Cruise Plus Brochure 2012

32
Compagnie du Ponant - Crystal Cruises - Cunard - Hapag-Lloyd Cruises - Holland America Line - Norwegian Cruise Line Oceania Cruises - Regent Seven Seas Cruises - Seabourn - SeaDream Yacht Club - Silversea Cruises - Uniworld www.cruiseplus.be Cruise Plus, Grote Markt 72, 9100 Sint-Niklaas, 03-780.76.60 Omdat wij meer weten van cruises! Cruise Plus The Ultimate Cruise Experience

description

Cruise Plus is dé absolute marktleider in België in vooral de betere en luxe cruisevakanties Maak daarom vrijblijvend gebruik van onze jarenlange ervaring en onze professionele Cruise Plus medewerkers die allemaal over een enorme en vooral jarenlange cruise ervaring beschikken ! Wij laten u hierbij graag een mooi aanbod geworden met een schitterende prijs/kwaliteit verhouding ! U vaart dus altijd beter bij Cruise Plus omdat wij gewoon meer weten van cruises ! Cruisen is onze passie !

Transcript of Cruise Plus Brochure 2012

Page 1: Cruise Plus Brochure 2012

| CRYSTAL CRUISES |

Compagnie du Ponant - Crystal Cruises - Cunard - Hapag-Lloyd Cruises - Holland America Line - Norwegian Cruise Line

Oceania Cruises - Regent Seven Seas Cruises - Seabourn - SeaDream Yacht Club - Silversea Cruises - Uniworld

w w w. c r u i s e p l u s . b eCruise Plus, Grote Markt 72, 9100 Sint-Niklaas, 03-780.76.60

Omdat wij meer weten van cruises!

Cruise PlusT h e U l t i m a t e C r u i s e E x p e r i e n c e

Page 2: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be22

Cruise Plus, het cruisedepartement van Reizen De Cauwer, is dé cruisespecialist in België. Het team van Cruise Plus heeft in de loop der jaren heel veel schepen bezocht en ook heel wat cruises gemaakt om de enorme verschillen tussen de diverse producten persoonlijk te ervaren. Van al deze bezoeken en cruises werden uitgebreide fotoreportages en gedetailleerde verslagen gemaakt die u steeds op onze website www.cruiseplus.be kunt raadplegen. Wij presenteren u hierbij graag onze nieuwste brochure met een duidelijk overzicht van de betere rederijen. Uiteraard is dit slechts een klein gedeelte uit ons groot aanbod, dat u volledig kan terugvinden op onze welgekende website www.cruiseplus.be.Cruisen is dan ook genieten in superlatieven, alles kan maar niks moet. Elke dag een nieuwe bestemming om te ontdekken en dit zonder telkens uw koffer te moeten pakken.

Genieten wordt dé boodschap.

Cruisen is vandaag nog steeds de snelst groeiende sector binnen het toerisme. In het enorme reisaanbod blijft het maken van een cruise populairder dan ooit. Mede door de expansie van het aantal cruiseschepen de laatste jaren zijn de keuzemogelijkheden veel groter geworden. Begeleiding in de keuze van uw cruise is dus van essentieel belang. Door onze jarenlange ervaring en pioniersrol op het gebied van cruises maakt cruiseplus het verschil. Omdat wij meer weten van Cruises is niet voor niets ons handelsmerk.

Onze ervaren Cruise Plus cruisespecialisten begeleiden u in het kiezen van de correcte rederij en schip gebaseerd op uw persoonlijke smaak en cruisestijl.

Het advies van een goede reisagent is vandaag méér dan goud waard !

Aarzel vooral niet ons vrijblijvend te contacteren voor eender welke vraag betreffende eender welke cruise. Wij nemen graag de tijd om u optimaal te informeren over uw volgende droomcruise. Maak gebruik van onze ruime ervaring om ontgoochelingen te voorkomen.

Bekijk regelmatig onze Nederlandstalig begeleide cruises. Dit zijn cruises met de betere rederijen die door Cruise Plus aangeboden worden aan de beste voorwaarden inclusief zorgvuldig geselecteerde exclusieve diensten. U reist in gezelschap maar bent volledig vrij om uw dagen aan boord naar eigen wens in te vullen. Niks moet en alles kan. Een Cruise Plus begeleide cruise is geen klassieke groepsreis waarbinnen iedereen elke dag alles samen moet doen van ‘s morgens tot ‘s avonds. Het is en blijft een totaal individuele vaarvakanties met Nederlandstalige begeleiding door Cruise Plus.

Wij wensen u alvast een goede vaart met Cruise Plus.

Dirk Van Duyse

T h e U l t i m a t e C r u i s e E x p e r i e n c eCruise Plus

Cruise PlusGrote Markt 72 - 9100 Sint-NiklaasTelefoon: 03-780.76.60 - Fax: 03-778.15.42E-mail: [email protected] - Website: www.cruiseplus.be

Page 3: Cruise Plus Brochure 2012

3

4-5 Compagnie du Ponant

6-7 Crystal Cruises

8-9 Hapag-Lloyd Cruises

10-11 Oceania Cruises

12-13 Oceania Cruises

14-15 SeaDream Yacht Club

16-17 Regent Seven Seas Cruises

18-19 Seabourn

20-21 Seabourn

22-23 Silversea Cruises

24-25 Uniworld Boutique River Cruises

26-27 Holland America Line

28-29 Norwegian Cruise Line

30-31 Aqua Expeditions

O p c r u i s e m e t C r u i s e P l u s ?Hebt u er ooit al eens aan gedacht om uw volgende vakantie door te brengen aan boord van een cruiseschip ? Neen ? Dan moet u dat zeker eens overwegen want een cruisevakantie, dat is op en top genieten van uitzonderlijk comfort, ongekende faciliteiten, uitmuntende gastronomie en ongeëvenaarde service. Eens aan boord hoeft u zich nergens meer om te bekommeren. Overdag gaat u aan land op verkenning of rust u lekker uit aan boord en terwijl u geniet van een gezonde nachtrust brengt uw drijvend hotel u naar uw volgende bestemming.Tegenwoordig is het echter niet gemakkelijk om een keuze te maken uit het overweldigend aanbod van rederijen en schepen. De laatste jaren kende de cruisesector een enorme groei en in de komende jaren zullen er nog talrijke nieuwe cruiseschepen bijkomen.

Net zoals er in het hotelwezen enorme verschillen bestaan tussen de diverse hotelketens en hotels, bestaan er ook in de cruisewereld uitdrukkelijke verschillen tussen rederijen en schepen. Het is dus uiterst belangrijk dat u zich goed laat informeren en adviseren door een cruisespecialist. Bij de keuze van de rederij, het schip, de vaarroute, de reisperiode en de hutcategorie kunt u blindelings vertrouwen op de enorme kennis en ervaring van het Cruise Plus team. Wij nemen graag de tijd om u optimaal te informeren, persoonlijk te adviseren en samen met u de beste keuze te maken uit het aanbod. Door u te laten informeren en adviseren door Cruise Plus gaat u een fantastische cruise tegemoet ! Aarzel dus vooral niet om ons te contacteren mocht u plannen hebben voor een cruisevakantie.

Cruise Plus organiseert diverse cruise-avonden en scheeps-bezoeken en neemt regelmatig deel aan beurzen. Laat ons uw interesse weten zodat wij u kunnen uitnodigen voor deze verschil-lende evenementen.

Onze preferred partners zijn Compagnie du Ponant, Crystal Cruises, Cunard, Hapag-Lloyd Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Paul Gauguin Cruises, Princess Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Seabourn, Sea Cloud Cruises, Seadream Yacht Club, Silversea Cruises, Uniworld Boutique Rivercruises en Windstar Cruises. Uiteraard kunt u ook voor alle andere rederijen terecht bij Cruise Plus !

Cruise Plus | INHOUDSTAFEL |

www.cruiseplus.be |

Page 4: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| COMPAGNIE DU PONANT |

4

Als enige Franse rederij maakt Compagnie du Ponant integraal deel uit van de Franse scheepvaarttraditie. Compagnie du Ponant werd opgericht in 1988 en is eigendom van de CMA CGM Group, ‘s werelds 3e grootste containergroep en erfgenaam van de gerenommeerde Compagnie Générale Transatlantique “French Line”. Elk schip straalt een eigen persoonlijkheid uit en symboliseert de kunst van het cruisen

“à la française”. Aan boord van de elegante jachten van Compagnie du Ponant beleeft u onvergetelijke momenten in een gesofisticeerde doch gemoedelijke omgeving en geniet u van een Frans-geïnspireerde keuken in een intiem kader. De professionele, discrete service van de gepassioneerde bemanning zal aan al uw verwachtingen voldoen. De fijne gerechten, die met zorg bereid worden door ervaren chefs, zijn gebaseerd op de Franse keuken en worden verrijkt met specialiteiten uit de diverse aanleghavens. Le Ponant, een zeiler met 64 gasten, laat haar schoonheid door de wind accentueren. Le Levant, een jacht met 90 gasten, glijdt discreet over het water en de superjachten Le Boréal en L’Austral, met 264 gasten, zijn dé paradepaardjes van de rederij !

Waarom Compagnie du Ponant? Compagnie du Ponant brengt u naar mythische bestemmingen die alleen toegankelijk zijn voor kleine schepen. Kom aan boord en ontdek de meest uitgelezen plekken in de Middellandse Zee, Antarctica, Spitsbergen, Groenland, India, de Malediven, de Seychellen, Ijsland en de Amazone. De rederij heeft regelmatig themacruises voor al wie interesse heeft in golf, muziek, gastronomie, opera en zoveel meer.

Page 5: Cruise Plus Brochure 2012

5www.cruiseplus.be |

Voor de inrichting van alle schepen en de stijlvolle hutten en suites werden uitsluitend superieure materialen en harmonieuze tinten gebruikt. Alle schepen zijn voorzien van eigen zodiacs. Compagnie du Ponant is lid van La Charte Bleue d’Armateurs de France, die instaat voor de bescherming van de oceanen en de kuststreken en van de International Association of Antarctic Tour Operators, die zich

toelegt op de bescherming van fauna en flora. Le Boréal en L’Austral zijn uitgerust met een zuinig elektrisch propulsiesysteem, een dynamisch positioneringssysteem dat de schepen zonder anker op hun plaats houdt en een optisch onderwater-detectiesysteem dat aanvaringen met walvissen voorkomt. Bovendien wordt er lichtere en minder vervuilende olie gebruikt, wordt er veel aandacht besteed aan de verwerking van afval en afvalwater, worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten en zijn de schepen voorzien van lampen met een lager energieverbruik.

Compagnie du Ponant

Cruise Plus beoordeling: Compagnie du Ponant geeft u het echte “art de vivre” gevoel dankzij de prachtige schepen, de gepassioneerde bemanning en de overweldigende service. Dit is echt cruisen “à la française” ! Luxe en exploratie gaan hand in hand tijdens een expeditie-cruise met Compagnie du Ponant en dit wordt nog extra geaccentueerd door de zeer ervaren docenten en naturalisten. Een echte “must do” !

Schepen van Compagnie du Ponant

Le Diamant ****Le Levant ****+Le Ponant ****L’Austral *****Le Boréal *****

Belangrijkste Troeven

• kleine, luxueuze schepen (van 64 tot 226 passagiers)

• 2 schepen met 95% hutten/suites met balkon (Le Boréal en L’Austral)

• alle schepen varen onder Franse vlag• kleine, pittoreske, vaak moeilijk te bereiken

havens• zeer hoogstaande, discrete en persoonlijke

service• uitmuntende keuken, Franse “haute cuisine”• themacruises• casual elegance

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Compagnie du Ponant : vol pension inclu-sief koffie, thee en mineraalwater alsook wijn tijdens lunch en diner

• munteenheid aan boord : EUR

Page 6: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| CRYSTAL CRUISES |

6

Toen NYK, de Japanse moedermaatschappij van Crystal Cruises, in 1988 haar intrede deed in de cruise-industrie, was het begrip “Crystal Difference” slechts een vaag concept. Vandaag bekleedt Crystal Cruises een positie aan de absolute top en is het verschil met andere rederijen “Crystal Clear”. Sinds haar oprichting ontving Crystal Cruises meer onderscheidingen dan welke andere rederij ook. Crystal

Cruises is met hart en ziel toegewijd aan haar enig, allesomvattend doel : haar gasten in de categorie luxevakanties niet alleen de best mogelijke cruise-ervaring bezorgen maar kortom de best mogelijke reiservaring. Het resultaat biedt het beste van twee werelden : alle voordelen van een groot schip in het luxueuze kader van een middelgroot schip. Crystal Cruises is één van de rederijen met het grootste aantal repeaters, het onomstotelijk bewijs van het succes van het “Crystal Difference” concept. Het is vooral het personeel dat de sfeer maakt : de meesten blijven minstens 5 jaar aan boord…

Waarom Crystal Cruises? Het opvallendste aan boord van de schepen van Crystal Cruises is de persoonlijke aandacht tot in het kleinste detail. Zodra u aan boord komt merkt u dat Crystal Cruises vele jaren ervaring heeft op het allerhoogste niveau. U mag hier het allerbeste verwachten. De ruim 900 gasten worden met veel plezier ontvangen en persoonlijk naar hun hut begeleid. In verhouding tot de grootte van de schepen is de sfeer heel intiem. Er zijn meerdere restaurants aan boord en er is een ruime keuze aan ontspanning en entertainment. Crystal cruises is de enige rederij met een Caesars Palace casino aan boord. Zowel de Crystal Symphony als de Crystal Serenity bieden zeer veel ruimte, een teakhouten promenadedek waarop u helemaal rondom het schip kunt wandelen, veel publieke ruimtes, grote lounges en een spa die geheel ingericht is in Feng Shui-stijl. Hierdoor ademen de schepen zeer veel rust uit, wat bij “Crystal-gasten” hoog aangeschreven staat. Geen luidruchtige muziek bij het zwembad, geen omroepen, geen lange rijen in het buffet restaurant, kortom genieten in alle rust.

Page 7: Cruise Plus Brochure 2012

7www.cruiseplus.be |

Als u het woord ‘luxe’ werkelijk op waarde weet te schatten en als u prijs stelt op het comfort en de voordelen van een ‘groot schip’ alsook de vrijheid van een middelgroot schip, dan is Crystal Cruises dé ideale keuze voor u. Crystal Cruises behoort tot de absolute top in het segment van de middelgrote cruiseschepen. Dat is niet onze mening, maar het objectief oordeel van de internationale vakpers én de

passagiers. Crystal Cruises heeft al ettelijke jaren na elkaar de allerhoogste onderscheiding in de cruisebranche gewonnen. Zo weet u dat er sprake is van absolute topkwaliteit. Crystal Cruises is ontspannen in ongekende luxe.Crystal Cruises bevaart al jaren de zeven wereldzeeën en blijft onvermoeibaar zoeken naar nieuwe bestemmingen. Elk jaar maakt één van beide schepen een prachtige 100-daagse wereldcruise waarbij de gasten nóg meer dan gewoonlijk in de watten gelegd worden.

Crystal Cruises

Cruise Plus beoordeling: De doelstelling van Crystal Cruises komt overduidelijk naar voor in elk aspect. De aandacht voor details en het brede keuzespectrum blijven tot op heden ongeëvenaard in de reiswereld. Ruimte, rust, materialen van de hoogste kwaliteit en een warme gastvrijheid dragen bij tot het gevoel van perfectie. Het luxegehalte van Crystal Cruises wordt vaak vergeleken met dat van ‘s werelds beste hotels. De luxe geeft u nooit een beklemmend gevoel omdat de service nooit opdringerig is. De ervaren bemanningsleden staan letterlijk altijd en overal met de glimlach tot uw dienst en kijken er oprecht naar uit u te verwelkomen in de schoot van de Crystal-familie.

Schepen van Crystal Cruises

Crystal Serenity *****Crysal Symphony *****

Belangrijkste Troeven

• twee prachtige, middelgrote schepen• ongeveer 1000 passagiers• zeer uitgebreide hutkeuze• 50 tot 85% hutten met privé-balkon• absolute topgastronomie• twee specialiteitenrestaurants• zeer uitgebreide wijnkaart• Europese bemanning in het restaurant• mooie vaarroutes over heel de wereld• materialen van hoge kwaliteit• veel ruimte• verfijnde, luxueuze sfeer• prachtige shows• professionele sommeliers

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Crystal Cruises : vol pension, frisdranken en

koffiespecialiteiten

• vanaf voorjaar 2012 : Crystal Cruises All-Inclusive : alle maaltijden, alle dranken en de fooien !

• “Perfect Choice Dining” : 3 manieren om ’s avonds te dineren : de klassieke Main (1ste) en Late (2de) Seating en de Open Seating (u bepaalt zelf hoe laat en met wie u dineert)

• munteenheid aan boord: USD

• wereldcruise / Grand Voyages

Page 8: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| HAPAG-LLOYD CRUISES |

8

Hapag-Lloyd Cruises organiseerde zijn eerste cruise, van Cuxhaven naar de Middellandse Zee, reeds in 1891. In de loop der jaren exploiteerde de rederij enkele legendarische schepen waarmee ze meermaals de prestigieuze “ Blauwe Wimpel “ won voor de snelste transatlantische overtocht. De vloot bestaat uit een waaier van schepen. Enerzijds zijn er de expeditieschepen die ware exploratiecruises

uitvoeren : de iets goedkopere maar zeer comfortabele Bremen en de superluxueuze Hanseatic. Beide schepen strijden elk jaar weer om de indrukwekkendste vaarroutes waaronder Antarctica, Spitsbergen, de Amazone, de Noord-West Passage en Groenland.Anderzijds biedt de rederij meer klassieke cruiseschepen die wat groter zijn en traditionelere cruises uitvoeren : de supergezellige Columbus, die vanaf april 2012 vervangen wordt door de Columbus 2 en de MS Europa, het beste cruiseschip ter wereld. Beide schepen doen jaarlijks een Wereldcruise en zoeken exotische regio’s op.

Waarom Hapag-Lloyd Cruises? Bovenop de perfecte service en de prima kwaliteit weet deze rederij u vooral te boeien met zeer fascinerende vaargebieden zoals o.a. Antarctica, Zanzibar, West-Afrika, Spitsbergen en Zuid-Amerika. De kwaliteit en service aan boord zijn uitmuntend. Niet alleen passagiers maar ook deskundigen beamen dat. De schepen van Hapag-Lloyd Cruises zijn dan ook niet voor niets geclassificeerd als vijf sterren of meer. De expeditieschepen beschikken over voldoende zodiacs zodat iedereen op korte tijd aan land kan. Aangepaste kledij zoals een winddichte parka en waterdichte laarzen zijn ter beschikking in Antarctica en Spitsbergen. Hapag-Lloyd Cruises heeft tijdens zijn expeditiecruises steeds gastsprekers aan boord die lezingen geven over allerlei onderwerpen zodat u goed geïnformeerd aan land gaat.

Page 9: Cruise Plus Brochure 2012

9www.cruiseplus.be |

Hapag-Lloyd Cruises

De Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises wordt ook wel de ontdekker van de Oceaan genoemd door de vaak ongewone vaargebieden waarin zij zich begeeft. Hapag-Lloyd Cruises heeft niet alleen een cruise-afdeling maar is ook een heel belangrijke wereldspeler in de

containervaart. Een cruise met Hapag-Lloyd Cruises is een onuitwisbare levenservaring. Wat u ook kiest uit het aanbod van Hapag-Lloyd Cruises, u bent op voorhand verzekerd van de beste service en kwaliteit in de gekozen klasse. De voertaal aan boord is Duits maar Engels wordt ook goed verstaan en gesproken. Elk jaar zijn er enkele “International Cruises” voorzien tijdens dewelke alle omroepen en communicatie zowel in het Duits als het Engels gebeuren.

Cruise Plus beoordeling: Hapag-Lloyd Cruises heeft ingehaakt op de snel groeiende cruisemarkt en beschikt over een vloot van zeer verschillende schepen die zeer uiteen- lopende cruises maken. De expeditieschepen bieden originele routes waaronder Antarctica, Spitsbergen, de Amazone, Noord-West Passage en Groenland, waar de sfeer van een expeditie gecombineerd wordt met luxe en comfort van het hoogste niveau. Het grote voordeel is dat er op elke cruise gastsprekers aan boord zijn en cursussen gegeven worden over lokale fauna en flora, bezienswaardigheden en leefgewoonten. Aan boord van de klassieke schepen (Columbus, Columbus 2, Europa en Europa 2) zijn gezelligheid en kwaliteit troef. De Europa is trouwens het beste cruiseschip ter wereld !Wat u ook kiest uit het aanbod van Hapag-Lloyd Cruises, u bent op voorhand verzekerd van de beste service en kwaliteit in de gekozen klasse. Bij deze degelijke, Duitse rederij is alles tot in de puntjes verzorgd. Hapag-Lloyd Cruises is een absoluut topproduct !

Schepen van Hapag-Lloyd Cruises

Bremen ****Columbus ***+ (tot april 2012)Columbus 2 **** (vanaf april 2012)Hanseatic *****MS Europa *****+MS Europa 2 *****+

Belangrijkste Troeven

• indrukwekkende, exclusieve vaarroutes• Duitse rederij• kleine, wendbare schepen• luxueuze expeditiecruises• eigen zodiacs aan boord• georiënteerd op Europese gasten• Europese bemanning• specialist op Antarctica• MS Europa : het beste cruiseschip ter wereld• zéér hoogwaardig product

Bijzonderheden

• Columbus / Columbus 2 : All-Inclusive (alle maaltijden en alle dranken aan boord)

• alle andere schepen : vol pension (alle maaltijden aan boord)

• fooien zijn vrijblijvend• gratis email• diner in Open Seating (u bepaalt zelf

hoe laat en met wie u dineert)• munteenheid aan boord : EUR• wereldcruise• expeditiecruise

Page 10: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| OCEANIA CRUISES |

10

Oceania Cruises biedt alle faciliteiten die men van een luxerederij mag verwachten en deze zijn beschikbaar tegen een verbazingwekkend lage prijs. De vloot bestaat uit 2 soorten schepen : de R-class schepen (3 kleinere, identieke schepen : de Regatta, de Insignia en de Nautica) en de O-class schepen (2 middelgrote, identieke schepen : de Marina en de Riviera). Oceania Cruises werd opgestart in 2002 en is gekend om haar

middelgrote schepen voor maximaal 684 gasten. De Regatta, de Insignia en de Nautica waren oorspronkelijk eigendom van Renaissance Cruises. Na de verkoop aan Oceania Cruises werden ze op onvoorstelbaar spectaculaire manier omgetoverd om het uniek concept van Oceania Cruises (op een luxueuze, ontspannen manier cruisen in een intieme sfeer) te kunnen verdedigen. Ze werden dan ook smaakvol ingericht in “Country Club” stijl. Rijke kleuren, dikke tapijten en zware gordijnen domineren het interieur en weerspiegelen een tijdloze elegantie waarbinnen u zich onmiddellijk thuis voelt. Deze sfeervolle en warme inrichting is alleen te vinden aan boord van de schepen van Oceania Cruises, waar u geen lange wachtrijen vindt maar informele gezelligheid in een aangename, intieme sfeer.

Waarom Oceania Cruises? Omdat rust en ontspanning hier centraal staan. Oceania Cruises heeft enorm geïnvesteerd om dit ten allen tijde te kunnen garanderen. Eén van de meest spraakmakende investeringen was het voorzien van de beste bedden (Tranquility Beds), opgedekt met linnen van Egyptisch katoen. Bovendien heeft 70% van de hutten een teakhouten veranda zodat u volop kunt genieten van de zeelucht. Een grote troef bij Oceania Cruises zijn de “open-seatings”, waarbij u zelf kan beslissen waar, wanneer en met wie u aan tafel gaat, ook in de specialiteitenrestaurants, waarvoor de cover charge inbegrepen is. Wie graag een boek leest kan terecht in één van de talrijke gezellige hoekjes. Ook Wellness-liefhebbers komen bij Oceania Cruises aan hun trekken dankzij de zeer uitgebreide spa. De allergrootste troeven van Oceania Cruises zijn ongetwijfeld de verfijnde gastronomie en de uitmuntende service. Het aantal repeaters van Oceania Cruises ligt zeer hoog. Dit is vooral te danken aan de algehele superkwaliteit van deze rederij.

Page 11: Cruise Plus Brochure 2012

11www.cruiseplus.be |

Oceania Cruises

De R-class schepen Regatta en Insignia zijn sinds 1998 in de vaart. In 2006 ondergingen ze een uitgebreide metamorfose. In november 2005 werd de R-class uitgebreid met de Nautica. Aan boord van deze kleinere, gezellige en intieme schepen met een prachtig interieur heerst veel rust. De keuken is werkelijk subliem en de vaarrroutes zijn ongeëvenaard.

Oceania Cruises heeft op zeer korte tijd een ongelooflijke indruk gemaakt bij fervente cruisers. De rederij bestaat sinds 2002 maar behoort volgens de lezers van Condé Nast Traveler nu al tot de top 5 ! Alle schepen zijn een must voor wie een uitstekende keuken en een uitmuntende, gepersonaliseerde service op prijs stelt ! De dresscode aan boord is Country Club Casual. U hoeft dus geen smoking of cocktailjurk mee te nemen.

Cruise Plus beoordeling: Welke route u ook kiest, zowel aan boord van de Insignia, de Nautica en de Regatta voelt u zich meteen thuis. Deze kleinere schepen, waar gezelligheid troef is en de sfeer zeer intiem, zijn immers identiek. Het interieur is bijzonder en de hutten zijn ruim en hebben een apart zitgedeelte. 70% van de hutten heeft een privé-balkon. U hebt de keuze uit maar liefst vier verschillende restaurants waar u in een informele sfeer kunt dineren. Dagelijks wordt er een interessant dagprogramma samengesteld, variërend van boeiende lezingen tot een Tapas-lunch op het beschutte zonnedek. Kenmerkend is bovendien een verblijf van 2 dagen in de meest bijzondere havens van Noord Europa, de Middellandse Zee, de Caraïben en Zuid-Amerika. Wie houdt van een unieke, langere route vindt zeker zijn gading in het uitgebreid aanbod van Oceania Crusies. Geen enkele rederij biedt mooiere routes aan !

Schepen van Oceania Cruises

Insignia ****+ tot april 2012Nautica ****+Regatta ****+

Belangrijkste Troeven

• topgastronomie• Tranquility Beds : slaapcomfort van hoog-

staande kwaliteit met het fijnste bedlinnen• specialiteitenrestaurants inbegrepen in de

prijs• Country Club Casual : verzorgde stadskledij

(geen smoking of cocktailjurk)• prachtige vaarroutes met schitterende

aanlegplaatsen over heel de wereld• zeer veel “Value for Money” • ongeveer 700 passagiers• veel ruimte• 70% van de hutten heeft een privé-balkon• repeaters worden beloond vanaf de 5de

cruise

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Oceania Cruses : vol pension en niet-alcoholische dranken

• “open seating” in de vier verschillende restaurants : u gaat aan tafel waar, wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord: USD• langere cruises• uitzonderlijke vaarschema’s

Page 12: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be12

| OCEANIA CRUISES |

Oceania Cruises heeft op korte tijd een ongelooflijke indruk gemaakt bij fervente cruisers. Een gezellige, intieme sfeer, prachtig interieurs en topgastronomie in een luxueus kader ! Dit alles bleef niet onopgemerkt bij cruiseliefhebbers die op zoek zijn naar authenticiteit. Oceania Cruises is dan ook geen rederij die men kiest omwille van het entertainment aan boord. Met deze rederij reist men om veel te

zien en te ontdekken in een uniek, authentiek kader. Oceania Cruises heeft dan ook terecht snel een plaats in de top 5 van de beste rederijen ter wereld weten te veroveren. Iets meer dan een decennium na de lancering van de 2 eerste schepen oversteeg de vraag het aanbod zodanig dat het tijd werd om de vloot uit te breiden. In januari 2011 kwam de nagelnieuwe Marina erbij en in april 2012 wordt haar zusterschip Riviera gelanceerd. Deze O-class schepen bieden plaats aan ongeveer 1.000 passagiers en bieden nog veel meer ruimte dan de R-class schepen. De standaard hutten met balkon zijn 26 m² groot en de Penthouse Suites met butlerservice ongeveer 39 m². De Owners Suites (tot 200 m²), met een Ralph Lauren Home Collection interieur, zijn werkelijk uniek. Ze beslaan de hele achterkant van het schip waardoor privacy gegarandeerd is. Meer nog dan voor de rustgevende ruimte zullen de Marina en de Riviera “the place to be” zijn voor “foodies”. Alles draait hier rond lekker eten en drinken. De Marina biedt niet alleen een Grand Dining Room met open seating maar ook 4 specialiteitenres-taurants (zonder toeslag). Net zoals aan boord van de 3 kleinere schepen kunt u hier kiezen tussen “Toscane” (Italiaanse specialiteiten), “Polo Grill” (vlees, kreeft), “Waves” (barbecue) en “Terrace Café “, waar u ’s avonds bij zonsondergang en vaak met zicht op een mooie havenstad kunt genieten van een verfijnd buffet, aangevuld met diverse locale specialiteiten. De Marina biedt echter nog enkele extra à la carte restaurants zoals “Jacques” (Franse keuken van de hand van Jacques Pépin, ontwerper van diverse menu’s aan boord) of “Red Ginger” (Orientaalse keuken). Houdt u van exclusief dineren, dan bent u aan boord van de Marina

Page 13: Cruise Plus Brochure 2012

13www.cruiseplus.be |

Nieuw en uniek in de cruisewereld is het “Bon Appétit Culinary Center”. Dit is een soort culinaire studio met 24 “cooking stations”. Over-dag zoekt u samen met een gerenommeerde chef speciale ingrediënten uit op de locale markt en eens terug aan boord bereidt u zelf de gerechten op uw eigen “cooking station” (met kookplaten en oven). U volgt dus geen demonstratie op een groot scherm maar kunt

zelf ter plaatse de handen uit de mouwen steken. Er zijn diverse kooksessies mogelijk, gaande van de bereiding van een uitgebreid ontbijt over een volledig Oceania Cruises diner tot een overheerlijk chocoladedessert !In “Baristas”, het koffiehoekje met zicht op zee, kunt u met een goed boek in de hand en een heerlijk geurende (en smakende) espresso of cappuccino van Illy rustig bekomen van alle inspanningen.

Cruise Plus beoordeling: Oceania Cruises heeft met deze 2 elegante schepen een unicum. Beide schepen verpersoonlijken het Oceania-gevoel op en top ! Nooit was cruisen zo gericht op topgastronomie, gecombineerd met fantastische bestemmingen.

Schepen van Oceania Cruises

Marina ****+Riviera ****+

Belangrijkste Troeven

• topgastronomie• Tranquility Beds: slaapcomfort van hoog-

staande kwaliteit met het fijnste bedlinnen• specialiteitenrestaurants inbegrepen in de

prijs (behalve “La Reserve” en “Privée”)• zeer unieke dinergelegenheden

(“La Reserve” en “Privée”)• “Bon Appétit Culinary Center”• Country Club Casual : verzorgde stadskledij

(geen smoking of cocktailjurk)• prachtige vaarroutes met schitterende

aanlegplaatsen over heel de wereld• zeer veel “Value for Money”• ongeveer 1.000 passagiers• zeer veel ruimte• 90% van de hutten heeft een privé-balkon• repeaters worden beloond vanaf de 5de

cruise

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Oceania Cruses : vol pension en niet-alcoholische dranken

• “open seating” in de verschillende restaurants : u gaat aan tafel waar, wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord: USD• langere cruises• uitzonderlijke vaarschema’s

Oceania Cruises

op het juiste adres. Wij raden u aan om zeker eens te reserveren in “La Reserve” (extra te betalen), waar maximum 24 gasten in alle intimiteit kunnen genieten van een 7-gangendiner met aangepaste wijnen. “Priveé”, dat plaats biedt aan maximum 8 fijnproevers, is zo mogelijk nog exclusiever. Hier worden de 7 gangen van een gastronomisch degustatiemenu à la carte bereid naar uw persoonlijke wensen.

Page 14: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| SEADREAM YACHT CLUB |

14

Deze 2 identieke jachten, die ooit onder de naam Sea Goddess I & Sea Goddess II voor Seabourn voeren, werden door de oorspronkelijke eigenaars ontworpen als de leading ladies van het ultra luxe cruisen. Later werden ze door Seabourn verkocht maar ze waren zo bijzonder dat de oorspronkelijk eigenaars ze opnieuw aankochten en ze tijdens een grondige renovatie omtoverden tot de mega-jachten voor

ongeveer 112 gasten die ze nu zijn. Onder hun nieuwe naam, SeaDream I en SeaDream II, voldoen ze aan de hoogste luxe-eisen. Ze zijn voorzien van een uitstekend uitgeruste spa en gym, een zwembad met jacuzzi, een pianobar, een casino en een bibliotheek. Elke hut heeft een minibar, gevuld met inbegrepen drankjes van uw eigen keuze. Ook in de bar en het salon zijn al uw drankjes inbegrepen. Vanop het watersportplatform kunt u allerlei watersportactiviteiten (met zodiacs) beoefenen : watercrafts, waterskies, floating islands, wakeboards, glass bottom kayak, het is er allemaal ! Liever op het droge ? Wat dacht u dan van de golfsimulator of een tochtje aan land met een mountainbike ? Bij SeaDream Yacht Club kan het allemaal !

Waarom Seadream? Varen aan boord van de schepen van SeaDream Yacht Club is als een vakantie met een kleine groep vrienden aan boord van een zeer luxueus jacht. “It’s yachting, not cruising”. De jachten zijn van alle comfort voorzien. U geniet van ”gourmet dining” in een elegante en ongedwongen sfeer. Die ongedwongen sfeer treft u overal aan boord aan, terwijl verfijnde details ervoor zorgen dat u volop van privileges en privacy kunt genieten in een wereld van uitzonderlijk comfort. Door de enorme wendbaarheid van de schepen zijn de vertrektijden zeer flexibel. Ze worden dan ook regelmatig aangepast naargelang de wensen van de gasten.

Page 15: Cruise Plus Brochure 2012

15www.cruiseplus.be |

SeaDream Yacht Club

Intiem cruisen in ultieme weelde met SeaDream Yacht Club Laten we eerlijk zijn, er zijn cruiseschepen en er zijn jachten. De schepen van SeaDream Yacht Club bieden u een unieke ervaring : die van een vakantie op een elegant jacht, waar luxe en verwennerij tot kunst verheven zijn. Eigenlijk beschikt u op deze schepen over uw eigen ‘villa op zee’, want alle suites zijn ruim en luxueus ingericht en voorzien

van het allerhoogste comfort : een flat screen TV met DVD en CD-speler, Belgisch bed- en badkamerlinnen, een multi-jet douche en een gepersonaliseerde minibar (drankjes naar uw keuze). De suites op dek 2 hebben een patrijspoort. Vanaf dek 3 zijn de suites voorzien van een panoramisch raam. En dan zijn er natuurlijk nog de culinaire hoogstandjes van de chef-kok en de beste, fluweelzachte wijnen van de sommelier. Dineert u liever met z’n tweeën op een romantisch plekje in plaats van in het restaurant? Geen probleem bij SeaDream Yacht Club.

Cruise Plus beoordeling: Verwacht bij SeaDream Yacht Club geen Broadway-shows, maar rust en ontspanning. Wie wil genieten en ontstressen kan dat : van complete rust tot het beoefenen van watersporten vanaf een uitklapbaar platform aan de achtersteven. Deze totaal vernieuwde schepen zijn een ideale keuze voor wie echt houdt van kleinere schepen met een informele sfeer en in een zeer luxueus kader wil genieten van service van uitzon-derlijk hoog niveau. De SeaDream I en de SeaDream II zijn prototypes van een luxueuze en intieme cruise-ervaring.

Schepen van SeaDream Yacht Club

SeaDream I *****SeaDream II *****

Belangrijkste Troeven

• absolute topgastronomie• kleine, wendbare jachten• vaarroutes in Europa en de Caraïben• slechts 55 suites voor 112 passagiers• 95 bemanningsleden• informele sfeer : geen smoking, kostuum of

cocktailjurk• veel watersportmogelijkheden• onberispelijke SeaDream Yacht Club service• SeaDream’s Champagne & Caviar Splash• gratis gebruik van mountainbikes

Bijzonderheden

• SeaDream Yacht Club “All-Inclusive” formule: alle maaltijden, alle dranken en de fooien

• “open seating” in het restaurant : u gaat aan tafel wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord : USD

Page 16: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| REGENT SEVEN SEAS CRUISES |

16

Ergens bestaat een plek waar luxe comfortabel is, waar eenvoud elegant is, waar WiFi hotspots en flat screen televisies hand in hand gaan met fraai Europees linnen en donsdekens, waar u kunt genieten van adembenemende ontdekkingen en waar u op en top verwend wordt. “Waar dan?”, vraagt u zich af. Aan boord van de kleine luxeschepen van Regent Seven Seas Cruises ! De schepen van Regent Seven

Seas Cruises bieden een brede waaier aan exploratiecruises naar meer dan 300 havens, verspreid over 6 continenten. De sfeer aan boord is per-soonlijk en individueel : “upscale” maar niet “uptight”. De vloot bestaat uit 3 schepen : de Seven Seas Voyager en de Seven Seas Mariner voor maximaal 700 gasten en de kleinere Seven Seas Navigator voor slecht 490 gasten. Regent Seven Seas Cruises werd door de lezers van Travel + Leisure Magazine reeds 2 maal verkozen tot “World’s Best Small Cruise Line”. Vandaag behoort Regent Seven Seas Cruises tot de top 10 van beste rederijen ter wereld.

Waarom Regent Seven Seas? De vloot heeft de ruimste standaard suites ter wereld en het hoogste percentage hutten met balkon. De meeste suites hebben een echt bad en in heel wat suites beschikt u over uw persoonlijke butler. De rederij is één van de weinige “premier luxury lines” : all-suites schepen waarvan 2 met all-balcony suites, Le Cordon Bleu menu’s, bijzonder veel ruimte per passagier, een hoogstaande service, tot de verbeelding sprekende vaarroutes en unieke excursies die op verzoek volledig op maat samengesteld kunnen worden dankzij het Concierge à la Carte concept. Aan boord verblijft u op basis van All-Inclusive en daarbovenop biedt Regent Seven Seas Cruises als enige rederij ook in elke haven enkele excursies gratis aan. Een unicum ! Deze rederij biedt u het beste van twee werelden, namelijk de persoonlijke service en gastronomie van een klein schip in combinatie met de mogelijkheden, entertainment en accommodatie van een groot schip. Aangezien de schepen origineel voorzien zijn voor een capaciteit van 900 passagiers en Regent Seven Seas Cruises slechts 700 gasten toelaat, creëert dit natuurlijk enorm veel ruimte per passagier.

Page 17: Cruise Plus Brochure 2012

17www.cruiseplus.be |

Regent Seven SeasCruises

Op deze luxeschepen legt de rederij haar gasten in de watten. Deze varende hotels hebben al heel wat onderscheidingen in de wacht gesleept : voor de uitstekende maaltijden die in “open seating” geserveerd worden, voor de extreem ruime suites, bijna allemaal met eigen balkon, voor de fijne wijnen die tijdens de lunch en het diner inbegrepen zijn maar vooral voor het gevoel van vrijheid aan boord,

waarbij iedereen als gast behandeld wordt zonder ooit aan regels of routines onderworpen te worden. Uniek bij Regent Seven Seas Cruises zijn de fantastische specialiteitenrestaurants : “Prime 7” (steakhouse) is er op de drie schepen en “Signatures” (Franse keuken) op de Seven Seas Voyager en de Seven Seas Mariner. Maak hier tijdens de cruise zeker een reservering : het is een culinaire ervaring die zijn weerga niet kent.

Cruise Plus beoordeling: Luxe in een zee van ruimte. Prachtige, luxueuze schepen die u de wereld laten ontdekken op een nooit geziene manier. In elke haven kunt u genieten van één van de gratis excursies. Er zijn cruises en er zijn vaarvakanties. In het Engels hebben ze daar een mooi woord voor : “Voyages”. Dat woord volstaat om aan te geven waar het bij Regent Seven Seas Cruises nu eigenlijk om draait. De uitstekende en vooral persoonlijke service, in combinatie met de fijne gastronomie en ongeëvenaarde suites maken van Regent Seven Seas een absolute topper in zijn soort !

Schepen van Regent Seven Seas Cruises

Seven Seas Navigator ****+Seven Seas Mariner *****Seven Seas Voyager *****

Belangrijkste Troeven

• in alle havens meerdere gratis excursies• kleinere, luxueuze schepen

(tot 700 passagiers)• zeer ruime suites• 1 schip met 90% suites met balkon

(Seven Seas Navigator)• 2 schepen met uitsluitend suites met

balkon (Seven Seas Mariner en Seven Seas Voyager)

• butler service vanaf categorie B• hoogstaande, persoonlijke service• uitmundende keuken• Le Cordon Bleu workshops• Concierge à la Carte

Bijzonderheden

• All-Inclusive : alle maaltijden, alle dranken en de fooien

• “open seating” in alle restaurants : u gaat aan tafel waar, wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord : USD• Legendary Journeys : langere cruises

naar exotische oorden

Page 18: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be18

| SEABOURN |

Aan boord van de 3 prachtige, gestroomlijnde, identieke schepen Seabourn Legend, Seabourn Pride en Seabourn Spirit treft u maximaal 204 passagiers aan die door 150 bemanningsleden in de watten gelegd worden. De spontane, ongedwongen en vooral ontspannen sfeer valt meteen op en geeft u het gevoel dat u op een groot privé-jacht verblijft. Het culinair niveau aan boord zal uw stoutste dromen

zeker overtreffen. U dineert dagelijks op absoluut topniveau in het bijzonder smaakvolle, elegante restaurant waar de bediening uitmuntend is. Alle maaltijden worden geserveerd met zéér goede, aangepaste wijnen, die uiteraard inbegrepen zijn in de prijs. Het peil van de persoonlijke service ligt even hoog als in de beste hotels en restaurants aan land. Opvallend is ook dat u in uw suite kan dineren met bediening aan tafel ! Uiteraard is er 24u/24u roomservice beschikbaar met inbegrip van kaviaar, die andermaal inbegrepen is in de prijs.

Waarom Seabourn? Seabourn-klanten zijn gesofistikeerde, veeleisende en ervaren reizigers. Ze kunnen perfect inschatten wat de beste kwaliteit is. Hun verwachtingen zijn dan ook zeer hoog en hun oordeel streng. Seabourn stelt dan ook de perfecte cruise samen voor hen en ontvangt dan ook terecht regelmatig de hoogste onderscheidingen en de meest lovende kritieken. Met de vijf sterren die elk Seabourn-schip sieren bewijst de rederij Seabourn iedere dag opnieuw dat ze aan de absolute top van de cruisewereld staat. Er zijn verrassend veel publieke ruimtes aan boord maar verwacht geen Broadway-shows. Wie wil genieten en ontstressen kan dat : van complete rust tot en met de beoefening van watersporten vanaf een uitklapbaar platform aan de achtersteven van elk schip.

Page 19: Cruise Plus Brochure 2012

19www.cruiseplus.be |

Seabourn

Seabourn staat vandaag voor absolute topklasse. De rederij werd in 1987 opgericht met een duidelijke filosofie voor ogen : de meest luxueuze cruises aanbieden aan boord van de meest elegante schepen ter wereld. Seabourn wou daarmee de klant aanspreken die in een luxehotel de beste kamer reserveert en die aan boord van een schip een suite neemt. In een ruim en elegant kader vindt de verwende

gast een sfeer terug die past bij zijn eigen levensstijl. De schepen zien er door hun formaat en slanke uiterlijk meer uit als een luxe privé-jacht dan als een cruiseschip. De suites zijn zeer ruim en uiterst luxueuze. Ze zijn allemaal voorzien van grote ramen, een aparte zithoek, koelkast, televisie, videospeler en veel bergruimte. De minibar is voorzien van heerlijke drankjes die u zelf vooraf kiest.

Cruise Plus beoordeling: De Seabourn Pride, Spirit en Legend hebben precies de juiste grootte om ook kleine, exclusieve havens aan te doen. Beleef een cruise in unieke luxe, perfect afgestemd op uw wensen. Deze 3 identieke jachten zijn een klasse apart : stemmig versierde lounges, een fijnproeversrestaurant met vrije tafelkeuze, een casino, een bar, een uitgekiend amusementsprogramma, er is werkelijk voor iedereen wat wils. De uitsluitend met luxesuites uitgeruste jachten bieden hun passagiers exclusieve gastvrijheid in een stijlvolle omgeving. Discreet, maar steeds attent staan de bemanningsleden voor u klaar. U kan zich verheugen op fantastische ontdekkingen waarbij het savoir-vivre tot de hoogste kunst verheven wordt. Voor mensen die houden van een luxueuze, exclusieve verwencruise, waar het hen aan niets zal ontbreken en men geen fooien accepteert, is cruisen in ‘Seabourn Style’ de juiste keuze.

Schepen van Seabourn

Seabourn Legend *****+Seabourn Pride *****+Seabourn Spirit *****+

Belangrijkste Troeven

• kleine wendbare schepen• alleen suites• onberispelijke service• absolute topgastronomie• vaarroutes over heel de wereld• slechts 200 gasten aan boord• 24u/24u champagne en/of kaviaar

Bijzonderheden

• All-Inclusive : alle maaltijden, alle dranken en de fooien

• “open seating” in alle restaurants : u gaat aan tafel waar, wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord : USD

Page 20: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be20

| SEABOURN |

In juni 2009 begon een nieuw tijdperk voor Seabourn. De vraag naar zeer luxueuze schepen was zo groot dat de rederij niet kon achterblijven. De Seabourn Odyssey, de Seabourn Sojourn en de Seabourn Quest zijn dan ook de nieuwste generatie luxeschepen van Seabourn.Wie aan boord komt van deze gloednieuwe schepen mag zich verwachten aan een totaal nieuw concept, een verfrissend nieuw design met

een zachte toets die naar het hedendaagse lounge-gevoel overhelt. Dit alles is perfect in balans gebracht om trouwe Seabourn-gasten met alleen het allerbeste te blijven verwennen.Met deze 3 identieke schepen biedt Seabourn meer “yachting life” dan ooit tevoren : 90% hutten met privé-balkon, meer hutcategorieën, meer zwembaden en whirlpools, een grotere spa, meer restaurants en bars en meer entertainment.Deze schepen zijn één van de ruimste ter zee. Mede door de manier waarop de ruimte ingevuld werd zal u zich onmiddellijk thuis voelen aan boord. De bars en lounges zijn kleinschalig en intiem. In de concierge lounge “Seabourn Square”, die zich in het hart van elk schip bevindt en zowel de receptie als de excursiebalie, het computercentrum, de bibliotheek en de koffiebar herbergt, staat de bemanning dag en nacht klaar om uw verblijf aan boord en aan land tot in de puntjes en naar uw persoonlijke wensen te verzorgen.

Het leven in openlucht concentreert zich op en rond het ruim opgezet Patio Deck, de ideale plek om met medepassagiers uren te keuvelen over nieuwe ontdekkingen en/of plannen voor de volgende dagen. Op de dubbele ligbedden op het Sun Terrace is het ook heerlijk toeven met een boek. Voor actievere passagiers zijn er activiteiten in overvloed : golfcompetities, kookdemonstraties, windsurfen vanaf het watersportplatform en conditietraining in het fitness center of in één van de 2 buitenzwembaden. Als het er wat rustiger aan toe mag gaan kunt u zich heerlijk laten verwennen in de spa of tijdens gratis Massage Moments aan dek of kunt u genieten van het ontspannend effect van één van de 6 whirlpools.

Page 21: Cruise Plus Brochure 2012

21www.cruiseplus.be |

De gevierde chef Charlie Palmer is alom gekend onder de gasten van Seabourn. Zijn vooruitstrevende kijk op de Amerikaanse keuken wordt tentoongespreid in “The Restaurant” waar porselein en kristal glimmen. Houdt u van een vleugje avontuur, dan zult u uw gading zeker vinden in “Restaurant 2”, waar u het onverwachte mag verwachten. Deze avant-garde eetgelegenheid serveert gerechten

met een intense smaak die perfect aangevuld worden met uitgelezen wijnen. In “The Colonnade”, een indoor/outdoor themarestaurant dat een ongekende variëteit biedt, kunt u de chefs aan het werk zien terwijl ze uw favoriet gerecht klaarmaken in de open keuken. Dineert u liever in een informele sfeer, dan kunt u terecht in de ”Patio Grill”.

Cruise Plus beoordeling: deze nieuwe generatie Seabourn schepen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust, fijne gastronomie, luxe en ontspanning in combinatie met een uitstekende service! Kortom : dit is de absolute top !

Schepen van Seabourn

Seabourn Odyssey *****+Seabourn Sojourn *****+Seabourn Quest *****+

Belangrijkste Troeven

• kleine, middelgrote schepen• allemaal suites waarvan 90% met eigen

balkon• onberispelijke service• absolute topgastronomie• vaarroutes over heel de wereld• slechts 450 gasten aan boord• 24u/24u champagne en/of kaviaar

Bijzonderheden

• All-Inclusive : alle maaltijden, alle dranken en de fooien

• “open seating” in alle restaurants : u gaat aan tafel waar, wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord : USD

Seabourn

‘s Avonds begeven gasten zich van hun suite naar één van de salons, van het restaurant naar het theater of van het casino naar de night club, worden flessen ontkurkt en worden speciale momenten op diverse manieren ingevuld : in de “Observation Lounge” doet het uitzicht hunkeren naar nieuwe horizonten, in “The Club” zweeft een paar behoedzaam over de dansvloer, in de “Grand Salon” geven entertainers en muzikanten het beste van zichzelf en aan dek swingt een groep vrienden de sterren van de hemel. The life of Seabourn!

Page 22: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| SILVERSEA CRUISES |

22

Silversea Cruises is een relatief jonge rederij die zich tot doel stelde om voor de ‘happy few’ onvergetelijke cruises te organiseren aan boord van kleine, luxueuze schepen. De naam Silversea Cruises onderlijnt dit streven : het suggereert luxe en kwaliteit in combinatie met de romantiek van zeereizen. De rederij mikt resoluut naar de top van luxueuze verwennerij en gaat geen inspanning uit de weg om dat doel

te bereiken. Silversea Cruises is een van de grootste successen in de cruisewereld en heeft vriend en vijand verrast door op een relatief korte periode een vaste plaats in het luxesegment van de cruisemarkt te verwerven. Dit resultaat is voor een groot deel te danken aan de redelijke prijzen die de rederij vraagt voor het niveau van service dat aangeboden wordt. Silversea is een ideale keuze voor mensen die houden van een topproduct zonder rekening te moeten houden met extra uitgaven voor dranken en fooien. Als u van luxe en gastronomie houdt, houdt u ongetwijfeld ook van Silversea Cruises !

Waarom Silversea Cruises? Authentieke luxe is vaak een geur, een textuur, een beeld of een smaak die emoties opwekt en het levensgenot verdiept. Bij Silversea Cruises is luxe meer dan “All-Inclusive” op zijn best : iedere wens vervuld zien, dagelijks genieten van exotische bestemmingen, intieme en romantische avonden beleven, … Silversea Cruises biedt u een waaier aan nieuwe ervaringen in een perfect tijdskader waarbinnen u ongedwongen vreugde, absolute voldoening en puur genot beleeft. De wereld van Silversea Cruises biedt u kortom het allerbeste. Silversea Cruises creëert telkens opnieuw buitengewone cruises met unieke kansen om pittoreske havens te bezoeken in een intieme sfeer en ongeëvenaarde luxe. Ontdek de Europese vakkennis die in elk detail schuilt, gaande van de ruime suites en perfecte service tot de fijne keuken en All-Inclusive filosofie. Prachtige en intieme restaurants nodigen u uit om nieuwe vrienden te ontmoeten, een romantische avond met twee door te brengen of die ene speciale gelegenheid in gezelschap te vieren.

Page 23: Cruise Plus Brochure 2012

23www.cruiseplus.be |

Ooit al eens gedacht aan een expeditiecruise in stijl ? Dit kan met de luxueuze Silver Explorer, het eerste expeditieschip van Silversea Cruises. Het werd in 1998 onder de naam Prince Albert II gelanceerd en vaart vandaag onder de naam Silver Explorer. Het werd volledig ingericht en uitgerust volgens de gebruikelijke normen van Silversea Cruises. Aan boord van de Silver Explorer maakt

u een expeditiecruise in beperkt gezelschap (maximum 132 gasten) en geniet u van de luxe en het comfort van een echt cruiseschip. Heel wat excursies worden uitgevoerd met de 8 eigen zodiacs, onder leiding van specialisten die tijdens heel de cruise aan boord zijn en regelmatig uitgebreide lezingen geven die u een dieper inzicht verschaffen in allerlei facetten van de bezochte gebieden. Aan boord heerst een gezellige, ongedwongen sfeer. Smokings en cocktailjurken hoeft u niet mee te brengen. Ook hier verblijft u op basis van All-Inclusive.

Silversea Cruises

Schepen van Silversea

Silver Cloud *****+Silver Explorer *****+Silver Shadow *****+Silver Spirit *****+Silver Whisper *****+

Silver Wind *****+

Belangrijkste Troeven

• kleine, wendbare schepen• mooie, ruime suites• 80% van de suites heeft een balkon• onberispelijke service• topgastronomie• slechts 296 tot 540 passagiers (Silver

Explorer heeft slecht 132 gasten aan boord)

Bijzonderheden

• Silversea Cruises “All-Inclusive” formule: alle maaltijden, alle dranken en de fooien

• “open seating” in het restaurant: u gaat aan tafel wanneer en met wie u wenst

• munteenheid aan boord : USDCruise Plus beoordeling: Een gezellige intieme sfeer, nooit geziene faciliteiten en een ongeëvenaarde dienstverlening zijn het handelsmerk van Silversea Cruises. De elegante schepen hebben uitsluitend suites aan boord. De legendarische gastvrijheid en vriendelijk-heid van het personeel in combinatie met de All-Inclusive formule maken de schepen tot echt exclusieve luxeschepen. Wijnen, cocktails, haventaksen en fooien : alles is inbegrepen in de prijs. Zo kunt u uw budget perfect op voorhand inschatten! De persoonlijke stijl van de familie Lefebvre, die uniek is in de cruisewereld, is terug te vinden aan boord van elk schip. De vijf schepen zijn even elegant en ruim als prachtige hotels en even warm en aantrekkelijk als luisterrijke woningen. Omwille van al deze troeven wordt Silversea Cruises jaar na jaar tot de beste rederij ter wereld verkozen ! Kortom, deze rederij is uitermate geschikt voor mensen die fijne gastronomie en service weten te appreciëren.

Page 24: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

| UNIWORLD BOUTIQUE RIVER CRUISES |

24

Met meer dan 30 jaar ervaring is Uniworld Boutique River Cruises een marktleider op het gebied van riviercruises. De vloot bestaat uit elegante, comfortabele, luxueuze schepen met gemiddeld 130 gasten aan boord, die op de mooiste rivieren in Europa, Rusland, China, Vietnam, Combodia & Egypte varen. De schepen van Uniworld Boutique River Cruises behoren tot de meest luxueuze vloot die

de Europese waterwegen bevaart. Alle schepen werden ontworpen met het oog op het welzijn en het comfort van de passagiers. Zowel vanuit het salon als vanuit uw hut kunt u tijdens de vaart genieten van de prachtige landschappen die aan u voorbijglijden. Uniworld Boutique River Cruises neemt u mee op een onvergetelijke reis langs historische waterwegen die hun geheimen langzaam maar zeker zullen prijsgeven. De schepen meren zowel in grote steden als in pittoreske dorpen aan. Tijdens een cruise met Uniworld Boutique River Cruises bezoekt u beroemde en beruchte plaatsen op een aangename, comfortabele manier en valt u een ongeëvenaarde persoonlijke service door een professioneel getrainde, Engelstalige bemanning ten deel.

Waarom Uniworld River Cruises? Een riviercruise kiest men meestal op basis van het vaarschema en niet op basis van het schip. Elk schip heeft zijn eigen karakter en daar gaan - afhankelijk van uw eigen behoeftes en verwachtingen - enkele voor- en/of nadelen mee gepaard maar één ding staat als een paal boven water: Uniworld Boutique River Cruises is topklasse, zowel wat de accommodatie als de service, de fijne keuken (topkwaliteit en originele presentatie) en de organisatie betreft. De excursies, de transfers en de dranken tijdens de lunch en het diner zijn van perfecte kwaliteit. Daarbovenop is dit allemaal inbegrepen in de prijs en dus een groot pluspunt. Andere pluspunten zijn o.a. de zeer gedetailleerde plattegronden die in elke haven gratis ter beschikking liggen bij de receptie en het Quietvox systeem (u krijgt een individuele ontvanger mee met een bijbehorend oortje) dat de kwaliteit van de excursies aanzienlijk verhoogt. We kunnen deze rederij dan ook met een gerust hart aanbevelen !

Page 25: Cruise Plus Brochure 2012

25www.cruiseplus.be |

Aan boord van de schepen van Uniworld Boutique River Cruises heerst een verfijnde, doch ontspannen sfeer. U kunt uw dagen invullen zoals u dat zelf wil : kaarten in de bibliotheek, demonstraties bijwonen, uw conditie op peil houden in de fitness, u laten verwennen in het schoon-heidssalon, uw kennis verruimen tijdens een lezing, deelnemen aan een excursie, genieten van een cocktail of gewoon een boek lezen aan dek.

De hutten zijn ruim, comfortabel en stijlvol ingericht. De faciliteiten zijn vergelijkbaar met die van zeer goede hotels : een ruime badkamer met bad en/of douche, meestal een zithoek met sofa en 2 stoelen, veel bergruimte, een kaptafel met make-up spiegel, een haardroger, individueel regelbare airconditioning, een kluisje en paraplu’s. De meeste hutten hebben grote ramen, vaak van vloer tot plafond, en de grotere hutten en suites hebben een French balcony of zelfs een balkon. In de badkamer vindt u dikke, zachte handdoeken van Christy.

Uniworld Boutique River Cruises

Schepen van Uniworld

Douro Spirit ****Prince Abbas ****River Ambassador ****River Baroness ****River Beatrice *****River Countess ****River Duchess ****River Empress ****

Belangrijkste Troeven

• zeer uitgebalanceerde vaarroutes• luxueuze hutten met Savoir Beds en Christy

handdoeken• alleen buitenhutten• zeer fijne keuken• uitgebreide wijnkaart• prachtig ontworpen schepen met een

maximaal panoramisch zicht• Engelstalig personeel• excursies inbegrepen

(met Quietvox System)

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Uniworld Boutique River Cruises : vol pension, frisdranken, bier en wijn tijdens de lunch en het diner, mineraalwater in de hut, 24u/24 koffie en thee

• open seating (u bepaalt zelf hoe laat en met wie u dineert)

• munteenheid aan boord : EUR binnen Europa, USD buiten Europa

Cruise Plus beoordeling: Uniworld Boutique River Cruises bewijst dat een riviercruise niet oubollig is ! Varen met Uniworld Boutique River cruises is ontspannen, genieten, lekker eten, veel cultuur opsnuiven en dit allemaal op modernen luxueuze schepen. De rederij slaagt er telkens opnieuw in om van elke cruise een feest te maken ! Zelfs kinderen en jongeren vinden een dergelijke cultuurvakantie op het water een aangename en interessante ervaring. Dankzij Uniworld Boutique River Cruises kan jong en oud een fantastische cruise beleven op de meest indrukwekkende waterwegen.

De keuken is zeer fijn en verzorgd. De gerechten zijn zeer gevarieerd en worden door hoog gekwalificeerd personeel opgediend in een elegante omgeving. Aan land kunt u deelnemen aan inbegrepen excursies onder leiding van Engelstalige gidsen die u vol enthousiasme meenemen op een reis door de geschiedenis en langs de culturele hoogtepunten van de bezochte havens.

River Princess ****River Queen ****River Royale ****River Saigon ****River Tosca ****River Victoria ****S.S. Antoinette *****

Page 26: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be26

| HOLLAND AMERICA LINE |

Dankzij haar rijk verleden is Holland America Line een maatschappij waarvan de naam wereldwijd met respect uitgesproken wordt. Door de jaren heen heeft zij haar traditie van kwaliteit en service nooit opgegeven. Terwijl de meeste rederijen blijven werken aan grotere schepen met meer passagiers, kiest Holland America Line bewust voor minder passagiers, meer vrijheid en meer ruimte. Vanaf het

moment dat u aan boord stapt, merkt u het verschil ! De vriendelijke en toegewijde Indonesische en Filippijnse bemanning, opgeleid in de eigen hotelschool in Jakarta, staat altijd voor u klaar. Service recht uit het hart, met een glimlach gebracht. Holland America Line beschikt over 15 luxueuze schepen die gezamenlijk meer dan 280 havens aandoen in heel de wereld maar vooral in de Caraïben, Alaska, Mexico, het Panamakanaal, Europa, Australië, …

Waarom Holland America Line? Holland America Line is dé specialist voor cruises in Alaska. De grootste staat van Noord-Amerika, de langste kustlijn, de hoogste berg, de meeste nationale parken : in Alaska vindt u alles in de overtreffende trap. Vaart u van Seattle of Vancouver naar Anchorage, een route die ook wel “Inside Passage” genoemd wordt, dan passeert u langs de eilanden voor de kust van Canada en betreedt u het Glacier Bay National Park. Holland America Line biedt tevens de mogelijkheid om uw cruise voor- of achteraf uit te breiden met een land tour in Alaska zoals bvb een tocht met de McKinley Explorer (trein met glazen koepel) door het Denali National Park, naar Klondike via de White Pass & Yukon Route Railroad met adembenemende vergezichten, over de Poolcirkel naar Prudhoe Bay aan de Noordelijke Ijszee en zoveel meer ! Alaska met Holland America Line is een must !

Page 27: Cruise Plus Brochure 2012

27www.cruiseplus.be |

Holland America Line

Schepen van Holland America Line

Amsterdam ****Eurodam ****+Maasdam ****Nieuw Amsterdam ****+Noordam ****+Oosterdam ****Prinsendam ****Rotterdam ****

Belangrijkste Troeven

• grote schepen met veel ruimte per passagier (max 2.100 passagiers)• Indonesische en Filippijnse bemanning• Alaska-specialist• elk schip heeft een overdekt zwembad• meerdere restaurants• zeer geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar• repeaters worden beloond vanaf de

1ste cruise

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Holland America Line : vol pension inclusief koffie, thee en ijswater

• “As You Wish Dining” : 3 manieren om ’s avonds te dineren (de klassieke Main Seating of 1e zitting, de Late Seating of 2e zitting en de Open Seating waarbij u zelf bepaalt hoe laat en met wie u dineert)

• munteenheid aan boord : USD• wereldcruise

Cruise Plus beoordeling: Holland America Line is een vaste waarde in de cruisewereld. Zeer traditioneel maar toch zeer modern. Mooie schepen, zeer ruime hutten en restaurants die u de fijnste keuken bieden. De rederij doet haar naam absoluut eer aan : elk jaar zijn er meer en meer cruises vanuit Amsterdam en Rotterdam. Zo hoeft u zelfs niet te vliegen om te kunnen genieten van het fantastische aanbod.

Holland America Line laat u de wereld zien. Al meer dan 130 jaar staat Holland America Line bekend om haar uitstekende service en onvergelijkbare vaarschema’s. De verschillende schepen van Holland America Line zijn zo ontworpen dat ze de sfeer van een luxe hotel combineren met de gemakken van thuis. Elegante trappenhuizen en teakhouten dekken maar ook stemmige lounges en zeer

moderne voorzieningen. De schepen van Holland America Line zijn eigenlijk varende musea. Kostbare kuntvoorwerpen en schilderijen die doen denken aan de Nederlandse ontdekkingsreizen in de 17de en 18de eeuw, aangevuld met beelden en wandschilderijen van heden-daagse kunstenaars en grote boeketten bloemen. In 2008 introduceerde Holland America Line het As You Wish dining concept. Dit betekent dat u vanaf nu bij reservering kunt opgeven of u elke dag op hetzelfde uur, aan dezelfde tafel en met dezelfde tafelgenoten wenst te dineren

of de voorkeur geeft aan dineren wanneer en met wie u wenst. De ene verdieping van het restaurant is voorbehouden voor 1e en 2e zitting terwijl u op de andere verdieping tussen 17u15 en 21u terecht kunt. Verkiest u As You Wish dining, dan kunt u dagelijks tot 16u een tafeltje reserveren maar u kunt zich ook gewoon naar het restaurant begeven op het tijdstip dat u het best past.

Ryndam ****Statendam ****Veendam ****Volendam ****Westerdam ****Zaandam ****Zuiderdam ****

Page 28: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be28

| NORWEGIAN CRUISE LINE|

Norwegian Cruise Line is de bedenker van het “Freestyle Cruising” concept. Dankzij een overvloedige keuze in restaurants, bars, lounges, huttypes, suites, zwembaden, boetieks, etc biedt dit concept de gasten meer vrijheid.

Zowel voor de lunch als het diner kunt u kiezen uit minstens 14 restaurants. Voor de hoofd- en buffetrestaurants hoeft u niet vooraf te reserveren. Voor de kleinere en intiemere specialiteitenrestaurants (waaronder o.a. een Aziatisch, een Frans, een Italiaans, een Japans, een Steakhouse, een Teppanyaki en een Outdoor Grill) is reserveren aangewezen.

Niet alleen qua restaurants maar ook qua huttypes is de keuze zeer ruim. Norwegian Cruise Line biedt immers meer diverse suites dan om het even welke rederij. Alle suites hebben minibar, koffie/cappuccino-apparaat, butler service, conciërge service, ’s avonds hors d’oeuvres, toegang tot de Concierge Lounge en toegang tot de Courtyard ruimte met privé-zwembad, zonnedek, wirlpool en fitnessruimte. Wat dacht u van een Courtyard Villa, een Owner’s Suite, een Courtyard Penthouse, een Penthouse Suite, een Spa Suite met een eigen wirlpool en vrije toegang tot de Mandara Spa, of een Garden Villa met privé-balkon, zonnedek, 3 slaap- en badkamers en een grote zitkamer met vleugelpiano ?

Waarom Norwegian Cruise Line? Zoals reeds aan de buitenkant te zien is zijn de schepen van Norwegian Cruise Line zeer kleurrijk gedecoreerd. Dit brengt een vrolijke, speelse sfeer met zich mee waardoor men een nog groter vakantiegevoel krijgt. Speciale stoelen, aparte verlichting, felle kleuren : het hoort er allemaal bij !

Page 29: Cruise Plus Brochure 2012

29www.cruiseplus.be |

Norwegian Cruise Line besteedt ook veel aandacht aan de service aan boord. Er werden extra bemanningsleden ingezet om een nog betere service te garanderen. Momenteel is er ongeveer één bemanningslid per hut beschikbaar. Freestyle Cruising, dat is vrijheid met

een hoofdletter. Zo is een smoking niet nodig als u daar niet voor te vinden bent en bepaalt u zelf waar, wanneer en met wie u aan tafel gaat. Sommige schepen hebben tot 20 restaurants aan boord. Een beduidend andere aanpak dus. Families komen bij Norwegian Cruise Line zeker aan hun trekken. Er zijn heel wat hutten met verbindingsdeur waarvan ook de balkons een verbindingsdeur hebben, alsook hutten die geschikt zijn voor grote families. Behalve de spectaculaire zwembaden met glijbanen zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar is er geanimeerde opvang, voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er kinderprogramma’s per leeftijdsgroep en zelfs

Norwegian Cruise Line

Schepen van Norwegian Cruise Line

Norwegian Dawn ***+Norwegian Epic ****Norwegian Gem ****Norwegian Jade **** Norwegian Jewel ****Norwegian Pearl ****Norwegian Sky ***+Norwegian Spirit ***+Norwegian Star ***+Norwegian Sun ***+Pride of America ***+

Belangrijkste Troeven

• Freestyle Cruising• veel vrijheid • ruime keuze qua huttypes• prachtige suites• tot 21 verschillende eetgelegenheden• grote, moderne schepen• veel dekruimte• prachtige shows• specialist op Hawaii• zeer kindvriendelijk

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Norwegian Cruise Line : vol pension, koffie, thee en ijswater

• “Freestyle Dining” : u kunt dagelijks een ander restaurant kiezen op de door u gewenste tijd lunchen of dineren met wie u wenst. Voor de specialiteitenrestaurants is er een extra cover charge te betalen en reserveert u best op voorhand.

• munteenheid aan boord : USD

Cruise Plus beoordeling: Norwegian Cruise Line is dé rederij voor families met kinderen en mensen die van luxe houden in een ongedwongen sfeer. Een cruise met de familie kan niet stuk bij Norwegian Cruise Line. Vermits u kunt eten waar, wanneer en met wie u wenst zonder uw galakledij te moeten aantrekken is het vakantiegevoel voortdurend aanwezig ! Er zijn talloze faciliteiten en activiteiten voorzien voor de kinderen, waardoor de ouders extra vrije tijd hebben. Norwegian cruise Line biedt voor elk wat wils, zonder ook maar één moment van verveling !

voor tieners zijn er aangepaste programma’s ! Natuurlijk zijn er ook talrijke activiteiten voor volwassenen zoals een klimmuur, bowlingbanen, balsporten, bungee trampoline, minigolf, tafeltennis en zoveel meer. Norwegian Cruise Line is voorlopig de enige rederij die Hawaï aanbiedt vanuit Hawaï. Andere rederijen vertrekken altijd vanuit een haven in de Verenigde Staten waardoor de cruise zowel op de heen- als de terugreis minstens 4 zeedagen omvat.

Page 30: Cruise Plus Brochure 2012

| www.cruiseplus.be

|AQUA EXPEDITIONS |

30

Francesco Galli Zugano, oprichter en CEO van Aqua Expeditions had een droom: bezoekers naar ‘s werelds laatste ongerept gebied brengen, de Amazone. Toen hij als vice president voor een luxerederij in de Galápagos werkte realiseerde hij zich dat hetzelfde model voor de Amazone zou kunnen werken. Hij wou mensen de kans geven om de regio van nabij te beleven zonder het milieu te schaden. In 2008

lanceerde Aqua Expeditions zijn eerste schip: de MV Aqua. De formule bleek zo’n succes dat de vraag het aanbod al snel oversteeg. In april 2011 kwam dan ook een tweede schip in de vaart : de MV Aria. Aqua Expeditions biedt unieke, luxueuze expeditiecruises aan naar het hart van de Amazone, waar dolfijnen roze zijn, waterlelies een diameter van bijna 2 meter hebben en vogels een grotere kleurenpracht tentoon spreiden dan de mooiste regenboog. Hier ervaart u de wereld zoals ze in het begin der tijden was : rijkelijk gevuld met de meest diverse diersoorten, bomen die ongehinderd uitgroeien tot reuzen en bloemen die overal welig tieren. Een zwerm papegaaien die in een boomtop neerstrijkt, een brulaap die van de ene tak naar de andere springt of een voorhistorisch ogende kaaiman die voorbij zwemt zijn echt geen uitzondering en wie weet ziet u zelfs een anaconda... Slechts een handvol gelukkigen hebben tot nu toe het afgelegen nationaal park van Peru, het Pacaya Samiria Reserve, bezocht. De gidsen die de lezingen aan boord verzorgen en de excursies begeleiden kennen dit gebied als hun broekzak. De meeste van hen groeiden op in het regenwoud van de Amazone en kunnen putten uit hun eigen ervaring en een onmetelijke kennis van planten, dieren, plaatselijke gebruiken en legendes die traditiegetrouw van generatie op generatie overgedragen wordt. Per 8 passagiers is 1 gids beschikbaar.

Page 31: Cruise Plus Brochure 2012

31www.cruiseplus.be |

Eén van de wonderbaarlijkste ervaringen tijdens uw cruise op de Amazone zijn de bezoeken aan de mensen die in de kleine rivierdorpen wonen, de ribereños. Grote trossen bananen liggen op de oevers te wachten tot ze verscheept worden in handgemaakte kano’s, kleurrijke was ligt te drogen in de zon, kinderen duiken plots op vanuit het dichte oerwoud en een oud dametje lijkt wel erg gehecht

aan de reusachtige tarantula die ze als huisdier houdt. Hier past iedereen op ieders kinderen. Het leven is niet gemakkelijk maar het biedt wel waarden zoals veiligheid en stabiliteit, die in de ontwikkelde landen soms ver te zoeken zijn.Als u na een leerrijke dag boordevol nieuwe indrukken moe maar voldaan terug aan boord komt, wordt u ondergedompeld in niets dan luxe. Geen betere remedie dan een hete douche om de vermoeidheid te verdrijven en niets zaliger dan even op adem komen met uw favoriete

Aqua Expeditions

Schepen van Crystal Cruises

Aqua *****Aria *****

Belangrijkste Troeven

• kleine, luxueuze schepen (maximaal 32 gasten)

• bijzonder ruime, luxueuze suites• uitmuntende service• unieke routes• Gourmet-keuken met topchef

Pedro Miguel Schiaffino

Bijzonderheden

• steeds inbegrepen bij Aqua Expeditions: vol pension inclusief koffie, thee en mineraalwater alsook wijn en bier tijdens lunch en diner

• alle excursies zijn inbegrepen• munteenheid aan boord: USD

Cruise Plus beoordeling:

Aqua Expeditions is dé rederij als u de Amazone op haar best wilt zien en beleven! Prachtige hutten, schitterende vaarroutes, perfecte service … dit alles maakt deze expeditie tot een unieke en nooit eerder meegemaakte cruise-ervaring !

aperitief bij de hand terwijl de Peruviaanse topchef Pedro Miguel Schiaffino, die tevens eigenaar is van het 5-sterrenrestaurant Malabar in Lima, de bereiding van zijn overheerlijke creaties overschouwt. Zijn gerechten zijn geïnspireerd op de Peruviaanse keuken waarin nog steeds invloeden terug te vinden zijn van alle bevolkingsgroepen die ooit in Peru woonden. De inbegrepen fijne plaatselijke huiswijnen vullen de gerechten perfect aan.

Waarom Aqua Expeditions ? Aqua Expeditions is een rederij met een missie die niets aan het toeval overlaat. De service is tot in de puntjes verzorgd. In een uniek kader probeert Aqua Expeditions haar passagiers zoveel mogelijk bij te brengen over een unieke regio die echter zeer kwetsbaar is. Als pionier en enige aanbieder van luxecruises met kleine schepen naar het hart van de Amazone hecht Aqua Expeditions dan ook veel belang aan het behoud van het Amazonegebied.

Page 32: Cruise Plus Brochure 2012

| CRYSTAL CRUISES |

Cruise PlusT h e U l t i m a t e C r u i s e E x p e r i e n c e

Grote Markt 72 - 9100 Sint-Niklaas - Telefoon: 03-780.76.60 - Telefax: 03-778.15.42 - E-mail: [email protected] - Website: www.cruiseplus.be