City guide Genève

of 22/22
Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events Jouw stadsgids voor Genève
 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  247
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Genève. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Genève

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Genve

 • GenveIntroductie

  GenveGenve is na Zrich de grootste stad van Zwitserland. Genve ligt op eenprachtige locatie aan het Meer van Genve en wordt door rivier de Rhne intween gedeeld. Het oudste gedeelte van Genve ligt ten zuiden van de rivier.Je vindt in dit gedeelte van de stad nauwe en kronkelige straatjes die zorgenvoor een sfeer van weleer. Vlak langs de rivier loopt een brede en gezelligeboulevard. In het Noordelijke gedeelte boven de rivier tref je onder andere delevendige wijk Les Paquis waar je vele restaurants en uitgaansgelegenhedenvindt. De stad voelt Frans aan, maar heeft wel de precizie van Zwitserland.Voor een unieke winkelervaring ben je best af in zuidelijk gelegen wijk Carouge.

  Reizen naar GenveHet gemakkelijkst reis je vanuit Nederland naar Genve met het vliegtuigmaar ook de trein en de auto zijn een prima optie. Met de auto is het zowelmogelijk om via Duitsland als via Frankrijk te reizen. De autoreis kost in je inbeide gevallen zo'n 9 uur, vooral om dat het lastig is om vanwege de drukte inen rondom Genve door te kunnen rijden. Let op: Vergeet niet om eenAutobahnvignet aan te schaffen. Parkeren in Genve is geen probleem. Kijkvoor een overzicht van de parkeergarages in Genve op www.youropi.com Metde trein ben je binnen zo'n 10 uur in Genve. Een comfortabel alternatief dus.Het Openbaar Vervoer in Genve is, net als eigenlijk in elke grote stad vanZwitserland, prima geregeld. Met behulp van het OV reis je comfortabel en sneldoor Genve.

  Genve in het kortGenve is misschien wel de mooiste stad van Zwitserland. Vanwege haarprachtige locatie aan het Meer van Genve is Genve vooral in de zomer eenmust. Wie denkt dat Genve een oubollige stad is, heeft het helemaal mis.Genve is een levendige stad en heeft vele gezellige en uiterst goederestaurants in haar gelederen en ook het uitgaansleven viert hier hoogtij. InGenve is het mogelijk om optimaal te genieten. Winkel in de prestigieuze Ruedu Rhne, maak een wandeling op de brede boulevard en dineer in de primarestaurants van Genve. Het centrum van Genve is heel erg leuk maardaardoor ook heel druk. Vergeet niet om 's avonds de de wijk Paquis tebezoeken en overdag is Carouge een prima alternatief voor de drukkebinnenstad.

  Meer informatie over GenveJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Genve en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  10 C21 CWind:

  N-2 km/u

  Vrij

  6 C 21 C

  Za

  10 C18 C

  Zo

  4 C 19 C

  Het weer voor Genve

  Copyright 2010 Youropi.com 2/21 Powered by

 • GenveMap

  A - Nirvana B - Le Got des AutresC - Caviar House & Prunier D - l'AdresseE - Nologo F - La BrocheG - Senso H - MiyakoI - Chez Ma Cuisine J - Au Pied de CochonK - Les Armures L - ThaM - Ngoce Quimporte le flacon N - Il men faut pour tre heureuseO - La Cadrerie P - Beau RivageQ - Grand Kempinski R - Royal ManotelS - Rafting T - Waterskin op het meer van GenveU - Museum voor moderne kunst V - Genve rouleW - Rondleidingen Oude Stad X - Rondleiding Paleis Verenigde NatiesY - La Suite 115 Z - SENS

  Niet op de kaart:1 - Yo'Mo Lounge 2 - Palais Mascotte3 - Au Chat Noir 4 - Talkwine5 - Art'Air 6 - Foire de Genve7 - Escalade 8 - Coupe de Nol

  Copyright 2010 Youropi.com 3/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  WijkenGenve wordt door de Rijn verdeeld in een linkeroever (RiveGauche), ten zuiden van de rivier, en een rechteroever (Rive Droite),ten noorden van de rivier. De stad ontstond op de linkeroever in watnu de Oude Stad (Vielle Ville) is. Dit is waar zich de meestemonumentale pracht van de stad bevind en je heerlijk door desmalle straatjes vol vlaggen kunt lopen. Ook tref je op delinkeroever de studentenwijk Plainpalais en het wat chiquere LesEaux Vives aan dat verder in oostelijke richting overgaat in Colognywaar je de duurste residenties van de stad kunt aanschouwen op deheuvelrug met uitzicht op het meer van Genve (Lac Lman).Op de rechteroever ligt het levendige wijkje Paquis dat vooral 'savonds en 's nachts een bruisend gebied is met veel nachtleven.Het wordt door het treinstation Cornavin en de spoorweggescheiden van de zone waarin zich de voornaamstebelangenorganisaties bevinden (Diplomatenwijk). Zo vind je hier hetwereldberoemde hoofdkantoor van de Verenigde Naties, dewereldhandelsorganisatie en het Rode Kruis. Het gebied strekt zichglobaal uit tussen het centraal station en de luchthaven, op slechtstwee kilometer ten noorden daarvan.

  Carouge | Mediteraanse sfeer

  Carouge maakte 200 jaar geleden onderdeel uit van een ander kantondan Genve. De Place de LOctroi getuigd hiervan gezien dit in feitedouaneplein betekent en dit vroeger de toegangsplaats naar Carougewas waar men het stadspaspoort moest laten zien. In Carouge vestigden zich een commune uit Sicili die hier hun Italiaanse invloedenbrachten die vandaag de dag nog overal voelbaar zijn. De stad werd vanoorsprong ontworpen door Turijnse architecten die een unieke maar tochherkenbare Mediteraanse sfeer nalieten die uitnodigen om een mooiewandeling te maken. Trendy boetiekjes, antiek- en curiositeitenwinkeltjeszorgen voor een warme en aangename ambiance. De sfeer zoals die opde wekelijkse markt en de mentaliteit van de mensen hier is eenverademing met die in de stad van Genve.

  Iedere woensdag- en zondagmorgen is het markt op de Place du Marchtussen 8.00 en 13.00 met enkele tientallen kraampjes en heerlijke versekoopwaar. Het winkelgebied strekt zich uit van Place de L'Octroi aan derivier de l'Arve tot Place du Rondeau. De hoofdwinkelstraten zijn RueSaint Victor & Saint Joseph. Je bereikt Carouge in 15 minuten met tram13 die vertrekt vanaf station Cornavin. Uitstappen bij Place de l'Armes.Zo loop je direct Rue Saint Victor in.

  Oude stad | Monumentale prachtHet oude centrum van Genve is een van de mooiste stukjes historie vanheel de stad. De Oude stad, gelegen op een verhoging, is altijd prima teverdedigen geweest waardoor ze nooit binnengevallen of verwoest is. Deoude stad van Genve is slechts klein qua omvang. Dit komt vanwegehet feit dat er vrij weinig mogelijkheden tot uitbreiding waren. Het oudecentrum is echter wel heel gezellig en levendig waardoor hetspreekwoord klein maar fijn hier perfect bij past. De oude stad heeft veleleuke straatjes en pleinen. Een echte aanrader is het Plein Bourg-de-Four waar het altijd gezellig is en de terrasjes altijd bezet zijn zodra deeerste zonnestralen schijnen. Naast de leuke winkeltjes en horeca bezitde Oude stad ook een aantal leuke galerien. Tijdens een wandelingdoor de Oude stad en haar prachtige gebouwen kijk je je ogen uit. Vooralde St. Pierre Cathedraal is prachtig evenals het Tavil huis.

  Plainpalais | Studentenwijk

  De wijk Plainpalais van Genve is jaren lang wat verwaarloosd. De wijkwordt nu echter in zijn totaliteit gerenoveerd waardoor de contouren vandeze levendige wijk helemaal duidelijk worden. Plainpalais is vanuit deOude stad zowel met de metro/bus als te voet te bereiken en een primaoptie voor een leuke wandeling. In de staten vind je tussen de leukehuisjes vooral buurtwinkels en kleine supermarkten. Tijdens dewandeling wordt je duidelijk dat Plainpalais vooral een woonwijk is, maarwel n met een levendig karakter. We raden je dan ook niet aan omPlainpalais te bezoeken vanwege de leuke winkels of het uitgaansleven,maar puur om de sfeer van deze wijk eens te proeven. Een echteaanrader is de zeer gezellige rommelmarkt op Plaine de Plainpalais, elkewoensdag en zaterdag tussen 6.30 en 18.00 uur.

  Les Eaux Rives | Chique

  Eaux Vives is het thuis van 'La Grange' ofwel de geliefde rozentuin. Les Eaux-Vives geniet een schitterende ligging aan de linkeroever van het meer vanGenve (Lac Lman) met ook nogeens een overschot aan groenstroken en eenprettige leefatmosfeer. Het is een rustige wijk vergelijken met het oude centrum.Eaux Vives is voor een groot deel woongebied en vormt de overgang naar dechique wijk Cologny waar je de duurste panden in Genve vindt. De hoofdstraatvan Eaux Vives is Rue des Eaux Vives. Je vindt hier enkele leuke winkeltjes,maar vooral ook bijzondere bars en restaurants. Vanaf Eaux Vives ben je altijddichtbij de oevers van het meer waar in de zomermaanden duizenden rozen inbloembakken staan en waar je van mei tot september ook surflessen kuntvolgen. Les Eaux Vives is een aangename wijk met een prettige sfeer.

  Les Paquis | Levendig

  Het wat statige karakter van de stad Genve wordt onderuit gehaald door delevendige wijk Paquis, op de rechteroever van het meer van genve. Overdag isdit een rustig gebied waar je jezelf af kunt vragen wat de wijk zo bijzonder maakt.Hier is het vooral in de avond- en nachtelijke uren te doen. De wijk staat bol vande exotische eettentjes gerund door Afrikanen, Portugezen, Spanjaarden,Marokkanen, maar ook Thais, Chinezen en Afghanen. Meer en meer is de wijk inopkomst voor gezellige barretjes en nachtclubs. Wie op onderzoek uitgaat, zalerachter komen dat Paquis ook enkele trendy en modernehoreacegelegenheden bezit, wat de wijk interessant maakt bij een breed publiek.

  Het centraal station Cornavin bevind zich ook in deze wijk en mede hierdoorbevinden zich er een groot aantal hotels in deze wijk. Paquis heeft ook eenklassieke kant die je het beste ervaart aan Quai du Mont Blanc, direct aan deoevers van het meer. De straten in de wijk daarentegen ademen een meerboheemse sfeer. Voor de zonaanbidders en zwemfanaten is dit de wijk waar jeeen van de beste badplaatsen van de stad vind: Les Bains de Paquis.

  Diplomatenwijk | Thuis van de VN

  Wat wij de diplomatenwijk noemen is globaal het gebied tussen het centraalstation van Genve (Station Cornavin) en de internationale luchthaven opongeveer twee kilometer daarboven. In dit gebied bevinden zich nagenoeg allekantoren van de internationale belangenorganisaties in Genve met deconcentratie rond Place de Nations waar je ook regelmatig demonstranten zultaantreffen. De grote houten kruk met de missende poot, Broken Chair, is eenzeer kenmerkend beeldmerk op het plein.

  Je kunt tijdens je stedentrip naar Genve kiezen voor een rondleiding door hetpaleis van de Venenigde Naties, of een tour door het hele diplomatengebied.Ook bevinden zich hier enkele musea en is er een grote botanische tuin directaan het meer van Genve. De internationale belangenorganisaties zijnonlosmakelijk met het internationale karakter van de stad Genve verbonden enals je interesse hier ligt, vormt het zeker een waardevolle toevoeging aan jestedentrip.

  Diplomatenwijk, Place des Nations

  Copyright 2010 Youropi.com 4/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  Vliegen naar Genve vanafSchipholGoed voorbereid op reis. Vlieg je vanaf Schiphol naar Genve danvertrek je van n van de mooiste en modernste luchthavens terwereld! Op Schiphol is bovendien heel veel te beleven waardoor hetwachten op je vlucht een stuk aangenamer wordt. In alle loungeskun je lekker shoppen, relaxen of een lekkere maaltijd nemen. Opdeze en de volgende pagina vind je praktische informatie en leuketips om je reis vanaf Schiphol zo prettig mogelijk te maken. Maakook gebruik van de kortingsbonnen achterin deze gids, dat levert jedirect voordeel op! Zo wordt vertrekken vanaf Schiphol wel heelaantrekkelijk.

  Reizen naar Schiphol.Je stedentrip begint natuurlijk met het reizen naar Schiphol. SchipholAirport is zeer goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als metde auto. Zie voor informatie over parkeren het hoofdstuk parkeren opSchiphol. Reis je met het openbaar vervoer dan is de trein de meestcomfortabele en makkelijke manier om op Schiphol te komen. Het stationligt onder Schiphol Plaza, de centrale hal tussen de aankomst- envertrekhallen. Woon je in de buurt van Schiphol dan is de bus een goedeoptie. Vanaf de omliggende plaatsen rijden diverse stads- enstreekbussen naar Schiphol.

  Schiphol Airport

  Schiphol Travel TaxiVan deur tot deur reizen zonder stress? Neem dan een taxi. SchipholTravel Taxi biedt zowel priv taxivervoer als groepsvervoer. In het laatstegeval 'deel' je een taxi met andere reizigers. Dit is extra voordelig.Schiphol Travel Taxi is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaardoor heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden). Wil je gebruik makenvan deze service reserveer dan vooraf een taxi via www.schiphol.nl/taxi.

  Bagage meenemen op reisZoek van te voren uit wat je allemaal mee mag nemen op reis, dit kanper luchtvaartmaatschappij verschillen (met name de hoeveelheidhandbage). Sinds 2006 gelden er nieuwe algemene regels voorgel&vloeistoffen in je handbagage. Kijk voor meer informatie opwww.schiphol.nl/bagage. Overigens alle aankopen die je doet na depaspoortcontrole mag je als handbagage meenemen. Zorg er wel voordat het artikel is verpakt in de speciale verzegelde tas.

  Check-inSchiphol heeft 3 vertrekhallen, Departures 1,2 en 3. De maatschappijwaarmee je vliegt is bepalend in welke hal je kunt inchecken. Op demonitoren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza geven duidelijk aanwelke balie in welke hal je moet zijn en hoe laat je vlucht vertrekt. Iniedere vertrekhal zijn ook de faciliteiten voor de self service check in. TIP:Kijk voor je thuis vertrekt even op teletext of opwww.schiphol.nl/vluchtinfo om te controleren of je vlucht op tijd vertrekt.Wil je via SMS de meest actuele gegevens over een vertrekkende ofaankomende vlucht ontvangen? Ga dan naar www.schiphol.nl/STU omde dienst te activeren.

  Op tijd vertrekkenKom op tijd naar Schiphol, je begint dan niet alleen ontspannend aan jereis maar je hebt dan ook voldoende tijd om rustig te winkelen, wat teeten of lekker te relaxen. Schiphol adviseert de volgende inchecktijden:Vliegen naar een Europese bestemming: 2,5 uur voor vertrek aanwezigzijn. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa ben dan 3,5 uur voorvertrek aanwezig. Let op, tijdens schoolvakanties kan het extra druk zijn,kom dan liever nog een half uurtje eerder dan hiervoor aangegeven.

  Parkeren op SchipholReis je naar Schiphol Airport per auto, dan is het handig om te weten welkeparkeeropties je allemaal hebt. Voor iedereen is er een passendeparkeerplaats, of je nu iemand wegbrengt, ophaalt of zelf gaat vliegen. Wehebben alle parkeeropties voor je op een rij gezet.

  Parkeren op Schiphol

  Wegbrengen en ophalenWil je reizigers wegbrengen of ophalen zonder de auto te parkeren volg dan deborden 'Vertrekhal'. Deze borden leiden je rechtstreeks naar de vertrekhallenvan de Luchthaven. Uitzwaaien is hier niet mogelijk, de auto mag hier alleenstilstaan om passagiers uit te laten stappen en de bagage uit te laden.

  Kort Parkeren op Schiphol (Schiphol Visitors Parking P1/P2)Parkeer je korter dan 2 dagen dan is het parkeren in de parkeergarages vanSchiphol Visitors Parking P1 of P2 de meest voordelige en handigste keuze. Volg na de afslag 'Schiphol' de borden 'Parkeren' om zodoende bij KortParkeren uit te komen. Je betaald voor de eerste drie uur parkeren 2,- per halfuur en daarna 4,- per uur. het maximale dagtarief bedraagt 28,50 per dagvoor de eerste drie dagen. Iedere dag daarna kost je 22,50 per 24 uur.Uiteraard zijn de garages 24 uur per dag bewaakt door middel van camera's ensurveillance. De parkeergarages en parkeerdekken van Schiphol VisitorsParking P1 en P2 liggen dichtbij Schiphol Plaza en de vertrek- en aankomsthal.De wandelroute naar Schiphol Plaza is geheel overdekt.

  Lang Parkeren P3 (Schiphol Park & Travel 3 - P3)Langer dan 2 dagen parkeren kan het voordeligste op Schiphol Park & Travel 3(voorheen bekent als P3). Schiphol Park & Travel 3 is de meest comfortabele envoordeligste manier om lang te parkeren op Schiphol. Gratis pendelbussenbrengen je iedere 10 minuten naar de terminal. De vernieuwde wachtruimte bijde ingang van het terrein beschikt over toiletten, bagagekluizen en er is eenwegenwachtservice. Minder validen parkeren vooraan. In- en uitrijden metcreditcard is mogelijk. Volg de borden 'Lang parkeren P3' vanaf de A9 en A4. Bijgrote drukte is er een extra parkeerterrein beschikbaar. Vooraf reserveren levertkorting op. Ga je 8,15 of 22 dagen weg? Maak dan gebruik van Smart Parking.Hiermee bespaar je zelfs tot 40% op de parkeerkosten!Schiphol Smart ParkingDe voordeligste manier om op Schiphol te parkeren is Schiphol Smart Parking.Vanaf 5 per dag parkeer je de auto comfortabel en veilig op Schiphol P3 metSchiphol Smart Parking. Voor Schiphol Smart Parking dien je wel vooraf tereserveren. Schiphol Smart Parking is speciaal voor reizigers die 8, 15 of 22dagen wegblijven. Dit zijn vaak ook exact de periodes die gelden voor degeorganiseerde reizen via reisbureaus. Ga je op vakantie, kies dan voor vertrekvanaf Schiphol. Voor de prijs van het parkeren hoef je het niet meer te laten.Voor Smart parking heb je een creditcard nodig.Schiphol Valet ParkingDe meest luxe manier van parkeren op Schiphol. Medewerkers van SchipholValet Parking zorgen ervoor dat je auto wordt weggebracht en weer klaarstaatzodra je aankomt op de luchthaven.

  Parkeeradvies nodig?Op de website van Schiphol (www.schiphol.nl/parkeren) vind je een handige toolwaarmee je eenvoudig het voordeligste tarief uitrekent. Geef aan hoeveel dagenje wilt parkeren en de parkeerwijzer geeft alle informatie!

  Copyright 2010 Youropi.com 5/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  Vliegen naar Genve vanafSchiphol (2)Schiphol Airport is 24 uur per dag in beweging. Er is ook van alleste zien, doen en te beleven. Reizen via Schiphol is comfortabel maarook erg leuk. Schiphol heeft hard gewerkt om het wachten zoaangenaam mogelijk te maken, je kunt er uren winkelen en lekkereten in de vele restaurants. Wist je dat er ook bijzonder veel leukedingen te doen zijn en dat er zelfs een speciale opvangruimte voorkinderen is? Op deze pagina vind je veel informatie over Schipholen leuke tips voor winkelen, lekker eten en activiteiten voor en nade paspoortcontrole.

  Winkelen op SchipholVoor je vertrekt nog even de laatste dingen kopen of gewoon lekkerfunshoppen? Het kan allemaal op Schiphol Airport in n van de tweeshoppingcentra. Voor de douane vind je Schiphol Plaza met eenuitgebreid aanbod aan winkels, van mode, sport tot enkele handigesupermarkten. Na de paspoortcontrole vind je de shopping centra vanSee Buy Fly in de verschillende lounges. Hier kun je tot wel 35%besparen op je aankopen (vergeleken met lokale winkels). TIP: Je kuntal je aankopen gratis laten bewaren en ophalen als je terugkomt van jestedentrip. Ga hiervoor naar Pick up on return service tussen aankomst 1en 2 beneden. Hieronder vind je enkele van onze tips die je niet magmissen tijdens het winkelen!

  Elektronica en gadgetsOnze favoriete winkels op Schiphol, deelektroncia en gadgets shops. Hier vind jede nieuwste camera's, mp3 spelers,accesoires en leuke gadgets!

  SunglassesVoor je vertrek nog even een nieuwe hippezonnebril scoren. Bij Sunglasses (in alleLounges) heb je een zeer uitgebreidekeuze met de nieuwste zonnebrillen tegenzeer voordelige prijzen!

  Cosmetica en parfumDe beste en meest populaire parfums koopje bij Perfumes & Cosmetics (in alleLounges). Kies eenvoudig jouw favorietegeur uit de top10.

  Lekker eten op SchipholMet 74 horecagelegenheden voor en na de paspoortcontrole hoef jegeen honger te lijden op Schiphol. Van een lekker broodje tot versesushi, in de aankomsthal en de vertreklounges is er voor iedereen weliets lekkers te vinden. Ook voor een lekkere kop koffie, verse smoothieen goed glas wijn of champagne zijn er diverse gezellige gelegenheden.We geven je hier enkele tips voor de leukste restaurants op Schiphol.

  Pier01Waan je in een hippe strandtent en kom direct inde vakantiestemming. Pier01 is een nieuwrestaurant waar je aan n van de picknicktafels ofop lekkere loungebanken kunt genieten vansuperverse broodjes, pasta's en natuurlijk eenlekker drankje. Pier01 is te vinden in Lounge3 opde 1e etage.Caf ChocolatCaf Chocolat is een waar paradijs voorchocolade liefhebbers. In dit grand caf kun jegenieten van exclusieve chocolade maar ook vankoffie, chocolade fondue en de Golddigger (eenchampagne/chocola specialiteit). Je vindt CafChocolat in Lounge 1 (open 6.00-20.00u)BubblesJe stedentrip ontspannen beginnen? Bij Bubblesdrink je een lekker glas wijn of champagne metoesters of andere zeevruchten. Vanaf het terrasheb je bovendien een leuk uitzicht op devliegtuigen. Lekkerder kun je de reis nietbeginnen! Bubbles is te vinden in Lounge 1 (open6.00-20.00).

  Aziatisch genietenBen je dol op sushi of noodles? Dan is Shirasagi the place to be op Schiphol.Hier wordt de sushi pal voor je neus bereid. Voor heerlijk verse noodles kun jeterecht bij Shirasagi's Noodlebar. Beide te vinden in Lounge 2 (open 9.30-20.30u).

  StarbucksWereldberoemd en nu ook op Schiphol: Starbucks. Maar liefst 3 vestigingen zijner te vinden zowel voor als na de douane (Lounge 1). De grootste Starbucks iste vinden op Schiphol Plaza, deze is 24 uur open.

  Leuke dingen om te doenOp Schiphol hoef je jezelf niet te vervelen. Naast winkelen zijn er nog veel meerleuke dingen om te doen. Van een relaxte massage tot het bekijken van stukkenuit het Rijksmuseum, op alle Lounges is wel wat te beleven. We geven je alvastwat leuke tips:

  Back to life stoelmassageRelaxed op reis gaan! Neem een stoelmassage bij Back to life en in 20 minutenben je weer helemaal topfit. Ook leuk is de aquamassage! Aan de HollandBoulevard tussen Lounge 2 en 3. (dagelijks van 8.30-19.00)

  RijksmuseumHet Rijksmuseum op Schiphol is een oase van rust op de drukke luchthaven. Jevind er een wisselende tentoonstelling van tien werken van Hollandse meestersuit de Gouden Eeuw te zien. Je vindt het Rijksmuseum aan de HollandBoulevard tussen Lounges 1 en 2 (open 7.00- 20.00. Gratis toegang)

  Kids forestSchiphol heeft iets leuks voor de kleine kinderen, een heuse speeltuin. KidsForest is een overdekte speelplaats met vele leuke speeltoestellen waar je dekids lekker kunt laten spelen en ravotten. Zo gaan ze moe mee het vliegtuig inen heb je er geen kind meer aan. De naastgelegen babylounge is ideaal voormoeders met een baby. Kids Forest is te vinden aan de Holland Boulevardrichting lounge 3.

  Rijksmuseum Schiphol

  Uiteraard is er nog veel meer te doen en te zien op Schiphol Airport. Kijk voorhet volledige overzicht op www.youropi.com en op www.schiphol.nl

  Copyright 2010 Youropi.com 6/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  Reizen naarEr zijn verschillende manieren om vanuit Nederland of Belginaar Genve te reizen. Genve is zeer goed bereikbaar, mede doorde aanwezigheid van een luchthaven: Geneva International Airport.Maar naast het vliegtuig is Genve ook goed bereikbaar per trein enmet de auto. Wij geven je een praktisch overzicht van demogelijkheden om naar Genve te reizen.

  Met het vliegtuig naar GenveReizen naar Genve per vliegtuig is een aangename optie. KLM, Swissen Lufthansa vliegen vanaf Schiphol naar Geneva International Airport.Vanaf Schiphol vertrekt er ook een directe vlucht van lowbudgetmaatschappij Easy-jet. Eenmaal aangekomen in Genve kun jegemakkelijk en snel met het openbaar vervoer of taxi naar het centrumvan de stad reizen.

  Met de trein naar GenveDe verbinding vanuit Nederland naar Genve is goed te noemen.Hoewel de reistijd op kan lopen tot 10 uur, biedt de trein een comfortabelalternatief voor zowel vliegtuig als auto. Geen lange wachtrijen en stressvan het inchecken en geen zorgen over file's maar lekker plaatsnemenen ontspannen naar de plek van bestemming reizen. De meesttoegankelijke treinreis van Amsterdam naar Genve is die via Parijs. Hetgemakkelijkst plan je je reis via www.tgv.com. Ben je van plan om inZwitserland meer treinreizen te maken, overweeg dan zeker de aanschafvan een treinpas voor Zwitserland.

  Met de auto naar GenveJe kunt natuurlijk ook met de auto naar Zwitserland gaan. De route isaangenaam en in Zwitserland beschikt over uitstekende snelwegen. Eenvereiste voor het reizen per auto in Zwitserland is echter wel eenAutobahnvignet. Dit vignet kunt vooraf bij de ANWB in Nederlandaanschaffen. Ook kun je het vignet bij de tankstations vlak voor de grensmet Zwitserland, of aan de grensovergang zelf, aanschaffen. Het vignetis enkel voor een heel jaar aan te schaffen en kost 29,20. Het Vignet iseen sticker met het betreffende jaartal, die je duidelijk zichtbaar achter jevoorruit plakt. Plan eenvoudig je trip eenvoudig via www.Routenet.nl.

  Met de bus naar GenveEurolines maakt het mogelijk om betrouwbaar, comfortabel en voordeligmet de bus naar Genve te reizen! Kijk voor meer informatie op www.Eurolines.nl en boek jebusreis naar Genve vandaag nog.

  Openbaar Vervoer GenveGenve is een redelijk compacte stad. Je kunt een stadsbezoek dan ook tevoet doen. Mocht je toch liever wat tijd besparen en dus gebruik makenvan het openbaar vervoer, dan is Genve daar een prima stad voor. Hetopenbaar vervoer in Genve is namelijk uitstekend geregeld. Al hetopenbaar vervoer staat onder het beheer van Unireso. Er is inGenve vervoer via bussen, trolleybussen, boten en treinen.

  Kom je aan via Geneva International Airport dan krijg je daar een Unireso kaart.Hiermee kun je voor 80 minuten gratis gebruik maken van al het openbaarvervoer in Genve. Mocht je een hotel, hostel of camping geboekt hebbendan krijg je bij het inchecken een Geneva Travel Card. Hiermee kun je gratisgebruik maken van het openbaar vervoer tijdens je gehele verblijf, inclusief dedag van vertrek!

  Bus en tramvervoer in GenveHet netwerk van bussen en trams is in Genve nauw en efficint met elkaarverbonden. Een (bus)kaartje kost je 2,60 CHF. Deze kaartjes zijn te koop bijde kaartjesautomaten bij de bushaltes. Het kaartje geeft je recht op het gebruikvan n uur openbaar vervoer. Een dagkaart kost 10 CHF voor hetgehele kanton van Genve. In het weekend rijden er nachtbussen, ze kosten 3CHF.

  Let op: Zorg dat je altijd een geldig ticket bij je hebt vrdat je het openbaarvervoer instapt want controleurs zijn hier onverbiddelijk, ook tegenover 'argeloze'toeristen. Kaartjes zijn te koop bij de ijzeren automaten bij de haltes.

  Omgeving Genve per treinGenve is het meest westelijke knooppunt van het treinnet in Zwitserland. Hetcentraal station van Genve is gelegen in het noorden van het centrum vanGenve. De stad heeft rechtstreekse treinverbindingen met de meestebelangrijke plaatsen in het binnenland. Als je buiten Genve wilt reizen per trein,dan zijn er aantrekkelijke tickets te verkrijgen:

  Swiss Pass: de meest populaire treinpas waarmee je onbeperk doorZwitserland reist, geldig voor 4, 8, 15, 22 dagen of 1 maand.Swiss Flexi Pass: onbeperkt reizen op keuzedagen en korting op deandere dagen, geldig voor 3, 4, 5 of 6 dagen binnen maximaal eenmaand.Swiss Transfer Ticket: een retourreis van de grens of het vliegveld naarje verblijfplaatsSwiss Card: een retourreis van de grens of het vliegveld naar jeverblijfplaats plus korting op overige kaartjesSwiss Half Fare Card: reizen met 50% korting op je kaartjes voor deperiodevan een maand.

  Voor meer informatie en aanschaf van deze kaarten kun je terecht op dewww.SwissTravelSystem.com

  Copyright 2010 Youropi.com 7/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  Leuke stratenOf je nu gaat winkelen in Genve, of gewoon een mooie wandelingwilt maken: wij namen Genve onder de loep en zochten de leukstestraatjes voor je uit. Van een wandeling door de oude stad tot eenmiddagje shoppen door de hoofdwinkelstraat van Genve. Maar wijlaten het daar niet bij, we geven je ook enkele alternatieven zodat jeook de minder toeristische straten kunt verkennen.

  Genve is een dure stad en daar heeft het winkelaanbod zich ook opaangepast. Meest sprekende voorbeeld is Rue du Rhne, een elegantestraat met het ene na het andere dure juwelier en luxe kledingzaak. Maarook voor een kleiner budget zijn er mogelijkheden zoals de Rues Bassesdie parallel aan de Rue du Rhne lopen. Onze voorkeur gaat echter uitnaar de prettige Siciliaanse straatjes in de pittoreske wijk Carouge. Hiertref je nog unieke adresjes waar je de designers zelf aan het werk kuntzien. Hieronder vind je de leukste winkel- en bezienswaardige straten inGenve, gesorteerd per wijk.

  Carouge

  Rue Saint Victor, Saint Joseph | WinkelenRue Saint Victor, Rue Saint Joseph, Rue Vautier en Rue Anciennevormen gezamelijk de hoofd(winkel)straten van de wijk Carouge. Depleinen Place du Marce en Place du Temple verbinden deze leukestraatjes met elkaar. Wat deze straatjes echt uniek maakt is allereerst deSiciliaans Italiaanse sfeer die er hangt. Niet alleen wordt dat veroorzaaktdoor de Siciliaanse mensen die er wonen, ook de bouwstijl van destraten is geheel zoals in Sicili en werd gebouwd door Turijnsearchitecten.

  Wellicht het belangrijkste onderdeel: het unieke winkelaanbod. Nergensanders in Genve tref je zoveel kleine designerboetiekjes als hier inCarouge. Typisch voor deze wijk zijn de ateliers met direct daarnaast eenwinkeltje waar je gemaakte producten aan de man gebracht worden. Inde pittoreske straatjes van Carouge tref je mode-, interieur endelicatessenzaakjes die vragen om ontdekt te worden. Veel shopplezier!

  Oude Stad

  Rues Basses | WinkelenRues Basses betekend vertaald de lage straten. Deze naam heeft ze tedanken aan het feit dat ze aan de voet van de Oude stad van Genve isgelegen. Rue Basses is de overkoepelende naam voor Rue de laConfederation, Rue du Marche en Rue de la Croix dOr, gezamelijk dwinkelstraat van Genve. Je zult hier voornamelijk grote winkelketensaantreffen met de grootste en meest bekende (kleding)merken zoalsDiesel, Beldona, WE, Esprit, H&M en Body Shop. Neem ook eens eenkijkje in aangrenzende galerijen en warenhuizen als het ConfederationCentre. Vind je Rue Basses helemaal geweldig dan raden wij je aan omook een kijkje te nemen in de Rue du Rhne.

  Rue du Rhne | WinkelenDe Rue du Rhne is verreweg de meest chique winkelstraat vanGenve. Kosten noch moeite worden hier gespaard om het de eliteclintele naar hun zin te maken. Met hoogstaande merkzaken als Cartier,Bulgari, Gubelin, Patek Phillippe, Armani, Chanel, Dior, Givenchy, Gucci,en vele anderen, is Rue du Rhne exclusief en voor de doorsneeportemonnee onbereikbaar. Typisch fenomeen is het zien en gezienworden in deze straat. Een goed alternatief voor deze dure winkelstraatis de passage de Lions een smalle overdekte gallerij als zijtak van deRue du Rhne. Hier tref je een toegankelijker winkelaanbod en tevens demogelijkheid om lekker op het terras te zitten.

  Rue des Basses

  Place de Neuve | CultureelPlace de Neuve is een cultureel plein gelegen aan de rand van de Oudestad van Genve. Aan dit plein liggen ondermeer het Grand Theatre, hetconservatorium voor muziek en het Rath Museum. Midden op het plein valt hetstandbeeld van volksheld Henri Dufour te aanschouwen, een legergeneraal entevens de eerste persoon die een map van Zwitserland samenstelde. VlakbijPlace de Neuve bevindt zich het prachtige Parc des Bastions.

  Place de Neuve

  Plainpalais

  Plaine de Plainpalais | MarktpleinPlaine de Plainpalais is een levendig (markt)plein in de wijk Plainpalais. Dit pleinligt in het centrum van de wijk en fungeert elke woensdag en zaterdag alsmarktplein voor een levendige en gezellige vlooienmarkt. De overige dagen isPlaine de Plainpalais een uitstekende locatie om de auto te parkeren of om eenpotje tennis te spelen op de openbare tennisvelden. De wijk Plainpalais ligt omdit centrale plein heen en het is dan ook het herkenningspunt van de wijk.

  Les Eaux Vives

  Rue des Eaux Vives | WandelingRue des Eaux Vives vormt de hoofdstraat van de wijk Les Eaux Vives. Je kunt indeze straat een klein aanbod winkels en horeca vinden. Het beste leent de straatzich voor een korte wandeling. Als je de straat in oostelijke richting uitloopt komje uit in de wijk Colony die bekend staat om de duurste woningen, op deberghelling met uitzicht op het meer van Genve. Hier bevind zich onder meerde villa van coureur Schumacher.

  Les Paquis

  Rue de Fribourg | RestaurantsRue de Fribourg is een sprekende straat in de levendige wijk Paquis. Hier tref jeeen representatief aantal restaurants welke een goede afspiegeling vormen vanwat je in de rest van deze wijk kunt verwachten. Ook de bouwstijl en sfeer opstraat is typisch voor de wijk Paquis in Genve.Een absolute aanrader isrestaurant Nologo, sfeervol en toegankelijk Italiaans uit eten en typisch voorPaquis!

  Rue des Paquis | Levendig, uitgaanRue des Paquis is de levendige hoofdstraat van de wijk Paquis. Verwacht hiergeen designershops maar funcky vintage kledingzaakjes, sexshops (je bent hierin de rosse buurt van Genve!) en laagdrempelige sieraden- en antiekwinkels.Hoewel de ene winkel beter oogt dan de andere zul je merken dat dit eenaangenaam alternatief is op de statige sfeer in het oude centrum van de stad.Naast de bijzondere winkeltjes tref je in deze straat ook vooral veel leuke barsaan die de straten ook 's nachts levendig houden. Aanrader is de trendy barSENS.

  Diplomatenwijk

  Place des NationsOp ongeveer 1 kilometer ten noorden van het station vind je Place des Nations,omgeven door kantoren van de tientallen internationale organisatie waaronderde bekendste het paleis van de Verenigde Naties, waar je ook rondeidingen kuntvolgen. Het plein zelf is een populaire plek voor demonstraties die er dan ookbijna dagelijks plaatsvinden. Symbolisch herkenpunt op het plein vormt deBroken Chair, een 12 meter hoge stoel, een monument tegen landmijnen.

  Copyright 2010 Youropi.com 8/21 Powered by

 • GenveHandige informatie

  BezienswaardigDe stad Geneve heeft een prachtige historische oude stad die eengenot vormt om doorheen te wandelen. Enkele publiekstrekkers zijnde unieke Cathedrale de St-Pierre met verschillende bouwstijlen, deimmens grote Jet d'Eau die 140 meter boven het meer van Genveuitspuit of het grote rozenpark in de stad. Wil je de leukstehighlights in het oude centrum onder leiding van een ervaren gidsontdekken? Doe dan zeker de begeleide rondleiding vanuit hetBureau van Toerisme. Om er zeker van te zijn dat je dehoogtepunten in Genve niet mist, heeft Youropi ze voor je op eenrijtje gezet.

  De BloemenklokDe Bloemenklok (l'Horloge Fleurie) wordt het hele jaar door aangepastaan de seizoenen. Deze klok is dan ook zeker geen muurbloempje. De6.500 bloemen en planten die samen de klok vormen zorgen voor eenkleurrijk effect. Ook een leuk detail is dat sommige cijfers buiten de klokvallen. Als je wil kun je de klok 24 uur per dag gratis bezoeken. Je hebtdus alle tijd om de klok, met 's werelds grootste secondewijzer teaanschouwen.

  Bloemenklok

  Jet d'EauDe Jet d'Eau, een grote waterfontein in het meer van Genve, is vanoorsprong niets meer of minder dan een groot ventiel uit de hydrolischefabriek Coulouvrenive dat is uitgegroeid tot het symbool van de stad. In1891 werd het op z'n huidige plek geplaatst waar het nog altijd een grotepubliekstrekker is. De fontein pomt 500 liter water per seconde naar eenhoogte van zo'n 140 meter met een snelheid van 200 kilometer per uur.In de avonduren wordt de fontein prachtig verlicht door acht projectorenvan ieder 9.000 Watt. Je kunt zeer dichtbij de fontein komen via Quai duGnral-Guisan. In januari en februari gaat de fontein uit tussen 16.00 en11.30, in maart en april spuit de fontein niet tussen zonsondergang en10.00 en in de zomer sluit de fontein na 23.00.

  Maison TavelMaison Tavel is een van de meest opzienbare voorbeelden vanZwitserse middeleeuwse burgerlijke architectuur. In 1334 verwoest dooreen brand, herbouwd door de familie Tavel. Zij gaven het huis hetkarakter van een fort en burgerlijk paleis. In het huis hebben meerdererijke invloedrijke, lokale families gewoond, maar in 1963 is het pandeigendom geworden van de stad Genve. Zij hebben Maison Tavel eenflinke restauratie gegeven waardoor het weer een prachtig pand is in hetcentrum van de Oude stad. Eenmaal binnen tref je een tentoonstellingvan ondermeer tekeningen, munten en foto's die het verledenvan Genve beschrijven.

  Cathedraal St. PierreDe prachtige Cathdrale de St-Pierre is gelegen in het hartje van deOude stad van Genve. Deze cathedraal heeft al een flinke geschiedenisachter zich gelaten. De toren stamt al uit het jaar 1160 maar is vanwegeonder andere een brand opgeknapt en daaruit is de huidige torenontstaan. Tijdens de reformatie in de 16e eeuw onder leiding vanJohannes Calvijn is het uiterlijk van de cathedraal flink aangepast. Alleenhet glas en lood werd niet aangepast. Een deel van de oude cathedraalis echter wel weer in oude glorie hersteld. Youropi tip: Beklim de torenvoor een prachtig uitzicht over Genve en haar meer. (CHF 4,-)

  Parc des BastionsDit park in Genve dankt zijn naam aan de bastions die onderdeel waren van defortificatie van de stad. Parc des Bastions was de eerste botanische tuin vanGenve (1817) maar tegenwoordig tref je hier allerlei monumenten, fonteinen enbeelden. Tevens vind je er nog steeds zo'n 50 verschillende soorten bomen. Hetabsolute pronkstuk van het park is de muur van de reformatie (Mur de laRformation). Daarnaast huisvest het park ook de Universiteit van Genvewaardoor er veel studenten in het park te vinden zijn. Ook leuk; de levensgroteschaakborden.

  The Broken ChairBroken Chair (de gebroken stoel) is een monument van Daniel Berset dat op1997 werd geplaatst voor het paleis van de Verenigde Naties. Het opvallendemonument van 12 meter hoog werd geplaatst door de humanitaire organisatieHandicap International met het doel om landen aan te moedigen te strijden vooreen verbod op landmijnen. Het is dan ook tevens een memorabel monumentvoor de slachtoffers van deze nare wapens.

  De Russische KerkIn 1859 werd door de grote Orthodox Russische menigte besloten een kerk tebouwen voor het Orthodoxe geloof. Het resultaat werd in 1866 na drie jaarbouwen opgeleverd en bleek al snel een meesterwerk. Deze Russische kerk iswerkelijk schitterend om te zien door het prachtige decor, maar ook omdat erveel iconen uit de 16e tot 20e eeuw in terug te vinden zijn.

  Place de Bourg de FourPlace de Bourg de Four, het middelpunt van de Oude stad van Genve, is eenbron van levendigheid dat uiteraard gepaard gaat met een flinke dosisgezelligheid. Het plein, met in het midden een fontein waaruit gedronken kanworden, staat bekend om haar altijd volle terrassen. s Zomers geniet men in hetzonnetje op het terras, maar ook s winters is men op het terras te vinden met,mocht het nodig zijn, een dekentje. Aan Place de Bourg de Four vind je veleleuke en goede restaurants. Denk hierbij aan kiprestaurant Chez ma Cousine,het nabij gelegen levendige eetcaf Demi Lune en vleesrestaurant Au Pied deCochon.

  Jardin AnglaisDe Jardin Anglais (Engelse Tuin) is een schitterende tuin op de linkeroever vanhet meer van Genve direct aan de brug naar de rechteroever. Het is eenlevendig park dat werd opgericht in 1854 en sinds die tijd is het enkele kerenvergroot en vernieuwd. Je treft twee afzonderlijke bezienswaardigheden aan inhet park: de grote bronzen fontein uit 1862 en de levensgrote bloemenklok. Ookheb je een schitterend uitzicht op de beroemde Jet d'Eau vanaf de boulevard inhet park.

  Mur de la RformationMur de la Rformation, in het Nederlands de Muur van de Reformatie, is eengigantisch monument en eerbetoon aan de oprichters van het Protestantismegelegen in Parc des Bastions in Genve. De bouw van dit monument is gestartin 1909, 400 jaar na de geboorte van Johannes Calvijn. Het monument isgebouwd tegen de oude defensiemuur die de oude stad omringen.Je aanschouwd er de standbeelden van Guillaume Farel, Johannes Calvijn,Thodore de Bze en John Knox. Deze heren zijn allen zeer belangrijk geweestbij de reformatie. Het monument is maarliefst 100 meter lang en verteld degeschiedenis van 150 jaar Protestantisme.

  Mur de la Rformation

  Copyright 2010 Youropi.com 9/21 Powered by

 • GenveWinkelen

  Ngoce Quimporte leflaconRue Vautier 451227GenveTel:+41 (0)22 342 1520

  Bij Ngoce Quimporte le flacon, ook wel LeFlacon genoemd, vind je Zwitserse, Franse,Italiaanse en Spaanse topwijnen metkarakter. Hier begrijpt men niet alleen watlekker is, maar ook dat smaak persoonlijk is.Voor een gedegen advies en een verzekerdgepaste aankoop ben je hier aan het juisteadres. Wil je eerst eens in eensuperambiance wat wijnen proeven? Geenprobleem! Er is ook een wijnrestaurant openkele passen van de winkel!

  Openingstijden BreakMa geslotenDi 16:00 - 19:00Woe 10:30 - 14:00 16:00 - 19:00Do 10:30 - 14:00 16:00 - 19:00Vrij 10:30 - 14:00 16:00 - 19:00Za 10:00 - 18:00Zo gesloten

  Il men faut pour treheureuseRue de la filature 361227GenveTel:+41 (0)22 3011024

  Il men faut pour tre heureuse betekentniets minder dan 'men heeft me nodig omgelukkig te zijn' en daarmee bedoelt deeigenaresse dat het aanbod sieraden dat zein collectie heeft, je echt gelukkig kanmaken. En dat geldt ook voor de ontwerpersvan de sieraden die allemaal uit deomgeving komen en hier de kans krijgen hunpracht en praal ten toon te stellen. Dat diteen verfrissend aanbod leuke sieradenoplevert hoeft geen verrassing te zijn. Des temooier is het om hier een uniek sieraad vooreen zacht prijsje op de kop te tikken, wantalles is hier zeer betaalbaar.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 10:30 - 18:30Woe 10:30 - 18:30Do 10:30 - 18:30Vrij 10:30 - 18:30Za 10:30 - 17:00Zo gesloten

  La Cadrerie

  Hotel-de-Ville 111204GenveTel:+41 (0)22 3104270

  La Cadrerie verkoopt allerlei typischekunst uit Genve en omstreken. Hetassortiment bestaat dan ook alleen uitstukken van kunstenaars uit deze regio. Hetgehele assortiment is handgemaakt endaardoor prijzig maar uniek. De focus vanhet assortiment ligt vooral op Dieren enuiteraard de stad en de prachtige omgevingvan Genve. De klanten van La Cadrerie zijnvooral toeristen en diplomaten.

  OpeningstijdenMa 10:00 - 18:30Di 10:00 - 18:30Woe 10:00 - 18:30Do 10:00 - 18:30Vrij 10:00 - 18:30Za 10:00 - 17:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 10/21 Powered by

 • GenveEten & drinken

  Nirvana

  21 Rue du Rhne1204GenveTel:+41 (0)22 310 13 00

  Bij Restaurant Nirvana in Genve kun jegenieten van zowel een lunch als van eenromantisch diner. Het Indiaase restaurant istevens een loungebar en serveerttraditioneel Indiaas eten als Biryani enTandoori. Wanneer het restaurant geslotenis kun je nog tot 02.00 uur naborrelen in debar. Het restaurant heeft een warmeuitstraling en is gelegen aan het meer vanGenve. Nirvana wordt de nieuwe plaatsgenoemd waar heel Genve samenkomt.

  Keuken:Indiaas, LunchAmbiance:Trendy, RomantischVoorgerecht:CHF 10 - 25Hoofdgerecht:CHF 19 - 59

  Lunch DinerMa 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Di 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Woe 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Do 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Vrij 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Za 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00Zo 12:00 - 14:00 18:00 - 00:00

  Le Got des Autres

  Rue Henri Blanvalet 121207GenveTel:+41 (0)22 736 3780

  Le Got des Autres is een locale voltreffer.Gevestigd in een mooi pand, midden in dewijk Eaux Vives geniet je hier van eentypisch Frans diner in een kunstzinnigeomgeving. Risotto, tartaar, pav vanrundvlees, allemaal typische zaken die hierverkrijgbaar zijn. Het levendige en vrolijkeinterieur is een waar genot om te zien ennodigt uit om nog even wat te blijven drinkenna je etentje.Wil je lekker lokaal uit eten danis Le Got des Autres een aanrader. Hetrestaurant sluit om 22.30, maar de bar is noggeopend tot 2.00u.

  Keuken:Frans, LunchAmbiance:Bistro, LevendigVoorgerecht:CHF 9 - 18Hoofdgerecht:CHF 22 - 40

  Lunch DinerMa 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Di 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Woe 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Do 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Vrij 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Za 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00Zo 11:00 - 15:00 18:00 - 02:00

  Caviar House & Prunier

  Place de la Fusterie1204GenveTel:+41 (0)22 781 34 47

  Als een van de rijkste steden in Europa heeftGenve een naam hoog te houden als hetaankomt op haute cuisine en upscalerestaurants. Een typisch voorbeeld hiervan isCaviar House & Prunier dat met drievestigingen goed is doorgedrongen tot debourgeousie van de stad. Zoals de naam aldoet vermoeden is kaviaar de specialiteit vandeze luxe keten. In een meer dan elegantebar geniet je van prestige kaviaar, maar ookbijzondere zalmspecialiteiten. Het CaviarHouse is gelegen aan Place de la Fusterie.

  Keuken:VisAmbiance:Trendy, ChicVoorgerecht:CHFHoofdgerecht:CHF

  OpeningstijdenMa 18:00 - 22:00Di 18:00 - 22:00Woe 18:00 - 22:00Do 18:00 - 22:00Vrij 18:00 - 22:00Za 18:00 - 22:00Zo 18:00 - 22:00

  Copyright 2010 Youropi.com 11/21 Powered by

 • GenveEten & drinken

  l'Adresse

  Rue du 31 Dcembre 321207GenveTel:+41 (0)22 736 32 32

  Dit is iets heel bijzonders. l'Adresse inGenve is een restaurant en kledingzaakonder n creatief dak. Het restaurantdeelbevind zich werkelijk naast de winkel en bijmooi weer gaat ook het grote dakterrasopen. Op de menukaart vind je vindingrijkeen vooruitstrevende gerechtjes gebaseerdop de keuken rond de Middellandse zee ende een vleugje Azi. Aangenaam voor devegetarir zijn de vegetarische schotels. Inde winkel tref je een selectie exclusievedamesmode aan van onder meer IsabelMarant, APC, en Diane von Furstenberg.

  Keuken:Aziatisch, Lunch, MediterraansAmbiance:Buitenterras, LevendigVoorgerecht:CHFHoofdgerecht:CHF

  OpeningstijdenMa 11:00 - 19:00Di 11:00 - 19:00Woe 11:00 - 19:00Do 11:00 - 19:00Vrij 11:00 - 19:00Za 11:00 - 18:00Zo gesloten

  Nologo

  Rue de Fribourg 111201GenveTel:+41 (0)22 901 03 33

  In een van de leukste straatjes van Paquis inGenve tref je dit Italiaanse toprestaurant.Het blinkt niet alleen uit in een origineeldecor (met onder andere de bekendeZwitserse koe op een sokkel), maar ook degerechten die uit de open keuken wordengeserveerd zijn op en top. Het restaurant isruim opgezet en beschikt in de zomer overeen zeer ruim terras aan de straatzijde. Vooreen informeel diner in Italiaanse stijl ben jehier aan het goede adres.

  Keuken:Italiaans, Lunch, MediterraansAmbiance:Trendy, ModernVoorgerecht:CHFHoofdgerecht:CHF

  Lunch DinerMa 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Di 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Woe 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Do 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Vrij 12:00 - 15:00 18:00 - 23:00Za gesloten 18:00 - 23:00Zo gesloten gesloten

  La Broche

  Rue du Stand 361204GenveTel:+41 (0)22 321 22 60

  Restaurant La Broche is gelegen in hetcentrum van Genve op een historischeplek. De grote, chique bistro is voorzien vaneen prachtig terras waar je op een mooiezomeravond lekker kunt eten. La Brochebiedt je verschillende specialiteiten, seizoenspecials en onweerstaanbare zelfgemaaktetoetjes. De wijn waaruit je de keus hebt in dewijnbar is geselecteerd door Eric Duret,Europa's beste sommelier. La Broche heeftalles onder n dak en is niet in de laatsteplaats daarom zeker het bezoeken waard!

  Keuken:Frans, LunchAmbiance:Bistro, ChicVoorgerecht:CHFHoofdgerecht:CHF 12 - 18

  Lunch DinerMa 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Di 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Woe 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Do 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Vrij 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Za gesloten 19:00 - 22:30Zo gesloten gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 12/21 Powered by

 • GenveEten & drinken

  Senso

  Rue du Rhone 561211GenveTel:+41 (0)22 310 39 90

  Restaurant Senso in Genve is een Italiaansrestaurant, met een mooie binnenplaats enpatio. De gerechten die je bestelt zijngeinspireerd op recepten uit de vijftiende totde achttiende eeuw. Ook biedt Senso je dekeus uit honderd zeldzame, origineleItaliaanse wijnen om heerlijk van te genieten.De menukaart variert gedurende het jaaren brengt je een dertigtal gerechten.Restaurant Senso is zeker het bezoekenwaard!

  Keuken:Italiaans, LunchAmbiance:Trendy, ChicVoorgerecht:CHFHoofdgerecht:vanaf CHF 38

  Lunch DinerMa 12:00 - 14:00 18:00 - 22:30Di 12:00 - 14:00 18:00 - 22:30Woe 12:00 - 14:00 18:00 - 22:30Do 12:00 - 14:00 18:00 - 22:30Vrij 12:00 - 14:00 18:00 - 22:30Za gesloten 18:00 - 22:30Zo gesloten gesloten

  Miyako

  11 Rue de Chantepoulet1201GenveTel:+41 (0)22 738 01 20

  Restaurant Miyako in Genve is een prachtigJapans restaurant waar je kunt genieten vande specialiteiten uit dit rijke land. Bestelheerlijke sushi en sashimi aan de sushi barof neem plaats aan n van de tafels waar jeje zult verbazen over de talentvolle chefs die,waar jij bij zit, jouw maaltijd op een leukemanier bereiden. Kies n van de velenummers en ontdek tijdens het eten ook jezangtalent bij de karaoke! Heb je geen tijdvoor een uitgebreide maaltijd, dan heb je dekeus uit verschillende lekkere recepten om afte halen.

  Keuken:Japans, SushiAmbiance:Chic, LevendigVoorgerecht:CHF 14,50 - 28,00Hoofdgerecht:CHF 31,00 - 55,00

  Lunch DinerMa 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Di 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Woe 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Do 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Vrij 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Za 12:00 - 14:00 19:00 - 22:30Zo gesloten gesloten

  Chez Ma Cuisine

  Place du Bourg-de-Four 61204GenveTel:+41 (0)22 3109696

  Eten bij Chez Ma Cuisine staat garant vooreen gezellige en betaalbare avond. Deenige voorwaarde is een voorkeur voorkip aangezien gegrilde kip het enige gerechtop de kaart is. Wij raden je aan o de kip aanhet spit te nemen, heerlijk knappering enmals, uiteraard geserveerd met maisen Provenaalse aardappels. Hetrestaurant straalt een gezellige atmosfeer uitvanwege de plavuizen vloer en houten tafels.

  Keuken:Modern EuropeesAmbiance:Levendig, Populair, CasualVoorgerecht:nvtHoofdgerecht:CHF 19,90

  OpeningstijdenMa 11:30 - 23:30Di 11:30 - 23:30Woe 11:30 - 23:30Do 11:30 - 23:30Vrij 11:30 - 23:30Za 11:30 - 23:30Zo 11:30 - 23:30

  Copyright 2010 Youropi.com 13/21 Powered by

 • GenveEten & drinken

  Au Pied de Cochon

  place du Bourg-de-Four 41204GenveTel:+41 (0)22 3104797

  Au Pied de Cochon, een prima Fransekeuken in het hartje van Genve. Demenukaart van dit levendige restaurant isniet zo heel uitgebreid waardoor het watmakkelijker kiezen is tussen de lekkere(vlees)gerechten. Au Pied de Cochon heefteen eigen wijnkelder waar uiteraard heerlijkeinternationale wijnen te vinden zijn. Bij AuPied de Cochon dineer je in een levendigeatmosfeer die wordt gecrerd door desfeervolle inrichting van het restaurant.

  Keuken:FransAmbiance:Buitenterras, Levendig, PopulairVoorgerecht:CHF 10,50 - CHF 15,50Hoofdgerecht:CHF 23,50 - CHF 37,-

  OpeningstijdenMa 12:00 - 22:00Di 12:00 - 22:00Woe 12:00 - 22:00Do 12:00 - 22:00Vrij 12:00 - 22:00Za 12:00 - 22:00Zo 12:00 - 22:00

  Les Armures

  Rue du Puits-St-Pierre 11204GenveTel:+41 (0)22 3103442

  Dit gezellige restaurant is onderdeel vanHotel Les Armures. Het LesArmures restaurant in het centrum vanGenve is sfeervol ingericht met vele oudewapens of daarbij behorende accessoireszoals een harnas. Als je binnenkomt ruik jedirect wat hier de specialiteit is; fondue enraclette. Gezellig Zwitsers dineren voor eenredelijke prijs doe je bij Les Armures. In dezomer is het prima toeven op het terras voorhet restaurant.

  Keuken:Modern Europees, Pizza, StreekgerechtenAmbiance:Populair, AuthentiekVoorgerecht:CHF 7,50 - CHF 22Hoofdgerecht:CHF 17 - CHF 46,-

  OpeningstijdenMa 17:00 - 23:00Di 17:00 - 23:00Woe 17:00 - 23:00Do 17:00 - 23:00Vrij 17:00 - 23:00Za 17:00 - 23:00Zo 17:00 - 23:00

  Tha

  Rue Neuve-du-Molard 31204GenveTel:+41 (0)22 3101254

  Restaurant Tha Contemporary Cuisine iszeer stijlvol ingericht door ontwerper MarcHetrich. Hij heeft gezorgd voor een trendystijl met een Thaise twist waarin iedereenzich thuis kan voelen. Je luncht of dineerthier tussen kunst en heerlijke Thaise muziek.De redelijk uitgebreide keuken bestaat uit,zoals de naam eigenlijk al aangeeft, Thaisegerechten. Restaurant Tha heeft 2verdiepingen waarvan vooral de bovensteverdieping prachtig is ingericht.

  Keuken:ThaisAmbiance:Trendy, Romantisch, Chic, ModernVoorgerecht:CHF 17 - CHF 39,-Hoofdgerecht:CHF19 - CHF 42,-

  OpeningstijdenMa 12:00 - 02:00Di 12:00 - 02:00Woe 12:00 - 02:00Do 12:00 - 02:00Vrij 12:00 - 02:00Za 12:00 - 02:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 14/21 Powered by

 • GenveUitgaan

  La Suite 115

  Rue des Eaux-Vives 611207GenveTel:+41 (0)22 7861115

  Ze zijn er wel, die gezellige kleine barretjeswaar je tot laat terecht kunt voor eengezellige borrel! La Suite 115 is de place tobe in de wijk Eaux Vives, maar voelt toch erglocal. In een warme en vooral aangenaamgezellige ambiance geniet je hier niet alleenvan een heerlijk diner, maar ook vanbijvoorbeeld 115 wereldwijnen die per glas tebestellen zijn. Hoe later, hoe gezelliger...demuziek houdt de sfeer er op toepasselijkewijze goed in. Dit is echt een ideaalborreladresje om van te genieten in Genve.

  OpeningstijdenMa 09:30 - 00:00Di 09:30 - 00:00Woe 09:30 - 00:00Do 09:30 - 02:00Vrij 09:30 - 02:00Za 17:00 - 02:00Zo gesloten

  SENS

  Rue des Paquis 61201GenveTel:+41 (0)22 708 17 17

  Bar SENS ligt in het hart van de levendigewijk Paquis in Genve. Dit is eenuitzonderlijk sfeervolle bar met eenuitgebreid aanbod dranken. SENS beschikttevens over een restaurant en is onderdeelvan het EastWest Hotel. De perfecte locatieom een drukke dag ontspannend af tesluiten.

  OpeningstijdenMa 19:00 - 00:00Di 19:00 - 00:00Woe 19:00 - 00:00Do 19:00 - 00:00Vrij 19:00 - 00:00Za 19:00 - 00:00Zo 19:00 - 00:00

  Yo'Mo Lounge

  Rue Pierre Fatio 11204GenveTel:+41 (0)22 735 30 76

  Bij de Yo'Mo Lounge in Genve ontdek je deselectie van verse producten dierechtstreeks uit het land van herkomstgemporteerd worden. De hapjes wordenleuk gepresenteerd met behulp van eenpalmboom of een leuke mand. Ook kun jehier genieten van verschillende theesoortenuit China. De Yo'Mo Lounge biedt je eenheerlijke mediterrane keuken, eencombinatie van frisheid en creativiteit.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 09:00 - 19:00Woe 09:00 - 19:00Do 09:00 - 19:00Vrij 09:00 - 19:00Za 09:00 - 19:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 15/21 Powered by

 • GenveUitgaan

  Palais Mascotte

  Rue de Berne 431201GenveTel:+41 (0)22 800 33 33

  Palais Masqotte is de nieuwste populaire barin Genve. 9 jaar lang was er op de huidigelocatie niets te doen, maar in minder dan eenjaar na de opening is de club bij iedereen inde stad bekend. Deze club, waar regelmatigook cabaretvoorstelling plaatsvinden heefteen Moulin Rouge uitstraling, een ietwatonwerkelijk interieur met een fantastischesfeer. Als je voor middernacht arriveert hebje grote kans om de shows te zien vanMiyako de Majorette, waarna er voornamelijk80s uit de speakers zal klinken. Enige nadeelvan de grote populairiteit is de prijs, jebetaalt vrijdag en zaterdag CHF 15,- entreeen de prijs van een biertje is tegenwoordigzo'n CHF 9,-.

  Au Chat Noir

  Rue Vautier 131227GenveTel:+41 (0)22 343 49 98

  Au Chat Noir is de nachtelijke hotspot van dewijk Carouge. Op zondag en maandag na ishet hier iedere avond druk. Bij de sfeervollebar bevind zich een podium waar bijnadagelijsk optredens plaatsvinden. Au ChatNoir heeft een goede reputatie die al dateerdvan 1985 en door de kwalitatieveprogrammering nog dagelijks waargemaaktwordt. Liefde voor muziek staat voorop enhet mag duidelijk zijn dat dit zijn vruchtenafwerpt. Hier kom je nooit bedrogen uit.Drink een drankje aan de bar of geniet vande lifemuziek in Au Chat Noir in Carouge.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 18:00 - 04:00Woe 18:00 - 04:00Do 18:00 - 04:00Vrij 18:00 - 05:00Za 18:00 - 05:00Zo gesloten

  Talkwine

  Rue Etienne-Dumont 31204GenveTel:+41 (0)22 3105092

  Talkwine is geopend op 10 februari 2009 endaarmee een van de nieuwste aanwinstenvoor de horeca in Genve. Talkwine is eengezellige en buitengewoon sfeervolleuitgaansgelegenheid waar je komt voor eenlekker drankje. Uiteraard is het ook mogelijkom wat te snacken van tapas of een frissesandwich. Je vindt deze trendy bar in deOude stad van Genve naast het Demi LuneCaf.

  OpeningstijdenMa 17:00 - 02:00Di 17:00 - 02:00Woe 17:00 - 02:00Do 17:00 - 02:00Vrij 17:00 - 02:00Za 17:00 - 02:00Zo gesloten

  Copyright 2010 Youropi.com 16/21 Powered by

 • GenveHotels

  Hotel Beau Rivage

  Quai du Mont-Blanc 131201GenveTel:+41 (0)22 716 66 66

  Beau Rivage is het eerste vijfsterrenhotelvan Genve, gelegen tegenover de Mont-Blanc. Zoek de traditionele luxe op die hethotel je te bieden heeft. Vele bekendepersonen zijn je voor geweest, waaronderkeizerin Sisi. Sommige van hen hebben hunsporen achtergelaten en jij kunt overnachtenin een suite vernoemd naar n van hen! Dekamers kunnen je uitzicht bieden op hetmeer van Genve of de schitterende Alpen.In het hotel is een geweldig Thais restaurantaanwezig, wat hoog gewaardeerd wordt doorGault-Millau. Ook kun je je uitleven in defitness ruimte of ontspannen bij eenmassage. Dus laat je betoveren enverwennen in Hotel Beau Rivage!

  Stijl:Romantisch, Chic, LuxeGemiddelde prijs: CHF 900 - 1400

  Hotel Grand Kempinski

  Quai du Mont Blanc 191211GenveTel:+41 (0)22 908 90 81

  Grand Hotel Kempinski is gelegen aan hetmeer van Genve en kan je een mooiuitzicht bieden op Jet d'eau (de fontein in hetmeer) met op de achtergrond de Mont-Blanc.De omgeving van het hotel biedt je prachtigebezienswaardigheden en veel trendyrestaurants en luxe boetiekjes. Ook kun je denabij gelegen oude stad bezoeken. Voor eengoede Chinese maaltijd hoef je de deur nietuit. Het restaurant Ts Yang in het hotel istot 22.45 uur geopend. De kamers zijnelegant ingericht en zorgen voor optimaalcomfort en gemak. Veel kamers bieden jeook een balkon met schitterende uirzichtenop de Alpen en de stad. Dit wordt versterktdoor de enorme ramen. Ontspan heerlijk indit luxe en moderne hotel!

  Stijl:Luxe, ModernGemiddelde prijs: CHF 700 - 1.400

  Hotel Royal Manotel

  Rue de Lausanne 41 - 431201GenveTel:+41 (0)229061414

  Het Royal Manotel in de levendige wijkPaquis in Genve is een absolute aanraderals het aankomt op een comfortabel verblijfop een toplocatie. Het hotel is neoklassiekingericht en bevat een nieuw deel dat aan deachterzijde is aangebouwd. Kamers zijn er instandaard en executive, maar wil je jezelfeens extra verwennen, boek dan een juniorof family suite. Deze zijn werkelijk van allegemakken voorzien. Maar voor alle kamersgeldt dat ze van alle luxe zijn voorzien die jebij een viersterrenhotel mag verwachten.

  Stijl:Romantisch, Charmant, LuxeGemiddelde prijs: CHF 280 - 595

  Copyright 2010 Youropi.com 17/21 Powered by

 • GenveActiviteiten

  Rafting

  8 Quai des Vernets1227GenveTel:+41 (0)79 301 41 40

  Zowel op de Rhne als de Arve lenen zich goedvoor een middagje raften. Je kunt kiezen uiteen 7 km of 12 km lange tocht over de Rhneof een 8 km lange over de Arve. Per dagvinden er 3 afdalingen plaats van de Arve.De 6 watervallen enstroomversnellingen vragen de nodigeinspanning. De afdalingen duren 3 tot 4 uur.Wanneer je gereserveerd hebt kun jebijeenkomen om 10.00 uur, 14.00uur of 17.00 uur. Ga je met een groep van 10personen of meer? Dan kun je 10% kortingkrijgen op het tarief voor volwassenen. Kijkvoor meer informatie op de website Rafting.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Waterskin op het meer vanGenveLa Perle du Lac1202GenveTel:+41 (0)78 663 35 13

  Ervaar het water op een andere manier danje gewend bent. Probeer waterskin! Hetmeer van Genve heeft een oppervlakte vanongeveer 584 km2. Er is dus genoeg ruimtevoor je om vrij te waterskin. De waterskiclub is gelegen in Parc de la Perle du Lac.Wil je iets anders dan waterskin? Dit kan,kijk voor de andere sporten op de websitevan de Ski Nautique Club.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Museum voor modernekunstRue des Vieux-Grenadiers 101205GenveTel:+41 (0)22 320 61 22

  Het museum voor de moderne kunst (Musedart Moderne et Contemporain, ofwelMAMCO) is gevestigd in een oude fabriek uit1950. De 4.000 m2 zijn verdeeld in 62 delen.Om het je makkelijk te maken hebben dezedelen namen die je een idee geven van deinhoud. In het museum kun je zowel jonge,als internationale en crossmediale expositiesbezoeken. MAMCO wordt tot nu toe hetgrootst, jongst en meest eigentijds genoemdvan de kunstmusea in Zwitserland. Zeker hetbezoeken waard dus.

  OpeningstijdenMa geslotenDi 12:00 - 18:00Woe 12:00 - 18:00Do 12:00 - 18:00Vrij 12:00 - 18:00Za 11:00 - 18:00Zo 11:00 - 18:00

  Copyright 2010 Youropi.com 18/21 Powered by

 • GenveActiviteiten

  Genve roule

  Place de Montbrillant 171201GenveTel:+41 (0)22 740 13 43

  Genve roule staat voor Genve rolt en issynoniem voor het project dat de bij ons zopopulaire tweewieler in deze stad promoot.Concreet betekent dat je hier gratis fietsenkunt lenen. Vanaf Place de Montbrillantworden fietsen verleend. In de zomer wordtdit aangevuld door vier andere plaatsen in destad waar je terecht kunt voor een gratis fietsom de stad te verkennen. De fietsen zijngratis te leen voor een periode van 4 uur,waarna een kleine vergoeding gevraagdwordt. Ook wordt te alle tijden een borgsomgevraagd die je na afloop weer terugontvangt.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Rondleidingen Oude Stad

  Rue du Mont-Blanc 18

  GenveTel:+41 (0)22 909 70 00

  Wil je alle voornaamstebezienswaardigheden in de oude binnenstadvan Genve met een professionele gidsverkekken? Doe dan zeker de rondleidingverzorgd door het bureau voor Toerisme.Met een gids ga je terug in de tijd en ontdekje tijdens een twee uur durende rondleiding verborgen tuinen, fonteinen,schilderachterige pleintjes en tallozemonumenten met leuke anekdotes. Ookneem je een kijkje in de Cathedraal en hetraadhuis. De begeleide wandelingen vindeniedere zaterdag plaast en vangen aan om10.00. Van juni tot september zelfs dagelijksm.u.v. zondag om 10.00 en op dinsdag endonderdag ook om 18.30. Startpunt is hetbureau voor Toerisme.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Rondleiding PaleisVerenigde NatiesAvenue de la Paix 14

  GenveTel:+41 (0)22 917 48 96

  Bezoek onder begeleiding het Paleis van deVerenigde Naties in Genve. Jaarlijks doen100.000 bezoekers de begeleide rondleidingvan n uur. De rondleiding is beschikbaaren 10 talen en voert je langs deconferentiekamers, de giften vanverschillende landen, de grootste hal in hetpaleis (vergaderhal), de raadskamer, de'Salle des Pas Perdus' en ook bevat derondleiding een film over het doel van hetpaleis. De bezoekersingang bevind zich aanAvenue de la Paix. Identiteitskaart isverplicht. Let op: van september t/m juni sluitde bezoekersruimte tussen 12.00 en 14.00en is die slechts open tot 16.00.

  OpeningstijdenMa 10:00 - 17:00Di 10:00 - 17:00Woe 10:00 - 17:00Do 10:00 - 17:00Vrij 10:00 - 17:00Za 10:00 - 17:00Zo 10:00 - 17:00

  Copyright 2010 Youropi.com 19/21 Powered by

 • GenveEvenementen

  Coupe de NolBegin: 2010-12-19 End: 2010-12-19Address: Jardin Anglais

  Doe mee aan de Coupe de Nol in Genve en waag een sprong in het diepe!

  Copyright 2010 Youropi.com 20/21 Powered by

 • GenveEvenementen

  Art'Air

  Startdatum: 01-09-2010Einddatum: 30-09-2010

  Centrum van Genve

  Genve

  Art'Air in Genve is het grootste atelier vande wereld, in de openlucht. Art'Air zal ook ditjaar weer alle artiesten, zowel professioneelals amateuristisch, in staat stellen omeen indrukwekkende plek in de stad teschilderen zoals de Jet d'Eau. Deze plaatshebben zij van tevoren toegewezengekregen door middel van loting. Elk jaarworden er zes locaties in de stadgeselecteerd, van het meer tot aan de oudestad. Ontdek de kunstenaars en hunprachtige werken terwijl je de mooistelocaties van Genve ziet. Bewonder allecharme die Genve je te bieden heeft. Ofdoe mee en maak kans op een eerste plaatsin n van de categorien. Kijk voor hetprogramma op de website.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Foire de Genve

  Startdatum: 12-11-2010Einddatum: 21-11-2010

  Palexpo Genve

  Genve+41 (0)22 761 15 80

  Foire de Genve is alweer de 58e editie van dejaarmarkt. Jaarlijks bezetten zo'n 650 exposanten dejaarmarkt. Dit jaar zullen de exposanten dingenpresenteren op de gebieden van gastronomie, modeen kunst. Tien dagen lang kun je genieten van deheerlijke kookkunsten, prachtige ontwerpen encreaties die de exposanten je te bieden hebben.Neem deel aan de jaarmarkt of breng er simpelwegeen bezoek aan. Je mag het niet missen! Kijk voor hetexacte programma op de website.

  OpeningstijdenMa 12:00 - 22:00Di 12:00 - 22:00Woe 12:00 - 22:00Do 12:00 - 22:00Vrij 12:00 - 22:00Za 11:00 - 22:00Zo 11:00 - 19:00

  Escalade

  Startdatum: 10-12-2010Einddatum: 12-12-2010

  Oude Stad, Genve

  Genve

  l'Escalade wordt ook in 2010 weer gevierd.Bij deze viering wordt de herosche overwinningvan Genve op 12 december 1602 herdacht. Hetfeest wordt altijd in het weekend gehouden. Je kuntde historische parade bijwonen. Hier is iedereengekleed in kostuums uit de 17e eeuw. De viering vindtplaats in de oude stad waar op de eerste dag van deviering de slachtoffers worden herdacht. Het geheleprogramma wordt nog bekend gemaakt en zal te

  vinden zijn op de website.

  OpeningstijdenMaDiWoeDoVrijZaZo

  Copyright 2010 Youropi.com 21/21 Powered by