City guide Düsseldorf

Click here to load reader

 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  238
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Düsseldorf. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Düsseldorf

 • DsseldorfIntroductie

  DsseldorfDsseldorf is een stad met een hoge levensstandaard en dat merk je aan alleswat deze stad te bieden heeft. Zonder meer is Dsseldorf de meestkosmopolitische stad in Duitsland. Chique boutiques, elegante restaurants encultureel genot komen samen in deze metropool. Dsseldorf is zowel zeermodern als ook authentiek. Een wandeling door de Altstadt voelt als eenwandeling door de middeleeuwen dankzij de pittoreske straatjes. De modernekant van Dsseldorf vind je in de trendy Medienhafen waar je tot laat in denacht terecht kunt in trendy restaurants en clubs. Eet in een van de veleexclusieve restaurants en ga winkelen in Dsseldorf in een van de chiquewinkelstraten zoals de Knigsallee. Dsseldorf is misschien wel de meestonderschatte topbestemming voor een leuke stedentrip.

  Reizen naar DsseldorfDsseldorf is zeer goed bereikbaar per auto vanuit Nederland. Niet voor nietsstaat deze stad bekend als economische spil in het Rhein-Ruhr gebied. Geziende ligging van Dsseldorf net over de grens met Arnhem en Nijmegen inNederland, ben je er zo! De trein biedt een goed alternatief met een resitijdvanaf 1 uur en 45 minuten vanaf Utrecht Centraal. Zorg in ieder geval dat je metde ICE International vanuit Amsterdam naar Dsseldorf reist, en niet met deregionale treinen want dat is werkelijk een ramp. Deze locale trein, die onderandere vertrekt vanuit Venlo, stopt op ieder tussengelegen station en doet eralles bij elkaar wel twee keer zo lang over dan ICE International. Ook beschiktDsseldorf over een grote internationale luchthaven met scherpe vluchtprijzen.Veel Nederlanders weten de weg naar deze luchthaven inmiddels dan ook tevinden. En waarom zou je een verre bestemming niet eens verruilen ofcombineren met het elegante Dsseldorf?

  Dsseldorf in het kortAls er n Duitse stad door de Nederlanders onderschat wordt, dan is het welDsseldorf. Dat is toch die grauwe industriestad? Integendeel! Er zijn maarweinig steden die zich kunnen meten aan het elegante karakter van deze kleinemetropool. De stad heeft zowel een authentieke kant, vertegenwoordigd in deidylische Altstadt, als een moderne kant. De Medienhafen is het absolutehoogtepunt als het aankomt op moderne architectuur en het beste van hetbeste in het moderne leven. Maar er is meer. Dsseldorf beschikt over een vande meest chique winkelstraten van Europa: de Knigsallee. Alleen eenwandeling over deze haast koninklijke laan is al een ervaring op zich. En wist jedat Dsseldorf een van de grooste Japanse gemeenschappen van de wereldherbergt? De Jappanners verkozen het welvarende leven van Dsseldorf enhebben het verrijkt met hun cultuur waaronder de Japans Botanische tuin en,niet geheel onbelangrijk, dagverse Sushi! Laat je verrassen door de ongekendrijke leven van Dsseldorf.

  Meer informatie over DsseldorfJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Dsseldorf en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  8 C 16 CWind:

  NW-14 km/u

  Vrij

  7 C 15 C

  Za

  6 C 15 C

  Zo

  10 C16 C

  Het weer voor Dsseldorf

  Copyright 2010 Youropi.com 2/21 Powered by

 • DsseldorfMap

  A - Space Burger B - Mosch MoschC - Architektur & Esskultur D - DevonaE - Khanh's Lilly F - Monkey's SouthG - A Substitute for Love H - VibesI - Hundestolz J - Identita ItalianaK - Yuta Pasch Design L - KostbarM - Radisson SAS Mediahaven N - Innside DerendorfO - Dsseldorf Mitte P - RheinturmQ - Filmmuseum R - EK House of Japanese CultureS - Kunsthalle T - Rondvaart over de RijnU - Wandeling Mediahaven V - Brauerei im FchschenW - Hausbrauerei Uerige X - SubY - Jase Livingbar Z - Anaconda

  Niet op de kaart:1 - Brauerei zum Schlssel 2 - Kerstmarkt Dusseldorf3 - Boot Dusseldorf 4 - Carnaval Dusseldorf5 - Kermis Dusseldorf

  Copyright 2010 Youropi.com 3/21 Powered by

 • DsseldorfHandige informatie

  WijkenInformatie over de wijken van Dsseldorf. Dsseldorf is gesticht opde rechteroever van de Rijn, maar heeft zich over beide oevers vandeze rivier verspreid. Het centrum van het oudere gedeelte heettoepasselijk Altstadt en ligt op de rechteroever. Het moderne,nieuwe gedeelte vind je op de linkeroever. Wat Dsseldorf bijzondermaakt is het feit dat de stad zowel een zeer authentieke als zeermoderne kant heeft die beide van hoog en elegant niveau zijn.

  Ontdek de leukste wijken van Du?sseldorf, van de pittoreske Altstadt metde honderden gezellige cafs en smalle steegjes, tot de hypermoderneMedienhafen, waar je keizerlijk kun genieten van de beste horeca. Ofontdek de barokke bouwstijl van de wijk Carlstadt. Aan jou de keuze. Wijgeven je hier een overzicht van de drie wijken in Du?sseldorf die volgensons meer dan een bezoekje waard zijn.

  AltstadtDe Altstadt is, zoals de naam het al doet vermoeden, het oudste deelvan Dsseldorf. Hier ga je naartoe om de roots van de stad teontdekken. Hoewel bijna alles hier is platgebombadeerd gedurende detweede wereldoorlog, zijn nagenoeg alle gebouwen weer terug inoriginele staat opgebouwd. Veel musea zijn in dit stadsdeel gevestigd.De Altstadt is verder beroemd om de langste aaneenschakeling van barsin de wereld, geconcentreerd rond de Bolker strasse die eindigt op deMarktplatz: het centrale plein van de wijk Altstadt waar ook heteeuwenoude raadhuis staat. Houd je van shoppen, dan zit je in deAltstadt van Dsseldorf ook meer dan goed. Neem bijvoorbeeld eenseen kijkje bij de Flinger Strasse! Tot slot vind je in de Altstadt ook deKunstsammlung Nordrhein-Westfalen, met een van de grootstekunstcollecties van Duitsland.

  Medienhafen (Mediahaven)De Medienhafen in Dsseldorf is ultrahip en een genot voor het oog.Deze moderne wijk is een groot contrast met de Altstad van Dsseldorf.Vroeger lag in deze wijk de oude haven en dit gebied is nu vollediggerenoveerd. Grote mediabedrijven hebben zich in deze moderne havengeconcentreerd en beschikken allen over filialen die uitblinken in hunvorm van moderne architectuur. Een wandeling door dit gebied is danook een waar genot voor iedere liefhebber van moderne architectuur. Debouwwerken van Frank Gehry aan de stadszijde zijn het absolutesummum. Dit gebied is ook de thuishaven van de meest chiquerestaurants in de stad. 's Zomers zijn de trendy terrassen gevuld met eenhip publiek dat hier van de beste dingen in het leven geniet.

  Het ene na het andere hippe bouwwerk siert de wijk Medienhafen.

  CarlstadtCarlstadt is na Altstadt de oudste wijk in Dsseldorf. Het voldeed als eerstesubwijk aan de stijgende vraag naar woningen in de stad. Dit betekent overigensniet dat de wijk vol staat met eeuwenoude panden. Veel huizen zijn gebouwd inbarokke stijl uit de 18e eeuw. Dit maakt de wijk tot een chique plek. In de wijkhebben zich veel kunsthandelaren en wat chiquere boetieks gevestigd. Carlstadtvormt de schakel tussen de Altstadt en de moderne Medienhafen en is hiermeehet centrum van de wijk. Je kunt in Carlstadt heerlijk winkelen, maar ook als jeniets nodig hebt, kun je hier heerlijk rond lopen en genieten.

  StadtmitteDe Stadtmitte ligt centraal in Dsseldorf, aan de wijken Carlstadt, Pempelfort,oberbilk en de Altstadt. In de Stadtmitte vind je het centraal station, het grootstetheater van de stad, de beurs van Dsseldorf en de centrale bank. Ook vind jehier twee belangrijke straten, namelijk de Knigsallee, ofwel de korte K, en deSchadowstrasse. De Knigsallee was ten tijde van de Koude Oorlog een ergbelangrijke straat voor luxe in West-Duitsland en is sindsdien populair gebleven.Deze straat is de meest exclusieve winkelstraat met boetiekjes, juweliers enantiquairs. In deze straat gaat het vooral om keken en bekeken worden. DeSchadowstrasse is een grote winkelstraat met aan het eind een enorme Peek &Cloppenburg dagelijks geopend tot 20.00 uur. Dit is een van de straten vanEuropa waar de grootste omzet behaald wordt. Wanneer je in de Stadtmittebent, zijn deze straten zeker een bezoekje waard!

  Dusseldorf vanaf de Rijntoren.

  Copyright 2010 Youropi.com 5/21 Powered by

 • DsseldorfHandige informatie

  Vliegen naar Dsseldorf vanafSchipholGoed voorbereid op reis. Vlieg je vanaf Schiphol naar Dsseldorfdan vertrek je van n van de mooiste en modernste luchthavenster wereld! Op Schiphol is bovendien heel veel te beleven waardoorhet wachten op je vlucht een stuk aangenamer wordt. In allelounges kun je lekker shoppen, relaxen of een lekkere maaltijdnemen. Op deze en de volgende pagina vind je praktischeinformatie en leuke tips om je reis vanaf Schiphol zo prettigmogelijk te maken. Maak ook gebruik van de kortingsbonnenachterin deze gids, dat levert je direct voordeel op! Zo wordtvertrekken vanaf Schiphol wel heel aantrekkelijk.

  Reizen naar Schiphol.Je stedentrip begint natuurlijk met het reizen naar Schiphol. SchipholAirport is zeer goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als metde auto. Zie voor informatie over parkeren het hoofdstuk parkeren opSchiphol. Reis je met het openbaar vervoer dan is de trein de meestcomfortabele en makkelijke manier om op Schiphol te komen. Het stationligt onder Schiphol Plaza, de centrale hal tussen de aankomst- envertrekhallen. Woon je in de buurt van Schiphol dan is de bus een goedeoptie. Vanaf de omliggende plaatsen rijden diverse stads- enstreekbussen naar Schiphol.

  Schiphol Airport

  Schiphol Travel TaxiVan deur tot deur reizen zonder stress? Neem dan een taxi. SchipholTravel Taxi biedt zowel priv taxivervoer als groepsvervoer. In het laatstegeval 'deel' je een taxi met andere reizigers. Dit is extra voordelig.Schiphol Travel Taxi is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaardoor heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden). Wil je gebruik makenvan deze service reserveer dan vooraf een taxi via www.schiphol.nl/taxi.

  Bagage meenemen op reisZoek van te voren uit wat je allemaal mee mag nemen op reis, dit kanper luchtvaartmaatschappij verschillen (met name de hoeveelheidhandbage). Sinds 2006 gelden er nieuwe algemene regels voorgel&vloeistoffen in je handbagage. Kijk voor meer informatie opwww.schiphol.nl/bagage. Overigens alle aankopen die je doet na depaspoortcontrole mag je als handbagage meenemen. Zorg er wel voordat het artikel is verpakt in de speciale verzegelde tas.

  Check-inSchiphol heeft 3 vertrekhallen, Departures 1,2 en 3. De maatschappijwaarmee je vliegt is bepalend in welke hal je kunt inchecken. Op demonitoren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza geven duidelijk aanwelke balie in welke hal je moet zijn en hoe laat je vlucht vertrekt. Iniedere vertrekhal zijn ook de faciliteiten voor de self service check in. TIP:Kijk voor je thuis vertrekt even op teletext of opwww.schiphol.nl/vluchtinfo om te controleren of je vlucht op tijd vertrekt.Wil je via SMS de meest actuele gegevens over een vertrekkende ofaankomende vlucht ontvangen? Ga dan naar www.schiphol.nl/STU omde dienst te activeren.

  Op tijd vertrekkenKom op tijd naar Schiphol, je begint dan niet alleen ontspannend aan jereis maar je hebt dan ook voldoende tijd om rustig te winkelen, wat teeten of lekker te relaxen. Schiphol adviseert de volgende inchecktijden:Vliegen naar een Europese bestemming: 2,5 uur voor vertrek aanwezigzijn. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa ben dan 3,5 uur voorvertrek aanwezig. Let op, tijdens schoolvakanties kan het extra druk zijn,kom dan liever nog een half uurtje eerder dan hiervoor aangegeven.

  Parkeren op SchipholReis je naar Schiphol Airport per auto, dan is het handig om te weten welkeparkeeropties je allemaal hebt. Voor iedereen is er een passendeparkeerplaats, of je nu iemand wegbrengt, ophaalt of zelf gaat vliegen. Wehebben alle parkeeropties voor je op een rij gezet.

  Parkeren op Schiphol

  Wegbrengen en ophalenWil je reizigers wegbrengen of ophalen zonder de auto te parkeren volg dan deborden 'Vertrekhal'. Deze borden leiden je rechtstreeks naar de vertrekhallenvan de Luchthaven. Uitzwaaien is hier niet mogelijk, de auto mag hier alleenstilstaan om passagiers uit te laten stappen en de bagage uit te laden.

  Kort Parkeren op Schiphol (Schiphol Visitors Parking P1/P2)Parkeer je korter dan 2 dagen dan is het parkeren in de parkeergarages vanSchiphol Visitors Parking P1 of P2 de meest voordelige en handigste keuze. Volg na de afslag 'Schiphol' de borden 'Parkeren' om zodoende bij KortParkeren uit te komen. Je betaald voor de eerste drie uur parkeren 2,- per halfuur en daarna 4,- per uur. het maximale dagtarief bedraagt 28,50 per dagvoor de eerste drie dagen. Iedere dag daarna kost je 22,50 per 24 uur.Uiteraard zijn de garages 24 uur per dag bewaakt door middel van camera's ensurveillance. De parkeergarages en parkeerdekken van Schiphol VisitorsParking P1 en P2 liggen dichtbij Schiphol Plaza en de vertrek- en aankomsthal.De wandelroute naar Schiphol Plaza is geheel overdekt.

  Lang Parkeren P3 (Schiphol Park & Travel 3 - P3)Langer dan 2 dagen parkeren kan het voordeligste op Schiphol Park & Travel 3(voorheen bekent als P3). Schiphol Park & Travel 3 is de meest comfortabele envoordeligste manier om lang te parkeren op Schiphol. Gratis pendelbussenbrengen je iedere 10 minuten naar de terminal. De vernieuwde wachtruimte bijde ingang van het terrein beschikt over toiletten, bagagekluizen en er is eenwegenwachtservice. Minder validen parkeren vooraan. In- en uitrijden metcreditcard is mogelijk. Volg de borden 'Lang parkeren P3' vanaf de A9 en A4. Bijgrote drukte is er een extra parkeerterrein beschikbaar. Vooraf reserveren levertkorting op. Ga je 8,15 of 22 dagen weg? Maak dan gebruik van Smart Parking.Hiermee bespaar je zelfs tot 40% op de parkeerkosten!Schiphol Smart ParkingDe voordeligste manier om op Schiphol te parkeren is Schiphol Smart Parking.Vanaf 5 per dag parkeer je de auto comfortabel en veilig op Schiphol P3 metSchiphol Smart Parking. Voor Schiphol Smart Parking dien je wel vooraf tereserveren. Schiphol Smart Parking is speciaal voor reizigers die 8, 15 of 22dagen wegblijven. Dit zijn vaak ook exact de periodes die gelden voor degeorganiseerde reizen via reisbureaus. Ga je op vakantie, kies dan voor vertrekvanaf Schiphol. Voor de prijs van het parkeren hoef je het niet meer te laten.Voor Smart parking heb je een creditcard nodig.Schiphol Valet ParkingDe meest luxe manier van parkeren op Schiphol. Medewerkers van SchipholValet Parking zorgen ervoor dat je auto wordt weggebracht en weer klaarstaatzodra je aankomt op de luchthaven.

  Parkeeradvies nodig?Op de website van Schiphol (www.schiphol.nl/parkeren) vind je een handige toolwaarmee je eenvoudig het voordeligste tarief uitrekent. Geef aan hoeveel dagenje wilt parkeren en de parkeerwijzer geeft alle informatie!

  Copyright 2010 Youropi.com 6/21 Powered by

 • DsseldorfHandige informatie

  Vliegen naar Dsseldorf vanafSchiphol (2)Schiphol Airport is 24 uur per dag in beweging. Er is ook van alleste zien, doen en te beleven. Reizen via Schiphol is comfortabel maarook erg leuk. Schiphol heeft hard gewerkt om het wachten zoaangenaam mogelijk te maken, je kunt er uren winkelen en lekkereten in de vele restaurants. Wist je dat er ook bijzonder veel leukedingen te doen zijn en dat er zelfs een speciale opvangruimte voorkinderen is? Op deze pagina vind je veel informatie over Schipholen leuke tips voor winkelen, lekker eten en activiteiten voor en nade paspoortcontrole.

  Winkelen op SchipholVoor je vertrekt nog even de laatste dingen kopen of gewoon lekkerfunshoppen? Het kan allemaal op Schiphol Airport in n van de tweeshoppingcentra. Voor de douane vind je Schiphol Plaza met eenuitgebreid aanbod aan winkels, van mode, sport tot enkele handigesupermarkten. Na de paspoortcontrole vind je de shopping centra vanSee Buy Fly in de verschillende lounges. Hier kun je tot wel 35%besparen op je aankopen (vergeleken met lokale winkels). TIP: Je kuntal je aankopen gratis laten bewaren en ophalen als je terugkomt van jestedentrip. Ga hiervoor naar Pick up on return service tussen aankomst 1en 2 beneden. Hieronder vind je enkele van onze tips die je niet magmissen tijdens het winkelen!

  Elektronica en gadgetsOnze favoriete winkels op Schiphol, deelektroncia en gadgets shops. Hier vind jede nieuwste camera's, mp3 spelers,accesoires en leuke gadgets!

  SunglassesVoor je vertrek nog even een nieuwe hippezonnebril scoren. Bij Sunglasses (in alleLounges) heb je een zeer uitgebreidekeuze met de nieuwste zonnebrillen tegenzeer voordelige prijzen!

  Cosmetica en parfumDe beste en meest populaire parfums koopje bij Perfumes & Cosmetics (in alleLounges). Kies eenvoudig jouw favorietegeur uit de top10.

  Lekker eten op SchipholMet 74 horecagelegenheden voor en na de paspoortcontrole hoef jegeen honger te lijden op Schiphol. Van een lekker broodje tot versesushi, in de aankomsthal en de vertreklounges is er voor iedereen weliets lekkers te vinden. Ook voor een lekkere kop koffie, verse smoothieen goed glas wijn of champagne zijn er diverse gezellige gelegenheden.We geven je hier enkele tips voor de leukste restaurants op Schiphol.

  Pier01Waan je in een hippe strandtent en kom direct inde vakantiestemming. Pier01 is een nieuwrestaurant waar je aan n van de picknicktafels ofop lekkere loungebanken kunt genieten vansuperverse broodjes, pasta's en natuurlijk eenlekker drankje. Pier01 is te vinden in Lounge3 opde 1e etage.Caf ChocolatCaf Chocolat is een waar paradijs voorchocolade liefhebbers. In dit grand caf kun jegenieten van exclusieve chocolade maar ook vankoffie, chocolade fondue en de Golddigger (eenchampagne/chocola specialiteit). Je vindt CafChocolat in Lounge 1 (open 6.00-20.00u)BubblesJe stedentrip ontspannen beginnen? Bij Bubblesdrink je een lekker glas wijn of champagne metoesters of andere zeevruchten. Vanaf het terrasheb je bovendien een leuk uitzicht op devliegtuigen. Lekkerder kun je de reis nietbeginnen! Bubbles is te vinden in Lounge 1 (open6.00-20.00).

  Aziatisch genietenBen je dol op sushi of noodles? Dan is Shirasagi the place to be op Schiphol.Hier wordt de sushi pal voor je neus bereid. Voor heerlijk verse noodles kun jeterecht bij Shirasagi's Noodlebar. Beide te vinden in Lounge 2 (open 9.30-20.30u).

  StarbucksWereldberoemd en nu ook op Schiphol: Starbucks. Maar liefst 3 vestigingen zijner te vinden zowel voor als na de douane (Lounge 1). De grootste Starbucks iste vinden op Schiphol Plaza, deze is 24 uur open.

  Leuke dingen om te doenOp Schiphol hoef je jezelf niet te vervelen. Naast winkelen zijn er nog veel meerleuke dingen om te doen. Van een relaxte massage tot het bekijken van stukkenuit het Rijksmuseum, op alle Lounges is wel wat te beleven. We geven je alvastwat leuke tips:

  Back to life stoelmassageRelaxed op reis gaan! Neem een stoelmassage bij Back to life en in 20 minutenben je weer helemaal topfit. Ook leuk is de aquamassage! Aan de HollandBoulevard tussen Lounge 2 en 3. (dagelijks van 8.30-19.00)

  RijksmuseumHet Rijksmuseum op Schiphol is een oase van rust op de drukke luchthaven. Jevind er een wisselende tentoonstelling van tien werken van Hollandse meestersuit de Gouden Eeuw te zien. Je vindt het Rijksmuseum aan de HollandBoulevard tussen Lounges 1 en 2 (open 7.00- 20.00. Gratis toegang)

  Kids forestSchiphol heeft iets leuks voor de kleine kinderen, een heuse speeltuin. KidsForest is een overdekte speelplaats met vele leuke speeltoestellen waar je dekids lekker kunt laten spelen en ravotten. Zo gaan ze moe mee het vliegtuig inen heb je er geen kind meer aan. De naastgelegen babylounge is ideaal voormoeders met een baby. Kids Forest is te vinden aan de Holland Boulevardrichting lounge 3.

  Rijksmuseum Schiphol

  Uiteraard is er nog veel meer te doen en te zien op Schiphol Airport. Kijk voorhet volledige overzicht op www.youropi.com en op www.schiphol.nl

  Copyright 2010 Youropi.com 7/21 Powered by

 • DsseldorfHandige informatie

  ReisinformatieDsseldorf is een economische spil in Europa en wordt dan ookzeer goed omsloten door grote verkeersaders. Vanuit Nederland zijner prima verbindingswegen om per auto tot het centrum van de stadte reizen. De ICE International biedt een goed alternatief metvergelijkbare reistijden als de auto. Dsseldorf beschikt ook overeen zeer moderne luchthaven: Dsseldorf International. Welkemanier je ook kiest, eenmaal in Dsseldorf geniet je van zeerefficint en betaalbaar openbaar vervoer.

  Naar Dsseldorf per treinHet is goed mogelijk om per trein naar Dsseldorf te reizen. Reis je metICE International, dan is de reistijd 1 uur en 45 minuten vanaf UtrechtCentraal. Echter ben je in de meeste gevallen natuurlijk meer tijd kwijtom op het vertrekstation van de internationale trein te komen. Een ticketenkele reis is er vanaf 22 per persoon. Dit is inclusiefzitplaatsreservering van 3,- per persoon per enkele reis. Opstappen opde ICE International doe je in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. NSHispeed verzorgt tickets. Kijk voor meer informatie op de websitewww.nshispeed.nl

  Dsseldorf Hauptbahnhof

  Tip: SchnerTagTicketMocht je met meerdere personen reizen dan is het voordeliger om eenSchnerTagTicket te kopen. Dit kaartje kost 29,50 en je kan hiermeemet maximaal 5 personen, onbeperkt door NordRhein Westfalen(Viersen, Essen, Dsseldorf, Aachen etc.) reizen. Dit kaartje kan jekopen in Venlo, hier staan speciale automaten voor. Ga je alleen op reis,dan kan je dit ticket kopen voor de speciale prijs van 22,-.

  Dsseldorf InternationalDsseldorf International Airport is een luchthaven van wereldformaat. Vanafdeze luchthaven vinden enorm veel internationale vluchten plaats welke in deregel voordeliger zijn dan vergelijkbare vluchten vanuit Nederland. Zo kun je eenleuke stedentrip of verre reis eenvoudig combineren met een bezoekje aan demoderne stad Dsseldorf.

  Dsseldorf International is de derde airport van Duitsland (na Munchen enFrankfurt). Het aanbod vluchten is enorm uitgebreid en de faciliteiten zijnbovengemiddeld. De luchthaven is zowel per trein als auto perfect bereikbaar.Een bestuurderloze, volautomatische monorail verbindt het station en deverschillende voordelige parkeerhavens iedere 5 minuten met de verschillendevertrekhallen. De luchthaven ligt 8 km. ten noorden van het centrum. Je bereikthet centrum via de S-Bahn shuttle 1 (ca. 15 minuten) of door een directetreinverbinding met Dsseldorf Haubtbahnhof (5 minuten).

  Naar Dsseldorf per autoDe snelste en makkelijkste manier om vanuit Nederland naar Dsseldorf tereizen is per auto. Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd minder dan 2 uur. VanuitNederland reis je het beste naar Dsseldorf via de A 57 die Nijmegen metKeulen verbindt, of de A3 die Arnhem met Keulen verbindt. Deze wegen bereikje ook via de A67 naar Venlo die over de Duitse grens overgaat in de E34.

  Parkeren in Dsseldorf

  Dsseldorf is een autovriendelijke stad. Het centrum is gemakkelijk bereikbaaren over het algemeen kun je de auto goed parkeren in een van deparkeergarages. Ook kun je ervoor kiezen gebruik te maken van de P+R (Parken Ride) parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Er vindt dan aansluitendopenbaar vervoer naar de stad plaats. Wij geven je een overzicht van de besteparkeergelegendheden in Dsseldorf. Deze parkeerplaatsen liggen allemaal inhet centrum van de stad en worden goed aangegevendoor middel van groteborden nabij de parkeergelegendheden. Maak je liever gebruik van hetvoordelige P+R systeem, dan volg je simpelweg de borden P+R die vanaf dering in Dsseldorf worden aangegeven.

  Parkeergarage Am Wehrhahn - 420 parkeerplaatsenAm Wehrhahn 140211 Dsseldorf

  Parkeergarage Apollo - 189 parkeerplaatsenRheinkniebrckeDsseldorf

  Parkeergarage Graf-Adolf-Strae - 567 parkeerplaatsenGraf-Adolf-StraeDsseldorf

  Parkeergarage Kirchplatz - 145 parkeerplaatsenKirchplatzDsseldorf

  Parkeergarage K 59 - 307 parkeerplaatsenKnigsallee 59Dsseldorf

  Parkeergarage WestLB - 402 parkeerplaatsen Herzogstrasse 15Dsseldorf

  Langdurig parkeren bij de luchthaven DsseldorfDsseldorf International Airport is mede door de voordelige vlieg- enparkeertarieven een populaire luchthaven. Al voor 10,- per dag kun je hier jeauto kwijt in de parkeergarages voor lang parkeren, direct bij de luchthaven. Kijkvoor informatie en plaatsreservering op de website Parkeren bij de luchthaven

  Copyright 2010 Youropi.com 8/21 Powered by

 • voor informatie en plaatsreservering op de website Parkeren bij de luchthavenDsseldorf. Ga je op reis via Dsseldorf, of breng je personen naar deluchthaven, overweeg dan echt eens om ook een uitje te maken naarDsseldorf. Een elegante stad die zich op vele fronten meet met wereldstedenals Milaan en Parijs.

  Naar Dsseldorf per busEurolines maakt het mogelijk om betrouwbaar, comfortabel en voordelig met debus naar Dsseldorf te reizen! Kijk voor meer informatie op www.Eurolines.nl enboek je busreis naar Dsseldorf vandaag nog.

  DsseldorfHandige informatie

  Openbaar vervoerDe Altstad van Dsseldorf is relatief klein, waardoor de meesteleuke adresjes wel op loopafstand liggen. Maar de stad heeft meerte bieden dan alleen de Altstad. Als je bijvoorbeeld de Mediahavenwil bezoeken of naar de overkant van de Rijn wil gaan dan isgebruik maken van het openbaar vervoer wel handig. De stad wordtzeer efficint ontsloten door de bus, tram, metro (U-bahn) en taxi.Onderstaand een overzicht van alle openbare vervoersmiddelenwaarmee je Dsseldorf kunt verkennen.

  De tram in Dsseldorf

  De metro in DsseldorfDe metro is het meest efficinte vervoersmiddel van Dsseldorf. Hiermeeword je snel door de stad vervoerd, veelal ondergronds. Het is een ideaalvervoersmiddel om de verkeersdrukte in de stad te vermijden en dat isdan ook een reden waarom veel mensen hiervoor kiezen.

  De tramDe trams in Dsseldorf rijden zoals in vele grote steden op zowel rijbaanals eigen spoor. De trams verbinden de verschillende wijken met deAltstad en het centraal station. Trams hebben in Dsseldorf veelalvoorang op de rest van het verkeer en zijn dus erg effcint om je mee teverplaatsen. Bij veel tramstations staan kaartjesautomaten waar je eenenkeltje kunt kopen.

  De trein in DsseldorfDe trein in Dsseldorf rijdt volgens het concept de S-Bahn. Met de trein kom jevoornamelijk in de grotere gemeentes terecht en hij rijdt op een vastedienstregeling. Tussen december 2009 en december 2025 zal de eurobahn detreindienst voor het regionaal personenvervoer uit gaan voeren, waarbij dezeook door Dsseldorf zal komen.

  Dssseldorf beschikt over een ondergrondse U-Bahn (metro).

  De taxi in DsseldorfDe taxi behoort uiteraard ook tot een van de mogelijke vervoermiddelenwaarmee je, je door Dsseldorf kunt verplaatsen. In Dsseldorf rijden vele taxis,die je gewoon op straat kunt aanhouden. Daarnaast zijn er bij de stations en bijde grote pleinen in de stad ook taxistandplaatsen. Voor de taxi betaal je wel watmeer als voor het andere openbaar vervoer, maar het is goed betaalbaar. Wil jegebruik maken van een taxi, dan kun je daarvoor terecht bij de volgendeaanbieder:

  Taxi Dsseldorf eG, Tel: +49 (0)211 77760

  De boot in DsseldorfDsseldorf kun je ook bewonderen vanaf een boot. Dagelijks worden errondvaarten op de Rijn georganiseerd waarbij je een prachtig overzicht van destad krijgt. Tijdens deze tochten vaar je in een uurtje van de Burgplatz langs deAltstadt naar de MedienHafen en terug. Als volwassene betaal je hiervoor 8,-en kinderen tussen 4-13 jaar 3,50,-. Mocht je al in het bezit zijn van eenDsseldorf Welcome Card dan betaal je slechts 6,40,-. Voor meer informatiekun je terecht op de website van http://stadtfuehrungen.duesseldorf-tourismus.deZonesysteem DsseldorfMaak je gebruik van het openbaar vervoer in Dsseldorf, dan krijg jeonherroepelijk te maken met het handige zonesysteem. De stad isonderverdeeld in verschillende zones die de prijs van je ticket bepalen. Binnende zone kun je van alle openbare vervoersmiddelen gebruik maken, mits je indezelfde zone reist. Houd rekening met de volgende richtprijzen:

  Wanneer je korte afstanden gaat reizen, hieronder vallen 3 stops, kun jehet best een enkeltje aanschaffen (kurzstrecke). Dit ticket kost voorzowel kinderen als volwassenen 1,30 euro.Wanneer je langere afstanden binnen de standsgrenzen maakt, valt ditonder Zone A. Een enkeltje binnen zone A kost je als volwassenen 2,30euro en voor kinderen 1,30 euro.Als je denkt veel te gaan reizen met het openbaar vervoer, kun je hetbeste een dagkaart aanschaffen. Deze kost je 5,30 euro.Het lokale VVV-kantoor biedt ook de Dsseldorf Welcome Card aan.Deze kaart geeft je toegang tot vele musea en bezienswaardigheden endaarnaast kun je hiermee onbeperkt reizen in het openbaar vervoer in destad. Ook geeft de kaart nog leuke kortingen op onder andererestaurants, opera en boottochten. De kaart is geldig voor 1,3 of 5 dagenen verkrijgbaar vanaf 9 euro. Meer informatie hierover vind je ophttp://stadtfuehrungen.duesseldorf-tourismus.de

  Kaartjes voor het openbaar vervoer in de stad zijn verkrijgbaar bij servicepunten(KundenCenter) van de vervoersmaatschappijen, bij kiosken en ticketautomaten.Belangrijk is dat je zelf je kaartje af moet stempelen voordat deze geldig is!Hiervoor staat in ieder vervoersmiddel een stempelautomaat. Kijk voor meerinformatie op de website http://vrr.de, de maatschappij die het openbaar vervoerregelt in Dsseldorf.

  Openbaar Streekvervoer DsseldorfWil je de omgeving van Dsseldorf verkennen, dan ben je aangewezen op hetregionale streekvervoer dat wordt uitgevoerd door de Rheinbahn AG. Dit vervoervindt plaats door middel van bus, autobus en metro.Kijk voor meer informatie opde website www.rheinbahn.de. Deze vervoersmaatschappij maakt onderdeel uitvan het transportsysteem Rijnroergebied ("Verkehsverbund Rhein-Ruhr";afgekort als "VRR"). Voor trips verder buiten Dsseldorf loont het om je reis teplannen via de website www.vrr.de

  Copyright 2010 Youropi.com 9/21 Powered by

 • DsseldorfHandige informatie

  Leuke stratenEr is geen betere stad in Duitsland om te shoppen voor elegantemode en interieurdesign dan Dsseldorf. Grote merknamen alsLagerfeld, Jil Sander, JOOP! en Excada kregen hier naam. Vandaagde dag zijn alle grote internationale modenamen vertegenwoordigdin deze metropool: Armani, Kenzo, Fraus. De hoofdwinkelstraatwaar je deze merken tegenkomt is de Knigsallee, beter bekend alsde K: een van 's werelds mooiste winkelboulevards. Maar er is veelmeer dan alleen deze exclusieve winkelstraat.

  De KnigsalleeDe Knigsallee, beter bekend als K, is een zeer stijlvollewinkelboulevard van wereldniveau. Niet alleen leuk om te winkelen, maarvooral ook om heerlijk mensen te kijken vanuit een stijlvol caf of vanafeen zonnig terras.

  Flinger Strasse (Altstadt)Altstadt is het oude gedeelte van Du?sseldorf waar je naast deonnoemlijk grote hoeveelheid cafs, ook leuke kleine winkeltjestegenkomt. De hoofwinkelstraat is de Flinger Strasse.

  Bilker Strasse & Carlsplatz (Carlstadt)De Bilker Strae is zeer geliefd bij kunstliefhebbers door de grotehoeveelheid, galerie's, kunstzaakjes en antiekzaken. Op de Carlsplatz isaltijd bedrijvigheid. Het is het kloppend hard van de wijk Carlstadt.

  SchadowstrasseDeze hoofdstraat heeft de hoogste omzet in Duitsland. Het aanbodwinkels wordt dan ook gedomineerd door grote department stores endure kledingzaken.

  Algemene winkelopeningsijden DsseldorfMaandag 09.00 - 20.00Dinsdag 09.00 - 20.00Woensdag 09.00 - 20.00Donderdag 09.00 - 21.00Vrijdag 09.00 - 20.00Zaterdag 09.00 - 20.00Zondag gesloten

  De meeste winkels openen om 9.00 uur 's ochtends. Er zijn echter ookwinkels die pas om 10.00 uur open gaan. Daarnaast zijn onlangs dewinkeltijden in Duitsland nog verder verruimd. Tegenwoordig hebben dewinkeliers de mogelijkheid om de winkels op maandag tot en metzaterdag tot 22.00 uur open te stellen en vele winkels doen hier aanmee, dus dit betekent nog meer en nog langer winkelplezier!

  Koopavond DsseldorfOp donderdagavond is het koopavond in Dsseldorf. De winkels zijn danallemaal tot 21.00 uur geopend.

  Koopzondag DsseldorfIn Dsseldorf zijn over het algemeen de winkels gesloten op zondag.Koopzondagen zoals in Nederland kennen ze in Duitsland niet. Zelfs inde periode rondom kerst is het erg buitengewoon als de winkelier zijn ofhaar deuren mag openen.

  De Flinger Strasse is een gezellige winkelstraat in de Altstad.

  De leukste winkelcentra in Du?sseldorfDu?sseldorf heeft mr te bieden dan alleen winkelstraten. De stad herbergt eenaantal vooruitstrevende winkelcentra. Schadow Arkaden nabij de K is eenmoderne winkelpassage waar je vooral veel mainstream-winkels aantreft.Sevens Center is een zeer moderne winkelmall direct aan de Knigsallee. Ditwinkelcentrum is bekend van het megaconcern Saturn en diverse modernemodeketens. Liefhebbers van design kunnen hun hart ophalen in hetschitterende verzamelpand van Stilwerk: het walhalla voor liefhebbers vandesignmeubilair. Voor bekende en exclusieve modemerken moet je eens eenkijkje nemen in K Galerie, direct aan de Knigsallee. Dit is tevens de bekendstemodemall van Du?sseldorf. Du?sseldorf Arkaden tenslotte ligt in de wijkFriedrichstadt en vormt een populaire winkelmall met 120 winkels verdeeld overdrie verdiepingen.

  Sevens Center aan de elegante Knigsallee.

  Copyright 2010 Youropi.com 10/21 Powered by

 • DsseldorfWinkelen

  A Substitute for Love

  Carlsplatz 1940213DsseldorfTel:+49 (0)211 8606998

  Direct aan de gezellige Carlplatz tref je eenwinkel die een trend zet voor Dsseldorf. Meteen toepasselijke labelnaam A Substitute forLove biedt de gelijknamige winkel eenselectie van de allermodernste streetweardie er vandaag de dag beschikbaar is. Jevindt er hippe shirts, broeken, tops, maar ookhoeden, schoenen en trendymodeaccessoires. Er zijn zelfs enkelespeelgoedartikelen verkrijgbaar. Een betersubstituur voor liefde kun je niet vinden!

  OpeningstijdenMa 10:00 - 19:00Di 10:00 - 19:00Woe 10:00 - 19:00Do 10:00 - 19:00Vrij 10:00 - 19:00Za 10:00 - 18:00Zo gesloten

  Vibes

  Mittelstrasse 1640213DsseldorfTel:+49 (0)211 3230532

  De Vibes Store in Dsseldorf voorziet in al jebehoeften als het aankomt op trendystreetwear. Het aanbod is indrukwekkend.De winkel bestaat niet voor niets uit tweeruime verdiepingen, die enigszinsunderground aandoen en zijn verfraaid metgroovy muurschilderingen. In de kelder vindje een uitgebreid aanbod sportieve kleding,shirts en zelfs professionele skateboards,terwijl je op de begane grond de juist watmeer degelijke -maar niet minder hippe!-kleding terugvindt. Een hele gave winkel dieeen jong tintje geeft aan het winkelaanbod inDsseldorf.

  OpeningstijdenMa 10:30 - 19:30Di 10:30 - 19:30Woe 10:30 - 19:30Do 10:30 - 19:30Vrij 10:30 - 19:30Za 11:00 - 18:00Zo gesloten

  Hundestolz

  Bilker Strasse 1840213DsseldorfTel:+49 (0)211 2107224

  Hundestolz is een trendy zaakje in de wijkCarlstadt, waar je leuke accessoires voor jehond kunt vinden. Leuke halsbanden, mooiemandjes, maar ook hondgerelateerdehuisraad. Zo is er een unieke en uitgebreidecollectie hondenmokken en draagtassenverkrijgbaar. Het personeel is zeer vriendelijken waarschijnlijk net zo dol op honden als jijhet bent. Echt een leuk adresje voor eenorigineel hondencadeau.

  OpeningstijdenMa 11:00 - 18:30Di 11:00 - 18:30Woe 11:00 - 18:30Do 11:00 - 18:30Vrij 11:00 - 18:30Za 11:00 - 18:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 11/21 Powered by

 • DsseldorfWinkelen

  Identita Italiana

  Carlsplatz 2240213DsseldorfTel:+49 (0)211 133228

  Identita Italiana is het shopwalhalla voor voormodebewuste vrouwen als mannen. Het iseen winkel vol inspirerende Italiaanse mode-ideen waar het wel heel gemakkelijk wordtom met een volledige en moderne setkleding de winkel te verlatenn: hetassortiment gaat van schoenen totbovenkleding en stuk voor stuk gaat het omniet te versmaden mode-exemplaren. Eengoed adres voor een totaalaanbod selctiefverkozen kledingstukken.

  OpeningstijdenMa 10:00 - 20:00Di 10:00 - 20:00Woe 10:00 - 20:00Do 10:00 - 20:00Vrij 10:00 - 20:00Za 10:00 - 20:00Zo gesloten

  Yuta Pasch Design

  Hohe Strasse 2940213DsseldorfTel:+49 (0)211 131644

  Yuta Pasch is een eigen label dat sieradenontwikkelt. Trendy, kwalitiet en schoonheidzijn de ijktermen die gelden voor alleontwerpen. In de winkel vind je daarnaasteen leuke en gewaagde collectiegeschenkartikelen, accessoires, riemen eneigenzinnige modetrends. Hoewel hetwinkeltje niet zo gek groot is, kun je hier weldegelijk een grote inspiratie opdoen. Decollectie blinkt uit in originaliteit en ook al benje niets van plan te kopen, dan toch loont hetwel om zomaar een binnen te lopen en eenkijkje te nemen.

  OpeningstijdenMa 11:00 - 18:30Di 11:00 - 18:30Woe 11:00 - 18:30Do 11:00 - 18:30Vrij 11:00 - 18:30Za 11:00 - 16:00Zo gesloten

  Kostbar

  Ackerstrasse 12940233DsseldorfTel:+49 (0)211 6585868

  Fijnproevers en lekkerbekken opgelet. Er iseen adresje waar je de allerlekkerste, veelalhuisgemaakte, delicatessen kunt kopen. Ineen gezellig winkeltje aan opkomendeAckerstrasse tref je Kostbar. Een waardevoladresje dat gerund wordt door een gezin datinspiratie opdeed in de vele reizen naar zuid-Europa alwaar men de kneepjes van het vakleerde. De broden, pasta's, wijnen, olien,koffie en andere lekkernijen wordenzeerzorgvuldig ingekocht bij kleine ondernemer,als ze al niet zelf gefabriceerd worden doorde gastvrije mensen die deze winkel runnen.Een leuk adresje waar je zeker zult slagenals je culinair bent ingesteld.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 12:00 - 18:30Woe 12:00 - 18:30Do 12:00 - 18:30Vrij 12:00 - 18:30Za 11:00 - 14:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 12/21 Powered by

 • DsseldorfEten & drinken

  Space Burger

  Neustrasse 4140123DsseldorfTel:+49 (0)211 8632655

  Je zou er door de uitstraling van buitenzomaar aan voorbij lopen. Schijn bedriegtwant achter de cafetaria-achtige entree huisteen zeer trendy interieur waarin je kuntgenieten van meer dan 60 verschillendesoorten burgers! De ene is nog lekkerderdan de andere. Met namen als de piranhaburger, de naakte haan burger of deThunderstick wordt duidelijker wat dit met deruimte te maken heeft: zowel de naam als desmaak van iedere burger is hemels!

  Keuken:Fast Food, Hamburgers, LunchAmbiance:Trendy, Levendig, PopulairVoorgerecht: 5 - 15Hoofdgerecht: 5 - 15

  OpeningstijdenMa 10:00 - 22:00Di 10:00 - 22:00Woe 10:00 - 22:00Do 10:00 - 22:00Vrij 10:00 - 22:00Za 10:00 - 22:00Zo 10:00 - 22:00

  Mosch Mosch

  Knigsallee 6040212DsseldorfTel:+49 (0)211 5694166

  Mosch Mosch is een trendy Japansenoedelbar in de K Galerie in het centrumvan Dsseldorf. Je geniet hier van eenafwisselend aanbod noedelgerechten diegemaakt zijn van voedzame en gezondeingredinten. Belangrijker is dat degerechtjes vers bereid worden en altijd snelop tafel staan. De entourage is fris en trendy.Het bewijs dat fastfood ook lekker en gezondtegelijk kan zijn.

  Keuken:Japans, LunchAmbiance:Levendig, PopulairVoorgerecht: 3,50 - 4,50Hoofdgerecht: 7 - 10

  OpeningstijdenMa 10:00 - 23:00Di 10:00 - 23:00Woe 10:00 - 23:00Do 10:00 - 23:00Vrij 10:00 - 23:00Za 10:00 - 23:00Zo 12:00 - 21:00

  Architektur & Esskultur

  Ackerstrasse 12840233DsseldorfTel:+49 (0)211 16786262

  Architectur & Esskulturis is werkelijk eenverborgen parel in Dsseldorf. Het restaurantzit gevestigd in een voormaligeautoshowroom, maar daar is buiten de groteramen niets meer van terug te zien.Integendeel, het restaurant is de thuishavenvan Architect Gerhard Leister. Zijn Aziatischeechtgenote zwaait de scepter in de keukenen tovert de heerlijkste gerechten uit deAziatische en Europese keuken in eenrestaurant dat schittert als een kunstwerk.Update: Per 1 mei 2010 is dit restaurantenkel nog geopend voor feesten en partijen.Keuken:Aziatisch, Lunch, Modern EuropeesAmbiance:Trendy, Bar, ModernVoorgerecht: 5 - 10Hoofdgerecht: 8 - 18

  OpeningstijdenMa geslotenDi 11:00 - 01:00Woe 11:00 - 01:00Do 11:00 - 01:00Vrij 11:00 - 01:00Za 09:30 - 01:00Zo 09:30 - 01:00

  Copyright 2010 Youropi.com 13/21 Powered by

 • DsseldorfEten & drinken

  Devona

  Schwerinstrasse 1340477DsseldorfTel:+49 (0)211 4957318

  Devona is een typisch voorbeeld van kleinmaar fijn. Een echt familierestaurant met eenseizoensgebonden kaart. Dagelijks wisselener buiten de eenvoudige maarkwalitatief uistekende Italiaanse gerechteneen aantal heerlijke internationale gerechten.Devona kenmerkt zich door een aangenameen toegankelijke ambiance en is romantischingericht. Het perfecte startpunt van eenavondje samen met z'n twee

  Keuken:Italiaans, Lunch, WereldkeukenAmbiance:Populair, CandlelightVoorgerecht:

  Hoofdgerecht:

  Lunch DinerMa gesloten geslotenDi 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Woe 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Do 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Vrij 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Za 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Zo 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00

  Khanh's Lilly

  Friedrichstrasse 13240217DsseldorfTel:+49 (0)211 17832715

  Mooi groen is niet lelijk! Meer valt er eigenlijkniet te zeggen over de aankleding vanKhanh's Lilly in Dsseldorf. Dit Vietnameserestaurant opende in het voorjaar van 2008.De kaart is redelijk bescheiden, maar deaangename ambiance, het attente envriendelijke personeel en de kleine prijzenmaken dat ruimschoots goed! Een leuke tipals je met een groter gezelschap bent ishet Aziatisch Fondue. Het publiek is heelbreed: jong, oud, groepen, stellen en singlesvan allerlei afkomsten. Op de drankenkaartstaan ook een heleboel verfrissendecocktails.

  Keuken:Lunch, VietnameesAmbiance:

  Voorgerecht: 3,50 - 12Hoofdgerecht: 6,50 - 12

  OpeningstijdenMa geslotenDi 12:00 - 00:00Woe 12:00 - 00:00Do 12:00 - 00:00Vrij 12:00 - 01:00Za 17:00 - 01:00Zo 12:00 - 00:00

  Monkey's South

  Graf-Adolf-Platz 1540213DsseldorfTel:+49 (0)211 64963710

  Monkey's South is een van de drie moderneeetlocaties van het Monkey's Plaza.Monkey's South staat voor wine & dine dat jemet service van het hoogste niveau wordtaangeboden. In een zeer modern ingerichtrestaurant kun je je smaakpapillen mee opreis nemen naar de zuidelijkere delen vanEuropa. De mediteraanse gerechten wordengeserveerd door vakbekwaam personeel.Monkey's South heeft alle ingredinten inhuis voor een romantisch diner in optimaforma.

  Keuken:MediterraansAmbiance:Trendy, Groepen, Casual, ModernVoorgerecht: 3,50 - 15,00Hoofdgerecht: 7,50 - 20,00

  Lunch DinerMa 11:30 - 15:00 18:00 - 00:00Di 11:30 - 15:00 18:00 - 00:00Woe 11:30 - 15:00 18:00 - 00:00Do 11:30 - 15:00 18:00 - 00:00Vrij 11:30 - 15:00 18:00 - 00:00Za gesloten 17:00 - 00:00Zo gesloten gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 14/21 Powered by

 • DsseldorfUitgaan

  Brauerei im Fchschen

  Ratinger Strasse 2840213DsseldorfTel:+49 (0)211 137470

  Brauerei im Fchschen is een van dehuisbrouwerijen in Dsseldorf. Dezebrouwerij bestaat al sinds 1640 en hoewel erniet vanaf het prille begin hetzelfde biertjegebrouwen werd, is het wel al sinds die tijdeen ontmoetingsplaats voor alle lagen uit debevolking van de stad. Al meer dan 150 jaarwordt hier het huisbier im Fchschengebrouwen, dat je hier in gepaste sfeer kuntnuttigen. Grote eiken banken en tafels in eenuitnodigende, haast middeleeuwse sfeer,maken dat je hier meestal van meer dan nhuisbiertje geniet.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Hausbrauerei Uerige

  Bergerstrasse 140213DsseldorfTel:+49 (0)211 866990

  Huisbrouwerij Uerige is een van debekendsten in de Dsseldorfse Altstad. Jekan stellen dat een bezoekje aan dezedonkere locatie een bijzondere ervaring is. Alsinds 1862 wordt hier bier gebrouwen enzodra je hier binnen bent zul je begrijpen dater sinds die tijd weinig veranderd is.Natuurlijk geniet je hier het beste van eenhuisgebrouwen biertje. 's Avonds kan datook buiten voor de brouwerij wanneer delocals zich verzamelen voor een gezelligeafsluiting van hun (werk)dag.

  OpeningstijdenMa 10:00 - 00:00Di 10:00 - 00:00Woe 10:00 - 00:00Do 10:00 - 00:00Vrij 10:00 - 00:00Za 10:00 - 00:00Zo 10:00 - 00:00

  Sub

  Bolker Strasse 1640213DsseldorfTel:+49 (0)211 865890

  Zoals de naam "sub" al doet vermoeden,bevind deze populaire club zich in de keldervan n van de huizen aan de Bolkerstrasse,in het centrum van de Altstadt. Opwoensdagen, vrijdagen en zaterdagen isdeze plaats steevast drukbezocht. Veeljongere mensen tussen 18 en 25 komen hiergenieten van live DJs en feestmuziek. Nietde beste plek voor dertigers, wel voor eenextreem levendige sfeer, eerlijke bierprijzenen live DJs.

  Copyright 2010 Youropi.com 15/21 Powered by

 • DsseldorfUitgaan

  Jase Livingbar

  Burgplatz 1540213DsseldorfTel: +49 (0)211 8681797

  The Jase, of Jase Livingbar, is gevestigd opBurgplatz, op de grens van Altstadt. Het isn van de meest hippe places to be inDsseldorf. Van woensdag tot en metzaterdag is het een cocktailbar waar je eenreusachtig aanbod cocktails hebt. Opvrijdagen en zaterdagen is het vanaf 22.00een echte club. Verschillende DJs mixenerop los en bespelen het publiek metmoderne club- en feestmuziek. De club isbescheiden qua opzet, waardoor het ookdoor de week tot een aangename hotspotmaakt. Het ietwat donkere interieur maakthet tevens een intieme plek waar je jezelfsnel op je gemak voelt. Denk wel aan nettekleding: geen petjes en geen sportkleding.

  OpeningstijdenMa geslotenDi geslotenWoe 19:00 - 01:00Do 19:00 - 01:00Vrij 20:00 - 04:00Za 20:00 - 04:00Zo gesloten

  Anaconda

  Andreasstrasse 1140213DsseldorfTel:+49 (0)172 2624150

  Anaconda is een kleine club op eenstraathoek midden in de Altstadt. Als je inbent voor een avondje goede house,gepresenteerd door een live DJ, dan is ditzeker een plek om niet te missen. De clubheeft eeen huiselijk sfeertje met fijne hoekjesom intiem te zitten en een kleine dansvloer.Dit kleinschalige karakter maakt het ook eenprettige locatie voor minder drukke avonden.Het publiek is jong en tussen de 25 en 35jaar. Vrijdag en zaterdagavond zijn dedrukste avonden voor Anaconda.

  Brauerei zum Schlssel

  Bolkerstrae 41 - 4740213DsseldorfTel:+49 (0)211 8289550

  Van buiten lijkt dit het zoveelste biercaf vanDsseldorf, maar schijn bedriegt want achterde degelijke gevel herbergt de bekendstehuisbrouwerij van Dsseldorf. Hier geniet jevan typische brouwerijspecialiteiten en eenglas "Schlssel-Alt" die op de lokale manierin een authentieke setting aan jegepresenteerd worden. De sfeer is alsof detijd is blijven stilstaan, en dat geldt ook voorde smaak van het bier dat door de jarenheen onaangetast is gebleven. Deschitterende brouwketel in het midden vande brouwerij maakt dit caf haast tot eenmuseum!

  Copyright 2010 Youropi.com 16/21 Powered by

 • DsseldorfHotels

  Hotel Radisson SASMediahavenHammer Strasse 2340219DsseldorfTel:+49 (0)211 311191 - 0

  Een lust voor het oog en compleet inharmonie met de inspirerende omgeving vande Mediahaven. Het Radisson SASMediahaven hotel is een graag geziene hostvoor de vele zakenlui uit de mediawereld diede Mediahaven al dan niet voor hun werkbezoeken. Het is een prachtobject metschuine buitenmuren waarin panoramischeramen je een kijkje geven in de schitterendekamers. Het is bij zonde om te slapen! Voorals je van iets bijzonders houdt eenaanrader.

  Stijl:Hip&Trendy, Design hotel, LuxeGemiddelde prijs: 290,- / 2 p.k.

  Hotel Innside Derendorf

  Derendorfer Allee 840476DsseldorfTel:+49 (0)211 175460

  Op enkele kilometers van de Altstadt tref jedit fonkelnieuwe hotel. Een trendy hotspot enpure verwenning als het aankomt op moderndesign. Het hotel ligt in de moderne wijkDerendorf: een wijk die enorm in opkomst enwaar je veel gastronomie terugvindt. Je kuntkiezen voor vier typen kamers waarin destudio het kleinst en voordeligst is en je hetruimst verblijft in een galerij van meer dan 50vierkante meter. Welke vorm je ook kiest, jegeniet altijd van een strak interieur, gratisspa, Finse sauna, aromatischestoomkabine's en sportapparaten.

  Stijl:Hip&Trendy, Design hotelGemiddelde prijs: 150 / 2.p.k.

  Hotel Dsseldorf Mitte

  Graf Adolf Strasse 6040210DsseldorfTel:+49 (0)211-1697860

  Hotel Dsseldorf Mitte is een waar je vooreen schappelijke prijs van een zeercomfortabel verblijf geniet. Het hotel heefteen moderne uitstraling en ligt tussen de reinen het centraal station in en daarmee oploopafstand van de binnenstad. Geniet vaneen wandeling in de kasteelpark van Benrathof langs de oever van de Rijn. In dit hotelliggen alle mogelijkheden op loopafstand.Een prettige uitvalsbasis voor eenvriendelijke prijs.

  Stijl:ModernGemiddelde prijs: 150 / 2 p.k.

  Copyright 2010 Youropi.com 17/21 Powered by

 • DsseldorfActiviteiten

  Rheinturm

  Rheinturm

  DsseldorfTel:+49 (0)211 863 2000

  De Rheinturm (rijntoren) is onlosmakelijkverbonden met Dsseldorf. Je kunt de torendagelijks "beklimmen" voor eenspectaculairuitzicht over het Rijn-roergebied:het grootste industiegebied van Duitsland. Bijgoed weer kun je tot aan Cologne kijken.Door de schuine wanden in de uitkijktorenkun je recht naar beneden kijken. 's Avondsveranderd de toren in een digitale klok. Detoren is gesitueerd in de Mediahaven op 15minuten lopen van de Altstadt. Bezoek ookzeker eens het roof top restaurant voor eenborrel of diner met een koninklijk uitzicht overde stad.

  OpeningstijdenMa 10:00 - 23:30Di 10:00 - 23:30Woe 10:00 - 23:30Do 10:00 - 23:30Vrij 10:00 - 23:30Za 10:00 - 23:30Zo 10:00 - 23:30

  Filmmuseum

  Schulstrasse 440213DsseldorfTel:+31 (0)211 8992232

  De roots van de Duitse filmindustrie liggenvoor het overgrote deel in Dsseldorf, datooit een groot gedeelte van de productie enregie van Duitsland in handen had. Hetfilmmuseum geeft een kijkje in de eerstedagen van de Duitse film en laat zien hoedeze industrie zich verder ontwikkeld heeftdoor de jaren heen. Voor filmfanaten is ditzonder meer een aanrader op je bezoek aanDsseldorf. Er is een speciale blackbox waarregelmatig filmvertoningen plaatsvinden vanbijzondere vondsten en cultfilms.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 11:00 - 17:00Woe 11:00 - 17:00Do 11:00 - 17:00Vrij 11:00 - 17:00Za 11:00 - 17:00Zo 11:00 - 17:00

  EK House of JapaneseCultureBrggener Weg 640547DsseldorfTel:+49 (0)211 5779180

  Dsseldorf bevat een van de grootsteJapanse gemeenschappen van de wereld.Niet voor niets heeft de stad dan ook eenplek die volledig gewijd is aan de rijkeJapanse culttu: het EKO House of JapaneseCulture. Het complex omvat eenBoeddhistische tempel, een Japanse tuin,een huis in traditioneel Japanse stijl mettheeruimte en een in de kelderverdieping vanhet hoofdgebouw gesitueerde zaal voortentoonstellingen. Een ander gebouw,Ky?sei -ky?sei-kan, huisvest eeninternationale kleuterschool en een openbarebibliotheek.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 13:00 - 17:00Woe 13:00 - 17:00Do 13:00 - 17:00Vrij 13:00 - 17:00Za 13:00 - 17:00Zo 13:00 - 17:00

  Copyright 2010 Youropi.com 18/21 Powered by

 • DsseldorfActiviteiten

  Kunsthalle

  Grabbeplatz 440213DsseldorfTel:+49 (0)211 8996243

  De Kunsthalle Dsseldorf haalt het danmisschien niet bij de Kunstsammlung, het iswel degelijk een indrukwekkend en grootmuseum vol moderne kunst. Het is deetalage voor nieuwe, soms provocerende enopmerkelijke kunstobjecten. Het meestinteressant zijn de wisselendetentoonstellingen die behoorlijk extreem ofvernieuwend kunnen zijn. Houd de websitevan Kunsthalle Dsseldorf in de gaten vooractieve en naderende tentoonstellingen.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 12:00 - 19:00Woe 12:00 - 19:00Do 12:00 - 19:00Vrij 12:00 - 19:00Za 12:00 - 19:00Zo 11:00 - 18:00

  Rondvaart over de RijnRheinuferpromenade

  DsseldorfTel:+49 (0)211 3239263

  Een bezoekje aan Dsseldorf is eenbezoekje aan het kloppend hart van hetRijngebied. Een rondvaart over de Rijn magdaarbij eigenlijk niet ontbreken. Tijdens eenuur durende rondvaart bekijk je de stad ende directe omgeving van een heel anderperspectief. Je leert al snel welkevooraanstaande rol de Rijn heeft gespeeldbij de ontwikkeling van Dsseldorf. Tijdensde rondvaart wordt er op een leuke manierverteld over de dingen die je vanaf het waterperfect kunt observeren. Let op, het seizoenloopt van eind maart tot eind oktober. Deboot vertrekt vanaf het midden van deRheinuferpromenade om 10.30 en 12.00u.Kijk voor meer informatie op de website vanrondvaart over de Rijn.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Wandeling Mediahaven

  Medienhafen

  DsseldorfTel:

  De Mediahaven in Dsseldorf is het meesttrendy gebied in de stad. Hier zitten veelmediabedrijven gevestigd die allemaalevengoed kun best hebben gedaan om op tevallen met een fraai vormgegeven kantoor.Het best verken je de Mediahaven door ergewoon eens op je gemak doorheen telopen. De kade's zijn autovrij en 's zomerszitten ze boordevol mensen die er van dezon en heerlijke ambiance genieten. Je zulthier moeite moeten doen om de enorme vibevan dit levendige stadsdeel te ontlopen.Voeg de Mediahaven dus zeker toe aan jepersoonlijke stadsgids!

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Copyright 2010 Youropi.com 19/21 Powered by

 • DsseldorfEvenementen

  Evenementen in DsseldorfInformatie over evenementen in Dsseldorf. Van carnaval tot kerst. in Dsseldorf is het hele jaar wel wat te doen.Door het jaar heen vind je tal van leuke activiteiten en evenementen zoals de Dsseldorfer Jazz Rally, de grote Sint-Sebastianus kermis en het Japanse festival. Bekijk hieronder het overzicht van de grootste en leuksteevenemtenten in Dsseldorf.

  Kermis DusseldorfBegin: 2011-07-15 End: 2011-07-24Address: Kaier-Wilhelm-Ring

  De Kermis in Dsseldorf is n van de grootste kermissen in Europa. Hou je vankermis dan moet je hier geweest zijn! In 2011 krijgt de kermis een extra dag! Lees hieralle informatie.

  Copyright 2010 Youropi.com 20/21 Powered by

 • DsseldorfEvenementen

  Kerstmarkt Dusseldorf

  Startdatum: 18-11-2010Einddatum: 23-12-2010

  Marktplatz

  Dsseldorf

  Dsseldorf is de kersthoofdstad vanDuitsland. Bijna anderhalve maand staat destad werkelijk op zijn kop. Alle straten,bomen en huizen zijn dan verlicht. Kerst inDsseldorf in een notendop: In de stad hangteen super sfeer dankzij honderdenkraampjes met leuke kerstwaar, warmeglhwein, warme wafels en uiteraard degratis grote ijsbaan (geopend t/m 15 januari2011). De hoofdlocaties zijn: Marktplatz,Flingerstasse, Heinrich Heine Platz,Stadtbruckchen, Schadowplatz en deSchadowstrasse.

  OpeningstijdenMa 11:00 - 20:00Di 11:00 - 20:00Woe 11:00 - 20:00Do 11:00 - 20:00Vrij 11:00 - 21:00Za 11:00 - 21:00Zo 11:00 - 20:00

  Boot Dusseldorf

  Startdatum: 22-01-2011Einddatum: 30-01-2011

  Messe

  Dsseldorf

  Van 23 tot 31 januari 2010 kun je bij deMesse in Dusseldorf terecht voorbezichtiging van boten in alle soorten enmaten. Boot Dusseldorf is een internationalebeurs welk elk jaar druk wordt bezocht doorzowel bezoekers als ondernemers vandiverse luxe boten. Grote jachten zijn eenware attractie van Boot Dusseldorf en demeeste bezoekers komen ook om die redennaar de beurs. Weliswaar om te kijken, hetkomt maar enkele keren voor dat er eenjacht of luxe boot wordt verkocht.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Carnaval Dusseldorf

  Startdatum: 05-03-2011Einddatum: 08-03-2011

  Centrum

  Dsseldorf

  Het bekendste festival in Dsseldorf is hetjaarlijkse carnaval. De aftrap vind al plaatsop 11 november, maar het hoogtepunt vindtin de optocht met praalwagens plaats opRosenmontag. Deze optocht is meer dan2,5 kilometer lang en bestaat uit meer dan60 praalwagens. Op de zondag hiervoorontmoeten locals elkaar op de Knigsallee,gekleed in Romeinse klederdracht om eenleuk feest te bouwen. Om het feest te vierenloop je simpelweg door de Altstad. Het is ermet carnaval overal feest! Woensdags wordthet feest en het feesticoon de 'Hoppeditz'ritueel verbrand.

  OpeningstijdenMaDiZaZo

  Copyright 2010 Youropi.com 21/21 Powered by