Brochure Samenwerkvakanties 2012

12
Vrijwilligerswerk en toerisme gecombineerd in levensveranderende groepsreizen naar Ghana! geven avontuur ghana bijdragen luisteren reizen geschiedenis sterker zinvol natuur vriendschappen diaconale reis ervaring vakantie hoop mission-trip samenwerken cultuur west-afrika dienen helpen opbouwend gezelligheid plezier werk teamwork holidays samen groepen zon

description

Samenwerkvakanties organiseert levensveranderende werkvakanties (vrijwilligerswerk + toerisme) naar Ghana. Wil je zelf of met een eigen groep naar Ghana? Laat het ons weten op [email protected], www.facebook.com/samenwerkvakanties of @werkvakanties op Twitter! Wij organiseren graag alles tot in details voor jou/jullie!

Transcript of Brochure Samenwerkvakanties 2012

Vrijwilligerswerk en toerisme gecombineerd inlevensveranderende groepsreizen naar Ghana!

geven avontuur ghana bijdragen luisteren reizen geschiedenis

sterker zinvol natuur vriendschappen diaconale reis

ervaring vakantie hoop mission-trip samenwerkencultuur west-afrika dienen helpen opbouwend gezelligheidplezier werk teamwork holidays samen groepen zon

Unieke groepsreizen!Samenwerkvakanties organiseert voor groepen een op maat gemaakte mix van vrijwilligerswerk en toeristische uitstapjes naar Ghana. Samen met de lokale bevolking help je bij uiteenlopende projecten. Wij doen dit vanuit de christelijke opdracht om je naaste lief te hebben, maar een ieder die iets voor een ander wil betekenen is van harte welkom — dat geldt voor zowel deelnemers als de projecten waar we mee samenwerken.

Wij helpen graag met onze kennis, ervaringen en passie om jullie reiswensen te ontdekken. Zodra de wensen duidelijk zijn organiseren wij graag alles tot in de kleinste details, om uiteindelijk alle deelnemers een levensveranderende samenwerkvakantie te bieden!

Stel je reis samenHard werken of ook vakantie?

Hoeveel dagen en wanneer?

Welke soort uitstapjes?

Welke soort projecten?

Mate van comfort?

Wie gaan er mee?

Onze visieWij willen mensen, jong en

oud, de mogelijkheid bieden om iets voor de medemens te betekenen, levens

— zowel van de lokale bevolking als van jezelf — op een positieve manier te beïnvloeden

en misschien compleet te veranderen, door liefde en hulp te geven.

“Het is onmogelijk om in één keer de wereld te veranderen, maar je kunt wel de wereld

van één persoon veranderen!”We werken samen met vele verschillende organisaties, zowel met kleine lokale initiatieven, als met grote organisaties (bijvoorbeeld Compassion

International). Voorwaarde voor samenwerking is een gedeelde visie. We streven naar

structurele en duurzame samenwerking met alle organisaties waarmee

we samenwerken.

GhanaGhana, het land van de lach en de gastvrijheid, van religie en verdraagzaamheid. Het land dat je direct het gevoel geeft ‘welkom’ te zijn, een land met een befaamde cultuur en een roemrijk verleden en een oase van rust op een woelig continent. Dit alles heeft Ghana te danken aan haar bevolking.

✔ Veilig en stabiel✔ Ontwikkelingsland✔ Engels-sprekend✔ Vrijwilligers zijn welkom✔ Veel toeristische attracties✔ Aan zee voor verkoeling✔ Vriendelijke bevolking✔ Afrika voor beginners

feiten en cijfers ghana nederlandOntwikkelingsindex (HDI, 180 landen) 152 6

Levensverwachting 57 jaar 80 jaar

Analfabetisme 35% 1%

Leeft onder armoedegrens (€1 p/d) 29% 0%

Kindersterfte tot 5 jaar 11% 0,5%

Aantal mensen met HIV 2% 0,2%

Gemiddeld aantal schooljaren 9 jaar 16 jaar

Geen toegang tot gezuiverd water 44% 0%

Geen toegang tot behoorlijk sanitair 65% 0%

“Ghanezen zijn vriendelijk, openhartig en houden van feesten. Iedereen voelt

zich er al snel helemaal thuis.”

WerkOm een geslaagde mix van werk, ontspanning en toeristische uitstapjes te organiseren, kun je als groep één of meerdere soorten projecten kiezen. Je hoeft daarbij geen rekening te houden met specifieke benodigde kennis. Wil je juist jouw specifieke talenten en/of vaardigheden nuttig inzetten? Laat het ons weten, zodat we een bijpassend project kunnen vinden.

We bieden je een hele mooie werkplek:✔ veel voldoening: je ziet direct het resultaat van je inspanningen;

✔ gezellige en unieke werksfeer, waarin je veel leert over de cultuur én jezelf;

✔ keuze om full- of parttime te helpen;

✔ een onvergetelijke ervaring, waarin vaak nieuwe vriendschappen ontstaan;

✔ de kans om liefde, energie en tijd te investeren in mensen die dat nodig hebben.

sportbouwen &

klussen

kerken

natuuronderwijs

kinder-werk

Vakantie

KaKum NatioNal ParK arts ceNter Wli WatervalleN

mole NatioNal ParK

straNd

Fort elmiNa

moNKey saNctuary

Iets voor jou?We bieden unieke maatwerk werkvakanties aan; je hoeft dus niet langer te kiezen tussen vakantie of ontwikkelingshulp, maar krijgt bij ons een gevarieerde mix van deze twee.

Zowel jong als oud zijn bij ons van harte welkom. Jouw reiswens staat centraal en met goed overleg zijn er vele mogelijkheden. We doen ons uiterste best om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Doordat we geen grote organisatie zijn en zelf in Ghana wonen en werken, stellen wij ons flexibel op en wordt de betrokkenheid bij de projecten vergroot.

We hebben ruim 15 jaar ervaring met de Afrikaanse cultuur. Dat zie je terug in onze samenwerkvakanties, waarin we deze cultuur-kennis uiteraard graag met je delen.

Dankzij lage bedrijfskosten en een nauwe samenwerking met organisaties en bedrijven, kunnen we dit alles aanbieden tegen zeer voordelige tarieven.

Te vaak vergeten we de kracht van een lach, aardig woord, luisterend oor, compliment,

knuffel of gewoon om aan de ander te denken: ze kunnen een leven veranderen!

Leo Buscaglia (“Dr. Love”)

Samenwerken is samen naar één doel werken. Het is de

kracht om met gewone mensen, buitengewone

resultaten te bereiken!

Andrew Carnegie

gezinnen

bedrijven

kerken

verenigingen

scholen

bouwers & klussersgroene vingers

kinderwerkers

sportievelingen

tiener- en jeugdgroepen

(jong)volwassenen

50-plussers

Voorbeeldprogramma

WerkwijzeVERTREKHAL — Reiswens formuleren en reisprogramma aanvragenIn de vertrekhal is het mogelijk om informatie aan te vragen over jullie ideale samenwerkvakantie. Dit doe je door op de grote groene knop te klikken op www.samenwerkvakanties.nl. Aan de hand van de vragen op de website kun je ons laten weten wat voor soort reis jullie willen. We sturen je dan vrijblijvend een reisprogramma toe.

INCHECKBALIE — Deelnemers incheckenZodra er in goed overleg een voorlopig reisprogramma tot stand is gekomen en we de geschatte kosten daarvan hebben vastgesteld, is het tijd om deelnemers te werven. Zij kunnen zich ‘inchecken’ om deel te nemen aan jullie onvergetelijke en levensveranderende reis.

LOUNGE — Reisprogramma aanpassen en definitief boekenDe deelnemers zijn bekend, dus wij gaan druk aan de slag in Ghana met het opvragen van offertes om de definitieve prijs te kunnen vaststellen. Door de eerste aanbetaling te maken, kan de reis definitief geboekt worden.

BOARDING — De reis is definitief, wachten voor vertrekDe reis is definitief; jullie mogen ‘boarden’! Samen met de boekingsbevestiging sturen we een handige praktische lijst met dingen die geregeld moeten worden voor vertrek (zoals visum, vaccinaties en verzekering(en)) en een inpaklijst.

GATE CLOSING — Laatste weken voor vertrek, regel de laatste dingenNog een paar weken en dan vertrekken jullie naar Ghana. Is iedereen gevaccineerd en zijn de visums geregeld? Zo niet, het kan nog net als je snel bent. Gebruik de inpaklijst om te controleren of je helemaal klaar bent voor het avontuur.

VERTROKKEN — Vertrokken naar GhanaAkwaaba, welkom in Ghana! Je bent nu echt vertrokken naar Ghana. Via onze website kunnen familie en vrienden op de hoogte blijven van jullie belevenissen, natuurlijk kunnen ze ook reageren op de geplaatste berichten en foto’s.

TERUG — Weer terug in NederlandDe reis is helaas weer voorbij en je bent weer terug in het koude Nederland. Om je te helpen bij het delen van je ervaringen met familie en vrienden, ontvang je van ons een fotoalbum van jullie reis. Hopelijk heb je volop genoten en zien we je snel weer een keertje terug in Ghana!

VERTREKHAL INCHECKBALIE LOUNGE BOARDING GATE CLOSING VERTROKKEN TERUG

“Ik vraag me af wIe er armer zIjn;ghanezen of nederlanders?!”

“Het wAs een HeLebIjzondere unIeke ervarIng en ik zou zo weer meegAAn!”

Als gezin hebben wij deze bijzondere verrijkende reis mogen maken. De groep was een eenheid en we zijn allemaal gegroeid

in ons geloofsleven. We konden veel met elkaar lachen, maar ook huilen. We waren open en eerlijk naar elkaar. De sfeer was goed en we waren onder de indruk van de Ghanese bevolking. Wij mochten

kinderen liefde en aandacht geven, sporten

met de kinderen en schoollokalen opknappen. Ieder op zijn eigen plek.

Dit project zullen wij nooit meer vergeten. Samenwerkvakanties

bedankt voor de organisatie! Het is fijn om te weten dat de gemeente

achter ons stond, zowel financieel als in gebed.

Onze reis naar Ghana is niet samen te vatten in een paar woorden of zinnen, wat hebben wij een geweldige tijd gehad daar! Ghana is echt een ongelooflijk mooi land, maar zo arm. De

mensen zijn zo positief en energiek! Echt heel indrukwekkend om te zien. Het geeft je een

andere kijk op het leven in Nederland!

God wil dat wij ons bewegen om Zijn liefde uit te de-len aan de mensen die dat het hardst nodig hebben!

Het was een bijzondere tijd waarin we Gods aanwezigheid hebben mogen proeven. We konden een sterke band opbouwen met de kinderen, wat

uiteindelijk leidde tot een emotioneel afscheid. God heeft grote dingen gedaan en heeft mij ook mogen gebruiken om verandering in het leven van anderen

te brengen. Dat is iets wat zo mooi is; daar wil ik graag nog meer van zien!

Ondanks de ongelofelijk grote materiele armoede en chaos die er in Ghana heerst, hebben de mensen zoveel

vertrouwen in God. Overal zie je kraampjes die een naam dragen waarin God wordt geprezen en waarin ze hem groot maken! Stel je voor dat we hier de ‘God is

groot’-supermarkt zouden hebben.

Afrika heeft mij van binnen geraakt en

veranderd! Ik heb gezien hoe mensen met weinig, heel erg gelukkig kunnen zijn. De aanwezigheid van God proef je meer, want

er zijn minder afleidingen. Ik heb er hard gewerkt met een schitterend

bouwteam en we hebben duidelijk resultaat geboekt! Ontzettend dankbaar ben

ik dat ik deze kans heb gekregen. We hebben

jonge kinderen blij gemaakt en veel nieuwe mensen ontmoet. De reis en de samenhang tussen 50 verschillende mensen was misschien nog het

allermooist.

In Ghana is alles anders! De wegen, de huizen, de mensen, de mentaliteit, de gewoontes, echt alles! Het is niet voor te stellen hoe het er is, totdat je er bent geweest. Ik vond het een geweldige ervaring om met de kinderen te werken. Blije gezichten te zien toen we bij het weeshuis aankwamen; onbetaalbaar! Het is heftig om te zien dat ze zo weinig

hebben, maar toch altijd een lach op hun gezicht hebben.

De Ghana-reis heeft veel voor mij betekend en heeft mij veranderd tot wie ik nu mag zijn. God heeft veel wonderen en bijzondere dingen aan mij laten zien. Ik vond het geweldig om de liefde van God door te geven aan de weeskinderen. Ik ben mij echt bewust geworden dat het geweldig is om te werken

voor Gods koninkrijk en hem te mogen dienen.

“Ikheb

geleerdom metminder

genoegente nemen”

Als je dit weet...Waarom zou ik zelf naar Ghana gaan, in plaats van rechtstreeks geld geven?Meegaan op een samenwerkvakantie zal jouw leven en die van de betrokken Ghanezen op een positieve manier beïnvloeden en misschien wel compleet veranderen! Dat je helemaal naar Ghana komt om niet alleen geld, maar ook tijd, energie en liefde te geven vinden de Ghanezen zeer bijzonder en bemoedigend. Geld kan nooit de plek van een mens innemen. Je kunt er geen liefde, troost, steun, bemoediging of respect mee kopen.

Is een paspoort met visum nodig?Een geldig paspoort met een visum van de Ghanese ambassade is noodzakelijk om Ghana binnen te mogen gaan.

Heb ik inentingen nodig?Ja, de vaccinaties voor gele koorts, DTP en Hepatitis zijn verplicht voor deelname aan een samenwerkvakantie. Daarnaast is het gebruik van een ant i -malar iamiddel verplicht,

om malaria zoveel mogelijk te voorkomen. Neem voor de vaccinaties en informatie over anti-malariamiddelen tijdig contact op met de GGD in jouw regio.

Heb ik verzekering(en) nodig?Ja, een reisverzekering met dekking voor vrijwilligerswerk is verplicht; zo kun jij zorgeloos op reis en kunnen wij je zorgeloos ontvangen. In samenwerking met onze verzekeringspartner kunnen we je voorzien van uitstekend advies en in één keer de verzekeringen voor alle deelnemers regelen.

Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen in Ghana?• Je maakt een belangrijk verschil, door mensen te helpen die het echt nodig hebben;• Je leert Ghana en haar cultuur op een andere manier kennen, dan wanneer je alleen als toerist komt;• Het is een leuke, gezellige en onvergetelijke ervaring;• Je maakt vrienden, zowel in de groep als met de Ghanezen;• Je wordt je meer bewust van de

medemens en culturen;• Je creëert betrokkenheid in

je omgeving bij wat je gaat doen.

...ben je klaar voor vertrek!Heb ik ervaring of een opleiding nodig voor de projecten?Nee, dit is niet nodig. Wel horen we het graag indien je ervaring of een opleiding hebt die bij één van de gekozen projecten aansluit, zodat jouw extra kennis en ervaring nuttig ingezet kunnen worden.

Hoeveel kost een werkvakantie?Een reis is al te boeken vanaf € 1.250,- en kan oplopen tot zoveel jij voor je reis te besteden hebt. Samenwerkvakanties biedt reizen op maat aan, zo kun je zelf de mate van comfort kiezen (denk aan bijvoorbeeld accommodatie en vlucht), de verhouding van werk en vakantie (aantal toeristische uitstapjes), de keuze van de projecten en de duur van de reis. Al deze aspecten spelen een rol bij de totstandkoming van de totaalprijs.

Op welke manier is de reissom opgebouwd?De totale reissom is opgebouwd uit de deelnemers- en projectbijdrage.

De deelnemersbijdrage is dat deel dat voor iedereen gelijk is en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

• Reiskosten: vlucht, accommodatie, vervoer in Ghana, eten en drinken en toeristische uitstapjes;• Organisatiekosten: wij organiseren alles tot in de kleinste details voor jullie;• Uniek fotoboek: zo kun je je mooiste herinneringen eenvoudig delen met familie en vrienden!

De projectbijdrage is het bedrag dat nodig is om het vrijwilligerswerk te verrichten bij jullie gekozen project(en) en wordt in de meeste gevallen bij elkaar gebracht door het voeren van acties met de groep. Houd er rekening mee dat de kosten van visum, vaccinaties en verzekeringen niet bij de reissom zijn inbegrepen.

Ik ben enthousiast geworden! Hoe kan ik mijn groep aanmelden?Ga naar www.samenwerkvakanties.nl en klik op de groene knop, bovenaan de pagina. Na het invullen van de benodigde gegevens kun je het formulier versturen. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Je kunt ons ook altijd per e-mail bereiken op [email protected]. We zien er naar uit om jullie in Ghana te mogen ontvangen!

samenwerkvakanties

facebook.com/samenwerkvakanties

twitter.com/werkvakanties

youtube.com/samenwerkvakanties

flickr.com/samenwerkvakanties

[email protected]

Skype of chat met ‘samenwerkvakanties’

+233 (0)20 - 08 79 871

www.samenwerkvakanties.nl