City guide Arnhem

download City guide Arnhem

of 18

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Arnhem. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Arnhem

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Arnhem

 • ArnhemIntroductie

  ArnhemArnhem behoort tot de meest aantrekkelijke steden van Nederland en isniet voor niets in 2007 en 2009 uitgeroepen tot beste binnenstad. De stadis is onlosmakelijk verbonden met mode vanwege de modeacademieArtEZ. Maar ook het bruisende hart van Arnhem, de Korenmarkt is bekenddankzij de vele terrasjes, caf's en restaurants. Daarnaast heeft dezeGelderse hoofdstad op cultureel gebied veel te bieden en zijn er volopwandel-, fiets- en relaxmogelijkheden. En dan vergeten we bijna deattracties Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum tevermelden. Arnhem is echt een bezoek waard. Ga er lekker shoppen,geniet van leuke restaurants of boek een gezellig hotel en ontdek deveelzijdigheid van deze stad.

  Reizen naar ArnhemHet gemakkelijkst reis je als Nederlander naar Arnhem met de auto of met detrein. Met de auto kun je vanuit Utrecht in driekwartier in Arnhem zijn, terwijl jeer met de trein in ongeveer uur kunt zijn vanaf Utrecht Centraal. Geen auto totje beschikking, dan is de trein dus een comfortabel alternatief. Afhankelijk vanhet vertrekpunt is het wellicht ook mogelijk om met de bus naar Arnhem tereizen. Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie. In principe raden we je aanom met de auto naar Arnhem te reizen aangezien dit hetsnelste vervoersmiddel is. Het Openbaar Vervoer is echter wel een primaalternatief. Parkeren in Arnhem hoeft geen probleem te zijn, mits je weet waarje de auto kwijt kunt. Kijk voor een overzicht van de parkeergarages in Arnhemop www.youropi.com. De binnenstad van Arnhem is grotendeels afgesloten vanverkeer (behalve bestemmingsverkeer). Het centrum van Arnhem is redelijkcompact waardoor je afstanden prima te voet af kunt leggen.

  Arnhem in het kortGa je voor het eerst naar Arnhem? Dan geven we je hier alvast een korteintroductie zodat je weet wat je ongeveer zult kunnen verwachten. Arnhemheeft een lange geschiedenis, maar daarvan merk je in de binnenstad buiten dekerken en oude panden vrij weinig. De monumenten en historischebezienswaardigheden liggen namelijk vooral aan de rand van de binnenstad.Arnhem heeft een zeer gezellige binnenstad en is dan ook al 2 keer in deprijzen gevallen. Arnhem wordt met name geroemd vanwege de leukewinkelstraten en vele modezaakejs en dat is uiteraard niet zomaar zo. Wij radenje aan om niet te lang in de hoofdwinkelstraten te blijven hangen tenzij je juistvoor de ketenzaken komt. Arnhem heeft vele verrassende zijstraatjes die eromvragen om door jou ontdekt te worden. Ook de horeca is primavertegenwoordigd in Arnhem. De Korenmarkt, het bekendste stadsdeel vanArnhem, barst van de levendige terrassen, kroegen en restaurants. Ook aan deRijnkade is het prima toeven op n van de vele terrasjes of in de restaurants.

  Meer informatie over ArnhemJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Arnhem en ruim 60 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  9 C N/AC

  Wind:ZW-13 km/u

  Vrij

  8 C 16 CWind:WZW-

  24 km/u

  Za

  8 C 14 CWind:

  W-23 km/u

  Zo

  8 C 14 CWind:

  W-13 km/u

  Ma

  8 C 16 CWind:ZW-

  18 km/u

  Het weer voor Arnhem

  Copyright 2010 Youropi.com 2/17 Powered by

 • ArnhemMap

  A - Barrio Habana B - Memories of AsiaC - Dining 56 D - Fusion FoodbarE - Da Giulio F - SalathaiG - Berendsen/ Van den Dungen H - Aba-iI - Marck en Mo J - ZuivelhoekjeK - Passo Italia L - CascadeM - Hotel Molendal N - Hotel Groot WarnsbornO - NH Rijnhotel P - Nationaal Park De Hoge VeluweQ - Het Posttheater R - Salsa WorkshopS - Burgers' Zoo T - Nederlands OpenluchtmuseumU - Krller-Mller Museum V - Rose's LoungeW - 5th Avenue X - Chat'oY - Freaky Piano bar Z - Juicy Lucy

  Niet op de kaart:1 - Manhattan 2 - Monster Jam

  3 - Sprookjesfestival 4 - Intocht SinterklaasArnhem5 - Kerstmarkt Rijnhal 6 - Warm WinterWeekend7 - Kinderrondleiding Jachthuis St.Hubertus 8 - Oranjefees

  Copyright 2010 Youropi.com 3/17 Powered by

 • ArnhemHandige informatie

  Bezienswaardigheden ArnhemArnhem heeft een aantal prachtige monumenten en leukebezienswaardigheden. Je kunt in Arnhem dus niet alleen leukwinkelen en lekker eten, maar ook mooie bezienswaardighedenaanschouwen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Denkbijvoorbeeld aan de prachtige Eusebiuskerk, het weerzinwekkendeMusis Sacrum, het Duivelshuis of het mooie Park Sonsbeek.

  EusebiuskerkDe bouw van de Eusebiuskerk begon in 1450 en duurde uiteindelijk meerdan een eeuw. De kerk is gebouwd naar het voorbeeld van de Dom inhet Duitse Xanten. Tijdens de slag om Arnhem is de kerk voor een grootdeel verwoest, maar werd direct na de oorlog gerestaureerd. In de kerkvind je onder meer het praalgraf van Karel van Gelre, een zeer groteklokkenspel en gildeborden en gildetafels. Momenteel wordt de kerkgebruikt voor tentoonstellingen, beurzen, vergaderingen, etc. Tevens ishet mogelijk om in de kerk te trouwen, op zo'n 70 meter hoogte.

  Musis SacrumMusis Sacrum is een concertzaal in Arnhem maar tevens ook eenprachtig gebouw. Het gebouw stamt uit het jaar 1847 en is voor het laatstgerenoveerd in 1995. Het Musus Sacrum huisvest momenteel eenconcertzaal met zo'n 870 zitplaatsen, een congreszaal met zo'n 450zitplaatsen en diverse kleinere zalen. Aan de zuidzijde van MusisSacrum vind je een verzetsmonument. De spreuk "De meeste mensenzwijgen, een enkeling stelt een daad" is een herinnering aan hetArnhemse verzet van 1940 -1945.

  Musis Sacrum

  Park SonsbeekHet prachtige Park Sonsbeek bevat uiteraard vele mooie bomen enplanten, maar daarnaast ook fontuinen, een vijver, twee watervallen enhedendaagse kunst. Ook tref je in het park onder meer HuisSonsbeek, een theehuis. twee restaurants, een bezoekerscentrum, hetNederlands Watermuseum en een uitkijktoren. Park Sonsbeek beslaatzo'n 67 hectare grond. Elke zomer van eind mei tot eind augustus wordrer in Park Sonsbeek op zondagmiddagen Park Open georganiseerd.Park Open is een gratis cultureel festival met theater, muziek en dans. Inaugustus wordt Park Open afgesloten met een vierdaagsfestival: Sonsbeek Theater Avenue.

  De SabelpoortOoit bezat de vesting Arnhem 4 stadspoorten. De Sabelpoort is de enigedie overgebleven is. Oorspronkelijk maakte de poort deel uit van eenkleine burcht. De burcht had een voorpoort met ophaalbrug, gekanteeldetorens, hoge muren met schietgaten en genoeg ruimte voor hethuisvesten van een legermacht. Tevens heeft de Sabelpoort ook alsgevangenis dienst gedaan.

  AirbornpleinHet Airborneplein van Arnhem is direct na de Tweede Wereldoorlog werdaangelegd. Op 17 september 1945 vond hier de eerste herdenking van de Slagom Arnhem plaats Tevens werd er toen een gedenkteken onthuld door deCommissaris van de Koningin (Mr. S. Baron van Heemstra). het gedenkteken iseen beschadigde zuil van het voormalige paleis van Justitie. Vandaag de dag ishet Airborneplein een rotonde voor fietsers. Een niveau hoger vind je hetwegverkeer. Vanwege deze constructie wordt de dubbele rotonde ook wel deBerenkuil genoemd.

  John FrostbrugDe John Frostbrug is de verkeersbrug over de Nederrijn bij Arnhem. De brug isvernoemd naar John Dutton Frost. Hij bereikte als luitenant-kolonel van hettweede bataljon van de Eerste Britse Luchtlandingsbrigade de brug tijdens deSlag om Arnhem. Hij slaagde er in om de Noordzijde van de brug te veroverenvan de Duitsers. Hierdoor werd hij van twee kanten aangevallen door deDuitsers. De brug is tijdens de Tweede Wereld oorlog tweemaal vernield omervoor te zorgen dat de Duitsers niet konden herpositioneren in de Betuwe.

  John Frostbrug

  DuivelshuisHet huis is vanaf 1518 eigendom geweest van hertog Karel van Gelre. Na zijndood werd het huis in verkocht aan Maarten van Rossum, de veldheer van Karelvan Gelre. In 1543 verbouwd en kreeg zijn officile naam; "Huis van Maarten vanRossum". In 1575 verkocht de familie van Rossum het huis en sinds die tijd ishet dan ook in handen van verschillende eigenaren geweest. Het Duivelshuisheeft een tijdje als stadshuis gediend maar dit was van korte duur. In de 19eeeuw zijn vele originele facetten hersteld.

  Duivelshuis

  Copyright 2010 Youropi.com 4/17 Powered by

 • ArnhemHandige informatie

  Leuke straten in ArnhemAangezien Arnhem al meerdere keren uitgeroepen is als bestebinnenstad, ligt het voor de hand dat Arnhem vele leuke stratenheeft. Wij geven je graag de nodige informatie over de leukstestraten van deze gezellige (winkel)stad. Arnhem heeft vele leukewinkelstraten zoals de Ketelstraat, de Bakkerstraat en deKoningstraat, maar ook de horeca is erg goed vertegenwoordigd inArnhem. Wat denk je bijvoorbeeld van de altijd drukkeKorenmarkt, het Jansplein of de prachtige terrasjes en restaurantsaan de Rijnkade? Lees gauw verder en zoek uit welke straten jebeslist wil bezoeken tijdens je stadsbezoek aan Arnhem.

  Jansstraat, Jansplaats & Jansplein | Winkelen, terras, restaurantsKom je vanaf het Centraal Station van Arnhem, dan loop je eigenlijkdirect de Jansstraat in. De Jansstraat is een gezellige winkelstraat metvoornamelijk ketens zoals Jamin, Edgar Vos en Purdey. In het verlengdevan de Jansstraat vind je een groot en levendig terras; Jansplaats.Vervolgens loop je het Jansplein op. Het middelpunt van het Jansplein isde Sint-Jan. De kerk is omringt door horeca. Neem plaats op n van deterrasjes onder de bomen of ga lekker in de zon zitten. Veel van derestaurants hier openen pas op 17.00 uur.

  Hoogstraat & Pauwstraat | Restaurants, uitgaanDe horeca in de Hoogstraat focust zich vooral op het avond- ennachtleven in Arnhem. Je vindt hier naast een aantal restaurants dan ookvooral shoarmazaakjes zoals Piramide (beste shoarma van Gelderland2008 volgens TV Gelderland). Overdag is hier niets te doen, vanaf