit in de wachtkamer en hij denkt dat hij een stoplicht is!” Dokter: “Brengt u hem maar binnen hoor, dan kan ik hem onderzoeken.” Lysanne: “Dat gaat niet dok-ter, hij denkt dat hij nog op rood staat”.

---------------------------------Twee katten lopen door de Sahara. Zegt de één tegen de ander: “Wat een enorm grote kattenbak hebben we hè?”

MOPPEN-TROMMEL

STUKJES EN TEKENINGEN VAN DE KIDS!

Page 4: 2010-07 De Kriebeldammer DI-20-07-2010

pagina 4 de kindervakantiespelen van appingedam

Een uitgave vanVakantiespelen Kriebeldam

Vervaardigd doorASWA REPROSERVICE

AdresVakantiespelen Kriebeldam

Burgemeester Klauckelaan 169902 KZ Appingedam

RedactiePeter Heun

Hernandt Boonstra

EindredactieDikkie Kriebel

ContactTelefoon: 0596-623315

Vragen naar: Kriebeldam

[email protected]

I N F O R M A T I E O V E R D E K R I E B E L D A M M E R

Aangezien het vorig jaar een groot succes was, hebben we ook dit jaar in de grote zaal weer een soort groteglasbak neergezet. Alleen is dat een beetje een rare naam want er mag geen glas in. Wat er wel in

mag zijn lege flessen van plas-tic! Dus bijvoorbeeld lege cola en sinasflessen waar statiegeld op zit. Aan het eind van de eerste of tweede week leveren we deze flessen in bij de super-markt zodat we van het geld wat

we hier voor krijgen weer wat leuke nieuwe materialen kunnenaanschaffen. Dus kijk snel in de schuur, in alle kastjes, bij de buren of bij je opa en oma of ze nog wat hebben liggen en neem ze mee en gooi ze in de bak!

LEGE FLESSENACTIE

Contact

KRIEBELDAM – Van woens-dag op donderdag blijven we allemaal een nachtje slapen op Kriebeldam. De jongste groepen (groep 1 t/m 5) zijn woensdagochtend vrij en beginnen om 13.00 uur, en kunnen donderdag om 08.30 na het ontbijt weer worden opgehaald. Kinderen van de jongste groepen die niet mogen blijven slapen kun-nen woensdag om 21.30 uur worden opgehaald. Donder-dagmiddag zijn er voor alle kinderen van de jongste groe-pen van 13.00 tot 16.15 uur de DUA’s (duurdere knutse-lactiviteiten). Hierbij worden alle kinderen van de jongste groepen verwacht, zowel de

slapers als de niet slapers.De oudste groepen (groep 6 t/m 9) beginnen woensdag om 09.00 uur en vertrek-ken daarna op de fiets naar Elders waar zij zullen over-nachten. Zij zijn donderdag rond 11.30 uur terug in Appingedam, waarna zij de rest van de dag vrij zijn. Zit je in één van de oudste groepen maar blijf je niet slapen dan doe je mee met het program-ma van de jongste groepen op woensdag van 13.00 tot 21.30 uur. Gevolg is wel dat je op de donderdag de hele dag vrij bent, dus je kan maar beter mee gaan naar Elders, anders mis je een heel groot deel van het fantastische

programma! Een tip voor de ouders: Elk jaar zien we weer dat er kinderen zon-der slaapzak of matje naar Kriebeldam komen op de woensdag. Kriebeldam heeft zelf geen slaapspullen. Het is dus van belang dat u uw kind een slaapzak, een matje en een kussen mee geeft. En natuurlijk een pomp voor het luchtbed! Daarnaast is het vaak zo dat de fietsen van de kinderen van de oudste groepen niet altijd in perfecte staat blijken te zijn. Contro-leer dit alstublieft grondig, dit voorkomt een hoop ellende onderweg.

PROGRAMMA WOENSDAG EN DONDERDAGWist je wel dat Kriebeldam ook een eigen Hyves pagina heeft? Vast wel want daar hebben we het vorig jaar ook vaak genoeg over gehad in de Kriebeldammer.Maar goed, wie weet doe jij dit jaar voor het eerst mee en wist je het nog niet dus we vertellen het gewoon nog een keer. We hopen natuurlijk dat jullie je allemaal aanmel-den als vrienden van Dikkie Kriebel zodat het een steeds grotere groep wordt.Het adres van de Hyves van Kriebeldam is:KRIEBELDAM.HYVES.NL

HYVES

JONGSTE GROEPEN:

GROEP 1 T/M 5

OUDSTE GROEPEN:

GROEP 6 T/M 9