Info bulletin de rietmeen juli 2014

1
INFO BULLETIN JULI 2014 Bezoek aan De Rietmeen: Op woensdag 9 juli was er een mogelijkheid om als Kerngroepleden en Werkgroepleden een bezoek te brengen aan De Rietmeen. Met behulp van Marcel van den Ende van Beheer Openbare Ruimte van de Gemeente Harderwijk konden we het terrein op om op de projectplaats een kijkje te nemen. In totaal waren we met circa 12 personen aanwezig op het terrein. Veelal komen we er wel langs met de fiets, brommer of auto, maar nu konden we ook daadwerkelijk het terrein op en dan ontstaat er toch een totaal ander beeld. Het is een wereld van verschil, of je nu van buiten naar binnen kijkt of juist vanuit de omgekeerde richting. Gedurende ruim een uur hebben we als groep rondgelopen om voor ons zelf een beeld te vormen. Een ieder heeft er vanuit eigen perspectief een eigen beeld bij van wat de mogelijkheden zoal zijn om ons project vorm en inhoud te geven. Het was jammer dat we het gebouw niet in konden. Dat zal mogelijk in een later stadium nog aan de orde komen. Al kijkende naar de ruimte wordt het steeds meer duidelijk, dat het terrein voor ons project veel mogelijkheden biedt. Verder wordt het dan ook duidelijk, dat we ons zelf ruim de tijd geven om het terrein vorm en inhoud te geven. Dat is geen kwestie van enkele maanden, maar van lange duur, maar ook dat kan een uitdaging zijn. Besluitvorming: Als Kerngroep en Werkgroepen zullen we nog wel even geduld moeten hebben. Het per slot van rekening nu zomer, dus ook onze nieuwe gemeentelijke bestuurders zijn in deze periode op vakantie. Dus het zal even duren voordat het voltallige College van B&W het ambtelijke voorstel in behandeling kan nemen. Op de goede afloop hiervan hopen we na de zomervakantie met elkaar te kunnen toosten. Ik wens een ieder van jullie een hele fijne zomerperiode toe met vakantie en vrije tijd. Johan Peppelman. PROJECT DE RIETMEEN HARDERWIJK:

description

Informatiebulletin Rietmeen medio 2014

Transcript of Info bulletin de rietmeen juli 2014

Page 1: Info bulletin de rietmeen juli 2014

INFO BULLETIN JULI 2014Bezoek aan De Rietmeen: Op woensdag 9 juli was er een mogelijkheid om als Kerngroepleden en Werkgroepleden een bezoek te brengen aan De Rietmeen. Met behulp van Marcel van den Ende van Beheer Openbare Ruimte van de Gemeente Harderwijk konden we het terrein op om op de projectplaats een kijkje te nemen. In totaal waren we met circa 12 personen aanwezig op het terrein. Veelal komen we er wel langs met de fiets, brommer of auto, maar nu konden we ook daadwerkelijk het terrein op en dan ontstaat er toch een totaal ander beeld. Het is een wereld van verschil, of je nu van buiten naar binnen kijkt of juist vanuit de omgekeerde richting.

Gedurende ruim een uur hebben we als groep rondgelopen om voor ons zelf een beeld te vormen. Een ieder heeft er vanuit eigen perspectief een eigen beeld bij van wat de mogelijkheden zoal zijn om ons project vorm en inhoud te geven. Het was jammer dat we het gebouw niet in konden. Dat zal mogelijk in een later stadium nog aan de orde komen. Al kijkende naar de ruimte wordt het steeds meer duidelijk, dat het terrein voor ons project veel mogelijkheden biedt. Verder wordt het dan ook duidelijk, dat we ons zelf ruim de tijd geven om het terrein vorm en inhoud te geven. Dat is geen kwestie van enkele maanden, maar van lange duur, maar ook dat kan een uitdaging zijn.

Besluitvorming: Als Kerngroep en Werkgroepen zullen we nog wel even geduld moeten hebben. Het per slot van rekening nu zomer, dus ook onze nieuwe gemeentelijke bestuurders zijn in deze periode op vakantie. Dus het zal even duren voordat het voltallige College van B&W het ambtelijke voorstel in behandeling kan nemen. Op de goede afloop hiervan hopen we na de zomervakantie met elkaar te kunnen toosten. Ik wens een ieder van jullie een hele fijne zomerperiode toe met vakantie en vrije tijd. Johan Peppelman.

PROJECT DE RIETMEEN HARDERWIJK: