Vakantiegids Violettacars 2012

52
Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74 Fax: 016/63.20.89 C3159 [email protected] www.violettacars.be koffers pakken en wegwezen ! v a k a n t i e g i d s 2 0 1 2

description

Vakantiegids 2012

Transcript of Vakantiegids Violettacars 2012

Page 1: Vakantiegids Violettacars 2012

Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74 Fax: 016/63.20.89 • C3159 • [email protected] • www.violettacars.be

koffer

s pak

ken

en wegw

ezen !

vaka

ntie

gids

2012

Page 2: Vakantiegids Violettacars 2012

2

ONZE Luxe Touristclass**** AUTOCARS

Ons familiaal autocarbedrijf bestaat slechts uit 4 luxe ****-sterren autocars. Onze autocars worden dan ook regelmatig vernieuwd en permanent gecontroleerd op onderhoud en veiligheid. Al onze auto-cars zijn voorzien van het volgend comfort• Comfortabele ambiente relaxzetels verstelbaar naar achter en naar

de middengang, individuele tafeltjes en voetsteunen, ruime zetelaf-stand, geeft u dus een hoge graad van ruimtegevoel

• Toilet met lavabo• Een bar met warme en koude dranken• Een stereo-installatie met cd en dvd lezer, Lcd-schermen, dvb-tuner

• Multi-vision-system: een vooraanzicht-wide-view-camera die er voor zorgt dat u via de Lcd-schermen en van uit uw zetel hetzelfde gezichtsveld krijgt als de chauffeur en reisleider. Vanaf nu af aan zit iedereen als het ware op de eerste rij!

• Dubbele panoramische beglazing met verwarmde armleuningen langs de ramen (gedaan met het koudegevoel aan de venster-ramen)

• Een superzachte luchtvering• Automatische luchtverversing, verwarming en airconditioning• Voor uw veiligheid:

ABS-ASR (antiblokkeersysteem-antislipregeling) ESP (elektronisch gestuurde stabiliteitscontrole) EBS (elektronische remassistant) Afstandstempomaat (houdt uw voertuig op een veilige afstand) Geïntegreerde veiligheidsriemen

Ervaren chauffeursOnze ervaren chauffeurs laten u toe onderweg onbezorgd en onbe-kommerd te genieten van uw vakantie. Zij zijn de onontbeerlijke schakel voor het welslagen van uw vakantie. Zij stellen niet alleen hun vakkennis en rijvaardigheden tot uw dienst, maar ook hun behulp-zaamheid en vriendelijkheid. Zij zijn het visitekaartje van onze firma.

Rij- en rusttijden chauffeursIngevolge de nieuwe Europese wetgeving moet elke chauffeur per periode van 7 dagen genieten van één verplichte rustdag (ononder-broken duurtijd van 24 uur). Om deze reden worden uitstappen op bepaalde afreizen uitgevoerd met een lokale touringcar of chauffeur, of wordt ter plaatse een vrije dag ingelast.

Reisleid(st)ersOnze reisleid(st)ers zorgen steeds voor een deskundige uitleg, geven u de juiste en nuttige tips over de bezienswaardigheden. Voor speci-fieke vragen kan u ook bij hen terecht, in de mate van het mogelijke zullen ze u daarop antwoorden. Daarnaast zijn ze ook nog vriendelijk en behulpzaam. Het welslagen van uw vakantie is hun grote zorg. Een geestelijke begeleidt onze Lourdes reizen.

Gun uzelf eens een verdiende vakantie. Geniet van het gevoel herboren te worden. Voor alles wordt gezorgd. Het leven lijkt een feest. Ontdek met ons nieuwe culinaire specialiteiten en geniet van uw

levenslust en welverdiende vakantie. Leven en beleven, kies voor een VIOLETTACARS vakantie! U heeft vrije keuze uit verschillende bestemmingen. Beslis spontaan en maak een keuze uit ons vakantiepakket.

Spanning en ontspanning, gelatenheid en uitgelatenheid, u vindt het allemaal bij ons. Alleen, met z’n tweeën of met de hele familie. Een fijne vakantie helemaal zoals u het zich voorstelt. Wij zijn ervan overtuigd dat u in deze brochure een bestemming naar uw gading zult vinden. Aarzel

niet om bijkomend advies te vragen. Wij staan steeds klaar om u vrijblijvend te informeren en wegwijs te maken in de boeiende en wondere vakantiewereld van VIOLETTACARS.

Goed om te weten! Een verzorgde en voordelige VIOLETTA-vakantie is ook nog in 2012 een feit!! Wij wensen u volgaarne een prettige vakantie!!

Beste vakantieganger

11

21

31

41

51

61

81

91

101

111

121

131

71

12

22

32

42

52

62

82

92

102

112

122

132

72

13

23

33

43

53

63

83

93

103

113

123

133

14

24

34

44

54

64

84

94

104

114

124

134

koffers pakken

en wegwezen !

Page 3: Vakantiegids Violettacars 2012

3

Roken in de autocars? Rookvrije autocars !!!

Dagreizen en meerdaagse reizen: om zoveel mogelijk mensen een aangename reis te bezorgen, maken wij onze autocars rookvrij. De rokers hebben bij de gebruikelijke stops gelegenheid om een sigaret op te steken.

PrijzenHet slagen van uw vakantie hangt af van veel factoren. Eén voor één zijn ze belangrijk: de reisleider, het hotel, de chauffeur en de maal-tijden. VIOLETTACARS streeft ernaar prijs/kwaliteit waardig te zijn. Wat bepaalt de prijs van de reis: De inhoud van het programma, de hotels (centraal gelegen of ver buiten de stad), inkomgelden inbegrepen of niet, feestmenu’s of 3 gangen menu’s. Uw verlangens zijn onze zorg. Dienstvergoeding personeel Bent u tevreden over de inzet en de correcte vriendelijkheid van ons personeel, dan staat het U vrij dit op het einde van de reis te tonen.

Kortingen• Kinderkorting: 5% op de reissom en enkel van toepassing in kamer van 2 volwas-

senen. Andere kortingen vermeld bij de reisinformatie.• Boekingskorting: Wie tijdens onze infonamiddag op 15 januari 2012, boekt en een

voorschot betaalt, geniet bij meerdaagse reizen (minimum 6 dagen) een korting van € 12,40. Deze zijn niet geldig op onze pro-motiereizen (o.a. Spanje & Kroatië) en zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Doordachte uitstappenBij iedere bestemming zijn zeer goed uitgekiemde uitstappen geregeld en deze zijn inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld in de bro-chure. Niemand is echter verplicht deze mee te maken. Wij respecteren uw vrijheid. Inkomgelden niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Hotels - RestaurantVariëren van ** tot zeer luxueuze **** hotels. Ze worden voor u zorg-vuldig uitgezocht. Een goede nachtrust en smakelijke maaltijden zijn van groot belang voor het welslagen van uw reis. Bij de keuze van onze hotels en restaurants zijn netheid, goede service en smakelijk gevarieerde maaltijden de belangrijkste elementen. Daarom gaat onze voorkeur dan ook uit naar hotels en restaurants waar de leiding in handen is van de eigenaar(s) zelf. Dit is een waarborg voor persoon-lijke service die wij met onze klanten naar waarde schatten. Dit bete-kent concreet dat wij in hoofdzaak werken met familiale ondernemin-gen. 59 jaar ervaring heeft ons geleerd dat dit de beste partners zijn!

DiëtenWanneer u aan een dieet gebonden bent, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit kenbaar maken aan het hotel. Het betreft hier altijd een preferentie, garanties kunnen wij niet geven. Violettacars kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoering van uw dieetwensen.

Wie zit waar in de autocar !!!Een tip: BOEK SNEL!!!

Al de plaatsen in de autocar zijn comfortabel en bieden een goed panoramisch zicht en de vooraanzicht-wide-view-camera zorgt ervoor dat iedereen op de eerste rij zit!. Doch om alle misverstanden te voorkomen, kiest U bij inschrijving uw zetel, uit de nog beschikbare plaatsen. Aarzel niet om zo vlug mogelijk te boeken, U kiest uw reis en plaats in de autocar naar keuze! Denk niet: ik heb nog tijd, tegen dan kan uw favoriete vakantiebestemming volgeboekt zijn. Informeer steeds op ons kantoor naar de vrije plaatsen, ook al overstijgt de vraag meermaals het aanbod (teken van kwaliteit?), laat u eventueel op een wachtlijst zetten, want soms komen er plaatsen vrij.

Opstapplaatsen: Bespaar tijd!

Het ligt in onze bedoeling zo snel mogelijk te vertrekken naar onze bestemming. Aangezien ophaaldiensten zeer tijdrovend zijn, geven wij u de goede raad indien mogelijk u te laten brengen of rechtstreeks naar onze centrale vertrekplaats te komen met uw eigen vervoer. Aan het kantoor grenst een afgesloten parking (in openlucht) die gratis ter beschikking staat van de klanten en tevens fungeert als centrale opstapplaats. (Wij zorgen voor een veilige parking, maar kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of beschadiging van welke aard ook.) U kunt de centrale vertrekplaats onmogelijk met eigen middelen bereiken? Geen probleem, dan komen we u halen. We brengen u vanaf één van de onderstaande opstapplaatsen naar onze centrale vertrek-plaats te Sint-Joris-Winge.Opstapplaatsen: Tienen station – Leuven voorkant station (hoek diest-sepoort met diestsevest) – en Bodart parking.Voor groepen vanaf 20 personen kan een extra opstapplaats aan-gevraagd worden. Wanneer uw opstapplaats ligt op de weg naar de bestemming is dit ook mogelijk om daar op te stappen. Dit in overleg met VIOLETTACARS. Opstapplaats = afstapplaats. Juiste vertrekuren worden vermeld op uw reisdocumenten.

Bourgondisch reizen

Eten, drinken en cultuur! Deze wegen voeren naar

de mooiste kanten van het leven.

Page 4: Vakantiegids Violettacars 2012

4

Hoe reserveert u?Indien u niet in de mogelijkheid bent om persoonlijk naar VIOLETTACARS te komen, kan u uw vakantie boeken via telefoon (016/63 42 74), via fax (016/63 20 89) of via e-mail ([email protected]).

Inschrijving en betalingOm uw inschrijvingen vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht: • Welke bestemming kiest u? • De vertrekdatum. • Het aantal personen. • Het aantal kinderen + leeftijd. • Naam + adres + geboortedatum (ook van de reisgenoten). • Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of 2 aparte bedden)

of driepers. kamer. • De gewenste opstapplaats. • Wenst u een reisverzekering?Moet medegedeeld worden bij de reservering. PS.: Bij iedere inschrijving vragen wij een minimum voorschot van 75 € per persoon + de eventuele reisverzekering te betalen of te storten. Uiterlijk 6 weken voor uw vertrekdatum krijgt u van ons de definitieve afrekening. Het saldo betaalt u dan ook met het ingesloten overschrijvingsformulier, of op ons bureel, uitsluitend met bancontact. VIOLETTACARS zorgt verder voor een goede afhandeling van uw inschrijving.

BagagetipsOnze ruimte in de autocar is beperkt en daarom vragen wij u niet meer dan 1 koffer per persoon mee te brengen (max. 20 kg). In de bagageruimte staat uw bagage veilig opgeborgen maar u kunt er tijdens de rit niet meer bij. Wat u tijdens de reis nodig heeft, stopt u in de handbagage, ondermeer uw paspoort, geld, fototoestel, lectuur, enz. Grote handtassen verminderen uw zitcomfort. Laat u waardevolle voorwerpen achter in de autocar dan doet u dat op eigen verantwoor-delijkheid. Voor reizen met overtochten met een nachtboot raden wij u aan toilet- en slaapgerief in een kleine bagagekoffer te stoppen. Voorzie uw koffers en handbagage steeds van het bagagelabel van VIOLETTACARS. Bagage en andere eigendom, die zich gedurende de reis in de bus bevindt, is niet verzekerd. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen bagage. We raden u aan een reisverzekering af te slui-ten voor eventuele schade, verlies of diefstal. Indien tijdens de reis een dergelijk geval zich voordoet, dan bent u verplicht en zelf verantwoor-delijk voor aangifte bij de politie en reisverzekering.

ZiekenfondsVergeet niet aan uw ziekenfonds de nodige documenten en informa-tie te vragen voor u op reis vertrekt, ongeacht u een reisverzekering afsloot. Met deze formulieren kan u in het buitenland uw rechten laten gelden omtrent medische verzorging.

OpeningsurenMaandag - dinsdag - donderdag en vrijdag: 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uurWoensdag en zaterdag: 09.00 tot 12.00 uur - namiddag geslotenLiggen deze uren u moeilijk, maak dan een afspraak

Betaling op ons bureel uitsluitend met Bancontact voor uw en onze veiligheid!

Voor uw en onze veiligheid, vragen wij u om per overschrijving of uitsluitend met Bancontact op ons bureel te betalen.Bankrekening voor uw storting: KBC: IBAN BE05 4235 0208 5175 – BIC KRED BEBBBNP Paribas: IBAN BE63 2300 5592 9008 – BIC GEBABEBB(met vermelding van reisdoel en reisdatum)

Verlofdagen Twiggy 2012

van 20 tot 24 februari 02 tot 06 april 23 tot 27 juli 29 oktober tot 02 november 24 tot 28 december

Heeft u een reisverzekering?ViolettacarsbiedtuinsamenwerkingmetMondialAssistancedezeverzekeringaan!Onderschrijfzebijuwboeking!

Ons CDV-nummer: 19045

EnKElAnnulAtiEVErzEKEring-4,8% van de totale reissom

Geldt enkel vóór de reisdatum• Bij ziekte, ongeval of overlijden• Ontslag• Herexamen• ...

tOPSElEctiOn-5,8% van de totale reissom

= reis + annulatieverzekering• Annulatieverzekering• Assistance personen met onbeperkte medische kosten• Reisgoed en bagage• Compensatiereis• Home assistance (schade woning)• ...

EnKElrEiSVErzEKEring-e 3,00 per persoon en per dag

Geldt enkel tijdens de reisdatum• Assistance personen met onbeperkte medische kosten• Reisgoed en bagage• Compensatiereis• Home assistance (schade woning)• ...

ExcluSiEVEgArAntiES-7,8% van de totale reissom

= Top Selection + exclusieve garanties• Vooraf bestaande ziektes• Extra opsporingskosten• Extra reisgoed/bagage vergoeding• Waardevolle voorwerpen• ...

Page 5: Vakantiegids Violettacars 2012

5

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 01 december 2012Prijs: € 110,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer gebeurt per luxe touristclass autocar voorzien van het

nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van kamer en ontbijt• Rondrit in Parijsnietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de reis• Inkomgelden (boottocht Seine/Tour Montparnasse)• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 51,00

HOtElMErcurEPAriS-gArEdElyOn***Gelegen nabij de Seine en aan de Tour de l’Horloge en aan de Gare de Lyon. Ruime kamers met complete badkamer met haardroger, tv, telefoon, safe en airco. ’s Morgens een Frans ontbijtbuffet. Beoordeling: Een cityhotel met het moderne bekende Mercure comfort.

Parijs is altijd al een prachtige stad, maar in de kerstperiode is het er werkelijk sprookjesachtig. De stad is op sfeervolle en artistieke wijze verlicht met talloze lichtjes. Je kijkt er je ogen uit. Verder zijn er allerlei leuke festiviteiten om bij te wonen, kun je er fantastisch shoppen en gezellige kerstmarkten bezoeken. Maar in elk geval staat het als een paal boven water dat het de meest bezochte stad is van Europa. Een citytrip Parijs heeft dan ook heel veel te bieden, zowel op historisch als op hedendaags vlak. Wie eenmaal geproefd heeft van Parijs wil altijd terug want deze metropool trekt je aan. Kom met ons mee en we tonen u Parijs als sfeervolle stad en we verklappen u de kleine anek-dotes van deze indrukwekkende lichtstad.Tip: de eerste zondag van de maand zijn er heel wat musea gra-tis toegankelijk!

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–ParijsVertrek om 06.00 uur. Via de Franse autosnelweg naar Péronne, koffiestop. Bij aankomst in Parijs starten we met een verkenning van de ultra-moderne wijk ‘La Défense’, met als sluitstuk de indrukwekkende ‘Grande Arche’, één der laatste en grootste bouwprojecten van president Mitterrand. Na een rondrit tus-sen de futuristische gebouwen, ook wel eens “het Manhattan van Parijs” genoemd. Nadien gaat het naar de omgeving van de Arc de Triomphe en het Champs Elysées met het Grand en Petit Palais, het Palais de l’Elysée. Door de rue du Faubourg St Honoré met de vele gerenommeerde couturiers naar de Madeleinekerk en de Place Vendôme. Via de opera rijden we naar de Comédie francaise. Geleide wandeling met bezoek aan het Palais Royal met tuin en binnenplein, het Louvre met de piramide van Pei, het Carroussel du Louvre en de Arc de Triomphe du Carroussel. Door de tuinen der Tuleries naar een self-service voor het vrije middagmaal. Vervolgens naar de Opera voor een uurtje vrije tijd voor shopping. Nadien langs de Place de la Concorde en langs de Seine naar de Place du Trocadero. Wandeling langs de paleizen van Chaillot, over de Pont d’Iena en de Eiffeltoren naar de Seine waar u de mogelijkheid krijgt een boottocht te maken. Nadien langs het Champs de Mars, de Ecole Militaire en het complex van Les Invalides naar de Tour Montparnasse. Mogelijkheid om per lift deze toren te bestijgen, waar u een indrukwekkend panorama over de stad te zien krijgt (210m hoog). Mogelijkheid om te genieten van het kerstgebeuren en de speciale verlichting op de Champs Elysées. Vervolgens naar het verblijfshotel voor Check-in. Vrij avondmaal in een stemmig restaurant in de buurt. Overnachting.

2dedag:Parijs–St-Joris-WingeOntbijtbuffet. Langs de historische Place de la Bastille met de Opera de la Bastille, de Pont d’Austerlitz, de Jardin des Plantes naar het kloppend hart van de stad: het Centre Pompidou en het Hôtel de Ville. Wandeling langs de « bouquinistes » aan de oever van de Seine en op

het riviereiland Ile de la Cité met de kathedraal Notre Dame de Paris. Langs het Palais de Justice volgen we de voetgangersas Centre-Pompidou-Forum des Halles en genieten hier nog van de moderne architec-tuur of van de plaatselijke terrasjes. Nadien via de rue de Rivoli en de Place des Pyramides naar de Opera. Vervolgens naar de Place Clichy voor vrije lunch in een self-service. Na de middag volgt een uitgebreid bezoek aan het gezellige Montmartre. We starten aan de place d’Anvers en nemen de trappen of het tandradtreintje die ons in een paar minuutjes tot aan de voet van de SacréCoeur brengt. Op de trappen krijgt u een prachtig panorama over de stad. Bezoek aan de Sacré Coeur en

daarna naar de nabije Place du Tertre, waar u kunt genieten van de gezellige sfeer met zijn vele schilders en pittoreske pleintjes en steeg-jes. Zelfs een wijngaard ontbreekt niet in deze gezellige oude wijk. Na de nodige vrije tijd terug naar place d’Anvers, waar de autocar ons omstreeks 17.00 uur opwacht voor de terugreis. Over de autosnelweg richting België. Nog een laatste halte onderweg en thuiskomst voor-zien omstreeks 22.00 uur.

2 dagen Frankrijk

Citytrip Parijs in Kerstsfeer

Page 6: Vakantiegids Violettacars 2012

6

Alle wegen leiden naar…

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 05 mei 2012Prijs: € 195,00 p.p.Vertrek: 07:00 uur aan ons bureel – terugkomst voorzien te St-Joris-Winge rond 20 uurinbegrepen:• Reis gebeurt per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur en Nederlandstalige gids• Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag

middagmaal. • Alle uitstappen en inkomgelden voorzien in het programmanietinbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 25,00

Weer of wind ? Berg of dal ?

Men weet waar het begintmaar niet waar het eindigen zal.

Laat je op deze uitstap goed verwennenmisschien leer je wel wat nieuws kennen.

Vertrekken naar ergens zonder iets te weten,

dit wordt een trip om nooit te vergeten.

Verdwijnen naar een ongekend gebiedeen plek die er goed uitziet

Ra…ra… waar gaan we heen?Dat weten wij tot nu toe alleen.

2 dagen Duitsland

Verrassingsreis

Page 7: Vakantiegids Violettacars 2012

7

HOtElHirOndEllE**In het centrum van de badplaats Malo-Les-Bains bij Duinkerke, vin-den we ons hotel Hirondelle op slechts enkele minuutjes wandelaf-stand van het strand. Eenvoudig, maar warm aangekleed hotel met lift, bar, fitnessruimte. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een eigen badkamer, telefoon en een tv. Gratis WiFi is beschikbaar in het gehele hotel. Het restaurant serveert smakelijke, regionale maal-tijden. Na het diner kunnen we terecht in de bar van L'hirondelle met een drankje of we kunnen de avond afsluiten met een ontspannen strandwandeling.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 27 mei 2012Prijs: € 195,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer met touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension van de eerste dag middagmaal tot

de laatste dag middagmaal (brood en kaas bij de kaasboerderij)• Alle voorziene uitstappen zoals in het programma beschreven• Bezoek kaasboerderij • Bezoek ijsmaker Cornet d’Amour• Tramtocht Bergues• Boottocht “Le Texel”• Brouwerijbezoek• Bezoek hoeve “Le Bommelaers Wall”nietinbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 23,00

Duinkerke – Frans-Vlaamse kustVerblijfplaats: Malo-Les-Bains

2 dagen Frankrijk

Gelegen aan de Noordzee vinden we Duinkerke, een streek die trots is op zijn erfgoed, een stad met een rijkgeschakeerde geschiedenis en een unieke atmosfeer. Vanaf de belforten van Duinkerke en Bergues heb je een adembenemend uitzicht op Frans Vlaanderen. Ontdek het rijke maritieme verleden in de haven en wist je dat dit lied “Al die willen te kap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn…” zijn oorsprong in Duinkerke vindt? Een verrassend weekend met veel te doen en te bezoeken. Verblijven doen we in Malo-Les-Bains op enkele wandel-minuten van het uitgestrekte strand. De Frans-Vlaamse kust, heerlijk ontspannend en leerzaam tegelijk!

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–Malo-les-BainsVertrek om 07.00 uur. Bij aankomst in Bergues maken we een rondrit met een toeristische tram door de straten van het pittoreske vesting-stadje dat dankzij de film “Bienvenue chez les Ch’tis” bekendheid heeft verworven in gans Frankrijk en daarbuiten. Daarna brengen we een bezoek aan de brouwerij van Esquelbecq (Ekelsbeke). Na een korte presentatie door de meesterbrouwer zelf krijgt u de gele-genheid een « Blonde d’Esquelbecq » te proeven! Middagmaal in Duinkerke. De namiddag brengen we een bezoek aan het indrukwek-kende havengebied van Duinkerke aan boord van rondvaartboot “le Texel”. Waarna naar de badplaats Malo-les-Bains. Wandeling door de pittoreske straten van Malo-Les-Bains. Aan het eind van de rondlei-ding brengen we een bezoek aan « le Cornet d’Amour », waar al sinds vier generaties ambachtelijk ijs wordt vervaardigd. We krijgen uitleg over de techniek van het ijsmaken en kunnen natuurlijk ook verschil-lende smaken proeven ! Avondmaal en overnachting in ons hotel.

2dedag:Malo-les-Bains–St-Joris-WingeVandaag bezoeken we, na ons ontbijt, en na een tocht door het pol-dergebied van Frans-Vlaanderen, het stadje Hondschoote, waar de imposante hallenkerk en het stadhuis getuigen van de rijke geschiede-nis van deze voormalige lakenstad.Aan de andere kant van “de schreve”, ligt kaasboerderij “de Moerenaar”. Hier komt u alles te weten over de ambachtelij-ke manier van kaas maken. Op de boerderij voorzien we een eenvoudige maaltijd met brood en… kaas! De namiddag brengt u een bezoek aan hoeve “le Bommelaers Wall” in Ghyvelde. De uiteenlopende en rijke col-lecties van het schilderachtige plattelandsmuseum Bommelaers Wall zijn interessant en amusant.In een gezellige sfeer ontdekt u

de geschiedenis van het leven op het platteland van de Vlaamse kuststreek... van de teelt van vlas en cichorei, van de zuivel-melkstal tot het speelgoed van vroeger. Een schoolklas, een tra-ditionele Vlaamse keuken en een afdeling gewijd aan heksen en kwakzalvers maken het museum compleet. Helaas moeten we hier onze 2-daagse reis afsluiten en huiswaarts keren. Thuiskomst voorzien rond 20.00 uur.

Page 8: Vakantiegids Violettacars 2012

8

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 22 september 2012Prijs: € 185,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer met touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal

(Buffetdiner met dranken inbegrepen) tot de laatste dag middag-maal (4-gangen menu met dranken inbegrepen)

• Alle voorziene uitstappen,bezoeken en dégustaties in het pro-gramma.

• Bezoek Champagne Mercier + 1 degustatie en kleine champag-neboer

nietinbegrepen:• Maaltijd tijdens heenreis• Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven.• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 20,00

HOtElBAgAtEllEtEdizy**Gelegen net buiten het centrum van Epernay, bieden we u hier een uitstekend hotel met heel verzorgde keuken. Bar, restaurant, salon en comfortabel ingerichte kamers, badkamer met douche en toilet, radio, telefoon en kleuren-tv. Uitgebreid ontbijtbuffet, buffet avond-maal.

We vertellen hier géén geheim: “Champagne” is dé Koning onder de wijnen! Niemand zal hier aan twijfelen. Hij is de feestwijn bij uitstek. Alleen al het bekijken van die duizenden fijne belletjes geeft een feestelijk gevoel. Een reisje doorheen de fantastische streek van de Champagne, is de gelegenheid om nog wat meer over deze goden-drank te weten te komen.De wijngaarden op de hellingen, het plukken van de druiven, persen en maken van de wijn en het geheim achter die sprankelende belletjes in deze wijn, het bottelen, bewaren en schenken en “Last but not least” het degusteren.Dit jaar voegen we hier nog iets bij. Tijdens de aanloop naar de streek verlaten we de snelweg om hoog op een getuigenheuvel, de middel-eeuwse koningsstad Laon te bezoeken.

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge-laon-chamery-dizyVertrek om 06.00 uur. Via autosnelwegen naar Mons, Franse grens richting St. Quentin. Na een korte tussenstop verlaten we de snelweg richting de beklimming van de “Bekroonde berg”. Daar treffen we een nog ommuurde middeleeuwse stad Laon. We wandelen doorheen de stadspoort de stad binnen en gaan er misschien wel het raadsel van de toren van de kathedraal oplossen. Waarom staan daar 16 stenen ossen op? Vrij middagmaal in de stad.Nadien rijden we verder de Champagnestreek binnen en treffen daar, in een piepklein Champagne dorpje letterlijk midden de wijn-gaarden, een familie van Champagneboeren. Zij ontvangen ons hier en gaan ons met groot enthousiasme over hun grote liefde “Champagne maken” vertellen. Uiteraard hoort hierbij een dégustatie. Waarschijnlijk wordt het nu tijd om rich-ting Epernay te vertrekken. In het dorpje Dizy vinden we ons hotel. Nadat we onze kamers gevonden hebben en in de bar een beetje bekomen zijn van de reis, worden we verrast met een lekker diner. Uiteraard als aperitief een glaasje lokale champagne, gevolgd door een uitgebreid voorgerecht, een heerlijke hoofdschotel, een verrassende keuze uit een ganse reeks kazen uit de streek. Dit alles wordt afgesloten door een grandioos dessert. Dorst zullen we hier ook niet hoeven te leiden. Bij de maaltijd krijgen we aange-paste wijn aangeboden.

2dedag:dizy-Epernay-Montagnedereims-louvois-Hautevillers-StimogesNa het ontbijt laden we de koffers terug in en gaan nu in de richting van Epernay, naar de legendarische Avenue de Champagne. Dit is het adres waar het overbekende Champagnehuis Mercier te vinden is. Hier is o.a. het grootste eikenhouten wijnvat te vinden. Met een laser gestuurd treintje rijden we langsheen duizenden opge-stapelde flessen champagne. Terug in de autocar volgen we de “Route de Champagne”, doorheen het bescherm-de landschap van het natuurpark “Montagne de Reims”. Als de weergoden het toelaten maken we onderweg een korte wandeling doorheen de wijngaard van Mumm en kunnen dan genieten van een weergaloos uitzicht over het landschap.Vandaar rijden we naar de abdij van Hautvillers volgens sommige de bakermat van de Champagne. Het is hier dat Dom Perignon, keldermeester van de abdij, de méthode Champagnoise zou hebben uitgevonden. We brengen een bezoek aan het graf van deze laatste en

maken een korte wandeling doorheen dit Champagne-dorp. Onderweg kunnen we de kunstig gemaakte uithangborden van de lokale wijnboeren aanschouwen.In een zeer goed restaurant ter hoogte van St. Imoges gaan we dit bezoek aan de Champagnestreek waardig afsluiten met een waar feestmaal. Niet minder dan 4 gangen gastronomie met aangepaste wijnen wachten op ons!Spijtig maar helaas… de thuishaven verwacht ons terug. Met onze comfortabele autocar rijden we nu nog nagenie-tend terug over die rustige Franse autoroutes naar St- Joris-Winge waar we, na een stop juist over de grens, rond 21.00 uur. zullen aan-komen.

2 dagen Frankrijk

Verblijfplaats: DizyChampagneweekend

Page 9: Vakantiegids Violettacars 2012

9

HOtElMEyEr****Hotel Meyer is een familiaal viersterrenhotel dat rustig gelegen is boven de dorpskom van het dorpje Beaufort. Alle kamers zijn ruim en beschikken over een moderne badkamer, kleuren-tv, radiowekker, minibar en kluisje. Het hotel beschikt over een lift. In het restaurant wordt een uitgebreid ontbijtbuffet opgediend. Het avondmaal is gas-tronomisch waarbij de klemtoon op de wildschotel komt te liggen. Ontspanning vindt U in het overdekte zwembad of de fitnessruimte van het hotel.

rEiSinfOrMAtiEdatum: 17 november 2012Prijs: € 225,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• 1 overnachting op basis van volpension met ‘s avonds een gastro-

nomisch diner (menu vanaf sept 2012 gekend) • Bezoek salaisons Meyer en hun huisbrouwerij• Bezoek wijnboer Poll Fabairenietinbegrepen:• Middagmaal tijdens de heenreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 25,00

Gastronomisch weekend

2 dagen Luxemburg

Verblijfplaats: Beaufort

Een tweedaagse om van te genieten !!

Het Groothertogdom Luxemburg is een gastronomisch paradijs, met zijn grote variëteit aan agrarische producten: een palet vol geuren en kleuren voor elke smaak. Producten op basis van vakmanschap en traditie ontdekken we in het deel van Luxemburg dat bekend staat als Klein Zwitserland. We verblijven in het dorpje Beaufort, ontdekken hier de 700 jaar oude kasteelruïne, met als specialiteit van de Heren van Beaufort: een zwarte likeur van Aalbessen. Maar proe-ven we ook de ‘Crémant de Luxembourg’, Het is moei-lijk, om niet voor de verlei-ding van deze te bezwijken. Zijn fijn bouquet, zijn frisse smaak en zijn teder aroma vormen een onvergetelijke ervaring, zijn fijne pareltjes en zijn lichtintensiteit beto-veren het oog.

Voorbeeldmenu 2011

Tranche de Foie gras Maison, Confitures d'Oignons rouges

& Velouté de Crustacés à l'Armagnac

& Pavé de Daurade Royale,

Émulsion aux Betteraves rouges &

Sorbet Figues-Amaretto &

Carré de Biche au Sureau du Mullerthal &

Fondue de Vacherin Mont d'Or &

Nougat glacé aux Marrons et aux Pistaches &

Petits Fours

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–BeaufortVertrek om 10.00 uur. Richting Luxemburgs Klein-Zwitserland waar we kennis maken met de goede reputatie van de worst-en vlees-waren. Vrij middagmaal onderweg. Bent u geïnteresseerd om te zien waar 1200 hammen worden geproduceerd elke week? Een bezoek aan de slager Meyer, maar tevens een bezoek en proeverij aan de brouwerij. Verder naar onze verblijfplaats Beaufort voor kamerverde-ling en culinair avondmaal. Overnachting. 2edag:Beaufort–St-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet maken we een wandeling rond de pittoresk gele-gen burchtruïne van Beaufort. Middagmaal. De namiddag gaat het verder naar “Poll Fabaire”, de producent van de bekendste schuimwijn van de Luxemburgse moezelvallei, uit Wormeldange. Natuurlijk is er gelegenheid tot proeven. Van hieruit gaat het terug richting St-Joris-Winge, waar onze thuiskomst rond 19.30 uur wordt verwacht.

NIEUW

Page 10: Vakantiegids Violettacars 2012

10

AlgEMEnEOPMErKingEn• het is een FIETSGROEPREIS d.w.z. wij vertrekken tesamen en

komen ’s avonds tesamen in groep aan in het hotel• reliëf: volledig vlak met mogelijk tegenwind • de gemiddelde fietsafstand per volledige dag bedraagt + 50 km• de snelheid op een vlak parcours bedraagt + 15 km/uur • de afstand en/of het traject zal eventueel ter plaatse aangepast

worden indien noodzakelijk door onvoorziene omstandigheden

Wattecontrolerenvoorbinnenbrengenvandefiets:• staat van binnen- en buitenbanden, eventueel te vervangen• goede werking van versnellingsapparaat en ketting (kuisen,

smeren…)• werking van de remmen, slijtage remblokjes en -kabels• toestand pedalen, zadel, fietsbel, enz.

Watzekermeetenemen:• een degelijke fiets, bij voorkeur minimum 10 versnellingen• fietspomp, volledige reparatiekit met nodige sleutels, 1 reserve

binnenband, stevig fietsslot• een regenjasje, energiekoeken en drank voor onderweg

nuttigeinformatie:• elke deelnemer wordt verzocht zijn fiets binnen te brengen bij

Violettacars op de vooravond van vertrek tussen 17.30 en 18.30 uur

• stuur wordt dwars gedraaid met een inbussleutel om het inladen en vastzetten van de fietsen zo vlot mogelijk te laten verlopen

• fietstassen, fietspompen en alle losse componenten door de fietser zelf op voorhand te verwijderen

Fietsvakantie met verlicht gondels in Giethoorn (Ne derland)

Giethoorn in de kop van de Nederlandse provincie Overijssel is het waterrijkste gebied van Nederland. Het dorp is ontstaan door veen-ontginning in de 13 ° eeuw. Door het turfsteken ontstonden rondom Giethoorn uitgestrekte meren (lokaal worden deze Wieden genoemd). Het bijzondere aan deze meren is hun diepte. Deze is amper 1 meter.In de streek rondom Giethoorn bevinden zich 2 natuurreservaten. De Wieden en de Weerribben. Beide behoren tot de meest interessantste z.g. Wetlands van Europa.Nog niet zolang geleden werden hier terug otters uitgezet. Tevens is dit gebied rijk aan watervogels. Om al deze zaken is dit gebied ook zéér geschikt om al fietswandelend te ontdekken.Héél bijzonder aan dit bezoek te Giethoorn is de jaarlijkse kleurrijke Gondelvaart.

rEiSPrOgrAMMAdag1:St-Joris-Winge-giethoornOp de heenweg rijden we rechtstreeks naar Giethoorn voor de check-in in ons hotel en broodmaaltijd. Na het uitladen van de fietsen maken we een eerste ritje van ongeveer 20km naar de overzijde van het dorp. Het minder toeristische maar niet onknappe Dwarsgracht. Daarna een overtocht van één van die schitterende grachten per fietsveer!Voor we terugkeren in ons hotel maken we halt aan “De Fanfare”. Deze herberg speelde een belangrijke rol in de gelijknamige Nederlandse knotsgekke film uit 1958 met o.a. Albert Mol.4 gangen avondmaal in ons hotel. Overnachting.

dag2:giethoorn–darp–Havelte–giethoorn(verlichtegondels)Na een lekker ontbijtbuffet vertrekken we langsheen de schilderach-tige dorpsgracht van Giethoorn. Met zijn tientallen kleine ronde brug-getjes en dito huisjes met die schattige rieten daken is dit een unieke plaats in Nederland. We rijden dan zoetjes aan door een boerenland-schap met een subliem uitzicht op de Wieden. Via het omwalde stadje Steenwijk en een stop aan een «Zorgboerderij» in het dorpje Darp, belanden we op een wel zeer avontuurlijke, slingerend, maar goed berijdbaar bospad naar een reeks van voorhistorische Hunebedden. Hier zetten we de fietsen aan de kant om een korte wandeling te maken naar een weergaloos uitzichtpunt over de met heide bedekte Havelterberg. Tijdens deze korte stop zal de gids het ontstaan en de geschiedenis van deze hunebedden toelichten.Het wordt nu stilaan tijd om de innerlijke mens te versterken. Dit doen we in een restaurantje in de onmiddellijke buurt met een overheerlijke broodmaaltijd.Na de middag rijden we doorheen een licht heuvelend landschap naar het dorpje Havelte, waarna we een ganse trits van mooie typische huizen, boerderijen en een prachtig oud landgoed (Havestate) kunnen bewonderen. Halt houden we aan een indrukwekkende windmolen. De terugweg loopt daarna verder via de typische veendorpjes Nijeveen en Wanneperveen. Op het einde van deze dag zullen we 52 km hebben gereden.’s Avonds, na een lekker 4 gangenmenu wacht ons een spetterend spektakel. We wandelen naar de Dorpsgracht waar tientallen ver-sierde en uitbundig verlichte platbodems rondvaren. Op elk van deze boten wordt een speciale gebeurtenis uitgebeeld. Soms zelfs een toneeltje opgevoerd. Dit alles gebeurd onder de begeleiding van “Dweilorkesten”.Misschien een beetje moe maar zéér zeker voldaan, gaan we terug naar ons nabij gelegen hotel voor een welverdiende nachtrust.

Page 11: Vakantiegids Violettacars 2012

11

3 dagen Nederland

HOtEldEPErgOlA***De gastvrije sfeer zorgt er voor dat u zich direct thuis voelt. Hotel Brasserie de Pergola heeft alle faciliteiten in huis voor een onbe-zorgd en plezierig, ontspannen verblijf. Het hotel ligt aan het water, in het centrum van het authentieke Giethoorn. De hotelkamers beschikken over heerlijke lits-jumeaux bedden, een eigen bad met douche, toilet, zitje, en TV. Een extra moderne luxe van het hotel is dat u overal in het hotel gratis draadloos kunt internetten. Het hotel beschikt over een heerlijke Brasserie met openhaard en diverse terrassen, waar u terecht kunt voor een heerlijk avondmaal.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 24 augustus 2012Prijs: € 299,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per luxe touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Fietsaanhangwagen voor maximaal 36 fietsen• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag middagmaal

tot de laatste dag middagmaalnietinbegrepen:• Middagmalen heen- en terugreis en dranken• Persoonlijke uitgaven en inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 40,00

Fietsvakantie met verlicht gondels in Giethoorn (Ne derland)

dag3:giethoorn–St-Joris-WingeNa het ontbijt laden we onze koffers in de autocar, nemen voor een laatste maal onze fietsen uit de stalling en maken nog een korte rit rond de ”Bovenwijde” in Giethoorn. Terug aan ons hotel gaan onze fietsen terug in de aanhangwagen en vertrekken naar de inschepingskade voor de rondvaart door het “Venetië van het Noorden” en het nabije meer. Wanneer we terug voet aan wal zetten wordt het hoog tijd om de hongerige te spijzigen. Daarvoor schuiven we aan in het nabijgelegen restaurant voor een smakelijk middagmaal.In de namiddag maken we een korte omweg via Staphorst en Rouveen. Twee “Oer-orthodoxe” protestantse dorpjes waar nog dag aan dag de oude tradities en gedragsregels in dienst worden gehou-den. De dorpsgemeenschap kwam in de jaren 60 in het wereldnieuws toen de lokale dominee zich verzette tegen de tussenkomst van de geneesheer toen verschillende kinderen van deze gemeenschap waren aangetast door Kinderverlamming. Nog altijd zijn er boerde-rijtjes en mensen in de traditionele klederdracht. De gids zal jullie uitgebreid over dit alles vertellen.Na nog een tussenstop rijden we definitief terug naar St-Joris- Winge waar we rond 19.00 uur worden verwacht.

Page 12: Vakantiegids Violettacars 2012

12

HOtEllESVAlléES***Gelegen in een prachtig merengebied. Een comfortabel hotel met een gezellige lounge en bar, zonneterras met mooie tuin, bin-nenzwembad, sauna …Sfeervol restaurant waar u geniet van lek-kere maaltijden van plaatselijke specialiteiten en verse producten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangenmenu. De modern ingerichte kamers beschikken over een complete badkamer,tv en telefoon. Een elegant hotel met alle modern comfort en vriendelijke bediening. Je wordt er in de watten gelegd.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:10 augustus 2012Prijs: € 310,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per luxe touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

middagmaal• De vermelde uitstappen in het programma• Boottocht en proeverij bij wijnboernietinbegrepen:• Middagmaal heenreis• Eventuele overige inkomgelden (kasteel)• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 50,00

Verblijfplaats: La Bresse Elzas/Vogezen

3 dagen Frankrijk

Dit stukje Frankrijk draagt het kenteken van twee beschavingen en vormt zodoende zijn eigen wereldje. U zal er de gastvrijheid van de bewoners opsnuiven, alsook genieten van de met bloemen opge-smukte vakwerkhuizen. Het dialect van de streek is even typisch als de bouwwerken, die al even karakteristiek gebleven zijn. De Elzasser wijnen, hebben een belangrijke plaats veroverd onder de Franse wij-nen, en terecht. Daarom bezoeken wij tijdens onze reis een wijnboer uit de streek. Onze reis loopt door Lotharingen en de Vogezen naar de Elzas. Wij maken kennis met de prachtige bergwereld en maken een tocht over de hoogste bergkammen, “Les Ballons des Vosges, “Route des Crêtes”,… Als Bourgondiër zal je in de Elzas zeker aan je trekken komen. Choucroute, Baeckeoffe, Kougelhopf en de Munsterkaas zijn maar een paar voorbeelden. Een reis vol afwisseling en schoonheid. Gun uzelf deze driedaagse, U zal het zich niet beklagen!

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–laBresseVertrek om 06.00 uur en via Namen naar Arlon en Luxemburg (koffie-stop langs de autoweg). Door het Groothertogdom Luxemburg en via Metz naar Nancy voor kort bezoek en vrij middagmaal. In de namid-dag bezoeken we het indrukwekkende kasteel (facultatief) uit de 15e eeuw in Haut-Koenigsbourg. Als een Adelaarsnest kijkt de burcht neer op de brede Rijnvlakte en het Zwarte Woud aan de overkant van de Rijn. Verder naar ons verblijfshotel in La Bresse waar we hartelijk ver-welkomd worden met een aperitief, het avondmaal en overnachting.

2edag:gerardmer–BallonsdesVosgesNa het ontbijtbuffet gaat het naar het kuuroord Gérardmer voor bezoek en een boottocht over het gelijknamige Vogezenmeer. Via de Vallée des Lacs naar La Bresse voor ons middagmaal. ‘s Namiddags maken we een panoramische rondrit “Ballons des Vosges”, een prach-tige bergtocht over de mooiste Vogezentoppen zoals de Hohneck, de Markstein, de Grand Ballon en de Col de Bramont waarbij ook een groot deel van de strategische Route du Crétes wordt aangedaan. Terug naar ons hotel te La Bresse voor avondmaal en overnachting.

3edag:laBresse–routeduVin–St-Joris-WingeOntbijtbuffet, valiezen laden en via Col de la Schlucht naar Münster (kort bezoek) door de wijngaarden van de Elzasser ”Route du Vin” naar één van de mooiste Elzasserstadjes, Riquewihr, bezoek. Middagmaal. We sluiten onze 3-daagse reis af met nog een proe-verij bij één van de lokale wijnproducenten voor een uitgebreide proeverij van de Elzasser wijnen (5 wijnen, een stukje Kougelhopf (patisserie alsacienne) en een glas als souvenir. Vervolgens door de Savernestreek naar Luxemburg (halte langs de snelweg). Via Namen naar St-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.30 u.

Page 13: Vakantiegids Violettacars 2012

13

HOtElflAirPArKHOtEl****Dit recente 4* hotel is rustig gelegen aan een meer aan de rand van het dorpje Weiskirchen. Alle moderne kamers zijn uitgerust met douche, toilet, haardroger, telefoon, TV en radio. Verder beschikt het hotel over een mooie bar met terras maar ook een uniek Vitalis-center, ook een groot binnenzwembad en sauna behoren tot de faciliteiten. Diverse massages en behandelingen zijn er mogelijk. ’s Morgens een groot ontbijtbuffet, de overige maaltijden zijn 3-gan-gen menu’s en/of buffet.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:24 augustus 2012Prijs: € 334,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer met touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension van de eerste dag avondmaal tot de

laatste dag middagmaal• Alle voorziene uitstappen zoals in het programma beschreven• Inkomgelden: Völkinger Hütte, wijnboer, Villeroy en Boch, boot-

tocht op de Saarnietinbegrepen:• Middagmaal tijdens de heenreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 20,00

SaarlandVerblijfplaats: Weiskirchen

3 dagen Duitsland

Het Saarland, vandaag één van Duitslands kleinste deelstaten zweeft nog steeds een beetje tussen Frankrijk en Duitsland. Het is een van de meest ongerepte stukjes van Duitsland. Charmante wijndorpjes, waar lekker eten en drinken nog een kunst is. Het uitzicht op Duitslands mooiste rivierbocht, de Saarschleife is een overweldigend spektakel. De historische steden Saarbrücken en Saarlouis bieden de bezoekers dan weer afwisselende geschiedenis en cultuur. Is Uw nieuwsgierig-heid al wat geprikkeld ? Twijfel niet langer en ontdek het Saarland samen met ons.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–Saarbrücken-WeiskirchenVertrek 06.30 uur. De heenreis brengt ons via het Groothertogdom-Luxemburg (vrije koffiestop) tot in de universiteitsstad Saarbrücken, het politieke, economische en culturele centrum van Saarland. IJzersmelterijen en kolenmijnen maakten van Saarbrücken in de 18de eeuw een belangrijke en rijke industriestad waarin heel wat bouw-werken in barokstijl werden opgetrokken. Na het vrije middagmaal beleven we een rondleiding van de Völkinger Hütte in de buurt. Deze voormalige hoogovensite en ijzerwerk dat gefungeerd heeft tot 1986, staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met 35 andere Duitse objecten. Na afloop nemen we onze intrek in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2edag:Weiskirchen–Mettlach–Saarburg-WeiskirchenOntbijtbuffet. Vandaag trekken we naar Mettlach voor een bezoek aan de bekende porselein- en ceramiekfabriek Villeroy en Boch, al geruime tijd gevestigd in een voormalige Benedictijnenabdij. Daarna schepen we in voor een boottocht op de Saar en wel langs de beken-de Saarschleife, een meander die de rivier heeft uitgeschuurd in de leisteen. Middagmaal. We nemen nog de tijd voor een pauze in het middeleeuwse kleinood Saarburg. Het stadje is het centrum van de Saarwijn, wordt gedomineerd door de burchtruïne en telt de hoogste waterval in een stad van Europa. Terug naar ons hotel in Weiskirchen voor avondmaal en overnachting.

3edag:Weiskirchen–nahedal–St-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan via het Nahedal. De terugreis staat geheel in het teken van uitstekende wijn en culinaire lekkernijen, per slot van rekening is het Naheland de geboortestreek van de ‘Spiessbraten’, vlak ernaast groeien de bijpassende edele wijnen. We brengen een bezoek aan de historische ruimtes van een meer dan 300 jaar oud wijngoed en nemen deel aan een traditioneel gebraadbuffet met salades. Nadien verloopt de terugreis via Trier en Luxemburg. Thuiskomst voorzien rond 20.30 uur.

NIEUW

Page 14: Vakantiegids Violettacars 2012

14

HOtElgErlindEPlAtz***Centraal in het dorpje Veldenz tussen de wijngaarden op een vijftal km van de Moezelvallei. Het bestaat uit 2 gebouwen nl een typisch Duits “Gästehaus” uit 1824 (gerenoveerd in 2000) het Winzerhaus – en het “Haus am Weinberg” (nieuwbouw 2005 met lift). Gezellige kamers met complete badkamer, telefoon, tv en balkon (haus am weinberg). Duits ontbijtbuffet en zeer verzorgde driegangen avondmaaltijden. Wijn, bier en frisdranken naar believen bij alle maaltijden te Veldenz inbegrepen. Een familiaal pension, waar de Duitse gezelligheid troef is. Glaasje op…laat je rijden!

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 31 augustus 2012Prijs:€ 315,00 p.p. (Haus am Weinberg) € 300,00 p.p. (Winzerhaus)inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en ervaren reisleider• Vol pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

middagmaal• Alle uitstappen vermeld in het programma• Huifkartocht, wijndegustatie, boottocht, edelsteenslijperij• Bier,wijn, frisdranken naar believen tijdens het verblijf in ons hotelnietinbegrepen:• Middagmaal heenreis• Eventuele overige inkomgelden • Dranken tijdens het middagmaal op de terugreis• Persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 30,00 p.p. (enkel in Winzerhaus mogelijk)

Moezel in Vlammen Verblijfplaats: Veldenz

3 dagen Duitsland

Wijn & bier van het vat, 2 soorten likeur en jenever, koff ie/thee, water, cola en

limonade naar believen tijdens en na de avondmalen inbegrepen

De wijnfeesten van de Midden-Moezel genieten een legendarische reputatie. Het schitterende vuurwerk is het hoogtepunt tijdens deze reis. Op zaterdag vanaf burcht Landshut en vanaf de Bernkastelse oever genieten we van dit prachtig spektakel. Naast de gezellige dor-pen en steden zijn ook de gemoedelijkheid van de lokale bevolking en de korte afstand naar deze vakantiebestemming zeker ook niet vreemd aan het succes. Een reis naar de Moezelvallei is nog altijd synoniem voor een boeiende trip door een erg aantrekkelijk stukje Duitsland. We verblijven in Veldenz in het familiale hotel “Platz” waar het accent gelegd wordt op de Duitse wijnen, eten en gezelligheid.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge-Ahrvallei-VeldenzVertrek om 06.00 uur. Via de autosnelweg naar Luik en Eupen. Richting Monschau voor koffiestop en kort bezoek aan dit schil-derachtige centrum. Verder over Schleiden en Blankenheim naar Altenahr, het toeristische centrum van de Ahrvallei. Vrij middagmaal. Na het middagmaal verder richting Wittlich en Veldenz. Begroeting langsheen de panoramastrasse met wijn en worst door onze gastheer Werner Platz. Bij aankomst kamerverdeling, avondmaal en overnach-ting.

2dedag:Veldenz–idarOberstein-Bernkastel-VeldenzOntbijtbuffet. Daarna huifkarrentocht door de wijngaarden met des-kundige uitleg over het productieproces van de Moezelwijnen door onze gastheer, wijnproeverij. Middagmaal (1 gang) in het verblijfho-tel. Nadien naar Idar Oberstein, bekend om zijn edelsteenindustrie. Bezoek aan het centrum en aan een edelsteenslijperij. Terug naar ons hotel voor avondmaal, aansluitend boottocht “Moezel in Vlammen”. Overnachting in ons hotel.

3dedag:Veldenz-Beilstein-cochem–St-Joris-WingeOntbijtbuffet. Langs de Moezelvallei via Zell naar het sprookjes-achtige Beilstein, het meest romantische dorpje aan de Moezel. Wandeling langs het marktpleintje, de kerk, het klooster en de burcht. Middagmaal te Ernst. Nadien langs de wijngaarden en de kronkelende loop van de Moezel naar Cochem. Vrije tijd langs de Moezelpromenade of wandeling naar de hooggelegen Reichsburg, een mooi voorbeeld van militaire architectuur. Terugreis via Kerpen en Aken naar Barchon (halte) en St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20u00.

Page 15: Vakantiegids Violettacars 2012

15

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 12 augustus 2012Prijs: € 399,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en plaatselijke gids• Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• Voorziene uitstappen op het programma• Garnalen vangen, Bierbrouwer, Strandjutter, Ecomare,

Orchideeënhoevenietinbegrepen:• Middagmalen• Dranken en persoonlijke uitgaven• Eventuele overige inkomgelden• Persoonlijke reis-annulatieverzekeringGeen éénpersoonskamers mogelijk

HOtElPEliKAAn***De Pelikaan Texel is een comfortabel onderkomen met de prettige sfeer van een familiehotel gelegen aan de rand van een geurig den-nenbos. Een fantastisch adres voor wie op zoek is naar de ideale combinatie van rust, natuur en gezelligheid. Vanaf het hotel wandelt u in 15 minuten naar de duinen en het brede Noordzeestrand. Ook de bekende badplaats De Koog ligt binnen loopafstand. Kortom: De Pelikaan Texel staat voor puur genieten van alles wat het vakantie-eiland Texel zo mooi maakt. Als gast van De Pelikaan Texel kunt u gebruik maken van allerlei aantrekkelijke faciliteiten, zoals de ver-nieuwde sauna, zonnebank, fietsverhuur, wasserette, de gezellige Peli Pub, knusse lounge met tv en in het restaurant kunnen we genie-ten van ontbijtbuffet en heerlijke 3-gangenmaaltijden. Daarnaast kunt u op uw kamer 24 uur per dag toegang tot internet krijgen via een snelle, veilige en draadloze internetverbinding.

Het waddengebied is het grootste en een van de belangrijkste natuur-gebieden van West-Europa. Het vormt een onmisbare schakel in een wereldwijd ecosysteem. Dit unieke getijdengebied is vol van leven: zeehonden, vogels, vissen, maar ook bodemleven. Beleef het tijdens een boottocht vanuit de haven van Oudeschild. De vogelrijkdom van Texel is wereldberoemd. Geen wonder, want bijna nergens op de wereld komen zó veel vogelsoorten voor. Wel zo’n 300, waarvan 100 soorten ook op het eiland broeden. Zo is Texel de meest noordelijke plek van Europa waar lepelaars leven. De elegante witte vogels voelen zich bijzonder thuis op het eiland omdat hun belangrijkste vijand, de vos, hier niet voorkomt. In natuurgebied De Geul is de grootste lepelaarkolonie van Nederland gevestigd. Hier kun je de prachtige dieren vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer van dichtbij bekijken.

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–texelVertrek om 07.00 uur naar Nederland – overzet met de boot naar Texel. Aankomst op Texel, naar ons hotel voor verdeling van de kamers en ontmoeting met onze gids. We vertrekken richting De Koog, een zeer geliefde badplaats. Lang voor de bloeiperiode als bad-plaats was deze plaats als vissersdorp gekend . Onze gids vertelt ons over het lot van de Koog en maakt samen met ons een verkennende rondrit over het eiland. Terug aan het hotel is het tijd voor avondmaal en overnachting.

2dedag:garnalenvangen&waddentochtNa het ontbijtbuffet gaan we vanuit de haven van Oudeschild op Texel een avontuurlijke tocht maken over de Waddenzee. Garnalenvissen en een kijkje nemen bij de zeehonden maken uw verblijf op Texel tot een fantastische beleving die u niet gauw zult vergeten. Maak kennis met de wonderen van de Waddenzee en laat u meevoeren op de TX-10 'Emmie'. Vrij middagmaal. 's Namiddags maken we kennis met het Texelse bier en het stadje Den Burg, Nederlands grootste dorp van het eiland. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3dedag:StrandjutterenzeehondenVandaag gaan we na ons ontbijtbuffet met een strandjutter op pad: hij neemt ons mee langs de Vaargeul naar zijn Juttershol en geeft zijn geheimen prijs. Verder naar de vuurtoren, te Cocksdorp. In het jongste dorp van het eiland heerst een echt vakantiesfeertje met vele res-taurantjes en winkeltjes. Wij nemen hier

ons vrij middagmaal. De namiddag kunnen we in Ecomare van heel dichtbij genieten van zeehonden. In de vaste groep gewone zeehon-

den wordt elke zomer een aantal jongen geboren. Deze kunt u met hun moeders zien rondzwem-men. Dagelijks worden de zeehonden om 15.00 uur gevoerd. De dierverzorgers vertellen hierbij over de zeehonden en hun soortgenoten in de Waddenzee. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4dedag:texel–giethoorn-St-Joris-WingeHelaas moeten we na ons ontbijt ….koffers inladen … Via Giethoorn, waar we nog een bezoek brengen aan de Orchideeën Hoeve en vlindertuin zetten we onze weg huiswaarts in. Orchideeën zijn net stilzit-tende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchi-deeën. Naar onze mening zijn vlinders en orchideeën daarom een perfecte combinatie, er zijn zelfs vrij gemakkelijk overeenkomsten op te noemen. Denk daarbij aan de verscheidenheid, de teerheid, de kleu-renpracht, de lieflijkheid, de moeilijkheidsgraad van het kweken en logischerwijs hun bijzonderheid. Door deze twee schoonheden der natuur te combineren wordt de Orchideeën Hoeve in één klap onze afslui-ter van deze reis. Na dit bezoek gaat het helaas terug richting St-Joris-Winge waar de thuiskomst voorzien is rond 19.00 uur.

4 dagen Nederland

De parel van de WaddenVerblijfplaats: Texel

Page 16: Vakantiegids Violettacars 2012

16

rEiSinfOrMAtiEAfreisdata: prijs:09 april 2012 € 355,00 p.p.25 juli 2012 € 355,00 p.p.12 september 2012 € 355,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Twee ervaren chauffeurs en geestelijke leiding• 4 overnachtingen te Lourdes, dus 3x volpension en 1x halfpension• Ruime zetelafstandnietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Inkomgelden, dranken en persoonlijke uitgaven• Facultatieve uitstappen• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 112,00

HOtEl:cHriSt-rOi***Het prachtig *** hotel, zeer rustig gelegen op korte wandelafstand van het heiligdom en het centrum. De kamers beschikken over bad/douche en wc. Prachtig gezellig restaurant met een zeer goede Franse keuken. ’s Morgens Frans Ontbijt, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangenmenu die worden geserveerd aan tafel. Verder zijn er nog de mooie salons, lift, tv-zaal en een vriendelijke service. Een uitstekend hotel om fier op te zijn! Ons hotel is reeds meer dan 54 jaar geliefd door onze trouwe klanten, ze voelen er zich onmid-dellijk thuis!

4 overnachtingen te Lourdes en 3 volle dagen ter plaatse in volpension.

Iedereen ruime zetelafstand, dus comfortabel reizen. Ter plaatse

kunt u onder leiding van onze priester alle religieuze vieringen en bezoeken

meemaken.Sinds de miraculeuze verschijning van de H.Maria aan de molenaars-dochter Bernadette Soubirous in 1858 is Lourdes uitgegroeid tot één van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld. Een reis met een toegespitste aandacht voor Lourdes onder leiding van een priester.Maar ook voor de omringde bergwereld der Pyreneeën. Tijdens het verblijf voorzien we niet alleen een uitgebreid bezoek aan de heilig-

dommen, er is ruimschoots tijd voorzien voor wandelen of shop-ping in de gezellige winkelstra-ten van de binnenstad. Een reis naar Lourdes moet u minstens éénmaal beleven, het zal een blij-vende indruk op u maken.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St.-Joris-Winge-lourdesVertrek om 02.30 uur aan ons bureel. Tijdens de dagreis over de Franse autowegen kunt U

relaxen in onze comfortabele autocar. Regelmatige haltes voor de facultatieve maaltijden onderweg. Aankomst te Lourdes rond 19.00 uur. Indeling der kamers, avondmaal, kennismaking met de omgeving en overnachting.

2etot4edag:lourdesVerblijf te Lourdes in volpension. U krijgt ruimschoots de gelegenheid om aan de “Godsdienstige Plechtigheden” deel te nemen, zoals:• Elke dag eucharistieviering in groep

door eigen meegekomen priester• Sacramentsprocessie en de zege-

ning van de zieken• De kaarskensprocessie• Laatste dag een bezinningsmoment

in de autocar tijdens de terugreisWat gaan we er nog bezoeken• De grot van Massabielle: deze is

dag en nacht toegankelijk voor de bedevaarders

• De Crypte – de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis – de Rozenkransbasiliek – de Pius-X-Basiliek – de Heilige Bernadettekerk

• De bolymolen - het cachot - de huidige parochiekerk - de baden - de kruisweg

Mogelijkheid om de indrukwekkende Pyreneeën te bezoeken, o.a. COL DU TOURMALET, PONT D’ESPAGNE, CIRQUE DE GAVERNIE. Deze zijn facultatief en ter plaatse te regelen met onze chauf-feur/reisleider.

5edag:lourdes-St.-Joris-WingeOntbijt. Vertrek om 06.00 uur via Tarbes naar de autoweg richting Toulouse, Montouban, Brives, Limoges (middagpauze) en via Orleans richting Parijs, Peronne (halte), naar Mons naar St.-Joris-Winge. Aankomst rond 23 uur.

Lourdes

5 dagen Frankrijk

Bedevaartreis

54-jarige samenwerking met ons ***hotel Christ-RoiKijk en vergelijk !!!

Page 17: Vakantiegids Violettacars 2012

17

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:25 september 2012Prijs:€ 590,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer gebeurt per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van vol pension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• Alle voorziene uitstappen op het programma• Inkomgelden: Kristallwelten Swarovski, Frühshoppen, boeren-

markt, 4 x Musikherbst, 1x Alpenländischer Musikherbstnietinbegrepen:• Middagmalen tijdens de heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:Eénpersoonskamer: + € 60,00

HOtElSOnnE****tEKircHBErgGelegen in de mooie natuur van de Kitzbühler Alpen, uitgezocht voor zijn internationale flair, bieden wij U een zeer comfortabel en vriendelijk ingericht hotel aan. Alle kamers voorzien van tv, dou-che/bad, toilet, haardroger, minibar, radio en balkon. Lekker eten en drinken, goed voor lichaam en geest is hun leuze.EEN TOP HOTEL!

Al sinds jaren is de Alpenländischer Musikherbst, in Ellmau, één van de mooiste Tiroler bergdorpjes in het Wilder Kaiser gebied, een “must” voor ieder die van volksmuziek houdt. Tiroolse Ellmau is een topper voor de muziekliefhebber. We maken het mee vanaf het openingsgala tot en met het afsluitgala. Ons verblijfshotel ligt op een half uur gele-gen van de feestelijkheden en centraal gelegen voor mooie uitstappen naar Kitzbuhel en de Achensee. Deze reis wordt voor u een onverge-telijke vakantie!

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge-KirchbergVertrek om 06.00 uur aan ons bureel richting Keulen, Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg richting Munchen. Vervolgens Rosenheim, Kufstein, Wörgl naar Kirchberg. Check-in, avondmaal en overnachting.

2edag:OpeningsgalaOntbijtbuffet, Vrije dag of op ver-kenning in onze verblijfplaats. Het middag- en avondmaal gebruiken we in ons hotel. ’s Avonds naar Ellmau naar de feesttent voor het “het ope-ningsgala”. De burgemeester en toe-risme Ellmau begroeten de gasten. Opening van het eerste biervat en vanavond een echte Tiroler avond. Terug naar ons hotel voor overnach-ting.

3edag:SwarovskiKristalwereldNa het ontbijtbuffet rijden we naar de Swarovski Kirstalwereld. Door de mond van een stenen reus komt u binnen, waar u een onverge-telijke klank- en lichtbelevenis wordt geboden. Middagmaal. Na de namiddag rondrit en terug naar het hotel voor avondmaal. ’s Avonds beleven we de starparade met Maja Brunner en de nummer 1 der volksmuziek: die Kastelruther Spatzen. Naar ons hotel voor overnachting.

4edag:“traumfrühschoppen”opdeHartkaiserNa het ontbijtbuffet gaat het met de tandradbaan naar de Hartkaiser (ong 1600m) en hebben we een prachtig Alpenpanorama over de Wilden Kaiser tot de Kitzbühler Horn. In deze mooie natuur worden we vergast op typische “Musik beim Frühschoppen”. Middagmaal. Daarna naar ons hotel voor wat vrije tijd in de omgeving of kan u gebruik maken van de faciliteiten in ons hotel. Avondmaal en terug naar de feesttent. Vanavond Musikantengaudi met Marc Pircher, die

Geschwister Niederbacher en die Zillertaler. Overnachting in ons hotel.

5edag:Kitzbühel–“Bauermarkt”inEllmauNa ons ontbijtbuffet, vrije tijd in ons hotel en daarna naar Ellmau voor het middagmaal en bezoek aan de traditionele boerenmarkt, met heerlijke lekkernijen en oude ambachten, te Ellmau. Terug naar ons hotel om ons wat op te frissen en het avondmaal te gebruiken. In de feesttent is deze avond “Wilder Kaiser Gala” met Sigrid & Marina, Andreas Gabalier en het hoogtepunt, de gekende Kitzbühler schla-gerzanger: Hansi Hinterseer. Overnachting in ons hotel. Om organi-satorische redenen kan het uitstappenprogramma worden gewijzigd van datum.

6edag:Kirchberg–St-Joris-WingeOntbijtbuffet, valiezen laden en huiswaarts. Via Nürnberg, naar Frankfurt, Köln en Aachen en St-Joris-Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur. De nodige haltes onderweg worden voorzien om u de gelegenheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken.

Tiroler Muziekfestival met Hansi Hinterseer

6 dagen Oostenrijk

Verblijfplaats: K irchberg

Ambiance verzekerd!!!

Page 18: Vakantiegids Violettacars 2012

18

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:01 augustus 2012Prijs:€ 625,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avond maal tot de laatste dag ontbijt• Begroetingsdrank , avondanimatie• Bezoek Rolls-Royce-Museum• Boottocht Lindau – Nonnenhorn• Wijnproeverij te Hagnau• Bezoek Schloss Salem• Inkom Schattenburg Museumnietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven• Eventuele overige inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 80,00

HOtElWEiSSESKrEuz****Een uitstekend ****-hotel voorzien van alle comfort, gelegen net buiten het centrum van Feldkirch. De kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, tel en tv. In de gezellige bar is het genieten van een heerlijk drankje. ’s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds 4 gangenmaaltijden worden opgediend door het vriendelijke perso-neel. Elke avond is er animatie voorzien. Ook sauna, dampbad en fitness zijn aanwezig.

Verblijfplaats: FeldkirchBodensee & het Bregenzerwald

6 dagen Oostenrijk - Zwitserland - Duitsland

Deze streek krijgt niet altijd de aandacht die het zou moeten verdie-nen. Ontdek samen met ons deze streek gelegen op de kruising van vier landen Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein….In het westen van Oostenrijk, tegen de grens met Zwitserland en het ministaatje Liechtenstein, ligt het middeleeuwse stadje Feldkirch dat nog enkele stevige stadspoorten kent zoals de Sautor en de Salzer Tor. Je kan er ook moeilijk naast de Schattenburg kijken die boven de stad uittroont en in de bijhorende Gaststube kan je genieten van het lekkers dat de regio te bieden heeft.

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–feldkirchVertrek om 06.00 uur. Door het Groothertogdom Luxemburg rich-ting Strassbourg, facultatief middagmaal en via Zürich naar de Oostenrijkse grens gaat het richting onze verblijfplaats Feldkirch. Regelmatige vrije haltes voorzien. Verwelkoming, kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2edag:feldkirch–dornbirn–Bregenz-feldkirchNa ons ontbijtbuffet kort bezoek aan de marktplaats van Feldkirch, de gotische Dom St.Nikolaus (de belangrijkste gotische kerk van Voralberg) met het beroemde Wolf Huber altaar. Verder gaat het naar de burcht Schattenburg die duidelijk boven de stad Feldkirch uitsteekt. Het was het voormalige fort van de graven van Montfort. Terug naar ons hotel voor middagmaal. 's Namiddags gaat het rich-ting Dornbirn voor een bezoek aan het Rolls-Royce-Museum. Elke Rolls Royce is een waar unicum en kan terugblikken op een geheel eigen geschiedenis. Daarna bezoek aan Bregenz en terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3edag:feldkirch-Vaduz–St-gallen-feldkirchOntbijtbuffet. De voormiddag brengen we een bezoek aan Vaduz. We maken er een rondrit met het toeristisch treintje. Ook is er vrije tijd voorzien om te wandelen, flaneren en shoppen in de mooie winkel-straat met de vele exclusieve boetiekjes. Middagmaal. Op de terugweg gaat het met een tocht per kabelbaan van Schwägalp naar Säntis. Vanaf de Säntis (2.502 meter) bekomt men een verge-zicht dat toch wel uniek te noemen is. Italië, Oostenrijk, Liechtenstein, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk zijn vanaf het zonneterras te zien. Onvoorstelbaar mooi! Vervolgens richting St-Gallen voor bezoek en wat vrije tijd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4edag:feldkirch–lindau-ravensburg,Hagnau-feldkirchNa ons ontbijtbuffet, richting Lindau waar we een boottocht maken. In Nonnenhorn verlaten we de boot en gaat het per autocar richting Ravensburg. Een wondermooi, middeleeuws stadje met als typisch kenmerk de stadsversterkin-gen. Middagmaal en richting Salem. Een bezoek aan het Schloss der Markgrafen von Baden, waar nu de beroemdste Duitse school in ondergebracht is. De prachtige tuinen en het klooster,… maken dit bezoek meer dan de moeite waard. Verder naar de oever van de Bodensee,

eerst langs Meersburg en zo naar Hagnau. Ontvangst en rondleiding in deze gekende wijnkelder, uiteraard met degustatie. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5edag:feldkirch–Bregenzerwald-feldkirchNa ons ontbijtbuffet gaat het naar het "biosfeer-park" Großes Walsertal. Via St-Gerold, en Damüls naar Schoppernau, en over de heuvel naar Bezau. Middagmaal. We houden halt bij de broeders Bentele en degusteren hier hun Schnaps. Proost! Overigens zijn zij ook imker en produceren zij de beste honing van de streek. Het volgende dorpje van vanmiddag is het idyllische Schwarzenberg, waar de beroem-de Angelika Kauffmann haar jeugd doorbracht. Via Bödele en Dornbirn gaat het terug naar ons hotel. Afscheidsavond in het hotel met live muziek en dans...

6edag:feldkirch-St-Joris-WingeOntbijtbuffet en richting Duitse Grens gaat het over Ulm, Ludwigshafen en Koblenz naar Aken en St-Joris-Winge. Regelmatige vrije stops op de terugweg om de facultatieve maaltijden te nuttigen. Thuiskomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

VErNIEUWD

Page 19: Vakantiegids Violettacars 2012

19

NIEUW7 dagen Oostenrijk

Verblijfplaats: F ilzmoos Salzburgerland

HOtElAlPEnBlicK***Twee broers zijn met twee zusters getrouwd en heten u hartelijk welkom in hun familiehotel Alpenblick dat rustig in het centrum van Filzmoos gelegen is. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een badkamer met bad of douche, haardroger en wc, telefoon, kabel-tv. en kluisje. In het restaurant is er ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een drie gangen keuze-menu met saladebuffet. Verder beschikt het hotel over een terras, een sauna en een Turks bad.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 23 juli 2012Prijs:€ 665,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt.• Rondvaart op het meer van Hallstätterseenietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven • Eventuele overige inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 60,00

Filzmoos is zo één van die Oostenrijkse bergdorpjes waar men zich onmiddellijk thuisvoelt. Het plaatsje, dat nauwelijks 1.000 inwoners telt, bekleedt een prachtige ligging in een hooggelegen vallei aan de voet van de ‘bisschopsmijter’, een zeer markante bergtop van het Dachsteinmassief. Heerlijk wandelen en zuivere berglucht opsnuiven kan men hier volop want er zijn geen drukke doorgaande wegen. De Hofalmen, gelegen tegen de berghellingen, zijn bereikbaar met de

paardenkoets, een leuk ritje langs klaterende bergbeekjes. Het dorpje is uitstekend gele-gen om excursies te maken: naar Salzburg, de geboorte-plaats van Mozart, maar ook voormalige vorstbisschop-pelijke residentiestad met prachtige gebouwen, naar het merenrijke Salzkammergut en Hallstatt, een belangrijke plaats in de prehistorie die

tot Werelderfgoed werd uitgeroepen, naar de Liechtensteinklamm, één der mooiste bergkloven van het land, naar de Hochkönig, een bijna 3.000 meter hoog bergmassief met fantastische vergezichten… Eénmaal dat u Filzmoos hebt leren kennen zal u er later graag nog eens terugkomen !

rEiSPrOgrAMMA1edag:St.-Joris-Winge-filzmoosVertrek om 06.00u. richting Aken, Koblenz, Ludwigshafen, Karlsruhe, Stuttgart, München en Salzburg. De nodige stops voor facultatieve maaltijden worden op regelmatige tijdstippen gehouden. Aankomst in ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2dedag:filzmoos-HofalmenOntbijtbuffet. Met de hoteleigenaars kan u deelnemen aan een wandeling naar de ouderlijke boerderij gelegen aan de voet van het Dachsteinmassief of u neemt vrije tijd om het dorpje te ontdekken. Middagmaal. ’s Namiddags kan u deelnemen aan een koetsentocht naar de Hofalmen (facultatief), één der mooiste almweiden van heel Oostenrijk, gelegen aan de voet van de Bischofsmütze. Avondmaal en overnachting.

3dedag:liechtensteinklamm-HochkönigOntbijtbuffet. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Liechtensteinklamm nabij St.-Johann-im-Pongau (facultatief). Dit is één van de mooiste en meest indrukwekkende bergkloven van Oostenrijk die voor alle bezoekers gemakkelijk toegankelijk werd gemaakt. Middagmaal. ’s Namiddags maken we een uitstap naar de Hochköniggroep bij Mühlbach; we rijden tot een prachtig panorama-punt aan het hotel Arthurhaus waar tevens een gemakkelijke pano-ramawandeling kan gemaakt worden. Avondmaal en overnachting.

4dedag:SalzkammergutOntbijtbuffet. We rijden langs Ramsau en het ‘Steierische Salzkammergut’ naar Obertraun. Hier schepen we in voor een boottochtje op de Hallstättersee naar het dorpje Hallstatt, als ‘Wereldcultuurerfgoed’ door Unesco beschermd. We brengen er een bezoek aan dit prachtig aan de rand van het meer gelegen bergdorpje met het oude mijnwerkerskerkje en het lugubere knekelhuis. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we naar Gosau en het Gosaumeer dat pittoresk gelegen is met het Dachsteinmassief als achtergrond. Wandeling rond het meer voor de liefhebbers en vrije tijd voor een terrasje. Avondmaal en overnachting.

5edag:KasteelHellbrunn-SalzburgOntbijtbuffet. We rijden we naar de stad Salzburg waar we ’s morgens de waterpartijen van het kasteel Hellbrunn bezoeken (facultatief). Dit 400 jaar oude jachtslot werd gebouwd door de vorstbisschop-pen van Salzburg die met de aanleg van waterspelen hun hoge bezoekers wilden verrassen. Ook dit is tot op heden onveranderd gebleven! Middagmaal. ’s Namiddags brengen we een bezoek aan de stad Salzburg: we maken een korte wandeling langs de belangrijkste monumenten zoals het geboortehuis van Mozart, de kathedraal en de voormalige vorstbisschoppelijke residentie. Vrije tijd in het historische stadscentrum. Avondmaal en overnachting.

6edag:radstadt-tauerngebergteOntbijtbuffet. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Radstadt, een stadje met middeleeuwse omwallingen en een gezellig historisch centrum dat aan de eeuwenoude Tauernhandelsweg gelegen is. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we door de stille, groene vallei van Untertal tot aan de Riesachwatervallen, één van de indruk-wekkendste van de Steiermark. Van hier kan men een fikse bergwandeling maken tot aan het pittoresk, aan de voet van het Tauerngebergte gelegen, Riesachmeer. Avondmaal en overnachting.

7edag:filzmoos–St.-Joris-WingeVroeg ontbijtbuffet. We verlaten het hotel in Filzmoos en rijden langs Salzburg en München naar Stuttgart. Vrij middagmaal. ’s Namiddags vervolgen we de terugreis langs Ludwigshafen en Koblenz. Laatste halte in de omgeving van Aken. Aankomst in St.-Joris-Winge rond 20.30u.

Page 20: Vakantiegids Violettacars 2012

20

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 24 juni 2012Prijs:€ 799,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer gebeurt per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur en ervaren reisleider• Welkomstdrink, animatie, dansavond en afscheidsavond met

geschenk• Verblijf op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• Rode en witte wijnen à volonté tijdens de maaltijden en koffie na

de maaltijd in ons verblijfshotel • Treintje, bezoek oesters, aquarium, boottocht Ile d’Aix, bezoek

cognac Hennessy, proeverij cognac en pineau des charentesnietinbegrepen:• Middagmalen tijdens de heen en terugreis• Eventuele overige inkomgelden o.a. de proeverij van de oesters,

de zoo, aquarium• Persoonlijke uitgaven, dranken• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:Eénpersoonskamer: + € 168,00

Verblijfplaats: La Palmyre

HOtElcluBPAlMyrHOtEl***Een comfortabel en gezellig familiaal hotel, zeer rustig gelegen in een mooie omgeving met prachtige tuinen op wandelafstand van het strand. De kamers zijn voorzien van douche/bad, toilet en de meeste kamers zijn met terras. Het restaurant serveert smakelijke maaltijden en biedt een correcte en vlotte service. Een hotel waar men het u zo aangenaam mogelijk wil maken.

7 dagen Frankrijk

Charente Maritime

Genieten met volle teugen!Verblijfsreis aan de Atlantische kust.

Bij iedere maaltijd in uw verblijfshotel zijn rode en witte charente wijnen a volonté en

koff ie achteraf in de prijs inbegrepen!!!Deze vakantiebestemming zal de meest veeleisende toerist voldoening schenken. Gelegen aan de West-Atlantische kust, tussen Bretagne en Bordeaux, is één van de mooiste streken en heeft werkelijk alles te bie-den. Naast tal van historische plaatsen beschikt deze streek over unie-ke gastronomische troeven. Denk maar aan de Pineau des Charentes, de wereldberoemde Bordeauxwijnen, de Cognac, de oesterkwekerijen, de foie gras… Daarenboven zorgt de nabijheid van de Atlantische kust voor extra milde temperaturen en een zalig weertje.

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–laPalmyreVertrek om 06.00 uur te St-Joris-Winge. Via Mons en Valenciennes naar Péronne, halte. Langs Parijs naar Orléans, vrije middagpauze. Over de autoroute l’Aquitaine naar Tours, Poitiers en Royan rich-ting Ponaillac-La Palmyre. Ontvangst in het hotel met een aperitief. Avondmaal en overnachting in Palmyrehotel.

2dedag:laPalmyre-rochefort-larochelle-laPalmyreOntbijtbuffet. Uitstap naar het bastion Rochefort. Na een korte film bezoeken wij er met een gids de oude Corderie Royale. Hier werden de grootste en langste scheepstouwen gemaakt. Verder naar La Rochelle, voor middag-maal. Nadien geleid bezoek aan de handels- en de jachthaven, het oude centrum, de oude haven met de beroemde torens en bezoek aan het Aquarium. Avondmaal en overnachting in ons hotel. 3dedag:laPalmyre-iled’Oléron-laPalmyreOntbijtbuffet. Over de indrukwek-kende verbindingsbrug naar het eiland Oléron. Wandeling over de

eeuwenoude “remparts”. Nadien langs de Route des Huitres naar Boyardville, beroemd om zijn waterburcht Fort Boyard. Boottocht rond de burcht en het Ile d’Aix. Middagmaal op het eiland Oléron. Vervolgens naar Chassiron, de uiterste punt van het eiland voor een prachtig panorama op de Atlantische kust vanaf de vuurtoren (224 trappen). Kort oponthoud in La Cotinière, een kleine jacht- en vissers-haven. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4dedag:laPalmyre-Marennes-Oléron-laPalmyreOntbijtbuffet. Na het ontbijt kennismaking met onze verblijfplaats. Met het toeristische treintje rijden wij naar de haven,het strand,en het uitzichtpunt aan de vuurtoren La Coubre. Middagmaal in restaurant le Flamant Rose. Nadien via La Tremblade, Bourcefranc en Brouage, de geboorteplaats van Samuel de Champlin en stichter van Québec naar het beroemde oesterbekken van Marennes-Oléron. Vanop de twee kilometer lage vestigingen hebben we een prachtig zicht op de oes-

terkwekerijen en het eiland Orléon. Geleid bezoek aan een oesterkwe-kerij (proeverij van 8 oesters met een glaasje witte wijn facultatief). Avondmaal, animatie en overnachting.

5dedag:laPalmyre-royan-laPalmyreOntbijtbuffet. Vanmorgen gaat het Langs de kustweg naar de bad-plaats St-Palais-sur-Mer. Bezoek aan Royan met o.m. de zeer merk-waardige Eglise Notre Dame. Nadien rijden we langs St-Georges de Didonne naar Talmont, een mooi dorpje en bekend om zijn traditi-onele ambachten en het uitzicht op het estuarium van de Gironde, oponthoud. Middagmaal. Vrije namiddag of bezoek aan de zoo van La Palmyre, bekend om het papegaaienspektakel (facultatief). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6dedag:laPalmyre-Saintes-cognac-laPalmyreOntbijtbuffet. Naar de historische stad Saintes voor bezoek aan de voornaamste Gallo-Romeinse monumenten: de triomfboog van Germanicus, de arena, de Ste Eutropekerk. Nadien naar Cognac voor middagmaal. Daarna bezoek aan de gerenommeerde distillerie Hennessy met enkele ambachtelijke ateliers, de rijpingskelders van de Cognac en filmvoorstelling over het productieproces van de Cognac. Op de terugweg bezoek bij een lokale producent en proeverij van Cognac en Pineau des Charentes. Afscheidsdiner bij kaarslicht en afscheidsgeschenk voor elke klant. Overnachting.

7dedag:laPalmyre–St-Joris-WingeOntbijt. Langs Niort en Tours naar Orléans voor facultatief mid-dagmaal. Via de Franse hoofdstad Parijs naar Péronne, halte. Over Valenciennes en Mons naar St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 21.00 uur.

Opnieuw in ons programma

Page 21: Vakantiegids Violettacars 2012

21

Verblijf in het ****Hotel “POSTWIRT”7 dagen Oostenrijk

Ebbs am Kaiserberg – Tirol

HOtElPOStWirt****Een uiterst stijlvol hotel, waar u zich onmiddellijk gaat thuis voelen.Elegant ingerichte kamers voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, tv. Een prachtig Welness-centrum. Het hotel staat ook bekend om zijn hoogstaande culinaire gerechten. Uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds een verzorgd 4-gangen menu met salade buffet. Een charmant 4**** hotel met een Tiroolse gastvrijheid, een uitstekende keuken en een gemoedelijke service. Nu nog de zorgen vergeten van alle dagen en het wordt hier een prettige ontspannende vakantie.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 15 augustus 2012Prijs:€ 690,00 p.p.inbegrepen:• Reis gebeurt per luxe touristclass autocar voorzien van het

nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt.• Ontbijtbuffet en 4 gang keuzemenu waaronder voorgerecht en

saladebuffet• Alle voorziene uitstappen uit het programma• Boerenbuffet avond• Muziek/dansavond• Koetsenrit• Bezoek schnapsstokerij • Vieruurtje met koffie en strudel• Fijnproevers avondmenu met muziek• Muziekavond met volksdans groep• Gebruik van WellnessDe volgorde van de uitstappen en de thema avonden kunnen wijzigen.nietinbegrepen:• Middagmalen tijdens heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Eventuele overige inkomgelden • Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 95,00

Gastvrijheid in de bergen. Weinig streken in Europa weten hun typische eigenheid zo goed te bewaren als Tirol. De plaatselijke bevolking is leven-dig en we zien het aan talloze feesten en tradities die blijven bestaan. Voeg daarbij de vriendelijkheid en de gemoedelijkheid van de Tirolers en dan weet u waarom de vakantiegangers er zo graag komen. Deze reis laat daarenboven het mooiste van Tirol zien, de prachtige stad Kufstein, Schwaz, Wildschönau, Wendelstein. Het indrukwekkende natuurland-schap alpentoppen, bossen, gletsjers en bloemrijke Alpenweiden, die uitnodigen tot wandelen. Ook München staat op ons programma. En het gastvrije verblijf in het comfortabele hotel “Postwirt”**** en de mooie bergwereld worden later uw mooiste reisherinneringen !!

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–EbbsVertrek 06.00 uur richting Aachen (koffiestop), Keulen, Frankfurt, Würzburg (vrij middagmaal). Vervolgens via Munchen naar de Oostenrijkse grens en onze verblijfplaats Ebbs. Kamerverdeling, avondmaal met begroetingsschnaps en overnachting in ons hotel.

2edag:VerkenningstochtEbbsOntbijtbuffet. Verkenning van onze verblijfplaats. Middagmaal. Daarna gaan we er op uit met een koets en eindigen deze trip met een schnaps. ”Fijnproevers avondmenu” in ons comfortabel “Postwirt” hotel. Overnachting.

3edag:Ebbs–München-EbbsOntbijtbuffet. Daguitstap naar München: niet alleen de hoofdstad van Beieren, maar eveneens de tweede belangrijkste stad van Duitsland. Zijn talrijke musea, zijn biercultuur, winkels en levendige stadscentrum vragen om een geleid bezoek. Middagmaal in München. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4edag:Ebbs–Kufstein–Wildschönau–EbbsOntbijtbuffet. Bekend om de wereldberoemde Riedel glazen met de mond geblazen en met de hand afgewerkt kan een bezoek aan deze glasblazerij niet ontbreken. Naar Wildschönau, middagmaal. Daarna maken we een unieke en gemakkelijke dalende wandeling door de Kundler Klamm (gedeeltelijk met de boemeltrein) (facultatief). Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5edag:Ebbs–Wendelstein–EbbsOntbijtbuffet. Vrije voormiddag. Mogelijkheid om deel te nemen aan een eucharistieviering in het dorp of genieten van het welness-cen-trum in ons hotel. Middagmaal. De namiddag maken we een uitstap naar de Wendelstein, een 1838 meter hoge berg van de Beierse Alpen. Wegens de ligging biedt de bergtop een zeer goed overzicht van het Beierse Alpenvoorland en is in de verre omtrek te herkennen. De top bereiken we per treintje en naar beneden gaat het met de kabelbaan (facultatief). Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6edag:Ebbs–Schwaz–Kramsau-EbbsNa het ontbijtbuffet gaat het naar Schwaz, eens de grootste mijn-bouwmetropool met meer dan 85 % van de zilverproductie van de wereld (facultatief). Adem diep in – de gezonde lucht in de mijngan-gen zal u goed doen! Middagmaal. De namiddag brengen we een bezoek aan Schloss Tratzberg (facultatief), een majestueus, roman-tisch kasteel, waar men ons op een moderne en verrassende wijze meeneemt in een tijdreis door de middeleeuwen, en we ronden af op het eigenaardige kerkhof van Kramsau. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7edag:Ebbs–St-Joris-WingeOntbijtbuffet. Daarna valiezen laden en huiswaarts via de autosnelweg richting München, Nurnberg, en via Würzburg, Frankfurt, Keulen, Aachen naar Sint-Joris-Winge. De nodige haltes worden gehouden om u de gelegenheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken, Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

VErNIEUWD

Page 22: Vakantiegids Violettacars 2012

22

Zwitserse bergpracht in Wallis Verblijfplaats: Saas-Almagell

Wallis is een prachtige vakantieplaats, met een uitzonderlijk mild klimaat, met veel zon en weinig regen. Het Alpengebied in Wallis openbaart zich in een bovenaardse pracht. Vele van de meer dan vijftig Zwitserse bergreuzen, welke toppen hebben boven de 4000 m. bevinden zich in dit gebied. Machtige gletsjers worden afgewisseld door vervaarlijke rotscomplexen, lieflijke meren weerspiegelen het indrukwekkende profiel van de vele bergreuzen .Dus zowel letterlijk als figuurlijk een topreis, veel hoogtepunten. Als verblijfplaats hebben we uitgekozen Saas-Almagell” een “Parel van een bergdorp”. Waar je in Saas-Almagell ook gaat of staat, steeds zijn daar de gemoedelijk-heid en het adembenemende uitzicht. Vul hierboven in de bergen je longen met zuivere lucht. Dit is vakantie, ver van alle drukte en toch volop in het leven.

rEiSPrOgrAMMA1edag:StJorisWinge–Saas-AlmagellVertrek aan ons bureel omstreeks 05.30 u. En via de autosnelweg richting Luxemburg (koffiestop). Daarna verder via Strassbourg naar Basel vrij middagmaal onderweg). Over Bern en Martigny doorheen de Rhônevallei naar Visp. Doorheen het Saasdal naar onze verblijf-plaats Saas-Almagell voor kamerverdeling, avondmaal en overnach-ting.

2edag:Saas-Almagell–Saas-feeOntbijtbuffet. In de voormiddag vrije tijd om te genieten van de prachtige omgeving, te wandelen of te rusten. Saas-Almagell is het vertrekpunt van verschillende gemakkelijke wandelingen. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag maken we een uitstap naar het nabij gelegen Saas-Fee, de parel van de Alpen, is uniek gelegen op een

zonnig plateau op 1800 m hoogte. Het autovrije dorp heeft zijn oor-spronkelijke karakter weten te behouden en ligt midden in een impo-sante bergwereld aan de voet van de Feegletsjers. Ook hier gelegen-heid tot het maken van prachtige wandelingen. Er zijn verschillende kabelbanen naar de eeuwige sneeuw en naar het fameuze, draaiende restaurant op de Allalin, het hoogste ter wereld op 3500 m. De moe-digen hebben de mogelijkheid terug te wandelen naar ons hotel in Saas-Almagell. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3edag:driepassentochtOntbijtbuffet. De driepassentocht wordt een hele dag genieten van grandioos natuurschoon ! Het succes van deze dag zijn vooral de mooie panorama’s en de adembenemende uitzichten.We starten met de Nufenenpas (2.478m), de hoogste pas die met de auto bereikbaar is. Vervolgens naar de Gotthardpass, waar we genieten van een lekker middagmaal en de omgeving.. Aansluitend over de Furkapas (2.431m) en verder via de Rhônegletsjers naar Münster en Brig om zo terug ons hotel te bereiken voor avondmaal en overnachting.

4edag:lagoMaggioreOntbijtbuffet. Vandaag staat een mooie uitstap met als einddoel het beroemde Lago Maggiore op het programma. Via de Simplonpas dalen we af naar Italië en bereiken we Stresa, waar we na het mid-dagmaal starten met een boottochtje naar de schitterende Borromese eilanden Isola Bella en Isola Pescatore met bezoek aan het magnifieke paleis en de tuinen van het Palazzo Borromeo (facultatief). Het is tevens heerlijk wandelen langs de bloemrijke promenade en in het schilderachtige oude centrum, met zijn winkeltjes en terrasjes. Terug naar Saas-Almagell voor avondmaal en overnachting.

Op v raag van onze klanten terug naar Wallis….

Page 23: Vakantiegids Violettacars 2012

23

7 dagen Zwitserland

5edag:zermattOntbijtbuffet. Opnieuw een topdag ! Doorheen het Mattertal naar Täsch, waar we met de bergtrein (facultatief) naar het autovrije Zermatt sporen. We bewonderen er de schitterende ligging aan de voet van de Matterhorn met een hoogte van 4.476m. In de voormid-dag gelegenheid om met de Gornergrat, de meest indrukwekkende en hoogste tandradbaan van Europa, tot op 3.100m hoogte te stijgen (facultatief). Waar we op het dak van de wereld kunnen genieten van een prachtig uitzicht over een 10-tal gletsjers en de hoogste bergen van Europa. Een ervaring die u nooit vergeet ! Na het middagmaal maken we nog een wandeling in het dorp en is er tijd om te genieten van de speciale sfeer in dit mondaine bergdorpje. Avondmaal en over-nachting in ons verblijfs hotel te Saas-Almagell.

6edag:MattmarkseeNa het lekkere onbijtbuffet nemen we vandaag de Postbus (faculta-tief) voor een korte uitstap naar het stuwmeer Mattmarksee op 2.170m hoogte. Gelegenheid om een gezonde wandeling van ongeveer 2 uur rond dit prachtige meer te maken, gekend voor zijn alpenweide en mogelijk vindt u hier een “Edelweiss-bloempje”. Wie het tocht even gemakkelijker wil houden kan een korte wandeling maken (eventueel op de stuwdam) en dan genieten op het terras van de bijhorende chalet van het zonnetje en een lekkere verfrissend drankje. Terug met de postbus. Na het middagmaal in ons hotel, een vrije namiddag om te wandelen en of te genieten van de faciliteiten in ons luxe hotel. Avondmaal en overnachting.

7edag:Saas-Almagell–StJorisWingeNa het ontbijtbuffet, valiezen laden en verlaten we het gastvrije hotel en rijden via Martigny naar Bern en Bazel (vrij middagmaal). Daarna richting Strassbourg en Luxemburg naar St Joris Winge, aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

HOtElKriStAllSAPHir***Een mooi luxe drie sterren superior hotel, zonnig en rustig gelegen aan de dorpsingang van Saas-Almagell en in een indrukwekkende bergwereld. De eigenaars en hun team gaan ons zeker en vast verwennen met smakelijke maaltijden en een vriendelijke service. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuze menu. Het beschikt over comfortabele kamers met o.a; een volledige bad-kamer met douche en wc, satelliet tv, telefoon, radio en een balkon.Verder kan u er beschikken over een zonneterras, 2 bars, Wellness-Oase. Een hotel waar u zich onmiddellijk gaat thuis voelen !

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 17 juni 2012Prijs: € 699.00 p.p.inbegrepen:• Reis gebeurt per luxe touristclass autocar voorzien van het

nodige comfort• Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laat-

ste dag ontbijt. (ontbijtbuffet – ‘s middags 3-gangenmenu – ‘s avonds 4-gangen keuzemenu)

• Bekwame chauffeur en reisleider• De vermelde uitstappen in het programma• Gebruik van de Wellness-Oase van het hotelnietinbegrepen:• Maaltijden tijdens heen- en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden, bergbanen en postbus• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslagen:• Eénpersoonskamer: € 60.00 of een dubbelkamer maar alleen

gebruikt: € 132.00

Uitstappen naar: Saas-Fee – Drie-passentocht – Lago Maggiore – Zermatt - Mattmarksee

Page 24: Vakantiegids Violettacars 2012

24

7 dagen Oostenrijk

Verblijfplaats: NaudersTirol

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 15 september 2012Prijs: € 655.00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt.• Voorziene uitstappen op het programma• Welkomstdrankje• 1 x muziek- en dansavond in het hotel• 1 x specialiteitenbuffet in het hotelnietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven• Inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:Eénpersoonskamer: + € 50,00

HOtEl“HOcHlAnd”****Hotel Hochland is in het centrum van Nauders gelegen. Dit traditi-onele en zeer gastvrije viersterren familiehotel staat vooral bekend voor zijn heerlijke keuken die zich weerspiegelt in een zeer uitge-breid en gevarieerd ontbijtbuffet en een viergangen avondmenu met keuzemogelijkheid die een streling voor de smaakpupillen vormt. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer met douche of ligbad, toilet en haardroger, kleuren-tv. met satellietontvangst, telefoon, balkon en kluisje. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een wellness- en relax-ruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.

Uitstappen in Tirol – Zwitserland – Italie (Z uid-Tirol)

Bijwonen van de ‘Almabtrieb’ Oostenrijk, Tirol doet ons denken aan natuurschoon,bergen, bossen, meren, gezellige dorpjes, gemütliche Tirolers, die zingend en jodelend door het leven gaan. Tijdens deze reis doen we prachtige uitstappen waar onze aandacht uitgaat naar drie gebieden die elk hun eigen landschappelijke schoonheid en cultuur bezitten. De fascinerende wereld van drieduizend meter hoge bergtoppen met hun gletsjers, het Zwitserse Unterengadin en in het Italiaanse Zuid-Tirol ontdekken we de streek Vinschgau. In onze schitterende verblijfplaats Nauders maken we de ‘Almabtrieb’ mee waarbij de runderen, prachtig uitgedost, van de almweiden terug naar de stallen worden gebracht. Het bijwonen van dit dorpsfeest is een unieke belevenis !”

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–naudersVertrek om 06.00 uur. Via autosnelweg richting Aachen (koffiestop). Daarna naar Stuttgart (vrij middagmaal), Ulm, Füssen en over de Fernpas naar Landeck. Aankomst in hotel Hochland te Nauders kamerverdeling, welkomstdrink, avondmaal en overnachting.

2dedag:nauders–AlmabtriebOntbijtbuffet. ’s Morgens verkenning van het op 1.400 meter hoogte gelegen bergdorp langs enkele bezienswaardige bronnen en kapellen. ’s Middags moeten we present zijn om de aankomst van de koeien uit het hooggebergte mee te maken, ze worden voor deze gelegenheid uitbundig versierd. Middagmaal in het hotel. ’s Namiddags is er gele-genheid om het kasteel Naudersberg te bezoeken. Nadien vrije tijd om te relaxen en te genieten van de mooie natuur in en rond Nauders.Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3dedag:MeranNa het ontbijtbuffet rijden we naar Meran in Zuid-Tirol, gelegen in de schilderachtige vallei van de Passer. In het centrum bezoeken we de H.Geestkerk, de St- Niklaaskerk en de statige gebouwen in de kuurwijk. Middagmaal in Meran. ’s Namiddags maken we een wandeling langs de zomer- en winterpromenade die op de oevers van de Passer werden aangelegd en verrassen door hun exoti-sche plantengroei. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4dedag:SerfausKaunertalergletscherstrasseNa het ontbijtbuffet rijden we naar het Plateau van Serfaus waar we een panoramarijke en gemak-kelijke bergwandeling maken van Fiss naar Ladis. Middagmaal in het Kaunertal. ’s Namiddags rijden we verder over de Kaunertaler Gletscherstrasse tot een hoogte van 2.750 meter. Hier houden we geruime tijd pauze om te genieten van het indrukwek-kende berglandschap met zijn alpenweiden, gletsjers en bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoog ! Avondmaal en overnachting in ons hotel te Nauders.

5dedag:BadScuol–zernez–Ofenpas–ValMustairNa het ontbijtbuffet rijden we Zwitserland en het Unterengadin binnen en houden halte in Bad Scuol waar een rondwandeling wordt gemaakt

door het prachtige historische centrum langs de fonteinen die hier zuiver mineraalwater spuiten ! Middagmaal in Zernez. ’s Namiddags rijden we door het Zwitsers Nationaal Park en over de Ofenpas naar de vallei van Mustair. Hier brengen we een bezoek aan de St.-Johan-de-Doperbenedictijnenabdij die in de kerk zeer waardevolle fresco’s uit de tijd van Karel de Grote wist te bewaren en daarvoor door de Unesco tot ‘Wereldcultuurerfgoed’ werd uitge-roepen. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Nauders. Muziek en dansavond.

6dedag:Samnaun–churburchtNa het ontbijtbuffet rijden we naar Samnaun, een tolvrij gebied, gelegen in een prachtige zijvallei te midden van de Samnaunberggroep. Wie wenst kan hier taksvrije inkopen doen in de talrijke win-kels. Middagmaal. ’s Namiddags brengen we in Schluderns een bezoek aan de Churburcht, één der belangrijkste middeleeuwse versterkingen in Zuid-

Tirol. Bij het bezoek vallen vooral de wapenkamer en de slotkapel met waardevol middeleeuws beeldhouwwerk op (facultatief). Avondmaal en overnachting in hotel Hochland in Nauders.

7dedag:nauders–St-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet valiezen laden en verlaten we ons hotel en rij-den langs Landeck, over de Fernpas en verder langs Füssen, Ulm en Stuttgart naar Heilbronn. Vrij middagmaal. Daarna gaat het verder via Koblenz en Aachen naar St Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Page 25: Vakantiegids Violettacars 2012

25

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 1 juli 2012Prijs: € 695.00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort.• Bekwame chauffeur en reisleider• Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijt• Alle uitstappen vermeld in het programma• 1 x Galadiner en Grillavond• Tolweg Drei Zinnennietinbegrepen:• Middagmalen tijden heen- en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:Eénpersoonskamer: + € 85,00

HOtEl:WAldHOf***+Het gezellige hotel Waldhof is rustig gelegen, net boven het dorps-centrum van Percha. De gezellige en gastvrije sfeer zal u naast het nieuwe zwembad en wellness complex zeker bekoren. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, satelliet TV, safe en telefoon. Uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangenmiddag- en 4-gangenavondmalen met menukeuze en saladebuffet. Een mooi vernieuwd hotel met een hartelijke en familiale sfeer.

Verblijfplaats: Percha Zuid-Tirol – Dolomieten

8 dagen Italië

Op vraag van onze klanten brengen we dit jaar deze bestemming terug in ons programma, niets is minder waar dat deze streek een schitterende vakantiebestemming is. De machtige bergwereld der Dolomieten. Hoogtepunten van deze reis zijn de uitstappen naar de “Drei Zinnen” en de “Grote Dolomieten rondrit”. Daarenboven nog de luxe en de goede ontvangst en lekkere maaltijden in ons hotel “Waldhof”*** maken deze reis tot een groot succes. Echt een aanrader!

rEiSPrOgrAMMA1stedag:Sint-Joris-Winge–reutteVertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Aken (koffiestop) Koblenz, Stuttgart, vrij middagmaal langs de autosnelweg. Over Ulm richting Kempten naar Reutte (omgeving) voor avondmaal en over-nachting.

2dedag:reutte–PerchaOntbijt. Vertrek richting Innsbruck, over de Brenner autosnelweg naar Percha. Aankomst rond de middag, kamerverdeling en middagmaal. Na de middag verkenning van ons hotel en de omgeving. Welkomst-drank, avondmaal en overnachting.

3dedag:Percha–PragserWildseeOntbijtbuffet. Vrije voormiddag. Middagmaal in ons hotel en daarna naar de Pragser Wildsee, één van de mooiste en hoogst gelegen meren in de Alpen. Wandeling omheen het smaragdgroene meer. Terug naar Percha voor avondmaal en overnachting.

4dedag:Percha–Bruneck–dreizinnenOntbijtbuffet en daarna vertrekken we naar Bruneck voor een bezoek aan een typische Italiaanse markt. Een bezoek aan het stadje loont tevens ook de moeite. Terug naar ons hotel voor het middag-maal. Nadien via een spectaculaire tolweg naar Lavaredo voor het superpanorama”Drei Zinnen” over de Dolomieten met o.m. de glet-sjermassa’s van de Mamolada, de Sorapis en de Monte Cristallo. Terug naar ons hotel “Waldhof” voor avondmaal en overnach-ting.

5dedag:Percha–dolomietentochtOntbijtbuffet. Richting Klausen, vanaf hier rijden we doorheen het Val Gardena. Via Ortisei, de hoofdplaats van de Zuid-Tiroolse

houtsnijkunst naar de top van de Sellapas, fotostop. Langs het monu-ment van Fausto Coppi en over het traject van de “Dolomietenstrasse” naar de top van de Passo Pordoi, fotostop. Verder naar Arabba voor middagmaal. Daarna over de Campolungopas en Valparolopas naar de Falzaregopas naar het mondaine wintersportoord Cortina d’Ampezzo en het Misurinameer, halte. Via Carbonin en Dobbiaco door het Pustertal naar onze verblijfplaats Percha. Avondmaal en overnachting.

6dedag:Percha–gardameerOntbijtbuffet. Via Brixen en de vallei van de Isarco naar Trento en Rovereto. Verder naar het welgekende Garda Meer, het grootste meer van Italië. Via Torbole naar Riva del Garda, één van de voornaamste plaatsen aan het meer. Middagmaal en vrije tijd. In de namiddag terug naar onze ver-blijfplaats via Bolzano en door het Pustertal naar Percha. Avondmaal en overnachting.

7dedag:Percha–reutteOntbijtbuffet, valiezen laden en afscheid nemen van onze sympatieke hoteleigenaars want we vatten de terugweg aan met nog een tussenstop in Brixen, bezoek en middag-maal. Daarna gaat het over de Brenner richting Reutte voor avondmaal en overnachting.

8stedag:reutte–SintJoris-WingeOntbijt. Terugreis via Memmingen en Ulm naar Stuttgart (vrij middagmaal onderweg in een wegrestaurant). Verder door huiswaarts over Koblenz, Aachen, Sint-Joris-Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur.

Wegens groot succes terug

dit jaar in ons programma

Page 26: Vakantiegids Violettacars 2012

26

Cantabrië Verblijfplaats: Suances

De regio Cantabrië bevindt zich in het midden van de noordelijke kuststrook van Spanje, aan de Golf van Biskaje en is een waar juweel van “Espana Verde”. Het is vooral aantrekkelijk vanwege de scherpe contrasten: groene dalen, hoge bergtoppen en blauw water. Drie verschillende gebieden vormen een gevarieerde omgeving met een grote rijkdom aan landschappen: de kuststrook met historische steden en mooie zandstranden, de valleien die gevormd worden door zeven rivieren en het hooggebergte met toppen van boven de 2.500 m welke een aaneenschakeling is van lange kloven en diepe ravijnen. Het gebied telt zes enclaves die genieten van een speciale status als natuurpark of als natuurreservaat. De regio kent een gematigd zeeklimaat met zachte zomers en winters. De provincie Cantabrië heeft een kustlijn van ruim 200 km met zowel lange zandstranden als kleine stranden gelegen in baaien en tussen de rotsen. Deze nog niet zo bekende bestemming is één van de mooiste van Spanje: een parel !

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–Bordeaux(omgeving)Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel richting Mons, Peronne (koffiestop). Via Parijs richting Tours en Bordeaux. Gelegenheid tot vrij middagmaal onderweg. Avondmaal en tussenovernachting in de omgeving van Bordeaux (omgeving).

2edag:Bordeaux(omgeving)–SanSebastian-SuancesNa het ontbijt rijden we richting Frans/Spaanse grens en verder tot de badplaats San Sebastian. Deze prachtige, aan de Conchabaai gelegen Baskische stad verkennen we via een wandeling rond het schiereiland Monte Urgull waarna we het middagmaal gebruiken in het historische centrum. ’s Namiddags vervolgen we de heenreis langs de kustau-toweg en Bilbao naar Cantabrië. Aankomst in onze verblijfplaats Suances rond 18.30u. – kamerverdeling – avondmaal en overnachting.

3edag:ValleivandePasOntbijtbuffet. Excursie naar de vallei van de Pas, een bijzonder hoekje van de Cordillera Cantábrica. Rondtrekkende melkveehouders heb-ben de hellingen met mensenhanden geschikt gemaakt om ervan te

kunnen leven. Typisch zijn de hutjes met daken van platte stenen, die overal verspreid staan in de weiden waar ze hun vee laten grazen. De melk uit deze streek wordt beschouwd als de beste van Spanje. In de dorpen worden 'quesadas' (gebakjes van melk, boter en eieren) en 'sobaos' (zachte cakes) verkocht, de specialiteiten van de streek. Langs een schilderachtige route bereiken we Vega de Pas, een van de drie belangrijkste plaatsjes in het gebied. Na het middagmaal rijden we langs de oevers van het stuwmeer van de Ebro, die hier in de buurt ontspringt. Via Torrelaviega bereiken we Comillas, een leuke badplaats met een lieftallig marktplein. Dit kleine stadje dankt zijn welvaart aan de eerste markies, die eind 19e eeuw een van de rijkste inwoners van Spanje was en bij wie de koning zijn zomervakantie kwam doorbrengen. Hij liet enkele opmerkelijke constructies bouwen, waaronder een neogotisch paleis en een villa in modernistische stijl van de hand van de beroemde Catalaanse architect Gaudí. Via de historische brug keren we terug naar Suances. Avondmaal en over-nachting in ons hotel.

4edag:PicosdeEuropaOntbijtbuffet en daarna een prachtige excursie naar de Picos de Europa, het grootste nationaal park van Spanje. Het strekt zich uit over 3 provincies. Dit ruige berggebied is nog grotendeels onaangetast gebleven. Tijdens onze tocht komen we door 3 valleien. Mogelijkheid tot bezoek aan de kaasmakerij van Liebana nabij Potes (facultatief). Via de vallei van de Gargantes bereiken we de smalle Caresvallei. Links en rechts rijzen spectaculaire bergwanden op. De autocar kan slechts enkele kilometer de vallei inrijden. De liefhebbers kunnen nog een stukje te voet verder. Na het middagmaal rijden we de Vallei van de Cares terug uit en vervolgen onze weg. Een derde vallei voert naar het bedevaartsoord Covadonga. Een belangrijke overwinning van de christenen op de Arabieren wordt toegeschreven aan Nuestra Señora de Covadonga, die hier vereerd wordt in een grot waaronder een rivier ontspringt. In het levendige stadje Cangas de Onís wandelen we over een mooie romaanse brug. Onder de brug hangt een kopie van het kruis van Pelayo, de aanvoerder van de christenen bij de slag bij Covadonga. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Op v raag van onze klanten terug in ons programma

Page 27: Vakantiegids Violettacars 2012

27

8 dagen Spanje

kust. Middagmaal in ons hotel. Via Bilbao en San Sebastian naar Bordeaux (omgeving). Avondmaal en overnachting.

8stedag:Bordeaux(omgeving)–St-Joris-WingeNa een vroeg ontbijt rijden we over de Franse autowegen terug huis-waarts. Via Tours en Orléans richting Parijs. Onderweg houden we de gebruikelijke stops. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur aan ons bureel.

HOtEllAScuEVASiii****Gelegen in Suances op ca. 400m van het strand en ca. 500m van het centrum. Het hotel is gebouwd in de typische Cantabrische bouwstijl met veel hout en rotsstenen. Alle kamers beschikken over volledige badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, tv en bal-kon. Verder heeft het hotel een bar, theesalon, salon met tv, restau-rant, terras en lift. ’s Morgens ontbijtbuffet en 's avonds dinerbuffet met water en huiswijn inbegrepen.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 12 mei 2012 Prijs: € 740.00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per toeristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Verblijf op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• 1/4 wijn en water bij alle maaltijden te Cantabrië• Bekwame chauffeur en reisleider• Al de vermelde uitstappen zoals omschreven in het programmanietinbegrepen:• Middagmalen heen en terugreis• Dranken, inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 180,00

5edag:desfiladerode laHermida–MonasteriodeSantotoribio-valleivandedevaOntbijtbuffet. Vandaag rijden we door de 19 km lange kloof 'Desfiladero de la Hermida', uitgesleten door de snelstromende rivier de Deva. De verticale bergwanden zijn hier zo hoog en de kloof is zo smal, dat op sommige plaatsen de zon maar enkele minuten per dag het dal bereikt. We bezoeken het Monasterio de Santo Toribio (facultatief). Hier wordt een kostbaar relikwie vereerd. Het 'Lignum Crucis' is het grootste bewaarde stuk hout van het kruis van Christus. Vrije tijd in Potes, het markt- en winkelstadje van de streek, dat gekend is voor ambachtelijk gemaakte gebruiksvoorwerpen en streekproducten, waaronder diverse soorten kaas en salami en een likeur en sterke drank genaamd orujo. Na het middagmaal verder door de vallei van de Deva tot Fuente Dé. Daar brengt een kabelbaan ons tot op een hoogte van ruim 1800 meter. Bij helder weer is het zicht hier adembenemend. De toppen rondom berei-ken hoogtes tot 2600 meter (facultatief). We nemen de tijd voor een wandeling door deze indrukwekkende bergwereld. Daarna terug door de kloof naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

6edag:SantanderOntbijtbuffet. ‘s Voormiddags rijden we naar Santander, de hoofdstad van Cantabrië, waar we een wandeling maken op het schiereiland La Magdalena. Het voormalige Koninklijke paleis op het uiteinde daarvan was een geschenk van de stad Santander aan koning Alfonso XIII in 1912. Nu is het een geliefkoosde wandel- en picknickplaats voor de Cantabriërs. Een stukje van het schiereiland is ingericht als een kleine dierentuin met pinguïns en zeeleeuwen. Bij mooi weer is er gelegen-heid voor een boottochtje (facultatief) in de baai van Santander. Middagmaal in ons hotel. ’s Namiddags doen we zoals de Spanjaarden en houden siësta – luieren en wat wandelen en terrasjes doen langs de mooie stranden van Suances. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Suances.

7edag:Suances–Bordeaux(omgeving)Ontbijtbuffet. De voormiddag in Suances is vrij en wie wenst kan deel-nemen aan een begeleide wandeling langs de prachtige Atlantische

Page 28: Vakantiegids Violettacars 2012

28

Citytrip Wenen Verblijfplaats: Stockerau

Als een goede impressie van Wenen wilt hebben dan mag je deze 8-daagse reis zeker niet missen. Het “keizerlijke” Wenen van de Habsburgers, de pracht en de praal van de vele schitterende gebou-wen en paleizen. De vrolijke operettemuziek van de Strauss-familie waarin het geretoucheerde en opgesmukte beeld van keizer Franz-Joseph en de geliefde Sissi het romantische plaatje compleet maken. Een goede keuze, die wij hier ook maken, want met de Habsburgse geschiedenis als rode draad krijg je toch wel een goed beeld van de binnenstad en de belangrijkste bezienswaardigheden. Wenen is natuurlijk ook de stad van de Sachtertaart en de bijbehorende kof-fiehuizen. Maar ook van de wijn, die je zeker moet gaan proeven in de typische Heurigen (wijncafés) aan de rand van de stad.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–regensburgVertrek om 6.00u. aan ons bureel. Via Aken (koffiestop), Keulen, Frankfurt en Spessart. Vrij middagmaal en vervolgens langs Würzburg, Nürnberg, Regensburg. Tussenovernachting, kamerverdeling en avondmaal.

2edag:regensburg–Melk-StockerauNa het ontbijtbuffet rijden we langs Passau Oostenrijk binnen. Door Boven- en Neder-Oostenrijk bereiken we Melk. Vrij middagmaal. Na de middag krijgen we een rondleiding door de benedictijnenabdij van Melk, een waardige proloog op ons bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad. We bewon-deren er de schitterende bibliotheekzaal en abdijkerk. Nadien houden we nog een korte stop in Sankt-Pölten, de hoofdstad van de deelstaat Neder-Oostenrijk, korte stadswandeling langs de voornaamste gebouwen en wat vrije tijd, daarna naar ****Cityhotel Stockerau. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3edag:Stockerau–Wenen-StockerauNa het ontbijtbuffet rijden we naar Wenen. Hier brengen we een bezoek aan de pronkzaal van de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek, een meesterwerk van de beroemdste barokkunstenaars van Wenen. Nadien is er gelegenheid om de morgenoefening van de Lipizaner paarden van de Spaanse Hofrijschool bij te wonen. Vrij middagmaal. Na de middag krijgen we een rondleiding door de Weense Staatsopera en kunnen nadien het Staatsoperamuseum bezoeken. Daarna brengen we een bezoek aan de Kapuzinergruft waar de meeste Habsburgers sinds keizer Matthias begraven liggen. Nadien nog een kijkje in het Dorotheum, het Weense pandjeshuis, waar men versteld staat van alle voorwerpen die hier te koop worden aangeboden. Terugrit naar Stockerau voor avondmaal en overnachting.

4edag:Stockerau–Wenen-StockerauNa het ontbijtbuffet rijden we naar Wenen en krijgen een rondleiding door het Weense stadhuis het meesterwerk van architect Friedrich Schmidt die zich daarbij op het stadhuis van Brussel inspireerde. Nadien krijgen we een rondleiding door het Burgtheater met zijn trapportalen met schilderingen van Gustav Klimt en wandelen we via de Minoritenkerk het stadscentrum in. Vrij middagmaal. Na de mid-dag maken we een wandeling door het centrum van Wenen langs o.a. de Schottenkerk, het plein en de kerk ‘Am Hof’, het Jodenplein, de kerk Maria am Gestade en de Hoher Markt. We eindigen met een

rondleiding door de St.-Stephankathedraal en door de catacomben. Terugrit naar Stockerau voor avondmaal en overnach-ting.

5dedag:Stockerau–Wenen-StockerauNa het ontbijtbuffet rijden we naar Wenen en brengen een bezoek aan de keizer-lijke appartementen van de Hofburg waar ook het Sisimuseum en het servies- en zilverwerkmuseum zijn gevestigd. Nadien

Page 29: Vakantiegids Violettacars 2012

29

8 dagen Oostenrijk

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 21 oktober 2012Voorzieneprijs: € 675,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en Nederlandstalige reisleider• Voorziene uitstappen • Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijtnietinbegrepen:• Middagmalen• Dranken, inkomgelden (+/- € 160,00) en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reis-annulatieverzekering • Operettevoorstelling in de volksoper (tussen € 37,00 en € 55,00)• Muziekvoorstelling Wiener Hofburgorchester (€ 55,00)

cityHOtElStOcKErAu********Cityhotel Stockerau is een vrij groot familiehotel dat gelegen is in het centrum van Stockerau, een klein provinciestadje in Neder-Oostenrijk op een 30-tal kilometer van Wenen. Alle kamers zijn met lift bereikbaar en beschikken over een badkamer met bad/douche, wc en haardroger, telefoon met rechtstreekse buitenlijn, kluisje, minibar en kabel-tv. Verder beschikt het hotel over een sauna, Turks bad, fitnessruimte en whirlpool. ’s Morgens staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar, ’s avonds is er een verzorgd drie gangen menu of buffet voorzien.

bezoeken we de wereldlijke en geestelijke schatkamer van de Hofburg met de rijksjuwelen van de Habsburgers. Vrij middagmaal. Na de middag maken we een wandeling door het museumkwartier: hier kan U kiezen voor een bezoek aan het Kunsthistorisches Museum met de wereldberoemde verzameling werken van Pieter Brueghel de Oude en de kunstverzamelingen van de Neue Burg (antieke oud-heden, muziekinstrumenten en pronkwapens en harnassen) of aan het Leopoldmuseum met moderne schilderwerken van o.a. Gustav Klimt, Oskar Kokoschka en Egon Schiele. Terugrit naar Stockerau voor avondmaal en overnachting.

6edag:Stockerau–Wenen-StockerauNa het ontbijtbuffet rijden we naar Wenen waar we een wandeling maken door de tuinen en langs de paleizen van het Belvedere naar de Karelskerk. Hier kan men met een spectaculaire lift tot net onder de plafondfresco’s omhoog zweven. Nadien brengen we een bezoek aan de Sezession, het eerste gebouw in Jugendstil in Wenen dat een revolutie in de architectuur teweeg bracht, binnen kan men de wereldberoemde ‘Beethovenfries’ van Gustav Klimt bewonderen. Vrij middagmaal.’s Namiddags brengen we een bezoek aan het paleis Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Het bezoek verloopt door een veertigtal pronkvertrekken. Nadien is er gelegen-heid om in het park te wandelen of een bezoek te brengen aan de Wagenburg, de verzameling koetsen en rijtuigen van het voormalige Weense Hof. Na de bezoeken aan Schönbrunn rijden we naar het wijndorpje Heiligenstadt waar we een ‘Heuriger’ bezoeken. Hier kun-nen we genieten van een warm en koud Weens specialiteitenbuffet waarbij men jonge wijn drinkt, opgeluisterd door traditionele Weense ‘Schrammelmusik’. Terugrit naar Stocherau voor overnachting.

7edag:Stockerau-Wenen-deggendorfNa het ontbijtbuffet gaat het richting Mayerling waar we de gedenk-kamer bezoeken die herinnert aan de zelfmoord van kroonprins Rudolf. Nadien krijgen we een rondleiding door de cisterciënzerabdij

van Heiligenkreuz, prachtig in het Wienerwald gelegen en een juweel van laatromaanse en gotische architectuur en kunst. Vrij middagmaal. Na de middag vatten we de terugreis aan langs Linz, Regensburg en Deggendorf. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

8stedag:deggendorf–St-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet via Regensburg, Nürnberg, vrij middagmaal tussen Würzburg en Aschaffenburg. En via Frankfurt en Keulen huis-waarts. Thuiskomst voorzien rond 20.00 uur.

Page 30: Vakantiegids Violettacars 2012

30

Verblijfplaats: GreinNeder-Oostenrijk

Oostenrijk biedt nog heel wat aangename verrassingen buiten Tirol. De deelstaat Neder-Oostenrijk is gelegen in het noordoosten van het land en omsluit ook de hoofdstad Wenen. Ondanks de naam is het land-schap er sterk heuvelachtig, zelfs bergachtig. De streek Mostviertel is genoemd naar de teelt van peren die vooral gebruikt wordt om er heerlijke brandewijn van te maken. Grote hofsteden en uitgestrekte landerijen met akkers en boomgaarden bepalen hier het fantastische landschap van heuvels en bergen, doorsneden door diepe valleien. De Wachau is de streek die zich in de richting van Wenen uitstrekt: hier is de vallei van de Donau op haar mooist en nodigt uit tot een boottochtje, begeleid door wijndorpjes, wijngaarden en hooggelegen burchtruïnes en abdijen. Tijdens onze ontdekkingstocht door Neder-Oostenrijk maken we ook kennis met de plaatselijke gastronomie waarin wijn een grote rol speelt. Ook een rondrit door het Mühlviertel staat op het programma. Deze streek is gelegen in Boven-Oostenrijk en biedt ons een mooie harmonie van cultuur en natuurschoon.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St.-Joris-Winge-deggendorfVertrek om 06.00u. richting Aken (koffiestop), Keulen, Frankfurt, Würzburg (vrij middagmaal). Vervolgens langs Nürnberg, Regensburg naar Deggendorf voor de tussenovernachting. Kamerverdeling en avondmaal.

2edag:deggendorf–greinOntbijtbuffet. Langs Passau rijden we Oostenrijk binnen. Via Linz bereiken we de Donauvallei en onze verblijfplaats Grein. Middagmaal in het hotel. ‘s Namiddags kamerverdeling en deelname aan een bege-leide wandeling of per lijnbus (facultatief) voor een bezoek aan Grein.

3edag:Melk-WachauOntbijtbuffet en vrije voormiddag. Genieten van de omgeving of accommodatie in ons hotel. Vroeg middagmaal en daarna rijden we naar Melk, waar we inschepen voor een boottocht op de Donau, door het betoverende landschap van de Wachau tot Dürnstein. Kort bezoek aan Dürnstein en daarna wijnproeverij, bij een gerenommeerd

wijnproducent. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en over-nachting.

4edag:Mauthausen–freistadt–Kerschbaum–KefermarktOntbijtbuffet. We rijden langs de Donau in de richting van Linz en slaan onderweg af naar Mauthausen. Bezoek aan het voorma-lige concentratiekamp van Mauthausen waar tijdens de naziterreur ongeveer 100.000 mensen de dood vonden. We rijden verder naar Freistadt, een provinciestadje dat zijn middeleeuws aspect volledig wist te bewaren en omgeven is door indrukwekkende omwallingen. Middagmaal. Nadien bereiken we Kerschbaum in Boven-Oostenrijk waar een museum informeert over de vroegere paardentram tussen Linz en Budweis in Bohemen, waar we dan ook een ritje meemaken, begeleid door dames in klassieke 19e-eeuwse klederdracht. Op de terugweg nemen we een kijkje in de St.-Wolfgangkerk van Kefermarkt waar één der grootste en meest waardevolle middeleeuwse retabels van Oostenrijk staat. Avondmaal en overnachting.

5edag:Sonntagberg–Waidhofen–ybbsitzOntbijtbuffet. We rijden over de ‘Mostviertel Panoramastrasse’ naar Sonntagberg, een bedevaartsoord dat hoog boven de vallei van de Ybbs gelegen is met een prachtige barokkerk. Er bestaat de mogelijk-heid een korte wandeling te maken rond de heuvel en te genieten van de heerlijke uitzichten. We rijden verder naar Waidhofen-an-der-Ybbs, een pittoresk stadje met enkele mooie monumenten. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we door de pittoreske vallei van de Ybbs naar Ybbsitz. Hier brengen we een bezoek aan de Fahrngruberhammer, een oude smederij, zoals er vroeger tientallen in deze streek voorkwa-men, waar lemmeten en zeisen werden gemaakt; de vroegere smid geeft ons een demonstratie hoe dit te werk ging. Op de terugweg brengen we een bezoek aan de schnapsboerderij van Distelberger, zeer landelijk gelegen tussen de boomgaarden van het ‘Mostviertel’, de fruitstreek van Neder-Oostenrijk. Rondleiding door het boerderijmuseum met zijn 17.000 voorwerpen, daarna schnaps-proeverij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

NIEUW

Page 31: Vakantiegids Violettacars 2012

31

8 dagen Oostenrijk

6edag:lunz-am-See–HochkarOntbijtbuffet. We rijden door het prachtige, heuvelachtige landschap naar Lunz-am-See, een bergmeer gelegen aan de voet van de Ötscher bergmassief. Hier kan men kiezen tussen een wandeling rond of een boottochtje op het meer (facultatief) . Middagmaal. ’s Namiddags brengen we nabij Göstling-an-der-Ybbs een bezoek aan het pittoreske valleitje van de Mendling; een houtvlottersleerpad laat ons hier ken-nismaken met de zware en risicovolle arbeid van de houtvlotters die in Oostenrijk bestond tot de jaren 1960; in een huisje illustreert een tentoonstelling hoe men tewerk moest gaan bij het houttransport dat over het water gebeurde. Bij mooi weer met goed vergezicht kan deze uitstap echter vervangen worden door een excursie met een kabel-baan (facultatief) tot op de top van de 1.878 meter hoge Hochkar waar men van een weergaloos panorama kan genieten. Avondmaal en overnachting.

7edag:Artstetten–Sankt-PöltenOntbijtbuffet. We rijden naar het pittoresk boven de Donauvallei gelegen kasteel van Artstetten (facultatief) dat eigendom was van troonopvolger Franz Ferdinand van Habsburg. Nadat men hem en zijn vrouw Sofie in Sarajewo in 1914 had vermoord werden ze beiden hier begraven. Binnen vinden we herinneringen aan de troonopvolger, maar ook het park is heel mooi. Daarna rijden we verder naar Sankt-Pölten. Middagmaal. ’s Namiddags bezoeken we het historische cen-trum van Sankt-Pölten, een prachtige barokstad die nu hoofdstad van Neder-Oostenrijk is. Een korte stadswandeling leidt langs de mooiste gebouwen. We eindigen de namiddag bij de abdij van Göttweig, het ‘Monte Cassino van Oostenrijk’ dat hoog boven de Donau gelegen is. We bewonderen de rijk versierde kloosterkerk en houden er even vrije tijd om van het prachtige panorama te genieten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

8edag:grein–St.-Joris-WingeNa een vroeg ontbijtbuffet verlaten we het hotel en rijden langs Linz, Passau, Regensburg, Nürnberg, Würzburg, Frankfurt en Keulen naar België. De nodige haltes worden gehouden om u de gelegenheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken. Aankomst voorzien rond 21.00 uur.

HOtElAuMüHlE****Hotel Aumühle is zeer rustig gelegen in een groene vallei op enkele kilometers van Grein, een pittoresk dorpje aan de Donau. We wor-den hier verwend door de gastvrije familie Schöller met heerlijke maaltijden en een comfortabel verblijf. Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een volledige badkamer met dou-che en wc, satelliet-tv., telefoon en kluisje. Verder is er een groot terras, een bar, een wellnesscentrum en een overdekt zwembad. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds wordt een verzorgde drie gangen maaltijd opgediend. Hotel Aumühle zorgt voor een prettige, ontspannende vakantie waarbij U kennis maakt met een onbekende streek in het gastvrije Oostenrijk !

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 5 juli 2012Prijs:€ 799,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt.• Boottocht Melk – Dürnstein Wachau • Ritje met de paardentram in Kerschbaum• Bezoek en demonstratie smidse Fahrngruberhammer• Wijnproef Wachau• Toegang concentratiekamp Mauthausen• Schnapsproeverij Distelbergernietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven • Eventuele overige inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 80,00

Page 32: Vakantiegids Violettacars 2012

32

Citytrip Barcelona Verblijfplaats: Santa Susanna

Een stedentrip Barcelona, wie wil dat nou niet! Barcelona is de hoofdstad van Catalonie een provincie in Spanje, met een easy-going leefstijl, prachtige stranden, een haven aan zee, een wereldberoemde voetbalclub, vele culturele juweeltjes, winkelstraten met een lengte van maar liefst 5 kilometer en de magic touch van Gaudi die Barcelona haar prachtige kleurrijke gebouwen schonk. Barcelona heeft álles om een stedentrip werkelijk onvergetelijk te maken!

rEiSPrOgrAMMA1ste-2dedag:St-Joris-WingenaardeSpaanseKust–SantaSusannaVertrek om 15.00 uur. Via Luxemburg en Frankrijk gaat het richting Spaanse grens tot aan onze verblijfplaats aan de Spaanse kust. Onderweg worden er diverse stops gemaakt om de vrije maaltijden te gebruiken. Via de Route du Soleil naar Spanje. Rond 08.30 uur komen we aan bij het ons hotel. Bij aankomst bekomen we reeds een ontbijtbuffet, middagmaal, kamerverdeling, daarna een vrije namid-dag. (kamers beschikbaar vanaf 13 uur). U kunt vandaag op eigen gelegenheid uw badplaats bezichtigen. Slenter over de boulevard of maak een gezonde strandwandeling. Avondmaal (buffet) in ons hotel. 3dedag:BarcelonastadsrondritNa ons ontbijtbuffet starten we onze dag in Barcelona. Vandaag beginnen we met een stadsrondrit, die ons al meteen een heel goed beeld geeft van de Catalaanse hoofdstad. We rijden langs de bekende pleinen Plaça de Catalunya en Plaça d'Espanya en langs de terreinen van de twee wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929. In de wijk Eixample zien we modernistische gebouwen zoals Casa Milà en Casa Battló, terwijl we het Olympische Barcelona van 1992 ontmoeten in het Olympisch dorp en de Olympische haven. We passeren de Columbus zuil en kunnen al een eerste blik werpen op de Ramblas. Ten slotte bereiken we de heuvel Montjuïc, waar we het bezienswaardige Poble Espanyol bezoeken. Vrij middagmaal en vrij bezoek. Dit 'Spaans dorp' bevat natuurgetrouwe kopieën op schaal van belangrijke gebouwen, pleinen en straten uit heel Spanje. Het was gebouwd voor de wereld-tentoonstelling van 1929 met de bedoeling de bezoekers te laten ken-

nismaken met de diverse Spaanse bouwstijlen en ambachten. Voor we de heuvel weer afdalen, rijden we eerst nog langs de Olympische sportinstallaties: het stadion, het zwembad en de sporthal Palau Sant Jordi. Via de botanische tuin en de haven rijden we verder via het Maremagnum, een in het water gebouwd winkelcentrum en ontspan-ningscomplex, naar ons hotel in Santa Susana, een half uurtje gelegen van Barcelona. Avondmaal (buffet) en overnachting.

4dedag:dagje“gaudi”Na ons ontbijtbuffet starten we onze dag wederom in Barcelona. Eerst en vooral bezoeken we de kerk Sagrada Familia, het bekendste bouw-werk van Gaudí, waar hij in 1883 aan begon en dat nog steeds niet vol-tooid is. We nemen hier ruim de tijd om de binnen- en buitenzijde te bezichtigen (facultatief). Na het vrije middagmaal brengt de autocar ons naar het Parc Güell, waar Gaudí getracht heeft natuur en architec-tuur te laten samensmelten. We vinden er ondermeer de beroemde 'Slangenbank', een tientallen meter lange, kronkelende bank, ingelegd met stukjes gekleurd glas. Tot slot bezoeken we nog het Casa Battló of het Casa Milà (ook bekend als La Pedrera), met hun opvallende bal-kons, kamers met golvende muren en sprookjesachtige schoorstenen. Avondmaal (buffet) en overnachting in ons hotel te Santa Susanna.

5dedag:Wandelendeverkenningvan“derambla”,“laBoqueria”,Barrigotic”Ontbijtbuffet en brengen nog de ganse dag door in Barcelona. Onze autocar brengt ons naar het Plaça de Catalunya. We wandelen nu over het eerste deel van de Ramblas. Eerst komen we aan de Canaletesfontein: wie van het water drinkt komt zeker terug naar Barcelona! Verder langs de bloemen-, vogel- en krantenstalletjes tot bij de overdekte markt La Boquería, een weelde voor alle zintuigen: kleurige stapels fruit, geurige kruiden, lekkere kazen en Catalaanse worsten, zeeverse vis, ...Aan de eetstalletjes kan je de Catalaanse specialiteiten ter plaatse uit-proberen! Vrij middagmaal en daarna begeven we ons in een zijstraat-je van de Via Laietana, in de Barri Gotic. Hier vinden we het Palau de

Page 33: Vakantiegids Violettacars 2012

33

9 dagen Spanje

AquAHOtElOnABrAVA****SuPEriOr–SAntASuSAnnAEen uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige omgeving op 900m van de eerste winkeltjes van Malgrat en 150m van het strand. Bushalte en treinstation aan het hotel. Zeer ruime kamers die beschikken over 1 of 2 queen size beds, over een badka-mer met bad/douche en toilet, telefoon, kleuren tv, safe (tegen betaling) en balkon met zicht op zee en airconditioning. Ruime ontvangsthal, salon. Internationale keuken. Zeer verzorgde geva-rieerde maaltijden in buffetvorm zowel ’s morgens als ‘s avonds. Animatieprogramma zowel tijdens de dag als ‘s avonds. Tegen betaling kan u gebruik maken van binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitness enz... Buiten zwembad gratis. Een zeer comfortabel hotel voor een rustige vakantie ! Een aanrader ! Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden in het hotel! (andere dranken te betalen)

rEiSinfOrMAtiEVertrek: 09 oktober 2012Voorzieneprijs: € 465,00 p.p.inbegrepen:• Nachtexpress per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeurs• Voorziene uitstappen naar Barcelona met Nederlandstalige

stadsgids• Volpension 2de dag en 7de dag • Halfpension vanaf de 3de dag avondmaal tot de 6de dag ontbijt• Extra middagmaal voorzien de dag van vertrek huiswaarts• Tijdens de avondbuffetten 1/2 l water en 1/4 l wijn inbegrepen nietinbegrepen:• Maaltijden tijdens heen en terugreis• Dranken, inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Middagmalen van 3de tot 6de dag• Persoonlijke reis-annulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 80,00

7dedag:SantaSusannaVandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag in volpension. Tenslotte moet u ook gelegenheid krijgen om dit typisch Spaanse plaatsje te verkennen en van het prachtige strand te genieten of met het toeristisch treintje rond te kuieren, nietwaar? Indien u op eigen gelegenheid naar Barcelona wil of gaan shoppen in Lloret de mar, geen probleem, het treinstation ligt bij het hotel en brengt U in 40 minuten naar de binnenstad van Barcelona.

8ste-9dedag:VertrekterugnaarSt-Joris-WingeVandaag vertrekken we weer richting St-Joris-Winge. Na het ontbijt en het middagmaal, valiezen laden en om 14.00 uur beginnen we aan onze terugreis naar België. Onderweg worden er nog diverse stops gemaakt om de facultatieve maaltijden te gebruiken. Aankomst aan ons bureel voorzien rond 09.00 uur.

la Música, één van ’s werelds grootste concertgebouwen. Het gebouw werd in 1905 ontworpen door Lluis Domènech i Montaner. Men heeft er 3 jaar aan gewerkt. In 1997 werd dit gebouw door Unesco uitge-roepen tot werelderfgoed. De buitenkant van het gebouw ziet er al memorabel uit. De muur is van roze steen, ondersteund door pilaren en het geheel is versierd met mozaïeken. Bovenaan staan er beelden van Palestrina, Bach en Beethoven. Naast het concertgebouw bren-gen een bezoek aan de gotische kathedraal met haar romaanse kapel en fraai klooster, de Santa Maria del Mar kerk en het grote ‘Plaza de Sant Jaume’. We wandelen verder door het historische ‘la Cuitat Vella’ langs de middeleeuwse wijk ‘La Ribera’ naar het Picassomuseum. Bezoek aan het museum dat ons een compleet overzicht geeft van het oeuvre van Picasso. Verder naar het romantische ‘Plaza Real’, het hart van de “Barri Gotic”. Zo komen we terug bij de Ramblas, waar we even verder bij de zuil van Columbus, die 60m hoog uitkijkt over de haven van Barcelona, onze autocar terug nemen richting Santa Susanna naar ons hotel voor avondmaal (buffet) en overnachting.

6dedag:Montserrat&fcBarcelonaNa het ontbijtbuffet vertrekken we voor een excursie naar de 725 meter hoge berg Montserrat. Dit als adelaarsnest gelegen klooster is één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje. Het ligt verscholen tussen grillige bergtoppen en hoge rotsen. Hier wordt de Moreneta of de Zwarte Madonna vereerd, de beschermheilige van de Barcelonezen en alle Catalanen. Breng je camera mee, want dit wordt een onvergetelijke uitstap! Na het aanhoren van het jongenskoor “La Escolania“ en het vrije middagmaal kunnen we terug naar Barcelona. Voor de voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou (faculta-tief), het grootste voetbalstadion van Europa, en thuisbasis van de Catalaanse trots Barça (FC Barcelona) een must. Meer dan 100.000 supporters kunnen hier plaats nemen. Er is ook een museum over de geschiedenis van deze legendarische voetbalploeg. Napraten doen we tijdens ons avondmaal (buffet) in ons hotel te Santa Susanna. Overnachting.

Santa Susanna met uitgebreide citytour Barcelona inbegrepen & gelegenheid tot shopping !

Page 34: Vakantiegids Violettacars 2012

34

Verblijfplaats: MalcesineGardameer

Een vakantie aan het Gardameer, het grootste meer van Italië, biedt voor ieder wat wils. Het is niet voor niets dat het meer al sinds mensenheugenis kunstenaars en schrijvers heeft geïnspireerd. Het milde klimaat, de rijke en gevarieerde natuur, de vele overblijfselen uit de oudheid en vooral de gastvrije en warme sfeer, maken van het Gardameer een uitnodigend gebied. Onze verblijfplaats Malcesine een oud, sfeervol stadje waar ruimte is voor ontspanning, voor een spannend uitgaansleven, voor leuke uitjes naar de vele bezienswaar-digheden in deze stad tevens ook een uitgelezen verblijfplaats voor diegenen die van zon,water en bergen houden. Enkele bezienswaar-digheden o.m de berg Monte Baldo, bereikbaar per kabelspoor, één van de meest populaire plaatsen rondom het Gardameer. Andere belangrijkste toeristische attracties zijn o.a het kasteel uit de 13e eeuw, de middeleeuwse torens, de kerk van Santa Maria della Fontana en de smalle middeleeuwse straatjes met zijn typische winkeltjes en het stadhuis uit de 18e eeuw. We verblijven in het **** hotel “Excelsior Bay” gelegen vlak bij het meer. Van hieruit maken we mooie en boeiende uitstappen naar …

rEiSPrOgrAMMA1edag:StJorisWinge–reutteVertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via de autosnelweg via Aachen naar Koblenz en Hockenheim (vrij middagmaal ). Over Stuttgart naar Ulm en via de Oostenrijkse grens naar Reutte naar ons hotel voor avondmaal en tussen overnachting.

2edag:reutte–MalcesineOntbijtbuffet en langs het Zugspitzgebied en over de Fernpass naar Innsbruck. Over de Brennerautoweg naar Bolzano, Trento naar onze verblijfplaats Malcesine. Onderweg wordt u de gelegenheid gege-ven voor een vrij middagmaal. Inchecken in ons hotel en vrije tijd. Welkomstdrankje, avondmaal en overnachting.

3edag:Malcesine–BoottochtrivaenlimoneOntbijtbuffet. Nadien boottocht (facultatief) naar Riva del Garda,één van de voornaamste plaatsen aan het meer. Wandeling langs de haven en vrij middagmaal en vrije tijd. Verder per boot naar Limone met zijn citroencultuur, vrije tijd. Terug per boot naar onze verblijfplaats Malcesine voor avondmaal en overnachting.

4edag:MalcesineOntbijtbuffet. Bezoek van onze verblijfplaats, die “De parel aan het Gardameer” genoemd wordt. Flanerend door de pittoreske straatjes met zijn gezellige terrasjes bereiken we de burcht uit de 13e eeuw en het stadhuis. Er is tevens ook gelegenheid om “De Monte Baldo” te bestijgen waar u een wonder mooi uitzicht krijgt over het Gardameer en de bergwereld in de omgeving. Dit is een bezoek waard dankzij de nieuwe kabelbaan, uniek door zijn speciaal ronde cabine die u in 10 min. tijd naar het natuurparadijs op aarde brengt. We sluiten de dag af met een proeverij van de welgekende “Grappa”. Avondmaal en overnachting.

5edag:Malcesine-Madonnadellacorona-BardolinoNa het ontbijtbuffet gaat het naar het bedevaartplaatsje “Madonna della Corona”.Het kerkje hangt als het ware op 774 m hoogte en is gedeeltelijk in het rotsmassief verwerkt. De ligging is werkelijk uniek ! Met een speciaal pendelbusje (facultatief) bereiken we het bedevaartsoord of wel te voet voor de moedige onder ons. Nadien naar Bardolino, één van de meest betoverende plekjes aan het meer en internationaal bekend door de Bardolino-wijn. Vrij middagmaal en vrije tijd. Terug naar ons hotel voor Galadiner met muziek . Overnachting.

Page 35: Vakantiegids Violettacars 2012

35

9 dagen Italië

HOtElExcElSiOrBAy****Dit viersterren hotel ligt vlak tegenover het Gardameer. Voordeel van dit hotel is zijn ligging vlakbij het strand van het Gardameer en vlakbij het centrum van Malcesine met zicht op het meer en de Bergen. De kamers zijn ingericht met airconditioning,bad/douche,toilet,telefoon,safe,tv. Het hotel beschikt ook over een ele-gant restaurant waar men typische Italiaanse gerechten serveert, ‘s morgens ontbijtbuffet en ‘s avonds 3 gangenmenu met saladebuf-fet. Een zonneterras en zwembad .Sauna en fitnesscentrum, sola-rium zijn ook ter uwe beschikking.

Uitstappen naar: riva – Sirmione – Madonna della Corona – Bardolino – Parma

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 15 juli 2012Prijs: € 695,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• Alle uitstappen vermeld in het programma• Welkomstdrankje• Galadiner met muzieknietinbegrepen:• Middag maaltijden en dranken• Inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekering• Sauna en fitness, solariumtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 90,00

6edag:Malcesine–Mantova-VeronaOntbijtbuffet. Vandaag gaat het richting Mantova, bijzonder mooi gelegen en omringd door 3 meren. De schilderachtige pleinen, met mooie terrassen, hebben hun middeleeuws karakter behouden. Vrij middagmaal. De namiddag gaat het naar de stad van Romeo en Julia en van het adelijke geslacht der Scaliger. Bezoek aan de indrukwek-kende Arena van Verona, wandeling langs de Piazza delle Erbe, de domkerk en uiteraard ook het beroemde balkon van de geliefden Romeo en Julia. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnach-ting.

7edag:Malcesine–SirmioneNa het ontbijtbuffet bezoeken we het schiereiland Sirmione, een smalle landtong aan de zuidelijke oever van het Gardameer. Deze toe-ristische trekpleister is gebouwd rond het impossante kasteel Rocca Scaligera. Vrije tijd en mogelijkheid tot bezoek van de 13 eeuwse burcht en ruines van de Romeinse villa Grotte di Catullo op het uiter-ste puntje van het eiland. We sluiten deze dag af met een bezoek aan een typische Italiaanse ijsboer met bezoek en proevertje. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

8edag:Malcesine–reutteOntbijtbuffet, vrije voormiddag en vrij middagmaal,valiezen laden en richting huiswaarts via de Brennerautoweg naar Innsbruck en Reutte voor het avondmaal en overnachting.

9edag:reutte–StJorisWingeOntbijtbuffet en via Ulm en Stuttgart en Heilbronn naar Sinsheim (vrij middagmaal).Via Ludwigshaven en Koblenz naar Aachen en ons bureel te St Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Page 36: Vakantiegids Violettacars 2012

36

Verblijfplaats: MalatinySlowakije

Slowakije heeft als voormalig communistisch land het laatste decenni-um een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Infrastructuur en levens-kwaliteit zijn hier opmerkelijk verbeterd en de schoonheid van het land trekt hoe langer hoe meer bezoekers aan. Onze verblijfplaats Malatiny is gelegen in het noorden van het land, tussen de bergketens van Hohe en Lage Tatra. Deze streek is ongemeen rijk aan natuurschoon: hoge bergen, meren, uitgestrekte wildrijke bossen, grotten met ijsforma-ties, watervallen, visrijke snelstromende rivieren – de natuurliefhebber wordt hier tot in de details heerlijk verwend. Daarnaast maakt men ook kennis met een voor ons wat vreemde maar ongemeen rijke cul-tuur. De Slowaakse bergbewoners houden van uitbundige feesten met een specifieke zang en klederdracht die ze graag aan hun gasten tonen terwijl men in die heerlijke natuur versteld staat van het aantal schilderachtige dorpjes en stadjes, burchten, kerken met rijke, merk-waardige interieurs, huizen met een heel eigen bouwtrant, enz. De prachtige natuur, de zuivere berglucht, de rust en de monumentale bouwwerken maken van dit Centraal-Europese land een heel aparte vakantiebestemming die een kennismaking meer dan waard is.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St.-Joris-Winge–Sankt-ValentinVertrek om 06.00u. richting Aken (koffiestop), Keulen, Frankfurt, Würzburg (vrij middagmaal).Vervolgens langs Nürnberg, Regensburg en Passau naar Oostenrijk. Via Linz bereiken we St.-Valentin voor de tussenovernachting. Kamerverdeling en avondmaal.

2edag:Sankt-Valentin-MalatinyOntbijtbuffet. We rijden langs Wenen naar de Slowaakse grens en passeren de hoofdstad Bratislava. Tegen de middag bereiken we Trençin. Middagmaal. Na de middag brengen we een kort bezoek aan Trençin, de ‘stad van de mode’, een pittoresk stadje dat door één der mooiste burchten van Slowakije wordt beheerst. Daarna bereiken we via Žilina, Martin en Ružomberok onze verblijfplaats Malatiny. Welkomstdrink, kamerverdeling en avondmaal.

3edag:Malatiny–liptov-MalatinyOntbijtbuffet. We blijven vandaag in de regio om een beetje te beko-men van de reis. We bezoeken het door Unesco beschermde berg-dorpje Vlkolinec waar we meteen ook kennismaken met enkele tradi-ties van de regio. Na de lunch in het hotel bezoeken we de waterval van Lucky, gevolgd door een boottocht op het stuwmeer Liptovska mara. Vervolgens worden we enkele jaren jonger in de rode thermale baden van Besenova. Avondmaal en overnachting.

4edag:Malatiny-Spišs-levoca-MalatinyOntbijtbuffet. In de regio van Spišs gaan we ons vooral concentre-ren op geschiedenis en cultuur. Het is een streek die oorspronkelijk Duitstalig was. We bezoeken Spisska Kapitula, een kerkelijk dorpje met belangrijke kunstvoorwerpen in de kathedraal. Vervolgens de grootste burcht van centraal Europe, Spissky hrad. We rijden naar de nog ommuurde stad Levoca voor lunch en we bezoeken daar ook het hoogste houten retabel van de wereld in de rijk versierde St.-Jacobkerk. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5edag:Malatiny-Orava-MalatinyOntbijtbuffet. We bezoeken de prachtig gelegen burcht van Orava en maken een korte vlottentocht op de Orava-rivier. Na de lunch rijden we naar het pittoreske, te midden van de natuur gelegen Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. Beeld je in hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug, en dat in een mooi natuurlijk kader. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6edag:Malatiny-centraal-Slowakije-MalatinyOntbijtbuffet. In de geschiedenis was de mijnbouw heel belangrijk in Slovakije en in dat thema gaan we vandaag één en ander bezoeken. We beginnen bij het oude mijnwerkersdorpje Partizanska Lupca waar we een beetje de geschiedenis vertellen. Vervolgens rijden we door de onaangeroerde vallei van Lupca tot aan het dorpje Liptovska Luzna waar we ons onderdompelen in het dagelijks leven. Spania dolina is

NIEUW

Page 37: Vakantiegids Violettacars 2012

37

9 dagen Slowakije

rElAxHOtElSOJKA***Relax hotel Sojka is gelegen temidden van de uitgestrekte natuur op de hellingen van de Lage Tatra, verscholen in de stilte van het dorpje Malatiny. Het bestaat uit een klein areaal met enkele gebou-wen in authentieke bouwstijl, gezellig ingekleed in een sfeervolle tuin. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een badka-mer met toilet en douche, satelliet-tv. met ontvangst van Belgische zenders en kluisje. Verder beschikt het hotel over verschillende sauna’s, een binnenzwembad, jacuzzi en turbodouches. Het restau-rant bestaat uit het restaurant zelf, een wintertuin, een bar en een zonneterras. Naast een lekkere keuken is er een ruim aanbod van lokale en Belgische bieren, distillaten en goede Slowaakse wijnen. In Relax hotel Sojka zal uw gastfamilie Vanfleteren er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen !

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:14 juli 2012Prijs: € 890,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt.• Inkomgelden: beschermde bergdorpje Vlkolinec, boottocht op

het stuwmeer, rode thermale baden, kathedraal Spisska Kapitula, burcht Spissky hrad, burcht Orava, vlottentocht, openluchtmu-seum, folkore-avond met lokale muziek en zang, houten kerk Svaty Kriz, grotten, skilift

nietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven• Eventuele overige inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 135,00• Kamer met balkon/terras in hotel Soja: + € 30,00• Korting 3de persoon op 2-persoonskamer: - € 50,00• Vreemde munten: onderweg of ter plaatse Euro

een klein dorpje waar we nog enkele mijngangen vinden en de sfeer van hoe een mijndorpje vroeger leefde. We lunchen in de stad Banska Bystrica waar we een vrije namiddag hebben. Geniet van het rijke historische centrum of haal je hartje op op een zonnig terras of in één van de vele winkels. Terug naar Relax hotel Sojka voor het avondmaal, maar deze keer wel voor een echte folkore-avond met lokale muziek en zang. Overnachting.

7edag:Malatiny-demänovskadolina–liptovstreek-MalatinyOntbijtbuffet. Vandaag staat in het teken van de nog ongerepte natuur van de Liptov-regio. Na een bezoek aan de houten kerk van Svaty Kriz, dalen we af in de adembenemende grotten van Demanovska dolina met een schat van natuurlijke kleuren en vormen. Na de lunch gaan we met de skilift de Lage Tatrabergen in tot aan de hoogste toppen. In de namiddag een vrij moment in het levendige stadje Liptovsky Mikulas. Tijd voor een koffie met gebak, een museum of een winkelmoment.

8edag:Malatiny–Sankt-ValentinOntbijtbuffet. We verlaten de het hotel en de Liptovstreek en rijden langs Ružomberok, Martin en Žilina naar Trnava, één der oudste ste-den van Slowakije en ook wel eens ‘Klein Rome’ genoemd. Een korte stadswandeling laat ons kennismaken met het prachtige stadsplein, de kathedraal en andere monumenten die aan de stad haar bijnaam hebben gegeven. Middagmaal. ‘s Namiddags vervolgt de terugreis langs Bratislava en Wenen naar St.-Valentin voor de tussenovernach-ting. Avondmaal.

9edag:Sankt-Valentin–St.-Joris-WingeOntbijtbuffet. We vatten de terugreis aan langs Linz naar Duitsland en verder langs Passau, Regensburg, Nürnberg, Würzburg, Frankfurt en Keulen naar België. De nodige haltes worden gehouden om u de gele-genheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken. Aankomst voorzien rond 21.00 uur.

Page 38: Vakantiegids Violettacars 2012

38

Ligurische riviera Verblijfplaats: Chiavari

De Ligurische kust is een aaneenschakeling van kleine en grotere badplaatsen met uitnodigend klinkende namen, allemaal getooid in het gevarieerde kleurenpalet van een rijke variatie van bloemen en planten. Wij geven u de kans om het Italiaanse "Dolce Vita" aan de Ligurische "Riviera di Levante" te leren kennen. „Mare e Monti”: deze mooie strook van de Ligurische kust behoort tot de meest schilder-achtige landschappen ter wereld. Duik in het "Dolce far niente" en laat u betoveren door het veelzijdige en unieke landschap tussen zee en bergen. Het onaangetaste achterland wordt gekenmerkt door met wijnranken bedekte hellingen, macchia-bossen en olijfbomen. Het aantrekkelijke kustlandschap heeft levendige vissersdorpjes, kleine haventjes, natuurreservaten en talrijke kunst- en cultuurschatten en nodigt uit tot het ontdekken van typisch locale producten. Tijdens uw 9-daagse reis naar Ligurië beleeft u een unieke combinatie van kunst, cultuur, natuur en de Italiaanse keuken.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–PiottaVertrek aan ons bureel om 06.00 uur. Richting Luxemburg (koffie-stop). Daarna via Strassbourg naar Basel (vrij middagmaal onderweg), over Luzern en door de Gothard tunnel naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

2edag:Piotta-chiavariOntbijt. Vertrek via de autosnelweg richting Chiasso, Milano, Genova naar onze verblijfplaats. In de late namiddag aankomst in Chiavari. Een mooi 3-sterren hotel, dat slechts op een paar minuten van de strandboulevard en het stadscentrum gelegen is. De eigenaar zorgt met toewijding voor zijn gasten en staat bekend om zijn voortref-felijke keuken. Na toewijzing van de kamer tijd om u op te frissen. Voor het avondeten trakteren wij u, in een karakteristieke bar, op een aperitivo “alla dolce vita". Neemt u de tijd ervoor, zoals de plaatse-lijke bevolking doet en geeft u zich over aan het “dolce far niente”! Avondmaal en overnachting.

3edag:chiavari,MonegliaenSestrilevanteNa het ontbijt bezichtiging van het historisch centrum van Chiavari. We slenteren door de schaduwrijke zuilengalerijen tot aan Villa Rocca en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Vervolgens een korte rit met de bus naar Moneglia, de parel van de Golf van Tigullio. Daar Moneglia alleen maar via een tunnel bereikbaar is, heeft het nog iets sluimerends. Maar het is juist deze bijzondere eigenschap die het zo aantrekkelijk maakt voor zowel toeristen als inwoners. U ontdekt dit kleine juweeltje aan de Ligurische kust, met zijn mooi

historisch centrum, omringd door heuvels bedekt met wijngaarden, dennen- en kastanjebomen. Korte tour en bezoek aan Moneglia, inclu-sief de kerk van Santa Croce, het klooster en de kerk van San Giorgio. Vervolgens gaat u door naar het schilderachtige Sestri Levante, aan de Golf van Tigullio. Het voormalige vissersdorp staat bekend om zijn beide baaien: de prachtige "Baia del Silenzio" (Baai van de Stilte) en de "Baia delle Favole" (Baai van de Sprookjes), zo genoemd als eerbetoon aan de bekende Deense schrijver Hans Christian Andersen. Geniet van de bijzondere charme van dit kleine dorp en slenter langs de strandboulevard of door de "Caruggio" (voetgangerszone) met winkels, bars en verleidelijke specialiteitenwinkels. In Sestri Levante heeft u de gelegenheid om een olijfpers te bezichtigen waar wordt toegelicht hoe dit kostbare "groene goud" gemaakt wordt. Aansluitend krijgt u de gelegenheid de uitstekende, meermaals met een prijs bekroonde lokale olijfolie (facultatief) te proeven. Het tijd-schrift “De Fijnproever” heeft de bekende olijfolie meerdere malen vermeld en met prijzen bekroond. Tijd om een lekkere wandeling te maken langs de boulevard. Terug met de autocar naar Chiavari. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4edag:VrijedagOntbijt. Vandaag is vrij voor eigen verkenningen. Suggesties: 's Morgens kunt u een bezoek brengen aan de typisch Italiaanse markt van Chiavari, in de directe omgeving van het hotel. Het dichtbijge-legen dorp van Lavagna (openbaar vervoer of te voet), een van de architectonische parels van de regio waar u een bezoek kunt brengen aan de 13e eeuwse basiliek van San Salvatore di Cogorno gebouwd door Paus Innocent IV Fieschi. Zoagli, een klein dorpje met wandel-paden, uitgehouwen in de rotsen langs zee, waar u van betoverende en romantische uitzichten over de hele Golf van Tigullio kan genieten. Camogli, een kleine badplaats gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Golfo Paradiso met zijn ononderbroken rijen van kleurrjike hoge huizen die weerspiegelen in het water van het kleine haventje. ‘s Avonds, een speciaal verrassingsdiner met voorafgaand een kleine demonstratie over de bereiding van de beroemde “Pesto Genovese” door de hotel chef en eigenaar Aldo. Overnachting.

5edag:Kunst&cultuuringenuaNa het ontbijt, vertrek naar Genua, in 2004 Europese culturele hoofd-stad, dat één van de grootste historische centra van Europa heeft. "La Superba" ("De Trotse"), zoals Genua liefdevol door de Italianen genoemd wordt, wacht op u. De tour begint met een panoramische busreis naar Piazza Manin. Via een weg met mooie uitzichten, rijdt u naar de "Porto Antico", waar uw stadsbezichtiging begint. Genuas

NIEUW

Page 39: Vakantiegids Violettacars 2012

39

9 dagen Italië

AlBErgOStEllAdElMArE***Ligt in het hart van Chiavari, vlakbij de strandboulevard. Het beschikt over eenvoudige kamers, badkamer met douche , haardroger, telefoon met directe buitenlijn, satelliet kleuren tv, internet Wi-Fi-, airconditioning met climate control. Bij het ontbijt zorgt onze kok steeds voor zelfgemaakt brood. ’s Avonds genieten we vooral van de typische ligurische gerechten Albergo Stella Del Mare is al generaties lang eigendom van dezelfde familie. Het hotel is pas vernieuwd en zowel de eigenaren als het personeel zorgen voor een warm welkom en een vriendelijke service.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 03 juli 2012Prijs: € 890,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar • Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• (in het hotel te Chiavari, waarvan een Ligurische avond met

lokale specialiteiten inclusief Ligurische wijnen (0.25 liter wijn, 0.5 l water p.p.)

• Welkomstsaperitief “alla dolce vita” voor het diner op de dag van aankomst te Chiavari in een karakteristieke bar

• Alle uitstappen vermeld in het programma• Inkom voor het Nationale Park Cinque Terre (= Cinque Terre Card)• Levanto-Cinque (Direct Regionaal en Interregionaal trein in 2° class)• Eenvoudig lunch in Vernazza (1 bord pasta, 1 glas wijn)• Olijfolie proeven incl. bezichtiging van een olijfpers• Rondgang door de Ligurische handwerkskunst met aansluitend

proeven van Ligurische produkten in een oude Paleis• Boottocht Santa Margherita - Portofino - Santa Margherita• Korte bereiding van de beroemde Genuese Pesto in het hotelnietinbegrepen:• Middagmalen• Eventuele overige inkomgelden, openbaar vervoer • Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 120,00

met een glas wijn "alla italiana" en u zich even kunt ontspannen voor-dat uw ontdekkingsreis verder gaat. Met de trein of lopen door naar Monterosso al Mare, het meest westelijke en grootste dorp van de Cinque Terre. Bezichtiging van Monterosso. Terug met de bus naar het hotel, tijd om u op te frissen en te genieten van een Ligurische avond in het hotel met lokale specialiteiten. Overnachting.

8edag:chiavari-PiottaOntbijt. Vrije voormiddag, valiezen laden en daarna vangen we de terugreis aan over Italiaanse autowegen naar Chiasso en Piotta voor avondmaal en overnachting.

9edag:Piotta–St-Joris-WingeOntbijt. Door de Gotthardtunnel naar Luzern en Basel. Langs Mulhouse naar Colmar, vrij middagmaal onderweg langs de autosnel-weg. Daarna gaat het via Strassbourg, door de Savernestreek naar Luxemburg, Arlon (halte) over Namen naar St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

oude haven gebied werd voor de Expo 1992, naar aanleiding van het Columbusjaar, door de bekende architect Renzo Piano geherstruc-tureerd. U verkent het indrukwekkende historisch centrum en zijn karakteristieke steegjes ("Caruggi"), Renaissance pleinen met hun monumentale paleizen, die door UNESCO in 2006 tot wereld-cultuur-erfgoed verklaard werden. Genua straalt vandaag nog de rijkdom van de vroegere Europese handelsmetropole uit. Vervolgens gaat u naar Piazza Dante, met het geboortehuis van Christoffel Columbus en de smalle steegjes met de karakteristieke "botteghe" – kleine win-keltjes, waarin u van kunstnijverheid tot “Ossobuco”, praktisch alles kunt vinden. Aansluitend bezichtigen we kunst- en cultuurschatten van Genua, zoals Palazzo Ducale en de prachtige kathedraal van San Lorenzo, Genuas indrukwekkendste en belangrijkste gebouw waarin meer dan 500 jaar stadsgeschiedenis weerspiegeld wordt. De wande-ling voert u dieper het oude centrum in, waar u door een team van het Palazzo Imperiale voor een rondgang door de Ligurische handwerks-kunst uitgenodigd wordt. Hier wordt u van het verleden in het heden geleid en vervolgens kunt u lokale producten proeven. Aansluitend eventueel nog de mogelijkheid om te winkelen in de levendige Via XX Settembre. Optie (facultatief): om 17.00 uur havenrondvaart (ca. 45 min). Tijdens de boottocht kunt u de stad bewonderen die zich tegen de heuvels uitstrekt en door de "Lanterna" (Vuurtoren) gedomineerd wordt. Terugreis en avondmaal in het hotel. Overnachting.

6e dag: de mondaine badplaatsen rapallo, Santa Margherita enPortofinoNa het ontbijt korte busreis naar Rapallo en bezichtiging van de stad waar in 1922 het Intenationale Verdrag tussen Duitsland en de Sovjet-Unie gesloten werd. Vervolgens met de bus naar Santa Margherita, een voormalig vissersdorp, gelegen aan de baai van de Golf van Tigullio tussen Portofino en Rapallo. Hier vindt u romantische plek-jes en alles wat uw hart begeert. Vanaf S.Margherita boottocht naar het mondaine Portofino, een van de schilderachtigste plekjes aan de Ligurische kust. Portofino, dat diep in een inham ligt, heeft geen strand, maar is wereldbekend om zijn kleine, schilderachtige haven. Dit kleine vissersdorpje is door steile hellingen met olijfbomen, steen-eiken, dennenbomen en cipressen omringd. Ze vormen de omlijsting voor de lange gebogen rij van huizen in de karakteristieke Ligurische kleuren, die de blik trekken naar het centrale plein en de daar achter-gelegen kerk. Na een korte wandeling naar de vuurtoren (ca. 15 min wandelen) kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Vervolgens terug naar de haven waar de jet-set in de zomer samenkomt. Per boot terug naar Santa Margherita. Bezichtiging van dit kleine, exclusieve plaatsje, met zijn luxueuze winkels en prachtige hotels. Terugreis per autocar van Santa Margherita naar het hotel in Chiavari, voor avond-maal en overnachting.

7edag:unEScO-werelderfgoed"cinqueterre"Ontbijt. Vandaag brengt u de dag door in het UNESCO-werelderfgoed "Cinque Terre”. De Cinque Terre bestaat uit vijf kleine kustdorpjes die eens van het vasteland gescheiden waren en door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard zijn. Tot op heden behoort het tot de meest schitterende landschappen van Italie. Na het ontbijt, met de bus naar Levanto, vanwaar u met de trein vertrekt naar Riomaggiore in de “Cinque Terre”. Van hieruit wandelen we over de beroemde "Via dell 'Amore" (Het Liefdespad) naar Manarola, het volgende dorp, waar de romantische huisjes hoog boven zee op de rotsen staan. Bezichtiging van Manarola en verder door met de trein naar Vernazza, waarschijn-lijk het mooiste dorpje van de Cinque Terre, met zijn romantische haven en zijn oude toren die het dorp domineert. Tijd om te lunchen in Vernazza waar u kunt genieten van een bord huisgemaakte pasta

Page 40: Vakantiegids Violettacars 2012

40

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 25 augustus 2012Prijs:€ 665,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse• BTW en baantaksen• Welkomstdrank, bingoavond• Afscheidsavond met sangria en Spaanse champagne• Vol pension vanaf de 1ste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt• In hotel buffetmaaltijden,’s middags driegangenmenu• Alle voorziene uitstappen• Ingang miniatuurmuseum Ordinonietinbegrepen:• Dranken, inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Persoonlijke reis-annulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 150,00

HOtEl:nAudi***In echte Andorraanse stijl met veel hout en natuursteen opgetrok-ken. Modern comfort en tegelijkertijd de gemoedelijke, familiale sfeer is eigen aan het huis Naudi. Alles is smaakvol gedecoreerd met veel persoonlijke details. Gezellig salon met open haard, mooi uitgeruste eetzaal met buffetmaaltijden. Bij aankomst een welkomstdrank en alle nodige uitleg. Een afscheidsavond met speciale maaltijd en Sangria en Spaanse champagne…

Verblijfplaats: SoldeuAndorra

9 dagen Andorra

Andorra is een dwergstaatje in de Pyreneeën op de grens van Spanje en Frankrijk. Slechts 468km2 groot en het telt 65.000 inwoners. De hoofdstad is Andorra la Vella. Andorra stond tot 1993 onder de geza-menlijke soevereiniteit van Frankrijk en de Spaanse bisschop van Seo de Urgel. Hun rol is sinds de nieuwe grondwet van 1993 nog louter formeel en ceremonieel. Er wordt vrijwel geen belasting geheven. Er bestaan sinds de jaren zeventig enkele politieke partijen, hoewel deze volgens de Andorrese wet tot 1993 feitelijk illegaal waren. De prach-tige natuur, de pure berglucht, de adembenemende uitzichten en de grote verscheidenheid van fauna en flora maken van dit kleine landje een ideale vakantiebestemming. Vergeet dan ook niet de familiale ontvangst en service in ons hotel “Naudi”.

rEiSPrOgrAMMA1edag:St-Joris-Winge–Brive(omgeving)Vertrek rond 06.30 uur.Via Mons richting Parijs, Orléans (vrij mid-dagmaal), Limoges naar Brive (omgeving) voor avondmaal en over-nachting.

2edag:Brive–SoldeuOntbijtbuffet en verder over de Franse autosnelwegen richting Toulouse, Foix, Tarascon naar de staat Andorra en onze verblijfplaats, Soldeu waar we ons middagmaal gebruiken. Na de middag kamer-verdeling en kennismakingswandeling van onze verblijfplaats. Daarna avondmaal en overnachting.

3edag:“de3Valleien”Ontbijtbuffet, waarna we een volledig overzicht van de Andorraanse valleien, landschappen, dorpjes, kerkjes en monumenten krijgen. Vertrek naar Canillo, Ordino, het middagmaal is voorzien in Xixireilla en naar La Cortinada, Llorts en El serrat. Als we boven zijn in Arcalis kunnen we even de benen rekken en een paar stappen wagen op eeuwige sneeuw. Ook het stadje Pal laten we niet achter ons en gaan via de Coll de la Botella (de smokkelroute) naar de hoogst berijdbare bergtoppen van Andorra. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4edag:“SpaanseMarkt”Ontbijtbuffet. In de voormiddag bezoeken we in La Seu d’Urgell eerst de kathedraal waarna we de markt bezichtigen. Echte Spaanse marktsfeer. Middagmaal in Os de Civis. In de namiddag tijd om de omgeving te verkennen of inkopen te doen in de toeristische winkeltjes van het dorp. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5edag:ParlementsgebouwenstadAndorraOntbijtbuffet. Een bezoek aan Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra, bekend vanwege de belastingvrije winkels. Goedkope tabak, sieraden, parfums en elektronische apparaten lokken jaarlijks miljoenen toeristen naar de hoofdstad. Naast win-kelen kunt u een wandeling maken door de oude wijk van de stad of een bezoek brengen aan “Het Huis der Valleien” waar het parlement is onderge-bracht. Middagmaal in het hotel. ’s namiddags vrij of tijd om met de telecabine boven iets te drinken of een wandeling onder begeleiding van onze gids in de vallei te maken. Avondmaal en overnachting.

6edag:“MeervanEngolasters”Ontbijtbuffet. Voormiddag vrij. Middagmaal in ons hotel. Na het mid-dagmaal rijden we tot aan het meer van Engolasters. U kunt er een mooie wandeling maken rond het meer, en voor diegenen die het liever rustig houden is er bij het meer een mooi zonneterras, waar u kunt genieten van de gezonde berglucht. Op de heen- of terugreis houden we ook een korte fotostop bij het eeuwenoud Romaans kerkje van St.-Miguel.

7edag:“ransolBarbecue”Ontbijtbuffet. Hierna rijden we naar het stadje Ransol. Het kabbelend riviertje, de Pic de la Serrera op de achtergrond, de waterval van Jan… Dit idyllische kader te Ransol is een voltreffer voor een barbecue in volle natuur. Aperitief, samengestelde salade, op leisteen geroosterd vlees, dessert, wijn,… alles is voorzien. Een sfeervolle uitstap waar iedereen nog lang aan zal terugdenken.

8edag:Soldeu-BriveOntbijtbuffet. Valiezen laden en vrije voormiddag voor shopping. Middagmaal in het hotel, waarna we rich-ting Frankrijk vertrekken. Over de autobaan richting Toulouse en zo naar Brive. Avondmaal en overnachting.

9edag:Brive–St-Joris-WingeOntbijtbuffet. Valiezen laden en via de autosnelwegen huiswaarts. Via Montauban, Limoges, Vierzon, Orléans, Parijs, richting Belgische autosnelwegen, thuiskomst rond 20.00 uur.

Eén van de kleinste staatjes in Europa,

gelegen in een prachtige streek !!!

Page 41: Vakantiegids Violettacars 2012

41

9 dagen Kroatië

Verblijfplaats: Rovinj rovinj

HOtElEdEn****Aan de rand van het bospark, op 200 m van zee en 2 km van het stadscentrum vinden we ons viersterrenhotel Eden. Door weelderig groen en langs grasvelden en zwembaden kom je naar de baai en stranden. Hotel Eden biedt zijn gasten de gelegenheid te genieten van de rust en vrede die hier heerst. De kamers, allemaal met bal-kon, zijn luxe uitgerust en beschikken over Wifi Internet, telefoon, klimaatregulator, sat & pay TV, mini bar, kluisje en haardroger. Het hotel heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad. Voor de kinderen is er een buitenkinderbad, een speelplaats en een miniclub (4-12 jaar). Het ontbijt en avondmaal wordt ons in rijkelijk buffet-vorm aangeboden. Voor een hapje en een drankje of voor uw facul-tatieve middagmalen kan u terecht in de konditorei, aperitiefbar, snackbar, grill-restaurant of het restaurant. Tegen betaling kunt u tennissen, bowlen, fietsen huren, basketballen of genieten van een massage of beautybehandeling.. Kortom service van topkwaliteit.

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 16 april 2012Prijs: € 430,00 p.p.inbegrepen:• Nachtexpress per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeurs (24 uren service ter plaatse)• Nederlandstalige begeleiding • Half pension vanaf de 2de dag avondmaal tot de 8ste dag ontbijtnietinbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Middagmalen • Uitstappen & inkomgelden • Persoonlijke reis-annulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: + € 90,00

Munteenheid: Kuna (€ 1 = 7,485 HRK – 1 HRK = € 0,1335)Documenten: hier heeft u enkel uw identiteitskaart nodigGeen infodagkorting op deze promotiereis

Rovinj, blauwe parel van de Adria, stad van de romantiek en kunsten, en één van de meest schilderachtige stadjes van het Middellandse Zeegebied. De Oude Stad, die hoog op een schiereilandje ligt, maakte meer dan 500 jaar deel uit van de Venetiaanse Republiek. Het staat dan ook vol met Venetiaanse huizen met terracota daken. Het silhouet van de stad wordt bepaald door de St. Eufemiakerk.. De oude rots-stenen steegjes van het centrum en de bijzondere galerieën en win-keltjes vol lokale kunst en nijverheid nodigen je uit rond te wandelen. Om het centrale plein en doorlopend tot het pittoreske haventje met zeilboten en vissersschepen staan charmante cafeetjes en restaurants. Naar Rovinj kom je op vakantie voor het heerlijke klimaat, de levendige geschiedenis en de gastvrijheid, maar misschien wel meer vanwege de uitzichten die zo van de mooiste postkaarten zijn geplukt.

rEiSPrOgrAMMA1e–2edag:St-Joris-Winge-rovinjVertrek aan ons bureel om 15.00 uur. Via Aken, Keulen (tussen Keulen en Frankfurt gelegenheid om het vrije avondmaal te gebruiken), Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Munchen, Rosenheim, grensovergang Oostenrijk, Salzburg, Tauerntunnel, Spittal, Villach (in de omgeving stop om het ontbijt te gebruiken), grensovergang Italië, Udine, Trieste, grensovergang Slovenië, Koper, Isola, Portorož, grensovergang met Kroatië naar onze verblijfplaats Rovinj. Aankomst in Rovinj in de late voormiddag. Tijd voor het vrije middagmaal. Kamerindeling (de kamers zijn beschikbaar vanaf 14.00 uur) en vrije namiddag. Vrije verkenning van Rovinj. Rond 18.00 aperitief en inschrijving voor de facultatieve uitstappen en bezoeken.

3detot7dedaggeplande(facultatieve)uitstappen• Ganse dag PULA met het Romeins theater en de wekelijkse markt• Ganse GROZNJAN, bergdorpje – MOTOVUN, middeleeuws met

schitterende uitzichten over het dal van de rivier Mirna en het bene-den gelegen truffelrijke bos

• Ganse dag POREC (boottocht)• Ganse dag BRIJUNI EILANDEN: Brijuni, een groep van 14 eilandenDeze uitstappen worden ter plaatse geregeld met uw reisleider

8een9edag:rovinj–St-Joris-WingeOntruimen van de kamers om 11.00. Verder vrije voormiddag in Rovinj. Laden van de bagage en vertrek om 14.00 uur. Via dezelfde weg als bij het opkomen, en met de nodige haltes, terug naar België. Er wordt gestopt voor het vrije avondmaal in Oostenrijk en vrij ontbijt in Duitsland. Aankomst voorzien aan ons bureel rond 10.00 uur.

Page 42: Vakantiegids Violettacars 2012

xx

42

9 DAGEN - SPANJE BLIJFT EEN ABSOLUTE TOP- BESTEMMING !

Lloret de Mar is ongetwijfeld één van de meest levendige en populaire badsteden aan de Costa Brava. Jong en oud komt hier aan zijn trek-ken, vooral wie van een gezellige drukte houdt. In het oude stadscen-trum, met zijn smalle straatjes, bevinden zich tal van restaurantjes, boetieks, discotheken en cafés met knusse terrasjes. Lloret de Mar heeft een 7 km lang strand met mooie inhammetjes en een sfeervolle palmen-boulevard voor een romantische wandeling tussendoor,een leuke uitstap boeken, of na zonsondergang kan u er proeven van het bruisende nachtleven!

Staat garant voor een onvergetelijke vakantie! Deze populaire bad-stad verwent jong en oud zijn goudkleurige zandstrand, gezellige terrasjes, typisch Spaanse winkelstraatjes enz...Na zonsondergang mag u er proeven van het bruisende nachtleven!

AfrEizEnEnPriJzEn(op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)16.04.2012 € 335,00 p.p.25.04.2012 € 340,00 p.p.21.09.2012 € 345,00 p.p.09.10.2012 € 340,00 p.p.12.10.2012 € 340,00 p.p.27.10.2012 € 335,00 p.p.toeslagen:Eénpersoonskamer:• Hotel Olympic-Garden: Toeslag van € 126 in een tweepersoons-

kamer toch individueel gebruiktAlternatiefineenéénpersoonskamerinOlympic-Park:• Toeslag van € 105familiekamer:• Toeslag van € 5,00 per persoon en per dag (indien beschikbaar)• Extra ontbijt dag van aankomst: Toeslag € 10 p.p. (vrijblijvend en

te bestellen bij boeking)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 120,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 80,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 40,00

HOtElOlyMPic-gArdEn****Een uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige zone van Lloret op 500 m van het centrum en op 900m van het strand. Grote receptie, bagageruimte, mooie bar en buitenterras, groot salon. Dansavonden met orkest. Binnen en buiten zwembad Ruime kamers die beschikken over een badkamer met bad en toi-let over een telefoon, kleuren tv, safe(tegen betaling) balkon met zicht op zwembad en airconditi-oning. 's Morgens, 's middags en ‘s avonds zijn er buffetmaaltijden voorzien. Het heeft een goed ver-zorgde keuken met gevarieerde gerechten naar ieders smaak. Het is zeker één van de betere hotels in Lloret de Mar, zowel voor jong als oud. Water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden !

Lloret de Mar

ALGEMENE REISINFORMATIE SPANJE REIZEN

rEiSPrOgrAMMA1een2dag:Vertrek aan ons bureel omstreeks 15.00 uur. Via autosnelwegen richting Luxemburg Thionville,Metz en Nancy naar Lyon. Langs Valence naar Montelimar en Montpellier naar de Spaanse grens. Daarna naar de betreffende hotels voor ontbijt(facultatief), kamer-verdeling en middagmaal .Kamers pas vanaf 13.00u beschikbaar. 2etot8edag:Vrij verblijf in volpension vanaf de dag van aankomst het middag-maal tot de dag van vertrek het ontbijt. Mogelijkheid om uitstap-

pen ter plaatse te boeken of te genieten van de accommoda-ties in de hotels.8een9edag:Vertrek in de vroege namid-dag. Via De Spaanse grens over de Franse autowegen huiswaarts. De nodige stops worden voorzien zowel tijdens de heen- als terugreis om u de gelegenheid te geven de vrije maaltijden te gebruiken. Aankomst bureel 09.00 uur.

rEiSinfOrMAtiEinBEgrEPEn:• Nachtexpress per touristclass **** autocar voorzien van het

nodige comfort• 2 ervaren chauffeurs tijdens heen en terugreis• Gans de week een 24 uren service ter plaatse door één van onze

chauffeurs• Volpension vanaf de eerste dag van aankomst middagmaal tot

de dag van vertrek ontbijt• Water en 1/4 liter wijn tijdens de middag- en avondmaaltijden in

de verblijfshotels niEtinBEgrEPEn:• Maaltijden tijdens heen en terugreis• Uitstappen en inkomgelden• Persoonlijke uitgaven en dranken indien niet vermeld• Persoonlijke reis - annulatie verzekering• Extra ontbijt de dag van aankomst in het hotel (toeslag € 10 p.p.

te reserveren bij boeking op ons kantoor)

Page 43: Vakantiegids Violettacars 2012

43

VOlPEnSiOnVAnAf€320,00in****HOtElS

9 DAGEN - SPANJE BLIJFT EEN ABSOLUTE TOP- BESTEMMING !

PinEdAdEMArPineda de Mar bevindt zich tus-sen Malgrat de Mar en Callela, dus een 20-tal km van Lloret de Mar. Beschikt over een breed strand, gezellige winkeltjes en terrasjes. Vanuit Pineda kan u mooie dag-tochten en wandelingen maken op het brede rustige strand. Een heel toffe plaats voor een ont-spannende, zonovergoten en aan-gename strandvakantie.

AfrEizEnEnPriJzEn(op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)25.04.2012 € 320,00 p.p.09.10.2012 € 320,00 p.p.toeslagen:Eénpersoons kamer: toeslag: + € 65,00 Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 100,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 60,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 45,00

AquAHOtElPrOMEnAdE****Dit hotel ligt op een eersteklas locatie aan de belangrijkste bou-levard, tegenover het Pineda strand en op slechts 100m van het centrum. Vanaf de kamers in het voorste gedeelte van het hotel hebben de gasten uitzicht op de zee en de boulevard. Het meubi-lair van de 172 kamers werd in 2006 volledig vernieuwd. De kamers beschikken over airconditioning, telefoon en sateliet-/kleurentele-visie en daarnaast over een volledig uitgeruste badkamer met haar-droger. Daarnaast zijn een kluisje en verwarming aanwezig. Een gemeubeld terras behoort tot de standaardinrichting. Het hotel heeft een receptie die 24 uur per dag geopend is, conferentiefaci-liteiten, wasservice, een buitenzwembad met apart kindergedeelte en een scackbar bij het zwembad. Daarnaast kunnen de gasten gebruik maken van de fitnessruimte, het bubbelbad en de sauna. Daarnaast wor-den aquarobis, tafeltennis, aerobics en biljard aangeboden. Een entertainment-programma zorgt voor amusement. Een gezellig café met zonneterras. Een res-taurant met een complete buffetservice met Spaanse en internationale gerech-ten. Water en 1/4 liter wijn inbegrepen tijdens de middag- en avondmaaltijden. Een familiehotel waar u zich gaat thuis voelen.

Pineda de Mar

Dit hotel ligt op een eersteklas locatie aan de belangrijkste boulevard? Tegenover het Pineda strand en op slechts 100m van het

centrum….

MAlgrAtdEMArHet toeristische Santa Susanna vormt een geheel met Malgrat de Mar, dus wie houdt van een rustige vakantie en weg wil uit de uitbundige drukte vindt hier de plaats bij uitstek en op wandelafstand van de oude dorpskern Malgrat en Pineda de Mar. Strandliefhebbers vinden er altijd wel een geschikt plaatsje om van de zon te genieten aan het 2

km lange zandstrand dat omzoomd is met schaduwrijke pijnbomen en een boulevard.

AfrEizEnEnPriJzEn(op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)07/04/2012 € 340,00 p.p.16/04/2012 € 340,00 p.p.25/04/2012 € 340,00 p.p.21/09/2012 € 350,00 p.p.30/09/2012 € 345,00 p.p.09/10/2012 € 340,00 p.p.12/10/2012 € 340,00 p.p.27/10/2012 € 335,00 p.p.toeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 80,00• Extra ontbijt dag van aankomst: € 10 p.p. (vrijblijvend en te

bestellen bij boeking)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 120,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 80,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 35,00

Santa Susanna

HOtElAquAHOtElOnABrAVA****SuPEriOrEen uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige omgeving op 900m van de eerste winkeltjes van Malgrat en 150m van het strand.

Bushalte aan het hotel.Zeer ruime kamers die beschikken over 1 of 2 queen size beds, over een badkamer met bad/douche en toilet, telefoon, kleuren tv, safe(tegen beta-ling) en balkon met zicht op zee en airconditioning. ruime ontvangsthal, salon. Internationale keuken. Zeer verzorgde gevarieerde maaltijden in buffetvorm zowel ‘s morgens, ’s middags als ‘s avonds. Animatie-

programma zowel tijdens de dag als ‘s avonds. Tegen betaling kan u gebruik maken van binnenzwembad, jacussi, sauna, fitness enz... Buiten zwembad gratis. Een zeer comfortabel hotel voor een rus-tige vakantie ! Een aanrader ! Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden !

Page 44: Vakantiegids Violettacars 2012

44

cOStAMArESMEHet oude vissersdorp Calella is een levendige badplaats, gelegen op 10 km van Malgrat en 25 km van Lloret de Mar. In het oude en gezel-lige stadscentrum vindt u tal van winkelstraatjes met boetieks, disco's en restaurants. Kortom, een gezellig en een boeiend avondleven, dat voor iedereen wat te bieden heeft. Het brede strand met een lengte van bijna 3 km ligt op een 500 m van ons hotel. Vanaf Calella kan u interessante excursies ondernemen. Enkele gebouwen die zeker een bezoekje verdienen, zijn de "Iglesia Parroquial" en het "Museo Archiu Munic"... Calella, altijd weer een aanrader!

Calella

HOtElAMAiKA****Ligging: Dit hotel ligt vlakbij het winkel- en uitgaanscentrum van Calella. De zee en het strand bevinden zich op slechts 500 meter. Buitenzwembad met zonneterras en ligzetels. Gezellige bar, salons. Airconditioning in alle vertrekken. Lift. Voor uw ont-

spanning beschikt dit hotel mits betaling over een sauna, jacuzzi, fitness. Een animatieprogramma 's avonds: regelmatig shows en live-muziek. Geen seconde verve-ling dus in dit hotel… Verzorgde kamers, alle met bad/douche en toilet, balkon, satelliet-TV, tele-foon, airconditioning. Mini-bar, safe mits betaling. 's Morgens, 's middags en 's avonds zijn er heerlijke buffetmaaltijden voor-zien. Hotel Amaika is een goed

en verzorgd hotel met een gunstige ligging en met alle wenselijk comfort. 1/4 wijn en water inbegrepen tijdens de maaltijden

AfrEizEnEnPriJzEn(op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)07.04.2012 € 345,00 p.p.16.04.2012 € 345,00 p.p.30.09.2012 € 350,00 p.p.toeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 144,00• Extra ontbijt dag van aankomst: € 10 p.p. (vrijblijvend en te

bestellen bij boeking)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 120,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 80,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 35,00

Gelegen aan de Catalaanse Costa Dorada, gouden kust, heeft Salou inderdaad alles van een betoverend stadje met bekoorlijke gouden stranden.De palmpromenade, die tot één der mooiste van gans Spanje wordt gerekend, staat in verbinding met het vissersdorpje Cambrils. “The Place to be” voor vele toeristen. Het binnenland aan deze Costa heeft ook het één en ander te bieden, zeker voor iemand die houdt van de typische gezellige dorpjes en zijn culturele hoofdsteden,o.m Tarragona en Barcelona.

AfrEiSdAtA:16.04.2012 en 03.10.2012(op basis van volpension en dubbelkamer)Prijs:€ 365,00 p.p.toeslagen:Eénpersoons kamer: toeslag: + € 85,00 Zeezicht: toeslag: € 35,00 (kamer)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 80,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 60,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 30,00

HOtElSAlOuPArK****Een uitstekend **** hotel dat op 75 m van het strand ”Playa Capellans” en vlakbij het commerciële centrum gelegen is. Comfortabele kamers die beschikken over een complete badka-mer en terras sommige met zeezicht (meerprijs). Airconditioning en buitenzwembad.Grote ontvangsthal en receptie, gezellig restaurant met een lek-kere internationale keuken in buffetvorm zowel ’s morgens als ‘s middags als 's avonds dus alle gerechten met zorg bereid, vriendelijke service. Eigenlijk voor zijn prijs en kwaliteit een aanrader !

Salou

rEiSinfOrMAtiE:inbegrepen:• Nachtexpress per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• 2 ervaren chauffeurs (24 uren service ter plaatse)• Volpension vanaf de eerste dag van aankomst middagmaal tot

de dag van vertrek ontbijt• Water en 1/4 liter wijn tijdens de maaltijdennietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Uitstappen en inkomgelden• Persoonlijke uitgaven en dranken indien niet vermeld• Persoonlijke reisannulatieverzekering

Page 45: Vakantiegids Violettacars 2012

45

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 6 december 2012Prijs:€ 470,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt.• Stoomtreinrit Cranzahl – Oberwiesenthal • August Horch museum Zwickau • Bezoek atelier accordeonbouw Klingenthal • Vioolbouwatelier + muziekinstrumentenmuseum Markneukirchen • Hüttel’s Musikwerktentoonstelling • Museum für bergmännische Volkskunst Schneeberg • Toegang ‘Manufaktur der Träume’ – Annaberg-Buchholz nietinbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven • Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: +€ 64,00

HOtElHOlidAyinn****Het Holiday Inn van Zwickau is een mooi en modern hotel dat midden in het historische centrum van de stad gelegen is, op twee minuten wandelen van het marktplein, de kerstmarkt en de win-kelstraten. Alle smaakvol ingerichte kamers zijn per lift bereikbaar en hebben een badkamer met bad/douche, wc en haardroger, een telefoon, satelliet-tv., kluisje, minibar en een apparaat om koffie of thee te schenken. Verder beschikt het hotel over een sauna en een fitnessruimte. In het restaurant is er ’s morgens een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet, ’s avonds een drie gangen menu of maal-tijd in buffetvorm.

Alle inkomgelden inbegrepen!Dit jaar wordt onze 5-daagse adventreis naar Duitsland een bijzondere belevenis. We verblijven in de ‘Trabantjesstad’ Zwickau, waar vroeger de kleine autootjes werden gemaakt die de vroegere D.D.R. bij ons bekend hebben gemaakt. We brengen er een bezoek aan een groot automo-bielmuseum in deze stad. Zwickau is gelegen in het Ertsgebergte, een voormalige mijnstreek waar allerlei ertsen werden gedolven en waar de mijnwerkertradities levendig worden gehouden, vooral tijdens de advent- en kerstperiode. Dat wordt duidelijk tijdens ons bezoek aan het ‘Lichtelfeest’ in Schneeberg: op het prachtige marktplein staat een 20 meter hoge, met honderden lichtjes versierde kerstboom en een echte kerstpiramide. Tientallen muziekkorpsen, verkleed als oude mijnopzich-ters, komen al spelend in stoet naar het marktplein afgezakt waar ze voor animatie zorgen. Hoe vaardig deze mensen vroeger waren ontdekken we in het museum voor mijnwerkersvolkskunst en in de ‘Manufactuur der Dromen’ in Annaberg-Buchholz waar elke bezoeker in een fascinerende droomwereld wordt ondergedompeld. Ook de muziekliefhebbers komen hier aan hun trekken: in ‘Muziekland Vogtland’ bezoeken we een atelier waar accordeons worden gemaakt en plezant wordt het bij een bezoek aan een kleine privé-verzameling mechanische muziekinstrumenten: het kermisorgel nodigt u hier tot een dansje uit ! Tenslotte puft u aan boord van een originele stoomtrein van de ‘Fichtelbergbahn’ tussen de meer dan duizend meter hoge bergen van het Ertsgebergte. Tevens snuiven we ook deze periode wat op van de kerstsfeer!

rEiSPrOgrAMMA1edag:St.-Joris-Winge–zwickauVertrek rond 06.30u. in St.-Joris-Winge en via Aken (koffiestop), Keulen, Olpe, Giessen, Alsfeld (vrij middagmaal), Erfurt en Jena naar Zwickau. Aankomst in Hotel Holiday Inn in Zwickau – kamerverdeling – avondmaal.

2edag:‘MusiklandVogtland’Ontbijtbuffet. We rijden door prachtige heuvel-achtige landschappen naar het Vogtland, een groene streek die de grens met Tsjechië vormt. In Klingenthal brengen we een bezoek aan een atelier waar accordeons worden gemaakt waarna we verder rijden naar Markneukirchen. Middagmaal. Na de middag bezoek aan een atelier waar hout wordt vervaardigd dat wordt gebruikt in de vioolbouw. Nadien gaat het er lus-tig aan toe bij de privé-verzameling mechanische muziekinstrumenten van de familie Hüttel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3edag:zwickau–lichtelfeestSchneebergOntbijtbuffet. We brengen in Zwickau een bezoek aan het August Horchmuseum in de vroegere Trabantfabriek waar 100 jaar auto-mobielgeschiedenis van Zwickau wordt voor-gesteld. Hierna is er nog wat vrije tijd in het stadscentrum. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we naar Schneeberg waar we het Lichtelfeest bijwonen met bezoek aan het volkskunstmu-seum en waar de stoet van muziekkapellen de feeërieke omkadering van het marktplein met de kerstmarkt, de piramide en de sfeervolle verlichting muzikaal opgeluisterd. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Zwickau.

4edag:Stoomtrein-Annaberg-BuchholzOntbijtbuffet. We rijden door het landelijke landschap van het Ertsgebergte naar het dorp-je Cranzahl waar we met een stoomtrein van de Fichtelbergbahn naar Oberwiesenthal puf-fen, de hoogst gelegen stad van Duitsland. Nadien rijden we naar de voormalige mijn-stad Annaberg-Buchholz. Middagmaal. ’s Namiddags brengen we een bezoek brengen aan de ‘Manufactuur der Dromen’ waar jeugd-herinneringen weer levendig worden… Nadien vrije tijd op de kerstmarkt die door het plaat-selijke muziekkorps wordt opgeluisterd. Op de terugweg bezoek aan de grootste tentoonstel-ling adventlichtbogen in de St.-Jakobkerk van Stollberg. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5edag:zwickau–St.-Joris-WingeOntbijtbuffet. We verlaten het hotel en Zwickau en rijden richting België via Jena, Erfurt, Giessen, Keulen en Aachen. Regelmatige haltes voor de facultatieve maaltijden onderweg.

Verblijfplaats: Zwickau Saksen

5 dagen DuitslandNIEUW

Page 46: Vakantiegids Violettacars 2012

46

HOtElEnglHOf***We logeren in een uitstekend familiehotel met alle comfort. Mooie en ruime kamers, ingerichte badkamer met douche/bad, toilet, tv, telefoon, radio,… het hotel heeft een zeer goede keuken. Uitgebreid ontbijtbuffet ’s morgens, ’s middags een 3-gangenmenu en ’s avonds 4-gangenmaaltijden.(keuze hoofdmaaltijd) Tevens trakteert men ons op een 6- gangen Kerstdiner. Geserveerd in een aange-name typische Tiroolse stube/restaurant. Je kan ook genieten in de welgekende cocktailbar van lekkere cocktails en de gezellige sfeer.Beoordeling: een aanrader! Reeds vele jaren klant aan huis!

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum:22 december 2012Prijs:€ 465,00 p.p.inbegrepen:• De reis gebeurt per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur(s) • Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijt (op 24/12 geen middagmaal, ’s avonds kerstdiner)• s’ Morgens uitgebreid ontbijtbuffet,’s middags 3-gangenmenu

en ’s avonds 4-gangenmenu,waarvan keuze uit 4 hoofdschotels.• Uitstap naar Innsbruck (kerstmarkt)en Mayrhofen (advents-

markt)• 6-gangen Kerstgaladiner op Kerstavond met aangepaste muzieknietinbegrepen:• De middagmalen tijdens de heen en terugreis• Wegens organisatorische redenen voorbereiding kerstavond op

24/12 geen middagmaal• Persoonlijke uitgaven en dranken • Inkomgelden, paardesledetocht , zetellift,…• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer: +€ 50,00Kinderkorting:• Kinderen (2 tot 11 jaar)geldend op kamer met 2 volwassenen:

- € 50,00

Verblijfplaats: Z ell am Z iller Kerstminitrip - Zillertal

6 dagen Oostenrijk

Het brede Zillertal is één van de mooiste van Tirol. Het legt de verbin-ding tussen het centrale Inntal en de imponerende Zillertaler Alpen, de natuurlijke grens tussen Oosentrijk en Italië. Onze gezellige ver-blijfplaats Zell am Ziller, noemt zich het mooist gelegen dorp in deze adembenemende natuur, een sneeuwparadijs tussen de Alpen waar u zich ongetwijfeld thuis zal voelen en waar het wondermooie sneeuw decor en de machtige vergezichten een blijvende herinnering zullen vormen.U kunt ten volle genieten van de omgeving en de natuur en kunt zich heerlijk ontspannen in ons hotel Englhof.

rEiSPrOgrAMMA1stedagSt-Joris-Winge–zellamzillerVertrek bureel om 05.30 uur, via de autosnelweg naar Aachen, Köln (koffiestop), Frankfurt, München, Oostenrijkse grens en zo naar Zell am Ziller. Avondmaal en overnach-ting.

2etot5edag:zellamzillerVrij verblijf in volpension, behalve op 24/12 geen middagmaal. Mogelijkheid om te wandelen, skiën, uitstappen te maken met onze autocar in de omgeving, o.m. in het Zillertal,Mayrhofen Adventsmarkt, Kerstmarkt Innsbruck, paardensle-detocht, een wandeling, een ritje met de zetellift…. Genoeg om uw dagen door te krijgen en dit in een Oostenrijkse winter en kerstsfeer.

Kerstavond in het hotel met Kerstdiner inbegrepen, gezellig samenzijn en waarom niet eens naar de nachtmis in Oostenrijk ?

6dedag:zellamziller–St-Joris-WingeOntbijt. Valiezen laden en via München naar Frankfurt, Köln, Aachen en St-Joris-Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur. De nodige haltes worden voorzien om u de gelegenheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken

Page 47: Vakantiegids Violettacars 2012

47

rEiSinfOrMAtiEAfreisdatum: 22 december 2012Prijs:€ 465,00 p.p.inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt• Begroetingsdrank - fakkelwandeling met glühwein en schnaps -

bezoek Schaubrennerei Tyroler lechtal• Tiroler Buffetavond en Kerstgaladiner• Uitstap naar Füssennietinbegrepen:• Andere uitstappen/inkomgelden indien niet vermeld • paardensledetocht , sneeuwschoenwandeling.• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven en inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringtoeslag:• Eénpersoonskamer:€ 50,00Kinderkorting:• Kinderen (2-11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 50,00

HOtElStErn&JAgdScHlöSSl****We verblijven in het mooie Gasthof “Stern & Jagdschlössl” bij de familie Kapeller. Deze hoteleigenaars weten de gasten van “Violettacars” te verwennen. Dit hotel staat bekend voor zijn voor-treffelijke keuken. ’s Morgens is er ontbijtbuffet, ’s avonds een drie gangenmenu met saladebuffet en daarbij een zeer goede en vrien-delijke bediening. Ze organiseren met hun “Hauskapelle” ook al eens een Tiroler- of dansavond. Ambiance verzekert. Ontspanning overdag, Gezelligheid als de avond valt, het kan hier allemaal…

Verblijfplaats: Elbigenalp Kerstminitrip

6 dagen Oostenrijk

Op aanvraag van onze trouwe klanten, opteren wij, om weer onze kerstminitrip te laten doorgaan in het Lechtal – Elbigenalp in ons hotel “Stern” bij Franz Kapeller en zijn familie. Een onvergetelijke win-terbestemming. Te midden van de Lechtaler en Allgäuer Bergen ligt onze verblijfplaats, waar het erg geschikt is voor het maken van forse wandelingen in de omgeving. Een paradijs voor rustzoekers. Voor de wintersportliefhebbers is de nodige infrastructuur aanwezig om U een welverdiende en heerlijke wintervakantie te gunnen. De eigenaars van het hotel, de familie Kapeller weten de gasten van “Violettacars” te verwennen. Meer dan ooit is dit hotel geliefd bij ons cliënteel, ideaal gelegen, kort aan de skiliften, vriendelijk onthaal en zeer smakelijk eten. Een zesdaagse om nooit te vergeten!

rEiSPrOgrAMMA1stedag:St-Joris-Winge–ElbigenalpVertrek om 05:30 uur. Langs de autoweg richting Duitsland. In de

voormiddag halte voor een tasje kof-fie, daarna via de mooi verzorg-de Duitse autowegen via Koblenz, Speyer tot de Hockenheimring (facultatief middagmaal). Nadien over Stuttgart en Ulm naar Kempten, de Oostenrijkse grens over en na enkele km komen we aan in het Lechtal. Elbigenalp. Verwelkoming door de hoteleigenaars. Avondmaal en overnachting.

2detot5dedag:lechtal–ElbigenalpVrij verblijf in volpension. Mogelijk-heid om te wandelen, skiën, uitstap-pen te maken met onze autocar in de omgeving, o.m. naar Holzgau, Warth en eventueel Füssen (naar gelang de weersomstandigheden), een paardensledetocht, een sneeuw-

schoenwandeling … Genoeg om uw dagen door te krijgen en dit in een Oostenrijkse wintersfeer. Kerstavond in Elbigenalp met 6 gangen kerst-galadiner inbegrepen. Gezellig samenzijn en waarom niet eens naar de nachtmis in Elbigenalp. 6dedag:Elbigenalp–St-Joris-WingeNa het ontbijt valiezen laden en omstreeks 07:00 uur vertrek huis-waarts. We rijden over Reutte en Kempten Oostenrijk uit. Via de autoweg naar Ulm, Stuttgart (facultatief middagmaal), Koblenz, Köln, Aachen en Heerlen naar St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

Page 48: Vakantiegids Violettacars 2012

48

KaasboerinSaloon 21/01/201217 uur vertrek. Aankomst van de mensen in de kaasboerin met * Florida salade:Knapperige salade,kippenreepjes met een kruidige saladedressing en een mix van verse prei,paprika en appel *Las Vegas buffet : hambur-gers –spare ribben - sate’s -chicken wings verschillende salades en rodeo patats *Sweet cake met brownies – muffins - doony ‘s 20u00 Country muziek 21u00 Show met Berry Grimm,Jody Lynn Mitchell,ballet The New Steps en country & western spektakel. 24u00 einde. prijs: e 42,00

Verrassingsreis 07/02/2012Vertrek om 07.00 uur. Bedrijfsbezoek met speklekkernij gevolgd door een maaltijd met gebak erbij. De namiddag maken we een rit met een zoetig-heid en sluiten deze af met een bord met streekproducten bereid. prijs: e 55,00

fransBauer 18/02/2012Vertrek 17.30 uur. Zijn nieuwste single ‘Mijn Hart Gaat Zo Tekeer’ slaat de spijker op de kop. Want de titel van deze hit zegt alles over het waanzin-nig succesvolle leven van Frans Bauer. Het vrolijke nummer piekt zowel in Vlaanderen als in Nederland, en was de voorbode van zijn gelijknamige, gloednieuwe full-cd die speciaal voor Vlaanderen is samengesteld. Frans Bauer zou Frans Bauer niet zijn als hij zijn vele fans niet zou verwennen met een leuk extraatje… En wat voor een! De bekroonde zanger van het levenslied komt op 18 februari naar de Lotto Arena met zijn nieuwe album en een koffer vol mooie liedjes. prijs: e 65,00

HansiHinterseermitdemtirolerEchoundchor 26/02/2012Vertrek 15.30 uur. De Oostenrijkse superster Hansi Hinterseer komt ein-delijk én voor het eerst naar ons land. Op zondag 26 februari 2012 staat Hansi met zijn Tiroler Echo en koor op het podium van de Lotto Arena in Antwerpen. Hansi Hinterseer is een absolute mega ster in Oostenrijk maar ook ver daar buiten. Sinds hij in 1996 begon te zingen scoorde hij al meer dan 30 keer goud en platina in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk,…. Ook in Vlaanderen is Hansi Hinterseer erg populair. prijs: e 86,50

Marcienne 27&28/02/2012 16/08/2012&22/11/2012

Vertrek om 13.00 uur voor een bezoek aan Marcienne. Aankomst met kof-fie en gebak. Aansluitend kunt u genieten van nog enkele solde-artikelen en een live show van de nieuwe herfcollectie. Een presentatie van de exclusieve Marcienne damescollectie tot maat 54. U kan ook rekenen op persoonlijk advies door de mannequins. Als presentje wordt een verloting gehouden en ook een rondleiding doorheen de fabriek en het atelier, is mogelijk. prijs: e 13,00

gastronomischeVerwennerij 01/03/2012Vertrek 07.30 uur. Bij aankomst koffie en thee, waarna onze slager de evolutie van diens 200 jaar voedingspatroon verduidelijkt, met uiteraard proevertjes zodat u de theorie aan de praktijk kan toetsen. 4 gangen-diner en op raadpleging bij de dorpsdokter. Hoe maakt men een echte Schrobbelaar? Wat is hij en hoe smaakt hij? Nog boterhammetjes met beleg voor we huiswaarts keren. prijs: e 55,50

Seminorossi-AugEnBlicKE–dietour2012 02/03/2012Vertrek om 18.00 uur. In 2010 stond Semino voor het eerst op het podium in de Ethias Arena. Ruim 7500 fans genoten toen van zijn ‘Die Liebe Bleibt Tour’. Semino was zozeer onder de indruk van zijn Vlaamse en Nederlandse fans dat hij speciaal voor hen keihard is gaan oefenen op de Nederlandse taal. Dat resulteerde in de nieuwe cd ‘Rode rozen voor jou’, een album met 13 Nederlands- en Spaanstalige liedjes. “Ik kijk ernaar uit opnieuw op het podium te staan in Hasselt.” SEMINO ROSSI : vrijdag 2 maart, Ethias Arena Hasselt Wij reserveerden golden seat tickets! prijs: e 99,00

40jaarluccaalsopdeplanken 08/03/2012Vertrek 10.00 uur. Bij aankomst 3-gangenmaaltijd. Komiek Luc Caals staat 40 jaar op het podium en dat viert hij met een grandioze show in De

Kaasboerin, samen met Sam Verhoeven en Daisy Thijs. Nog een kleine hap voor we huiswaarts keren. prijs: e 42,50 Purepassie 13/03/2012

Vertrek 09.30 uur. La “Maison des Maitres Chocolatier Belges » ontvangen ons deze voormiddag. Ondergedompeld in de wereld van de chocolade starten we met een warme chocolademelk (kies uw smaak!), leren we over gietvormen, etiketten, doosjes, prentbriefkaart, en een wielmachine...we krijgen ook de techniek chocoladeflikken en pralines gieten gedemon-streerd. Tijd voor ons 3-gangenmiddagmaal en de namiddag ontdekken we de magie van de orchidee. Deze in de basiliek van Koekelberg die bijna de volledige benedenverdieping zal omvatten. Een uitzonderlijk eve-nement met een spectaculair decor: een tropische tuin van 2000m2 met reusachtige bomen, watervallen, beken, moerassen en zelfs een haven met een zeilboot. Kom genieten van talrijke soorten orchideeën in alle maten en vormen. Nog wat nagenieten kan je in de voorziene cafetaria. prijs: e 46,00 Willtura55jaaropdeplankenmetBigBand 17/03/2012

Vertrek 17.30 uur. Will Tura, de koning van het Vlaamse Lied, staat al 55 jaar op de planken en geeft daarom een concert in Capitole Gent mét Big Band, blazers en een extra koor “The Jody Singers”. “Tuurke Blanckaert” gaf zijn eerste concert op zijn 9 jaar. Het begin van een gouden carrière. In 1962 vloog het nummer “Ik ben zo eenzaam zonder jou” zo’n 60.000 keer over de toonbank. Zowat elke single die hij nadien schreef, belandde wekenlang op nummer één in de hitlijsten. Hij was de eerste Belgische artiest die in de jaren zeventig de rocktempel Vorst Nationaal liet vollopen. Het concert in Capitole Gent is een unieke buitenkans om deze levende legende echt aan het werk te zien. Hou je vast voor een avond vol mee-zingers, sfeer en échte Vlaamse charme. Op het 2de balkon hebben wij 40 tickets op de 1ste rij voorzien voor u. prijs: e 54,00

immerwiedersonntag 18/03/2012Vertrek 10.00 uur. Immer Wieder Sonntags Show: Duitse middag met Die Gipfelfreunde, Frank Galan, Marjan Berger, De Melando’s (diner, show en nog een avondlunch in de Kaasboerin inbegrepen) prijs: e 42,50

EchtAntwaarpstheater 22/03/2012Vertrek 18.00 uur. Curieuzeneuzemosterdpot, een blijspel van Ruud De Ridder met Sven De Ridder, Patrick Onzia, Vicky Florus, Brik Van Dyck. Het verhaal: Vic doet een poging om zijn vroegere vrienden, die hij al jaren niet meer gezien heeft, terug te contacteren. Hij wil een reünie naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag. Vic is erg benieuwd om te vernemen wat er van hen is geworden. Hebben ze hun dromen kunnen waarmaken? Leiden ze een gelukkig leven? Vic heeft alvast hoge verwachtingen. Wordt het een dolle avond of .. Wij gaan alvast lachen en gieren…. prijs: e 34,00

Schlagerfestival 30&31/03/2012250 tickets zijn de deur uit, wij wachten op nieuwe tickets om een extra datum te kunnen starten! prijs: e 50,00

Broederisidoor(palmzondag) 01/04/2012Vertrek om 07.00 uur. Het bijzondere aan de bedevaartplaats van de passionisten in Kortrijk is dat ze in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een drievoudige beleving van volksvroomheid: de verering van Broeder Isidoor uiteraard, maar ook de verering van de heilige Antonius van Padua, patroonheilige van de kerk, en de verering van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Vele gaan er elk jaar op bedevaart, onze datum palmzondag. prijs: e 13,00

Marcienneineenpaaskleedje 10/04/2012Vertrek om 08.00 uur. Ontvangst met koffie/thee en een belegd broodje in de breifabriek Marcienne. Bovendien is er voor de gasten tijdens de zomershow een glaasje sangria voorzien. Aansluitend kan u genieten van een live-show en u kan zich laten adviseren door de mannequins. Het res-taurant wacht ons ‘s middags op met een heerlijk paasmenu, waarna we met Pasen nog in het achterhoofd de lekkere chocolaatjes van Rousseau opzoeken: Uitleg over chocolade en ingrediënten, demo van handma-

Dagtrips

Page 49: Vakantiegids Violettacars 2012

49

Dagtrips

tige productieprocessen, we bezoeken de lopende productie, krijgen een demo fabricage chocolade vlokken en kijken en proeven van de eindpro-ducten... prijs: e 32,00

Maastricht 13/04/2012&29/06/2012 14/09/2012&11/05/2012

Vertrek om 08.00 uur. De vrijdagmarkt is tot in de wijde omgeving van Maastricht bekend en trekt veel publiek. de namiddag staat vrij om te win-kelen, de stad te verkennen of een uitgebreid terrasje te doen. Huiswaarts vanuit Maastricht omstreeks 18 uur. prijs: e 13,00

floriade2012 16/04/2012&26/05/2012 30/06/2012&11/09/2012

Floriade 2012. Vertrek 07.30 uur. Van april t/m oktober 2012 wordt de zesde editie van de Floriade georganiseerd in Venlo. Dit is een Wereldtentoonstelling die eens per tien jaar plaats vindt in Nederland. Deelnemers zoals landen, (tuinbouw-) bedrijven en overheden laten de bezoekers van de Floriade genieten van ‘s werelds mooiste en meest bij-zondere bloemen, planten, bomen, groenten en fruitsoorten. Maar Floriade 2012 heeft meer te bieden. Elke dag een cultureel programma met muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur, zoals nooit eerder vertoond zijn als eerste te bezichtigen op de Floriade. Door te zien, horen, proeven, voelen en ruiken ervaart u de invloed van de tuinbouw op de kwaliteit van het dagelijks leven. prijs: e 35,00

luik:station,pèkètenstadsrondrit 17/04/2012Vertrek 08.00 uur. Bij aankomst onthaal met koffie en koffiekoek. We starten onze dag aan het HST-station van Luik-Guillemins, een echte kathedraal van glas en staal die de Spaanse architect Santiago Calatrava heeft ontworpen voor Luik.’s Middags nemen we een echte Luikse schotel. De namiddag maken we kennis met een typisch streekproduct, hier bekomen we degustatie van pèkèt en whisky made in Belgium. Hierna neemt de gids ons mee op rondrit. Luik kreeg als bijnaam de ‘Vurige Stede’. Dit heeft ze te danken aan zijn staalnijverheid, de glas- en mijnindustrie. Maar van deze industri-ele activiteiten is er in de binnenstad niets te merken. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een dynamische stad. We nemen nog wat vrije tijd om te vertoeven op een terrasje of te dwalen door de schilderachtige steegjes van Luik. Op de terugweg houden we nog halt voor een 3-gan-genmenu. prijs: e 59,50

Veurneambachtscruise 24&26/04/2012Vertrek om 07.15 uur richting Nieuwpoort. Inscheping te Nieuwpoort. De kapitein loodst U door de Westhoek. Geleid bezoek aan het Stad- en Landshuis met Veurnse streekspecialiteiten (proevertjes: zoetigheid, vleeswaren en een drankje). Middagmaal in een Veurns restaurant en nog wat vrije tijd voor we de terugvaart naar Nieuwpoort aanvangen. prijs: e 56,00

“OdeaanMaria”metlucvanMeeuwen 10/05/2012Vertrek om 07.30 uur. Wij brengen u naar het Belgische Mol-Postel naar Gasthof De Kaasboerin. Hier wordt u ontvangen met koffie en een lekker gebakje. Na de koffie bezoeken we, met een gids, de Abdij van Postel. De abdij is een eeuwenoud. Het is zowel op religieus als op toeristisch gebied een bruisend centrum. U krijgt van de gids informatie over de paters, de kruidentuin, het pesthuis binnen de muren en de vermaarde abdijkaas. De film geeft u nog een verhelderde toelichting. Tevens heeft u de mogelijk-heid om de Heilige Mis bij te wonen. 3 Gangen lentemenu. Na de maaltijd maken we een rondrit langs bijzondere vereringsplaatsen: Mariagrotten, kapellen en park. Onderweg zal Luc van Meeuwen u aangenaam verras-sen met zijn mooie Marialiederen. Iedere bezochte plaats brengt de “stille, maar ook heilige” Kempen in herinnering. prijs: e 53,00

dePanne 13/05/2012&13/06/2012&13/07/2012 13/08/2012&13/09/2012&13/10/2012

Vertrek 06.00 uur. Bedevaarten O.L. Vrouw van Fatima, elke 13de v/d maand (mei tot oktober). 11.00u mis ( crypte en kerk ) - 14.30u namid-

dagplechtigheid met rozenkrans in crypte en kerk, bezinningen en lof. Of een dagje vrij aan zee... prijs: e 16,00

nijvel,zilverwerk&Battlefield 15/05/2012Vertrek om 07.30. Opgewacht met koffie/thee en koffiekoek brengen we een bezoek aan de Stiftkerk van Nijvel. Stuk voor stuk getuigen van een glorierijk verleden, ontdekken we veel historische plekken en boeiende verhalen. 3-gangenmenu waarna toegang tot het kasteel van Seneffe. “Praal en intimiteit” die u in beroering zal brengen. In het park hebben we kort even de tijd om te genieten, want we beleven met onze gids nog de slag van Waterloo. Nog 2 boterhammetjes voor we huiswaarts keren. prijs: e 56,00

Asperge&eieren 17/05/2012Vertrek om 07.30 uur. Bij aankomst koffie en koffiekoek. Deze voormiddag gaan we op bezoek bij een aspergeteler. De asperge in al haar facetten, van de teelt tot op ons bord, en dit mag je vandaag wel letterlijk nemen, onze aspergemenu staat te wachten. De namiddag een geleid bezoek aan een ultramoderne kippenstal. Enig om te zien! Ieder ontvangt een kokosdoosje met 7 eieren, afsluiten doen we deze uitstap met belegde boterhammen. prijs: e 56,50

leukenlekker 12/06/2012Vertrek 07.30 uur. Vanmorgen worden we ontvangen in het bezoekers-centrum. Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes... Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zal hij nooit vermoed hebben dat pre-cies 125 jaar later fijnproevers in meer dan 75 landen de koekjes weten te appreciëren. 3-gangenmiddagmaal. De namiddag gaat het naar “’t hop-pecruyt”, waar de geschiedenis van de hop, haar geneeskrachtige wer-king, hedendaagse teelttechnieken en verwerking zien. De boerin vertelt met veel enthousiasme het verhaal van de hop. Over West-Vleteren waar we nog de gelegenheid krijgen een trappist te degusteren en afsluitend met een dubbele boterham moeten we ook hier de dag afsluiten. prijs: e 51,50 Blankenberge 02/07/2012&16/07/2012 30/07/2012&20/08/2012

Vertrek om 07.00 uur. Maandag is het marktdag in Blankenberge. Een vrije dag aan zee, en huiswaarts vanuit Blankenberge om 18.00 uur. prijs: e 13,00

Amsterdam:Ajax-stadionenAndréHazes 31/07/2012Vertrek om 06.45 uur. Vrije ontbijtstop en richting Amsterdam waar we de wereld van Ajax ontdekken. Eén uur durende rondleiding door het voetbalstadion, waarbij een plaatselijke gids u zoveel mogelijk onderdelen van het stadion en Ajax laat zien. 3-gangenmaaltijd. De namiddag gaat het naar de volksbuurt De Pijp, minstens zo beroemd als De Jordaan. Hier staat het standbeeld van misschien wel de grootste volkszanger die Amsterdam ooit heeft gekend: André Hazes. Geen toeval dat juist op die plek een standbeeld is neergezet. Hazes werd namelijk ontdekt toen hij als achtjarige liedjes stond te zingen om een cadeautje te kunnen kopen voor zijn moeder. Dwars door de wijk loopt de Albert Cuypmarkt. Even shoppen op de Albert Cuyp markt dat is voor de late namiddag, want nu heeft de gids ons nog veel te vertellen. Loop mee en ontdek Amsterdam sportief en muzikaal. Prijs: e 55,00 (datum nog onder voorbehoud) Banneux 06/08/2012

Vertrek om 08.00 uur. Jaarlijkse bedevaartsreis de eerste maandag van augustus staat ook in 2011 gepland op ons programma. Op het program-ma misviering, kruisweg en zegening van de zieken. prijs: e 13,00

Verrassingsreis 09/08/2012Vertrek om 07.00 uur. Zet de datum in uw agenda, afspraakje violettacars. Is het naar zuid of noord? Ben je met de prijs akkoord? Is het naar oost of west? Het is in elk geval de moeite waard. Een reis waarvan u enkel mooie herinneringen bewaart. prijs: e 57,00

Page 50: Vakantiegids Violettacars 2012

50

MuzikaleParels 12/11/2012Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst 3-gangenmenu, Dana Winner, Steve Ruckier, Bandit, Marjan Berger en Franky Hayse brengen ons vanmiddag een show vol muzikale parels. Nog een kleinigheidje voor terugkomst en we nemen ook hiermee weer afscheid van de Kaasboerin. Tot de vol-gende keer! prijs: e 42,50 ninoveenhaarproducten 04/12/2012

Vertrek 08.00uur. Opgewacht met koffie en koek, beginnen we deze voormiddag met een stadsbezoek. Aan tafel voor een 3-gangenmenu. De namiddag laten we je watertanden aan de patisserie of doen je zelfs duizelen door de hoeveelheid broodjes die er elk uur van de band rollen. En na afloop verrassen we je met een leuke attentie. (dit voedingsbedrijf hanteert strikte hygiëneregels, voor iedereen is een haarnetje en stofjas voorzien! Geen open schoenen, juwelen of handtassen toegelaten! ook niet onbelangrijk om te melden: er zijn verschillende trappen te doen). Afsluiten met een brouwerijbezoek. De brouwerij Slaghmuylder te Ninove heeft reeds meer dan 60 jaar een mooie traditie in ere gehouden, name-lijk haar klanten rond de eindejaarsperiode verwennen met haar uniek Kerstbier. Van hieruit gaat het helaas weer huiswaarts. prijs: e 49,00 Maastricht&Valkenburg 07/12/2012

Vertrek om 08.00 uur. Bij aankomst in Maastricht kunnen we hier genie-ten van de winkels of de markt, want ook nu is het op vrijdag nog altijd marktdag. Omstreeks 13.30 uur pikt de autocar ons op en gaat het richting Valkenburg. Slenter langs de nostalgische kraampjes en geniet van heer-lijke winterse lekkernijen. Extra bijzonder zijn de ondergrondse kerstmark-ten. Hier vormen de gangenstelsels van de grotten het sfeervolle decor van de kerstmarkt. Toegang tot de gemeentegrot en de fluwelengrot inbegrepen. Vanuit Valkenburg terugreis om 18.30 uur. (datum nog onder voorbehoud) Kerstshow 10/12/2012

Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst 3-gangenmenu waarna weer echte kerstsfeer ons gebracht door Willy Sommers, Lisa del Bo, Maichel Junior, Mathias en Albert. Nog een kleinigheidje voor we huiswaarts keren prijs: e 42,50 KerstmagieteModave&durbuy 15/12/2012

Vertrek om 09.00 uur. Op zoek naar een sprookjesachtig decor om kerstsfeer te beleven? Na onhaal met koffie en koffiekoek is het kasteel van Modave in het hartje van de Condroz, onze bestemming. We bren-gen een bezoek en op magische wijze is er plotseling sneeuw, zalen zijn feeeriek verlicht en versierd. 3-gangenmenu en de namiddag nodigen de kronkelige straatjes van Durbuy u uit om de kleine winkeltjes en gezellige kerstkraampjes te ontdekken. Onze terugreis zetten we in via Huy, nog een bezoekje aan het centrum en afsluitend met een broodmaaltijd komt ook deze dag weer ten einde. prijs: e 56,50 MusicalPeterPan 21/12/2012

Op een nooit eerder geziene en grandioze manier wordt dit eeuwenoude verhaal opnieuw tot leven gebracht dankzij een spectaculaire arena show die gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Verrassend, aantrek-kelijk en extreem levendig, dat mag je niet missen! Deze Belgische top-productie wordt dé verrassing van 2012. Van zodra in verkoop zijn wij er als de kippen bij!

infOnAMiddAg 20/01/2013Elk jaar op de 3de zondag van januari houden wij onze infonamiddag. Bij deze bent ook U uitgenodigd op deze dag in het culturele centrum “De Maere” te Tielt-Winge. Deuren geopend van 14 tot 19 uur. Met natuurlijk de voorstelling van onze nieuwe brochure 2013. Hier kan u terecht bij de reisleiders die er die dag al uw vragen/opmerkingen beantwoorden, en bij boeking van een meer dan 6-daagse reis krijgt u bovendien op deze dag ook nog een korting van 12,40e en ook zijn er deze dag tal van tombolap-rijzen. Een bezoekje meer dan waard!

gezelligaandebarbecue 15/08/2012Vertrek 07.30 uur. Ontvangst met koffie en koffiekoek. Maak kennis met de boerengolf en aansluitend schuiven we gezellig aan voor de barbecue. De namiddag maken we een cruise doorheen de kom van Sibelco. Hier vinden we het zogenaamde bedrijf Sibelco, waar het opgehaalde zand verwerkt wordt, waar we uitleg krijgen over kwartzand, maar we genieten ook van een mooie, groene omgeving en grote meren. Terug naar ons restaurant voor nog belegde boterhammetjes en helaas ook van hieruit gaat het weer huiswaarts. prijs: e 56,00

damme&dehavenvanzeebrugge 21/08/2012Vertrek 07.30uur. Aan boord van “De Lamme Goedzak” nemen we koffie en koffiekoek en maken we onze vaartocht naar Damme. Bij aankomst staan de gidsen te wachten aan de boot voor rondgang doorheen Damme en bezoek aan het stadhuis waar we tevens ook beeld en uitleg over “kant in nesten” bekomen. Aansluitend 3-gangenmiddagmaal in het centrum van Damme. De verdere namiddag besteden we aan de haven van Zeebrugge: verwelkoming en filmprojectie, uiteenzetting en gelegenheid tot vragen stellen en een rondrit door de haven. We nemen een klein uurtje tijd aan zee om wat uit te waaien en spreken af in ons restaurant waar we nog een kleinigheid te eten nemen alvorens we huiswaarts keren. prijs: e 59,50

geitenboer,”vanvleesenbloed” 03/09/2012Vertrek 07.30 uur. Bij aankomst koffie en koffiekoek. Bezoek aan de gei-tenboer met 600 witte geiten. Iemand die zijn beroep met Hart en ziel uit-oefent en op een sappige, ludieke wijze vertelt over zijn viervoeters en zijn kaasmeisje. 3-gangenmenu en een prachtige tocht langs 6 unieke plaat-sen in de kempen. Je bent te gast bij een medewerker aan de serie “van vlees en bloed” en andere personen die je een erkend streekproduct aan-bieden. Hun bekendheid staat garant voor kwaliteitsvolle streekproevers Laat je verrassen door de mooie rondrit en lekkere Kempense proevertjes. prijs: e 49,00

Voedingssalon 12/10/2012Vertrek om 09.30 uur naar Brussel toe. Mis uw jaarlijkse afspraak niet met het Voedingssalon. Dit evenement is uitgegroeid tot een onmisbaar rendez-vous voor alle fijnproevers en lekkerbekken op zoek naar nieuwe ideeën, producten of kooktips, maar ook voor elkeen die van comfort en pure verwenning houdt. Naast voeding, stelde het salon ook een uitge-breid aanbod voor rond Mode & Beauty, Home & Living. prijs: e 12,00

Strauss2012Paleisvoorschonekunsten 28/10/2012Vertrek 14.45 uur. De nieuwe Strauss productie zal u zeker en vast beko-ren! Na hun zegetocht in het Paleis voor Schone Kunsten in oktober 2011, zullen het Symfonisch Orkest onder leiding van Pascal Peiffer en het prachtige ballet met de duizend-en-één kleurrijke kostuums u meenemen op een onstuimige en betoverende muzikale reis! Op het programma: de mooiste melodieën van Strauss, operette, muzikale komedie, 35 muzikan-ten, 16 dansers, 3 solisten waaronder de formidabele Mikhaylo Markovitch, de talentvolle Eleonora Kysill, “prinses van de operette”... Golden seat tickets werden voor u gereserveerd. prijs: e 53,00

St-Hubertusfeesten&Klokkenvantellin 03/11/2012Vertrek 07.30 uur. Vanmorgen afspraak met onze gids die ons zal inlei-den in deze stad van St-Hubert: Europese hoofdstad van jacht en natuur. Vandaag zijn het de St-Hubertfeesten, beginnende met de artisanale markt met lokale producten en diverse animaties zoals: jachthoornblazers, demonstratie hondendressage, vlagwerpers, valkendemonstraties,... om 11u00: plechtige hoogmis met muzikale animatie gevolgd door de zege-ning van de dieren voor de basiliek. Middagmaal nemen we in een typisch authentieke woning van het openluchtmuseum Fourneau St-Michel (everzwijnpastei met bosbessen, speenvarken, marktgroenten en aardap-pelgratin, chocolade dessert). De namiddag gaat het dan verder naar het klokkenmuseum in Tellin. Oven en materiaal van de oude metaalgieterij, film, verzameling van torenhanen, ruime collectie van klokken…. Hier slui-ten we ook onze dag af met nog 2 belegde broodjes. prijs: e 52,00

Dagtrips

Page 51: Vakantiegids Violettacars 2012

AlgEMEnErEiSVOOrWAArdEngEScHillEnKOMMiSSiErEizEnVzWArtikel1toepassingsgebiedDeze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het Contract tot Reisorganisatie en Reisbemiddeling.

Artikel2Promotieenaanbod1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de -bemiddelaar die in de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a)wijzigingen in deze gegevens dui-delijk, schriftelijk en voor het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; b)er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of -bemiddelaar kan genoodzaakt zijn een bepaald aanbod tijdelijk of blijvend te schrappen.

Artikel3informatievanwegedereisorganisatoren/ofreisbemiddelaarDe reisorganisator en/of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. voor het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten zouden kunnen in orde brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit doen er goed aan bij de bevoegde instanties te informeren welke formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulatie- en/of bijstands-verzekering; c) De algemene en bijzondere reisvoorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres en telefoon- en faxnummer van hetzij de plaatselijke vertegenwoor-digers van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator. c) voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De in het vorige lid vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

Artikel4informatievanwegedereizigerDe reiziger moet aan de reisorganisator en/of -bemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of -bemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht.

Artikel5totstandkomenvanhetcontract1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform aan de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet door tussenkomst van de voor hem optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisa-tor de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. 3. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestigingof gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen.

Artikel6Prijsvandereis1. De in het contract overeengekomen prijs is vast en alle verplichte diensten zijn inbegrepen, onder voorbehoud van een kennelijke materiële vergissing. 2. De in het contract overeengekomen prijs kan tot en met 21 kalenderdagen die aan de datum van het vertrek voorafgaan, naar boven of naar onder worden herzien, voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerkosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Zo de ver-hoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van alle bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. De prijsherziening wordt evenredig toe-gepast op het onderdeel van de reis, dat aan de herziening onderhevig is. 3. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland die op 26/11/2010 golden; daarnaast op de tarieven voor vervoer die op 26/11/2010 bekend waren.

Artikel7Betalingvandereissom1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de onderteke-ning van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom, zoals in de bijzondere voorwaarden vermeld. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen, zal de organisator het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen,met de kosten ten laste van de reiziger. 3. Behalve op de bestelbon anders overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo uiterlijk 1 maand voor vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden.

Artikel8Overdraagbaarheidvandeboeking1. De reiziger kan, voor de aanvraag van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig voor het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de beta-ling van de totaalprijs van de reis en de kosten van de overdracht.

Artikel9AnderewijzigingendoordereizigerVraagt de reiziger om een andere wijziging, bijvoorbeeld kamertype, opstapplaats, naam van de klant en dergelijke, dan mag Violettacars en/of de bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt.Bijzondere reisvoorwaarden:1)tot 4 werkdagen voor vertrekdatum 8 euro per dossier2)minder dan 4 werkdagen voor vertrekdatum 50 euro per dossier. Onder wijzigin-gen door de reiziger verstaan wij: wijziging van aard van het verblijf,kamertype,regime,opstapplaats, plaats op de autocar. Indien de wijzigingen niet kunnen aanvaard worden, bijvoorbeeld andere plaats op de autocar of ander kamertype niet beschik-baar, dient de klant hetzij zijn eerste bestelling te behouden, hetzij annulatiekosten te dragen zoals hierna beschreven.Annulatie van de reis brengt voor de reiziger volgende kosten met zich mee:- Tot 56 dagen voor het vertrek aan annuleringskosten: 75 euro per dossier- Van 55 tot 21 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 25% van de reissom met een minimum van: 50 euro per persoon.- Van 20 tot 14 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 50% van de reissom

met een minimum van: 75 euro per persoon.- Van 13 tot 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reis met een minimum van 125 euro per persoon.- Minder dan 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reissom met een minimum van 125 euro per persoon- Voor cruises verwijzen we naar de annulatievoorwaarden van de desbetreffende maatschappijen. De annulatie moet zo vlug mogelijk schriftelijk aan violetta cars of de reisbemiddelaar worden meegedeeld.Enkel de postdatum geldt voor het bepalen van de annulatiekost

BiJzOndErEVOOrWAArdEnVAnViOlEttAcArSInschrijving: iedere inschrijving houdt de verbintenis in onmiddellijk een voorschot te betalen van 30 procent van de prijs met een minimum van 75 euro per persoon en het betalen van de eventuele reisverzekering. Dagtrips worden binnen de week na boeking betaald.Reisverzekering: Op reis zonder zorgen dankzij Violetta cars en Mondial Assistance. Wij verplichten u tot niets, maar willen u alleen een goede reis-annulatieverzekering aanraden. Vraag inlichtingen op ons bureel . CBFA-nummer verzekering: 19045

Artikel10Wijzigingdoordereisorganisatorvoordeafreis1. Indien, voor de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient te reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid tot contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, de reisbemid-delaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoeg-sel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11.

Artikel11:Verbrekingdoordereisorganisatorvoorafreis1. Indien de reisorganisator, voor de aanvang van de reis, het contract verbreekt, wegens een niet aan de reiziger toe te kennen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een scha-deloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen voor de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgs-maatregelen niet konden vermeden.

Artikel12geheleofgedeeltelijkeniet-uitvoeringvandereis1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het con-tract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende dien-sten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reis-organisator hem een gelijkwaar-dig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

Artikel13VerbrekingdoordereizigerDe reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden en ten hoogste eenmaal de prijs van de reis bedragen.

Artikel14Aansprakelijkheidvandereisorganisator1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hemzelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en ver-tegenwoordigers, handelend in de uitoefeningvan hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het reiscontract inbegrepen dienst, wordt in dit geval de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikels 18 en 19 van de wet van 16/2/1994 van toepassing.

Artikel15AansprakelijkheidvandereizigerDe reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun personeel of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, alsook wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld.

Artikel16KlachtenregelingVoor de afreis 1. Klachten vóór het reiscontract wordt uitgevoerd, moet de reiziger zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar of -organisator. Tijdens de reis 2. Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig moge-lijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich – in deze volgorde – wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator of -bemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. Na de reis 3. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmoge-

lijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.

Artikel17Verzoeningsprocedure1. In geval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke rege-ling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillen-commissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een ver-zoeningsregelement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend en zodra elke partij een bedrag van € 50 heeft betaald, zal de procedure gestart worden. 4. Overeenkomstig de in het regelement beschreven procedure zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in bindende schriftelijke overeen-komst vastgelegd worden. Secretariaat van de cel verzoening: Kon. Albert II-laan 16 te 1000 Brussel. Mail: [email protected]

Artikel18Arbitrageofrechtbank1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, beschikt iedere verwerende partij over een termijn van 10 kalenderdagen om een door de eisende partij aangevraagde arbitrageprocedure per aangetekende brief te weigeren, waarna het geschil voor de gewone rechtbank kan worden aanhangig gemaakt. Onder de 1250 euro bestaat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen mbt lichamelijke letsels kunnen enkel door rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenre-glement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertoe is geen beroep mogelijk. Secretariaat van het arbitraal college en alg. Secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Kon. Albert II-laan 16, 1000 Brussel. Mail: [email protected]

De reisorganisator is niet verantwoordelijk voor eventuele drukfouten in deze brochure.reisverzekering: Niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, maar willen u alleen een goede reis-annulatieverzekering aanraden. VRAAG INLICHTINGEN OP ONS BUREEL.CBFA-nummer verzekering: 19045

Page 52: Vakantiegids Violettacars 2012

Onze autocarvloot bestaat nu uit 4 luxe “TOP-CLASS” autocars van het type **** comfort.

VIOLETTACARS IS EEN GEZOND EN BLOEIEND BEDRIJF, REEDS 59 JAAR ERVARING EN NOG EEN TOEKOMST VOL PLANNEN, MET GEMOTIVEERD PERSONEEL EN EEN SERVICE MET EEN !

“Neoplan Cityliner” Exlusive****

OpeningsurenMaandag – dinsdag – donderdag en vrijdag 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 18.00 uurWoensdag en zaterdag 09.00 tot 12.00Zon- en feestdagen geslotenLiggen deze uren u moeilijk, maak dan een afspraak.

Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74Fax: 016/63.20.89 • C3159 • [email protected] • www.violettacars.be

Hoe Violettacars bereiken ? Langs de autosnelweg E314 : afrit 22 Aarschot richting St.-Joris-Winge tot aan het “Gouden Kruispunt” rechts afslaan richting LeuvenVanuit Leuven : op de N2 Leuven - Diest juist voor het “Gouden Kruispunt” Vanuit Diest : op de N2 Diest - Leuven juist voorbij het “Gouden Kruispunt” Vanuit Tienen : op de baan Tienen - St.-Joris-Winge, aan het “Gouden Kruispunt” links afslaan

Bent u reisleider, voorzitter(ster), groepsverantwoordelijke, … ??

Moet u voor uw bedrijf of vereniging of gewoon voor de vriendenkring een reis organiseren.

Dan kunnen wij u helpen !!!Wist u dat Violettacars al verschillende jaren ervaring heeft en gespe-cialiseerd is in het op maat maken van groepsreizen.

Wij hebben voor u:• Massa’s goede ideeën voor daguitstappen, weekendreizen of meer-

daagse reizen.• Goede restaurants, hotels, gewend om groepen vlot te bedienen.• Discrete, vakbekwame chauffeurs.• De juiste gids in de juiste streek of stad.• De nodige contacten om alle bezoeken aan musea, steden of andere

bezienswaardigheden vlot te regelen.

Wij maken dus uw autocaruitstappen voor u volledig op maat !u kan bij ons ofwel enkel de autocar bestellen, of u kan uw uitstap gedeeltelijk of geheel door ons laten uitwerken.

Bent u een muziekharmonie, wielerclub, skiclub, duikersclub: nu ook veilig vervoer van muziekinstrumenten, fietsen, skimateriaal, duikersma-teriaal, want wij beschikken over een moderne aanhangwagen.

Voor al onze reizen kan U uitgebreid informatie op ons bureel bekomen.

Kom even langs of geef een seintje, wij helpen U graag verder.

Stressloos op vakantie.Daar ga ik voor.

Mondial Assistance.Daar kies ik voor.

Businesstrip of vakantie? Aan elke reis zit een onbekendkantje. Om haar klanten zo goed mogelijk te beschermenstaat de wereldwijd Nr 1 in reis- en bijstandsverzekeringhen bij, van boeking tot thuiskomst. Annuleringsverzekering,medische bijstand, medische kosten, bagageverzekering, …Mondial Assistance en haar 400 000 dienstverleners staansamen klaar voor hun klanten. Zo komen die alleen maar metmooie herinneringen naar huis.

Wereldwijd nr1. Reken gerust op ons.www.mondial-assistance.be - 02 290 64 11

ad-travel-A5.indd 1 3/12/08 11:58:24