City guide Cordoba

download City guide Cordoba

of 17

 • date post

  26-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Cordoba. Een overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie alle wijken en een overzicht van de leukste winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids over Cordoba.

Transcript of City guide Cordoba

 • CordobaIntroductie

  CordobaCrdoba is een oude stad in Zuid-Spanje met een rijke historie. Het was hetculturele en financile middelpunt in verschillende belangrijke periodes uit degeschiedenis. In de Romeinse tijd hoofdstad van de provincie Btica, daarnacentrum van de Spaanse moslimwereld en daarna verblijf van de Katholiekekoningen. De roerige geschiedenis zie je vooral terug in de bijzonderebouwwerken. Bijvoorbeeld Puente Romano, een brug die nog stamt uit deRomeinse tijd of het Alczar de los Reyes Cristianos dat het verblijf was van dekatholieke koningen Isabella en Ferdinand. Maar verreweg het meestindrukwekkende bouwwerk van de stad is de Mezquita. Dit is een enormemoskee met als middelpunt een kathedraal. Een bijzondere combinatie die jemet je eigen ogen moet zien. Ook de aanwezigheid van de Joden heeft eenstempel op de stad gedrukt. De oude Joodse wijk is in z'n geheel eentoeristische attractie. Genoeg te bezichtigen dus!

  In 2016 wil Crdoba graag culturele hoofdstad van Europa worden. En dat zieje overal terug. Niet alleen krijgen de oudheidkundige schatten eenopknapbeurt, er wordt ook nog druk gegraven naar meer schatten. Ook zie jeoveral blauwe vlaggen met daarop 'Crdoba kandidaat culturele hoofdstad2016' hangen.

  Crdoba is geliefd vanwege de vele patio's. Eens per jaar worden de mooistepatio's opengesteld voor het publiek tijdens het patiofestival. Dit evenementvindt jaarlijks in mei plaats en trekt altijd veel bezoekers. En wat dacht je van deFlamenco. D dans van Andalusi zie je ook in Crdoba terug. Dagelijkseshows, Flamencofestivals, winkels met Flamencojurken, gitaren, schoenen,muziek en flamenco in de bars en in de clubs.

  Crdoba heeft een beetje een stoffig imago, maar niets is minder waar. Eenbruisend nachtleven, bijzondere eetgelegenheden, een gevuldeevenementenkalender en een goed winkelgebied maken dat de stad leeft. Jemoet natuurlijk wel weten waar je moet zijn. Gelukkig zijn wij je voorgegaan.Jouw garantie voor een toptijd in Crdoba. Geniet ervan!

  OrintatieCrdoba ligt in het hart van Andalusi in Zuid-Spanje, aan de oevers van deGuadalquivir en is een van de drie belangrijkste steden van Andalusi. De stadheeft meer dan 300.000 inwoners. De stad wordt omgeven door miljoenenolijvenbomen.

  Crdoba ligt ongeveer 2500 kilometer van Nederland en is het best bereikbaarper vliegtuig. De twee nabijgelegen luchthavens liggen in Mlaga en Sevilla.Vanuit Amsterdam, Eindhoven, Dsseldorf en Brussel vliegen hier een aantalprijsvechters op. Een goed alternatief is de trein of de auto.

  De stad is opgedeeld in een aantal gebieden, die qua karakter en sfeer veel vanelkaar verschillen. De Joodse wijk is in z'n geheel een bezienswaardigheid, hetNieuwe Centrum is hip and happening en in de relaxte buurt rondom Plaza dela Corredera zitten leuke restaurants. Je zult versteld staan van deveelzijdigheid van Crdoba. Lees meer over de wijken van Crdoba verderop indeze gids.

  Dit mag je niet missen!De mooiste bezienswaardigheden in de Joodse Wijk, waaronder deMezquitaWinkelen in het Nieuwe CentrumStappen op Avenida de la LibertadDineren langs de oever van de rivier op Paseo de la RiberaPlaza de la Corredera, het leukste plein van CrdobaRelaxen in het prachtige stadspark Plaza de Coln

  Meer informatie over CrdobaJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Crdoba en ruim 90 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Copyright 2011 Youropi.com 2/16 Powered by

 • CordobaMap

  A - Soul Food B - Casa MazalC - Estacion D - Casa de los AzulejosE - Hospes Palacio del Bailio F - Cordoba CenterG - Casa Andalusi H - HamamI - Flamenco Show J - Sojo CafK - Mansull Caf L - TheatreM - Oud&Nieuw Cordoba N - CarnavalO - Semana Santa P - Kruis FestivalQ - Patio Festival R - Feria Cordoba

  Copyright 2011 Youropi.com 3/16 Powered by

 • CordobaHandige informatie

  Praktische informatieCrdoba algemeenPopulatie: 320.000Betaalmiddel: / euroNetnummerland: 0034

  Netnummerstad: 957

  Alarmnummer: 112

  Lokale kranten: ABC Crdoba, Diario de Crdoba, El Dia de Crdoba,La Calle de Crdoba

  Klimaat CrdobaCrdoba is een van de heetste steden van Europa. De winters zijn milden de zomers zijn extreem heet. In juli en augustus is het vaak boven de40 graden. Toch kan het 's-nachts flink afkoelen. De beste tijd omCrdoba te bezoeken zijn de maanden maart, april en mei. Dan ligt degemiddelde temperatuur rond de 23 graden en staat de stad in bloei.

  Geldzaken CrdobaEr zijn voldoende pinautomaten in Crdoba waar je met de meestepinpassen probleemloos geld kunt opnemen. De banken zijn geopendvan 09.00 - 14.00 uur. In de meeste winkels en horeca kun je betalenmet pinpas en creditcard.

  Post CrdobaPostzegels kun je kopen bij het postkantoor of bij tabakswinkels. Hetpostkantoor zit in de straat Jos Cruz Conde en is geopend van 08.30 -22.00 uur.

  Toeristeninformatie CrdobaDe toeristeninformatie in Crdoba geeft je informatie over de stad,routekaarten, stadswandelingen, etc. Crdoba heeft viertoeristeninformatie-punten. Tussen de Mezquita en de Punete Romanowordt een groot toersiteninformatie-centrum gebouwd. Verwacht wordtdat dit begin 2012 open gaat.

  Regional tourist office: Calle Torrijos 10 (naast de Mezquita).Municipal tourist office: Plaza de Jud Lev.Municipal tourist office: Plaza de Tendillas.Municipal tourist office: bij het treinstation.

  KraanwaterHet kraanwater in Crdoba is te drinken, maar heeft een chloor-smaak.We raden je aan flesjes bronwater te drinken.

  Gevaren CrdobaKijk uit voor zakkenrollers. Houd je tas goed in de gaten, vooral inde drukke menigten bij toeristisch spots.Ook is bekend dat je de auto beter in een beveiligdeparkeergarage kunt zetten dan aan de straat. Er wordt veelingebroken in huurauto's of auto's met een buitenlands kenteken.Bij de toeristische attracties staan zigeuners die je in eersteinstantie geheel vrijblijvend een bloemetje of een takje rozemarijngeven. Later dringen ze er toch op aan dat je moet betalen.

  Crdoba voor kinderenCrdoba is een veilige stad voor kinderen. De Mezquita isindrukwekkend voor alle leeftijden. Er zijn een aantal openbarespeeltuinen en met warm weer spelen kinderen in de fonteinen,bijvoorbeeld op Plaza de Tendillas.

  Rondleidingen CrdobaEr zijn verschillende rondleidingen te boeken bij de toeristeninformatie.Er zijn ook een aantal avondwandelingen beschikbaar. Dezewandelingen zijn een leuke manier om de stad te leren kennen. Je kuntje rondleiding ter plekke boeken bij de toeristeninformatie of nu alvastleggen via www.konexiontours.com.

  Markten CrdobaCrdoba heeft een aantal kleine markten. Voor souvenirs en ambachtelijkespullen kun je het beste terecht in de Joodse wijk. Hier zitten eindeloos veelsouvenirwinkels en kleine ateliers waar keramiek wordt gemaakt en leer wordtbewerkt.

  Markten vind je op de volgende plekken:El Arenal Markt: een tweedehands kledingmarkt op zondagochtend opCalle Periodista Eduardo Baro.Rommelmarkt op zondagochtend in de straat San Fernando.De overdekte markt met vlees, vis, groenten en fruit, iedere dag in hetoude gemeentehuis op Plaza de la Corredera.

  Typisch CrdobaPatio'sRabo de Toro: een stoofpot van stierenstaartVino Fino (te vergelijken met sherry)Azulejos (gekleurde Moorse tegeltjes)FlamencoSaffraan

  Copyright 2011 Youropi.com 4/16 Powered by

 • CordobaHandige informatie

  ReisinformatieCrdoba ligt op ongeveer 2500 kilometer van Nederland en dat is ver.We raden je daarom aan met het vliegtuig te reizen. Met de auto, bus oftrein kan ook, maar dat kost veel tijd en is vaak niet eens goedkoper danvliegen. Hieronder beschrijven we de reismogelijkheden naar Crdoba.

  Met het vliegtuig naar CrdobaJe kunt Cdoba niet rechtstreeks vanuit Nederland bereiken. Crdobaheeft wel een luchthaven, maar alleen voor binnenlandse vluchten. Jekunt vliegen op de nabijgelegen luchthavens van Mlaga, Madrid ofSevilla. Door het groeiende aanbod van vluchten van prijsvechters zoalsRyanair, Vueling en Transavia, is vliegen vaak goedkoop.

  Luchthaven Mlaga:De luchthaven van Mlaga is de grootste van Zuid-Spanje. VanuitNederland vliegen hier een aantal vliegtuigmaatschappijen op, zoalsTransavia, Vueling, Iberia en Ryanair.

  Vanaf Mlaga is het ongeveer twee uur reizen naar Crdoba. Dit kan pertrein of huurauto. Het treinstation ligt niet (zoals bijvoorbeeld opSchiphol) bij de luchthaven. Vanuit het vliegveld rijden er wel bussen oftaxi's naar het treinstation. Vanuit daar ben je in een uur op het stationvan Crdoba.

  Op de vlieghaven kun je makkelijk een auto huren. Let wel op, hetcentrum van Crdoba is niet autovriendelijk.

  Luchthaven Madrid:Vanuit verschillende plaatsen in Nederland vliegen een aantalluchtvaartmaatschappijen op Madrid, zoals KLM, Iberia, Easyjet,Transavia en Ryanair. Vanuit daar ben je snel in Crdoba. De AVE hogesnelheidstrein vertrekt om het uur en brengt je binnen twee uur inCrdoba. Ook kun je een auto huren.

  Luchthaven Sevilla:Op Sevilla vliegen is de derde goede optie om naar Crdoba te geraken.Vueling en Ryanair vliegen op deze luchthaven. Vanuit Sevilla ben je in45 minuten in Crdoba. Vanuit Sevilla reis je per (hoge snelheids) trein ofhuurauto. De trein doet er ongeveer een uur over.

  Met de trein naar CrdobaEr is geen rechtstreekse verbinding tussen Nederland en Crdoba. Jekunt het beste met de hoge snelheidstrein via Parijs naar Madrid reizen.De Thalys naar Parijs vertrekt ongeveer tien keer per dag vanuitverschillende plaatsen in Nederland. In Parijs stap je over op stationGare d'Austerlitz op de hoge snelheidstrein naar Madrid. Vanuit daar benje met de AVE hoge snelheidstrein in twee uur in Crdoba.

  Met de bus naar CrdobaHet kn en het is relatief goedkoop, maar het is wel een hele lange reis.Busmaatschappij Eurolines rijdt in o