Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

of 44 /44
Karakter Uitgevers Non-fictie Zomer 2015

Embed Size (px)

description

De nieuwe non-fictietitels van Karakter Uitgevers voor de zomer van 2015

Transcript of Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Page 1: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Karakter Uitgevers Non-fi ctie Zomer 2015

Page 2: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015
Page 3: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Voor u ligt de zomeraanbieding van Karakter Uitgevers waarin we u ons aanbod voor de zomer van 2015 presenteren.

Karakter Uitgevers is een fl exibele uitgeverij: iets dat we onderschrijven door de titels in deze aanbieding. We zijn wendbaar, kunnen daardoor snel omschakelen naar wat de markt van ons verlangt en inspringen op trends. De laatste maanden is op natuurlijke manier een nieuw fondsonderdeel binnen onze non-fi ctie ontstaan: Karakter Creatief. Met titels als Creatief met paracord, Kleur je eigen Van Gogh, en 100% pallet denken wij u – naast onze succesvolle kleurboeken – een gevarieerd en vooral commercieel aanbod te bieden.

Uiteraard blijven we ook doen waar we goed in zijn: het maken van commerciële, kwalitatief hoogstaande kookboeken. My new roots van Sarah Britton is hiervan een goed voorbeeld. Sarah heeft een wereldwijd hoog aangeschreven blog waarop zij verslag doet van haar zoektocht naar gezonde voeding. De manier waarop zij dat doet, de recepten die ze ontwikkelt en de foto’s die ze maakt zijn van buitengewone klasse. Sarah Britton is hier geen onbekende: ze geeft al veel workshops in Nederland, die zonder uitzondering uitverkocht zijn!

We zijn blij dat we u eindelijk de langverwachte opvolger van Kookboek van het Jaar 2013 Polpo kunnen aanbieden! In september laat bestseller-auteur Russell Norman ons kennismaken met de authentieke, maar vooral hippe New Yorkse keuken in zijn nieuwe boek Spuntino, dat net zo opvallend vormgegeven is als zijn voorganger.

Last but not least kijken wij uit naar het najaar. Een najaar dat vanaf september al volledig in het teken zal staan van Kerstmis. Rudolph van Veen is een van die mensen voor wie het het hele jaar wel Kerstmis mag zijn, vandaar dat hij al zijn kerstrecepten heeft verzameld in hét ultieme kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bakliefhebbers: Rudolph’s Christmas!

Maar voordat we ons in kerstsferen gaan hullen, wensen wij u een mooie, maar vooral succesvolle zomer!

Francis WehkampUitgever

1

Page 4: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Blanche Vaughan is culinair jour-

nalist en chef-kok. Zij volgde haar

opleiding bij het beroemde restau-

rant Moro en heeft gewerkt bij het

River Café in London. Ze schrijft

voor The Guardian en The Observer.

Blanche Vaughan Ei, de beste recepten

Waar zouden we zijn zonder dit mooie product? Zijn veelzijdigheid maakt het ei onmisbaar in gerechten uit de hele wereld. We eten eieren in zo veel ver-schillende gerechten en op zo veel verschillende momenten: als ontbijt gekookt, gebakken of gepocheerd, bij de lunch in een salade, als ingrediënt van cake of koekjes bij de thee en in diverse vormen bij het avondmaal. Eieren zijn gewoon onmisbaar in de keuken!

• Prachtig uitgegeven kookboek met preeg, stans en geel op snee

• Een echte eyecatcher• Recepten voor alle

momenten van de dag

Ei, van Blanche Vaughan, heeft een span-nende en bijzondere vorm. In tegenstel-ling tot traditionele omslagen bevat het omslag geen tekst, maar is het de beeld-taal die de titel verwoordt op een unieke en speciale manier. Ei is een boek dat geheid gaat opvallen tussen alle reeds bestaande kookboeken!

MEI 2015

2

Page 5: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Ei, de beste recepten

Auteur Blanche Vaughan

Oorspronkelijke titel Egg

Uitvoering Gebonden met preeg en

stans in omslag, gele kleur op snee,

18,9 x 24,6 cm

Omvang 208 pag.

ISBN 978 90 452 0981 4

NUR 440

Prijs € 24,99

Verschijnt mei 2015

• Veel vrije publiciteit• Teasercampagne op

social media vanaf Pasen tot aan lancering

• Flippogram-fi lmpje

9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 8 1 4

CULINAIR

3

Page 6: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Met My new roots heeft Sarah Britton een perfecte combinatie gemaakt van de heersende culinaire trends.

4

Page 7: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Uit My new roots: ‘My new roots is begonnen met een tomaat. Een gele, peervormige tomaat, zo groot als een walnoot. Als een gouden traan hing hij aan de plant, in de warmte en het licht van de laatste zonnestralen van de dag.Ik stopte hem in mijn mond en voelde meteen hoe zacht en teer zijn velletje was. Toen ik hem met mijn tong tegen mijn gehemelte drukte, barstte hij open en kwam er een wereld aan smaken vrij, die ik nooit eerder had geproefd. De tomaat zat boordevol sap en smaakte puur, vers, zoet en een beetje naar gras. Eigenlijk smaakte hij naar alles wat hem gemaakt had; de zon, de regen, de aarde en de handen die hem zorgzaam hadden geteeld.Dat moment heeft mijn leven veranderd. Ik was drieëntwintig jaar, een echt stadsmens en net afgestudeerd aan de ontwerpacademie, en ik dacht dat ik de rest van mijn leven volkomen gelukkig zou doorbrengen achter een beeldscherm. De tomaat waar dit ver-haal over gaat, bevond zich op een biologische boerderij in Arizona. Ik was daar in het kader van een project waarover ik had gelezen tijdens mijn opleiding, en het leek me een leuke ervaring voor een maandje. Maar vanaf dat moment dacht ik erover na om op de boerderij te blijven. Voorgoed.Mijn hele leven lang had ik niets anders gegeten dan bewerkte voedingsmiddelen en groenten en vruchten die te vroeg waren geoogst en duizenden kilometers hadden gereisd. Ik was verslaafd aan suiker, at te veel, maar was toch ondervoed en ik stond eigenlijk nooit stil bij wat ik at. Maar door die tomaat besefte ik dat voedsel belangrijk is en dat we verbonden zijn met alles wat we eten. Dat we de schoonheid van de wereld kunnen ervaren door de smaak, de geur en de textuur van één vrucht. Natuurlijke, onbewerkte voeding was voor mij een openbaring.

De vierweekse workshop op de boerderij liep uit op een allesomvattend voedselavon-tuur van een jaar. Ik at wat er werd verbouwd, werkte op het land en aan mijn lichaam, vermeed bewerkte voedingsmiddelen en plotseling trok de mist in mijn hoofd op. Ik voelde me een ander mens, en dat was ik ook.

My new roots is begonnen als platform waarop ik alles deelde wat ik had geleerd over gezondheid en genezing, maar inmiddels is het veel meer dan dat. In de afgelopen acht jaar heb ik met mijn keukenavonturen en mijn ontluikende obsessie voor plantaar-dig koken onbedoeld een grote groep lezers verzameld die niets liever doet dan ontzet-tend lekker en gezond koken. Het viel me op dat veel mensen informatie zochten over het bereiden van voedzame maaltijden en ik kwam erachter dat mijn recepten echt een positieve verandering teweegbrachten in hun leven. Ik ontving steeds meer e-mails van lezers over gezinnen en grotere groepen mensen die energieker, slanker en gezonder waren geworden en weer plezier hadden in koken. My new roots is veranderd van een hobbyproject in een informatiebron waarvan duizenden mensen wekelijks gebruik-maken. Met dat in mijn achterhoofd, ga ik steeds weer achter mijn snijplank staan om nieuwe recepten te bedenken voor iedereen die actief aan zijn gezondheid wil werken. Geïnspireerde mensen vormen mijn inspiratie, en zo is de cirkel weer rond. Ik heb de meeste van mijn lezers nooit ontmoet, maar toch voelt het alsof we samen in de keuken staan, waar we zij aan zij iets creëren dat verder gaat dan alleen een maaltijd.’

5

Page 8: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Sarah Britton is een in Denemarken

woonachtige Canadese die zich

focust op het maken van gezonde

keuzes op gebied van voeding. Op

haar blog mynewroots.org beschrijft

zij wat haar bezighoudt en deelt zij

haar inventieve recepten, vergezeld

van prachtige culinaire foto’s.

Sarah Britton My new roots

Sarah Britton is een voedingsdeskundige, en heeft zich gespecialiseerd in gezond en plantaardig (vegan) eten. Haar motto: één verandering per dag zorgt na een jaar voor een compleet nieuw leven. Die verandering kan iets kleins zijn, door bij-voorbeeld te kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, maar kan ook iets groots zijn, namelijk door te besluiten geen dierlijke producten meer te eten.

In My new roots geeft Sarah 100 vegeta-rische (en vaak vegan) recepten, die vrij zijn van bewerkte ingrediënten (waaron-der geraffi neerd meel en geraffi neerde suikers) en die je helpen gezonde keuzes

• Auteur heeft een brede following in Nederland en België

• Hét boek dat ons laat zien dat gezonder eten een kwestie van dóén is

• Perfecte combinatie van alle heersende – en blijvende! – culinaire trends

• Prachtige fotografi e

te maken. Ze geeft recepten voor het zelf maken van onbewerkte ingrediënten (amandelmelk) en het verminderen van onze suikerinname. Het boek is derhalve een perfecte combinatie van alle heer-sende – en blijvende! – culinaire trends en ideeën over gezondheid. De recepten in My new roots zijn vegetarisch, maar hebben opties voor een complete vegan-variant en zijn ook veelal gluten- en lac-tosevrij.

Sarahs recepten gaan niet over offers brengen of jezelf bepaalde lekkernijen ontzeggen, maar laten je genieten van heerlijk eten dat ook nog goed voor je is!

‘Veel mensen willen weten ‘hoe ik eet’– vegetarisch, veganistisch, fruitarian, macro-

biotisch, rauw... Ik heb geen labeltje: ik eet! Mijn fi losofi e is dit: ik hou niet van labels

en hokjes. Ze dwingen een persoon om zichzelf te defi niëren met stijve termen en zich-

zelf te straffen als ze iets eten dat niet binnen de gestelde defi nitie past. Ik pas niet in

een hokje; ik ben fl exibel en eet wat goed voor me is!’ – Sarah Britton

GENIETEN VAN HEERLIJK

ETEN DAT OOK NOG GOED

VOOR JE IS!

JUNI 2015

6

Page 9: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel My new roots

Auteur Sarah Britton

Oorspronkelijke titel My New Roots

Uitvoering Gebonden 18,9 x 24,6 cm

Omvang 260 pag.

ISBN 978 90 452 1171 8

NUR 440

Prijs € 24,99

Verschijnt juni 2015

• Grootschalig launch-event 1e week juni

• Narrowcasting spot• Veel vrije publiciteit • Voorpublicatie

CULINAIR

• Elle Eten, delicious. NL, Vogue NL, Happinez, Glamour NL, Cosmo NL en Culy.nl schreven allen al over My New Roots en Sarah Britton

• Sarah Britton was het gezicht van de ‘Healthy Bite’-campagne die Schiphol in 2013 en 2014 uitrolde

• Alle culinare workshops die Sarah in Nederland gaf waren binnen 3 dagen uitverkocht. Tijdens haar laatste bezoek (oktober 2014) bezochten ruim 600 mensen (tegen betaling) de workshops, lezingen en presentaties

• Sarah heeft samengewerkt met beroemde chefs als Onno Kokmeijer (Okura) en Schilo van Coevorden (Conservatorium Hotel)

• In 2012 heeft Sarah gesproken op TEDxAmsterdam

Scan de code en bekijk het fi lmpje op TEDxAmsterdam

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 7 1 8

7

Page 10: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Slechts 5 ingrediënten Vegetarisch | Italiaans | Slank | Taarten & toetjes

De recepten in de nieuwe serie Slechts 5 ingrediënten zijn niet alleen gekozen vanwege hun eenvoud en lekkere smaak, maar ook omdat ze maximaal vijf hoofd-ingrediënten bevatten.

Door deze vijf-ingrediëntenbenadering ontstaat er een grote verzameling snelle, eenvoudig aan te passen gerechten, die niet alleen goedkoop en lekker zijn, maar waarvoor ook weinig boodschappen en voorbereiding nodig zijn. In een oogwenk leer je enkele basisrecepten en ontdek je dat koken een leuk en creatief proces is.

Dit vereenvoudigt je leven op drie manie-ren: Ten eerste: omdat de recepten simpel zijn, is er minder lastig voorbereidend werk nodig, wat tijd scheelt.

• Maakt het leven simpel• Met menusuggesties• Toegankelijke serie voor

een klein prijsje• 100 recepten per titel

Ten tweede: je zult zien dat boodschap-pen doen een stuk eenvoudiger wordt. Hoelang wil je nu echt in de supermarkt rondlopen op zoek naar iets voor het avondeten? Ten derde: je bespaart geld. De vijf-ingre-diëntenbenadering zorgt ervoor dat je koelkast niet gevuld raakt met halve pak-jes vreemde ingrediënten of restjes van eerdere maaltijden die je nooit meer zult gebruiken.

Bovendien hoef je geen honderden ‘ver-borgen’ extra ingrediënten in te slaan, want in de kookboeken in deze reeks gebruik je maximaal tien extra ingredi-enten uit de voorraadkast; eenvoudige, gewone basisingrediënten die je ongetwij-feld al in huis hebt, zoals suiker, bloem of olie.

JULI 2015

8

Page 11: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Slechts 5 ingrediënten

Oorspronkelijke titel Just 5 ingredients

Uitvoering Paperback ca. 15 x 21 cm

Omvang 192 pag.

NUR 440

Prijs € 9,99

Verschijnt juli 2015

VEGETARISCH

ISBN 978 90 452 0822 0

ITALIAANS

ISBN 978 90 452 0832 9

SLANK

ISBN 978 90 452 0802 2

TAARTEN & TOETJES

ISBN 978 90 452 0812 1

9 7 8 9 0 4 5 2 0 8 2 2 0

9 7 8 9 0 4 5 2 0 8 3 2 9

9 7 8 9 0 4 5 2 0 8 0 2 2

9 7 8 9 0 4 5 2 0 8 1 2 1

CULINAIR

9

Page 12: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Rebecca Seal is gespecialiseerd in

het schrijven over eten, drinken,

lifestyle en human interest. Haar

werk verschijnt onder andere in

de Financial Times, The Observer,

Glamour en Grazia.

Rebecca Seal De Griekse eilanden

In De Griekse eilanden deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten die ze heeft opgedaan tijdens haar reizen, met de nadruk op de regionale specialiteiten van Griekenland. Geniet van knapperige inkt-vis, sappig langzaam gegaard lamsvlees of een verzameling traditionele dipsauzen – pittige kaasdip, taramasalata, tzatziki en meer – perfect om op te scheppen met

• De echte Griekse keuken• Prachtig vormgegeven

omslag met blauw folie en blauwe kleur op snee

• Ervaar het echte Griekse gevoel

zelfgemaakt platbrood. Voor wie van zoet houdt, zijn Rebecca’s baklavarolletjes met walnoten onweerstaanbaar en perfect bij een kop sterke, zwarte koffi e.

De foto’s van Steven Joyce vullen de heer-lijke recepten in het boek aan, en tonen de magie en aantrekkingskracht van deze schitterende eilanden.

Van Kreta tot Milos en van Santorini tot Rhodos... elk Grieks eiland is even

adembenemend als uniek. Toch is er één ding dat ze allemaal met elkaar gemeen

hebben: de bewoners hebben een passie voor goed eten.

MODERNE RECEPTEN UIT DE GRIEKSE

KEUKEN

© S

teve

n Jo

yce

AUGUSTUS 2015

10

Page 13: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel De Griekse eilanden

Auteur Rebecca Seal

Oorspronkelijke titel The Islands of

Greece

Uitvoering Gebonden met foliedruk en

blauwe paginaranden,

ca. 18,5 x 26 cm

Omvang 256 pag.

ISBN 978 90 452 1181 7

NUR 442

Prijs € 24,99

Verschijnt augustus 2015

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 8 1 7

CULINAIR

11

Page 14: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Rudolph van Veen is Meester -

kok en Meester-patissier.

Hij is een van de bekendste

Nederlandse televisiechefs en

zijn boeken zijn regelrechte

bestsellers.

Rudolph van Veen Rudolph kookt 2

• Gegarandeerde bestseller in record-oplage!

• Verschijnt 15 april: op tijd voor Moederdag

• Van Rudolph kookt verkochten we ruim 40.000 exemplaren

Een groot nieuw basiskookboek van Rudolph van Veen:

een garantie op verkoopsucces!

DE MAKKELIJKSTE RECEPTEN

VOOR IEDEREEN

Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde; elke d

ag lekker

eten, vers gemaakt, zonder al te veel moei

te. Thuis

eten we anders dan in een restaurant. Lie

fst net

zo lekker, maar natuurlijk informeler en h

uiselijker.

Als ik thuis kook, kook ik graag zo overz

ichtelijk

mogelijk, zonder overdreven veel afwas bijvo

orbeeld.

Daarom ben ik zo gek op ovenschotels en

eenpansgerechten.

Voor dit kookboek heb ik al mijn favori

ete

recepten verzameld. Dit zijn de gerechten

die ik zelf

regelmatig thuis kook. Het zijn allemaal ma

kkelijke

recepten die in de meeste gevallen snel te

maken zijn.

Er zijn heel veel prachtige kookboeken, ma

ar hoeveel

worden er echt gebruikt? Rudolph kookt 2 i

s een

doe-boek, en geen show-boek om in je ka

st te

zetten.

Geniet van het koken en vooral van het h

eerlijke

eindresultaat!

Rudolph van Veen

APRIL 2015

12

Page 15: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Rudolph kookt 2

Auteur Rudolph van Veen

Uitvoering Gebonden met gewatteerd

omslag, 24,0 x 24,0 cm

Omvang ca. 400 pag.

ISBN 978 90 452 0500 7

NUR 440

Prijs € 29,95

Verschijnt 15 april 2015

Reeds aangeboden

De verschijning van Rudolph kookt 2 gaat gepaard met een grootschalige marketingcampagne:• 17-18-19 april: 24Kitchen & Cottages – een heerlijk

kookweekend in Zeewolde - evenement rondom Rudolph kookt 2 - aftrap voor de Rudolph kookt en jij ook-campagne

• POS-materiaal voor de boekhandel - ellipse-display met beeld van het omslag (154 cm hoog)

• Mei 2015: - winnaars-evenement Rudolph kookt en jij ook-campagne - start teasercampagne voor Rudolph’s Christmas - interview in 100% NL magazine

De pers over Rudolph kookt:‘Dit is een heel bruikbaar basiskookboek dat ik zeker voor beginnende koks kan aanbevelen.’ – Johannes van Dam in Het Parool

‘Een mooi opgezet, overzichtelijk kookboek.’ – Foodies

‘Eigentijdse recepten met vele fraaie kleurenfoto’s.’ – NBD Biblion

9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 0 0 7

CULINAIR

13

Page 16: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Rudolph van Veen Rudolph’s Christmas

In Rudolph’s Christmas vind je recepten voor alle momenten en situaties rondom Kerstmis. Denk aan de kerstviering op school (leuke, kleine gerechtjes), kerst-cadeaus om op te eten (eetbare cadeau-tjes), I’m dreaming of a light Christmas (slanke recepten), een groen(t)e kerst (vegetarische gerechten), lazy Christmas (minimale inspanning en/ of kliekjes) of

• De ware kerstbeleving!• Traditionele recepten én

nieuwe klassiekers• Receptinspiratie voor de

feestdagen• Inspirerende fotografi e,

tips voor tafelstyling en persoonlijke verhalen

• Hét ultieme kerstboek

gourmet-pret (het nieuwe gourmetten). Natuurlijk worden de klassiekers niet vergeten, geeft Rudolph suggesties voor menu’s en helpt hij bij het time-manage-ment in de keuken.

Kortom: dankzij Rudolph wordt het een kerst om nooit te vergeten!

Kerstmis wordt steeds belangrijker en zeker culinair gezien is het een van de

belangrijkste momenten in het jaar. Rudolph van Veen is een van die mensen voor

wie het het hele jaar wel Kerstmis mag zijn; vandaar dat hij al zijn kerstrecepten

heeft verzameld in hét ultieme kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bak-

liefhebbers: Rudolph’s Christmas!

KERSTMIS START IN 2015

AL IN SEPTEMBER!

RRRRRuuuuddddooollppppphhh vvvvaaaaannnn VVVeeeennn == KKKeerrstttmmmmisss

Rudolph van Veen is Meester -

kok en Meester-patissier.

Hij is een van de bekendste

Nederlandse televisiechefs en

zijn boeken zijn regelrechte

bestsellers.

SEPTEMBER 2015

14

Page 17: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Rudolph’s Christmas

Auteur Rudolph van Veen

Uitvoering Gebonden, ca. 22 x 27 cm

Omvang ca. 300 pag.

ISBN 978 90 452 1081 0

NUR 440

Prijs € 29,95

Verschijnt september 2015

De lancering van Rudolph’s Christmas gaat gepaard met een waar media-offensief: • Mei 2015: start van de buzz-campagne op ludieke wijze • Mei 2015: start kaartverkoop voor Rudolph’s Christmas show in de

landelijke theaters • 1 september 2015: verschijnt Rudolph’s Christmas• Najaar 2015: landelijke theatertour langs ruim 20 theaters• Najaar 2015: joint promotion met SkyRadio: The Christmas Channel• Najaar 2015: tv-spots op 24Kitchen• November 2015: Kookdemonstraties van Rudolph van Veen

9 7 8 9 0 4 5 2 1 0 8 1 0

CULINAIR

15

Page 18: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Russell NormanSpuntino

Spuntino is de derde onderneming van het team achter Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Ameri-can diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.

Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rij-ke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wande-lingen door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Vil-lage en Williamsburg. Russell toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasse-

• Eindelijk het langver-wachte vervolg op de bestseller Polpo!

• Polpo heeft een trend gezet met de ‘open rug’. Ook Spuntino zal op deze bijzondere manier gebonden worden

• Polpo won de Kookboek van het Jaar verkiezing in 2013

• Inclusief culinaire wandelingen door New York

• www.spuntino.co.uk

ries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars. Verscholen achter een roestbruine voor-gevel in het bruisende hart van het Lon-dense Soho vind je Spuntino: de belicha-ming van de bruisende restaurantscene van New York. Sinds de opening in 2011 heeft het restaurant grote, gedurfde sma-ken met een dosis branie afgeleverd en kan het de massale toestroom naar zijn met tin bedekte bar nauwelijks aan.

Spuntino neemt je mee op culinair avon-tuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

Spuntino is het langverwachte vervolg op de bestseller Polpo van Russell Norman,

waarvan we reeds 15.000 exemplaren verkochten. Niet alleen werd Polpo

kookboek van de maand; bij de jaarlijkse kookboekenverkiezing kreeg het

bovendien de juryprijs en de eretitel Kookboek van het Jaar 2013.

© L

aurie

Fle

tche

r

Spuntino is New York in boekvorm

TIJDELIJK OMSLAG

Russell Norman heeft diverse

restaurants in London, waaron-

der een aantal fi lialen van zijn

populaire Venetiaanse restaurant

Polpo.

SEPTEMBER 2015

16

Page 19: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Spuntino

Auteur Russell Norman

Oorspronkelijke titel Spuntino

Uitvoering Gebonden met open rug,

ca. 18 x 26.5 cm

Omvang 320 pag.

ISBN 978 90 452 1161 9

NUR 440

Prijs € 29,99

Verschijnt september 2015

De pers over Polpo:‘Een boek dat zowel qua onderwerp als vormgeving heel origineel is. Door de bijzondere rug valt het perfect open. Door de prachtige foto’s krijg je zin om alle gerechten en cocktails meteen te gaan maken. Een boek waar veel liefde in zit!’ – Juryrapport Kookboek van het Jaar

‘Blinkt uit in eenvoud.’ – Jamie Magazine

‘Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkook-boeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.’ – Elle Eten

‘Wie Polpo eenmaal in handen heeft, wil alle 140 recepten, waarvan heel veel Venetiaanse specialiteiten, uitproberen. Liefst tegelijk…’ – ciaotutti.nl 9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 6 2 2

REEDS 15.000 EXX. VERKOCHT

ISBN 978 90 452 0662 2

Prijs € 29,95

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 6 1 9

5E DRUK!

CULINAIR

17

Page 20: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

ECHT ETEN 2

ISBN 978 90 452 0418 5

Prijs € 29,95

PLANET BBQ

ISBN 978 90 6112 989 9

Prijs € 19,95

IJS

ISBN 978 90 452 0168 9

Prijs € 9,95

Denkt u aan deze zomertoppers?

‘De recepten zijn erg gevarieerd. Een aan-rader voor ijslovers.’ – culy.nl

‘Heerlijke en originele ijsrecepten.’ – NBD Biblion

‘Van dit kookboek ga je watertanden.’ – chicklit.nl

‘Echt Eten 2 is een vrolijk boek. Je proeft de gerechten. Je ervaart de passie en liefde waarmee Jonathan zijn producten verzamelt, ermee kookt en ervan geniet. Chapeau. Een boek waar je je meteen bij thuisvoelt.’ – Gereons Keuken thuis

‘In zijn nieuwe boek Echt eten 2 – als Jon in Frankrijk beschrijft hij zijn liefde voor de Franse keuken. Bon appétit!’ – Foodies

Planet BBQ is een barbecuereis door 6 continenten, grilltradities uit 60 landen, en 309 van ‘s werelds meest authentieke en smaakvolle recepten. Hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken.

9 7 8 9 0 4 5 2 0 1 6 8 9

9 7 8 9 0 6 1 1 2 9 8 9 9

9 7 8 9 0 4 5 2 0 4 1 8 5

18

Page 21: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Karakter Uitgevers Non-fi ctie algemeenZomer 2015

19

Page 22: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Creatief met paracord

Paracord, ofwel parachutekoord, is een supersterk nylonkoord dat verkrijgbaar is in vele kleuren en patronen. Para cord is een modieus materiaal om allerlei acces-soires mee te maken, zoals armbanden en sleutelhangers. Het kan zelfs slippers

of haarbanden opvrolijken! De projecten in dit boek zijn snel en gemakkelijk te maken en hip om te dragen! De duidelij-ke stap-voor-stapfoto’s leren je de basis-technieken, waarna je je fantasie de vrije loop kunt laten.

• I.s.m. paracord.nl doos met basismateriaal in ontwikkeling

• Na loomen, is paracord de nieuwe trend!

• Armbandjes, maar ook haarbanden, slippers en andere accessoires

• Knopen is het nieuwe loomen!

• Paracord is hip, goedkoop en ideaal om mee te werken

Niemand zal in 2014 gemist hebben dat iedereen – jong en oud! – aan het loomen

en het maken van loombands geslagen was. De voorspelling is dat het knopen

met paracord dé zomerhit van 2015 gaat worden.

STOERE KNOOPIDEEËN EN SLIMME TECHNIEKEN

NA 2 DAGEN IN HERDRUK!

FEBRUARI 2015

20

Page 23: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Creatief met paracord

Oorsponkelijke titel Paracord Crafts

Uitvoering Paperback, 21,6 x 27,6 cm

Omvang 24 pag.

ISBN 978 90 452 1061 2

NUR 474

Prijs € 6,99

Reeds verschenen

• Samenwerking met paracord.nl. De grootste webshop op het gebied van paracord

9 7 8 9 0 4 5 2 1 0 6 1 2

WAT IS PARACORDParacord is een lichtgewicht nylon kernmantel-koord met een diameter van 4 mm. De kern bestaat uit 7 strengen die afzonderlijk ook weer gebruikt kunnen worden. Paracord wordt speciaal gemaakt voor het Amerikaanse leger en door de prachtige eigenschappen is het onmisbaar geworden voor diverse outdoor-activiteiten. Momenteel wordt paracord veel gebruikt voor het maken van armbanden en andere accessoires.

CREATIEF

21

Page 24: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

HAPPY & ZEN45 kaarten om in te kleuren en te versturen

HAPPY en ZEN zijn twee titels die inspe-len op de grote trend. De boeken zijn handzaam, en bevatten elk 45 kaar-ten met mooie prints en inspirerende teksten. De prints zijn speciaal aangepast

aan het kleinere formaat. De kaarten zijn makkelijk uit te scheuren en te verstu-ren. De kaarten worden op stevig papier gedrukt zodat ze zonder enveloppe te ver-sturen zijn.

Dat kleuren voor volwassenen een grote trend is, zal niemand ontgaan zijn.

Het inkleuren van diverse tekeningen zorgt voor ontspanning en geeft je tijd

voor jezelf.

• Sluit aan op de enorme hype

• 45 kaarten om in te kleuren

• Dik papier zodat de kaarten zonder enveloppe te versturen zijn

• Kaarten met inspirerende teksten

• Ideaal cadeautje

MAART 2015

22

Page 25: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel HAPPY, 45 kaarten om in te

kleuren en te versturen

Oorspronkelijke titel Messages

pensées positives

Uitvoering Paperback met

uitscheurbare pagina’s, 13,0 x 19,0 cm

Omvang 96 pag.

ISBN 978 90 452 1111 4

NUR 476/475

Prijs € 9,99

Verschijnt maart 2015

Titel ZEN, 45 kaarten om in te

kleuren en te versturen

Oorspronkelijke titel Messages

pensées zen

Uitvoering Paperback met

uitscheurbare pagina’s, 13,0 x 19,0 cm

Omvang 96 pag.

ISBN 978 90 452 1101 5

NUR 476/475

Prijs € 9,99

Verschijnt maart 2015

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 1 1 4

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 0 1 5

CREATIEF

23

Page 26: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Kleur je eigen Van Gogh/Colour Your Own Van Gogh

Vincent nam de beslissing om kunste-naar te worden laat, pas op zijn 27e, na een carrière als jongste bediende in een kunsthandel, schoolmeester, boekverko-per, student en prediker, nam hij de stap zich volledig aan de schilderkunst te wij-den. Een beslissing die de kunstgeschie-denis voorgoed zou veranderen. Van Goghs veelbewogen leven en intens doorleefde schilderijen zijn voor velen een bron van inspiratie geweest. Van over de hele wereld komen mensen naar Nederland om het werk van Van Gogh te

• 30 kleurplaten: makkelijk uit te nemen om in te lijsten en op te hangen

• In te kleuren met alle soorten materialen: verf, kleurpotlood, wasco, etc.

• Incl. afbeeldingen van de oorspronkelijke schilderijen zodat er ook naar voorbeeld gekleurd kan worden

• In twee talen, dus ook geschikt voor buitenlandse bezoekers

• Met medewerking van het Van Gogh Museum, Amsterdam

• Past in de mindfullness- trend

• Luxe uitvoering op groot formaat

bewonderen. In een korte periode van slechts tien jaar heeft Van Gogh zich tij-dens zijn leven ontwikkeld van een tame-lijk ouderwets werkend kunstenaar tot een voorloper van de moderne kunst.

In Kleur je eigen Van Gogh/Colour Your Own Van Gogh zijn 30 Van Gogh-schil-derijen uit de collectie van het Van Gogh Museum opgenomen. Ontdek met dit kleurboek voor volwassenen de magie van Vincents kunst, kleurgevoel en cre-ativiteit. En laat je inspireren.

In 2015 wordt op diverse locaties in Europa de 125e sterfdag van Vincent Van Gogh

herdacht met tal van culturele evenementen en tentoonstellingen waaronder natuurlijk

ook in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

MAART 2015

24

Page 27: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Kleur je eigen Van Gogh/

Colour Your Own Van Gogh

Uitvoering Paperback, 42 x 29,7 cm

Omvang 64 pag.

ISBN 978 90 452 1091 9

NUR 476

Prijs € 14,99

Verschijnt 9 maart 2015

• Feestelijke presentatie m.m.v. het Van Gogh Museum, Amsterdam

• Boekenleggers• Past in het Van Gogh

2015-thema: Van Gogh, 125 jaar inspiratie

9 7 8 9 0 4 5 2 1 0 9 1 9

VAN GOGH, 125 JAAR

INSPIRATIE

CREATIEF

25

Page 28: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Aurélie Drouet100% pallet

Ontwerpers zijn al lange tijd geïnspireerd door de vaak – letterlijk – kostbare schat aan afgedankte verpakkingsmaterialen. Daarnaast is de vraag naar en de popu-lariteit van meubels gemaakt van sloop-, pallet- of steigerhout nog nooit zo groot geweest. Je kunt deze meubels natuurlijk kant-en-klaar kopen of iemand opdracht geven ze voor je te maken, maar je kunt het ook zelf doen!

In 100% pallet geven internationale ont-werpers inspiratie voor aansprekende

• Recycle pallets en maak goedkope, eco-vriendelijke meubels

• Meubels van sloop- en/of steigerhout zijn enorm populair

• Steeds meer mensen maken hun eigen meubels

• Inclusief duidelijke werktekeningen en stap-voor-stapfoto’s

meubels gemaakt van pallethout. Denk aan een hoofdbord voor je bed, stoelen, salontafels of zelfs bedden en kasten. Door de duidelijke instructie, de heldere werktekeningen en de stap-voor-stap-foto’s, kan iedere handige doe-het-zelver nu zelf zijn meubels maken; goedkoop, én eco-vriendelijk!

Pallets zijn vaak via marktplaats of via initiatieven als gratisaftehalen.nl goed-koop of gratis te vinden.

DESIGNIDEEËN OM PALLETS OM TE BOUWEN TOT MEUBELSTUKKEN

JUNI 2015

26

Page 29: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel 100% pallet

Auteur Aurélie Drouet

Oorspronkelijke titel 100% pallet

Uitvoering Paperback, 18,7 X 23,7cm

Omvang 192 pag.

ISBN 978 90 452 0843 5

NUR 460

Prijs € 19,99

Verschijnt juni 2015

9 7 8 9 0 4 5 2 0 8 4 3 5

CREATIEF

27

Page 30: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Martí Perarnau is een voormalig

Spaans Olympiër die journalist is

geworden, en een gerenommeerde

voetbalanalyticus. Hij schrijft voor

meerdere Spaanse kranten.

Martí PerarnauHerr Pep

Op uitnodiging van Guardiola heeft Perar-nau de Catalaanse coach, zijn staf en zijn sterrenteam geschaduwd tijdens trainin-gen en wedstrijddagen. Hij maakte mee hoe Bayern, op weg naar de dubbel, het Duitse puntenrecord in de competitie ver-pulverde, maar ook hoe ze werden verne-derd door Real Madrid in de halve fi nale van de Champions League.

Perarnau is bij Guardiola wanneer alle grote clubs ter wereld naar zijn gunsten dingen tijdens zijn sabbatical in New York. Guardiola vertelt openhartig en in detail over de radicale en tactische verande-ringen gedurende het seizoen. Perarnau

• Voor de liefhebbers van voetbalbiografi eën

• Best verkochte sportboek in Spanje

• Ruim 40.000 exemplaren verkocht in Spanje

• Aan acht landen verkocht• Meer dan twaalf

weken in de non-fi ctie bestsellerlijst

heeft exclusieve en fascinerende gesprek-ken met bepalende spelers als Arjen Rob-ben, Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thiago Alcântara en Bastian Schweinsteiger.

Maar Herr Pep is meer dan het verslag van een seizoen, het is bovenal een uniek en indrukwekkend portret van een van de grootste voetbalcoaches ooit. Guardiola vertelt over zijn carrière als speler, zijn leermeesters Cruijff en Van Gaal, de suc-cesjaren bij Barcelona, Messi, zijn obses-sie voor de details, zijn onverzettelijke zoektocht naar perfectie en wat hem uit-eindelijk voor Bayern München heeft doen kiezen. Een must voor elke voetbalfan!

Tijdens het seizoen 2013-2014, Guardiola’s eerste seizoen bij de club, had de

Catalaanse sportjournalist Martí Perarnau onbeperkt toegang tot het complex van

Bayern München. Nog nooit eerder in het tijdperk van het moderne voetbal kreeg een

journalist de mogelijkheid om een eliteteam van zo dichtbij te volgen en een portret te

maken van de meest spraakmakende en unieke voetbalcoach van dit moment.

BESTE VERKOCHTE SPORTBOEK IN SPANJE

JUNI 2015

28

Page 31: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Herr Pep

Auteur Martí Perarnau

Oorspronkelijke titel Herr Pep

Uitvoering Paperback, 14,0 x 21,5 cm

Omvang ca. 432 pag.

ISBN 978 90 452 1012 4

NUR 491

Prijs € 19,99

Verschijnt juni 2015

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 1072 8

‘Onthullend’ – The Guardian

‘Fenomenaal!’ – The Herald

‘Een van de meest invloedrijke sportboeken in jaren.’ – Scotland Now

‘Guardiola in topvorm. Erg goed geschreven en interessant voor professionals, voetbalfans en zelfs zij die er niet van houden’ – El País

9 7 8 9 0 4 5 2 1 0 1 2 4

SPORTJOURNALISTIEK

29

Page 32: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Millie Marotta is een Engelse

illustrator die opgroeide tussen

planten en dieren. Ze werkt vanuit

haar studio aan zee en krijgt

inspiratie van de prachtige natuur

om haar heen.

Millie MarottaKleur jezelf kalm – Tropisch paradijs

Eind november 2014 verscheen Kleur jezelf kalm – Dierenrijk kleurboek van Mil-lie Marotta: een doorslaand succes! Tot op heden verkochten wij reeds 25.000 exemplaren. Het formaat, het luxe papier en de mooie afwerking tegen een scherpe prijs, maken de kleurboeken van Marot-ta tot echte cadeautjes: voor een ander, maar vooral voor jezelf!• Van Kleur jezelf kalm

– Dierenrijk kleurboek verkochten we meer dan 25.000 exemplaren in twee maanden

• Op speciaal, crèmewit papier gedrukt: geschikt voor gebruik van profes-sionele kleurpotloden, krijt en zelfs verf

• Prachtig, luxe uitgevoerd kleurboek

• Past in de mindfullness - trend

• Met ruimte voor eigen tekeningen

Met Kleur jezelf kalm – Tropisch paradijs komt Marotta wederom met een prachtig kleurboek. Ook weer gedrukt op kwalita-tief hoogstaand papier, met veel vrijstaan-de platen zodat je niet in de rug hoeft te kleuren en inspirerende teksten en aan-moedingingen om ook eens buiten de lijn-tjes te kleuren!

JULI 2015

30

Page 33: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Kleur jezelf kalm – Tropisch

paradijs

Auteur Millie Marotta

Oorspronkelijke titel Millie Marotta’s

Tropical Wonderland

Uitvoering Paperback met fl appen,

25 x 25 cm

Omvang 96 pag.

ISBN 978 90 452 1191 6

NUR 476

Prijs € 9,99

Verschijnt juli 2015

REEDS 25.000 EXX. VERKOCHT!

ISBN 978 90 452 0759 9

Prijs € 9,99

9 7 8 9 0 4 5 2 0 7 5 9 9

Enthousiaste reacties van lezers:‘Mag ik jullie even complimenteren met het prachtig uitgevoerde boek: Dierenrijk kleurboek van Millie Marotta!’

‘Schitterende tekeningen!!! Door jullie afgedrukt op nou eens echt goed geschikt papier om met kwaliteitskleurpotloden op te kunnen werken.’

‘Werkelijk het allermooiste en beste kleurboek in de reeks die thans overal wordt uitgegeven.’

‘Als enige uitgever kiezen jullie voor zulk passend papier: enigszins getint en met een goede structuur.’

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 9 1 6

CREATIEF

31

Page 34: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Charlotte Greeven is een talentvolle

Nederlandse illustrator. Zij is

afgestudeerd aan de Koninklijke

Academie van Beeldende Kunsten,

Den Haag. Naast haar werk als

fashion illustrator, geeft zij tekenles

aan studenten.

Charlotte GreevenNederland van punt naar punt (The Netherlands dot-to-dot)

Nederland van punt naar punt neemt je mee langs al het moois dat Nederland te bieden heeft. Een klein detail: je moet zelf de punten verbinden om zo de ico-nische gebouwen op het papier te laten verschijnen!

Charlotte Greeven heeft dertig prachtige gebouwen en stadsgezichten omgezet naar prenten die bestaan uit honderden punten, die ook deels geschikt zijn om in te kleuren. Op vele platen zijn kleine verrassende details te vinden.

• Past in de mindfullness- trend

• Terug naar je jeugd: verbind de punten

• Een tocht langs Nederlands meest iconische en bekende gebouwen

• In Nederlands en Engels, dus ook geschikt voor de toeristensector

Achter in het boek zullen de originele foto’s die aan de prenten ten grondslag lagen opgenomen worden met korte informatie over het gebouw of het stads-gezicht. Deze teksten zullen zowel in Nederlands als Engels opgenomen wor-den, waardoor het boek ook uitermate geschikt is als souvenir voor de miljoe-nen toeristen die juist op de Nederlandse landmarks afkomen!

Wie herinnert zich niet de uren waarin je vol inspanning gebogen zat boven een vel met

vele puntjes; het waren ware puzzels die, als je de punten goed met elkaar verbonden

had, hun verborgen schatten toonden! Ga terug in de tijd, en hervind het plezier en de

ontspanning die je als kind beleefde aan deze spannende puzzels!

JULI 2015

32

Page 35: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Titel Nederland van punt naar punt

(The Netherlands dot-to-dot)

Auteur Charlotte Greeven

Uitvoering Paperback, 25 x 25 cm

Omvang 96 pag.

ISBN 978 90 452 1151 0

NUR 476

Prijs € 14,99

Verschijnt juli 2015

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 5 1 0

CREATIEF

33

Page 36: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

97

89

04

52

05

55

7

97

89

04

52

06

66

0

Prijs € 39,95

97

89

04

52

01

58

0

Prijs € 39,95 Prijs € 29,95

97

89

04

52

01

48

1

97

89

04

52

04

85

7

REEDS VERSCHENEN KARAKTER CULINAIR

Prijs € 16,95 Prijs € 16,95 Prijs € 19,95

97

89

04

52

01

63

4

97

89

04

52

00

37

8

97

89

04

52

06

91

2

Prijs € 34,95Prijs € 29,95

97

89

04

52

06

63

9

97

89

04

52

06

92

9

Prijs € 24,95

97

89

04

52

03

68

3

Prijs € 19,95

97

89

04

52

03

58

4

Prijs € 19,95

97

89

04

52

01

38

2

Prijs € 19,95

97

89

04

52

07

02

5

Prijs € 19,95

97

89

04

52

07

24

7

Prijs € 19,95

Prijs € 24,95

Prijs € 19,95

Prijs € 24,95

97

89

04

52

07

12

49

78

90

45

20

65

61

34

Page 37: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

REEDS VERSCHENEN KARAKTER CULINAIR

Prijs € 22,50Prijs € 14,99 Prijs € 16,95

97

89

06

11

29

10

3

97

89

04

52

04

89

5

97

89

04

52

06

86

8

Prijs € 49,95

97

89

06

11

29

47

9

Prijs € 29,95

Prijs € 24,95

Paperback

Prijs € 19,95

97

89

04

52

05

57

1

97

89

04

52

04

29

1

97

89

04

52

07

49

0

Prijs € 19,95

97

89

04

52

00

50

7

Prijs € 24,95

97

89

06

11

28

30

4

Prijs € 22,95

97

89

04

52

01

14

6

Prijs € 14,95 Prijs € 24,95 Prijs € 29,95

97

89

04

52

07

42

1

97

89

04

52

04

38

3

97

89

04

52

07

43

8

Prijs € 22,50 Prijs € 19,95

97

89

06

11

29

20

2

97

89

04

52

07

77

3

Prijs € 19,95

97

89

04

52

07

79

7

97

89

04

52

00

70

5

Prijs € 14,95 Prijs € 22,50 Prijs € 19,95

97

89

04

52

00

64

4

97

89

04

52

07

23

0

Prijs € 14,95

97

89

04

52

07

22

3

Prijs € 29,95

97

89

04

52

06

46

2

Prijs € 19,95

97

89

06

11

29

57

8

Prijs € 14,95 Prijs € 19,95

97

89

04

52

04

39

0

97

89

04

52

01

92

4

Prijs € 19,95

97

89

06

11

28

09

0

35

Page 38: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

97

89

04

52

06

03

5

97

89

04

52

06

36

3

REEDS VERSCHENEN KARAKTER CULINAIR

Prijs € 14,95

97

89

04

52

01

44

3

Prijs € 17,95 Prijs € 29,95 Prijs € 17,95

97

89

04

52

00

78

19

78

90

45

20

52

50

Prijs € 24,95 Prijs € 24,95

97

89

04

52

02

74

7

Prijs € 24,95

97

89

04

52

02

85

3

Prijs € 19,95

97

89

04

52

00

94

1

97

89

04

52

04

21

5

97

89

04

52

07

57

5

Prijs € 22,50 Prijs € 14,95 Prijs € 19,95

97

89

06

11

29

19

6

Prijs € 29,95 Prijs € 24,95

97

89

04

52

06

62

2

97

89

04

52

05

97

7

Prijs € 19,95Prijs € 29,95 Prijs € 24,95

97

89

06

11

28

77

9

97

89

04

52

06

76

9

97

89

04

52

04

28

4

Prijs € 19,95 Prijs € 15,00

Prijs € 19,95

97

89

04

52

02

42

6

97

89

04

52

07

89

6

97

89

04

52

00

88

0

Prijs € 19,95

Prijs € 29,95

97

89

06

11

29

30

19

78

90

45

20

41

85

Prijs € 19,95

97

89

04

52

03

66

9

Prijs € 14,95

97

89

04

52

01

18

4

Prijs € 9,95

97

89

04

52

01

68

9

Prijs € 29,95

97

89

04

52

04

33

8

36

Page 39: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

97

89

04

52

05

87

8

97

89

04

52

05

66

3

97

89

04

52

04

55

0

97

89

04

52

05

05

2

97

89

04

52

05

26

7REEDS VERSCHENEN KARAKTER CULINAIR

Prijs € 19,95 Prijs € 19,95 Prijs € 14,95

97

89

04

52

07

32

2

Prijs € 17,95

97

89

06

11

29

37

0

Prijs € 19,95

Prijs € 19,95 Prijs € 24,95

97

89

06

11

29

98

1

97

89

06

11

29

89

9

Prijs € 24,95 Prijs € 29,95

97

89

04

52

03

78

2

97

89

04

52

06

73

8

Prijs € 24,95

97

89

04

52

03

86

7

Prijs € 19,95 Prijs € 29,95

97

89

04

52

04

01

7

Prijs € 24,95 Prijs € 12,95 Prijs € 12,95

Prijs € 24,95

97

89

04

52

01

08

5

97

89

04

52

06

43

1

97

89

04

52

07

97

1

Prijs € 9,95

97

89

04

52

03

88

1

37

Page 40: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Prijs € 22,95

97

89

04

52

00

07

1

Prijs € 17,95

97

89

04

52

01

83

2

REEDS VERSCHENEN DÁT IS LEKKER!

REEDS VERSCHENEN NON-FICTIE ALGEMEEN

Prijs € 9,95 Prijs € 19,95

97

89

04

52

00

98

9

97

89

04

52

07

33

9

Prijs € 14,95

97

89

06

11

27

50

5

Prijs € 19,95 Prijs € 14,95 Prijs € 16,95

97

89

04

52

07

84

1

97

89

04

52

04

25

3

97

89

04

52

05

27

4

97

89

04

52

04

75

8

Prijs € 19,95

Prijs € 19,95 Prijs € 9,95 Prijs € 9,95

Prijs € 9,95

97

89

04

52

06

83

7

97

89

04

52

07

44

5

97

89

04

52

07

54

4

97

89

04

52

07

64

3

Prijs € 22,50

97

89

06

11

29

39

4

Prijs € 22,95 Prijs € 29,95 Prijs € 15,00

97

89

04

52

05

17

5

97

89

04

52

05

83

0

97

89

04

52

07

87

2

Prijs € 6,99

Prijs € 6,99

Prijs € 6,99

Prijs € 6,99

97

89

04

52

04

49

99

78

90

45

20

43

07

97

89

04

52

04

59

89

78

90

45

20

44

06

Prijs € 6,99 Prijs € 6,99

Prijs € 6,99

97

89

04

52

04

69

7

97

89

04

52

04

10

9

97

89

04

52

04

50

5

Prijs € 6,99 Prijs € 6,99

Prijs € 6,999

78

90

45

20

47

96

97

89

04

52

04

20

8

97

89

04

52

04

60

4

38

Page 41: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

97

89

04

52

04

95

6

Prijs € 17,50

Prijs € 15,00

97

89

06

11

28

40

3

97

89

04

52

01

34

4

Prijs € 14,95

97

89

04

52

04

66

6

Prijs € 14,95 Prijs € 17,95 Prijs € 15,00

Prijs € 16,95

97

89

04

52

04

23

9

97

89

04

52

05

15

1

97

89

04

52

04

86

4

97

89

04

52

07

03

2

97

89

04

52

06

93

6

97

89

04

52

05

36

6

Prijs € 14,95 Prijs € 17,95 Prijs € 4,95

97

89

04

52

01

99

3

Prijs € 22,50 Prijs € 14,95

Prijs € 27,50 Prijs € 19,95 Prijs € 19,95 Prijs € 19,95

97

89

06

11

28

68

7

97

89

06

11

28

79

3

97

89

04

52

09

21

0

97

89

04

52

04

70

3

97

89

04

52

06

50

9

97

89

04

52

04

68

0

REEDS VERSCHENEN NON-FICTIE ALGEMEEN

Prijs € 16,95Prijs € 9,95 Prijs € 17,95

97

89

04

52

02

80

8

97

89

04

52

07

99

5

Prijs € 19,95

97

89

06

11

28

58

8

97

89

04

52

02

49

5

Prijs € 9,95

97

89

04

52

00

60

6

97

89

04

52

07

59

9

97

89

04

52

07

69

8

Prijs € 14,95 Prijs € 9,99 Prijs € 14,95

REEDS VERSCHENEN KARAKTER CREATIEF

39

Page 42: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Rudolph’s Christmas

FEBRUARI

APRIL

MEI

JUNI

JULI

SEPTEMBER

AUGUSTUS

MAART

REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODENREEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODENREEDS AANGEBODEN

REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN

REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN REEDS AANGEBODEN

VERSCHIJNKALENDER

4040

Page 43: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015
Page 44: Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

Karakter Uitgevers B.V.Postbus 701420 AB UithoornJ.A. van Seumerenlaan 5-71422 XS Uithoorntel. 0297-386444fax 0297-386440www.karakteruitgevers.nle-mail: [email protected]

Voor een compleet overzicht van ons fonds verwijzen we u naar onze website www.karakteruitgevers.nl

Voor België: L&M Books BVBAElfenbankdreef 22900 Schotenwww.lmbooks.be

Sales Vlaanderen: Marc Grossen+32 (0) 472 98 01 [email protected]

Isabelle Bouckaert+32 (0) 498 10 41 [email protected]

Ilse Schollaert+32 (0) 474 34 81 [email protected]

Pers en promotie Vlaanderen: Caroline Mariën+32 (0) 497 15 92 [email protected]

Merchandising Vlaanderen: Aysel Degirmenci+32 (0) 499 25 77 [email protected]

Bestellingen Vlaanderen via boekenbank of via Centraal Boekhuis.

Accountmanagers:Eric Winkeltel. 06-21544083e-mail: [email protected]

Remko Polacktel. 06-55843461e-mail: [email protected]

Marketing, promotie, aanvraag recensie-exemplaren:Martien ElemaManager marketing & verkooptel. 06-31771194e-mail: [email protected]

Alle producten en diensten van Karakter Uitgevers B.V. en Karakter Interactive worden geleverd conform de Algemene Leveringsvoorwaarden zoals gedeponeerd bij de Rechtbank, te Den Haag. Softwareproducten worden niet retour genomen. De tussenhandel en eindafnemer staat een helpdesk ter beschikking: [email protected]. Voor aanvraag van recensie-exemplaren: [email protected] alle gegevens in deze aanbiedingsbrochure geldt: wijzigingen voorbehouden.