Waterzooi juni 2011

16
ZPK BUDEL WaterZooi VANAF 20 JUNI 2011 NIEUWE INDELING JEUGDGROEPEN NIEUWE TECHNISCHE COMMISSIE Jaargang 2011 Nummer 6 Editie Juni CLUBBLAD ZPK BUDEL

description

Clubblad ZPK Budel, editie juni 2011

Transcript of Waterzooi juni 2011

Page 1: Waterzooi juni 2011

ZPK BUDELWaterZooi

vanaf 20 juni 2011nieuWe indelingjeugdgroepen

nieuWeTechnische commissie

jaargang 2011nummer 6editie juni

clubblad Zpk budel

Page 2: Waterzooi juni 2011

inhoudsopgave

algemeen

voorwoord voorzitter

Contactgegevens

nieuwe Technische Commissie

even voorstellen

Wedstrijden

Komende evenementen

Kleurplaat

ZpKuiken

vrijwilliger, stel je toch eens voor!

Belangrijk

Wist je dat

allerlei

3

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

4

www.zpkbudel.nl

24 tot 26 juni zomerkamp

geef je op voor 11 juni

als je durft!.........

7

Page 3: Waterzooi juni 2011

3

algemeen

voor je ligT heT Zesde CluBBlad van ZpK Budel.

en ook met dit laatste exemplaar van het zwemseizoen zijn we wederom op tijd. een applaus voor onszelf met 10 vingers. het komend seizoen gaat er het een en ander veranderen binnen de club, maar daarover later meer.

Zoals je zult zien ziet het blad er in grote lijnen hetzelfde uit. alleen doen we het ook deze keer dunnetjes over om de druk-kosten te drukken.

de bedoeling is nog steeds dat we dit blad 4x per jaar uitbren-gen, alleen in een dunnere vorm.

in december, maart, juni en ok-tober krijgt ieder lid een exem-plaar mee naar huis. dit is de juni-editie, dus het volgende exemplaar komt weer in oktober 2011. ook al valt het niet altijd mee, we proberen wel op sche-ma te zitten en dat proberen we ook zo vast te houden.

Wat komt er allemaal in te staan?

dan moet je onder andere den-ken aan belangrijke adressen en telefoonnummers, agenda, nieuwe leden, advertenties, op-merkingen van het bestuur en er komt een van de jonge leden, een trimzwemmer en een vrijwil-liger aan het woord.

Tot slot wensen we iedereen veel leesplezier en hopen dat dit uit-eindelijk een blad wordt waar ieder lid naar uitkijkt.

de redaCTie

Page 4: Waterzooi juni 2011

4

voorWoord voorZiTTer

BesTe leZer,

het zwemseizoen 2010-2011 loopt weer bijna ten einde.de laatste trainingen van het seizoen zijn gepland op vrijdag 8 juli. maar eerst komt er nog het zomerkamp voor onze jeugd op 24,25,26 juni en natuurlijk de BBQ op 1 juli. dank zij het vTBC, dat ons het zwembad gratis ter beschikking stelt op 24 juni van 19 tot 21 uur, kunnen we ons zomerkamp al spet-terend aanvangen. vele oudere jeugdleden en ouders zijn bereid gevonden om van dit kamp ook dit jaar weer een succes te maken.voor de BBQ heeft de activiteiten commissie het idee opgeworpen om ieder jaar een andere zwemgroep te benaderen om mee te hel-pen op de avond van de BBQ. dit jaar hebben de masters hiervoor reeds toegezegd te zullen helpen. als bestuur kunnen we zo’n initia-tief alleen maar toejuichen, temeer dat dit de betrokkenheid van de leden met de club ten goede komt.het bestuur, trainers en technische commissie zijn volop bezig met de or-ganisatie van het nieuwe seizoen waar we voor een grote uitdaging staan.

een informatieavond werd voor de betrokkenen georganiseerd op donderdag 16 juni in gemeenschapshuis de Borgh te Budel. Tijdens deze avond heeft de nieuwe Technische Commissie zich gepresen-teerd en zwemmers, ouders en verzorgers hebben de kans gekregen om kennis te maken met de nieuwe opzet. het nieuwe zwemseizoen zal aanvangen op maandag 22 augustus en we wensen jullie allen terug te zien na een welverdiende vakan-tie.

guido Kauffmann

Page 5: Waterzooi juni 2011

5

ConTaCTgegevens

BesTuurvoorzitter: [email protected]: [email protected]: [email protected]: [email protected]: [email protected]: [email protected]

Trainers

[email protected]

Ferry ClaassenCarola hompesingrid melisjoyce raemaekersleon raemaekersmarlie v/d heuvelmirjam van laarhovenpetra Kivitspiet overdevestrob BroersZenna Zentjens

0495-49315906-30374161

0032-11720226

0495-4925230495-491066

[email protected]@[email protected]@[email protected]@zpkbudel.nl

[email protected]@[email protected]

Page 6: Waterzooi juni 2011

nieuWe TeChnisChe Commissie6

sinds kort beschikt ZpK Budel weer over een Technische Commissie. voor een zwemclub is een dergelijke commissie van groot belang, aangezien deze geacht wordt zich bezig te houden met een aantal basale en voor de club cruciale activiteiten. Zo heeft de Technische Commissie volgens het huishoudelijk reglement van ZpK Budel de volgende taken:• Zorgt voor vastlegging van de accommodatie voor zwemwedstrijden, na goedkeuring van het bestuur.• Organiseert de wedstrijden.• Draagt zorg voor opleiding van kader; trainers, officials.• Maakt bad- en groepsindeling in een door het bestuur vastgesteld kader.• Draagt zorg voor briefwisseling met KNZB, Kring, en andere verenigin- gen met betrekking tot wedstrijden en opleiding officials en trainers.

de nieuwe Technische Commissie bestaat uit de volgende personen:• Patrick Hüngens (voorzitter)• Guido Kauffmann (secretaris en vertegenwoordiger namens het Bestuur)• Ingrid Melis (lid en vertegenwoordiger namens de trainers)• Debby Lukken (lid)

het eerste wapenfeit van de nieuwe commissie betreft de nieuwe indeling van de groepen en de trainingsuren, die samen met de trainers tot stand is gebracht. op 16 juni aanstaande hebben wij een toelichting gegeven op het hoe en waarom van deze nieuwe indeling. uiteraard was iedereen van harte welkom, maar voornamelijk de leden van Budel 1 t/m 7 en de recreanten omdat voor hen het nodige kan en zal veranderen.

de Technische Commissie hecht sterk aan open en korte communicatielij-nen! heb je vragen, tips, kritiek of wil je anderszins je mening kenbaar maken over zaken rondom de organisatie van wedstrijden, groepsindelin-gen of trainingen, kom dan gerust naar één van ons toe. We zijn regelma-tig aanwezig tijdens trainingsuren in het zwembad.

De Technische Commissie wenst jullie allemaal alvast een heel fijne va-kantie toe en ziet jullie vanaf 22 augustus allemaal graag terug voor een spetterend nieuw seizoen!

Page 7: Waterzooi juni 2011

7

even voorsTellen:in maart zijn er twee nieuwe trainers begonnen bij ZpK Budel: leon en joyce raemaekers, hieronder stellen zij zichzelf kort voor. daarnaast is in mei ex-wedstrijdzwemmer Ferry Claassen begonnen met het geven van trainingen bij ZpK Budel. We wensen leon, joyce en Ferry veel succes bij ZpK Budel! ondanks deze aanvulling van het trainerscorps blijven we op zoek naar nieuwe trainers! heb je interesse om onze nieuwe trainer te worden? We horen graag van je!

naam: leon raemaeKersgeboorte datum: 29-06-1963 Beroep: Buschauffeur bij veoliahobby’s: Wandelen met de hond, klussen, voetbal, training geven aan de meiden van reddingsbri-gade Weert.Bekendheid ZpK Budel door: dochter joyce zwemt sinds onge-veer 3 jaar bij de wedstrijdploeg.ervaring: geef al enkele jaren samen met nog een trainer, trai-ning aan de meiden junioren zwemmers van de reddingsbri-gade Weert. We hebben in die periode met een aantal teams de nK’s gewonnen. ook joyce is bij de reddingsbrigade nederlands kampioene geweest.streven: proberen om de zwem-mers te motiveren en bewust te maken, dat een goede inzet bij de training nodig is om succes te behalen. ook wil ik ze proberen duidelijk te maken, dat alle zwem-mers even belangrijk zijn voor de ploeg. maar het aller belangrijk-ste vind ik, dat ze er plezier in hebben.

naam: joyCe raemaeKersgeboorte datum: 30-11-1991 Beroep: student te roC eindhoven, la-boratorium techniek.hobby’s: Zwemmen, uitgaan, gezellig doen met vrienden.Bekendheid ZpC Budel door: ik zwem ongeveer 3 jaar bij de wedstrijdploeg.ervaring: ik zwem al sinds dat ik heb le-ren lopen. ik zwem al ongeveer 10 jaar bij de wedstrijdploeg, eerst bij de rog (te Weert) en Reddingsbrigade Weert, en nu al ongeveer 3 jaar bij ZpK Bu-del. ik heb zwemles geven geleerd bij de reddingsbrigade. dit begon eerst met personen uit het water te redden. later heb ik 1 à 2 jaar lesgegeven. de ervaring van het zwemmen opzich heb ik geleerd tijdens mijn trainingen van de nederlandse selectie reddend zwemmen. op mijn 11e ben ik bij de reddingsbrigade nederlands kampioen geworden en deed dat op mijn 14e nog een keer, in totaal zwom ik daarbij 6 nederlandse records. op mijn 12e zwom ik mijn eerste internationale wed-strijd.streven: het plezier in het zwemmen te houden bij de zwemmers. door op een serieuze, maar ook leuke manier, mijn kennis van het zwemmen door te geven aan de nieuwe generatie zwemmers. Ze een doel geven om door te zetten en plezier te hebben in hun sport.

Page 8: Waterzooi juni 2011

Zwemwedstrijd!

8

WedsTrijden

sepTemBer 2011Zondag 26 sepTemBer splashcompetitie deel 1, Zuiderpoortbad te Budel oKToBer 2011 ZaTerdag 2 oKToBer Tijdzwemmen deel 1 (borstcrawl), Zuiderpoortbad te Budel Zondag 3 oKToBereon vereniging zwemcompetitie deel 1, te veldhoven

Zondag 10 oKToBerspeedo jaargangwedstrijd deel 1, Zuiderpoortbad te Budel

novemBer 2011ZaTerdag 6 + Zondag 7 novemBerclubkampioenschappen ZpK Budel deel 1, Zuiderpoortbad te Budel

ZaTerdag 13 novemBertijdzwemmen deel 2 (schoolslag), Zuiderpoortbad te Budel

Zondag 14 novemBereon vereniging zwemcompetitie deel 2, Zuiderpoortbad te Budel

Zondag 28 novemBersplash competitie deel 2, te veldhoven

Kijk voor meer (en de meest actuele) informatie op: www.zpkbudel.nl

Page 9: Waterzooi juni 2011

9

Komende evenemenTenaCTiviTeiTenKalender 2011

ZomerKamp

• 24 t/m 26 juni

www.zpkbudel.nl

24 tot 26 juni zomerkamp

geef je op voor 11 juni

als je durft!.........

BarBeCue

• 1 juli 2011

op vrijdag 24 t/m zondag 26 juni gaan we op kamp! je kunt je nog tot zondag 12 juni aan-melden.

Waar: Budel, Blokhut “Frère jacques”, Broekkant 81

aanvang: 18:00 uur (met fiets bij Zuiderpoort)

Wie: alle jeugdleden

als gezellige afsluiter van het zwemseizoen 2010-2011 or-ganiseerd ZpK Budel weer haar jaarlijkse BBQ!

ook deze keer zal er weer vol-doende te eten en te drinken zijn voor iedereen!

Thema: WINTER (Brrrrrrr....)

Page 10: Waterzooi juni 2011

10

KleurplaaT

Page 11: Waterzooi juni 2011

11

ZpKuiKen

• hoe heet je? Guy HünGens

• Waar woon je? maarheeze

• hoeveel jaar ben je? 9 jaar

• sinds welk jaar ben je al lid van ZpK? sinds 2009

• in welk team zwem je? in Budel 3

• Wie is je trainer/trainster? joyce, Carola, marlie, ingrid

• Wat is je favoriete zwemslag? Borstcrawl

• Wat is je minst favoriete zwemslag? rugslag

• Wat eet en drink je het liefst? pizza + water

• Wat kijk je het liefste op televisie? disney Xd

• naar welke muziek luister je erg graag? eric Clapton

• Welke andere hobby’s heb je naast zwemmen? gitaar spelen

• Wat vind je het leukst bij ZpK? Zwemmen en zwemuitje

• heb je misschien nog een goed idee voor ZpK? nee

• Wie is je grote voorbeeld? papa

• Wil je verder nog iets kwijt? nee

• het volgende ZpKuiken is: roel gerlings

Page 12: Waterzooi juni 2011

Hoe heet je?....................marjo Kuppens-damen

Wat is je leeftijd?.............39 jaar en nog een behoorlijk aantal maanden

Woonplaats?...................Budel-Schoot

Kinderen/huisdieren?........2 pubers en een groot kind / 1 kater en 2 konijnen Gewicht en lengte?...........De konijnen wegen ongeveer 1,5 kilo en zijn 50 cm. lang

Wat doe je bij ZPK?.........Vooral tijd waarnemen en keerpunten beoordelen,dusofficial

Werk / School:................Huisvrouw

Favoriete eten / drinken?...Friet met frikandel / Heteerstebakjekoffie‘s-morgens

Favoriete muziek/band:.....Alles waar je lekker op kunt meezingen. Van Robbie Williams tot Nick en Simon. Maar het allermooiste kippenvelnummer is het Avé Maria van Schubert gezongen door Andrea Bocelli

Favoriete tv-programma:....Flikken Maastricht of Gent

Hobby’s:.........................Bakken (Brood,taart, vlaai, cake en alles wat Sonja verboden heeft)

Aan wie geef je het stokje door?.........Om het Arian een beetje makkelijk te maken: Lizzi Compen

Wat wil je verder nog kwijt?.........Een paar overtollige kilo’s en nog wat gebruikte (nog goed uitziende) grenen meubelen

12

vrijWilliger, sTel je ToCh eens voor!

Page 13: Waterzooi juni 2011

13

BelangrijKCluBKleding BesTellen?

De clubkleding (t-shirts en trainingspakken) kunnen besteld worden bij penningmeester Frans melis. pakken passen kan bij Clijsters sport, Campstraat 14 in Gruitrode (B), waarna je hetgeen dat besteld dient te worden kunt doorgeven aan Frans.

vragen over de nieuWe indeling?

We kunnen ons voorstellen dat er, ondanks dat we er een speciale avond aan gewijd hebben, nog mensen met vragen zijn over de nieuwe indeling. aarzel dan niet en neem contact op met een van de trainers of TC-leden.

geen e-mail gehad?!

ondanks herhaalde oproepen tijdens ledenvergaderingen en in-formatiebijeenkomsten komen er nog altijd mensen melden dat ze bepaalde mailtjes niet ontvangen hebben. mocht u geen mail ontvangen van ZpK Budel, stuur dan even een e-mailbericht naar [email protected] hebben ze daar ook meteen uw juiste e-mailadres mocht dat niet het geval zijn.

als iK ieTs Kan doen, dan Zeg heT maar!

ja, goed dat u het zegt.We hebben namelijk ALTIJD vrijwilligers nodig!en sponsors!en toeschouwers!en enthousiastelingen!dus stuur even een mailtje: [email protected]! samen staan we sterk!

Page 14: Waterzooi juni 2011

• Wist je dat ZPK Budel 266 leden heeft? 173 recreatieve zwemmers, 76 wedstrijdzwemmers, 17 vrijwilligers? ZpK Budel is daarmee een van de grotere verenigingen binnen Cranendonck.

• Wist je dat er 103 mannen en 163 vrouwen bij de vereniging zijn?

• Wist je dat 18% van onze leden uit België komt? amai!

• Wist je dat ZPK Budel 13 baduren per week heeft. dat zijn meer dan 500 baduren per jaar! met 13 baduren is het voor de wedstrijdgroep mogelijk om tot 4 keer per week te trainen. Trimzwemmen kan op 6 uren per week op 3 verschillende dagen.

• Wist je dat er 71 jaar verschil is tussen het jongste en oudste lid van ZpK Budel? het jongste lid, sanne lukken is 7 jaar, het oudste lid mevrouw Bax-reijnen is 78 in april 78 jaar geworden! een leven lang zwemmen!

• Wist je dat onze website (www.zpkbudel.nl) in de maand mei 877 keer bezocht is door 138 uniek personen? Kijk voor de meest actuele informatie, foto’s, wedstrijdinformatie etc. op onze website, laat ook een berichtje achter in ons gastenboek “watergewauwel”. adverteren op de website van ZpK Budel? Kijk voor de mogelijkheden op de www.zpkbudel.nl > sponsoring

• Wist je dat je ons ook kunt vinden op social media: hyves, facebook en twitter.

snel op de hoogte zijn van nieuwtjes binnen ZpK Budel? Word lid van onze facebook of twitter pagina!

14

WisT je daT?

Page 15: Waterzooi juni 2011

• VRIJWILLIGERS geZoChT!!!!!!!uiteraard kan onze club niet zonder vrijwilligers. Bij een zwemwedstrijd hebben we een volgende bezetting nodig:1 typist(te), 1 bemanning valse startlijn, 1 speaker + 1 voorstart, 3 kaatjes ophalers, 2 mensen die zorgen dat officials en vrijwilligers voorzien worden van een natje en een droogje, 1 huisfotograaf.Wil jij ook wel eens één van deze taken vervullen, aarzel dan niet en geef je op bij de secretaris: [email protected]

• oFFiCials geZoChT!!! de jury voor een zwemwedstrijd uit: 1 scheidsrechter, 2 kamprechters, 1 starter, 2 jurysecretarissen en2x aantal banen tijdwaarnemers/keerpuntcommissarissen.voor een wedstrijd in Budel betekent dit 14 officials.Om in de toekomst te kunnen voorzien in voldoende officials is het belangrijk dat er jaarlijks mensen de cursus tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris, starter, of jurysecretaris volgen.deze cursussen vinden veelal in de maanden oktober - november plaats.Wil jij ook meer leren over het zwemmen en je steentje bijdragen aan een correcte jurering, geef je dan op bij onze voorzitter: [email protected]

• grooT onderhoud ZuiderpoorTBadvoor dit jaar staat er een groot onderhoud voor het zwembad gepland. de machinekamer wordt volledig vervangen en tevens wordt de luchtverversing aangepakt.Zoals het er nu naar uitziet zal het zwembad gesloTen zijn van 22 oktober 2011 tem 6 november 2011. We houden jullie op de hoogte door middel van e-mail en publicatie op de website: www.zpkbudel.nl

• IETS VOOR HET VOLGENDE CLUBBLAD?ook als je iets wilt melden in het volgende clubblad, als je een geweldig idee hebt of een oplossing voor een probleem bij het zwemmen hebt bedacht, stuur dan ook even een mailtje. als je dan toch aan het mailen bent, stuur dan ook even iets aan de secretaris: [email protected] .

• Onze secretaris heeft zo graag mailtjes! help hem daaraan! stuur je e-mail naar: [email protected]

15

allerlei

Page 16: Waterzooi juni 2011

vormgeving: Wauwie.com

ZPK BUDEL

Zpk budel WensT iedereeneen fijne vakanTie!