BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

12
Het BovenIJ ziekenhuis: persoonlijk, verbindend en ondernemend Zorg goed voor elkaar Urologie BovenIJ ziekenhuis: persoonlijke aandacht en snel terecht, pagina 7 Ervaringen van patiënten, pagina 3,5,7,9 Diabetes: dag in, dag uit, pagina 7 Het gaat goed komen!, pagina 5 Angst wegnemen bij kinderen, pagina 11 BovenIJ ziekenhuiskrant Verder in deze editie: Pagina 9 - Vraagt u maar! Zorgverleners uit het BovenIJ ziekenhuis beantwoorden een veel gestelde vraag uit de praktijk. - Pluscertificaat voor diabeteszorg Pagina 11 - Help mee fouten voorkomen november 2015 www.bovenij.nl Voet- en enkelspreekuur Praten over dementie, pagina 11 Ingang spoedeisende hulp tijdelijk verplaatst, pagina 3

description

De BovenIJ ziekenhuiskrant gaat over de zorg die wij verlenen. Patiënten vertellen over hun ervaringen, dokters beantwoorden vragen.

Transcript of BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Page 1: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Het BovenIJ ziekenhuis:persoonlijk, verbindend en ondernemend

Zorg goed voor elkaar

Urologie BovenIJ ziekenhuis: persoonlijke aandacht en snel terecht, pagina 7

Ervaringen van patiënten, pagina 3,5,7,9

Diabetes: dag in, dag uit, pagina 7

Het gaat goed komen!, pagina 5

Angst wegnemen bij kinderen, pagina 11

BovenIJ ziekenhuiskrant

Verder in deze editie:Pagina 9- Vraagt u maar! Zorgverleners uit het

BovenIJ ziekenhuis beantwoorden een veel gestelde vraag uit de praktijk.

- Pluscertifi caat voor diabeteszorg

Pagina 11- Help mee fouten voorkomen

november 2015

www.bovenij.nl

Voet- en enkelspreekuur

Praten over dementie, pagina 11

Het gaat goed komen!, pagina 5

Voet- en enkelspreekuur

Ingang spoedeisende hulp

tijdelijk verplaatst, pagina 3

Page 2: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Tinnitus maskeerder is beschikbaar in al onze modellen

pieterse terwel grevink richt zich op huisvestingsvraagstukken in de gezondheidszorg en houdt

zich vooral bezig met de wisselwerking tussen huisvesting en bedrijfsvoering.

huisvesting met zorg

www.ptg-advies.nl

TANDARTSEN EN MONDHYGIËNISTEN

DE NOORDERBOOG

Elzenhagensingel 3011022 LA Amsterdam

T: 020 6323944T: 020 3317215

[email protected]

T. 020 - 6323944T. 020 - 3317215

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

De praktijk heeft ruime openingstijden.

T. 020 - 6323944T. 020 - 3317215

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

De praktijk heeft ruime openingstijden.DE PRAKTIJK HEEFT RUIME OPENINGSTIJDEN

Zaterdag zijn wij op afspraak geopend

Elzenhagensingel 3011022 LA AmsterdamT: 020 6323944 T: 020 3317215Zaterdag zijn wij op afspraak [email protected]

De praktijk is gevestigd nabij het stadsdeelkantoor, naast het ROC gebouw.

TANDARTSEN EN MONDHYGIËNISTEN

DE NOORDERBOOG

Elzenhagensingel 3011022 LA Amsterdam

T: 020 6323944T: 020 3317215

[email protected]

T. 020 - 6323944T. 020 - 3317215

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

De praktijk heeft ruime openingstijden.

T. 020 - 6323944T. 020 - 3317215

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

De praktijk heeft ruime openingstijden.DE PRAKTIJK HEEFT RUIME OPENINGSTIJDEN

Zaterdag zijn wij op afspraak geopend

samen maken we de toekomst

Unica Bodegraven B.V Beneluxweg 2 2411 NG Bodegraven 0172-644144

www.unica.nl

Page 3: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

3

Het is tijd voor schouderklopjes!

“Weet u, ik lag in zo’n bed, met meerdere men-sen op zaal en iedereen had wel wat. Natuur-lijk, we liggen daar niet voor ons lol, we zijn al-lemaal ziek, maar toch. Ik ben Amsterdammer, dus ik heb overal een antwoord op.

Geklaag over eten? Nou zeg ik, stel: je bent moeder van vier kinderen en die moet je te eten geven. En stel, je bent moeder van 300 kinderen en die moet je te eten geven. Denk je dat er verschil is? Het is toch lekker?

Niet zeuren. Heb oog voor hoe iedereen zijn best doet.”

Het begon allemaal met zijn darmen. Hij was de hele dag gezellig op stap geweest met zijn vrouw. Als ze thuiskomen zegt zijn vrouw dat ze het eten op gaat zetten. “Niet voor mij, zegt hij. Ik voel me niet lekker.” Hij had zich al wat eerder op de dag niet lekker gevoeld, maar wilde zijn vrouw er niet mee lastig vallen, bang dat ze zich teveel zorgen zou maken. Maar eten, nee, daar moest hij niet aan denken.En toen ging het snel. Tintelingen in zijn vingers, hartklachten zo leek het. Hun dochter werd gebeld, de ambulance kwam eraan en het volgende moment is hij in het BovenIJ ziekenhuis, zo herinnert hij zich. “Ze hebben iets onder m’n tong gedaan, waardoor ik onder zeil ging. En dat was het begin van vier dagen opname. Niet leuk natuurlijk, maar ik heb veel bewondering voor de aandacht die ik van iedereen heb gekregen. Zusters, dokters, alle lof! En ook lof voor het ambulancepersoneel. Zij stelden mijn vrouw en dochter gerust dat het geen hartinfarct was.”

“Ik moest ook een darmonderzoek ondergaan. Geen prettig vooruitzicht, maar de dames van de afdeling hebben zo intens met me gespro-ken, alles uitgelegd en me op mijn gemak gesteld. Ik vond het echt bijzonder. Later nam de arts ook nog alle tijd om het met me door te spreken. Die persoonlijke aandacht terwijl je het zelf moeilijk hebt is echt goud waard.”

“Nadien heb ik me vier weken wel enorm zorgen gemaakt. Ik zal toch niet dit? Ik zal toch niet dat? Ik voelde me futloos en doelloos. Gelukkig kwam het verlossende bericht dat mijn darmen schoon waren. En toen vond ik het tijd om jullie te bellen; de zorg was echt goed voor elkaar.”

“Van gemopper wordt niemand beter. Dat gebeurt al zoveel. Kennelijk is het moeilijker om je waardering uit te spreken. En dus pakte ik de telefoon, ik vond het tijd voor schouderklopjes!” Aan de lijn is meneer Bakker (78) uit Amsterdam-Noord.

Bouwen aan de toekomst

Op de nieuwe standplaats is ruimte voor maxi-maal zes ambulances en één reservevoertuig. Na de oplevering van de uitrijdpost starten de verbouwwerkzaamheden van de spoedeisende hulp.

Gemakkelijk voor uOp de huidige spoedeisende hulp bouwen we een nieuw ‘spoedplein’. Na de verbouwing kunt

u aan één balie terecht voor spoedeisende hulp en huisartsenhulp. Ter plaatse wordt dan gekeken welke zorg u nodig heeft.

Andere vernieuwingenOok de gipskamer en de polikliniek urologie zijn vernieuwd. Met al deze vernieuwingen wil-len wij laten zien dat wij de zorg voor u graag goed voor elkaar hebben. Nu en in de toekomst.

Ingang spoed-eisende hulp tijdelijk verplaatst. Let op: Op dit moment kunt u de spoedeisende hulp alleen bereiken via de hoofdingang van het ziekenhuis. De ingang aan de ach-terzijde is tijdelijk niet te gebruiken.

Na de verbouwing van onze operatieafdeling en de bouw van het nieuwe dagcentrum lopen er sinds juni van dit jaar weer bouwvakkers rond op het ziekenhuisterrein. Het is u misschien al wel opgevallen. Aan de achterzijde wordt, op het moment dat we dit schrijven, de laatste hand gelegd aan de nieuwe ambulance uitrijdpost. Op 10 november wordt de uitrijdpost officieel in gebruik genomen.

de heer Bakker

Verbouwing eerste hulp en huisartsenpost, polikliniek urologie, gipskamer en ambulance uitrijdpost

Een onderzoek of behandeling terwijl u licht slaapt Angst voor een onderzoek of behandeling komt veel voor. Ook vervelende ervaringen kunnen angst versterken. Door patiënten licht in slaap te brengen (met een moeilijk woord heet dit sedatie) ervaren patiënten minder tot geen ongemak, stress, angst of pijn tijdens een (onplezierige) behandeling of onderzoek.

Carla van Wijngaarden en Louis Blom werken als Sedatie Praktijk Specialist in het BovenIJ ziekenhuis.

Louis: ‘Sedatie betekent letterlijk het verlagen van het bewustzijn. Met slaapmiddelen via een infuus in een ader van de hand of arm brengen we de patiënt in slaap. Tijdens het onderzoek of behandeling houden wij de patiënt in de gaten. Een voordeel ten opzichte van narcose is dat de lichaamsfuncties normaal blijven werken. Dat betekent dat de patiënt zelf blijft ademen en slikken.’

Carla: ‘Door de lichte slaap ondergaan patiënten het onderzoek meer ontspannen. Patiënten zijn slaperig, maar kunnen tijdens het onderzoek nog wel met de artsen en verpleegkundigen communiceren. Toch slapen de meeste patiënten of worden soms tussendoor een beetje wakker, maar hebben dan geen pijn. In het BovenIJ ziekenhuis is een (lichte) slaap onder andere mogelijk bij onderzoeken van de maag, darm, lever, urinewegen, longen en baarmoeder.

Florien ten Cate, gynaecoloog: ‘Een onderzoek of behandeling onder sedatie gebeurt altijd in overleg met de arts en is afhankelijk van de gezondheidssituatie van de patiënt. Een voorbeeld van een

gynaecologische behandeling die wij onder (lichte) slaap aanbieden is de Novasure behandeling. Dit is een behandeling voor vrouwen in de pre-menopauze met hevig menstrueel bloedverlies. Voordelen voor de patiënt die (licht) slaapt zijn: opname van 2 uur op het Dagcentrum en geen narcose. Patiënten ervaren de behandeling hierdoor als minder belastend en het is ook beter in te passen in de privésituatie. Voor onderzoek naar en behandeling van menstruatieproblemen kunnen vrouwen, na verwijzing door de huisarts, een afspraak maken op gynaecologie polikliniek.’

Kijk voor meer informatie over de Novasure behandeling of een onderzoek onder (lichte) slaap (sedatie) op onze website.

Louis en Carla

Ervaringen zijn belangrijkIn de zorg zijn (persoonlijke) ervaringen van groot belang voor de keuze van een ziekenhuis. Als ziekenhuis vinden wij het belangrijk dat patiënten die hun zorg aan ons toevertrouwen die zorg als goed ervaren. Of dat nu het eerste contact is via de telefoon, de behandeling door een medisch specialist, of het verblijf op een verpleegafdeling. Iedere patiënt heeft zijn of haar eigen ervaringen. Die ervaringen bereiken ons inmiddels op allerlei manieren. Via de medewerkers van ons ziekenhuis, via de huisartsen, via compliment- of klachtbrieven van patiënten, via onze eigen ideeënbus en steeds vaker ook via sociale media of op websites als zorgkaartnederland.nl. In deze krant leest u een aantal verhalen van patiënten. Wij leren graag van uw ervaringen om onze zorg nog verder te verbeteren. Ik moedig u daarom aan om uw ervaringen met ons te delen. We luisteren graag naar u en proberen met uw ervaringen iets te doen. Ook als u suggesties heeft voor verbetering van onze zorg, ho-ren we die graag!

Edwin van der MeerVoorzitter Raad van Bestuur ([email protected])

Hoe ervaart u onze zorg? Op de website zorgkaartnederland.nl kunt u uw ervaring met ons ziekenhuis delen.

Page 4: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Praktijk voor mondhygiëneLinda Adriaanse

www.loveyourteeth.nl

www.oim.nl | Volg ons ook op

Steunkousen kunnen helpen bij: vermoeide, pijnlijke benen

spataderen dikke enkels of benen

Wij houden spreekuren in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam. Bel, na verwijzing van je huisarts, voor een afspraak.

OIM Orthopedie Amsterdam t (020) 589 10 50

adv_LEV_190_275_032014.indd 1 18/03/14 16:51

adv_LEV_190_275_032014.indd 1 18/03/14 16:51

MAAK NU KENNIS MET VERS AAN TAFEL MAALTIJD-SERVICE EN ONTVANG 2 GRATIS MAALTIJDEN OP UW EERSTE BESTELLLING VAN 6 MAALTIJDEN EN

BETAAL SLECHTS €22,36 i.p.v €33,54

• Geniet van het gemak gratis bezorging

aan huis!

• Gemakkelijk te bereiden in de magnetron

of oven

• Ruim assortiment lekkere en gezonde

maaltijden

• Grote keuze uit vegetarische en dieet-

maaltijden

• Al onze maaltijden voldoen aan de Richt-

lijnen Gezonde Voeding

• Geen afname verplichting

Neem voor informatie of uw bestelling contact op met de klantenservice van Vers aan Tafel Maaltijdservice: 0900-66 66 123 (€0,10 p/m)Ma. t/m vrij. van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uurwww.versaantafel.nl

222222maaltijden maaltijden maaltijden

gratisgratisgratisgratisgratisgratis

adv_LEV_190_275_032014.indd 1 18/03/14 16:51

Geldig tot 30-11-2015 Actiecode 201513

In der Schmiedinghausen 36 | D-57392 Bad Fredeburgwww.hotelampark.nl |[email protected] Reserveringlijn Nederlands gesproken: 0049-2974-96250 van 09.00 uur tot 18.00 uur

In der Schmiedinghausen 36 | D-57392 Bad Fredeburgwww.hotelampark.nl |[email protected] Reserveringlijn Nederlands gesproken: 0049-2974-96250 van 09.00 uur tot 18.00 uur

4 daagse (3 nachten)„Alles inclusief vakantie“

Dit TOP arrangement is geheel nieuw in Sauerland... kom genieten en laat u ver-rassen Het 4 Daags All-in arrangement

SLECHTS € 159,- pp Hotel Am Park Top arrangement op basis van eigen vervoer

Inbegrepen• 3x overnachten• 3x een luxe ontbijtbuffet• 3x een heerlijk 3 gangen diner• Dagelijks een gratis lunchpakket.• Dagelijks uw consumpties gratis tussen 18.00 uur en

23.00 uur (bieren, wijnen, jenevers, frisdrank, vruchtesappen, koffi e, thee)

• Geheel nieuwe autoroutes en wandelroutes• Inclusief een GRATIS boottocht.• GRATIS gebruik van het zwembad in bad Fredeburg.• GRATIS een uitstapjesboekje en een plattegrond van

het Sauerland• 1 avond met gezellige live muziek.

Landhotel Am Park

Page 5: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

5

Een nieuwe knie op maatPatiënten die last hebben van artrose in de knie kunnen in het BovenIJ ziekenhuis een knieprothese op maat krijgen volgens de innovatieve Signature-methode.

Knie op maatLukas Lisowski: ‘Bij de Signature-methode maken we voor de operatie eerst een 3D-mal om de positie van de prothese te bepalen. Deze techniek is ontwikkeld om de knieprothese nauwkeurig te kunnen plaatsen. Zo krijgt iedereen een knie op maat, passend bij de lichaamsbouw van de patiënt. Voorheen konden we de positie pas bepalen tijdens de operatie. Met de nieuwe methode past de knieprothese beter. Elke patiënt kan in principe in aanmerking komen voor deze methode.’

Ervaring de heer De Boer In augustus 2015 heeft meneer de Boer een nieuwe knie met de Signature-methode gekregen. De Boer: ‘Dat ik een versleten knie had, wist ik eigenlijk pas na onze laatste vakantie. Ik beklom de Vesuvius vulkaan en weer op weg naar beneden ging mijn knie opspelen. De huisarts zei: “zoek maar een goede knieëndokter op”. Onze buurvrouw had net een operatie aan haar knie in het BovenIJ ziekenhuis achter de rug en was daar erg tevreden over. Mijn vrouw had ook een stukje over de Signature-methode in het krantje gelezen. Dus heb ik maar meteen een afspraak gemaakt. Na de operatie was ik snel weer op de been. De volgende dag kon ik zelf de trap op- en aflopen en mocht ik naar huis.

Het lopen zonder krukken ging me zo goed af dat ik de krukken die ik meekreeg niet heb gebruikt. Zoals elke vrijdag ging ik ook even bij mijn broer langs. Ook daar moest ik een trap op en dat ging prima. Mijn broer zei: “wanneer moet je nou naar het ziekenhuis?”Ik ben al geweest, zei ik. Hij wilde het niet geloven. Mijn broer en zijn vrouw hebben beiden knieklachten. Door mijn positieve ervaring en snelle herstel hebben ze binnenkort ook een afspraak in het BovenIJ ziekenhuis.’

Fysiotherapeut Björn van der Gaag, van Fitness & Fysiotherapie Toptraining in Volendam: ‘Kort na zijn operatie kwam meneer de Boer bij mij voor verdere revalidatie. Ik was verrast door de goede beweeglijkheid van de knie, zowel bij het strekken als het buigen. Er was nauwelijks sprake van een zwelling. Hierdoor kon hij direct starten met de oefeningen om zo de kracht in de knie weer op te bouwen. Dat is echt een belangrijk verschil. Meestal hebben patiënten een behoorlijke zwelling en kunnen ze de knie beperkt buigen.’

Lukas: ‘De ingreep is sneller en daardoor minder belastend voor de patiënt. Bovendien is door de korte operatietijd de kans op complicaties minder. Met een sneller herstel tot gevolg.’

Voet- en enkelspreekuur

De heer en mevrouw de Boer met hun kleindochter Britt

Bevolkingsonder-zoek BorstkankerIn Nederland vindt al geruime tijd het bevolkingsonderzoek borstkanker plaats. Dankzij het onderzoek wordt borstkanker vaker vroeg ontdekt bij vrouwen van 50 tot en met 75 jaar. Hierdoor is de kans groter dat de be-handeling succes heeft.

Nieuwe locatie busDe bus van het bevolkingsonderzoek staat regelmatig aan de achterzijde van het BovenIJ ziekenhuis. Binnenkort krijgt de bus een nieuwe standplaats aan de voorzijde van het ziekenhuis.

Zorg rondom borstkanker Femke van de Kamp en Gea Visser zijn casemanager borstkanker. Zij begeleiden vrouwen die te maken krijgen met borst-kanker. Femke: ‘Als een vrouw te horen krijgt dat zij kanker heeft, dan spelen er heel veel vragen door haar hoofd. Ze kan zich zorgen maken, angstig en verdrietig zijn.’ Gea: ‘Wij kunnen dat beetje extra steun geven, doordat we de tijd nemen om ook de persoonlijke gevoelens te bespreken en daarin te adviseren.’

Het BovenIJ ziekenhuis is verbonden aan het Oncologisch Centrum Amsterdam, het grootste oncologisch samenwerkings-verband in Amsterdam van het BovenIJ ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (OLVG Oost en OLVG West).

Gea Visser (l) en Femke van de Kamp

Patiënten wachten vaak te lang met het zoeken van professionele hulp bij voet- en enkelklachten. Op het voet- en enkelspreekuur van de orthopedie polikliniek kunnen patiënten terecht voor de behandeling van voet- en enkelklachten.

Ellen ter Keurs, or-thopedisch chirurg in het BovenIJ zieken-huis: ‘Elke patiënt krijgt een persoonlijk behandelplan waarin we rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van

de patiënt. We maken altijd een röntgenfoto van de voeten en afhankelijk van de klachten kan er ook een MRI-, CT-scan of echografie ge-maakt worden. De orthopedisch chirurg kiest in overleg met de patiënt voor een operatie of een behandeling met hulpmiddelen. Bij veel voetklachten kan een operatie voorko-men worden door goed advies over de juiste steunzolen of passende schoenen. Daarvoor is een orthopedisch schoenmaker aanwezig, die de patiënt advies geeft over de mogelijkheden

van orthopedische schoenen of direct steunzo-len kan aanmeten.’

Ook patiënten die na een enkel blessure langdurig klachten houden zijn vaak goed te behandelen. Deze behandeling kan bestaan uit het starten van de juiste fysiotherapie. Geeft de normale therapie geen gewenst resultaat dan zou een kijkoperatie (arthroscopie) van de enkel een goed resultaat kunnen geven.

Met een verwijzing van de huisarts kunt u een afspraak maken voor het voet- en enkelspreekuur. Vraag uw zorgverzekeraar of een bezoek aan het voet- en enkelspreekuur in uw polis wordt vergoed. Hiermee voorkomt u financiële verrassingen. Orthopedie polikliniek: 020-6346556.

Ervaring de heer de WaartNog maar kort geleden is de heer de Waart geopereerd aan zijn enkel, en nu al voelt hij dat het goed zit. De aanleiding was minder fraai. Vlak voor zijn zomervakantie blokkeerde zijn enkel, hij kon niks meer. “Een heel gek gevoel. En toen kwam dokter

ter Keurs. Ze deed onderzoek, en op de MRI zag ze dat een operatie onvermijdelijk was: botsplinters door mijn hele enkel en slijtage.”

Zijn vakantie verliep daardoor anders dan gepland, maar hij keek uit naar herstel. En die operatie verliep voorspoedig. “Het was eigenlijk zelfs gezellig”, zegt hij met een lach. “Ik moest vroeg komen, was al snel

gereed gemaakt voor de operatie, komt er in de operatiekamer een vrouw naar mij toe en vraagt: “herkent u me nog?” Ik goed kijken, bleek het dokter ter Keurs te zijn, maar in een operatiepak met een haarnetje op zag ze er wel anders uit, haha.”“Na de operatie verliep het ook vlot. Ik had thuis al geoefend om met krukken te lopen, dus zodra ik bij kwam en wat had gegeten, ging ik mijn bed uit om te oefenen met de fysiotherapeut. En voor het middaguur mocht ik al naar huis! Ik belde mijn vrouw maar die moest eerst nog even één van de kinderen naar school brengen. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan.”

Na een dag of tien heeft hij de krukken aan de kant gelegd en probeert het nu zonder. “Ik heb nog wel last, de voet is nog dik en de hechtingen zijn er net uit, dus dat is altijd even spannend. Zeker als de steunkous eraf is en je weer je eigen sokken aan hebt. Tijdens de controle liet dokter Ter Keurs me de foto’s zien van vóór en ná de operatie. Wat een verschil: de ene is net een krater vol splinters en de ander mooi leeg. Het gaat goed komen!”

Lukas Lisowski

de heer de Waart

Afspraak op de polikliniek? Neem altijd het volgende mee: de verwijsbrief, een geldig legitimatiebewijs, een bewijs van ziektekostenverzekering, een actueel medicatie overzicht (gratis af te halen bij uw apotheek) en een patiëntenplaatje. Lees meer op bovenij.nl

Page 6: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

PRIJS-WINNENDRECEPT

VOOR MEER INFORMATIE ZIE WWW.BOUWSTEENTJES.NL

OF NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONS INFORMATIETEAM: Huib van Leeuwen 06 22 91 63 95 of Jeroen Majoor 06 53 15 38 99

BOUWSTEENTJESGewichtsverlies is niet altijd gewenst. Door ziekte, ouderdom of gebrek aan eetlust kan de weegschaal steeds een beetje minder aanwijzen. Bij dit onbedoelde gewichtsverlies wordt ook veel spierweefsel afgebroken. Dat kan leiden tot minder kracht, vermoeidheid en een verminderde weerstand. Extra eiwitrijke voeding kan dit proces tegengaan. Wat meer eten en ook wat vaker tussendoortjes die extra energie en eiwit leveren. Dat dit ook lekkere tussendoortjes kunnen zijn, bewijst het Bouwsteentje. De Bouwsteentjes hebben de vorm en smaak van een gebakje en zijn verkrijgbaar in vier verschillende smaken.

EIWITRIJKDe Bouwsteentjes zijn een bron van hoogwaardige melkeiwitten. Ondanks het kleine gebakje bevat iedere Petit Four al 8 gram hoogwaardig eiwit. Eiwitten zijn essentieel voor groei en ontwikkeling en leveren energie en bouwsto� en voor het behoud van de spieren. Tevens zijn eiwitten belangrijk voor de aanmaak van nieuw weefsel en bloedvaten, bijvoorbeeld bij het herstel van wondgenezing. Daarnaast voor afweer tegen infecties en draagt eiwit bij tot de vorming van gezonde botten. Eiwitten zijn nodig voor het transporteren van sto� en in het bloed en zijn bouwsto� en van hormonen. Iemand die mager, ziek of ondervoed is heeft meer hoogwaardige eiwitten nodig.

IN HET VRIESVAK BIJ UW JUMBO EN IN DE KOELKAST THUISBouwsteentjes zijn diepgevroren, verpakt per 4 stuks in dezelfde smaak. U vindt de Bouwsteentjes in het diepvriesvak bij uw Jumbo supermarkt in de buurt. Verkrijgbaar in de smaken aardbeien, banaan, chocolade en bosvruchten, 4 stuks voor € 4,99. Eenmaal ontdooid kunnen de Bouwsteentjes nog 5 dagen in de koelkast bewaard worden.

BOUWSTEENTJES VOOR EN TIJDENS UW HERSTELDankzij de hoge concentratie melkeiwitten (8 gram per portie) zijn Bouwsteentjes een uitkomst bij (dreigende) ondervoeding. Ze versterken de conditie en bevorderen het herstel. Maar Bouwsteentjes zijn meer dan een voedingssupplement. Het is vooral een traktatie, een gebakje. Heerlijk bij de ko� e of thee, of als nagerecht.

PRIJSWINNEND CONCEPTHet concept “Bouwsteentjes” is in 2008 met een 1e prijs voor innovatie beloond. Omdat het voor iemand met erge slikproblemen niet mogelijk is om van de Bouwsteentjes te genieten is “Easy-to-Eat” ontwikkeld en is ook Easy-to-Eat in 2009 met de eerste prijs voor innovatie beloond. Easy-to-Eat wordt op natuurlijke basis gemaakt en bevat geen E-nummers.

Page 7: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

7

Dag in, dag uit leven met diabetes

“In het begin gaat het in sneltreinvaart. Je kind wordt opgenomen, je leert prikken, omgaan met spuiten en doseringen en pas thuis komt het besef: mijn kind heeft iets wat nooit meer weggaat. Ieder feestje, iedere vakantie, ieder dagje weg. Leven met diabetes is een feit.”

Tom is inmiddels 10 jaar en denkt zelf dat hij het zich herinnert sinds zijn vijfde. “Hé, dacht ik, die andere kinderen spuiten nooit, en ik wel, waarom is dat? Wat is er allemaal aan de hand?” Ook de wijkverpleegkundige kwam op school om de insuline in de gaten te houden. Nu hij groter is hoeft dat niet meer en kan hij de pomp die hij heeft zelf instellen en bedienen.

Als tienjarige weet hij moeiteloos op te som-men wat snelle en langzame suikers zijn, en wanneer hij wat nodig heeft. “Als ik op de grond val vanwege te lage suikers, dan moet ik dus iets hebben wat snel opgenomen wordt. Limonade smeren in mijn wangen bijvoor-beeld, maar dat vind ik echt heel vies.”

Vrijheid door de pomp In het begin hield zijn moeder lijstjes bij van hoeveel koolhydraten in het eten zaten, met allerlei ingewikkelde rekenformules. En dan moest je daarna zelf spuiten. Inmiddels heeft Tom een pomp. Uit die pomp komt een slange-tje wat in Tom zijn lichaam zit. Voordat je gaat

eten voer je de koolhydraten in en de pomp rekent dan uit hoeveel insuline erbij moet. Een stuk eenvoudiger dan altijd maar moeten spuiten. “Dat geeft een stukje vrijheid terug, toch blijft het altijd in je leven. Diabetes dag in dag uit. Er is geen dag meer zonder. Vroeger had ik een ingebouwde klok, mijn telefoon was heilig; ik moest bereikbaar zijn.”

SchoolkampEen mijlpaal was schoolkamp. Voor het eerst ging Tom “alleen” weg, zonder vader of moeder. Ook voor zijn moeder was de uitdaging groot. Zij boekte een aantal dagen Texel, in de buurt van het schoolkamp. “Mocht er iets zijn, dan ben ik in de buurt. Maar ik heb me niet hoeven laten zien, heerlijk dat het goed ging.”

Tom vindt het zeker niet leuk, maar is er nu wel aan gewend. “Het is gewoon zo”, zegt hij nuchter. Hij laat zich zo min mogelijk belem-meren. “Het is iets wat je krijgt en ik moet het er maar mee doen”. Wijze woorden voor een jongen van tien. Hij zit op voetbal en staat aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd die ze mogen spelen in het stadion van Volen-dam. Sporten doet hij dus gewoon. Wel met pomp, die wat verstopt zit onder een knieband die hij om zijn bovenbeen draagt. Hij is zo fanatiek dat hij veel adrenaline aanmaakt. Sporten zonder pomp is dan geen optie.

Hoop is er ook nog. Hoop op verdere ontwikkelingen dat het leven met diabetes nog draaglijker maakt. “Ik kan er best oud mee worden, maar bij alles wat ik doe moet ik er rekening mee houden.”

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinde-ren en jongvolwassenen met diabetes in Amsterdam. Zij krijgen hier 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. Bij Diaboss leren kinderen (en ouders) en jongvolwassenen zoveel mogelijk zelf de verantwoordelijk-heid te nemen, zodat ze minder snel ziek worden en dat ze een zo gewoon moge-lijk leven kunnen leiden. Diaboss is een initiatief van de kinderdiabetesteams van het BovenIJ ziekenhuis, Sint Lucas Andreas ziekenhuis en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG West en OLVG Oost). Kijk op diaboss.nl voor meer informatie.

Anderhalf was Tom. Zijn moeder vond hem al een paar dagen flink vervelend. Dreinerig, niks was goed en vooral heel veel dorst. Alleen maar drinken, niet willen eten. “Toen ging er een lampje branden”, vertelt de moeder van Tom. En dat was maar goed ook. Tom bleek een glucosewaarde van 31,8 te hebben, daar waar tussen de 4 en 8 goed is. Vanaf dat moment verandert hun leven.

Urologie: persoonlijke aandacht en snel terecht

Een snelle en persoonlijke behandeling, dat kenmerkt de urologische zorg in het BovenIJ ziekenhuis. Urologen Cobi Reisman, Risto Lazarov, Maarten Schaaf en Ruud Vleeming passen hun praktijk en werkwijze aan aan de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Snel terecht, persoonlijke aandacht en eventueel vervolgonderzoek zoveel mogelijk op een dag.

Schaaf: “De nadruk is veel meer komen te liggen op een zo kort mogelijk traject en behandeling met volle persoonlijke aandacht; we merken dat patiënten dat zeer waarderen. Een patiënt kan altijd binnen een week terecht en heeft direct contact met de uroloog, die alle onderzoeken en behandelingen zelf uitvoert.

Blijkt dat een operatie nodig is, dan kan dat in de meeste gevallen binnen 2 weken na de diagnose.’

De voordelen van een kleiner zieken-huis optimaal benutKorte lijnen, dat kenmerkt het BovenIJ ziekenhuis. “Dat is een groot pluspunt”, vindt Lazarov. “Bij verwij-zing kiezen we op basis van de klacht

vaak voor één van onze versnelde trajecten of themapoli's, zoals hematurie (bloedplassen), plasklachten, incontinentie of erectieproblemen. Er heerst een gezamenlijk streven om de patiënt zo snel en zo goed mogelijk te behandelen. Passend bij het motto van het ziekenhuis: “ zorg goed voor elkaar!”

Nierstenen? Onze niersteenchirurgie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. We beschikken over de modernste niersteenvergruizer. Met flexibele scopen kunnen we via de urinewegen tot in de verste gedeelten van de nier, met behulp van laser, nierstenen behandelen. Wij behandelen ook zeer complexe en uitgebreide urinewegstenen via een kijkoperatie.

Samenwerking bij prostaatkankerBij de behandeling van prostaatkanker is het belangrijk dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Wij doen de volledige diagnostiek, nemen alle tijd om de uitslagen, consequenties en verschillende behandelings-mogelijkheden met patiënten en familie te bespreken. Is een operatie noodzakelijk, dan werken we samen met andere ziekenhuizen.

Andere themapolikliniekenHet BovenIJ ziekenhuis heeft ook speciale aan-dacht voor urine- incontinentie en een aparte mannenpolikliniek, die zich richt op erectiepro-blemen en de hormonale situatie van de ouder wordende man. De persoonlijke behandeling en expertise van de uroloog worden door patiën-ten hoog gewaardeerd.

Urologische problemen? Wees welkomAlle urologische aandoeningen behandelen wij snel en met persoonlijke zorg van hoge kwa-liteit. Dit maakt dat niet alleen bewoners van Amsterdam-Noord voor het BovenIJ ziekenhuis kiezen. Steeds vaker komen patiënten juist vanwege "ons klein, maar fijne ziekenhuis" uit de ruime regio.

Onlangs hebben we ook gerenoveerd. U bent van harte welkom op onze nieuw verbouwde polikliniek!

Een afspraak maken met de polikliniek uro-logie kan met een verwijzing van de huisarts, 020 634 6243.

Hulp bij stoppen met roken

Stress. Onduidelijkheid. Welke toekomst ga ik tegemoet? Die ingrediënten zorgde ervoor dat mevrouw Nishio de Sousa, oorspronkelijk Braziliaanse, ruim twaalf jaar geleden niet kon stoppen met roken. Ze verhuisde in die periode van Brazilië naar Nederland vanwege werk. Een hele omschakeling.

Toen ze zwanger raakte ging het heel gemakkelijk. Ze stopte met roken. “Maar na een jaar begon ik weer. Uit stommiteit. Toen mijn zoontje ouder werd begon hij zich af te vragen wat ik toch steeds in die kamer deed bij het raam; het leek er zo spannend. Dat gaf me echt een slecht gevoel. En toen dacht ik bij mezelf: ik moet ervoor kiezen om niet te roken. Ik wil dit voorbeeld niet aan mijn kind geven”, vertelt ze openhartig.Ze begon uit te rekenen wat het zou besparen. “Binnen een jaar zou ik een nieuwe auto kunnen kopen en mijn eigen gezondheid zou er op vooruit gaan. Reden genoeg om te stoppen, maar doe het maar eens, zegt ze. Het is moeilijk.”“Toen ik hoorde van de rookstop-poli heb ik me aangemeld. De nederlaag had ik al, ik kon alleen maar winnen. Toch heb ik de verwijzing maanden laten liggen. Ik had overal wel een excuus voor. Hoe moest het dan met die gezellige etentjes, feestjes, nee, toch nog even wachten. En toen opeens: HO. STOP. Geen excuses meer. We stoppen. We, want mijn man deed met me mee.

Ook mevrouw Postma wilde stoppen met roken. Zij rookte al 42 jaar lang, anderhalf pakje per dag. Nog nooit eerder deed ze een poging om te stoppen, totdat er een aantal

situaties samenkwamen waardoor ze het besluit nam: “ik stop”. Dat besluit nam ze vier maanden geleden. “Ik kreeg COPD, ik vond het roken heel duur worden en ik wilde lang kunnen genieten van mijn kleinkinderen.” “Het begin was moeilijk. Ik werd misselijk van de pillen en kreeg het heel warm, alsof er een deken over me heen werd gelegd in de zinderende hitte van de zon. Toch zette ik door, want mijn besluit stond vast.

Zowel mevrouw Nishio de Sousa als mevrouw Postma bezochten de rookstoppoli van het BovenIJ ziekenhuis. De gesprekken en de steun hielpen hen enorm. Ze hopen dat meer mensen stoppen met roken; de rookstoppoli helpt echt!Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk dan op onze website bij ‘patiënten vertellen’.

Tom

Mevrouw Nishio de Sousa met man en zoon

Afnamelaboratorium - avondopenstellingOp woensdag 23 december en woensdag 30 december 2015 is het afnamelaboratorium ’s avonds niet geopend. Het afnamelaboratorium sluit dan om 17.00 uur.

Urologen Cobi Reisman, Risto Lazarov, Maarten Schaaf en Ruud Vleeming (vlnr)

Page 8: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Zorg of ondersteuning nodig? Bel Evean!

Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Dan kunt u terecht bij Evean. Wij helpen u graag om de periode erna goed te regelen. Thuis of in één vanonze zorgcentra.

Evean helpt u met:

• Thuiszorg

• Specialistische zorg

• Thuiszorgtechnologie

• Revalidatie en herstel

Dankzij ons complete zorgaanbod kunnen wij u altijd helpen, op alle momenten in uw leven.

Meer weten? Bel 0900 98 97 of kijk op www.evean.nl

www.evean.nlwww.evean.nl

Evean.Middenin hetleven.

• Fysio- en ergotherapie

• Prikservice

• Respijtzorg

• Palliatieve zorg

Boven IJ Mondhygiënisten

de mondhygiënistdé specialist in preventie

nederlandse vereniging van mondhygiënisten

Ibrahim Moustafapad 31034 WD AmsterdamTel. 020-6332856info@bovenijmondhygiënisten.nlwww.bovenijmondhygienisten.nl

Boven IJ Mondhygiënisten

de mondhygiënistdé specialist in preventie

nederlandse vereniging van mondhygiënisten

Ibrahim Moustafapad 31034 WD AmsterdamTel. 020-6332856info@bovenijmondhygiënisten.nlwww.bovenijmondhygienisten.nl

Boven IJ Mondhygiënisten

de mondhygiënistdé specialist in preventie

nederlandse vereniging van mondhygiënisten

Ibrahim Moustafapad 31034 WD AmsterdamTel. 020-6332856info@bovenijmondhygiënisten.nlwww.bovenijmondhygienisten.nl

Boven IJ Mondhygiënisten

de mondhygiënistdé specialist in preventie

nederlandse vereniging van mondhygiënisten

Ibrahim Moustafapad 31034 WD AmsterdamTel. 020-6332856info@bovenijmondhygiënisten.nlwww.bovenijmondhygienisten.nl

Ibrahim Moustafapad 31034 WD AmsterdamTel. 020-6332856info@bovenijmondhygiënisten.nlwww.bovenijmondhygienisten.nl

Boven IJ Mondhygiënisten

Van der Pekstraat 92-941031 EG [email protected]

Wij hebben weer ruimte

voor nieuwe patiënten.

U kunt zich inschrijven

via onze website

www.tpan.nlof telefonisch via

020-6341575

VOOR GEZONDE TANDEN VOOR DE REST VAN UW LEVEN

U kunt bij ons terecht voor:

• Algemene tandheelkunde

• Esthetische tandheelkunde

• Implantaten

• Kronen en bruggen: NIEUW,

digitaal afdrukken, uw

kroon klaar in 1 zitting!

• Protheses

• Gebitsreiniging en tand-

vleesbehandelingen

• Ook op zaterdagen

geopend

Page 9: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Afspraak op de polikliniek?

9

Vraagt u maar!Zorgverleners uit het BovenIJ ziekenhuis beantwoorden een veel gestelde vraag uit de praktijk.

Antwoord: ‘Het klopt dat sommige kinderen met de verandering van het seizoen meer last krijgen van astma. Om dit te begrijpen is het belangrijk om te weten welke prikkels kunnen leiden tot klachten zoals benauwdheid en hoesten. Die prikkels kunnen allergische en niet allergische prikkels zijn. De meest voorkomende niet allergische prikkels zijn: virussen die luchtweginfecties veroorzaken, rook, inspanning, kou, vocht, mist, scherpe geuren en luchten en smog. De meest voorkomende allergische prikkels zijn: huisstofmijt, pollen, en dieren. In de herfst en winter zijn er meer virussen die een astma-reactie kunnen veroorzaken. Verder is er meer huisstofmijt in de herfst en winter, worden irriterende en allergische stoffen meer binnenshuis gehouden doordat de ramen dicht zijn en je meer binnen zit. De weersomstandigheden hebben vaak ook een negatief effect. Ben je daarentegen allergisch voor pollen dan heb je uiteraard meer klachten in het voorjaar. Het verschilt

dus ook per persoon wanneer de klachten het ergste zijn.

De herfst en winter zijn in aantocht. Wat kan ik doen om de benauwdheid te verlichten?

Antwoord: ‘Kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt zullen

vooral in de herfst en winter last hebben omdat ze dan meer binnen zijn en de ramen dicht zijn. En misschien wordt bij sommige mensen wel in huis gerookt als het slecht weer is. Belangrijk is om allergenen (zoals huisstofmijt, pollen, dieren) en irriterende stoffen zoals rook, voor zover mogelijk, te vermijden. Zet bijvoorbeeld 1x per dag de ramen open om (slaap)kamers te luchten. ‘Huisstofmijt houdt niet van kou’. En uiteraard is het beter om niet in huis te roken, ook als de kinderen er niet bij zijn.

'Mocht uw kind toch klachten krijgen, gebruik dan op tijd de voorgeschreven medicijnen om erger te voorkomen.’

Mijn kind heeft astma. Zodra het weer verandert, merk ik dat zij meer last krijgt van benauwdheid. Hoe komt dat?

dus ook per persoon wanneer de klachten het ergste zijn.

De herfst en winter zijn in aantocht. Wat kan ik doen om de benauwdheid te

Het BovenIJ ziekenhuis heeft van verzekeraar Achmea het Pluscertifi caat voor diabeteszorg voor volwassenen 2015 ontvangen vanwege de kwalitatief zeer goede diabeteszorg voor volwassenen. Dit betekent dat het zieken-huis o.a. voldoet aan de zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Daarnaast heeft het BovenIJ ziekenhuis ook voldaan aan de gestelde voorwaarden voor patiëntveiligheid.

Nynke Posthuma, internist: “Diabetes (sui-kerziekte) is een chronische ziekte die veel gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven. De behandeling van diabetes gebeurt in het BovenIJ ziekenhuis door een team van deskundigen waaronder de internist, de diabetesverpleegkundige en de diëtiste, maar ook de oogarts is nauw betrokken en er is aandacht voor goede voetverzorging. Wij kijken bij de behandeling met nadruk naar de mens met diabetes en zijn niet alleen gericht op de behandeling van de aandoening zelf. Ook is er intensief contact met de huisarts van de patiënt."

Ervaring van de heer IbrahimDe heer Ibrahim, diabetespatiënt: “Ik ben al enige jaren diabetespatiënt. Eerst onder con-trole bij de huisarts en later bij dr. Posthuma.

Sinds een jaar bezoek ik ook de diabetesverpleeg-kundige. Een gesprek met haar verloopt altijd erg prettig. Zij is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en heeft de tijd om mij alles goed uit te leggen. Hierdoor ben ik mij meer bewust van wat di-abetes betekent voor mijn dagelijks leven. Ik ben gestart met een nieuw medicijn en mijn bloedsuiker is nu veel lager dan voorheen en ook stabiel. De diabetesverpleegkundige heeft mij onder andere uitgelegd wat de medicijnen doen in combinatie met regel-matig bewegen. Duidelijk is dat regelmatig bewegen erg belangrijk is, zeker als je diabe-tes hebt.”

Nynke Posthuma: “De toekenning van het Pluscertifi caat voor diabeteszorg laat zien dat ook de verzekeraar vindt dat wij de zorg voor diabetespatiënten in het BovenIJ ziekenhuis goed voor elkaar hebben.”

Pluscertifi caat voor diabeteszorg voor volwassenen

Antwoord: Om antwoord te geven op deze vraag, eerst iets over het ziektebeeld en het ontstaan van vitiligo.

Vitiligo is een auto-immuun ziekte. Auto-immuun houdt in dat het immuunsysteem zich richt tegen de eigen weefsels en cellen. Bij vitiligo worden de pigmentcellen vernietigd, waardoor witte plekken ontstaan. Vitiligo komt vaak voor op bepaalde lichaamsdelen: drukplekken zoals ellebogen en knieën, in het gezicht of bijvoorbeeld op de handen. Vitiligo kan ook voorkomen op de behaarde hoofdhuid, waar het haar vaak wit gekleurd is.

Vitiligo kan worden gecamoufl eerd door een speciale medische camoufl agecrème. De kleur wordt samen met de huidtherapeut bepaald. De camoufl agemiddelen worden

meestal (tot bepaald bedrag vanuit de aanvullende verzekering) vergoed bij medisch gegronde redenen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Landelijke Vereniging voor Vitiligopatiënten LVVP (www.vitiligo.nl)

Om voor vergoeding in aanmerking te ko-men van deze behandeling moet u aanvul-lend verzekerd zijn en heeft u een verwij-zing van uw huisarts of specialist nodig. Kijk in uw polisvoorwaarden of dat ook voor uw aanvullende verzekering geldt. Zonder verwijzing en aanvullende verzekering be-taalt u de kosten zelf. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u ons elke werkdag telefonisch bereiken op 020-616 3509 of kijk op bovenij.nl.

Ik heb de huidziekte ‘vitiligo’. Wat zijn de mogelijkheden om dit te camoufl eren?

meestal (tot bepaald bedrag vanuit de aanvullende verzekering) vergoed bij medisch gegronde redenen.

Voor meer informatie kunt u

12 november: Laat uw bloedsuikermeter testen van 14.30 - 16.30 uur. Meer informatie op onze website bij agenda.

Venje Boonstra, kinderarts

Linda Settels, huidtherapeute

De zorg voor u moet in alle opzichten goed voor elkaar zijn, daar zetten alle mede-werkers van het BovenIJ ziekenhuis zich voor in. Het is fi jn als u hierin met ons wilt meedenken. Daarom horen wij het graag als u iets is opgevallen in ons ziekenhuis waarvan u denkt: 'dat zou ik anders doen, dat kan beter’.

ParkeerautomaatVia de ideeënbus in onze centrale hal ontvingen wij regelmatig berichten dat er lange wachtrijen bij de parkeerautomaat waren, omdat er maar ééntje was. We heb-ben goed nieuws! Eind dit jaar wordt een tweede parkeerautomaat geplaatst in onze centrale hal.

Heeft u een goed idee, een tip of een suggestie? Laat het ons weten via onze website of de ideeënbus in de centrale hal.

U schreef ons

de heer Ibrahim

Antwoord: In het BovenIJ ziekenhuis kunnen patiënten naast de gangbare behandelingen van aambeien en chirurgische therapieën terecht voor een behandeling met lasertherapie. Een behandeling die het BovenIJ ziekenhuis als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland aanbiedt.

Chirurg Rutger Klicks: ‘Aambeien kunnen pijn, bloedingen en/of jeuk rond de anus veroorzaken, vooral tijdens de stoelgang. Aambeien zijn zwellingen (bestaand uit weefsels en bloedvaten) die je anus lucht- en lekdicht afsluiten. Problemen met aambeien ontstaan pas als de zwellingen regelmatig onder hoge druk komen te staan. De aambeien gaan dan opzetten waardoor verwijde en gestuwde bloedvaten onderin de endeldarm en net boven de anus ontstaan. Deze verwijde en gestuwde bloedvaten kunnen zowel inwendig als uitwendig zwellingen veroorzaken.’

‘De laserbehandeling is minder belastend en berust op het principe dat de aanvoerende vaatjes die de aambeien veroorzaken selectief worden verhit en zodoende (grotendeels) verschrompelen. Op deze manier nemen de aambeien

af in grootte en worden tot normale proporties teruggebracht.

De behandeling vindt plaats op het Dagcentrum en duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. De patiënt kan dezelfde dag nog naar huis en na ongeveer 2 of 3 dagen weer aan het werk. Een patiënt komt in aanmerking voor een laserbehandeling als andere behandelingen, zoals het plaatsen van rubber elastiekjes, dieet en de stoelgang regelen, niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.’

Ik heb last van aambeien. Kan ik daar voor behandeld worden?

‘De laserbehandeling is minder belastend en berust op het principe dat de aanvoerende vaatjes die de aambeien veroorzaken selectief worden verhit en

af in grootte en worden tot Rutger Klicks, chirurg

Nieuwe specialistenSinds 1 oktober heeft de afdeling Cardiologie twee nieuwe cardiologen, Cora Hamelinck-van Tol en Jill Dekker. Plastisch chirurg Ewa Stolarczyk en gezondheidszorgpsycholoog Wilma Molenaar zijn ook per 1 oktober gestart. Op onze website stellen zij zich graag aan u voor.

Cora Hamelinck-van Tol, cardioloog

Ewa Stolarczyk, plastisch chirurg

Wilma Molenaar, gezondheidszorgpsycholoog

Jill Dekker, cardioloog

Page 10: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

088 - 55 99 500www.zorgcirkel.com

ZORGCIRKEL THUISZORG

Langer zelfstandig

wonen!

Wat biedt Zorgcirkel Thuiszorg?

• Verzorging en verpleging• Vakbekwame buurtteams• Wondverpleging en zorg na revalidatie• Ondersteuning van mantelzorgers• Terminale zorg• Wijkverpleegkundig spreekuur• Revalideren en behandelen

Wij denken met u mee en helpen u graag met de aanvraag van uw thuiszorg indicatie.

Page 11: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

11

Denkt u dat iemand in uw omgeving dementie zou kunnen hebben, dan is het niet altijd makkelijk om hierover een gesprek aan te gaan. Om zonen, dochters of andere familieleden van Turkse en Marokkaanse migranten met beginnende dementie te helpen om samen over dementie te praten heeft Alzheimer Nederland tien korte fi lmpjes gemaakt waarin de signalen van dementie worden uitgebeeld. De fi lmpjes zijn in het Turks, Marokkaans-Arabisch, Berbers en Nederlands. U vindt de fi lmpjes op de website van Alzheimer Nederland, www.alzheimer-nederland.nl

Wat is dementie?Dementie is een ziekte van de hersenen. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes zoals Alzheimer. In het begin van de ziekte valt op dat mensen vergeetachtiger worden. Ze kunnen problemen krijgen met praten en zich anders gaan gedragen. Iemand die zieker wordt, heeft steeds meer hulp nodig. Dementie komt vaak voor bij oudere mensen.

Meldpunt ouderenzorg Heeft u zorgen over uw ouder(s) of

grootouder(s) of partner dan kunt u contact opnemen met het meldpunt ouderenzorg in het BovenIJ ziekenhuis. Het meldpunt is gericht op de vroege ontdekking van dementie. Door signalen over vergeetachtigheid te melden is het mogelijk om zorg, begeleiding en advies in een zo vroeg mogelijk stadium te starten. U kunt het meldpunt bereiken via de hoofdreceptie van het ziekenhuis, tel: 020 – 634 6346.

1 jaar ‘Zorg Dichtbij’ op het Waterlandplein

Colofon:De BovenIJ ziekenhuiskrant is een uitgave van het BovenIJ ziekenhuis, november 2015.Redactie: Afdeling communicatie en voorlichting, postbus 37610, 1030 BD Amsterdam, email: [email protected], Fotografi e: Afdeling communicatie en voorlichting, Henk Rougoor, NPCF en stockfoto's, Productie: Romeo Delta, Lichtenvoorde, www.romeodelta.nl, Vormgeving: Romeo Delta, Drukwerk: Drukkerij Noord Holland, Alkmaar.

Help mee fouten te voorkomenVan 16 tot 20 november is het de landelijke Week van de Patiëntveiligheid. Patiëntveilig-heid is één van de belangrijkste onderwerpen binnen de Nederlandse ziekenhuizen. Daar zetten wij ons al-lemaal voor in.

U kunt zelf ook bijdragen aan een veilige behandeling van u en uw mede-patiënten. Patiën-tenfederatie NPCF is een campagne gestart “Help fouten voorkomen” om patiënten meer te betrekken bij veilige zorg. Op hun website

staan diverse tips en ervaringen, ook is er een e-book over ‘tips om fouten in de zorg te voorkomen’. Kijkt u eens op www.npcf.nl en help mee aan veilige zorg.

Praten over dementie met migrantenouderen

Uw cliëntenraad Toen ik een nachtje moest blijven na een operatie wilde ik ‘s avonds wat lezen. Maar de hele zaal werd bijna verlicht door mijn wandlamp. Omdat het ziekenhuis gaat verbouwen leek het mij ideaal om een leeslampje bij elk bed te plaatsen. Dat vond ook de projectleider. Volgend jaar kunt u dus een leeslampje bij uw bed vinden.

Ineke van GestelErvaringsdeskundige & lid cliëntenraad BovenIJ ziekenhuisDeel uw ervaring met Ineke, via [email protected] Als cliëntenraad zorgen wij dat uw stem gehoord wordt. Uw ervaringen en mening gebruiken wij voor verbeteringen in het ziekenhuis. Wij horen u graag.

Mechteld van der Westen, Vera Bakker, Barbara Eugster, Ineke van Gestel, Wim Raap, Canan Uyar, Martin van der Wal, Aissa Zanzen (leden cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis)

email: [email protected] twitter: @bovenijclienten

Angst wegnemen door een goede voorbereidingIn het BovenIJ ziekenhuis komen ongeveer 450 kinderen per jaar op het Dagcentrum voor een kleine ingreep, zoals het verwijderen van de neus- en keelamandelen of het plaatsen van buisjes in de oren. Kinderverpleegkundige Ellen Welboren stelt kinderen en hun ouders op hun gemak in het BovenIJ ziekenhuis.

Ellen: ‘Ik maak kennis met de kin-deren in de wacht-kamer. De ouders gaan mee, maar de kinderen staan centraal, hoe klein ze ook zijn. Met een fotoboek vertel ik het verhaal van

een kindje dat ook naar het ziekenhuis gaat. Kinderen vinden het kapje heel spannend. Dus vraag ik altijd of ze het willen proberen. Ik laat zien hoe het kapje over de neus gaat bij de pop en bij mij. Ik vertel dat papa of mama mogen blijven tot ze slapen én er ook weer zijn als ze wakker worden. Omdat ik in de operatiekamer andere kleren draag laat ik die zien. Na afl oop krijgen de kinderen een kleurboekje mee naar huis. Ouders kunnen dit kleurboekje thuis gebruiken bij de voorberei-ding op de ingreep.’

KNO arts Jasper Mulder: ‘Na verwijzing van de huisarts komt het kind bij ons op de KNO polikliniek. Ik bespreek de klachten met de ouders en onderzoek keel, neus, oren en hals.

Indien nodig vindt een gehooronder-zoek plaats. Het verhaal van de ouders is erg belangrijk om de ernst van de klachten en dus de noodzaak van een eventuele

operatie te bepalen. Bij vaak terugkerende oorontsteking en/of problemen als gevolg van een langdurig slecht gehoor zijn trom-melvlies buisjes een oplossing. Heeft een kind vaak last van ontstekingen van de neus- of keelamandelen of 's nachts snurken waarbij de adem soms stopt, dan kan verwijderen van de amandelen noodzakelijk zijn. Bij de meeste kinderen verdwijnen de klachten in de periode na de ingreep. Trommelvliesbuisjes groeien vanzelf uit het trommelvlies. Soms is het na verloop van tijd nodig deze opnieuw te plaatsen.’

Robin (6) kreeg onlangs buisjes in haar oren. Haar moeder Yvonne: ‘De duidelijke uitleg was erg fi jn. Robin kon het ’s avonds met het kleurboek precies aan papa Elwin navertellen. Lachend: "Vooral dat ze na afl oop limonade en ijs zou krijgen had ze goed onthouden. Zelf vond ik het heel prettig dat Ellen niet alleen over de buisjes vertelde maar ze ook liet zien. Want hoe leg je anders aan een kind uit wat buisjes in je oren zijn?"

Robin met haar ouders Elwin en Yvonne

Sinds een jaar houdt een aantal specialisten van het BovenIJ ziekenhuis ook spreekuur op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Als u in de buurt van het Waterlandplein woont, dan kunt u mogelijk dichter bij uw eigen huis de specialist zien.

Ad Bakx, cardioloog: “Het BovenIJ ziekenhuis heeft als motto ‘zorg goed voor elkaar’. Hier hoort ook bij dat we patiënten dichter bij hun eigen huis medisch specialistische zorg bieden. De patiënten die we het afgelopen jaar op het Waterlandplein gezien hebben, vinden dit ook prettig. Door dicht in de buurt van de huisart-sen te zitten, kunnen we samen werken aan een nog betere onderlinge afstemming over de zorg die nodig is voor de patiënt.”

De volgende specialisten houden spreekuur op het Waterlandplein: Dr. Bakx, dr. V.d. Sandt en dr. V.d. Wetering, cardiologen: dinsdagmorgen en donderdag-middag. Dr. Meijs, dermatoloog: donderdagochtend (om de week)Mw. Verhaest, hartfalen polikliniek: woensdag Mw. Derks, psychiater: maandagmiddag (om de week)

De polikliniek bevindt zich in het Gezond-heidscentrum Waterlandplein, Beverwijk-straat 3-9, 2e verdieping, 1024 VR Amster-dam. Is het Waterlandplein dichter bij uw huis en wilt u hiervan gebruik maken? Via de polikliniek in het BovenIJ ziekenhuis maakt u een afspraak. Vermeld hierbij dat u een afspraak wilt voor het spreekuur op het Waterlandplein.

Jasper Mulder, KNO-arts

Page 12: BovenIJ ziekenhuiskrant november 2015

Meedoen met wijkzorgZorg en ondersteuning kunnen het verschil maken. Net het duwtje om zelfstandig te blijven. Als het kan van een buurtgenoot of familie. Als het moet van een professional. De wijkverpleegkundige van Cordaan Thuiszorg regelt het samen met u in uw wijk. 12.000 Amsterdammers maken hier jaarlijks gebruik van.

Denk aan: • Hulp bij het huishouden • Hulp bij persoonlijke verzorging

(o.a. wassen, aan- en uitkleden) • Verpleging • Maaltijdservice • Aanvraag hulpmiddelen • Hulp bij mantelzorg • Deelname aan activiteiten

Meer weten? www.cordaan.nl