Treinreiswinkel Brochure 2012

176
1 INHOUD Trein en duurzaamheid 4 Sparnighttarieven 6 Europa Special – Discount 7 Europa rondreisabonnementen 8 Kortingen – Groepsreizen 11 Nederland – België – Luxemburg 14 Duitsland 18 Frankrijk 28 Zwitserland 40 Oostenrijk 70 Italië 78 Spanje – Portugal 92 Groot-Brittannië – Ierland 100 Scandinavië 112 Oost Europa 132 Zuid-Oost Europa 142 USA Canada 148 Australië – Japan 151 Trans-Siberië 152 Luxe en bijzondere treinen 161 Autoslaaptreinen 168 Trein en Fiets 170 Wintersporttreinen 174 Ferries – bussen – boten – trein & huurauto 175 Stedentrips en Vakantiewoningen 175 Verzekeringen 176 Algemene Reisvoorwaarden 177 INTRODUCTIE De Treinreiswinkel maakt het boeken van een treinreis bijzonder eenvoudig. Met op één adres alle treintickets en treinarrangementen. Als echte treinspecialist zoeken wij altijd naar de meest voordelige en comfortabele reismogelijkheid. We geven onafhankelijk advies. Voor veel treinreizen geldt: hoe eerder geboekt hoe voordeliger de reis. Omdat de vooruitboekingstermijnen nogal verschillen, houden wij bij een voorboeking alle boekingsdata van de reis in de gaten. Zo boeken we altijd de meest voordelige reis. Als lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds bieden wij optimale kwaliteit en zekerheid. Kom langs bij de Treinreiswinkel in Amsterdam of Leiden. Voor het snel boeken van een last minute ticket óf om de reis in alle rust voor te bereiden, in overleg met onze treinadviseurs. Zélf ons uitgebreide bestand aan brochu- res, kaarten en spoorboeken inkijken kan natuurlijk ook. Geen tijd, gelegenheid of zin om langs te komen? Bel 071 513 70 08 of ga naar WWW.TREINREISWINKEL.NL Het ultieme reizen Reizen per trein is zien, beleven en genieten vanaf het moment van instappen. Het is comfortabel, rustgevend, boeiend en erg leuk. Je hoeft niets te doen. Alleen maar zitten, naar buiten kijken, genieten van het landschap of van een goed boek. Rustig afwachten tot je op de plaats van bestem- ming aankomt. Wie zakelijk reist kan op z’n gemak werken, zeker in de eerste klas. Veel internationale treinen zijn zeer comfortabel. Het reizen in buitenlandse treinen, bijvoor- beeld die naar Moskou, is een bijzondere belevenis. Voor veel mensen is reizen per trein het enige échte reizen.

description

Treinreiswinkel, dé specialist voor treintickets, treinrondreizen en treinvakanties. Tickets naar/vanaf vrijwel alle stations (in Europa meer dan 85.000), rondreistickets, alle autotreinen, alle kortingen en aanbiedingen. De Treinreiswinkel zoekt altijd de meest voordelige en comfortabele reismogelijkheid. Als lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds bieden wij optimale kwaliteit en zekerheid.

Transcript of Treinreiswinkel Brochure 2012

  • 1InhoudTrein en duurzaamheid 4Sparnighttarieven 6Europa Special Discount 7Europa rondreisabonnementen 8Kortingen Groepsreizen 11Nederland Belgi Luxemburg 14Duitsland 18Frankrijk 28Zwitserland 40Oostenrijk 70Itali 78Spanje Portugal 92Groot-Brittanni Ierland 100Scandinavi 112Oost Europa 132Zuid-Oost Europa 142USA Canada 148Australi Japan 151Trans-Siberi 152Luxe en bijzondere treinen 161Autoslaaptreinen 168Trein en Fiets 170Wintersporttreinen 174 Ferries bussen boten trein & huurauto 175Stedentrips en Vakantiewoningen 175 Verzekeringen 176Algemene Reisvoorwaarden 177

    IntroductIe

    De Treinreiswinkel maakt het boeken van een treinreis bijzonder eenvoudig. Met op n adres alle treintickets en treinarrangementen.

    Als echte treinspecialist zoeken wij altijd naar de meest voordelige en comfortabele reismogelijkheid.

    We geven onafhankelijk advies. Voor veel treinreizen geldt: hoe eerder geboekt hoe voordeliger de reis. Omdat de vooruitboekingstermijnen nogal verschillen, houden wij bij een voor boeking alle boekingsdata van de reis in de gaten. Zo boeken we altijd de meest voordelige reis.

    Als lid van ANVR, SGR en Calami teitenfonds bieden wij optimale kwaliteit en zekerheid.

    Kom langs bij de Treinreiswinkel in Amsterdam of Leiden. Voor het snel boeken van een last minute ticket f om de reis in alle rust voor te bereiden, in overleg met onze trein adviseurs. Zlf ons uitgebreide bestand aan brochu-res, kaarten en spoorboeken inkijken kan natuurlijk ook.

    Geen tijd, gelegenheid of zin om langs te komen? Bel 071 513 70 08 of ga naar

    www.treinreiswinkel.nl

    Het ultieme reizen

    reizen per trein is zien, beleven en genieten vanaf het moment van instappen. Het is comfortabel, rustgevend, boeiend en erg leuk. Je hoeft niets te doen. Alleen maar zitten, naar buiten kijken, genieten van het landschap of van een goed boek. rustig afwachten tot je op de plaats van bestemming aankomt. wie zakelijk reist kan op zn gemak werken, zeker in de eerste klas. Veel internationale treinen zijn zeer comfortabel. Het reizen in buitenlandse treinen, bijvoorbeeld die naar Moskou, is een bijzondere belevenis. Voor veel mensen is reizen per trein het enige chte reizen.

  • 2 doorgaande verbIndIngen

  • De waarde van deze cadeaubon staat vermeld op het ticket. In te wisselen voor alle tickets en reizen van de Treinreiswinkel. Geldigheidsduur zie ticket (5 jaar). Er vindt geen contante (gedeeltelijke) terugbetaling plaats. Informeren/boeken per e-mail, telefoon of in de Treinreiswinkel. Bekijk de reismogelijkheden op treinreiswinkel.nl of bestel de brochure(s) via de website of per telefoon. Veel plezier ermee!

    Leuk om te geven, leuk om te ontvangen!

    TReiNReiS CAdeAuboN TreinreiseuroCadeaubon Cadeaubon met vast bedrag, te besteden door ontvanger voor alle tickets/reizen van de Treinreis-winkel, bedrag door gever zelf te bepalen. Geldigheid 5 jaar.

    v.a. 5 euro

    TreinreisReisCadeaubon Cadeaubon voor een speciale reis. De ontvanger ziet niet de prijs, alleen het arrangement of ticket. Gever ontvangt factuur van geboekte reis/ticket. Bijvoorbeeld voor: > een treinrondreis Zwitserland, > een weekend Parijs > arrangement Stoomtreinen in

    de Harz.

    TREINREISCADEAUBONeuro

    3

    Oude Vest 72312 XP Leiden NLT +31(0)71 513 70 08F +31(0)71 516 12 50E [email protected] I www.treinreiswinkel.nl

    Treinreiswinkel BVING 9306048 BIC: INGBNL2A IBAN: NL30INGB 0009 3060 48

    ABN AMRO 627348394 Kvk Leiden 28093735BTW-nummer NL814436626B01

    Ged

    rukt

    op

    FS

    C g

    oed

    gek

    eurd

    pap

    ier

    TRW-Briefpapier 2010.indd 1 22-04-2010 15:59:34

    Treinreis reisCadeaubon

    Cadeaubon voor eenCity Trip per trein naar Parijs

  • 4 treIn en duurzaamheId

    De kwetsbaarheid van de aarde door bij voorbeeld klimaatverandering en het nodige ingrijpen op korte termijn is n van de grote uitdagingen van deze tijd. Reizen verbindt en verruimt. Reizen heeft ook veel invloed op CO2-uitstoot, n van de belangrijkste oorzaken voor klimaatverandering.

    Op wandelen en fietsen na is reizen per trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Tot 75% minder CO2-uitstoot dan bij een vliegreis en tot 66% minder CO2-uitstoot dan per auto. Ook de uitstoot fijnstof is bij de trein zeer laag vergeleken met auto en vliegtuig.

    Nieuw in 2012Bij alle treinrondreizen van de Trein-reiswinkel is een groene stoel inbe-grepen en reist u klimaatneutraal.

    Spoorwegmaatschappijen en duurzaamheidSpoorwegmaatschappijen zijn constant bezig CO2-uitstoot en energieverbruik te verminderen.

    Sbb Zwitserland: bijna alle trajecten gelektrificeerd en stroom uit water-kracht. CO2-uitstoot ca 9 gr/km, in ver-gelijking personenauto ca 197 gr/km.

    16% van vervoer in Zwitserland is per trein, hiervoor wordt 4% van de totale energie benodigd.SJ Zweden: alle treinen rijden op stroom gewonnen uit waterkrachtVR Finland: 12 stappenplan en in 2012 50% minder CO2-uitstoot dan in 2008 en 20% minder energieverbruikdb Duitsland: bv. training aan 19.000 machinisten om energiezuinig te rijden. Een getrainde machinist bespaart op het traject Hamburg Mnchen een hoeveelheid energie gelijk aan jaarver-bruik van vier gezinnen.SNCF Frankrijk: programma om CO2 uitstoot met 25% te verminderen tot 2012.NS Hispeed NS binnenland traint o.a. machinisten om energiezuinig te rijden. Doel: 2008-2020 per jaar 2% minder energie verbuik.eurostar . Sinds 14 november 2007 zijn alle Eurostarreizen CO2-neutraal zonder meerkosten voor de reizigers. Groene reis projectom CO2- uitstoot te verminderen met 25% tot 2012. Resul-taat werd eerder bereikt en bijgesteld tot 35%. 10 punten plan, bv 80% van het afval wordt gerecycled. Maaltijden in de trein van lokale leveranciers, Fairtrade.

    iduTDe Treinreiswinkel is deelnemer van iduT Vereniging duurzaam uitgaand Toerisme. De hoofddoelstelling van het IDUT is te bevorderen dat het Neder-lands uitgaand toerisme een bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. De Treinreiswinkel zet zich o.a. in voor meer treinvervoer.

    Green Seat Onderdeel van de Climate Neutral Group (kleine inzichten kunnen leiden tot grote veranderin-gen) biedt de mogelijkheid om klimaatneutraal te reizen.

    Hoe werkt het?Per reis wordt de hoeveelheid CO2- uit-stoot berekend, waarde in Euros. Dit bedrag wordt aangewend om op een andere plek op aarde apparatuur aan te schaffen die deze hoeveelheid CO2-uitstoot vermindert. Tegelijk steunt dit project lokale ontwikkeling.

    Hoe ziet een Co2- uitstoot verminderingsproject er uit?De Treinreiswinkel steunt het Green Seat biogasproject in Cambodja. Meer dan de helft van de bevolking in Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Voor een sterk gere-duceerd tarief kunnen boeren biover-

    gisters aanschaffen om zo te kunnen koken op biogas van hun koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400 aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leef-situatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.

    Hoe doe je mee?bij alle treinrondreizen compenseert de Treinreiswinkel de CO2- uitstoot.Bij alle treintickets, treinabonnemen-ten, treinvakanties, stedenreizen, autotreinen en verre treinreizen zoals Trans-Siberi vink je in het boekings-formulier Green Seat aan en reis je klimaatneutraal. Hierbij wordt uitge-gaan van de gemiddelde reisafstand per zone. Bij de Treinreiswinkel is de gemiddelde reisafstand in Europa 1252 km p.p.

    Wat kost het?e 0,50 p.p. klimaatneutraal reizen per trein in Europa, buiten Europa zie boe-kingsformulier. Doen met zn allen! Zo kunnen de meer dan 100.000 Treinreiswinkel klanten per jaar duurzaam reizen steunen. Het reist lekkerder op een groene stoel.

    trein en duurzaamheid

  • 5T = Toeslag K = Korting + = Extras alpIne pearls

    duurzaam mobiele vakantie in de Alpen

    Winnaar van Tourism for Tomorrow Award 2011

    Alpine Pearls (parels van de Alpen) is een samenwerkingsverband van 20 gemeenten in de Alpenlanden die hun infrastructuur aangepast hebben op duurzaam mobiele vakanties. (Oosten-rijk, Zwitserland, Duitsland, Sloveni, Itali). In regios waar het openbaar vervoer bijna verdwenen was rijden er sinds kort weer ieder uur bussen. Ook verstokte automobilisten laten in deze plaatsen hun auto staan en gebruiken het openbaar vervoer. Bij de voorde-lige all-in-abonnementen zijn naast openbaar vervoer vaak ook attracties zoals fietshuur, entree musea, excur-sies, begeleide wandelingen en de wandeltaxi inbegrepen. Dit maakt een afwisselende vakantie voordelig, span-nend en ontspanned in een rustige omgeving zonder veel autoverkeer. De voorzieningen zijn per gemeente verschillend, de Treinreiswinkel biedt accommodaties in plaatsen met een optimaal aanbod. Werfenweng (p75), Ratschings (p88), Welschnofen (p89) en Deutschnofen (p89).

    Op www.treinreiswinkel.nl in 2012 arrangementen naar alle Alpine Pearls, met een speciaal voordelig treintarief.De gemeenten, hoteliers, verhuurders en bezoekers zijn unaniem enthousiast over het openbaar vervoer en Alpine Pearls.

    Alpine Pearls kwaliteitsbeloftes

    > Gegarandeerd goed te bereiken met trein en bus

    > Terplekke alle bestemmingen zonder auto goed te bereiken

    > Attractief vrije tijdsaanbod zoals fietsen, wandelen, mountainbiken, wandeltaxis

    > Ontwikkeling autovrije zones, zoals dorpskern en zijdalen

    > Bevordering regionale diversiteit zoals tradities en keuken

    > Inzet voor behoud regiotypisch dorpsbeeld

    > Milieuvriendelijk kwaliteitstoerisme

    TiP Werfenweng het meest veelzijdige inclusief aanbod. Leuk en interes-sant om n van de vele duurzame vervoermiddelen gratis te testen, zoals e-bike, ligfiets, tandem of segway.

    Vakanties inclusief gratis openbaar vervoer Steeds meer vakantieplaatsen en -regios bieden gratis openbaar ver-voer. Verminderen van de verkeers-druk, beperken van de milieubelasting en het behouden van duurzame vakan-tiebestemmingen zijn de uitgangspun-ten. Voordeel voor de vakantieganger: naast gratis vervoer is er ook een uitgebreid netwerk OV met frequente verbindingen. Voor extra gezellige vakanties.Vaak zijn er ook nog extra gratis attrac-ties gekoppeld aan de gratis OV-kaart, zoals entree zwembaden, musea, fiets-huur, busexcursies of zelfs in de winter alle skiliften in het Zwarte Woud.

    Alpine Pearls

    duitsland inbegrepenZwarte Woud Konus OV

    Hochschwarz-waldkarte OV, 50 attracties

    Sauerlandkarte OVOberstaufen OV, skiliftenBerchtesgaden bussenBad Reichenhall bussenHarzer- Urlaubsticket bussen

    Bayrischer Wald OVZwitserland inbegrepenArosa OV, bergbanenDavos, Klosters OV, bergbanenAdelboden bussen, bergbanenScuol bussen, bergbanenoostenrijk inbegrepenBad Gastein bussen, bergbanenKaprun bussen, bergbanenSchladming bussen, bergbanenitalie inbegrepenRittencard OV, bergbanenOV: openbaar vervoer, bussen en treinen

  • 6 sparnIght sparschIene smartprIce tarIeven

    Supervoordelig met europese nachttreinen vanaf g 29 p.p. beperkte beschikbaarheid, op = op.

    boekingstermijnenCityNightLine (CNL) vanaf 180 dagen voor vertrekeuronight (EN) vanaf 3 maanden voor reisdatum.dagtreinen vanaf 3 maanden voor reisdatum

    CNL Amsterdam MnchenAmsterdam ZrichAmsterdam PraagAmsterdam KopenhagenMnchen Rome/Veneti

    eNAmsterdam WarschauKeulen WenenBerlijn WenenBerlijn BudapestMnchen BudapestWenen Rome/VenetiMnchen Zagreb/Rijeka

    ThelloParijs Turijn, Milaan, Veneti, Florence, RomePrems: Couchette-6 e 35,- Couchette-4 e 45,- Zrich Milaan, Basel Milaan

    sparnight sparschiene / smartPrice

    * T4 niet meer op CNL vanuit Nederland

    Tarieven zijn vanaf, en lopen op in treden van e 10. Bv zitplaats e 29 uitverkocht, dan kan bv e 39 of e 49 beschikbaar zijn

    Tariefvoorwaarden- Kosten annuleren en wijzigen 100%- Niet te combineren met kindertarieven(kind betaalt dan ook Sparnight-tarief)

    Sparschiene / SmartPrice dagtrein v.a. e 19 p.p.

    SPARNiGHT per enkele reis p.p.

    Zitplaats/Ruststoel 29Couchette-6 39Couchette-6 CNL 49Couchette-4 49Couchette-4 CNL 59Slaaprijtuig T4 (alleen CNL) * 69Slaaprijtuig T3 59Slaaprijtuig double 69Slaaprijtuig double (CNL) 79Slaaprijtuig Single 129Slaaprijtuig Single (CNL) 139Slaaprijtuig de Luxe T3 89Slaaprijtuig de Luxe double 99Slaaprijtuig de Luxe Single 189

  • 7T = Toeslag K = Korting + = Extras europa specIal

    Voordelige tarieven naar en via duitsland

    Hoe eerder geboekt hoe voordeliger. Stapelbare kortingen voor vroegboe-ken en samenreizen. Voor 2e en 1e klas.

    europa special Vanuit Nederland en/of Belgi naar Duitsland, Denemarken, Zuid Zweden, Polen, Slowakije, Tsjechi, Oostenrijk, Hongarije, Sloveni, Kroati, Zwitser-land en Itali (via Zwitserland tot aan Milaan, via Oostenrijk tot aan stop-plaats internationale trein). Enkele reis

    2e klas e 19 - 139, 1e klas e 29 - 219. Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis mee. Geen samenreiskorting. Ook geldig op City Night Line.

    Superdiscount en discountNaar Duitsland, Denemarken, Oosten-rijk en Zwitserland. Superdiscount 2e klas meestal maximaal 2 tickets per trein. Drie tariefzones in Nederland (bv 1 = Arnhem, Nijmegen, 2 = Utrecht, 3 = Amsterdam, Rotterdam, Den Haag). Niet geldig op City Night

    Line. Enkele reis 2e klas bv va e 12 (Arnhem Duisburg) - e 59 (Den Helder Mnchen)

    NP Naar alle Europese landen

    Sparpreis Enkele reizen binnen Duitsland, 2e klas e 19-99, 1e klas e 49-149, samenreiskorting 2e klas, e 9,- 1e klas, e 19,- kinderen gratis mee.

    NieuWEuropa Special Zuid Zweden nu ook geldig op X2000 naar Stockholm.

    europa special sparpreis Discount

    euRoPA SPeCiAL SPARPReiS diSCouNT e-S Super NS

    disc NS

    NP Spar- preis

    uiterlijk voor vertrek boeken 3 dgn 7 dgn 3 dgn 0 dgn 3 dgnNacht za/zo in verblijf verplicht nee nee nee nee neeKortingspercentage op normale prijs +* +** +*** 0 +****Samenreiskorting 2e t/m 5e pers nee nee nee nee jaextra korting bahncard 25% ja nee nee ja jaextra korting Voordeelurenkaart in NL nee nee nee ja neeeigen kinderen t/m 14 jaar reizen gratis mee ja nee nee ja jaAlleen als retour verkrijgbaar nee nee nee nee neeiCe/iC/eC-toeslagen inbegrepen ja ja ja ja jaVerplichte zitplaatsreservering nee ja ja nee neeVastleggen op treinen alleen voor Duitse traject, hoge wijzigingskosten

    ja ja ja nee ja

    beperkte beschikbaarheid ja ja ja nee ja

    eS Europa Special NS NS Hispeed NP normale prijs Super Superdiscount disc Discount

    TReiNReiSTiPMET BAHNCARD 25 25% KORTING OP EUROPA SPECIAL EN SPARPREIS

  • 8 europa rondreIsabonnementen

    Vervoer via de Treinreiswinkel

    > alle InterRailkaarten> Swiss Travel System (zie pag. 42)> Britrailpassen (zie pag. 102)> Balkan Flexi Pass

    Enkele jaren geleden is de InterRail formule compleet vernieuwd en ver-eenvoudigd. Hierdoor werd het rond-reizen per trein veel aantrekkelijker en voordeliger.

    interRail Global Pass

    InterRail Global Pass voor 30 landen in Europa (Belgi, Bosni-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittanni incl.Noord-Ierland, Honga-rije, Ierland, Itali,

    Kroati, Luxemburg, Macedoni, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemeni, Oostenrijk Servi, Sloveni, Slowakije, Spanje, Tsjechi, Turkije, Zweden, Zwitserland, Attica ferries Itali-Griekenland)

    GeldigheidinterRail Global Pass 5 dagen binnen 10 dagen (flexi), 10 dagen binnen 22 dagen (flexi), 15 dagen aaneengesloten (continuous)22 dagen aaneengesloten,(continuous) 1 maand aaneengesloten (continuous) in Ned. 50% aanreiskorting tot grens

    interRail one Country Pass3 dagen binnen 1 maand (flexi), 4 dagen binnen 1 maand (flexi), 6 dagen binnen 1 maand (flexi), 8 dagen binnen 1 maand (flexi), Tickets zijn niet geldig in land waar men woonachtig is.K Kind. 4-11 j: 50% op tarieven 26-59

    interRail one Country Pass InterRail One Country Pass voor n land. Ook InterRail 1e klas (v.a. 26 jaar)

    Level 1 Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanni

    Level 2 Oostenrijk, Noorwegen, Spanje, Zweden, Itali

    Level 3 Benelux, Denemarken, Finland, Griekenland-Plus (incl. ferry Griekenland-Itali), Ierland (Republiek Ierland / Noord Ierland) en Zwitserland

    Level 4 Kroati, Tsjechi, Hongarije Griekenland, , Polen, Portugal, Roemeni, Slowakije, Sloveni

    interrail

    europa rondreisabonnementen

    LeVeL 1 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 314 205 139

    4 dagen in 1 maand 346 226 149

    6 dagen in 1 maand 441 288 190

    8 dagen in 1 maand 489 319 211

    LeVeL 3 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 183 119 78

    4 dagen in 1 maand 230 150 98

    6 dagen in 1 maand 308 201 129

    8 dagen in 1 maand 372 243 160

    LeVeL 2 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 277 181 123

    4 dagen in 1 maand 314 205 144

    6 dagen in 1 maand 409 267 175

    8 dagen in 1 maand 476 311 205

    LeVeL 4 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 118 77 51

    4 dagen in 1 maand 146 95 62

    6 dagen in 1 maand 195 127 83

    8 dagen in 1 maand 228 149 97

    GLobAL PASS 26-591e klas

    60+ 1e klas

    26-592e klas

    60+ 2e klas

    12-25 2e klas

    5 dagen in 10 dagen 409 369 267 241 17510 dagen in 22 dagen 583 525 381 343 25715 dagen aaneen 646 582 422 380 29822 dagen aaneen 756 681 494 445 3291 maand aaneen 977 880 638 575 422

    GEEN ADMINISTRATIEKOSTEN INTERRAIL VOOR JONGEREN T/M 25 JAAR

  • 9T = Toeslag K = Korting + = Extras InterraIl

    Frankrijk Thalys Nederland Parijs* e 39 R (beperkt beschikbaar)TGV, van e 6 tot e 18 R (beperkt beschikbaar)Bij reizen met Thalys is voor Nederlandse Thalys-gedeelte naast toeslag geen apart ticket nodig. TGV Lille Parijs meestal ruim beschikbaar voor InterRail kaarthouders

    Spanje Talgo, Arco, Alaris e 6,50 R AVE e 10 R Elipsos ruststoel e 50 R Portugal IC- treinen, e 4 R Alfapendular e 10 R

    duitsland ICE zonder toeslag R optioneelIC/ EC- treinen zonder toeslag R

    Zwitserland** en oostenrijk Geen toeslagen, behalve EC- treinen naar Itali, e 5 R InterRail niet geldig op de meeste particuliere spoorlijnen in Zwitserland zoals bv reizen met Glacier Express, voor complete lijst zie www.treinreiswinkel.nl

    itali Eurostartreinen e 10 R IC- treinen e 3 R optioneelGriekenland IC- treinen van e 4 tot e 41 R bulgarije Expresse- treinen e 1,80 R ,

    Roemeni IC-treinen binnenlands e 3,60 R Hongarije, Polen, Tsjechi, Slowakije en Kroati IC- treinen e 3,- (Hongarije, Polen en Kroati) R Zagreb- Split e 5 R denemarken IC/EC- treinen e 3 R optioneelZweden IC- treinen e 3 R optioneelX2000 e 7 R Noorwegen Langeafstandstreinen e 4 R optioneelFinland IC-treinen e 8 R optioneelPendolino e 11,80 Groot- brittanni Geen toeslagen, behalve Eurostar e 75 R

    * interRail toeslagen (o.v.v. wijzigingen) R = treinen met reserveringsplicht

    Onbeperkt treinen 1e klas in Roemeni, Bulgarije, Servi, Macedoni, Grieken-land en Turkije. Alleen 1e klas verkrijg-baar. 30% reductie op de boten Piraeus Poros, Naxos, Santorini, Syros, Tinos, Mykonos, Kos en Rhodos met Attika Enterprise en Blue Star Lines.

    AanreisticketsAmsterdam Kelebia/Hongarije (grens Subotica,

    Servi) Loekshaza/Hongarije (grens Curtici/

    Roemeni) Tovarnik/Kroati (grens Sid/Servi) met Europa Special va e 58 p.p., kinderen tm 14 jaar reizen gratis mee.

    Balkan Flexipas

    Thomas Cook europees Spoorboek

    Onmisbaar voor het plan-nen van een treinreis of interrailen. Alle details. Zomer- en winter uitgave. Bij de Treinreiswinkel e 16 i.p.v. e 26.

    26-59 60+ 12-25

    5 dagen in 1 maand 174 140 104

    10 dagen in 1 maand 304 244 182

    15 dagen in 1 maand 366 294 220

    Kinderkorting 4 t/m 11 jaar 50%

    LeVeL 5 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 86 56 36

    4 dagen in 1 mnd 118 77 51

    6 dagen in 1 mnd 163 106 72

    8 dagen in 1 mnd 196 128 82

    Level 5 Bulgarije, Macedoni, Servi, Turkije

    Thomas Cook Rail Map europe

    Ieder jaar vernieuwd.Actuele versie e 12,- per stuk. (verzend- kosten e 3,-) Ook leuk als cadeau.

  • 10 kortIngen

    Reizen met kinderen

    Ruimte om te spelen, tijd om te lezen, tijd voor elkaar: de trein is ideaal voor het reizen met kinderen. Veel spoor-wegmaatschappijen bieden leuke extras voor het reizen met (jonge) kinderen. Kinderspeelruimtes in de ICE naar Duitsland, te reserveren video-plaatsen in ICEs, audioaansluiting. Reizen per nachttrein is voor kinderen een geweldige belevenis. s Avonds vertrek van huis, de volgende ochtend op het vakantieadres. Zeer aantrekke-lijke tarieven met kinderen, soms reizen kinderen t/m 16 jaar gratis mee. Vakantiehuizen (o.a. Alpen, Scandi-navi, Middellandse Zee) bereikbaar per trein, evt. in combinatie met trein en huurauto. Eigen auto mee? Luxe en gemak met de auto(slaap)trein!

    Kinderkorting per land (onder de minimumleeftijd gratis, mits geen eigen zitplaats)

    > Nederland 4 t/m 11 jaar e 2,50 Railrunner> duitsland 6 t/m 14 jaar gratis.

    > belgi 4 t/m 11 jaar e 2,50 Railrunner Nederland/Belgi, Begeleide kinde-

    ren 4 t/m 11 jaar binnenland gratis.> Frankrijk, Sloveni, Luxemburg 6 t/m 11 jaar 50% > Groot-brittanni, ierland, Noorwegen 4 t/m 15 jaar 50%, bij Britrailpassen 1

    kind gratis> Zwitserland 6 t/m 14 jaar 50% 6 t/m 15 jaar gratis bij Swiss Travel

    System, binnenland gratis met gezinskaart SFR 20

    > oostenrijk 6 t/m 14 jaar 50%> Kroati 6 t/m 14 jaar 50%> Hongarije, Montenegro, Servi 4 t/m 13 jaar 50%> denemarken 6 t/m 15 jaar 50%> Zweden 0 t/m 15 jaar gratis (max. 2 mee-

    reizende kinderen t/m 15 jaar) > Finland 6 t/m 16 jaar 50%> Slowakije, Tsjechi 6 t/m 14 jaar 50%

    kortingenKinderkortingen

  • 11T = Toeslag K = Korting + = Extras kortIngen groepsreIzen

    Jeugdkortingen Kortingen InterRail, Swiss Travel System, BritRail, op betreffende landenpagina.Jongerenticket Benelux 35% korting.Speciale jeugdtarieven op Thalys, TGV, Eurostar, Stena Line, Eurolines, AVE, Talgo.

    60+ / Senior

    De RailPlus-kaart (gratis bij de NS Voordeelurenkaart) geeft 25% korting op internationale treinreizen. Speciale tarieven voor Thalys en TGV naar Frankrijk, BritRail.In Belgi reist u binnenlands (v.a. 65 j.) voor e 5,20 p.p. retour, ongeacht de reisafstand. Ticket alleen ter plekke te koop.

    SAMeNReiSKoRTiNG

    Nederland: samenreiskorting 40% in de voordeeluren voor maximaal 3 meereizenden van houders van NS-kortings/ jaarkaarten.duitsland: e 9,- samenreiskorting op Sparpreis.

    RailPluskorting

    Kortingskaart (e 15, voor 60+ gratis) voor houders van voordeelurenkaart, NS- of OV-Jaarkaart, Jaartrajectkaart 25% korting op grensoverschrijdende reizen (niet voor alle landen). Speciaal tarief op nachttreinen zoals City Night Line.

    Of het nu gaat om een wintersport-weekend Oostenrijk, een studiereis naar Praag en Boedapest, een sport-wedstrijd in Barcelona, een uitwisse-lingsprogramma in Roemeni, een concert in Hamburg of, de Trein-reiswinkel zoekt altijd naar de meest voordelige en comfortabele reis- en verblijfmogelijkheid. Onze afdeling groepsreizen verzorgt graag uw groepsreis op maat. Vroeg boeken wordt sterk aangeraden, plaatsen voor groepen zijn gelimiteerd, reserveren is verplicht.

    Groepen vanaf 6 personen

    duitsland: groepstarief 30/40/50/60/70: 30%, 40%, 50%, 60% of 70% op normaal tarief, beperkte beschikbaarheid.Zitplaatsreservering e 2 p.p. per 2 aan-eensluitende treinen.Nederland / belgi: 35/30% groepskorting.Zwitserland: 30% groepskorting. oostenrijk: 35% groepskorting. overige landen: op aanvraag, we zoe-ken de voordeligste groepstarieven.

    Landarrangementen

    In samenwerking met lokale agenten bieden wij speciale tarieven voor accommodatie en arrangementen, bijv. eenvoudige jeugdhotels, hotels met vergaderfaciliteiten, gezellige hotels voor een familierenie, goed geprijsde stadshotels en wintersportchalets.

    Jeugd- en studentenreizen

    Bijzonder voordelige arrangementen voor jongeren en studenten t/m 25 jaar via DB Studien- en Schulfahrten zijn te boeken via de Treinreiswinkel. Meer dan 150 bestemmingen in heel Europa. Reis per trein, verblijf in hostel, pen-sion, jeugdhotel of hotel, soms in meerpersoonskamers. Minimale groepsgrootte 20 personen.

    Groepsreizen

    TReiNReiSTiPVERWEN UZELF EENS MET EEN REIS 1E KLAS

    NieuW SiNdS 2010INTERRAILKORTING VOOR 60+

  • 12 dIrecte nachttreInen

    Kopenhagen CNL dagelijks

    Zitrijtuig / Couch.rijtuig / Fietsen rijtuig / Slaaprijtuig de luxe (single, double, T3) en economy (single, double, T3) / Bord Bistro Hannover Kopenhagen vv

    Praag CNL dagelijks

    Zitrijtuig / Couchetterijtuig / Slaaprijtuig de luxe (single, double, T3) en economy (single, double, T3) / Fietsenrijtuig

    Zrich CNL Weer dagelijks

    Ruststoel-rijtuig / Couchetterijtuig / Slaaprijtuig de luxe (single, double T3) en economy (single, double, T3) / Fietsenrijtuig N.B. Geen dubbeldekrijtuigen meer

    Mnchen CNL Weer dagelijks

    Zitrijtuig / Ruststoel-rijtuig / Couchet-terijtuig / Slaaprijtuig de luxe (single, double T3) en economy (single, double, T3) / Fietsenrijtuig

    NieuW: op Euronight Amsterdam Warschau nu ook Europa special Emmerich Warschau va e 39 p.p.

    Warschau/Moskou eN dagelijks

    Zitrijtuig tot Warschau / Ruststoel- rijtuig tot Warschau / Couchetterijtuig tot Warschau / Slaaprijtuig de luxe (single, double, T3) en economy (single, double, T3) naar Warschau / Slaaprij-tuig economy (single, double, T3) naar Moskou en Minsk / Fietsen rijtuig tot Warschau / Restauratierijtuig Rzepin Warschau vv en Brest Moskou vv.

    Rome/Veneti CNL* va. MnchenZitrijtuig / Ruststoel-rijtuig (alleen

    Firenze/Rome) / Couchetterijtuig / Slaaprijtuig de luxe (alleen Firenze/Rome) (single, double, T3) en economy (single, double, T3) / Fietsenrijtuig / Restau. (alleen Firenze en Rome)

    Tarieven geldig voor alle nachttreinen (behalve Euronight Adam Moskou)*

    Directe nachttreinen uit Amsterdam

    TARieVeN NP Club Sparnight Kind Pass Groepsper enkele reis Traveller v.a. t/m 14 j. tarief

    Zitrijtuig 125 94 29 4 11,50 88Ruststoel 131 98 29 10 17,50 92Couchette-6 141 106 49 20 27,50 99Couchette-4 151 113 59 30 37,50 106Sl. T3 121 69 40 50 113 Sl. double 181 136 79 60 70,00 127Sl. Single 221 166 139 100 110,00 155Sl. de Luxe T3* 222 167 99 40 50,00 155Sl. de Luxe double* 242 182 119 60 70,00 169Sl. de Luxe single* 282 212 199 100 110,00 197

    NP normaal prijs Club Traveller voor houders van Railplus of Bahncard Kind kinderen t/m 14 jaar, niet geldig in combinatie met Sparnight Pass toeslag bij bv InterRail Groep groepen vanaf 6 personen* voor Aufpreis is bij categorie de luxe een ticket 1e klas noodzakelijk

    CNL 40447 CNL 4048319.01 V Amsterdam C A 09.5919.29 V utrecht C A 09.2620.07 V Arnhem A 08.4507.43 A Kolding V 20.5808.33 A odense V 20.1110.07 A Kbenhavn H V 18.10

    eN447 eN44619.01 V Amsterdam C A 10.00+219.29 V utrecht C A 09.28+220.07 V Arnhem A 08.53+210.25 A Warszawa C V 18.10

    CNL419 CNL41820.31 V Amsterdam C A 08.5620.59 V utrecht C A 08.2821.37 V Arnhem A 07.4507.10 A Mnchen Hbf V 22.47

    CNL40419 CNL407820.31 V Amsterdam C A 08.5620.59 V utrecht C A 08.2821.37 V Arnhem A 07.4506.54 A basel Sbb V 22.0708.20 A Zrich Hb V 20.42

    CNL457 CNL45619.01 V Amsterdam C A 09.5919.29 V utrecht C A 09.2620.07 V Arnhem A 08.4504.26 A berlin Hbf V 00.3207.00 A dresden Hbf V 20.5309.26 A Praha hl.n. V 18.29

    CNL485 CNL48421.03 V Mnchen Hbf A 06.3006.38 A Venezia S.L. V 22.5106.18 A Firenze SMN V 21.3708.54 A Roma T V 19.05

    vr heen / za terug 16/12/11-14/4/12Amsterdam Brig vvAmsterdam Innsbruck vv* op gedeelte Amsterdam Warschau vv: Sparnight, Senior, Junior, Groep en Club Traveller, NP.

    * i.v.m. werkzaamheden Brennero omleiding via Villach/gewijzigde tijden van 6/8- 10/9 en weekends 11/6-6/8 en 10/9-30/9. Extra reistijd ca. 120 minuten.

  • 13landT = Toeslag K = Korting + = Extras

    > ervaar de europese HS-treinen> Thalys, eurostar, TGV, iCe> Meer dan 300 km/h> de indrukwekkendste spoorweg-

    musea: York, Mulhouse en Luzern

    Reisprogrammadag 1 In de ochtend met Thalys naar Brussel en overstap op Eurostar naar Londen St Pancras International, Brussel Londen in 1.59h. Hotel***op loopafstand van St. Pancras. Mogelijk-heid tot bezoek aan London Transport Museum (niet inbegrepen).dag 2 Met Virgin Tilting hogesnel-heidstrein via Manchester naar York. Bezoek aan National Railway Museum, imponerend en met liefde voor detail ingericht. In minder dan 2 uur met de hogesnelheidstrein terug naar Londen. Overnachting Hotel Londen.dag 3 In ruim 2 uur met de Eurostar naar Parijs Gare du Nord. Na een korte wandeling vanaf Gare de lEst met de TGV met meer dan 300 km/h naar Mul-house. Verblijf in hotel Pavillon Bristol in het centrum.dag 4 Bezoek aan Cit du Train, het immense Franse spoorwegmuseum. In de namiddag per TGV naar Basel en verder naar Luzern. Overnachting Hotel des Alpes bij de Kapellbrug, vlakbij het station.

    dag 5 In de ochtend bezoek aan Ver-kehrshaus der Schweiz. Uitgebreide collectie railvoertuigen, alles over bergspoorlijnen en nieuwe HSL-projec-ten, rondom-panoramas, videosimu-latie: een van de leukste interactieve musea. s Middags via Basel per ICE (max. 300 km/h) terug naar Nederland.

    T 1 pk 1e en 2e klas e 200

    + Reisonderbreking/ -verlenging in alle plaatsen mogelijk

    reIssom2e klas 1e klas

    1/1-31/12 810 1050Railpluskaarthouder 785 101012 t/m 25 jaar 775 10504 t/m 11 jaar 495 650 Kind t/m 11 op kamer bij 2 volbetalenden 327 480

    Inbegrepen

    > ticket van/naar elk station in NL > alle treintickets zoals omschreven> alle zitplaatsres. en toeslagen> 4 hotelovernachtingen l/o in 2pk

    met d/wc> entree National Railway Museum> entree Cit du Train> entree Verkehrshaus der Schweiz> maaltijden/drankjes bij 1e klas in

    Thalys, Eurostar en Virgin.

    exCLuSieF busvervoer Mulhouse centrum Cit du Train, e 4 p.p., ter plekke te betalen. Mus. York gesl. 24,25,26/12,Mulhouse 25/12

    toeslag/kortIng

    13hIgh speed europaAfdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    High speed europaReiSCode eu 001

    Vertrek dagelijks

    Co-vrij

  • 14 nederland belgI luxemburg

    nederland belgI luxemburg

    Verrassend dicht spoorwegnet, zeer aantrekkelijke tarieven, mooie trajecten zoals luik luxemburg. Veel mooie natuurgebieden voor een aantal dagen kortweg. Heerlijke Verwenarrangementen. Dichtbij en toch helemaal ertussenuit. en al snel in zuidelijke sferen. Genieten van zomer, herfst of winter in de Ardennen. tussendoortje Brussel, Antwerpen of Brugge: erg leuk en ideaal per trein te bereiken.

    Vervoer via Treinreiswinkel

    > alle internationale tarieven naar Belgi en Luxemburg, ook alle aanbiedingen

    > Superdagretour en weekend-retour Belgi

    > Railrunner Belgi e 2,50> binnenlandse tarieven naar/

    vanaf alle stations > Eurolines bussen naar Antwer-

    pen, Brussel, Leuven, Luik en Brugge

    Verblijf via Treinreiswinkel

    > stedenreizen naar o.a. Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Mechelen en Oostende

    > Actieve arrangementen, o.a. fietsen in Vlaanderen en wan delen in de Ardennen

    NS Hispeed is lid van de Railteam-AlliantieInfo-points op knooppunten, meer-talig personeel in treinen, "hop on the next available train" bij verta-ging, mobiele informatie, toegang tot lounges met 1e klas ticket.

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    BusverbindingZwitserland

    Scenic route

    Directe trein vanuit Berlijn

    Station

    Spoorlijn

    ZO-Europa (Zuid en Noord)

    Station

    Scenic route

    Particuliere spoorlijn, alleen in de zomer

    Spoorlijn

    AutotreinParticuliere lijn, scenic route

    Ferry

    Scandinavi

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Oostenrijk

    Busverbinding

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Hogesnelheidstrein

    Iberi

    Ferry

    Groot-Brittani

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Hogesnelheidstrein

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    HogesnelheidstreinBenelux, Duitsland,

    Frankrijk, Itali

    HOGESNELHEIDSLIJN AMSTERDAM SCHIPHOL ROTTERDAM ANTWERPEN BRUSSEL MET THALYS AMSTERDAM BRUSSEL IN 1H54 / ROTTERDAM ANTWERPEN IN 0H30FYRA AMSTERDAM SCHIPHOL ROTTERDAM IN 0H40HOGESNELHEIDSLIJN LUIK AKEN. BRUSSEL KEULEN IN 1H47

  • 15landT = Toeslag K = Korting + = Extras beneluxT = Toeslag K = Korting + = Extras 15

    Tarieven Thalys ebS Geldig naar elk station in Belgi via Brussel, p.p. per enkele reis.

    TARieFVooRWAARdeNFlex reizen in alle vrijheid, omboeken voor vertrek gratis.Semi-Flex 1 keer omboeken mogelijk.No-Flex omboeken en annuleren niet mogelijk.Kid&Co voor 1 of 2 volw. die met een kind

    jonger dan 12 jaar reizen.Senior vanaf 60 jaar.Youth 12 t/m 25 jaar.Kid 2 4 t/m 11 jaar. Indien uitverkocht is Kid 1 tarief van toepassing.Adult & Co Kleine groepen 3 t/m 5 personen.

    TARieVeN basistarief* Super dag** Weekend***

    Amsterdam > Antwerpen 61 37 36,60brussel 79 49,60 47,40Gent 83,40 52,80 50,10brugge 94,40 60,20 56,70Luxemburg 120,60 - 72,40

    Leiden > Antwerpen 50,40 31,40 30,30brussel 68,40 44 41,10Gent 72,80 47,20 43,70brugge 83,80 54,60 50,30Luxemburg 109,40 - 65,70

    utrecht > Antwerpen 55,20 34,20 33,20brussel 73,20 46,80 44,00Gent 77,60 50 46,60brugge 88,60 57,40 53,20Luxemburg 114,80 - 68,90

    Jongeren t/m 25 krijgen korting Kinderen 6 t/m 11 j enkele reis e4 Kinderen 4 en 5 j enkele reis e2

    * max. 1 maand geldig ** vertrek na 9.00 uur (ook vr 9.00 uur in het weekend, op feestdagen, in juli/aug.) *** heenreis op vr, za of zo, terugreis op za of zo. Onderbreken van reis kan, zolang aankomststation dezelfde dag wordt bereikt. Is niet geldig in Thalys. Geldigheid met Pasen vr-ma, Hemelvaart do-zo en Pinksteren vr-ma

    benelux retour (prijzen p.p. o.b.v. 2e klas)

    Tarieven Thalys brussel (p.p. per enkele reis)

    va. Adam/Schiphol

    Comfort 1

    va. Adam/Schiphol

    Comfort 2

    va. Rdam C

    Comfort 1

    va. Rdam C

    Comfort 2

    Flex 119 94 Semi-Flex 1 99 86 77 69Semi-Flex 2 75 62 59 50No-Flex 36 36Kid&Co 64 46 52 38Senior 86 62 69 50Youth 60 47 52 38Kid 2 19 15 19 15

    va. Adam/Schiphol

    Comfort 1

    va. Adam/Schiphol

    Comfort 2

    va. Rdam C

    Comfort 1

    va. Rdam C

    Comfort 2

    Flex 109 84 Semi-Flex 1 89 79 67 62Semi-Flex 2 65 55 49 43No-Flex 29 29Kid&Co 54 34 42 27Senior 76 48 59 38Youth 54 35 42 27Kid 2 19 15 19 15

  • 16 land

    Treinarrangement 2 dagenincl. ret. elk stat. NL Antwerpen 2e kl.

    Hotel All Seasons Central Station (Voormalig hotel Century) ***Centraal gelegen t.o. Antwerpen Cen-traal. Om de hoek van de winkelstraat Keyserlei. Prima, voor de lig, eenvoudig hotel. Kamers met douche/wc. Ontbijtruimte met leuk uitzicht.

    Aanbieding 3=23 nachten boeken, 2 betalen, 1/1-31/3, 1/7-31/8 en 1/11-8/12

    Treinarrangement 2 dagenincl. retour elk stat. NL Brugge 2e kl.

    Antwerpen Brugge 1h20, 2x p.u.

    Hotel de Goezeput**Klein huiselijk hotelletje, midden in het oude Brugge. Het hotel is een gere-noveerd gebouw dat in de 18e eeuw dienst deed als klooster.

    Aanbieding 3=23 nachten boeken, 2 betalen1/1-31/3 en 1/6-31/8 bij aankomst ma, di, wo, do en zo.

    Treinarrangement 3 dagen incl. retour elk stat. NL - Gent 2e kl.

    Antwerpen Gent 45 min, 2x p.u.

    Hotel Gravensteen***+Klein, gemoedelijk sfeerhotel, in een in klassieke stijl gerestaureerd patri-cirshuis. In het historische centrum tegenover slot Gravensteen. Binnen-tuin met terras en ontbijtrestaurant.

    Aanbieding 3=23 nachten boeken, 2 betalen 1/1-29/12, 30/3 t/m 15/4 bij aankomst op vr, za, zo.

    Treinarrangement 2 dagenincl. retour elk stat. NL Brussel 2e kl. ibis brussel Centre Gare du MidiIdeaal gelegen, naast station Brussel Z, comfortabel en voordelig, ontbijtbuffet.

    belgI16

    Antwerpen Brugge Gent Brussel

    05.46 V Amsterdam C A 09.1406.01 V Schiphol A 08.5806.27 V den Haag HS A 08.3206.55 V Rotterdam C A 08.0807.09 V dordrecht A 07.5307.34 V Roosendaal A 07.2808.00 A Antwerpen C V 07.0008.38 A brussel C V 06.2208.42 A brussel Z/Midi V 06.18

    ReisschemaVerbinding ieder uur dezelfde tijd. Laatste vertrek Ams 20.46, Antw 23.00Ticketprijs: Roosendaal (grens) Antwerpen vv 2e klas e 12

    2PK L /o 2 extra T 1 pkdgn* nacht* p.n.*

    1/1-31/3 80 36 261/4-15/4 81 37 2716/4-30/6 86 42 271/7-31/8 80 36 261/9-31/10 86 42 271/11-31/12 80 36 26

    T 1e klas e23 p.p.* tijdens enkele feestdagen toeslag

    2PK L /o 2 extra T 1 pkdgn* nacht* p.n.*

    1/1-31/3 119 42 181/4-31/5 121 44 191/6-30/11 119 42 181/12-31/12 121 44 19

    T 1e klas e41 p.p.* tijdens enkele feestdagen toeslag

    2PK L /o 2 extra T 1 pkdgn* nacht* p.n.*

    1/1-31/3 105 43 431/4-31/12 106 44 44

    T 1e klas e33 p.p.* tijdens enkele feestdagen toeslag

    2PK L /o 3 extra T 1 pkdgn* nacht* p.n.*

    1/1-29/2 177 55 411/3-30/6 183 58 441/7-31/8 177 55 411/9-31/10 183 58 44

    T 1e klas e35 p.p.* tijdens enkele feestdagen toeslag

  • 17landT = Toeslag K = Korting + = Extras

    Trois Ponts

    Gezellig stadje, middenin de Arden-nen, op het punt waar de rivieren Amblve, Salm en Balein samenkomen. Uitstekend per trein bereikbaar over de mooie Ardennenspoorlijn. Veel wandel- en excursiemogelijkheden, o.a. naar Coo, Spa, Rmouchamps en Luxemburg.

    Skigebied Val de Wanne, met langste piste van de Ardennen, 1200 m. 2 skiliften. Skibus vanaf het station Trois Ponts. 15 km loipes.

    Hotel beau Site

    Bijzonder mooi gelegen hotel, midden in de bossen boven het dal van de Amblve, met prachtig uitzicht. Ca. 1000 m van het station, bergop-waarts. Panoramarestaurant met uitstekende keuken. Alle kamers met douche/wc. Bij halfpension viergan-genmenu.

    NieuW RAVEL (fietspad) van Trois-Ponts naar Stavelot, Malmedy, Waimes op de oude treinbaan (is geasfalteerd).

    Reisschema iedere 2 uur

    belgIT = Toeslag K = Korting + = Extras 17

    10.09 V Maastricht A 16.5010.39 A Liege G. V 16.2111.18 V Liege G. A 15.4212.11 A Trois Ponts V 14.49

    T 1e klas e36 p.p.

    T Halfpension e 36 p.p.p.d.

    K 7=6 (7 nachten boeken, 6 betalen)

    K 10% korting vanaf 3e nacht

    reIssom

    2pk 1pkTreinarrangement 171 216extra nacht 49,50 72

    Inbegrepen

    > treinticket v.a. elk station in Nederland naar Trois Ponts vv (via Maastricht), 2e klas

    > 2 overnachtingen logies/ontbijt> retourtransfer station hotel

    toeslag/kortIng

    Ardennen

  • 18 duItsland

    duItsland

    Goede, snelle treinverbindingen. Dichtbij. Met de meest moderne trein van europa, de iCe, naar keulen en verder. Comfortabel en voordelig. in alle vakantiegebieden zeer voordelige abonnementen voor openbaar vervoer. klassiek reisje langs de rijn, op ontdekkingstocht langs de Oostzeekust, genieten van de rust in eifel of Zwarte woud. Goed verzorgde en zeer voordelige vakantiewoningen, pensions en hotels.

    D u i t s l a n d

    P o l e n

    D e n e m a r k e n

    D u i t s l a n d

    T s j e c h i

    O o s t e n r i j kZ w i t s e r l a n d

    F r a n k r i j k

    B e l g i

    N e d e r l a n d

    KufsteinGarmisch-PartenkirchenOberstdorf

    Leer

    Puttgarden

    Flensburg

    Enschede

    Venlo

    Mnster

    Schaffhausen

    Ulm

    Kufstein

    Passau

    Stralsund

    Sassnitz

    Bad Bentheim

    Basel Bad. Bf.

    Garmisch-Partenkirchen

    Bad Bentheim

    Oberstdorf

    Lindau

    Szczecin

    Nykbing

    HengeloBad Bentheim

    Heerlen

    Aachen

    Frankfurt

    Mainz

    Lbeck

    Kiel

    Arnhem

    Osnabrck

    Bonn

    Kassel

    Strasbourg

    Mannheim

    Karlsruhe

    Koblenz

    Mainz

    Freiburg

    Basel SBB

    Wrzburg

    Salzburg

    Erfurt

    Magdeburg

    Dresden

    Rostock

    Trier

    Saarbrcken

    Regensburg

    Dortmund

    Zrich

    Groningen

    Jena

    Weimar

    Frankfurta/d Oder

    Dsseldorf

    Bremen

    Hamburg

    Hannover

    Kln

    DuisburgEssen

    Dsseldorf

    Frankfurt

    Stuttgart

    Mnchen

    Nrnberg

    Leipzig

    Berlin Spoorlijn

    Metrolijn

    Lille

    Brussel

    Nederland

    Duisburg

    Aansluitende verbinding

    vanuit:Doorgaande verbindingen

    Basel, Mnchen en Berlijn

    Nederland

    Duisburg en Dsseldorf

    vanuit:Sparnight

    Sparschieme

    Station

    Scenic route

    Hogesnelheidslijn

    Spoorlijn

    Duitsland

    Parijs

    Station

    Scenic route

    Spoorlijn

    Autotrein

    Particuliere lijn, scenic route(alleen in de zomer)

    Ferry

    Scandinavi

    Spoorlijn

    StationTrans Cantabrico

    StationSpoorlijn

    ChinaGuiyang Verblijfplaats

    StationSpoorlijn

    JapanHogesnelheidslijn

    St. Raphal - Ventimiglia

    Aansluitende spoorlijnenNice e.o.

    Spoorlijn

    Regionale spoorlijn

    Hogesnelheidslijn

    Mnchen TRW accommodatie

    Mnchen e.o.

    vanuit:Autoslaaptreinen

    Lille

    Dsseldorf

    Den Bosch

    Frankfurt

    Hamburg & Hildesheim

    Mnchen

    Turkije & Griekenland

    Parijs

    Londen

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Hogesnelheidstrein

    Frankrijk

    Matterhorn Gotthard Card

    Ferienpass GraubndenBerner Oberlandpass

    ZwitserlandMeer van Genve Card

    TReiNReiSTiP Schnes Wochenende Ticket: e 42 met max. 5 pers. op za of zo onbeperkt met regionale treinen door heel Duitsland (bv. Venlo-Berlijn, 9 h reistijd). Lnderticket NRW: e 39,50 met max. 5 pers., bijna alle OV door Nordrhein Westfalen.

    Vervoer via Treinreiswinkel

    > alle aanbiedingen zoals Europa Special, Schnes-Wochen ende-Ticket, samenreis kor tingen, Sparnight, Superdiscount, Quer-durchs-Land-Ticket

    > alle internationale tarieven naar Duitsland en binnenlandse tarieven naar/vanaf alle stations

    > reserveringen dag-/nachttreinen, City Night Line, Euronight

    > autoslaaptrein, Ddorf Mnchen > gunstige groepstarieven v.a. 6 pers.> Interrail One Country Pass> BahnCard 25, 50 en 100> Eurolines bussen naar o.a. Berlijn,

    Frankfurt, Hamburg, Mnchen

    Verblijf via Treinreiswinkel

    > voordelige vakantiewoningen in het Bayrischer Wald, het Allgaeu, Zwarte Woud, aan de Oostzee, Mecklenburgische Seenplatte

    > hotelboekingen, o.a. in Berlijn, Bremen, Dsseldorf, Hamburg, Keulen, Mnchen, Mnster, Frankfurt, Dresden, Leipzig

    > Wellness arrangementen> Hotels in de kleine steden van o.a.

    Baden Wrttemberg, Beieren, Thringen en Sachsen.

    BAHNCARD 25 GEEFT 25% KORTING OP EUROPA SPECIAL

  • 19landT = Toeslag K = Korting + = Extras

    bahnCard 25, 50 en 100

    duItsland

    Tarieven duitsland alle tarieven in Euro p.p. per enkele reis, 2e klas, vanaf/naar Amsterdam.

    beSTeMMiNGeN tarief 1 tarief 2 vol tarief acco opmerking/tip termijn verbinding

    berlijn 39 49 100,20 2 direct=voordeligste 3m 6xberlijn 29 39 127,60 2 nachttrein 180 d 19.01-04.21Mnchen 39 59 150,60 2 ICE, dagtrein 3 m 5xMnchen 49 69 126,60 CC6 nachttrein 180 d 20.31-07.16Hamburg 39 49 80,20 2 via Bad Bentheim 3m 6xKeulen 19 29 56,60 2 ICE 3m 6xdsseldorf 19 29 51,10 2 ICE 3m 6xWinterberg 29 39 75,60 2 ICE, ook per NRW ticket 3m 6xoberstdorf 39 59 131,60 2 directe trein Keulen-Oberstdorf 3m 08.04-18.05overig duitsland 39 59 2 3m

    VooRdeeLTARieF 1 beperkte beschikbaarheid, wordt niet op alle treinen opengesteld, vaak op eerste boekingsgsdag uitverkocht, meestal niet beschikbaar op vr en zo, meeste kans op dinsdag, woensdag en donderdag VooRdeeLTARieF 2 beperkte beschikbaarheid, wordt op bijna alle treinen opengesteld, soms op eerste boekingsgsdag uitverkocht VoL TARieF in principe altijd beschikbaar ACCo 2 = 2e klas, 1 = 1e klas, CC6 = couchette 6, WL2 = slaaprijtuig double boeKiNGSTeRMiJN 180 d = 180 dagen voor reisdatum, 3 m = 3 maanden voor reisdatum,Voorboekingen worden aangeraden, dan wordt door de Treinreiswinkel op het eerst mogelijke moment ingeboekt VeRbiNdiNG aangeraden verbinding met vertrek Adam en aankomst bestemming (bv v 08.04 a 12.27) of 8 x = 8 keer per dag.

    interRail one Country Pass

    bAHNCARd prijs % kortingbahnCard 25 2e kl 59 25bahnCard 25 1e kl 119 25PartnerCard + bC Kind bij bC 25 10 25(voor ouder(s) met min. 1 kind t/m 17 j.)

    bahnCard 50 2e kl 240 50bahnCard 50 2e kl Partner/jong. t/m 25 j/60+ 122 50

    bahnCard 50 1e kl 482 50bahnCard 50 1e kl Partner/jong. t/m 25 j/60+ 244 50

    bahnCard 100 2e kl (gratis partnercard BC25) 3990 100

    bahnCard 100 1e kl (gratis partnercard BC25) 6690 100

    Park & RailParkeergarage Duisburg Hbf e 6 p.d.Parkeergarage Dsseldorf Hbf e13 p.d.

    LeVeL 1 26+ 1e klas

    26+ 2e klas

    12-25 2e klas

    3 dagen in 1 maand 314 205 139

    4 dagen in 1 maand 346 226 149

    6 dagen in 1 maand 441 288 190

    8 dagen in 1 maand 489 319 211

    LNdeRTiCKeTS1e pers. p.p. 2e t/m 5e

    pers. p.p.5 pers. totaal

    Schnes Wochenende Ticket 42Quer-durchs-Land-Ticket 45 7baden Wrttemberg 24 32baden Wrttemberg 1e klas 34bayern 24 32bayern 1e klas 34Hessen 34Mecklenburg-Vorpommern 23 4Mecklenburg-Vorpommern 1e kl 33 4Nordrhein-Westfalen 29 39Rheinland-Pfalz/Saarland 24 4Sachsen/Sachsen Anhalt/Thringen 24 32Schleswig-Holstein 29 4

    Railplus altijd inclusief, speciale (last-minute) zitplaats. Kind. t/m 14 j. reizen gratis mee.City+ Bij tickets met BC gratis OV in plaats aankomst/vertrek in Duitsland

    db LoungesMet 1e klas ticket gratis toegang tot DB lounge in Hauptbahnhof:Berlin, Bremen, Dsseldorf, Dresden, Essen, Frankfurt (Main) en Flughafen, Hamburg, Hannover, Kln, Mannheim, Mnchen, Nrnberg, Stuttgart.

    Lndertickets Onbeperkt treinen in regionale treinen per deelstaat voor 1-5 personen. Geldig ma-vr v.a. 09.00 uur, za en zo gehele dag. Ook geldig in bussen en trams.

  • 20 duItsland

    be oPeN, be FRee, be beRLiN

    Hotel Pension Savoy ***Centraal, bij de Kurfrstendamm. Voormalig herenhuis, kleurrijke ont-bijtruimte, ruime kamers. Trein station Zoologischer Garten op ca. 400 m. Alle kamers met do/wc. Rustige straat, bijna alle kamers aan achterkant.

    4=3 2/1-28/2 en 1/11-28/123=2 aankomst op zo 2/1-6/2 + 1/11-23/125=4 1/6-31/828/12-2/1 min. verblijf 4n. 2pk e69 pppn.

    BerlijnReisschema

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk 3pk

    1/1-28/12 49 79 42

    Melarose Feng Shui Hotel ***3 tramhaltes vanaf Alexanderplatz/treinstation in Prenzlauer Berg. Crea-tieve wijk in voormalig Oost-Berlijn is mooi opgeknapt (Grnderzeit-stil) met veel bijzondere winkeltjes, eetcafs, restaurants en galerien. Melarose is een prettig en niet zweverig hotel met harmonieuze kamers. Uitgebreid ontbijtbuffet.

    Aanbieding 4=3 1/1-29/2 en 1/11-27/12

    Restaurant Hotel Honigmond***+Boven het befaamde Kaffeehaus en Restaurant Honigmond ligt dit heropende iets-anders-dan-anders hotel op de Bel Etage. Fraai hoekpand uit 1895 in voormalig Oost (Mitte) op 300 m vanaf de Friedrichstrasse. Zeer sfeervol met prachtige schilderijen en spiegels, stucplafonds en houten vloe-ren. Elegant, chique en charme. Ruime kamers. Veel bezienswaardigheden op loopafstand. Zusterhotel Honigmond Garden Hotel met grote tuin op 300m.

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-29/2 64 1051/3-31/10 69 1051/11-27/12 64 105

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-28/12 49 79

    Treinnummer 141 143 145 147 149 241vr+zo

    243zo

    Schiphol V 06.50 08.50 10.50 12.50 14.50 16.50 18.50Amsterdam Zuid V 06.58 08.58 10.58 12.58 14.58 16.58 18.58Amersfoort V 07.38 09.38 11.38 13.38 15.38 17.38 19.38deventer V 08.19 10.19 12.19 14.19 16.19 18.19 20.19Hengelo V 08.58 10.58 12.58 14.58 16.58 18.58 20.58berlin Hbf A 13.19 15.19 17.19 19.19 21.19 23.19 01.12*Hamburg Hbf* A 12.19 14.19 16.19 18.19 20.19 22.19 00.22

    242ma-vr

    240ma-za

    148 146 144 142 140

    Hamburg Hbf* 05.37 07.36 09.36 11.36 13.36 15.36 17.36berlin Hbf V 04.25* 06.37 08.37 10.37 12.37 14.37 16.37Hengelo A 09.04 11.04 13.04 15.04 17.04 19.04 21.04deventer A 09.41 11.41 13.41 15.41 17.41 19.41 21.41Amersfoort A 10.22 12.22 14.22 16.22 18.22 20.22 22.22Amsterdam Zuid A 11.02 13.02 15.02 17.02 19.02 21.02 23.02Schiphol A 11.09 13.09 15.09 17.09 19.09 21.09 23.09Ook stop in Duivendrecht, Hilversum, Apeldoorn en Almelo *overstap in Osnabrck

  • 21landT = Toeslag K = Korting + = Extras duItsland

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-29/2 30 421/3-30/4 45 631/5-30/6 50 701/7-31/8 45 631/9-31/10 50 701/11-31/12 35 49

    TarievenElk station NL Mnchen / Garmisch vv

    VooRdeeLTARieVeN Vdt 1* Vdt 2* Vdt 3**2e klas 78 98 126*beperkt beschikbaar **altijd beschikbaar, bij hotelboeking

    Mnchen Garmisch

    Internationale, kosmopolitische sfeer n Beierse Gemtlichkeit. Barok in de paleiscomplexen van de Beierse koningen, het Deutsche Museum, chi-que winkelstraten, de Vik tualienmarkt, Hofgarten en Isar-strand, Olympisch Stadion. Bezoek ook een van de prach-tige Alpenmeren,

    intercity Hotel Mnchen Hbf****Rustige kamers, volledig gerenoveerd. Incl. OV-kaart Mnchen. v.a. e 49 pppn.

    Reisschema

    Op 800 m hoogte, aan de voet van de Zugspitze (2962 m). Kuuroord. Veel wandel- en excursiemogelijkheden: de kastelen van Ettal, Linderhof en Neuschwanstein, met de Karwendel-bahn naar Innsbruck (aanrader!) of met de tandradbaan naar de Zugspitze.

    Hotel Knigshof***Op 50m van station. Ontbijtbuffet, terras. v.a. e 34 p.p.p.n.

    + beRLiN oN biKeVetr. Kulturbrauerei Pr. Berg 16/3-4/11

    Muurtour 4 uur met ervaren gids 15 km door het vroegere niemandsland, grensovergangen, sporen van de muur, spookstations, gelukte, mislukte en fatale vluchtpogingen. Bezoek aan n van de laatste grenswachttorens.Dagelijks 10u, ma, wo, za ook 15.00h e19 p.p. incl. fietshuur. (DE, soms NL).

    berlijnse toppers 4h met ervr. gids Potsdamer Platz, de pruisische pracht en praal, de Berlijnse muur, scenebuurt Prenzlauer Berg, wat na 40 jaar DDR overbleef... Feiten en achtergronden van op de fiets. Dagelijks 10.00h, vr, za, zo ook 15.00h e19 p.p. incl. fietshuur. (DE, soms NL) Winter 12/11-10/3 zaterdag 11.00hMuur, Prenzlauerberg, Brandenburger Tor. e 19 p.p. incl. fietshuur.

    O o s t e n r i j k

    D u i t s l a n d

    Kufstein

    Garmisch-Partenkirchen

    OberstdorfBerchtesgaden

    Prien amChiemsee

    ZugspitzeEhrwald

    Reutte

    FssenMurnau

    Oberam-mergau Kochel Bayrischzell

    Tegernsee

    Lengries

    Kempten

    Innsbruck

    Salzburg

    Mnchen

    Spoorlijn

    Metrolijn

    Lille

    Brussel

    Nederland

    Duisburg

    Aansluitende verbinding

    vanuit:Doorgaande verbindingen

    Basel, Mnchen en Berlijn

    Nederland

    Duisburg en Dsseldorf

    vanuit:Sparnight

    Sparschieme

    Station

    Scenic route

    Hogesnelheidslijn

    Spoorlijn

    Duitsland

    Parijs

    Station

    Scenic route

    Spoorlijn

    Autotrein

    Particuliere lijn, scenic route(alleen in de zomer)

    Ferry

    Scandinavi

    Spoorlijn

    StationTrans Cantabrico

    StationSpoorlijn

    ChinaGuiyang Verblijfplaats

    StationSpoorlijn

    JapanHogesnelheidslijn

    St. Raphal - Ventimiglia

    Aansluitende spoorlijnenNice e.o.

    Spoorlijn

    Regionale spoorlijn

    Hogesnelheidslijn

    Mnchen TRW accommodatie

    Mnchen e.o.

    vanuit:Autoslaaptreinen

    Lille

    Dsseldorf

    Den Bosch

    Frankfurt

    Hamburg & Hildesheim

    Mnchen

    Turkije & Griekenland

    Parijs

    Londen

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Hogesnelheidstrein

    Frankrijk

    Matterhorn Gotthard Card

    Ferienpass GraubndenBerner Oberlandpass

    ZwitserlandMeer van Genve Card

    07.32 20.59 V utr A 22.58 08.2814.27 07.10 V Mn V 15.50 22.4715.58 08.58 A Gar V 14.04 21.04

    Minotel elba*** In de Bleibtreustrae, S-Bahn station Savigny Platz op 300m. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Kleinschalig hotel met 21 ruime kamers, hoge plafonds, goed verzorgd, alle kamers met do/wc.

    Hotel berolina**+In hartje Berlijn, tegenover Gedchtnis-kirche, in rustige zijstraat. Net gereno-veerd, eenvoudige kamers. 400 m vanaf Bahnhof Zoo. 3=2 1/1-28/2

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-31/3 40 701/4-31/10 45,50 801/11-31/12 40 70

    TReiNTiCKeTSElk station in Nederland Berlijn vvVoordeeltarief 1 e 78*Voordeeltarief 2 e 98*Voordeeltarief 3 e 126**exclusief zitplaatsreservering* op basis van beschikbaarheid**altijd beschikbaar, bij hotelboeking.

    + berlin Welcomecard72 uur onbeperkt gebruik van het open-baar vervoer in groot-Berlijn, ca.25-50% korting bij veel musea, theaters, excursies, restaurants en fietshuur. Zone A, b e 23,90 (5 dgn e 30,90)Zone A,b,C incl.Potsdam, e 25,90 (5 dgn e 35,90) Kind. t/m 15 j. gratis mee bij zone ABC

  • 22 duItsland

    Hotels

    Keulen domspitzen***Prettig kleinschalig hotel, bij de Haupt-bahnhof en direct bij Dom en Altstadt.

    3=2 3 nachten boeken, 2 betalen 10/4-30/4, 1/6-30/6

    dsseldorf Hotel Terminus***Leuk hotel op uitstekende locatie nabij CS en de Altstadt. Binnenzwembad. Gratis gebruik OV tijdens het verblijf.

    2=1 2 nachten boeken, 1 betalen20/5-30/6

    elk station in NL Keulen Hbf/dssel-dorf Hbf vv incl. ICE-toeslagen

    keulen en Dsseldorf

    Maritiem en mondainDuitslands tweede stad is een heel bijzondere: haar mondaine Altstadt, de gezelligheid van de grachten, Spei-cherstadt, de gerenoveerde pakhuizen en de twee meren in de binnenstad Binnenalster en Aussenalster. Brui-sende haven met de Landungsbrcken, de chique voorstad boven de Elbe: Blankenese. Mooie musea. Een boei-ende stad om te ontdekken.

    Hotel Stella Maris***Bij de haven/Landungsbrcken.

    intercity Hotel Hauptbahnhof****Inclusief openbaar vervoerkaart.

    Hamburg Card 3 dagen e 21 p.p.

    VooRdeeLTARieVeN Vdt 1* Vdt 2* Vdt 3**2e klas 38 58 681e klas 58 98 109

    *beperkt beschikbaar **altijd beschikbaar, bij hotelboeking.

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-31/5 50 891/6-30/9 40 591/10-31/10 50 89

    TReiN- ARRANGeMeNT

    3 dgn

    extra nacht

    T1pk

    Stella Maris 162 52 30intercity Hbf 182 62 34incl. treinretour elk station NL Hamburg 2e kl o.b.v. voordeeltarief1. 2 nachten l/o in 2pk.

    T 1e klas e40 p.p./VDT1

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-31/10 43 58

    Reisschema

    Hamburg

    iNTeRCiTY HoTeLSPrima stadshotels in of bij het station. Bij de kamerprijs is altijd een openbaar vervoerkaart inbegrepen voor de des-betreffende stad! v.a. 42 p.p.p.n.Augsburg, Berlijn, Bremen, Dssel-dorf, Dsseldorf, Frankfurt, Freiburg, Hamburg, Kassel, Mnchen, Nrnberg, Rostock, Stralsund, Stuttgart.

    iCe international 121b 105 123 125 127c 129 227 223d

    Amsterdam C V 07.04 08.04 10.34 12.34 14.34 16.34 18.34 21.04utrecht C V 07.32 08.32 11.02 13.02 15.02 17.02 19.02 21.32Arnhem V 08.07 09.07 11.37 13.37 15.37 17.37 19.37 22.07duisburg Hbf A 09.06 10.06 12.32 14.32 16.32 18.32 20.32 23.04dsseldorf Hbf A 09.20 10.20 12.46 14.46 16.46 18.46 20.46 23.18Kln Hbf A 09.43a 10.45 13.12 15.12 17.12 19.12 21.12 23.43Frankfurt Flugh. A 10.43 11.51 14.14 16.14 18.13 20.13 22.18Frankfurt Hbf A 11.02 14.30 16.30 18.30 20.30 22.34basel Sbb A 14.47

    222d 226 128 126c 124 122 104 120b

    basel Sbb V 15.12Frankfurt Hbf V 05.10 07.29 09.29 11.29 13.29 16.29 19.29Frankfurt Flugh. V 05.24 07.43 09.43 11.43 13.43 16.43 18.09 19.43Kln Hbf V 06.46 08.48 10.48 12.48 14.48 17.48 19.17 20.48dsseldorf Hbf V 07.13 09.13 11.13 13.13 15.13 18.13 19.40 21.13duisburg Hbf V 07.26 09.27 11.27 13.27 15.27 18.27 19.53 21.27Arnhem A 08.23 10.23 12.23 14.23 16.23 19.23 20.53 22.23utrecht C A 08.58 10.58 12.58 14.58 16.58 19.58 21.28 22.58Amsterdam C A 09.25 11.25 13.25 15.25 17.25 20.25 21.55 23.25a Stopt in Kln Deutz b ICE121 heen alleen ma t/m za, ICE120 rijdt terug alleen do, vr en zo c Rijdt alleen in de periode 30/03/2012 t/m 04/11/2012 d ICE223 heen alleen vr en zo, ICE222 terug alleen ma t/m do

  • 23landT = Toeslag K = Korting + = Extras duItsland

    > Schoonheid en rust van het pitto-reske Rijn- en Ahrdal verkennen

    > drie- of vijfdaagse reis

    Reisprogramma 3-daagse reisdag 1 Heenreis naar Remagen. Hotel Pinger***, in het centrum, tegenover het station. dag 2 In de voormiddag mogelijkheid het stadje te bezichtigen. In de middag per schip tussen de imponerende heu-velruggen door naar Knigswinter. Van daaruit met de Drakenrotsbaan naar de Drachenburg. dag 3 Terugreis.

    Reisprogramma 5-daagse reisdag 1/2 Zie 1/2 van 3-daagse reis.dag 3 Met de Ahrtaltrein door tun-nels, over bruggen en voorbij steile wijnvelden naar Altenahr. Bezichtiging van het oudste wijnboerengenoot-schap van Duitsland. In de namiddag bezoek aan het schilderachtige Ahr-weiler. dag 4 Bijvoorbeeld met de smal-spoorbaan Vulkan Express naar het Eifelgebergte of met het stoomschip DS Goethe door het dal van de Lorelei.dag 5 Na ontbijt terugreis.

    > ontdek het verrassende Ruhrgebied

    > Sfeervol hotel in voormalige kolenmijngebouw

    > 20 minuten per fiets over oude spoorbaan naar uNeSCo wereld-erfgoed Zeche Zollverein

    Rondom hotel Alte Lohnhalle in Essen valt de spannende geschiedenis van de industriecultuur volop te ontdekken. Voormalige kolenmijnen, fietsen over oude spoorbanen, bezichtigen van de Krupp Villa of de in 2010 geopende nieuwbouw van kunstmuseum Folkwang. Maak een boot- of fietstocht door het schilderachtige Ruhrdal. Na 135 jaar winning van steenkool is Zollverein als industrieel erfgoed bewaard, neem o.a. deel aan een rondleiding Kumpel und Kohle.

    Met de inbegrepen OV-kaart is het hele Ruhrgebied te bezoeken inclusief de Schwebebahn Wuppertal.

    T 1 pk 3-daags e 40, 5-daags e 80

    reIssom

    2e klas 1e klas3-daags 5/4-31/10 215 2635-daags 5/4-31/10 315 363

    Inbegrepen

    > retourticket elk station in Neder-land Remagen vv

    > 2 (bij 3-daagse reis) resp. 4 over-nachtingen (bij 5-daagse reis) in 2pk met d/wc in hotel Pinger

    > elke dag ontbijt> op dag 1 avondeten> vervoer per schip, kabelbaan en

    (bij 5-daagse reis) Ahrtaltrein plus bezichtiging wijnboerenge-nootschap

    toeslag/kortIngT Reis via Emmerich: 2e klas e 29, 1e klas e 49T Verlengingsnacht 2pk e 46, 1pk e 76

    T 1pk e 30

    reIssom

    2e klas 1e klas1/1-31/12 99 119** in VRR gebied op basis van 2e klas, hier 1e klas mogelijk met toeslag van e 2,40 per dag terplekke

    Inbegrepen

    > treinretour elk station in Neder-land Essen vv via Venlo

    > 1 overnachting l/o in hotel Alte Lohnhalle

    > Fietshuur op dag 1> openbaar vervoer kaart voor

    gehele VRR tijdens hele verblijf (gehele Ruhrgebied)

    toeslag/kortIng

    Afdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    ReiSCode de 007

    Gemtlichkeit langs Ahr en rijnruhrgebied boeiende industriecultuur ReiSCode de 008

    Co-vrij Co-vrij

  • 24 duItsland

    thringen

    > Makkelijk te bereiken met 1 overstap per iCe

    > Schatkamer Thringen met rijke historie

    > 16.000 km uitgezette wandelroutes> Fraaie spoorlijntjes in Thringer-

    woud

    Reisprogrammadag 1 Per ICE via Frankfurt naar Weimar, aankomst halverwege de middag. Verblijf 4 nachten in hotel Kaiserin Augusta***+, tegenover het treinstation. Uitstekende kamers, goed ontbijtbuffet. Restaurant, terras en Wintergarten. Fietsverhuur. Het histo-rische centrum op loopafstand. Met de ThringenCard drie dagen (naar keuze) vrij entree in 200 musea en attracties; is daarnaast 1 dag openbaarvervoer-kaart tot 50 km.dag 2 Bijv. Weimar verkennen, met o.a. Goethes woonhuis, de zomer-residenties Belvedre en Tiefurt, de speciale Bauhaustentoonstellingen.dag 3 Bijv. rit met de Oberweiss-bacher Bergbahn, het steilste berg-spoor ter wereld met normale spoor-breedte, of bezoek aan historische binnenstad van Erfurt.dag 4 Bijv. bezoek aan Eisenach met Wartburg en Luthermuseum, of

    wandeling over een traject van de Rennsteig.dag 5 In de middag terugreis per ICE naar Nederland.

    Vertrek dagelijks.

    ReiSCode de 006

    T 1 pk e93

    T Verlengingsnacht p.p.p.n.: v.a. 2pk e45, 1pk e76

    reIssom

    2e klas 1e klas

    1/1-30/4, 1/7-31/8,1/11-31/12 340 420

    1/5-30/6, 1/9-31/10 380 460

    Inbegrepen

    > treinticket van/naar elk station in Nederland Weimar vv

    > zitplaatsreserveringen NL Weimar vv en toeslagen

    > 4 hotelovernachtingen in 2pk met d/wc incl. ontbijtbuffet

    > ThringenCard met gratis entree tot 200 musea en attracties in Thringen, geldig op 3 dagen naar keuze, openbaarvervoerticket (1 dag) trein/bus tot 50 km afstand

    > Marco Polo gids Thringen

    toeslag/kortIng

    Afdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    Co-vrij

  • 25land

    > Smalspoorstoomtreinen in de Harz> 140 km stoomtreinen netwerk,

    grootste bestaande netwerk in europa

    > Landschappelijk fraaie trajecten> Nationaal Park Hochharz> Geen 1-persoonskamer toeslag

    Reisprogrammadag 1 Per IC via Hannover naar Wer nigerode/Harz. Aankomst in de namiddag. Van hieruit per stoomtrein naar Drei Annen Hohne.dag 2 Met de Brockenbahn naar het hoogste punt van de Harz, in de middag bezoek aan Wernigerode, een pittoresk stadje met veel vakwerkhuizen.dag 3 Per Harzquerbahn (soms die-seltreinen) naar Nordhausen, terug via Eisfelder Talmhle.dag 4 Terugreis of reisverlenging.

    Hotel KruterhofRustig gelegen in nationaal Park Hochharz in klein vakantieplaatsje. Knooppunt van stoomtreinlijnen voor de deur. Restaurant Wintergarten, zonneterrras en tuin.

    .

    duItsland

    VertrekdataDagelijks van 2 jan t/m 21 dec 2012.

    T Toeristenbelasting e 1,80 p.p.p.d., ter plaatse te betalen

    T Verlengingsnacht in 2pk of 1pk e 56 p.p. halfpension

    reIssom

    2e klas 1e klas2 pk 365 4161 pk 365 416

    Inbegrepen

    > retourtreintickets elk station in Nederland Drei Annen Hohne

    > zitplaatsreserveringen > ICE-toeslagen> 3 overnachtingen in 2pk met do/

    wc op basis van halfpension> treinpas voor onbeperkt treinen

    met de Smalspoortreinen voor 5 dagen (dus ook bij een verlen-ging te gebruiken)

    toeslag/kortIng

    stoomtreinen in de Harz ReiSCode de 005

    Afdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    Dichtbij en verrassend. Unkel am Rhein met zijn vakwerkhuizen, het uitzicht op het Siebengebirge, autovrij en mooie wandelpromenade langs de Rijn. Bezoek de Drachenfels, Bonn, het Willy-Brand huis.

    Rheinhotel Schulz****Bijzonder mooi en sfeervol hotel met fantastische ligging aan de Rijn. Mooie tuin. Meeste kamers met balkon. Prachtig uitzicht over Sie bengebirge. Vertrek boten voor de deur naar o.a. Knigswinter, Bonn, Remagen en St. Goar. Rheinsteig wandelroute vlakbij.Treinstation op 5 min. lopen. Kamers zijn met veel smaak inge richt, vriende-lijke service. Uitgebreid ontbijtbuffet. Jarig? Op uw verjaardag reist u gratis met de boten van Kln-Dsseldorfer!

    Unkel

    TReiN- ARRANGeMeNT 2 pk

    extra nacht

    T1pk

    2e klas 176 55 10incl. treinretour elk station NL Unkel 2e kl 2 nachten l/o in 2pk. T 1e klas e38 p.p.

    Co-vrij

  • 26 duItsland

    > Zesdaagse treinrondreis door 1000 jaar historie

    > Hotel incl. openbaarvervoerkaart> Toeristische schatkamer> dresden: kunst- en cultuur-

    hoofdstad van duitsland.

    Reisprogrammadag 1 Per ICE via Frankfurt naar Weimar, aankomst halverwege de middag. Stad van Goethe en Schiller. Idyllische pleinen en steegjes. De zomerresidenties Belvedre en Tiefurt. Verblijf in Hotel Kaiserin Augusta, t.o. station. dag 2 Dag in Weimar.dag 3 In de ochtend per ICE naar Leipzig Hbf, het grootste treinstation van Duitsland. Stad van handel en literatuur. Overnachting in hotel Novotel Leipzig City, bij het Hbf.dag 4 Per trein naar Dresden Hbf. Verblijf in Intercity Hotel Dresden, naast Hbf, vlakbij het historisch centrum.dag 5 Dag in Dresden, het Florence aan de Elbe. Kunst- en cultuurmetro-pool van Duitsland. dag 6 Terugreis per IC-trein via Berlijn naar Nederland.

    Afdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    T 1 pk periode 1/1-31/3 en 1/7-31/8 e 160 periode 1/4-30/6 en 1/9-31/12 e 180

    T Verlengingsnachten p.p.p.n. Weimar v.a. e 45; Leipzig v.a. e 48; Dresden v.a. e 61

    T Toeristenbelasting Weimar e 2 p.p.p.d ter plekke.

    K Dresden extra nacht gratis 2/1-28/2; 4/3-27/3 bij aankomst zo + ma + di

    reIssom

    2PK P.P. 2e klas 1e klas1/1-31/3 430 5101/4-30/6 450 5301/7-31/8 430 5101/9-31/12 450 530

    Inbegrepen

    > treinreis v.a./naar elk sta tion in Nederland

    > plaatsreserveringen in ICE/IC> ICE-toeslagen> 5 overnachtingen in kamer met

    douche/wc incl. ontbijt> Dresden inclusief onbeperkt

    gebruik openbaar vervoer

    toeslag/kortIng

    weimar/leipzig/DresdenReiSCode de 003

    Vertrekdata dagelijksTip: verlenging Berlijn

    + Reisonderbreking/ -verlenging in alle plaatsen mogelijk

    Co-vrij

  • 27duItsland

    > 6-daagse treinrondreis vol afwisselende landschappen

    > Romantische Strasse> Middeleeuwse stadjes> Reisje langs de Rijn

    Reisprogrammadag 1 Per ICE naar Keulen en via Koblenz naar Boppard. Na een korte wandeling aanmonsteren op de boot van de KD Kln Dsseldorfer

    Dampfschiffahrt. Over het mooiste deel van de Rijn, met meer dan 20 kastelen, oude stadjes en de Loreley (tot 25 mrt en na 1 nov 2012 is het traject Boppard Assmanshausen per trein i.p.v. boot). Verblijf in Assmanshausen in driester-renhotel Hotel Alte Bauernschnke. dag 2 In de ochtend per trein via Mainz naar Heidelberg. Verblijf in NH Hotel, tussen het Hauptbahnhof en het centrum. Bezichtiging van een van de mooiste en beroemdste stadjes ter wereld. Boven de Neckar de beroemde kasteelrune.dag 3 In de ochtend per trein langs de Neckar via Eberbach en Wrzburg naar Rothenburg ob der Tauber. Hotel Goldenes Fass, vlakbij het station. Een van de best bewaarde middeleeuwse steden, hoogtepunt van de Roman-tische Strasse. Wandel bijvoorbeeld over de compleet bewaarde middel-eeuwse vestingmuur.dag 4 Per trein via Mnchen naar Oberammergau. Hotel Turmwirt. dag 5 Tijd voor de hoogtepunten van de Beierse barok, o.a. klooster Ettal. Tip: per postbus naar kasteel Neuschwanstein bij Hohenschwangau. Overnachting in Ober ammergau.dag 6 Terugreis naar Nederland per ICE vanuit Mnchen over de hogesnel-heidslijn.

    VertrekdataDagelijks.

    Afdeling Treinrondreizen [email protected] 071-516 12 52

    T 1 pk e 170

    + Reisonderbreking/ -verlenging in alle plaatsen mogelijk

    reIssom

    2PK P.P. 2e klas 1e klas1/1-30/4 480 5701/5-31/10 510 6001/11-31/12 480 570

    Inbegrepen

    > treinreis van/naar elk station in Nederland

    > zitplaatsreserveringen in ICE en IC> ICE-toeslagen> bootticket Boppard Assmansh.> 5 overnachtingen l/o in 2pk met

    d/wc, hotels*** op max 5 min lopen van station.

    toeslag/kortIng

    Duitsland romantiekReiSCode de 004 Co-vrij

  • 28 frankrIjk

    frankrIjk

    land van de hogesnelheidslijnen, doorgaand van Brussel naar Marseille in 4h48. thalys Amsterdam Parijs in 3h19. Hoe vroeger geboekt, hoe voordeliger. (Boek op tijd!) een paar dagen genieten van romantisch Parijs. Of met de kinderen naar Disneyland Parijs. Heerlijke vakanties aan de Middel landse Zee. Per nachttrein/dagboot of dagtrein/nachtboot naar Corsica. Authen tieke vakantiewoningen in alle Franse streken.

    Spoorlijn

    Metrolijn

    Lille

    Brussel

    Nederland

    Duisburg

    Aansluitende verbinding

    vanuit:Doorgaande verbindingen

    Basel, Mnchen en Berlijn

    Nederland

    Duisburg en Dsseldorf

    vanuit:Sparnight

    Sparschieme

    Station

    Scenic route

    Hogesnelheidslijn

    Spoorlijn

    Duitsland

    Parijs

    Station

    Scenic route

    Spoorlijn

    Autotrein

    Particuliere lijn, scenic route(alleen in de zomer)

    Ferry

    Scandinavi

    Spoorlijn

    StationTrans Cantabrico

    StationSpoorlijn

    ChinaGuiyang Verblijfplaats

    StationSpoorlijn

    JapanHogesnelheidslijn

    St. Raphal - Ventimiglia

    Aansluitende spoorlijnenNice e.o.

    Spoorlijn

    Regionale spoorlijn

    Hogesnelheidslijn

    Mnchen TRW accommodatie

    Mnchen e.o.

    vanuit:Autoslaaptreinen

    Lille

    Dsseldorf

    Den Bosch

    Frankfurt

    Hamburg & Hildesheim

    Mnchen

    Turkije & Griekenland

    Parijs

    Londen

    Spoorlijn

    Scenic Route

    Station

    Hogesnelheidstrein

    Frankrijk

    Matterhorn Gotthard Card

    Ferienpass GraubndenBerner Oberlandpass

    ZwitserlandMeer van Genve Card

    HSL-Zuid ADAM PARIJS IN 3H19

    TGV eST PARIJS STRAATSBURG MET 320 KM/H

    NieuW iN 2012TGV Rhin RhoneMulhouse DijonMet o.a. TGV Frankfurt - Marseille

  • 29T = Toeslag K = Korting + = Extras frankrIjk

    Vervoer via de Treinreiswinkel

    > alle TGV-aanbiedingen: Excursion, Minigroup, PREMS, senior, jongeren

    > alle Thalys-aanbiedingen, zoals Hi-Life, Optiway, Smoove, Kid & Co, Senior, Youth en Kid, Adult&Co

    > alle internationale tarieven naar Frankrijk en binnenlandse tarieven naar/vanaf alle stations, zoals ook bij een Frans loket verkrijgbaar

    > reserveringen dag-/nachttreinen> autoslaaptrein Dsseldorf Nar-

    bonne> gunstige groepstarieven v.a. 6 pers.> Interrail One Country Pass Frankrijk> Eurolines bussen naar Parijs, Alpen

    en Zuid-Frankrijk> Paris Visite openbaarvervoerkaart> alle ferries naar Corsica> binnenlandse autoslaaptreinen

    Verblijf via de Treinreiswinkel

    > 66 hotels in centrum Parijs, voor iedereen, voor elk budget

    > hotelboekingen overig Frankrijk> 5000 vakantiewoningen, ook Corsica> villas met privzwembad, o.a. Cte

    dAzur en Provence> stedenarr., o.a. Lille en Straatsburg> Disneyland Parijs, de meest voorde-

    lige arrangementen, ook dagretours> Bungalowtenten, stacaravans,

    kampeerplaatsen

    Tarievenladder Frankrijk alle tarieven in Euro p.p. per enkele reis, 2e klas, vanaf/naar Amsterdam.

    beSTeMMiNGeN tarief 1 tarief 2 vol tarief acco opmerking/tip termijn verbinding

    Parijs 35 45 130 2 1e klas va 79 Euro incl catering 3m 10xbordeaux 57 78 199,80 2 3m 6xNice 57 78 226,30 2 via Parijs 3m 09.16-19.30Nice 95,80 131,80 182,80 2 Brussel-Nice direct 3m 06.53-18.03brive 57 78 190,60 2 3m 09.16-18.00

    VooRdeeLTARieF 1 beperkte beschikbaarheid, wordt niet op alle treinen opengesteld, vaak op eerste boekingsgsdag uitverkocht, meestal niet beschikbaar op vr en zo, meeste kans op dinsdag, woensdag en donderdag VooRdeeLTARieF 2 beperkte beschikbaarheid, wordt op bijna alle treinen opengesteld, soms op eerste boekingsgsdag uitverkocht VoL TARieF in principe altijd beschikbaar ACCo 2 = 2e klas, 1 = 1e klas, CC6 = couchette 6, WL2 = slaaprijtuig double boeKiNGSTeRMiJN 180 d = 180 dagen voor reisdatum, 3 m = 3 maanden voor reisdatum,Voorboekingen worden aangeraden, dan wordt door de Treinreiswinkel op het eerst mogelijke moment ingeboekt VeRbiNdiNG aangeraden verbinding met vertrek Adam en aankomst bestemming (bv v 08.04 a 12.27) of 8 x = 8 keer per dag.

    eR ZiJN MeeR TARieFMoGeLiJKHedeN PeR beSTeMMiNG. Hoe eeRdeR GeboeKT Hoe MeeR KANS oP VooRdeLiGe TARieVeN

    Leeftijd 50%* 25%** Railplus-korting incl.

    Prijs Pasfoto nodig

    Carte 12-25 12-25 j. tot 60% ja ja 49 jaSenior v.a. 60 j. ja ja ja 50 jaenfant+ t/m 11 j. ja ja nee 70 jaescapades 26-59 j. tot 40% ja nee 75 ja* reductie tot 50% op TGV (beperkt beschikbaar) ** reductie 25% altijd. enfant+ er reizen tot 4 personen mee met dezelfde reductie (hoeft geen familie te zijn)

    Franse kortingskaarten

  • 30 land

    Reisschema Thalys

    frankrIjk

    Tarieven Thalys Parijs p.p. enkele reis

    Voordeligste tickets naar Parijs uitverkocht? Boek bij de Treinreiswinkel een TGB/VDU ticket via Brussel, ruime beschikbaarheid, Amsterdam Parijs vv e117 p.p.

    Rotterdam Parijs vv e104, Roosendaal grens Parijs vv e89 (voor voordeelurenkaart-houders)

    Sinds 13/12/2009 rijdt de Thalys over de HSL. Amsterdam Parijs in 3h19

    30

    TariefvoorwaardenFlex: reizen in alle vrijheid, omboeken voor vertrek gratis.Semi-Flex: 1 keer omboeken mogelijk.No-Flex: omboeken en annuleren niet mogelijk.Kid&Co: voor 1 of 2 volw. die met een kind jonger dan 12 jaar reizen.Senior: vanaf 60 jaar.Youth: 12 t/m 25 jaar.Kid 2: 4 t/m 11 jaar. Indien Kid 2 uitverkocht, wordt Kid 1 aangeboden.Adult&Co: samenreiskorting voor groepen van 3-5 personen

    Wifi op Thalys! 1e klas gratis, 2e klas e6,50 per 60 minuten

    Parijs

    THALYS 9310 9316 9322 9328 9334 9340 9352 9358 9364 9370 9376 9382 9388 9394Reisdagen ma-vr za dagel ma-vr,zo za-zo dagel dagel ma-vr,zo dagel vr dagel dagel ma-vr,zo zo

    Amsterdam C 06.16 07.16 08.16 09.16 10.16 11.16 13.16 14.16 15.16 16.16 17.16 18.16 19.16 20.16Schiphol 06.31 07.31 08.31 09.31 10.31 11.31 13.31 14.31 15.31 16.31 17.31 18.31 19.31 20.31Rotterdam C 06.58 07.58 08.58 09.58 10.58 11.58 13.58 14.58 15.58 16.58 17.58 18.58 19.58 20.58Paris Nord 09.35 10.35 11.35 12.35 13.35 14.35 16.35 17.35 18.35 19.35 20.35 21.35 22.35 23.35

    THALYS 9303 9309 9315 9321 9327 9333 9339 9351 9357 9363 9369 9375 9381Reisdagen ma-vr ma-za ma-za zo dagel zo dagel dagel dagel vr+zo dagel ma-vr,zo dagel

    Paris Nord 06.25 07.25 08.25 09.25 10.25 11.25 12.25 14.25 15.25 16.25 17.25 18.25 19.25Rotterdam C 09.01 10.01 11.01 12.01 13.01 14.01 15.01 17.01 18.01 19.01 20.01 21.01 22.01Schiphol 09.27 10.27 11.27 12.27 13.27 14.27 15.27 17.27 18.27 19.27 20.27 21.27 22.27Amsterdam C 09.44 10.44 11.44 12.44 13.44 14.44 15.44 17.44 18.44 19.44 20.44 21.44 22.44

    NieuW NO-FLEX 1E KLAS

    v.a. Adam/SchipholComfort 2

    v.a. Adam/SchipholComfort 1

    v.a. Rdam CComfort 2

    v.a. Rdam CComfort 1

    Flex 205 183Semi-Flex 1 129 159 114 146Semi-Flex 2 89 79 80 79No-Flex 1 49 46 No-Flex 1 35 35 Adult&Co 59 59 Kid&Co 64 102 57 91Senior 90 144 80 128Youth 65 103 57 92Kid 2 15 19 15 19

  • 31T = Toeslag K = Korting + = Extras frankrIjk

    Hotels

    Hotel Sibour**Gerenoveerd, prima twee-sterren stadshotel, om de hoek van Gare du Nord/ Gare de lEst . Eenvoudige, maar netjes ingerichte kamers met do/wc.

    KinderkortingKinderen t/m 3 jaar gratis.

    Hotel ducs dAnjou***+Bijzonder hotel in 1 van de weinige Parijse voetgangersstraten, St. Oppor-tune. Hartje Parijs, vlakbij les Halles, gezellige pleinen en terrasjes om de hoek. Net zeer mooi gerenoveerd en stijlvol ingericht. Rustige ligging, vrien-delijke service. 1 halte met RER vanaf Gare du Nord. Vanuit luxe suite (prijs op aanvraag) met dakterras indrukwek-kend uitzicht op highlights zoals Sacr Coeur, Eiffel toren en Notre Dame.Centre Pompidou, Ile de la Cit en Notre Dame om de hoek.

    Hotel Marena***Tussen Rue La Fayette en Boulevard de Clichy, vlakbij Sacr Coeur en Mont-martre. Op 10 minuten loopafstand van Gare du Nord. Leuke restaurants en winkels om de hoek.

    Paris Visite Onbeperkt reizen per metro en bus.Zone 1-5 ook naar Eurodisney en Versailles.

    Kinderen: 0 t/m 3 j. gratis, 4 t/m 11 j. 50%.

    Treinarrangement* 3 dagenTreinreis op basis van voordeel-tarief v.a. elk station in Nederland naar opstapstation Thalys, retour Thalys in Comfort 2, 2 overnach-tingen o.b.v. l/o en metrokaart voor 3 dagen.

    open Tour 1 dagOpen dubbeldekkerbus, geldig op alle vier lijnen.volwassenen e 30 4-12 jr e 16

    Metrotickets ParijsEnkele reis e 1,80Carnet 10 tickets e 15

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk 3pk 4pk

    2/1-27/12 34 62 31 28arrangement* 204 258 196 190

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-31/3 50 701/4-30/6 60 841/7-31/8 45 631/9-31/10 60 841/11-31/12 45 63

    P.P.P.N. L /o 2pk 1pk

    1/1-31/12 82 149

    PARiS ViSiTe Zone1-3

    Zone 1-5

    1 dag 10 212 dagen 16 333 dagen 22 455 dagen 32 56

  • 32 frankrIjk

    TGV Lille Frankrijk

    Nederland Brussel Zuid ieder uur, ook 10 keer per dag per Thalys. (pag. 14) Vanuit Lille rechtstreeks per TGV zonder overstap in Parijs.

    Amsterdam Brussel per Thalys vanaf e 29 p.p. (No-Flex tarief)

    Brussel Lille per TGV/Eurostar (enkele reis v.a. e 15 p.p./duo-tarief, code 53)

    TGV Lille Frankrijk (enkele reis naar alle bestemmingen vanaf e 25 p.p.)

    tGV

    08.46 09.46 V Amsterdam C A 19.14 21.1411.42 12.42 A brussel Zuid V 16.18 18.1812.18 12.56 V brussel Zuid A 16.08 18.0512.53 13.39 A Lille europe V 15.33 17.3013.22 14.45 V Lille europe A 13.50 15.5615.59 17.59 A St Pierre des C (Tours) V 11.01 13.1116.40 18.40 A Poitiers V 10.13 12.2717.29 19.29 A Angouleme V 09.28 11.4218.43 20.42 A bordeaux St Jean V 08.14 10.17

    08.46 13.42 V Amsterdam C A 19.14 22.1411.42 15.42 A brussel Zuid V 16.18 19.1812.18 16.56 V brussel Zuid A 16.08 18.5512.53 17.29 A Lille europe V 15.33 18.2213.52 17.52 V Lille europe A 14.06 18.0717.12 21.08 A Angers V 10.44 14.4617.52 21.47 A Nantes V 10.05 14.0817.46 21.58 A Rennes V 10.04 14.07

    12.46 V Amsterdam C A 16.1415.42 A brussel Zuid V 13.1815.56 V brussel Zuid A 12.5116.29 A Lille europe V 12.1717.02 V Lille europe A 11.5723.05 A Narbonne V 05.5523.41 A Perpignan V 05.18

    12.46 V Amsterdam C A 17.1415.42 A brussel Zuid V 14.1816.18 V brussel Zuid A 14.0516.52 A Lille europe V 13.3017.58 V Lille europe A 12.58

    20.37 A Les-Aubrais-orleans V 10.28

    21.11 A Vierzon Ville V 09.4921.43 A Chateauroux V 09.1422.21 A La Souterraine V 08.36

    22.54 A Limoges benedictins V 08.06

    23.57 A brive-la- Gaillarde V 07.03

    TReiNTiPHUURAUTOS OP ALLE TGV-STATIONS

  • T = Toeslag K = Korting + = Extras 33frankrIjk

    Voorwaarden

    > boekingstermijn: v.a. 3 mnd voor vertrek> kind = van 4 tot 11 j> loisir verplicht heen- en terug te boeken> famille+ max 2 volwassenen reizend met

    kinderen t/m 11 jaar> senior = v.a. 60 jaar> jongere = van 12 t/m 25 jaar> prems 1 en 0 = voor alle leeftijden,

    minstens 14 dagen voor vertrek te boeken. Geen terugbetaling/ omwisseling mogelijk.

    > ook prems 1e klas

    T = Toeslag K = Korting + = Extras

    TGV brussel-Zuid Frankrijk (dagelijks, zonder overstap in Parijs)

    Brussel ZuidFrankrijk

    TGV TARieVeN p.p.e.r.. voltarief kind familie+ loisir 0 loisir 0 senior senior jong. prems 1 prems 1 prems 0v.a. /naar Brussel Z 1e 2e 2e 2e 1e 2e 1e 2e 2e 1e 2e 2eAix-en-Provence TGV 197 140 70 91 119 91 119 84 70 75 56 25Avignon TGV 190 135 68 88 115 88 115 81 68 75 54 25bziers 202 148 74 96 129 96 129 89 74 80 59 25Cannes 207 149 75 97 130 97 130 89 75 85 59 25Lyon Part-dieu 159 112 56 73 96 73 96 67 56 65 45 25Marseille St-Charles 197 140 70 91 119 91 119 84 70 75 56 25Montpellier 197 140 70 91 119 91 119 89 70 75 56 25Narbonne 202 148 74 96 129 96 129 96 74 80 56 25Nice Ville 197 149 75 97 130 97 130 89 75 85 59 25Perpignan 202 148 74 96 151 96 151 89 74 80 59 25Valence TGV 166 122 61 79 104 79 104 73 61 70 49 25

    9836 9826 9828 9834 9836 TGV ReiSSCHeMA 9854 9862 9860 9866 9864 9868

    10.18 10.21 12.18 15.18 16.18 V brussel-Zuid A 11.51 12.42 14.23 18.42 19.42 20.4214.00 16.00 19.00 20.00 A Lyon Part-dieu V 08.30 09.00 11.00 15.00 17.0014.41 14.03 A Valence TGV V 07.49 08.20 15.22 16.16

    14.38 17.08 20.08 A Avignon TGV V 07.15 09.51 13.51 14.4815.01 17.31 20.31 A Aix-en-Provence TGV V 09.30 13.2915.16 17.46 20.46 A Marseille St-Charles V 06.44 09.14 13.10 14.1416.14 21.44 A Toulon V 13.1616.53 A Les Arcs-draguignan V 12.4017.09 A St Raphal-Valescure V 12.2417.33 A Cannes V 11.5817.44 A Antibes V 11.4718.05 A Nice Ville V 11.27

    15.32 21.29 A Nimes V 07.26 15.2915.58 21.58 A Montepellier V 07.00 15.0216.20 22.20 A Ste V 06.40 14.4016.36 22.36 A Agde V 06.24 14.2516.49 22.49 A bziers V 06.11 14.1117.05 23.05 A Narbonne V 05.55 13.5517.43 23.41 A Perpginan V 05.18 13.18

  • 34

    Cte dAzur

    frankrIjk

    Juan Les Pins Minotel La Rsidence Op 15 m vanaf station Juan-les-Pins, net gerenoveerd, vlakbij boulevard en strand. Ideaal voor verkenning van de Cte dAzur of een strandvakantie.

    Nice Hotel Comt de Nice**+

    Vlakbij het hoofdstation Nice-Ville. Eenvoudig, prettig hotel met een vrien-delijke service. Alle kamers met do/wc.

    Cannes Minotel Les oranges***Comfortabel, rustig gelegen, vlakbij het centrum. Zandstrand op 300 m. Uitzicht over Cannes, de zee en het Esterelge-bergte. Tuin met zwembad, twee ter-rassen met o.a. de laatste avondzon. Treinstation op 500 m.

    *TRW SpecialTreinretour vanaf elk station in Nederland Nice/Cannes/Juan les Pins vv o.b.v. directe TGV Brussel Nice vv en 1 overnachting l/o.

    Cannes

    St. Raphal

    Ventimiglia

    Grasse

    Juan-les-Pins

    Antibes

    Eze

    MonacoMentonNice

    Beualieu sur MerCte dAzur dagelijks directe TGV

    Treinschema Zon-Thalys

    30/06-27/08 zaterdags 07/07-01/099928 995506.08 V Amsterdam C A 22.3906.26 V Schiphol A 22.2206.58 V Rotterdam C A 22.0111.53 A Valence TGV V 17.2112.35 A Avignon TGV V 16.46

    13.00 A Aix-en- Provence TGV V 16.24

    13.15 A Marseille- St. Charles V 16.09

    P.P.P.N. L /o 2pk TRW Special*

    1/3-31/10 v.a. 35 v.a. 289,20

    P.P.P.N. L /o 2pk TRW Special*

    3/1-31/12 v.a. 27 v.a. 281,20

    P.P.P.N. L /o 2pk TRW Special*

    1/1-31/12 v.a. 55 v.a. 304,20Zon-Thalys p.p. enkele reis 2011

    ZoN-THALYS Flex Semi-Flex 1Semi-Flex 2 Senior Jong. No-FlexuiT AMSTeRdAM 1e 2e 1e 2e 1e 2e 2e 2e 2eValence 213 167 170 134 121 95 117 84 65Avignon 227 179 182 143 129 102 125 90 65Marseille 236 190 189 152 135 108 133 95 65

    9826 986410.21 V brussel-Zuid A 19.4217.33 A Cannes V 11.5817.44 A Antibes V 11.4718.05 A Nice Ville V 11.27

  • 35T = Toeslag K = Korting + = Extras frankrIjk

    > Met trein en treintaxi naar berg pension Le Clou in de Auvergne/Cantal

    > elke dag een andere wandelroute zonder beroep te doen op andere vervoersmiddelen

    > Avontuurlijke trektochten> Zuivere lucht en rust

    Reisschema

    bergpension Le ClouHoog boven het dorpje Thizac ligt op 1100 meter hoogte, in een oase van rust en stilte, het bergpension Le Clou. Geheel van natuursteen opgetrokken in 1806. Het interieur is zo veel mogelijk intact gebleven. Prachtig uitzicht over de Vallei van de Cre, met daarboven de bergketen van de Plomb du Cantal. Ideaal wandelgebied in alle seizoenen.

    Arrangement Le ClouVerblijf van 7 nachten in 2pk, volpen-sion (middag lunchpakket), individueel wandelprogramma met wandelroute-kaarten en -beschrijvingen.

    Trektocht Monts du CantalZevendaagse individuele trektocht met wandelroutekaart en -beschrijvingen door de Cantal. Eerste en laatste nacht in Le Clou en 4 nachten in dorpshotels en chambres dhtes in 2pk op basis van volpension (middag lunchpakket). Bergwandelervaring noodza kelijk. Bagagevervoer op tioneel (e 185 per gezelschap).

    Vertrek dagelijks mogelijkArrangement Le Clou 10/04 t/m 31/10Arrangement Trektocht Monts du Cantal 22/5 t/m 25/9(minimum aantal deelnemers: 2)

    08.16 V Amsterdam C. A 21.4411.35 A Paris Nord V 18.2513.00 V Paris bercy A 16.5716.28 A Clermont Ferrand V 13.3216.48 V Clermont Ferrand A 13.1018.59 A Vic-sur-Cre V 10.58 T 1 pk e 94 (7 nachten Le Clou)

    Extra/losse nacht e 52 pppn. in 2pk v/p

    T Retourtreintickets 2e klas Rotterdam Vic sur Cre vv obv. Thalys-Smoove tarief (indien Smoove uitverkocht wordt eerstvol gende tarief aangebo-den; tarief v.a. andere stations in NL op aanvraag) v.a. e 178 p.p.

    T Treintaxi Vic sur C Le Clou vv e 5 p.p

    reIssom

    o.b.v. 2pkArrangement Le Clou 360 pp.Trektocht Monts du Cantal 425 pp.4-persoons chalet 360 pw.

    Inbegrepen

    > arrangement Le Clou: 7 nachten in 2pk standaard, v/p, routbeschrij-vingen voor wandelingen/lkaarten

    > arrangement Trektocht Monts du Cantal, 6 nachten in 2pk stan-daard, v/p, route beschrijvingen

    > zitplaatsreserveringen Nederland Parijs en Vic sur Cre vv

    toeslag/kortIng

    Auvergne

  • frankrIjk36

    > 8-daagse treinrondreis Franse Alpen> Mont blanc express, Tende spoor-

    lijn en Train des Pignes> Mer du Glace, Middellandse Zee,

    lavendelvelden> Spectaculaire trajecten (eenvou-

    dige dieseltreinen)> Vergezichten allemaal per trein

    bereikbaar

    Reisprogrammadag 1/2 Per City Night Line naar Basel, Mont Blanc Express Martigny Chamonix, 2 nachten in hotel*** Chamonix .dag 3 Chamonix, bijv. excursie naar de Aiguille du Midi (3842 m).dag 4 Door de Mont Blanc tunnel (bus), het Aostadal en Turijn naar La Brigue. De spectaculaire Tende spoorlijn is heropend in 1980, een Alpenspoorlijn met veel viaducten, tun-nels en vergezichten (eenvoudige die-seltreinen). Verblijf in hotel le Mirval. Vlakbij het station rustige ligging aan het begin van middeleeuws dorpje.dag 5 Genieten van de rustige tuin, (pittige) wandelingen maken of bijv. een bezoek aan het middeleeuwse stadje Tende.

    dag 6 Via Ventimiglia langs de Cote dAzur naar Nice. Middag voor bijv. strand of boulevard.dag 7 Train des Pignes, smalspoor-lijn. Van de Middellandse Zee en de lavendelvelden naar de tijm van de alpenweiden, via Digne naar Sisteron.dag 8 Directe TGV Lyon Brussel, naar Nederland.

    Treinrondreis

    Train des Pignes

    Mont Blanc ExpressOvernachtingsplaats

    Aansluitende spoorverbinding

    Tende Spoorlijn

    Aansluitende busverbinding

    Tende

    T = Toeslag K = Korting + = Extras

    Mont Blanc, tende en train des PignesReiSCode FR 002

    T Nachttrein coup met d/wc e 42 p.p. T 1e klas e 165 (geen 1e klas Aosta

    La Brigue Nice Grenoble)

    K 60+ korting met railplus e 60 K Railpluskorting 60- e 15+ Reisonderbreking/ -verlenging in alle

    plaatsen mogelijk

    reIssom

    2pk 1pk1/1-30/4, 1/10-31/12 769 9491/5-30/9 819 999

    Inbegrepen> tickets voor alle genoemde trajec-

    ten v.a./naar elk station in NL> reservering in nachttrein NL

    Zwitserland in slaaprijtuig double> zitplaatsres. waar mogelijk> 6 nachten in 3-sterren hotels o.b.v.

    l/o in kamer met douche/wc op maximaal 400m van het station.

    exCLuSieF busticket Chamonix Aosta, ca. e13 p.p., ter plekke aan te schaffen; idem busticket Digne - Sisteron, ca. e4 p.p

    toeslag/kortIng

    Vertrekdata dagelijks

    Tip verlenging Turijn en/of Lyon

    Co-vrij

  • 37frankrIjk

    > Lile de beaut het mooiste eiland van de Middellandse Zee

    > ruige berglandschappen en oude stadjes

    > per trein naar mooie stranden> reisonderbreking mogelijk voor

    wandeldagen en/of strandverblijf

    Reisprogramma:dag 1 Per Thalys in 3 uur naar Parijs en per TGV in 3 uur naar Marseille. Nachtferry om 19.00h naar Corsica.dag 2 Aankomst in de ochtend in Ajaccio. Alle spoorlijnen op Corsica zijn compleet vernieuwd, het unieke uitzicht is te genieten vanuit nieuwe panoramatreinen*. Door eiken- en kastanjebossen langs oude dor