City guide Genève

download City guide Genève

of 22

 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Genève. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Genève

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Genve

 • GenveIntroductie

  GenveGenve is na Zrich de grootste stad van Zwitserland. Genve ligt op eenprachtige locatie aan het Meer van Genve en wordt door rivier de Rhne intween gedeeld. Het oudste gedeelte van Genve ligt ten zuiden van de rivier.Je vindt in dit gedeelte van de stad nauwe en kronkelige straatjes die zorgenvoor een sfeer van weleer. Vlak langs de rivier loopt een brede en gezelligeboulevard. In het Noordelijke gedeelte boven de rivier tref je onder andere delevendige wijk Les Paquis waar je vele restaurants en uitgaansgelegenhedenvindt. De stad voelt Frans aan, maar heeft wel de precizie van Zwitserland.Voor een unieke winkelervaring ben je best af in zuidelijk gelegen wijk Carouge.

  Reizen naar GenveHet gemakkelijkst reis je vanuit Nederland naar Genve met het vliegtuigmaar ook de trein en de auto zijn een prima optie. Met de auto is het zowelmogelijk om via Duitsland als via Frankrijk te reizen. De autoreis kost in je inbeide gevallen zo'n 9 uur, vooral om dat het lastig is om vanwege de drukte inen rondom Genve door te kunnen rijden. Let op: Vergeet niet om eenAutobahnvignet aan te schaffen. Parkeren in Genve is geen probleem. Kijkvoor een overzicht van de parkeergarages in Genve op www.youropi.com Metde trein ben je binnen zo'n 10 uur in Genve. Een comfortabel alternatief dus.Het Openbaar Vervoer in Genve is, net als eigenlijk in elke grote stad vanZwitserland, prima geregeld. Met behulp van het OV reis je comfortabel en sneldoor Genve.

  Genve in het kortGenve is misschien wel de mooiste stad van Zwitserland. Vanwege haarprachtige locatie aan het Meer van Genve is Genve vooral in de zomer eenmust. Wie denkt dat Genve een oubollige stad is, heeft het helemaal mis.Genve is een levendige stad en heeft vele gezellige en uiterst goederestaurants in haar gelederen en ook het uitgaansleven viert hier hoogtij. InGenve is het mogelijk om optimaal te genieten. Winkel in de prestigieuze Ruedu Rhne, maak een wandeling op de brede boulevard en dineer in de primarestaurants van Genve. Het centrum van Genve is heel erg leuk maardaardoor ook heel druk. Vergeet niet om 's avonds de de wijk Paquis tebezoeken en overdag is Carouge een prima alternatief voor de drukkebinnenstad.

  Meer informatie over GenveJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Genve en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  10 C21 CWind:

  N-2 km/u

  Vrij

  6 C 21 C

  Za

  10 C18 C

  Zo

  4 C 19 C

  Het weer voor Genve

  Copyright 2010 Youropi.com 2/21 Powered by

 • GenveMap

  A - Nirvana B - Le Got des AutresC - Caviar House & Prunier D - l'AdresseE - Nologo F - La BrocheG - Senso H - MiyakoI - Chez Ma Cuisine J - Au Pied de CochonK - Les Armures L - ThaM - Ngoce Quimporte le flacon N - Il men faut pour tre heureuseO - La Cadrerie P - Beau RivageQ - Grand Kempinski R - Royal ManotelS - Rafting T - Waterskin op het meer van GenveU - Museum voor moderne kunst V - Genve rouleW - Rondleidingen Oude Stad X - Rondleiding Paleis Verenigde NatiesY - La Suite 115 Z - SENS

  Niet op de kaart:1 - Yo'Mo Lounge 2 - Palais Mascotte3 - Au Chat Noir 4 - Talkwine5 - Art'Air 6 - Foire de Genve7 - Escalade 8 - Coupe de Nol

  Copyright 2010 Youropi.com 3/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  WijkenGenve wordt door de Rijn verdeeld in een linkeroever (RiveGauche), ten zuiden van de rivier, en een rechteroever (Rive Droite),ten noorden van de rivier. De stad ontstond op de linkeroever in watnu de Oude Stad (Vielle Ville) is. Dit is waar zich de meestemonumentale pracht van de stad bevind en je heerlijk door desmalle straatjes vol vlaggen kunt lopen. Ook tref je op delinkeroever de studentenwijk Plainpalais en het wat chiquere LesEaux Vives aan dat verder in oostelijke richting overgaat in Colognywaar je de duurste residenties van de stad kunt aanschouwen op deheuvelrug met uitzicht op het meer van Genve (Lac Lman).Op de rechteroever ligt het levendige wijkje Paquis dat vooral 'savonds en 's nachts een bruisend gebied is met veel nachtleven.Het wordt door het treinstation Cornavin en de spoorweggescheiden van de zone waarin zich de voornaamstebelangenorganisaties bevinden (Diplomatenwijk). Zo vind je hier hetwereldberoemde hoofdkantoor van de Verenigde Naties, dewereldhandelsorganisatie en het Rode Kruis. Het gebied strekt zichglobaal uit tussen het centraal station en de luchthaven, op slechtstwee kilometer ten noorden daarvan.

  Carouge | Mediteraanse sfeer

  Carouge maakte 200 jaar geleden onderdeel uit van een ander kantondan Genve. De Place de LOctroi getuigd hiervan gezien dit in feitedouaneplein betekent en dit vroeger de toegangsplaats naar Carougewas waar men het stadspaspoort moest laten zien. In Carouge vestigden zich een commune uit Sicili die hier hun Italiaanse invloedenbrachten die vandaag de dag nog overal voelbaar zijn. De stad werd vanoorsprong ontworpen door Turijnse architecten die een unieke maar tochherkenbare Mediteraanse sfeer nalieten die uitnodigen om een mooiewandeling te maken. Trendy boetiekjes, antiek- en curiositeitenwinkeltjeszorgen voor een warme en aangename ambiance. De sfeer zoals die opde wekelijkse markt en de mentaliteit van de mensen hier is eenverademing met die in de stad van Genve.

  Iedere woensdag- en zondagmorgen is het markt op de Place du Marchtussen 8.00 en 13.00 met enkele tientallen kraampjes en heerlijke versekoopwaar. Het winkelgebied strekt zich uit van Place de L'Octroi aan derivier de l'Arve tot Place du Rondeau. De hoofdwinkelstraten zijn RueSaint Victor & Saint Joseph. Je bereikt Carouge in 15 minuten met tram13 die vertrekt vanaf station Cornavin. Uitstappen bij Place de l'Armes.Zo loop je direct Rue Saint Victor in.

  Oude stad | Monumentale prachtHet oude centrum van Genve is een van de mooiste stukjes historie vanheel de stad. De Oude stad, gelegen op een verhoging, is altijd prima teverdedigen geweest waardoor ze nooit binnengevallen of verwoest is. Deoude stad van Genve is slechts klein qua omvang. Dit komt vanwegehet feit dat er vrij weinig mogelijkheden tot uitbreiding waren. Het oudecentrum is echter wel heel gezellig en levendig waardoor hetspreekwoord klein maar fijn hier perfect bij past. De oude stad heeft veleleuke straatjes en pleinen. Een echte aanrader is het Plein Bourg-de-Four waar het altijd gezellig is en de terrasjes altijd bezet zijn zodra deeerste zonnestralen schijnen. Naast de leuke winkeltjes en horeca bezitde Oude stad ook een aantal leuke galerien. Tijdens een wandelingdoor de Oude stad en haar prachtige gebouwen kijk je je ogen uit. Vooralde St. Pierre Cathedraal is prachtig evenals het Tavil huis.

  Plainpalais | Studentenwijk

  De wijk Plainpalais van Genve is jaren lang wat verwaarloosd. De wijkwordt nu echter in zijn totaliteit gerenoveerd waardoor de contouren vandeze levendige wijk helemaal duidelijk worden. Plainpalais is vanuit deOude stad zowel met de metro/bus als te voet te bereiken en een primaoptie voor een leuke wandeling. In de staten vind je tussen de leukehuisjes vooral buurtwinkels en kleine supermarkten. Tijdens dewandeling wordt je duidelijk dat Plainpalais vooral een woonwijk is, maarwel n met een levendig karakter. We raden je dan ook niet aan omPlainpalais te bezoeken vanwege de leuke winkels of het uitgaansleven,maar puur om de sfeer van deze wijk eens te proeven. Een echteaanrader is de zeer gezellige rommelmarkt op Plaine de Plainpalais, elkewoensdag en zaterdag tussen 6.30 en 18.00 uur.

  Les Eaux Rives | Chique

  Eaux Vives is het thuis van 'La Grange' ofwel de geliefde rozentuin. Les Eaux-Vives geniet een schitterende ligging aan de linkeroever van het meer vanGenve (Lac Lman) met ook nogeens een overschot aan groenstroken en eenprettige leefatmosfeer. Het is een rustige wijk vergelijken met het oude centrum.Eaux Vives is voor een groot deel woongebied en vormt de overgang naar dechique wijk Cologny waar je de duurste panden in Genve vindt. De hoofdstraatvan Eaux Vives is Rue des Eaux Vives. Je vindt hier enkele leuke winkeltjes,maar vooral ook bijzondere bars en restaurants. Vanaf Eaux Vives ben je altijddichtbij de oevers van het meer waar in de zomermaanden duizenden rozen inbloembakken staan en waar je van mei tot september ook surflessen kuntvolgen. Les Eaux Vives is een aangename wijk met een prettige sfeer.

  Les Paquis | Levendig

  Het wat statige karakter van de stad Genve wordt onderuit gehaald door delevendige wijk Paquis, op de rechteroever van het meer van genve. Overdag isdit een rustig gebied waar je jezelf af kunt vragen wat de wijk zo bijzonder maakt.Hier is het vooral in de avond- en nachtelijke uren te doen. De wijk staat bol vande exotische eettentjes gerund door Afrikanen, Portugezen, Spanjaarden,Marokkanen, maar ook Thais, Chinezen en Afghanen. Meer en meer is de wijk inopkomst voor gezellige barretjes en nachtclubs. Wie op onderzoek uitgaat, zalerachter komen dat Paquis ook enkele trendy en modernehoreacegelegenheden bezit, wat de wijk interessant maakt bij een breed publiek.

  Het centraal station Cornavin bevind zich ook in deze wijk en mede hierdoorbevinden zich er een groot aantal hotels in deze wijk. Paquis heeft ook eenklassieke kant die je het beste ervaart aan Quai du Mont Blanc, direct aan deoevers van het meer. De straten in de wijk daarentegen ademen een meerboheemse sfeer. Voor de zonaanbidders en zwemfanaten is dit de wijk waar jeeen van de beste badplaatsen van de stad vind: Les Bains de Paquis.

  Diplomatenwijk | Thuis van de VN

  Wat wij de diplomatenwijk noemen is globaal het gebied tussen het centraalstation van Genve (Station Cornavin) en de internationale luchthaven opongeveer twee kilometer daarboven.