WELKOM 2,5 JARIGEN - gvb-springplank.be · 6. Februari 2012 KALENDER (februari 2012 – maart 2012)...

of 6/6
Februari 2012 1. Beste, Met de krokusvakantie (van zaterdag 18 tot zondag 26 februari) voor de deur kunnen we weer een nieuwe schoolkrant aan u voorstellen. Wist je dat het leerlingenaantal van onze school gestegen is tegenover vorig jaar? Bij de telling op 1 februari werden er 351 kinderen geteld. Inderdaad, een aantal om fier over te zijn! WELKOM 2,5 JARIGEN Op 2 februari verwelkomden we Hendrickx Roos bij juf Christel in 1K. Vanhoof Yoni, Van Eyndt Femke, Van Duffel Zyan en Bellens Mien werden ingeschreven bij juf Anneke (1W). De Peuter Danaë (4A) is verhuisd, we wensen haar veel plezier in haar nieuwe school in Tremelo! CARNAVAL Op vrijdag 17 februari vieren we CARNAVAL . In de voormiddag komen we NIET verkleed naar school. Vanaf ’s middags mogen alle kinderen (kleuterschool Hoeksken, wijkschool en lagere school) verkleed naar school komen. De kinderen, die blijven ineten, brengen ’s morgens hun verkleedkleren mee in een zak. Naar jaarlijkse traditie wordt tijdens de namiddag een stoet gehouden met de Lilse basisscholen. Voor de toeschouwers voorziet het oudercomité drank en hotdogs aan democratische prijzen. Hun kraampje zal geopend zijn vanaf 13.00 uur. U vindt dit onder het afdak van de kleuterschool. MEER INFO VOLGT NOG. BINGO Het oudercomité van GVB De Springplank organiseert op zaterdag 10 maart een superleuke familieavond met bingo in parochiezaal Sint-Pieter te Lille. Een avond met leuke animatie, goochelaar, een figurenbingo voor de kleintjes en een gewone bingo! We starten met de bingo om 18.00 uur, het einde van de bingo voorzien we om 20.30 uur . Nadien sluiten we af met een kinderdisco . De kaarten van de bingo kunnen vooraf (via inschrijving) of de avond zelf gekocht worden aan de inkom. Om in te schrijven, graag het strookje binnenbrengen voor 17 februari aub. Hopelijk tot dan!
 • date post

  27-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of WELKOM 2,5 JARIGEN - gvb-springplank.be · 6. Februari 2012 KALENDER (februari 2012 – maart 2012)...

 • Februari 2012 1.

  Beste, Met de krokusvakantie (van zaterdag 18 tot zondag 26 februari) voor de deur kunnen we weer een nieuwe schoolkrant aan u voorstellen. Wist je dat het leerlingenaantal van onze school gestegen is tegenover vorig jaar? Bij de telling op 1 februari werden er 351 kinderen geteld. Inderdaad, een aantal om fier over te zijn!

  WELKOM 2,5 JARIGEN Op 2 februari verwelkomden we Hendrickx Roos bij juf Christel in 1K. Vanhoof Yoni, Van Eyndt Femke, Van Duffel Zyan en Bellens Mien werden ingeschreven bij juf Anneke (1W). De Peuter Danaë (4A) is verhuisd, we wensen haar veel plezier in haar nieuwe school in Tremelo!

  CARNAVAL Op vrijdag 17 februari vieren we CARNAVAL. In de voormiddag komen we NIET verkleed naar school. Vanaf ’s middags mogen alle kinderen (kleuterschool Hoeksken, wijkschool en lagere school) verkleed naar school komen. De kinderen, die blijven ineten, brengen ’s morgens hun verkleedkleren mee in een zak. Naar jaarlijkse traditie wordt tijdens de namiddag een stoet gehouden met de Lilse basisscholen. Voor de toeschouwers voorziet het oudercomité drank en

  hotdogs aan democratische prijzen. Hun kraampje zal geopend zijn vanaf 13.00 uur. U vindt dit onder het afdak van de kleuterschool. MEER INFO VOLGT NOG.

  BINGO Het oudercomité van GVB De Springplank organiseert op zaterdag 10 maart een superleuke familieavond met bingo in parochiezaal Sint-Pieter te Lille. Een avond met leuke animatie, goochelaar, een figurenbingo voor de kleintjes en een gewone bingo! We starten met de bingo om 18.00 uur, het einde van de bingo voorzien we om 20.30 uur. Nadien sluiten we af met een kinderdisco. De kaarten van de bingo kunnen vooraf (via inschrijving) of de avond zelf gekocht worden aan de inkom. Om in te schrijven, graag het strookje binnenbrengen voor 17 februari aub. Hopelijk tot dan!

 • 2. Februari 2012

  STUDIETOELAGEN SCHOOLJAAR 2011-2012 Ouders kunnen hun aanvraag nog doen tot 1 juni 2012 (gewijzigde einddatum) voor dit schooljaar, maar voor de school is het van belang dat ze dat zo snel mogelijk doen. Het aantal leerlingen dat recht heeft op een studietoelage bepaalt namelijk hoeveel werkingsmiddelen de school vanaf januari 2013 krijgt. Aanvraagformulieren zijn nog steeds af te halen op het secretariaat, we kunnen ook samen uw aanvraag invullen! Voor meer info, kom gerust langs of maak een afspraak 014/88 19 65.

  WINTERSPORTDAG LAGERE SCHOOL De hele lagere school had vrijdag 13 januari ll. een wintersportdag. Iedereen ging met de bus schaatsen in Herentals in de voormiddag. In de namiddag hadden de leerlingen van het 6de leerjaar nog enkele spelletjes georganiseerd (speelmaatjes). Onze leerlingen van het zesde leerjaar vonden het heel leuk en willen het zeker nog doen. De andere kinderen vonden het ook heel fijn, maar vonden het te kort. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is!

  FRUITDAG Onze kinderen kregen van het oudercomité heerlijke wortelen aangeboden op vrijdag 27 januari ll. Dank je wel aan de mama’,s papa’s, oma’s … die kwamen helpen om de wortelen te schillen! Nu vrijdag 10 februari krijgt iedereen een banaan aangeboden tijdens onze nieuwe fruitdag.

  THEMA OPEN EN TOE 1K Onze jongste kleuters vinden het enorm leuk om alles open en toe te doen. Daarom mochten ze onlangs veel experimenteren met verschillende dingen die open en toe gaan zoals: ritsen, knopen, potjes, velcro, boekentassen, …

 • Februari 2012 3.

  GEDICHTENDAG “RIJMEN” Woensdag 25 januari was het weer zover, gedichtendag op onze school. Het thema nu was rijmen. De kleuters van juf Lutgard en juf Kim sloten dit thema af met het maken van echte rijmsoep!

  THEMA POST 4K en 5K Gedurende een 2-tal weken hebben de kleuters van juf Lutgard (4K) en juf Kim (5K) gewerkt rond het thema “post” en alles wat ermee te maken heeft. Alle kapoenen mochten één brief schrijven naar iemand. Het was een hele klus om de kaartjes te maken en de tekeningen te kleuren. Toen al het harde werk achter de rug was, hebben ze een uitstapje gemaakt naar de rode brievenbus. Iedereen mocht zijn/haar kaartjes zelf in de brievenbus steken. En toen moest iedereen vol ongeduld op zijn of haar post wachten! En reken maar, dit was een mega groot succes!

  THEMA PIRATEN 3W

 • 4. Februari 2012

  TONEEL JONGSTE KLEUTERS Op donderdag 2 februari ll. kwam vzw Alles loopt op wieltjes optreden in onze school. Zij speelden voor de kleuters van 1W, 1K en 2K het stuk “Kijk eens wat ik kan (Jules) en voor de kleuters van 2W en 3K het stuk “Opa heeft een schatkist”. Het werd voor de kleuters een fantastische voormiddag.

  BEZOEK AAN MUSEUM 1A en 1B De afgelopen weken werkten de leerlingen van het 1ste leerjaar rond het thema grootouders. Wat is er leuker dan om hun grootouders eens uit te nodigen op onze school, om samen met hen oude (volks)spelen te spelen. Het aanbod ging van sjoelbak, volksdansen, hamertjesspel, haken, breien tot kaarten. Iedereen beleefde er deugd aan. Bedankt grootouders! Als afsluiten bracht het 1ste leerjaar een bezoek aan het historisch museum te Rijkevorsel.

 • Februari 2012 5.

  NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE Op de vitamine-dag in januari trakteerden we de kinderen op wortelen. In een mum van tijd had het vitamine-team 46 kg wortelen geschild en in porties gesneden. Dank je wel! In wortelen zit veel caroteen. Dat heeft een anti oxiderende werking welke de kans op bepaalde soorten kanker en vroegtijdige veroudering kan voorkomen. Ook helpen wortels bij een gezond uitziende huid en een goed nachtzicht. Wortels zijn de beste vriend van onze darmen. De pectine dat ze bevatten, helpt in geval van diarree. De cellulose bevordert de doorgang. Zijn hoge gehalte aan vezels heeft bovendien een beschermende werking tegen darmkanker. Deze groente versterkt ook het immuunsysteem en vermindert de kans op longkanker. Wortels kunnen ook de cholesterol waarde van het bloed verminderen en voor vrouwen het afscheiden van melk vergroten. Op de volgende vitamine-dag, nl. vrijdag 10/2 serveren we banaan. Hiervoor hebben we geen hulp nodig. Bananen leveren veel vitaminen, mineralen en spoorelementen. Ze bevat relatief veel vezels (dus goed voor de darmen), meerdere soorten koolhydraten (geeft je veel energie) en kalium (zorgt voor de vochtbalans, bloeddruk, zenuw prikkeling en de spierstofwisseling). Bananen werken zuurremmend (goed voor de maag) en bevatten erg weinig vet. Een banaan is een puurnatuur preventief medicijn tegen virale infecties zoals verkoudheid en griep. Conclusie: bananen zijn een uitstekend voedingsmiddel. Dagelijks een banaan eten is alleen maar aan te raden. Afwisselen in fruitsoorten is overigens erg belangrijk. Er werden 1116 dozen wafels door de Springplankkinderen gekocht. Dank je wel voor je steun. De opbrengst gaat naar de school. Op vrijdag 17/2 tijdens de carnavalstoet in de namiddag, ben je welkom aan ons kraampje op de speelplaats in het Hoeksken. We verkopen er warme en koude dranken, alsook hotdog. Op zaterdag 10/3 om 18 uur organiseren we een familieavond met bingo (een figuren bingo voor de kleinsten en 2 gewone bingo's), goochelaar en kinderdisco in het parochiecentrum. Gelieve voor 17/2 in te schrijven. Alvast tot op een van onze volgende activiteiten!

  GEBOORTE Kamiel, zoon van meester Arne De Cnodder (6A). Proficiat aan bovenstaande familie !!

  OVERLIJDEN Grootvader van Van Doninck Marie (4A) Onze oprechte deelneming aan bovenstaande familie!

 • 6. Februari 2012

  KALENDER (februari 2012 – maart 2012) 07/02/2012: 1B naar Lindelo om 14.00 uur 10/02/2012: fruitdag oudercomité 13/02/2012: integratie “toneel “ op school (5-jarigen en 1ste leerjaar) in voormiddag 14/02/2012: kijkdag Hoeksken voor 2,5 jarigen die instappen na krokusvakantie (11.00

  uur) 15/02/2012: zwemmen voor 4A, 1A, 1B en 6A + kijkdag wijkschool voor 2,5 jarigen die

  instappen na krokusvakantie (11.00 uur) 16/02/2012: dikke truiendag + dansdag 17/02/2012: zwemmen voor 3A, 3B, 2A, 2B en 5A + carnaval op school (carnavalstoet in

  namiddag) 18/02/2012 tot 26/02/2012: KROKUSVAKANTIE 29/02/2012: zwemmen voor 4A, 1A, 1B en 6A 01/03/2012: integratie “sporten” (5-jarigen en 1ste leerjaar) 02/03/2012: fruitdag oudercomité + zwemmen voor 3A, 3B, 2A, 2B en 5A 07/03/2012: vastenviering lagere school (09.00 uur) 08/03/2012: medisch onderzoek 3de leerjaar op school 10/03/2012: BINGO (oudercomité) 12/03/2012: 4A naar Lindelo 13/03/2012: trefbaltornooi 3de en 4de leerjaar (voormiddag) + 3B naar brandweerkazerne

  Herentals (namiddag) 14/03/2012: speelstad (kleuterschool) + zwemmen voor 4A, 1A, 1B en 6A 15/03/2012: medisch onderzoek 4-jarigen naar CLB-Vorselaar (met bus) 16/03/2012: zwemmen voor 3A, 3B, 2A, 2B en 5A 19/03/2012: 3A naar brandweerkazerne Herentals (namiddag) 20/03/2012: 5A naar Lindelo + infoavond zeeklas om 19.30 uuur 27/03/2012: kijkdag Hoeksken voor 2,5 jarigen die instappen na paasvakantie (11.00 uur) 28/03/2012: kijkdag wijkschool voor 2,5 jarigen die instappen na paasvakantie (11.00

  uur) + zwemmen voor 4A, 1A, 1B en 6A 29/03/2012: oudercontact kleuterschool en 6de leerjaar + rapport lagere school 30/03/2012: zwemmen voor 3A, 3B, 2A, 2B en 5A + vastenvoettocht 6de leerjaar 31/03/2012 tot 15/04/2012: PAASVAKANTIE

  BEZOEK ZEKER ONZE WEBSITE VOOR MEER FOTO’S

  www.gvb-springplank.be