City guide Nice

download City guide Nice

of 17

 • date post

  11-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Nice Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Nice

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Nice

 • NiceIntroductie

  NiceNice is een populaire stad in het zuiden van Frankrijk. Deze stad bevat alleingredinten voor een perfecte korte vakantie. Door de gesoleerde ligging aande Middellandse zee geniet de stad gedurende het hele jaar van een mild enaangenaam klimaat. De schitterende boulevard direct aan zee, de levendigewinkelstraatjes in de oude binnenstad en de dagelijkse markt maken van Niceeen stad met flair. Maar Nice heeft ook een hippe kant die in hand in hand gaatmet het tranditionele bestaan. Niet voor niets raakten popsterren als Elton Johnen Tina Turner verliefd op Nice; de stad waar het warme Mediteraanse levenhoogtij viert in een schitterend decor van kleurrijke panden direct aan de zee.Reizen naar NiceNice ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Cote d'Azur en is vanuit Nederlandzeer goed en snel bereikbaar per vliegtuig, auto en trein. Het vliegveld van Niceligt net buiten de stad en is een korte busrit verwijderd van het centrum. Ookmet de auto en de trein is een reis naar Nice goed te doen. Parkeren op straatis echter op eigen risico. Een goed alternatief is de trein. Met slechts noverstap in Brussel ben je binnen enkele uren in Nice. Kijk voor meer informatieop www.nshispeed.nl.

  Nice in het kortDe stad Nice ligt aan de Middellandse Zee en wordt door de vorm van dekustlijn beschermd waardoor de zee vrij rustig is en het weer aangenaam.Vooral in en rondom de oude stad zijn er veel leuke winkels, restaurants enactiviteiten. Hier vind je ook de bekende olijfolie, Nicolas Alziari terug die je inmenig restaurant op tafel ziet staan. Behalve het centrum en de oude stad is erook nog een leuke wijk ten noorden van het centrum, Cimiez. Ook hier vind jeverschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Aan de stranden van Nicezijn ook tal van activiteiten te beleven. Zo kun je diepzee duiken, met een bandvoortgetrokken worden over het water door een boot en nog veel meer.

  Meer informatie over NiceJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Nice en ruim 80 andere stedenkunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  18 C N/AC

  Wind:NNW-

  11 km/u

  Vrij

  19 C27 CWind:WZW-

  21 km/u

  Za

  20 C24 CWind:WZW-

  24 km/u

  Zo

  19 C23 CWind:ZO-

  13 km/u

  Ma

  18 C23 CWind:WZW-

  18 km/u

  Het weer voor Nice

  Copyright 2010 Youropi.com 2/17 Powered by

 • NiceMap

  A - Hi Beach B - La Zucca MagicaC - Au Petit Gari D - Keisuke MatsushimaE - La Rotonde F - La Maison de MarieG - l'Escalinada H - Chez PipoI - Luc Salsedo J - Maison AuerK - Nicolas Alziari L - Les Grandes Caves CaprioglioM - Beau Rivage Nice N - All Seasons Vieux PortO - Hi Hotel P - Nice le Grand TourQ - Museum voor Moderne Kunst R - Diepzee duikenS - Tour Bellanda T - Matisse MuseumU - Nikaia Watersports V - Les 3 DiablesW - Highclub - Studio 47 X - SmartiesY - Festival International dArt Sacr dAntibes Z - Carnaval Nice

  Niet op de kaart:

  Copyright 2010 Youropi.com 3/17 Powered by

 • NiceHandige informatie

  Reizen naar NiceNice ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Cote d'Azur en is vanuitNederland zeer goed en snel bereikbaar per vliegtuig, auto en trein.We geven je praktische informatie over hoe je met dezevervoersmiddelen Nice kunt bereiken.

  Met het vliegtuig naar NiceNice beschikt over een eigen luchthaven: Nice Cte d'Azur Airport. Jekunt de luchthaven bereiken vanaf Schiphol (met Transavia of KLM),vanaf Rotterdam (met Transavia of Easyjet), vanaf Brussel (met BrusselsAirlines) of vanaf Dsseldorf (met Air Berlin). De luchthaven mag metrecht de internationale toegangspoort van de Franse Rivira genoemdworden. Het is dan ook, op de luchthaven in Parijs na, de druksteluchthaven van Frankrijk.

  Transfer naar de stadHet vliegveld heeft een ideale locatie naast de stad. Voor de transfer kunje gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf het vliegveld rijden erbussen naar de stad en terug. Je kunt hiervoor een gewoon buskaartjekopen en in minder dan 20 minuten ben je in het stad.

  Met de auto naar NiceFrankrijk heeft een goed ontwikkeld wegennet waardoor Nice ook met deauto goed te bereiken is. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bentvan de Franse wegenverkeerswet. In Frankrijk is het vooral op zaterdagdruk op de weg, daarom worden deze dagen dan ook Zwarte Zaterdagengenoemd. Op www.anwb.nl kun je zien wanneer het in Frankrijk druk opde weg is. Houd ook rekening met de tolpoortjes die je onderwegtegenkomt.

  Met de trein naar NiceNice is goed bereikbaar per trein. Je reist, afhankelijlk van jevertrekadres in Nederland per NS-trein of Thalys naar Brussel(-Zuid).Vanaf Brussel vertrekt dagelijks de TGV naar Nice. Een comfortabelereis die je in iets meer dan 7 uur naar hartje Nice brengt. Door de reistijdnaar Brussel en de overstap op dit station kan de totale treinreis oplopentot zo'n 12 uur. Hoewel je hierdoor niet echt sneller bent dan met deauto, biedt de trein toch een onbezorgd gevoel van reizen met zich mee.Kijk op www.nshispeed.nl voor een reisadvies naar Nice op maat.

  Openbaar Vervoer Nice

  Nice beschikt over een goed netwerk van openbaar vervoer. Er zijnverschillende mogelijkheden waarmee je je door de stad kuntverplaatsen. Zo kun je gebruik maken van de metro, de tram of debus.

  Met de tram in NiceNice beschikt over een hypermoderne tramlijn die het uiterste noordenmet de oostkant van de stad verbindt. De tramlijn volgt in de binnenstadde Avenue Jean-Mdicin en Place Massna. Het prettige aan dezetramlijn is niet alleen dat deze erg comfortabel is, maar ook dat deze zeerfrequent rijdt. Iedere vijf minuten kun je een tram aan de halteverwachten. Deze tramlijn rijdt dagelijks van 04.00 uur tot 01.00 uur.

  Met de bus in NiceHoewel de tram voor een toeristisch bezoek aan Nice veelal voorziet,kun je voor bestemmingen net buiten het centrum gebruik maken van hetdichte netwerk buslijnen in Nice. Je kunt voor de bus en metro hetzelfdejaartje gebruiken.

  Kaartjes voor het Openbaar Vervoer in NiceKaartjes voor het openbaar vervoer in Nice komen in verschillende soorten metieder hun eigen geldigheidsduur en kostprijs. Een kaartje is geldig voor zowelbus als tram. Het openbaar vervoer in Nice is zeer voordelig. Je kunt je kaartjeaan het tramstation in de automaat, bij de buschauffeur of in een boekhandelaanschaffen. Het kaartje bevat een magnetische strip die je moet validerenzodra je de bus of tram instapt. Dit doe je door de kaart op de aangegevenmanier in de validatiemachine's te stoppen welke zichtbaar bij de ingang van debus/metro hangt. Let er op dat je bij meerdere dag- en/of weekkaarten ooktelkens je kaart moet valideren bij binnenkomst! Hieronder zie je een overzichtvan de beschikbare kaartjes voor het openbaar vervoer.

  Kaarttype en Geldigheid kaartjes in de bus Prijs

  SOLOGeldig voor 1 enkele reis met maximaal n overstap binnen74 minuten. Niet geldig voor de lijnen 98 en 99 naar hetvliegveld.

  1,-

  MULTI+Geldig voor 20 enkele reizen, met maximaal n overstapper reis. Niet geldig voor de lijnen 98 en 99 naar hetvliegveld.

  20,-

  PASS 1 jourOngelimiteerd reizen voor 1 dag. Let op: je moet je kaart bijiedere rit alsnog valideren! Wel geldig voor de lijnen 98 en 99naar het vliegveld.

  4,-

  Bijzondere manieren van vervoerWil je eens met iets anders dan het openbaar vervoer reizen, probeer dan eensde Vlo Bleu. Deze blauwe fietsen zijn op ieder moment van de dag te huren optal van locaties in de stad. Fiets je liever niet zelf, reserveer dan via +33 (0)4 9381 76 15 de milieuvriendelijke Cyclotour. Voor 1,50 per persoon per km(+reservering) brengt deze je binnen 15 min naar een andere locatie in de stad.

  Parkeren in Nice

  Je kunt in Nice zowel op straat als in een van de parkeergarages parkeren.Indien je van plan bent de auto een aantal dagen niet te gebruiken, dan islangdurig parkeren op de luchthaven een goede optie. Hier kun je veilig envoordelig parkeren. Op straat parkeren is ook mogelijk. Voor zo'n 1,20per uur kun je bij de aangegeven parkeerautomaten een bonnetje hiervoorkopen. Tenslotte kun je ook van de parkeergarages gebruik maken. Wijbieden je een overzicht.

  Parkeren op straatParkeren op straat is in de gehele stad betaald, maar over het algemeen nietecht duur: zo'n 1,20 per uur. Bij de aangegeven parkeerautomaten kun je eenbonnetje kopen wat je goed zichtbaar op het dashboard van de auto legt. Zoalsook in vele andere delen in Frankrijk is er bij parkeren op straat het risico opschade. Een Franse bestuurder kijkt bij het parkeren over het algemeen niet zonauw en parkeert zijn auto waar er ruimte is (dit geldt ook voor zebrapaden). Eengoed alternatief zijn de parkeergarages.

  Langdurig parkeren op Nice AirportBen je met de auto in Nice, maar ben je voornemens deze een aantal dagen niette gebruiken, dan is het langdurig parkeren op de luchthaven van Nice eengoede optie. Hier kun je de auto veilig parkeren voor een redelijke prijs.

  Parkeergelegenheden in het oude centrumPalais de la Justice: Place du Palais de Justice, 06000Saleya: Cours Saleya, 06300

  Parkeergelegenheden in het centrumRuhl Meridien: Place des Anglais, Av. de Verdun, 06000Massna: Place Massna, 06000Espace Grimaldi: 11, Rue Maccarani, 06000 Louvre: 20, Boulevard Victor Hugo, 06000 Mozart: 11, Avenue Auber, 06000Paillon: 21, Promenade Paillon, 06000

  Voor de algemene parkeergarages in Nice gelden de volgende richtprijzen.Parkeertijd Richtprijs1 uur 1 - 43 uur 3 - 1124 uur 24 - 30

  Copyright 2010 Youropi.com 4/17 Powered by

 • NiceHandige informatie

  Wijken in NiceAlle informatie over de wijken in Nice. De geschiedenis van Nice alstoeristenstad ga