Brochure Dagtochten 2012

48
DE MOOISTE DAGTOCHTEN 2012

Transcript of Brochure Dagtochten 2012

Page 1: Brochure Dagtochten 2012

DE MOOISTE

DAGTOCHTEN 2012

Page 2: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 22

Voorwoordblz. 3

Groepsdagtochten Nederlandblz. 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 19

Groepsdagtochten Belgiëblz. 21, 22, 23, 24

Groepsdagtochten Luxemburg blz. 25

Groepsdagtochten Duitslandblz. 25, 27, 29, 31, 33

Groepsmiddagtochtenblz. 35, 37

Individuele dagtochtenblz. 38, 39, 40, 41

Meerdaagse reizenblz. 42

Prijslijstblz. 43, 44, 45, 46, 47

Bezoekadres:Jacobs Touringcars BVDe Valkenberg 36301 PM Valkenburg aan de Geul

Postadres:Jacobs Touringcars BVPostbus 9086300 AX Valkenburg aan de Geul

Tel : 043-6015242Fax : 043-6016345Email : [email protected]

Inhoudsopgave

Rij safe met een Keurmerk Touringcarbedrijf !Comfortabel, safe én milieubewust. Zo wilt u op reis.Daarom kiest u voor een Keurmerk Touringcarbedrijf !

Wat heeft u aan het keurmerk?Stapt u bij Jacobs Touringcars in de touringcar, dan is voor u geregeld:•Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge eisen van StichtingKeurmerkTouringcarbedrijf.•Elkhalfjaarwordtuwtouringcarbedrijfhieropgecertificeerd.•Uwchauffeur heeft de juiste diploma’s, ruimeervaringen iedere5jaareenRijvaardigheidstestdoorCCV.•Uwchauffeurneemtoptijdrustpauzes.•Detouringcaristop-veilig.•Hetcomfortvaneenkeurmerktouringcarisprimainorde.Uwtouring-carbedrijfhoudtzichaandetouringcarklassenvanhetANVR:RoyalClass,ComfortClassofTouristClass.•Mochteronverhoopt ietsmisgaan:uwkeurmerkbedrijf isadequaatverzekerd.

Kijk zelf!HetKeurmerkTouringcarbedrijfkandirectwordeningetrokken.Checkduszelfofuwtouringcarbedrijfvoorzienisvaneenactueelkeurmerk.Bijdeentreedeurvindtudekeurmerkstickerméthetjaartal.

Kiest u voor Jacobs Touringcars, dan kiest u voor een KeurmerkTouringcarbedrijf.Kiesvoorkwaliteitenrijcomfortabelensafe!

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, www.sktb.nl

Page 3: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 3

Geachte gast,

Wij heten u van harte welkom in onze nieuwe dagtochten-brochure 2012! Deze brochure bevat talloze ideeën om een schitterend uitje te organiseren met bijvoorbeeld uw vereniging, bedrijf, familie of vrienden.Naast deze tochten, die al vele jaren een succes zijn, biedt Jacobs Touringcars in 2012 ook diverse dag tochten waaraan u individueel kunt deelnemen, zodat u ook met zijn tweetjes of met een klein gezelschap kunt genieten van een prachtig uitje. Dit alles kunnen wij door jarenlange ervaring van onze reis-voorbereiding én chauffeurs, maar zéker ook door de diverse tips van onze klanten die wij enthousiast ter harte hebben genomen.

De programma’s in deze brochure kunnen gezien worden als leidraad en kunnen naar uw specifieke wensen worden ingevuld. Indien u zelf een programma of idee heeft, dan zijn wij u natuurlijk graag behulpzaam. Met onze ervaring, contacten en enthousiasme wordt het een reis die u niet snel zult vergeten!

Vanaf 2012 biedt Jacobs Touringcars service aan huis. Zodra u een keuze heeft kunnen maken uit ons uit gebreide aanbod en u wilt het programma nader invullen dan komt Jacobs Touring-cars graag naar uw verenigings lokaal, bedrijf of aan huis om dit verder te bespreken. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in ons kantoor te Valkenburg aan de Geul, de koffie staat altijd klaar. Indien u uw uitstap graag persoonlijk nader wilt bespreken vragen wij u beleefd hiervoor een afspraak te maken met één van onze medewerkers, zodat zij voldoende tijd voor u kunnen reserveren. Zij staan u graag te woord!

Achterin deze brochure treft u de prijslijst aan. De prijzen zijn per persoon op basis van een minimum deelname van 40 personen. Uiteraard kunt u ook met minder deelnemers één van onze mooie tochten maken. Wij maken u hiervoor graag een passende offerte! Vrijwel al onze dagtochten zijn inclusief; vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en gebak, excursies, gidsen en een voortreffelijk driegangen diner. In de prijslijst ziet u precies wat allemaal is inbegrepen.

Wij attenderen u graag op de mogelijkheid om voor uw uitstap een reisverzekering af te sluiten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor € 1.25 per dag, per persoon bent u via Europeesche Verzekeringen gedekt voor eventuele ongevallen, medische kosten, telefoonkosten etc. op uw reisdag. Bagage en geld zijn niet mee verzekerd. De poliskosten nemen wij voor onze rekening. Wij verstrekken u graag nadere inlichtingen.

Comfortabel en veiligOnze comfortabele keurmerk touringcars bieden ideaal vervoer voor een uitstapje van uw bedrijf, vereniging of school. Onze reisbussen zijn uitgerust met koffiebar, ijskast, video of dvd, toilet, airco en telefoon. Dit moderne, materieel, bemand door ervaren chauffeurs, staat garant voor betrouwbaar, veilig en comfortabel vervoer tijdens uw dagtrip.

GratisBij iedere reservering van een groepsdagtocht biedt Jacobs Touringcars u dit jaar een gratis dagtocht Floriade voor één persoon aan. Deze cadeaubon kunt u gebruiken tijdens één van de vele dagen dat Jacobs Touringcars een bezoek brengt aan de Floriade in Venlo.

Reeds vele groepen gingen u voor en hebben ervaren dat buiten de hoogwaardige kwaliteit, de prijs-kwaliteit verhouding buitengewoon goed is. Wij dagen u zelf uit dit te ervaren! Kiest u voor Jacobs Touringcars, dan kiest u voor kwaliteit!

Wij staan graag voor uw klaar!

Jacobs Touringcars

Tel : 043-6015242Email : [email protected]

Welkom bij Jacobs Touringcars

Page 4: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 24

VOLENDAM EN ZAANSE SCHANS: SFEER UIT VERVLOGEN TIJDEN

Tijdens deze dagtocht gaat u op ”Royal Tour” door Den Haag.Na een koffiepauze op de heenreis, bereikt u tegen de middag Den Haag waar een ervaren gids zich in de bus meldt. U maakt vervolgens een 3 uur durende busrit, afgewisseld met korte wandelingen, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis. De tocht voert o.a. langs de Haagse paleizen, waaronder paleis Noordeinde, voormalig paleis Lange Voorhout en paleis Kneuterdijk. U passeert ook paleis Huis ten Bosch waar Koningin Beatrix resideert. Ook bezoekt u de Ridderzaal, hét middelpunt van het staatkundig leven in Nederland. U ziet het torentje waar onze premier zijn beslissingen neemt. U maakt kennis met Scheveningen en gaat u zich verbazen in Panorama Mesdag waar schilder HW Mes-dag het Scheveningen anno 1881 op een zeer bijzondere wijze heeft weergegeven.Een koninklijk dagje uit, zullen we maar zeggen!

KONINKLIJKE DAGTOCHTDOOR DEN HAAG!

De Zaanstreek, waar eens bijna 1000 molens hun wieken zwaaiden, is een boeiende bestemming. Het is de streek waar Tsaar Peter de Grote kwam om het vak van scheepstimmerman te leren en waar aan de oevers van de Zaan imposante fabriekspanden worden afgewisseld door fraaie koopmanshuizen.De ”Zaanse Schans’ bestaat uit een karakteristieke woonbuurt met houten huizen en molens uit de 17e en 18 eeuw, bruggetjes en tuinen, die een sfeer ademen uit lang vervlogen tijden. Gratis (of soms tegen een kleine vergoeding) kunt U een bezoek brengen aan bijv. de klompenmaker, de kaasmaker of de tinnegieter. De rondvaart van ca. 50 min. op de Zaan is een aparte belevenis.Deze dagtocht is te combineren met een bezoek aan Volendam, het oude vissersdorp aan het IJsselmeer met zijn klederdrachten, vele restaurants met Volendammer sfeer en vooral veel vis.Ook een leuk alternatief is het bezoek aan de Alidahoeve, een ouderwetse kaasboerderij. Als een van de laatsten in Nederland maakt men hier nog op ambachtelijke wijze de echte Edammer Boerenkaas.

HET VERLEDENBEWAART IN ARNHEM

Een werkelijk schitterend park met tientallen originele woonhuizen, boerderijen, molens en bedrijfjes, afkomstig uit alle delen van Nederland.Ingericht met antieke meubels, voorwerpen en gereedschappen. Opgebouwd in een prachtig park van 44 ha.U kunt o.a. zien hoe de papiermaker velletjes papier schept in de papiermolen. Hoe de bakker in zijn met takkenbossen gestookte oven broodjes bakt en hoe de molenaar de wind benut om zijn molen te laten draaien.U krijgt in ieder geval een uitstekend beeld van het wonen en werken van de Nederlander in een niet al te ver verleden.

Een zeer verrassende DIERENTUIN, gelegen in een bosrijke omgeving, dichtbij Arnhem. Voor jong en oud altijd weer een veelzijdig dagje uit.

BURGERS’ BUSH, is 1 ½ ha. groot, en is het grootste overdekte tropi-sche regenwoud ter wereld: een prachtige vegetatie met schitterende vlinders, kaaimannen, schildpadden, aardvarkens enz.

BURGERS’ DESERT, geeft in een enorme kas van ¾ hectare (10 meter hoog) een zeer natuur getrouwe indruk van de Noord Amerikaanse, subtropische Sonora woestijn.Het landschap bestaat uit zand vlaktes, uitgebreide rotsformaties, canyons, droge

rivierbeddingen, oases, puinhellingen, etc. De uitgestrekte Sonora heeft een opmerkelijk gevarieerde plantengroei en veel van de karakteristieke planten ziet u in Burgers’ Desert. Cactussen (soms wel 6 meter hoog) talrijke struiken, dwergbomen en ook palmen.En natuurlijk worden ook de dieren van de woestijn op allerlei manieren getoond.

BURGERS’ OCEAN, herbergt een stuk tropische koraalzee van 8 miljoen liter. Een lagune met duizenden kleurige vissen, u ”daalt af” in zee, in een koraalgrot. Ook geeft een 20 meter lange en 6 meter hoge ruit uitzicht op een onpeilbare duistere waterwereld.Burgers Zoo is niet zomaar een dierentuin; het is een stukje (tropische) natuur, met fantastische landschappen en dieren waarvan je zelf tijdelijk deel uitmaakt.

BURGERS ZOO EN SAFARIPARK

01

03

02

04

Prijslijst blz. 43-47

Page 5: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 5

ROTTERDAM,MAAR DAN ANDERS

Dordrecht is en blijft een verrassing.In de histori-sche binnen-stad liggen meer dan 800 monumenten, spiegelen bruggen zich in eeuwenoude havens en verwijzen straatnamen naar de bloei-ende handel en interes-sante ambachten uit het verleden. Dordrecht maakt samen met de steden Delft, Gouda, Haarlem en Leiden deel uit van het ”geheim van Holland”. Ontdek het geheim van Dordrecht te voet o.l.v. een VVV-gids die u meeneemt voor een ”Rondje Dordt”.Tijdens de middagpauze heeft u vanaf een van de talrijke terrassen een prachtig uitzicht op water en schepen.

Na de middag gaat u varen door het unieke natuurgebied van het Nationaal Park ”De Brabantse Biesbosch”. De Biesbosch is een van de weinige gebieden in Nederland waar de natuur ongerept haar gang kan gaan. Zonder boot is het onmogelijk om in het hart van dit uitgestrekt natuurgebied te komen. Wanneer U deze Biesboschtour maakt, vergeet u dat u zich in één van de dichtst bevolkte landen bevindt. Geniet van begroeiing, vogels en de rust.

GEHEIMEN IN DORDRECHT ENVAREN DOOR DE BIESBOSCH

Rotterdam al eens vanuit meer dan honderd meter hoogte bekeken? Vandaag kan dat! Nadat u de rit naar Rotterdam heeft onderbroken voor koffie en gebak zult u omstreeks half twaalf in Rotterdam arriveren alwaar u met een gids de mooie rondrit zult maken. De Van Nelle Fabriek, Oude Haven, Erasmus-brug en nog veel meer zal de revue passeren. Na deze rondrit kunt u in Rotterdam gebruik maken van de vele lunchlocaties. Om 15.30 uur zal uw chauffeur de rit naar de Euromast inzetten. Hier gaat u meer dan honderd meter de hoogte in en heeft u ruim de tijd om te genieten van het prachtige uitzicht over Rotter-dam. Nadat u bent bekomen van deze geweldige ervaring staat er halverwege de terugreis nog een smakelijk driegangendiner op u te wachten.

UTRECHT,HART VAN NEDERLAND

Al meer dan 600 jaar is de Dom het herkenningspunt van Utrecht. Deze stad heeft dan ook een zeer rijk verleden.

In 48 na Chr. al bouwden de Romeinen hier een fort. Vanaf de 7e eeuw ontwikkelde Utrecht zich als religieus centrum en ontstonden vele kerken en kloosters. Later in de Middeleeuwen is het unieke systeem van grachten en werven aangelegd.Men kan de stad het beste leren kennen door een 50 minuten durende rondvaart door de grachten te maken. Een stadswandeling o.l.v. een gids is ook heel interessant. Na de middag kunt u desgewenst in één van de vele musea die Utrecht rijk is terecht:

Wat dacht u van:• het Nederlands Spoorwegmuseum. Hier wordt het verhaal verteld van het ijzeren monster’ tot aan de TGV; en sinds kort geworden tot een superattractie• het fantastische Museum van Speelklok tot Pierement (= straat - orgel). Een leuke rondleiding langs de grote collectie spelende muziekinstrumenten vanaf de 18e eeuw tot heden;• voor de liefhebbers is ook het Nederlands Militaire Luchtvaart- museum in Soesterberg erg interessant.

Onder alle weersomstandigheden dus voldoende keus! En dan hebben we het nog niet gehad over Hoog-Catharijne, hét winkelhart van Nederland…!

Na vertrek vanuit Limburg zal de ochtend onderbroken worden voor een heerlijk stuk gebak met koffie of thee. Vervolgens zult u aan-komen in Zaltbommel waar een plaatselijk gids u opwacht voor een mooie stadswandeling. Na deze leerrijke stadswandeling ligt aan wal onze boot gereed die ons naar Kerkdriel zal varen. Tijdens deze anderhalf uur durende boottocht, die u ook door een sluis zal leiden, zal u tevens een goede lunch geserveerd worden. Na aankomst in Kerkdriel zult u de dag per touringcar vervolgen naar ’s-Hertogen-bosch. Hier heeft u de tijd om op een aangename wijze kennis te maken met een stad die o zo veel te bieden heeft. Tegen het einde van de middag zal de terugreis worden ingezet, welke onderbroken zal worden voor een goed verzorgd driegangen diner.

MIDDEN BRABANTOVER WATER, incl. lunch

05

07

06

08

Prijslijst blz. 43-47

Page 6: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 26

FLORIADE 2012 LAAT JE DE NATUUR BELEVEN!IEDERE VRIJDAG IN 2012 VOOR INDIVIDUELE DEELNAME!

De Wereld Tuinbouw Expo Floriade vindt eens per 10 jaar plaats in Nederland. In 2012 is het weer zover! Van 5 april t/m 7 oktober 2012 wordt de zesde editie van de Floriade in Venlo georganiseerd. Het Floriade-park is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.

Relax & HealProef, ruik, voel, hoor en zie in alle rust hoe de natuur je gezondheid, uw welzijn en uw gevoel beïnvloedt. Deze wereld, met Aziatische sferen, brengt u in balans met de natuur. Geneeskrachtige kruiden, theerituelen, een blotevoetenpad en spa-achtige sferen bezorgen iedere bezoeker een bijzondere yin-yang-ervaring.

Green EngineNatuur en industrie, het lijken twee uitersten. Dat die twee ook heel goed samengaan, zie je hier. Maak kennis met de tuinbouw als belangrijke motor van de economie. In de speciaal voor Floriade 2012 ontworpen en uiterst duurzame Villa Flora beleeft u de grootste indoor flowershow. U waant uzelf op een bloemenveiling, waar u kunt bieden op uw eigen bloemen. U kunt een prachtig bloemenkunstwerk leren maken en een Hollandse tulp planten als duurzaam souvenir.

Education & InnovationEen wereld van strakke lijnen en wisselende perspectieven. Symbool voor de manier waarop we naar de toekomst kijken. Steeds vanuit

een andere hoek. Wie hier rondloopt, ervaart de noodzaak om te blijven leren en innoveren. Laat je in imposante paviljoens inspireren door bijzondere ideeën en innovaties. Proef bijzondere creaties van groenten en fruit. Bereid je eigen eten in een laboratorium. En ga op reis door de junglekas.

EnvironmentErvaar hoe bloemen, planten, bomen, groenten en fruit in uw leef-omgeving uw dagelijkse leven kunnen verbeteren. U wordt bewust van het belang van groen in de stad. Binnen en buiten. Thuis en op uw werk. Een imposante allee van bomen begeleidt u na binnenkomst naar het centrale plein. In de dome van de Nederlandse tuinbouw laat een bijzondere 360-graden-film u kennismaken met de wereld van de Floriade. Buiten dwaalt u rond door tuinen van gerenommeerde architecten en creatieve liefhebbers.

World Show StageMaak kennis met andere culturen en dompel u onder in een kleurrijke smeltkroes van kunst, cultuur en entertainment. Een plek aan de boulevard waar geproefd kan worden van de wereldkeuken, waar u in het spectaculaire amfitheater kunt genieten van een internationaal entertainmentprogramma. Waarbij u uzelf niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer voelt.

09

Page 7: Brochure Dagtochten 2012

FLORIADE 2012 LAAT JE DE NATUUR BELEVEN!IEDERE VRIJDAG IN 2012 VOOR INDIVIDUELE DEELNAME!

Programma GroepsdagtochtWe onderbreken de rit naar Venlo voor een korte stop voor een heerlijk stuk Limburgse vla en kop koffie. Na aankomst in Venlo wandelt u via een hypermoderne brug naar de entree. In de Innovatoren heet de Floriade u officieel welkom en vervolgens betreedt u het park via de Floriade Laan met haar aantrekkelijke winkels. Op de Floriade Plaza vindt de eerste kennismaking met de tuinbouw plaats en vervolgt u uw weg door het bijzondere theater van de natuur! U kunt op eigen gelegenheid Floriade 2012 bezoeken, maar een rondleiding of multimedia tour is eventueel ook mogelijk (meerkosten op aanvraag). Aan het eind van de middag rijden we huiswaarts en zullen we de dag afsluiten met een voortreffelijk driegangen diner.

Prijzen : Zie pagina 43Inbegrepen : Vervoer per Keurmerk Touringcar, entree Floriade, koffie en gebak, driegangen diner, eventueel lunch of lunchpakket

Programma individuele dagtochtIn 2012 brengt Jacobs Touringcars iedere vrijdag een bezoek aan de Floriade. Voor u de idelale mogelijkheid om in een klein gezelschap een bezoek aan dit mooie evenement te brengen.Na aankomst in Venlo wandelt u via een hypermoderne brug naar de entree. In de Innovatoren heet de Floriade u officieel welkom en vervolgens betreedt u het park via de Floriade Laan met haar aantrekkelijke winkels. Op de Floriade Plaza vindt de eerste kennismaking met de tuinbouw plaats en vervolgt u uw weg door het bijzondere theater van de natuur! U kunt op eigen gelegenheid Floriade 2012 bezoeken, maar een rondleiding of multimedia tour is eventueel ook mogelijk (meerkosten op aanvraag). Aan het eind van de middag (18.00 uur) rijden we huiswaarts.

Opstapadressen:Vaals BusstationGulpen BusstationValkenburg aan de Geul Veolia StationMaastricht Geusselt Stadion (mc Donalds)Kerkrade Continium MuseumpleinHeerlen BusstationBrunssum LindepleinSittard NS BusstationRoermond NS Busstation

Vertrekdatum : 13, 20, 27, 30 april, 4, 11, 18, 25, 28 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni, 6, 13, 20, 27 juli, 3, 10, 17, 24, 31 augustus, 7, 14, 21, 28 september, 5 en 12 oktober 2012Vertrektijd : 09.30-10.30 uurThuiskomst : 19.00-20.00 uurPrijzen : Zie pagina 38Inbegrepen : Vervoer per Keurmerk Touringcar, entree Floriade

Groepen vanaf 20 personen kunnen een vertrekadres naar wens opgeven. Zij worden dan op dit adres opgehaald en thuis gebracht.Voor dit bezoek aan de Floriade kunt u zich aanmelden via 043-6015242 of [email protected] kan ook op onze website www.jacobs-touringcars.nl.

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 7

Page 8: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 28

Maaspromenade 586211 HS Maastricht

T: +31 (0)43 - 351 53 00F: +31 (0)43 - 321 79 58

Rederij StiphoutMaastricht

www.stiphout.nl

Welkom aan boord bij Rederij StiphoutDe 5 passagiersschepen van Rederij Stiphout bevaren dagelijks de Maas en het Albertkanaal en tonen u de mooiste plekjes van onze streek. Er is een ruime keuze voor uw dag-, middag- en avondprogramma, zoals een rondvaart op de Maas, een boottocht naar Luik of een Moonlight-cruise.

Al onze boottochten zijn natuurlijk uit te breiden met verschillende catering mogelijkheden.

Voor ons volledige vaarprogramma verwijzen wij graag naar onze website www.stiphout.nl

RondvaartenDagtochtenCity-Tours

Brunch- & Lunchcruises

Saturday Night Cruise

Party on the River

Dinner cruises

Complete dag- en avond-

arrangementen

Tradition verpflichtet!

Ob als kurzer Zwischenstop oder als Mehrtages-Reiseziel für Ihre Gruppe:

Gastfreundschaft pur, exzellente Küche sowie die zentrale Lage nahe der A61 zwischen Bonn und

Köln, dem schönen Ahrtal und Koblenz werden Sie begeistern!

Fordern Sie unsere aktuellen Busreiseangebote an unter www.hotel-weidenbrueck.de

Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Willi und Petra Weidenbrück & Mitarbeiter

Nachtigallenweg 27 * 53913 Swisttal * Tel. 02254 / 6030 * www.hotel-weidenbrueck.de

Industriestraat 36361HDNuth

Tel:045-5656520

www.devriesbrandbeveiliging.nl

mobiele reparatie & onderhoud service van allemerken bedrijfswagens, trucks, trailers en bussen

Jan Eggen

Dorpsplein 17 | 6311 AN RansdaalTel.: 043-4591985 | Fax: 043-4591985 | Mob: 06-53448525

E-mail: [email protected]

Nachtigallenweg 27 • 53913 Swisttal Tel. +49 2254 / 6030 • www.hotel-weidenbrueck.de

Volgens oude traditie !

Voor een korte stop of als thuisbasis tijdens uw meerdaagse reis.

Gastvriendelijk en culinair genot,daar staan wij voor.

Ons hotel ligt centraal tussen Bonn en Keulen direct aan de autosnelweg A61.

Laat u verrassendoor onze mooie omgeving.

Wij verheugen ons op uw bezoek.

Willi en Petra Weidenbrücken medewerkers

Page 9: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 9

In dit duinland-schap, op een oud landgoed, staan prachtige bolgewassen in fleur en kleur. Men heeft het geheel schitte-rend aangekleed met water-partijen, model-tuinen, rots- en heidetuinen, kassen en paviljoens. Hier kan men nog volop genieten van de juweeltjes van moeder natuur.Zou het eens onverhoopt slecht weer zijn, geen nood, want men beschikt over meer dan 5000 m2 kassen en overdekte tuinen.Keukenhof ’Spring Garden of Europe’. Keukenhof, de jaarlijks terug-kerende bloembollenshow is, in zijn soort, de grootste toeristische trekpleister ter wereld.

Twee maanden lang (van eind maart t/m eind mei) is de Keukenhof dagelijks geopend van 08.00 tot 19.30 uur.

U kunt er, op een oppervlakte van maar liefst 32 ha, in alle rust genieten van miljoenen bloeiende bolgewassen, prachtige water-partijen, oude bomen, bloeiende heesters en speciaal aangelegde thematuinen. Kortom een steeds wisselend, kleurrijk beeld.

Hoe kun je een bezoek aan Amsterdam beter beginnen dan met een bezoek aan ’Madame Tussaud’!? Ontelbare bekende persoonlijk-heden vindt u hier levensecht! Hier sta je ineens oog in oog met Rembrandt, Einstein, Schwarzenegger, Clinton, Madonna of Tina Turner. Zodra U hier binnen bent is alles opeens anders…!Madame Tussaud vindt U op de Dam, in het hart van Amsterdam. Daarna is het dus heerlijk winkelen, want het aanbod in onze hoofd-stad is natuurlijk enorm.Wilt u liever individueel of met de groep nog een programma volgen, dan kunt u bijvoorbeeld:• Een grachtenrondvaart maken per boot. Zo krijgt u een goede kijk op de historie van deze interessante stad.• Het Paleis op de Dam bezichtigen.• Een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Diamantslijperij, het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum. Een speciale rondleiding, door de Jordaan, over de wallen of in de sporen van Baantjer is ook mogelijk.

AMSTERDAM, STAD VOLBEZIENSWAARDIGHEDEN

Dit dagje uit begint in Delft met een rondvaart, waar U onder tientallen oude boogbruggen vaart en waar U een prachtig uitzicht op de grachten en gevels heeft. De boot brengt u tot aan de Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek ’De Porseleyne Fles’ opgericht in 1653. Met ruim 30 andere plateelbakkers ontwikkelde ’De Porseleyne Fles’

het unieke blauw gedeco-reerde aardewerk dat onder de naam Delfts blauw wereldberoemd zou worden. Sedert ruim een eeuw is ’De Porseleyne Fles’ de enig overgebleven aardewerk fabriek waar het stijlvolle sieraardewerk nog op traditionele wijze wordt vervaardigd.

’s Middags maakt u onder leiding van een V.V.V.-gids een wandeling door het historische Delft. Evenals het Delfts aardewerk is de typisch oudhollandse binnenstad door de eeuwen heen bewaard gebleven. U bezoekt o.a. de Nieuwe Kerk (praalgraf van Willem van Oranje), de Oude Kerk (graftomben van o.a. Piet Hein en Maarten Tromp) en eventueel enkele musea.

Rotterdam, onze geweldige havenstad, is de grootste doorvoerhaven ter wereld. Tijdens een havenrondvaart met uitleg verkent u Rotterdam met alles wat er op en om het water leeft en werkt. Het is een enorme belevenis de werven, dokken, kades en silo’s van zo nabij te zien en deelnemer te zijn aan het drukke verkeer van zee- en binnenschepen op een rivier die Rotterdam tot glorie bracht. Maar naast die wereldhaven is er nog veel meer te beleven in Rotterdam.Wat dacht u van de alom bekende Euromast, Diergaarde Blijdorp met zijn Oceanium of een van de vele musea in Rotterdam: het Maritiem Museum, het Historisch Museum, het Museum voor Volkenkunde of het Museum Boymans van Beuningen?Gaat U liever wandelen: loop dan eens door het bos met paal-woningen: een wijk rondom de haven waar men op palen in woonkubussen woont (er is zelfs een kijk-kubus). U krijgt hier een h eel andere kijk op wonen.

ROTTERDAM, WERELDHAVENDELFT MET ZIJNWERELDBEROEMDE AARDEWERK

DE KEUKENHOF BLIJFTTOERISTISCHE TREKPLEISTER

10

12

11

13

Prijslijst blz. 43-47

Page 10: Brochure Dagtochten 2012

ZIT ER EEN ECHTE BRILJANTIN UW CHAMPAGNE ?

STREEKGEBONDENIN WESTHOEK BRABANTEN KLEIN VATICAAN

Vijfduizend hectare bos en heide, zand-verstuivingen en plassen. Het leefgebied voor honder-den edel-herten, moef-lons, reeën en wilde zwijnen.We spreken over Neder-lands beroemdste en grootste

natuurreservaat: Het Nationale Park Hoge Veluwe. Dit park was eens het particulier bezit van het echtpaar Kröller-Müller. Een park dat in elk seizoen verrast met z’n afwisselende natuurschoon. In het park ligt het Kröller-Müller museum met de wereldberoemde Van Gogh-collectie en vele andere kunstwerken. Tot dit museum behoort ook Europa’s grootste beeldentuin.

Hoogtepunt is een bezoek aan Paleis Het Loo bij Apeldoorn. Gebouwd aan het eind van de 17e eeuw voor koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart. U krijgt hier een indruk van de bewoning door de Oranjes gedurende drie eeuwen. O.a. aan de hand van kabinetten met schilderijen, kunstvoorwerpe n en documenten.In het stallencomplex staan rijtuigen, koetsen, sleden en oude auto’s opgesteld. In het Paleispark is het heerlijk wandelen.

Vandaag gaan wij eens op de chique tour. Vanuit onze vertrekplaats rijden wij naar Ablasserdam waar wij worden ontvangen met koffie en gebak. De paarden en schitterende koetsen staan vervolgens gereed om ons de mooiste plaatjes uit de omgeving te laten zien. Nadat het werk van deze mooie trekpaarden erop zit zal uw chauffeur u via een toeristische route langs de molens van Kinderdijk naar Dordrecht brengen. Dordrecht is een stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Hier zullen wij dan ook de middag verblijven. Aan het einde van de middag zeggen wij vaarwel aan Dordrecht en zetten koers naar onze dinerlocatie voor ons heerlijke driegangen diner. In de loop van de avond zullen we uiteindelijk wederom op ons vertrekadres arriveren.

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 210

Een heel speciaal dagje uit. Een dagje Amsterdam dat lekker begint met een kopje koffie met gebak in Vught. Eenmaal in onze hoofdstad aangekomen

gaat U aan boord van een van de boten van rederij Plas, er volgt een rondvaart van een uur. U heeft vrije tijd tot 15.45 uur en dan gaat U naar de diamantslijperij van Gassan Daimonds voor een zeer interessante rondleiding.U bevindt zich in de wondere wereld van diamanten, briljanten en schitterende juwelen. Het spannendste moment moet nog komen! Uw bezoek wordt namelijk afgesloten met een Champagne Cocktail.Nadat een ieder een glas heeft ontvangen, wordt uitgelegd dat het niet alleen de champagne is die sprankelt, maar ook het steentje op de bodem van Uw glas.En het is echt waar … in alle glazen bevindt zich een steentje, maar in een van de glazen zit een echte briljant. De rest moet het doen met een zirconia, een imitatie steen. Wie de gelukkige bezitter is van de echte briljant wordt bepaald door een diamant-expert die iedere steen nauwkeurig beoordeelt en uiteindelijk de winnaar aanwijst.Inmiddels is het helaas alweer rond de klok van vijven en is het tijd om aan de thuisreis te beginnen.Thuiskomst zal tegen 20.00 uur zijn.Deze trip is in principe zonder afscheidsdiner, maar dit kunnen we natuurlijk graag voor U regelen, bijvoorbeeld tijdens de terugreis in het Brabantse Soerendonk.

In de westhoek van Noord-Brabant verbouwt men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van vlas, lijnolie, vlaslint, linnen, suikerbieten en suiker. Midden in dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Vlasserij-Suikermuseum. U wordt ontvangen met koffie en gebak in deze mooie boerderij en zult een goede uitleg gevolgd door een rondleiding terplekke meemaken. Nadat de honger gestilt is middels een goede lunch staat uw chauffeur gereed om samen met een plaatselijke gids een prachtige rondrit te verzorgen. De rit die over de dijken naar de haven van Willemstad zal leiden wordt onderbroken voor een korte stop. Vervolgens leidt de route via Dinteloord langs de grootste suikerfabriek van Europa, Stampersgat via Fijnaart terug naar Klundert. Tijdens de terugreis zult u met de chauffeur een kort bezoek brengen aan het Klein Vaticaan van Nederland in Oudenbosch. Natuurlijk wordt ook deze dag afgesloten middels een heerlijk driegangen diner.

14

16

15

17

Prijslijst blz. 43-47

NATUUR EN CULTUUROP DE HOGE VELUWE

PER KOETS DOORALBLASSERDAM, DE MOLENS VAN KINDERDIJK EN DORDRECHT

Page 11: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 11

Een dagje Giethoorn betekent:karakteristieke grachtjes en sloten, smalle en hoge bruggetjes, kleine boerderijen met rieten daken. Geen auto’s, maar wel punters. Elementen die Giethoorn tot een van de markantste dorpjes van Nederland maken. U bent in een andere wereld, terug naar een andere eeuw. U moet er wél wat voor over hebben, want we vertrekken ’s morgens al om 7.30 uur. Na een koffiestop in het plaatsje Zeeland arriveert U rond 11.30 uur in Giethoorn, een plaats die u echt gezien moet hebben! Wij kozen voor een unieke rondvaart door dit historische dorp. Zo ervaart u pas echt hoe alles ontstaan is en hoe men met het omliggende water leeft. U bezoekt ook de schitterende schelpen galerie ’Gloria Maris’, een wonderlijke onder-water wereld van zee- aquaria, koralen en schelpen, waaronder de meest zeld-zame ter wereld.Rond 15.45 uur is het weer tijd om te vertrek-ken en komt er jammer genoeg een eind aan uw interessant bezoek aan ons eigen Neder-landse Venetië.

Een tocht door het ’binnenste buitenland’ ofwel door het Rijk van Nijmegen heeft tal van verrassingen voor U in petto.Het is een reisje dat bij Nederasselt in puur Hollands landschap begint met polders, dorpjes, boerderijen en kerkjes in een rivieren-gebied. Via Mook komt u dan in een golvend heuvellandschap, dat al bijna buitenlands aandoet. Onze tocht eindigt in de oudste stad van Nederland met veel culturele en historische bezienswaardigheden.En natuurlijk bij eenieder bekend vanwege de jaarlijkse 4-daagse!

U kunt deze trip aanvullen met een bezoek aan bijvoorbeeld:• het bevrijdingsmuseum in Groesbeek;• het mooie Afrikamuseum in Berg en Dal;• de Heilig-Land-Stichting;• een rondvaart met de raderboot;• maar: Nijmegen is ook een leuke stad om te winkelen of te wandelen, bijv. o.l.v. een V.V.V.-gids!

HET RIJK VAN NIJMEGEN

Vanuit Zuid Limburg zet u koers richting Soest. Deze rit zal halverwege worden onder-broken voor een lekker stuk gebak met koffie of thee. Na aankomst in Soest zal

er een plaatselijke gids in uw touringcar plaats nemen en alles over deze omgeving vertellen en laten zien. Het koninklijke paleis zal zeker niet ontbreken. Na deze rondrit staat er een heerlijke lunch voor u gereed. U vervolgt de weg naar Barneveld.Barneveld is wereldwijd een begrip met de kip en het ei. Museum-liefhebbers komen in Barneveld volop aan hun trekken met het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum, het Veluws Museum Nairac en het Nederlands Pluimveemuseum. In de zomermaanden trekken de Oud Veluwse Markten en het jaarlijkse Ballonfiësta de aandacht. Onverbrekelijk verbonden met Barneveld is de naam van Jan van Schaffelaar. Hij ging de geschiedenis in als een held, die in 1482 van de toren sprong om het leven van zijn kameraden te redden.U heeft deze middag de tijd om Barneveld beter te kennen.Aan het einde van de middag zult u deze historische stad verlaten en halverwege de terugreis genieten van een smaakvol driegangen diner.

Een zeer afwisselende tocht door het Utrechtse en Hollandse l andschap. Langs waterrijke streken waar de landhuizen pronken; door bos- en weidelandschappen en oude steden. Het mooie dorp Haarzuilens is startpunt.Hier ligt het machtige kasteel ’de Haar’ waar U een rondleiding krijgt. Via Maarssen en Breukelen gaat U langs de Vecht richting Loenen. Verbaas U over de door de bezittende klasse in vroeger eeuwen g ebouwde buitenhuizen, kastelen en statige patricierswoningen. Langs de Loosdrechtse Plassen, waarna aankomst in Loosdrecht. Hier bestaat de mogelijkheid tot het maken van een 5 kwartier durende plassentocht. In plaats van de middagtocht langs de Vecht kunt U ook kiezen voor een mooie tocht door het bosrijke gebied

oostelijk van Hilversum. Deze rit voert o.a. langs Paleis Soest-dijk. Afhanke-lijk van de tijd en belang-stelling voor het Gooi kan er ook nog een bezoek gebracht worden aan de

stad Hilversum met het interessante Omroepmuseum. Of u kiest voor een 1,5 uur durend programma met dia’s in de Edelsteenslijperij ”De Sprong”: van ruwe steen tot geslepen kunst. Ook kunt u kiezen voor een bezoek aan de gave en complete vestingstad Naarden; eigenlijk een groot openluchtmuseum. Een keuze maken wordt nog moeilijk!

RONDOM UTRECHT, LANGS DE VECHT OF DOOR HET GOOI

GIETHOORN: HET VENETIËVAN HET NOORDEN

18

20

19

21

Prijslijst blz. 43-47

DE UTRECHTSEHEUVELRUG EN BARNEVELD, incl. lunch

Page 12: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 212

www.aandemeule.com

Tel. 046 - 435 18 00

Wij verzorgen al 45 jaar rondvaarten in en rond ‘Nationaal Park de Biesbosch’. U kunt bij ons terecht voor:

kijk op www.zilvermeeuw.nl of vraag onze brochures aan en laat u verrassen door ons uitgebreide programma.

Rondvaarten in en rondom de Biesbosch Dagtochten (ook voor individuele passagiers) Bedrijfspresentaties op een unieke locatie Teambuilding activiteiten midden in het Nationaal Park de Biesbosch Familiedagen Feestavonden Club- en verenigingsuitjes

Rondvaartbedrijf ZilvermeeuwDRIMMELEN

BV

informatie/boekingen:tel 0162 - 68 26 09 www.zilvermeeuw.nlfax 0162 - 68 69 25 [email protected]

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw b.v.Biesboschweg 24924 BB Drimmelen

Wij steken alle energie in onze klanten

SmeetsGeelen • Ankerkade 10 • 6222 NM Maastricht

T +31 43 352 32 50 • F +31 43 363 50 52

[email protected] • www.smeetsgeelen.nl

Transport •

Industrie •

Loonwerk & grondverzet •

Handelsondernemingen •

Overheid & dienstverlening •

• TANKSTATIONS & CARDS

BRUIKLEEN INSTALLATIES•

BRANDSTOFFEN en SMEERMIDDELEN

• SMEEROLIE-ADVIES

SmeetsGeelen. Bron van Bedrijvigheid.

g

Page 13: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 13

Ontdek het Streijense Land! Dit is het motto van van-daag. Na een stop voor koffie en gebak zet u koers richting Streijen. Streijen ligt aan de Hollandsch Diep en was in 1953 een regio dat getroffen werd door de ergste ramp van de 20e eeuw namelijk de watersnoodramp. U brengt vandaag een bezoek aan Het Land van Streijen, een museum over deze geschiedenisvolle regio. Er bevindt zich onder andere een oude smederij en ook de Lambertuskerk mag niet ontbreken tijdens uw bezoek.Deze rondleidingen wordt begeleid door een vakkundige gids. Na een Brabantse koffietafel gaat u met een plaatselijke gids in uw touringcar op stap voor de watersnoodroute. Tijdens de rondrit zult u goede indrukken krijgen van de dramatische gebeurtenissen welke zich hier in 1953 hebben afgespeeld. Om de dag compleet te maken wordt deze rondrit vervolgd door een rondvaart vanuit Strijensas naar Strijen. Met een smaakvol driegangendiner sluit u deze leerzame, afwisselende dag af.

LAND VAN STREIJEN,MEER DAN EEN MUSEUM

In het Brabantse Waalwijk, in de regio Langstraat, DE streek van het leerlooien en het schoenmaken vindt u het Nederlands Leder en Schoenen Museum. Hier kunt u in de leerlooierij uit 1870 (!) het ouderwetse looiproces bekijken. In de museumstraat met fabriekje wordt duidelijk hoe vroeger schoenen werden gemaakt. En in de lederhoek kunt u verschillende soorten leder betasten, van varken tot schaap, van struisvogel tot olifant. In het museum staan geheim-zinnige pumps uit de 18e eeuw. Waren die werkelijk van de Franse koningin Marie Antoinette die in 1793 door de guillotine onthoofd werd? U ziet de extravagante schoenen uit 1965, die Picasso op 84-jarige leeftijd droeg; maar ook koffers, handschoenen, voetballen en muziekinstrumenten. Schoenen blijven in de mode en de vreemdste modellen vindt u in dit museum. Het bezoek aan dit museum begint met twee kopjes koffie/thee met ”halve zool”. Dan is er vitrine bezichtiging, u ziet een videofilm met leer-bewerking en diaklank-beeld. U krijgt een infor-matieboekje en voor vertrek gaat u aan tafel voor een Waalwijkse lunch. De middag is vrij te besteden. Wij stellen voor om die door te brengen in bijvoorbeeld Eindhoven of Tilburg. Rond 18.30 staat er een afscheidsdiner voor u klaar in Soerendonk, Grathem of Thorn.

Als U nog nooit in Heusden bent geweest, heeft U echt iets gemist!Smalle straatjes, monumentale panden, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en de compleet gerestaureerde vestingwerken.Bij aankomst in Heusden volgt er een interessante stadswandeling o.l.v. een gids. Na de stadswandeling in de middag heeft U vrije tijd om Heusden op eigen houtje te verkennen. En dan is er nog een rondvaart op de Maas. Uw kapitein neemt U mee langs een prachtig stuk natuurschoon met recreatie en watersport, o.a. langs het eiland Nederhemert-Zuid en de Maasarm. Kortom een bestemming die er zijn mag. U verrast Uw deelnemers met een compleet dagje uit.Natuurlijk wordt het dagje afgesloten met een diner.

BRABANTSE PARELHEUSDEN

WIE DE SCHOEN PAST,TREKT HEM AAN …

24

23

25

Prijslijst blz. 43-47

Ambachtelijker vindt u het bijna niet in Nederland. Deze klompen-makerij annex museum in het Brabantse Dussen is een bedrijfje dat al sinds 1874 (!) bestaat. De traditie van dit unieke ambacht werd ruim meer dan een eeuw voortgezet door de familie van Gennip. In 2002 besloot Piet van Gennip zijn klompenmakerij in een nieuw jasje te steken en om het oude ambacht levend te houden heeft hij zijn ”lust en zijn leven” onlangs overgedragen aan de jonge klompenmaker Peter den Dekker. Hij laat u in zijn werkplaats zien hoe Hollands bekendste schoeisel gecreëerd wordt. Het is een kunst op zich! In deze ambachtelijke omgeving geniet u bij aankomst eerst van een kopje koffie of thee met een overheerlijke Biesbosflap! Dan neemt Peter den Dekker u mee door zijn werkplaats en museum van gebruikte gereedschappen. Gastvrij als men hier is, laat men u niet gaan voordat u genoten heeft een uitgebreide koffietafel.In de middaguren gaat u via een prachtige route door het Betuwse landschap naar Leerdam. Van hieruit maakt u een mooie rondvaart over de Linge. Met zicht op een fraai landschap vol boomgaarden en karakteristieke molens en dorpjes en met interessante uitleg door de ”captain” en weer onder het genot van koffie met gebak. Alsof u vandaag nog niet genoeg verwend bent, is er tot slot nog een afscheidsdiner in ons prachtige witte stadje Thorn.

HOLLANDS GLORIE22

Page 14: Brochure Dagtochten 2012

Den Bosch heeft al in 1185 stadsrechten van hertog Hendrik van Brabant gekregen. Tijdens de afgelopen eeuwen heeft deze gezellige stad veel ups en downs gekend. Wat herinnert er nu nog aan die vervlogen tijden?

Op de eerste plaats de imposante St. Jans kathedraal, gebouwd in de bloeitijd van de stad. Voorts het huis de Moriaan, het kruithuis, het fort de Citadel, het stad-huis en vooral ook de grotendeels onveranderd gebleven structuur van de stadskern. Een stramien

van bochtige straten binnen de gordel van deels nog bestaande stadswallen met als centrum de markt in de vorm van een driehoek, het oudste plekje van de stad.

In de ochtend wordt er o.l.v. een VVV gids een rondwandeling gemaakt met natuurlijk een bezoek aan de St. Jans kathedraal. Na de lunchpauze ziet u Den Bosch van een heel andere kant. U maakt een rondvaart door de grachten, onder de huizen en bruggen door en zult zo oud en nieuw Den Bosch ontdekken. In de middag heeft U de gelegenheid om lekker te shoppen in de belangrijkste winkelstraten.

Beleef de vrijheid! Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op een van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Nationaal Bevrijdings-museum 1944-1945, 10 km. ten zuidoosten van Nijmegen. U bevindt zich op een unieke locatie, want hier vond in september 1944 de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis plaats tijdens de operatie Market Garden.De historische gebeurtenissen rond de bevrijding zijn in het museum weer tot leven gebracht. Er wordt er een film getoond en een gids neemt u mee voor een rondleiding door het museum.U kunt proeven van het naar origineel recept gebakken Zweedse wittebrood dat tijdens de hongerwinter voor het noodlijdende Neder-landse volk gedropt werd.

Vervolgens gaan we naar het altijd gezellige Nijmegen waar u de gelegen-heid krijgt tot lunchen (voor eigen rekening).Aansluitend is er een rondvaart met de radarboot op de Waal.

DAT GAAT NAARDEN BOSCH TOE …

’S HERTOGENBOSCH METBIESBOSCH OF LOEVESTEIN

Ben jij klaar voor Ruigrijk? Heb je stalen zenuwen? Ga dan de strijd aan in de splinternieuwe attractie Joris en de Draak! Medio 2010 wordt deze dubbele houten racer-achtbaan geopend, waarbij twee wagens op gescheiden banen tegen elkaar strijden. Durf jij als echte ’drakenjager’ in de voetsporen van de legendarische Joris te treden? In Marerijk wemelt het van de nostal-gische sprookjes. Ga op ontdekkings tocht door het wonderschone Sprookjesbos en maak kennis met de nieuwe, maar liefst negen meter hoge, Sprookjesboom uit de gelijk namige, populaire televisieserie en ontmoet Assepoester, Klein Duimpje en nog vele andere Sprookjesbos-bewoners. In Anderrijk beleef je de sprookjes van duizend-en-één-nacht. En in Reizenrijk ga je op reis door verschillende landen, gil je het uit in de donkere achtbaan Vogel Rok en biedt de Pagode je vanaf grote hoogte een prachtig uitzicht over het nieuwe vakantiepark Efteling Bosrijk.Efteling Zeven Mijls Zomer, een reusachtige zomer! Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, is het park extra lang geopend tot 21.00 uur. Op de zaterdagen in deze periode presenteert de Efteling zeven Zomeravonden, waarbij het attractiepark tot 24.00 uur open is. Zodra de schemering valt, waan je je tot middernacht in een prachtige droomwereld met duizenden feeërieke lichtjes en avontuurlijke attracties. Op diverse podia in het park wordt tot middernacht live-entertainment geboden. Kom ook en swing en zing mee met vele artiesten!Het hele jaar open Vanaf 1 april 2010 is de Efteling het hele jaar geopend. Dat betekent dat je zowel in de lente, als in de zomer, de herfst en de winter kunt genieten van duizelingwekkende attracties, spranke-lende sprookjes en betoverende parkshows. En wat dacht u van de onvergetelijke musicals in het imposante Theater de Efteling? Absoluut de moeite waard! Kortom, 1001 belevenissen die je eigenlijk niet in één dag allemaal kunt beleven, dus blijf gezellig overnachten in het Efteling Hotel of Efteling Bosrijk.

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 214

Bij deze tocht verblijft u bij aankomst in Den Bosch de eerste twee uurtjes in deze gezellige Brabantse provinciehoofdstad. Het is name-lijk een ideale stad om lekker te wandelen en te winkelen.Na de lunch (op eigen gelegenheid) kunt U dan een keuze maken uit de volgende 2 mogelijkheden:

1) Een rondvaart door de BiesboschVaren door de Biesbosch, een voormalige zoetwater getijdendelta, betekent een weg zoeken door wilgenvloedbossen, is afmeren aan strandjes en ruig begroeide zandplaten, onverwachte ont-moetingen met ..., genieten van het geluid van water en wind, van rust en stilte en van een niet te omschrijven mystiek.U ervaart dit tijdens een twee uur durende rondvaart door dit overweldigende natuurgebied. De rondvaartboot van Zilvermeeuw neemt u graag aan boord.

2) Een bezoek aan slot LoevesteinTijdens dit bezoek krijgt U een goede indruk van het legendarische slot Loevestein dat in de 17e eeuw diende als staats-gevangenis.De bekendste gevangene was Hugo de Groot die in 1621 in een boekenkist wist te ontsnappen!

BEVRIJDINGSMUSEUMEN NIJMEGEN

DE EFTELING,een wereld vol avontuur,spanning en … sprookjes !

26

28

27

29

Prijslijst blz. 43-47

Page 15: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 15

Op zoek naar iets nieuws? Misschien is deze trip dan iets voor u?

Bij vertrek om 08.30 uur arriveert u om circa half elf bij de koren-molen ’De Hoop’ in Bavel bij Breda. Deze molen uit de vorige eeuw is nog volop in werking en in het nostalgische restaurant geniet u van een kopje koffie met molengebak of een broodje. En het prachtige uitzicht op het landschap krijgt U er gratis bij ...!Dan wordt de huifkar voorgereden en stapt u in. Vervolgens gaat u in ALLE rust een uur lang genieten van het landschap en de omringende bossen.Van zoveel buitenlucht kun je behoorlijke honger krijgen! Daar hebben we rekening mee gehouden, want aansluitend gaat u genieten van een heerlijke Brabantse koffietafel (inclusief).

Tijdens de lunch ontmoet u de gids, die u ’s middags zal begeleiden tijdens de monumententocht. Met de bus wordt de prachtige natuur in de omgeving van Breda, het hart van de Baronie, verkent. Een gebied met nog grote bossen zoals het Mastbos en het Liesbos. Na afloop van deze mooie tocht kunt U in de Korenmolen nog even een kopje koffie (niet inbegrepen) drinken.

BAVEL EN DE BARONIE:BRABANTSE GASTVRIJHEID

GEZELLIG GEMERT-TERUG IN DE TIJD

Heeft u dit ’s avonds in bed nooit gedaan? Schaapjes tellen voordat u in slaap valt. Na koffie en vla in Hostellerie de Maas-duinen maakt u in de gelijknamige streek kennis met de wijze waarop een herder zijn schaapjes bijeen houdt. Hij zal u tekst en uitleg geven hoe zijn honden opleidt tot echte schapendrijvers. Vervolgens zal hij middels een demonstratie deze honden zijn schapen in alle richtingen laten drijven. U zult versteld staan wat een hond niet allemaal kan. Na een goed verzorgde lunch krijgt u alle tijd om het mooie plaatsje Kempen bij onze oosterburen te verkennen. Kempen wordt omringt door een eeuwenoude stadsmuur. Binnen deze stadsmuur bevinden zich prachtige vakwerkhuizen. Kempen heeft getracht in de loop der jaren het authentieke te combineren met de hedendaagse moderne architectuur. Deze plaats zult u dan ook niet snel vergeten.In de late middag zult u vanuit Kempen vertrekken om na een stop voor een smakelijk driegangen diner wederom met een volmaakt gevoel thuis te keren.

U vertrekt uit Uw opstapplaats rond 08.30 uur. Rond de klok van tienen arriveert U in het Brabantse Gemert bij het Boerenbond-museum.U schuift gelijk aan om te genieten van een kopje koffie met appel-gebak. Via een diapresentatie ervaart U wat U gaat zien en wat hier allemaal te beleven is.U wordt teruggeworpen in de tijd. Vele herinneringen aan vroeger komen terug. Tijdens de rondleiding met de gids zult U dan ook zeer regelmatig terugdenken aan die ”goeie ouwe tijd” toen het allemaal zoveel anders was. In dit levende openluchtmuseum zijn in de verschillende gebouwen o.a. gevestigd: een klompenmakerij, een dorpscafeetje, een wevershuisje, een smederij, het geboortehuis van Gerlachus van den Elsen etc. Het erf en de achterliggende landerijen zijn ingericht zoals rond 1900.Een boomgaard, bloemen- en kruidentuin completeren het geheel.Na de rondleiding gaat U aan tafel voor een smakelijke lunch (inbegrepen). Vervolgens stapt een plaatselijke gids in de bus die U meeneemt door zijn Brabantse land. Tijdens de rit zal hij u vermaken met anekdotes en verhalen.Vanuit Brabant gaat U terug naar Limburg, maar niet zonder een afscheidsdiner.

SCHAAPJES TELLENEN HET MOOIE KEMPEN

32

31

33

Prijslijst blz. 43-47

Deze tocht is speciaal voor mensen die van aparte dingen houden.Van 10.00-12.00 uur bezoekt u de Oud-Hollandse Tingieterij in Leerdam, de énige, echte tingieterij, die ons land nog rijk is. U wordt hier ontvangen met een lekker kopje koffie metgebak.In deze tingieterij worden alle tinnen voorwerpen nog met de hand gemaakt. In eenshowroom ziet u een enorme collectie van hun kunnen. (Bezoek dient vroegtijdig gereserveerd te worden).

Aansluitend reist U door het rustieke Land van Maas en Waal naar het plaatsje Appeltern, waar de grootste ideeentuin van Nederland

ligt. Een waar genot en walhalla voor iedereen en zeker niet alleen voor mensen met groene vingers.De tuinen blijken in een enorme behoefte te voorzien en U krijgt er uit-gebreide en objectieve infor-matie. Het is een prachtig aange-legd en beplant tuinencomplex met beken vijvers en terrassen …, om uren in rond te dwalen.

TIEL EN HET LAND VANMAAS EN WAAL

30

Page 16: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 216

www.vanmelick.nl

Kasteel HoensbroekHeerlijk genieten!

Page 17: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 17

Met dit arrangement gaat u beslist scoren! Een dag met veel variatie, in een bijzonder gebied waarbij gastvrijheid de boventoon voert. U begint met een bezoek aan landhuis de Aalshof in het Brabantse HAPS. Onder het genot van heerlijk appelgebak verneemt u in een sfeervolle ambiance alles over ”de kip en het ei…” En als de diverse soorten advocaatjes op tafel komen wordt het pas echt gezellig!De rit wordt vervolgd naar Millingen aan de Rijn. Hier staat in Hotel Millings Centrum, in het hart van de Gelderse Poort, een lekkere koffietafel voor u klaar.Na de lunch maakt u met een deskundige gids een interessante rondrit door de Reichswald, een heuvelachtig bosgebied van meer dan vijfduizend hectare groot. U bezoekt ook het middeleeuwse stadje Kranenburg en het stuwlandschap dat ontstaan is toen na het smelten van het ijs (IJstijd) de Rijn zich weer een weg naar het noorden zocht en delen van de gevormde stuwwal ruimde. De rit eindigt in de Duitse stad KLEVE. U zult oprecht verbaasd zijn over de vele bezienswaardigheden: prachtige tuinen, de Schwanenburg, musea, de IJzeren man (stadhouder Johann Moritz von Nassau- Siegen), de Lohengrinbron en, ook niet onbelangrijk, een zeer aantrekkelijk, deels autovrij centrum, met prachtige winkels. De dag wordt besloten met een driegangen menu. U heeft de keus om dit terug in het gastvrije Millingen aan de Rijn te doen of in een van onze contractrestaurants in Limburg.

In de maanden juni, juli, augus-tus, september is het ook een idee om het prachtige Rosarium Luc Seuren in Wellerlooi te bezoeken (i.p.v. De Aalshof). U ervaart er alles over rozen, geniet van koffie met rozenvlaai en een glaasje champagne met rozenijs.

De ochtend voor de mannen en de middag voor de vrouwen! Dat is nog eens eerlijk verdeeld.Na een tussenstop voor koffie en gebak arriveert u bij het Spoorweg-museum in Utrecht. Ontdek de fascinerende wereld van het spoor. Maak een avontuurlijke reis door de tijd en laat u meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, naast en in de imposante locomotieven, dichtbij huis en naar verre oorden. Een aanrader op en top! Zoals beloofd is de middag voor de vrouwen. Niet voor niets zal de chauffeur u naar het hartje van Utrecht brengen zodat de wensen van de dames volledig ingevuld zullen worden. Zodra de benen pijn beginnen te doen neemt u plaats in de touringcar en zal de chauffeur u naar een lekkere dinerlocatie brengen alwaar u een heerlijk driegangen diner te wachten staat. Nadat de buikjes goed gevuld zijn arriveert u in de loop van de avond op uw vertrekadres.

TREINEN IN HETVERLEDEN EN DOMSTAD UTRECHT

De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. Je vindt hier zo’n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten je proeven van dit verleden.Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een gids gaat U op verkenningstocht en bekijkt U onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren.U krijgt na de stadswandeling gelegenheid de gezellige terassen en winkels te verkennen in het centrum van Middelburg.Na de middag kunt U een boottocht maken, U vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen en onder soms zeer lage bruggen door en door de in 1994 gerestaureerde sluis.U maakt kennis met de cultuur-historie van Middelburg vanuit een ander perspectief.Natuurlijk sluiten we deze dagtocht af met een drie gangen diner in Soeren-donk.

MIDDELBURG

GASTVRIJHEIDIN DE GELDERSE POORT

34 35

37

Prijslijst blz. 43-47

36 Een dagtocht naar een van de welvarendste gebieden van Nederland, waar het voor de toerist goed toeven is en waar nog een derde van het buitengebied bedekt is met bos en heide.In het streekmuseum bekijkt u onder het genot van een kop koffie met gebak een diaserie over de Kempen. Aansluitend brengt u een bezoek aan het museum en de museumtuin van de 8 zaligheden.Hierna is de tijd aangebroken voor een Brabantse koffietafel (inclusief).

Vervolgens vertrek met de bus voor de ’Smokkel/Teutenroute’. Deze tocht voert u door het prachtige ’Grenspark de Kempen’. Door een deskundige gids worden smokkel-verhalen verteld, door-

spekt met leuke anekdotes over de Kempische mens en zijn land-schap.Aan het einde van deze tocht is er een pauze op een van de vele terrasjes op de historische markt in Eersel. Dit is een van de mooiste pleinen van Brabant en staat geheel onder toezicht van Monumentenzorg.Traditioneel besluiten we ook deze dag met een lekker etentje!

NIET 1 MAAR 8 ZALIGHEDEN

Page 18: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 218

41Koeien melken? Nee, paarden! Of weet u al hoe paarden gemolken worden en hoe de paardenmelk smaakt ? Na deze interessante dag weet U er alles van. Bij de paardenmelkerij in de Peel wordt u ontvangen met koffie en gebak. Na de uitleg en een leuke film, bekijkt u het melken van de paarden én proeft u van de óh zo gezonde paardenmelk. U zult verbaasd zijn over de vele goede eigenschappen die dit ”paardenmiddel” beschikt. In de verschillende stallen lopen hier ca. 150 paarden van jong tot oud, en aanraken mág !!! Voor een lekkere lunch wordt u naar de Millingen aan de Rijn gebracht. Na het eten leidt een plaatselijke gids u vanuit de bus rond door de prachtige en zeer afwisselende Ooijpolder. Een vogel- en natuurreservaat aan de oevers van de Waal.Aan het einde van deze rondrit volgt nog een korte pauze bij De Haan.

PAARDENMELKERIJEN DE OOIJPOLDER

38Vroeger was het Peelgebied met zijn moerassen en heide, het ontoegankelijkste gebied van Nederland. De turf-stekers werkten er hard voor een karig loon.

Maar het gebied is ingrijpend veranderd: landbouw, veeteelt en bosbouw hebben hun intrede gedaan. Gelukkig zijn er ook nog enige natuur-gebieden bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld de Groote Peel.

Hier kan men het Bezoekerscentrum ’Mijl op Zeven’ bezoeken met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van deze streek. Behalve een mooie route door de Peel willen wij U ook graag iets van de echte dorpen laten zien. Asten bijvoorbeeld.Hier is een zeer interessant museum: het Nationaal Beiaard Museum met een grote collectie klokken en bellen, beiaardklokken, toren-uurwerken en beiaardspeelwerken.Historisch geïnteresseerden kunnen nu de kans grijpen om een kijkje te nemen in het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon. In een groot binnen- én buitengedeelte toont men U hier vele voorwerpen en gegevens uit de oorlogsjaren.Overigens is een gedeelte van deze tocht heel goed te combineren met de hieronder genoemde tocht Noord- en Midden Limburg.

39Vanuit Limburg gaan wij vliegensvlug naar Weeze Airport waar u, na ontvangst, langs de start- en landingsbaan kunt genieten van koffie en een heerlijk stukje Duits gebak. Vervolgens maakt u kennis met het heden en verleden van deze luchthaven. Deze rondleiding is een spannende ontdek-kingstocht op het enorme terrein van de voormalige Britse militaire basis Weeze/Laarbruch. Het professionele team dat de rondleiding verzorgt, geeft u op onderhoudende wijze een terugblik in de geschiedenis, de actuele situatie en de toekomst van de luchthavens. Beleef de luchthaven ”Live”! Een boeiend historisch overzicht over de voormalige Britse basis in een van de luchthaven gebouwen. Vervolgens gaat met uw touringcar langs de hangaars, munitieopslagplaatsen, atoomschuilbunker, kortom alles wat tot vóór 1999 op een soms angstaanjagende barrière leek met hekken en wachtposten is nu tijdens de rondleiding toegankelijk. Ook ziet u tijdens de rondrit de nieuwe passagiersterminal, platforms, parkeerplaatsen, brand-weerkazerne, enz.. Op het platform staan altijd vliegtuigen die u vanuit de bus kunt zien. Na dit indrukwekkend bezoek vervolgt u de weg naar een voortreffelijk lunchlocatie, zodat u hongerig gevoel gestild zal worden. De middag brengt u door in Horssen. Hier bevindt zich een boerderij waarvan de eigenaren tijdens de vervelende varkenspest, enkele jaren geleden, hun bedrijfsvoering hebben gewijzigd, namelijk ”van de zwijnen naar de wijnen”. Van de zwijnen is niets meer te zien, maar wel een mooie wijngaard. De gastvrouw zal er alles aan doen u op een gastvrije wijze te verwelkomen en verteld graag alles over hun wijngaard, sappenproductie en alle overige activiteiten. Naast deze wijngaard telen zij ook op kleine schaal escargots.

Op een bijzonder enthousiaste en ludieke wijze geeft zij ook tekst en uitleg over deze vaak niet uitziende maar lekkere schaaldieren. Na dit bezoek zult u met de chauffeur huiswaarts rijden en halverwege een stop maken voor een heerlijk driegangen diner.

HET INTERESSANTEPEELGEBIED

WEEZE AIRPORTEN CULINAIR GELDERLAND

Prijslijst blz. 43-47

De stormramp van 1 februari 1953 waarbij veel mensen verdronken, vormde de directe aanleiding tot een groots opgezet waterbouw-kundig project ter beveiliging van Zuid West Nederland: het Deltaplan. Zeearmen werden afgesloten, dijken verhoogd en in de monding van de Oosterschelde werd de stormvloedkering gebouwd. Het werd een groots en complex waterbouwkundig bouwwerk.Midden op de Stormvloed-kering in de Oosterschelde ligt het eiland Neeltje Jans. Hier bevindt u zich letterlijk en figuurlijk in het hart van de Delta-werken. De film Delta Finale en de expositie Delta Expo vertellen u het complete verhaal; van de ramp in 1953 tot en met de voltooiing van de Stormvloedkering, waarmee het Deltaplan afgesloten werd.Ervaar de kracht van het water zelf, als u het binnenste van de Storm-vloedkering bezoekt. Hier staat u vlak boven het stromende water.Nationaal Park OosterscheldeNatuurlijk hoort bij dit bezoek een rondvaart door de monding van de Oosterschelde, misschien ziet u wel zeehonden zonnen op de zand-plaat naast Neeltje Jans!In de toegangsprijs is inbegrepen:• een film van ca. 30 minuten in het filmgebouw;• een rondvaart van ca. 50 min. langs de Pijlerdam;• bezoek aan de expositie over de Deltawerken.

Deze tocht laat zich goed combineren met een bezoek aan het oude havenstadje Zierikzee.

DE DELTAWERKEN40

Page 19: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 19

42 43

44Deze ochtend brengen wij een bezoek aan Horssen. Hier bevindt zich een boerderij waarvan de eigenaren tijdens de vervelende varkens-pest, enkele jaren geleden, hun bedrijfsvoering hebben gewijzigd, namelijk ”van de zwijnen naar de wijnen”. Van de zwijnen is niets meer te zien, maar wel een mooie wijngaard. De gastvrouw zal er alles aan doen ons op een gastvrije wijze te verwelkomen met koffie en gebak en verteld graag alles over hun wijngaard, sappenproductie en alle overige activiteiten. Naast deze wijngaard telen zij ook op kleine schaal escargots. Op een bijzonder enthousiaste en ludieke wijze geeft zij ook tekst en uitleg over deze vaak niet uitziende maar lekkere schaaldieren. Na dit bezoek wacht ons een goed verzorgde lunch te wachten in Hotel Millings Centrum. Nadat onze magen weer gevuld zijn vervolgen wij de weg naar Rees, net over de grens in Duits-land. Rees is het oudste stadje van Niederrhein direct aan de Rijn. In dit stadje ligt onze boot te wachten voor een mooie rondvaart over de Rijn. De schipper zal ons het een en ander vertellen over de omgeving. Tijdens deze vaart komen we tevens langs de kerncentrale in Kalkar welke nooit in gebruik is genomen. Tegenwoordig zit hier

een attractiepark in gehuisvest, namelijk Kernwasser Wunder-land. Nadat we Rees nog iets meer hebben leren kennen, middels de vrije tijd, zullen we wederom huiswaarts keren en deze route nog onderbreken voor een heerlijk driegangen diner.

45De kasteeltuinen in Arcen, Nederlands grootste bloemen- en planten-tuin, zijn jaarlijks nog steeds goed voor duizenden en duizenden bezoekers. Het is dan ook een uniek recreatiepark. Anders, origineler en vooral ook completer dan de bestaande parken en tuinen.

Het werd gerealiseerd op het eeuwen oude landgoed rond het statige kasteel. U ontdekt hier zo’n tien verschillende rozentuinen, kletterende watervallen, een heuse canyon met een impo-sante rots-tuin, een bamboetuin, bloeiende mimosa en knoestige olijfbomen in overdekte subtropische tuinen. Barokke stijlvijvers en romantische grachten. Japanse en Chinese tuinen en speelvoorzieningen voor de jongste bezoekers.

Een bezoek aan de kasteeltuinen is heel goed te combineren met een ’uurtje Venlo’. In deze mooi aan de Maas gelegen winkelstad met zijn vele terrasjes is het goed toeven.

We blijven in eigen provincie en gaan naar Noord en Midden Limburg en dat betekent vrijheid, blijheid en gastvrijheid. In deze mooie streek bieden we U de mogelijkheid om eens kennis te maken met enkele specifieke bedrijfstakken van deze streek. ’s Ochtends bezoekt u eerst het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum ’De Locht’. Dit museum is gehuisvest in een oude boerenschuur die hier op authentieke wijze is herbouwd.Het toont de oude en moderne teeltwijzen en de historie, economische en culinaire aspecten van deze gewassen, er is zelfs nog een veilingklok aanwezig die U vanuit de veilingbankjes zelf kunt bedienen.

De lunch gebruikt u in de Streekboerderij ’De Locht’ en dan volgt een mooie bustocht o.l.v. een gids langs de aspergevelden.Noord Limburg is in Nederland de belangrijkste producent van zowel asperges als champignons. Hoewel deze reeds in de oudheid geliefde groente wordt geoogst in de maanden mei en juni is deze interessante rondrit tijdens ieder jaargetijde aan te bevelen.De overgebleven tijd kunt u nuttig besteden met een bezoek aan Venlo; een uurtje winkelen in het gezellig centrum met talrijke terrasjes valt altijd wel in de smaak!Als alternatief zoudt u ook nog kunnen kiezen voor het interessante Missiemuseum of de prachtige botanische tuin Jochumshof in Steyl-Tegelen. Een etentje sluit ook deze dag af! Speciaal in de aspergetijd kunnen wij U een ’aspergediner’ zeer aanbevelen!

VERWENDAG IN MOOINOORD- EN MIDDEN LIMBURG

KASTEELTUINEN ARCEN:UNIEK RECREATIEPARK

Completer kan een dagtocht niet zijn! Uw dag begint met een lekker kopje koffie met gebak in hostellerie De Maasduinen in Velden. Aansluitend maakt u per bus en onder leiding van een plaatselijke gids een rondrit door Noord Limburg. U rijdt o.a. langs het Floriade-terrein, steekt de Maas over, en komt uiteindelijk in het land van de Nederlandse rozenteelt. In het pittoreske dorp LOTTUM, hét rozendorp van Nederland, bezoekt u het indruk wekkende Rosenhof. Hier hoort, ziet en leert u álles over de rozenteelt en kunt u zelf de rozentuinen verkennen.In Velden staat rond het middaguur een smakelijke koffietafel voor u gereed waarna u per bus naar onze bisschopsstad Roermond gebracht wordt waar u aan boord gaat van een van de schepen van rederij De Corporaal. U vaart over de Roer met aan de rechterzijde het oude centrum en aan de linkerzijde de voorstad met pittoreske huisjes. Stroomopwaarts vaart u naar de Maasplassen en komt u in een prachtig natuurgebied terecht. Dat verandert langzaam in een recreatiegebied waar veel watersporters actief zijn. Het mooie park

”Marina Oolderhuuske” met de drijvende woningen is van dichtbij te bewonde-ren. Na pakweg 70 minuten scheept u uit in hartje Roermond en krijgt u nog de tijd om het mooie centrum te verkennen. (Rondleiding met gids is op aanvraag ook mogelijk).Deze gevarieerde, complete dagtocht, wordt afgesloten met een 3-gangendiner.

NOORD EN MIDDEN LIMBURGEEN LAND VOL VERRASSINGEN

CULINAIR IN HORSSENMET BOOTTOCHT OVER DE RIJN

Prijslijst blz. 43-47

Page 20: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 220

drukkerij econoom bv beek-l.drukkerij econoom bv beek-l.

6191 BC Beek (L)Stationsstraat 89Tel. 046 - 437 12 28Fax 046 - 437 88 72e-mail: [email protected]

Page 21: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 21

48 49Luik heeft een rijke geschiedenis. De bijnaam is ”De Vurige Stede” vanwege zijn staalnijverheid en wapenindustrie. Maar van deze activiteiten is in de binnenstad niets te merken. Integendeel. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad. Drie nieuwe musea en een gloednieuw Archeoforum trekken jaarlijks talrijke toeristen naar de stad. Op weg naar Luik is er eerst een kopje koffie met gebak. Dan gaat U tijdens een rondwandeling met de gids de belangrijkste bezienswaardigheden zien: de machtige kathedraal, de Opera, Place St. Lambert, de mooie winkelstraatjes etc. U zult het ervaren: Luik bruist als nooit tevoren!Na de rondleiding is er vrije tijd.In de namiddag kunt U eventueel een boottocht op de Maas maken, u Ziet de stad opeens van een heel andere kant. Luik, een bestemming relatief dicht bij huis en toch zeer de moeite waard. Laat U verrassen!Ook deze dag eindigt met een afscheidsdiner.

Antwerpen is vooral de stad van Rubens en het wereldcentrum van de diamant.Kunst en kunstzin zijn de Antwerpenaar aangeboren. Getuigen daar-van zijn de prachtige kerken en de rijke musea die stammen uit het verleden, maar ook uit het heden.Maar Antwerpen is ook een havenstad. Door haar ligging aan de Schelde en de voort-durende uitbreidingen behoort ze al jarenlang tot de top-10 van wereldhavens. Het is moeilijk een wereldstad en wereldhaven te vinden die zo gemoedelijk en open is voor de bezoeker en bovendien zoveel heeft te bieden.Suggesties:• een bezoek aan één van de vele musea of aan een eeuwenoude kerk;• een wandeling door de oude stadskern;• een middagje ’beestjes kijken’ in de Antwerpse Zoo;• een rondrit door de haven met de eigen bus o.l.v. een gids;• een tocht op de Schelde of een mooie havenrondvaart;• ’s avonds een culturele kroegentocht o.l.v. een gids.

Allemaal mogelijkheden om te genieten van deze gezellige stad met dat typische gemoedelijke sfeertje. Belgische gastvrijheid ten voeten uit.

OP ONTDEKKINGIN LUIK

ANTWERPEN STAD EN HAVEN

46Om 9 uur vertrekken we vanaf Uw opstapplaats naar Maastricht. Hier scheept u rond 09.45 uur in op een van de rondvaartboten van rederij Stiphout. Aan boord wordt dan koffie met gebak geserveerd.Om 10.00 uur vertrekt de boot naar Luik, via de Maas naar de sluizen van Ternaaien. Hier wordt het schip 15 meter omhoog geschut om de tocht te kunnen voortzetten op het Albertkanaal.Inmiddels staat er een goed verzorgde koffietafel gereed en kunt u de lunch (inbegrepen) gebruiken.Om 12.30 uur aankomst te Luik waar onze touringcar aan de Quai de Gaulle klaar staat.We maken een stadrondrit o.l.v. een gids en na de rondrit kunt U de stad Luik zelf gaan verkennen.Vanzelfsprekend wordt er op de weg naar huis een stop gemaakt voor het diner.

47BOOTTOCHTMAASTRICHT - LUIK

Na uw vertrek zult u via de Voerstreek arriveren in het Belgische ’s Graven-voeren. Hier wacht u een lekkere kop koffie en gebak. Vervol-gens zet u koers richting Blegny. Hier gaat u onder-gronds in de steenkolen-mijn van Blegny.Na een videovoorstelling daalt u met de lift af tot 30 en 60 meter diepte en ontdekt de geheimen van de steenkoolontginning. Het parcours is toegankelijk voor jong en oud. Onder leiding van een gids zult u een voorstelling over het gebruik van de ondergrondse uitrus-tingen bijwonen. U maakt kennis met het dagelijkse leven van de ”Koempels”, hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en werkomstan-digheden. Nadat u de geheimen van de wasinstallaties, mijnwagons en de zuiveringsprocessen heeft gezien komt u weer bovengronds. Vervolgens heeft u de keuze het oudste stadje van België te bezoeken, te weten Tongeren of Sint Truiden de stad midden in de Fruitteelt. Tegen het einde van de middag verlaat u deze stad en sluit u de dag af middels een heerlijk driegangen diner.

DE MIJNEN VAN BLEGNYMET SINT TRUIDEN OF TONGEREN

Prijslijst blz. 43-47

Page 22: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 222

52De rivier de Ourthe voert door de mooiste streken van de Belgische Ardennen.Een tocht door dit gebied is dan ook een waar genoegen.De vriendelijke dorpjes en stadjes zijn bijna allemaal op toerisme ingesteld en bieden stuk voor stuk gevarieerde attracties.U brengt ’s morgens eerst een bezoek aan restaurant L’Europe in Banneux, waar een lekker kopje koffie met vlaai voor U klaarstaat.De tocht wordt vervolgd met een mooie rit naar Coo. Hier krijgt u de gelegenheid om op eigen gelegenheid te lunchen en nog enige vrije

tijd te genieten. Dan is het tijd voor de derde bestemming van vandaag: Durbuy. Dit is het kleinste stadje van België met slechts 300 inwoners. Dit zeer pittoreske, middel-eeuwse stadje ligt diep verscholen in het dal van de Ourthe en wordt omsloten door rotsen en beboste heuvels. Het kreeg al in 1331 stadsrechten.Na enige vrije tijd gaat tegen half vijf de reis terug naar Limburg waar we een afscheidsdiner voor u hebben gereserveerd.

53De ’echte’ Ardennen, zoals de meeste toeristen het gebied kennen, beginnen ten oosten van de lijn Rochefort- Remouchamps-Verviers.Het gebied wordt geken-merkt door een afwisse-lend landschap met heldergroene loofbossen en donkere naaldbossen, maar ook door het moerassige gebied van de Hoge Venen.

De tocht voert ons een hele dag door dit prachtige gebied met steeds wisselende vergezichten. Maar ook wat betreft excursiemogelijk-heden is er heel wat te zien!

We noemen een aantal van de belangrijkste:• de Barrage de la Gileppe: de grote stuwdam met stuwmeer• het plaatsje Spa: overal bekend om zijn bronnen en badplaatsen;• de beroemde grotten van Remouchamps, die per boot te bezichtigen zijn• het natuurparkcentrum Botrange: middels een permanente tentoonstelling, filmvoorstellingen en een multivisie diashow kunt u kennis maken met dit eerste natuurpark van België;• Stavelot: bezoek aan de oude abdij met de daarin gevestigde musea.• Spa-Francorchamps: het Museum van het racecircuit met meer dan 80 oude racewagens en een mooie collectie motoren.

ARDENNEN, VEELZIJDIG GEBIED

50Op bezoek bij de statige Landscommanderij Alden Biesen in Bilzen.In dit kasteelcomplex vindt u zeven eeuwen boeiende geschiedenis. Bovendien is het geheel aantrekkelijk gelegen temidden van een glooiend Haspengouws kader van landerijen, fruitweiden en een prachtig ”Engels Park”.Het is een indruk-wekkend complex met een waterburcht, een tiendschuur, een rijschool, twee voorburchten, een neerhof, het Apostelen-huis en de rentmeesterij.

Dit alles maakt het tot een van de grootste en mooiste kastelen-complexen van de Euregio Maas en Rijn.Een gids neemt u mee voor een interessante rondleiding en uiteraard is er ook een kopje koffie met gebak voorzien.

Na het bezoek brengt de bus u naar Hasselt waar u de gelegenheid heeft tot lunchen en u vervolgens nog enkele uren vrije tijd heeft in deze oergezellige stad met talrijke winkels en terrasjes.Maar het is ook mogelijk om een bezoek aan de bekende Jenever-stokerij te brengen. We regelen het graag voor u.

51Onderweg naar Leuven maakt u een korte stop voor koffie en vla, waarna de weg wordt vervolgd naar de Stella Artois Brouwerij te Leuven. Hier volgt een rondleiding en natuurlijk een glaasje Leuvens bier ter afsluiting. Vervolgens brengt de chauffeur u naar het Centrum van Leuven. Leuven is een stad in volle metamorfose. Straten, pleinen, gebouwen en hele stadswijken evolueren mee in een snel veranderende samenleving. Leuven grijpt deze modernisering aan om kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur te integreren te midden van haar eeuwenoude vaste waarden. Oud en nieuw versterken elkaar en zorgen samen voor een prachtig stedelijk decor. Niet voor niets profileert Leuven zich in de 21ste eeuw definitief als een hoogwaar-dige toeristische pleisterplaats! Waar je ook gaat of staat in Leuven, overal word je omringd door het rijke verleden van deze universiteits-stad, en ontmoet je studenten bij de vleet. Geen wonder als je weet dat ieder academiejaar om en bij de 40.000 Belgische en buiten-landse jongeren naar dé Vlaamse universiteitsstad bij uitstek trekken om er hun bachelor of master te halen. Leuven en de universiteit (K.U.Leuven) zijn dan ook al gedurende bijna zes eeuwen onverbrekelijk met elkaar verbonden. In de loop van middag zult u onder leiding van een gids een mooie stads-wandeling maken die u alles over deze prachtige stad kan vertellen. De terugreis zal, zoals altijd, onderbroken worden voor een heerlijk driegangen diner.

ALDEN BIESEN EN HASSELTLEUVENS ERFGOEDEN STELLA ARTOIS (di, woe, do, vr, za)

TOCHT LANGSDE MOOIE OURTHE

Prijslijst blz. 43-47

Page 23: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 23

54 55

56 MECHELEN EN LIER:AAN TE RADEN COMBINATIE

Het bekoorlijke provinciestadje Lier dankt haar befaamdheid vooral aan de beroemde kunstenaars die het heeft voortgebracht, zoals bijv. Felix Timmermans. Het Nete-stadje heeft een stemmig Begijnhof en een mooie kerk. Interessante musea en gebouwen maken er een gezellige pleisterplaats van.Mechelen was eens de hoofdstad der Bourgondische Nederlanden.Gebouwen getuigen stuk voor stuk van een boeiend en rijk verleden.Er zijn nog heel wat resultaten te zien van die kunstambachten waardoor Mechelen terecht beroemd geworden is: bijvoorbeeld de meubelindustrie en de tapijtweverij.Deze twee mooie plaatsen kunt u gemakkelijk op één dag combineren. Wij raden U aan in ieder geval in één van beide steden een rondleiding te nemen o.l.v. een V.V.V.-gids.

Voor de rest van het dagprogamma geven wij u de volgende keuzemogelijkheden:

Lier:De Zimmertoren en het Zimmerpaviljoen met de beroemde Jubelklok met 13 wijzerplaten van de Lierenaar Louis Zimmer.In de toren kan de astronomische studio met planetarium en raderstelsel bezichtigd worden.In een apart paviljoen werd Zimmer’s wonderklok ondergebracht.

Mechelen:Het Speelgoedmuseum: zeer leerrijk en interessant voor jong en oud.Klank- en diareeks: thema ”Spel en speelgoed door de eeuwen heen”, met periodieke tentoonstellingen op het gebied van volkenkunde.Of: Domein Planckendael: oorspronkelijk een kweekstation voor bedreigde en zeldzame diersoorten, thans uitgegroeid tot een volwaardige ZOO.

57Wij hebben voor u een tocht uitgezet door de mooie en schilder-achtige stukjes van dit prachtige gebied. Dat eigenlijk, landschappelijk gezien, al in het uiterste zuiden van Limburg begint.Het is een nog ongerept landschap, gemarkeerd door romantische kerkjes, kapelletjes, oude hoeves, vakwerkhuizen en een verzameling fraaie kastelen. In de stille, groene valleien, de bloeiende boom-gaarden, de eeuwenoude bossen op de heuvels en de holle wegen komt U geheel tot rust.Door de ligging zo kort bij Zuid Limburg is dit een ideale bestemming voor een middagtocht. Maar er is zó veel te zien dat men er ook zonder enig probleem een hele dag van kan maken.Tot de belangrijkste bezienswaardigheden waaraan U dan een bezoek zoudt kunnen brengen behoren:• de Calvarie-kruisweg in het schitterende rhododendronpark van Moresnet;• het pottenbakkerijmuseum in de burcht van Raeren;• het grote Amerikaanse oorlogskerkhof bij Henri-Chapelle;• de beroemde abdij van Val Dieu. Een prachtig kloostercomplex; helaas worden hier geen bezoekers toegelaten. Wél te bezichtigen is de mooie abdijkerk.Vóór uw vertrek is het beslist de moeite waard iets te gebruiken in de ”casse-croûte” van de abdij; er is geen romantischer plek om de kaas uit Herve of cider uit Aubel te proeven!

Brussel heeft de toerist heel wat te bieden: monumenten, musea, theaters, winkelstraten, galerijen en markten …Het is allemaal ruimschoots aanwezig in de Belgische hoofdstad.

In het stadscentrum vinden we de vermaarde Grote Markt met

het 15de-eeuwse stadhuis en de barokke gildehuizen, de monumen-tale gotische St. Michielskathedraal en de Begijnhof-kerk.Andere gezellige buurten in Brussel zijn de Zavelwijk (tientallen antiekwinkels) en de Marollenwijk (met o.a. het imposante Justitie-paleis). Het is mogelijk door genoemde wijken een geleide stadswandeling te nemen.Een goed overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden krijgt men ook tijdens een interessante stadsrondrit.Nog andere mogelijkheden:• Mini-Europa: de belangrijkste gebouwen van de E.E.G. op schaal 1/25 in een park van 2,5 ha. Door de prachtige maquettes en animaties een unieke attractie;• het Atomium, in februari 2006 heropende en totaal gerenoveerd;• diverse musea zoals het Natuurhistorisch Museum, het Luchtvaart- en het Automuseum.

Ook de omgeving van Brussel biedt heel wat bezienswaardigheden, zoals:• de Nationale Plantentuin van Meise;• Waterloo: bezoekerscentrum Slag van Waterloo 1815.• het Afrika Museum in Tervuren.

IN EN OM ANTWERPEN

DE VOERSTREEK ENHET LAND VAN HERVE

In of in de directe omgeving van Antwerpen liggen diverse bedrijven die een bezichtiging zeker waard zijn.Is bijvoorbeeld het diamantmuseum in Grobbendonk niet een idee?Zeer leerrijk ! Er is van alles te doen O.a. een dia-voorstelling, een geleid bezoek, een demonstratie diamant bewerken enz. Bovendien kunt u uw eigen juwelen ook nog laten reinigen.

Tegen het middaguur brengt de bus u naar de stad Antwerpen waar u de gehele middag vrij te besteden heeft. En u hoeft zich hier echt geen minuut te vervelen.Maar we regelen ook graag een gids voor u. Die tijdens een rondrit door Antwerpen alles over de stad vertelt. Of die met u een stadswandeling maakt.Om een uur of vijf vertrekken we weer richting Nederland waar rond half zeven een diner gereserveerd is.

BRUSSEL, BRUISENDCENTRUM VAN EUROPA

Prijslijst blz. 43-47

Page 24: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 224

58 BRUGGE, EEUWENOUDE SFEER 59

60In de schaduw van het indrukwekkende Gravensteen ontwikkelde zich het middeleeuwse Gent. Door de lakenindustrie werd het al vroeg een stad van Europese betekenis en dat is het tot op de dag van heden gebleven.

Bij zijn bezoek aan Gent was ook de Franse president Mitterand van mening dat het één van de mooiste historische steden van Europa is.Veel middeleeuwse gebouwen zijn goed bewaard gebleven.Midden in de stad ligt de indruk-

wekkende St. Baafskathedraal met o.a. het ’Lam Gods’ van Jan van Eyck. Tegenover deze kerk vindt U de fraaie Lakenhal met het Belfort. In de Lakenhal kunt U een diapresentatie over Gent bijwonen.Interessant is het Gravensteen, de oude burcht met een fraai uitzicht op de stad (en een ”angstaanjagende” expositie van martelwerk-tuigen uit vroeger eeuwen).Dit alles en nog veel meer kunt U zonder problemen op eigen gelegenheid gaan bekijken, maar het zou aanbeveling verdienen dit met een stadsgids te doen. Een rondvaart met een boot is natuurlijk ook een goed idee om de stad te verkennen. Veel meer nog dan Brugge is Gent een winkelstad. Hiertoe heeft men een uitgebreide voetgangerszone aangelegd. En ... na het winkelen is het zeker goed toeven op een van de vele terrassen aan de Korenmarkt!

Van de ontelbare Europese steden die zich op een duizendjarige geschiedenis beroepen zijn er maar enkele waar de eeuwenoude sfeer – ook vandaag de dag – nog tastbaar aanwezig is.Brugge is er één van !

Ooit een bescheiden vesting tegen de Noormannen aan de Noordzee, later een centrum voor de wereldmarkt en tegelijkertijd bakermat van Vlaamse kunst. Brugge is en blijft een unicum in Europa: een l evendige stad waar het in ieder jaargetijde prettig toeven is in een quasi ongerept decor. In Brugge hoef je niet per se iets te doen om een onvergetelijke dag te beleven. Toch raden wij U aan minimaal een boottocht te maken op de reien(grachten) om op die manier de sfeer van deze grote, middeleeuwse stad op te snuiven. Wie het échte Brugge wil leren kennen moet zich zeker aanmelden voor een stads-wandeling o.l.v. een V.V.V.-gids.Pas dan krijgt men een goed inzicht in de traditie en charme van deze stad.Nog wat vrije tijd aan het eind van deze dag, bijvoor-beeld om te winkelen, zal ook door velen op prijs worden gesteld.

LEKKER DICHTBIJIN BELGISCH LIMBURG

Dilsen-Stokkem mag zich vanwege zijn eeuwenoude verleden Stad noemen. U brengt deze dag een bezoek aan Maascentrum de Wissen, waar u kennis zult maken met het verleden van het water dat de twee Limburgen scheidt, de Maas. Na ontvangst met koffie en gebak zult u middels een gids alles te weten komen over de Maas en de Wissen. Om dit prachtig stukje natuur van dichtbij te kunnen aanschouwen maakt u vervolgens een mooie tocht met de fluisterboot over de Maasarmen. Na een voortreffelijke lunch brengen we een bezoek aan de geitenboerderij Ommersteijn in Rotem. De geiten worden hier op een biologische wijze gehouden. De gastheren zullen u laten kennis maken met de boerderij en zijn onderhoud. Het kaaswinkeltje met daarbij lekkere sappen mag u dan ook zeker niet missen. De middag wordt afgesloten in Maaseik, waar de Markt de ideale plaats is om lekker te terrassen. In plaats van Maaseik kunt u ook de middag afsluiten bij bedevaartsoord Heppeneert. De avond wordt uiteindelijk afgesloten middels een goed verzorgd driegangen diner.

GENT, HISTORISCHE STADUIT DE MIDDELEEUWEN

Prijslijst blz. 43-47

Bekijk ook ons nieuwe aanbod

individuele dagtochtenop blz. 38, 39, 40 en 41.

Page 25: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 25

61 62Deze tocht voert u door de hoge Ardennen in België en door het noordelijk deel van Luxemburg.

Hoe mooi de hoge Ardennen zijn hoeven wij U niet meer te vertellen, maar zeker zo mooi is het noordelijk deel van Luxemburg en in het bijzonder het Müllerthal.

Het schilderachtige dal wordt ook wel ’Klein Zwitserland’ genoemd. Vanwege het riviertje met zijn stroomversnellingen en watervallen, de bizarre rotspartijen,dichte bossen en romantische bruggetjes.Tijdens deze tocht brengt u ook een bezoek aan Vianden.Het fantastische kasteel van Vianden domineert het stadje.De enorme burcht ontspringt als het ware aan de rots waarop zij staat en torent hoog uit boven de omgeving.Het meest opvallende bouw-werk in Vianden en heeft het stadje zijn faam gegeven. Maar Vianden is meer dan alleen een kasteel. Het is uniek gelegen aan beide zijden van de Our, en er staan mooie kerken en kapellen.

Deze vierlanden tocht is een prachtige natuurtocht door Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

In België rijden we met u door de ”Hautes Fagnes”, ofwel de Hoge Venen. Het in 1957 opgerichte natuurreservaat bevat hoog- en laagveen, bos en heide, gelegen op een hoogte van 500 tot 690 m.Door dit magnifieke landschap rijden we naar Echternach in Luxemburg.

Echternach, de stad van Willibrordus, met zijn middeleeuws aan-doende binnenstad, zijn fraaie bouwwerken, zijn schitterende bossen en prachtige natuur, is de parel van Luxemburg. Het heeft een grote uitstraling gekregen vanaf de 17e eeuw, toen de heilige Willibrordus er, komend vanuit Ierland, een abdij stichtte (698), waarin hij later (739) ook zou worden begraven. Na een tochtje door het Luxemburgse landschap, rijden we naar Triër.

Trier is Duitslands oudste stad. Ze werd al in 16 v.Chr. gesticht.Uit die tijd stamt ook het nu bekendste monu-ment van Trier: de Porta Nigra. Maar daarnaast biedt Trier nog veel en veel meer, zoals u zelf zult kunnen ontdekken.

63 LUXEMBURG STAD:GIBRALTAR VAN HET NOORDEN

Weinig steden kunnen bogen op zo’n spectaculaire ligging als Luxemburg. De oude vestingstad is namelijk gebouwd op een 300 m hoog rotsplateau, dat aan drie zijden wordt begrensd door steile, tot wel 70 meter hoge rotswanden. In de diepte stromen de minuscule riviertjes de Pétrusse en de Alzette. Vooral het Pétrussedal aan de zuidkant, dat de oude en de moderne stad van elkaar scheidt, is schitterend. Drie monumentale bruggen overspannen het ravijn waarin een fraai park is aangelegd. Omdat Luxemburg vroeger een onneembare vesting was, werd ze ook wel het ’Gibraltar van het Noorden’ genoemd. Een heel bijzonder betekenis heeft Luxemburg gekregen toen het, samen met Brussel en Straatsburg, een van de hoofdsteden van de Europese gemeenschap werd. Een stadsrondrit in de boven- en benedenstad - en over enkele van de meer dan honderd bruggen - is bij deze dagtocht dan ook een ’must’. De rest van de tijd die tot uw beschikking staat, zult u zeker willen gebruiken om op eigen gelegenheid deze mooie stad te gaan verkennen.

64Deze tocht brengt u naar en door de Belgische en Duitse Eifel. O.a. naar het bij de Nederlanders zo bekende stadje: Monschau.Een uiterst charmant en schilderachtig plaatsje, dat zich verstopt heeft in een, door het kronkelend riviertje de Rur uitgesleten, smal en rotsachtig dal.

Langs de oevers van de Rur gaat het vervolgens naar het plaatsje Rurberg, gelegen in het Duits-Belgisch natuurpark aan de oever van de prachtige Rur-Talsperre. Dit stuwmeer is met haar omtrek van ongeveer 50 kilometer het grootste stuwmeer van Duitsland. Het spreekt vanzelf dat u hierop een rondvaart maakt (naar Schwammenauel).

Na de middag staat Heimbach op het progamma.Het ongeveer 4500 inwoners tellende stadje ligt op de rechteroever van de Rur en wordt overheerst door de indrukwekkende, middeleeuwse Burg Heimbach.Ook kunt u naast die burcht het uit de 18de eeuw daterende bedevaartskerkje met een prachtig beschilderd altaarstuk bewonderen.

In deze tocht staan de natuur, het mooie Eifel landschap, maar ook de Eifel cultuur centraal.

EIFELTOCHT LANGS DE OEVERSVAN DE RUR

VIERLANDENTOCHT VIANDEN EN HET MÜLLERTHAL

Prijslijst blz. 43-47

Page 26: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 226

www.agron.nl

Spare Parts for Trucks, Trailers and Buses

Jacobs

Voor:

3 Persoonlijk reisadvies van een deskundig team

3 Uitgebreid reisaanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties

3 Scherpe prijsvergelijkingen

3 Zekerheid, want wij zijn aangesloten bij ANVR & SGR

3 Begeleide groepsreizen: onze eigen touroperator Jacobs Reizen biedt tientallen ”eigen” reizen aan.

Mét vertrek uit Limburg en met Jacobs reis­begeleiding.

3 Kortom, uw vakantie is bij ons in uitstekende handen

Markt 6B, BeekTel.: 046 ­ 437 96 00Zie ook: www.reisbureaujacobs.nl

Page 27: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 27

65 XANTEN EN KASTEEL ANHOLT 66Deze dagtocht voert naar een ander gedeelte van de Eifel, naar het noordelijk gedeelte, en bezocht wordt onder andere het schilder-achtige plaatsje Bad Münstereifel.

Een bijzonder fraai middel-eeuws stadje aan de boven-loop van het riviertje de Erft.Bad Münstereifel ligt midden in de Eifel - tussen uitgestrekte bossen - en is bekend om zijn (Kneipp-)kuren.

In het plaatsje zelf vallen onmiddellijk de mooie vakwerkhuizen uit de 16e eeuw op. Met zelfs aan de Klosterplatz het eerste stenen huis in het Rijnland, het zogenaamde Romaanse huis uit 1100.Verder vindt u hier de bijzonder mooie vroegere Benedictijner kloosterkerk, nu de Pfarrkirche.

Na de middagpauze gaat u verder door de Eifel naar het Ahrdal voor een bezoek aan Altenahr. Onderweg passeert u de Effelsberg, met de grootste radiotelescoop van Europa.

Op tijd uit de veren vandaag, want we willen om 08.00 uur vertrekken. Via Venlo (met onderweg een koffiestop) brengen we u naar Xanten.

Xanten was al in de tijd van de Romeinen een belangrijke garnizoens-plaats. Een openluchtmuseum met vondsten en reconstructies herinnert daar nog aan. Onze aandacht richt zich in eerste instantie op de Dom (1190-1516), die reeds van verre het stadje markeert. Overwegend gotisch is de kerk met bijbehorende crypte en klooster-hof. Tijdens de middagpauze kunt U op eigen gelegenheid de stad verkennen, want er zijn nog veel meer bezienswaardigheden. Zoals de middeleeuwse stadswal, de mooie markt, diverse musea enz.

Na de middag iets heel speciaals: Kasteel Anholt, ook genoemd: ”De Parel aan de Nederlandse Rijn”.Gesticht in de 12e eeuw werd het kasteel rond 1700 verbouwd tot een residentie in barokstijl met o.a. een geweldig trappenhuis en prachtige zalen.Hier ziet u de hele pracht en praal van de 17e en 18e eeuw. Niet alleen in het stucwerk, de wandkleden, leerbehang en porselein, maar ook in de uit-gebreide portrettengalerij en schilderijen met werken van beroemde meesters. U gaat op sloffen (i.v.m. de prachtige parketvloeren) genieten van al dit moois.

67 TRIER MET ZIJN PRACHTIGEPORTA NIGRA

Trier is de oudste stad van Duitsland. Ze werd in 16 v. Chr. door de Romeinen gesticht die noemden haar Augusta Treverorum, stad van keizer Augustus in het land der Treverer.Trier was in de 3de en 4de eeuw de belangrijkste stad in Noord-Gallië.Maar ook daarna heeft men in Trier niet stilgezeten. Dat is te zien aan de vele kerken, kloosters en patriciërshuizen uit de middeleeuwen en uit de nieuwe tijd.De meer dan 2000 jaar geschiedenis van Trier zal door een ervaren gids uitgebreid worden toegelicht.Van de Romeinen tot en met Karl Marx enz. enz.Verder heeft U de mogelijkheid om in Trier enige musea te bezoeken of om er eens lekker te gaan winkelen. Er rijdt ook een treintje dat langs de belangrijkste bezienswaardigheden voert. Dat is lekker makkelijk!

68Tijdens deze dagtocht staat Düsseldorf, de hoofdstad van de deel-staat Nordrhein-Westfalen (570.000 inwoners) centraal.

Gestart wordt, in alle rust, in het sfeervolle Kloster Langwaden. Koffie met gebak hoort nu eenmaal bij een dagje uit en waarom zou je dat dan niet doen in een mooie, serene omgeving. Tegen 11.00 uur arriveert u in Düsseldorf en meldt zich een gids in de bus. U maakt een zeer interessante rondrit waarbij alles verteld wordt over geschiedenis en cultuur. In 1288 kreeg men stadsrechten van graaf Adolf von Berg. Van 1614 tot 1806 maakte de stad deel uit van de Pfalz om in 1815 onderdeel te worden van Pruisen.

De stad heeft een belangrijke band met cultuur en muziek. Men vindt er diverse musea (o.a. het Kunstmuseum en het Heinrich Heine Archief). Qua shopping is het een waar walhalla. Veel toeristen komen naar Düsseldorf om hier te winkelen, bijvoorbeeld aan de vermaarde Königsallee, in de volksmond ook wel Kö genoemd. Hier bevinden zich veel exclusieve boutiques (Düsseldorf is een belangrijk textiel- en modecentrum), maar ook diverse grote warenhuizen. Is uw beurs wat minder breed dan kunt u in de nabij gelegen ”Shadowstrasse” uw hart ophalen.

Na de rondrit hebben wij een lunch voor u besteld ”Im Goldenen Ring”, daarna heeft u enkele uren vrije tijd in deze bruisende stad. Dit dagje Duitsland besluiten met een 3-gangen diner op Limburgse bodem.

SCHILDERACHTIG BAD MUNSTEREIFEL EN ALTENAHR

DÜSSELDORF CENTRAAL

Prijslijst blz. 43-47

Page 28: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 228

Cultureel en vooral culinair uw dag afsluiten?

Het kan bij La Caverne de Geulhem! Een unieke grottenlocatie, de eeuwenoude grotten van Limburg (Maastricht) voorzien van vloerverwarming en culinaire luxe!

Vraag naar onze groepstarieven, ons team beantwoordt graag al uw vragen. Voor meer informatie zie onze website www.caverne.nl of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 043 - 604 1000.

Probeer ook eens onze 5 gangen Zondagsbrunch, boekbaar vanaf 2 personen!

Bekijk ook onze hotelmogelijkheden: www.vuedesmontagnes.nl

@uniekelocatiefacebook.com/lacavernedegeulhem youtube.com/cavernedegeulhem

Page 29: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 29

72Aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel ligt de stad Koblenz, omstreeks het jaar 14 na Chr. als citadel gesticht. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Het is één van de grootste handels-centra van wijn aan de Rijn. Bovendien is Koblenz een cultureel en toeristisch centrum van betekenis.

De route voert via Bonn langs de Rijn naar Königswinter waar u koffie drinkt. Daarna wordt de rit vervolgd langs de mooie Rijnoevers tot aan het punt waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Om U in de gelegenheid te stellen om dit schouwspel van bovenaf te bekijken brengt de bus u naar de machtige vesting Ehrenbreitstein. Deze oorspronkelijk in ca. 1000 na Chr. gebouwde ridderburcht was lange tijd de bewaarplaats van de Heilige Rock von Trier (gewaad van Christus) en is nooit door wapengeweld ingenomen. Deze ridder-burcht is in 1815 door de huidige citadel vervangen. Het uitgestrekte complex is nu gedeeltelijk ingericht als Mittelrhein-Museum en heeft een restaurant met een groot terras vanwaar men een beroemd uitzicht heeft op Koblenz en Deutsches Eck. Van hierboven is duidelijk te zien dat het Moezelwater veel donkerder van kleur is dan het Rijnwater.

Na de middagpauze bezoekt u het centrum van Koblenz. Dat kunt u op eigen gelegenheid doen, maar we kunnen ook gidsen voor u bestellen. En uiteraard besluiten we deze dag weer met een diner.

69 KEULEN, STAD VAN DE DOM

Stad van de ’Dom’, maar ook stad van de Romeinen.Keulen is een melange uit de spreekwoordelijke gezelligheid aan de Rijn en de flair van een wereldstad.Het Rijnpanorama met de Dom, het nieuwe Ludwigmuseum en de grote Martinuskerk zijn wereldberoemd. Maar, goede wijn behoeft geen krans. Keulen is gewoon mooi, veelzijdig en verrassend.U kunt hier een halve of een hele dagtocht van maken. Na een koffie-stop komt u aan in Keulen waar zich een gids in de bus meldt die u vervolgens tijdens een twee uur durende rondrit laat kennismaken met alle bezienswaardigheden van Keulen. En dat zijn er heel wat.De rest van de middag kunt u verder uw hart ophalen in deze mooie stad. Winkels, musea, terrassen etc, in overvloed! Desgewenst sluiten we dag voor u af met een afscheidsdiner in Limburg.

70

Ook deze dag begint, als we al even op streek zijn, met een kopje koffie met gebak dat we voor u reserveerden in Hellenthal. Dan wordt de reis vervolgd door het mooie gebied van de Schnee Eifel. Via Prüm en Bitburg arriveert u uiteindelijk midden in het Moezeldal. Uitgestrekte wijngaarden zorgen in dit gebied voor duizenden liters Moezelwijn. Het zal u dan ook niet verbazen dat Bernkastel-Kues, dat temidden van al die wijnranken gelegen is, het kloppend hart is van de wijnbouw. U heeft hier enige vrije tijd en gelegenheid tot lunchen. Aansluitend maakt u vanuit Bernhastel-Kues een boottocht naar Kröv. U passeert talrijke wijndorpjes met schit-terende vakwerkhuisjes. Aangekomen in Kröv blijft u nog even genieten van mooie panorama’s. Want per bus doet u nog een stukje vulkaaneifel, het gebied met de vele Maaren. Aan het eind van de middag begint de thuisreis, die wordt onderbroken met een diner op Limburgse bodem.

71 KEULEN MET KASTEELAUGUSTUSBURG

Een dagtrip die interessante bezienswaardigheden uit het heden en het verleden combineert.Allereerst gaat u naar Brühl, op ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Keulen, hier ligt het bekende Schloss Augustusburg.Na een kopje koffie met gebak brengt U o.l.v. een gids een bezoek aan het imposante slot dat gebouwd is op fundamenten van vroegere bouwwerken. In 1725 gaf de toenmalige keurvorst en aartsbisschop Clemens-August de opdracht voor de bouw van dit slot.Ook een wande-ling door het zeer mooie kasteel-park is zeer aan te bevelen.Tegen 13.00 uur komt u aan in Keulen waar U ruim de tijd krijgt om te lunchen, de stad te verkennen of een bezoek aan de Dom te brengen. Om half vier wordt u bij de bus verwacht waar zich inmiddels ook een gids heeft gemeld die u in een anderhalf uur durende rondrit meeneemt langs de belangrijkste bezienswaardig-heden van de stad. U bekijkt Keulen, comfortabel gezeten in de bus, van een geheel andere kant.Aan het eind van de dag is er een Vaals of Vijlen een diner voor u gereserveerd.

ROMANTIEK AAN DE MOEZEL

KOBLENZ METEHRENBREITSTEIN

Prijslijst blz. 43-47

Page 30: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 230

S

t

a

t

i

o

n

s

t

r

a

a

t

3

0

S

c

h

i

n

n

e

n

0

4

6

-

4

3

7

5

0

0

1

WWW.SAL-PERSONEEL.NL

Hier scHmeckt man

die region

Balter´s landgasthofPrümer Straße 55 | D-53940 Losheim/Eifel

Tel. +49 (0) 6557/920 610 | Fax: +49 (0) 6557/920 660www.balters-landgasthof.de

BaltersL a n d g a s t H o F

Page 31: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 31

73 74In Krefeld brengt u een bezoek aan de Wijnbranderij van het welbekende merk Dujardin. In deze wijnbranderij, die sinds 1810 actief was, wordt u ontvangen met Kaffee und Kuchen in één van de oude productieplaatsen welke tegenwoordig is omgetoverd tot brasserie. In deze fabriek vinden tegenwoordig geen activiteiten meer plaats. Enkele jaren geleden is men een fusie aangegaan met een andere wijnbrander. De productie is hierdoor van het één op het andere moment in deze fabriek stil gelegd. Het unieke van deze locatie is dat alles is teruggevonden zoals het destijds was. De fabriek is toegankelijk voor bezoekers waarin u begeleid zult worden door een gids. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met lekkere Schnaps. Als u echt de historie wilt proeven en ruiken dan is dit een aanrader! ’s Middags brengt door in het mooie plaatsje Brüggen net over de grens bij Roermond.Hier heeft u ruim de tijd om kennis te maken met dit toeristisch plaatsje onder het motto: Klein maar fijn. Indien gewenst kunnen wij hiervoor ook een plaatse-lijke gids verzorgen. De terug-reis wordt onder-broken voor een lekker drie-gangen-diner.

Duitse UNO-stad en daarvoor 50 jaar lang de zetel van de Regering. Een levendige universiteitsstad die zich na het vertrek van de talrijke hoogwaardigheidsbekleders en geheel herpakt heeft.Universiteitsstad ook en met een bewogen geschiedenis van maar liefst 200 jaar! Dit blijkt misschien wel meest uit de restanten van het ”Sterntor”, het over-gebleven deel van de eeuwenoude vestingmuur. Een bezoek aan Bonn moeten we combineren met een begeleide stads-rondrit. Alleen zo komen we alles aan de weet over deze zeer interessante stad, waar zo vaak, zo maar aan voorbij gereden wordt. De dag begint met een kopje koffie met iets lekkers in Brühl. Daarna gaan we naar Bonn waar zich een gids in de bus meldt. En de volgende twee uur zult u aan haar/zijn lippen hangen. Tegen half twee is de rondrit voorbij en krijgt u de rest van de middag de gelegenheid om te lunchen en daarna volop te genieten van de vele mogelijk-heden (winkelen, musea, kerken, terrassen etc.) die Bonn biedt. Aan het eind van de middag brengt de bus u terug naar Limburg waar u in Vaals of Vijlen aan tafel gaat voor een smakelijke maaltijd.

75 EEN REISJE ÓPEN LANGS DE RIJN

Na een koffiestop begint het eigenlijke programma met een mooie natuurtocht door het Wiedtal. Een mooi natuur-gebied langs het riviertje de Wied, zuide-lijk van Königswinter en oostelijk van de Rijn. Deze tocht eindigt in Linz am Rhein waar de lunchpauze wordt gehouden. Desgewenst kunnen we ter plaatse een lunch voor u organiseren!Dit middeleeuwse stadje met z’n kleurige vakwerkhuizen heeft de naam ’bunte Stadt’ gekregen. Vooral de gave burcht uit 1365, de oude stadsmuren en het laatgotische raadhuis zijn de moeite waard.Een plaatselijke VVV-gids kan u daar tijdens een 1 uur durende wandeling alles over vertellen!

Na een korte pauze, volgend op de wandeling, wordt om 15.30 uur ingescheept voor een mooie boottocht van Linz naar Bad Godesberg. Daar staat de bus weer op u te wachten om de terug te brengen naar Limburg, maar natuurlijk met een afscheidsdiner onderweg.

Tja, zo’n reisje langs de Rijn blijft toch altijd nog een belevenis!

76De Rijn- en Ahrdaltocht is een afwisselende natuurtocht.Vanuit Zuid-Limburg wordt u eerst naar het mooie plaatsje Königs-winter gebracht, hier kunt u koffiedrinken.De veel bezongen, oude ’Vader Rijn’ is een mooie rivier en ook het daarbij behorende rivier-/wijnlandschap is in deze streek erg mooi.U maakt vanuit Königswinter een ongeveer één uur durende boot-tocht op de Rijn naar Remagen. Even voorbij Remagen verlaten we de romantische Rijn en rijden het Ahrdal in.Het dal is een van de mooiste en drukst bezochte zijdalen van de Rijn. Langs de Ahr ligt het grootste aaneengesloten rode wijngebied van Duitsland rijpen de druiven op een oppervlakte van zo’n 700 ha.Er worden dan ook diverse wijndorpen gepasseerd: bijv. Bad Neuenahr, Ahrweiler, Mayschoss en natuurlijk het centrum van het romantische Ahrdal: Altenahr.De wijnbouw speelt in dit gebied een zeer grote rol en het is dan ook vanzelfsprekend dat wij U in de gelegenheid stellen om een wijn-kelder te bezoeken.

NATUURTOCHT DOOR HETRIJN- EN AHRDAL

BONN, STAD VOL TRADITIEVERVLOGEN TIJDEN INWIJNBRANDERIJ DUJARDINEN BRÜGGEN

Prijslijst blz. 43-47

Page 32: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 232

Brohltal-Schmalspureisenbahn Betriebs-GmbHKapellenstr. 12 · 56651 Niederzissen · Tel. 0 26 36 / 8 03 03 · Fax 8 01 46www.vulkan-express.de · [email protected] · automatische Fahrplanansage: 0 26 36 / 8 05 00

BROHLTAL-EISENBAHN

Auf schmaler Spur durch die Natur –von Brohl am Rhein bis Engeln in der EifelÜber Viadukte, durch einen Tunnel und über eine5,5 km lange Steilstrecke mit 400 m Höhenunterschied

Wir fahren von Ostern bis November; Sa., So., Di., Do. und Feiertage, Mi. und Fr. von Juni bis Sept.Abfahrt Bahnhof Brohl/Rhein: 9.30 und 14.10 Uhr (Mi. und Fr. nur 9.30 Uhr)Zusätzliche Abendfahrten von April bis November, Nikolaus- und Winterfahrten, kostenloser Fahrrad-transport, Getränkeservice im Zug, Sonderfahrten nach Ihren Wünschen – sprechen Sie mit uns !

Ob alleine, zu zweit oder in Gruppen, mit dem Verein, mit Kollegen oder dem ganzen Betrieb,mit oder ohne Fahrrad, für den Wander- und Naturfreund, aber auch für den, der nur mit dem Zug wandert. Geführte Wanderungen im Vulkanpark zu allen Jahreszeiten.

Page 33: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 33

77 BAD BREISIG ENVULKAN EXPRESS

78Vanuit Limburg gaan wij vliegensvlug naar Weeze Airport waar u, na ontvangst, langs de start- en landingsbaan kunt genieten van koffie en een heerlijk stukje duits gebak. Vervolgens maakt u kennis met het heden en verleden van deze luchthaven. Deze rondleiding is een spannende ontdekkingstocht op het enorme terrein van de voormalige Britse militaire basis Weeze/Laarbruch. Het professionele team dat de rondleiding verzorgt, geeft u op onderhoudende wijze een terugblik in de geschiedenis, de actuele situatie en de toekomst van de luchthavens. Beleef de lucht-haven ”Live”! Een boeiend historisch overzicht over de voormalige Britse basis in een van de luchthaven gebouwen. Vervolgens gaat met uw touringcar langs de hangaars, munitieopslagplaatsen, atoom-schuilbunker, kortom alles wat tot vóór 1999 op een soms angstaan-jagende barrière leek met hekken en wachtposten is nu tijdens de rondleiding toegankelijk. Ook ziet u tijdens de rondrit de nieuwe passagiersterminal, platforms, parkeerplaatsen, brandweerkazerne, enz.. Op het platform staan altijd vliegtuigen die u vanuit de bus kunt zien. Na dit indrukwekkend bezoek vervolgt u de weg richting Kevelaer. Hier heeft u voldoende tijd om één van de vele goede lunchadressen op te zoeken. Nadat u zelf een goede indruk van deze prachtige plaats heeft opgedaan staat er in de loop van de middag een gids gereed die u de ongekende plekjes van dit bedevaartsoord zal laten zien. Natuurlijk zal er een mooi driegangen diner tijdens de terugreis niet ontbreken.

Een dagtocht die u door de Vulkaneifel en het Brohltal naar Bad Breisig brengt. De dag begint als altijd met een koffiestop. In dit geval is dat in Heimerzheim bij hotel Weidenbrück. Aansluitend brengt de bus u naar Engeln/Kempenich. Vanuit Engeln/Kempenich maakt U een rit per trein, de Vulkan Express vanaf het stationnetje Engeln/Kempenich naar Brohl/Lützing. U maakt een mooie rit door het Brohltal. Het treintje rijdt met zo’n 20 km per uur door het landschap en u overwint een hoogteverschil van zo’n 400 meter.

Aansluitend brengt de bus U naar Bad Breisig voor een lunch en waar u met een gids een stadswandeling maakt. Het is een leuk kuuroord met een mooie Rijnpromenade waar talrijke horecafaciliteiten zijn. Eenmaal terug in Limburg is een 3-gangen diner of een boottocht de afsluiter van deze veelzijdige dag.

79Een van de bekendste wijnstadjes aan de Moezel is het karakteris-tieke Cochem. Een plaats met alle bekoorlijkheden die de Moezel kenmerken; steile wijnbergen, prachtig begroeide heuvels en een middeleeuwse burcht, de Reichsburg, die dominant boven het stadje uitsteekt.

Onze tocht voert via de Eifel naar Blankenheim waar U koffie drinkt.We komen dan rond het middaguur in Cochem en gaan meteen aan boord van een boot voor het maken van een rondvaart op de Moezel.Aansluitend is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lunchen of om het stadje te verkennen.Vervolgens heeft u uitgebreid de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en Cochem te bekijken. U zult zich hier absoluut niet vervelen. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons eigen Limburg voor een afscheidsdiner.

80Van eind november tot aan Kerstmis kunt u bij onze oosterburen terecht om een van de vele sfeervolle kerst-markten te bezoeken.Aan te bevelen is een bezoek aan de prachtige kerst-markt in DORTMUND. Er staat niet alleen de grootste kerstboom van Europa, maar de bezoeker wordt hier ook bijzonder gastvrij ontvangen, men krijgt platte-grondjes en kan vervolgens urenlang genieten van een aaneenschakeling van prachtige winkelzones en kerstmarkten.

Kortom, Dortmund is een echte aanrader!Maar natuurlijk brengen wij u en uw vereniging met even plezier naar een van de andere Duitse steden, bijvoorbeeld ESSEN, KEULEN, DÜSSELDORF of TRIER.

KERSTMARKTEN BIJ ONZEDUITSE BUREN

COCHEM,PAREL AAN DE MOEZEL

Prijslijst blz. 43-47

VLIEGVELD WEEZE”VAN HET VERLEDEN NAAR DE TOEKOMST” EN KEVELAER

Page 34: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 234

Page 35: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 35

81Een zeer relaxte middagtocht, die begint in een verrassend «museum» in Vaals, u vervolgens door het schitterende Limburgse land voert en eindigt met een lekkere maaltijd.Sinds twee jaar wordt de monumentale

kloosterkapel in Vaals bevolkt door honderden heiligen. Een unieke verzameling beelden tot wel 3,5 meter hoog. Een kleurrijke kijkdoos waarbij elke heilige zijn eigen verhaal heeft. En met een museum-winkeltje voor het onvermijdelijke souvenir.Maar er is meer. In het bijbehorende kloosterpark is het goed wandelen. U vindt er de oudste boom van Vaals, een Lourdesgrot en veertien prachtige kruiswegstaties. Koffie drinken en genieten van een lekker stuk vlaai doet u in museumcafé «De Zwarte Madonna». Geheel in stijl zit u op antieke bidstoeltjes of uitgesneden koor-banken. Ook hier wordt u omringd door kleurrijke beelden en andere wanddecoraties.Dit is, op veler verzoek, een uitje om te onthaasten onder het motto alles op het gemak. Met: 1. Weinig kilometers; 2. Korte loop-afstanden; 3. verwend worden met koffie en gebak; 4. een bewonde-renswaardige hoeveelheid heiligen; 5. een verrassingstocht door het Limburgse land en 6. een lekker diner tot besluit!

OP DE KOFFIE BIJDE HEILIGEN IN VAALS

82 VANUIT ’KLEIN LIMBURG’ DOORHET LIMBURGS LANDSCHAP

In Bocholtz ligt een hoeve waar het goed toeven is. De Scholtissenhof is niet alleen een uitspanning waar je lekker kunt eten en drinken, maar herbergt ook de tentoonstelling «KLEIN LIMBURG». Een verzameling van Limburgse vakwerkwoningen, kastelen, bekende boerenhoeves en rijkspanden.Ieder gebouw heeft zijn eigen geschiedenis en minstens een bijzonder detail dat bijdraagt aan het gevoel in Limburg te zijn. Enkele voorbeelden : het markante station van Valkenburg, het prachtige gemeentehuis van Kerkrade en het statige kasteel Vaalsbroek.Bij aankomst in Bocholtz wordt u eerst getrakteerd op koffie met vlaai; daarna is het tijd om de tentoonstelling te bewonderen en de videopresentatie te volgen. Deze laat u meegenieten van de culturele rijkdom van onze mooie provincie. In de middaguren volgt een rit door het Limburgse landschap die eindigt met een 3-gangen afscheids-diner in een van onze partnerrestaurants.

83Altijd al willen weten hoe radio- en televisie-programma’s gemaakt worden? Tijdens deze middag gaat u het zien en meebeleven!Vanuit de door u gekozen vertrekplaats brengen wij u naar Maastricht waar u in het gebouw van L1-TV ontvangen wordt met koffie/thee en vlaai. U krijgt vervolgens een rondleiding door de radio- en tv-studio’s, diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Misschien woont u wel de live-uitzending van «Het Balkon van Limburg» bij. Dit alles duurt bij elkaar zo’n anderhalf uur.Daarna heeft u twee mogelijkheden. U kiest voor enkele uurtjes vrije tijd in mooi Maastricht. Een stad met een geschiedenis die teruggaat tot in de Keltische tijd. Het historische stadscentrum, de verschillende Romaanse en andere stijlkerken en de prachtige pleinen. Heeft u de stad al eens al eens als toerist bekeken?OF wij maken per bus een panoramarit door het Mergelland. Het zo geliefde Limburgse land met de kronkelende riviertjes, glooiende hellingen, kastelen, landelijke dorpjes, vakwerkhuisjes en grote bos-partijen. Het Geul- en Gulpdal werd enige jaren geleden nog uitgeroe-pen tot het mooiste landschap van Nederland. Een andere bijzonder-heid is het mergellandschap tussen Valkenburg en Maastricht dat ondergronds een kilometerslang gangenstelsel verborgen houdt.

U vraagt en wij draaien! Ook deze middagtocht eindigt met een smakelijk diner in een van onze parterrestaurants.

Middag-tochten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ L1 RADIO & TV

Prijslijst blz. 43-47

Page 36: Brochure Dagtochten 2012

Ook voor al uw

meerdaagse groepsreizenvolledig op maat.

• Stedenreizen

• Excursiereizen

• Cultuurreizen

”Onze reisprofessionals

staan u graag te woord !”

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 236

Page 37: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 37

85Zoekt u iets voor een halve dag, dan is deze middagtocht naar Hasselt zeer geschikt en interessant bovendien.U krijgt ook een goed idee van de streek, want de rit naar Hasselt voert via een mooie route (met onderweg een koffiestop). Het is de bedoeling om rond 15.00 uur in Hasselt te arriveren.Hasselt is een dynamische stad met een aantrekkelijk winkelcentrum.Maar in het centrum zijn ook heel wat bezienswaardigheden. Zo raden wij U aan eerst een bezoek te brengen aan het Nationaal Jenevermuseum. Dit is gevestigd in een prachtige, authentieke 19e-eeuwse jeneverstokerij. Het productieproces ”van korrel tot borrel” wordt met de oorspronkelijke apparatuur getoond. Het bezoek wordt afgerond in het proeflokaal, waar een pittige borrel op U wacht !

Er blijft nog wat tijd over om nog wat andere sfeer te proeven: gezellige terrasjes en cafeetjes zijn er volop en u raakt bovendien niet uitgekeken op vele mooie winkels.Om 17.30 uur vertrekt de bus terug naar Limburg en wordt dit middagje afgesloten met een lekker diner.

HASSELT, VOOR EENINTERESSANTE MIDDAGTOCHT

86

84

AKEN: DICHTBIJ MAAR ZEKERNIET MINDER INTERESSANT

ZUID-LIMBURG,MAAR DAN ANDERS

Wie bij Vaals de grens over gaat, staat meteen in AKEN of AACHEN. Een interssante stad, niet in de laatste plaats vanwege de prach-tige dom. Niemand minder dan Karel de Grote was degene die de grondslag legde voor de tegenwoor-dige stad. Tegenwoordig een belangrijke industrie- en handelsstad aan de noordwestelijke rand van de Eifel in het mooie Wurmdal. Al sinds eeuwen is Aken ook een bekende zwavelbadplaats met de warmste bron (75 graden!) van Midden-Europa. U gaat het allemaal zien en horen. De middag begint met het gebruikelijke kopje koffie met gebak. Dat wordt genoten in Venwegen in restaurant Birkenhof. Aan-sluitend is er rond kwart over twee een stadswandeling met gids gepland. De historische Altstadt met de smalle steegjes, de histori-sche pleintjes, de Dom en het Raadhuis. Ze leveren stuk voor stuk interessante anekdotes op. Helemaal vol van deze informatie krijgt u nog enige vrije tijd in de stad van Karel de Grote. Dan pikt de bus u weer op en gaat u in Limburg aan tafel voor een 3-gangen diner.

”Wie verre reizen doet kan veel verhalen”, zo luidt een bekende uit-drukking. Dat is zeker waar, maar weten de meesten van ons wel hoe mooi ons eigen Limburg écht is ?

Laat U vandaag eens meevoeren op een mooie tocht door Zuid Limburg. In over-leg met U stellen wij de meest interessante route samen. Wat toeristische bezienswaardig-heden betreft zijn er zóveel moge-

lijkheden. We kunnen er zonder problemen meerdere dagtochten mee vullen. Voor de hand ligt een bezoek aan Maastricht met z’n prachtige kerken, mooie musea, grotten, kazematten, boottochten enz. Valkenburg heeft natuurlijk ook heel wat te bieden !

Maar, mogen wij U eens attent maken op zeer interessante maar minder bekende excursiemogelijkheden, zoals:• Industrion, Kerkrade;• Het Afrikamuseum in Cadier en Keer;• Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM);• Mondo Verde, Landgraaf• Het Gaiapark, Kerkrade

Wij combineren graag een en ander voor u!

87Dit bekende toeristenplaatsje ligt in het rotsachtige dal van de Rur en aan de oevers van deze waterloop liggen talrijke vakwerkhuizen.

Daarbovenuit ziet U op de steile Schloßberg de restanten van de middeleeuwse burcht.Het druk bezochte stadje ligt eigenlijk maar op een steenworp van Limburg. Dwaal er door de pittoreske steegjes, geniet van de prachtige geveltjes, de romantische hoekjes en aardige doorkijkjes over het riviertje de Rur.

Ook interessant is een bezoek aan de Glashütte Monschau: een glasblazerij met glasmuseum, demonstraties en een tentoonstelling.Vanuit Monschau is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Krippana: de beroemde kerstkribben tentoonstelling in Losheim.Gedurende het hele jaar presenteert Krippana op een opper-vlakte van 2500 m2 weer andere, grote en kleine kerstkribben en -stallen uit de hele wereld.

MIDDAGTOCHTNAAR MONSCHAU

Prijslijst blz. 43-47

Page 38: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 238

Individuele dagtochtenIn 2012 biedt Jacobs Touringcars u ook de mogelijkheid om individueel of in een kleiner gezelschap deel te nemen aan een dagtocht uit ons uitgebreide aanbod. Gezelschappen vanaf 20 personen worden op een adres naar wens opgehaald en terug gebracht. Alle genoemde prijzen zijn per persoon.

Opstapplaatsen:Maastricht GeusseltValkenburg Station VeoliaGulpen BusstationKerkrade busstation Parkstad Limburg StadionHeerlen NS busstationSittard NS VoorzijdeBrunssum LindepleinRoermond NS busstation

FLORIADE Zie pagina 6 en 7Vertrekdatum : 13, 20, 27, 30 april, 4, 11, 18, 25, 28 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni, 6, 13, 20, 27 juli, 3, 10, 17, 24, 31 augustus, 7, 14, 21, 28 september, 5 en 12 oktober 2012Vertrektijd : 09.30-10.30 uurThuiskomst : 19.00-20.00 uurPrijs : € 39.50Inbegrepen : Vervoer per Keurmerk Touringcar, entree Floriade

Keukenhof met bloemencorsoEen bezoek aan Keukenhof is meer dan alleen maar genieten, het creëert de wens om, liefst morgen nog, bloembollen te kopen en te planten. Om te laten zien hoe de wondere wereld van bloembollen één op één te vertalen is naar tuin en balkon heeft Keukenhof zeven verleide-lijke inspiratietuinen aangelegd. De tuinideeën voor 2012 overtreffen de stoutste verwachtingen. Natuurlijk mag u tijdens dit bezoek de jaarlijkse bloemencorso niet missen.Vertrekdatum : 21 april en 31 augustus 2012Vertrektijd : 09.00-10.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 47.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree Keukenhof, bezoek aan bloemencorso

Koninginnedag AmsterdamZoals ieder jaar staat Amsterdam ”op zijn kop” tijdens Koninginnedag op 30 april. Beleef het ”live” en breng een zorgeloos bezoek aan dit mooie feest. U arriveert tegen de middag en zult in de loop van de avond huiswaarts keren.Vertrekdatum : 30 april 2012Vertrektijd : 09.30-10.30Thuiskomst : 22.30-23.30Prijs : € 32.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, vrije tijd Amsterdam / stadsplattegrond

Libelle ZomerweekDe Libelle Zomerweek wordt in 2012 beter, leuker, verrassender en gezelliger dan ooit. Het thema dit jaar is: Chinatown. Een gezellig drukke markt in downtown Shanghai, de georganiseerde chaos van een straat in Hong Kong … Dát wordt het gevoel van de Libelle Zomerweek. Stoom kringelt uit grote pannen omhoog. Er wordt druk gepraat, onderhandeld en gelachen. Links en rechts schieten mensen op zwaar beladen fietsen voorbij. Overal geroezemoes en gezellige drukte. Koopwaar staat uitgestald in opgestapelde manden en kratten. Alles ruikt, voelt, klinkt, smaakt en ziet er uit alsof je in het Verre Oosten bent. De Zomerweek is een driedimensionale weergave van het blad Libelle. Alle pijlers waarop het blad is gebouwd, zoals culinair, tuinieren, schoonheid, ’human interest’ en wonen zijn vertegenwoordigd middels thematische paviljoens en kleinere participanten. Het kloppende hart van de Zomerweek is het Libelleplein, waar u kunt genieten van wervelende modeshows, swingende optredens, prikkelende interviews met politici, lekkere kook-

demonstraties, inspirerende workshops en verrassende masterclasses. Rondom het centrale plein leidt anderhalve kilometer boulevard u langs vele paviljoens, waar adverteerders en exposanten hun merk laten beleven en hun producten laten proeven, proberen en kopen.Vertrekdatum : 11 en 12 mei 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 48.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree Libelle Zomerweek

Bloesemdagtocht Sint TruidenNadat u aan boord bent gestapt in één van onze luxe touringcars, zal de chauffeur u de mooie plaatjes uit de Belgische Voerstreek laten zien. In deze periode staat alles in bloei hetgeen schitterende aanzichten geeft. Na een stop voor een heerlijke kop koffie met gebak vervolgt u de reis naar Tongeren, het oudste plaatsje van België. Hier heeft u de mogelijk-heid het centrum op eigen gelegenheid te bezoeken. Rond de klok van twee zult u Tongeren verlaten en zal de chauffeur u meenemen door de wereld van het fruit. Hij rijdt met u langs de vele fruitgaarden en fruit-veilingen om zo uiteindelijk in Sint Truiden te arriveren. Deze stad biedt vele mogelijkheden en heeft een bruisend centrum met veel winkels en een gezellige markt waar u zeker gebruikt kunt maken van één van de vele terrasjes. Tegen het einde van de middag zult u Sint Truiden verlaten en onderweg naar huis nog verwend worden middels een heerlijk driegangen diner. Een echte aanrader om lekker te ontspannen!Vertrekdatum : 18 mei en 27 juni 2012Vertrektijd : 09.00-10.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 43.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en gebak, driegangendiner

Dagtocht Duitse EifelDeze tocht brengt u naar de Duitse Eifel waaronder het onder de Neder-landers bekende plaatsje Monschau. Een uiterst charmant en schilder-achtig plaatsje, dat zich verstopt heeft in een, door het kronkelend riviertje de Rur uitgesleten, slam en rotsachtig dal. Langs de oevers van de Rur gaat het vervolgens naar het plaatsje Rurberg, gelegen in het Duitse natuurpark aan de oever van de prachtige Rur-Talsperre. Dit stuw-meer is met haar omtrek van circa 50 kilometer het grootste stuwmeer van Duitsland. Het spreekt vanzelf dat u hierop een rondvaart maakt (naar Schwammenauel). Na de middag staat Heimbach op het programma. Het ongeveer 4.500 inwoners tellende stadje ligt op de rechteroever van de Rur en wordt overheerst door de indrukwekkende, middeleeuwse Burg Heimbach. Ook kunt u naast die burcht het uit de 18e eeuw daterende bedevaarts kerkje met een prachtig beschilderd altaarstuk bewonderen. In deze tocht staan de natuur, het mooie Eifel landschap, maar ook de Eifel cultuur centraal. Tijdens de terugreis staat er nog een heerlijk driegangen diner op u te wachten.Vertrekdatum : 10, 24 juli en 7 augustus 2012Vertrektijd : 09.00-10.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 49.70Inbegrepen : Vervoer per luxe touringcar, boottocht, driegangen diner

Page 39: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 39

Dolfinarium Harderwijk of Walibi World BiddinghuizenU heeft vandaag de keuze een bezoek te brengen aan Walibi World Biddinghuizen of Dolfinarium Harderwijk. Ontmoet dolfijnen, walrussen, zeehonden en zeeleeuwen en geniet van spetterende shows en voorstellingen of ga in de diverse spectaculaire attracties van Walibi World.Vertrekdatum : 14 juli 2012Vertrektijd : 08.00-09.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 52.50 Dolfinarium HarderwijkPrijs : € 54.50 Walibi World BiddinghuizenInbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, Entreeticket

Burgers Zoo, Openluchtmuseum Arnhem enMovie World OberhausenU heeft vandaag de keuze een bezoek te brengen aan Burgers Zoo, Openlucht Museum te Arnhem of Movie World te Oberhausen. Maak kennis met de vele dieren van Burgers Zoo of ga terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum. Voor de liefhebbers van wat meer actie zal de chauffeur doorrijden naar Movie World Bottrop, zodat ook daar een ieder zich kan uitleven.Vertrekdatum : 21 juli 2012Vertrektijd : 08.00-09.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 48.00 Nederlands Openlucht MuseumPrijs : € 52.00 Burgers ZooPrijs : € 61.00 Movie World BottropInbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar en entreeticket

Safariepark Beeksebergen of Efteling KaatsheuvelIn Safaripark Beekse Bergen wacht een dag vol Afrikaanse avonturen! Maak kennis met maar liefst 1.500 wilde dieren in deze prachtige omgeving. Voor de gasten welke liever een bezoek aan de wondere wereld van De Efteling te Kaatsheuvel brengen komen deze dag ook volop aan hun behoeften. De chauffeur zal u deze dag tot voor de deur brengen en ook wederom ophalen.Vertrekdatum : 28 juli 2012Vertrektijd : 08.00-09.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 42.50 Beeksebergen HilvarenbeekPrijs : € 57.00 Efteling KaatsheuvelInbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar en entreeticket

Op Bedevaart door Nederland, België en DuitslandU brengt vandaag een bezoek aan de bedevaartsplaatsjes Kevelaer, Wittem en Banneux. In iedere plaats krijgt u voldoende tijd om alles goed te bezich-tigen. De dag zal afgesloten worden middels een goed verzorgd driegangen diner bij Museum Vaals, HET heilige beeldenmuseum van Nederland!Vertrekdatum : 09 augustus en 11 oktober 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 20.00-21.10Prijs : € 45.00Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, vrije tijd op diverse locaties, driegangendiner

Rozenfestival LottemHet rozenfestival is een tweejaarlijkse tentoonstelling van honderd-duizenden rozen verwerkt in prachtige rozenmozaïeken, rozenobjecten en rozentuinen in en om het centrum van Lottem. Het dorp is tijdens deze dagen één grote bloemenzee. Overal ziet u rozen, rozen en nog eens rozen; op, om en nabij het sfeervolle Marktplein, de meesterlijk versierde kerk, rondom het sprookjesachtige kasteel de Borggraaf met de feeërieke grachten, langs de romantische kasteellaan en langs de meanderende rivierbedding van de Maas. Miljoenen rozenknopjes en tienduizenden snijrozen zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, model-tuinen en prachtig versierde objecten. Ook zijn er honderden vazen met geurende buitenrozen, een groot assortiment kasrozen, een rozen-informatiecentrum, rozenmuziek, rozenfilms, een tuinfair, bloemschik-demonstraties, rozenspecialiteiten, een rozendokter, demonstraties over de verzorging, enz, enz. Kortom, Lottum is tijdens het Rozenfestival één grote bloemenzee. Een bezoek waard.Vertrekdatum : 11 augustus 2012Vertrektijd : 10.00-11.00Thuiskomst : 19.00-20.00Prijs : € 35.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, entree Rozenfestival

Opening Mosselseizoen in YrsekeIedere derde zondag van augustus vindt in Yrseke de opening van het mosselseizoen plaats.Naast het traditionele mosselen eten laten we u dit jaar ook kennis maken met minder traditioneel mosselen eten. Restaurateurs uit de regio maken voor u amuses, proeverijtjes en kleine gerechtjes met mosselen. Hun opdracht is om u te verrassen met allerlei verschillende wijzen waarop mosselen klaargemaakt kunnen worden. Stuk voor stuk zijn zij hier zeker te weten toe in staat. Laat u verrassen op de Mosseldag en ga de uitdaging aan om thuis ook eens meer met mosselen te doen!Vertrekdatum : 19 augustus 2012Vertrektijd : 08.00-09.00Thuiskomst : 20.30-21.30Prijs : € 31.00Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Yrseke + plattegrond

Wereldhavendagen RotterdamHaven en stad zijn in Rotterdam nauw met elkaar verbonden. Diverse havenbedrijven presenteren zich aan de kades van het Scheepvaart-kwartier (van de Erasmusbrug tot en met de Parkkade) en de Wilhel-minapier met zo veel mogelijk bijzonder havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die van binnen bezichtigd mogen worden. Daarnaast zijn er volop nautische demonstraties op het water. Snelle schepen schieten voorbij, helikopters verrichten halsbrekende toeren en de nautische dienstverleners laten zien wat hun taken zijn.Vertrekdatum : 08 september 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 32.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Rotterdam

Groenten en Fruitcorso TielFruit en groenten verbindt, samen met zaden, waarmee het allemaal begint. Fruit zoals u fruit nog nooit heeft gezien. Het Fruitcorso is een uniek evenement door de originaliteit en creativiteit die de ontwerpen uitstralen. Het draait allemaal om de prachtige praalwagens met verrassende ontwerpen die geheel zijn opgebouwd uit zaden, groenten en fruit. Ieder jaar slagen de vele vrijwilligers er weer in de wagens nog mooier en spectaculairder te maken, mede dankzij de technische hoog-standjes en de creatieve ontwerpen.Vertrekdatum : 08 september 2012Vertrektijd : 09.00-10.00Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 32.50 incl. vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, staanplaatsPrijs : € 46.00 incl. vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, tribuneplaats, programmaboek

Page 40: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 240

50+ Beurs UtrechtIn samenwerking met de organisatie van de bezoekers van de 50+ Beurs biedt Jacobs Touringcars u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan dit prachtige evenement. Met ruim 104.000 bezoekers is de 50Plus-Beurs ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Ruim 50.000 m² informatie, amusement en voordeel in de Jaarbeurs te Utrecht. Meer dan 600 stands in 6 beurshallen met workshops, lezingen en presenta-ties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, show, dans en expo-sities. Bezoekers beleven een heerlijke dag uit. Neem alle tijd voor het aanbod, de stands, de informatie en geniet van de ongedwongen sfeer, de variatie, de uitdaging van een dagje beurs. Een uniek evenement dat geen gelijke kent.Vertrekdatum : 12, 13, 14, 15 september 2012Vertrektijd : 07.30-08.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 21.00Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar en entreeticketOpmerkingen : Op 11 september vindt er een middag/avondprogramma met diverse optredens plaats € 37.50 incl. Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, entreeticket, concert

Dagtocht door het Rijn­ en AhrdalDe Rijn- en Ahrdaltocht is een afwisselende natuurtocht. Vanuit Limburg brengt u eerst een bezoek aan het mooie plaatsje Königswinter, alwaar u voldoende vrije krijgt. De veel bezongen, oude ”Vader Rijn” is een mooie rivier en ook het daarbij behorende rivier-/wijnlandschap is in deze streek erg mooi. U maakt vanuit Königswinter een ongeveer één uur durende boottocht op de Rijn naar Remagen. Even voorbij Remagen verlaten we de romantische Rijn en rijden het Ahrdal in. Het dal is een van de mooiste en drukbezochte zijdalen van de Rijn. Langs de Ahr ligt het grootste aaneengesloten rode wijngebied van Duitsland en rijpen de druiven op een oppervlakte van zo’n 700ha. Er worden dan ook diverse wijndorpen gepasseerd: bijvoorbeeld Bad Neuenahr, Ahrweiler, Mayschoss en natuurlijk het centrum van het romantische Ahrdal: Altenahr. De wijnbouw speelt in dit gebied een zeer grote rol en is dan ook vanzelfsprekend dat wij U in de gelegenheid stellen om een wijnkelder te bezoeken.Vertrekdatum : 26 juni en 04 oktober 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 19.00-20.00Prijs : € 42.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, driegangen diner

Krea Doe Beurs UtrechtKreaDoe is de meest veelzijdige en grootste hobbybeurs van Nederland. U kunt er terecht voor tientallen hobby’s, om lekker te shoppen, om inspiratie op te doen of aan de slag te gaan in de vele workshops. De volgende onderdelen worden uitgebreid aangeboden: Papier & Kaarten, Sieraden, Scrapbooking, Stempels, Huis- & Tuindecoratie, Poppen & Beren, Tekenen & Schilderen, Wol & Handwerken, Keramiek & Mozaïek, Zelfmaakmode, Hobby algemeen, Hobby materialen, Boeken & Magazines, Patchwork & Quilting, Beauty, KreaKids, Koken & Bakken, Fotografie, Zeep. Kortom om al uw interesses aanbod te laten komen.Vertrekdatum : 02 november 2012Vertrektijd : 07.30-08.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 29.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree beurs

Zwarte Markt BeverwijkDe Bazaar in Beverwijk is al ruim 30 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen en bestaat uit verschillende marktdelen; ’Zwarte’ Markt, Oosterse Markt, Grand Bazaar, Computermarkt, Hal 30 en Buiten-markten. De Bazaar is dynamisch, gedurfd en elk weekeinde weer anders en gezellig. Elk marktdeel koestert zijn eigen cultuur, sfeer en karakter en herbergt een eigen kenmerkend aanbod. De Bazaar weet echt iedereen te vermaken!Met ruim 2.500 winkels is De Bazaar Europa’s grootste overdekte markt. Het perfecte, goedkope dagje uit, ook bij slecht weer. Een smeltkroes van culturen, nationaliteiten, religies en talen. Of u nu op zoek bent naar antiek, curiosa, hippe kleding, boeken, schoenen, gebruikte of nieuwe computers, auto-onderdelen, kristal uit Oost-Europa of tropisch groente en fruit. Dankzij de livemuziek, standwerkers en gezellige terrassen is het niet alleen prettig winkelen geblazen, maar ook erg gezellig. Ook komt u hier - smullend - aan uw trekken. Op de menukaarten van de 65 restaurants in en rondom De Bazaar prijken zowel alledaagse, oer-Hollandse maaltijden als exclusieve gerechten. Van patat met frikandel tot meer exotischer varianten als sushi.Vertrekdatum : 17 november 2012Vertrektijd : 07.30-08.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 32.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree Bazar

Margriet Winter FlairWat is Margriet Winter Fair? Margriet Winter Fair is het grootste winter-feest van Nederland en is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor de elfde keer wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Een bezoek aan Margriet Winter Fair is een heerlijk dagje uit om helemaal in de sfeer van de feestdagen en wintermaanden te komen en te genieten van heel veel leuke activiteiten. Workshops, modeshows, proeverijen, kook-demonstraties, spetterende optredens van artiesten, ontmoetingen met auteurs, Margriet columnisten en -coryfeeën, inspiratie opdoen en natuurlijk heel veel kerstshoppen. Het kan allemaal tijdens Margriet Winter Fair!Vertrekdatum : 22 en 23 november 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 39.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree Margriet Winterflair

Kerstmarkt OberhausenIn en om het winkelcentrum CentrO in Oberhausen, wordt alles omgetoverd en u wordt overgoten met kerst. Het is een sprookje van fonkelende kristallen, kerstversiering, sparrengroen en fascinerende lichtjes. De kerstmarkt op het buitenterrein behoort tot één van de grootste van het hele Ruhrgebied, met meer dan 135 prachtig gedecoreerde houten kraampjes die u uitnodigen om alles rondom kerst te ontdekken en te proeven. U vindt hier allerlei verrassingen en speel-goed, maar ook veel lekkernijen en bijzondere kunstnijverheid. Wanneer u in Oberhausen komt en de sfeer proeft, kunt u niet meer wachten tot het echt kerst is!Vertrekdatum : 18 december 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 19.00-20.00Prijs : € 22.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Oberhausen

Page 41: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 41

Kerstmarkt Valkenburg en AkenVandaag geniet u van de kerstsfeer in uw eigen buurt. Als eerste brengt u een bezoek aan één van de bekendste en grootste ondergrondse kerst-markten van Nederland, namelijk de Kerstmarkt in Valkenburg aan de Geul. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van deze Kerstmarkt. Nadat u volop heeft kunnen genieten in Valkenburg zet u in de loop van de middag koers richting Aken. Hier zult u de middag hard nodig hebben om de honderden kraampjes te bekijken. In het begin van de avond zal de chauffeur u wederom terug brengen naar uw opstapplaats. Kortom: voor een gezel-lige kerstsfeer hoeft u niet ver weg.Vertrekdatum : 4, 6, 11, 13 december 2012Vertrektijd : 09.30-10.30Thuiskomst : 19.30-20.30Prijs : € 25.00Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, entree Kerstgrot

Kerstmarkt KeulenIn Keulen staan u maar liefst zes heel bijzondere kerstmarkten te wachten: de schilderachtige kerstmarkten bij de Dom, op de Alter Markt en de Neumarkt, de sprookjesmarkt op de Rudolfplatz, de middeleeuwse kerstmarkt bij het chocolademuseum en de drijvende kerstmarkt op een schip van de rederij Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt. U zult gefascineerd zijn van de talloze marktkraampjes, internationale lekker-nijen, de sfeervolle kerstconcerten en podiumshows, de ’kribbenweg’.Vertrekdatum : 07 december 2012Vertrektijd : 08.30-09.30Thuiskomst : 19.00-20.00Prijs : € 22.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Keulen

Kerst in de Voerstreek en LuikNa de laatste opstapplaats zal uw chauffeur een mooie route door de voerstreek maken en in ’s Gravenvoeren pauzeren, zodat u kunt genieten van een heerlijke kop koffie met gebak bij Blanckthijs.U vervolgt de weg richting Luik. Het kerstdorp in Luik is een grote belevenis. Niet voor niets is dit het grootste en tevens oudste kerstdorp van heel België! Wat begon als een klassieke kerstmarkt, is inmiddels uitgegroeid tot een waar dorp met een eigen dorpsraad, straatjes, 200 chalets en dus ook haar eigen bewoners! Het kerstdorp is dus veel meer dan alleen een kerstmarkt. Het kerstdorp heeft zoals ieder dorp zijn eigen Commissarissen, adviseurs en een burgemeester, die verantwoor-delijk is voor de animatie en het leven in het dorp. Alle straten, steegjes en pleinen worden versierd en er hangt een unieke magische sfeer in Luik. In 25 jaar van bestaan, is het kerstdorp in Luik uitgegroeid tot groot-ste kerstmarkt van België door de omvang, de duur en de sfeer. Jaarlijks trekt het kerstdorp naar schatting meer dan anderhalf miljoen mensen naar de stad. Het kerstdorp bevindt zich op Place Saint Lambert, met een uitloper naar Place du Marché. Sinds 3 jaar wordt er ook een grote sleepiste opgebouwd aan de zijkant van het plein, terwijl centraal op het plein een reuzenrad verrijst. Op Place du Cathédrale verrijst een grote ijsbaan die de winterpret compleet maakt!Vertrekdatum : 12 december 2012Vertrektijd : 09.30-10.30Thuiskomst : 19.30-20.30Prijs : € 27.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en gebak, vrije tijd Luik

Kerstmarkt DüsseldorfHet ideale uitje voor kerstliefhebbers: de kerstmarkt in Düsseldorf! Duitsland staat bekend om haar gezellige kerstmarkten. Toch steekt eentje met kop en schouders boven de rest uit.De kerstmarkt Düsseldorf is verreweg de leukste van Duitsland. Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke gluhwein en lekkere-hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd. Kortom; wat wilt u nog meer …… misschien sneeuw??Vertrekdatum : 14 december 2012Vertrektijd : 09.30-10.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 22.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Düsseldorf

Kerstmarkt EssenDe internationale kerstmarkt Essen hoort met zijn ca. 250 kraampjes bij de grootste en meest favoriete in Duitsland. Met buitengewone ideeën voor cadeautjes en culinaire specialiteiten uit alle delen van de wereld doet de internationale kerstmarkt Essen zijn naam alle eer aan. En nog steeds is er iets nieuws te ontdekken …Taai-taai, glühwein en paradijsappels. Gebeeldhouwde kribbes, fraaie adventspyramides en reukmannetjes, kaarsen uit bijenwas en hand-geschept papier - door de verschillende reuken, de lekkere hapjes en de mooie cadeautjes komt u op de Essense Kerstmarkt in kerststemming. Zoals de naam al zegt biedt de Internationale Kerstmarkt Essen exotische geschenken uit de hele wereld aan: sculpturen uit Afrika, kunsthandwerk uit Rusland, vrolijke figuurtjes uit Cuba, Griekse verlichte huisjes en X-mas-presenten voor de US-fans. Ook culinair nodigt de Kerstmarkt uit voor een wereldreis: Arabische falafel, Poolse bigos, Franse crèpes of Hollandse poffertjes? Kiezen is moeilijk!Vertrekdatum : 21 december 2012Vertrektijd : 09.30-10.30Thuiskomst : 20.00-21.00Prijs : € 22.50Inbegrepen : Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar, koffie en cake, vrije tijd Essen

Voor meer informatie, reserveringen en dagtochten kunt u terecht op onze website www.jacobs­touringcars.nl.Aanmelden kan ook via 043­6015242 of info@jacobs­touringcars.nl.Drukfouten en wijzigingen voorbehouden.Indien een dagtocht vanwege te weinig deelnemers geen doorgang kan vinden, dan zult u hier tijdig over geïnformeerd worden. U heeft dan de mogelijk om van een andere dagtocht gebruik te maken of Jacobs Touringcars zal uw betaling retourneren.Jacobs Touringcars wenst u alvast veel plezier tijdens uw dagtocht!

Page 42: Brochure Dagtochten 2012

♦♦♦ ♦♦♦♦

♦♦♦♦♦

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 242

Jacobs

Page 43: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 43

PRIJSBIJLAGE GROEPSDAGTOCHTEN 2012

Nederland

Bij vrijwel al onze tochten zijn inbegrepen:• De buskosten (uitgaande van minimaal 40 deelnemers per touringcar);• Koffie met gebak op de heenreis of bij aankomst;• Meestal een entree, boottocht of excursies, maar dit staat bij iedere reis apart vermeld;• Een diner op de thuisreis

De vertrektijd en tijd van terugkomst kunt u natuurlijk zelf bepalen. Bij de prijsstelling zijn wij uitgegaan van maximaal 12 uren voor de dagtochten en 7 uren voor de middagtochten. Wilt u langer van een tocht genieten dan zullen wij dit apart offreren. Wilt u het programma van een dagtocht zelf samenstellen, dan zijn wij u daarbij natuurlijk graag behulpzaam.

1 Volendam en Zaanse Schans: sfeer uit vervlogen tijden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht Zaanse Schans Driegangen diner € 47,00

2 Den Haag, Koninklijke dagtocht Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Madurodam Driegangen diner Royal tour Den Haag op aanvraag € 51,25

3 Het Verleden bewaart in Arnhem Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Openlucht Museum Driegangen diner € 53,25

4 Burgers Zoo en Safaripark Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Burgers Zoo Driegangen diner € 57,75

5 Rotterdam, maar dan anders Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit olv gids Vrije tijd Rotterdam Entree Euromast Driegangen diner € 51,75

6 Geheimen in Dordrecht en varen door de Biesbosch Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Rondvaart door Biesbosch Driegangen diner € 51,50

7 Utrecht, Hart van Nederland Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Driegangen diner Incl. rondvaart + € 8,00 € 45,50

8 Midden Brabant te land en te water, incl. lunch Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Boottocht over de Waal Lunch Bezoek ’s-Hertogenbosch Driegangen diner € 61,25

9 Floriade Venlo Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Floriade Driegangen diner € 57,75 Lunchpakketten € 7,50

10 De Keukenhof blijft een toeristische trekpleister Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Keukenhof Driegangen diner € 54,25

11 Amsterdam, stad vol bezienswaardigheden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Amsterdam Bootocht door Amsterdamse grachten Driegangen diner € 45,75

12 Delft met zijn wereldberoemde aardewerk Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Porceleyne Boottocht Driegangen diner € 51,75

13 Rotterdam, Wereldhaven Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Havenrondvaart - Vrije tijd Rotterdam Driegangen diner € 49,25

14 Zit er echt een briljant in uw champagne? Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht door Amsterdamse grachten Entree Gassan Diamonds met echte diamant Vrije tijd Amsterdam Driegangen diner € 61,00

15 Streekgebonden in Westhoek Brabant en Klein Vaticaan Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree/rondleiding Vlasserij- en Suikermuseum Lunch Rondrit olv gids Bezoek klein Vaticaan Driegangen diner € 58,00

Page 44: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 244

16 Natuur en Cultuur op de Hoge Veluwe Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Paleis Het Loo Entree Park Hoge Veluwe Driegangen diner € 58,25

17 Per Koets door Ablasserdam, de molens van Kinderdijk en Dordrecht Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit per koets Rondrit olv uw chauffeur Vrije tijd Dordrecht Driegangen diner € 51,50

18 Giethoorn: Het Venetië van het Noorden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht door Giethoorn Vrije tijd Goethoorn Entree Schelpengalerie Driegangen diner € 49,50

19 Het rijk van Nijmegen Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree H. Landstichting of Afrikamuseum Driegangen diner € 49,25

20 Utrechtse Heuvelrug en Barneveld Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit olv gids Lunch Vrije tijd Barneveld Driegangen diner € 56,75

21 Rondom Utrecht, langs de Vecht of door het gooi Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit langs de Vecht olv uw chauffeur Entree Kasteel de Haar Driegangen diner € 50,75

22 Hollands Glorie Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Demonstratie klompenmaken Lunch Boottocht Driegangen diner € 58,50

23 Land van Streijen, meer dan een Museum Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondleiding Land van Strijen Lunch Boottocht Driegangen diner € 54,50

24 Wie de schoen past, trekt hem aan … Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Nederlands Schoen en Leermuseum Lunch Vrije tijd Tilburg of Eindhoven Driegangen diner € 54,25

25 Brabantse Parel Heusden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids (of rondrit) Boottocht over de Maas Driegangen diner € 51,25

26 Bevrijdingsmuseum en Nijmegen Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Bevrijdingsmuseum Rondleiding olv gids Boottocht Driegangen diner € 59,75

27 Dat gaat naar Den Bosch toe … Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd ’s-Hertogenbosch Rondvaart ’s-Hertogenbosch Driegangen diner Bezoek en gids St. Jan Kathedraal + € 4,50 € 47,50

28 ’s­Hertogenbosch met Biesbosch of Slot Loevestein Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd ’s-Hertogenbosch Rondvaart Biesbosch of bezoek Slot Loevestein Driegangen diner € 47,50

29 De wondere Wereld van de Efteling Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Entree De Efteling Driegangen diner € 62,75

30 Tiel en het land van Maas en Waal Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Tingieterij Entree Infotuin Appeltern Driegangen diner € 52,75

31 Bavel en de Baronie Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Huifkartocht Lunch Rondrit olv gids Driegangen diner € 60,25

32 Gezellig Gemert, terug in de tijd Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Boerenbond Museum Lunch Rondrit olv gids (incl. consumptie) Driegangen diner € 55,50

33 Schaapjes tellen en het mooie Kempen Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Demonstratie met schaapsherder Lunch Vrije tijd Kempen Driegangen diner € 55,50

34 Gastvrijheid in de Gelderse poort Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Demonstratie Aalshof Lunch Rondrit Reichswald olv gids Driegangen diner € 56,50

35 Treinen in het Verleden en Domstad Utrecht Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Spoormuseum Vrije tijd Utrecht Driegangen diner € 51,50

Page 45: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 45

36 Niet 1 maar 8 Zaligheden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Museum 8-zaligheden Lunch Smokkelroute olv gids Driegangen diner € 53,25

37 Middelburg Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Vrije tijd Middelburg Driegangen diner € 45,75

38 Het interessante Peelgebied Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Beiaardmuseum Driegangen diner € 43,00

39 Weeze Airport en culinair Gelderland Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondleiding Weeze Airport olv gids Luchthavenbelastingen Lunch Entree en rondleiding Wijngaard en escargo’s Driegangen diner € 64,75

40 De Deltawerken Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Neeltje Jans Driegangen diner € 62,75

41 Paardenmelkerij en de Ooijpolder Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Paardenmelkerij Lunch Rondrit door Ooijpolder olv gids Driegangen diner € 53,25

42 Noord en Midden Limburg, een land vol verassingen Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Streekmuseum de Locht Lunch Rondrit olv gids Driegangen diner € 55,50

43 Verwendag in mooi Noord­ en Midden Limburg Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit olv gids Bezoek de Rosenhof Lottem Lunch Boottocht over de Maas Rozenlikeur Driegangen diner € 56,75

44 Culinair in Horssen en boottocht over de Rijn Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding wijngaard en escargo’s Lunch Rondvaart over de Rijn Driegangen diner € 59,50

45 Kasteeltuinen Arcen: Uniek recreatiepark Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Kasteeltuinen Arcen Driegangen diner € 49,25

46 Boottocht Maastricht­Luik Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht Maastricht-Luik Lunch Rondrit olv gids Driegangen diner € 63,75

België47 De mijnen van Blegny met Sint Truiden of Tongeren Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree/rondleiding mijnen van Blegny Vrije tijd Sint Truiden of Tongeren Driegangen diner € 49,25

48 Antwerpen Stad en Haven Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Havenrondrit olv gids Vrije tijd Antwerpen Driegangen diner € 41,25

49 Op ontdekking in Luik Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadwandeling olv gids (of rondrit) Vrije tijd Luik Driegangen diner € 45,50

50 Aldenbiesen en Hasselt Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding Aldenbiesen Entree Jenevermuseum Driegangen diner € 52,25

51 Leuvens erfgoed en Stella Artois Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding Stella Artois Vrije tijd Leuven Stadswandeling olv gids Driegangen diner € 49,50

52 Tocht langs de mooie Ourthe Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondrit langs de Ourthe Vrije tijd Durbuy Driegangen diner € 41,75

53 Ardennen, veelzijdig gebied Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Bezoek aan Banneux Vrije tijd Coo Driegangen diner € 41,75

54 Brussel, bruisend centrum van Europa Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Afrikamuseum Vrije tijd Brussel Driegangen diner € 43,25

55 In en om Antwerpen Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Diamandmuseum Vrije tijd Antwerpen Driegangen diner € 46,25

Page 46: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 246

56 Mechelen en Lier: Aan te raden combinatie Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids in Lier of Mechelen Driegangen diner € 42,25

57 De voerstreek en Land van Herve Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Chocoladefabriek Jaques Entree Brouwerij Val Dieu Driegangen diner € 47,75

58 Brugge, eeuwenoude sfeer Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Vrije tijd Brugge Driegangen diner € 44,75

59 Lekker dichtbij in Belgisch Limburg Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding Maascentrum de Wissen Rondvaart met fluisterboot Lunch Rondleiding geitenboerderij Driegangen diner € 59,00

60 Gent, Historische stad uit de Middeleeuwen Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondvaart door de grachten Vrije tijd Gent Belboot Driegangen diner € 51,25

61 Vierlandentocht Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Trier Driegangen diner € 42,25

Luxemburg62 Vianden en het Müllerthal Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Vianden Driegangen diner € 41,75

63 Luxemburg Stad: Gibraltar van het Noorden Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Vrije tijd Luxemburg Stad Driegangen diner € 43,25

Duitsland64 Eifeltocht langs de oevers van de Rur Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Bootocht over de Rursee Vrije tijd Heimbach Driegangen diner € 46,75

65 Xanten en Kasteel Anholt Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Kasteel Anholt Vrije tijd Xanten Driegangen diner € 46,50

66 Schilderachtig Badmunstereifel en Altenahr Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Bad Münstereifel Vrije tijd Altenahr Driegangen diner € 40,75

67 Trier met zijn prachtige Porta Nigra Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Vrije tijd Trier Driegangen diner € 43,75

68 Düsseldorf Centraal Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Vrije tijd Düsseldorf Driegangen diner € 43,75

69 Keulen, Stad van de Dom Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Vrije tijd Keulen Driegangen diner € 43,75

70 Romantiek aan de Moezel Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht over de Moezel Vrije tijd Bernkastel Kues Driegangen diner € 50,75

71 Keulen met Kasteel Augustusburg Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Entree Schloss Augustusburg Vrije tijd Keulen Driegangen diner € 48,50

72 Koblenz met Ehrenbreitstein Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Bezoek Ehrenbreitstein Vrije tijd Koblenz Driegangen diner € 46,25

73 Bonn, Stad vol traditie Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadsrondrit olv gids Vrije tijd Bonn Driegangen diner € 42,75

74 Vervlogen tijden in Wijnbranderij Dujardin en Brüggen Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding Wijnbranderij Vrije tijd Brüggen Driegangen diner € 46,25

75 Een reisje op en langs de Rijn Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht Linz-Königswinter Vrije tijd Linz Driegangen diner € 51,50

Page 47: Brochure Dagtochten 2012

D A G T O C H T A R R A N G E M E N T E N 2 0 1 2 47

76 Natuurtocht door het Rijn­ en Arhdal Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Boottocht Königswinter-Rolandseck Vrije tijd Ahrweiler Driegangen diner € 50,75

77 Bad Breisig en Vulkan Expres Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Vulkan Express Trein Lunch Stadswandeling olv gids Driegangen diner Boottocht over de Rijn + € 5,00 € 57,75

78 Vliegveld Weeze ”van het verleden naar de toekomst” en Kevelaer Nieuw! Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Rondleiding Weeze Airport olv gids Luchthavenbelastingen Stadswandeling olv gids Vrije tijd Kevelaer Driegangen diner € 53,50

79 Cochem, Parel aan de Moezel Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Bootocht over de Moezel Vrije tijd Cochem Driegangen diner € 50,50

80 Kerstmarkt bij onze Duitse buren Vraag naar de mogelijkheden op aanvraag

Middagtochten81 Op de koffie bij de heiligen in Vaals Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Museum Vaals Driegangen diner € 39,75

82 Vanuit ’Klein Limburg’ door het Limburgse landschap Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree Klein Limburg Rondrit Zuid-Limburg Driegangen diner € 36,75

83 Kijkje achter de schermen bij L1 Radio & TV Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree L1 Studio’s Rondrit Zuid-Limburg Driegangen diner € 41,75

84 Zuid­Limburg, maar dan anders Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Valkenburg of Maastricht Driegangen diner € 40,25

85 Hasselt, voor een interessante middagtocht Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Entree en rondleiding Jenevermuseum Vrije tijd Hasselt Driegangen diner € 41,75

86 Aken: Dichtbij maar zeker niet minder interessant Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Stadswandeling olv gids Vrije tijd Aken Driegangen diner € 49,25

87 Middagtocht naar Monschau Vervoer per luxe Keurmerk Touringcar Koffie en gebak Vrije tijd Monschau Driegangen diner € 36,25

Vanaf 2012 biedt Jacobs Touringcars u ook de mogelijkheid om uw diner te arrangeren in de grotten van La Caverne de Geulhem of in Kasteel Hoensbroek.Voor een diner op één van deze unieke locaties geldt een toeslag van € 10,00 p.p.

Genoemde prijzen zijn per persoon, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Drukfouten en wijzigingen voorbehouden.

WIJ WENSEN U ALVAST VEEL PLEZIEREN EEN GOEDE REIS !

Wenst u nog nadere informatie, neem dan even contact op met:

JACOBS TOURINGCARS, De Valkenberg 3, 6301 PM Valkenburg a/d GeulTel. 043­6015242, fax. 043­6016345, e­mail: info@jacobs­touringcars.nl

Website: www.jacobs­touringcars.nl

U kunt zich op onze vernieuwde websiteaanmelden voor onze nieuwsbrief

Page 48: Brochure Dagtochten 2012

De Valkenberg 36301 PM Valkenburg aan de GeulTelefoon: (043) 6015242Telefax: (043) 6016345E­mail: info@jacobs­touringcars.nlInternet: www.jacobs­touringcars.nl

WIJ WENSEN u EEN fIJNE REIS !