Kids Magazine #3 2013

17
magazine Vakblad voor kindermode in de Benelux 11e jaargang, nr.3 2013

description

Vakblad voor kindermode in de Benelux

Transcript of Kids Magazine #3 2013

magazineVakblad voor kindermode in de Benelux

11e jaargang, nr.3 2013

C K S - N E W S U M M E R 1 4 - P R E - S P R I N GO R D E R P E R I O D E L O O P T T / M 1 0 J U N I - L E V E R I N G D E C E M B E R 2 0 1 3

0 2 0 – 6 9 5 8 5 6 5 M A R K B A K K E R A G E N T U R E N B . V .

kids 005

COLOFON

MARUBA B.V.Winthontlaan 200, 3526 KV UtrechtT +31 (0)30-2891073E [email protected] www.maruba.comH.R. Utrecht 84053

UITGEVERMaas H. van Drie

HOOFDREDACTIEJoke Maas

REDACTIERoos de Roller (stagiaire), Aafke Terberg

TRAFFICKarin Gielen

ADVERTENTIEVERKOOPMaas van Drie jr., Jeffrey Veenendaal

VORMGEVINGRoquefort Ontwerpers

DRUKControl Media

VERSCHIJNINGSFREQUENTIE2013 5x per jaar + E-news

ISSN1570-9086

BTW NUMMERNL 0089.66.631.B.01.

BANKENRabobank IBAN: NL 37 RABO 0121707229ABN AMRO IBAN: NL 22 ABNA 0614630673ING Bank IBAN: NL 62 INGB 0005856346Kredietbank Brussel 408-0038361-14

ADVERTENTIEPRIJZENMediakaart op aanvraag

ABONNEMENTENAboland 0900-2265263

ABONNEMENTSPRIJZENNederland: € 31.- (excl. BTW, 5x per jaar)Overige landen: € 75.- (luchtpost)Aboland abonnementenservice 0900-2265263

Het abonnement wordt aangegaan voor een periodevan een kalenderjaar. Het wordt automatischverlengd als er geen schriftelijke opzegging heeftplaatsgevonden vóór 1 november van het lopendeabonnementsjaar. Abonneegegevens worden tenbehoeve van de verzending van deze uitgave opgenomenin een geautomatiseerd bestand en conform de Wetbescherming persoonsgegevens verwerkt. Deze gegevensgebruiken wij ook om geïnteresseerden te informerenover onze publicaties, acties e.d. Indien u hiertegenbezwaar heeft kunt u dit kenbaar maken bij de uitgever.Zonder schriftelijke toestemming van de uitgever magniets uit Kids Magazine worden overgenomen.

ANDERE UITGAVEN VAN MARUBA SPORTS & FASHION PUBLISHERS:

Feestelijke omzetJe hebt hem weer in handen: de communie- en feestkleding special. Het klinkt misschien gek om een special op het gebied van luxekleding uit te brengen, maar onderschat de feestmode niet. Er wordt veel bezuinigd, maar als er een speciale gelegenheid is lijkt het geld soms des te harder te mogen rollen. Zo gingen we langs bij Humpie Dump, een feestkledingwinkel in Spijkenisse. Marian de Graaf zit met haar winkel niet eens in de communie-provincies, maar de kleding is goed voor maar liefst twintig procent van haar omzet. De rest van het jaar verkoopt ze mooie outfits voor allerlei andere gelegenheden; van bruiloften tot cruise-diners.

Een andere cash cow is accessoires. Marcelle en Daan Blankenbijl zijn de trotse eigenaren van Kiek kinderlifestyle in Alphen aan den Rijn en zien lang niet alleen maar moeders binnen stappen; ook vrienden en familie komen hier hun (kraam)cadeaus inslaan. Aangezien veel ‘gewone’ kinderkledingwinkels worden bedreigd, is het misschien goed om eens naar bijproducten te kijken. In dit nummer zit voor beide gebieden in ieder geval al wat inspiratie. En mocht de communiekennis wat vervaagd zijn; op pagina 12 staat een korte uitleg.

Joke Maas

P.S. Vragen, opmerkingen en informatie ontvangen wij graag op [email protected]. Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan op www.kidsmagazine.nl

facebook.com/kidsmagazineNL @KidsMagazineNL

inhoud

kids006

008

014

020

NIEUWTJES

Pagina 018

INTERVIEW Humpie Dump eigenares Marian de Graaf:

“Communieklanten zijn de leukste klanten”Pagina 020

FOTOREPORTAGEAcht pagina’s vol feestmode

Pagina 026

HOE GING ’IE? Een terugblik op het afgelopen verkoopseizoen

Pagina 008

SPOEDCURSUS EERSTE COMMUNIE

Pagina 012

16 VRAGENHenrike Bulthuis over MIJN

“van MIJN, voor jou!”Pagina 014

Inhoud

kids 007

026

046

036

ADEKWAADOver sterrenrestaurants en grijze middelmaat

Pagina 045

NIEUWTJES

Pagina 046

NIEUWTJES

Pagina 034

INTERVIEWKiek kinderlifestyle eigenaren Marcelle en Daan:

“We gaan soms heel ver voor onze klanten”Pagina 036

ONDERNEMEN & RECHTBestuurder van een BV.Veilig of toch niet?

Pagina 040

Van Tilburg NistelrodeSara Jochemsen, inkoopster: “Ons seizoen ging heel goed. Onze regio is groot, er komen veel klanten van andere steden en dorpen naar ons toe. Dat komt vooral door mond-tot-mondreclame, er wordt positief over Van Tilburg gesproken. Mede door ons uitgebreide aanbod, slagen klanten altijd wel bij ons. Bijna alle merken hebben goed gepresteerd en we hebben het communieseizoen goed afgesloten. Van het ene merk hebben we meer ingekocht dan van het andere, maar in de doorverkoop hebben ze allemaal goed gepresteerd. Wat je veel ziet is dat er voor meisjes meer aparte dingen worden gekocht en jongens dragen ook iets uit de springcollectie van merken die niet per se communiekleding bieden. We verkopen onder andere NoNo, Gymp, Carbone en Muy Malo. In principe verandert er voor komend seizoen niet echt iets in ons merkenpakket, maar we zijn net begonnen met inkopen dus wie weet wat we tegenkomen.”

TOP 3

1 Carbone2 Gymp3 Muy Malo

HOE GING ’IE? inventarisatie

Wat waren afgelopen seizoen de bestsellers van de feest- en communiekleding? En wat liep er juist helemaal niet goed? Welke trends zijn er gespot en hoe kopen detaillisten volgend seizoen in? Kids Magazine vroeg het zes vooraanstaande winkels op het gebied van feest- en communiekleding.

De meningen in deze rubriek zijn niet nood-zakelijk die van de redactie.

Foto

: Lili

Gau

frett

e

kids008

7–9 JULY 2013 BOTSCHAFTCECILIENALLEE 5

DÜSSELDORF

SPOED­CURSUS­EERSTE­COMMUNIEVooral in het Zuiden is de eerste heilige communie populair en de bedragen die ermee gemoeid zijn, zijn enorm. Toch weet nog lang niet iedereen de betekenis van de kerkdienst. En dat terwijl wat extra aandacht en achtergrondkennis niet weg zijn, want voor deze feestdag worden zowel de communicant als zijn of haar broers en zussen in mooie, nieuwe kleding gehesen.Voor degenen die zich willen inlezen in deze omzet-boost, volgt hier een korte uitleg.

Foto

: Arm

ani J

unio

r

kids012

Vingino+31 (0)341-562588www.vingino.com

Accessoires van Vingino als finishing touchDe herfst-/wintercollectie 2013 van Vingino laat zich het best omschrijven als commercieel, stoer en vernieuwend. Dit komt niet alleen tot uiting in de kleding; de accessoires sluiten hier perfect bij aan.

Zo presenteert het succesvolle merk een lijn met sjaals en mutsen, die volledig is afgestemd op de jassencollectie. Roze, paars, blauw, groen, donkergrijs en rood voeren dit seizoen de boventoon.

De riemen passen op hun beurt weer goed bij de uitgebreide denimcollectie. Opvallende kleuren en metallic details maken de riemen tot heuse eyecatchers. Bij de denimcollectie zelf valt direct het aanbod in jeans met een contrasterende kleur aan de binnenkant op. Deze fleurige broeken zijn er zowel voor de boys als voor de girls. Wil je je Vingino-jeans een dandy uit-straling geven, kies dan voor de bretels.

kids 011

“WE ZIJN GESPECIALISEERD IN KLEDING DIE OOK ECHT SPECIAAL IS”

ALLE DAGEN FEEST BIJ HUMPIE DUMP

kinder­winkel,­waar­Marian­in­de­eerste­instantie­mee­begon.“Zo’n­dertig­jaar­geleden­startte­ik­vanuit­huis­met­een­tweede­hands­kinderkledingzaakje.­Al­gauw­bestond­mijn­klanten­kring­niet­meer­uit­vrienden­en­kennissen,­maar­had­ik­geen­enkele­link­meer­met­de­mensen­die­kwamen.­Ik­heb­eerst­een­tijd­in­de­tot­winkel­omgebouwde­schuur­gezeten,­met­beperkte­openingstijden.­En­achttien­jaar­geleden­betrok­ik­mijn­eerste,­echte­winkel.”

KlantenkringEr­is­nogal­wat­veranderd­sinds­die­tijd.­Tweedehands­en­nieuwe­kleding,­met­een­klein­hoekje­feestkleding,­maakten­plaats­voor­alleen­maar­gelegenheids-­en­feestkleding.­“We­stonden­op­het­punt­waarop­de­oude­winkel,­tegenover­de­

Van heinde en verre weten mensen gelegenheids- en feestkledingzaak Humpie Dump te vinden. Bij de winkel in Spijkenisse word je dan ook niet zomaar geholpen: het hele team staat klaar om klantjes van top tot teen aan te kleden. Achter de toonbank staat een pot snoep verstopt en er ligt een voorraad speelgoed om kinderen af te leiden, maar dat is vast niet vaak nodig. Want de winkel zelf oogt al als een snoepwinkel; hij is van wand tot wand gevuld met prachtige feestkleding.

“Als­een­kind­de­perfecte­outfit­heeft­gevonden,­zie­je­dat­gelijk.­De­manier­waarop­ze­terug­lopen­van­de­spiegel­zegt­alles”,­vertelt­eigenaresse­Marian­de­Graaf.­Ze­denkt­terug­aan­een­van­haar­favoriete­momenten.­“Ik­hielp­een­twaalfjarige­jongen­en­toen­hij­in­zijn­kostuum­voor­de­spiegel­stond,­zei­hij:­“Ik­heb­mezelf­nog­nooit­zo­mooi­ge-zien!”.­Dat­was­zo­mooi,­dat­vergeet­ik­nooit­meer.”­Communieklanten­zijn­de­leukste­klanten,­vindt­Marian.­“Zij­komen­echt­voor­zichzelf,­de­dag­draait­om­hen­en­ze­beseffen­dat­het­een­belangrijk­evenement­is.”­Humpie­Dump­heeft­uitsluitend­feest-­en­communiekleding,­wat­betekent­dat­klanten­altijd­voor­een­speciale­gelegenheid­komen.­Een­heel­ander­publiek­dan­bij­de­doorsnee­

interview

kids 021

Nieuws

kids018

Niet meer kopje onder dankzij SwimsafeDrijfpakjes winnen steeds meer terrein in de zwem-wereld. Veel kinderen vinden zwembandjes niet fi jn en proberen ze af te doen. Met een drijfpakje ondervang je dit probleem en het zit ook nog eens comfortabel. De drijfpakjes van het merk Swimsafe zijn op een originele manier vormgegeven: de drijvers bevinden zich op de borst, rug en nek en vormen zich naar het lichaam van het kind. Hierdoor is de bewegingsvrijheid optimaal. Bovendien hebben de pakjes een nekring, wat voorkomt dat de jonge waterratten omslaan tijdens het zwemmen. De drijfpakjes van Swimsafe zijn verkrijgbaar in vier varianten en vijf maten. Ook zijn er bijpassende ac-cessoires verkrijgbaar, zoals zwem- en zonnebrillen.

www.optimakids.com

Erop uit met kinderenOf je nu een stapeltje op de toonbank legt, of een hele boekenhoek inricht; leeswaren zijn een goed bijproduct. Onlangs kwam het boek 1000 dingen doen met kinderen in Nederland uit. Hierin staat alles van inspiratie voor een kinderfeest, tot leuke ideeën voor een ouder-kinddag. 1000 dingen doen met kinderen in Nederland, Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021552699

Draagbaar ChicFeestkleding hoeft niet altijd even exclusief te zijn. Soms is het juist handig als een kind een outfi t vaker aan kan. Le Chic heeft daar aan gedacht en brengt naast de ultieme feestkleding ook een minder uit-bundige lijn. Klassieke kleuren als donkerblauw, wit en lichtroze voeren de boventoon. Maar voor wie meer op wil vallen, biedt Le Chic tevens genoeg kleur met een fl inke dosis bling.

www.a-brands.nl/lechic

Stuur de bon of een kopie ervan naar: Kids Magazine, antwoordnummer 9215, 3500 ZB Utrecht. Een postzegel is niet nodig.

Neem nu een abonnement op

magazine

Neem nu een abonnement op

magazine

10e jaargang, nr.5 2012Vakblad voor kindermode in de Benelux

magazine

16-08-12 16:27

Vakblad voor kindermode in de Benelux10e jaargang, nr.1 2012cover_v3.indd 1-2

abonnementsgeld tot wederopzegging van mijn

Naam:...................................................................................................Leeftijd:................................................................................................Adres:....................................................................................................Postcode & Plaats:..........................................................................Land:.....................................................................................................Telefoonnummer:..........................................................................E-mailadres:......................................................................................Bank- of gironummer:.................................................................Datum:................................................................................................Handtekening:................................................................................

Ik neem nu een abonnement op Kids Magazine

en ontvang per jaar vijf nummers en meerdere

keren Kids E-News voor € 31.- (excl. BTW)

Hierbij machtig ik Abonnementenland om het

abonnementsgeld tot wederopzegging van mijn

rekening af te schrijven.

Nieuws

kids046

Blond-Amsterdam ontwerpt lijn voor de allerkleinstenBlond-Amsterdam lanceert Little Blond, een lijn speciaal voor kinderen van nul tot drie jaar en hun kersverse moeders. De lijn bestaat uit babykleding, beddengoed, badlinnen en (toilet)tassen. Afgelopen tijd zijn de ontwerpers van Blond-Amsterdam, Femque en Janneke, zelf moeder geworden. Hun ervaring als moeder kwam goed van pas bij het ontwikkelen van de babylijn. Bij de totstandkoming van de lijn was comfort een belangrijk uitgangspunt. De kleding is gemaakt van zacht jersey, katoen en badstof. De lijn bestaat kent drie prints: Pink elephant, Let’s go to the circus en Lovely fairy tale. Alle items zijn ver-krijgbaar in deze drie variaties en zijn onderling goed te combineren. Prijzen variëren van € 5,95 voor een washandje tot € 49,95 voor een reistas.

www.blond-amsterdam.nl

Bugaboo laat zich inspireren door Andy WarholBugaboo brengt met zijn nieuwe collectie een ode aan Andy Warhol. Het kinderwagenmerk is een samen werking aangegaan met de Andy Warhol Foun-dation for the Visual Arts en gebruikt twee beroemde prints van de kunstenaar. De iconische Flowers en het speelse Cars sieren zonnekappen en parasols. Michael Hermann, hoofd van de foundation, is enthousiast over de samenwerking. “We werken graag samen met merken als Bugaboo. Zij begrijpen hoe groot de invloed van Warhol is op de contem-porary art.” Winkelverkoopprijzen van de Flowers en Cars collectie variëren van € 69,95 tot € 169,95.

www.bugaboo.com

Le Chic+31 (0)20-5451999www.a-brands.nl

Romantisch knallen met Le ChicMeisjes voelen zich ware prinsesjes met de pre-springcollectie van Le Chic. De feestlijn van Salty Dog brengt klassieke stijlen in een nieuw jasje.

Off-white is komend seizoen terug van weggeweest bij Le Chic. In combinatie met donkerblauw en een dosis bling zorgt deze lichte kleur voor een chique uit straling. De lijn bevat rokjes, zwierige jurkjes en jasjes geïnspireerd op de bekende Chanel-versie. Voor degenen die minder van de romantiek zijn, is er de Sorbet Colours-collectie. Deze is uitge-voerd in kleuren als mintgroen, lichtgeel, wit en hot pink, met als tegenhanger antraciet. Afgelopen seizoenen bleek het balloon tuniekje een waar succes en deze is daarom wederom opgenomen in de lijn. En voor wie écht wil knallen; het derde kleurenthema bevat naast licht- en donker blauw ook bubblegumroze, voor een heerlijk zomergevoel.De kleding is verkrijgbaar in de maten 62 tot en met 164.

kids 047

De volgende editie van

verschijnt begin juli 2013

magazine