2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

6
DE KRIEBELDAMMER EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM NUMMER 5 | VRIJDAG 16 JULI 2010 | 44 STE JAARGANG 6 - OVERIG ENZO 5 - POST ENZO KIJK OOK EENS OP WWW. KRIEBELDAM. NL PAGINA 1 KRIEBELDAM - Eindelijk! De eerste week zit er op! Geluk- kig gaat iedereen nu weer lekker naar huis en zit het er op! Nee hoor, grapje! Eigen- lijk is het ontzettend jammer dat de eerste week al weer voorbij is. Bijna, want van- avond gaan we er nog even tegenaan. Ik ben heel erg benieuwd wat alle groepen hebben voorbereid! Het was deze week in ieder geval een heel erg leuke week met zoals het hoort flinke regenbuien maar ook heel veel warmte en zon- neschijn. Kortom, wat mij betreft is de eerste week zeker geslaagd. Ik hoop dan ook dat er nog heel veel kin- deren zich aan zullen melden voor de tweede week want er is (op dit moment) nog plek genoeg. Dus vraag thuis of je nog een week mee mag doen en geef je vanavond gelijk op bij de hoofdleiding. Mocht je deze week trouwens spullen zijn kwijtgeraakt dan kan je deze ook vanavond na afloop van de Bonte Avond afhalen bij het podium, als ze gevonden zijn in ieder geval. Volgende week beloofd in ieder geval ook weer een spannende en drukke week te gaan worden. We hebben een hele hoop andere acti- viteiten bedacht zodat niet beide weken er het zelfde uit gaan zien. Verder wil ik de kinderen en leiding heel erg bedanken die er deze eerste week weer een succes van hebben we- ten te maken met elkaar. Ik ga in ieder geval het week- end gebruiken om even lek- ker uit te rusten want ik ben toch best wel een beetje moe geworden hoor na zo’n hele lange drukke week Kriebel- dam. Ik denk dat ik morgen de hele dag lekker in mijn bed blijf liggen! Voor nu, tot volgende week of een hele fijne vakantie gewenst! Dikkie Kriebel. AANMELDEN VOOR TWEEDE WEEK NOG MOGELIJK Het kriebelt in Griezeldam, op de Griezelmarkt deze middag... Verhaaltjes en tekeningen van kids, ouders en leiding! Op de achterpagina lees je alles wat niet op pagina 1, 2 of 3 staat! ELDERS - De kinderen van de oudste groepen die woensdag op de fiets naar Elders waren vertrokken zijn hals over kop geëvacueerd nadat er een weeralarm was afgekondigd door het KNMI. Met behulp van busjes van de ASWA en de hulp van een aantal ouders zijn alle kinderen nog voor de storm (die overigens uitbleef) terug gebracht naar Appinge- dam. Uiteindelijk hebben de oudste groepen dan ook in de grote zaal van het ASWA gebouw geslapen. De evacu- atie was een succes, mede dankzij de hulp van een aan- tal ouders. Langs deze weg willen wij hen (nogmaals) bedanken! De hoofdleiding. EVACTUATIE ELDERS SUCCES BONTE VRIJDAG AVOND Alle kinderen (en ook ouders en broertjes of zusjes) worden vanavond weer verwacht van 19.00 tot 21.00 uur voor het avondprogramma! Wikipedia op z’n Kriebeldams! Je leest het allemaal op pagina 2 2 - KRIEBELPEDIA

description

Een uitgave van de Vakantiespelen Kriebeldam uit Appingedam - www.kriebeldam.nl

Transcript of 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

Page 1: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

DE KRIEBELDAMMEREEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM

nUmmer 5 | vrijdag 16 jUli 2010 | 44ste jaargang

6 - OVERIG ENZO5 - POST ENZO

kijk ook eens op www.kriebeldam.nl pagina 1

KRIEBELDAM - Eindelijk! De eerste week zit er op! Geluk-kig gaat iedereen nu weer lekker naar huis en zit het er op! Nee hoor, grapje! Eigen-lijk is het ontzettend jammer dat de eerste week al weer voorbij is. Bijna, want van-avond gaan we er nog even tegenaan. Ik ben heel erg benieuwd wat alle groepen hebben voorbereid!Het was deze week in ieder geval een heel erg leuke week met zoals het hoort flinke regenbuien maar ook heel veel warmte en zon-neschijn. Kortom, wat mij betreft is de eerste week zeker geslaagd. Ik hoop dan ook dat er nog heel veel kin-deren zich aan zullen melden voor de tweede week want er is (op dit moment) nog plek

genoeg. Dus vraag thuis of je nog een week mee mag doen en geef je vanavond gelijk op bij de hoofdleiding.Mocht je deze week trouwens spullen zijn kwijtgeraakt dan

kan je deze ook vanavond na afloop van de Bonte Avond afhalen bij het podium, als ze gevonden zijn in ieder geval.Volgende week beloofd in ieder geval ook weer een

spannende en drukke week te gaan worden. We hebben een hele hoop andere acti-viteiten bedacht zodat niet beide weken er het zelfde uit gaan zien.Verder wil ik de kinderen en leiding heel erg bedanken die er deze eerste week weer een succes van hebben we-ten te maken met elkaar.Ik ga in ieder geval het week-end gebruiken om even lek-ker uit te rusten want ik ben toch best wel een beetje moe geworden hoor na zo’n hele lange drukke week Kriebel-dam. Ik denk dat ik morgen de hele dag lekker in mijn bed blijf liggen!

Voor nu, tot volgende week of een hele fijne vakantie gewenst! Dikkie Kriebel.

AANMELDEN VOOR TWEEDE WEEK NOG MOGELIJK

Het kriebelt in Griezeldam, op de Griezelmarkt deze middag...

Verhaaltjes en tekeningen van kids, ouders en leiding!

Op de achterpagina lees je alles wat niet op pagina 1, 2 of 3 staat!

ELDERS - De kinderen van de oudste groepen die woensdag op de fiets naar Elders waren vertrokken zijn hals over kop geëvacueerd nadat er een weeralarm was afgekondigd door het KNMI. Met behulp van busjes van de ASWA en de hulp van een aantal ouders zijn alle kinderen nog voor de storm

(die overigens uitbleef) terug gebracht naar Appinge-dam. Uiteindelijk hebben de oudste groepen dan ook in de grote zaal van het ASWA gebouw geslapen. De evacu-atie was een succes, mede dankzij de hulp van een aan-tal ouders. Langs deze weg willen wij hen (nogmaals) bedanken! De hoofdleiding.

EVACTUATIE ELDERS SUCCES

BONTE VRIJDAG AVOND

Alle kinderen (en ook ouders en broertjes of zusjes) worden vanavond weer verwacht van 19.00 tot 21.00 uur voor het avondprogramma!

Wikipedia op z’n Kriebeldams! Je leest het allemaal op pagina 2

2 - KRIEBELPEDIA

Page 2: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

pagina 2 de kindervakantiespelen van appingedam

Hey Kriebelkids!Je hebt vast wel eens gehoord van Wikipedia. Dat is een informatieve website op internet met allemaal informatie. Met een moeilijk woord wordt dat ook wel encyclopedie genoemd. Wij hebben onze eigen “Wikipedia” gemaakt en noemen het “Kriebelpedia”.

KRIEBELPEDIA

Madam Mikmak

Madam Mikmak draait alweer aardig wat jaartjes mee. Reden genoeg om deze vriendelijke heks eens in het zonnetje te zetten!

Merlijn de Tovenaar Zoals de meeste Disney figuren had ook Madam Mikmak haar eerste verschijning op het witte doek. Ze had een bijrol in de film Merlijn de Tovenaar uit 1963.

Een tikkeltje onaardigIn de film was Madam Mikmak nog niet zo aardig als we haar nu kennen, want in haar strijd met Merlijn was ze zeker geen lieverdje. Om elkaar te overtreffen veranderen beiden zichzelf steeds in verschillende dieren. Zo maakt Mikmak haar opwachting als krokodil, olifant, tijger, ratelslang en zelf als roze draak. Uiteindelijk is Merlijn Mikmak te slim af: als bacterie infecteert hij haar, waardoor ze ziek in bed moet gaan liggen.

Samenwerking met schurken Vanaf 1964 worden er stripverhalen met Madam Mikmak gemaakt. In het begin werkt ze vaak samen met Zwarte Magica of de Zware Jongens en dat is voor de andere Duckstad-bewoners geen pretje! Een vriendelijke heks Inmiddels heeft Madam Mikmak haar boevenverleden achter zich gelaten. Soms komt ze de Zware Jongens nog wel eens tegen, maar tegenwoordig kun je haar meestal bewonderen als ze op zoek is naar ingrediënten voor een of ander toverdrankje of wanneer ze weer eens een toverbezem aangesmeerd krijgt.

Zwarte Magica

Eerste verschijning Oom Dagobert heeft de afgelopen jaren al heel wat te stellen gehad met de gemene heks Zwarte Magica! Maar het was in december 1961 dat hij haar voor het eerst ontmoette! Dit was in het verhaal The Midas Touch, dat de Amerikaanse tekenaar Carl Barks tekende in het 36ste nummer van Oom Dagoberts eigen tijdschrift! In Nederland heet dit verhaal De Magische Munten. Je kunt het terugvinden in het album Donald Duck als Buurman (Beste Verhalen 81). GeluksdubbeltjeIn dit verhaal zien we ook Oom Dagoberts beroemde geluksdubbeltje voor het eerst. Het is het eerste muntje dat hij heeft verdiend en daarom is het heel belangrijk voor hem! Maar ook voor Zwarte Magica! Haar testen hebben uitgewezen dat muntstukken die door rijke lieden zijn aangeraakt een sterke kracht bezitten. Ze wil de magische krachten van de muntjes omsmelten tot een amulet in de Vesuvius.

Ze heeft al heel veel muntjes van rijkelui gekocht en ze is bereid oom Dagobert een euro te betalen voor een van zijn dubbeltjes. Dat laat oom Dagobert zich natuurlijk geen twee keer zeggen… Maar per ongeluk verkoopt oom Dagobert haar zijn geluksdubbeltje.

Als oom Dagobert het wil ruilen beseft Magica dat dit dubbeltje wel HEEL bijzonder moet zijn! En vanaf dat moment is haar jacht op oom Dagoberts geluksdubbeltje geopend…

HeksenwinkelWist je trouwens dat Zwarte Magica een kleine heksenwinkel

in het dorp Sulfietus aan de voet van de Vesuvius heeft? Niet bepaald de gezelligste plek ter wereld…

Page 3: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

kijk ook eens op www.kriebeldam.nl pagina 3

FOTO PAGINA “JONGSTEN”

Page 4: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

pagina 4 kijk ook eens op www.kriebeldam.nl

FOTO PAGINA “OUDSTEN”

Page 5: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

kijk ook eens op www.kriebeldam.nl pagina 5

STUKJES EN TEKENINGEN VAN DE KIDS!

Er kruipen 2 slangen rond. Opeens vraagt de ene “zijn wij giftig?” Dan vraagt de andere “waarom vraagt je dat?” dan zegt de ene: “Nou, ik heb net op mijn tong gebeten!” - Graham groep 9 -

------------------------------------Een man bezoekt voor de tweede keer het optreden van een goochelaar en ziet dat hij nu een andere assistente heeft. “Waar is uw assistente gebleven die u tijdens uw optreden vorige keer heeft doorgezaagd gebleven” vraagt de man. “Oh zegt de goochelaar, die is verhuisd naar Groningen en Amsterdam!”

MOPPEN-TROMMEL

WEEKSTRIP: deel 3 & 4

Page 6: 2010-05 De Kriebeldammer VR-16-07-2010

pagina 6 de kindervakantiespelen van appingedam

Een uitgave vanVakantiespelen Kriebeldam

Vervaardigd doorASWA REPROSERVICE

AdresVakantiespelen Kriebeldam

Burgemeester Klauckelaan 169902 KZ Appingedam

RedactiePeter Heun

Hernandt Boonstra

EindredactieDikkie Kriebel

ContactTelefoon: 0596-623315

Vragen naar: Kriebeldam

[email protected]

I N F O R M A T I E O V E R D E K R I E B E L D A M M E R

KRIEBELDAMS VOLKSLIEDHup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

We wonen aan de Kriebel, dichtbij de Kriebelzee. We zijn er heel tevreden en hebben pret voor twee. Vakantiegangers blijven zolang het als ’t maar kan. Ze willen nooit weer weg uit ons Kriebel, Kriebeldam!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam. De leiding staat te springen, ze wachten al zo’n tijd. We zullen ze laten zweten, dat is wat ons verblijdt. De vaders en de moeders, die laten we maar alleen, Want terug naar huis: Oh nee, dat wil geen één!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

Een nachtje blijven slapen dat is ook reuze leuk, Een fietstocht en een mopje we liggen in een deuk. De groten gaan naar Elders, de kleintjes blijven hier, Het maakt niet uit waarheen want we hebben veel plezier!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

Op vliegende tapijten, reizen we door de tijd, Elk jaar een ander thema is iets wat ons verblijd. En nu niet langer praten, we gaan weer aan de slag, Dit wordt een gave vette, coole Kriebeldamse dag.

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

1, 2, 3, PSST, 1, 2, 3, PSST, 1, 2, 3, OEWOEWOEWOEWOEWOE!!!!