Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

download Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

of 44

 • date post

  08-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

De nieuwe non-fictietitels van Karakter Uitgevers voor de zomer van 2015

Transcript of Karakter Uitgevers - nonfictie - zomer 2015

 • Karakter Uitgevers Non-fi ctie Zomer 2015

 • Voor u ligt de zomeraanbieding van Karakter Uitgevers waarin we u ons aanbod voor de zomer van 2015 presenteren.

  Karakter Uitgevers is een fl exibele uitgeverij: iets dat we onderschrijven door de titels in deze aanbieding. We zijn wendbaar, kunnen daardoor snel omschakelen naar wat de markt van ons verlangt en inspringen op trends. De laatste maanden is op natuurlijke manier een nieuw fondsonderdeel binnen onze non-fi ctie ontstaan: Karakter Creatief. Met titels als Creatief met paracord, Kleur je eigen Van Gogh, en 100% pallet denken wij u naast onze succesvolle kleurboeken een gevarieerd en vooral commercieel aanbod te bieden.

  Uiteraard blijven we ook doen waar we goed in zijn: het maken van commercile, kwalitatief hoogstaande kookboeken. My new roots van Sarah Britton is hiervan een goed voorbeeld. Sarah heeft een wereldwijd hoog aangeschreven blog waarop zij verslag doet van haar zoektocht naar gezonde voeding. De manier waarop zij dat doet, de recepten die ze ontwikkelt en de fotos die ze maakt zijn van buitengewone klasse. Sarah Britton is hier geen onbekende: ze geeft al veel workshops in Nederland, die zonder uitzondering uitverkocht zijn!

  We zijn blij dat we u eindelijk de langverwachte opvolger van Kookboek van het Jaar 2013 Polpo kunnen aanbieden! In september laat bestseller-auteur Russell Norman ons kennismaken met de authentieke, maar vooral hippe New Yorkse keuken in zijn nieuwe boek Spuntino, dat net zo opvallend vormgegeven is als zijn voorganger.

  Last but not least kijken wij uit naar het najaar. Een najaar dat vanaf september al volledig in het teken zal staan van Kerstmis. Rudolph van Veen is een van die mensen voor wie het het hele jaar wel Kerstmis mag zijn, vandaar dat hij al zijn kerstrecepten heeft verzameld in ht ultieme kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bakliefhebbers: Rudolphs Christmas!

  Maar voordat we ons in kerstsferen gaan hullen, wensen wij u een mooie, maar vooral succesvolle zomer!

  Francis WehkampUitgever

  1

 • Blanche Vaughan is culinair jour-

  nalist en chef-kok. Zij volgde haar

  opleiding bij het beroemde restau-

  rant Moro en heeft gewerkt bij het

  River Caf in London. Ze schrijft

  voor The Guardian en The Observer.

  Blanche Vaughan Ei, de beste recepten

  Waar zouden we zijn zonder dit mooie product? Zijn veelzijdigheid maakt het ei onmisbaar in gerechten uit de hele wereld. We eten eieren in zo veel ver-schillende gerechten en op zo veel verschillende momenten: als ontbijt gekookt, gebakken of gepocheerd, bij de lunch in een salade, als ingredint van cake of koekjes bij de thee en in diverse vormen bij het avondmaal. Eieren zijn gewoon onmisbaar in de keuken!

  Prachtig uitgegeven kookboek met preeg, stans en geel op snee

  Een echte eyecatcher Recepten voor alle

  momenten van de dag

  Ei, van Blanche Vaughan, heeft een span-nende en bijzondere vorm. In tegenstel-ling tot traditionele omslagen bevat het omslag geen tekst, maar is het de beeld-taal die de titel verwoordt op een unieke en speciale manier. Ei is een boek dat geheid gaat opvallen tussen alle reeds bestaande kookboeken!

  MEI 2015

  2

 • Titel Ei, de beste recepten

  Auteur Blanche Vaughan

  Oorspronkelijke titel Egg

  Uitvoering Gebonden met preeg en

  stans in omslag, gele kleur op snee,

  18,9 x 24,6 cm

  Omvang 208 pag.

  ISBN 978 90 452 0981 4

  NUR 440

  Prijs 24,99

  Verschijnt mei 2015

  Veel vrije publiciteit Teasercampagne op

  social media vanaf Pasen tot aan lancering

  Flippogram-fi lmpje

  9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 8 1 4

  CULINAIR

  3

 • Met My new roots heeft Sarah Britton een perfecte combinatie gemaakt van de heersende culinaire trends.

  4

 • Uit My new roots: My new roots is begonnen met een tomaat. Een gele, peervormige tomaat, zo groot als een walnoot. Als een gouden traan hing hij aan de plant, in de warmte en het licht van de laatste zonnestralen van de dag.Ik stopte hem in mijn mond en voelde meteen hoe zacht en teer zijn velletje was. Toen ik hem met mijn tong tegen mijn gehemelte drukte, barstte hij open en kwam er een wereld aan smaken vrij, die ik nooit eerder had geproefd. De tomaat zat boordevol sap en smaakte puur, vers, zoet en een beetje naar gras. Eigenlijk smaakte hij naar alles wat hem gemaakt had; de zon, de regen, de aarde en de handen die hem zorgzaam hadden geteeld.Dat moment heeft mijn leven veranderd. Ik was drientwintig jaar, een echt stadsmens en net afgestudeerd aan de ontwerpacademie, en ik dacht dat ik de rest van mijn leven volkomen gelukkig zou doorbrengen achter een beeldscherm. De tomaat waar dit ver-haal over gaat, bevond zich op een biologische boerderij in Arizona. Ik was daar in het kader van een project waarover ik had gelezen tijdens mijn opleiding, en het leek me een leuke ervaring voor een maandje. Maar vanaf dat moment dacht ik erover na om op de boerderij te blijven. Voorgoed.Mijn hele leven lang had ik niets anders gegeten dan bewerkte voedingsmiddelen en groenten en vruchten die te vroeg waren geoogst en duizenden kilometers hadden gereisd. Ik was verslaafd aan suiker, at te veel, maar was toch ondervoed en ik stond eigenlijk nooit stil bij wat ik at. Maar door die tomaat besefte ik dat voedsel belangrijk is en dat we verbonden zijn met alles wat we eten. Dat we de schoonheid van de wereld kunnen ervaren door de smaak, de geur en de textuur van n vrucht. Natuurlijke, onbewerkte voeding was voor mij een openbaring.

  De vierweekse workshop op de boerderij liep uit op een allesomvattend voedselavon-tuur van een jaar. Ik at wat er werd verbouwd, werkte op het land en aan mijn lichaam, vermeed bewerkte voedingsmiddelen en plotseling trok de mist in mijn hoofd op. Ik voelde me een ander mens, en dat was ik ook.

  My new roots is begonnen als platform waarop ik alles deelde wat ik had geleerd over gezondheid en genezing, maar inmiddels is het veel meer dan dat. In de afgelopen acht jaar heb ik met mijn keukenavonturen en mijn ontluikende obsessie voor plantaar-dig koken onbedoeld een grote groep lezers verzameld die niets liever doet dan ontzet-tend lekker en gezond koken. Het viel me op dat veel mensen informatie zochten over het bereiden van voedzame maaltijden en ik kwam erachter dat mijn recepten echt een positieve verandering teweegbrachten in hun leven. Ik ontving steeds meer e-mails van lezers over gezinnen en grotere groepen mensen die energieker, slanker en gezonder waren geworden en weer plezier hadden in koken. My new roots is veranderd van een hobbyproject in een informatiebron waarvan duizenden mensen wekelijks gebruik-maken. Met dat in mijn achterhoofd, ga ik steeds weer achter mijn snijplank staan om nieuwe recepten te bedenken voor iedereen die actief aan zijn gezondheid wil werken. Genspireerde mensen vormen mijn inspiratie, en zo is de cirkel weer rond. Ik heb de meeste van mijn lezers nooit ontmoet, maar toch voelt het alsof we samen in de keuken staan, waar we zij aan zij iets creren dat verder gaat dan alleen een maaltijd.

  5

 • Sarah Britton is een in Denemarken

  woonachtige Canadese die zich

  focust op het maken van gezonde

  keuzes op gebied van voeding. Op

  haar blog mynewroots.org beschrijft

  zij wat haar bezighoudt en deelt zij

  haar inventieve recepten, vergezeld

  van prachtige culinaire fotos.

  Sarah Britton My new roots

  Sarah Britton is een voedingsdeskundige, en heeft zich gespecialiseerd in gezond en plantaardig (vegan) eten. Haar motto: n verandering per dag zorgt na een jaar voor een compleet nieuw leven. Die verandering kan iets kleins zijn, door bij-voorbeeld te kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, maar kan ook iets groots zijn, namelijk door te besluiten geen dierlijke producten meer te eten.

  In My new roots geeft Sarah 100 vegeta-rische (en vaak vegan) recepten, die vrij zijn van bewerkte ingredinten (waaron-der geraffi neerd meel en geraffi neerde suikers) en die je helpen gezonde keuzes

  Auteur heeft een brede following in Nederland en Belgi

  Ht boek dat ons laat zien dat gezonder eten een kwestie van dn is

  Perfecte combinatie van alle heersende en blijvende! culinaire trends

  Prachtige fotografi e

  te maken. Ze geeft recepten voor het zelf maken van onbewerkte ingredinten (amandelmelk) en het verminderen van onze suikerinname. Het boek is derhalve een perfecte combinatie van alle heer-sende en blijvende! culinaire trends en ideen over gezondheid. De recepten in My new roots zijn vegetarisch, maar hebben opties voor een complete vegan-variant en zijn ook veelal gluten- en lac-tosevrij.

  Sarahs recepten gaan niet over offers brengen of jezelf bepaalde lekkernijen ontzeggen, maar laten je genieten van heerlijk eten dat ook nog goed voor je is!

  Veel mensen willen weten hoe ik eet vegetarisch, veganistisch, fruitarian, macro-

  biotisch, rauw... Ik heb geen labeltje: ik eet! Mijn fi losofi e is dit: ik hou niet van labels

  en hokjes. Ze dwingen een persoon om zichzelf te defi niren met stijve termen en zich-

  zelf te straffen als ze iets eten dat niet binnen de gestelde defi nitie past. Ik pas niet in

  een hokje; ik ben fl exibel en eet wat goed voor me is! Sarah Britton

  GENIETEN VAN HEERLIJK

  ETEN DAT OOK NOG GOED

  VOOR JE IS!

  JUNI 2015

  6

 • Titel My new roots

  Auteur Sarah Britton

  Oorspronkelijke titel My New Roots

  Uitvoering Gebonden 18,9 x 24,6 cm

  Omvang 260 pag.

  ISBN 978 90 452 1171 8

  NUR 440

  Prijs 24,99

  Verschijnt juni 2015

  Grootschalig launch-event 1e week juni

  Narrowcasting spot Veel vrije publiciteit Voorpublicatie

  CUL