City guide Rome

download City guide Rome

of 28

 • date post

  27-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de eeuwenoude stad Rome. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Rome

 • RomeIntroductie

  RomeRome is een van de meest fascinerende steden ter wereld, metbezienswaardigheden en attracties die meer dan 2000 jaar terug de tijdingaan. Natuurlijk wil je van al die historische pracht genieten, maar maasten in het oude dcor van Rome vind je ook steeds meer modernerestaurants, trendy bars en leuke hotels. Rome is historisch en hip tegelijken daarmee een erg afwisselende stad. Rome is redelijk compact, zekerwat betreft de leuke delen van de stad. In een paar dagen kun je veel vanRome zien en de beste manier om de stad te ontdekken is te voet. Naastalle bezienswaardigheden is Rome ook nog eens n van de bestewinkelsteden van Italie!

  Rome in het kortRome, voor de n aan een hoop oude stenen, voor de ander synoniem aan dekerk en Paus. Hoewel Rome inderdaad een soort openluchtmuseum is met alstopattractie Vaticaanstad, heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Velebezoekers komen dan ook dolenthousiast terug. Vreemd is dat niet want Romeis zonder twijfel n van de meest bijzondere steden ter wereld. Het compactehistorische centrum met alle pleinen, historie, kerken en toeristische attractiesmag je niet missen, maar plan zeker ook een dag in om de minder bekendewijken als Prati, Ripa en Testaccio te verkennen. Daar tref je nog het echteRome en ontmoet je in de plaats van de hordes toeristen, de echte Romeinen.Ook kun je daar kennis maken met de Joods-Romeinse keuken met alsspecialiteit de gefrituurde artisjok. Je eet er voor een habbekrats en een kleinewinkels verkopen er lokale producten. Een niet te missen wijk is Trastevere, metname in de namiddag en avond is deze van oorsprong Joodse wijk erg gezelligmet een mix aan toeristen en locals die in de kleine nauwe straten genieten vaneen hapje en drankje. Rome is het hele jaar een topbestemming voor eenstedentrip maar houd wel rekening met hete dagen in juli en augustus.

  OrintatieRome is verrassend klein. De meeste bezienswaardigheden bevinden zichtussen het Roma Termini treinstation en het Vaticaan aan de westoever van derivier de Tiber die slechts 3 metrostops of een uurtje lopen van elkaar verwijderdliggen. De meeste intercity's arriveren op station Termini waar je gemakkelijkoverstapt op zowel de bus als metro. Het beste verken je Rome echter te voet.Op deze manier komt de pracht van de stad optimaal tot zijn recht.

  De Rome checklist. Dit mag je niet missen!De klassiekers: de Sint Pietersbasiliek, het Pantheon, de Trevi Fonteinen de Spaanse trappenShoppen in de Via di Cola Rienzo of chique Via dei CondottiEen wandeling maken over Borgo van Trastevere naar het VaticaanGenieten van la Dolce Italia in de gemoedelijke restaurants, trattoria'sof wijnbarsTot rust komen in Park Villa BorgheseDe indrukwekkende historie van de stad ontdekken in het ForumRomanum en het ColosseumDe echte Romeinse sfeer proeven op een van de karakteristiekemarkten

  Do

  16 C N/AC

  Wind:ZO-3 km/u

  Vrij

  18 C29 CWind:ZZW-

  23 km/u

  Za

  19 C30 CWind:

  Z-24 km/u

  Zo

  19 C29 CWind:ZZO-

  21 km/u

  Ma

  18 C28 CWind:

  Z-23 km/u

  Het weer voor Rome

  Copyright 2010 Youropi.com 2/27 Powered by

 • RomeMap

  A - Pizzeria Ivo B - Pizzeria Dar PoetaC - Alle Fratte di Trastevere D - Da EnzoE - Da Giggetto F - Gino in Vicolo RosiniG - Il Pagliaccio H - La RosettaI - Le Mani in Pasta J - MaccheroniK - Miyabi L - ParisM - Rosati N - Sora MargheritaO - Ijssalon Il Gelato di San Crispino P - CastroniQ - Chocolat Cioccolatini R - Dakini Oriental ArtS - Colosseum T - Forum RomanumU - Villa Borghese V - Thermen van DiocletianusW - Musei Capitolini X - Museo d'Arte ContemporaneaY - Museo Civico di Zoologia Z - Museo della Pasta

  Niet op de kaart:1 - Terme di Caracalla 2 - Vaticaanse Musea3 - Beklimmen Sint Pieter 4 - Palazzo Venezia5 - Alexanderplatz 6 - Le Coppelle 527 - VinAllegro 8 - ROMA FilmFest9 - Kerst in Rome 10 - Oudjaarsdag in Rome

  Copyright 2010 Youropi.com 3/27 Powered by

 • RomeHandige informatie

  Historie RomeDe geschiedenis van Rome overspant een indrukwekkendtijdsbestek van meer dan 2500 jaar. In deze periode heeft de stadzich ontwikkeld van een klein Italiaans dorp naar het centrum vaneen uitgestrekt rijk waarin de oprichting van het katholicismecentraal staat en de hoofdstad van Itali vandaag de dag. Degeschiedenis van Rome is lang en complex. Wat nu volgt is slechtseen korte samenvatting van die uitgebreide historie.

  Over het ontstaan van Rome bestaan verschillende theorin. Volgens delegende is de stad in 753 voor Christus gesticht door Romulus enRemus. Rome is gesticht als een klein dorp ergens in de 8e eeuw voorChristus rond de Palatijn (een van de zeven heuvelen) dat ook hetgebied omvatte waar later het Forum Romanum is gevonden. Door degunstige ligging aan de rivier de Tiber werd Rome een kruispunt vanverkeer en handel. In de 4e eeuw voor Chistus bestond Rome inmiddelsuit 7 nederzettingen gebouwd op heuvels die door een muur met elkaarin verbinding stonden.

  De 7 heuvelen waarop de eerste nederzettingen van Rome gebouwdzijn, omsloten door de stadsmuur (rood).

  Rond de geboorte van Christus was Rome al bijna 800 jaar de grootste,rijkste en machtigste stad in de westerse wereld, met een dominante rolin het grootste deel van Europa en de Middellandse Zee. Vanaf de derdeeeuw begon het rijk in verval te raken waarna in de loop van de vierde envijfde eeuw een definitieve splitsing in een West- en Oost-Romeinse Rijkvolgde. Byzantium (beter bekend als Constantinopel) werd in deze tijd denieuwe hoofdstad van het rijk en overvleugelde al spoedig de vorigehoofdstad Rome dat inkromp tot een gemiddelde provinciale stad. Tochbehield Rome na de val van het Romeinse Rijk in de 5e eeuw haar grotebelang en de rijkdom, mede te danken aan de oprichting van Rome alscentrum van de Katholieke kerk met als heerser de bisschop van Rome(de toenmalige Paus).Gedurende de Middeleeuwen was Rome een belangrijk bedevaartsoord.De stad stond in het teken van een strijd tussen het Heilige Roomse Rijken de Paus. Rome veranderde pas weer echt ten tijde van de ItaliaanseRenaissance in de 15e eeuw. Extravagante kerken, bruggen enopenbare ruimten, waaronder een nieuwe Saint Peter's Basiliek en deSixtijnse kapel, werden gebouwd door de paus van Rome om op eengelijk niveau te komen met andere Italiaanse steden.In de 19de eeuw werd Rome opnieuw het middelpunt van eenmachtsstrijd met de opkomst van het Koninkrijk van Itali. De KerkelijkeStaat bleef onder Franse bescherming in handen van Rome, maar methet uitbreken van de Frans-Pruisische oorlog van 1870 werden deFranse troepen gedwongen Rome te verlaten zodat het vanad 1863definitief toebehoorde aan het Koninkrijk van Itali. Rome is sindsdienaltijd de hoofdstad van Itali gebleven. Vele Italianen migreerden vanuithet onderontwikkelde Zuid-Itali noordwaarts om onder meer bij denieuwe overheid in Rome te gaan werken of in de zich uitbreidendeindustrie. De wereldlijke invloed van de Paus beperkt zich sinds hetVerdrag van Lateranen van 1929 tot de dwergstaat Vaticaanstad inRome.

  Met de ontmanteling van de monarchie en de oprichting van deItaliaanse Republiek na de Tweede Wereldoorlog, groeide de bevolkingvan Rome explosief en werd de basis gelegd voor de modernemetropool die het vandaag de dag is. Uniek aan Rome is desamenkomst van stijlen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en demoderne tijd die de lange historie van de stad weerspiegelen. De

  Praktische informatie

  Algemene informatie RomePopulatie: ca. 2,6 miljoenBetaalmiddel: / euroNetnummer land: 0039Netnummer stad: 06Alarmnummer: 112Lokale kranten: 'Corriere della Sera', 'La Repubblica' en 'La Stampa'Uitgaansagenda: 'Rome C'' en 'Trovaroma'

  KlimaatRome kent milde winters en hete zomers. De beste reistijd is van april tot en metjuni en van september tot en met november. In juli en augustus is het mettemperaturen tot boven 30 graden celcius erg warm. In de winter kan detemperatuur onder het vriespunt dalen, maar sneeuw is zeldzaam.

  Geldzaken RomeIn Rome vind je honderden pinautomaten verspreid over de stad. Dezeautomaten accepteren Maestro, Cirrus en plus met een limiet van 250,- perdag. Creditcards zijn gemeengoed geworden in Rome. Ieder hotel met 2 of meersterren accepteert de creditcard als ook alle restaurants met uitzondering van dehele kleine adressen. Dit wordt duidelijk aangegeven op de deur.Toeristeninformatie RomeVoor specifieke toeristische informatie over Rome kun je terecht bij 'Enjoy Rome'of een van de informatiekiosken (PIT) in de binnenstad. Enjoy Rome heeft eenbezoekadres aan de Via Marghera 8A en is van maandag t/m vrijdag geopendvan 9.00 tot 18.30uur en op zaterdag van 8.30 tot 14.00uur. De groene toeristeninformatie kiosken vind je onder andere bij Castel Sant'Angelo (Piazza Pia),Piazza Navona (Piazza delle Cinque Lune), Trastevere (Piazza Sonnini) en aanVia dei Fori Imperiali (Piazza del Tempio della Pace).TabacchiEen 'tabacci' of 'tabaccherie' is de enige officile plek in Italiwaar je tabaksartikelen kunt kopen. Hier worden naastrookwaren ook postzegels, telefoonkaarten en nogbelangrijker, kaartjes voor het openbaar vervoer verkocht.Een Tabacchi wordt altijd aangeduid door een duidelijk blauwbord met een witte letter 'T'. Een Tabacchi kent doorgaansdezelfde openingstijden als winkels. Een alternatief vormende zogenaamde edicole. Dit zijn de krantenkiosken die je metuitzondering van de winter verpreid over Rome aantreft.

  Gevaren RomeOvervallen zijn zeldzaam in Rome. Zakkenrollen is daarentegen helaas welgemeengoed. Let vooral in de drukke toeristengebieden zoals Piazza Navona,Piazza di Spagna en de Trevi fontein goed op je bezittingen en draag jeportemonnee niet in een open broekzak. Reis je met de auto naar Rome, bereidje dan voor op een meer dan temperamentvolle rijstijl en kijk niet raar op als jeauto van bumper tot bumper door Italianen wordt ingesloten. Een bekendwerkterre