Wijnkring Magazine 4 2015

24
Graham’s Port wachten wordt beloond Magazine voor levensgenieters! Nummer 4 2015 plus: onze Salentein actie! Feestelijke bubbel momenten! Ramón Bilbao Oe Spaanse wijnselectie! Salentein Primus Het mooiste van de bodega

description

Ons nieuwe Magazine is uit! De decemberdagen staan voor de deur, dus tijd voor bezinning, genieten en goed gezelschap! Hoe kunnen we zulke prachtige momenten beter bekronen, dan met de wijnen uit het Wijnkring Magazine? Ook dit jaar bieden we weer meer dan voldoende keus uit alle windstreken. Veel leesplezier!

Transcript of Wijnkring Magazine 4 2015

Page 1: Wijnkring Magazine 4 2015

Graham’s Port wachten wordt beloond

Magazine voor levensgenieters!

Nummer 4 2015

plus:

onze

Salentein

actie!

Feestelijke bubbel momenten!

Ramón Bilbao Onze Spaanse wijnselectie!

Salentein PrimusHet mooiste van de bodega

Page 2: Wijnkring Magazine 4 2015

Koop 6 flessen Salentein Barrel Selection OF 3 flessen Salentein Sparkling OF 3 Magnum flessen Malbec nu extra voordelig en ontvang een unieke Salentein actiecode. Vul deze code en je

contactgegevens in op www.wijnkring.nl/actie en maak kans op één van de 12 luxe Salentein diners OF één van de 12 Salentein proeverijen!

Maak kans op

10 personen!

Salentein dinereen luxe

voorwww.wijnkring.nl/actie Vraag uw winkelier naar de voorwaarden

Page 3: Wijnkring Magazine 4 2015

3

4 Kerst en de jaarwisselingFeestelijke bubbel momenten!

6 Salentein PrimusHet mooiste van de bodega

8 laurent miquelProef de ambitie van de wijnmaker

10 yalumbaBarossa Valley op zijn best!

12 ErrazurizHet mooiste uit Chili

14 Ramón Bilbao en cruz d’albaOnze Spaanse wijnselectie

Volg de Wijnkring op Kijk voor meer informatie en wijnen op www.wijnkring.nl

Aanb

iedi

ngen

gel

den

t/m

31

dece

mbe

r 201

5, z

olan

g de

voo

rraa

d st

rekt

. Ond

er v

oorb

ehou

d va

n pr

ijsw

ijzig

inge

n en

/of d

rukf

oute

n.

16 italiaans en foodCulinaire combinaties

18 la cremaLiefde voor het koele klimaat

19 steiningerDe zuiverste wijn bij de vis!

20 Graham’s portWachten wordt beloond

22 FrankrijkKaas en wijn klassiekers

23 dessertwijnenDe zoete afsluiter van een mooie avond

In dit nummer:

Maak kans op

10 personen!

Geniet van wijn,maar drink met matewww.wimoverwijn.nl

Page 4: Wijnkring Magazine 4 2015

4 voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/closamador

Kerst en de jaarwisseling: Het ultieme bubbel moment!

De belletjes in mousserende wijn kunnen op natuurlijke wijze in de fles ontstaan (Méthode traditionnelle). Ook is het mogelijk om de wijn te voorzien van belletjes dankzij het fermenteren in een tank (Méthode Charmat) of met behulp van het injecteren van koolstofdioxide (Méthode Gazéifié).

Het klassieke voorbeeld van mousserende wijn is Champagne, deze wijn wordt exclusief geproduceerd in de regio Champagne in Frankrijk. Ook in andere landen en regio’s worden mousserende wijn gemaakt. Blanquette de Limoux in Zuid-Frankrijk, Espumante in Portugal, Cava in Spanje, Franciacorta, Trento DOC, Oltrepò Pavese Metodo Classico en Asti in Italië en Cap Classique in Zuid-Afrika.

In Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije worden mousserende wijnen Sekt genoemd. Ook in de Verenigde Staten produceert men flink wat mousserende wijn in diverse staten.

Page 5: Wijnkring Magazine 4 2015

5voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/polroger

€ 71,50

€ 64,95

€ 23,75

€ 19,95

Bij aankoop van 3 stuks

ontvangt u de Magnums

in een luxe kist!

Clos Amador Brut Delicat ReservaPenedès

De zachtste en droogste Cava van Clos Amador is de Reserva Delicat. Een fraaie Cava met elegante belletjes, die de kwaliteit van de wijn weergeven. Fruitig en fris met geuren en smaken van citrus, groene appel en een hint van perzik met een mooie lange afdronk.

Deze Cava is een echte aperitief bubbel en perfect om te proosten met Oud & Nieuw. Ook ideaal als begeleider van borrel- en vishapjes. Weetje: Een echte Cava herken je aan het beeld van een 4-puntige ster onderaan de kurk.

Champagne Pol Roger Brut Millésimé 2004 (giftbox)AC Champagne

De Champagne Pol Roger Brut Millésimé rijpt acht jaar in de kelders van Pol Roger en dat proef je! Deze Brut staat bekend als een prachtige goudgele Champagne met een neus vol mineralen en witte bloesem. De mix van Chardonnay en Pinot Noir zijn perfect op elkaar afgestemd waardoor er een subtiele smaak aanwezig is van frisheid, honing, citrus en steenfruit.

Een prachtige Champagne die met name tot zijn recht komt als aperitief. Een uitstekende begeleider van carpaccio, zalm en zelfs sushi! Probeer ook oesters in combinatie met Brut Millésimé.

€78,25

€ 69,95

91 punten

wine

enthusiast!

93 punten

wine

spectator! Champagne Pol Roger Brut Rosé Millésimé 2006 (in giftbox)AC Champagne

Een licht roze Champagne met een zachte en bijna crèmige mousse. Deze zachte Champagne heeft hints van rijp rood fruit, zoals aardbeien en frambozen. Deze rosé Champagne is een elegante en zachte wijn met een opmerkelijk lange afdronk.

Pol Roger Rosé Millésimé gaat hand in hand met een Hollandse garnalen salade met stukjes fruit, zoals appel, peer en citrus. Het fruitige karakter van deze Champagne zorgt ook voor een heerlijke combinatie met desserts met rood fruit of kaas, zoals Fromage de Troyes.

5Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 6: Wijnkring Magazine 4 2015

6

Salentein Primus ChardonnayAlto Valle de Uco

Een imposante Chardonnay met olijfgroene en goudgele kleuren. In zowel de neus als de mond valt rijp fruit op, zoals ananas, perzik en abrikoos. Dit zorgt er mede voor dat deze volle witte wijn een mooie structuur heeft en een lange afdronk.

Dankzij dit karakter past Primus Chardonnay uitstekend bij stevige visgerechten, zoals gebakken tong, gegrilde tonijn, gerookte paling, tarbot of zeebaars.

€ 34,95

€ 29,95

bodegas Salentein

Gold medal

decanter

world wine

awards 2014

p 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte ligt Bodegas Salentein.

Het prestigieuze en innovatieve wijnhuis is door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon opgericht in 1992 en heeft in korte tijd wereldwijd een enorme populariteit opgebouwd onder wijnliefhebbers. Wijnmaker José Galante is sinds 2010 verantwoordelijk voor de wijnproductie. ‘De professor’ wordt gezien als één van de belangrijkste en meest invloedrijke wijnmakers van Zuid-Amerika. Als geen ander beheerst hij de kunst van het wijn maken in Argentinië, met als specialisme het produceren van topwijnen uit wijngaarden op grote hoogte, beter bekend als ‘high altitude’ wijnen!

O

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 7: Wijnkring Magazine 4 2015

7

Salentein Primus Pinot NoirAlto Valle de Uco

Een transparant rode Pinot Noir met aangename aroma’s van rijpe kersen, zwarte bessen en specerijen. Dit alles zorgt voor een romige wijn met smaken van kersenbonbons, zwarte bessen met een vanillestokje en een peperige afdronk.

Deze prachtige Primus Pinot Noir is dankzij zijn zachte smaken goed te combineren met eendenborst en een fraaie kersensaus.

€ 34,95

€ 29,95voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/salentein

Wijnmaker Jose Galante

e Primus wijnen van Salentein leveren het bewijs dat jarenlang

hard werken kan resulteren in prachtige wijnen die zich kunnen meten met de internationale top. Ze vertegenwoordigen de absolute top van Salentein, daarom worden er alleen druiven gebruikt van kleine, speciaal geselecteerde percelen van de hoger gelegen wijngaarden. Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is voor Primus, worden deze wijnen alleen in topjaren en in zeer beperkte hoeveelheden gemaakt.

D

High altitude wijnen met

de signatuur van

“de professor”Bronze

medal

decanter

world wine

awards 2014

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 8: Wijnkring Magazine 4 2015

Laurent Miquel BardouAC Saint Chinian

Een unieke wijn met een robijnrode kleur en intense aroma’s van rood fruit, vanille, kruiden en een hint van geroosterd brood.

De intense aroma’s van de Bardou laten de wijn uitstekend combineren met lamsvlees, varkenskotelet en biefstuk, bijvoorbeeld met een heerlijke Stroganoffsaus. Serveertip: Decanteren is aanbevolen bij deze wijn. Weetje: Het kleine, bijzondere wijnperceel Bardou ligt in Saint-Chinian en behoort al sinds zijn kindertijd toe aan wijnmaker Laurent Miquel.

Château Cazal Viel Rouge Vieilles Vignes

AC Saint Chinian

Laurent Miquel heeft voor deze elegante blend de druivensoorten Syrah, Grenache, Mourvèdre en Cinsault gekozen. Het resultaat is een stevige, granaatrode wijn met fruitige aroma’s en smaken. De afdronk is zacht met hints van kruidnagel en zwarte peper.

Dankzij zijn zachte afdronk zeer geschikt bij romige kazen. Ook heerlijk bij spareribs, gegrild rood vlees of een stoofpotje met wild.

€ 18,75

€ 14,95

€ 11,25

€ 8,50

8

GLaurent Miquel

evestigd in het prachtige Zuid-Franse Saint Chinian, aan de

voet van het Caroux gebergte, liggen de wijngaarden van Laurent Miquel. Wijnmaker Laurent maakt maximaal gebruik van de unieke bodemeigenschappen waar kiezelstenen, kalk- en leem

in voorkomt. Het oogsten gebeurt in de nacht, zodat de druiven meer frisheid behouden als ze bij een lagere temperatuur worden geplukt.

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 9: Wijnkring Magazine 4 2015

9voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/laurentmiquel

Laurent Miquel Verité ViognierIGP Pays d’Oc

Vérité Viognier is een prachtige witte wijn met zoete geuren van honing, perzik en abrikoos. Mooi gebalanceerd met lichte hints van eikenhout door houtlagering van de Viognier druif.

Feilloos te combineren met schaal- en schelpdieren zoals kreeft. Ook heerlijk met zachte kaassoorten, zoals Camembert. Weetje: Wijnmaker Laurent Miquel wordt beschouwd als één van de meest innovatieve wijnmakers van Zuid-Frankrijk en expert op het gebied van Viognier.

Larmes des Fées(in kist)

AC Saint Chinian

Dit is de topwijn van Laurent Miquel, die hij samen met zijn vader gemaakt heeft. 100% Syrah, 14 maanden houtlagering op nieuwe Franse eiken vaten. Een paarsrode kleur met zowel in de neus als in de mond vanille, verse amandelen en gedroogd fruit. Een prestigieuze rode wijn met een zijdezachte afdronk.

De ideale rode wijn voor een feestelijk diner! Larmes des Fées past uitstekend bij biefstuk of wildgerechten, bijvoorbeeld wild zwijnfilet. Decanteren is aanbevolen.

€ 17,50

€ 14,95€ 33,25

€ 29,95

ontdek de top van de languedoc!

ideale

combinatie !

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 10: Wijnkring Magazine 4 2015

10

Yalumba The Signature Cabernet Sauvignon - ShirazBarossa Valley

Een wijn voor echte liefhebbers. Aroma’s van chocolade, pruimen, mokka, bramen en een vleugje peper. Een stevige fruitsmaak en een lange, krachtige afdronk. De aroma’s en structuur komen tot stand dankzij de Cabernet Sauvignon, terwijl de Shiraz juist voor de fruitigheid en diepte zorgt.

Met prachtige aroma’s en smaken is The Signature ideaal in combinatie met wild en rood vlees of mooie belegen kazen. Decanteren is aanbevolen.

Yalumba Old Bush Vine GrenacheBarossa Valley

Yalumba maakt de mooiste wijnen uit de Barossa Valley. Old Bush Vine Grenache is één van de fraaiste wijnen uit de regio. De druiven voor deze rode wijn zijn afkomstig van oude druivenranken. Het resultaat is een sappige, dieprode wijn met een paarse gloed en aroma’s van zwart fruit en specerijen.

Een mooie wijn om lekker bij te eten. Ossenhaas met zwarte bonensaus bijvoorbeeld! Een bijzondere wijn- en spijstip van Yalumba: een salade op Vietnamese wijze met Sint-Jakobsschelpen, chili, mint en pomelo. Weetje: De naam Old Bush dankt de wijn aan de leeftijd van de wijnstokken en de vorm waarin de stokken gegroeid zijn, namelijk als kleine struikjes. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijnstokken die geplant zijn tussen 1898 en 1973!

€ 40,75

€ 34,95€ 15,50

€ 12,95

et een geschiedenis die teruggaat tot 1847 is de Barossa Valley een van de meest beroemde wijnstreken van Zuid-Australië. De regio is van

onschatbare historische waarde dankzij de diversiteit aan wijngaarden en wijnhuizen met een rijke geschiedenis.

Het klimaat van de Barossa Valley wordt vaak gekenmerkt als warm, maar in de lagere delen van de Valley is de temperatuur gematigd en op grotere hoogte is het zelfs aan de koele kant. Een continentaal klimaat dat ideaal is voor de productie van volle rode wijnen en robuuste witte wijnen.

Robert Hill Smith

M

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 11: Wijnkring Magazine 4 2015

11

Yalumba The Scribbler Cabernet Sauvignon- ShirazBarossa Valley

The Scribbler wordt ook wel ‘The Great Australian’ genoemd. De naam verwijst ook naar The Signature, maar dan in een jongere versie. Het is een volle rode wijn met prachtige dieprode kleuren. In de neus aroma’s van frambozen, zoethout, pruimen en verse kruiden. Cabernet Sauvignon is verantwoordelijk voor het fruitgehalte en de stevigheid van de wijn. Shiraz zorgt voor de fluweelachtige smaak van de wijn.

Een stevige rode wijn die bij veel verschillende vleesgerechten heel goed past. Combineer de wijn eens met een stoofgerecht, eendenborst of lamsvlees.

€ 15,50

€ 12,95

Yalumba Patchwork ShirazBarossa Valley

Patchwork verwijst naar de verschillende wijngaarden van Yalumba, die er van bovenaf uitzien als een lapjesdeken. Het is een rode wijn waarin de beste eigenschappen van de Barossa Valley tot zijn recht komen. Een unieke wijn met aroma’s en sappige smaken van zoethout, donkere kersen, gedroogde kruiden en pure chocolade. De wijn wordt gekenmerkt door de smaak van rood en zwart fruit en een heerlijke afdronk.

Serveer de Patchwork met een stamppot, bijvoorbeeld rode kool, of met lamsvlees en wildgerechten zoals hazenpeper.

€ 15,50

€ 13,95

Yalumba: een unieke

locatie in de

Barossa Valley!

voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/yalumba Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 12: Wijnkring Magazine 4 2015

voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/errazuriz12

Estate SeriesChardonnayCasablanca Valley

De wijngaarden voor deze Chardonnay uit de Casablanca vallei, liggen op een paar kilometer van de Stille Oceaan. Een bleke, maar helder gele wijn met gouden schitteringen. In de neus zijn de aroma’s van tropisch fruit, zoals ananas en banaan duidelijk aanwezig. Een frisse en sappige wijn met een aanhoudende afdronk.

Komt helemaal tot zijn recht in combinatie met een vegetarische curry, gegrilde visgerechten of maaltijden met kip.

Estate SeriesSauvignon BlancAconcagua Costa

De bleekgele kleur met bleekgroene tinten is typerend voor deze wijn. Een verrassend intense neus met aroma’s van citrus en tropisch fruit. Een gebalanceerde wijn met een lange afdronk.

Als aperitief is deze wijn heerlijk! Ook de combinatie met gebakken visgerechten en schaal- en schelpdieren is een aanrader.

Sauvignon Blanc Chardonnay

Viña Errazuriz:

waar historie en kwaliteit

samenkomen!

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 13: Wijnkring Magazine 4 2015

13Vraag uw Wijnkring winkelier naar de andere aanbiedingen uit deze serie of kijk op www.wijnkring.nl

Estate SeriesPinot NoirAconcagua Valley

De wijngaarden van Estate Pinot Noir kennen een mild klimaat en amper regen. De ideale omstandigheden voor het verbouwen van druivensoorten als Pinot Noir. Een robijnrode wijn met aroma’s van rood fruit in combinatie met rozenbottel. Sappig en fris in de mond met een lange, fruitige afdronk.

Een heerlijke rode wijn, bij uitstek geschikt als begeleider van lichte wildgerechten, gegrilde zalm en Pecorino kaas. Serveer licht gekoeld.

Estate SeriesCabernet SauvignonAconcagua & Maipo Valleys

De intens robijnrode kleur wordt in grote mate bepaald door het Mediterrane klimaat van de Aconcagua Valley. Een wijn met een perfecte combinatie van smaken en aroma’s van kersen, aardbeien, tabak, paprika en peper. Een sappige wijn met een mooie afdronk.

Past uitstekend bij rosbief, tournedos, biefstuk of gegrilde eendenborst.

Estate Series CarmenèreRapel Valley

De kleur van deze wijn is diep kersenrood met paarse tonen. Hij herbergt geuren van zwart fruit, kruiden, chocolade en viooltjes. Sappige en fris, met een goede structuur en een lange, prettige afdronk.

Grandioos bij stevige pastagerechten. Ook erg lekker bij steak van de grill of lamsgerechten.

iña Errazuriz is een toonaangevend Chileens wijnhuis. De Errazuriz Estate-serie is het ultieme voorbeeld van betaalbare kwaliteitswijnen uit dit deel van Zuid-Amerika. De Estate wijnen

komen uit verschillende Chileense wijngebieden en hebben ieder een eigen karakter. Wat ze met elkaar delen is dat de wijnen een voortreffelijke prijs / kwaliteit balans hebben. Errazuriz Estate wijnen worden, met uitzondering van de Sauvignon Blanc, zes maanden gerijpt in roestvrijstalen vaten met aan de binnenkant cederhout.

€ 9,95

€ 7,95

Estate Seriesper fles

Pinot Noir Cabernet Sauvignon Carmenère

V

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 14: Wijnkring Magazine 4 2015

14

Cruz de Alba CrianzaDO Ribera del Duero

Een soepele rode wijn met aroma’s van rood fruit en hout. Een echte Spaanse wijn met een mooie heldere kleur en een heerlijke afdronk die lang aanhoudt. Let goed op de afdronk, dan zal je smaken van drop, kersen en ander rood fruit herkennen.

Het soepele karakter zorgt ervoor dat deze Cruz de Alba makkelijk te combineren is met gerechten als gegrild rood vlees, lamsvlees of wild. Ook lekker met Oude Beemster kaas.

€ 15,75

€ 13,95

Ramón Bilbao en Cruz de Alba

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 15: Wijnkring Magazine 4 2015

15voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/ramonbilbao

Ramón Bilbao Single VineyardDOC Rioja

Met een zacht zwoele smaak en prachtige aroma’s van vanille, kruiden en donker fruit weet deze rode wijn het beste uit de Tempranillo en Garnacha druiven te halen. Een elegante en sappige wijn met een fruitige, lange afdronk.

Een wijn waarbij prima gegeten kan worden. Een combinatie met rood vlees en wildgerechten is fantastisch, maar de wijn is ook heerlijk met tapasgerechten zoals serranoham, chorizo of parmaham.

Ramón Bilbao Edición LimitadaDOC Rioja

Bijzondere aroma’s van hout, pruimen en rijpe blauwe bessen zijn typerend voor deze kersenrode wijn. Een volle Spaanse wijn met mineralen in de smaak en een lange, elegante afdronk.

Haal het beste van deze wijn naar boven door hem te serveren met gegrild vlees en wildgerechten met hert en ree.

€ 10,50

€ 7,95€ 13,95

€ 12,50

e historie van wijnhuis Ramón Bilbao gaat terug tot begin vorige eeuw. Sinds de oprichting werken de wijnmakers aan de mooiste wijnen

van het Rioja gebied. De Tempranillo druif vormt sinds jaar en dag de basis voor het merendeel van de wijnen. Op moderne wijze gemaakt, maar met respect voor de oude Spaanse kennis en tradities.

Cruz de Alba is een klein, maar vooraanstaand wijnbedrijf in Ribera del Duero, één van de beste rode wijngebieden in Spanje. Het wijnhuis is onderdeel van Ramón Bilbao, maar heeft een geheel eigen visie op het maken van wijn, waarin biodynamisch produceren centraal staat. Zo wordt er onder andere gewerkt met behulp van de biodynamische kalender.

Onze Spaanse wijnselectie!

D

Gold

medal wine

& spirit

competition

2014

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 16: Wijnkring Magazine 4 2015

16 voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/poggiolevolpi

Nero ChardonnayIGP Puglia

De druiven voor deze witte wijn groeien in het uiterste zuiden van Italië. Een elegante wijn met aroma’s van ananas, peer en banaan. Heel plezierig om te drinken!

Een zeer geschikte wijn om als aperitief te drinken. Ook erg lekker bij pasta’s met roomsaus of vis van de grill.

Nero Negroamaro - Cabernet SauvignonIGP Puglia

Een smakelijke rode wijn met aroma’s van zwarte pruimen, zoete specerijen en rozijnen. Zacht en vol van smaak met een heerlijk lange afdronk.

Dankzij de volle smaak combineert deze wijn uitstekend bij pasta’s met stevige sauzen. Ook erg lekker bij een stoofpotje

€ 7,50 bij 6 flessen

€ 5,95per fles

€ 7,50 bij 6 flessen

€ 5,95per fles

e Italiaanse keuken staat bekend om zijn kwalitatieve en authentieke ingrediënten en producten. Iedereen kent spaghetti,

pizza en lasagne, maar Italië heeft nog veel meer te bieden. Iedere regio, streek of stad heeft zo zijn eigen specialiteiten en typische gerechten! Wijn is onmisbaar in de Italiaanse keuken, wat niet vreemd is aangezien Italië tot de oudste wijnlanden ter wereld behoort. Het land telt meer dan twintig verschillende wijnstreken!

D

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 17: Wijnkring Magazine 4 2015

17

€ 16,95

€ 12,95

Poggio Le Volpi DonnaluceIGT Lazio

Een bijzondere witte wijn! Dankzij de aroma’s van tropisch fruit en bloemen laat de wijn een onvergetelijke indruk achter. Een volle, goed gebalanceerde wijn met een aangename en intense afdronk.

Past perfect bij geroosterde vis, mosselen of kreeft. Ook heerlijk bij pasta’s of rijke, romige kaassoorten. Wijntip: Geniet optimaal door deze wijn in grote glazen te serveren!

€ 17,25

€ 13,95

Poggio Le Volpi Tator PrimitivoIGT Salento

Een stevige rode wijn met een fraaie granaatrode kleur. Geniet van aroma’s van amandelen, rood fruit, jam, kaneel en gedroogde vijgen. Complex en vol van smaak.

De complexiteit van deze wijn zorgt voor een fantastische combinatie met wild, rijke vleesgerechten of stoofvlees. Ga bijvoorbeeld voor reerug of wildzwijn ragout. Weetje: Vele eeuwen geleden geloofde men in Zuidoost Italië in de God Tator. Net als de Primitivo druif, is hij onlosmakelijk verbonden met deze regio.

Bernardo Brecci, Poggio le Volpi

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 18: Wijnkring Magazine 4 2015

18 voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/jacksonfamilywines

La Crema ChardonnaySonoma Coast

Een Californische witte wijn met prachtige citrus aroma’s en tonen van eikenhout, toast en butterscotch. In de mond herken je smaken van noten, boter, sinaasappel en gele appel. Een fruitige, complexe wijn met een lange, frisse afdronk.

Perfect als aperitief of als begeleider van een goed gevulde maaltijdsalade met kip. Ook erg lekker met rijke visgerechten, gerookte paling of schelp- en schaaldieren!

La Crema Pinot NoirSonoma Coast

Zeer speciale Pinot Noir met een heerlijk frisse kersensmaak en geuren van sinaasappelschil, cacao en zwarte thee. Een kruidige wijn met een fruitige smaak en een aangename afdronk.

Een echte aanrader bij aromatische gerechten. Vooral heerlijk bij wild- en vleesgerechten als steak, lam en gevogelte. Ook uitstekend bij rijke kaassoorten.

€ 27,25

€ 23,95€ 27,25

€ 23,95

Elizabeth Grant-Douglas

®

“We are trusted to deliver highly expressive, distinctly elegant and

balanced wines, every time.”- elizabeth grant-douglas,

director of wine making

Liefde voor het koele klimaat!

Op jonge leeftijd ontdekte wijnmaakster Elizabeth Grant-Douglas de liefde voor het vak. In de kelders van haar ouderlijk huis in Niagara Falls leerde ze namelijk de beginselen van het wijn maken van haar vader. Na haar opleiding Economie richtte ze zich op de studie Cool Climate Oenology & Viticulture. In 2001 trad Elizabeth als oenoloog in dienst bij La Crema, waar ze ontdekte dat haar ervaring en opleiding optimaal tot hun recht zouden komen in de Sonoma Coast wijngaarden. Elizabeth werd in 2010 benoemd tot wijnmaker. Drie jaar later werd ze gepromoveerd tot haar huidige positie. Door de jaren heen heeft ze een prachtige ’reis’ gemaakt langs de wijngaarden van de Russian River Valley en heeft ze zich gespecialiseerd in Pinot Noir en Chardonnay.

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 19: Wijnkring Magazine 4 2015

Grüner Veltliner Spiegel ReserveDAC Kamptal

De heldere bleekgele kleur is kenmerkend voor deze frisse wijn. Een aanlokkelijke neus van witte peper en bloemen. Een fruitige en tegelijk minerale smaak met een aangenaam lange afdronk.

Het zuivere karakter van de wijn combineert perfect met kip, Aziatische gerechten en visgerechten zoals ons recept!

€ 14,75

€ 10,95voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/steininger 19

Ingrediënten voor 4 personen:

• 4 zalmfilets• 2 venkelknollen• 1 rode ui• 100 ml droge witte vermouth• 2 el peterselie• 2 el honing• 1 el sojasaus• 1 el zonnebloemolie• 0,5 el mosterd

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: Snijd de stelen weg van de venkelknollen en halveer de knollen. Schaaf de venkel vervolgens in flinterdunne plakjes. Ook de rode ui mag in dunne plakjes worden geschaafd. Hak de peterselie fijn.

Stap 3: Schep de venkel, ui en peterselie in een kom en roer dit door elkaar. Voeg zout en peper toe, verdeel het mengsel over de ovenschaal en sprenkel de vermouth over het geheel.

Stap 4: Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.

Stap 5: Meng de honing, sojasaus, mosterd en olie. Bestrijk de stukken zalm met het mengsel.

Stap 6: Schuif de schaal in de oven en bak de zalm in 15-20 minuten gaar. Laat het laagje op de zalm een beetje knapperig worden.

Gelakte zalmfilet en venkel uit de oven

!

ideale

combinatie !

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 20: Wijnkring Magazine 4 2015

20

€ 46,25

€ 39,95

Quinta dos Malvedos Vintage Port 2001(in luxe kist)Vinho do Porto

Een klassieke donkere en diepe kleur met tonen van bessen, bramen en chocolade. De wijn heeft een volle, krachtige smaak die lang aanhoudt.

Een prachtige afsluiter van een mooi diner! Erg lekker bij chocolademousse of bij oude Hollandse kaas. Tip: Decanteer deze wijn. Weetje: Wordt uitsluitend gemaakt uit druiven van de Quinta Dos Malvedos wijngaard. Op deze hoge wijngaard profiteren de druiven maximaal van de natuurlijke weersomstandigheden.

e Portwijnen worden al bijna 200 jaar gemaakt door twee families: Graham’s

en Symington. In 1890 kocht Graham’s Quinta dos Malvedos.

Quinta dos Malvedos bevind zich in een afgelegen deel van de Dourovallei en is 163 hectare groot. 81 hectare hiervan is aangeplant met wijnstokken. Alle druiven afkomstig van Quinta dos Malvedos zijn handgeplukt en de wijnen worden gefermenteerd op dit landgoed. Quinta dos Malvedos is één van de meest geavanceerde bezittingen van Symington en richt zich enkel op het maken van de allerbeste Port. De wijnen van Quinta dos Malvedos staan bekend om hun evenwicht, elegantie en complexiteit. De Quinta produceert niet meer dan 375 vaten Port per jaar.

Malvedos ‘Single Quinta’ Vintage Ports worden gebotteld en gerijpt in de Graham’s kelders in Vila Nova de Gaia en zijn ongeveer 10 jaar na de oogst gereed om van te genieten. Ook vormen de druiven uit Malvedos de basis van Graham’s gerenommeerde Vintage Ports en daarom wordt Malvedos het DNA van Graham’s genoemd. In 2015 viert Graham’s het 125-jarig bestaan van Quinta dos Malvedos!

Wachten wordt beloond!

D

silver

decanter

world wine

awards

voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/grahamsport

125 jaar Quinta dos Malvedos 1890 – 2015

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 21: Wijnkring Magazine 4 2015

21

€ 45,00

€ 36,95

Graham’s 20 Year Old Tawny Port (in tube)Vinho do Porto

Voortreffelijke kwaliteit, met een geweldige complexiteit en harmonie. Diepe amber en goud-bruine kleur. Een mooi aroma van noten (amandelen), honing, marmelade, karamel, toffee, butterscotch en vijgen. De smaak is rijk, zacht en subtiel met een perfecte balans. De afdronk is lang en elegant.

Deze Port combineert uitstekend bij noten, gedroogde vruchten en fruitcake, maar is ook heerlijk bij vanille ijs of crème brûlée. Serveer hem licht gekoeld.

€ 99,50

€ 89,95

Graham’s 30 Year Old Tawny Port (in tube)Vinho do Porto

De ultieme Tawny Port. Complex en prachtig. Mooie amberkleur, met in de neus aroma’s van noten, rozijnen, gedroogd fruit, sinaasappelschil, chocolade en karamel. Een Tawny Port met een mooie balans van zacht ronde smaken en een lange afdronk.

Uitstekend met romige rijke kazen of een noten / vijgen taart. Natuurlijk ook om zo van te genieten. Serveer hem licht gekoeld.

€ 149,50

€ 129,00

Graham’s 40 Year Old Tawny Port (in tube)Vinho do Porto

De meest bijzondere Aged Tawny Port. Overweldigende, intense smaak. Een amberkleurige Port met geuren van delicaat fruit, rozijnen, noten en karamel. De smaken van deze 40 Year Old zijn zacht, rijp en rijk en de afdronk is prachtig lang.

Een Port om zo van te genieten, maar deze Tawny is in combinatie met donkere chocolade een ervaring op zich! Serveer hem licht gekoeld.

90 punten

wine

enthusiast!

Gold

medal

decanter

world wine

awards

Gold

medal

international

wine

challenge

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 22: Wijnkring Magazine 4 2015

22 voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/ogier

Château Haut PiquatAC Lussac Saint-Emilion

Krachtige rode wijn met geconcentreerd fruit, zoals zwarte bessen en cassis. Een kruidige wijn met hints van hout en vanille.

Bourgogne Pinot Noir Le ChapitreAC Bourgogne

Een robijnrode wijn met aroma’s van vers fruit. Een frisse maar tegelijk krachtige smaak en een prachtige finale.

Châteauneuf-du-Pape Reine Jeanne RougeAC Châteauneuf-du-Pape

Robijnrode wijn met een prachtige schittering. Erg zuiver met in de neus geuren van rood fruit en kruiden. Ook in de mond rood fruit met daarnaast tonen van drop. Een volle wijn met een intense smaak, een goede structuur en een mooie afdronk.

€ 14,50

€ 12,49

€ 18,75

€ 15,95€ 25,25

€ 20,95

Wijn en kaas zijn in vele smaken en soorten te verkrijgen. Het combineren van de twee is dan ook niet altijd makkelijk. Gelukkig heeft Wijnkring een aantal eenvoudige tips!

Wij hebben een drietal heerlijk voorbeelden voor je: Combineer Bourgogne Pinot Noir Le Chapitre met Beemster Cheddar. Château Haut Piquat is uitstekend met Goudse oude kaas. Châteauneuf-du-Pape Reine Jeanne Rouge tenslotte, is heerlijk met Pecorino!

Kaas en wijn:een combinatie die zó mooi kan zijn!

Kaas 

tips

Wijn en kaas uit dezelfde streek vormen vaak een goede combinatie.

Heeft de kaas een pittig karakter? Combineer dan met een frisse witte wijn.

Proef je veel tannine of hout in de wijn? Combineer hem dan niet met kaas.

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 23: Wijnkring Magazine 4 2015

23voor meer informatie zie: www.wijnkring.nl/cazes

Rivesaltes Grenat Rouge (37,5 cl.)AC Rivesaltes

Een heerlijke elegante rode dessertwijn met intense aroma’s van wilde aardbeien en rood fruit.

Fantastisch bij sorbets met aardbeien of chocoladetaart met kersen.

Rivesaltes Ambré(37,5 cl.)AC Rivesaltes

Een prachtige dessertwijn met aroma’s van hazelnoot en gedroogd fruit en een verfijnde smaak van walnoten, rozijnen en dadels.

Combineert goed met noten, amandelen of crema Catalana. Speciale gelegenheid? Marineer diverse vruchten in de Ambré en serveer het met karamelijs. Tip: Serveer deze wijn licht gekoeld.

€ 11,75

€ 9,95€ 13,95

€ 11,95

90

punten

parker!

De zoete afsluiter van een mooie avond!

Dessertwijn:

Wat is er lekkerder dan een dessert met een heerlijke wijn als afsluiter van een geslaagde avond? Combineren kan echter lastig zijn. Één tip: de wijn moet zoeter zijn dan het gerecht waarmee het geserveerd wordt. Natuurlijk kunt u ook het dessert overslaan en in plaats daarvan genieten van een mooie dessertwijn!

Aanbiedingen gelden t/m 31 december 2015

Page 24: Wijnkring Magazine 4 2015

Geen 18, geen alcohol