Tiara Tours brochure 2012

68
2012 Trans Siberië Express Tiara Tours Rusland • Mongolië • China • Noord-Korea • Tibet • Nepal India • Vietnam • Oezbekistan • Midden-Oosten • Oost-Europa

description

Tiara Tours brochure 2012

Transcript of Tiara Tours brochure 2012

Page 1: Tiara Tours brochure 2012

Tiara ToursCharles Petitweg 35 A104827 HJ BredaT 076 565 28 79F 076 560 26 30E [email protected] tiaratours.nl 2012

TransSiberiëExpress

Tiara Tours

Rusl

and

• Mon

golië

• Ch

ina

• Noo

rd-K

orea

• Ti

bet •

Nep

alIn

dia

• Vie

tnam

• O

ezbe

kist

an •

Mid

den-

Oos

ten

• Oos

t-Eu

ropa

Niet-alledaags

reizen

Page 2: Tiara Tours brochure 2012

‘De ware reiziger heeftgeen reden nodig

om op reis te gaan’-Goethe-

Volga Kazan

Samara

NizhnyNovgorod

Kostroma

Kirov

Tver

Jaroslavl

Vologda

Izhevsk

NaberezhniyeChelny

Joshkar-Ola

UfaSaransk

Cheboksary

Penza

TulaKaluga

St. Petersburg

Novgorod

Vladimir

CENTRAL RUSSIANUPLANDS

Moscow

Suzdal

Perm

Page 3: Tiara Tours brochure 2012

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 3

YellowSea

Amur

Kerulen

Lena

Selenga

ChovsgolLake

OlkhonIsland

LakeKhanka

Yangts

e

HuangHe

Dongting

Tuul

Magnitogorsk

Chita

Harbin

Nizhny Tagil

Chelyabinsk

Tobolsk

Tyumen

Kurgan

Omsk

Kemerovo

Barnaul

Pavlodar

Petropavlovsk

Kustanaj

Never

Blagoveshensk

Abakan

Vladivostok

Ussurijsk

Khabarovsk

TianjinTaiyuan

Baotou

Yinchuan

Fushun

Tsingtao

Nanning

Changsha

Wuhan

Zhengzhou

Jinan

Macao

Kunming

Chongqing

Chengdu

Guiyang

Chengde

Pingyao

Yichang

Dali

Lijiang

Pingxiang

Datong

UR

AL

MO

UN

T

G RE A

T ER

KHIN

GAN

RANG

E

M A N C H U R I A

ORDOSDESERT

M A N Z H O U L I

Yangshuo

Guilin

Omnodelger

Dadal

Ulan Bator

Binder

Huduu Aral

Hohhot

Shijiazhuang

Beijing

Shenyang

Novosibirsk

IrkutskListvianka

Xian

Bratsk

Komsomolsk-na-Amure

Ekimzan

SeverobaikalskTajshet

Birobidzhan

m

Ekaterinburg Tomsk

Krasnoyarsk

Kijk op

tiaratours.nl

Reizen zonder doelReizen per trein is het ultieme onthaasten. Bij Tiara Tours kennen

we dat gevoel maar al te goed! Het is heerlijk om vier dagen lang

niets te hoeven en bij te komen van het drukke leven thuis. Ik zou

ieder jaar wel een aantal dagen in de trein door kunnen brengen!

Deze passie delen we allemaal bij Tiara Tours en dat laten we u

graag weten. Uit eigen ervaring kunnen we u dan ook uitgebreid

informeren over het leven in de trein en de reismogelijkheden over

het Trans Siberische Spoor. Vertel ons uw wensen en wij stemmen de

reis daar geheel op af. Niets is ons te gek, of u nu met de rugzak of

met de Samsonite op reis wilt.

Maar er is meer...Tiara Tours biedt u naast deTrans Siberië Express ook andere prachtige reizen, zoals comfortabele cruises enbijzondere treinreizen doorOost-Europa en Azië. We latenoude tijden herleven langs deroute van de Oriënt Express enbieden modern gemak aanboord van de luxe Volga Dream.Tevens heeft u de mogelijkheidom uw niet-alledaagse rondreisdoor bijvoorbeeld China,Vietnam of India geheel naareigen inzicht samen te stellen.Zelfs een individuele reisMongolië behoort tot demogelijkheden. Alles over dezereizen vindt u op tiaratours.nl

Comfortuurlijk reizenTiara Tours biedt u verzorgdereizen, zodat u optimaal kuntgenieten. Alles is voor u geregeld,met vrijheid waar u dat wilt.Naast een bezoek aan degebruikelijke beziens waardig -heden, laten we u kennis makenmet de lokale bevolking. En vervoer is uiteraard zoveelmogelijk per trein! Zo beleeft ude niet-alledaagse bestemmingenop z’n best. Bekijk dus snel onsreisaanbod!

Kwaliteit en zekerheidMet meer dan 15 jaar ervaringachter onze naam, durven wijmet recht de naam ‘specialist’ tedragen. Ons motto is: ‘alles kan’.

Voor iedere reiziger hebben we wat wils. Onze ervaring staat voor kwaliteit, uw reis is te allen tijde uitstekendverzorgd. Door onze uitgebreidereiservaring en gezamenlijkeinteresse, kennen we onsproduct door en door. We gevendan ook goede en eerlijkevoorlichting, desgewenst bij u thuis!

Kiezen voor Tiara Tours is kiezenvoor een onbezorgde vakantie. Ik wens u veel reisplezier!

Kerensa de VaanCommercieel Directeur

Page 4: Tiara Tours brochure 2012

Tiara Tours Niet-alledaags reizen4

Algemene informatie Alles over de Trans Siberië Express

We g w i j z e r

Comfort

12 Trans Siberië Express 14 BAM Express16 Trans Mantsjoerije Express18 Trans Mongolië Express20 Trans Baikal Express22 Mini Trans Mongolië Express24 Peking Express (groepreis)

Luxe

26 Trans Mongolië Express EXTRA28 Tsarengoud

Budget

30 Trans Mongolië Express Puur (NIEUW!)31 Startpakket Super Budget Express (NIEUW!)32 Startpakket De échte Trans Siberië Express33 Startpakket Moskou-Beijing Express34 Startpakket Trans Mongolië Express35 Startpakket Trans Baikal Express

3 Voorwoord4 Wegwijzer5 Wij zijn Tiara Tours!6 Maak uw droomreis met Tiara Tours8 Alles over de Trans Siberië Express

Verrassend niet-alledaags

54 Bijzondere treinreizen55 Comfortabele cruises56 Unieke fly-drives57 Verrassende stedenreizen58 Niet-alledaagse rondreizen in Azië59 Op reis met Tiara Tours60 Visuminformatie61 Reizen in verre landen62 Algemene reisinformatie64 Duurzaam toerisme65 Algemene voorwaarden66 Win met uw reisverslag!67 Onze reizigers aan het woord

Page 5: Tiara Tours brochure 2012

Verlengingen

Voorverlengingen36 Per trein naar Rusland36 Tsaristisch St. Petersburg37 Machtig Moskou

Tussenverlengingen Rusland37 Historisch Suzdal38 Prachtig Perm38 Euraziatisch Jekaterinenburg39 Siberisch Novosibirsk39 Veelzijdig Krasnojarsk40 Irkutsk en het Baikalmeer40 Trekking langs het Baikalmeer41 Mysterieus Olkhon eiland41 Boeddhistisch Ulan Ude

Tussenverlengingen Mongolië42 Paardrijden in Terelj N.P.42 Trekking in Terelj N.P.43 Te gast bij een nomadenfamilie43 Kharkhorin en Khogno Khan44 Op avontuur door de ruige Gobiwoestijn45 De Groene Route door Mongolië46 Ontdek het boeddhisme en sjamanisme47 Winter in Mongolië

Verlengingen China en Tibet48 De verrassende kloosters van Datong48 Te voet over de Chinese Muur49 Antiek Pingyao49 Keizerlijk Xi’an50 Yangtse Kiang Riviercruise51 Bruisend Shanghai51 Indrukwekkend Hong Kong52 De Himalaya Express naar Tibet

Wij zijn Tiara Tours!

Salaam, ik ben Kerensa de Vaan.Als Commercieel Directeur zorg ik dat alles bij Tiara Tours op derails blijft. Reizen is mijn passie, het is heerlijk om daar mijnberoep van gemaakt te hebben! Ook ik heb de Trans MongoliëExpress beleefd en ik bezocht recentelijk het niet-alledaagseOezbekistan, een aanrader!

Mijn naam is Addie Schiphorst Preuper.Algemeen Directeur/eigenaar van Tiara Tours. In 1984 deed ik voor het eerst de Trans Siberië Express. Deze reisheeft mijn leven tot op heden bepaald. Ik reis nog veel en graagin Rusland, Mongolië en China. Ik zie het als mijn taak om u mijnunieke reiservaringen te presenteren.

Hoi, ik ben Karin Quak.Als Manager Operations zorg ik er samen met mijn collega’s voordat alles ter plaatse goed voor u geregeld is, van treintickets tothotelovernachtingen. Naast de Trans Mongolië Express heb ik demooie route van de Oriënt Express per trein afgelegd. Maar ookcruisen over de Wolga en ijsvissen in Siberië was geweldig!

Sain Banuu, ik ben Petra Dogterom.Mijn reis met de Trans Baikal Express was met een woord;onvergetelijk! Een persoonlijk hoogtepunt was de kennismakingmet Mongolië. Ik ben werkzaam op de afdeling Operations, waarwe uw reiswensen koppelen aan onze lokale agentschappen. Zij zorgen immers ook voor uw reisgenot!

Hoi, ik ben Fred de Jong.In 2003 heb ik als klant van Tiara Tours de Trans Mongolië Expressgemaakt. Een onvergetelijke ervaring! Ik werk hier part-time alsfinancieel accountant en kan hierdoor mijn werk combineren metmijn grootste passie: reizen. Mijn hart ligt in Zuidoost-Azië, maarChina blijft ook nog steeds een enorme aantrekkingskracht op mijuitoefenen.

Annyeong hashimnika! Ik ben Danny.Oost-Azië blijft mijn ultieme reisbestemming. Het contrast tussende lege straten van Pyongyang en de eeuwige file in Beijing hebbengezorgd voor een ware Azië-verslaving. Als Product Manager stel ikvoor u de mooiste reizen naar Noord-Korea samen. Ook voor Chinaen de Trans Mongolië Express help ik u natuurlijk graag verder!

Xin Chào, ik ben Linda Bank. De Trans Mongolië Express is één van de meest bijzondere reizendie er bestaat en kan ik dan ook iedereen van harte aanraden!Reizen is het mooiste wat er is en ik breng mijn enthousiasmeover onze bijzondere niet-alledaagse reizen dan ook graag overop onze reizigers.

Namaskaram, ik ben Lotte Gout.Sinds 2004 werk ik bij Tiara Tours als reisspecialist. Naast werk -ervaring in Rusland, China en India heb ik ook uitgebreidereiservaring in Centraal- en Zuidoost Azië. Met deze kennisgeef ik u dan ook graag een persoonlijk en eerlijk reisadvies. Ik draai mijn hand niet om voor ingewikkelde maatreizen!

Privjet, ik ben Daniëlle van Haasteren. Mongolië heeft me diep geraakt met de glooiende groenevergezichten, blauwe schone luchten, het Tibetaanse boeddhismeen de historie van Djenghis Khan die er nog steeds voortleeft. Op deafdeling Operations zorg ik ervoor dat uw hotelovernachtingen,excursies en treinreizen op correcte wijze geboekt worden.

Sawadee Ka! Mijn naam is Lotte Aalders.Sinds mijn stedentrip naar wereldstad Beijing is mijn passie voorAzië gegroeid. Het adembenemende uitzicht vanaf de Chinesemuur en de schitterende tempels in de stad maken dat je meer enmeer wilt ontdekken van Azië. Na het zien van indrukwekkendecontrasten tussen verschillende landen tijdens mijn rondreis doorZuidoost-Azië en met de Trans Baikal Express, adviseer ik u graagbij het samenstellen van uw eigen ontdekkingsreis.

Page 6: Tiara Tours brochure 2012

M a a k uwd r o o m r e i s m e t T i a r a To u r s

Waarom Tiara Tours?Reizen met Tiara Tours betekent voor u:• Kennismaking met de cultuur en het dagelijkse leven.• Comfortabel, avontuurlijk en veilig reizen.• Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.• Goed en eerlijk geïnformeerd worden door 16 jaar

specialistische ervaring.• Alles kan: u kunt uw reis helemaal naar wens samenstellen.• Persoonlijk contact met uw eigen reisspecialist, desgewenst

op ons kantoor.• Reizen in een groep of individueel, zoals u wenst.• Comfort-, luxe- en budgetreizen, voor elk wat wils.• Uw reis gaat altijd door.• Gratis point-it boekje bij boeking.

Dé specialist zijn betekent voor ons:• We hebben allen zelf met de Trans Siberië Express gereisd

en informeren u uit eigen ervaring.• We kennen onze reizen door en door en geven u de beste tips.• We geven goede en eerlijke informatie over wat u kunt

verwachten van de reizen.• Goede bereikbaarheid per telefoon, e-mail, internet en zelfs

per chat.• Eigen kantoren en betrouwbare contactpersonen op

onze bestemmingen.• Eigen visumdienst.

Gratis reispresentaties! Ga goed geïnformeerd op reis en bezoek één van onzereispresentaties over de Trans Mongolië Express. Op tiaratours.nlvindt u alle informatie over locaties en tijden, en kunt u zicheenvoudig inschrijven.

De data en locaties:Zaterdagmiddag 3 december 2011 Rotterdam Vrijdagavond 9 december 2011 Haren (Groningen)Zaterdagmiddag 17 december 2011 Gilze-RijenZaterdagmiddag 14 januari LeiderdorpZondagmiddag 22 januari DeventerZondagmiddag 29 januari Gilze-Rijen Vrijdagavond 3 februari Haren (Groningen)Zaterdagmiddag 11 februari RoermondZaterdagmiddag 25 februari LeiderdorpZaterdagmiddag 10 maart DeventerZaterdagmiddag 24 maart Gilze-Rijen Zondagmiddag 15 april Leiderdorp Zondagmiddag 13 mei Leiderdorp

Tiara Tours Niet-alledaags reizen6

Bezoek ons

op de

Vakantiebeurs

stand 1.E108

Boek uw reis op tiaratours.nl of bel 076 565 28 79

Express PartyWij komen graag naar u toe om een gezellige reispresentatie bij uthuis te verzorgen. Het enige dat wij van u vragen is om minimaal 8 vrienden, kennissen of familieleden uit te nodigen. Uw woonplaatsdient binnen een straal van 125 km van Breda te liggen. Is dit niethet geval, dan vragen wij een bijdrage van € 50,-. Wilt u eenreispresentatie voor een grotere groep collega’s, vrienden of uwvereniging organiseren, dan verzorgen we dit graag voor u.

Persoonlijk reisadviesOnze deskundige reisspecialisten hebben allen met de TransMongolië Express gereisd en adviseren u graag bij het samenstellenvan uw droomreis. • U kunt ons telefonisch uitstekend bereiken op 076 565 28 79. • Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij ons op kantoor in

Breda. Maakt u een afspraak met onze reisspecialisten. • Per e-mail ([email protected]) kunt u ons uw reisroute en

reiswensen voorleggen. Wij reageren op werkdagen zoveelmogelijk binnen 24 uur en maken graag een offerte voor u.

• Tijdens openingstijden kunt u met onze reisspecialisten chatten.

Openingstijden:Maandag 09.00 - 17.30 uurDinsdag 09.00 - 17.30 uur Woensdag 09.00 - 17.30 uurDonderdag 09.00 - 21.00 uur Vrijdag 09.00 - 17.30 uur

tiaratours.nlOp onze website vindt u nog veel meer informatie over de TransSiberië Express, zoals reisverslagen, wetenswaardigheden, filmpjesvan de bestemmingen en allerlei reistips. En natuurlijk kunt u uwreis boeken op tiaratours.nlMaar kijkt u ook naar ons uitgebreide reisaanbod in Oost-Europa enAzië. Wat te denken van een treinreis langs de route van de OriëntExpress, comfortabele cruises in Rusland en rondreizen Op Maatdoor China, India en Oezbekistan.

Abonneert u zich op de nieuwsbrief via tiaratours.nl

Page 7: Tiara Tours brochure 2012

TransSiberië Express

I n t r o d u c t i e 8

C o m f o r t 1 2

L u x e 2 6

B u d g e t 3 0

Verlengingen 3 6

t i a r a t o u r s . n l

Page 8: Tiara Tours brochure 2012

A l l e s ove r d e T ra n s S i b e r i ëE x p r e s s

De hotels die wij standaardtijdens onze comfortreizengebruiken, zijn toeristenklassehotels. In Mongolië verblijft u in een traditionele 4-persoons -gertent. Bij de budgetreizenverblijft u in guesthouses of inhomestays bij lokale families,soms met gedeelde kamersen/of faciliteiten. Bij veelverlengingen staat ook de prijsvan de budgetvariant vermeld.De luxe reizen zijn veelalgebaseerd op 4- of 5-sterren -hotels en 1e klas verblijf in detrein. Combineren of upgraden?Vraag de mogelijkheden gerustna bij uw reisspecialist.

Reizen per spoorLekker uit het raam kijken, een praatje maken of rustig een boek lezen. Reizen per trein is dé manier om

te ontspannen terwijl u inspirerende gebieden doorkruist. Reist u over de Trans Siberische Spoorlijn, dan

is de reis uw bestemming. Het gaat niet eens zozeer om de bijzondere landen die u bezoekt, maar juist

om de beleving van de treinreis. Maak kennis met de warmhartige Russen, ongerepte Mongoolse natuur

en metropool Beijing!

Comfort, budget of luxeWij bieden u diverse vormen van comfort op de TransSiberische Spoorlijn. We onder -scheiden comfort, luxe enbudget reizen. U kunt de diversecategorieën herkennen door dekoffertjes die bij de reizenafgebeeld zijn. In deze koffertjes staan 1, 2 of 3 kroontjes. In de Wegwijzer(p.4) en bij iedere reis is dezeindeling terug te vinden, zodat u snel de voor u geschikte reiskunt vinden.

Comfortuurlijk reizen De sleutelwoorden voor onzereizen zijn comfort en avontuur,de term comfortuurlijk is dus opal onze reizen van toepassing.Alle medewerkers van Tiara Tourshebben over de Trans SiberischeSpoorlijn gereisd. Wij kunnen uoptimaal adviseren over detreinreizen. Zo gaat u goed eneerlijk ingelicht op reis en bent u op de hoogte van deomstandigheden waarin u reist.Op deze pagina’s leest u overallerlei praktische zaken voor uw treinreis.

= Budget

= Comfort

= Luxe

Page 9: Tiara Tours brochure 2012

Alles over deTrans Siberië Express

provincie Mantsjoerije rijdt, dezogenaamde Trans MantsjoerijeExpress. Al deze routes vindt uals basisreis terug in dezebrochure!

De Trans MongoliëExpressEr vertrekt slechts drie keer perweek een trein vanuit Moskounaar Ulaanbaatar, op dinsdag,woensdag en donderdag.Voorheen maakten we gebruikvan de Mongoolse trein 6 metvertrek op woensdag. De charmevan deze trein zijn de Mongoolsehandelaren, die als het ware inde trein wonen en werken.Helaas werd de sfeer in dezetrein steeds onprettiger, juistdoor deze handelaren. We kiezennu voor de Russische en Chinesetreinen, waar u uiteraard hetreizen per lange-afstandstreinnet zo goed beleeft!

Het leven in de treinRusland laat zich het besteontdekken per trein. Sterker nog,een treinreis in Rusland is eengeweldige ervaring! Omdat deafstanden zo groot zijn, zou“reizen per trein” beterbeschreven kunnen worden als“leven in de trein”. U geniet vanuitzicht op berkenbossen,toendra’s en taiga’s. Vooral hettraject langs het mysterieuzeBaikalmeer geeft een aangenameafwisseling. U leeft, slaapt eneet in de trein. Toeristen mengenzich met de lokale bevolking.Kortom, een ware beleving!Het leven in de trein is eenwereld op zich. Er heerst eensfeer van ouderwets reisgenoten de tijd lijkt soms wel 50 jaarte zijn teruggezet. Reizen pertrein is de ideale manier omcontact te maken met uw

medereizigers. Met gebrekkigEngels en handen en voetenleert u de lokale bevolkingkennen en hoort u de mooisteverhalen. Het gangpad is deperfecte ontmoetingsplaats omsamen te genieten van hetprachtige uitzicht.

Rijtuig en coupéStandaard boeken wij voor u eenplaats in de 2e klas. Ieder rijtuigtelt negen 4-persoonscoupésmet aan weerszijden tweebedden boven elkaar. Overdag kunt u comfortabel op de onderste bedden zitten. Per rijtuig zijn er twee was- entoiletruimtes. Uiteraard is hetvoor veel trajecten ook mogelijkom tegen een toeslag een 2-persoonscoupé te boeken. Er is meestal maar één 1e klasserijtuig aanwezig. Deze is voorzienvan 2-persoonscoupés met aanweerszijden een bed. In eenenkele trein is de 1e klas voorzienvan een doucheruimte. Ook ishet mogelijk om in de 2e klaseen 4-persoonscoupé voor tweepersonen te boeken.

De geschiedenis vande Trans SiberischeSpoorlijnHet plan tot het maken van eenspoorwegverbinding tussenMoskou en Vladivostok werd in 1891 bedacht door tsaarAlexander III, wiens naam tot opde dag van vandaag onlosmakelijkverbonden is met de TransSiberië Express. In datzelfde jaarwerd in Vladivostok begonnenmet de aanleg van hetgigantische traject. Begin 1900was de lijn zover gevorderd dattreinen Vladivostok via Chinakonden bereiken. Tot 1905staken de rijtuigen op veerbotenhet Baikalmeer over. Het laatstedeel van de Trans SiberischeSpoorlijn kwam in oktober 1916gereed met de voltooiing van debrug over de rivier de Amoer bijKhabarovsk. De langsteononderbroken spoorlijn terwereld, 9.288 km lang, de TransSiberische Spoorlijn, was eenfeit.

De routes van de TransSiberische SpoorlijnOp verschillende plaatsen splitstde spoorlijn zich af waardoorandere treinroutes ontstaan. Zo begint de BAM Express alsafsplitsing van de TransSiberische Spoorlijn in het kleineplaatsje Taishet, waarna hetspoor boven het Baikalmeer langsgaat. Onder het Baikalmeer bijUlan Ude buigt het spoor afnaar het zuiden richtingMongolië, de beroemde TransMongolië Express. Nog eenafsplitsing vindt plaats netvoorbij de Russische stad Chita,waarbij het spoor een stukRussisch Verre Oostenmeeneemt en door de Chinese

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 9

Page 10: Tiara Tours brochure 2012

A l l e s ove r d e T ra n s S i b e r i ëE x p r e s s

Tiara Tours Niet-alledaags reizen10

Alle rijtuigen beschikken overeen samovar; een op kooltjesgestookte heetwaterketel. U kunt hier 24 uur per dag gratiskokend water aftappen voor hetmaken van soep, koffie en thee.Dit kunt u van thuis uitmeenemen, maar ook op deperrons is vaak van alles te koop.In kioskjes worden instant -maaltijden met noodlesverkocht, maar ook vers fruit,brood en beleg. Let wel op dehoudbaarheidsdatum en of dewaren nog goed gesloten zijn.Afhankelijk van het seizoen,staan op de perrons vaakRussische dametjeszelfgemaakte etenswaren teverhandelen. Dit zijn veelallokale specialiteiten die hetproberen waard zijn. Wie van vishoudt, moet op de stations bijhet Baikalmeer zeker degerookte omul proberen.

Voor de gehele treinreis kunt u voor maaltijden en drankjesrekenen op ongeveer € 80,- perpersoon.

Er is een kleine ruimte tussen derijtuigen waar u mag roken.Hoewel in Rusland en China denetspanning 220V is, is hetvoltage in de trein maar 45V. De provodnik kan éénstopcontact omzetten naar220V.

Maaltijden Er is in vrijwel iedere trein eenrestauratierijtuig aanwezig,waar voor een aanvaardbareprijs redelijke maaltijden teverkrijgen zijn. De kwaliteit vanhet eten is sterk afhankelijk vande trein en het jaargetijde. Zodra u de grens met Chinapasseert, wordt een Chineesrestauratie rijtuig aangekoppeld.Daar kunt u genieten van uweerste Chinese maaltijd. Met stokjes eten is danonvermijdelijk! In sommigegevallen worden er maaltijdenin de trein uitgedeeld. Hier kuntu echter geen rekening meehouden, dit hangt namelijk afvan de trein, de klasse en hetseizoen.

Indeling in de treinIn de trein delen we onze reizigerszoveel mogelijk bij elkaar in. Dit wordt door de meestedeelnemers gewaardeerd. Als u niet met andere Tiara Toursdeelnemers een 4-persoonscoupéwilt delen, dan dient u dit bijboeking op te geven. Wij proberen dan een ticket ineen ander rijtuig te boeken,zodat u met lokale bevolking of internationale toeristen uwcoupé deelt.

Faciliteiten aan boordDe provodniki (rijtuigbeheerders)zorgen voor het reilen en zeilenin het rijtuig, zoals de orde ennetheid. U krijgt schoon bedden -goed en een klein handdoekjeuitgereikt. Soms wordt hier eenvergoeding voor gevraagd. Eigen handdoeken zijn aan tebevelen. De sanitairevoorzieningen worden meestalgoed schoon gehouden, maarhet blijft natuurlijk wel eenbeetje behelpen. Dit “kamperenin de trein” hoort er echt bij enheeft zijn eigen charme. In de coupés mag niet gerooktworden.

Toilet en wasbak Toilet en

wasbakRokers-hoek

Kachel Afval

Dienst Privé Tafel BedProvodnik

Samovar

Page 11: Tiara Tours brochure 2012

Alles over deTrans Siberië Express

met een plaatsreservering in eenspecifieke trein. Wanneer u tochde trein verlaat in één van deboeiende steden langs de route,is uw ticket voor de rest van hettraject ongeldig geworden.Daarnaast rijden veel treinenslechts eens per week en is uwvisum voor Rusland slechtsgeldig voor de geplande duurvan uw verblijf. U dient dus bijuw boeking precies aan te gevenwelke steden u wilt aandoen enhoe lang u er wenst te blijven.

Verlengen?Maak een keuze uit de veleverlengingen en stel zo zelf uwdroomreis samen. Zo kunt u uwbasisreis uitbreiden met eenverblijf in St. Petersburg, extranachten in Moskou of eentrekking langs de oevers van hetBaikalmeer. Ook in Mongoliëbieden we zeer interessantetussenverlengingen. Wat dachtu van een lange wandeling overde weidse Mongoolse steppenof mediteren in een van deboeddhistische kloosters? Vanuit Beijing, waar de meestebasisreizen eindigen, kunt u uwreis verlengen met een bezoekaan het Terracotta Leger in Xi’an.Als u voldoende tijd heeft enAzië verder wilt ontdekken, kuntu ook een reis Op Maat doorChina laten verzorgen of hetonbekende Noord-Koreaontdekken. Heeft u zelf ideeënof wensen en wilt u weten of eraanpassingen mogelijk zijn?Onze reisspecialisten informerenu graag.

ExcursiesIn bijna alle steden die wijaanbieden is het mogelijk omeen excursiepakket bij te boeken.U bezichtigt de belangrijkstebezienswaardigheden in en omde stad. Alle informatie over deexcursiemogelijkheden bij dediverse reizen vindt u optiaratours.nl

AlleenreizendenBij vrijwel iedere reis staat eenminimum aantal van tweedeelnemers vermeld. Al onzereizen zijn gemakkelijk aan te passen voor deelnemers diealleen reizen. Wij bieden enkelegroepsreizen aan die geschiktzijn voor alleenreizenden, maarook onze individuele reizen zijnhiervoor zeker geschikt. Overal waar u komt, wordt uopgevangen door onze lokaleagenten en goed begeleidtijdens uw verblijf. Vraag uwreisspecialist om de mogelijk-heden en de 1-persoonstoeslag.

Tussentijds uitstappen Tijdens de reis stopt de trein zo’nveertig keer, om de drie à vieruur. De stops variëren van tweetot twintig minuten. U kunt daneven uitstappen om een frisseneus te halen, de benen testrekken en proviand in te slaanop de perrons. Let wel goed opdat u op tijd weer instapt. Er wordt geen signaal gegevenvoordat de trein vertrekt!

Beste en mooistereisperiodeReizen over de Trans SiberischeSpoorlijn is het hele jaar doormogelijk. Als beste perioderaden wij het voor- en najaaraan. Het is dan niet te koud inSiberië en niet te warm in China.Daarnaast vallen deze periodesbuiten het hoogseizoen envermijdt u de ergste drukte. Mocht u echt een interessantereis willen maken, die nog maardoor weinig anderen gedaan is,dan raden wij u van harte eenreis in de winter aan. U zietprachtige witte landschappenen bevroren meren metopkruiend ijs. U reist voornamelijkmet lokale bevolking, die evennieuwsgierig is naar u als u naarhen. Wees niet bang dat u hetkoud krijgt, de treinen wordenzeer goed verwarmd. En goedekleding beschermt u tegen deSiberische kou.

Misverstandenomtrent treinreizenMet treintickets in Rusland,Mongolië en China kunt u niet,zoals bij ons, tijdens het trajectuitstappen en later eenvolgende trein nemen. Voor elktraject heeft u een apart ticket

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 11

Page 12: Tiara Tours brochure 2012

12

Rusland, een land van contrastenDe Trans Siberië Expressdoorkruist een afwisselendlandschap. Natuurlijk zijn eroneindige taiga’s, met tallozeberkenbossen, maar ookpasseert u heuvel- en bergachtiggebied. Pittoreske dorpjes methouten huisjes staan in schrilcontrast met de vervallen huizenen fabrieken in de industrie -

gebieden van de grote steden. U maakt een 8-daagse treinreisdwars door de enormeuitgestrekt heid van Rusland. De ervaring van het eindelozelandschap en de interactie metandere passagiers, zowel Russenals toeristen, is wat de reis toteen onvergetelijke ervaringmaakt.

T r a n sS i b e r i ëE x p r e s sn a a r V l a d i v o s t o k

M e t d e é c h t e

Maak uwkeuze uit de vele verlengingen

Ervaar de Moeder Aller TreinreizenDe Moeder Aller Treinreizen over de Trans Siberische Spoorlijn, dat is de oorspronkelijke Trans

Siberië Express. De langste treinreis ter wereld brengt haar reizigers via het Uralgebergte, dwars

over de vlakten van Siberië en langs de grens met Mantsjoerije naar de uiterste punt van Rusland;

de havenstad Vladivostok. Ooit is deze spoorlijn aangelegd door tsaar Alexander III om het verre

Siberië te ontsluiten en toegankelijk te maken vanuit het westen van Rusland. De trein die deze

route aflegt, draagt de naam Rossija. Deze trein is met recht de échte Trans Siberië Express te

noemen. De opvallende wit, blauw en rood gekleurde trein vertrekt elke oneven dag vanuit

Moskou om vervolgens zeven dagen later haar eindpunt te bereiken.

€ Vanaf 779,- p.p.

10-daagsereis

Page 13: Tiara Tours brochure 2012

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 13

• Transfers volgens programma.• Eén overnachting in Moskou en

Vladivostok o.b.v. logies/ontbijt.• Treinreis Moskou-Vladivostok in

een 4-persoonscoupé.

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

voor uzelf klaarmaakt, denieuwsgierige blikken van uwRussische medereizigers, dedagelijkse stops waarbij u evende benen kunt strekken op deperrons en de klank vantoostende glazen gevuld metwodka; het worden vasterituelen van de dag. Het leven in de trein lijkt niets gemeen tehebben met de dagelijkse hectiekvan het leven in Nederland.

Buiten verandert het landschapvan kleur terwijl u dieper Siberiëin reist. Waar andere treinen na

Trans Siberië Express

Ulan Ude naar het zuidenafslaan, vervolgt de Rossijaonverstoord haar koers naar het oosten. Dwars door deautonome republiek Burjatiëmet een bijzondere vegetatie alsgevolg van de verre verwijderingvan de zee en de koude ademvan de Arctische Oceaan.Wanneer u uiteindelijkVladivostok nadert, bent u zeven tijdzones van Moskouverwijderd. Het is niemandminder dan Lenin zelf die u ophet station begroet na dezelange reis!

Lijkt u zeven dagen treinen netiets te veel van het goede? Uiteraard is het mogelijk om delangste treinreis ter wereld teonderbreken voor een bezoekaan de vele steden langs deroute. Populair op ongeveerhalverwege deze route is Irkutsk,beroemd om de ligging bij hetBaikalmeer. Maar ook steden als Jekaterinenburg, Perm,Novosibirsk en Ulan Ude sprekentot de verbeelding. Kijk hiervoorop pagina 36 en verder.

Een treincoupé alswoonkamerTijdens het 9.288 km langetraject wordt de trein uw thuisen uw coupé uw woonkamer. De hypnotiserende cadans vande trein werkt onthaastend.Tijdzones glijden langzaam in elkaar over en tijd lijktonbelangrijk te worden. De begroeting van de provodniki,de dampende kop soep die u

Excursiedag in

Moskou55,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Excursie in

Vladivostok35,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Denk aanhet boeken van een latecheck-out

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.Landarrangement8, 14, 22, 28 januari € 779,-4, 12, 18, 26 februari € 779,-4, 10, 18, 24, 31 maart € 779,-8, 14, 22, 28 april € 779,-6, 12, 20, 26 mei € 829,-2, 10, 16, 24, 30 juni € 829,-8, 14, 22, 28 juli € 829,-4, 12, 18, 26 augustus € 829,-2, 8, 16, 22, 30 september € 829,-6, 14, 20, 28 oktober € 779,-4, 10, 18, 24 november € 779,-2, 8, 16, 22 december € 779,-6, 12, 20, 26 januari 2013 € 779,-

Overige vertrekdata op aanvraag. U kunt vrijwel elke even datumvertrekken.

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou v.v. vanaf € 379,-Rechtstreekse Aeroflot-vlucht p.p.Vladivostok-Moskoulaagseizoen vanaf € 279,-hoogseizoen vanaf € 419,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein) € 119,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-(1ste klas) 2-persoonscoupé Moskou - Vladivostok € 459,-Russisch visum € 60,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Verblijf in Moskou.

Dag 2 Facultatieve excursiedag. ’s Avonds transfer naar hetstation. Vertrek van de“Rossija” naar Vladivostok (tip: late check-out).

Dag 3 t/m 8 Verblijf in de trein.Dag 9 In de ochtend aankomst in

Vladivostok. Facultatieveexcursie.

Dag 10 Transfer naar de luchthavenvoor de terugvlucht naarAmsterdam via Moskou.

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Vladivostok-Moskou-Amsterdam(enkel te boeken i.c.m.landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Page 14: Tiara Tours brochure 2012

14

De controversiëlegeschiedenis van deBAMDe BAM is waarschijnlijk hetenige megaspoor ter wereld dat vooral de politiek diende in plaats van de infrastructuur. Om de kracht en het kunnen van de Sovjet-Unie te tonen, de aandacht van de slechteleefomstandigheden in de

Sovjet-Unie af te leiden of juistangst in te boezemen, alle groteleiders gebruikten de BAM alspropagandamiddel. Stalin was echter degene die degrootste stempel op het projectdrukte. Hoewel eind 19e eeuwde eerste plannen ontstondenvoor de BAM, begon de aanlegpas in 1930. Het extreme karaktervan het gebied veroorzaakteenorme vertragingen voor debouw. Stalin gebruikte zijnberuchte strafkampen (GULAG’s)om de aanleg van de BAM eennieuwe impuls te geven. Op ongekende schaal stuurde hij (politieke) gevangenen naarOost-Siberië. Omstandighedenwaren erbarmelijk; naar schattingkwamen alleen al tussen 1944en 1946 zo’n 150.000 gevangenenom. En dat voor een spoor voorniets, door niets, naar niets.

D e B A ME x p r e s sdoor onherbergzaamSiberië

De weg naar nergensHet Baikal-Amoer Spoor (kortweg BAM genoemd), is een 4.000 km tellend avontuur dwars door

het hart van het ruige en onherbergzame Oost-Siberië. Bergachtig niemandsland met eindeloze taiga

en tientallen Siberische rivieren kenmerken het traject. Vandaag de dag is de BAM een symbool van

Sovjetretro. De trein neemt u mee op een reis door Sovjetgeschiedenis -en cultuur. De weinige

nederzettingen aan het spoor hebben hun wortels in de hoogtijdagen van het communistische bewind;

u proeft er de sovjetsfeer en maakt er kennis met verhalen over Komsomols, GULAG’s en sovjetplanning

van weleer. Kortom, een zeer bijzondere belevenis!

€ Vanaf 1.399,- p.p.

16-daagsereis

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Page 15: Tiara Tours brochure 2012

• Transfers volgens programma.• Overnachtingen in toeristenklasse

hotels in Moskou en Vladivostoken in eenvoudige hotels enhomestays langs de BAM-route.

• Treinreis Moskou-Vladivostok in 4-persoonscoupé.

• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

noordelijke, niet-toeristischeoever van het grootste zoetwater-meer ter wereld, zet u koers naarde hoofdstad van de BAM: Tynda.In het BAM-museum maakt ukennis met de woelige en langegeschiedenis van dit bijzonderespoor. Na Tynda ervaart u de werkelijkontzagwekkende uitgestrekt -heid en eenzaamheid van hetgebied. Samen met uwmedereizigers bent u, op deinwoners van een handvoldorpjes na, de enige mensen inde ruim 1.000 km tussen Tyndaen uw volgende stopKomsomolsk-na-Amur. VanuitKomsomolsk reist u door naarKhabarovsk, een bruisendehandelsstad aan de Chinesegrens. Uw treinreis eindigt meteen schitterend uitzicht over deJapanse Zee in de beroemdehavenstad Vladivostok.

De BAM Express

Stalin gebruikte de BAMsimpelweg om zijn positie enreputatie kracht bij te zetten.Na de dood van Stalin werd pasin 1974 het werk voortgezet,ditmaal door de Komsomols, de jeugdleden van deCommunistische Partij. Hoewelde BAM in 1984 officieus werdopgeleverd, kwam er pas in 1991een vaste dienstregeling.

De route, de mooisteroute door RuslandVanuit Moskou volgt u een grootdeel van de Trans SiberischeSpoorlijn tot Taishet, waar ubegint aan het adembenemendmooie BAM-traject. U passeertde Angara rivier en daarmeeRusland’s grootste hydrodamalvorens aan te komen bij hetmachtige Baikalmeer. Na tweedagen heerlijk toeven aan de

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.8, 14, 22, 28 januari € 1.399,-4, 12, 18, 26 februari € 1.399,-4, 10, 18, 24, 31 maart € 1.399,-8, 14, 22, 28 april € 1.399,-6, 12, 20, 26 mei € 1.399,-2, 10, 16, 24, 30 juni € 1.399,-8, 14, 22, 28 juli € 1.399,-4, 12, 18, 26 augustus € 1.399,-2, 8, 16, 22, 30 september € 1.399,-6, 14, 20, 28 oktober € 1.399,-4, 10, 18, 24 november € 1.399,-2, 8, 16, 22 december € 1.399,-6, 12, 20, 26 januari 2013 € 1.399,-

Overige vertrekdata op aanvraag. U kunt vrijwel elke even datumvertrekken.

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou v.v. vanaf € 379,-Rechtstreekse Aeroflot-vlucht p.p.Vladivostok-Moskou laagseizoen vanaf € 279,-hoogseizoen vanaf € 419,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein) € 249,-2-persoonscoupé Moskou-Vladivostok € 799,-Russisch visum € 60,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Excursie in

Vladivostok35,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Excursie in

Khabarovsk49,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Excursie naar

Baikalskoje89,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Excursie in

Tynda39,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Vladivostok-Moskou-Amsterdam(enkel te boeken i.c.m.landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Dag 2 ‘s Middags transfer naar het

station. Vertrek van de trein. Dag 3 t/m 5 Verblijf in de trein.Dag 6 In de middag aankomst

in Severobaikalsk. Transfer naar het hotel.

Dag 7 Severobaikalsk. Facultatieve excursie.

Dag 8 ’s Middags transfer naarstation. Vertrek van de trein.

Dag 9 Aankomst in Tynda. Transfer naar homestay.

Dag 10 Tynda. Facultatieve excursie.Tegen de avond transfer naarstation. Vertrek trein naarKomsomolsk.

Dag 11 Verblijf in de trein.Dag 12 ’s Ochtends aankomst in

Komsomolsk. Dagkamer inhomestay. Laat in de avondtransfer naar het station,vertrek van de trein.

Dag 13 Vroeg in de ochtendaankomst in Khabarovsk.Transfer naar het hotel.

Dag 14 Facultatieve excursie. ’s Avonds transfer naar hetstation. Vertrek van de treinnaar Vladivostok.

Dag 15 ’s Ochtends aankomst inVladivostok. Transfer naarhet hotel. Facultatieveexcursie.

Dag 16 Transfer naar de luchthavenvoor de terugvlucht naarAmsterdam via Moskou.

Kijk optiaratours.nlvoor de veleexcursies

Page 16: Tiara Tours brochure 2012

Mantsjoerije; China met een vleugje RuslandDe Trans Mantsjoerije Expresswordt vooral bereisd doorRussen en Chinezen. Geenwonder, want deze treindoorkruist Siberië en rijdt meteen grote boog om Mongoliëheen. Op die manier pikt u eeninteressant stukje Russisch VerreOosten mee. De noordelijkgelegen steden van Mantsjoerijezijn sterk beïnvloed door hetmachtige buurland Rusland.

TransMantsjoerijeExpressnaar China

M e t d e

Een levensdroom in vervullingEr zijn romans over geschreven en films over gemaakt; de treinreis van Moskou dwars door Siberië en

Mantsjoerije naar Beijing, de hoofdstad van China. Een treinreis van bijna 9.000 km. Onderweg wisselt

het landschap van desolate ruige bergketens en uitgestrekte taiga’s tot de drukke bedrijvigheid van de

Chinese steden. Laat uw NS-ervaringen maar voor wat ze zijn, dit is nog eens wat anders!

€ Vanaf 929,- p.p.

13-daagsereis

16 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Excursiedag in

Moskou55,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Zo wonen er nog veel Russen inde Chinese stad Harbin en is hetplezierig wandelen door de oudebinnenstad met een opvallendherkenbare Russische bouwstijl.Liefhebbers van de Russischecuisine kunnen zich hiertemidden van talloze Chineselekkernijen ook tegoed doen aansappige sjasliks en anderesmakelijke Russische snacks.

Page 17: Tiara Tours brochure 2012

• Treinreis Moskou-Harbin en Harbin-Beijing in een 4-persoonscoupé.

• Transfers volgens programma.• Overnachtingen in toeristenklasse

hotels.

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

voor een wodka in de coupé ende vriendelijke Chinese oma diesamenreist met haar kleindochter.Elke reiziger heeft een eigenverhaal en met een beetje gelukkrijgt u wat van die verhalen tehoren. Zeker in een tijd waarinhet leven zo gehaast is, zal dezetreinreis een moment van rustbrengen. Eenmaal aangekomenin Beijing bent u een aparteervaring rijker.

Trans Mantsjoerije Express

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Reizen per trein; een aparte ervaring U vraagt zich waarschijnlijk afwat een week in de trein u kanbrengen. Een reis als deze isechter niet in woorden uit tedrukken, dat zult u zelf moetenervaren!

Natuurlijk is er het landschap;Russische taiga’s met eindelozeberkenbossen, rivieren die hetland doorkruisen en de afgelegendorpjes waar de was hangt tedrogen tussen de eenzamehouten huisjes. Maar het uitzichtis niet het enige dat deze reis totzo’n unieke belevenis maakt.Met name de contacten met de medereizigers blijven in uwherinnering voortleven; dieRussische man die u uitnodigt

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.Landarrangement6, 13, 20, 27 januari € 929,-3, 10, 17, 24 februari € 929,-2, 9, 16, 23, 30 maart € 929,-6, 13, 20, 27 april € 929,-4, 11, 18, 25 mei € 949,-1, 8, 15, 22, 29 juni € 949,-6, 13, 20, 27 juli € 949,-3, 10, 17, 24, 31 augustus € 949,-7, 14, 21, 28 september € 949,-5, 12, 19, 26 oktober € 929,-2, 9, 16, 23, 30 november € 929,-7, 14, 21, 28 december € 929,-4, 11, 18, 25 januari 2013 € 929,-

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam laagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein) € 149,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-2-persoonscoupé Moskou-Harbin € 329,-Russisch visum € 60,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

• Verblijf Moskou en Beijing o.b.v. logies/ontbijt.

• Verblijf Harbin o.b.v. logies.

Excursiedag in

Harbin79,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

3-daagsExcursiepakket

Beijing179,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Deze reisuitbreiden?Zie pagina 36en verder

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Dag 2 Moskou. Facultatieve

excursiedag. ’s Avondstransfer voor het vertrek vande Trans MantsjoerijeExpress (Tip: late check-out).

Dag 3 t/m 7 Verblijf in de trein.Dag 8 Aankomst Harbin in de

middag. Transfer naar hethotel.

Dag 9 Harbin. Facultatieveexcursiedag. ’s Avondstransfer voor het vertrek vande trein naar Beijing.

Dag 10 In de ochtend aankomstBeijing. Transfer naar hethotel. Facultatief excursie -pakket.

Dag 11t/m 12 Beijing.

Facultatief excursie pakket.Dag 13 Transfer naar de luchthaven

voor de terugvlucht.

Page 18: Tiara Tours brochure 2012

Siberië, gertenten ende Chinese MuurIn 17 dagen maakt u tijdens defascinerende Trans MongoliëExpress kennis met drie totaalverschillende landen. Ruslandmet z’n warmhartige bevolking,maar ook met norse bureau -cratische politieagenten endouaniers. Mongolië met z’ngastvrije bevolking en prachtigeongerepte natuur. Verblijf in eentraditionele gertent en probeer

yakmelk tijdens een bezoek aaneen Mongoolse nomadenfamilie.Beijing is een stad met grotetegenstellingen. De traditioneellevende bevolking in deeeuwenoude hutongwijkenmoet plaats maken voorwoonflats en moderne kantoren,die nu de skyline van Beijingbeheersen. Gelukkig is heteeuwenoude cultuurgoed vande Verboden Stad en de ChineseMuur ongeschonden gebleven.

over de Siberische taiga’sen Mongoolse steppen

€ Vanaf 949,- p.p.

18

T r a n sM o n g o l i ëE x p r e s s

M e t d e

17-daagsereis

Per trein naar hartje MongoliëDe Siberische berkenbossen trekken langzaam aan u voorbij, af en toe afgewisseld door dorpjes en

steden waarvan u de naam niet eens kunt uitspreken. Op de perrons staan de “babuschka’s” klaar om

lokale gerechten en lekkernijen aan u te verkopen. Na een dagje wennen aan het leven in de trein gaat

u ontspannen, onthaasten is misschien de goede term. Hier geldt het jachtige leven zoals in Nederland

niet. Iedereen gunt zich tijd voor een praatje, een dutje, een lekker hapje, een spelletje en het genot

van een drankje.

Verblijf in een

traditionele

Mongoolse

gertent!

Page 19: Tiara Tours brochure 2012

• Treinreis Moskou-Ulaanbaatar en Ulaanbaatar-Beijing in 4-persoonscoupé.

• Transfers volgens programma.• Overnachtingen in 3-sterren hotels

en gerkamp in Terelj N.P. in 4-persoonsgertent.

+ Inbegrepen -

Trans Mongolië Express

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Excursiedag in

Moskou55,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

€€

3-daagsExcursiepakket

Beijing179,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

2-daags Excursiepakket

Ulaanbaatar99,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Landarrangement2, 9, 16, 23, 30 januari € 949,-6, 13, 20, 27 februari € 949,-5, 12, 19, 26 maart € 949,-2, 9, 16, 23, 30 april € 949,-7, 14, 21, 28 mei € 999,-4, 11, 18, 25 juni € 999,-2*, 9, 16, 23, 30 juli € 999,-6, 13, 20, 27 augustus € 999,-3, 10, 17, 24 september € 999,-1, 8, 15, 22, 29 oktober € 949,-5, 12, 19, 26 november € 949,-3, 10, 17, 24, 31 december € 949,-7, 14, 21, 28 januari 2013 € 949,-

*Speciale Nadaam Festivalreis.

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam laagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 219,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-2-persoonscoupé Moskou-Ulaanbaatar € 319,-1e klas 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing (op aanvraag) € 99,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Bekijk ook de Trans Baikal Express op pagina 20 mettussenstop aan hetBaikalmeer

Reizen met de Trans Mongolië Express is ultiem onthaasten!Heerlijk om dagenlang in de trein te leven. Een dag in de treinbestaat voor mij uit Russische hapjes bij elkaar sprokkelen opde stations bij de lieve Babuschka’s, genieten van het uitzichten spelletjes doen met een glaasje wodka erbij. Daarbijmaakt de overgang van onder andere het Rode Plein van

Moskou naar de gertenten in Mongolië en de Chinese Muur in Beijing, deze reis tot een ervaring die ik van mijn leven niet zal vergeten! Uw reisspecialist: Linda Bank

• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.• Verblijf gerkamp in Terelj N.P.

o.b.v. volpension.

Niet inbegrepen

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar hotel.Dag 2 Moskou. Facultatieve

excursiedag. ’s Avondstransfer naar station voorvertrek van Trans MongoliëExpress (Tip: late check-out).

Dag 3 t/m 6 Verblijf in de trein.Dag 7 Vroeg in de ochtend

aankomst Ulaanbaatar.Transfer naar Terelj N.P.Verblijf in een traditionelegertent in schitterendgelegen gerkamp.

Dag 8 Terelj N.P. Facultatievedagwandeling.

Dag 9 Transfer naar hotel inUlaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 10 Ulaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 11 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertrek naarBeijing.

Dag 12 ’s Middags aankomst Beijing,transfer naar hotel.

Dag 13t/m 15 Beijing.

Facultatief excursiepakket.Dag 16 Beijing.Dag 17 Transfer naar luchthaven voor

de terugvlucht.

Fascinerend panoramaDe afstand tussen Moskou enUlaanbaatar is ruim 6.200 km.Berkenbossen en Siberischedorpjes bepalen de eerste dagenhet uitzicht. Spoorwegover -gangen worden bewaakt dooreenzame controleurs. Na degrensovergang van Rusland naarMongolië verandert het uitzichtsnel; steppen die reiken tot dehorizon met af en toe eeneenzame gertent of een groepkamelen. In Terelj N.P. kunt u navijf dagen treinen, ontspannenin de schitterende natuur.

Typische ronde rotsformatiesbepalen hier het uitzicht. Hierna vervolgt u de reis door de grootste woestijn van Azië, de Gobiwoestijn. Zandstormenzorgen ervoor dat u zelfs binnende trein de korreltjes tussen uwtenen voelt zitten. In Chinaverandert het uitzicht wederomcompleet en wordt u verrastdoor groene valleien, rivieren enbergwanden waar de trein doorkleine donkere tunnels heenraast. Na 7.622 km wordt u inBeijing hartelijk ontvangen ophet station door de warmte ennieuwsgierigheid van deChinese bevolking.

Page 20: Tiara Tours brochure 2012

20

m e t e e n v e r b lij fa an h e t B ai k a lm e e r

Ontdek hartje SiberiëWilt u uw treinreis aanvullen met een bezoek aan Siberië? Maak uw

Trans Mongolië Express reis compleet met een tussenstop aan het

Baikalmeer, gelegen in hartje Siberië! De schitterende natuur

rondom het mystieke Baikalmeer, is een absolute aanrader om

voor een paar dagen uw treinreis te onderbreken. U verblijft in het

Siberische dorp Listvianka direct aan het Baikalmeer en in de

studentenstad Irkutsk.

€ Vanaf 1.299,- p.p.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

19-daagsereis

D e T r a n sB a i k a lE x p r e s s

Maak de

trekking langs

het Baikalmeer,

zie pagina 40

Siberisch Listvianka Het Baikalmeer zelf is niet alleenhet diepste meer (1.637 m), maarook nog eens het grootstezoetwaterreservoir ter wereld.Vooral de flora en fauna in enom het Baikalmeer zijn uniek.Listvianka is een geliefdvakantie oord vanwege deligging direct aan het Baikalmeer.Het dorp is daardoor eenuitstekende uitvalsbasis voormooie wandelingen, het makenvan een boottocht ofgewoonweg heerlijk genietenvan de rust die de omgeving tebieden heeft. Listvianka is vanoudsher een vissersdorp. De beroemde vissoort omul, die alleen in het Baikalmeervoorkomt, wordt hier bereid enkunt u proeven op de lokalemarkt aan de oever van hetmeer.

Houten huisjes in IrkutskOnderweg van Listvianka naarIrkutsk bezoekt u het openlucht -museum Taltsi. Hier treft u dehouten huisjes en kerken aan diezo typerend zijn voor deSiberische architectuur.Aangekomen in Irkutsk kunt u het karakteristieke culturelecentrum bezichtigen. Irkutskstaat vooral bekend om de veletypische houten huisjes metgekleurde kozijnen. Ook kunt u hier op eigen gelegenheid dewinkels en terrasjes aan de KarlMarx winkelstraat afstruinen.

Page 21: Tiara Tours brochure 2012

• Treinreis Moskou-Irkutsk, Irkutsk-Ulaanbaatar en Ulaanbaatar-Beijingin 4-persoonscoupé.

• Transfers volgens programma.• Overnachtingen in 3-sterren hotels

en gerkamp in Terelj N.P. in 4-persoonsgertent.

• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.• Verblijf gerkamp in Terelj N.P.

o.b.v. volpension.

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

Bent u een echte natuur -liefhebber en zoekt u liever derust op, dan is een verlengingnaar Olkhon eiland een goedekeuze. Dit eiland staat bekendom het gevarieerde landschapcompleet met taiga, steppe,rotsformaties en zelfs eenminiwoestijn. Het eiland isuitermate geschikt voor korte enlange wandelingen en uiteraardgenieten van de rust aan eenklein strandje. Deze tussen -verlengingen staan beschrevenop pagina 40 en 41.

Ook in de winter zijn er diversemogelijkheden op en bij hetindrukwekkende meer. Kijk optiaratours.nl voor alle excursiesen verlengingen.

Trans Baikal Express

Actief aan hetBaikalmeerDe omgeving rond het Baikalmeerheeft een grote verzameling aanoverweldigende flora en fauna.Om extra te genieten van watdeze natuur u te bieden heeft,raden wij u een van onzeverlengingen rondom hetBaikalmeer aan. Bent u sportiefen houdt u van een flinkewandeling, dan is de trekkinglangs de oevers van hetBaikalmeer een absoluteaanrader. Geniet van de velewilde bloemen, loop door dichtebossen en langs kliffen, ontdekkleine afgesloten ‘strandjes’ aanhet Baikalmeer en aanschouwde prachtig ondergaande zon.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Landarrangement14, 28 januari € 1.299,-4, 18 februari € 1.299,-10, 24, 31 maart € 1.299,-14, 28 april € 1.299,-12, 26 mei € 1.349,-2, 16, 30* juni € 1.349,-14, 28 juli € 1.349,-4, 18 augustus € 1.349,-8, 22 september € 1.349,-6, 20 oktober € 1.299,-10, 24 november € 1.299,-8, 22 december € 1.299,-12, 26 januari 2013 € 1.299,-

*Speciale Nadaam Festivalreis.

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam laagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 329,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-2-persoonscoupé Moskou-Irkutsk € 279,-Irkutsk-Ulaanbaatar € 149,-1e klas 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing (op aanvraag) € 99,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Excursiedag in

Moskou55,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

2-daags Excursiepakket

Ulaanbaatar99,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

3-daagsExcursiepakket

Beijing179,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar hotel.Dag 2 Moskou. Facultatieve

excursiedag. ’s Avondstransfer naar station voorvertrek van Trans BaikalExpress (Tip: late check-out).

Dag 3 Verblijf in de trein.t/m 5Dag 6 In de ochtend aankomst

Irkutsk. Transfer naarListvianka. Vrije tijd aan het Baikalmeer.

Dag 7 Transfer naar Irkutsk metbezoek aan Taltsi.Overnachting in Irkutsk.

Dag 8 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertreknaar Ulaanbaatar.

Dag 9 ‘s Ochtends aankomstUlaanbaatar. Transfer naarTerelj N.P. Verblijf in eentraditionele gertent inschitterend gelegengerkamp.

Dag 10 Terelj N.P. Facultatievedagwandeling.

Dag 11 Transfer naar hotel inUlaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 12 Ulaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 13 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertreknaar Beijing.

Dag 14 In de namiddag aankomstBeijing, transfer naar hotel.

Dag 15t/m 17 Beijing.

Facultatief excursiepakket.Dag 18 Beijing.Dag 19 Transfer naar luchthaven

voor de terugvlucht.

Na een lange treinreis was het erg fijn om uit te kunnenstappen om weg van het spoor meer van Siberië te zien.Langs een zeer heuvelachtige route reden we hetBaikalmeer tegemoet. De opkomende zon scheen overhet gladde water en de kleine houten huisjes vanListvianka verwelkomden ons. Op de kleine markt heb

ik een gerookte omul gekocht en met veel smaak op het strandjeaan het meer opgesmikkeld. Wat een heerlijke herinnering!Uw reisspecialist: Petra Dogterom-van Roon

21

Page 22: Tiara Tours brochure 2012

v a nu i t I r k u t s k

€ Vanaf 1.149,- p.p.

12-daagsereis

22 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Veel beleven in korte tijdAan het Baikalmeer wordt uondergedompeld in de Russischegastvrijheid. Bezoek de lokalemarkt aan het meer, waar usouvenirs vindt als bontmutsenen gekleurde Matroesjka’s.Natuurlijk moet u ook de omulproberen, de vissoort die enkelin het Baikalmeer voorkomt. In Mongolië maakt u kennis met het nomadenleven intraditionele vilten gertenten.

Mini TransMongoliëExpress

Monniken laten u meegenietenmet het ochtendritueel in hetGandan klooster. Alles over de indrukwekkendeMongoolse geschiedenis en haarbevolking, leert u in hetHistorisch Museum. Uw reiseindigt in de Chinese hoofdstad.Bezoek de Chinese Muur en deVerboden Stad en maak uwverkorte Trans Mongolië Expresshelemaal compleet.

Van Baikal naar Beijing Beperkt de tijd, maar tóch graag de Trans Mongolië Express ervaren? Of u wilt graag met de Trans

Mongolië Express reizen, maar ziet het niet zitten om het gehele traject Moskou - Irkutsk in de trein te

zitten? Met deze verkorte variant van deze schitterende treinreis, reist u van de parel van Siberië,

het Baikalmeer, naar de Chinese hoofdstad Beijing.

Page 23: Tiara Tours brochure 2012

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

Mini Trans Mongolië Express

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Landarrangement4, 11, 18, 25 januari € 1.149,-1, 8, 15, 22, 29 februari € 1.149,-7, 14, 21, 28 maart € 1.149,-4, 11, 18, 25 april € 1.149,-2, 9, 16, 23, 30 mei € 1.199,-6, 13, 20, 27 juni € 1.199,-4, 11, 18, 25 juli € 1.199,-1, 8, 15, 22, 29 augustus € 1.199,-5, 12, 19, 26 september € 1.199,-3, 10, 17, 24, 31 oktober € 1.149,-7, 14, 21, 28 november € 1.149,-5, 12, 19, 26 december € 1.149,-2, 9, 16, 23, 30 januari 2013 € 1.149,-

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdamlaagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 199,-2-persoonscoupé Irkutsk-Ulaanbaatar € 149,-1e klas 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing (op aanvraag) € 99,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 23

2-daags Excursiepakket

Ulaanbaatar99,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

Verleng uw verblijf in Moskou en Beijing!

Van dag tot dagDag 1 Vlucht naar Irkutsk

via Moskou.Dag 2 In de ochtend aankomst

in Irkutsk. Transfer naarListvianka. Vrije tijd aan hetBaikalmeer.

Dag 3 Transfer naar Irkutsk viaopenluchtmuseum Taltsi.Overnachting in Irkutsk.

Dag 4 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertrek vanTrans Mongolië Express naarUlaanbaatar.

Dag 5 ’s Ochtends aankomst inUlaanbaatar. Transfer naarTerelj N.P. Verblijf in eentraditionele gertent inschitterend gelegen gerkamp.

Dag 6 Terelj N.P. Facultatievedagwandeling.

Dag 7 Transfer naar hotel inUlaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 8 Ulaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 9 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertrek naarBeijing.

Dag 10 ‘s Middags aankomst Beijing,transfer naar het hotel.

Dag 11 Beijing.Dag 12 Transfer naar de luchthaven

voor de terugvlucht.

Veel belevenin kortetijd!

Een compleet andere wereld,waar u verblijft in een heusetraditionele nomaden gertent.De tweede en laatste treinritbrengt u door de desolateGobiwoestijn en het ruigeChinese berggebied met diepekloven naar Beijing. Hier maaktu kennis met de intrigerendecultuur van de Chinesehoofdstad.

Het echte TransMongolië gevoel Uw reis start in hartje Siberiëaan het Baikalmeer. Ervaar deRussische gastvrijheid en deoverheerlijke omul, de vissoortdie enkel in het Baikalmeervoorkomt. Per Trans MongoliëExpress reist u in één nacht naarde hoofdstad van Mongolië,Ulaanbaatar. Onderwegverandert het landschap vanSiberische berkenbossen naar de glooiende heuvels van deMongoolse steppe.

• Vlucht Moskou-Irkutsk. • Treinreis Irkutsk-Ulaanbaatar

en Ulaanbaatar-Beijing in 4-persoonscoupé.

• Transfers volgens programma.

• Overnachtingen in 3-sterren hotelsen gerkamp in Terelj N.P. in 4-persoonsgertent.

• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.• Verblijf in gerkamp in Terelj N.P.

o.b.v. volpension.

• Vlucht Amsterdam-Moskou /Beijing-Amsterdam (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Page 24: Tiara Tours brochure 2012

Reizen met een groepDe Peking Express is eengroepsreis, u reist 15 dagen metdezelfde medereizigers. Mensenontmoeten is voor velen eenbelangrijke reden om eengroepsreis te maken. Het levenin de trein is hiervoor uitermategeschikt. Contact met uwmedereizigers is snel gelegd,

maar ook de lokale bevolking enandere toeristen hebben alle tijdvoor een praatje. In de trein kuntu uw ervaringen optimaal delen.Iedere reiziger beleeft dezetreinreis op zijn eigen manier.Eén ding is zeker; dit is een reisals geen ander en een ervaringom nooit meer te vergeten.

D e P e k i n gE x p r e s sEen fascinerende groeps-reis langs 3 hoofdsteden

Bij 10

deelnemers

met Nederlandse

reisbegeleiding!

Verleng uwverblijf inSt.Petersburg,Moskou en/ofChina

€ Vanaf 1.449,- p.p.

15-daagsegroepsreis

24

Drie landen, drie culturenDe Peking Express laat u kennis maken met drie landen, elk met hun eigen cultuur. U volgt de route

van de Trans Baikal Express. Met de trein reist u door totaal verschillende werelden; van de gouden

koepels in Moskou, tot de houten huisjes in Irkutsk en van de gertenten in Ulaanbaatar tot

de hutongwijken van Beijing. De excursies nemen u mee langs de hoogtepunten van de steden en

geven u een introductie in de cultuur van het land.

Page 25: Tiara Tours brochure 2012

• Treinreis Moskou-Irkutsk, Irkutsk-Ulaanbaatar en Ulaanbaatar-Beijingin 4-persoonscoupé.

• Overnachtingen in 3-sterren hotels en gerkamp in Terelj N.P. in 4-persoonsgertent.

• Transfers volgens programma. • Verblijf in hotels o.b.v. logies/ontbijt.

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

De Peking Express

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Overige maaltijden. • Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

• Verblijf in Mongolië o.b.v.volpension.

• Excursies en maaltijden volgensprogramma.

• Nederlandse reisbegeleiding bijminimaal 10 deelnemers.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 25

Minimum aantal deelnemers: 10**Bij minder deelnemers metEngelssprekende lokale gidsen

Vertrekdata & prijzen p.p. 30 april € 1.449,-28 mei € 1.449,-16 juli € 1.449,-3 september € 1.449,-

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdamlaagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 239,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-2-persoonscoupé Moskou-Irkutsk € 279,-Irkutsk-Ulaanbaatar € 149,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Van dag tot dag Dag 1 Vlucht Amsterdam-Moskou.

Transfer naar hotel. Dag 2 Verblijf Moskou. Excursiedag.

‘s Avonds transfer naar hetstation. Vertrek PekingExpress naar Irkutsk (Tip: late check-out).

Dag 3 t/m 5 Verblijf in de trein.Dag 6 ’s Ochtends aankomst in

Irkutsk. Transfer naarListvianka. Verblijf in hotelaan het Baikalmeer.

Dag 7 Transfer naar Irkutsk viaopenluchtmuseum Taltsi.Verblijf in hotel in Irkutsk.

Dag 8 Vroege transfer naar stationvoor trein naar Ulaanbaatar.

Dag 9 ‘s Ochtends aankomstUlaanbaatar. Ontbijt enexcursiedag. Transfer naarTerelj N.P. Verblijf in gerkamp.

Dag 10 Terelj N.P. Dagwandeling.Dag 11 Zeer vroege transfer naar

station. Vertrek PekingExpress naar Beijing.

Dag 12 ‘s Middags aankomst Beijing.Transfer naar het hotel.

Dag 13t/m 14 Beijing. Excursiepakket

incl. lunch.Dag 15 Transfer naar luchthaven

voor de terugvlucht naarAmsterdam.

Nederlandsereisbegeleiding Bij minimaal 10 deelnemers reister een ervaren Nederlandsereisbegeleider met u mee.

Deze geeft u informatie over het programma en debestemmingen en staat u bijwaar nodig. Indien het minimaleaantal deelnemers niet behaaldis, gaat uw reis toch door. U wordt dan in de stedenbegeleid door lokaleEngelssprekende gidsen. In Moskou hebben wij een eigenhostess die u terzijde staat, zoalsbij het inchecken in de trein.

Excursies

zijn

inclusief!

Page 26: Tiara Tours brochure 2012

26

T r a n sM o n g o l i ëE x p r e s sE X T R A

Volledig verzorgd met de Trans Mongolië Express Heeft u altijd al de Trans Mongolië Express willen doen, maar bent u op uw comfort gesteld? Dan is dit

dé reis voor u! Met de Trans Mongolië Express EXTRA volgt u de Trans Mongolië Express, maar dan

compleet verzorgd. De reis is langer en daardoor rustiger en veelal zijn de excursies en maaltijden

inbegrepen. Op en top comfortuurlijk!

€ Vanaf 2.429,- p.p.

18-daagsereis

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Combineer deze

reis met een

extra stop aan

het Baikalmeer

Zo kunt u te midden van deoverweldigende natuuruitstekend van uw nachtrustgenieten. In de treinen reist u opalle trajecten in een 2-persoons -coupé. Hierdoor hoeft u decoupé niet met anderen te delenen heeft u meer comfort enprivacy.

EXTRA comfortEen groot voordeel is dat u inluxere hotels verblijft. Waar utijdens de standaard TransMongolië Express overnacht intoeristenklasse hotels (over hetalgemeen 3-sterren), verblijft utijdens deze EXTRA-reis in 4-sterren accommodaties.In Terelj N.P. verblijft u in eentraditionele 2-persoonsgertent.

Page 27: Tiara Tours brochure 2012

• Treinreis Moskou-Ulaanbaatar en Ulaanbaatar-Beijing in 2-persoonscoupé.

• Transfers volgens programma.• Overnachtingen in 4-sterren

hotels en 2-persoonsger in hetgerkamp in Terelj N.P.

• Late check-out in Moskou.

+ Inbegrepen -

Alleen maar genietenDe reis is volledig verzorgd op demaaltijden in de treinen endrankjes tijdens de maaltijdenna. Omdat u nergens meer overna hoeft te denken, heeft u alle tijd om te genieten. De afwisseling tussen hetrustige leven in de trein en dehectiek in de diverse steden,

• Excursies volgens programma. • Drie maaltijden per dag,

behalve tijdens de treintrajectenen op dag 17.

• Rechtstreekse vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam(enkel te boeken i.c.m.landarrangement).

• Overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Niet inbegrepen

Trans Mongolië ExpressEXTRA

maakt deze reis zo aantrekkelijk.Al starend naar het Russischelandschap, mijmert u over uwaanstaande verblijf in Mongolië.Hoe zou het zijn om in eengertent te slapen? Dan wordtuw aandacht afgeleid door eenhouten huisje met gekleurdeluiken. Het is tijd voor een kopjekoffie.

Comfortuurlijk

genieten!

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 27

Van dag tot dag Dag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar 4-sterren hotel. Dag 2 Excursiedag Moskou.

’s Avonds transfer naar hetstation. Vertrek TransMongolië Express.

Dag 3 t/m 6 Verblijf in de trein.Dag 7 ’s Ochtends aankomst

Ulaanbaatar, transfer. Ontbijt.Excursiedag. Overnachting inhotel.

Dag 8 Excursie. Vrije middag.Overnachting in hotel.

Dag 9 Transfer naar Terelj N.P.Onderweg fotostops. Verblijfin schitterend gelegengerkamp in een traditionele 2-persoonsgertent.

Dag 10 Terelj N.P., begeleidewandeling van ca. 9 km.

Dag 11 Terelj N.P., vrije tijd in denatuur.

Dag 12 Vroeg in de ochtend transfernaar station voor vertrek naarBeijing. Overnachting in detrein.

Dag 13 ’s Middags aankomst Beijing,transfer naar het hotel.Overnachting in hotel.

Dag 14 Beijing, excursiedag VerbodenStad en Tempel van de Hemel.Overnachting in hotel.

Dag 15 Beijing, excursiedag ChineseMuur en hutongwijk.Overnachting in hotel.

Dag 16 Beijing, excursiedag incl.Peking Eend diner.Overnachting in hotel.

Dag 17 Vrije dag in Beijing.Overnachting in hotel.

Dag 18 Transfer naar luchthaven voor de terugvlucht.

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Landarrangement11, 25 januari € 2.429,-8, 22 februari € 2.429,-7, 21 maart € 2.429,-4, 18 april € 2.429,-2, 9, 16, 23, 30 mei € 2.479,-6, 13, 20, 27 juni € 2.479,-4, 11, 18, 25 juli € 2.479,-1, 8, 15, 22, 29 augustus € 2.479,-5, 12, 19, 26 september € 2.479,-3, 10, 17, 24/31 oktober € 2.429,-7/14, 21/28 november € 2.429,-5/12, 19/26 december € 2.429,-2/9, 16/23, 30 januari 2013 € 2.429,-

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam laagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Vraag naar de Business Classmogelijkheden

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 629,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Page 28: Tiara Tours brochure 2012

28

Duitstalige reisDeze reis organiseren wij insamenwerking met een Duitsereisorganisatie. De gehele reiswordt u bijgestaan door Duits-sprekende reisbegeleiding. Ook de documenten die uvoorafgaande aan uw reisontvangt, zijn in het Duits. Op de aangegeven data is er ook Engelssprekendereisbegeleiding aan boord. U wordt dan ingedeeld in deEngelstalige groep, bestaandeuit verschillende nationaliteiten.

Bepaal uw eigen matevan comfortEr zijn vijf categorieën coupéswaaruit u kunt kiezen voor uwverblijf aan boord. Van eenvoudigreizen zonder douche tot de luxevan een hotelkamer.

Categorie I: eenvoudige 4-persoonscoupémet aan weerszijden tweebedden boven elkaar. Aan heteinde van elk rijtuig bevindenzich was- en toiletruimtes.

Categorie II: eenvoudige 2-persoonscoupémet aan weerszijden eencomfortabel bed, dat overdag als zitplaats dienst doet. Aan het einde van het rijtuig zijnwas- en toiletruimtes. In demeeste rijtuigen is in één van de wasruimtes een doucheaanwezig. Er is één splinternieuwrijtuig, waarin u tegen eentoeslag kunt verblijven.

T s a r e n g o u dComfortabel in hetspoor van de Tsaren

Nostalgie tijdens een legendarische treinreisDe Trans Siberische Spoorlijn is een van de meest fascinerende treintrajecten op aarde. De nostalgische

Tsarengoud maakt de reis nog interessanter en comfortabeler. De trein is speciaal gereserveerd om de

nostalgie van de tsarentijd te doen herleven. Enkele rijtuigen zijn in klassieke stijl uitgevoerd. U volgt

de mooiste route van Moskou naar Beijing of andersom en bezoekt de steden: Moskou, Kazan,

Jekaterinenburg, Novosibirsk, Irkutsk (langs het Baikalmeer), Ulaanbaatar en Beijing. In deze steden

stapt u uit om excursies te maken. Alle excursies zijn inbegrepen en vrijwel alle maaltijden zijn inclusief.

€ Vanaf 3.499,- p.p.

16-daagsereis

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Page 29: Tiara Tours brochure 2012

+ Inbegrepen - Niet inbegrepen

Tsarengoud

Reserveer tijdig, deze populairetreinreis is snelvolgeboekt!

• Verblijf in de Tsarengoudafhankelijk van categorie. Vanaf de Chinese grens in een comfortabele trein.

• 4-sterren hotels in Moskou enBeijing (5-sterren bij categorie IV-Vm.u.v. Engelstalige reizen), 3-sterren hotels in Irkutsk enUlaanbaatar.

• Transfers volgens programma.

• Kruierservice op alle stations.• Excursies als omschreven,

inclusief entreegelden.• Entertainment aan boord.• Ervaren Duitssprekende

reisbegeleiding, enkele data ook Engelssprekend.

• Vrijwel alle maaltijden.• Arts aan boord.

Kijk optiaratours.nl voor de uitgebreideroutebeschrijving

• Vlucht Amsterdam-Moskou/Beijing-Amsterdam of v.v. (enkel teboeken i.c.m. landarrangement).

• Drankjes.• Overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Minimum aantal deelnemers: 1

Prijzen p.p.LandarrangementMoskou-BeijingCategorie I € 3.599,-Categorie II € 4.989,-Categorie II (nieuw) € 5.349,-Categorie III € 6.689,-Categorie IV € 9.299,-Categorie V € 11.299,-

Beijing-MoskouCategorie I € 3.499,-Categorie II € 4.889,-Categorie II (nieuw) € 5.249,-Categorie III € 6.549,-Categorie IV € 9.199,-Categorie V € 11.099,-

Let op: afwijkende annulerings -voorwaarden, zie p.65.

Rechtstreekse KLM-vluchten p.p.Amsterdam-Moskou / Beijing-Amsterdam of v.v.laagseizoen vanaf € 699,-hoogseizoen vanaf € 799,-

Vraag naar de Business Classmogelijkheden

VertrekdataTraject Moskou-Beijing6 mei* 3 juni* 28 juni 22 juli*16 augustus 9 september *Met Engelssprekendereisbegeleiding

Extra’s & toeslagen p.p.Toeslag juli, augustus, september € 169,-1-persoonskamertoeslag hotels Moskou-Beijing(categorie I-III) € 569,-(categorie IV-V) € 1.169,-1-persoonskamertoeslag hotels Beijing-Moskou(categorie I-III) € 489,-(categorie IV-V) € 1.079,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Traject Beijing-Moskou13 mei* 10 juni 5 juli* 29 juli23 augustus 16 september*

29

Van dag tot dagMoskou-BeijingDag 1 Heenvlucht naar Moskou

met KLM. Stadstour en welkomstdiner.Overnachting in hotel.

Dag 2 Excursies in Moskou. ’s Avonds vertrek van de Tsarengoud. Overnachting in de trein.

Dag 3 Excursies in Kazan.Overnachting in de trein.

Dag 4 Excursies in Jekaterinenburg.Overnachting in de trein.

Dag 5 Excursies in Novosibirsk.Overnachting in de trein.

Dag 6 Verblijf in de trein.Dag 7 Aankomst in Irkutsk. Excursie

naar openluchtmuseum.Overnachting in hotel.

Dag 8 Excursie aan het Baikalmeer.Overnachting in de trein.

Dag 9 Traject langs het Baikalmeer.Excursies in Ulan Ude.Overnachting in de trein.

Dag 10 ’s Ochtends aankomst inUlaanbaatar. Stadstour.Overnachting in hotel.

Dag 11 Excursie naar Terelj N.P. In de avond vertrek van deTsarengoud naar China.Overnachting in de trein.

Dag 12 Vroeg in de morgen stop in de Gobiwoestijn.Grensovergang mettreinwissel. Overnachting in de trein.

Dag 13 ‘s Middag aankomst in Beijing. Overnachting in hotel.

Dag 14 Stadsrondrit in Beijing.Overnachting in hotel.

Dag 15 Excursie naar de ChineseMuur. Overnachting in hotel.

Dag 16 Terugvlucht naarAmsterdam.

De route Beijing-Moskou vindt u op tiaratours.nl

Categorie V Bolshoi Platinum: als categorieIV, maar dan nog ruimer.

Een aantal nachten verblijft u in hotels. Dit zijn goede, centraalgelegen 4-sterrenhotels inMoskou en Beijing en 3-sterrenhotels in Irkutsk enUlaanbaatar.

Categorie III:2-persoons nostalgische coupémet twee boven elkaargeplaatste bedden en eencomfortabele fauteuil. U hoeftde was- en doucheruimte metslechts één andere coupé tedelen. Voor de acht coupés per rijtuig zijn twee toilettenbeschikbaar.

Categorie IVBolshoi: 2-persoonscoupé mettwee boven elkaar geplaatstebedden, ingericht als hotelkamermet zitjes, kledingkast en eigenbadkamer. Het onderste bed is110 cm breed en dus door tweepersonen te gebruiken.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Page 30: Tiara Tours brochure 2012

T r a n sM o n g o l i ëE x p r e s sP u u r

11-daagsereis

Met de

naar U laanbaatar

30 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein en ger) € 79,-Late check-out Moskou per kamer € 59,-2-persoonscoupé Moskou-Ulaanbaatar € 319,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Van dag tot dag:Dag 1 Vlucht Amsterdam/

Düsseldorf-Moskou. Transfer naar hotel. Verblijf in 3-sterren hotel.

Dag 2 Moskou. Facultatieveexcursiedag. ’s Avondstransfer naar station voorvertrek van Trans MongoliëExpress (tip: late check-out).

Dag 3 t/m 6 Verblijf in de trein.Dag 7 Vroeg in de ochtend

aankomst Ulaanbaatar.Transfer naar Terelj N.P.Verblijf in een traditionelegertent in schitterendgelegen gerkamp.

Dag 8 Terelj N.P. Facultatievedagwandeling.

Dag 9 Transfer naar 3-sterren hotelin Ulaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 10 Ulaanbaatar. Facultatiefexcursiepakket.

Dag 11 Transfer naar de luchthavenvoor de terugreis via Berlijn.Per ICE naar uw woonplaats.

Puur genietend naar MongoliëDe Trans Mongolië Express ’Puur’ tot aan Ulaanbaatar is de ideale

reis als u China al eens bezocht hebt of als een uitgebreid bezoek

aan China voor een volgende reis op uw verlanglijstje staat. In korte

tijd kunt u de beleving van de Trans Mongolië Express ervaren en

genieten van het Russische en Mongoolse landschap.

Verlengen? Natuurlijk! Uw visum voorMongolië is 30 dagen geldig.Maak optimaal gebruik van uwverblijf en boek één van onzeprachtige verlengingen inMongolië (p. 42 en verder). Ook in Rusland kunt u genietenvan cultuur en natuur. Wat tedenken van Irkutsk en hetBaikalmeer (p. 40).

We bieden u een comfortreisvoor een budgetprijs. Na uwtreinreis vliegt u vanuitUlaanbaatar met dé Mongoolsemaatschappij Miat rechtstreeksnaar Berlijn in een splinter -nieuwe Boeing 767. In hetlaagseizoen maakt u een kortetussenlanding in Moskou. Vanuit Berlijn gaat uwtreinervaring comfortabel verder in de snelle ICE naar uw woonplaats.

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Landarrangement2, 9, 16, 23, 30 januari € 629,-6, 13, 20, 27 februari € 629,-5, 12, 19, 26 maart € 629,-2, 9, 16, 23, 30 april € 629,-7, 14, 21, 28 mei € 649,-4, 11, 18, 25 juni € 649,-2*, 9, 16, 23, 30 juli € 649,-6, 13, 20, 27 augustus € 649,-3, 10, 17, 24 september € 649,-1, 8, 15, 22, 29 oktober € 629,-5, 12, 19, 26 november € 629,-3, 10, 17, 24, 31 december € 629,-2, 9, 16, 23, 30 januari 2013 € 629,-

* Speciale Nadaam Festivalreis.

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p. Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Rechtstreekse Miat-vlucht p.p.Ulaanbaatar-Berlijn va. € 439,-

ICE treinreis Berlijn-uw woonplaats va. € 49,-

Inbegrepen• Transfers.• Treinreis Moskou-Ulaanbaatar

in 4-persoonscoupé.• Overnachtingen in 3-sterren hotels

en gerkamp in Terelj N.P. in 4-persoonsgertent.

• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.• Verblijf gerkamp in Terelj N.P.

o.b.v. volpension.

Niet inbegrepen• Vlucht Amsterdam/Düsseldorf-

Moskou en Ulaanbaatar-Berlijn(enkel te boeken i.c.m.landarrangement).

• ICE Berlijn – uw woonplaats.• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Excursiedag in

Moskou55,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

2-daags Excursiepakket

Ulaanbaatar99,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Kijk op tiaratours.nlvoor meer informatie.

€ Vanaf 629,- p.p.N I E U W !

Page 31: Tiara Tours brochure 2012

Van Moskou naar Irkutsk reist uin de goedkoopste derde klasse,een open rijtuig met drie beddenboven elkaar. Echt onder het volk!Van Irkutsk naar Ulaanbaatar enBeijing reist u in comfortabele 4-persoonscoupés.

Gaat deze reis u toch iets tesnel? In Mongolië is een langerverblijf zeker aan te raden. Een meerdaags verblijf in eengertent is eigenlijk eenmust! De GroeneRoute en deGobiwoestijn zijneen mooiecombinatie op dereis. Ook in Chinabieden we prachtigeverlengingen, zoalseen verblijf in eenHutong in Beijing ende Himalaya Express(p. 52).

Verblijf in een Hutongin Beijing! € 99,- p.p. Minimum aantal deelnemers: 2(dubbele prijs bij 1 deelnemer)• Transfer station-hostel. • Drie overnachtingen in een

2-persoonskamer in eengezellig Hutong Hostel o.b.v. logies.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 31

€ Vanaf 599,- p.p.

Startpakket

Startpakket Tiara’s Super Budget Express

Trans Mongolië ExpressPuur

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.10 april € 629,-8 mei € 599,-22 mei € 639,-12, 26 juni € 649,-10, 24 juli € 669,-14 augustus € 669,-12 september € 639,-

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p. Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Inbegrepen• Transfers volgens programma.• Treinreis Moskou-Novosibirsk-

Irkutsk in derde klas slaaprijtuig en Irkutsk-Ulaanbaatar-Beijing in een 4-persoonscoupé.

• Overnachting in homestay/hotel in Moskou (afhankelijk vanbeschikbaarheid).

• Overnachting in hostel inUlaanbaatar met gedeeldefaciliteiten o.b.v. logies.

Niet inbegrepen• Vlucht naar Moskou (enkel te

boeken i.c.m. landarrangement).• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag (Moskou) € 45,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

11-daagseenkele reisT i a r a ’sS u p e rB u d g e tE x p r e s s

Van dag tot dagDag 1 Vlucht Amsterdam/

Düsseldorf-Moskou. Transfer naar homestay/hotel.Overnachting in Moskou.

Dag 2 Transfer naar het station.Vertrek trein in de avond.Derde klas slaaprijtuig.

Dag 3 t/m 4 Verblijf in de trein.Dag 5 Vroeg in de ochtend aankomst

in Novosibirsk. Verblijf opeigen gelegenheid. Laat in deavond vertrek van de treinnaar Irkutsk. Derde klasslaaprijtuig.

Dag 6 Verblijf in de trein.Dag 7 In de ochtend aankomst in

Irkutsk. Verblijf op eigengelegenheid. ’s Avonds vertrekvan de trein naar Ulaanbaatar.

Dag 8 Verblijf in de trein. Dag 9 In de ochtend aankomst

in Ulaanbaatar. Transfer naar het hostel.

Dag 10 In de ochtend vertrek van de trein naar Beijing.

Dag 11 Aankomst Beijing. Einde startpakket. Facultatieve verlengingBeijing.

Tiara’s Super Budget Trans Mongolië Express is de meest voordelige

manier om per spoor naar Beijing te reizen. U reist deels derde klas

en per levendige, lokale treinen. En u zit niet eens alleen maar in de

trein! U maakt stops van een hele dag in Novosibirsk, Irkutsk en

Ulaanbaatar. Zo maakt u écht kennis met de steden langs de route.

We hebben een aantal data voor u uitgezocht waarop u deze

fantastische route supergoedkoop af kunt leggen.

N I E U W !

Aanrader!

U bezoekt Moskou,

Novosibirsk,

Irkutsk,

Ulaanbaatar én

Beijing!

Page 32: Tiara Tours brochure 2012

Echte TransSiberiëExpress

€ Vanaf 719,- p.p.10-daagseenkele reis

Startpakket

Verlenguw reis

per treinnaar Beijing

De beroemdste trein van Rusland is de Rossija van Moskou naar

Vladivostok. Dit is de échte Trans Siberië Express; het langste

treintraject ter wereld door één en hetzelfde land. In totaal een

afstand van maar liefst 9.288 km.

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar hotel.Overnachting in Moskou.

Dag 2 Transfer naar het station.Vertrek van de “Rossija”(alleen op oneven data).

Dag 3 t/m 8 Verblijf in de trein.Dag 9 Aankomst in Vladivostok

in de ochtend. Transfer naarhomestay. Overnachting in Vladivostok.

Dag 10 Ontbijt. Einde startpakket.

32 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.Vertrek vrijwel iedere even datummogelijk. Vertrek Trans SiberiëExpress uit Moskou op oneven data.Landarrangement € 719,-

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p.Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Inbegrepen• Transfers volgens programma.• Overnachting in homestay/hotel

in Moskou (afhankelijk vanbeschikbaarheid).

• Treinreis Moskou-Vladivostok in een 4-persoonscoupé.

• Overnachting in homestay in Vladivostok met gedeeldefaciliteiten.

• Alle overnachtingen o.b.v.logies/ontbijt.

Niet inbegrepen• Vlucht naar Moskou (enkel te

boeken i.c.m. landarrangement).• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag € 79,-1e klas 2-persoonscoupé € 459,-Russisch visum € 60,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

vervolgens zeven dagen laterhaar eindpunt te bereiken. Stortuzelf in het Russische avontuuren laat u verrassen door demeest indrukwekkende en somsonvoorspelbare situaties onder -weg. Het reizen per spoor is eenervaring die u gegarandeerd inuw hart sluit, en nog velenmalen zult herbeleven.

Droomt u ook al jaren van eenreis met de Trans SiberiëExpress? Via het Uralgebergtereist u dwars over de vlakten vanSiberië en langs de grens metMantsjoerije naar het uiterstepunt van Rusland; de havenstadVladivostok. De opvallende, wit,blauw en rood gekleurde treinvertrekt vanuit Moskou om

Page 33: Tiara Tours brochure 2012

Het landschap verandertlangzaam van het Uralgebergtenaar Siberië met eindelozeberkenbossen en verlatenSiberische dorpjes. Onderwegmaakt u de meest schitterendefoto’s, leert u uw medereizigerskennen onder het genot van eenwodkaatje en maakt u kennismet lokale lekkernijen als borsjten blini’s. Voor u het weet,passeert u de grens metMongolië. Het landschapverandert naar glooiendesteppen en de immenseGobiwoestijn. Bij de Chinesegrens wordt spectaculair hetonderstel van de treinverwisseld. Nog één nacht en u arriveert in de hoofdstad vanChina, Beijing. Hier reist u opeigen gelegenheid verder ofboekt u een verblijf in het leukeHutong Hostel bij (p. 31).

€ Vanaf 679,- p.p.

Startpakket

StartpakketMoskou-Beijing Express

StartpakketEchte Trans Siberië Express

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p.Vertrek op maandag. Vertrek Moskou-Beijing Express elke dinsdag uit Moskou.Landarrangement € 679,-

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p.Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Inbegrepen• Transfers volgens programma.• Overnachting in homestay/hotel

in Moskou (afhankelijk vanbeschikbaarheid).

• Treinreis Moskou-Beijing in een 4-persoonscoupé.

Niet inbegrepen• Vlucht naar Moskou (enkel te

boeken i.c.m. landarrangement).• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p.1-persoonskamertoeslag € 45,-1e klas 2-persoonscoupé € 379,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Overnachting in Moskou.

Dag 2 Transfer naar het station.Vertrek trein laat in de avond.

Dag 3 t/m 7 Verblijf in de trein.Dag 8 Aankomst in Beijing in de

middag. Einde startpakket.Facultatieve verlengingBeijing.

8-daagseenkele reis

M o s k o u -B e i j i n gE x p r e s s

Wilt u over land zo snel mogelijk van Moskou naar Beijing treinen?

Dit is de treinreis voor u! In zes dagen en nachten legt u per trein een

afstand af die ongeveer een kwart van de wereld omvat, dwars door

Rusland en Mongolië naar Beijing.

RechtstreeksnaarBeijing

Kijk op

tiaratours.nl

voor deroute

Andersom

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 33

Page 34: Tiara Tours brochure 2012

T r a n sM o n g o l i ëE x p r e s s

€ Vanaf 649,- p.p.

12-daagseenkele reis

Startpakket

34 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

TIP!

Verblijf in het

authentieke

Hutong hostel

in Beijing

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Overnachting in Moskou.

Dag 2 Transfer naar het station.Vertrek trein in de avond.

Dag 3 t/m 6 Verblijf in de trein.Dag 7 Aankomst in Ulaanbaatar.

Transfer naar het hostel.Dag 8 Verblijf in hostel.Dag 9 Verblijf in hostel.Dag 10 Verblijf in hostel.Dag 11 Transfer naar het station.

Trein naar Beijing.Dag 12 Aankomst Beijing.

Einde startpakket.Facultatieve verlengingBeijing.

Altijd gedacht dat de Trans Mongolië Express onbetaalbaar is?

Ons Startpakket is de ideale reis voor de budgetreiziger, bijvoorbeeld

als start van een wereldreis. U regelt vooraf de basis en ter plaatse

heeft u alle vrijheid.

Kijk optiaratours.nlvoor deroute

Andersom

Door het verschil in spoor -breedte tussen Mongolië enChina worden bij de grens deonderstellen op spectaculairewijze verwisseld. Verder wordtdit laatste traject gekenmerktdoor de drastische overgang van eindeloze zandvlakten in de Gobiwoestijn naar de groeneheuvels en steile kloven inChina.

Onderweg naar Mongoliëpasseert u de schitterendeberkenbossen van de Ural,Siberië en het mysterieuzeBaikalmeer. U verblijft viernachten in een hostel in hetcentrum van Ulaanbaatar. Wilt u ervaren hoe het leven van een Mongoolse nomadeeruit ziet? Uiteraard is het ookmogelijk om in een traditionelegertent in Terelj Nationaal Park te verblijven.

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Vertrek op maandag. Vertrek Trans Mongolië Express elke dinsdag uit Moskou.Landarrangement € 649,-

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p. Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Inbegrepen• Transfers volgens programma.• Overnachting in homestay/hotel

in Moskou (afhankelijk vanbeschikbaarheid).

• Treinreis Moskou-Ulaanbaatar en Ulaanbaatar-Beijing in een 4-persoonscoupé.

• Vier overnachtingen in hostel in Ulaanbaatar met gedeeldefaciliteiten o.b.v. logies.

Niet inbegrepen• Vlucht naar Moskou (enkel te

boeken i.c.m. landarrangement).• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 45,-2-persoonscoupé Moskou-Ulaanbaatar € 319,-1e klas 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing (op aanvraag) € 99,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

Page 35: Tiara Tours brochure 2012

Bij aankomst in Irkutsk vertrektu direct naar het kleine dorpjeListvianka, gelegen aan hetBaikalmeer. U verblijft hier ineen gezellige homestay/guesthouse aan het meer. Hier heeft u de mogelijkheid om naar hartelust te wandelen,de lokale omul vis te proeven en gewoonweg te genieten vande rust die het Baikalmeeruitstraalt. De volgende dag reistu met de tijd mee, richting destad Irkutsk. Irkutsk is een echte

studentenstad in hartje Siberië.De stad wordt gekenmerkt dooreen samensmelting van eengezellig studentenleven en eeninteressant historisch centrumvol met Russisch Orthodoxecultuur. Na de heerlijkontspannende tussenstop reistu verder naar het onherberg zameMongolië en volgens hetStartpakket Trans MongoliëExpress (p. 34) naar Beijing.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 35

€ Vanaf 949,- p.p.

Startpakket

StartpakketTrans Baikal Express

StartpakketTrans Mongolië Express

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Vertrekdata & prijzen p.p. Vertrek op zaterdag. Vertrek TransBaikal Express elke zondag uitMoskou.Landarrangement € 949,-

Rechtstreekse KLM-vlucht p.p.Amsterdam-Moskou va. € 259,-

Rechtstreekse Air Berlin-vlucht p.p.Düsseldorf-Moskou va. € 109,-

Vraag gerust naar anderevluchtmogelijkheden.

Inbegrepen • Transfers volgens programma.• Overnachting in homestay/hotel

in Moskou (afhankelijk vanbeschikbaarheid).

• Treinreis Moskou-Irkutsk, Irkutsk-Ulaanbaatar, Ulaanbaatar-Beijingin een 4-persoonscoupé.

• Eén nacht in Listvianka en één nacht in Irkutsk in eenhomestay/guesthouse o.b.v. logies/ontbijt.

• Vier overnachtingen in hostel in Ulaanbaatar met gedeeldefaciliteiten o.b.v. logies.

Niet inbegrepen• Vlucht naar Moskou (enkel te

boeken i.c.m. landarrangement).• Excursies en overige maaltijden.• Verzekeringen en vaccinaties.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 50,-2-persoonscoupé Moskou-Irkutsk € 279,-Irkutsk-Ulaanbaatar € 149,-1e klas 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing (op aanvraag) € 99,-Russisch visum € 60,-Mongools visum € 85,-Chinees visum € 90,-Calamiteitenfonds per boeking € 2,50Reserveringskosten per boeking € 30,-

14-daagseenkele reisT r a n sB a i k a lE x p r e s s

Ontspannen

aan het

Baikalmeer!

Van dag tot dagDag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel.Overnachting in Moskou.

Dag 2 Transfer naar het station. In de avond vertrek van detrein naar Irkutsk.

Dag 3t/m 5 Verblijf in de trein.Dag 6 In de ochtend aankomst

Irkutsk. Transfer naar dehomestay/guesthouse inListvianka.

Dag 7 Transfer naar Irkutsk.Onderweg bezoek Taltsi.Overnachting in homestay in Irkutsk.

Dag 8 Transfer naar het station.Trein naar Ulaanbaatar.

Dag 9 Aankomst Ulaanbaatar.Transfer naar hostel.

Dag 10 Verblijf in hostel.Dag 11 Verblijf in hostel.Dag 12 Verblijf in hostel.Dag 13 Transfer naar het station.

Trein naar Beijing.Dag 14 Aankomst in Beijing.

Einde startpakket.Facultatieve verlengingBeijing.

Het immense, maar sprookjesachtige Baikalmeer spreekt tot de

verbeelding. Om kennis te maken met dit wonder der natuur, boekt

u het Startpakket Trans Baikal Express. U volgt dezelfde route als het

Startpakket Trans Mongolië Express, maar dan mét een tussenstop

aan het mysterieuze Baikalmeer.

Page 36: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 1

Inbegrepen • Rechtstreeks treintraject

Amsterdam/Arnhem-Moskou in 3-persoons slaapcoupé.

Niet inbegrepen • Maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p.2-persoonscoupé € 59,-Wit-Russisch transitvisum € 45,-

Van dag tot dagDag 1 ’s Avonds vertrek vanaf station

Amsterdam/Arnhem.Dag 2 Verblijf in de trein.Dag 3 Aankomst in Moskou

(dag 1 van uw basisreis).

Voorverlenging

Tsaristisch St. Petersburg€ 269,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Transfers.• Verblijf in hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Treinreis St. Petersburg-Moskou

in een 4-persoonscoupé.

Niet inbegrepen• Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 89,-(€ 39,- voor de budgetvariant) Late check-out per kamer € 69,-1e klas 2-persoonscoupé € 79,-

Van dag tot dag Dag 1 Aankomst in St. Petersburg.

Transfer naar het hotel. Dag 2 Verblijf in St. Petersburg. Dag 3 Verblijf in St. Petersburg.

’s Avonds laat transfer naar het station. Nachttrein naarMoskou (tip: late check-out).

Dag 4 Aankomst in Moskou (dag 1 van uw basisreis).

36

Kijk op

tiaratours.nl

voor het complete

overzicht van de

verlengingen

Voorverlenging Per trein naar Rusland

We g v a n h e t s p o o r !Ve r l e n g i n g e n o p uw T r a n s S i b e r i s c h e t r e i n r e i s

Wat is er mooier dan aan tekomen in Beijing en te beseffendat u vanaf uw woonplaatshelemaal over land in Chinaterecht bent gekomen? De rechtstreekse treinreis naarMoskou (vertrek Amsterdam ofArnhem) is een ideale start voorfanatieke treinreizigers ofmensen met vliegangst. U verblijft twee nachten in een3-persoons slaapcoupé en

doorkruist verschillende Oost-Europese landen. Bij de grensmet Wit-Rusland maakt u zelfsmee hoe het onderstel van detrein gewisseld wordt! Mannenen vrouwen verblijven ingescheiden coupés. Om samen te reizen kiest u voor een 2-persoonscoupé. U kunt ook pertrein naar St. Petersburg reizen.Vraag uw reisspecialist naar demogelijkheden.

Zo kunt u Petrodvorets, hetzomerpaleis van tsaar Peter deGrote, bezoeken. De fonteinen inde paleistuinen zijn de mooisteter wereld!

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een hostel o.b.v.logies/ontbijt. De prijs voor dezebudgetvariant is € 219,- p.p.

In het winterpaleis van Peter deGrote huist nu dit beroemdemuseum met de grootstekunstcollectie ter wereld! De Kazankathedraal enIzaakskathedraal met hunimposante koepels zijn markanteherkenningspunten in de stad.Evenals de kanalen dwars doorde stad. Ook buiten de stad is ermeer dan genoeg te bezichtigen.

De prachtige stad St. Petersburgademt een voor Rusland uniekewesterse sfeer. U kunt er heerlijkwinkelen op de Nevski Prospekt,een terrasje pakken en uitgebreiddineren. Daarnaast kunt ugenieten van alle culturele enhistorische rijkdommen van dezelevendige stad. U dient zeker eenbezoek te brengen aan deHermitage.

Bij Tiara Tours stelt u zelf uw Trans Siberië treinreis samen.

Wij komen graag aan uw wensen tegemoet en hebben daarom

een groot aantal verlengingen samengesteld. Hierdoor kan de

reis van uw dromen exact Op Maat gemaakt worden.

€ 269,- p.p.

Leukeexcursies

vindt u op

tiaratours.nl

Page 37: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Verblijf in hotel o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen• Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 100,-(€ 90,- voor de budgetvariant)

Van dag tot dag Dag 1 Aankomst in Moskou.

Transfer naar het hotel. Dag 2 Verblijf in Moskou. Dag 3 Verblijf in Moskou

(dag 1 van uw basisreis).

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf in hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Toeslag treinticket i.v.m.

tussenstop.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 29,-Late check-out per kamer € 39,-

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou.Dag 2 Transfer naar station.

‘s Middags vertrek trein naarVladimir (zitplaats). Transfernaar het hotel in Suzdal.

Dag 3 Verblijf in Suzdal. Transfernaar station Vladimir voor vertrek trein. Vervolg basisreis.

Per trein naar RuslandVoorverlenging

St. Petersburg

Moskou

SuzdalTussenverlenging

37

Er valt in de wereldstad Moskoumeer te zien dan alleen het RodePlein en het Kremlin. Een verlenging is dan ook zekeraan te raden! Het Gorki-park,het Novodevitsji-klooster en eenbezoek aan de musea Poesjkinen Tretjakov zijn een langerverblijf meer dan waard. Hetuitgebreide metronetwerk is eenprima en voordelige manier omde stad snel te verkennen. Eind 2011 is na 6 jaar renovatie -werk het beroemde BolshoiTheater heropend. Een bezoekaan een voorstelling in ditprachtige theater zal u uw levenlang bijblijven!

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis geboekt worden. U verblijft dan in een standaardhotelkamer. De prijs voor dezebudgetvariant is € 98,- p.p.

Na een verblijf in het overwel-digende Moskou, is eentussenstop in het rustieke dorp Suzdal een welkomeafwisseling. Suzdal behoort totde zogenaamde ‘Gouden Ring’en is het mooiste en meest

authentieke dorp, fraai gelegenaan de oevers van de kronkelendeKamenka rivier. Het prachtigeKremlin en de meer dan honderdrijk gedecoreerde kerken enkloosters verraden dat Suzdaleens een belangrijke stad moet

zijn geweest. Suzdal was danook omstreeks het jaar 1000 al bekend als pelgrimsoord. Het landelijke karakter is vooralbehouden gebleven doordat erde laatste 100 jaar nauwelijksnieuwbouw heeft plaats-gevonden. Naast de rijke cultuurkunt u hier volop het rustigeRussische dorpsleven opsnuiven.U verblijft in een in traditionelestijl gebouwd hotel.

Tussenverlenging

Historisch Suzdal€ 139,- p.p.

Bezoek hetKremlin en de prachtigegalerijen

€ 108,- p.p.

Voorverlenging Machtig Moskou

Page 38: Tiara Tours brochure 2012

Perm is de laatste Europese stadvoordat u de grens met Aziëpasseert. De culturele hoofdstadvan de Ural is beroemd om haarballet. De hoog aangeschrevenlokale balletacademie heeft velegrootheden voortgebracht. Tot1991 was Perm gesloten vanwegede wapenindustrie. In die tijdwerden alle ramen in de treingeblindeerd, zodat niemand destad kon zien. De typischRussische stad heeft veelStalinistische architectuur engrote pleinen met Sovjetbeelden.Bezienswaardig zijn het militairopenluchtmuseum en het woon-huis van Boris Pasternak, waarhij zijn befaamde ‘Dr. Zjivago’schreef. Het historische stadjeKungur met haar bijzondereijsgrotten is een hoogtepunt vanuw bezoek aan Perm. Ook kunt u een bezoek brengen aan hetenige overgebleven GULAG-kamp (nu een museum). Het strafkamp voor politiekegevangenen ademt nog de

Tussenverlenging Prachtig PermDeze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een homestayop basis van logies/ontbijt. De prijs voor deze budgetvariantis € 209,- p.p.

verschrikkingen van het Sovjet -regime. Wilt u ervaren hoe deRussen zelf ontspanning zoeken?Verblijf dan in een datsja, eenRussisch zomerhuisje op hetplatteland. Kijk op tiaratours.nlvoor alle mogelijkheden.

TussenverlengingEuraziatisch Jekaterinenburg

€ 259,- p.p.

€ 269,- p.p.Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 119,-(€ 59,- voor de budgetvariant)Late check-out per kamer € 65,-

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 ‘s Middags transfer naar

station voor vertrek trein naarJekaterinenburg.

Dag 3 Aankomst in de avond. Transfer naar het hotel.

Dag 4 Jekaterinenburg. Facultatieve excursiedag.

Dag 5 Jekaterinenburg. Facultatieveexcursiedag. Transfer naarstation voor vertrek trein‘s nachts (tip: late check-out). Vervolg basisreis.

38

Voor leukeexcursieszie tiaratours.nl

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen• Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 69,-(€ 39,- voor de budgetvariant)

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 Transfer naar station voor

vertrek trein naar Perm.Dag 3 Aankomst Perm.

Transfer naar hotel.Dag 4 Perm. Facultatieve excursiedag.Dag 5 Perm. Facultatieve excursiedag.

‘s Avonds transfer naar stationvoor vertrek trein. Vervolg basisreis.

Het plein is op een gemiddeldezomeravond de gezelligste plekvan de stad.

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een appartementop basis van logies. De prijs voordeze budgetvariant is € 219,- p.p.

stad ligt de grens tussen hetEuropese deel van Rusland enhet begin van het Aziatischedeel, gemarkeerd door eenobelisk. Bezienswaardig in destad zelf is het centrale pleinmet grote stadsvijver.

Jekaterinenburg staat vooralbekend om de moord op deRomanovs. In 1918 werd opdrachtgegeven de gehele familie vande laatste tsaar Nicolaj II Romanovte doden. Deze dramatischegebeurtenis is in de vierdegrootste stad van Rusland een zeer belangrijk thema. Op de plaats waar de familie rust, in het woud even buiten de stad ligt Ganina Yama, eenpelgrimsoord dat gewijd is aan het trieste einde van deRomanov familie. In het centrum van de stad is in 2003de Bloedkathedraal opgericht ter herinnering aan de familie.Jekaterinenburg, vernoemd naarde vrouw van Peter de Grote,wordt omgeven door deuitgestrekte wouden van deUral. Op ca. 20 km buiten de

Page 39: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 89,-

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou.Dag 2 ’s Middags transfer naar

station. Vertrek trein naarKrasnojarsk.

Dag 3 t/m 4 Verblijf in de trein.Dag 5 ’s Ochtends aankomst

Krasnojarsk. Transfer naarhotel. Facultatieve excursie.

Dag 6 Krasnojarsk. Facultatieve excursiedag.

Dag 7 Transfer naar station voorvertrek trein. Vervolg basisreis.

PermTussenverlenging

Jekaterinenburg

Novosibirsk

Krasnojarsk

39

Novosibirsk is de derde grootstestad van Rusland en de hoofdstadvan Siberië. De stad is in 1893ontstaan tijdens de aanleg vande Trans Siberische Spoorlijn. De brede lanen en hoge,ononderbroken rijen flats zijntoonaangevende voorbeeldenvan het feit dat Novosibirskgrotendeels gebouwd is door de Sovjets. Naast een belangrijkeindustriestad is Novosibirsk zeerinvloedrijk op cultureel gebied.Het balletgezelschap behoorttot één van de beste van Ruslanden het Theater voor Opera enBallet is het grootsteoperagebouw ter wereld.

Ook studenten hebben dezeuniversiteitsstad ontdekt; nietminder dan vier universiteiten

Heerlijk slenteren langs deboulevard van de indrukwekkendeJenisej of een flinke wandelingdoor het nabijgelegen indruk -wekkende natuurreservaatStolby. Deze twee natuur -verschijnselen zijn kenmerkendvoor Krasnojarsk. De stad ligt inCentraal-Siberië aan de Jenisejrivier en de Trans SiberischeSpoorlijn en is groot gewordendoor de ontdekking van goud.Ook de aanleg van de spoorlijnheeft bijgedragen aan dewelvaart. Het inwonertal vanKrasnojarsk steeg flink toen destad in 1886 werd aangeslotenop de Trans Siberische Spoorlijn.

Tegenwoordig heeft Krasnojarskeen reputatie als academiestad;er zijn acht staatsuniversiteiten.Treed in de voetsporen vanFloortje Dessing en ontdek zelfdat de stad echt zo hip enwelvarend is!

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een homestayop basis van logies/ontbijt. De prijs voor deze budgetvariantis € 219,- p.p.

Tussenverlenging Veelzijdig Krasnojarsk € 319,- p.p.

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een homestayop basis van logies/ontbijt. De prijs voor deze budgetvariantis € 189,- p.p. incl. de transfers.

hebben Novosibirsk alsthuisbasis. De gemoedelijkesfeer op een zomerse dag in destudentenwijk van de stad isaanstekelijk!

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Verblijf hotel o.b.v. logies/ontbijt.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen • Transfers (hotel ligt t.o. station).• Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 139,-(€ 35,- voor de budgetvariant)

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 Transfer naar station voor

vertrek trein naar Novosibirsk. Dag 3 Verblijf in de trein.Dag 4 Aankomst Novosibirsk.

Op eigen gelegenheid naar het hotel.

Dag 5 Novosibirsk. Facultatieve excursiedag.

Dag 6 Vrije dag. Op eigen gelegenheidnaar station voor vertrek trein.Vervolg basisreis.

€ 229,- p.p.

Tussenverlenging Siberisch Novosibirsk

Page 40: Tiara Tours brochure 2012

De vele rijk gedecoreerde houtenhuisjes en het immense Baikal-meer komen u al tegemoet als u Irkutsk nadert. Tijdens dezetussenstop bezoekt u zowel destad Irkutsk als het nabijgelegen

Tussenverlenging

Irkutsk en het Baikalmeer Ook in de winter is dit eenschitterende omgeving waar uspectaculaire activiteiten kuntondernemen, zoals ijsvissen eneen tocht met een hondenslee.Onderweg naar Irkutsk maakt ueen stop in Taltsi, een openlucht -museum waar u typischSiberische houten kerkjes engebouwen aantreft. In Irkutsk kunt u op eigengelegenheid het centrumbezoeken en langs de winkels en terrasjes aan de centrale Karl Marx straat struinen. Het monument van Alexander IIIstaat al langs de oever van deAngara rivier op u te wachten.

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een homestay/guesthouse in Listvianka en in een homestay in Irkutsk, op basis van logies/ontbijt. De prijs voor deze budgetvariantis € 300,- p.p.

dorp Listvianka, dat direct aanhet Baikalmeer ligt. In Listviankakunt u heerlijk wandelen langsde boulevard, een schitterendeboottocht maken en deoverheerlijke omul proeven.

Tussenverlenging

Trekking langs het Baikalmeer

€ 350,- p.p.

€ 319,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf in hotel in Listvianka en

in Irkutsk o.b.v. logies/ontbijt.• Entree openluchtmuseum Taltsi.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 109,-(€ 9,- voor de budgetvariant)

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 ‘s Avonds transfer naar station

voor vertrek trein naar Irkutsk. Dag 3 Verblijf in de trein.t/m 5Dag 6 In de ochtend aankomst Irkutsk.

Transfer naar Listvianka. Vrije tijd aan het Baikalmeer.

Dag 7 Transfer naar Irkutsk viaopenluchtmuseum Taltsi.Overnachting in Irkutsk.

Dag 8 In de ochtend transfer naarstation voor vertrek trein.Vervolg basisreis.

Van dag tot dagDag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 ‘s Avonds transfer naar

station voor vertrek treinnaar Irkutsk.

Dag 3 Verblijf in de trein.t/m 5Dag 6 In de ochtend aankomst

Irkutsk. Ontbijt en vrije tijd. ‘s Middags Per lijnbus naarBol’shoye Goloustnoye (3 uur). Korte wandeling.Overnachting in blokhut.

Dag 7 Trekking naar Kadil’ny Cape(27 km). Overnachting inblokhut.

Dag 8 Trekking naar Bol’shoye Koty(10 km). Overnachting inblokhut.

Dag 9 Trekking naar Listvianka (10 km). Per lijnbus terugnaar Irkutsk. Transfer naarhomestay in Irkutsk.

Dag 10 In de ochtend transfer naarstation voor vertrek trein.Vervolg basisreis.

Ultiem genieten van de schoon-heid van het immens groteBaikalmeer kunt u door hetmaken van deze 3-daagsetrekking. U wandelt langs deoevers van het meer en beklimtde, soms steile, heuvels in deomgeving. Onderweg komt ulangs diverse rotsformaties enindrukwekkende kliffen. De route brengt u van Bol’shoyeGoloustnoye naar Kadil’ny Capeen Bol’shoye Koty. U maakt o.a.een stop bij de Scriper Cliff, eenunieke rotsformatie uit hetgeologische juratijdperk. De laatste dag loopt u naar hetSiberische dorpje Listvianka, van waar u per lijnbus terugreistnaar Irkutsk. U overnacht inblokhutten te midden van denatuur. Bij aanvang van dezeverlenging kunt u een deel vanuw bagage achterlaten. Tijdensde trekking dient u uw eigen

Deze verlenging is enkel boekbaari.c.m. de Trans Baikal Express of deverlenging Irkutsk en het Baikalmeer.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Transfers.• Verblijf in blokhutten o.b.v.

volpension incl. slaapzak.• Verblijf in homestay in Irkutsk

o.b.v. logies/ontbijt.• Bustickets Irkutsk-Bol’shoye

Goloustnoye/Listvianka-Irkutsk.• Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen• Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 9,-

40 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

bagage te dragen. U wordtgeheel begeleid door eenervaren gids, die veel kennisheeft van de natuur en tevenszorgt voor de inwendige mens. Een goede conditie en enigetrekervaring is vereist. Er wordengrote hoogtes overbrugd en eenenkele keer komt u steile kliffentegen. De trekking kan het helejaar door gedaan worden. U dienter rekening mee te houden dathet in de wintermaandenbehoorlijk koud kan worden, totwel -40 °C! Tijdens de trekkingkomt u in gebieden waar tekenvoorkomen. Denk vooral in meien juni aan een tekentang.

Page 41: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Verblijf hotel o.b.v. logies/ontbijt. • Toeslag treinticket i.v.m. tussenstop.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 69,-(€ 19,- voor de budgetvariant)

Van dag tot dagDag 1 Start basisreis in Moskou. Dag 2 ’s Avonds transfer naar

station voor vertrek trein naar Ulan Ude.

Dag 3 t/m 5 Verblijf in de trein.Dag 6 ’s Middags aankomst Ulan Ude.

Transfer naar hotel. Dag 7 Verblijf in Ulan Ude. Facultatieve

excursiedag. Dag 8 ’s Middags transfer naar station

voor vertrek trein. Vervolgbasisreis.

Irkutsk en het BaikalmeerTussenverlenging

Trekking Baikalmeer

Olkhon eiland

Ulan Ude

41

Wilt u optimaal genieten van denatuurlijke schoonheid rondomhet Baikalmeer? Dan is eenverblijf op Olkhon eiland eenechte aanrader voor u. Het eilandis één en al natuur en mystiek.

Ulan Ude, de hoofdstad vanBoerjatië, ligt in een valleiingeklemd tussen tweebergketens en de rivierenSelenga en Uda. De stad is sterkgegroeid door de komst van deTrans Siberische Spoorlijn.Ondanks het feit dat Lenin ernog op zijn voetstuk staat, isdeze stad haast on-Russisch.De koopmanswijk met zijn

herenhuizen en oude winkel -galerijen is het historische hartvan de stad. Aan de rand ervanstaat de Russisch-orthodoxeHodigitriakathedraal. Helaas zijnveel boeddhistische tempels enkloosters in de Sovjettijdverwoest. In het Etnografischopenluchtmuseum en in hetHistorisch museum vindt uluisterrijke overblijfselen.

35 km buiten Ulan Ude staat het indrukwekkende IvolginskDatsan, het enige resterendeboeddhistische klooster inRusland. Boek vooral de excursieen bezoek dit Etnografischeopenluchtmuseum. Ook eenaanrader is de excursie naar een dorp van de Semeiskje, de aanhangers van het ‘oudegeloof’. U bezoekt de kleurrijkeblokhutten van deze uniekeetnische groep en leert over hun gedachtegoed.

Deze verlenging kan ook opbudgetbasis worden geboekt. U verblijft dan in een homestayop basis van logies/ontbijt. De prijs voor deze budget-variant is € 189,- p.p.

Tussenverlenging

Boeddhistisch Ulan Ude€ 249,- p.p.

Van dag tot dag Dag 1 Begin basisreis in Moskou. Dag 2 ‘s Avonds transfer naar station

voor vertrek trein naar Irkutsk. Dag 3 Verblijf in de trein.t/m 5Dag 6 In de ochtend aankomst

Irkutsk. Transfer naarbusstation. Vertrek per bus (ca. 7 uur) en ferry naar Khujir,Olkhon eiland. Verblijf in guesthouse.

Dag 7 Verblijf in guesthouse.Dag 8 Verblijf in guesthouse.Dag 9 ’s Ochtends vertrek terug naar

Irkutsk. Verblijf in homestay.Dag 10 Transfer naar station voor

vertrek trein. Vervolg basisreis.

Olkhon is het grootste eiland inhet Baikalmeer, bestaande uiteen gecombineerd landschapvan steppe, taiga en zelfs eenkleine woestijn. Met een lokalebus en ferry bereikt u het eilandin ca. zeven uur. U kunt erheerlijke wandelingen maken engenieten van de uitzichten ophet Baikalmeer. Er zijn kleinedorpjes op het eiland met enkelewinkels en cafés. U kunt heteiland het gehele jaar bezoeken,behalve in de korte periode dathet meer begint te bevriezen ofhet ijs smelt waardoor het nietbereikbaar is.Zelfs in de winter kunt u desprookjesachtige omgevingontdekken. U gaat dan met eenauto over het ijs!

Deze verlenging is enkel boekbaari.c.m. de Trans Baikal Express of deverlenging Irkutsk en het Baikalmeer.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Genoemde transfers.• Retour busticket en ferry

Irkutsk-Khujir.• Verblijf in Khujir in eenvoudig

guesthouse o.b.v. volpension.• Verblijf in Irkutsk in homestay

o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 49,-

€ 49,- p.p.

Tussenverlenging Mysterieus Olkhon eiland

Page 42: Tiara Tours brochure 2012

Geniet op de rug van een paardvan de natuurlijke schoonheidvan Terelj National Park. Rijdlangs prachtige rotsformaties enover groene heuvels en steppen.Slaap in een tent onder desterrenhemel. Drie dagenondergaat u het echte nomaden-

Tussenverlenging

Paardrijden in Terelj N.P.Przewalskipaarden, maar zijneen stuk kleiner en gedrongen.Ze hebben een stokmaat van1.22 m tot 1.40 m. Aan deMongoolse rijstijl zult u moetenwennen. De paarden zijnnamelijk gezadeld boven devoorbenen, zodat u voorop hetpaard zit in plaats van in deholte van de rug. De dieren zijngemakkelijk te berijden, echterenige paardrijervaring isnoodzakelijk om de afstanden te kunnen volhouden.

Uw verlenging begint opdonderdag, gelet op de vertrek -dagen van de treinen. Op eenandere dag starten kan enkel op aanvraag. Deze verlenging isvanwege de barre winters inMongolië alleen mogelijk vanmei tot oktober.

leven te paard. Al eeuwen speelthet paard een belangrijke rol inMongolië; het is een veelgebruiktvervoersmiddel, maar ook dienthet paard als drager en voorziethet de nomaden van melk. De kleine Mongoolse paardenstammen af van de oersterke

Tussenverlenging

Trekking in Terelj N.P.

€ 299,- p.p.

€ 339,- p.p.Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Twee overnachtingen in tenten

en/of bij nomadenfamilie.• Eén overnachting in 4-persoons -

gertent in gerkamp in Terelj N.P.• Drie (eenvoudige) maaltijden

per dag.• Begeleiding door Engelssprekende

gids en nomade met yakwagen.

Niet inbegrepen • Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 ’s Ochtends transfer naar

Terelj N.P. Start trekking.Wandeling van ca. 10 km.

Dag 2 Tocht van ca. 20 km. Onderwegbezoek aan nomadenfamilie.

Dag 3 Na ca. 10 km einde trekking bijTuul rivier. Transfer terug naargerkamp, onderweg bezoekaan Turtle Rock en Ariyabaltempel.

Dag 4 Transfer naar het station envervolg van de basisreis. 42

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Engelssprekende gids en een

paardenverzorger.• Gezadelde paarden.• Twee overnachtingen in tenten

(matjes en slaapzak aanwezig). • Eén overnachting in een gerkamp

in een 4-persoonsgertent.• Drie (eenvoudige) maaltijden

per dag.

Niet inbegrepen • Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 ‘s Ochtends transfer naar het

gerkamp in Terelj N.P. Te paard naar het Gunj klooster, ca. 20 km. Overnachting in tentin de vrije natuur.

Dag 2 Paardrijtocht van ca. 30 km. Het einddoel is Yoliin Davaa.Overnachting in tent.

Dag 3 Te paard terug naar hetgerkamp. Overnachting.

Dag 4 Transfer naar het station envervolg van de basisreis.

Terelj N.P. bevat vele bijzonderedieren en planten, waaronderEdelweiss. Maak een 3-daagsetrekking in Terelj National Parken wandel door het prachtigesteppelandschap met ruigerotspartijen, typerend voor hetpark. Tijdens de trekkingontmoet u een Mongoolsefamilie, die de ideale omstandig -heden van het park gebruiktvoor het fokken van paarden. U kunt paardrijden, Mongoolsespecialiteiten proberen envragen stellen aan deze gastvrijefamilie. Overnachten gebeurtonder de magnifieke sterren -hemel in tenten of bij eennomadenfamilie. De trekkingeindigt bij de Tuul rivier, waar u per auto naar het gerkampwordt teruggebracht. Onderwegbezoekt u de bijzondere TurtleRock, de Ariyabal tempel,

nomade met een yakwagen, diehet proviand vervoert en waaropu een stukje kunt meeliften.

De verlenging is het gehele jaarmogelijk. U dient in de winterwel warme kleding mee tenemen. Wegens wisselendeweersomstandigheden kunnende rivieren stijgen, waardoor degids het programma mogelijkmoet aanpassen.

een boeddhistische meditatie -tempel op de top van eenheuvel. Geniet hier van eenprachtig uitzicht over hetNational Park. De wandeltocht isvoor iedereen met een goedegezondheid te doen. Een paarlichte wandelschoenen met eendikke zool is voldoende. Een kleine rugzak voor uwdagelijkse spullen is handig. U wordt begeleid door eenEngelssprekende gids en een

Page 43: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Vervoer per jeep of 4x4 minibus.• Eén overnachting in gerkamp nabij

Kharkhorin en één overnachting ingerkamp in Khogno Khan Natuur -reservaat in een 4-persoonsger.

• Overnachting in Ulaanbaatar in 3-sterren hotel.

• Alle (eenvoudige) maaltijden m.u.v. diner op dag 3.

• Excursies en entreegelden voorkloosters.

• Begeleiding door chauffeur enEngelssprekende gids.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-(laatste nacht in Ulaanbaatar)2-persoonsger € 39,-Individueel en opafwijkende dagen € 69,-

Paardrijden in TereljTussenverlenging

Trekking in Terelj

Te gast bij een nomadenfamilie

Kharkhorin

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Maak kennis met de gastvrijheiden bescheidenheid van deeenvoudig levende Mongoolsenomaden. U bezoekt een familieop ongeveer 100 km afstand vanUlaanbaatar en neemt een kijkjein hun leven met alle gebruikenen tradities. Eten wat de potschaft, slapen in een authentiekeger en de familie bijstaan in hundagelijkse werkzaamheden. U bouwt zelf een ger op en af enhelpt bij het hoeden van het vee. En dit alles in de prachtigedesolate omgeving waar denomadenfamilie hun thuis heeft gecreëerd. U doet ongetwijfeld eenonvergetelijke ervaring op.

Een prachtige rit van bijna 400 km voert u door eindelozesteppen naar de voormaligehoofdstad van het Mongoolserijk, Kharkhorin. Na het instortenvan het imperium van DjenghisKhan raakte de stad verlaten enwerd vernietigd. Van de restantenwerd in de 16e eeuw het kloosterErdene Zuu gebouwd. Ommuurdmet 108 stoepa’s (boeddhistischheiligdom), bevatte het kloosterongeveer 60 tempels. Na de vernietigingen door Stalinstaan er nu nog drie tempels diefungeren als museum en eenschitterende Lamatempel. Het is een ware belevenis omhet ochtendritueel te mogenbijwonen.

Het Khogno Khan Natuur -reservaat ligt op de weg terugnaar Ulaanbaatar. U overnachtin een mooi gelegen gerkamp ineen rotsachtige semiwoestijn.Wandel naar het nabij gelegenkleine klooster en de zandduinenvan Mongol Els. Wellicht hoort u’s nachts onder een schitterendesterrenhemel wolven huilen!Uw verlenging begint opdonderdag, gelet op devertrekdagen van de treinen. U reist in een klein gezelschapvan internationale reizigers. Op een andere dag starten kanenkel tegen een toeslag. Deze verlenging is vanwege debarre winters in Mongolië alleenmogelijk van april t/m oktober.

Van dag tot dagDag 1 Vertrek naar Kharkhorin,

ca. 400 km. Diverse fotostops.Verblijf in gerkamp nabijKharkhorin.

Dag 2 Excursie naar het kloosterErdene Zuu en omgeving. Rit naar Khogno Khan.Verblijf in gerkamp.

Dag 3 Terugrit naar Ulaanbaatar.Verblijf in hotel.

Dag 4 Transfer naar het station envervolg van de basisreis.

Tussenverlenging

Kharkhorin en Khogno Khan

Dit programma begint opdonderdag, gelet op de vertrek -dagen van de treinen. Op eenandere dag starten kan enkel op aanvraag. Deze verlenging is vanwege de barre winters inMongolië alleen mogelijk vanmei tot oktober.

Voor speciale

winter-

programma’s

in Mongolië kijk

op tiaratours.nl

Van dag tot dagDag 1 Rit per jeep of 4x4 minibusje

naar de nomadenfamilie, ca. 100 km. Kennismaking metde familie en de omgeving.

Dag 2 Verblijf bij de nomadenfamilie.U helpt bij het verzorgen vande kudde en bij het op -enafbouwen van een ger.

Dag 3 Melken van het vee. Na de lunch afscheid van denomadenfamilie. Terugrit naarUlaanbaatar. Verblijf in hotel.

Dag 4 Transfer naar het station envervolg van de basisreis.

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Transfer naar de nomadenfamilie

en v.v.• Twee overnachtingen bij

nomadenfamilie.• Eén overnachting in Ulaanbaatar

in 3-sterren hotel. • Alle (eenvoudige) maaltijden

m.u.v. diner op dag 3.• Begeleiding door chauffeur en

Engelssprekende gids.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-(laatste nacht in Ulaanbaatar)

€ 339,- p.p.

€ 299,- p.p.

Tussenverlenging Te gast bij een nomadenfamilie

43

Page 44: Tiara Tours brochure 2012

Een van de grootste woestijnen ter wereld ligt aan uw voeten! De Gobiwoestijn is uniek en ongerept.

Voor wie van ruige natuur en het echte avontuur houdt en een beetje afzien niet schuwt, is deze

woestijnexpeditie een echte aanrader. Bereid u voor op een vrij ruwe tocht, grotendeels over

karrensporen of zelfs zonder dat. Onderweg krijgt u geregeld de kans om van de serene stilte te

genieten en foto’s te maken van de prachtige vergezichten. U overnacht in gerkampen en logeert

bij nomadenfamilies. Hier maakt u het nomadenbestaan van dichtbij mee.

Tussenverlenging

Op avontuur door de ruige Gobiwoestijn

Uw verlenging begint inUlaanbaatar op donderdag. U reist in een klein gezelschapvan internationale reizigers. Op een andere dag starten kanenkel tegen een toeslag. Dezeverlenging is mogelijk van meitot oktober. In de winter periodebieden wij een aangepastprogramma, zie tiaratours.nl

€ 529,- p.p.

Een expeditie

voor

avonturiers en

natuurliefhebbers

Minimum aantal deelnemers: 2 Maximum aantal delnemers: 12

Inbegrepen • Vervoer per jeep of 4x4 minibus.• Overnachtingen in gerkampen

in 4-persoonsgertenten of bijnomadenfamilies.

• Eén overnachting in Ulaanbaatar in 3-sterren hotel.

• Drie (eenvoudige) maaltijden per dag behalve diner op dag 7.

• Begeleiding door chauffeur enEngelssprekende gids.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-(laatste nacht in Ulaanbaatar)2-persoonsger € 119,-Individueel en opafwijkende dagen € 149,-

Van dag tot dagDag 1 Vertrek naar Ikh Gazryn Chuluu.

Verblijf in gerkamp. Dag 2 Naar Tsogt Ovoo, verblijf bij

nomadenfamilie. Dag 3 Naar de Adelaarsvallei met

wandeling naar de ijsvlakte vanYolyn Am, verblijf in gerkamp.

Dag 4 Naar Saikhan Ovoo, bezoek aanhet Ongiin klooster. Gerkamp.

Dag 5 Naar Kharkhorin, verblijf in gerkamp.

Dag 6 Bezoek aan het historischErdene Zuu klooster. Vervolgexpeditie naar Erdenesant.Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 7 Terugrit naar Ulaanbaatar.Verblijf in hotel.

Dag 8 Transfer naar het station envervolg van de basisreis.

Onbekend gebiedDe Gobi strekt zich uit langs deChinees-Mongoolse grens overeindeloze vlaktes van steen enzand. Het is de leefomgevingvan de Mongoolse nomaden envele dieren, zoals kamelen,gieren, wolven en de zeldzameMazaalai (Gobibeer). In eenaantal gebieden zijn fossielenvan dinosaurussen endinosauruseieren gevonden. Ook is er in een vallei middeninde Gobiwoestijn een kleinnatuurwonder te vinden; een ijsvlakte.

WoestijnexpeditieU legt een route af van ca. 1.700 km ten zuiden enwesten van Ulaanbaatar. Een oersterke 4x4 terreinbus ofjeep brengt u naar de leegte vande Gobiwoestijn. Er heerst eenzeer extreem klimaat mettemperaturen van -40°C in dewinter tot 40°C in de zomer.Wegens de wisselendeweersomstandigheden moet dechauffeur soms afwijken van degeplande route. In het ergstegeval kan het gebeuren dat deauto niet verder kan rijden inverband met zandstormen enmoet u wachten tot de stormover is.

44 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Page 45: Tiara Tours brochure 2012

De ruige GobiwoestijnTussenverlenging

De Groene Route

Ongerepte schoonheidMongolië is een van de laatstovergebleven landen ter wereldwaar de natuur echt ongerept is.Buiten een straal van 50 km vande hoofdstad zijn vrijwel geenasfaltwegen meer te vinden.Gieren, antilopen, marmotten enwolven leven hier nog ongestoordin het wild. Weiden vol bloemenworden afgewisseld door legevlaktes met verschillendekarrensporen. Her en der hebbennomadenfamilies met hun veehun kamp opgeslagen. Kleinesteden zijn van ver te zien. Zobezoekt u de lokale markt vanhet door groen en heuvelsomringde stadje Tsetserleg.

ExpeditietochtBereid u voor op een vrij ruwetocht, grotendeels overkarrensporen. U reist in eenoersterke Russische 4x4 minibusof jeep. Onderweg worden erfotostops gemaakt. In verbandmet bijvoorbeeld de weers -omstandigheden moet dechauffeur soms afwijken van degeplande route.

Reis langs adembenemende berglandschappen, rivieren, watervallen en over de enorme steppen en

graslanden van noordwest Mongolië tijdens de Groene Route. U ontspant in de warmwaterbronnen bij

Tsenkher, geniet van een bezoek aan het actieve boeddhistische Tövkhön klooster en u kunt een

hengeltje uitgooien in een van de meren. U logeert in gerkampen en bij nomaden en neemt deel aan

hun eenvoudige bestaan.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 45

OntdekMongoliëin de winter,zie tiaratours.nl

Minimum aantal deelnemers: 2Maximum aantal delnemers: 12

Inbegrepen • Vervoer per jeep of 4x4 minibus.• Overnachtingen in gerkampen

in 4-persoonsgertenten of bijnomadenfamilies.

• Eén overnachting in Ulaanbaatar in 3-sterren hotel.

• Drie (eenvoudige) maaltijden per dag behalve diner op dag 7.

• Begeleiding van chauffeur enEngelssprekende gids.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-(laatste nacht in Ulaanbaatar)2-persoonsger € 119,-Individueel en opafwijkende dagen € 149,-

Van dag tot dagDag 1 Vertrek naar Oygi Nuur.

Verblijf in gerkamp. Dag 2 Naar Tsetserleg. Verblijf bij

nomadenfamilie nabij Bulgan. Dag 3 Dagtocht naar Khoid Tamir Gol

(rivier). Mogelijkheid totzwemmen, vissen en wandelen.Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 4 Naar Tsenkher (warmwater -bronnen). Gerkamp.

Dag 5 Traject naar Tövkhön klooster.Verblijf in gerkamp. Bezoek klooster en de watervalUlaan Tsutgalan.

Dag 6 Naar Kharkhorin. Gerkamp.Bezoek Erdene Zuu klooster.

Dag 7 Terugrit naar Ulaanbaatar.Verblijf in hotel.

Dag 8 Transfer naar het station envervolg van de basisreis.

Uw verlenging begint inUlaanbaatar op donderdag. U reist in een klein gezelschapvan internationale reizigers. Op een andere dag starten kanenkel tegen een toeslag. Dezeverlenging is mogelijk van meitot oktober. In de winter periodebieden wij een aangepastprogramma, zie tiaratours.nl

€ 529,- p.p.

Tussenverlenging

De Groene Route door Mongolië

Page 46: Tiara Tours brochure 2012

Bent u geïnteresseerd in verschillende culturen en rituelen? Gedurende deze rondreis ontmoet u lokale

monniken en een sjamaan, bezoekt u bijzondere kloosters en kunt u deelnemen aan verschillende

ceremonies. De ontmoeting met het boeddhisme en sjamanisme is de rode draad binnen deze

verlenging. U krijgt een introductie in deze belangrijke godsdiensten. Hieruit zijn vele tradities

voortgevloeid, die nog altijd een belangrijke rol spelen binnen het dagelijkse leven van de Mongoliërs.

Tussenverlenging

Ontdek het boeddhisme en sjamanisme

Ontdek hetsjamanismeU maakt ook kennis met hetsjamanisme. Dit was tot de 16e eeuw de hoofdreligie vanMongolië. Sjamanisme isgebaseerd op de vooronder -stelling dat de zichtbare wereldmet onzichtbare krachten ofgeesten is doordrongen, die hetleven van de levendenbeïnvloeden. Tegenwoordigwordt het sjamanisme steedsbelangrijker. De Buu en Udgan(mannelijke en vrouwelijkesjamaan) dragen specialekleding en maken gebruik van allerlei objecten.

U neemt deel aan eensjamanistische ceremonie,waarbij u ook vragen magstellen over de toekomst, het leven en dergelijke. Enkelobserveren mag uiteraard ook.

Uw verlenging begint inUlaanbaatar op donderdag ofzondag. Vanwege de barrewinters in Mongolië is dezeverlenging alleen mogelijk vanapril tot november.

€ 689,- p.p.

Ervaar het boeddhismeHet boeddhisme is een wereld -religie. Het is een vreedzameleer die op zoek gaat naar heteinde van lijden en ontevreden -heid. Een boeddhist streeft naarvriendelijkheid, compassie,harmonie, kalmte en acceptatie.Terwijl deze filosofischegedachtes voor de Westersebeschaving tot de verbeeldingspreken, zijn sommigeelementen uit het boeddhismereeds opgenomen in hetdagelijkse leven, zoals hetmediteren. Op verschillendelocaties neemt u een kijkje inhet leven van een praktiserendemonnik, krijgt u de gelegenheidvragen te stellen en leert u zelfmediteren.

46 Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Voordeligere

prijzen

bij meer

deelnemers!

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Vervoer per jeep of 4x4 minibus.• Drie overnachtingen in guesthouse

in Ulaanbaatar.• Overnachtingen in eenvoudige

gerkampen in 4-persoonsgertentenof bij nomadenfamilies.

• Drie (eenvoudige) maaltijden perdag m.u.v. ontbijt in guesthouse.

• Begeleiding door chauffeur enEngelssprekende gids.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 Bezoek Gandan klooster voor

de ochtendceremonie. ‘s Middags introductie in hetleven van een boeddhistischemonnik, meditatie. Verblijf inguesthouse in Ulaanbaatar.

Dag 2 Bezoek aan Sjamaan en zijnfamilie. Deelnamesjamanistische ceremonie.Verblijf in guesthouse.

Dag 3 Naar Khogno KhanNatuurreservaat. Bezoek klooster. Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 4 Naar Kharkhorin. BezoekErdene Zuu klooster. ‘s Middags bezoek aanboeddhistische monnik incl.meditatie. Verblijf in gerkamp.

Dag 5 Naar Tövkhön klooster op deShiveet Ulaan berg. Ideaal vooreen prachtige wandeling.Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 6 Naar Shankh klooster. Bezoekaan en gesprek met monnik.Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 7 Naar Ulaanbaatar, guesthouse.Dag 8 Transfer naar het station en

vervolg van de basisreis.

Page 47: Tiara Tours brochure 2012

Ontdek het boeddhismeen sjamanisme

Tussenverlenging

Winter in Mongolië

Warmte van de stadUw wintersprookje start in dekoudste hoofdstad van dewereld, Ulaanbaatar. De warmtevan de stad trekt veel nomadenaan die hier overwinteren. De aangename temperatuurontsnapt uit de restaurantjes,karaokebars en winkelcentra.Straten en gebouwen hebbenhet zwaar te verduren in de kouen scheuren en barstenbevriezen snel. Ulaanbaatarverandert steeds meer in eenmetropool, zoals Moskou enBeijing, maar in de winter staatalles even stil.

WinterselandschappenU bezoekt het imposanteGandan Klooster, waar u eenboeddhistische monnik ontmoet.Neem hier de mogelijkheid om

Maak

uw eigen

souvenir van vilt!

tiaratours.nl

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Vervoer per jeep of 4x4 minibus.• Twee overnachtingen in guesthouse

in Ulaanbaatar. • Overnachtingen bij

nomadenfamilies.• Drie (eenvoudige) maaltijden per

dag m.u.v. ontbijt in guesthouse.• Begeleiding door chauffeur en

Engelssprekende gids.• Entreegelden.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Van dag tot dagDag 1 Bezoek Gandan Klooster voor

de ochtendceremonie enontmoeting met eenboeddhistische monnik. ‘s Middags introductie in hetleven van een sjamaan. Verblijfin guesthouse in Ulaanbaatar.

Dag 2 Naar Terelj National Park.Bezoek Turtle Rock. Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 3 Naar Hustai National Park.Tocht door de natuur op zoeknaar de wilde Przewalski -paarden. Verblijf bijnomadenfamilie.

Dag 4 Naar Kharkhorin. BezoekErdene Zuu klooster enomgeving. Verblijf bijnomadenfamilie.

Dag 5 Naar Elsen Tasarkhai.Wandeling door dezandduinen. Verblijf bijnomadenfamilie.

Dag 6 Bezoek Khogno Tarny klooster.Verblijf bij nomadenfamilie.

Dag 7 Naar Ulaanbaatar, verblijf inguesthouse.

Dag 8 Transfer naar station envervolg van de basisreis.

Beleef Mongolië in een ander decor; onmetelijke sneeuwvlakten, een strakblauwe hemel en

temperaturen tussen de -20°C en -50°C. De droge kou en de stralende zon zorgen ervoor dat het

niet extreem koud aanvoelt. Nomaden hoeden hun vee al galopperend op een klein paard door de

poedersneeuw. Het bevroren landschap ziet er ruig uit, maar de Mongoliërs zijn hieraan gewend.

Zoek samen met hen de warmte van hun gertent op, maar ook van hun openheid en hartelijkheid.

Bent u op zoek naar iets anders, dan is winters Mongolië een echte uitdaging voor u!

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 47

MongoolsNieuwjaar vieren? Kijk optiaratours.nl

Het gebied omvat bergen,bossen, steppen en lijkt op deGobiwoestijn. Hier kunt uwandelen over de zandduinenvan Mongol Els.

Uw verlenging begint inUlaanbaatar op donderdag ofzondag. Vanwege de lange barrewinters in Mongolië is dezeverlenging mogelijk van oktobertot mei.

vragen te stellen. Na dit bezoekneemt u deel aan eensjamanistisch ritueel. Natuurlijkduikt u ook het winterselandschap in. U verblijft in TereljNational Park, maar ook gaat uop zoek naar de wilde Przewalski -paarden in Hustai National Park.Na het verkennen van hetindrukwekkende Erdene Zuuklooster in Kharkhorin, vervolgtu de tour naar Elsen Tasarkhai.

€ 779,- p.p.

Tussenverlenging Winter in Mongolië

Page 48: Tiara Tours brochure 2012

Datong is een echte arbeiders -stad in de provincie Shanxi enzal niet snel een prijs voor demooiste stad winnen. Veelreizigers laten de stad linksliggen en missen daarmee éénbezoek aan een van de meest

Tussenverlenging

De verrassende kloosters van DatongU loopt over houten bruggenvan hal naar paviljoen waarBoeddha, Laotze en Confuciusbroederlijk naast elkaar staan.Aan de andere kant van de stad,liggen de zeer indrukwekkendeYungang Grotten. Deze 252bijzondere grotten zijn in deberg uitgehakt en u vindt ermeer dan 51.000 Boeddha -beelden. In het oude keizerrijkwas Datong de hoofdstad van de Noordelijke Wei Dynastie.Vergaap u aan de mooietegelmuren met draken -versieringen, een overblijfsel vaneen keizerlijk paleis, en bezoekook zeker het indrukwekkendeHuayan klooster dattegenwoordig dienst doet alsmuseum. Sluit de dag af meteen mandje gestoomde Shaomai,een heerlijke specialiteit uit destad. Boek de excursiedag enbezoek met gids de oudste enhoogste houten pagode vanChina, de Yungang Grotten enhet hangende klooster.

indrukwekkende kloosters inChina; het hangende kloostervan Datong. Volgens de mythewordt het klooster, wat letterlijktegen een steile bergwandhangt, op zijn plaats gehoudendoor drie haren van Boeddha.

De Chinese Muur bijHuanghuacheng wordt ook wel de Wilde Muur genoemd. U beklimt hier een deel van deoriginele muur waar deze nogniet voor toeristen gerestaureerdis. Op deze manier wordt debeklimming absoluut eenvernieuwende ervaring!Huanghuacheng is een oase vanrust net buiten het hectischeBeijing. Het uitzicht is adem -benemend. Een schouwspel van torens en heuveltoppenontvouwt zich voor u en demuur lijkt tot aan de horizon te reiken. De paden zijn nogverrassend intact en prima tebelopen.

Verlenging

Te voet over de Chinese Muurlandsgrenzen te bewaken vanuitde meer dan 1.000 uitkijktorens.Vanaf deze torens heeft u nueen schitterend uitzicht op dekleine dorpjes in de omringendevallei en op de muur zelf.

Het bouwwerk diendeoorspronkelijk als verdedigings -middel tegen de nomaden -stammen, die het land vanuithet noorden bestookten. Een gigantisch leger werdklaargestoomd om de

€ 99,- p.p.

€ 179,- p.p.Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfer Beijing-Huanghuacheng v.v. • Overnachting in eenvoudig hostel

o.b.v. 2-persoonskamer (gedeeldefaciliteiten).

• Engelssprekende gids.• Maaltijden volgens programma.

Niet inbegrepen • Overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-

Van dag tot dag Dag 1 ‘s Ochtends transfer naar de

Chinese Muur. Lunch in hostel.‘s Middags wandeling (ca. 3 uur) over de ChineseMuur. Diner en overnachting in hostel.

Dag 2 Ontbijt. Wandeling (ca. 3 uur)over andere delen van deChinese Muur. Na de lunchterug naar Beijing (laatstenacht basisreis). Vervolgbasisreis. 48

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Twee overnachtingen in Datong

o.b.v. logies.• Softseat treinticket Datong-Beijing.

Niet inbegrepen • Transfers (hotel ligt t.o. station).• Maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 49,-

Van dag tot dagDag 1 Aankomst Datong. Op eigen

gelegenheid naar het hotel.Facultatieve excursiedag.

Dag 2 Datong.Dag 3 Datong. Op eigen gelegenheid

naar station voor vertrek trein.Aankomst in Beijing. Transfernaar hotel. Vervolg basisreis.

Page 49: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Transfers.• Twee overnachtingen in Xi’an

o.b.v. logies.• Softsleeper treinticket Xi’an-Beijing.• Binnenlandse vlucht Beijing-Xi’an.

Niet inbegrepen • Maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 49,-

Van dag tot dag Dag 1 Transfer naar het station.

Trein naar Xi’an. Dag 2 Aankomst in Xi’an.

Transfer naar hotel.Facultatieve excursiedag.

Dag 3 Xi’an. Facultatieve excursiedag.Dag 4 Transfer naar luchthaven.

Vlucht naar Beijing. Transfer naar hotel (laatste nacht basisreis).

Dag 5 Transfer naar luchthaven voor de terugvlucht.

DatongTussenverlenging

Verlenging Te voet over de Chinese Muur

Pingyao

Xi’an

Het ommuurde stadje Pingyaostaat sinds 1997 op de WereldErfgoedlijst van UNESCO. De imposante stadsmuren diehet plaatsje omringen, daterenuit de Ming Dynastie en zijnwonderwel helemaal intactgebleven. Binnen de stadsmurenlijkt het of de tijd heeftstilgestaan. Oorspronkelijkecourtyardhuisjes, schitterendetempels en steegjes doen deoude dynastieën herleven. U verblijft in een authentiekhotel binnen de oudestadsmuren. Boek de excursie -dag en bezoek het ommuurdeQiao Family Courtyard Housecomplex, gelegen buitenPingyao. Dit complex was hetdecor voor het meesterwerk vande Chinese regisseur Zhang

Xi’an is bekend door het wereld -beroemde Terracotta Leger. Dit enorme van klei gebakkenleger is gemaakt in opdracht vankeizer Qin Shihuang. Meer dan7.000 levensgrote, uniekesoldaten en paarden zijnopgegraven. Archeologen wetendat er nog veel meer schatten inde omgeving begraven liggen enzijn weer gestart met deopgravingen. Met een beetjegeluk kunt u deze nieuweontdekkingen met eigen ogenaanschouwen. Boekt u het 2-daags excursiepakket, danvertelt de gids u alles over deTerracotta soldaten.

Xi’an heeft veel meer te biedendan alleen het bekende leger. In het centrum van de stad staatde Grote Moskee. Deze moskee,een van de grootste van China,ligt in het hart van de gezelligemoslimwijk. Deze wijk heeft veelvan zijn oorspronkelijke karakterbehouden. Hier kunt u op uwgemak rondslenteren, op zoeknaar souvenirs. Ook deTrommeltoren en de Grote enKleine Gans Pagode zijn eenbezoekje waard. Typisch Chineesis de kleurrijke markt voormedicinale kruiden waar u demeest bizarre medicijnen ziet,waaronder salamanders enzeepaardjes.

Verlenging Keizerlijk Xi’an € 349,- p.p.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 49

Voor leukeexcursies inChina kijkt u optiaratours.nl

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers.• Overnachting in Pingyao

o.b.v. logies. • Softsleeper treinticket

Beijing-Pingyao v.v.

Niet inbegrepen • Maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 19,-

Van dag tot dagDag 1 Transfer naar station in Beijing.

Vertrek trein naar Pingyao.Dag 2 ’s Ochtends aankomst Pingyao.

Transfer naar het hotel. Dag 3 Verblijf in Pingyao. Facultatieve

excursiedag. ‘s Avonds transfernaar het station. Trein naarBeijing.

Dag 4 ’s Ochtends aankomst inBeijing. Transfer naar hotel(laatste nacht basisreis).

Dag 5 Transfer naar luchthaven voorde terugvlucht.

binnenplaatsen met kamers,ingericht met voorwerpen enmeubels daterend uit het Qingtijdperk.

Yimou, de indrukwekkende film“Raise the Red Lantern”. Hetcomplex, dat gebouwd is in deQing dynastie, bestaat uit zes

€ 139,- p.p.

Verlenging Antiek Pingyao

Page 50: Tiara Tours brochure 2012

Bewonder vanuit uw comfortabele dekstoel op uw luxe cruiseschip over de Yangste Kiang de bergachtige

landschappen, steden en de adembenemende drie kloven. De pittoreske dorpjes aan wal bezoekt u

middels kleine boten of houten sampans, die behendig gemanoeuvreerd worden over de zijrivier van de

Yangtse Kiang, een van de langste rivieren ter wereld. De fraaie omgeving waarin u reist, de vriendelijke

bemanning, de serene natuur en kalmte van de rivier bieden u een onvergetelijk avontuur.

Verlenging Yangtse Kiang Riviercruise € 729,- p.p.

50

Per luxe5-sterrenschip

door China!

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Transfers. • Softsleeper treintickets Beijing-

Chongqing/Yichang-Shanghai. • 5-sterren Yangtse Kiang Cruise in

2-persoonshut met douche en toilet.• Aan boord drie maaltijden per dag

beginnend op dag 3 en eindigend opdag 5 met de lunch.

• Excursies met Engelssprekende gidsinclusief entreegelden.

• Overnachting in Shanghai in 4-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen • Drankjes en overige maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag (ook aan boord) € 289,-

Van dag tot dagDag 1 Transfer naar station in Beijing.

Vertrek trein naar Chongqing.Dag 2 Aankomst Chongqing. Transfer

naar haven. Inschepen YangtseKiang Cruise.

Dag 3 Yangtse Cruise. Excursie naarShibaozhai of Wanzhou.

Dag 4 Yangtse Cruise. Excursie naarDaning rivier of Shennongstroom.

Dag 5 Aankomst Yichang. Transfer naar station voorvertrek trein naar Shanghai.

Dag 6 Aankomst Shanghai. Transfer naar het hotel.

Dag 7 Transfer naar luchthaven voor terugvlucht.

Ontspannen aan boordHet leven aan boord van de 5-sterren Chinese Yangtse Kiangcruiseschepen is ontspannen engemoedelijk. Overdag is het ophet bovendek in de openluchtgoed vertoeven en kunt ugenieten van het prachtigeuitzicht. De excursies aan wal en op een zijrivier zijn eenonvergetelijke belevenis.

De hutten zijn vergelijkbaar methotelkamers en hebben elk eeneigen douche en toilet. Het schipbeschikt over een bar, eenrestaurant en een aantal kleinewinkels waar u souvenirs kuntkopen. Bij het ontbijt wordt ugetrakteerd op een uitgebreidChinees en Westers buffet.

Aan boord worden er optredensen demonstraties gegeven. Zo kunt u zich laten scholen inde oude kunsten van detraditionele vechtsport Tai ChiChuan en presenteert debemanning een modeshow metChinese mode die teruggaat totin de Han Dynasty. Rustig naareen film kijken in uw hut isnatuurlijk ook mogelijk. Aan deChinese kookkunst wordt aanboord veel aandacht besteed. De excursies en maaltijdentijdens de cruise zijn inbegrepen.

Page 51: Tiara Tours brochure 2012

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen• Softsleeper treinticket Beijing-

Hong Kong.• Drie overnachtingen in Hong Kong

o.b.v. logies.

Niet inbegrepen• Transfers in Hong Kong.• Maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 199,-2-persoonscoupé deluxe € 69,-

Yangtse KiangRiviercruise

Verlenging

Shanghai

Hong Kong

51

Reis per supersnelle trein naar degrootste Chinese havenstad waarheden en verleden samengaan.

De boeiende 2-daagse treinreisdwars door China maakt dezeverlenging al de moeite waard.Het eindpunt is Hong Kong, eenfascinerende stad waar 24 uurper dag bedrijvigheid heerst.Victoria Peak, Stanley Market enhet Chinees aandoendeKowloon zijn slechts enkelebezienswaardigheden. ‘s Avondsheeft u een indrukwekkenduitzicht vanaf Kowloonpromenade op Victoria Bay en Hong Kong Island.

Met de Star Ferry kunt u voor een luttel bedrag naaromringende eilanden alsCheung Chau en Lantau. HongKong is gemakkelijk zelf teverkennen. Het openbaarvervoer is perfect geregeld entaxi’s zijn relatief goedkoop.Bekijk de kleurrijke boten in dehaven van Aberdeen en rustheerlijk uit van uw enerverendereis aan het kleine strand vanRepulse Bay.

Van dag tot dagDag 1 Transfer naar station.

’s Ochtends vertrek trein naar Hong Kong.

Dag 2 ’s Middags aankomst. Op eigen gelegenheid naarhotel in Kowloon, hetcentrum van Hong Kong.

Dag 3 Hong Kong. t/m 4Dag 5 Op eigen gelegenheid naar

de luchthaven voor de lateterugvlucht.

Verlenging Indrukwekkend Hong Kong € 349,- p.p.

Tijdens mijn bezoek aan Shanghai heb ik de vele gezichten vande havenstad gezien, zoals de lange winkelstraten, kolonialewoonwijken en uiteraard de boulevard uitkijkend op dehaven. Echt genoten heb ik in de schitterende parken. Hierzag ik hoe men vliegers oplaat, domino speelt of simpelwegeen boek leest. Als afwisseling heb ik Suzhou bezocht, een

typisch dorpje met vele kanaaltjes en tempels. In een van de tallozekleine eettentjes maakten ze voor mij een speciale lunch klaar.Uw reisspecialist: Karin Quak-van Well

Kijk voor leukeexcursies in en om Shanghai op tiaratours.nl

Diverse delen van dit ‘Parijs vanhet Oosten‘ herinneren ons aanhet koloniale verleden, maar

Shanghai geeft tegelijkertijd ookeen Westerse indruk die zich uitin de moderne levenswijze vande bevolking. Struin eens doorde nauwe straatjes van de oudeChinese wijk, bezoek de YuGardens en de bazaar en ga metde lift naar de drie uitkijkpuntenvan de markante Oriental PearlTower. Aanschouw de metjuwelen overladen, 2 meterhoge, wit jaden boeddha in deYufo tempel. In Frenchtown kunt u winkelenin moderne warenhuizen alsPrintemps en Parkson. Shanghai biedt vele mogelijk -heden voor excursies zowel in de stad als in de omringendedorpjes, waaronder hetauthentieke dorp Suzhou met de prachtige tuinen en OldZhouzhuang Water Town. Leuk isde excursie naar Hangzhou methet dromerige West Lake.

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Treinticket hogesnelheidstrein

Beijing-Shanghai. • Transfers.• Drie overnachtingen in Shanghai

o.b.v. logies.

Niet inbegrepen • Maaltijden en excursies.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag € 89,-

Van dag tot dagDag 1 Transfer naar station.

Vertrek hogesnelheidstreinnaar Shanghai. Aankomst Shanghai.Transfer naar het hotel.

Dag 2t/m 3 Shanghai. Facultatieve

excursiedag. Dag 4 Transfer naar station.

Hogesnelheidstrein (30 km in 8 minuten) naar luchthavenvoor terugvlucht.

€ 289,- p.p.

Verlenging Bruisend Shanghai

Page 52: Tiara Tours brochure 2012

Naast de langste muur en de hoogste waterdam in de Yangtse Kiang rivier, heeft China ook het hoogste

treintraject ter wereld. Het hoogste punt is de Tanggula pass, deze ligt op 5.072 m. Een enerverende

treinreis verbindt Beijing met Lhasa, de hoofdstad van Tibet. De passagiers kunnen zich vanuit de trein

vergapen aan de uitgestrekte Tibetaanse, boomloze hoogvlakten. U ziet grazende paarden, ezels en yaks

en op de achtergrond schitteren besneeuwde bergtoppen, overspannen door een strakblauwe lucht.

Verlenging

De Himalaya Express naar Tibet

€ 949,- p.p.

52

Minimum aantal deelnemers: 2 Vraag naar de mogelijkheden vooralleenreizenden

Inbegrepen • Transfers volgens programma.• 4-persoons softsleepercoupé

Beijing-Lhasa.• Overnachtingen in 3-sterrenhotels

in Lhasa en Chengdu o.b.v. logies.• Excursie in Lhasa met Engels -

sprekende gids volgens programma.• Binnenlandse vlucht Lhasa-Chengdu.• Tibet entry permit.

Niet inbegrepen• Entreegelden en maaltijden.• Fooien en persoonlijke uitgaven.

Extra’s & toeslagen p.p. 1-persoonskamertoeslag (n.v.t. in trein) € 149,-Toeslag juli, augustus,oktober € 59,-

Van dag tot dagDag 1 Transfer naar het station in

Beijing. ’s Avonds vertrek treinnaar Lhasa.

Dag 2 Verblijf in de trein. Dag 3 ’s Avonds aankomst Lhasa.

Transfer naar het hotel. Dag 4 Lhasa. Vrije dag om te

acclimatiseren. Dag 5 Lhasa. Excursiedag.Dag 6 Lhasa. Excursiedag

incl. vervoer.Dag 7 Transfer naar luchthaven.

Vlucht naar Chengdu. Transfer naar het hotel.

Dag 8 Transfer naar luchthaven voor de terugvlucht.

Meer zien

van Tibet?

Zie tiaratours.nl

Tijdens uw verblijf in Lhasabezoekt u in twee dagen debekendste bezienswaardig -heden van de stad, zoals hetDrepung klooster en hetkloostercomplex van Sera waarmonniken in het openbaarelkaars kennis testen.

Een bezoek aan het Potala Paleis mag niet ontbreken. U bezichtigt hier deheiligdommen van wat eens deprivévertrekken van de DalaiLama waren. Uiteraard bezoektu tenslotte het belangrijkstebedevaartscentrum voor deTibetanen, de Jokhang Tempel.

In de treinTijdens uw verblijf in de treinheeft u de beschikking over eenplaats in een softsleepercoupé.Dit is een comfortabele, afsluit -bare 4-persoons slaapcoupé. Er is een restauratie rijtuigaanwezig. Op een aantalstations onderweg maakt detrein een korte stop. Hier heeft u de mogelijkheid om even uitte stappen, de benen te strekkenen nog wat extra fruit ofnoodlesoep in te slaan voor het vervolgtraject.

Onbeschrijfelijk LhasaLhasa ligt op een hoogte van3.600 m en dat is te merken. De lucht is hier ijler en hetlichaam heeft even de tijd nodigom te wennen aan het hoogte -verschil. De bedevaartsplaats isgevuld met kloosters, tempelsen heilige gebouwen. U wordtondergedompeld in devriendelijke en gemoedelijkesfeer van het boeddhisme.Pelgrims, monniken, Chinezenen toeristen bepalen hetstraatbeeld. Eeuwenoudegebouwen en paleizen omlijstdoor gekleurde vlaggetjes,wierrook en geurendeyakboterkaarsen, wordenafgewisseld door kraampjes enmoderne hotels.

Page 53: Tiara Tours brochure 2012

Verrassendniet-alledaags

B i j z o n d e r et r e i n r e i z e n 5 4

C o m f o r t a b e l ec r u i s e s 5 5

U n i e k ef ly - d r i v e s 5 6

Ve r r a s s e n d es t e d e n r e i z e n 5 7

Niet-al ledaagse rondreizen in Azië 5 8

t i a r a t o u r s . n l

Naast ‘Alles over de Trans SiberiëExpress’ heeft Tiara Tours nog veel meer niet-alledaagse reizen. Kijk op tiaratours.nl en laat umeevoeren. Een impressie van de mogelijkheden vindt u opde volgende pagina’s.

Page 54: Tiara Tours brochure 2012

Tiara Tours Niet-alledaags reizen54

dat u aan het schrijven bent ofdat ene boek dat u altijd al eenswilde lezen. Tiara Tours is voor uop zoek gegaan naar de mooisteniet-alledaagse treinreizen diete vinden zijn in Oost-Europa,het Midden-Oosten en inCentraal- en Zuidoost-Azië. Zo nemen wij u graag mee opreis langs de route van de OriëntExpress of boeken wij metplezier een plaats voor u op dehistorische Bagdad Railway. En wat te denken van deRegistan, per luxe trein langs deZijderoute. Het gehele aanbodvindt u terug op onze websitetiaratours.nl

Veel reisplezier!

Pas als u per trein reist, komt u tot de ontdekking hoe groot de

wereld eigenlijk is en hoe overweldigend het aanbod aan treinreizen.

Het spoor is niet aan grenzen gebonden; een spoor begint in het ene

land en kan eindigen in een ander land of zelfs een ander

werelddeel. Treinen verbinden landen met elkaar en vormen een

brug tussen culturen en mensen.

Reizen per trein is comfortuurlijkreizen bij uitstek; avontuurlijk,maar wél op een comfortabelemanier. Een plaats in eentreincoupé biedt aanzienlijkmeer bewegingsruimte dan een vliegtuigstoel.

Onthaasten per spoorEven wegdommelen op decadans van de trein isverleidelijk, want in veruit demeeste coupés zijn bedbanken.Maak uw keuze uit het dagmenuin het restauratierijtuig ofsprokkel uw maaltijd bij elkaarop de stations. Reizen per trein isbijna verplicht onthaasten. Dus alle tijd voor een praatjemet de buurman, het dagboek

Kijk op tiaratours.nl

Oriënt Express

Middle East Express

Registan Express

Maharaja Express

Far East Express

B i j z o n d e r et r e i n r e i z e n

Page 55: Tiara Tours brochure 2012

C o m f o r t a b e l ec r u i s e s

Bijzondere treinreizen

Comfortabele cruises

Live-enter tainment en eendrankje in de bar zijn slechtstwee voorbeelden om uw avonddoor te brengen.

Onze ervaren reisspecialistendenken graag met u mee over decruise die het beste bij u past.Voor meer informatie kunt u eenkijkje nemen op onze website,tiaratours.nl

Op zoek naar een andere manier om uw vakantie door te brengen?

Denk dan eens aan een cruise. Een cruiseschip biedt alle gemakken

van een hotel, maar dan met een steeds wisselend uitzicht. U heeft

de keuze uit zeer luxe cruises over de Mekong en de Ganges.

Daarnaast zijn er 3-sterren cruises te boeken o.a. tussen Moskou en

St. Petersburg en van Kiev naar Istanbul.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 55

Welke cruise u ook kiest, vooralle routes geldt dat uw comforten gezellig samenzijn vooropstaan. Maaltijden zijn inclusiefen de cruisemedewerkers staan voor u klaar. Schijnt hetzonnetje, dan is het primavertoeven op het dek. Maar ukunt natuurlijk ook kiezen voorde rust van uw eigen hut omeen boek te lezen.

Al varend genietenAls het schip aanmeert, is ervoldoende gelegenheid om dezeebenen in beweging te zettenen wandelend de omgeving teverkennen. U hoeft zelf aanniets meer te denken, want veleexcursies zijn bij het programmainbegrepen. Ook later op de dagis er volop activiteit.

zKijk op tiaratours.nl

Riviercruise Moskou-St. Petersburg

Volga Dream (luxe variant)

Cruise Kiev-Istanbul

Luxe Mekong Cruise

Luxe Ganges Cruise

Yangtse Kiang Cruise

Page 56: Tiara Tours brochure 2012

Tiara Tours Niet-alledaags reizen56

Doorgaans regelen wij voor ueen midden klasse auto, maar in overleg is een luxere autonatuurlijk ook mogelijk. In Ukraïne beschikt de auto overeen GPS-systeem.

Kortom, reis in eigen tempomaar met de zekerheid dat allesvoor u geregeld is.

Oost-Europa in eigen tempoTiara Tours heeft een aantalunieke fly-drives voor u samen -gesteld. Stap in en rijd vanuitMoskou of St. Petersburg langsde historische plaatsen aan deGouden Ring. Of bezoek Odessa‘de Parel van de Zwarte Zee’ enontdek de gastvrijheid van debevolking van de Krim tijdensuw autoreis door Ukraïne. Ook de drie Baltische Staten zijnbij uitstek geschikt om per autote verkennen. De hoofdstedenRiga, Tallinn en Vilnius hebbeneen gezellige, oude binnenstadterwijl u buiten deze stedenkunt pionieren in rustige en nog relatief onontdektenatuurgebieden.

Tiara Tours regelt uw vlucht enovernachtingen en zorgt ervoordat uw auto bij aankomstklaarstaat. WA- en casco -verzekeringen zijn inbegrepenen wij voorzien u van eenduidelijke wegenatlas.

U n i e k e f ly - d r iv e si n O o s t - E u r o p a

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun favoriete bestemming

per auto te verkennen. Want reizen per auto betekent vrijheid;

uw eigen tempo bepalen en even uitstappen langs de route als u

daar zin in heeft. Even een mooi plaatje schieten, een lokale lekkernij

uitproberen of een interessante bezienswaardigheid bezoeken?

Dat kan en u bepaalt waar en wanneer. Dat is het ultieme reisgevoel

waar elke avontuurlijke reiziger naar op zoek is.

Meer informatie

over deze

fly-drives?

Kijk op

tiaratours.nl

Kijk op tiaratours.nlvoor de volgende

fly-drives:

Moskou & de Gouden Ring

Historisch St. Petersburg

Baltische Staten

Kiev & de Krim

Page 57: Tiara Tours brochure 2012

Ve r r a s s e n d e s t e d e n r e i z e n n a a r h e t b r u i s e n d e o o s t e n

Unieke fly-drives

Verrassende stedenreizen

Uw vluchten en een 3-of 4-sterren hotel op een gunstigelocatie worden door onsgeregeld. Overal wordt uontvangen door lokalemedewerkers voor de transfers.U hoeft zich alleen nog maarover te geven aan de stad in alhaar kleuren. U heeft de vrijheidom de stad in uw eigen tempote bezichtigen. Wij adviseren u graag bij hetsamenstellen van uw excursies.

Zin om te vertrekken? Kies destedenreis van uw dromen en u kunt binnenkort al op pad.

Niet-alledaagsestedentripsEen stedenreis Moskou en St. Petersburg; perfect voor eenweek cultuursnuiven. Denk aanhet Kremlin, het Rode Plein ende Hermitage. En deze stedenbieden u meer dan dat. Leukerestaurants, trendy boutiques en een wandeling over chiqueboulevards. Al eens gedacht aanUkraïne? Een prettige verrassing;eeuwenoude architectuur engrote, brede pleinen in Kievtegenover het opvallend relaxteen een tikje eigenzinnigeOdessa.

Laat de organisatie van uwstedenreis met een gerust hartover aan Tiara Tours.

Gangbare steden als Londen of Parijs al bezocht en op zoek naar wat

anders? Steden als Moskou, St. Petersburg, Kiev, Odessa of Riga liggen

aan uw voeten! Op slechts 3 uur vliegen van Nederland vindt u al

deze onontdekte steden, hun authenticiteit is behouden gebleven.

Ga betaalbaar pionieren in Rusland en Oost-Europa!

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 57

zOnze steden op tiaratours.nl

Moskou • St. PetersburgKiev • L’viv • Odessa

Riga • Tallinn • VilniusBeijing • Hong Kong • Shanghai

Ideaal te combineren zijn Moskou en St. Petersburg.Voor slechts € 549,- boekt u een landarrangementmet bezoek aan beide steden!

Page 58: Tiara Tours brochure 2012

N i e t - a l l e d a a g s er o n d r e i z e n i n A z i ë

Tiara Tours Niet-alledaags reizen58

Op tiaratours.nl kunt u inspiratieopdoen en voorbeeldreizenbekijken voor de diversebestemmingen.Bel of stuur ons een e-mail metuw wensen en u ontvangtvrijblijvend een offerte Op Maat.Ook staan we u graag metadvies terzijde als u nog niethelemaal precies weet hoe enwaar u naar toe wilt. Op Maatreizen is veel persoonlijker enbovendien een ware belevenis.

Ga genieten in Azië!

Reizen Op Maat is in! Een privéarrangement met een eigen gids is

een veel gehoorde wens. Onze ervaren reisspecialisten met hun

uitgebreide kennis van reizen in Azië willen hun expertise graag

inzetten om u optimaal van dienst te zijn. Wij stellen met veel

plezier reizen samen afgestemd op uw wensen, Reizen Op Maat dus.

Azië zoals u wenst!Boek een reis met alle excursiesvooraf geregeld of met eenbeperkt aantal excursies. Reis geheel verzorgd inclusiefalle maaltijden of juist alleenmaar met transport en hotel en ga de rest zelf ontdekken.Ook ondernemende enavontuurlijk ingestelde mensendie veilig en comfortabel onzeniet-alledaagse bestemmingenwillen bereizen, zijn bij ons aanhet juiste adres.

Azië Op Maatis mogelijk in:

MongoliëNoord-Korea

ChinaTibetNepalIndia

Oezbekistan

Mail ons voor uw offerte

Op Maat!

Page 59: Tiara Tours brochure 2012

O p r e i s m e t T i a r a To u r s

Niet-alledaagserondreizen in Azië

Op reis met Tiara Tours

Op bezoek bij Tiara ToursWilt u uw reis voorafgaand aande boeking nog eens goeddoorspreken, maakt u dan eenafspraak met een van onzereisspecialisten. Na het doorlopenvan de gewenste reis, kunt udirect boeken. Neemt u uwpaspoort mee, zodat we eenkopie kunnen maken.

De factuur en de (aan)betalingNa boeking krijgt u binnen eenweek per e-mail de factuurtoegestuurd. Dit is voor u hetbewijs van boeking. U dientbinnen 14 dagen na boeking deaanbetaling van 15% van detotale reissom te voldoen. Het restant van de reissom moetuiterlijk zes weken voor vertrekzijn voldaan. Wanneer u na detotstandkoming van de overeen -komst een wijziging wiltaanbrengen, wordt er € 27,-wijzigingskosten per boekingberekend, afgezien vaneventuele extra reiskosten. Dit geldt ook bij een foutiefdoorgegeven naam ofpaspoortnummer.

ReisbescheidenOngeveer 10 dagen voor vertrekkrijgt u van ons uwreisbescheiden toegestuurd.Hierin vindt u belangrijkegegevens, zoals het reisschemamet vermelding van relevante

adressen en telefoonnummers,e-tickets en andere praktischezaken.

PrijswijzigingenDe verkoopprijzen van onzereizen kunnen veranderengedurende het jaar, doordat dewisselkoers van lokale valutawisselt ten opzichte van de euro.Dit geldt ook voor wijzigingenin luchthavenbelastingen enandere toeslagen. Op tiaratours.nlvindt u altijd de actuele prijzen.

DrukfoutenOndanks de grotezorgvuldigheid waarmee onzebrochure is samengesteld, isTiara Tours niet aansprakelijkvoor onverhoopte onjuistheden.

Gemakkelijk uw reis boekenAls u uw droomreis hebtgevonden, kunt u gemakkelijkop tiaratours.nl het onlineboekingsformulier invullen. U kunt indien van toepassingnaar de offerte verwijzen die uheeft ontvangen. Zonder geldigpaspoortnummer kunnen wijuw boeking niet afhandelen.Vergeet daarom niet uwpaspoortkopie mee te zenden!Na ontvangst van uw volledigeboeking nemen we contact metu op om de reis in orde te maken.

Telefonisch boekenkan ook!Onze deskundige reisspecialistenstaan u graag te woord omsamen met u de reis van uwdromen te realiseren. U kunt ons tijdens openingstijdentelefonisch bereiken op 076 565 28 79.

Boekt u telefonisch, houd danvan alle reizigers de volgendegegevens bij de hand: • De volledige eerste voornaam

en achternaam zoals in hetpaspoort

• Het paspoortnummer• De geboortedatum• Geldigheid paspoort

U heeft nu kunnen lezen over onze prachtige reizen en bestemmingen.

Er komt van alles kijken bij een verre reis! Wij zien u graag goed

voorbereid op reis gaan. Op de volgende pagina’s leest u hoe u uw

reis kunt boeken, wat u mag verwachten en wat de belangrijkste

voorwaarden zijn.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 59

Boek uw reis op

tiaratours.nl

of bel

076 565 28 79

Persoonlijkreisadvies? Maak eenafspraak!

Page 60: Tiara Tours brochure 2012

V i s u m -i n f o r m a t i e

Uw paspoortU dient er rekening mee tehouden dat u, afhankelijk van de benodigde visa, uw paspoortvanaf 2 maanden voor vertrekmoet missen. Indien u niet zolang zonder uw paspoort kunt, is er vaak een spoedproceduremogelijk. Onze reisspecialisteninformeren u graag over deextra kosten en tijdsplanning.

Voor veel van onze bestemmingen heeft u een visum nodig.

Een tijdrovende zaak, omdat de meeste visa niet in één dag klaar

zijn en u er vaak meerdere nodig heeft. We hebben een eigen

visumdienst en raden u dringend aan hier gebruik van te maken.

We weten dan zeker dat u het juiste visum krijgt, zodat u onderweg

niet in moeilijkheden komt.

Bent u al onderweg, dan dient u uw visa zelf in het buitenlandaan te vragen. U krijgt hiervoorvan ons de originele Russischeuitnodiging, hiervoor berekenenwij een bijdrage van € 10,-. U dient er rekening mee tehouden dat het aanvragen vaneen Russisch visum in Azië nieteenvoudig is. De procedureduurt minimaal één week. Gaat u van tevoren goed na bijwelke ambassade u het visumkunt krijgen en hoelang deprocedure exact duurt.

Honorair consulaatvan MongoliëIn februari 2011 is de directeur vanTiara Tours, Dhr. A.R. SchiphorstPreuper, benoemd tot honorairconsul van Mongolië. Dit betekent dat wij zelf in Bredauw visum voor Mongolië in ordemaken!

Wees zuinig op uwpaspoortUw paspoort en de visa zijn zeerbelangrijke documenten. U bentzelf verantwoordelijk voor het inbezit zijn van een geldigpaspoort met de benodigde visa.Controleer uw visa zorgvuldig!Bewaar uw paspoort bijvoorkeur in een geldriem onderuw kleding. Als u uw paspoortkwijtraakt, betekent dit heteinde van uw reis en moet u eenerbarmelijk traject afleggen omeen vervangend paspoort eneventuele visa te krijgen. Maakeen kopie van uw paspoort envisa en neem deze op eenandere plek in uw bagage mee.

Afwijkende proceduresbuitenlandHet Russisch visum kan pasvanaf een maand voor aankomstworden aangevraagd.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen60

Let op! Bent u woonachtig in het buitenland of heeft u een anderenationaliteit dan de Nederlandse, dan dient u rekening tehouden met extra kosten voor verzending of aanvraag vande visa. Uw reisspecialist informeert u hier graag over.

Wit-Rusland € 45,- € 65,- TransitRusland € 60,- € 75,- op de in het visum

vermelde dagenMongolië € 85,- € 125,- 30 dagenChina € 90,- € 110,- 30 dagen

Land Single entry Double entry Maximaal verblijfVisumkosten

Visumprocedure Na boeking ontvangt u van onsde benodigde formulieren vooruw visumaanvraag. Deze dient u volledig ingevuld en voorzienvan een pasfoto, samen met uwpaspoort aangetekend naar onste sturen. Uw paspoort met uwvisa wordt samen met uwreisbescheiden zo’n 10 dagenvoor vertrek aangetekend aan u teruggestuurd. Uw paspoortdient voor de meeste landen bijhet verlaten nog zes maandengeldig te zijn.

Regel

uw visa via

Tiara Tours

Page 61: Tiara Tours brochure 2012

R e i z e n i n v e r r e l a n d e n

Visuminformatie

Reizen in verre landen

Dat is niet alleen afhankelijk vanmensen, maar ook van lokaleomstandigheden, feestdagen ofweersomstandigheden. Daar wijeen jaarbrochure publiceren,kunnen tussentijds vluchten,treinverbindingen, lokaal vervoer,openingstijden en dergelijkewijzigen. Deze wijzigingenkunnen dus ook optreden, nadatu geboekt hebt. Wij trachten ualtijd zo goed en snel mogelijkop de hoogte te stellen van dezewijzigingen.

Hoe individueel isIndividueel Reizen? In deze brochure treft u veelreizen aan op individuele basis.Bijna alle reizen bevatten (lange)treintrajecten, zoals de TransMongolië Express. Deze treinvertrekt maar eenmaal per weekdus de kans is groot dat u indeze trein, maar ook in de hotelsen tijdens de transfers enexcursies meer Tiara Toursreizigers ontmoet. In onsgerkamp in Terelj National Parkin Mongolië verblijven in demaanden mei tot oktobervoornamelijk reizigers van Tiara Tours. Tijdens excursies enmaaltijden kan het voorkomendat u in een groep Nederlandersterecht komt. Toch noemen wede meeste van onze reizen gééngroepsreis, omdat u de reis naareigen wens kunt invullen. Indien u uw reis zoveel mogelijkindividueel wilt houden, radenwe u aan om geen excursies bijte boeken. De excursiegroepenbestaan maximaal uit 25 personen.

Niet alles naar wens?Ondanks het feit dat wij onsuiterste best doen om uw reistot een succes te maken, kan het

Uw verwachtingenHet is van groot belang dat umet de juiste verwachtingen opreis gaat. Wij verwachten dat uvoordat u uw reis boekt, weet ofde reis geschikt is voor u en uwreisgenoten. Denk hierbij aancultuurverschillen, persoonlijkeeigenschappen en uwgezondheid. Belangrijk is dat uzich goed op uw reis voorbereidtdoor u enigszins te verdiepen inde cultuur en gewoonten vanhet land. U kunt daardoor meergenieten van uw verblijf en uwverwachtingen zullen doorgaansbevestigd worden.

Een flexibele houdingWij gaan ervan uit dat u begrijptdat het organiseren van niet-alledaagse reizen een lastigeopgave kan zijn. In Ruslandkunnen treinen plotselinguitvallen en musea omonverklaar bare reden geslotenzijn. In Mongolië kan het zijn dat de elektriciteit niet werkt of dater geen warm water is. Van deorganisatoren en gidsen wordtveel improvisatietalentgevraagd. Wij verzoeken u eenflexibele houding aan te nemen,mocht er eens iets anders lopendan gepland. Het hoort nueenmaal bij deze boeiende enbijzondere reizen. Wij doen ernatuurlijk alles aan om de reiszoveel mogelijk volgens schemate laten verlopen.

WijzigingenvoorbehoudenOndanks de zorgvuldigevoorbereiding van onze kant,kan er wel eens iets gebeurenwaardoor wij wijzigingen in hetoorspronkelijk reisplan moetenaanbrengen.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen 61

Premie Kortlopende Reisverzekering (premie p.p. per dag)Reisverzekering combinaties A B C NL-dekking

Europadekking € 1,35 € 1,80 € 2,25 € 0,80

Werelddekking € 2,25 € 2,70 € 3,15 -

Premie Kortlopende (Dubbel-Zeker) AnnuleringsverzekeringDubbel-Zeker Annuleringsverzekering 6% van de totale reis- en/of huursom

Annuleringsverzekering 5,5% van de totale reis- en/of huursom

Genoemde premies zijn exclusief € 4,50 poliskosten. Over de totale premie van deAnnuleringsverzekering (incl. poliskosten) wordt 9,7% assurantiebelasting berekend.

Ga goedvoorbereidop reis!

voorkomen dat wij daar in uwogen niet geheel in geslaagdzijn. Wanneer er tijdens de reisonderdelen niet naar volletevredenheid wordenuitgevoerd, maak hier dan zosnel mogelijk melding van bij dereisbegeleider, lokalecontactpersonen of ons kantoorin Nederland. Wellicht kunnenwe het probleem meteenverhelpen. Wanneer hetprobleem dan niet opgelost is,dient u dit duidelijk aan delokale contactpersonen of directaan ons te melden. Vervolgensstelt u uw bezwaren bijthuiskomst op schrift en stuurtu deze binnen een maand naterugkeer aan Tiara Tours. Wij trachten uw klacht binnen een maand tot volletevredenheid af te handelen.

Indien u uw klacht niet tijdensde reis aan ons kenbaar heeftgemaakt, kunnen we deze naafloop niet in behandelingnemen.

Goed verzekerd op reisHeeft u nog geen (doorlopende)reis- en/of annulerings -verzekering? U kunt via ons uw kort- of doorlopendeverzekeringen afsluiten. Wij werken hiervoor samen met Mondial Assistance: Op uw boekingsformulier kunt u aangeven welke verzekeringwe voor u af mogen sluiten.Indien u reeds verzekerd bent,ontvangen we graag uwpolisnummer en de naam van de verzekeringsmaatschappij.

Page 62: Tiara Tours brochure 2012

A l g e m e n er e i s i n f o r m a t i e

Groepsreizen Op MaatVoor individuele groepen heeftTiara Tours vele mogelijkheden. Zo kunnen we uw studiereis,schoolreis, bedrijfsuitje(incentive) of familiereis tot eenonvergetelijke ervaring maken.Tiara Tours heeft veel ervaringmet het Op Maat maken vanindividuele groeps reizen. Inseptember 2010 organiseerdenwe een groepsreis met de TransMongolië Express voor destichting Twin Travel, dereisorganisatie voor visueelgehandicapten. Ook ons steden -programma is zeer geschikt voorgroepsreizen. Zo reisde in 2011een groep studenten van deNHTV af naar Kiev.

Indien u ook een eigen groepheeft voor een specialeGroepsreis Op Maat, geef danuw wensen aan ons door en wegaan aan de slag om uw groepeen prachtige reis te latenbeleven.

voor het landarrangementenerzijds en de prijs voor deinternationale vluchtenanderzijds. Bij ons zijn deluchthavenbelasting en deveiligheids-/brandstofheffingenaltijd inbegrepen in devluchtprijs.

Non-refundableticketsSteeds meer luchtvaartmaat -schappijen bieden non-refundable vliegtickets aan. Dithoudt in dat nadat deze ticketsgeboekt zijn, er niets meerkosteloos gewijzigd kan worden.Dit geldt ook in het geval vanannulering. Het is uitermatebelangrijk dat u bij boeking dejuiste namen doorgeeft, zoalsvermeld in uw paspoort.Controleer uw namen direct bijontvangst van de factuur enneem bij onjuist heden meteencontact met ons op. Tiara Tourskan niet aansprakelijk gesteldworden voor foutieve naams -vermelding op de tickets.

Voorproefje op dvdVoor een goede en completeindruk van de TransMongolië Express kijkt uonze dvd! Twee reizigersnemen u mee naar zowelRusland, Mongolië alsChina, vertellen over de

bestemmingen en gevenbovendien een impressie vanhet leven in de trein.Speciale Tiara Tours prijs: € 5,-incl. verzendkosten.

De luchtvaart invogelvlucht Wij maken zoveel mogelijkgebruik van gerenommeerdeluchtvaartmaatschappijen. Bij de meeste reizen uit dezebrochure gaan we standaard uit van KLM-vluchten.

Verder werken wij samen metonder andere Lufthansa,Aeroflot Russian Airlines, AirBaltic, MIAT en Air Berlin.

Landarrangement envluchten apartUiteraard is het mogelijk omalleen het landarrangement teboeken. Bij alle reizen is er eensplitsing gemaakt in de prijs

Reizen Op MaatComfortabel, veilig enavontuurlijk reizen is de trendvan tegenwoordig. Tiara Toursorganiseert al vele jaren‘comfortuurlijke’ Reizen Op Maat. Reizen Op Maat is veelpersoonlijker en zal meer als eenbelevenis worden ervaren enhoeft zeker niet duurder te zijndan het reizen in een groep.Heeft u een interessante reisgevonden, maar wilt uvoorafgaande aan de boekinghet één en ander in eenreisschema uitgewerkt zien,vraag dan gerust een offerteaan. U doet dit het beste per e-mail naar [email protected] streven is uw reiswensenbinnen 24 uur om te zetten ineen offerte. Wij wensen u veelplezier met het samenstellenvan uw Reis Op Maat.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen62

Bestel nu

onze boeiende

dvd op

tiaratours.nl

Page 63: Tiara Tours brochure 2012

A l g e m e n er e i s i n f o r m a t i e

Wanneer er voor de door ugeboekte reis niet hetbenodigde aantal reizigersgeboekt heeft, zullen wij u dituiterlijk 28 dagen voor vertrekmelden. Wij zullen samen met u de alternatieven bespreken oftrachten uw reis naar eenandere datum om te zetten.Wanneer de alternatieven u nietschikken, krijgt u uiteraard devolledige reissom teruggestort.

Vaccinaties Onze reisspecialisten hebbengrote expertise op het gebiedvan reizen, helaas kunnen zij uniet informeren over debenodigde vaccinaties. Laat ugoed adviseren bij bevoegdeinstanties, zoals uw huisarts.

dat u niet mag verwachten datde groep zich aan uw tempoaanpast. Geeft u zelf aan wat u wel of niet kunt en maakhierover goede afspraken met degids. U dient gedurende de reis meerdere malen zelf uwbagage te dragen, er is niet altijdeen kruier in de buurt. Wanneer u rolstoel gebonden of echtslecht ter been bent, vraag dande mogelijkheden voor de door u gewenste reis na bij onzereisspecialisten en geef het bijboeking aan op het boekings -formulier.

Voor onafhankelijke informatieover vaccinaties: KLM travelclinic (klmtravelclinic.nl,ongeacht de maatschappijwaarmee u vliegt) en TravelClinic Rotterdam(travelclinic.com).

Gezondheid enconditie Iedereen met een goede gezond -heid en een normale conditiekan deelnemen aan onze reizen.Wanneer u minder goed terbeen bent, denkt u er dan aan

U reist alleen? Wanneer u alleen reist of meteen oneven aantal, dient ugebruik te maken van een 1-persoonskamer. Hiervoorgeven we bij onze reizen eentoeslag aan. U betaalt vaakalsnog (bijna) dezelfde prijs als voor een 2-persoonskamer. Dat komt omdat de kosten voor de accommodatieverschaffervrijwel even hoog zijn. Neem bijvoorbeeld de badkamer,deze is even groot en moetalsnog dagelijks schoongemaaktworden. De toeslag voor de1-persoons kamer geeft u geenrecht op alleengebruik van eencoupé in de trein, een hut op eenboot of een gertent in Mongolië.In sommige hotels kunnen we 3-persoons kamers boeken.

Op indelingOm de 1-persoonskamertoeslag te vermijden kunt u ‘op indeling’boeken. Wanneer iemand vanhetzelfde geslacht op dezelfdedatum ook een kamergenootzoekt, kunt u besluiten kamers te delen.

Minimum aantaldeelnemers Tiara Tours stelt in vergelijkingmet andere reisorganisaties eenlaag minimum aantaldeelnemers aan de reizen, voor de meeste reizen slechts 2 personen. Informeert u gerustbij onze reisspecialisten, indien ueen reis alleen wenst te maken.Tegen een geringe toeslag is ditvrijwel altijd mogelijk. Gelukkigkomt het vrijwel nooit voor datwij een reis moeten afzeggen,omdat er niet genoegbelangstelling voor is.

63

Algemene reisinformatie

Page 64: Tiara Tours brochure 2012

D u u r z a a mt o e r i s m e

U bent als vakantiegangerdaarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen opde website anvr.travel

Bestrijdingkinderprostitutie Tiara Tours steunt actief deANVR en ECPAT in de bestrijdingvan kinderprostitutie invakantie landen. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn enseksueel misbruik van kinderente melden (www.meldkinder -sekstoerisme.nl).

Tiara Tours enduurzaam toerisme Respecteer de gewoonten encultuur van uw vakantieland. Let erop dat u gepast gekleedgaat in kerken en tempels.Fotografeer niet ongevraagdmensen die te kennen gevendaarvan niet gediend te zijn.Tracht u bescheiden op te stellenbij bepaalde rituelen, zoalsbegrafenissen, bruiloften, etc.Koop nooit beschermde planten

plaatsen. Wilt u de lokalekinderen een cadeautje geven,probeer dan snoepgoed tevermijden. Het poetsen van detanden en een bezoek aan detandarts is in landen als Mongoliëniet gebruikelijk. Geef dekinderen liever een ballon,potloden of gebruikte kleding.

Tiara Tours en ons milieuMet het oog op verantwoordomgaan met ons milieu is onzebrochure gedrukt op chloorvrijpapier volgens een mindermilieubelastende productie -methode. Ook onze drukkerij,Ten Brink uit Meppel, voldoetaan alle strenge milieueisen.Mocht u geen gebruik meermaken van onze brochure, geeftu deze dan door aan familie ofkennissen.

en dieren of daarvan gemaaktesouvenirs. Gebruik niet meerwater dan nodig is. Water is inveel landen schaars. Doe hetlicht en airconditioning uit bijhet verlaten van uw hotelkameren geef aan dat uw lakens en/ofhanddoeken nog wel een dagjeextra mee kunnen.

Tiara Tours en delokale bevolkingWij zijn voorstander van lokaalgefabriceerde consumptie -middelen. Probeer daarom hetlokale voedsel en de lokaledrankjes eens uit. Vermijd zoveelmogelijk de westerse ketens,maar bezoek een authentiekrestaurant. Belast de natuur nietmet uw afval. Ook al geeft delokale bevolking soms niet hetgoede voorbeeld, deponeer uwafval op de daarvoor bestemde

Tiara Tours staat voorverantwoord reizen. Duurzaamtoerisme is niets anders danreizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur encultuur, zodat ook aan volgendegeneraties aantrekkelijkebestemmingen kunnen wordenaangeboden. De ANVR-reisbranche voelt zich hierbijbetrokken en zet zich in voorDuurzaam ToeristischOndernemen (DTO). Zo voldoetTiara Tours aan de ANVR-DTOverplichting, waarbij wij o.a. eendaartoe opgeleide coördinatorhebben die met goed gevolg het examen heeft afgelegd. Ook hebben wij een beleids -verklaring en een programmamet praktische maatregelenopgesteld, waarin staatbeschreven hoe wij nu en in detoekomst met de zorg voor hetmilieu omgaan. U kunt onzebeleidsverklaring en hetprogramma m.b.t. duurzaamtoeristisch ondernemen nalezenop tiaratours.nl Maar duurzaamtoerisme is niet alleen iets voorreisondernemingen.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen64

Page 65: Tiara Tours brochure 2012

A l g e m e n eVo o r w a a r d e n

Duurzaam toerisme

Algemene Voorwaarden

65

AnnuleringsvoorwaardenTiara Tours hanteert in overeenstemming met de ANVR-Reisvoorwaarden artikel 9, lid 2, de volgende annulerings -voorwaarden indien u onverhoopt uw reis moet annuleren:

a. Vanaf de boeking tot de 56e dag voor de vertrekdag: de aanbetaling (15% van de reissom).

b. Vanaf de 56e dag tot de 42e dag voor de vertrekdag: 30% van de reissom.

c. Vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor de vertrekdag: 50% van de reissom.

d. Vanaf de 28e dag tot de 14e dag voor de vertrekdag: 75% van de reissom.

e. Vanaf de 14e dag tot de 7e dag voor de vertrekdag: 90% van de reissom.

f. Vanaf 7 dagen voor vertrek: de gehele reissom.

Annuleren is alleen mogelijk tijdens onze openingstijden. Een goede annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten in veelgevallen. U kunt bij Tiara Tours binnen 7 dagen na boeking eendergelijke verzekering afsluiten. Wij werken samen met MondialAssistance, zie pagina 61.

Afwijkende annuleringsvoorwaardenEr gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de Tsarengoud (pagina 28):

a. Vanaf de boeking tot de 91e dag voor de vertrekdag: de aanbetaling (15% van de reissom).

b. Vanaf de 91e dag tot de 41e dag voor de vertrekdag: 45% van de reissom.

c. Vanaf de 41e dag tot de 7e dag voor de vertrekdag: 80% van de reissom.

d. Vanaf 7 dagen voor vertrek: de gehele reissom.

Let op: vaak zijn vliegtickets non-refundable. Dit betekent dat indien u annuleert, er niets door de luchtvaart -maatschappij gerestitueerd wordt. De kosten van deze vluchten dienen direct na boeking volledig voldaan te worden.

ANVR-Consumenten -voorwaarden Tiara Tours is aangesloten bij de

ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normenvoor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en vande informatie daarover. Onze reizen worden aangeboden onder hetbeding dat de ANVR-Consumenten voorwaarden van toepassing zijnop ons gehele aanbod, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat ditniet het geval is. Deze ANVR-Consumentenvoorwaarden zijnopgenomen in de ANVR-Informatie brochure. De brochure bevat naastde ANVR-Consument en voor waarden ook andere belangrijkeinformatie. Bij boeking zullen we u een exemplaar van deze brochureverstrekken. Gebeurt dit niet, vraagt u er dan om.

Stichting Garantiefonds Reisgelden Tiara Tours is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzenvan de SGR-garantieregeling vallen de in deze brochuregepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijnvooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij doorfinancieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kannakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat ende plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds Tiara Tours is aangesloten bij de Stichting Calamiteiten -fonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregelingvan het Calamiteitenfonds vallen de in deze brochure

gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan eendoor ons georganiseerde reis: • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg

van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg

van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij uvervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurrampveroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Alles wat je moet weten als je op reis gaat!ANVR informatie 2012

Sluit uwannulerings-verzekering viaTiara Tours af

Page 66: Tiara Tours brochure 2012

Win een reischeque ter waardevan maar liefst € 500,-* enbezoek wederom een van deniet-alledaagse bestemming uitons uitgebreide aanbod.

Vindt u het ook zo heerlijk omalle kostbare momenten vast teleggen op papier, zodat hetthuisfront kan meegenieten vanuw belevenissen in bijvoorbeeldMongolië? Of dat u jaren laternog hartelijk kunt lachen om dieene specifieke situatie in detrein? Wij lezen graag over uwbelevenissen! Vergeet ook nietde aanstaande reizigers, dieextra veel voorpret hebben alsmullend van de enthousiasteverhalen van andereglobetrotters.

De meest originele, inspirerendereisverslagen en foto’s wordengetoond op onze website.

Tiara Tours Niet-alledaags reizen66

Schrijf over uw reiservaringen enmaak kans op een nieuw avontuur!

Bij de toezending verleent u onsde rechten om het materiaal tegebruiken.

Voorwaardenwedstrijd:• Geboekt bij Tiara Tours• Max. 1 verslag per

reisgezelschap• Reis heeft plaatsgevonden

ten vroegste januari 2010.Laatste inzenddatum is 31 oktober 2012

Let op: De reisverslagen die oponze website wordengepubliceerd zijn persoonlijkeervaringen van onze klanten.Hieraan kunnen geen rechtenworden ontleend bij deuitvoering van uw eigen reisgeorganiseerd door Tiara Tours.

*Minimale besteding € 2.000,-(Tiara Tours)

W i n m e t uwr e i s v e r s l a g !

Geachte mevrouw Gout en mevrouw De Vaan,

We zijn dit weekend teruggekomen van onze Ruslandreis, die dankzijjullie echt onvergetelijk is geweest. Jullie hebben het fantastischgeorganiseerd. De Tiara-agenten in Moskou en St. Petersburg waren ookzeer aardig en kundig en de diverse transfers zijn vlekkeloos verlopen;beiden waren zeer stipt.De bootreis over de Wolga was eveneens onvergetelijk. Dit was beslist debeste manier om te ontstressen! Het personeel aan boord was ontzettendaardig en behulpzaam en zeer professioneel. Wij gaan beslist terug naar Rusland. In het bijzonder willen we weer naarMoskou, en ook weer met de trein. Wij zouden ook graag de stad Jaroslavlterug willen zien. Het is een prachtige stad, maar we hadden veel teweinig tijd. Wellicht kunnen jullie weer een mooie reis voor onsorganiseren?

Met vriendelijke groet,

Frédérique LaurentOnno Grim

Page 67: Tiara Tours brochure 2012

Ik wil even aan jullie doorgeven dat ik weer een fantastische reis hebgehad in Sint Petersburg, het hotel was prima; het lopen met de kofferv.v. was inderdaad niet makkelijk door de sneeuw zoals je al haddoorgegeven. De excursie naar het Catharinapark was buitengewoon leuk,had weer zat ontzettend mee, ik hebwerkelijk genoten van deprachtige wandeling en ikvind Marina een bijzondervriendelijke vrouw. Het ballet ‘s avonds was ook erg leuk! Ik wil jouen jouw team hartelijk danken dat allesweer zo perfect geregeld is.In december wil ik een paar dagen naar Boedapest, daar ben ik nog nooitgeweest en kom dan bij jullie voor eenboeking. Petra, nogmaals dank en totde volgende boeking.

Gonny van der Laan

Bron: Mail Silvie

We hebben via internet gekeken wie ereen individuele reis naar Oezbekistanaanbood en toen een afspraak gemaaktmet jullie. Het gesprek met Lotte gafveel vertrouwen in een goedeorganisatie van de reis en dus zijn wemet jullie verder gegaan. Ook hier kan ik slechts van zeggen: Alle beloftes zijn nagekomen en meer

dan dat! We zullen jullie bij iedereen die die kant op wil aanraden.Bedankt voor deze bijzondere herinnering.

Harry Hoeben en Jacqueline Scheer

Bron: Mail Lotte

De reis was prima voorbereid en verzorgd! Alles waar we vooraf overgeïnformeerd waren door Tiara Tours klopte als een bus. Wij hebben erggenoten van deze prachtige goed georganiseerde reis. Alles verliep stiptvolgens planning en overal werden wij keurig opgehaald en gebracht.

Roel en Leonie VisserPeter en Jacomina Ham

Bron: Mail Silvie

Afgelopen woensdag zijn Jan, Bert Indrek en ik terug gekomenvan de door jullie georganiseerde trip met de Trans MongoliëExpress! Bij deze wil ik jullie namens ons alle vier enormhartelijk bedanken voor de geweldige trip en de perfecteorganisatie! Wij hebben van het begin tot het einde genotenvan de prachtige trip en de enorme nette wijze waarop allesonderweg door jullie mensen is uitgevoerd. Iedereen wasaltijd even vriendelijk en correct en we zijn overal op onzewenken bediend! Van de gids in Moskou tot onze host inIrkutsk, Bambi de geweldige gids in Mongolië en Danielonze gids in Beijing hebben ze ons een super beeldgegeven van hun stad en land en ons op een zeerinformele en leuke manier langs de mooie plekkengeleid! Wij willen jullie allemaal heel hartelijkbedanken voor deze reis en hopen zeker in de toekomstnog eens een mooie reis met jullie te maken naar eenvan de interessante plekken waar we in deze reismaar kort konden blijven!

Met vriendelijke groet,Ronald Brand

Bron: Mail Kerensa

67

O n z e r e i z i g e r sa a n h e t w o o r d

Tiara Tours Niet-alledaags reizen

Win met uw reisverslag

Onze reizigersaan het woord

Wij willen U graag laten weten hoe tevreden wij geweest zijn met jullieorganisatie van onze trip naar Moskou. ALLES was gewoon super. Vlucht, transport naar en van hotel! Geen enkel probleem met Visum! Echt geen enkele opmerking, alleen maar heel lovende woorden!En daarbovenop hebben we ook nog kunnen genieten van een super de luxeweertje: redelijk koud, maar sneeuw en blauwe lucht en een heerlijk zonnetje!

Een perfect geslaagde vakantie!

Vriendelijke groeten en prettige dag verder,Désiré VerschuurenCarine Vanstaen

Page 68: Tiara Tours brochure 2012

Tiara ToursCharles Petitweg 35 A104827 HJ BredaT 076 565 28 79F 076 560 26 30E [email protected] tiaratours.nl 2012

TransSiberiëExpress

Tiara Tours

Rusl

and

• Mon

golië

• Ch

ina

• Noo

rd-K

orea

• Ti

bet •

Nep

alIn

dia

• Vie

tnam

• O

ezbe

kist

an •

Mid

den-

Oos

ten

• Oos

t-Eu

ropa

Niet-alledaags

reizen