GrimGram 1 09/10

32
Verenigingsblad der DSV Nieuwe Delſt - societeit de Bolk - 09/10 - nr. 1

description

Verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft, jaargang 2008 uitgave 2

Transcript of GrimGram 1 09/10

Page 1: GrimGram 1 09/10

Vere

nigi

ngsb

lad

der

DSV

Nie

uwe

Del

ft -

soc

iete

it d

e Bo

lk -

09/

10 -

nr.

1

Page 2: GrimGram 1 09/10

ALV Besluiten:

De ALV der D.S.V. “Nieuwe Delft", in overweging nemende dat er een constitutievolgorde

bestaat, besluit dat net geïnaugureerde leden de felicitaties van het bestuur in constitutievolgorde zullen ontvangen, en gaat over tot de orde van de dag."

Er zal een beleid ten aanzien van schade komen.

Het bestuur zal eerst de wetgeving betreffende het schadebeleid verder uitzoeken alvorens er een definitief schadebeleid wordt opgesteld.

Page 3: GrimGram 1 09/10

3

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

}

ColofonDe GrimGram is een uitgave van D.S.V. Nieuwe Delft. Het meeste in deze uitgave is vrij van copyright. Het overnemen van foto’s met bronvermelding is toegestaan.

Societeit de BolkBuitenwatersloot 1-32613 TA Delft

Bestuur [email protected]ëlle Mulder [email protected] Hoeben [email protected] Klifman [email protected] Hammann [email protected]ëlle en Emiel [email protected]

Redactie GrimGramNoor Pellemans [email protected] VerbeekElanor SlaatsMax Maton

Inhoudsopgave

Redactioneel 4Presidentieel 5Uit de oude doos 9Waar blijft die praeses dan? 1050 jaar D.S.V. Nieuwe Delft – lustrum X 12Uitgelicht 14Klusserdeklusklus 16Stripje 17De Thesauriër 19Undercover Bolker 21Column 22De Schat – deel 1 24Jarig binnen twee maanden 26What’s next 27

Page 4: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

4

Redactioneel

De GrimGram is weer vol goede moed begonnen aan een nieuw redactioneel jaar. De commissie is inmiddels versterkt met Elanor en Max, we hebben helaas afscheid moeten nemen van Biem. Biem heeft zich jarenlang fanatiek ingezet voor de GrimGram, hij hield zich voornamelijk bezig met de logistieke gang van zaken binnen de GrimGram. Evelien is op dit moment onze buitenlandse correspondent in Portugal en zal pas vanaf maart weer actief binnen de commissie deelnemen.

Het afgelopen jaar is er veel verandert aan de GrimGram. We hebben geprobeert de GrimGram op een hoger niveau te krijgen en we willen proberen dit dit jaar door te zetten. We hopen (al is dit voor papen) dat de GrimGram het komend jaar net zo gevuld is als vorig jaar, want dat was zeer goed. Dat kunnen we niet alleen, dus vragen we iedereen om stukjes in te leveren. Liever te veel stukjes dan te weinig, dan maar een GrimGram van 200 paginas.

We denken dat het ook dit keer gelukt is de GrimGram te vullen met een aantal zeer interessante artikelen, en sinds enkele jaren weer eens een strip. Er is in deze GrimGram onder andere een artikel over de nestorrace te lezen (voor zover je hem zo mocht noemen).

Kortom weer genoeg leesplezier.

Met vriendelijke groet namens de voltalige GrimGram,

Wouter

Page 5: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

5

Presidentieel.

Ondertussen ben ik al weer een aantal weken aan het werk als president. We zijn ondertussen officieel gewisseld en hebben de Dies ook alweer achter de rug. Ook de begroting is ondertussen goed gekeurd. Er zijn een hoop dingen besproken, zo komt er een nieuwe koelkast in de keuken, wordt er een onderzoek gedaan naar een passend schadebeleid voor de vereniging. We hebben 24 nieuwe leden geïnaugureerd.

Ik denk dat ik namens het gehele bestuur kan zeggen dat het in het begin wennen was om bestuur te zijn. Je moet ineens verantwoordelijkheden nemen, dingen regelen en alles in de gaten houden. Maar ondertussen hebben wij onze draai gevonden. Net als het bestuur vorig jaar willen wij elke dag in de sociëteit aanwezig zijn zodat jullie (bijna) altijd iemand van het bestuur kunnen aanspreken.

Voor dit jaar zijn er een hoop plannen. Zo willen wij de bar 250 uur ophouden. Ook komt het Lustrum van de vereniging eraan. Het komende jaar zal dan ook in het teken staan van het Lustrum met leuke activiteiten, feesten en een gala.

De andere commissies zijn ook al hard bezig met activiteiten en feesten te plannen. Zo heeft de B-film al een programma met films en zijn er al een aantal films vertoond. De Axif heeft al een sjoeltoernooi gehouden en de feestcom is bezig met een kerstfeest.

BeleidsweekendIk ben in september samen met mijn bestuurgenoten een weekendje weggegaan naar een vakantiehuisje in Paasloo (Overijssel). Hieronder een verslag van dit weekend:

Het begon allemaal op vrijdagmiddag. Deze middag hadden we een constitutieborrel bij B.I.T.O.N. Utrecht. Aangezien Utrecht wel op de route ligt naar Paasloo hadden we besloten even

Page 6: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

6

langs te gaan bij deze vereniging. Om 15.08 wouden we de trein naar Utrecht nemen toen Emiel ons belde dat de treinen niet reden. Een goed begin….

Nadat we op het station hadden rondgekeken besloten we met de bus naar Zoetermeer te gaan. Dit leek ons een goed plan aangezien de bus naar Zoetermeer ruim minder vol was dan de bus naar Den Haag of Rotterdam.

Op Zoetermeer aangekomen had de stoptrein naar Utrecht ook vertraging. Toen we vanaf Gouda de intercity wouden nemen kwamen we er achter dat ook deze trein vertraging had. De reden hiervan, Emiel had een negatieve karma en zijn horoscoop was ook niet zo opbeurend.

Uiteindelijk waren wij om 17.30 uur bij B.I.T.O.N. terwijl wij gepland hadden om rond 16.30 aan te komen. Na een paar drankjes (ik mocht geen bier want ik was de bob) mochten wij recipiëren. We hadden een mooi kado gemaakt namelijk een roze hoed met in de rand pleasuremax condooms. Tijdens deze borrel hebben wij het moto voor dit jaar bedacht want toen wij naar de condoms keken bedachten wij dat maximaal plezier wel een mooie uitdrukking is.

We hebben snel wat gegeten op Utrecht, zijn doorgegaan naar Amersfoort waar we de auto van mijn ouders mee kregen, hebben wat boodschappen gedaan en zijn verder gegaan naar de camping. Uiteindelijk waren wij 5 minuten te laat bij de camping waardoor we niet meer het terrein op konden met de auto. Bij het huisje aangekomen hebben we snel de spullen opgeruimd en zijn lekker een film gaan kijken.

De volgende ochtend lekker ontbeten en toen maar gaan praten over bestuurs zijn en een beleid vormen. Tussendoor even snel spullen gehaald voor de bbq die gepland was. Daarna zijn we weer verder gegaan met overleg. Rond 4 uur na goede discussies en leuke plannen besloten we dat het mooi was

Page 7: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

7

geweest voor de zaterdag. We gingen spelletjes doen. Terwijl we weer naar buiten liepen, de zon in ongeveer 20 graden, met een biertje in onze hand zegt Emiel: “bestuur zijn is wel zwaar”.

De bbq was erg gezellig, we hadden genoeg eten en bier. (0.75 kg vis; 0.4 kg hamburgers; 0.5 kg kipfilet; 0.5 kg kippenpoten; 0.4 kg worst) Het toetje bleef zelfs over omdat iedereen zo vol zat. Frank wou tijdens het weekend de B-Film goed presenteren dus de foute films kwamen uit de kast met als topper van het weekend. From Dusk Till Dawn, een film die wij erg grappig vonden.

Zondag hebben we heerlijk uitgeslapen rustig ontbeten en opgestaan. Daarna hebben we (wederom in de zon met een heerlijke temperatuur) de laatste dingen besproken die op de agenda stonden. De rest van de dag hebben we besteed aan het spelen van de grote Dalmuti.

Page 8: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

8

Emiel kan niet zo goed tegen zijn verlies. Zijn argument hierbij is: ik kreeg gewoon slechte kaarten. Toch was Emiel niet de grote verliezer. Coline had de meeste punten verzameld wat normaal niet de bedoeling is maar Coline kwam op precies 50 punten uit. Hulde hiervoor.

Ik kan zeggen dat we een erg leuk weekend hebben gehad waarin we een hoop hebben besproken. De terugweg ging gelukkig een stuk soepeler.

Ik hoop dat het een mooi jaar gaat worden waarbij ik jullie allemaal veel gaan zien op onze sociëteit.

Mariëlle

Wist U Dat:

50 het kleinste getal is dat geschreven kan worden als de som van twee kwadraten op twee verschillende manieren. (50 = 12 + 72 = 52 + 52 of 50 = 32 + 42 + 52). 50 het atoomnummer van tin is. 50 het het vijfde magische nummer in de kernfysica isHet aantal staten in de VSBestuur 50 bestaat uit 50% man en 50% vrouwEr werd € 50,- losgeld geëist tijdens de ontvoering van Bob de Vis.50% van het bestuur LR studeert (daar zijn we overigens niet trots op)(red. LR B’vo!).50 jaar geleden het Groningse aardgasveld ontdekt is.De Astrix stripverhalen zich afspellen in 50 voor Christus.De uitstoot van broeikasgassen moet in 2050 met 50% vermindert zijn.50% van het bestuur niet tegen kietelen kan (red)

*

*****

*

***

*

Page 9: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

9

Uit de oude doos

Het is een rubriek die vorig jaren ook een paar keer in de GrimGram stond. Nu waren wij als bestuur oude lustrumboekjes aan het bekijken en kwamen een mooie lijst tegen die geschreven is door Walter.

Wat niet te zeggen tegen Owee-gangers:- Zeker, we hebben bijna elke maand wel een activiteit- Kijk, de Oude Kerk staat scheef, leuk he?- OP de meeste baravonden worden flikkers wel getolereerd- Het kost je hoog op 25-30% per jaar- Ik kan me best voorstellen dat hier niet zoveel meisjes lid worden- Af en toe zijn er wat vechtpartijtjes maar meestal gaat het wel goed.- Ja, ik ben het helemaal met je eens, wat slim opgemerkt van jou zeg.- Heb jij cup C of D.- Ik kom hier zeker twee keer per jaar.- Wat kleurt die das enig bij dat streepjesoverhemd.- Ik ben op de bar ontmaagd, vorige Owee.- Het is even doorbijten die eerste twee jaar, maar daarna wordt het heel gezellig.- Drie jaar geleden is hier nog iemand afgestudeerd.- Je bent toch niet lesbisch hoop ik?- Nee, SM-avonden komen niet zoveel meer voor, nee.- Ik wilde eigenlijk lid worden van de Bond, maar die zaten al vol.- Volgende maand wordt de WC gerepareerd.- Sorry jongens, maar het is al vier uur, ik ga de bar afsluiten.

Page 10: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

10

Random Bolker

Welke random bolker ben je?Ik ben random Bolker #42, beter bekend als Mario Schilder.

Waarom ben je in Delft gaan studeren?Ik ben in Delft gaan studeren omdat ik de studie MST de leukste en beste scheikunde studie vond die ik kon vinden en omdat ik eigelijk uit huis wilde.

Wat vind je het leukst bij de Bolk?Het leukste bij de Bolk vind ik de gezelligheid, de uitstapjes en de vriendelijkheid van de mensen.

Wat zou je doen als je God was?Als ik God was zou ik koffie instellen als eerste levensbehoefte.

Waaraan ben je verslaaft?Kan je dat niet opmaken uit mijn antwoord op vraag 4?

Wat wordt je later als je groot bent?Na mijn studie (ik ben al groot genoeg namelijk) wil ik pyro-technicus worden.

Wat was je grappigste ‘goede voornemen’ van afgelopen jaar?Het enige goede voornemen dat ik altijd neem is om geen goede voornemens te nemen, wat best wel tegenstrijdig is eigelijk...

Hoeveel verschillende sokken heb je?Ik heb te weinig verschillende sokken.

Wat is je lievelings-verjaardags-liedje?Mijn lievelings-verjaardag-nummer is de “Funny Happy Birth-day Song” van Adam Sandler.

Page 11: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

11

Waarom bestaan we?Wij bestaan om te consumeren, onze darmen te legen, onze uitwerpselen te verwerken en weer te consumeren.

Ik ben liever dood dan...?Leven als Tokio Hotel fan.

Dilemma’s:Bier/Sterk

Realist/Idealist

Windstil/Orkaan

Aanval/Verdediging

Page 12: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

12

Waar blijft die praeses dan?Viering van de 49e dies natalis der D.S.V. ‘Nieuwe Delft’

Vrijdag 23 oktober, superhelden en een enkele schurk hier en daar begonnen aan een heerlijk feestmaal om een goede start te maken aan het vieren van de verjaardag van onze vereniging. Vlak daarna waren meer helden en schurken in aankomst om ons nieuwe bestuur te constitueren. Superschurken waren intussen bezig om in en om het Huisch te zorgen dat onze superheld van de avond, Mariëlle, de epische Nestorrace niet zou winnen. Dit gebeurde ook in de Bolk zelf, zoals kryptonite is voor Superman, zo was olifant voor Mariëlle. Terwijl het bestuur en degenen die constitueerden ervoor zorgden dat de flessen olifant leeg gingen, testte het Huisch ‘Allah Ahkbar’ (Allah 10bar).

Om 12 uur was het dan zover: Superhelden vs. Superhelden

vereniging vs. Huischmaar vooral

President vs. Nestor!

De schurken gebruikten een ingenieus plan om verwarring te creëren en de Nestor aan de superhelden te laten ontsnappen: in plaats van één Nestor stonden er vier! Maar zelfs dan was de overmacht aan superhelden genoeg om ze gewoon alle vier tegen te houden. Terwijl de Nestors en een groot aantal helden als een woelende menigte voor de deur van het Huisch aan de gang waren kon de President intussen ontsnappen aan de schurken die de weg versperden naar het einddoel: De vuurpijl. Te laat besefte ze dat de weg die ze koos versperd was, de ramen van het level waren door de schurken hermetisch afgesloten. Voor Xander, de Nestor, gaf dit genoeg tijd om zich door de deurkier te wurmen en als een speer naar boven te rennen. En terwijl de helden en schurken nog streden, er waren immers nog drie ‘nestors’ over, kon de Nestor doen waar het al die tijd al om ging: de vuurpijl afsteken. Het Huisch, onder luid joelen

Page 13: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

13

van “waar blijft die praeses dan” stelde het Huisch weer open en zo kon ook de President een vuurpijl afschieten.Hoewel de slechteriken dit maal wonnen was het toch tijd voor een feestje en met bier in overvloed wilde dat wel lukken ook. Verbroedering alom, goede muziek en een breakdancende Stricker: de Dies was weer een succes!

Wij hopen jullie ook volgend jaar weer te zien op de Dies,

Namens de DiesCom ‘09

Maaike Min

Page 14: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

14

50 jaar D.S.V. Nieuwe Delft – lustrum X

Volgend jaar is het al weer 50 jaar geleden dat onze vereniging is opgericht. Sommigen van ons kennen nog wel de verhalen van vroeger. Het koor dat ons opgericht zou hebben, de buurt die de rotte tomaten al maanden op spaarden om naar de nieuwe sjaars te gooien wanneer die tijdens hun ontgroening door de gracht moesten ploeteren en het biljart waar nog wel eens meer dan één balspel op beoefend werd.

Vijftig jaar is een hele tijd, een tijd waarin veel gebeurd is, en dat moet gevierd worden. Daarom zijn wij (Yoerik, Maarten, Paul, Max & Roy) al een aantal maanden druk bezig om komend lustrum een berg grote, leuke, gave en gezellige activiteiten neer te zetten om te vieren dat er nu al weer 50 jaar studenten een hoop lol kunnen beleven in dat voormalige hotel: de Bolk.Wanneer je dit leest is de eerste activiteit alweer ten einde, de brainstorm. Hopelijk heb ook jij ons toen vertelt wat jij nu eigenlijk allemaal gaaf vindt. De komende tijd zal je steeds meer van ons horen, in de eerste plaats natuurlijk over het weekend; een paar dagen gezellig een grote groep leden bij elkaar in een huisje.

Het weekend is natuurlijk niet het enige. Er zal natuurlijk sowieso een groot gaaf diesfeest komen en speciaal voor de Bolkers die vinden dat we veel te weinig in pak doen: het gala. Daarnaast gaan we nog allerlei andere activiteiten doen, maar daar hoor je later wel iets over. Mocht je nou opeens nog een gaaf idee hebben waarvan je vindt dat het zeker niet bij het lustrum mag ontbreken, mail het dan gewoon even naar [email protected] of vertel het één van ons.

Als laatste komt er natuurlijk ook weer een heel gaaf lustrumboekje. De redactie is daar ook al aan begonnen en zijn onder leiding van Alexander druk bezig met ontwikkelen van dit unieke stukje geschiedenis. Maaike, Cathelijne en Alexander zijn van plan er een heel mooi boekje van te maken.

Page 15: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

15

Extra ideeën zijn hier natuurlijk ook altijd welkom, dus spui ook al je ideeën voor het boekje bij hen of gewoon ook via [email protected].

Houdt volgend jaar oktober maar gewoon alvast vrij in je agenda, want het lustrum wil je niet missen!

De lustrumcommissie

Page 16: GrimGram 1 09/10

Uitgelicht

Page 17: GrimGram 1 09/10

Uitgelicht

Page 18: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

18

Bekende Bolkers in een paar woorden

Aldo – Zo typisch studentikoos dat je zou denken dat hij er moeite voor doetAlexander – 49 met een meningBart T – De verpersoonlijking van de eeuwige strijd tussen sportiviteit en luiheidBenjamin – Altijd het middelpunt van de aandachtBiem – de enige die hockey en de Bolk succesvol kan combi-nerenCatelijne – Altijd bereid te vinden voor een gezellige wandelingColine - Coline “Cocktail” HammanDaniël – Daniel “enge spelletjes” van GelderenDirk – Het harpyja boegbeeldEduard – de klusserEmiel – de enige Bolker die graag onder de grond zitEric S – Ons meest fanatiek aanwezige oud-lidEvelien – houdt Bolkers bezig, ook aan de andere kant van de wereldFrank – Frank “ Bikini girls on dinosaur planet” HoebenFreek – Altijd druk met projectenHidde – Antieke boten en computers gaan prima samenJakob – De voorzittende ondernemerJasper D - Het boegbeeld van Hollands gedistilleerdJeroen K – Dieselblokken en Duits wapentuigJohn-Alan – De ideale werknemer van FokkerJoost Klip – Heeft zn eigen kudde sjaarsKees “Was ik maar een vis” de RijkeMaaike “Bikkelpul” MinMaarten – De kok met gevoel voor theaterMarianne – Eeuwig penningmeesterMarielle “Konijnen en Dolfijnen” MulderMartijn “Nee dat kun je beter zo doen” NijensteinNiels – Het boegbeeld van Sci FiNoor – de breekbare kokPaul – Brabants nominaalPeter van Gemert – De jongen met de bijnaam waar hij niet

Page 19: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

19

vanaf komtPeter van Tol – “Wat ik ooit met een zeilboot gedaan heb”Roy – Metal en MaaikeRudi – Bolk zit in zn bloedStefan ” Mp3 computer” LenselinkStuart “Bassturbator” EdelenbosThomas “teveel vrije tijd” ArtsWouter - politiek en rugby

Thomas

Page 20: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

20

Klusserdeklusklus

Beste Bolkers, botteraars en andere gave personen,

De komende drie maanden ligt de botter weer in Rotterdam voor onderhoud. Er gaat weer veel gebeuren en JIJ kan daar onderdeel van zijn. Train je armen en word leniger dan ooit door mee te doen met het krabben van de boot. Je zult zien dat overal waar je komt de boot direct mooi goudgeel wordt onder je krabber. Verzorg daarna je handen met lijnolie zodat deze weer soepel en glad worden. Daarnaast is er genoeg tijd om kennis en ervaring op te doen over het repareren en tanen van zeilen. Dit zal het begin inluiden van de soosklusweek waarin we de complete inventaris van Trui onder handen nemen. Alles wordt geschuurd gelakt en gerepareerd.

Een andere week die je niet wilt missen is de hellingweek. Dit is het enige moment waarop je onder de boot door kunt lopen en dát zien wat altijd onder water zit. Ook zal er dan volop gebreeuwd worden om de boot weer waterdicht te maken, zodat er ook komend jaar weer vrolijk gevaren kan worden. Help je mee met klussen? Dan mag jij in het voorseizoen gratis mee!

De klusperiode begint zaterdag 5 december. Dan komt de boot aan in de Oude Haven in Rotterdam en halen we alles van boord wat los zit, zodat dat in de wintermaanden warm en droog binnen kan staan in de Bolk.

Dus heb jij in een weekend niets te doen? Kom dan klussen. Inschrijven kan op de inschrijflijsten die in de soos komen te hangen op het botterprikbord. Daarnaast kun je natuurlijk altijd bellen of mailen.

Tot dan,

Martijn - Kluscom(@bu130.nl)

Page 21: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

21

Stripje

Page 22: GrimGram 1 09/10
Page 23: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

23

De Thesauriër

De Thesauriër(Latijnse naam: Homo Thesauris) is een in leven zijnde menssoort. De thesauriër bevindt zich vooral in Europese landen en de verenigde staten. De natuurlijke habitat van de thesauriër bestaat uit een omgeving zonder corruptie, maar wel met geld. Mede dankzij deze eigenschap is de thesauriër uitgestorven in afrikaanse landen.

De thesauriër is een afstammeling van de homo sapiens. De thesauriër is ontstaan rond de uitvinding van het geld (vermoedelijk 350 voor Christus).

De thesauriër bevindt zich vrij hoog in de financieële voedselpiramide, en heeft als grootste vijand de de permanente financieële commissie(Latijnse naam: Permae Financio). De thesauriër weet te overleven door zich te schikken naar de permanente financieële commisie.

Een thesauriër in zijn natuurlijke leefomgeving

Page 24: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

24

De thesauriër is een beschermde soort, die op uitsterven staat. Het is dan ook verboden om thesauriërs als huisdier te houden. Theasauriërs staan op uitsterven doordat zij veelvuldig werden ingezet, door criminelen, voor het uitvoeren van ‘boekhoudkundige trucs’.

Soortgelijke soorten in dezelfde familie: Homo albus bordus, homo dirkus scheringae en de homo non controllo.

Page 25: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

25

Undercover Bolker

De sjaars kijken elkaar wantrouwend aan als Wouter uitlegt dat één van de feuten al lid is bij de Bolk. Een van de sjaars heeft de inauguratie a doorstaan en is nu dus overbodig op KMT. Welke botteraar heeft al eens een botteravontuur gehad? Er zal een taart worden verdeeld over de sjaars met de nodige mensenkennis om de mol te ontmaskeren.

Vastbesloten de taart voor zichzelf te houden besluit iedereen zich stil te houden over het onderwerp. Terwijl we ploeteren op het water en ons in leven houden met droog brood en houdbare yoghurtdrank wordt de trek naar taart alsmaar groter.

Enthousiast informeren de matrozen naar elkaars leven, in de hoop aan verdachte gegevens te komen. “Hoe oud is iedereen?” Natuurlijk moet dit wel nagetrokken worden door elkaars pasjes te bekijken. “wie heeft er naast de KMT verdacht veel andere dingen te doen voor een nieuwkomer?”.

Tegen het eind gingen mensen uit wanhoop meer overleggen: “Ruben of … zal het zijn, als jij op … stemt en ik op Ruben delen we de opbrengst!”

“Nick gaat wel erg makkelijk om met die Bolkers. Met de aankomend president papte hij wel erg snel aan.” Diegene die het wel wist, hield het stilletjes voor zich. Verder was er nog de tactiek zoveel mogelijk stemmen te krijgen, om ze bij de undercover Bolker weg te houden. Het resultaat mag duidelijk zijn: Slechts twee correcte stemmen en een van de helften werd onderverdeeld. De sjaars moesten hongerig toekijken hoe de grote stukken taart onder 3 mensen werd verdeeld. Uit medelijden werd de taart alsnog verdeeld.

Met nautische groet,Ruben, de undercover Bolker

Page 26: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

26

Column

Dat ik goed in staat ben de meest stomme acties te verrichten met het openbaar vervoer is me nu al lang bekend. Ik heb eens een keer in mijn haast om de bus te pakken de verkeerde bus gepakt, om dat vervolgens een week later te herhalen in Delft en zo een kwartier te laat was in plaats van mijn standaard veel te vroeg. En ik ben ook meer dan eens in het verkeerde dorpje beland.

En vandaag, na twee en een half uur ploeteren aan een statica tentamen, dat eigenlijk nog best meeviel, nam ik de trein naar Leiden. Daar ontdekte ik dat het niet zo slim was om eerst even door de AKO te lopen, waardoor ik mijn bus met een paar minuten miste. In plaats van braaf een half uur te wachten dacht ik met een slim omweggetje sneller te zijn.

Ik heb duidelijk niets geleerd van mijn afgelopen fiascos met de bus. Hoe dan ook, ik pakte de bus naar Noordwijk met het idee om daar de bus te pakken naar mijn lieve Noordwijkerhout.

Mijn plan leek vrij briljant totdat ik mijn bus naar Noordwijkerhout zo voor mijn neus voorbij zag rijden en een uur moest wachten tot de eerstvolgende bus weer naar mijn huis ging. By the way, het was 8°C en het regende. In mezelf vloekend over mijn domme acties besloot ik maar naar huis te lopen.

Toen ik langs een begraafplaats liep herinnerde ik me ineens dat het de laatste rustplaats was van mijn opa en oma. Met tijd in overvloed besloot ik maar hun graf op te zoeken en zo te bewijzen dat ik heus wel een lieve kleindochter ben. Na een tijdje zoeken vond ik het graf met de namen “Bertha Staats - Versteege” en “Jaap Staats”. Ik was vergeten hoe mooi de oranje-bruine kleur was van hun steen die perfect paste bij het herfstseizoen. Hoe mooi de steen erbij stond, zo onverzorgd en lelijk de rest erbij lag. Allemaal dode bladeren, een verpieterd bloemetje dat eruit zag alsof het al meerdere winters heeft

Page 27: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

27

gezien en gemeen onkruid dat overal te voorschijn was gekomen, en dat terwijl de andere graven er allemaal mooi onderhouden erbij lagen. Het was een ietwat pijnlijk en eenzaam beeld, alsof mijn grootouders vergeten waren door iedereen en hun namen in het steen het enige bewijs was van hun leven hier op aarde.

Daar moest wat aan veranderen. Ik ben half Noordwijk door gelopen totdat ik een bloemenzaakje vond en ben met een plantje in mijn hand terug gelopen. De regen was intussen alweer gestopt, maar de grond waar ik in wroette was nog wel koud en nat. Tot het beste dat mijn magere tuinierstalent mij toestond heb ik het graf opgeknapt. Het eindresultaat was niet bepaald prachtig maar het graf had zijn eenzaamheid verloren en iedereen die er nu langs liep zou kunnen zien dat mijn opa en oma nog niet zijn vergeten.

Vervolgens liep ik maar weer naar de dichtstbijzijnde bushalte om een paar minuten te wachten op de volgende bus.

Elanor

Page 28: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

28

De Schat – deel 1

Zoals een voorganger van mij ooit in een GrimGram stukje heeft uitgelegd is een thesaurier een schatbewaarder. De grote vraag is natuurlijk: welke schat bewaard de thesaurier van de Nieuwe Delft?

Het pand is niet van onszelf en heel veel geld hebben wij nu ook weer niet. Mijn doel dit jaar is dan ook om ervoor te zorgen dat onze vereniging een echte schat heeft waar de latere thesauriers zorg voor kunnen dragen. Natuurlijk zijn er verschillende opties. Vooralsnog zit ik te denken aan een gezonken schip met goudlading. Er zijn ook al verschillende bedrijfjes die zich hierin gespecialiseerd hebben. Ik denk echter dat onze vereniging een zeer goede kans maakt op het beconcurreren van deze bedrijfjes. Wij hebben namelijk iets wat ons uniek maakt: een hechte groep mensen die samen één doel nastreeft.

Ik denk dat met de inzet van alle commissies binnen deze vereniging het vinden van een schat tot de mogelijkheden behoord. Het AxiF kan haar organisatietalent inzetten om alles te coördineren, het NiCo kan de apparatuur bouwen, de TostiCom zorgt voor versnaperingen onderweg, de FeestCom voor het geweldige feest achteraf enz. Op deze manier komt er ook meer binding tussen de commissies en werken deze niet

Page 29: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

29

meer alleen maar op zichzelf. Met meerdere commissies één ding organiseren zorgt voor één heel gaaf iets en dat is beter dan twee dingen die een beetje gaaf zijn.

Terug naar de schat: er zal nog veel moeten worden uitgezocht van te voren (iets voor de acquisitiecommissie?), daarover meer in komende GrimGrams.

Emiel KlifmanThesaurier der D.S.V. Nieuwe Delft

Page 30: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

30

Jarig binnen twee maanden

Marie-Louise Brantjes 23 novemberRoelof Jacobs 27 novemberRudi Kalter 2 decemberAlexander de Loor 4 decemberFrank Hoeben 20 decemberMarianne de Meester 28 decemberTijs Vermeulen 5 januariWouter Verbeek 19 januariNiels Treffers 24 januari

Page 31: GrimGram 1 09/10

GrimGram - verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft - 09/10 - nr 1

31

What´s Next?

Wij, als GrimGram zijn natuurlijk heel blij dat deze GrimGram zo vol is geworden, maar we hebben nog veel liever dat de volgende op zijn minst net zoveel stukjes krijgt! Blijf daarom schrijven!

De deadline voor de volgende GrimGram is vastgesteld op:

Vrijdag 5 februari 2009

Deze GrimGram is gedrukt door de Copie-sjop

Page 32: GrimGram 1 09/10