Hollands Welvaren mei 2006

Click here to load reader

 • date post

  29-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  236
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Hollands Welvaren mei 2006

Transcript of Hollands Welvaren mei 2006

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 1

  Van de redactie Het was weer een tijdje geleden dat ik in Oranje-Wit op een wedstrijd stond. Het was precies twee jaar geleden dat ik tijdens de competitie behoorlijk lelijk viel op de finish van de 100 meter. Ik probeerde nog terug te komen dat seizoen maar tevergeefs. Ik had het wel even gezien en daarom vorig jaar geen wedstrijden gedaan. Maar ja eens een atleet altijd een atleet, dus vandaag stond ik er weer in onze strijd kleuren. Op de hinkstap aanloop en dat is niet slecht bevallen. Ik was overigens bij lange na niet de enige dit weekend! Maar liefst 5 senioren competitieploegen stonden op het toneel. Is dat een Hollands record? Maar ook de pupillen en junioren waren bezig en er werd ongetwijfeld ook op de weg gelopen. Veel plezier met het lezen van alle verslagen! Namens de redactie, Carian van der Sman

  Dames I 4x400 meter ploeg lachend voor de start. Ze kwamen net 1/100ste tekort voor 3e plaats! Mascha, Mirjam, Annemarie en Marina. Woerden 21 mei 2006.

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 2

  Van de voorzitter Het is al weer eind mei. De trainingen worden druk bezocht als voorbereiding op de diverse wedstrijden. Bij de loopcircuits komen we steeds meer leden van KAV Holland tegen. Ik heb het niet geverifieerd, maar volgens mij hebben er op de baan nog nooit zoveel teams, van pupillen tot senioren, meegedaan aan de competitiewedstrijden. Dat de trainingen van belang zijn om goed voor de dag te komen hoef ik niemand te vertellen. Wat we daarbij allemaal in de gaten moeten houden is dat tijdens de trainingen heel veel mensen tegelijk op de baan bezig zijn. Dit betekent onder andere dat discipline van een ieder gevraagd wordt, opdat we allen ongestoord ons programma kunnen afwerken. De trainers spelen hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Volg hun aanwijzingen op. Zij kennen de regels van de baan. Daarnaast speelt veiligheid op de atletiekbaan een belangrijke rol. Des te drukker de baan, des te meer moet er op veiligheid gelet worden. Over veiligheid op en rond de baan is veel geschreven en gesproken. Ook in Hollands Welvaren is aan dit onderwerp in het verleden aandacht besteed. We zullen dit blijven doen, omdat het tijdens de trainingen druk zal blijven. Een aantal aspecten wil ik hieronder specifiek noemen (bron KNAU):

  Het bestuur is er verantwoordelijk voor dat trainers en vrijwilligers voldoende gekwalificeerd en opgeleid zijn.

  Atleten en trainers dienen zich zodanig te gedragen dat zij de veiligheid van zichzelf en anderen niet in gevaar brengen.

  De trainer is verantwoordelijk voor de organisatie van de training en de veiligheid binnen de groep. De trainer dient ook aandacht te besteden aan de sociale veiligheid.

  Atleten dienen zich te houden aan de instructies die hen door de trainers worden gegeven daarnaast dienen ze zich te houden aan regels voor veilig gebruik van de accommodatie.

  Atleten hebben de verantwoordelijkheid om alleen deel te nemen aan een training/ wedstrijd als zij zich sportmedisch gezien fit voelen of daarover een sportmedisch advies hebben ingewonnen.

  Vanuit het bestuur zullen wij het onderwerp veiligheid op de agenda laten staan. Verder rekenen wij op jullie medewerking en aandacht! Tot slot: heel veel plezier en succes bij jullie trainingen en wedstrijden. Maurits Overkleeft

  6 Juli deadline volgend HW

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 3

  Ondertussen op de website Door: Bram Baars Bevrijdingsvuur opgehaald door KAV Holland Al jaren wordt namens Bevrijdingspop in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen het zogenaamde 'bevrijdingsvuur' opgehaald. Dit gebeurt door sporters van lopersgroepen uit heel Nederland (waaronder sporters namens alle 12 provinciale bevrijdingsfestivals)om deze naar de eigen gemeente te brengen. Daar gaat een ceremonie aan vooraf op het plein naast hotel 'De Wereld' in Wageningen -de plaats waar de Duitse capitulatie getekend is- waarna even na twaalf uur s nachts het vuur wordt overhandigd aan de diverse sporters. Nadat Bevrijdingspop de afgelopen jaren voor uiteenlopende voertuigen gekozen heeft om het vuur van Wageningen naar Haarlem te brengen, is er dit jaar voor het eerst voor lopers gekozen. De KAV Holland estafetteploeg met Ren, Stephan, Ludwien, Frank, Patrick, Geert-Jan, Kees en Hans brachten het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Haarlem. Nadat ze om 24.00 van de Burgemeester in Wageningen het vuur hadden gekregen, liepen ze in etappes van 10 minuten per persoon door de nacht (onder begeleiding van motoren) met de olielamp de 135 km naar Haarlem. Rond 11.00 uur arriveerden ze moe maar voldaan in Haarlem. Om 14.30 mochten ze op het podium van bevrijdingspop ten overstaan van duizenden toeschouwers het vuur overhandigen. Goed gedaan lopers! De helden die het vuur hebben binnengebracht KAV Senioren competitie: druk in de 2e divisie! Afgelopen zondag streden 4 teams van KAV Holland (het 1e en 2e heren team, en het 2e en 3e damesteam) voor de eer van onze vereniging, in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Waarschijnlijk kunnen weinig atleten zich zoveel aanmoedigingen herinneren, en zoveel gezelligheid tijdens een wedstrijd! Zie ook de fotoreportage op de fotoafdeling. Het Haarlems Dagblad bracht een mooi verslag van deze wedstrijd. Dit bericht staat, net als nog veel meer andere berichten uit de media, op de media afdeling. U kunt het krantenbericht op de media-afdeling lezen!

  Joost Bouwman wist met een sterke 2:00.04 NET niet onder de 2 minuten te komen op de 800 meter!

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 4

  Uitslag CD Competitie Haarlem De uitslag van de CD Competitie-wedstrijd op onze atletiekbaan, is terug te vinden bij de uitslagenafdeling. LET OP: de uitslagen die als eerst zijn gepubliceerd blijken niet geheel correct te zijn. Ze zijn inmiddels vervangen door gecorrigeerde uitslagen. KAV's Marktplaats Sinds kort is er een nieuw forum bij: KAV's Marktplaats. Op dit nieuwe gedeelte van de website kan je als lid van KAV Holland (indien je een account hebt) een advertentie plaatsen, als je iets zoekt of als je iets over hebt! Heb je nog een paar mooie spikes in de kast liggen, die je niet meer past? Zoek je een KAV wedstrijd-outfit? Plaats een oproep in dit nieuwe forum! Foto's Pupillenwedstrijd Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd van het seizoen plaats, op onze atletiekbaan. 's Ochtends bij het opstaan leek het een regenachtige en druilerige dag te worden, maar uiteindelijk zijn er nog heel wat zonnestraaltjes doorgebroken! De foto's die Rob Schoonen heeft gemaakt staan in een nieuw album in de fotogalerij. Fotos keep-fit Koninginnedagtraining De keep-fitters hielden een Koninginnedagtraining. De fotos zijn te zien op de website en je vind de informatie van het uitje op 15 juli.

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 5

  Holland Totaal Agenda

  Smoeltjes van KAV pupillen uit het Smoelenboek op kavholland.nl

  JUNI 2006 Vr 9 CD Evening Games, Heiloo Vr 9 Jeugd Olympische dag Za 10 Pup Competitie AV Dem Beverwijk 10/11 CD Meerkamp, Heerhugowaard Zo 11 LG KiKa run Za 17 CD Gebiedsfinale Beverwijk of Krommenie Vr 23 LG Grachtenloop Zo 25 Pup Meerkamp Hylas, Alkmaar Vr 30 CD Evening Games, Santpoort

  JULI 2006 Za 1 Pup Competitie Haarlem Do 6 AL Deadline Hollands Welvaren Za 15 KF Jaarlijkse fietsdag

  AUGUSTUS 2006 Za 19 CD Dutch Challenge, Santpoort Za 19 Pup Open wedstrijd Lycurgus, Krommenie 26/27 C C-spelen, Amsterdam Zo 27 Sen Open wedstrijd Eind AL Deadline Hollands Welvaren

  SEPTEMBER 2006 Za 2 Pup Wedstrijd AV Dem, Beverwijk Zo 3 D D-spelen, Amsterdam Za 9 CD Landelijke Competitiefinale, Zoetermeer Za 9 LG Pierloop Vr 15 CD Finale Evening Games, Haarlem Zo 17 CD NK Estafette, Amstelveen Za 23 Pup Competitiefinale Hylas, Alkmaar Zo 24 LG ZKA loop

  OKTOBER 2006 Do 5 AL Deadline Hollands Welvaren 7/8 AL Onderlinge Wedstrijden 2006 Zo 15 LG Marathon Amsterdam

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 6

  Start Baancircuit Door: Arno Mul Het baanseizoen wordt elk jaar traditioneel geopend in Lisse met de Ter Specke Bokaal. Mirjam Boxhoorn ging daar verder met waar zij vorig jaar gestopt was, namelijk wedstrijden winnen. Ook nu weer won zij overtuigend het verspringen. Verheugend was de rentree van Joan van den Akker. Na een jaar van blessureleed (en een operatie aan haar voet), kwam zij nu weer over de finish. De tweede wedstrijd in het Nationale Baan Circuit leverde opnieuw een uitstekende prestatie op voor Mirjam Boxhoorn. Voor het eerst op een wedstrijd buiten het NK sprong zij over de 6 meter en won zo ook de tweede wedstrijd van Circuit. Bij de mannen vielen de prestaties van Joost Bouwman, Marinus Winters en Elmar Kal op. Joost benaderde de 50 seconden grens weer eens en lijkt daarmee een moeizame voorbereiding toch een goed vervolg te geven. Elmar en Marinus liepen beiden een pr en Marinus begint nu echt in de buurt van het stokoude record van Ivar van der Marel (1,55,51 uit 1985!) te komen.

 • Hollands Welvaren Mei 2006 - pagina 7

  Cindy Heus is een held Door: Ivo Laten we eerlijk zijn, het moest gewoon een gezellig dag worden. Maar ja, als Cindy twee keer vals gaat starten dan besef je opeens dat het geen grappen meer zijn. Cindy was tot op het bot gemotiveerd en ondanks dat zij daar zelf weinig profijt uit haalde, was zij de grondlegster van enkele fenomenale prestaties. Op het moment zelf zal zij er ongetwijfeld anders over gedacht hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat de race van Cindy ervoor heeft gezorgd dat Selma zo hard liep en dat Amber 400 meter horden mag lopen in de eerste ploeg. Want ja, als iets overduidelijk werd, is het wel de ongemeen gruwelijk leuke sfeer die ervoor zorgt dat sommige mensen boven zichzelf uitstijgen. Tineke liep een wereldrecord op de 1500 meter, waarom, omdat zij h