GrimGram 6 - 2006

20
Manual Please read carefully before use. PAS OP! De randjes kunnen scherp zijn. De binnenkant is van glas, behandel deze als een duur geslepen wijnglas. Vanzelfsprekend passen op onze GrimGram de meest in de handel gebruikelijke koffiefilters. Bereiden van Thee: U kunt ook hierin uw thee bereiden. Doe het Theezakje gewoon tussen de midden pagina en houd het koordje achter het nietje vast. We hebben hiervoor speciaal extra plaats voor overgehouden. (zie stippellijn). Wanneer zich aan de GrimGram een beschadig- ing voor doet repareren wij deze tegen kostprijs. De GrimGram zo verpakken dat deze niet kan breken. Sturen naar Delftse Studenten Verenig- ing Nieuwe Delft. De GrimGram mag niet worden gebruikt om melkproducten of babyvoeding in warm te houden. Dit artikel niet zonder toezicht door kinderen laten gebruiken Niet geschikt voor medisch of expirimenteel gebruik, noch voor magnetrons. GRIM GRAM

description

Verenigingsblad der DSV Nieuwe Delft, jaargang 2006, nr 6

Transcript of GrimGram 6 - 2006

Page 1: GrimGram 6 - 2006

Manual Please read carefully before use.

PAS OP! De randjes kunnen scherp zijn.De binnenkant is van glas, behandel deze als een duur geslepen wijnglas.

Vanzelfsprekend passen op onze GrimGram de meest in de handel gebruikelijke koffiefilters.

Bereiden van Thee: U kunt ook hierin uw thee bereiden. Doe het Theezakje gewoon tussen de midden pagina en houd het koordje achter het nietje vast. We hebben hiervoor speciaal extra plaats voor overgehouden. (zie stippellijn).

Wanneer zich aan de GrimGram een beschadig-ing voor doet repareren wij deze tegen kostprijs. De GrimGram zo verpakken dat deze niet kan breken. Sturen naar Delftse Studenten Verenig-ing Nieuwe Delft.

De GrimGram mag niet worden gebruikt om melkproducten of babyvoeding in warm te houden.Dit artikel niet zonder toezicht door kinderen laten gebruiken

Niet geschikt voor medisch of expirimenteel gebruik, noch voor magnetrons.

GRIM GRAM

Page 2: GrimGram 6 - 2006

2 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

2

COLOFON

De grimgram is een uitgave van D.S.V. Nieuwe Delft, de bolk.

Buitenwatersloot 1-32613 TA Delfttel. 0152126012

[email protected]

Veel van deze uitgave is redelijk vrij van copyright. Het overnemen van foto’s en tekeningen is met bronvermelding toegestaan.

Bestuur Voorzitter: Eric VroegeSecretaris: yoerik VoogdPenningmester: Huug Ouwersloot

Grim Gram redactieMarie-Louise BrantjesJeroen KnobbenAafke van den Berg

Inhoudsopgave

pagina 2 Inhoudsopgavepagina 3 Redactioneelpagina 4 Van de voorzitterpagina 5 Barcompagina 6 Penningmeesterpagina 7 Bierviltjespagina 8 Bireviltjepagina 9 Oude posterpagina 10 Fotopagina 11 Biton uitjepagina 12/13 Kleurplaat!pagina 14 Efteling uitjepagina 15/16 klusoproeppagina 17 BHBB’vo 10’er feestpagina 18 inauguratieviltjepagina 19/23 ledenlijst

Page 3: GrimGram 6 - 2006

22 3R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Redactioneel

De afgelopen dagen heeft zich een klein wonder voorgedaan. Het aantal redactieleden van de GrimGram is verdrievoudigd! We hopen dat het aantal inzendingen nu ook verdrievoudigd wordt, zodat we een mooie selectie kunnen maken en de rotzooi eruit kunnen filteren,Om dit te vieren wordt er een heerlijke chocoladeletter G uitgereikt aan degene die het waanzinnigste onderschrift weet te verzinnen bij de foto van de auto met mensen er omheen op bladzijde 10. En zoals jullie vast allemaal weten komt sinterklaas weer in het land! Daarom staat er twee grote, mooie kleurplaten in de Grimgram om in je schoen te doen. Vanaf maandag kunnen ook de verlanglijstjes worden ingeleverd.

Hierbij ook een oproep aan alle tekenaars om een kort begin van een strip voor in de Grimgram te maken. Jeweetwel, zoals de vervolgstrip in de Spits.

De volgende doodlijn is 15 december 2006.

Veel liefs en veel kleurplezier,De redactie

Page 4: GrimGram 6 - 2006

4 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

4

Van de voorzitter

Okee, het is zover. Uw vaste stukjesleverancier is nu officieel gepromoveerd tot voorzitter.

Voor dit nummer was er naar mijn mening voldoende stof om over te schri-jven. Afgelopen tijd zijn er namelijk tal van activiteiten geweest. Ik denk aan: alles van de Na-KMT, Dies, Eerstejaars -feest -diner en boekje, de eettafel, etc. Iedereen die daarbij meegeholpen heeft, bedankt voor jullie inzet! Uiteraard kan alles altijd beter. Een activiteit zou in de toekomst compleet gemaakt kun-nen worden met een Grim-Gram stukje.

Dan zou ik ook nog willen zeggen dat wij als Bolkers echt wel wat trotser mogen zijn op onze vereniging. Vergeleken met bijv. Biton doen we het nog zo slecht niet qua avonden dat we geopend zijn, eettafel en activiteiten.

Oja, tot slot; Het is handig als je je van tevoren op de lijsten voor keuken- en bartaken inschrijft. Dit scheelt een hopeloze belronde en je kunt het voor jezelf wat beter plannen misschien.

Rest mij je veel leesplezier te wensen in dit compleet nieuwe Grim-Gram nummer.

Eric V.

Page 5: GrimGram 6 - 2006

44 5R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Het relaas van een barcom

Zoals algemeen bekend worden de meest wijze woorden een leven ge-schonken aan de bar. Hoe later hoe wijzer, de vraag is nu waarom. Immers, de woorden zijn enkel aan dronkenmans oren gericht. Zodoende gaat een groot deel van de wijsheid verloren. Blijkbaar is het dus niet de bedoeling dat de wijze woorden zicht verspreiden. Maar wiens wil is dit, van de woorden of van de spreker?

De woorden verblijven in de diepste contreien van het brein. Waar vele bar-rières zijn opgeworpen. Barrières die enkel aan de bar verbroken worden. De breekijzer: Het alcoholhoudend vocht.

De spreker neemt dit breekijzer vrijwillig ter hand en het lijkt er dus op dat hij juist wil dat de woorden bereikbaar zijn. Dat ze zich verspreiden, hij opent immers de weg.Dan zijn het dus de wijze woorden zelf die verborgen willen blijven.

Maar wederom waarom? Helaas heb ik hierop het antwoord niet. Enkel de woorden weten de reden, immers enkel zij hebben de wijsheid. Misschien moeten we ze een keer foppen. Vragen waarom ze zich verstoppen en dit not-eren zodat we in de toekomst vaker kunnen genieten van hun wijsheid!Of moeten we ze respecteren? Hun privacy niet schenden en enkel genieten van de momenten dat ze zich durven te vertonen. Dit lijkt mij het best. Wie weet wat er gebeurd wanneer ze het doorhebben en helemaal niet meer komen. Nee, we kunnen beter van ze genieten wanneer ze er zijn. We hoeven immers enkel naar de bar te gaan om het breekijzer te hanteren en de woorden te bev-rijden uit hun zelfgemaakte gevangenis.

Yoerik de Voogd

Page 6: GrimGram 6 - 2006

6 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

6

Beste Bolkers,

Na een paar weken bestuur zijn, zijn er al redelijk wat dingen gebeurd. Ti-jdens de algemene ledenvergaderingen zijn er nu in totaal 18 nieuwe leden geïnaugureerd en is er een begroting behandeld. Buiten de vergaderingen om gebeuren er natuurlijk ook dingen. Één van die dingen zou ik in deze grim-gram willen noemen.Sinds een paar weken is de Bolk weer een commissie op financieel gebied rijker. Deze commissie zal zich bezighouden met acquisitie, oftewel sponsor-werving. De bedoeling van deze commissie is om sponsors te werven voor de Bolk in het algemeen en commissies als de OWeeCommissie en de kmt com-missie bij te staan in het zoeken naar sponsors. Zo’n commissie is nieuw bij de Bolk, dus moet alles echt opgestart worden. Mocht je suggesties hebben die je graag bij de commissie kwijt wilt, dan kun je dit melden aan de leden van de commissie. De leden van de commissie zijn Renout van Rijn, Chris Vinke, John-Alan Pascoe en ikzelf. Suggesties kunnen ook kenbaar worden gemaakt door ze te e-mailen naar [email protected]. Verder is er tijdens de begrotings-ALV besloten tot strenger beleid inzake schulden bij de Bolk. Lees de notulen van de vergadering als je hier meer over wilt weten. Let er dus op dat je je rekeningen op tijd betaalt!

Huug OuwerslootThesaurier der DSV Nieuwe Delft

Wat vinden wij zoal in de GrimGram box

Page 7: GrimGram 6 - 2006

66 7R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Page 8: GrimGram 6 - 2006

8 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

8Vertaald: 28 november en 12 december Catan Tournooi tegen de Koornbeurs. Inschrijven op het prikbord.

Page 9: GrimGram 6 - 2006

88 9R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Helaas was de grimgram niet op tijd af maar we vonden hem zo mooi. Volgende keer beter.

Page 10: GrimGram 6 - 2006

10 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

10Foto: …… (verzin je eigen Delftse opmerking!)

Page 11: GrimGram 6 - 2006

1010 11R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Biton uitje

Donderdag 2 November zijn we met een groepje van 9 Bolkers naar Biton in Utrecht geweest. Biton is een studentengezelligheidsverenging heeft qua kara-kter wel wat overeenkomsten met de Bolk. Weinig verplichtingen, losse sfeer, geen ontgroening, wél gave themafeesten etc. etc. Omdat op Biton’s website had gestaan dat er 2 november een open avond zou zijn, vonden we dat wij, Bolkers, ook uitgenodigd zouden zijn. Ondanks dat we niet wisten dat de open avond ook een thema-avond was (superhelden), hebben we veel plezier gehad daar. De sociëteit was goed gevuld, mensen waren aan het dansen en waren zelfs ook wel in ons geïnteresseerd. In de blowruimte onder de “grote zaal” werd alleen gepraat, niet geblowed. Is blo-wen dan écht uit de mode?Biton heeft meer leden heeft dan de Bolk en tijdens het feest was het pand, dat iets groter dan de Bolk lijkt te zijn, ook goed gevuld. Een groot verschil met de Bolk is dat de sociëteit van Biton maar drie dagen per week open is (op maandag, donderdag en zaterdag) en dat er ook maar eens per week gekookt wordt (eettafel is wel een groot woord daarvoor). In ieder geval hebben wij een gezellige avond in Utrecht gehad en ook voldoende meters bier weggezet. De terugreis met het nachtnet verliep voor mij voorspoedig. Nadat de groep Bolkers er vandoor was om de trein te halen en ik met Hidde, die een slaapadres in Utrecht had, bij Biton vertrok bleek ik in de trein de enige zijn die die trein gehaald had. Alleen de dag erna verliep minder.

Eric V.

Page 12: GrimGram 6 - 2006

12 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

12

Page 13: GrimGram 6 - 2006

1212 13R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Page 14: GrimGram 6 - 2006

14 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

14

Efteling-uitje

Het is al een tijdje terug, maar op zondag 15 oktober zijn we met 5 Bolkers naar de Efteling geweest. Ditmaal niet vanuit het Na-KMT programma, maar georganiseerd door de “Bovag”. Ach, wat maakt het ook uit. Wij vonden het leuk om te gaan en hebben dan ook een hele leuke dag gehad. Vijf Delftse kerels in één Dafje naar de Efteling. Na afloop trokken de stoere mannen nog de aandacht van vijf aantrekkel-ijke dames. Zie foto’s.

Eric V.

Fotograaf in ’t Kotsschip

Boven: fuck, onscherp

Onder: goedzo jongens!

Page 15: GrimGram 6 - 2006

1414 15R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Bolkers, Botteraars en Buitenlui! Het Botterwinteronderhoud komt er weer aan! Het is alweer bijna zover! Na een jaar heerlijk varen over het IJsselmeer, Ned-erlandse en Duitse wad en zélfs de Oostzee tot bijna in Zweden aan toe is het tijd om onze Trui weer wat welverdiende lijnolie te geven.Vanaf het eerste weekend van december tot aan het laatste weekend van februari ligt de botter weer in de oude haven van Rotterdam en kun je er elk weekend aan klussen, zodat we ook volgend jaar weer met de mooiste schuit van allemaal de hele wereld over kunnen. Enkele grote dingen die op stapel staan voor dit jaar: nieuwe matjes in het vooronder, een nieuw grootzeil, prisma’s in het dek, nieuwe pikhaken schaven, vervanging van kapotte vlonders en veel leuke klusdagen!Het eerste weekend (2 en 3 december) wordt de boot leeggehaald, vrijwel alles mag van boord en mee naar de Bolk om in de soosklusweek (6 tot 12 januari) helemaal opgepimpt te worden. Dan worden ook de zeilen getaand en waar nodig gerepareerd. In december en januari maken we Trui schoon en krijgt ze een nieuwe laag lijnolie, wie doet de mast?In de eerste week na die vreselijk lange kerstvakantie en tentamenweek kun je stoom komen afblazen op de helling, dan wordt het hele onderwaterschip gedaan, lekke naden gebreeuwd en het vooronder aangepakt. Vanaf het eerste weekend in maart vaart Trui weer, klussers mogen gratis mee!!

Voor al deze klussen komen inschrijflijsten en een planning te hangen op het botterprikbord in de soos, je kunt natuurlijk ook altijd mailen of mij, Hidde, Stefan of Moritz aanspreken.

Pak je agenda erbij en schrijf de klusplanning over!

Tot bij het winteronderhoud!Jelle Joustra

Kluscom van de [email protected]

Page 16: GrimGram 6 - 2006

16 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

16

wk dag datum speciaal doen! 48 di 28-Nov boot komt aan in Rotterdam za 2-Dec boot uitruimen zo 3-Dec spullen naar zolder en rott. Weg 49 za 9-Dec boot poetsen zo 10-Dec boot schoon 50 za 16-Dec krabben van de boot, peut poetsen zo 17-Dec van het vooronder, lijnolie vooronder 51 za 12/23/06 vakantie zo 12/24/06 kerstavond 52 za 12/30/06 zo 12/31/06 oud 1 ma 1-Jan nieuw di 2-Jan wo 3-Jan do 4-Jan vr 5-Jan za 6-Jan tanen zo 7-Jan vouwen 2 ma 8-Jan witte week Klusweek in de Soos: di 9-Jan witte week Kastjes grondig schuren en schilderen

wo 10-Jan witte week bakskisten opklussen en lakken

do 11-Jan witte week vlonders grondig schuren en lakken

vr 12-Jan witte week pikhaken schaven za 13-Jan witte week krabben, lijnolien, harpuyzen zo 14-Jan witte week 3 za 20-Jan tentamens krabben, lijnolien, harpuyzen zo 21-Jan tentamens 4 za 27-Jan tentamens krabben, lijnolien, harpuyzen zo 28-Jan tentamens 5 za 3-Feb tentamens krabben, lijnolien, harpuyzen zo 4-Feb tentamens 6 ma 5-Feb helling Krabben, poetsen di 6-Feb helling Onderwaterschip poetsen, meer lijnolie wo 7-Feb helling deken vastzetten do 8-Feb helling Hellingweek!!!! vr 9-Feb helling verven en lijnoliën za 10-Feb helling prisma’s plaatsen zo 11-Feb helling breeuwen 7 za 17-Feb laatste klussen, motor zo 18-Feb 8 za 24-Feb inruimen zo 25-Feb laatste hand, boot mag weg… 9 za wegvaren uit Rotterdam !

Page 17: GrimGram 6 - 2006

1616 17R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Page 18: GrimGram 6 - 2006

18 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

18

Inauguratie ALV.

Joeppie, er zijn weer nieuwe leden!! Tijdens de inauguratie stevig aan de tand gevoeld over het aantal zusjes en dergelijken. Qoeloe kwam zeer voorbereid met een aantal vragen opgeschreven.

Page 19: GrimGram 6 - 2006

1818 19R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 5 2006

Page 20: GrimGram 6 - 2006

20 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 5 2006

Dag lieve kindertjes, tot de volgende GrimGram.