City guide Breda

download City guide Breda

of 18

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Breda. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Breda

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Breda

 • BredaIntroductie

  BredaBreda is in vele opzichten een unieke stad. De stad beschikt over een rijkehistorie, opmerkelijke hedendaagse architectuur, heerlijke winkelstraten eninteressante musea en tentoonstellingen. Maar ondanks deze allure heerst er inde stad toch een aangename, haast dorpse sfeer. De Grote Markt is sindsoudsher een ontmoetingsplek waar altijd wat te doen is. De oude straatjes ensteegjes wurmen zich vanaf de Grote Markt verder de stad in, en vragen omontdekt te worden. En wie de drukte van de stad even wil ontvluchten heeftdaar alle mogelijkheid toe. Prachtige bossen omringen Breda en zelfs midden inhet stadshart tref je Park Valkenberg waar zowel bewoners als toeristen hethele jaar door zichtbaar genieten van rust in de stad. Sinds 2009 is de rivier deMark (Dintel), ter hoogte van de vroegere haven van Breda, weer in volle gloriemet de stad herenigd. Er varen nu dan ook weer bootjes tot in het stadshart entrendy horecazaken hebben hier letterlijk voet aan wal gezet met een keur aanmoderne uitgaansmogelijkheden. De karakteristieke festivals onderstrepen hetinspirerende karakter van deze stad.

  Typisch BredaBreda is een typisch Brabantse stad: bourgondische restaurants en eenuitbundig nachtleven zijn bepalend voor het karakter van de stad. Ondanks datde stad geen universiteit heeft, bevinden er zich wel enkele hogescholen in destad die met de vele studenten zorgen voor een levendig straatbeeld. Typischvoor Breda is de wisselwerking tussen historische panden en modernenieuwbouw. Pronkstukken als de Grote Onze Lieve Vrouwe Kerk, die volgensdeskundigen een van de mooiste bezienswaardigheden van Nederland vormt,het kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof worden afgewisseld met mooiestaaltjes hedendaagse architectuur. Zo is er het prestigieuze Chass Theater,het Graphic Design Museum Beyerd Breda en het opzienbare PoppodiumMezz, dat in de volksmond ook wel 'de pinda' wordt genoemd. Ook typisch voorBreda zijn de karakteristiek evenementen zoals het Breda Jazzfestival in mei enmuziekfestival Breda Barst in september.

  OrintatieBreda ligt in het uiterste zuidwesten van de provincie Noord-Brabant in hetzuiden van Nederland. Het gehele stadscentrum van Breda is goed beloopbaar.Reis je met de trein naar Breda, dan loop je via de Willemstraat zo het ParkValkenberg in dat je moet doorkruisen om op de Grote Markt uit te komen. DeGrote Markt is het absolute centrum van Breda. Dit is de ideale uitvalsbasisvoor de gezellige straatjes die eromheen gesitueerd liggen. Vanuit de GroteMarkt is het ook slechts minuten wandelen naar de Havermarkt: een bekendplein dat is ingericht als terras met veel horeca waar het tot laat in de avonddruk is. Via de Vismarktstraat bereik je dan tenslotte nog de compleetvernieuwde haven van Breda; het meest trendy gebied van de stad.

  Meer informatie over BredaJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Breda en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  11 C N/AC

  Wind:ZW-5 km/u

  Vrij

  9 C 16 CWind:

  W-21 km/u

  Za

  8 C 16 CWind:WNW-

  21 km/u

  Zo

  8 C 16 CWind:NW-

  5 km/u

  Ma

  8 C 17 CWind:ZW-

  13 km/u

  Het weer voor Breda

  Copyright 2010 Youropi.com 2/17 Powered by

 • BredaMap

  A - Chocolat B - GongC - Luden D - FlinsteringE - Binnen Breda F - Hook aan de HavenG - ArtichauD H - Hare MajesteitI - Camouflage J - Dot en JulotK - Co & Co L - De CompagnieM - Fop-Sjop N - Shanghai CollectionsO - KookZaak P - Golden Tulip KeyserQ - Bliss R - The FusionS - Graphic Design Museum T - Rondvaart de Nieuwe MarkU - Bootje Varen Breda V - Must See BredaW - Park Valkenberg X - Tuk Tuk BredaY - De Bruine Pij Z - Club M

  Niet op de kaart:1 - Happy Days 2 - Breda Barst3 - Koopzondag september 4 - Breda Photo 2010

  5 - Koopzondag november 6 - Extra koopzondagnovember

  7 - Koopzondag december 8 - Extra koopzondagdecember9 - Extra koopzondagdecember 10 - Carnaval Breda

  11 - Koninginnedag 12 - Breda Jazz Festival

  Copyright 2010 Youropi.com 3/17 Powered by

 • BredaHandige informatie

  Reizen naarWat een middagje winkelen in Breda extra leuk maakt, is de goedebereikbaarheid van de stad. Breda beschikt over een CentraalStation, dat zeer goed wordt omsloten met zowel lokale treinen alsintercity's. Ook met de auto ben je zo in Breda en heb je over hetalgemeen geen last van filevorming. We geven je een praktischoverzicht van de manieren om naar Breda te reizen.

  Met de auto naar BredaMet de auto ben je snel in Breda via de A16 en A27. Wil je met de autonaar Breda, kijk dan voor een reisadvies op maat op de websitewww.routenet.nl. Parkeren in de stad is ook geen probleem. Je hebt dekeuze uit meerdere parkeerterreinen en -garages.

  Met de trein naar BredaEr zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit o.a. Eindhoven, Den Boschen Rotterdam naar Breda Centraal. Via de snelle shuttleverbinding die in2007 werd gerealiseerd is Breda verbonden met de Noord-Zuid-lijn vande HSL-Zuid naar onder andere Amsterdam Schiphol en via Antwerpenen Brussel naar Parijs gaat. De stad heeft twee treinstations; hetCentraal Station en Station Breda-Prinsenbeek. Voor een bezoek aan destad en het mooie centrum moet je uitstappen op het Centraal Station.Via het Valkenbergpark loop je dan zo de stad in. Het gemakkelijkst planje je reis met de reisplanner van de NS op www.NS.nl.

  De opmerkelijke voetgangerstunnel in het Centraal Station van Breda.

  Openbaar Vervoer in Breda

  Eenmaal in Breda kun je je makkelijk verplaatsen met het openbaarvervoer. In de stad rijdt bus, taxi's en zelfs Tuk Tuk. Er zijn meerdan voldoende manieren om in de stad vervoerd te worden. Allevervoersmiddelen hebben een standplaats voor het Centraal Stationvan de stad en zijn het meest interessant als je bestemming buitenhet centrum ligt. Binnen het centrum is alles immers primabeloopbaar.

  Met de bus in BredaHet stadsvervoer in en om Breda wordt verzorgd door Veolia. Allebussen verzamelen rondom het Centraal Station. Vanaf hier kun jegemakkelijk op de juiste bus stappen. De stadsbussen rijden onderandere naar de verschillende wijken van de stad. Wil je een reisadviesop maat, kijk dan op de site www.9292ov.nl.

  Met de taxi in BredaWanneer het niet praktisch, of onmogelijk is om van het openbaarvervoer gebruik te maken dan kun je natuurlijk altijd een taxi nemen. InBreda zijn deze volop beschikbaar en vind je daarnaast ook deschitterende Yellow Cab's waar je van kunt genieten. Enkeletaxibedrijven waar je van gebruik kunt maken zijn onder andere EasyTaxi Breda, te bestellen via +31 (0)6 10 10 80 18, Centrale 076 Breda, tebestellen via het nummer +31 (0)76 522 21 11 of je belt +31 (0)6 23 0040 04 voor een taxi van City Taxi Breda.

  Met de Tuk Tuk in BredaOok in Breda heeft de Tuk Tuk zijn intrede gedaan. Op een snelle enleuke manier kun je met de Tuk Tuk van de ene naar de anderebestemming. In dit unieke vervoersmiddel is ruimte voor maximaal driepersonen. De prijzen worden bepaald door enkele zones. Een ritje doorde binnenstad kost 3,50 en iedere zone verder kost een extra 3,00.

  Parkeren in Breda

  In en rondom het centrum van Breda vind je een aantal parkeerterreinen enparkeergarages. De parkeertarieven in gemeentelijke parkeergarages zijnongeveer 1,40 per uur. Hier kun je tegen betaling je auto stallen.Daarnaast zijn er parkeerplaatsen aan de straat waar je voor een kleinevergoeding een parkeerticket kunt kopen.

  Openbare parkeerplaatsenIn Breda kun je op sommige plekken je auto aan de straat parkeren. Hiervoordien je een parkeerticket te kopen bij de betaalautomaat. In de stad geldt betaaldparkeren op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur en opkoopzondag van 13.00 tot 18.00 uur. Ook zijn er genoeg parkeergaragesaanwezig. Hieronder vind je enkele parkeerterreinen en -garages in Breda.

  1. Beyerd-Vlaszak Beyerd, 4811 BredaDit parkeerterrein ligt niet ver verwijderd van de grote winkelstraat en hetcentrum van Breda. Je betaald hier achteraf. Ieder uur kost 1,90 met eenmaximaal dagtarief van 8,00.

  2. ChassveldChassveld, 4811 DHDit grote parkeerterrein ligt ten oosten van het centrum op enkele minuten lopenvan de binnenstad. Parkeren kost hier 1,90 per uur en 's avonds 1,50 peruur. Ook vind je hier Parkeergarage het Turfschip waar je voor 1,40 per uurkan parkeren.

  3. GasthuisveldenGasthuisvelden, 4811 VXDit parkeerterrein ligt vlakbij die op het Arsenaalpad. Parkeren is hier echter met 1,10 per uur iets goedkoper. Ook hier kun je 24 uur per dag, 7 dagen in deweek parkeren.

  4. MarkendaalMarkendaalseweg 62, 4811 KCDeze parkeergarage ligt in het centrum van de stad. Uitrijden kan daarentegenop ieder moment van de dag. Tarief: 1,40 per uur. Openingstijden: 06.00 -22.00 uur.

  5. ChassparkingCoulissen 2, 4811 DX24 uur per dag, 7 dagen in de week kun je parkeren in deze parkeergarage. Omte parkeren wordt een kleine vergoeding van 1,40 per uur gevraagd, met eenmaximaal dagtarief van 7,00.

  6. ConcordiastraatConcordiastraat 13, 4811 NAZes dagen in de week en op koopzondag kun je bij deze parkeergarage terrecht.Je parkeert hier voor 1,40 niet ver van de hoofdwinkelstraat van Breda af.

  7. De BaronesNieuweweg 79, 4811 KABij de Barones parkeer je in het centrum van de stad op steenworp afstand vanhet gelijknamige winkelcentrum. Het heeft de ideale locatie voor een dagjeshoppen. Er worden bij de Barones uurtarieven gehanteerd van 1,40.

  8. De PrinsMiddellaan 60, 4811 VMOok bij de Prins kun je voor 1,40 per uur parkeren. De parkeergarage ligt opkorte afstand van de haven.

  2009 Europa Technologies, LeadDog Consulting, Tele AtlasCopyright 2010 Yourop