City guide Bern

download City guide Bern

of 22

 • date post

  07-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Bern. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Bern

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Bern

 • BernIntroductie

  BernOndanks dat Bern de hoofdstad is van Zwitserland is het een redelijk kleinestad. Een wandeling door het middeleeuwse centrum is een stapje terug in detijd. Niet voor niets werd het oude stadshart opgenomen op dewerelderfgoedlijst van Unesco. Het oude centrum, dat omarmd wordt door rivierde Aare, heeft allerlei indrukwekkende bezienswaardigheden als de Zytgloggeen de Mnster cathedraal. Je waant je dankzij de prachtige gebouwen veleeeuwen terug in de tijd. Ook voor de shoppers onder ons is Bern eenverademing. Bern heeft namelijk de meeste overdekte winkelstraten (zo'n 6 km)van Europa. Ben je meer van de Musea? Ook dan tref je het in Bern, met eenkeur aan hoogstaande musea. Maar ook restaurants en bars zijn hier zeer goedvertegenwoordigd. Kortom, Bern: klein maar compact en fijn!

  Reizen naar BernHet gemakkelijkst reis je vanuit Nederland naar Bern met de auto of met detrein. Met de auto kun je binnen 8 uur in Bern zijn, terwijl je er met de treinbinnen zo'n 9 uur kunt zijn. Een comfortabel alternatief dus. Het is natuurlijk ookmogelijk om naar Bern te reizen met het vliegtuig. Dit is echter vrij prijzig en jezult moeten overstappen op de luchthaven van Mnchen waardoor tijdwinst nietheel erg groot zal zijn. Wij raden je dan ook aan om of met de auto of met detrein te gaan. Parkeren in Bern is geen probleem. Kijk voor een overzicht vande parkeergarages in Bern op www.youropi.com. Wanneer je met de auto naarBern gaat bedenk je dan wel dat de hoofdstraten van Bern veelal nietbereikbaar zijn per auto. Het Openbaar Vervoer is wat dat betreft eenuitstekend alternatief om jezelf te verplaatsen in de stad.

  Bern in het kortBen je nog niet eerder in Bern geweest? Hier alvast wat handige informatie:Bern is een vredige en compacte stad met hele vriendelijke inwoners en eenprachtig historisch centrum. Heerlijk slenteren in de stuk voor stuk prachtigestraten, genieten van een lekker pilsje in n van de vele gezellige barretjes ofeen typisch Zwitserse maaltijd in de vele restaurants. Het historische centrum ishet oogappeltje van de stad en daaromheen liggen de wat minder bekendewijken die erom vragen om ontdekt te worden. Je kijkt je ogen uit in deze kleine,maar prachtige stad.

  Meer informatie over BernJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Bern en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  12 C N/AC

  Wind:ZW-8 km/u

  Vrij

  9 C 16 CWind:WZW-

  11 km/u

  Za

  7 C 16 CWind:NW-

  10 km/u

  Zo

  7 C 16 CWind:NO-

  8 km/u

  Ma

  9 C 16 CWind:

  N-8 km/u

  Het weer voor Bern

  Copyright 2010 Youropi.com 2/21 Powered by

 • BernMap

  A - Schwellenmtteli B - KornhauskellerC - Lorenzini D - Altes TramdepotE - Anker F - PunktG - Tibits H - FuguI - Klkli Keller J - MetzgerstbliK - Zimmermania L - VerdiM - Tingel Kringel N - Edith AndereggO - Lnggass Tee P - YamatutiQ - Metalo R - Confiserie TschirrenS - Allegro T - Bellevue PalaceU - Belle Epoque V - RosengartenW - Audio-Guide Bern X - Historisch museumY - Zwitsers Alpen Museum Z - Mnster beklimmen

  Niet op de kaart:1 - Bern rollt 2 - Parterre3 - Liquid 4 - Marians Jazzroom5 - Klee trifft Picasso 6 - Uienmarkt

  Copyright 2010 Youropi.com 3/21 Powered by

 • BernHandige informatie

  WijkenHet middeleeuwste stadshart van Bern is prachtig en hier is danook bijna alles te doen. Verken het prachtige middeleeuwsestadshart, dat wordt omringt door rivier de Aare, maar vergeetvooral niet om ook om de wat onbekendere districten teverkennen. Plan je trip in ieder geval zorgvuldig want Bern heeftmeer te bieden dan je misschien in eerste instantie zult denken.

  Bern is opgedeeld in 6 districten, zogenaamde Stadtteilen. Ondereen Stadtteil vallen veelal meerdere kleinere wijken. Voor eenstadsbezoek zijn lang niet alle 6 districten interessant. Wij geven jedaarom graag een overzicht van de bezoekswaardige wijken in Bern.

  Altstad | Gehele jaar

  De Altstad is het Middeleeuwse oude centrum van Bern. Ondanks detweede wereld oorlog is ze in zeer goede staat gebleven. Je vindt hiervele prachtige bezienswaardigheden, de Altstad is dan ook niet voorniets opgenomen op de lijst van Unesco Wereld erfgoed. Wanneer jedoor het centrum loopt krijg je een beetje het gevoel dat je teug in de tijdgaat. Winkelen kun je prima in de Altstadt. Je kunt hier namelijk winkelenonder maar liefst 6 kilometer aan overdekte arcades!

  Altstad Bern: de beroemde Zytglogge

  Matte | 's Zomers

  De Matte is onderdeel van het oude centrum. We vernoemen ditstadsdeel van Bern toch apart vanwege het onderscheidende karakterdat de Matte heeft. De Matte is namelijk de (voormalige) arbeiderswijkvan Bern. In de zomer is het hier altijd zeer levendig. De Matte in Bern isvoornamelijk in de zomer interessant voor toeristen aangezien het directaan rivier de Aare ligt. In de zomer zijn de vele levendige restaurants enbars altijd gevuld en dat creert een gemoedelijke sfeer. Check voordatje zaakjes in de Matte gaat bezoeken altijd even of ze nog wel bestaanen geopend zijn, dit is namelijk iedere maand weer anders. De Matte ishet lager gelegen gedeelte van het centrum van Bern en is ondermeer tebereiken via een lift op het Mnsterplein.

  Lngasse | Gehele dag

  In het district Lnggasse vind je ondermeer de Universiteit. De horeca in ditdistrict richt zich vooral op de studenten die hier studeren en veelal ook wonen.Het hoogstepunt van de wijk is de Lnggassstrasse. Hier tref je onder andereeen zeer bijzondere theewinkel al die al decennia lang een begrip is inZwitserland. Lngasse is een levendig alternatief voor de altstadt van Bern.

  Breitenrain

  Het Breitenrain district is in opkomst en een rustig alternatief voor de Altstad. Hetis voornamelijk een woonwijk, maar toch tref je er ook enkele leuke winkeltjes enkleine bars voor lunch of borrel. Breitenrain heeft een bescheiden aanbod vanunieke winkels, lunchcaf's en bovenal een aangenaam rustige sfeer. DeMoserstrasse zou je kunnen beschouwen als de hoofstraat. Je vindt hier enkeleleuke winkels en horeca.

  Lorraine | Middag en avond

  Lorraine ligt direct boven de Altstad aan de oostoever van de Aare. Hetstraatbeeld oogt wat slordiger dan in het centrum van Bern maar dat is voor eenreden: hier leven en wonen de creatievelingen de stad. Het straatbeeld is eenaaneenschakeling van kleine eettentjes, lunchcaf's en veel graffiti. Het is ookeen typische lunchlocatie voor veel arbeiders. In de Lorrainestrasse proef desfeer van de wijk het beste en dat doe je dan bij Caf du Nord en BrasserieLorraine.

  Kirchenfeld | Overdag

  Het Kirchenfeld district van Bern is feitelijk de luxe woonwijk van de stad. Ideaalvoor een leuke wandeling waarmee je kunt genieten van zowel moderne alsvergane architectuur. Kirchenfeld is een statige wijk in Bern. Hier vind je eengroot aanbod musea, het Gymnasium, de bibliotheek en een reeks ambassades.De raden je aan een wandeling te maken door de Thunstrasse en deKirchenfeldstrasse. Veel ambasades bevinden zich aan het oostelijke eind vande Kirchenfeldstrasse waar deze met de Thunstrasse kruist.

  Copyright 2010 Youropi.com 4/21 Powered by

 • BernHandige informatie

  Vliegen naar Bern vanaf SchipholGoed voorbereid op reis. Vlieg je vanaf Schiphol naar Bern danvertrek je van n van de mooiste en modernste luchthavens terwereld! Op Schiphol is bovendien heel veel te beleven waardoor hetwachten op je vlucht een stuk aangenamer wordt. In alle loungeskun je lekker shoppen, relaxen of een lekkere maaltijd nemen. Opdeze en de volgende pagina vind je praktische informatie en leuketips om je reis vanaf Schiphol zo prettig mogelijk te maken. Maakook gebruik van de kortingsbonnen achterin deze gids, dat levert jedirect voordeel op! Zo wordt vertrekken vanaf Schiphol wel heelaantrekkelijk.

  Reizen naar Schiphol.Je stedentrip begint natuurlijk met het reizen naar Schiphol. SchipholAirport is zeer goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als metde auto. Zie voor informatie over parkeren het hoofdstuk parkeren opSchiphol. Reis je met het openbaar vervoer dan is de trein de meestcomfortabele en makkelijke manier om op Schiphol te komen. Het stationligt onder Schiphol Plaza, de centrale hal tussen de aankomst- envertrekhallen. Woon je in de buurt van Schiphol dan is de bus een goedeoptie. Vanaf de omliggende plaatsen rijden diverse stads- enstreekbussen naar Schiphol.

  Schiphol Airport

  Schiphol Travel TaxiVan deur tot deur reizen zonder stress? Neem dan een taxi. SchipholTravel Taxi biedt zowel priv taxivervoer als groepsvervoer. In het laatstegeval 'deel' je een taxi met andere reizigers. Dit is extra voordelig.Schiphol Travel Taxi is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaardoor heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden). Wil je gebruik makenvan deze service reserveer dan vooraf een taxi via www.schiphol.nl/taxi.

  Bagage meenemen op reisZoek van te voren uit wat je allemaal mee mag nemen op reis, dit kanper luchtvaartmaatschappij verschillen (met name de hoeveelheidhandbage). Sinds 2006 gelden er nieuwe algemene regels voorgel&vloeistoffen in je handbagage. Kijk voor meer informatie opwww.schiphol.nl/bagage. Overigens alle aankopen die je doet na depaspoortcontrole mag je als handbagage meenemen. Zorg er wel voordat het artikel is verpakt in de speciale verzegelde tas.

  Check-inSchiphol heeft 3 vertrekhallen, Departures 1,2 en 3. De maatschappijwaarmee je vliegt is bepalend in welke hal je kunt inchecken. Op demonitoren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza geven duidelijk aanwelke balie in welke hal je moet zijn en hoe laat je vlucht vertrekt. Iniedere vertrekhal zijn ook de