City guide Hamburg

download City guide Hamburg

of 24

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Hamburg. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Hamburg

 • HamburgIntroductie

  HamburgHamburg is een moderne en veelzijdige havenstad. De stad heeft het creatievevan Berlijn maar tegelijk ook het kosmopolitische en chique van een stad alsDsseldorf. Het is de tweede stad van Duitsland met een van de belangrijkstehavens in de wereld. Die tot de dag van vandaag bepalend is voor hetdynamische en multiculturele karakter van de stad. Het is diezelfde haven diede troef was in de wording tot Hanzestad en nog altijd de toegangspoort tot dewereld vormt. De Beatles gedijden goed in het hedonistische St. Pauli enbraken door in dit levendige stadsdeel dat met als kloppend hart deReeperbahn een speeltuin voor volwassenen vormt. De hippe kant vanHamburg is vertegenwoordigd in het hypermoderne HafenCity dat nog volop inontwikkeling is, terwijl de authentieke kant van Hamburg juist terugkomt in dewijken direct rond het grote Alstermeer. Statige panden die van oorsprongtoebehoren aan de eerste Engelse kolonisten vormen een vredig decor vooreen wandeling of vaartocht over de zijtakken van het Alstermeer. De sterkonwtikkelde handelsgeest heeft een indrukwekkend winkelaanbod nagelatendat reikt van de vele overdekte winkelgalerijen in het centrum totdesignerboetiekjes in het Karolinenviertel en het alternatieve Schanzenviertel.Met al het goede van land en zee binnen handbereik is ook uit eten gaan indeze 'harbourpolis' een genot met keuze te over. Hamburg is een stad die je opveel manieren zal inspireren: een bruisende stad met een veelzijdig cultureelaanbod op hoog niveau.

  Hamburg in het kortDe stad Hamburg heeft enorm veel weg van Rotterdam en dat geldt ook voorhet imago van de stad. Wie bij Hamburg alleen aan haven en industrie denkt zalbij een bezoekje aan deze levendige metropool aardig verrast worden. Hetcentrum van Hamburg werd in 1842 compleet verwoest. Dit heeft ervoorgezorgd dat het huidige centrum er modern en aantrekkelijk uitziet en door hetblokpatroon zelfs wel iets weg heeft van New York! Hamburg is een echtehavenstad en dat betekent dat er veel vis in de restaurants geserveerd wordt ende winkels als eerste voorzien worden van de nieuwste collecties. De rivier deElbe is letterlijk het kloppend hart van de stad want door de open verbindingmet zee veranderd de stand van het water met eb en vloed. Hamburg is eenook grote musicalstad. Joop van den Ende stichtte in 2003 zelfs de Joop vanden Ende Academy in de door UNESCO beschermde pakhuizen inSpeicherstadt. Hamburg is overigens de rijkste stad van Duitsland met meerdan 5.000 miljonairs die veelal een optrekje bezitten in een van de prachtigewijken rond het Alstermeer. De charme van deze bourgeoisie gaat hand in handmet de multiculturele bewoners aan de westkant van de stad. Samen vormenze de basis van deze veelzijdige stad. De Hamburgs laten je hun stad graagzien met bescheiden trots en grote gastvrijheid.

  OrintatieHamburg is een grote havenstad met een relatief klein centrum. Ga je eendagje winkelen in Hamburg, dan is alles prima beloopbaar. Het centraal stationvan Hamburg ligt aan de oostkant van het centrum in de multiculturele wijk St.Georg. Aan de zuidkant van het station start direct de Mnckebergstrasse, dehoofdwinkelstraat die je met een korte wandeling in hartje centrum brengtbrengt: de Rathausmarkt. Aan dit plein vind je niet geheel onverwacht hetimposante raadhuis van de stad. Van hieruit is het slechts een korte wandelingnaar alle leuke winkelstraten in de binnenstad. De interessante wijken voor eenstadsbezoek liggen allemaal rond het centrum van de stad. St. Pauli ligt aan dezuid-westkant en is het voornaamste uitgaansgebied van de stad. Ten Noordenvan St. Pauli vind je de kleine en alternatieve wijken Schanzenviertel enKarolineviertel. Het hippe Speicherstadt en HafenCity liggen aan de zuid-oostkant van het centrum, direct aan de Elbe. De mooiste woonwijken liggenaan de noordzijde van het centrum langs het Alstermeer: Eppendorf,Winterhude en Uhlehorst.

  Do

  9 C 15 CWind:

  SW-19 km/u

  Vrij

  10 C15 C

  Za

  7 C 15 C

  Zo

  9 C 15 C

  Het weer voor Hamburg

  Copyright 2010 Youropi.com 2/23 Powered by

 • HamburgMap

  A - Zur Schlachterbrse B - TurnhalleC - Chilli Club D - Brasserie CARLSE - VLET F - WandrahmG - Tai Tan H - Caf ParisI - Cox J - NilK - Clln's Restaurant L - AuQauiM - Das Seepferdchen N - BllereiO - Schauermann P - Alles Kse + CoQ - Speicherstadt Kaffeersterei R - KruterhausS - Empire Riverside T - Vier JahreszeitenU - Gastwerk V - Mvenpick HamburgW - Superbude X - EastY - Hamburg Dungeon Z - Beatlestour

  Niet op de kaart:1 - Miniatur Wunderland 2 - Havenrondvaart3 - Kunsthalle 4 - Schauspielhaus5 - Fischmarkt 6 - Bootje huren7 - Relaxen aan het Elbestrand 8 - Kruidenmuseum Spicy's9 - Dialog im Dunkeln 10 - Bustour door de stad11 - Upper East 12 - 20-Up Loungebar13 - Uebel & Gefrhlich 14 - Kerstmarkt Hamburg

  Copyright 2010 Youropi.com 3/23 Powered by

 • HamburgHandige informatie

  Met NS Hispeed naar HamburgMet de trein reis je gemakkelijk en relaxed naar Hamburg. Geen filesof parkeerstress, geen eindeloze inchecktijden, maar lekker gaanzitten en heerlijk uitgerust arriveren. Voor de prijs hoef je het niet telaten: een prima alternatief voor auto of vliegtuig! Bovendien spaarje de kosten uit van een milieusticker op je auto, die veel Duitsesteden waaronder Hamburg verplicht is.

  Met ICE International of InterCity Berlijn comfortabel naar HamburgOnbezorgd en milieuvriendelijk naar Hamburg: dat doe je met ICEInternational of InterCity Berlijn. Vanaf Amsterdam ben je met ICEInternational, met 1 overstap in Duisburg, in 6 uur en 40 minuten inHamburg. ICE International naar Hamburg vertrekt 7x per dag vanafAmsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem.

  Met InterCity Berlijn doe je er, met 1 overstap in Osnabrck, 5 uur en 15minuten over vanaf Amsterdam. Deze trein vertrekt 6x per dag. Er zijn 2verschillende routes en je kunt opstappen op maar liefst 10 stations inNederland:

  SchipholAmsterdam ZuidDuivendrechtHilversumAmersfoortApeldoornDeventerAlmeloHengelo

  Je plekje in ICE International of InterCity Berlijn reserveer je gewoonthuis vanaf je computer op www.NSHispeed.nl. Je ticket print je zelf methomeprint. Makkelijker kan het niet. Wanneer je vroeg boekt, maak je degrootste kans op het voordeligste tarief. Voor deze treinen geldennamelijk verschillende tarieven, waarvan de laagste beperkt beschikbaarzijn. Je kunt al 3 maanden voor vertrek boeken. Een ticket naar Hamburgis er al vanaf 39! Boek dus vroeg voor de laagste prijs en de langstevoorpret. Gelijk doen!

  Reizen met ICE International is comfortabel en relaxed. Kies je favorietezithouding in je stoel met verstelbare rugleuning en luister naar eenmuziekje op je hoofdtelefoon. Je kunt zelfs je mail checken onderweg,want er is een stopcontact voor je laptop. Een kleine maaltijd,sandwiches, salades, warme snacks of een drankje bestel je in deBar/Bistro.

  Met ICE International geniet je van een onbezorgde treinreis!

  In de zomer is het lekker koel aan boord van InterCity Berlijn: alle reisklassenzijn voorzien van airconditioning. In het Bistro Caf kun je terecht voor een hapjeen een drankje en in een aantal InterCity-treinen wordt ook aan de zitplaatsgecaterd.

  Je komt lekker uitgerust aan op Hamburg Hauptbahnhof. Het station ligt openkele honderden meters van de de Rathausmarkt: het centrum van deHamburgse binnenstad. Je kunt gelijk beginnen met sightseeing! Wil je meteennaar je hotel, dan ben je met het efficinte netwerk van openbaar vervoer zo opde plek waar je zijn moet.

  Hamburg Hauptbahnhof.

  Check vr je vertrek de internationale treinplanner voor actuele vertrektijden opwww.NSHispeed.nl/nl/internationale-treinplanner, zodat je helemaal op dehoogte bent van de laatste updates.

  Route ICE InternationalICE International is de hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Nederland naarDuitsland en Zwitserland rijdt. Reizen met ICE International is comfortabel enontspannen. ICE International geeft reizen bovendien een nieuwe dimensie:tussen Keulen en Frankfurt bereikt de trein snelheden van 300 km/u!

  Copyright 2010 Youropi.com 4/23 Powered by

 • HamburgHandige informatie

  WijkenHamburg telt bijna 2 miljoen inwoners waarvan een groot deel werktin de haven of in de kantoorpanden in het centrum. Het centrum vanHamburg is dan ook echt woon- en winkelgebied. Winkelen kan ookin het Karolinenviertel, waar nieuwe designers voet aan Hamburgsebodem proberen te krijgen. Het Schanzenviertel biedt juist een kijkjein de alternatieve modekeuken. Uitgaan doe je in de wijk St. Pauliwaar de Reeperbahn letterlijk als een rood verlichte ader vanneonlicht door de wijk loopt. De wijken Eppendorf, Uhlenrost enWinterhude zijn klassieke woonwijken met prachtige panden. Demoderne kant van Hamburg laat zich gemakkelijk ontdekken in dehypermoderne wijk HafenCity. Vanaf het centrum biedtSpeicherstadt met haar rode pakhuizen de toegangspoort tot ditsplinternieuwe havengebied waar op hoog niveau geleefd, gewerken gerecreerd wordt. Hamburg is een moderne stad met veelgezichten die goed tot uiting komen in de diverse wijken.

  1. CentrumHet centrum van Hamburg vormt vandaag de dag nog altijd eenbelangrijk handelsgebied en is juist door wederopbouw na eenallesverwoestende brand vernieuwender dan ooit. De hoge bouwwerkenherbergen kantoorpanden van vooraanstaande internationalebedrijven en zijn in blokken gesitueerd waardoor je echt het gevoel hebtin een wereldstad te zijn beland. Het centrum wordt omsloten door dering, die aan de westzijde omzoomd wordt door een grote groenstrook:de Wallanlagen. Het centrum is een gebied dat je overdag moetbezoeken. De vele kantoorlui zoeken er tussen de middag een leukadresje voor hun lunch uit en hordes toeristen banen zich een weg doorMnckebergstrasse: de hoofdwinkelstraat van Hamburg. Deze straatmondt uit in het prachtige Rathausm